daddys

Beware the fury of a patient man

Kvinnojour stoppar elevers bidrag i Amnestys tävling

Kategori: Feminism


Att Jag inte är särdeles populär bland en del människor i vårt samhälle torde inte vara någon nyhet direkt. En del av dessa människor har miljoner skäl att hata mig. Att någon skriver sanningen om vad som pågår bakom den politiskt korrekta termen "jämställdhet", uppskattas konstigt nog minst av allt bland dom människor som svänger sig med denna term mest. Feministerna. Nu har dom återigen varit gramgångsrika i att hindra sanningen om pappadiskrimineringen från att få komma ut.

Uppsala kvinnojour tillhör dom jourer som valde att stanna under ROKS tak efter att dokumentären "Könskriget" (finns att se på denna blogg) avslöjat sanningen om dom feministiska kvinnojourernas människosyn. Här kan ni höra Marie Glaas på Uppsalajouren försök att bortförklara Ireen Wachtmeisters uttalande om att "män är djur".

För några månader sedan gjorde 4 elever på John Bauer gymnasiet en film om pappadiskrimineringen. I filmen som heter "Rätten att vara pappa" intervjuas bland andra jag. Filmen var ett bidrag i en tävling utlyst av Amnesty international där man efterlyste filmer som skulle handla om dom mänskliga rättigheterna.

Filmen som är gjord av Sara Sivesson, Jerry Wallén, Sandra Atas and Oskar Krantz uppskattades naturligtvis inte av kvinnolobbyn som kämpar med näbbar och klor för att detta stora samhällsproblem och den rent kriminella diskrimineringen av fäder inte skall få synliggöras. Nu har man lyckats få Amnesty International att stoppa filmen från att visas på festival.

Mailet som avslöjar korruptionen


Nedanstående mail har vidarebefordrats till mig från en medlem i Uppsala kvinnojour som är fruktansvärt upprörd över jourens agerande. Hur jouren kan sänka sig till att på ett odemokratiskt sätt hindra människor från att uttrycka sin åsikt anser denna medlem är mycket remarkabelt. Samme medlem är lika förvånad och upprörd över att Amnesty international blundar för brott mot mänskligheten enbart för att dom begås mot män och inte kvinnor.

Uppsala Kvinnojour har skickat ett meddelande till medlemmarna i Uppsala kvinnojour.

Uppsala Kvinnojour
Uppsala KvinnojourApril 30, 2010 at 2:12pm
Ämne: Framgångsrika protester
Hej
Vi skickade tidigare idag ut en uppmaning till att ni skulle protestera mot filmen "Rätten att vara pappa"

Tack vare protesterna så visades inte filmen på festivalen och sedan togs den bort från deras hemsida. Vi tackar Amnetsy för att de fortfarande kämpar för rättvisa!

Vänligen
Uppsala kvinnojour


Filmen "Rätten att vara pappa" skulle alltså ha visats på Amnestys filmfestival i Göteborg, men detta satte alltså kvinnojouren i Uppsala stopp för. Tydligen har man också fått Amnesty International att ta bort filmen från sin hemsida.

Politiskt korrekt


Filmerna som vann var alla mer politiskt korrekta filmer som skildrade kvinnoförtryck ur olika aspekter.
På Amnstys hemsida kan man läsa följande.

Martin Rydehn, som är projektansvarig för filmfestivalen, berättar att våld mot kvinnor, liksom tidigare år, är ett ämne som berörs i många av de inskickade filmerna. Även hbt-frågor tas i år upp i flera bidrag.
– Det finns ett engagemang för mänskliga rättigheter och det här är ett sätt att uttrycka det engagemanget. Filmerna lever också vidare genom att de diskuteras i skolorna.


Uppsala, en av kvinnojorerna som får miljoner av staten


På Uppsala kvinnojour kan man bland annat läsa under "Fokus våldtäkt" att en kvinna våldtas var 30 minut i Sverige. Det skulle alltså innebära att det sker 18 000 våldtäkter per år, och att vi svenska män nog är våldtäktsmän lite till mans. Sådan här statistik får alltså jourerna miljoner från staten för att sprida. Samtidigt tiger dom svenska männen still och bara äter skiten som serveras. Det  är tragiskt. Dessutom håller sig Uppsala kvinnojour med väldigt tveksamma förebilder.

Vi kan alltså konstatera att svenska staten ekonomiskt bidrar till organisationer som inte står för demokratiska värden utan tvärtom motarbetar dom. Att äska pengar för så kallade "jämställdhetsprojekt" har blivit en guldgruva I Sverige.

Starta ett projekt för att främja jämställdhet så får du lätt loss ett par mille. Inga problem. Enbart ROKS, moderorganisationen för jourerna får årligen ca 10-12 miljoner. Den andra grenen "Sveriges kvinnojourer" får lika mycket.

Detta trots ideliga avslöjanden om brottslig verksamhet, gömmandet av barn från fäder och medhjälp till kidnappning. Nu kan vi lägga till främjande av diktatur till listan.

Daddys blogg kan tvingas stänga


Att staten inte är ens i närheten lika generös när det gäller organisationer och projekt som försöker stödja män och pappor är knappast någon nyhet. Själv har jag jobbat ideellt med dessa frågor sedan Oktober 2008. Samtidigt som jag kämpat som ett djur för att inte helt förlora kontakten med mitt barn.


Jag är en förälder som likt dom flesta andra (hoppas jag) älskar mina barn över allt annat. När då ett av dom aktivt hindras från att ha kontakt med mig och därmed riskerar att utsättas för ett svårt trauma reagerar jag genom att försöka förhindra detta till varje pris.

För detta trakasseras och smutskastas jag nu av grupper som inte vill att pappornas rättigheter skall få debatteras.

Att bemöta alla anklagelser som riktas mot mig är inte meningsfullt. Ni som tvekar om vilken sida som är trovärdig får helt enkelt läsa vad jag skriver och vad mina antagonister skriver och försöka dra era egna slutsatser.

Det största hotet mot denna blogg är dock inte några enstaka anonyma pissmyror som skriver lögner och smörja om mig. Det största hotet är ekonomin.

Jag har drabbats hårt psykiskt av den behandling jag och min dotter har tvingats utstå i händerna på myndigheterna som sagt sig värna om mitt barns bästa. Jag är inte gjord av stål, utan av kött och blod precis som alla andra.

Jag är inte arbetsskygg och jag åker definitivt inte i någon gräddfil som bekostas av skattebetalarna. Däremot har denna 4,5 år långa vårdnadstvist inte enbart kostat mig allt jag äger, samt jobb och  inkomstmöjligheter. Den har också kostat er skattebetalare över en miljon....hittills.

Jag såg häromdagen i ett utskick från Göteborgs katthjälp där jag är medlem, sedan jag adopterat en av deras katter, att den föreningen får in över 4 miljoner årligen i stöd. Jag har sedan årskiftet fått in 4000 kronor. Föreningen Pappa-Barn har inte mycket mer på sitt konto heller.

Det går snart inte längre att lägga den nödvändiga tiden för att hålla denna blogg öppen. Jag kan inte leva på luft och jag har inte lust att leva på existensminimum resten av livet medan jag tvingas se mina skulder på kronofogden öka för varje månad. Ett nedläggande av bloggen skulle säkerligen glädja Uppsala kvinnojour och deras systerorganisationer som Amnesty International och Rädda Barnen. För att inte tala om dom kräldjur som baktalar mig på andra bloggar och forum.

Och jag vet inte om bloggen trots sin populäritet känns viktig nog för tillräckligt många människor att hållas vid liv. Men om det skall kunna ske så behöver jag hjälp. Det börjar bli akut. I annat fall får jag inom en snar framtid lägga ner bloggen då den kräver för mycket ideellt arbete. Jag har dessutom i så fall inte heller lust att lägga alla dessa timmar dag och natt.

Efter flera anonyma (såklart) anmälningar till försäkringskassan om att jag lägger mycket arbete på bloggen, verkar det nu dessutom som om man kommer att lyckas att få dom att dra in mitt sjukbidrag. Man likställer nämligen mitt bloggande med ett arbete. Det ironiska är att flera av dom som driver hatkampanjen mot mig själva är sjukskrivna och sjukpensionärer som fördriver sina dagar med att trakassera och baktala "rättshaverister" som mig.

Inte heller tar kassan hänsyn till den rena tortyr jag utsatts för som far och förälder.

Här är slutligen filmen "Rätten att vara pappa" i repris för er som ännu inte sett den.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 • Ann Helena Rudberg säger:

  Så gräsligt att ungdomarnas filmbidrag inte fick finnas. Oerhört trist att en sådan hatisk organisation som Roks ska ha ett sådant inflytande. Stackars oss människor i Sverige, som gillar alla små minoriteter (tror vi) men inte kan uppskatta halva befolkningen utan den ska tryckas tillbaka. Varför då?  Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med pengar för bara i år har mina tänder kostat 15 000 kronor. Och jag har inte mycket. Behöver tänderna ett antal år till, så dom måste repareras.  Men alla ni som kan hjälp Daddy!  Vad gäller våldtäkterna så är vi tydligen världsledande. Siffran 18 000 verkar mycket överdriven, men om man går efter den mer seriösa statistiken så lär det vara omkring 6 000. Enligt Brottsförebyggande rådet 5 879 förra året.  Enligt FN:s siffror så utsattes 1 244 kvinnor i Kongo för våldtäkt under de tre första månaderna i år. Det har fått FN:s sändebud Margot Wallström att gå i taket och kalla Kongo för "världens våldtäktscentrum". Enligt FN:s siffror så utsattes 1 244 kvinnor i Kongo för våldtäkt under de tre första månaderna i år.  Då ska man också komma ihåg att Kongo är ett land i krig och att där bor 62 miljoner människor. Sverige är ett land i fred och här bor 9 miljoner människor. Men vilka är det då som begår dessa våldtäkter i Sverige? Det är det fortfarande tabu att tala om. Kanske något för Roks att upplysa oss andra okunniga om?  2010-05-03 | 05:28:40
  Bloggadress: http://www.annhelenarudberg1.blogspot.com
 • Anonym säger:

  Måste fråga dig Ann-Helena eftersom jag förstår att du är en vän till Daddy: Hur anser du att han ska gå vidare nu? Har du några goda råd att ge honom? För den situation han befinner sig i nu är ju helt vedervärdig och eftersom inte du är direkt inblandad så måste du ju se vart det är på väg?

  2010-05-03 | 07:13:45
 • Leroy säger:

  Amnesty.  Tveksamt om de får någon mer slant av mig.  Hur kan dom falla för påtryckningar av det slaget?

  De som stått emot och ifrågasatt många så många regimer.

  De tillåter filmer om kvinnors och transvestiters problem och utsatthet, men inte hur barn kan utsättas och hamna i kläm vid vårdnadstvister och förlora kontakten med sin andra sociala bas.  Sen har jag påpekat att du inte sitta uppe på nätterna! Begränsa din datortid, bry dig om dig själv så du orkar vara pappa när möjlighet ges och rättvisan hunnit i kapp, insikten slagit både den ene och den andre.  Ta en bloggpaus, bygg upp hälsan igen genom motion och friluftsliv, jobb får du säkert med de erfarenheter o kunskaper du har. Förhoppningsvis

  kan du spela in en och annan krona och försörja dig inom musikbranschen.  Lägg in en ticker igen tills din dotter får träffa dig, sin bror samt farmor mfl. i din del av livet.  Låt tiden arbeta för att förändringar sker.  Självklart skall du fortsätta skriva, men skriv på en bok så länge. Avgör sen om du skall använda pseudonum eller beroende på hur allt utvecklar sig hävda en sann biografi under eget namn.  Förstår likt AHR den ilska och frustration du kännt när ditt barn blivit så kränkt, av så många under så lång tid, ingen agerar.  De e klart du och din sociala bas som din dotter har rätt att få leva i skall få ligga på bryggan o fiska krabbor i sommar. Kunna ha råd och möjlighet att umgås, köpa glass i stora lass. Kan dom inte hjälpa henne till det nu så visar ju tickern det och då skall det baske mig vara fixat till nästa sommar och ske. Men dom hinner ju hjälpa ditt barn till detta faktiskt om dom gör något redan nu.  Leroy

  2010-05-03 | 08:18:28
 • susanna svensson säger:

  Nu blir det ett ilsket mail från mig till amnesty där jag förklarar varför jag aldrig mer kommer att lägga så mycket som en 50 öring i någon av deras insamlingsbössor samt bifogar en länk till detta blogginlägg. Hoppas fler gör det samma.

  Stå på dig jocke, men det ligger nog nått i att du behöver tänka lite på dig själv ett tag och varva ner. Bränn inte ut dig för din blogg behövs på nätet men går du i väggen totalt så är risken stor att den slocknar för gott.

  2010-05-03 | 08:28:48
 • Anonym säger:

  Som sagt - lyssna på Leroy och Susanna Joakim! Det är skitsvårt att släppa taget, jag vet, men du kommer att bränna ut dig totalt om detta får fortsätta. Det som sker är en tragedi för alla, som är direkt berörda och att de som inte är insatta i allting skulle bry sig på allvar ska du inte räkna med. Lämna varken ut dig själv eller andra mer nu! Folk älskar att frossa i andras olycka, men någon hjälp kan du inte räkna med så hjälp dig själv!

  2010-05-03 | 08:36:01
 • Oskar säger:

  Läste hela inlägget. Känns lite som att kvinnan i allmänhet har blivit fiender. Stå upp för dig själv nu och låt inga klimakteriekärringar komma i vägen. Lyssna på dina följare, fortsätt kämpa, vi tror på dig Jocke!  /En arg filmskapare till "rätten att vara pappa"

  2010-05-03 | 08:53:37
 • Sara Sivesson säger:

  Tagit kontakt med tidningen Realtid.se, och de vill skriva om denna "incidenten".  The war is on.

  2010-05-03 | 09:42:25
 • Madde säger:

  Ni som tror att Jocke har ett harem av kvinnor som följer Jocke har här svart på vitt vad det är som driver oss.

  Nu har de lyckats igen, denna gången är det Uppsla Kvinnojour som går i spetsen.

  Förrutom det faktum att jag blir otroligt beklämd över att en kvinnojour nu lägger sig i och stoppar ett SKOLPROJEKT.  Detta är könsdiskriminerande.  Det här förfarandet skall inte sopas under mattan och gömmas.  Vad är det som gör att de som bestämmer drar in ett skolarbete/projektarbete?

  Är det ett buskap i detta dvs nu skall det ner i åldrarna och ungdomar redan från början skall lära sig att pappor inte är lika värdiga föräldrar?

  Skall de lära sig att inte se på jämlikhet som något bra?

  Vad är denna kvinnojuor ute efter?

  Jag förstår att de är rädda, men jag förstår inte vad deras rädsla grundar sig i.

  2010-05-03 | 10:05:06
 • Madde säger:

  Bra Sara, nu gäller det att slå på den stora trumman. Det denna kvinnojour har gjort är helt förkastligt. Ni har gjort ett jobb som är helt fantastiskt, glöm inte det.

  2010-05-03 | 10:10:19
 • JD säger:

  Att Amnesty har sålt sig till mansföraktet och lämnat principerna om mänskliga rättigheter oavsett kön och ras är väl ganska klart vid det här laget.  Försökte själv att genom mailkonversation få svar på varför man i sin agenda mot våldtäkter så totalt ignorerar män som anklagas oskyldigt för sexualbrott och det tog några veckor och tjat innan jag fick ett svar på min fråga.

  Ett svar som i princip gick ut på att det inte var deras ansvar!

  (Deras ansvar är alltså bara att så många anmälningar som möjligt skall leda till ett kännbart straff?)

  Falska anmälningar uppgår till omkring 10% av totala antalet anmälningar (drygt 5000) om vi utgår från forskningen.

  Anmälningar där kvinnan inte får ta några som helst konsekvenser av att ödelägga någon annans liv, i de fall där polisen lyckats fastställa att anmälan var en lögn.

  Amnesty har enorm politisk makt i Sverige och man har även samarbete med skolverket.  Amnesty får inte en krona av mig i fortsättningen!

  2010-05-03 | 10:54:21
 • JD säger:

  UPPSALA KVINNOJOUR LJUGER MED HJÄLP AV SKATTEPENGAR!  Detta i och med att man påstår att 18000 kvinnor våldtas varje år.

  Den våldtäktsstatistik som finns i Sverige baseras inte på individer utan på antalet våldtäkter.

  Blir EN kvinna våldtagen 500 gånger av en och samme man i ett förhållande så kan man inte såsom kvinnojouren gjort, -dra slutsatsen att det är 500 kvinnor som våldtagits.

  Jag antar att kvinnojouren har utgått från befintlig statistik över anmälningar då man dragit sina slutsatser.  Tyvärr finns det många mindre nogräknade och mindre intelligenta politiker och journalister som hakar på dessa lögner.  Ohederligt och klandervärt av Uppsala kvinnojour att inte publicera korrekt fakta och relevanta slutsatser då dom får statliga pengar att föra ut sitt budskap med!

  2010-05-03 | 11:02:27
 • David säger:

  JD:  Falskanmälningar uppgår inte till 10%.

  Snarare runt 1,5%. Skulle förvåna mig om det är högre än för något annat brott.

  http://www.svenskpolis.se/Artikelarkiv/Artiklar-2009/juni-20091/Myt-om-falska-valdtaktsanmalningar/

  2010-05-03 | 11:16:31
 • JD säger:

  David: Har du läst rapporterna av Eva Diesen eller Therese Aspegren?

  Har de sett deras egna slutsatser?

  Har du rapporterna hemma du också?

  Du vet faktiskt inte vad du pratar om!  1.5 % är ENDAST de fall där kvinnan har erkänt brottet.

  Övriga % är då utredningen har visat att anmälan är helt orimlig.

  Jämför detta gärna med hur många som erkänner att dom har fuskat med skatten eller de som har erkänt att dom har fuskat med bidragspengar!  Om vi BARA ska utgå från att ett brott (lögn) kan styrkas då gärningsmannen/kvinnan erkänner då kan vi också förutsätta att Mats Alm eller att kvinnan i Arbogamålet med de mördade barnen är oskyldig.  Så är det ju inte så dina uppfattning är totalt felaktig och ointressant!  Tänk David... Tänk!!  -----------------------------------------------------Kan det förresten vara Annica Tiger som har gjort hemsidan åt kvinnoforum uppsala. Hennes länk finns med och hon har kunskapen.  2010-05-03 | 11:28:20
 • Musse Pig säger:

  1.5 % är andelen bevisade falskanmälningar. Tror du att alla falskanmälningar bevisas som sådana?

  2010-05-03 | 11:31:14
 • Daddy säger:

  Det kan ju också vara, vilket visade sig i Nederländerna, att det är 95 procent av alla anmälningar som kommer i samband med vårdnadstvister som är falska.  http://daddys.blogg.se/2009/september/utkast-enligt-en.html

  2010-05-03 | 11:35:33
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • JD säger:

  David:

  Bakgrunden till den länk du skickat:

  Eva Dieséns man Christian Diesen var handledare åt en juridicum studerande vid namn Therese Aspegren.

  I Aspegrens gedigna arbete "Falska Våldtäktsanmälningar" drog Therese slutsatsen att upp till 8 % av anmälningarna kan vara falska. Detta var en försiktig analys som mycket väl kunde ha visat på mycket högre siffror.  Eva Diesén har i många år bagatelliserat falska våldtäktsanmälningar.

  Att Eva då gör en egen rapport för att kunna föra Aspegrens slutsatser bakom ljuset är en rimlig tanke.  Saken där dock den att Eva Diesén fick fram samma resultat som Aspegren men med den skillnaden att hon nu hade rätt att föra fram sin egen syn på resultatet.  Eva Diesens artikel i länken du bifogat är inte värt dasspapper ens då artikeln varken stöds av svensk forskning eller forskning utomlands.

  Dasspapper helt enkelt!!

  2010-05-03 | 11:38:48
 • David säger:

  JD:  1,5% är där de blivit överbevisade eller erkänt, inte bara erkänt.

  Det sk fusket med bidragspengar är också påhittade siffror. När dem har kontrollerat tex VB dagar så har det visat sig att fusket var mycket lägre än vad man befarat.  Liksom folk tror att Oskar är oskyldig så finns det dem som tror att Christine Schürrer är oskyldig.

  http://christinesc.blogspot.com/  2010-05-03 | 11:42:00
 • JD säger:

  Din kunskapsbank då det gäller detta ämne David består av det uppmärksammade fallet Oscar och en tidningsartikel gjord av en person, med en egen agenda som av flera kritiserats som icke trovärdig och enögd.  Läs på...

  2010-05-03 | 11:49:48
 • JD säger:

  Oavsett vilka siffror man "vill" tro på så är det fel om inställningen till de oskyldiga är att "oskyldiga som får sitt liv förstört, saknar betydelse"  Inför bättre och objektiva utredningar och bort med attityden att det är legalt att riskera förstöra oskyldiga människors liv genom att tro sig kunna bedöma andras trovärdighet.  Oskyldiga måste skyddas först innan utsatta kan få upprättelse!  2010-05-03 | 12:09:12
 • Madde säger:

  David: Vet du vilka som beställt artikeln du länkar till.

  Tänk på att artiklar har beställare som vill visa det som passar deras syfte.  Ta tex tobak. Om en läkare beställer en artikel lär den bli helt annorlunda om en som gör cigaretter.

  Artiklar har tyvärr inget med fakta att göra just för att den som skriver artikeln har en tanke bakom den.

  2010-05-03 | 12:12:53
 • David säger:

  JD:  På samma sätt som ni bortförklarar era motståndares argument med att dem är icke trovärdiga samt enögda. Dem är radikalfeminister och därmed inte trovärdiga.  Hur är det med era egna argument. Har denna bloggs ägare en egen agenda? Är hans inlägg, argument, fakta färgade av det? Är den statistik ni väljer att publicera färgad av era egna åsikter och slutsatser.

  2010-05-03 | 12:21:28
 • maukonen säger:

  Skriv en rad och fråga Amnesty vart filmen tagiot vägen !

  nedan länk går till deras fråge formulär.  http://www.amnesty.se/kontaktaoss/lamnaettmeddelande/

  2010-05-03 | 12:32:23
  Bloggadress: http://maukonen.wordpress.com
 • CT säger:

  Vad jag vet så är det fler blodhundar som stoppat filmen - inte bara kvinnojouren!

  2010-05-03 | 12:35:13
 • CT säger:

  http://blogg.aftonbladet.se/21615/  Denna blodhund har varit väldigt aktiv i stoppandet av Daddys blogg

  2010-05-03 | 12:39:53
 • R säger:

  Några barn på gymnasiet som gör en film som partinlaga i en inflammerad rättstvist - är det verkligen något att visa på en festival? Man får känslan av att någon inblandad i rättstvisten påverkat barnen. Barn är inte lämpliga journalister.

  2010-05-03 | 12:56:37
 • CT säger:

  Filmen om Daddy menar jag förståss

  2010-05-03 | 12:57:16
 • Anonym säger:

  hoppas du ffår en bra start på veckan :)

  2010-05-03 | 13:11:33
 • Ia Stål säger:

  att en kvinna våldtas var 30:nde minut blir inte

  18 000 kvinnor det blir 4380 våldtäkter på ett år. Det står inte att det är olika kvinnor. Hur är det med läsförmågan och räkningen? Kanske skulle ni ta och börja med miniräknare....

  2010-05-03 | 13:26:44
 • Anonym säger:

  Vilken tokstolle du Daddy!  Riktigt, knäpp, helt enkelt!

  2010-05-03 | 13:42:02
 • JD säger:

  David:

  Jag förstår uppriktigt sagt inte vilka av dina argument som du menar att jag har opponerat mig mot då jag inte har sett några argument?

  Att uppfatta din länk som ett argument vore bara pinsamt och det vill jag inte belägga dig med.  Det är inget fel att inte vara påläst inom alla områden. Felet uppstår först då man för fram sin cyniska och haltande kunskap som en sanning.

  Däri ligger också min kritik!

  2010-05-03 | 13:42:41
 • JD säger:

  la Stål:

  Var på kvinnoforum står det att det är olika kvinnor?

  På deras hemsida står det endast:  "Var 30:de minut våldtas en kvinna i Sverige."  18000 eller att 4338 i genomsnitt våldtas 4 ggr per år är lika allvarligt.  Hur många läsare tror du direkt förstår att det är samma kvinnor det handlar om och inte olika kvinnor?

  Fakta och propaganda går sällan hand i hand..  2010-05-03 | 14:07:06
 • Daddy säger:

  För er som vill skriva till Amnsty och protestera, använd följande länk:

  http://www.amnesty.se/kontaktaoss/lamnaettmeddelande/  Och om ni inte vill formulera en egen text kan ni kopiera min:  Enligt ett inlägg idag på Daddys blogg http://daddys.blogg.se framkommer att Amnesty International censurerat ett tävlingsbidrag i Amnestys filmtävling efter påtryckningar från en kvinnojour.  Detta styrks genom ett internt medlemsmail som Uppsala kvinnojour skickat ut till sina medlemmar.  Detta är minst sagt skrämmande. Amnsty International som vill göra gällande att man modigt kämpar mot allsköns diktaturer i världen, viker sig tydligen efter påtryckningar från en svensk kvinnojour?  Anser Amnesty International att brott mot mänskliga rättigheter enbart drabbar kvinnor? Om inte, varför censurerar ni då filmer som vill visa på motsatsen?

  2010-05-03 | 14:21:53
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Daddy, för fan ! Lägg ner den här kampen !

  Du bränner ut dig på fullständiga meningslösheter.

  Kritiken mot Uppdrag granskning, Flashback och nu det här.  Kan det inte helt enkelt vara så här (i Amnestyfallet) att kvinnojouren påtalat att filmen i mångt och mycket handlar om en pågående vårdnadstvist och därför tyckt att det var olämpligt att visa den på festivalen. Jag tror det och har i så fall full förståelse för det hela.  Du låter oss inte heller förstå vad kvinnojouren protesterat mot och motivet till varför Amnesty inte visade filmen.  Vi kan väl inte protestera mot något vi inte vet något om ?

  2010-05-03 | 14:46:01
 • Anonym säger:

  Daddy, för fan ! Lägg ner den här kampen !

  Du bränner ut dig på fullständiga meningslösheter.

  Kritiken mot Uppdrag granskning, Flashback och nu det här.  Kan det inte helt enkelt vara så här (i Amnestyfallet) att kvinnojouren påtalat att filmen i mångt och mycket handlar om en pågående vårdnadstvist och därför tyckt att det var olämpligt att visa den på festivalen. Jag tror det och har i så fall full förståelse för det hela.  Du låter oss inte heller förstå vad kvinnojouren protesterat mot och motivet till varför Amnesty inte visade filmen.  Vi kan väl inte protestera mot något vi inte vet något om ?

  2010-05-03 | 14:48:57
 • Medborgare X säger:

  Ia Stål!  En liten enkel lektion i matematik kanske är på sin plats. Det går 24 timmar på ett dygn. En i halvtimmen betyder därmed 48 per dygn. Det går 365 dygn på ett år. 48 multiplicerat med 365 är 17520, vilket avrundat till två siffrors noggrannhet blir 18000.  Var fick du 4338 ifrån?

  2010-05-03 | 15:03:15
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • profanum_vulgus säger:

  la Stål:

  Så du menar att 365*12 är ett korrekt sätt att räkna ut antalet för något som sker var 30:e minut? Blir inte det var 120:e minut?

  2010-05-03 | 16:08:37
  Bloggadress: http://profanvulgus.blogspot.com/
 • uppsala kvinnojour säger:

  Kul att ni anser att vi är det som stoppat Daddys film . Om ni ser å meddelandet som gått ut till våra gruppmedlemmar så är det skickat den 30/4 och hänvisar till ett annat mail som gick till vår medlemmar samma dag. Läs gärna meddelandet ordentligt.

  Festivalen avgjordes den 28/4 d.v.s 2 dagar före vårt meddelande gick ut till våra medlemmar.

  Sanningen är att Amnesty själva inte tyckte filmen var lämplig och tog bort den ur tävlingen!!

  2010-05-03 | 17:06:36
 • Bengt säger:

  Hej!  Skickade in en "protest" till Amnesty och fick ganska så omedelbart följande svar från dess GD

  .. Tydligen en het potatis... (så nu är man väl "brännmärkt" där)  "....

  Felaktiga uppgifter om Angeläget filmfestival  from Elisabeth Löfgren <[email protected]>

  till

  datum 3 maj 2010 17.06

  ämne Felaktiga uppgifter om Angeläget filmfestival

  Med anledning av att det förekommer en mängd oriktiga påståenden på bloggar och i mejlutskick om ett av bidragen till Amnestys filmfestival Angeläget vill vi klargöra följande:  Amnesty i Sverige arrangerar tillsammans med KulturUngdom Angelägets dokumentärfilmfestival om mänskliga rättigheter för unga filmskapare. Gymnasieelever skickar in dokumentärer kring frågor som de själva valt att gestalta. Innehållet i ungdomarnas filmer återspeglar inte nödvändigtvis de frågor som Amnesty International arbetar med.  Varje år får vi in drygt 60 filmer till festivalen. En jury väljer ut sju vinnarfilmer som visas på festivalen. Till filmfestivalen 2010 skickades en film in som heter ”Rätten att vara pappa”. Juryn såg filmen och gjorde bedömningen att den inte skulle utgöra en av de sju vinnarfilmerna. Ingen påtryckning från någon organisation eller person har framförts innan festivalen ägde rum. Ingen utomstående har heller försökt påverka juryns val av sju vinnarfilmer.  Efter festivalen har organisationer och privatpersoner offentligt gått ut med påståenden om att juryn skulle ha påverkats och att Amnesty censurerat filmen "Rätten att vara pappa" - vilket är helt osant. Från annat håll har också förekommit påståenden om att Amnesty skulle ha sponsrat det enskilda bidraget vilket heller inte stämmer.  Vi vill tydliggöra att Amnesty varken finansierar eller på andra sätt står bakom själva produktionen av de filmer som skickas in till festivalen, utan de är fristående bidrag som har skickats in av ungdomarna.  Efter att festivalen hade avslutats valde Amnesty att plocka bort filmen från festivalens filmkanal på Youtube. Skälet är att Amnesty omnämns på ett sätt i sluttexten av filmen som har lett till att flera felaktigt uppfattat att Amnesty bidragit och medverkat till filmen.  Lise Bergh

  generalsekreterare

  svenska Amnesty  ==================================================  Det tråkiga är ju att även socialarbetarkåren så totalt negligerar den extremistiska organisationen ROKS eller inte ens "känner till den" som en kvinnlig socionomstuderande och blivande socialsekreterare uttryckte det när jag förde ROKS på tal.. Skrämmande!!!

  2010-05-03 | 17:25:06
 • Cuben säger:

  Joakim du behövs i fortsättningen också för att utveckla vår demokrati och sätta saker och ting under lupp kombinerat med din analysförmåga. Vi är många som följer vad du skriver, din kamp och ser upp till dig.  Att Uppsala Kvinnojour får bidrag för att förstöra vår demokrati och stödja censur är ett korruptions brott mot vårt folk utan dess like. Att därefter fira genom ett utskick till sina medlemmar gör detta det än mer osmakligt.

  2010-05-03 | 17:31:37
 • Madde säger:  "Uppsala KvinnojourApril 30, 2010 at 2:12pm

  Ämne: Framgångsrika protester

  Hej

  Vi skickade tidigare idag ut en uppmaning till att ni skulle protestera mot filmen "Rätten att vara pappa"  Tack vare protesterna så visades inte filmen på festivalen och sedan togs den bort från deras hemsida. Vi tackar Amnetsy för att de fortfarande kämpar för rättvisa!  Vänligen

  Uppsala kvinnojou"  Ni svarar så här:  Kul att ni anser att vi är det som stoppat Daddys film . Om ni ser å meddelandet som gått ut till våra gruppmedlemmar så är det skickat den 30/4 och hänvisar till ett annat mail som gick till vår medlemmar samma dag. Läs gärna meddelandet ordentligt.

  Festivalen avgjordes den 28/4 d.v.s 2 dagar före vårt meddelande gick ut till våra medlemmar.

  Sanningen är att Amnesty själva inte tyckte filmen var lämplig och tog bort den ur tävlingen!!  2010-05-03 @ 17:06:36"  Hur tänker ni Uppsala kvinnojour?

  Klart tacket kommer efter festivalen.

  Tacket är riktat till de ni uppmanat att protestera mot just filmen - Rätten att vara pappa.

  Förklara gärna.

  2010-05-03 | 17:49:40
 • Leroy säger:

  Vad anser då MArtin om den dialog som KÅB vill föra utifrån det inlägg som gjorts på hans hemsida.

  "Martin Rydehn 29 april 2010, kl 15:14Amnesty i Sverige arrangerar tillsammans med KulturUngdom Angelägets dokumentärfilmfestival om mänskliga rättigheter av och med unga filmskapare. Ungdomar skickar in dokumentärer kring frågor som de själva valt att gestalta. Innehållet i ungdomarnas filmer återspeglar inte nödvändigtvis de frågor som Amnesty International arbetar med."  och det svar och påståenden han ger i sin blogg.:

  Kjell-Åke Bjurkvist 29 april 2010, kl 21:30 Tack Martin Rydenh vi höres och vi utvecklar kriterier för hur dokumentärer avdet här slaget bör göras.

  Samtidigt vill jag be dig om att kontakta dom elever so uppenbarligen blivit utnyttjade, manipulerade och vilseledda. Har dom undersökt individen daddy innan och hur mår dom nu då dom lurats?  Viktigt! I det inslaget " rätten att vara pappa" har upphovsmannen utövat makt och påtryckning för att vinna i egen sak.

  Förhåller det sig så Martin behöver ni göra en noggrann utredning om hur ungdomar inte använd för "privat" bruk.  Kan du kontakta mig på [email protected] så får du tel.  Tack för ditt svar och fortsätt det viktiga arbetet för mänskliga rättigheter"  Varje år får vi in drygt 60 filmer till festivalen. Vi visar sju vinnarfilmer på festivalen. Till filmfestivalen 2010 skickades en film in som heter ”Rätten att vara pappa”. Juryn såg filmen och gjorde bedömningen att den inte skulle visas.  Vi vill tydliggöra att Amnesty inte finansierar eller på andra sätt står bakom själva produktionen av de filmer som skickas in till festivalen.  Martin Rydehn

  Projektledare Angelägets dokumentärfilmfestival

  Amnesty International"  Det är inte förvånande att KÅB i sitt svar skriver i vi form för det gör de flesta av dom.  Hoppas verkligen att Amnesty står utanför och opartiskt har gjort detta, försvarar barnen och tar upp frågan objektivt. Inte inleder dilog med En person som kallar sig Vi, som har personligt agg mot Daddy och inte anser att otillbörlig påverkan finns. För han inte gillar en av dom som tog upp det till diskussion och satte en egen rubrik på fenomenet. Men han vill väll att hans begrepp "projektion" som han hittat på Wikipedia är det vi skall skriva i stället, för det är ok. För det är ju ok enligt Vi.  Leroy

  2010-05-03 | 17:51:34
 • Madde säger:

  Precis cuben.

  Sedan väljer de att skriva att de inte har med det att göra trots att utskicket bevisar motsatsen.

  Jag tror de gjorde sig själva en björntjänst.

  2010-05-03 | 17:51:45
 • tolletott säger:

  Tänkte skriva en massa i förbi farten. Men väljer ironiskt att skriva  Lycka till med alla dina kamper!!!!

  2010-05-03 | 18:00:41
 • Daddy säger:

  Att Amnestys generalsekreterare nu ljuger om att inga påtryckningar förekommit är ju än mer anmärkningsvärt.  Läs mitt nya inlägg som just postades.  2010-05-03 | 18:04:29
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • KimhZa Bremer säger:

  Rädda Barnen, Amnesty, det är många organisationer i Sverige nu som är helt och fullt indoktrinerade i radikalfeministiska synsätt. Här har pojkar, män och pappor inget att hämta.  Givetvis togs filmen bort. Givetvis försöker man mörka och prata bort det.  Det här är politik. Radikalfeminism. Det har ingenting med ”mänskliga rättigheter” eller ”barnens bästa” att göra, som förespråkarna för dessa organisationer såklart alltid kommer att hävda.  Osynliggörandet är satt i system. Nedtystandet är ett faktum.  Nätverken mot detta ideologiska förtryck växer nu underifrån.  Vi kommer att hitta kanaler att få fram detta i ljuset. Tro inget annat.  Joakim, allt stöd till dig!  /KB  2010-05-03 | 18:39:32
  Bloggadress: http://kimhza.wordpress.com/
 • uppsala kvinnojour säger:  Vi har blivit ombedda att förtydliga oss;

  Båda mailen skickades samma dag den 30/4. Det mailet som är återgivet av Daddy skickades ca 4 timmar efter det första. Där framgår att vi uppmanat om protester tidigare samma dag. Festivalen var när båda mailen skickades avgjord sedan flera dagar. Den avgjordes som sagt den 28/4.

  Protesterna rörde sig om begreppet PAS och var inte ett inlägg i Daddys vårdnadstvist.

  2010-05-03 | 18:42:47
 • Uppsala kvinnojour säger:

  Vi följer alltid BRÅ:s statistik. Kan ni visa att BRÅ ändrat i sin statistik så kommer vi givitvis att ändra på vår hemsida. Ni måste dock också använda er av BRÅ:S beräkningar av mörkertal i de aktuella brotten.

  2010-05-03 | 19:00:13
 • JJ säger:

  Till Uppsala Kvinnojour !!  och av vilken anledning skulle ni uppmana till en protest när festivalen redan var avgjord?  Det står ju svart på vitt att ni skriver

  "Tack vare protesterna så visades inte filmen..", Kan ni förklara vad ni menade med det?

  2010-05-03 | 19:19:28
 • Anonym säger:

  Till Uppsala kvinnojour  Läs detta  http://www.yakida.se/falskt.html

  2010-05-03 | 19:23:23
 • Madde säger:

  Uppsala kvinnojour: Det stod tydligt i det första mailet att det gällde filmen, varför ljuger ni?

  Vi ser ju alla som läst inlägget vad det står i mailet.

  2010-05-03 | 20:07:51
 • Cuben säger:

  Det som gör allt detta ytterst beklagligt är att just Amnesty har hänfallit åt politisk korruption. Dessutom tillsammans med en med allmänna medel finansierad kvinnojour med politiska känningar. Vi får hoppas att även Transparency International uppfattar detta när de gör sin årliga bedöming om korruption i olika länder.  Jag trodde själv i min "enfald" att sånt här inte hörde hemma i Sverige. Ack vad jag bedrog mig.  Nu gäller det ju för Amnesty att de lägger korten på borden. Vi vill veta deras bevekelsegrunder och vilka påtryckningar de har varit utsatta för.

  2010-05-03 | 20:54:15
 • Lennart säger:

  Tack för att du gjorde mig uppmärksam på detta Daddy!

  Skulle det vara så att Amnesty använder sig av gymnasieelevers alster som grund för sin verksamhet så skulle jag OMEDELBART lämna organisationen.

  Som tur är verkar de ha bättre omdöme än du och det ser därför ut som att jag kommer att fortsätta mitt medlemskap och mitt månatliga bidrag.

  Tack än en gång"

  2010-05-03 | 22:48:18
 • Cuben säger:

  Va bra Lennart, då vet vi ju vad betalande medlemmar av Amnesty generellt anser om gymnasieelever och deras alster. Tack för klargörandet och upplysningen Lennart!

  2010-05-04 | 00:04:21
 • R säger:

  Men du, Cuben.. Gymnasieelever är väl att betrakta som barn? Om en vuxen människa tar över deras skolarbete och berättar sin partiska del av "sanningen" för dem, är inte det att utnyttja barn för sina egna syften? Och vilket journalistiskt värde har ett gäng barn som spelar in en partsinlaga på uppdrag av en vuxen man?

  2010-05-04 | 01:13:21
 • Roback säger:

  R - "barnen" i fråga är alla över 18. Tjejerna fyller nitton i år och killarna blir båda två 20 under året. Så lägg ner det det där "utnyttja barn" dravlet.  Källa: Ratsit.

  2010-05-04 | 09:50:37
 • Josefin Utas säger:

  Har läst här och jag är fortfarande förvirrad.  * Vad anser Uppsala kvinnojour i frågan?

  * Vad gick deras protester ut på? Vad var målet och varför?  Det vore intressant att höra vilka värderingar de grundar sitt agerande på. Det är väl måna om förtroendet för sin verksamhet bland människor ute i samhället. Jag tvivlar nu och vill gärna höra hur det ligger till.

  2010-05-04 | 10:15:27
 • Anonym säger:

  http://www.realtid.se/ArticlePages/201005/03/20100503161358_Realtid602/20100503161358_Realtid602.dbp.asp  Intressant artikel.

  2010-05-04 | 13:12:57

Kommentera inlägget här: