daddys

Beware the fury of a patient man

Idag vill jag hylla en fallen kamrat

Kategori: Pappa


Harry Brauschweiler

Detta är en kunggörelse från Quebeck. Denne man som även jag har haft äran att ha kontakt med dog i en hjärnblödning vid 53 års ålder. Dom som säger att det inte har att göra med den misshandel han utsattes för från de Canadensiska familjerättslagarna är inte överens med mig. Denna dödsruna är skriven av hans närmaste vän Andy.

Harry Braunschweiler

Det är med stor sorg som jag har att meddela att Harry Braunschweiler har avlidit. Harry fick en massiv stroke på torsdagen och togs in på sjukhuset med sin son, flickvän och mor vid hans sida. Tyvärr var stroken till följd av högt blodtryck, för stark och Harry kunde inte ta sig igenom. Han lämnade oss i går eftermiddag, söndag 14 december 2008 vid en ålder av 53

Hans 23-årige son Mark är förtvivlad. Efter att ha överlevt en barndom av misshandel och tortyr i händerna på sin mor, som först uppmuntrats av Miriam Grassby och korrumperade domare i Longueuil och Montreals domstolar, och sedan mer misshandel av dom sociala myndighterna, flydde han slutligen från skräcken vid 18 års ålder för att stanna hos sin far Harry som kämpat sedan han var en baby för att skydda honom. Harry bodde med sin son i Saint-Adolphe-d'Howard som ligger strax väster om Saint-Sauveur. Harry arbetade i cirka 20 år som befälhavande mekaniker på Kraft Kanada i LaSalle innan de stängde fabriken för några år sedan. Hans senaste jobb var med Smurfit MBI, marknadsbaserade styrmedel i Saint-Laurent där han var befälhavare mekaniker för tunga förpackningsmaskiner. När en maskin gick sönder på det löpande bandet så kunde Harry  bygga de delar som behövdes för att reparera maskinen.

Hemma kunde Harry fixa allt mekaniskt. Han skulle ta isär hela sin bil som ett pussel och bygga ihop den igen från scratch.  Han hade arbetat på ett sol insamlingssystem för hans hus som skulle använda sol-och vindkraft för att skapa komprimerad luft som sedan gjorde det möjligt att koppla ifrån hans hus från det elektriska elnätet, och göra det självförsörjande. Kort sagt, han var ett geni. Det gångna sommaren, träffade Harry Martha och blev förälskad. För första gången sedan jag träffade Harry sedan 2004, var han leende och lyckligt kär. De var ett perfekt par och förtjänade ett långt lyckligt liv tillsammans.

Jag är glad att han fick dö med kärlek i sitt hjärta. Harry kämpade för alla pappor mot den skenande rättsliga korruption och utnyttjandet av barn som är tydlig idag för dom som vill se. Harry och William Levy har arbetat i åratal på en rättegång mot "maffian" Barreau du Québec för brottslig vårdslöshet. En stämning som skapat panik panik hos myndigheterna. Processen kommer att höras i maj 2009. William kommer att fortsätta kämpa i Harry's anda och vid hans sida. Jag vet att Harry kämpar uppe i himlen för att skydda tusentals barn som utsatts för övergrepp i Quebec. Harry var en riktig far och äkta man. En man som inte skulle backa för något  för att skydda sin son. Det var en ära och ett stort nöje för mig att få ha haft honom som en vän. Han kommer att vara djupt saknad

Andy Srougi

PS. Idag har jag textat inslaget i TV 4 mogon från i söndags och skickat ut reportaget till alla mina kontakter ute i världen. Inom kort kommer även alla nyhetsredaktioner världen över att få en kopia. Så får vi se om det fortfarande går att tysta ner.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

  • Leroy säger:

    Stark berättelse.



    Jag tycker även det du skrivit tidigare är en spegling av den odemokrati som gäller barn i Sverige.



    Vem skall man hjälpa är viktigt att det bllir belystoch vem hjälper man och vem tror man på?

    Att en del har mediacirkussen i rygen och inte blir ifrågasatta när allt annat kan bli ifrågasatt är sjukt.



    Leroy

    2008-12-18 | 23:53:54

Kommentera inlägget här: