daddys

Beware the fury of a patient man

Nytt forum på Genusperspektiv.se

Kategori: Pappa

Först dock en ursäkt. I min profil här på bloggen postade jag häromdagen en mailadress som jag nu upptäkt var fel. Detta är nu tillrättat och om någon av er försökt maila mig men inte kunnat så ber jag ödmjukast om usräkt för denna klantighet. Prova igen. Jag vill gärna ha era sypunkter och idéer.

På genusperspektiv.se som är en utmärkt blogg som rekommenderas varmt, har man nu i dagarna startat ett forum för alla som vill vara med och diskutera genusfrågor. Adressen till forumet är http://www.genusperspektiv.se/forum/
Forumet är som sagt nästan dagsfärskt så det har inte blivit så många inlägg än, men en tråd handlar om behovet att alla som ser den totala slagsidan i dagens genusdebatt bör organisera sig och försöka göra något åt eländet. Jag tar mig friheten att citera "Madamehussein" som idag skrev ett inägg om hur agendan för denna förening skulle kunna utformas.

 Hon/han skrev:

Förslag på formuleringar:

Maskulinismen strävar efter jämställdhet för ALLA. Dock har vi valt att fokusera på killars upplevelser och problem, då vi tycker att detta området är eftersatt. Vi ställer oss kritiska mot vissa feminister och feministiskt inspirerade politiker, då vi menar att dessa försöker tvinga in både män och kvinnor i roller de inte trivs med. Framförallt menar vi att det målats upp en feministisk mansbild som är i det närmaste omänsklig. Att låta radikalfeminister definiera mansbilden anser vi är lika kränkande som att låta playboy definiera kvinnobilden.

Lagförslag/konkreta åtgärder

 -Vi vill att pensionspoäng intjänade under äktenskapet ska delas lika efter äktenskapsskillnad eller när pensionsåldern inträtt. Detta för att ge parten som uppoffrat arbete och inkomst för att ta hand om barnen viss kompensation. Vi menar att det skall vara ekonomiskt möjligt att leva i ett “traditionellt” förhållande, och vi ser ingen anledning att straffa de som väljer att göra det.

-Vi vill öppna för alternativa samlevnadsformer, t. ex polygami. Hur människor väljer att leva sina liv är inte statens ensak.

-Vi vill kartlägga ALLT partnervåld, inte bara mannens våld mot kvinnan. Vi ser det som en självklarhet att både misshandlade män- och kvinnor skall ha någonstans att ta vägen.

-Vi vill bringa mans-/kvinnojourer under offentlig regi/kontroll för att garantera rättssäkerhet/tystnadsplikt och kvalitet.

-Vi vill utvärdera sexköpslagen. Vi anser att den enbart bör behållas om den bidragit till att underlätta de prostituerades situation. Det är moraliskt förkastligt att behålla en lag som enbart syftar till att smutskasta/kriminalisera mannens sexualitet.

-Vi vill ge lika stöd till såväl manliga som kvinnliga prostituerade. Mer än dubbelt så många unga killar som tjejer har idag sålt sex. Många av dessa killar mår idag dåligt.

-Vi vill att såväl män som kvinnor ska ha möjlighet att ta sexuella initiativ utan att åka dit för det. “Sexuellt ofredande” ska begränsas till att medvetet kränka en annan människa, alternativt till handlingar som utifrån situationen är uppenbart olämpliga.

-Vi vill skärpa beviskraven för våldtäkt. Vi har förståelse för våldtäktsoffer som inte får upprättelse, och vi tycker att detta är förkastligt. Dock kan vi inte acceptera att det efter 8 år och utan någon som helst teknisk bevisning är möjligt att bli dömd för våldtäkt. Detta är ett hot mot rättsäkerheten, och det är ett system som bäddar för utpressning och falska våldtäktsanmälningar.

-Vi vill utreda frekvensen av falska våldtäktsanmälningar i Sverige. Dels för att ge falskt anklagade män upprättelse, och dels för att avlasta rättsystemet. En falsk anmälan tar upp avsevärda utredningsresurser, det skulle hjälpa polisen att veta hur vanligt fenomenet är och var, när och i vilka situationer det brukar förekomma. 


(OBS, daddys tillägg): - Vi vill att föräldrabalken och lagen om vårdnad skrivs om. Pappan skall bli pappa redan på BB och därefter åtnjuta samma rättigheter som mamman vad gäller barnet. Vid tvivel rörande faderskapet kan prov tas redan på BB. Medvetet umgängessabotage skall beivras, inte belönas.
Vid separation skall delad vårdnad vara praxis utom i de fall då den ene föräldern är bevisat olämplig. Vid svåra fall då föräldrarna inte kan enas om vad som är bäst för barnet skall det utses en god man som får rätt att fatta beslut gällande frågor som rör barnet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer


Kommentera inlägget här: