daddys

Beware the fury of a patient man

Dessa vidriga kvällar...

Kategori: Pappa

Oftast är det Söndagskvällarna, men denna vecka råkade det bli en måndagskväll. Den kväll då mörkret åter lägger sig över det liv som för ett par dagar lysts upp av närhet och kärlek. Jag pratar om kvällarna som följer på det att man kört hem barnen efter deras varannan helgs vistelse. Denna helg blev det bara dottern då sonen är hos mormor i Värmland. Om ni aldrig upplevt att vara varannan helgs pappa så har ni aldrig upplevt känlan av ett totalt tyst, mörkt och kallt hus. Det är det man kommer hem till efter att ha sagt hej då för denna gången.

All ens inre kraft och själsstyrka går åt till att spela glad och obekymrad vid avskedet. Vi ses ju snart igen ljuger man för henne då hon blir ledsen. Sedan finns ingen inre kraft kvar. Ofta lipar man i bilen på väg hem. Hemma finns alla spåren kvar. Sagoböckerna, pärlarmabandet som hon gjort och gett till dig, leksakerna som ligger överallt, men det enda ljud som hörs är ekona av hennes röst. Jag tror inte ens graven kan vara lika jävla tyst som mitt hus dessa kvällar.

Ingen av dom politiker som 2006 bestämde sig för att ta ifrån papporna rätten till gemensam vårdnad har upplevt en enda av dessa kvällar. Inte heller en enda av alla kvinnor i samhället som kämpar emot pappornas krav på rättvisa. Det vågar jag sätta mitt liv på...vad det nu är värt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
http://intressant.se/intressant

Kommentarer

  • stina säger:

    Men det gör lika ont i mig som mamma att uppleva samma situation som du gör. Jag träffar min dotter var tredje helg, tidigare var sjätte. Pga hennes pappa anser att jag är olämplig som vårdnadshavare. Det finns män därute som för ett lika smutsigt krig för att bli ensamma vårdnadshavare, precis som dessa galna och sjuka mammor som tror att de är den bästa lösningen för sina barn.



    Jag kommer aldrig att kunna respektera en förälder som driver en kampanj mot den andra föräldern, oavsett vilket kön denna förälder har.



    Precis som du säger, de personer som inte agerar från myndigheter (och skola!!!!) de har aldrig själva upplevt detta. När de lämnar arbetet vid klockan 17 och går hem till sina barn, då har de lagt våra fall på hyllan. De har sitt på det torra.



    Hoppas att det löser sig för dig i framtiden!

    2008-11-04 | 13:48:33
  • Daddy säger:

    Intelligens och förmåga till medkänska och ansvarstagande sitter inte mellan benen på en person. Undrar när dom som bestämmer ska fatta det?

    2008-11-04 | 16:32:27
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Peter säger:

    usch, har själv varit med om detta åtskilliga gånger, även om det fungerar bättre nu då jag har stöd av min nya fru, vårt gemensamma barn och det faktum att jag och mitt första barns mamma inte bråkar lika mycket längre.. Men bara att läsa det ger mig klump i halsen och tårar i ögonen av minnet. Lämnade tillbaka min dotter igår och sitter nu ensam i tyst lägenhet (mitt andra barn sover) och läser.

    2009-11-02 | 14:05:23

Kommentera inlägget här: