daddys

Beware the fury of a patient man

Åtta minuter av ditt liv

Kategori: Rättvisa

Idag publicerar jag stolt filmen "Rätten att vara pappa" som är gjord av en grupp gymnasieelever i Halmstad. Stolt för att jag fick äran att vara med i deras fantastiskt bra film. Den är åtta minuter lång. Åtta minuter kan dock ibland förändra ett helt liv. Ge denna film åtta minuter av din tid. De kommer garanterat inte att vara bortkastatde.

Först dock lite "breaking news" Fyra förtvivlade pappor i Canada riskerade igår sina liv genom att klättra upp och kedja fast sig på toppen av "The lionsgate" bron i OS staden Vancouver, i ett desperat försök att få uppmärksamhet för sin sak. Rätten att få vara med sina barn. Dom sitter nu häktade, och inget har synts eller nämnts om detta i några nyheter mig veterligen.

Ibland har jag ställt mig frågan, är det någon mening med allt jobb, all tid, allt skrivande, mailande, pratande?

Men så får jag plötsligt ett litet kvitto på att...jo det är det.
Först är det ju all tacksamhet som strömmar emot mig, allt stöd, all uppmuntran. Alla fantastiska människor som jag har fått lära känna.

När man utkämpar en kamp som ibland känns helt hopplös är det så himla viktigt med de små tecken man ser att det faktiskt gör en skillnad. Ett helt fantastiskt sådant tecken var då jag för en tid sedan kontaktades av några gymnasieelever på John Bauer gymnasiet i Halmstad. Dom skulle göra en dokumentärfilm om männens rättigheter i samhället. Av tre elever som ingick i projektet var två unga kvinnor.

Dom unga luras inte av propagandan


Filmen kommer att vara med i en tävling som Amnesty International håller i som handlar om mänskliga rättigheter. Idag presenterar jag stolt deras bidrag här på min blogg. Det känns som det finns ett hopp för framtiden då unga män och kvinnor i Sverige klarar att se igenom medias rökridåer.

Det blir också en påminnelse om hur viktig denna och andra bloggar är. Dom unga använder internet, inte Aftonbladet och Expressen för att lära, hämta fakta och nyheter. Internet är en lykta av hopp. Låt dom aldrig ta den ifrån oss.

Sandra som kontaktade mig sa att dom läst min blogg och beundrade mig för det jag gör. Jag blir så himla glad av sådant. Jag vet att det är många som läser min blogg, men man behöver ibland få dessa små tecken på att den faktiskt gör någon skillnad för att få kraft att gneta på.

I motsats till vad många fått för sig så är papparättsrörelsen varken kvinnohatande eller full av rättshaverister. Det är en av dom viktigaste människorättsfrågorna vi driver. En som mycket sällan speglas i medierna, men som kommer att påverka allas vår framtid. Vi för en kamp som handlar om kärlek, inte hat. Kärlek till våra barn och till deras rätt till ÄVEN oss. Vi kämpar inte för att ta barnen från mammorna utan för ALLA barns rätt till båda sina föräldrar. Om vi förlorar den kampen förlorar vi alla.

Filmen "Rätten att vara pappa"


Så återigen, låt dessa duktiga och kloka gymnasieelever få 8 minuter av er dyrbara tid och se deras film. 8 minuter av ert liv för en kunskap som kanske förändrar det för alltid. Låter inte det som en bra deal? Gå sedan till min Youtube kanal där filmen är upplagd och ta del av kommentarerna som redan börjat strömma in från resten av världen.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Rospiggen säger:

  Strålande!! Helt enkelt strålande! Det är ju så självklart att papporna behövs i barnens liv! Den statistik som visas över självmord etc är ju skrämmande och hur vi kan ha ett samhälle som blundar för det här övergår helt och hållet mitt förstånd!  Varför är det så fel att se att vi kvinnor och män är olika och att så ska vi vara också?

  2010-02-20 | 23:00:55
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Michael säger:

  Dom unga har vaknat.  Jag har hört att fler och fler barn kidnappas och tvångsepareras från sina föräldrar såsom i fallet Domenica johansson.  Nackskott för dom inblandede i sådana fall direkt, Usshhh vad vidriga människor.  Snacka om maktmissbruk och trolöshet mot huvudman.  Stackars föräldrar.  Både mammor och pappor behövs det skapar balans i barnet eftersom jagets bild av sexualitet kommer från självbilden och anpassningen av föräldrarnas Jag.

  2010-02-20 | 23:18:36
 • Stefan W säger:

  Jättebra film och super att den har gjorts av skolungdomar. Det visar ju på att den yngre generationen ser med nyktra ögon på verkligheten av idag.  Tänk om man nu kunde pensionera alla gamla feministnuckor på det Sociala och bringa lite äkta jämställdhet på torpet...

  2010-02-21 | 01:28:45
 • Jeanna säger:

  Joakim: Jag har nu följt din blogg i över ett år och kommenterar nu för första gången. Jag har inte kunnat tidigare då ämnena har rört mig på tok för mycket. Men snälla snälla Joakim: se till att hela filmen undergår språk och stavningskontroll INNAN ni skickar in den till tävlingen! Det kan verkligen inte stämma att dessa ungdomar som har gjort filmen, inte ens kan stava till just ungdomar!? Ungdommar?? "pappor har blivit diskrimminerande"!!?? Har ni? Jag som trodde ni hade blivit diskriminerade, men jag kanske hade fel...den engelska översättningen är minst lika bristfällig och måste ordnas upp för att kunna skicka ett klart budskap till en jury. Nej, se till att dessa "ungdommar" fixar till text och översättning av samma, så kanske vi "äldre" får en chans att se att våra "ungdommar" sätter en ära i språk.

  2010-02-21 | 02:05:08
 • Bitten säger:

  Jeanna...  Jag är normalt något av en språkpolis, men var detta verkligen den behållning DU fick av den filmen?? Jag häpnar!! Jag kan ärligt säga att jag inte ens märkte felen du drar upp, så jag vet inte ens om du har rätt.. jag var alldeles för "inne i" det som sades och i bilderna.. Och dom som känner mig vet att jag "aldrig" missar stavfel eller språkliga felaktigheter, så det säger rätt mycket om styrkan i den här filmen!!  Det är sorgligt att när du då "för första gången" kommenterar du kommer med en sån rent ut sagt sunkig kommentar.. kan inte hjälpa det, men jag tvivlar på din agenda!  Dessutom har väl Joakim ingenting med redigeringen av denna film att göra!? Det är ju ett skolarbete!!

  2010-02-21 | 06:34:36
 • lukes säger:

  dagens fråga: Vilken är din favoritserie? :)

  2010-02-21 | 07:33:50
  Bloggadress: http://lukes.devote.se
 • valens säger:

  Ja, verkligen kloka gymnasieelever som gjort filmen "Rätten att vara pappa"!

  En film som kommer att få mycket, mycket mer än 8 minuter av min tid...

  8 minuter som visar till hela världen att VI inte är ensamma, enstaka galningar som utropar sin RÄTT ATT VARA PAPPA.  PS.

  Håller helt med Bitten: strunt (än så länge) i stavfel och/eller språkliga felaktigheter! Ägna din dyrbara tid till filmens budskap istället!

  2010-02-21 | 09:06:49
  Bloggadress: http://valens.nu
 • PabloHoney_4 säger:

  Vilket bra arbete eleverna på John Bauer gymnasiet har gjort. Budskapet kommer fram mycket tydligt. Dessa 8 minuter var inget slöseri av min tid i alla fall.

  2010-02-21 | 09:57:55
 • MoaLinn säger:  Jättefin film Joakim! Härligt att se!

  2010-02-21 | 09:59:34
 • anders säger:

  Hoppas filmen uppmärksammas av någon global tv kanal, tex NBC. Bra film med verkligheten i sverige.  anders

  2010-02-21 | 10:06:26
 • anders säger:

  Hoppas filmen uppmärksammas av någon global tv kanal, tex NBC. Bra film med verkligheten i sverige.  anders

  2010-02-21 | 10:07:24
 • Daddy säger:

  Textningen med tillhörande fel skall enbart lastas mig och ej eleverna på skolan. Att sådana här fel smyger sig in i produktioner av olika slag sker ibland. En del fel smyger sig förbi varenda korrekturläsare på ett märkligt sätt. När man som jag ofta inte har några korrekturläsare är riskerna ännu större.  Emellertid tycker jag att det är ett märkligt beteende att efter att ha sett denna film endast kommentera en felstavning.

  2010-02-21 | 10:51:53
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Jeanna säger:

  Alla: Nu var det ju inte precis ETT stavfel jag påpekade! Sen kan vi alla tycka att filmen är bra och fyllig, men det ändrar inte på det faktum att den är fylld med stavfel (jodå hörni, där är STOR skillnad på diskrimminerande och diskriminerade, plocka bort ett M och N från det första och resultatet framstår annorlunda, eller hur?). Hördu, Bitten språkpolis, sådan är jag också...just därför behövde jag se filmen flera gånger. Jag kunde inte koncentrera mig om innehållet i filmen just för att jag satt och retade mig på svenska stavfel, felaktiga engelska översättningar, syftningsfel m.m.  Joakim: Jag påtalade detta för dig utav en önskan om att denna film skulle framstå som seriös och innerlig, inte som ett påhopp eller annat grovt. Varför? Låt mig säga det så här (for your eyes only): jag är lärare i svenska och engelska. Min man från England och jobbar inom Amnesty International...sen får du tolka det som du vill

  2010-02-21 | 11:50:28
 • Daddy säger:

  Jeanna, Tack för förtydligandet. Jag förstår din synpunkt och har full förståelse för den. Jag skall fixa till felen i översättningen. Vad gäller stavfel i själva filmen kan jag enbart vidarebefordra detta till producenterna. Jag vet inte om det fortfarande finns tid att rätta till detta, annars får vi väl hoppas att juryn på Amensty International klarar att se förbi denna detlaj och fokusera på själva budskapet.  Men det där beror väl lite på vad som står i själva tävlingsreglerna bland annat.

  2010-02-21 | 11:59:42
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • omar säger:

  Mycket bra film,

  2010-02-21 | 12:07:05
 • Sara Sivesson säger:

  Anledningen till att det är stavfel i filmen är att det är den ofärdiga versionen av filmen där jag bara skulle se om själva materialet höll. Det finns en nyare där alla stavfel är rättade och filmen är lite omklippt. Men storyn i sig är densamma.  // Sara Sivesson

  Redigerare

  2010-02-21 | 12:24:43
 • Sandra säger:

  Jag, som en av "filmskaparna" blir jätteglad när jag läser alla positiva kommentarer och stavfelen som sagt var har vi upptäckt och rättat till. Nu hoppas vi på att filmen ska bli uppmärksammad och vi är jätteglada att vi har tagit upp detta ämne eftersom det är ett otroligt viktigt ämne! Kämpa på pappor!  // Sandra Atas

  Intervjuare

  2010-02-21 | 12:35:23
 • Daddy säger:

  Tack Sara,

  Jag skall även rätta felen i översättningen redan idag. Filmen har redan 180 träffar på min Youtube kanal. Det kan jämföras med den första musikvideon jag postade ut 2007, som var gjord av en proffsfilmare. Den hade efter sju månader fått 67 träffar.  Från det ena till det andra.

  Angående dagens fråga,  Jag antar att den är riktad till mig, och att man med serie menar TV serie?  I så fall så följer jag inte så många TV serier, men en som jag försöker att inte missa är "två och en halv män" på TV3 och TV6.  Min sorts humor. Jag vet att den fått kritik från feministiskt håll som menar att den är sexistisk, och att papporna är elaka mot barnet i serien, men något så dumt kan bara komma från en feminist.  En annan serie som jag aldrig missade då den gick var "Band of brothers".

  2010-02-21 | 12:44:17
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Sara Sivesson säger:

  Jag kan skicka den nya filmen till dig nu, om du vill. Den är lite bättre klippt, och mycket snyggare.  //Sara Sivesson

  Redigerare

  2010-02-21 | 12:51:00
 • Daddy säger:

  Tryggare kan ingen vara än socialens barnaskara?  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6650264.ab  När barn blir offer för socialens prestige och maktfullkomlighet.

  2010-02-21 | 12:51:13
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Jaaa! jag vill hemskt gärna ha den senaste versionen av filmen. Lovar att göra ett mer noggrant jobb med översättningen också.

  2010-02-21 | 12:53:05
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Sara Sivesson säger:

  Håller på att skicka nu. Kan ta några timmar.  // Sara Sivesson

  2010-02-21 | 13:21:24
 • Madde säger:

  Underbart bra film.

  Så viktig.

  Jag bara älskar musiken i bakgrunden, den är så lagom.

  Vattnet som droppar med hopp om en ny tid, en varmare.  Självklart måste stavning och översättning vara korrekt och det åtgärdas nu.  Jag tror nog att Jeanna tycker att filmen är så pass viktig så det måste bli rätt där också.  Sara, jättebra, verkligen jättebra.  Som många andra är jag precis lika glad över att generationsbytet verkar bli något bra, nya ögon, nya tankar och framför allt många av dessa utsatta barn och deras vänner, bekanta osv som växer upp och förhoppningsvis jobbar framåt för förändring.

  2010-02-21 | 14:26:06
 • Cuben säger:

  Bra jobbat Sara och alla ni andra som var med att arbeta fram filmen. Hatten av.  http://www.youtube.com/watch?v=fzX3kEIaV18

  2010-02-21 | 14:32:51
 • Rospiggen säger:

  Madde! Du har definitivt en poäng i det sista du skriver. De barn som växt upp utan sina fäder och verkligen vet hur det är, de barnen är vår framtid och även kanske nästa generations politiker och socialarbetare. Måtte det hända något när de tar över och under tiden fram till dess.

  2010-02-21 | 15:56:23
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Anton säger:

  @Rospiggen..  Det kommer inte hända något om vi förkastar vårat tungt vägande ansvar att informera våran omgivning innerligt och dagligen. Hur tjatigt det än må vara.  Jag känner väl till ditt arbete och engagemang, det ska Du ha kredit för, definitivt!

  Mitt påpekande är då inte till Dig, utan till de som tycker att denna info är förfärande fasansfull, och "hoppas" att allt ska bli bättre.

  Det räcker inte att hoppas, man måste informera, agera och hoppas!  Att bara hoppas är att låta skeppet flyta med vinden, och vi vet alla att de radikala feministnätverket stormar, de gör annat än bara "hoppas" att folk ska inse deras "sanning".

  Dock så kan jag väl tänka mig att de vill att vi bara ska sitta och "hoppas" på förbättrade villkor för barnen. Då får de ju fritt spelrum.  Informera, informera, informera och informera mera bl a!  2010-02-21 | 19:06:10
 • Leroy säger:

  Ett bra projekt för många att bygga framtiden på.  Att så unga ser till att engagera sig och vilja rätta till så snabbt gör en glad.  Förändringar krävs.  Ni har gjort en väldigt bra kort och konkret film med viktiga budskap härligt att se att ni snabbt samlas och korrigerar detaljer.  Heder åt Er.  Leroy

  2010-02-21 | 19:27:49
 • Anonym säger:

  Anton:  Jag har så många gånger sett dig skriva att man inte får skriva att man hoppas för dig utan du är ganska tvär i ditt sätt att påpeka det.

  Det skulle vara väldigt intressant att för en gång skull få veta vad just DU gör då jag har svårt att se ditt engagemang mer än som styrelseledamot.  Så Anton, vad gör just du?  Vi är många som gör massor (men fy för att hoppas enligt dig).  Menar du att vi skall gå fram som radikalfeministerna som värsta bulldozern?  Hur det än är så är vi ju många som jobbar för barnens rätt till båda sina föräldrar inte bara en av dessa.

  Menar du att vi skall göra tvärtom?

  Så att mamman skall manövreras ut till förmån till pappan.

  2010-02-21 | 21:09:05
 • Sara Sivessonsa säger:

  Såja! Nu ska ett mail ha skickats om nedladdning.  // Sara Sivesson

  2010-02-21 | 22:30:59
 • Daddy säger:

  Jag håller på att ladda ner den färdiga filmen just nu. Så fort den är översatt så kommer den naturligtvis att postas ut både här, på Daddys-sverige.se och på Youtube.  Den här gången ska jag dock inte översätta den i passagerarsätet på en skumpig bil med ett laptopbatteri som är på väg att dö.  Förhoppningsvis skall fler språkliga misstag kunna undvikas.  http://genusnytt.wordpress.com/2010/02/21/ny-film-ratten-att-vara-pappa/  http://news.mensactivism.org/node/14745

  2010-02-21 | 23:06:53
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Vill också tipsa om detta för er som befinner er i Stockholm i morgon kväll:  "Imorgon är det träff på puben!

  21 februari 2010 av Pär Ström  Imorgon är det dags. En träff för läsare av bloggen GenusNytt (www.genusnytt.se) in real life!  De som har lust att byta tankar om genusfrågan, nätverka och knyta kontakter under trevliga omständigheter är välkomna att dyka upp på puben Harry B James på Regeringsgatan 49 i Stockholm imorgon måndag kl 18.00. Kan du inte komma redan till kl 18 går det förstås utmärkt att ansluta lite senare. Själv lovar jag att vara kvar åtminstone till kl 20. Sedan får vi se.  Allt är helt informellt. Var och en väljer själv lämplig konsumtion. Mat eller bara dryck. Var och en betalar förstås för sig själv. Ingen anmälan krävs, det är bara att komma.  Jag har valt Harry B James för att det är en pub med god stämning och gott om plats som dessutom ligger mycket centralt (10-15 minuters promenad från Centralen). Puben ligger på Regeringsgatan mellan Hamngatan och Mäster Samuelsgatan.  Du är hjärtligt välkommen!"

  2010-02-21 | 23:15:46
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anton säger:

  OfT:  @ Anonym 21:09:05  Jaha du vet vem jag är tydligen?!?  Du ifrågasätter vad JAG gör, och skriver dessutom en massa barnsliga "vad-ska-vi-göra-då-förutom-att-hoppas" krams.

  Mig veterligen har jag aldrig skrivit eller sagt att ingen FÅR hoppas, som du tydligen har uppfattat det som att jag har. Det talar mer om din läsförmåga, än om hur hiskerligt ineffektiv jag är.

  Vad jag gör och inte gör får du gärna fråga mig personligen om, utifall att du verkligen vill veta. Jag har inga intentioner på att svara anonyma förfrågningar.

  Ordagrant betyder det, på ren svenska, våga visa dig, så för vi dialog. Inte annars.  Jag skrev vad jag tycker ska göras förutom att bara oja sig och "hoppas". Läs om ett par gånger om det inte sjönk in första vändan.  Du få gärna fortsätta göra så, det har jag inget emot.  Jag har mina misstankar om vem du är, men det behöver jag inte kladda ner här. Du gör vad du anser är rätt. Nog så!  Jag tror nog att de flesta med lite sunt förnuft förstod vad jag menade, (även Madde, med lite tur).  OnT:  Härligt att du syns så markant Jocke!

  Det tyder på att det informationsflödet som du tillhandahåller går ut vitt och brett! Det är mycket bra!

  Keep up the great work!

  Sverige kan aldrig få nog av Dig som det ser ut nu!

  2010-02-22 | 01:14:27
 • Mikael Karlsson säger:

  Så här ser jag det:  Att i detta läge med tanke på filmens utgångspunkt gå in i gnäll om stavning är likte ett resonemang i en 11-1 utredning som är startad av en pappa.  All grundläggande fakta åsidosätts medans man tittar på de betydelse lösa uppgifter som endast är skapta för att slå tillbaka på den pappa som känner en stor oro.  Sara Sivesson, Sandra och resterande elever som skapade denna video, Jag hoppas att detta inte är den sista filmen vi ser från er i dessa frågor.  Kanske skulle ni kunna göra intervjuver med många av Daddys Sveriges medlemmar och få en bild av deras liv innan och efter seperation och tvist.  Fakta baserad på drabbades berättelser är alltid en viktig del i våran påverkan.  Med vänliga hälsningar

  Mikael Karlsson  Ps var det nån mer än jag som fick en klump i halsen när nu hörde Joakims berättelse med ord ds

  2010-02-22 | 07:22:57
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Madde säger:

  Super Jocke och hela gänget bakom filmen.

  Jösses vad det händer mycket bakom kulisserna som blommar fram så sakta.

  Mycket som är på gång och den fantastiska känslan att allt jobb vi lägger ner så småningom kommer att hjälpa alla barn som inte har valt denna fruktansvärda situation.

  De verkligen offren.  Som jag skrev innan, nu är det dags för generationsbyte och med positiva vindar vänds allt och blir rätt.  2010-02-22 | 07:56:05
 • Bur-q-ua57 säger:

  De där fäderna i Vancouver riskerade_sina_liv/ gjorde_allt_förgäves.  FRÅGA

  Varför?  SVAR

  för att fäders rättigheter inte är något som någon bryr sig om. Ingen engagerar sig och just därför sker inga förändringar!  FÖLJDFRÅGA

  varför?  FÖLJDSVAR

  därför att såpass relativt få fäder drabbas!  /

  B57, representant för Sällskapet Bur-q-ua  2010-02-22 | 08:10:50
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua57 säger:

  Jag tycker inte om vad Markus O. säger omkring 06:30 men vet att han förfäktar åsikten om att lagen inte är fel.  Samma sak sägs på hans sida: "Pappamanualen.se".  Tillåt mig då korrigera:

  LAGEN ÄR FEL!!!  Det finns X antal exempel på det.  Ett enkelt exempel:

  Fb 6 kap. 3§. (Fb = Föräldrabalken)  Den paragrafen ÄR diskriminerande för män, d.v.s könsdiskriminerande.  Den paragrafen måste lagstiftaren omgående ändra på och jag har mycket svårt att se varför Markus O. inte kan förstå det.  Kanske han blott är en feminist-infiltratör?

  Bara en tanke.  VARNING för feminist-infiltratörer i "pappa-rörelsen".  Beklagar att han fick såpass stort utrymme i viedofilmen.  UPPMANING:

  alla fäder "där ute":

  läs själva vad lagen säger och bilda er en egen uppfattning.  2010-02-22 | 08:29:18
 • Madde säger:  Bur-q-ua57:  "Den paragrafen måste lagstiftaren omgående ändra på och jag har mycket svårt att se varför Markus O. inte kan förstå det.  Kanske han blott är en feminist-infiltratör?

  Bara en tanke.  VARNING för feminist-infiltratörer i "pappa-rörelsen".  Beklagar att han fick såpass stort utrymme i viedofilmen."  Vad menar du och vad har du för belägg för dina tanke?  2010-02-22 | 08:58:01
 • Bur-q-ua57 säger:

  Daddy, jag anser att "Markus O" tyvärr är en DESINFORMATÖR, utsänd av "who knows what".  Han talar, så ofta han kan om att det inte är något som helst fel på svensk lag, i familjerättsliga sammanghang och det är faktist ganska anmärkningsvärt, milt uttryckt.  För varje sunt tänkande individ, så är det enkelt att se att diskriminering självfallet handlar om värderingar, likt "M. O." påpekar, men att diskriminering givetvis också tar sig uttryck i lagen, vilket är fallet i svensk lag.  Av någon anledning vill "M. O." förneka det senare, d.v.s. att lagen skulle vara felaktig.  FRÅGA:

  vad beror det på?  EPILOG

  Det är sorgligt att M. O. tillåts uttrycka dylika åsikter i din film, Daddy, d.v.s att lagen är "helt ok".  Det är kontraproduktivt för alla fäder.  2010-02-22 | 09:00:45
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Anonym säger:

  [korrigering: faktiskt]

  2010-02-22 | 09:02:45
 • Mikael Karlsson säger:

  Madde,  Om du läser Bur..nåntings inlägg så kan du se att den egentligen saknar värde. Bur... nånting skriver mest för att få fram sitt sälskap som består av... eehh... ööööhh hhhmmm... Honom själv och hans tk (som jag helst inte besöker utan extra skydd då jag har uppfattningen om dessa reklamsidor kör fula knep med spam).  Jag fann ingenting att svara på Bur... nåntings unlägg för det var så dumt.. att jag .. helt enkelt inte giddes svara...  Helt kortfattat.. Jag tycker att Bur nånting är dum i Huvudet....

  2010-02-22 | 09:04:02
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Madde säger:

  Ja Micke det är inte första gången B52 eller någon annan B (om det finns fler, men denna B borde kanske skriva C istället) skriver som en virrig höna och det är synnerligen svårt att förstå vad han vill få fram.  Han sänder så mycket dubbla budskap och det är verkligen svårt att förstå (trots att jag försökt innan om och om igen)vad det är han menar och vill få fram.  Det blir bara för mycket ord i en orkanliknande sammanställning.  Jag kliar mig i huvudet, mycket.  2010-02-22 | 09:56:32
 • Mikael Karlsson säger:

  Ja han är en man som för en härskarteknik mot andra, Minns när han kallade mig för det samma som han nu kalla Pappa-rättsgruppens Markus för..  Tyck som bur...nånting... annars är man en desinfekterad snigel på ögat...  Jag må vara rättshaverist.. men han e en åsiktshaverist...

  2010-02-22 | 10:14:12
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Absolutme säger:

  Hej!

  nu kanske min kommentar blir en i mängden och inte blir läst men jag ville bara skriva, vad starkt gjort! Vet inte hur jag hamnade här men blev verkligen påverkad av det jag läste, kortfilmen är jättebra och det här är något som måste ut, och fram. vet att det finns en bok i samma anda.  Hoppas verkligen du vinner din kamp, det är så hemskt synd om barnen som kan växa upp och bli så splittrade. skärmmande när man fick höra statisitken, för varje siffra finns en litet barn med egna tankar och känslor.. -ryser-

  hoppas verkligen att det kommer tt bli ett lyckligt slut, det här är en början..  och ett stort beröm till de ungdommar som lyckats och vågat! med ett sånt pass allvarligt ämne och gjort sina röster hörda! kämpa vidare..  Mvh AbsolutMe

  2010-02-22 | 11:03:53
  Bloggadress: http://Absolutme.se
 • Maria säger:

  Jag måste faktiskt, utan att ha sett filmen än, ge Jeanna rätt i sakfrågan att det är viktigt att innehållet i filmen inte störs av irriterande språk-och stavfel. Innehållet kan mycket väl gå fram ändå, men slarv i språkfrågor drar ner intrycket. Själv jobbar jag dagligen med att granska texter och jag vet att dyker det upp ett fel så kan man vänta sig fler, vilket kan göra att förtroendet för skribenten minskas och rent av leda till förlorade uppdrag. Så det är viktigt att vara noggrann med språket! För övrigt bör man ha den inställningen att påpekanden görs av välvilja för att slutprodukten ska bli så bra som möjligt. Nu verkar det som om felen i den preliminära versionen redan rättats till, så jag ser fram emot att se filmen!

  2010-02-22 | 11:17:24
 • Madde säger:

  AbsolutMe, din kommentar blir absolut läst :)

  Och du har så rätt om ungdomarna och deras fantastiska arbete.

  2010-02-22 | 15:37:12
 • Mikael Karlsson säger:

  Med tanke på den beröm som ges till the ungdomarna som gjort dokumnetären, kommer jag utsökt att tänka på en go låt...  http://www.youtube.com/watch?v=yEVPoo0kOa4  Och för dom som är lite mer för dansant musik finns även denna remix:  http://www.youtube.com/watch?v=0H2aXbDjUbk  Båda förbannat bra.. Mycket bas på slutsteget ....

  2010-02-22 | 18:30:53
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Sara Sivesson säger:

  Absolutme, precis som Madde sa så blir din kommentar läst. Vi är otroligt glada för all feedback, och vi kommer följa kommentarerna och diskussionerna här en lång tid framöver.  // Sara Sivesson

  2010-02-22 | 22:09:16
 • Daddy säger:

  714 visningar på tre dagar. Det är ett definitivt rekord på min Youtube kanal. Endast tre av mina andra filmer har fått fler träffar sammanlagt.  Den färdiga versionen av filmen krånglade lite i nerladdningen, men en ny version tankas hem just nu.

  Jag fick också ett mail från en svensktalande kvinna i Los Angeles, som jobbade som professionell översättare. Hon tackade för en underbar film och bifogade en perfekt engelsk översättning. Så nästa översättning kommer att bli av bättre kvalité.  Däremot tycker jag inte att det vore bra att ta bort den gamla versionen av filmen som ligger på youtube nu, då den redan länkas på så många ställen. Jag föreslår att jag laddar upp den nya versionen då den är översatt och postar länken till den under den gamla. Men Sara, Sandra, Jerry och Oskar får bestämma det där slutgiltigt.

  2010-02-23 | 00:24:56
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Två nya länkningar till filmen:  http://www.misandryreview.com/mens-activism-news/2010/02/21/the-right-to-be-a-father-short-documentary-on-youtube-entry-in-an-amnesty-international-contest/  http://www.californiamenscenters.org/wordpress/?p=13016  Tack till Uffe Andersson på Dads-r-us för tipset.

  2010-02-23 | 01:04:30
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • IAMB säger:

  Hej!  Vill bara tipsa om Tendens i P1 denna vecka, tema "Pappa utan barn". Du känner antagligen till det.

  2010-02-23 | 09:28:24
 • Tessa säger:

  Suverän film! Kul att den verkar nå ut till så många!  Över till något annat jag snubblade över idag. Ni som har facebook kan väl gå in och söka efter en grupp som heter "Vi som stödjer Therese i kampen om hennes dotter". Jag vet inget om sakfallet, men de gamla hederliga "barn ska vara hos sin mamma"-resonemangen är där, och mamma Therese verkar ha varit olämplig i sitt omdömme men vägrar inse det och anklagar pappan för att inte kunna ta hand om sin dotter. Intressant att läsa för oss som kanske har ett lite annat perspektiv. Dagens lästips från mig!  -Tessa (no relation till mamman i gruppen)

  2010-02-23 | 14:09:14
 • Pappa Robinsson säger:

  Jättebra film! Det är fantastiskt att ni unga går ihop för att ta tillvara era rättigheter. Ni ska inte behöva vara mammornas redskap för att ta hämnd

  på sina fd män.... Ni unga är vårt hopp om en bättre framtid, när sjuka kvinnor inte längre kan dominera sina barn, bara för att de är kvinnor....

  2010-02-23 | 22:45:41
 • A.Karhu säger:

  @Sara och Sandra!  Ni har verkligen gjort ett toppenjobb med filmen!  Anonym 2010-02-21 @ 21:09:05  Du misstar dig på mig,och en annan som också kallar sig Anton här,som i själva verket heter nåt annat!  Hälsningar  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se

  2010-02-27 | 03:55:39
 • amanda säger:

  svar till tessa. tycker verkligen ni borde läsa om den sjuka gruppen. Det som mamma påstår där är lögn och hon har gjort en massa saker mot sin dotter som hon int erkänner utan istället anklagar fadern för.

  2010-05-20 | 20:28:56
 • Fullt Navn säger:

  KLOK och GYMNASIEELEV i sättning att vara praleller xD ..jösses..! ett sådant oförklarligt idiotisk påstående ^^

  2010-07-16 | 18:08:05

Kommentera inlägget här: