daddys

Beware the fury of a patient man

Dra på trissor...

Kategori: Pappa

Politikerna har svarat....
Jag ställde för ca ett halvår sedan några frågor till sossarna på deras "svar direkt" service som dom har på hemsidan. Svar inom två dagar utlovades...Jag har sedan dess skickat in frågorna på nytt varje månad. Allt som allt alltså sex gånger. Idag kom svaret. Jag blev så paff att jag nästan trillade av stolen. Men maken till idiotsvar får man leta förgäves efter.

Jag frågade följande:
Varför dom bara tar upp orättvisor mot kvinnor på sin hemsida.
Varför dom därmed anser att mäns grundlagsskyddade rätt att inte diskrimineras inte är lika viktig som kvinnans.
När dom anser att ogifta män skall få samma status som förälder som ogifta kvinnor.
Om dom tror att män kommer att ta mer ansvar i barnkammaren så länge vi har lagar som gör dom rättslösa när det gäller vårdnad och boende.
Varför inte "oskyldig tills bevisats skyldig" tycks gälla inom föräldrabalken?  

Detta skriver dom som svar på mina frågor:
Vi har läst ditt brev i vilket du pekar på hur pappor inte får tillbringa tillräckligt med tid med sina barn.(??) Vi socialdemokrater värnar jämlikheten mellan könen. Jämlikhet handlar om att orka se de problem som finns och finna lösningar. Det spelar ingen roll vilket av könen som är i underläge – ojämlikhet är lika fell vare sig det drabbar män eller kvinnor. Därför bär med oss dina synpunkter i vårt fortsatta arbete med att skapa en politik för ett jämlikare Sverige.
Karin Berg Socialdemokraterna (S)var Direkt

Är det någon som ser ett enda svar på en enda fråga? Jag gör det inte. Undrar om dom har någon slags standardsvar som dom skickar beroende på ämnet. man måste nämligen välja vilket ämne frågorna handlar om när man skickar in dom. Men varför har det då tagit 6 månader för dom att svara? "pappor inte får tillbringa tillräckligt med tid med sina barn."?? Det har jag aldrig skrivit i något enda av breven. Socialdemokrater värnar jämlikhet mellan könen...Det var tur att Karin skrev detta och inte sa det, för då hade hennes tunga nog blivit svart. Undrar om det fortfarande finns någon i det här landet som fortfarande lever i villfarelsen att demokratin fungerar som den borde? Ja förutom politikerna då förstås.
Att jag hackar på (s) i detta inlägg har inget att göra med att jag på något sätt vill pusha för deras motståndare. Dom är lika kassa allihop. Alla partier har fått samma frågor, dom andra har fortfarande inte svarat. Jag återkommer med deras svar om jag får några...

Varför är då denna fråga så viktig att t o m en sån som jag känner mig tvingad att engagera mig? Jo därför att jag inte vill leva i ett land som helt godtyckligt särar på mig och mitt barn endast p g a att jag har fel kön. Jag vill inte leva i ett land där jag dagligen behöver läsa på löpsedlarna (om än underförstått) vilken skitstövel jag, och resten av det manliga släktet är. Jag vill inte leva i ett land där lögner höjs upp till sanningar i syfte att lura en hel befolkning att ha "rätt" åsikt, medan sanningar döljs bakom dimridåer. Detta funkade i Nazityskland, men hör fan inte hemma i en demokrati. Jag vill inte leva i ett land där barnen skall gå i feministiska daghem och programmeras redan från 1 års ålder.
Våra barn och ungdomar mår dåligt. Själmord, kriminalitet, självskade beteende och anorexi ökar, samtidigt som vi har tusentals pappor som förvägras rätten att uppfostra sina barn. Men skulden för eländet lägger dom på oss ändå. "Svikarfarsorna driver barnen in i gängens klor" trumpetade Expressen ut häromdagen på sidan 4.
Ni män och kvinnor som precis som jag längtar efter ett samhälle där sann rättvisa och jämlikhet råder. Vi får starta en motståndsrörelse och avtäcka feminismens sanna ansikte. Den nunan är inte vacker, det är ett som är säkert.

Kommentarer

  • Halldin säger:

    Ett underbart arbete du gör.



    Om du inte har något emot det tänkte jag länka hit i nästa inlägg på min egna blogg?

    2008-10-16 | 12:57:17
    Bloggadress: http://tankarfranettliv.wordpress.com
  • Daddy säger:

    Självklart är det ok.

    Detta gäller för alla. Vän som fiende. Länka på!



    //Daddy

    2008-10-16 | 13:45:53
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: