daddys

Beware the fury of a patient man

Ännu ett skrämmande exempel på rättsrötan

Kategori: Jämställdhet

Möt pappan Anderas som utsattes för ett rent mordförsök av sin f d fru. Han hade precis varit och hämtat sin dotter på dagis och satt henne i barnsätet på cykeln och börjat färden hem. Då kom plötsligt en bil med rusande motor som körde på far och dotter så att dom for i backen bägge två. Ur bilen kommer sedan barnets mor, ursinnig...

Hon rycker åt sig dottern som skriker vettskrämt, kastar in henne i bilen och åker därifrån. Det var sista gången Andreas såg sin dotter. Nu har han fällts för grov kvinnofridskränkning.
Återigen har sveriges myndigheter gett sin märkliga syn på "barnens bästa"Samt det fullständiga förakt dom hyser mot sveriges fäder och deras rättigheter. Samtidigt kommer nyheten att Maria Larsson delar ut ytterligare 108 255 000 kronor till ROKS och kvinnojourerna.


Vittnesmålen begravdes av åklagaren Lena Lithner


Jag lämnar härmed ordet till Andreas Christian Andersen själv:

Hej,

Synd att organisationer som Rättssäkerhetsorganisationen, Pappa-barn, Mansjourerna i den mån dom finns kvar, Intellektuella och Kritiskt engagerade personer i Sverige som Entreprenören Pär Ström, Läkaren och Samhällsdebattören Pelle Billing, Journalisten och Författaren Ingrid Carlqvist, Daddy,  Tanja Bergqvist, Artisten Mikael Alonzo mfl inte får ge bilden att åsidosättande av mänskliga rättigheter och kränkande behandling sker i Sverige, mer än på ett fåtal bloggar på internet.

Jag anser att vi ska sända in rapporter och beskrivelser, i alla fall, till UD,FN och EU För att sätta stålkastarljuset på hur illa det fungerat och hur illa det fungerar än idag i Sverige 2010. Vi ska belysa en problematik som många blundar för pga feghet!

Var är objektiviteten?


Det är bra att deklarera sin ståndpunkt till högre ort och signera att vi,var och en eller gemensamt inte kommer acceptera att oskyldiga blir dömda till fängelse,att pappor och barn blir separerade och som i sin tur har släkt,vänner och farmödrar som blir kränkta och knäckta, människoliv går i spillror pga illa moderna lagar som stiftats utifrån godtycklighet och subjektivitet.

Där det saknats objektivt och kritiskt granskande, och som vi nu ser har gett förödande konsekvenser. Därtill kan tilläggas dom förlegade orättvisor inom statsmakten,jag tänker främst på Socialtjänsten, som inte taktar med samtiden i sann humanistisk anda.

Jag är inte feg, utan jag är stolt för att jag ser ett gediget arbete framför mig,och där jag har chansen att påverka, där jag som medborgare bär ansvar till förändring för våra barn och efterkommande. För detta som sker är ett inderekt hot mot Demokratin och det är allvarligt anser jag. Att värna om mänskliga rättigheter och Demokrati som ska vara en självklarhet i Sverige 2010 men det är eftersatt och det är dags att oberoende modiga Samhällsmedborgare strävar efter en långsiktig hållbar överenskommelse om rättvisa,demokrati och riktig jämlikhet som opinion och allmänhet håller med om.

Jag tror ändå på en förändringDet som fick mig att tro på att förändringen kommer, inte om;utan när, är den mest enskilt betydelsefulla händelsen 2005 där allvarlig kritik framfördes av femton av Sveriges främsta Advokater mot dåvarande Justitieminister Tomas Bodström även kallas "Advokatupproret".

Vidare så tänker jag på de bevingade orden från vår Majestät Konungen,som också är människa som du och jag, vare sig man gillar honom eller inte. För Sverige i tiden, det är en önskan från Kungens sida att bli en modern monark. Likväl som jag vill bli en modern man, där rättssäkerhet, mod och riktig jämlikhet råder i mitt land Sverige. Det manar till eftertanke om humanism. Det som fick mig att skriva just det här mailet, var när jag nyligen blev dömd i Tingsrätten i Varberg för grovkvinnofridskränkning där ord står mot ord, mitt i en "smutsig vårdnadstvist" där mamman begär ensam vårdnad och där mamman uppsåtligen kört på med bil, vår lilla dotter och mig när vi cyklandes från Montesorförskolan Pärlan i Falkenberg.

Mordförsök med bil


Polisen i Stockholm rubricerar påkörningen som "mordförsök med bil" där de fyra vittnena till påkörningen är avgörande, medans Åklagaren Lena Lithner i "relationsgruppen" vid Halmstad Åklagarmyndighet avfärdar det hela som en trafikmålsanteckning.
Samma åklagare,Lena Lithner, har åtalat mig för grov kvinnofridskränkning och som skrivit av alla andra polisanmälningar mot mamman tillika min fd hustru och försökt mörka påkörningen genom att "gömma" vittnena till påkörningen.

I samband med domen mot mig berättade en Socialtjänsteman som vår familj känner sedan tidigare, från sitt hjärta "att ibland funderar jag på att bara sluta med mitt jobb som Socialarbetare, för jag har sett sådana myndighetsmissbruk av kvinnosakskvinnor på byrån så det finns inte","att jag som enda man fått knipa käft större delen av min arbetstid när det kommit till hur kvinnorna på byrån har sitt synsätt på män och arbetar därefter".

Manlig socialsekreterare: Jag känner skam och feghet


Socialarbetaren berättar om just en händelse som han än idag mår dåligt av, där han själv blivit misstänkt för att ha misshandlat sin fru. Hans fru ramlade när hon var ute själv och promenerade på Djurgården i Stockholm,det var halt på gångstråket och hon ringde efter hjälp av sin man Socialarbetaren.

Väl på sjukhuset spelades scenariot upp med att han blev anklagad för att ha misshandlat sin fru. Socialarbetaren har mått dåligt ända sedan den dagen och känt en fruktansvärd skam och feghet över att vara man, och att han alltid håller mun på sin arbetsplats, som är Socialförvaltningen sedan 30 år tillbaka. Ytterligare en berättelse är en kvinnlig familjerättsarbetare vid Socialförvaltningen vid Stockholms söderort,som berättade för min kära mor och mig:"Att det finns inte en enda medborgare i Sverige som inte känner till eller har hört talas om en man, gammal som ung, som varit med om någonting liknande fasansfullt i samband med en vårdnadstvist. Vi får in unga killar här var och varannan vecka, för det är väldigt många unga som separerar just nu" Det viktigaste av allt är vetskapen av att jag inte är ensam och bryter skammen och fegheten.

I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it. The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers fear - Nelson Mandelahttp://www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/?action=pod_show&id=53&module_instance=5

http://www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/?action=pod_show&id=17&module_instance=3

http://www.manskligarattigheter.gov.se/dynamaster/file_archive/091118/23deff30f85f969db19a3def604ed846/Inbjudan%20samr%e5d%20UPR.pdf

http://www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/?action=pod_show&id=62&module_instance=5


Det finns en anledning till att fd Justitiekansler Göran Lambertz och Justitieminister Beatrice Ask skrivit artiklar enligt nedan.

http://www.dn.se/opinion/debatt/ny-lag-behovs-for-att-starka-rattssakerheten-1.993411

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/tron-pa-rattsvasendet-ska-starkas_2843201.svdStockholm 20100217
Andreas Christian Andersen


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

 • Rospiggen säger:

  Andreas, fan, vad jag lider med dig och förbannad blir jag! Hur i hela världen kan man med berått mod sätta sig i en bil, gasa järnet och medvetet köra på sitt barn?!?!  Nu får det vara nog!! frustar så det ryker

  2010-02-18 | 00:28:58
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Mikael Karlsson säger:

  Mycket bra skrivet. Men en fråga, Vad säger vittnena om att de mörkats? Dom måste väl undra vad som skett med deras vittnesmål?

  2010-02-18 | 08:15:46
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • S säger:

  Mikael Karlsson: Mycket bra fråga! Det tänkte inte jag på när jag läste första gången. Man kan ju hoppas att vittnena vaknar till och ifrågasätter varför deras vittnesmål "gömdes". Jag hoppas verkligen att detta inte är det sista vi hört om detta. Det är ju fruktansvärt att en sak som tydligen är så uppenbar kan förminskas till en litem skitsak och att den som är offret i det hela blir en gärningsman. Rättsröta? Jo det kan man ju lugnt kalla det!

  2010-02-18 | 08:32:33
 • S säger:

  Jag menade såklart: "Blir utmålad som gärningsman" i mitt förra inlägg. Bara så ingen missförstår mig.

  2010-02-18 | 08:34:06
 • Robert säger:

  Helt rätt! Häng ut Sverige internationellt. Enda chansen är att exempelvis EU eller Europarådet kräver en tydlig uppsträckning av rättssäkerheten.

  2010-02-18 | 08:35:43
 • Trollan säger:

  Jag skulle också vilja ha lite mer information om det här fallet för att verkligen ta ställning.

  Vad säger vittnena om mörkandet? Vad säger polisen efteråt? Vad finns det för historik bakom? När var detta, finns det någon artikel om "olyckan" där man kan läsa om det?

  2010-02-18 | 09:14:15
  Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
 • Mikael Karlsson säger:

  Trollan:  Polisen säger inte så mycket då de arbeta under åklagaren. När förundersökningen är färdig och överlämnad till åklagaren, så är det upp till åklagaren att väcka åtal. Det har Åklagaren i detta fall tydligen inte gjort.

  2010-02-18 | 10:20:56
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Mikael Karlsson säger:

  Frågan är dock, Vad står i förundersökningen?  Kan det vara så att Polisen i sig är de som mörkat fallet redan från början?  Tänkte det men glömde skriva det i förra inlägget.

  2010-02-18 | 10:22:34
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Daddy säger:

  Jag är säker på Andreas är villig att svara på dessa frågor. Jag skall kontakta honom igen för att få ett klargörande på era frågor. Vad gäller tidningsartiklar har jag sökt rätt extensivt efter någon artikel som tar upp händelsen i Falkenberg, men har inte funnit någon. Vilket i och för sig inte förvånar mig speciellt mycket.  Tidningarna släpper nyheter som en het potatis så fort dom får reda på att det ligger en vårdnadstvist i botten.

  2010-02-18 | 11:09:05
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Trollan säger:

  Daddy, lite sent, men kanske du/ni skulle få ihop ett bra politiskt inlägg i den här debatten som du kan länka till http://kentpersson.wordpress.com/2010/02/16/premiar-av-veckans-bloggdebatt/ för att nå ännu större publik med dessa frågor.

  2010-02-18 | 16:47:23
  Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
 • n säger:

  tack för att du belyser fallet. andreas är en god vän till mig.

  2010-02-18 | 18:11:50
 • Andreas säger:

  Svar till Rospiggen:Jag har inget svar. Jag är bara chockad och rädd för att soc, polis och åklagare i halland cyniskt sviker en försvarslös liten flicka.

  2010-02-19 | 08:57:14
 • Andreas säger:

  Svar till Mikael Karlsson:Efter påtryckningar från min Brottsmålsadvokat tillika Målsägarbiträde Björn Hurtig samt att journalister börjat gräva så har vittnena nu hittats! De låg tidigare "gömda" i trafikmålsanteckningen. Hela ärendet från dag1 när min fd fru/mamman begärde ensamvårdnad och Åklagaren Lena Lithner står som ansvarig är ändå anmält och rapporterat till JO,JK,Polischefen i Halland och Västra Götaland,RPS,Justitieministern,Riksåklagaren och Enheten för Polismål.

  2010-02-19 | 09:07:17
 • Andreas säger:

  Svar till Mikael Karlsson:Eftersom vittnena är vanliga samhällsmedborgare,det är sekretess under pågående utredning och för att inte röja vittnenas legitimitet i utredningen har jag haft förtroende för rättsväsendet att sköta utredningen utan att lägga mig i.Det har varit oerhört frustrerande för alla oss dvs släkt,dagis och vänner att inte veta något samtidigt som jag är ålagd besöksförbud och har en mental tvångströja från att skydda/rädda min lilla dotter vid denna uppsåtliga påkörning med bil.

  2010-02-19 | 09:18:50
 • Andreas säger:

  Svar till S:Polis och Soc jouren i Falkenberg larmades via 112,polis kommer till platsen och tar upp vittnena med penna och block,allmänheten strömmar till platsen.Men eftersom jag stod åtalad för grov kvinnofridskränkning så upplevde jag att poliserna hanterade situationen annorlunda. Efter samtal med chef och åklagare från patrullbilen så trodde de inte på mig,de avfärdade det hela som en trafikmålsanteckning innan polisrapporten ens var skriven som skulle göras på nattpasset samma dag den 1/10 2009.De var inte ens en smitning!"Mamman skulle ju ändå ha barnet" blev svaret!Jag gav reg.nr och signalement på bilen men ingen reaktion.Jag blev förd till aktuen.Soc i Falkenberg talade in på mitt mobilsvar"vi har precis talat med mamman(gärningsmannen),som säger att flickan sitter i bilen och de är på väg till kalas,allt är under kontroll,och vi kommer inte göra något ytterligare"

  2010-02-19 | 09:34:29
 • Andreas säger:

  Svar till Robert:Jag har en barndomsvän,hon är polis vid piketpolisen i Sthlm,en arbetskamrat som tidigare varit polis och en vän från flottan som är polis.Vad jag fått förklarat för mig kan poliserna kan göra ett bra jobb på fältet men sedan kan åklagaren besluta något helt annat. Åklagare Lena Lithner utreds nu vid Enheten för Polismål för tidigare mål. Information om kännedom att Lena Lithner talar på Kvinnoforum på Polishuset i Kungsbacka gör att man ställer sig frågan om hennes intressen för att få mig åtalad och leda förundersökning mot min fd fru hamnar i en jäv situation,där objektivitetsprincipen ska följas? Man säger att brott ska utredas skyndsamt när det handlar om ungdomar,men nu handlar det om en liten flicka på 4år. Alla är övertygade om det hade varit jag eller man som kört på med bil hade vi suttit i fängelse för länge sen. Halmstad åklagarmyndighet sticker ut i resten av landet vad gäller JO anmälningar och det känns inte Rättssäkert.  http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.519806-halmstadsaklagare-kritiseras-av-jo  http://frianyheter.wordpress.com/2009/01/30/kritik-mot-att-ranarna-slapptes-av-aklagaren/  http://hn.se/nyheter/halland/1.660328-domare-domde-man-for-preskriberade-brott  Namn kan ej säkerhetsställas på åklagare i detta fallet,men Halmstad Åklagarmyndighet har fått en inspektion från JO sedan tidigare.Se beslut på jo.se  http://www.sr.se/HALLAND/nyheter/artikel.asp?artikel=3447817  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/akut-aklagarbrist-stoppar-rattegangar_1263327.svd  http://www.dn.se/nyheter/sverige/jo-tar-aklagare-i-orat-1.1041023  http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.726863-langsam-utredning-tjanstefel-av-aklagare-

  2010-02-19 | 10:34:46
 • Daddy säger:

  Du kanske ska nämna att för dom brott som du fällts för så finns inga vittnen, inga bevis, bara en mor som av tingsrätten ses som "mer trovärdig".  Tack för tipset Trollan, men det är sportlovsvecka och jag är med grabben "hemma" i Jämtland, så det blir inte så mycket tid just nu.

  2010-02-19 | 10:38:16
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Andreas säger:

  Svar till Trollan:Påkörningen skedde den 1/10 2009 i Falkenberg.

  Historik:Vi hade ett umgängesavtal som sträckte sig till 1/10 2009 då vi skulle ha ett nytt möte på familjerätten. Vår dotter bodde hos mig och skulle hämtas efter mötet hos mig kl17. Mamman/min fd fru avbokar dock mötet och skickar sms till vänner då besöksförbud för mig mot henne.Dessa sms når inte når mig,där står det skrivet att min fd fru kommer och hämtar dottern kl 14.30 den 1/10 2009. Ovetandes om detta hämtar jag dottern vid ett tiden och då dyker mamman upp helt plötsligt.Pga besöksförbudet mot henne blir jag orolig så jag ringer till vän som bor i närheten och meddelar att jag kommer hem till denne då jag anar oråd. Jag och vår dotter cyklar iväg.Lillan sitter i cykelbarnstolen. Jag ringer ett samtal till och vännen är på väg i bil att möta oss på vägen. Vi cyklar lugnt och håller oss till höger sida av vägen. I nästa sekund hör jag en motor varva och ser i ögonvrån en vinröd bil som kör fort,träffar oss med hela fronten,trycker in oss mot ett staket och buskage.Vi sitter fastklämda.Dottern skriker ett hjärtskärande skrik av smärta och skräck,jag är avdomnad från nedre delen av kroppen från nedre delen av revbenen.Jag kan inte röra mig och inte vrida mig bak för att se om min dotter blöder eller är skadad.I nästa sekund flyger min fd fru/mamman ut ur bilen som är en vinröd volvo 855. Hon har svarta stora puppiller och skriker "nu jävlar får det vara nog".Hon springer framför bilen mot mig men ser att vi är intryckta/fastklämda mellan volvon och staketet.Min fd fru är ensam i bilen. Vår dotter som ser sin mamma komma ur förarsätet ropar i god tro "mamma,mamma" för det är en farlig situation. I nästa sekund springer mamman bak och sliter dottern ur cykelbarnstolen och slänger in henne i baksätet utan bilbälte,smäller igen dörren och slänger i backen och rivstartar och backar mot mötande trafik för att sedan slira och gena över en gräsmatta bort på en 30-väg. Jag faller ihop marken.Det hela går mycket fort och det är en aggressiv prägel nästan som ett bankrån. Påsen från dagis med barnkläder ligger utspridda på marken.Staketet angränsar till en tomt där en dagmamma har sin verksamhet och tur var att inga barn var på tomten.Dagmamman är ett vittne som berättat sin del av händeleförloppet när min fd smiter från platsen,och hon undrar hur en mamma som kör på sitt eget barn inte stoppas och drogtestas och att hon överhuvudtaget får ha hand om barnet.En mötande bil finns också som vittne med två personer i, ytterligare en bil med min vän finns och en cyklist som ser själva vinkeln bakifrån och har berättat för Poliserna att han kom cyklandes på denna 30 väg när den vinröda volvo 855 kommer i hög hastighet och kör om honom.Han ser att jag och min dotter svänger in på en återvändsgata i ett bostadsområde.Volvon har så hög fart att den hinner inte svänga utan slår på bromsarna och slirar,lägger i backen och tar sats för att därmed köra på, där är själva uppsåtet.Polisen vid Norrmalms Polisen,City Polisen och Kungsholmen säger att detta är en enskild händelse och inte något realtionsbrott. Att det är ord mot ord men att vittnena är avgörande och färskvara. Vidare får jag berättat för mig att det finns olika kulturer inom Polisen hur man hanterar ärendena och Polisen i Stockholm jobbar inte som Polisen i Halland.Jag är välkommen upp till Stockholm för att göra en Polisanmälan om bl a mordförsök med bil,smitning,olovligt bortförande,egenmäktighet med barn, vårdslöshet i trafik mm så ska Polisen i Stockholm skicka ner den till Polisen i Halland.  2010-02-19 | 12:02:41
 • Andreas säger:

  Efter besök på akutmottagningen i Falkenberg den 1/10 2009 efter påkörningen fick jag hjälp att ta mig till Polisstationen i Falkenberg och gjorde en separat polisanmälan om då rubricerade man det till misshandel/fara för annan/relationsbrott men ingen smitning.Chef för utredningen i Falkenberg var först Ingvar med sedan blev han utbytt till Emma.  Gärningsmannen/mamman till vår dotter/min fd fru säger att det var jag som körde på henne och att hon har flera vittnen i bilen.Men det är lögn.

  Det finns flera polisanmälningar om händelser med urkundsförfalskning,stöld och egenmäktighet med barn och en dagisfröken vid montesori som också gjort polisanmälan om egenmäktighet med barn. Alla anmälningar har lagts ned utan förundersökning där vi inte har blivit hörda och det är Lena Lithner som är åklagaren. Hade man tagit anmälningarna på allvar finns det så mycket substans som kommer visa på att min fd fru ljuger och ljuger även om påkörningen och det skulle haft inverkan i åtalet mot mig i tingsrätten där jag blev fälld grov kvinnofridskränkning där ord står mot ord. Detta pga att min fd fru var mer trovärdigare än jag och hennes berättelse mer självupplevd.  Objektivitetsprincipen/rättssäkerheten är totalt utebliven i just detta ärende som många riktar allvarlig kritik mot. Jag menar att utgången i åtalet mot mig som var ett ord mot ordmål och skulle fått en annan utgång och kanske vara avgörande om åklagare och polis i Halland tog reda på sanningen i de andra polisanmälningarna.

  Därtill kan tilläggas att min fd fru är väldigt stark och sökte in till polishögskolan i Växjö,kom in men tackade nej. Men jag anser bara för att man söker till Polishögskolan har man inte rätt att misshandla,göra urkundsförfalskning,stjäla och göra sig skyldig till egenmäktighet med barn och hota samt köra på oss med bil. Det är så många omständigheter som är oklara,så många motsägelsefulla uppgifter som inte utretts ordentligt och många anser att jag inte har fått en rättssäker prövning i Tingsrätten när dommen föll på subjektivitet och godtycklighet. Det är allmänt känt att beviskraven i Tingsrätten är lägre som ett led i Operation kvinnofrids satsning där straffet börjar på minimum 6 månader jämfört med en misshandel på stan som startar på två veckor eller månader är osäker. Det får perspektiv vad Operation kvinnofrid är för en satsning gjord av dåvarande Socialdemokraterna under Göran Persons ledning som i säg inte är fel men som borde gälla alla dvs frid för alla samt att tillämpa falsk tillvitelse,mened,förtal för att påvisa att systemet inte får missbrukas. Samt "kill your darlings" vad gäller missriktad välvilja mot kvinnor när man ger mildare straff.  Integrationsdepartementet kan svara mer på frågan om uppföljning och kritiskt granskande av denna satsning som har som mål att få så många polisanmälningar som leder till åtal och fällande dommar som är en del i den målstyrning och mångmiljon satsning från regeringen. Men om vi inte är överens om att det finns onda kvinnor och män är det farligt.Om regeringen och Justitieministern börjar kritiskt granska och följa upp ifall detta missbrukas vid vårdnadstvister som verktyg att få ensam vårdnad är det farligt.Det är så oerhört osolidariskt gentemot andra kvinnor och min dotter den dagen hon växer upp att urholka rättssäkerheten och missbruka dessa starka krafter så den dagen en kvinna verkligen behöver hjälp blir hon inte trodd.

  När det gäller beviskraven säger man att det ska vara ställt bortom allt rimligt tvivel och heller fria 10 oskyldiga och en skyldig än tvärtom. Justitieministern eller någon annan i riksdagen förstår inte problematiken förens den dagen deras egen son hamnar i samma situation och det är farligt för en mänskliga rättigheterna,rättssäkerheten och demokratin i Sverige 2010!  Jag har hela tiden försökt få gehör om "mansmisshandel" och inte blivit trodd och fått hjälp vare sig från Polis och Soc. Det har varit oerhört skamligt dessutom. Jag har istället blivit diskriminerad,kränkt och dömd på förhand.

  Jag anser att det här är ett samhällsproblem som alla partier men framförallt regeringen ska ta på allvar. Jag menar att feminismen har fått sådana oerhörda konsekvenser att det skadar Sverige och bör bli en valfråga. Även rent Samhällsekonomiskt.

  Vi kan väl enas om att alla människor ska få ha frid,vi enas om riktig jämlikhet,rättssäkerhet och börjar tala om människan och humanism!

  Det visar även BRÅ´s rapport som släpptes 8/2 del2 om kvinnors våld mot män i nära relationer och problematiken med att män som blir misshandlade inte tas på allvar.Sammantaget blev hennes ord mer trovärdigare då jag inte anmält henne för misshandel tidigare.Men det är ju det jag försökt och domaren och nämdemännen finner mig icke trovärdig och därmed skyldig.Resultat jag är ett ofrivilligt offer för systemet.Jag har hela tiden inom mig att vår dotter ska inte behöva uppleva det här,det vi, föräldrarna som satt vårt kärleksbarn till världen och ansvarar för hennes säkerhet och välmående.Men jag,som man,som förälder kommer oavsett vad som händer mig inte acceptera att man pga kön gör sig skyldig till mordförsök med bil där desstuom finns vittnen. Det statuerar exempel på att någonting är galet och att vi på allvar ska börja prata om humanism istället för könskrig.

  Ingen är vinnare i det här och det stämmer att det är "Det är synd om människorna" som Indras dotter säger i ett drömspel av Strindberg. Vi lever så kort tid och ska den tiden tas upp av det förstörs för vår fantastiska kärleks barn som ska få blomstra och leva och gå vidare själv i livet. Jag är så trött på att detta destruktiva arv ska föras vidare pga min fd fru och min tragiska levnadsöde.

  Jag blir så ledsen när så många yrkesverksamma kvinnor inom barnomsorg tar parti för vår dotter och vill skydda henne och få insyn hur hon mår. Det är min mor Eva,farmor till vår dotter som är Förskolelärare,VD Fia vid Förskolan Bergatrollet i Nacka, Birgitta pensionerad Enhetschef för Montesori Falkenberg, Gun Regissör och skådespelerska,socionomstuderande,studenter Annie och Linnea,Montesori pedagog Carola, kusin Linnea och Sofia,kvinnlig VD i Falkenberg,kommun politiker som privat engagerar sig för vår dotters säkerhet för att nämna några. Alla dessa underbara människor som står för samma ideér som Doris Lessing och Erin Pizzey och inte som feministerna. När dessa varma kvinnor inte får gehör hos myndigheter,åklagare och polis då blir alla mörkrädda för vad som pågår och säger "åt helsike med all genusteori,för om en mamma kan bete sig på det här viset då är alla normer och mänskliga rättigheter förbisedda". Det kommer inte accepteras och vi måste påvisa det genom att protestera till högre ort! Media är den sista utvägen som ett rop i nöd när demokratin inte fungerar.Det absolut viktigaste var att vi påtalat gång på gång för polisen i falkenberg och åklagare lena Lithner att min dotter har rätt till eget ombud enligt "lagen om särskilt företräde för barn", Barnkonventionen, Barnombudsmannen och Advokatsamfundet. Vi har begärt Jeanette Karlsson vid Försvarsadvokaterna i Stockholm som min dotters målsägarbiträde och det har än idag inte fattats beslut om det fast jag och min dotter blivit uppsåtligen påkörda med bil av mamman/min fd fru den 1/10 2009. Jag har blivit dömd i tingsrätten i varberg och nu väntar vårdnadstvisten i varbergs tingsrätt den 16/3.  Jag ska kämpa vidare för mig och min dotter men kan inte samtidigt tänka i ett större perspektiv för vår dotters framtid och hennes efterkommande. Men ensam är inte stark. Gör Rättssäkerhet,riktig jämställdhet och Humanism till en valfråga 2010.  Det goda ska övervinna det onda.

  2010-02-19 | 12:29:27
 • Andreas säger:

  Kort summering:Vi är gifta,får en fantastisk dotter,min fru lämnar mig sommaren 2008 för en annan och begär skiljsmässa och samtidigt ensamvårdnad. Hot kommwe om att om jag inte skriver på papprena för ensamvårdnad så kommer polisen och hämtar dig på mitt jobb. Märk vid denna tidpunkt sökte min fd fru och kom in på Polishögskolan.Men tackar senare nej enligt egen utsago. Hon tar barnet och flyttar till annan stad 5mil ifrån falkenberg. Min fd fru gör urkundsförfalskning till folkbokföringen om vår dotters adress.Min fd frus biologiska pappa säger att om min dotter inte har mer innanför pannbenet att hon gör sig skyldig till urkundsförfalskning och ska söka in till polis så får hon skylla sig själv. Min fd fru skolar in vår dotter på dagis bakom min rygg,hon och hennes mamma anmäler mig till soc i falkenberg för att jag ska ha misshandlat vår dotter som är motsägelsefullt eftersom helgen före och veckan efter bor dottern hos mig,dagis och ytterligare personer vittnar att min fd fru och hennes mamma ljuger, ingen utredning inleds, därefter umgås vi dvs som vuxna människor och åker skridskor alla tre,fikar,äter middag,hämtar på dagis tillsammans. Hennes kära mor har hotat mig på sms och anmält mig till försäkringskassan om att jag inte sköter min dotter, hon har försökt beställa abort på vår dotter när hon föddes och ringt till mina tidigare arbetsplatser för att ta reda på hur mkt jag tjänade. Hon ringde även till Göteborg och spelade min gamla flickvän för att få reda på information om mig. För att återgå till kronologisk ordning vad som händer sedan så helt plötsligt tränger hon och hennes mamma sig in i min lägenhet stjäl saker från mig,bevis i brottmål mot henne ifrom av dokument,stjäl nyckeln till lägenheten och för bort vår dotter ett par månader detta polisanmäls men läggs ned.Där säger min fd fru via sitt målsägarbiträde att det var jag som var i hennes lägenhet och hämtade kidnappade vår dotter.

  På fredagen besöker jag vårdnadsjuristen tillsammans med min mor och morfar.Vi förklarar problematiken och situationen. Vi umgås på fredag kväll,lördag och säger farväl på söndag för att de ska åka hem.  Sedan kommer bomben,jag blir hämtad på jobbet måndag morgon klockan åtta och blir bortförd utan att veta varför men orden om du inte skriver på papprena för ensam vårdnad kommer polisen att hämta dig föll på min näthinna. Jag frihetsberövas i fyra dygn, förhörs i cellen som inte är tillåtet,blir topsad,fotograferad,man tar fingeravtryck,maskinen är krånglar man får göra om proceduren om igen igen,och jag får inte möjlighet att fråga varför.Ingen vet någonting och jag har två katter hemma i lägenheten som måste tas om hand om. Jag bara försvann. Min mamma hade tydligen ringt till Polisen i Halmstad och frågat om mig, men det var sekretess. Hon frågade men herregud vi lever i Sverige 2009, det här är väl inte Guantanamo sade hon argt. Min kära mor brukar aldrig annars bli arg! Hon frågade återigen har min son gjort någonting för vi tog farväl i Söndags? Hon pressade inre befälet som slutligen sade nej han har inte gjort något dvs om jag gjort något från det att min släkt umgicks med mig tills att jag hämtad på jobbet.Jag blir fråntagen papper och penna för att skriva ner mina tankar och reflektioner. Det stinker kiss och urin i cellen som är ostädad.Jag släpps vid häktesförhandlingarna i Varberg då de vet att det pågår en smutsig vårdnadstvist där man begärt ensam vårdnad. Jag släpps,och de tre vänliga yngre poliserna kör mig tillbaka till falkenberg.På polisradion hör man hur gick det blev det positivt eller negativt,de yngre poliserna försöker skruva ner radion lite generat och svarar att de ska släppa av mig i falkenberg. "Äh,släng av den djäveln" morrar den elaka rösten.

  Jag sitter och tittar på en bild på min dotter i mobiltelefonen och har svårt för att hålla tillbaka tårarna när en den manliga poliskadetten frågar mig hur gammal min dotter är. När jag blir avsläppt tittar jag poliskadetten och hans kollegor i ögonen och tackar för ett Professionellt bemötande.  När jag släpps skickas brev till min fd fru via vårdnadsjuristen som upplyser att vi har gemensam vårdnad och att hon inte kan undanhålla barnet från att träffa sin pappa. Hon svarar inte,kopia skickas igen. Sedan ges klartecken att polisanmäla henne för egenmäktighet med barn. Efter det blir hon rädd och min dotter får träffa mig på en gång utan kontaktperson vilket soc reagerade på. För att inte ytterligare bli anklagad så bor jag hos vänner och släktingar som blir mina ögon och öran. Vår dotter berättar att mamma säger att jag ska krångla med pappa, att dagis är äckligt och att förskolepersonal Barbro är äcklig.Fast Barbro är hennes favorit fröken på Montesori förskolan och hon hoppar i hennes famn när jag lämnar henne där och hon vill knappt gå förens hon visat allt roligt pyssel hon lärt sig under dagen.Tiden går så kommer hot om att om jag överhuvudtaget ska träffa henne måste jag skriva på papper för folkbokföringen och byta dagis,det blir som hot och där dottern blir verktyget. Flera sms är sparade. Jag får inte träffa vår dotter på en tid. Sedan träffas vi via familjerätten för umgängesavtal,jag ringer upp åklagare Lena lithner för att poängtera att det är inte jag som söker upp min fd fru utan jag får en förfrågan från familjerätten och min fd fru. Åklagaren säger att hon skriver i kanten en notering att jag ringt och hon gör ett undantag. Samtalet spelas in då jag inte har så mkt förtroende för rättsväsendet. På familjerätten säger min fd hustru att om jag går med på att hon får ensamvårdnad,ändrar folkbokföringen dit hon bor,och går med på byte av dagis så tar hon tillbaka anklagelserna. Hon var rädd för mig förut men inte nu. Hon insisterar på att jag till och med kan flytta närmare henne för att på så sätt komma närmare min dotter. Jag ska ändå bara bli varannan helgs pappa. Jag ställer förtydligar hennes krav att om jag går med på allt det här så ska hon ta tillbaka anmälan så att alla i rummet förstår vad det handlar om dvs jag min fd fru och de två familjerättsarbetarna och min fd fru börjar gråta och går på toaletten. Kan tilläggas att besöksförbudet som är på ett år och som följts till punkt och prickar av mig har brytits av min fd fru vid flera tillfällen inför flera vittnen och detta har rapporterats till förhörsledare Helen Danielsson vid Halmstad Polisen utan reaktion. Det mest hemska var när hon cyklar förbi mig precis framför näsan när jag är på Statoil mack i Halmstad som ligger 800m ifrån och vänner hämtar vår dotter hos min fd fru i hennes lägenhet för att sedan möta upp mig och jag får träffa min dotter. När de är kvar och spänner fast vår dotter i bilen hoppar min fd fru upp på cykeln och cyklar ner för backen i vetskap att jag väntar på statoilmacken och hånler åt mig när hon sakta cyklar förbi mig mitt framför ögonen,jag blir chockad över hennes beteende och efter allt vad jag har varit utsatt för pga henne och nu skrattar hon åt det hela som om det var en lek. Jag får upp min mobiltelefon och ringer advokaten i rädsla att något ska hända. De säger att jag ska gå in på statoilmacken så folk kan se mig och avvakta. Sedan kör hon på mig och min dotter

  och smiter iväg och sedan den dagen har jag ingen sett till henne. Ingen har insyn hur hon mår,vi vet inte om hennes ryggrad är röntgad och om hon genomgått läkarundersökning. Soc i Falkenberg säger att vi förstår att min fd fru är rädd och vill skydda sitt barn för det är ju du som har kört på henne med cykeln. I allas oro gör Montesori pedagog Carola en polisanmälan om egenmäktighet med barn som läggs ned efter två veckor.Carola,Birgitta och jag ringer till Riksåklagaren i Stockholm och pratar med Polisen i Stockholm och frågar om det får gå till så här och då höjer ögonbrynen när de säger att de sitter just nu en kvinna häktad för egenmäktighet med barn.  2010-02-19 | 14:03:58
 • Andreas säger:

  Rättning till föregående. Det finns flera vittnen dvs min svärmor, hennes syster, och två vänninor.Men alla är hörsägens vittnen. Björn Hurtig kunde påvisa att mamman till min fd hustru som dessutom är Distriktsjuksköterka säger helt olika saker i polisförhöret och i rättegången. Det fyra hörda vittnen berättar helt olika historier om de sk blåmärkena plus att det är inte vad som sagts i tidigare förhör hos Polisen. Min fd fru bryter ihop i rättssälen och vi får bryta, ute i vänthallen skäller hon ut sin mamma för att ha sagt fel saker och vill gå in i rättssälen igen för att backa bandet och ta om men blir stoppad av sitt målsägarbiträde. Denna moster bjuder in mig och min dotter till sin sommarstuga i Falkenberg vid fem tillfällen under sommaren 2009.Förundersökningen är inte klar vid denna tidpunkt om grov kvinnofridskränkning och har fortfarande sekretess.En vännina som vittnde emot mig som tog emot mig och min dotter i Skåne när vi var nere och skulle köpa en växa säng och hälsa bekanta. Jag ringer i god tid och vi planerar att träffas för att våra barn som gick tillsammans på kyrkans barntimme skulle få möjlighet att träffas. Jag och min dotter köper med oss fikabröd och vi har trevligt och blir omfamnade när vi kommer på besök. Jag video filmar när vi är där och jag ställer mig frågan hur denna vännina kan släppa in ett monster som mig när hon vittnat så tydligt och klart mot mig. Om detta nu skulle vara sant så skulle jag i allafall inte släppt in en sådan människa. Tittar man på förundersökningen i kronologisk ordning så tycks det enligt mig som om min fd fru har pratat sig samman med denna vänninna för att vittna emot mig, och det är att göra sig skyldig till mened. Ett annat sk vittne som är moster till min fd fru får mig att också ställa frågor om sanningen i hennes vittnesmål. Om jag nu var ett sådant monster hur kommer det sig då att denna moster till min fd hustru bjuder in mig och vår dotter på fika i sin sommarstuga 2009 och vi leker på tomten i all trevligaste anda.Om jag nu är en sådan elak person som hon har vittnat om, men som jag ännu inte vet om vid denna tidpunkt pga förundersökningen om grov kvinnofridskränkning fortfarande har sekretess.

  Jag tittade för att avgöra i hennes blick om det var ett spel men både hon och hennes man var så vänliga och avslappnade.Jag har videoklipp från den sommaren när vi alla fikade och lekte. Jag ställer mig frågan återigen hur kommer det sig att dessa kvinnor som vittnar emot mig kan släppa in mig innanför sin tröskel med allt det som min fd fru har påstått? Det är för alla oss inblandade obegripligt och bör granskas omgående! Det handlar om vanlig enkel psykologi att kunna se den röda tråden även om den inte överensstämmer min sin radikala ideologi. För Guds skull det handlar om ett litet oskyldigt och försvarslöst barn och där kommer att de varma yrkesverksamma kvinnorna som nämnts tidigare,jag,Pappa-barn Kristianstad,Rädda Barnen,Bris,Barnombudsmannen,Daddys läsare,Min pappa.nu,Advokater och målsägarbiträden,släkt och vänner,Farmor Eva och alla kusinerna,Gun och Birgitta, Carola, Annie och Linnea, mostrar och Gudfar micke,morfar Max,morbröderna Jimmy,Jonny och Tomas med familjer, Ingrid Carlqvist mfl att inte kompromissa en tum om min dotters säkerhet och att rättvisan ska segera till slut och att det goda ska övervinna det onda. Vi saknar dig Älskingen och vet att vi snart kommer få se dig!Om så rättvisan ska fram och vi alla ska ställa oss utanför Justitieministerns port.

  2010-02-19 | 14:09:25
 • Daddy säger:

  Det är märkligt vad många detaljer i din berättelse som är exakta kopior på det jag själv upplevt.

  "Om du uppför dig och inte kommer på några flera oanmälda besök så tar jag tillbaks anmälningarna".  Hur mamman i en paus under huvudförhandlingen ursinningt skäller ut den förra kontaktpersonen för att hon "vittnat fel". Ett klart övergrepp i rättssak som sedan aldrig nämts i ett ord i någon utredning, trots att handläggaren från familjerätten stod och bevittnade alltihop.  Åklagaren som mörkar bevisning och skyller på "tekniska fel" osv osv...  Detta vansinne som i Sverige går under namnet "vårdnadstvist" har pågått i över fyra år. Mamman till mitt andra barn har aldrig kontaktats av familjerätten trots en vårdnadsutredning och en barnutedning. Hennes brev till familjerätten där hon bl a skriver att "detta är barnmisshandel" verkar aldrig ens ha diarieförts på socialtjänsten.  Under hela denna jävla misshandel av mig och mitt barn har jag hört frasen "baaarnens bästa" upprepas av socialen, polisen, åklagaren, domstolen och massor av kommentatorer på denna blogg.  Ingen har hittills lyckats förklara hur det kan vara min dotters bästa att mot hennes vilja, och trots att jag höjts till skyarna som förälder av mitt andra barns mor och många vittnen som sett mig tillsammans med barnen, bli helt eller delvis åtskiljd från mig i över fyra år.  Naturligtvis har min dotter tagit obotlig skada av detta. Jag tror inte ens mina värsta antagonister skulle motsäga mig i detta.  Jag försökte i två år och åtta månader att försvara mina och min dotters självklara rättigheter juridiskt, innan jag under mitt rätta namn började skriva om fallet på denna blogg. Det har visat sig att detta har varit det enda jag har kunnat göra för att få rättvisa och upprättelse för mig och mitt barn.  Jag har ännu inte fått det av vårt barnabeskyddande rättsväsende, men jag har fått det här och i allmänhetens ögon, och det är det viktigaste. Om myndigheterna kommer att leva upp till sina löften om barnens bästa och sätter stopp för denna misshandel, visar sig senare i vår då fallet än en gång skall tas upp i rätten. Men oddsen är inte på min sida i det fallet. Min dotter har en mamma och en pappa. Oavsett vad som gjorts och sagts är båda lika viktiga i hennes liv. Varför kan inte myndigheterna i Sverige förstå det?

  2010-02-19 | 20:42:48
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Trollan säger:

  Lagt upp ett inlägg apropå detta fall

  http://trollan.wordpress.com/2010/02/19/for-barnens-basta/

  Får göra vad man kan för att sprida berättelserna, media brukar inte vara så intresserade av det...

  2010-02-19 | 22:23:11
  Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
 • Olle säger:

  Andreas - använd styckesindelning. "Enter" är din vän. Jag försökte verkligen läsa, men texten blev bara en gröt när det inte gick att orientera sig...

  2010-02-20 | 00:10:25
 • A.Karhu säger:

  Detta ärendet handlar om en annan pappa som utsattes för mordförsök av modern (flera knivhugg),men i både tingsrätt och hovrätt,så tycktes det lämpligast att döma till gemensam vårdnad?  Vilket måste anses vara helt förkastliga beslut av både TR och HR.  Det var inte förrän i högsta domstol som pappan slapp sin kvinnliga mördare(försök).  http://www.his.se/PageFiles/5416/rattsfall_I.pdf  Hälsningar  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se

  2010-02-20 | 00:26:39
 • Anonym säger:

  @A.Karhu :

  Det där är en verklighet för många kvinnor som utsatts för mordförsök från sina män eller fd män.

  Tycker inte alls att det är ett dugg upprörande att det är jämlikt här.

  Men hr domen ger hopp till ALLA som utsatts för mordförsök oavsett om det rör sig om en kvinna eller man. Och det är väl det som är det viktigaste i era ögon (barnens bästa) och inte könet på offret?

  2010-02-20 | 05:08:20
 • Madde säger:

  Olle, jag brukar kopiera in det i word när jag tycker det är svårt att läsa.

  Ibland är det så att när man skriver kommentarer i word med styckindelning försvinner det och allt blir i hoptryckt på bloggen.  Andreas:

  Vilken historia.

  Jag måste läsa allt igen, för det blev mycket att ta in.  Tack för du berättade.

  2010-02-20 | 18:22:55
 • Trollan säger:

  Hej Andreas,  Jag fick en förfrågan om Förundersökningsprotokollet från överfallet av din ex-fru. Har du en sådan som du kan lägga ut eller skicka vidare? Eller går det att få ut det på något sätt. Skulle vara intressant att se det, naturligtvis med maskade namn.

  Lägga ut fakta brukar vara en bra sätt att gå för att få fram sanningen.

  Om du inte har möjlighet att publicera den själv, eller om inte Daddy kan lägga in den så kan du maila den till trollanstankar@gmail.com

  2010-02-21 | 08:24:03
  Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
 • Daddy säger:

  Din förfrågan är vidarebefordrad till Andreas. Om han skulle råka missa din kommentar.

  2010-02-21 | 12:27:15
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Madde säger:

  Det här fstnar jag alldeles speciellt vid:  "Polis och Soc jouren i Falkenberg larmades via 112,polis kommer till platsen och tar upp vittnena med penna och block,allmänheten strömmar till platsen.Men eftersom jag stod åtalad för grov kvinnofridskränkning så upplevde jag att poliserna hanterade situationen annorlunda. Efter samtal med chef och åklagare från patrullbilen så trodde de inte på mig,de avfärdade det hela som en trafikmålsanteckning innan polisrapporten ens var skriven som skulle göras på nattpasset samma dag den 1/10 2009.De var inte ens en smitning!"Mamman skulle ju ändå ha barnet" blev svaret!Jag gav reg.nr och signalement på bilen men ingen reaktion.Jag blev förd till aktuen.Soc i Falkenberg talade in på mitt mobilsvar"vi har precis talat med mamman(gärningsmannen),som säger att flickan sitter i bilen och de är på väg till kalas,allt är under kontroll,och vi kommer inte göra något ytterligare"  2010-02-19 @ 09:34:29"  Vad är detta för galenskap?

  Ja, helt ärligt ser jag bara galenskap i detta du beskriver.

  Galenskap av poliserna som är inblandade.  Är detta represantivt för det som poliskåren står för?

  Såklart är svaret nej.

  Likväl händer det.  Skandal!  Jag har nu läst detta några gånger och jag är lite för tagen för att kunna skriva något vettigt just nu.

  Jag fick plötsligt sådan huvudvärk.

  Tunghäfta (vilket är extremt ovanligt, det vet de som känner mig).  Många kramar till dig Andreas och din dotter.  2010-02-21 | 15:20:21
 • Pontus säger:

  Åklagarkammaren i Halmstad har fått en hel del JO-kritik de senaste åren, en av dem är Lena Lithner:  http://www.jo.se/Page.aspx?MenuId=106&MainMenuId=106&Language=sv&ObjectClass=DynamX_SFS_Decision&Id=3989

  2010-02-21 | 20:57:30
 • Andreas säger:

  Det pågår just nu en förundersökning om påkörningen och allt är sekretess. När bilen körde på min lilla dotter och mig, trycktes vi av bilens kraft och tyngd i hög hastighet in mot ett staket och buskage som angränsar till en dagmammas tomt. Det var en oerhörd kraft ,vi studsar mellan bilen och staketet innan vi blir fastklämda av Volvons frontparti som träffar hela cykeln inklusive dottern i cykelbarnstolen! Jag ryser när jag tänker på att jag inte kunnat se om min dotters nacke fick någon skada av kraften av bilen: Min försvarsadvokat Björn Hurtig uttryckte det "det är Mamman/min fru som bär ansvaret att dotterns ryggrad och nacke genom gått en röntgen efter påkörningen". Vi satt fastklämda tills mamman slet ur flickan ur cykelbarnstolen och kastade in henne i bilen och smet vårdslöst från platsen. Ingen vet om min dotter har genomgått en läkarundersökning eller röntgen. Jag,min familj,släkt och vänner har inte sett till lillan sedan påkörningen den 1/10 2009.

  Jag har inte kunnat sova många timmar sedan den fasansfulla händelse där jag och alla engagerade har en mental tvångströja att överhuvudtaget hjälpa/skydda lillan.Tvångströjan har utdelats av min fd fru genom Operation kvinnofrid,åklagare Lena Lithner,Soc och Polis i Falkenberg/Halmstad.Lägg därtill elaka,fega,rädda och inkompetenta personer i Varbergs Tingsrätt som gick på subjektiv bevisning iform av att kvinnans min fd fru var trovärdigare och därmed får in mig bakom lås och bom och erhåller ensamvårdnad. Jag sågs endast som en avelstjur i ett land där Statsfeminism fört vanliga medborgare bakom ljuset med sin verkliga dolda agenda. Det är först när din egen son blir drabbad som medborgare i Sverige kan förstå hur illa det är ställt med Sveriges Rättsväsende 2010.  Rubriceringen trafikmåls anteckning av Falkenbergs Polisen blev droppen.En trafikmålsanteckning är det om man kör på ett rådjur eller en bil på en parkering. Polispatrullen i Falkenberg skrev inte ens en smitning i någon av rapporterna!

  En separat polisanmälan har gjorts av mig i Falkenberg där rubriceringen blev misshandel/fara för annan/relationsbrott. Polis befäl vid Polisen i Stockholm dvs Norrmalm,City och Kungsholmen rubricerar det bl a som Mordförsök med bil,smitning,olovligt bortförande,egenmäktighet med barn,vårdslöshet i trafik,hastighets överträdelse. Samma polismän säger att det är dessutom en enskild händelse där vittnena är avgörande. Vittnena är färskvara när det står ord mot ord. Min fd fru/gärningsmannen säger att det var jag som körde på henne med cykeln och att hon hade flera vittnen i bilen. Men det är lögn. Hon var ensam i bilen.  2010-02-23 | 03:24:11
  Bloggadress: http://www.youtube.com/watch?v=cZra71RjU2E
 • Andreas säger:

  Släkt,vänner och familj mfl är helt övertygade om att ända sedan dag 1 när allting började med en anmälan till Soc av min svärmor och fd fru om att jag skulle ha misshandlat min lilla dotter. Det är hösten 2008 och mitt i en smutsig vårdnadstvist där jag inte går med på att skriva på papprena för ensam vårdnad och betala underhåll.Det motsägelsefulla är att helgen före och efter anmälan får vår dotter bo hos mig vilket Soc reagerade på. Min fd fru har senare uttryckt "att det var Mamma som ville anmäla och inte jag",det går inte att skylla på mamma i sådan här situationer. Vid ett annat tillfälle september 2009 på familjerätten vill min fd fru ta tillbaka polisanmälan om grov kvinnofridskränkning om jag går med på att hon får ensam vårdnad. Min fd fru var rädd för mig förut men inte nu,jag kunde till och med flytta närmare henne fast jag har besöksförbud. Om jag går med på att byta dagis och folkbokföring till staden där hon bor för vår dotter och att jag skulle bli varannan helg pappa.  Jag ringde min Brottsmålsadvokat Björn Hurtig vid Försvarsadvokaterna Stockholm som var i förhandling och fick prata med Brottsmålsadvokat Jens Lapidus. Jens berättade att det går inte att ta tillbaka en polisanmälan nu när väl hjulen börjat snurra. Det är Staten som äger målet inte min fd hustru.  Sedan dag 1 hösten 2008 har hela ärendet skötts riktigt smutsigt från Samhället i samband med Operation kvinnofrid åklagarens sida,Soc i Falkenberg/Halmstad,Polis i Falkenberg/Halmstad. Min familj anser att denna totala avsaknad av rättssäkerhet och objektivitetsprincip har påverkat rättegången vid Varbergs Tingsrätt som fällt mig till fängelse för grov kvinnofridskränkning och stort ekonomiskt skadestånd till min fd fru. En rättegång där ord står mot ord! Det hela var en enda stor subjektiv Rätts såpa! Nu väntar vårdnadstvisten i mitten på mars i Varbergs Tingsrätt och man behöver inte vara feminist för att räkna ut vem som kommer tilldelas ensam vårdnad!  Mamman,min fd hustru säger att det var jag som körde på henne fast det finns fyra vittnen från allmänheten som såg påkörningen med bil mot oss.Soc i Falkenberg uttalar sig med sympati för mamman/gärningsmannen "att det är förståeligt att du inte fått träffa din lilla dotter sedan påkörningen den 1/10 2009,det var ju ändå du som körde på mamman".  Hur kan rubriceringen vara så undermålig i Falkenberg? Jag menar att detta och mycket annat är avgörande, som har mörkats av Polis och Soc i Halland, åklagare Lena Lithner och relationsgruppen vid Halmstad Åklagarmyndighet där högre ort måste kritiskt oberoende granska vad som händer nere i Halland. Genom att lägga ner polisanmälning efter polisanmälning mot min fd fru missar de den röda tråden och logisk psykologi. Polisanmälningarna läggs ned utan att ens jag eller montesori pedagog Carola blivit hörda.När det dessutom är ett trovärdighets mål där ord står mot ord är all information viktig för objektivitetsprincipen. Lika inför lagen? Min familj,släkt,vänner och allmänheten anser att jag är ett offer för systemet Operation Kvinnofrid som dömmer på förhand,kränker,diskriminerar mig som förälder,Pappa och Man. Operation kvinnofrid använder sig av omvänd bevisbörda och det är ett mycket subjektiv bevisning och åtal. Denna satsning är Socialdemokraterna och nuvarande regering ansvarig för! De är ansvariga att denna satsning oberoende granskas, där återigen rättssäkerheten är totalt satt ur spel och det är mycket allvarligt för en demokrati som Sverige år 2010.

  Vi,jag och min familj har ändå fattat beslut och skrivit anmälan om klagomål,Jäv och Tjänstefel för åklagare Lena Lithner,Soc i Falkenberg och Polis Falkenberg. Lena Lithner är verksam i ”relationsgruppen” som är en genus satsning vid Åklagarmyndigheten i Halmstad. Åklagare Lena Lithner står som ytterst ansvarig för Polis och Soc i Falkenberg/Halmstads agerande i detta mål utifrån Operation kvinnofrid. Enheten för Polismål utreder just Lena Lithner för ett annat mål. Anmälan har skickats till Enheten för Polismål,Riksåklagaren,JO,JK,Polis chefen i Halland och Västra Götaland,Chefen och Verkets jurist för Rikspolisstyrelsen. Min familj har även stöttat mig,och vi har skrivit till Justitieministern Beatrice Ask för att flagga hur illa polis i Halland,åklagare Lena Lithner och Soc/familjerätten i Halland arbetar. De gör sig skyldiga till total utebliven rättssäkerhet och objektivitet. Justitieministern och JK står som högst ansvariga för det som händer i Halland.Händer ingenting snart kommer min familj,släkt, allmänheten,vänner,Pappa-barn Kristianstad och Stockholm,Rättssäkerhets organisationen RO, Föräldraföreningen RFFR,flertal Socionom studenter i landet,Lärare, Läkare, flertal tunga bloggare,frilansande journalister, flertal oberoende Mansjourer i Sverige, ett stort nätverk av yrkesverksamma kvinnor i Falkenberg och Stockholm som säger "åt h... med genus perspektiv, om en kvinna kan köra på sin egen dotter och komma undan", Advokater,förskole personal vid Berga trollets förskola i Nacka,Stockholm och Montesori pedagog Carola och tidigare Enhetschefen Birgitta för Montesori Falkenberg som alla är oroliga för lillan. Alla bryr sig och menar verkligen allvar med "barnets bästa" enligt barnkonventionen och som World Child and Youth Forum eftersträvar att den följs och inte som hittintills endast på papperet med feghet och slapphet från region Halland. Alla dessa varma människor kommer gå till högre ort UD,FN,EU och Genevé när Justitieministern och JK inte kan garantera rättssäkerhet för enskilda medborgare, för min lilla dotter och mig i Sverige 2010. Det är illa,mycket illa! Ta till er den allvarliga kritiken!

 • JD säger:

  Var finns alla jurister som skulle kunna lyfta upp det här till ytan?

  Det råder en sådan feghet då det gäller att ta mannens parti att man blir förvånad.

  När det gäller advokatupproret så är inte namnen på listan det mest intressanta utan snarare alla de kända advokater som till fullo höll med om budskapet på listan men som utan att skämmas sade att dom inte ville skriva på listan av rädsla för att det kunde drabba dem personligen(inside information).

  Går det inte samla ihop många liknande ärenden och vända sig direkt till Europadomstolen, amnesti eller något annat?

  En förändring måste ske. Det är sjukt att halva befolkningen (män) är totalt rättslösa i sådana här ärenden. Blir så förb..

  2010-02-24 | 10:46:06
 • Mikael-lillebror till Andreas säger:

  Jag ska undersöka med Rättssäkerhetsorganisationen om det stämmer om alla advokater som var med i Advokatupproret 2005 inte skrev på pga det kan drabba dem personligen.Min bror har nämligen två av dem som sitt försvar och släkt,vänner och organisationer är inte rädda. För vi är inte ensamma och det finns massor med yrkesverksamma kvinnor vid vår sida som säger åt h... med genus,feminism om en kvinna kan fälla en man med bara ord och komma undan med mordförsök med bil på sin egen dotter och sin fd man. Utom allt rimligt tvivel gäller i stugorna! Vår kära kära mor krossar feministernas argument med en erfarenhet som skulle få alla feminister, Lundgren,Sahlin,EBD,Birgitta Ohlsson,Lannes, Wachenfeldt,Lejonhuvud,Vingerg,Ekberg,Diesen att tystna!

  2010-03-01 | 00:57:15
 • Sara,Linda och Mikael säger:

  Syskonen Sara,Linda och Mikael säger:  Anklagelser mot vår storebror om hustrumisshandel inkommer 10 månader efter hans fd fru/mamman har begärt ensam vårdnad, timmarna innan så får vår bror hot om anmälan per sms från hans svärmor, anmälan till soc om misshandel av dotter sker också efter hot om att skriva på för ensam vårdnad för mamman,det motsägelsefulla är att dottern får bo med vår bror/pappan helgen före och veckan efter den påstådda misshandeln. Mamman hotar vår bror att om han inte skriver på papper om ensam vårdnad kommer polisen och hämtar honom på hans jobb, samtidigt som mamman söker in till Polishögskolan och gör sig skyldig till urkundsförfalskning,stöld,mansmisshandel, egenmäktighet med barn och kör på med bil avsiktligt sin lilla dotter och fd man som cyklar, det är ett mordförsök med bil. Mamman smiter från platsen med dottern och dottern har undanhållits från pappan,oss i släkten,vänner och dagis sedan den 1/10 2009. Polisen i Falkenberg och åklagare lena lithner avfärdar det hela som trafikmålsanteckning och vittnena mörkas. Det mest motsägelsefulla är att denna tjej så uttryckligen beskrivit sig som offer som är så späd och bräcklig och rädd och beklagar sig över hur ont hon har i sin handled av påstådda skador och blåmärken än idag, när hon i nästa stund varit en tuff tjej som klarat fystester och kommit in på polishögskolan, men tackat nej?! På frågan från Advokat Björn Hurtig om hur hon har klarat fystesterna till Polishögskolan med alla påstådda skador svarar hon att det inte var några fystester och att hon endast tränat löpträning inför Polishögskolan. Motsägelsefullt?! Alla som sökt till Polishögskolan vet om att det är hårda fystester! Läs mer på Daddy´s blogg om detta rättsvidriga fall där vår bror blev cyniskt och felaktigt dömd till fängelse. Om det är ett ord mot ord mål där trovärdigheten är avgörande och där det inte finns några vittnen. Hur kan då Sveriges högst ansvarige statsminister tillåta att påkörningen/mordförsök med bil där fyra vittnen finns inte tillåtas som bevis i brottmålet om hustrumisshandel där ord står mot ord? När mamman/gärningsmannen säger att det var vår bror som körde på henne och att hon har flera vittnen i bilen. Mamman ljuger så fundamentalt om detta. Vittnena på plats kan avslöja detta! Vad ljuger hon då inte i den påstådda hustrumisshandeln där ord står mot ord. Att detta får hända i Sverige är inte acceptablet, och vi kommer ställa Statsministern och sittande regering till ansvar för att vår storebror blev felaktigt dömd i Tingsrätten i Varberg, på så rättsvidriga grunder. Det är inte ett hot,det är ett löfte till Regeringen och Justitieministern! Att alla inte är lika inför lagen och att kvinnans ord väger tyngre, fast hon ljuger det är en sanning! Att ett mordförsök med bil med vittnen inte får åberopas som bevis att mamman ljuger pga åklagare Lena Lithner är Justitiemord nr xxx!  Tillägg:när mamman/fd frun bryter besöksförbudet som är ålagt vår bror/pappan vid minst fyra tillfällen inför vittnen, mamman söker kontakt med sin fd man, det är chokerande att Polisen i Halland(rapporterat bl a till Helen Danielsson) och åklagare lena lithner inte tar det på allvar. Är man verkligen så pass rädd? Att mamman cyklar förbi och skrattar sin fd man i ansiktet ungefär som allt är en lek, att Polisen inte tar det på allvar är rättsvidrigt. Det är dessutom olagligt av mamman! När mamman säger på familjerätten efter att vår bror suttit frihets berövad fyra dygn att om han går med på att hans fd fru får ensam vårdnad om dottern så är hon villig att ta tillbaka anklagelserna om hustrumisshandel! Hur mer uppenbart kan det inte bli? Dommaren i brottmålet Peter skriver godtyckligt att våldet har vid flera tillfällen utövats i närvaro av målsäganden och den tilltalades dotter. De har ingen som helst bevisnig som stödjer detta,det är helt Barockt! Dommaren Peter skriver vidare att "Åklagaren har i detta sammanhang som försvårande omständighet åberopat att det våld som Andreas gjort sig skyldig till har utövats i närvaro av parternas dotter. Soc skriver att dottern har bevittnat våld, inte att mamman påstår att dottern har bevittnat våld!Vart är bevisningen? Det är vackert! Vårdnadstvisten är den 16 mars i Varbergs Tingsrätt.  Det är slut lekt nu! Oberoende rikskrim enhet, JO,JK,Riksåklagaren,KU,Regeringsrätten ansvariga från Justitiedepartementet,riksdag och regering ska komma ner från Stockholm och granska vad åklagare Lena lithner och poliserna i halland sysslar med? Det är rena rama vilda västen i Halland!Nu ska Justitieministern och regeringen grillas och stå som ansvarig för att medborgare inte garanteras rättssäkerhet!Det är allmänt känt att Operationkvinnofrid har en miljon satsning där polis,åklagare och soc är subjektiva och tar parti för ett kön genom att dömma på förhand,kränka och diskriminera. Det är allmänt känt att detta utnyttjas i samband med vårdnadstvist och att Tingsrätten som också ingår i satsningen operation kvinnofrid har lägre bevis krav för just sådana brott där ord står mot ord,där det dessutom är omvänd bevis börda.Vi kommer inte att acceptera att

  detta låga förhållningssätt och rättsröta drabbar vår Andreas,dotter och släkt."Inom straffrätten är det alltid åklagaren som har den fulla bevisbördan för att den tilltalade har handlat på det sätt som åklagaren påstår samt att agerandet inte varit straffritt. Det innebär vidare att den tilltalade betraktas som oskyldig tills motsatsen bevisats av åklagaren. Denna oskyldighetspresumtion gäller i olika grad i de flesta demokratier och är stadfäst i FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna. Beviskravet som skall uppnås för att åklagaren skall anses ha fullföljt bevisbördan är att ett hans påstående skall vara "ställt utom rimligt tvivel". På förekommen anledning har fallet från dag 1 tillämpat metoder som är målstyrda i enlighet med Operation kvinnofrid och gjort det möjligt att mörka och inte fästa vikt vid objektiv bevisning som talar för den tilltalande och mot målsägandes trovärdighet. De ansvariga som dömt i detta mål är ryggradslösa,fega och fyrkantiga att kunna bedömma och se igenom att det handlar om en smutsig vårdnadstvist där ett kön lätt kan få privilegier och ta till alla medel för att få sin vilja igenom t.o.m mordförsök med bil!  /Syskonen Sara,Linda,Mikael,Morfar Max,Morbror Jimmy,Tomas och Jonny med familjer,Gun och Birgitta, Annie,Familjen Bajada i Australien, släkten i Danmark.Med stöd av Pappa Barn i Kristianstad.Mansjouren i Sthlm,Gbg och Skövde.Rättssäkerhets Organisationen mfl.  2010-03-01 | 01:50:27
 • A.Karhu säger:

  Jag önskar Andreas lycka till den 16 mars i Varbergs Tingsrätt gällande vårdnadsärendet.  Jag tycker,efter att det jag haft möjlighet att ta del av i ärendet,helt klart styrker att pappa Andreas bör tillerkännas enskild vårdnad om barnet,med vetskap om det uppenbart omdömeslösa och farliga beteendet mamman uppvisat,gentemot både barnet och fadern.  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-Barn Riks.

  www.pappa-barn.se  2010-03-05 | 08:20:51
 • Kusin säger:

  Sopa Banan på tisdag! jag kanske kommer! annars Lycka till!

  2010-03-14 | 15:51:56

Kommentera inlägget här: