daddys

Beware the fury of a patient man

Det finns ingen mansdiskriminering

Kategori: Pappa

Så måste det ju vara. JÄMO tar inte upp sådana fall. Det står ingenting på partiernas hemsidor. Det står ingenting i tidningarna. Det pratas ytterst sällan om i TV, förutom då någon kuf  såsom Per Ström, som påstått detta skall förlöjligas. Ändå får jag inte ihop denna verklighet med den  som jag lever i. I den verkligheten ser det ut så här:

Kvinnor vinner runt 90% av vårdnadtvister gällande barn och boende(SCB).

Kvinnor har den reproduktiva makten i samhället. Genom IVF (in vitro fertilization/befruktning av ägg utanför livmoder) kan kvinnor få barn ensamma och få statligt utfyllnadsstöd. För män finns inte dessa reproduktiva möjligheter. Surrogatskap, mannens enda reproduktiva möjlighet, utanför reguljärt förhållande, är förbjudet, IVF är inte förbjudet.

Kvinnor bestämmer enväldigt utgången av en graviditet; om barnet skall födas eller inte, oavsett faderns vilja. Föds barnet blir fadern skyldig att betala underhållsstöd oavsett om han önskat sig barnet eller inte. Skulle han inte vilja skriva på faderskapstest, hämtas han med våld och tas blodprov med våld, och döms i tingsrätten till att betala underhåll.

Vid barnafödsel utan giftermål, står den ogifta kvinnan som automatiskt ensam vårdare. Därefter kan hon efter eget tycke välja att låta fadern ta del i vårdnaden eller inte. Fadern blir alltid underhållsskylldig. Endast då paret är gifta delas vårdnaden automatiskt vid barnets födsel.

Vid kvinnans automatiska ensamma vårdnad får fadern inga föräldraförsäkringsdagar. Barnbidraget går automatiskt till kvinnan, oavsett att ett barn föds i gift förhållande eller inte. Kvinnan kan bestämma sig att skriva över hälften till fadern. o

Kvinnor får uteslutande boendet efter barnfödsel oavsett om mannen är bättre förälder eller inte.

Män får närvara vid förlossning endast på godkännande av kvinnan. Mannen kan således berövas första kontakten med sitt eget barn.

Män måste processa i domstol ofta till höga kostnader för att få vård om/rättigheter till sina egna barn. Kvinnor försöker förhala rättsprocessen så långt som möjligt för att få ut så mycket föräldradagar som möjligt. Dessa går retroaktivt inte att få tillbaka.

En man som i god tro varit fader utan att genetiskt vara fader åt ett barn och därmed varit skyldig att betala underhåll i 18-21 år, har inte rätt till retroaktiv ersättning för dessa kostnader, trots att kvinnan haft kunskaper om vem den riktiga fadern var redan från början.

Föräldravårdcentralen, idag endast kallad mödravårdcentralen, en institution till för den gravida kvinnan och fadern till barnet, med bland annat föräldrautbildning av olika slag, tex föräldragrupper.

Män dör i genomsnitt 3 år tidigare än kvinnor men måste trots detta faktum arbeta till samma pensionsålder som kvinnor.

Män diskrimineras i skola. I genomsnitt får pojkar betydligt sämre betyg gentemot flickor, för samma prestationer.

Det finns flera hundra kvinnojourer runt om i landet, men endast en handfull mansjourer som dessutom endast får en bråkdel av enskilda kvinnojourers statliga bidrag.

Män döms betydligt hårdare i domstol för samma brott, således är män och kvinnor helt olika inför lagen.

Män har sämre möjligheter till socialt stöd än kvinnor.

Manlig värnplikt baseras på antagandet att mäns liv är mindre värda än kvinnors och utsätter män för större faror än kvinnor.

Könsstympning av pojkar är tillåtet. Könsstympning av flickor är förbjudet sedan 1982

Kommentarer

  • Cee säger:

    Klart att det finns mansdiskriminering! Det ser man varenda dag, så fort man sätter på tvn! Det lyfts inte fram lika tydligt som kvinnodiskriminering bara. Undrar varför?

    För egentligen så är det ju män som får ta de mesta skiten i dagens samhälle. Förutom när det kommer till våldtäktsoffers trovärdighet.



    Hmm...du vet, Liza Marklund skriver ju om Mia. Du borde skriva en bok! Allvarligt talat. För att belysa problemet.

    2009-07-12 | 04:22:15

Kommentera inlägget här: