daddys

Beware the fury of a patient man

Kerstin Weigl: "Papporna är gnällspikar"

Kategori: Media

Feministiska Aftonbladet
Ni som undrar om anledningarna till att Aftonbladet med Mia Erikssons senaste spökskrivare i spetsen, Kerstin Weigl, hittills i Gömda skandalen uppvisat en något märklig syn på journalistik, så förklarar ju Kerstin själv här sin syn på vad som är rätt och fel i debatten om kvinnor som berövar barnen sina fäder. Kolumnen är visserligen skriven för rätt många år sedan. Innan hon började sitt samarbete med Mia, men jag har inte sett något som tyder på att varken hon eller hennes tidning ändrat sig i frågan sedan dess.

Pappor som gnäller om sina rättigheter som föräldrar är "inget att slösa varken tårar eller tidningspapper på" enligt Kerstin. "Jag har ett helt skåp fullt av ovälkomna handlingar som rör män i vårdnadstvister. I många fall är saken enkel. I flertalet infekterade vårdnadstvister tycker jag mig spåra en mans önskan att bibehålla kontrollen över barnen och genom dem sin före detta hustru."


Kerstin fortsätter:
"För den som trots allt utsatts för justitiemord finns i demokratier den tredje statsmakten, alltså media. Men eftersom diskrimineringen är svårbevisad och ovanlig (och därtill extremt obehaglig att konfronteras med), resonerar de flesta redaktioner som så att de inte nödvändigtvis behöver granska de fallen. De nästan inte finns.

Den som håller huvudet kallt och inte lämnar hemmet utan bor kvar med barnen - den vinner, om man nu kan tala om vinnare i de här fallen. Särskilt inte ur barnens perspektiv, som är det viktigaste. Ett bättre råd är: skilj dig inte. Mitt viktigaste råd är: ta föräldraledigt. Bevisa från början att dina barn är värdefulla"


Är det så dom ser oss?


Jag får fan inte ihop det.  Är det så journalister ser på pappor som mot en hopplös övermakt offrar allt i kampen för sina barns rättigheter? Är det därför dom skyr detta ämne som pesten? För att vi nog egentligen gör detta för att få fortsätta kontrollera vår ex? För det är så jävla kul att utsättas för tjat, förnedrande kommentarer, eviga shoppingturer till IKEA på söndagar, hennes sura morsa som kommer med ständiga gliringar, att vi offrar jobb, besparingar, hus och hem, vänner, familj och anseende för att få utstå bara liiiite till? Är det så dom tänker?

Och att jag så jävla enkelt kunnat slippa de sista årens helvetiska mardröm hade jag faktiskt ingen aning om. Tänk om man fått detta råd innan det var för sent. "Skilj dig inte". Ja, satan i gatan. Man måste böja sig i beundran för denna gigant inom journalistiken och hennes osvikliga väderkorn. Hon rensar friskt bland handlingarna i sitt skåp och enbart med hjälp av sin fantastiska journalistiska och kvinnliga intuition hittar de fåtal "riktiga fall" som trots allt gömmer sig bland alla gnällspikar. Sen slänger hon ändå allt i samma hög, och stänger skåpet. Undrar hur många skåp hon har numera?

Läs en av gnällspikarnas historia här: http://ingrid-carlqvist.blogspot.com/2009/03/en-pappas-fortvivlan.html
Skulle vara intressant att låta Weigl sniffa på den, men egentligen spelar det ju ingen roll. Pappor och deras söner och döttrar räknas ändå inte till Svenska folket enligt Aftonbladet.

Saxat från Aftonbladets hemsida

(Jag hittade nämligen detta på Aftonbladets hemsida): Att Aftonbladet är en bred tidning som står på läsarnas sida Målsättningen är att innehållet ska spegla svenska folkets intressen. Aftonbladets journalistik ska vara kritiskt granskande, sann och saklig. Aftonbladets journalister ska ha ett kritiskt förhållningssätt till uppgifter och påståenden. Det är vår uppgift att noga granska fakta före publicering.

Photoshop är ju kul


Detta är också svårt för mitt enkla maskulina sinne att få ihop med ovanstående löften. Men jag är väl trög.
Kolla på bilderna nedan. Båda är från Aftonbladet fast från olika artiklar. Kan förresten inte låta bli att undra om vi svenskar är ett folk bestående av sexgalningar och kåtbockar. Aftonbladet och även kollegan tycks i alla fall ha den uppfattningen med tanke på att ämnet tjatas i varenda nummer. Men som sagt detta speglar väl svenska folkets intressen då. Okej, nu spann jag iväg från ämnet igen, bilderna var det ju. Är det någon som kan finna ett fel?
Jag har rådbråkat min enkla hjärna, men jag kan inte komma på någon annan förklaring än att nån klåfingrig bildredaktör varit framme och "photoshoppat" igen. Däremot borde Aftonbladet kräva tillbaks kursavgiften. Jobbet är jäkligt amatörmässigt gjort.

 

Vad är vitsen?

För fasen hjälp mig någon. Vad är vitsen att beröva den stackars tjejen på bilden, som för övrigt verkar smygfotograferad, sina bikinitrosor? Ska man inte ens få ta sig rätten till en liten herdestund på en folktom plats längre, utan att behöva vara rädd för att Aftonbladets fotografer smyger omkring i buskarna med sina teleobjektiv? Rädslan blir ju inte direkt mindre av att man sedan riskerar att bli avklädd av nån amatörkluddare på redaktionen. =/

Eftersom jag fick ett så underbart råd av Aftonbladets feministiska ikon Kerstin Weigl, är jag ju inte sämre än att jag naturligtvis ska ge Aftonbladets reportrar, som ju anstränger sig så mycket för att vara sanna och sakliga, ett gott råd tillbaks. Efter ni har klätt av människor i photoshop RADERA ORGINALET! annars händer såna här pinsamheter lätt. Ni vet stor redaktion och allt det där...

Jo, det är faktiskt Liza som sagt detta


Avslutar med några citat av Liza Marklund som kommer från en intervju utförd av Gunilla Kinn. En reporter som emigrerat. Jag förstår henne, men vädjar ändå, snälla kom hem! Vi behöver dig.

"Att kidnappa sitt barn är bland det värsta man kan utsätta det för."
"Skadorna hos de bortrövade barnen är desamma som hos sexuellt utnyttjade och grovt misshandlade barn."
"Myndigheterna måste erkänna att detta handlar om regelrätta kidnappningar. Om en okänd person rövar bort ett barn  räknas det som kidnappning – men om en förälder gör det ses det som en inre familjeangelägenhet."
"Barnet ska så snabbt som möjligt tillbaka till sitt ursprungliga hemland. Därefter kan de juridiska turerna börja."
"Det är alltid barnen som betalar det högsta priset för sina föräldrars synder och för världens likgiltighet."

Trodde aldrig jag skulle säga detta, och även om det tar emot utav bara.... så måste jag ändå erkänna.
Vi är helt jävla överrens!

----------------------------------------------------------------------------------
"Att vara pappa? Det får mig att vilja komma ifrån fortare,
stämpla ut. Bara för barnet är mitt skäl att leva.
Anledningen till att jag går till jobbet till att börja med.
Richard Dean "McGyver" Anderson


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Leroy säger:

  Jag är inte förvånad eftersom det handlar om vad som får skrivas och publiceras utfrån vem som tycker.  Att en media elit tillåts ha en censur kring Lizas ev. poltiska agenda i stället för att ställa krav på att hon skall förklara sig är ju sjukt.  Men jag kan ibland förstå att dom är rädd för sanningen och att den kan slå tillbaka.  Tycker nog det är lite synd att man inte valde att be om ursäckt medans man hade en enklare väg ut i stället för att efter mycket om och men försöka föklara för fler och fler som ser vad man svamlat om. Vems agneda man försökt eller försöker driva från olika läger och ståndpunkt.  Tycker nog att man tappat agneda och grepp om ev. verklighet då man inte har byggt sin storry på stabil grund och det visar sig att man inte har saker på vinden som visar att man har belägg för det man skiver eller påstår.  lite synd att man drar många med sig ju hgra murara man bygger upp kring sitt ego, agenda eller förläggare, förlag och redaktör.  Leroy  Leroy  2009-03-23 | 22:44:02
 • Leroy säger:

  Jag är inte förvånad eftersom det handlar om vad som får skrivas och publiceras utfrån vem som tycker.  Att en media elit tillåts ha en censur kring Lizas ev. politiska agenda i stället för att ställa krav på att hon skall förklara sig är ju sjukt.  Men jag kan ibland förstå att dom är rädda för sanningen och att den kan slå tillbaka.  Tycker nog det är lite synd att man inte valde att be om ursäkt medans man hade en enklare väg ut i stället för att efter mycket om och men försöka förklara för fler och fler som ser vad man försökt svamlat om. Vems agenda man försökt skriva om eller försöker driva från olika läger och ståndpunkt.  Tycker nog att dom tappat agendan och grepp om ev. verklighet då man inte har byggt sin storry på stabil grund och det visar sig att man inte har saker på vinden som visar att man har belägg för det man skiver eller påstår.  Synd att man drar många med sig ju högre murar man bygger upp kring sitt ego, Tåkigt att agenda eller förläggare, förlag och redaktör väljer att inte skriva om den sanning som faktiskt finns bara man vågar vara transparant fråga inblandade om det är sannt eller att det finns andra sidor av den påstådda "Sanningen".  OK nu genomläst och korrigerat så långt jag hunnit.  D.v.s inget nytt tangentbord inhandlat än så länge.  SORRY. Förlåt !  Leroy

  2009-03-23 | 22:52:59
 • Erik säger:

  Jag är pappa till två barn som bor växelvis hos mamman och hos mig. Hon vill ha struktur, typ varannan vecka, men jag tycker att det är ok att de bor lite random. 1 dag här och 2 där. Det ger mig nästan total inblick i hennes liv eftersom jag åker förbi och kollar flera gånger per dag. Det är alltid nån grej som är kvarglömd eller också bara för att kika in en stund och se hur läget är. Hon tycker att jag kväver henne med detta beteende, men jag anser mig ha rätt att ha koll på mina barn dygnet runt, även om de är hos henne. Det har funkat jättebra för mig i 11 år nu. Tyvärr pratar hon nu om att upprätta nåt avtal om boendet med mer fasta tider, hennes nye man har visst beklagat sig över mig. Tror inte hon uppnår nåt med det där. Mig passar det utmärkt, har i alla år kunnat ha koll på vem hon träffat och även lyckats söndra förhållande som inte skulle ha gagnat mina bern

  2009-03-23 | 23:30:40
 • daddy säger:

  Lustigt. Ovanstående persons IP nummer visar sig antingen tillhöra en ung gamer som skriver inlägg som blir censurerade på diverse spelforum. Eller ett IP som ändrats via en DNS server.  Varför skulle någon göra sig det besväret för att skriva sina åsikter här tro?  Jag blir mer och mer brydd över de tjuvknep man tar till för att svartmåla fäder som grupp.  Att spåra människor på nätet är inget jag vanligtvis sysslar med, men det kan ju vara bra att veta att jag vet hur....

  2009-03-23 | 23:55:04
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • daddy säger:

  Leroy, Tycker du ska tänka om vad gäller Lizas ursäkt. Hennes sick-sack löpande ach alltmer desperata försök till förklaringar har ju inte barat raserat hennes och Expressens förtroende, utan också satt ett i alla fall litet spårljus på vår tabubelagda fråga.  Om hon gjort en Schyman och på en gång sagt: "Okej, jag kissade på mattan. Det var dumt, förlåt", så hade dom ju kunnat begrava hela denna smutsiga byk hur lätt som helst.  Jag hoppas det dröjer länge innan vi får den där ursäkten. Tvivlar på att vi nånsin får läsa eller höra den faktiskt..

  2009-03-24 | 00:00:43
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Tommy Jonsson säger:

  Lizas m.fl.lögner i media om fäder är helt legio och har varit så länge.

  Att pappor och deras barn förnekas en relation är ett välkänt faktum som media inte rapporterar om.

  En mycket känd kvällstidningsjournalist sa till mig då jag ville berätta om mina tillkortakommanden i relationen till mitt barn.

  "Det är ingen nyhet".

  I direktsända TV-program har frågan till eller om mig varit. "Har du inte förgripit dig på din dotter?

  Detta trots att de vetat att jag träffat henne 2,5 år gammal i totalt 3,5 timmar med modern och hennes "hemma-hosare" närvarande som s.k. kontaktperson.

  Den andra sidan av myntet får mycket sällan komma fram. Därför är allmänhetens reaktion då jag talar om att jag inte får träffa min dotter att jag har utnyttjat min dotter sexuelt eller misshandlat henne och hennes mor.

  2009-03-24 | 03:32:42
 • Lilla My säger:

  Daddy  Ha ha! vilka tjuvknep de använder för att vända en debatt...  Är nyfiken på hur man kan se IP nummer..  Vill du så får du gärna maila mig och berätta..  Dags att papporna får lite jämlikhet i jämställda Sverige!  2009-03-24 | 08:23:08
 • Rospiggen säger:

  Men hur förväntas man reagera då, Kerstin? Om man förlorar rätten till sitt barn, om man som pappa hindras från att träffa sitt barn och vara delaktig i deras vardag - klart som fan att man gnäller! Eller, gnäller är väl det minsta man gör, man är väl heligt förbannad, uppgiven, desperat och allt möjligt.

  2009-03-24 | 08:27:45
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • KimZa säger:

  Vi kommer aldrig sluta kämpa för rätten att få vara pappor - och den rätt våra barn har till oss som pappor. Det är det viktigaste i livet!  Att någon idiot (jag antar att det är Kira - Erik Rodenberg) återigen försöker förringa och försmutsa denna kamp, genom korrumperade kommentarer, förändrar ingenting.

  2009-03-24 | 16:58:17
 • Anonym säger:

  https://www.flashback.info/showthread.php?t=836405

 • L.P säger:

  Citat:  Postat av: Erik

  Jag är pappa till två barn som bor växelvis hos mamman och hos mig. Hon vill ha struktur, typ varannan vecka, men jag tycker att det är ok att de bor lite random. 1 dag här och 2 där. Det ger mig nästan total inblick i hennes liv eftersom jag åker förbi och kollar flera gånger per dag. Det är alltid nån grej som är kvarglömd eller också bara för att kika in en stund och se hur läget är. Hon tycker att jag kväver henne med detta beteende, men jag anser mig ha rätt att ha koll på mina barn dygnet runt, även om de är hos henne. Det har funkat jättebra för mig i 11 år nu. Tyvärr pratar hon nu om att upprätta nåt avtal om boendet med mer fasta tider, hennes nye man har visst beklagat sig över mig. Tror inte hon uppnår nåt med det där. Mig passar det utmärkt, har i alla år kunnat ha koll på vem hon träffat och även lyckats söndra förhållande som inte skulle ha gagnat mina bern  2009-03-23 @ 23:30:40  Citat:slut:  Majoriteten av papporna vill att deras barn skall få och ges en strukturell miljö i enlighet med barnets bästa.  Det är en självklarhet för oss som är föräldrar,fast det är kanske svårt att se när man som du har helt andra värderingar och åsikter om vad som är bäst utifrån barnperspektiv.  Fast det är klart,du är bara ett av dessa få betydelselösa troll..  Vi ser igenom dina försmädliga försök att så split i dessa frågor.

  L.P  www.pappa-barn.se  Pappa+barn,Vi håller ihop!

  2009-03-25 | 09:25:59
 • Mikael Karlsson säger:

  Kerstin wiegle har ju faktiskt rätt till viss del i det hon skriver.  Läs bara Kommentaren ovan.  Det jag läser där är ju fullkomligt kontrollbehov. En person som kör dit bara för att snoka hos den andra föräldern?!? Har man ett så stort umgänge kan det ju inte finnas själ för att åka och snoka hos motparten. Det finns telefon om man vill prata med barnen.

  2009-04-12 | 10:31:38
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • daddy säger:

  Jag tror du har missat kommentaren jag skrev under den du nämnde. Det finns många människor tro det eller ej som vill sabotera barnens rätt till sina fäder. En sökning på identiteten hos den som skrev denna kommentar visade att denna person var just en sådan människa.

  2009-04-12 | 16:36:30
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Firebird säger:

  Hej Daddy.  Om du vill ha ett tips på en bra låt för din cd, så titta/lyssna här:  www.nextgeneration.se => "skip intro" => "Musik" => "Våra skivor" => "Album: Collage" => "5 Lyckliga mig" (..."som pappa har. Alla behöver en far" och senare: "Alla har rätt till en far").  Den låten är i och för sig redan utgiven men ändå.

  Jag har tidigare föreslagit den som en sorts "signatur" åt föreningen "Pappa-Barn".  Tyvärr är två av gruppens medlemmar sedan slutet av januari drabbade av omfattande umgängessabotage liknande ditt eget och har därtill mycket oväntat och plötsligt vänts emot sin far, farmor, jämnåriga kusiner m.fl.  Därför undrar jag hur de tänker när gruppen framför just denna låt!  Umgängessabotaget har heller inte det minsta med någon skilsmässa att göra.  Låt no 8 "Jag finns här" på första albumet "Med nya frön" har en textrad som lyder:

  "jag tackar dig pappa för livet jag lever".

  (och har även förstås en rad dessförinnan, tillägnad mammor).  Tyvärr kan låtarna uppenbarligen endast höras i korta versioner på hemsidan ifråga men skivorna går såklart att köpa, inte för att jag vill anta rollen av en, som gör oönskad reklam men ändå.  F.ö. håller jag själv på mycket med musik och "snickrar" bl.a. på dels ett "webbjoker"-bidrag till SVT:s "Melodifestivalen" (ska f.ö. skickas in senast den 4/10...för er aspirerande musiker där ute) och dels på en låt, med arbetsnamnet "Go back to Hell", som handlar om umgängessabotage.  Det är en klassisk rocklåt.

  Intresserad?  M.v.h,

  Firebird  PS!

  Jag har några, som jag kallar det, "snuttar" på den länk som anges och även på andra ställen på "nätet".

  DS!  2009-09-27 | 02:31:17
  Bloggadress: http://www.talenttrove.com/liolinv
 • Daddy säger:

  Tack för tipset. Det finns flera låtar på de skivorna som skulle platsa precis som dom är. jag tar med mig detta.  Naturligtvis är du välkommen att skicka in förslag och egna låtar. Det har redan kommit in en hel del förslag och det verkar som det blir omöjligt att göra alla nöjda.  Men projektet är ju fortfarande minst 20-30 000 från att kunna göra verklighet av. Det behövs också en label och distrubition...  Men man kan inte göra mer än försöka sitt bästa.

  2009-09-28 | 04:27:40
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: