daddys

Beware the fury of a patient man

Utom då det strider mot barnets bästa

Kategori: Barn

socialtjänstenDet blev mycket att stå i idag så jag har ännu inte hunnit sammanställa all information om de svar jag fått från de övriga riksdagsledamöterna som svarat på mina 10 frågor. De som återstår är ett antal moderater en kristdemokrat samt en miljöpartist. Det får bli i morgon.

Internet är egentligen en svår arbetsmiljö för en sån nyfiken person som jag. Jag är av den typen som, när jag bestämt mig för att utföra en uppgift inte bör distraheras från just den uppgiften. Men internet är så full av intressanta sidostigar att jag hela tiden finner mig vikandes av från huvudleden och så hamnar jag nån helt annanstans än dit jag hade tänkt. Jag efterlyser en funktion som blockerar alla länkar som inte behövs för den uppgift man bestämt sig för från början. Ungefär som ett vägräcke. Fast det går ju inte, det begriper jag ju. Jag får väl öva upp disiplinen istället, om nu det är möjligt.

Adam har inte sett barnen på 1 år


På bilden ovan så ser ni Adam som bor i Marks kommun. Hustrun ville flytta, men Adam som just hade fått fast jobb på orten ville inte det. För att då säkerställa enskild vårdnad om barnen löste hustrun det hela med att anklaga Adam för misshandel. Han häktades direkt och satt sedan häktad i 6 veckor, och när han till slut i rättegången bevisades vara oskyldig  och släpptes ut så hade hustrun tagit barnen och flyttat. Jobbet hade han också förlorat eftersom ingen kontaktat arbetsgivaren och förklarat orsaken till hans plötsliga frånvaro. "Jag har förlorat allt" säger han men det enda som betyder något är barnen. "När dom försvann så tog mitt liv slut".

Till slut så lyckades han i alla fall lokalisera sin hustru som stått i kyrkan och lovat kärlek och evig trohet, men hon vägrade förstås Adam allt umgänge med barnen. Först så såg hon emellertid till att även sno åt sig TV:n och andra prylar mot löfte att gå med på umgänge, men det löftet visade sig vara lika mycket värt som en gammal spansk peseta. Nu har det gått ett år utan att Adam har fått ha någon som helst kontakt med sina barn. Han fick inte ens lämna presenter på deras födelsedagar. Socialtjänsten ansåg inte att man behövde vara behjälplig med detta. Detta är ett vanligt beteende och bidrar speciellt vid Juletider till pappornas ångest, förtvivlan och desperation.

Gäller Svea rikes lagar även män?

apartheid
Håll i er nu. Här har vi alltså en man som förutom att han var en mycket bra pappa och alltid varit den som tagit huvudansvaret för barnen varav det äldsta nu är 8 år, blev falskt anklagad för ett brott och satt i en och en halv månad frihetsberövad. Alltså är han ett brottsoffer. Han har dessutom blivit utsatt för utpressning och hans barn blev utan hans medgivande eller vetskap flyttade till en annan ort. Förutom den själsliga tortyr han utsatts för har han alltså också utsatts för minst tre brott som alla har en straffskala i svensk lag. Men vad bestämmer hovrätten i västra sverige, i deras äktenskapsskillnad och vårdnadstvist? Jo att Adam så länge tvisten pågår endast skall få tillåtelse att träffa sina barn i sällskap av en kontaktperson. Dom kallar det så, men i själva verket är det en övervakare. Detta övervakade umgänge skulle ha startat vecka 13, men Marks kommun har trots att man har haft mycket gott om tid inte lyckats hitta någon övervakare och då kan ju inget umgänge komma i fråga.
Jag vet allt om det där. Man har ju varit med ett tag nu.

Ni som tror att det är någon mening för Adam att anmäla dessa brott bör nog tänka om. Han råkar ju vara i besittning av en penis och då gäller lagarna annorlunda. Den som påstår något annat är en förbannad lögnare. Det är tur för de ansvariga politikerna och deras knähundar inom socialtjänsterna att dom inte har pinoccionäsor.
Det ironiska i detta är dessutom att det är just det faktum att adam inte fått träffa sina barn på så länge, som domstolen med största sannolikhet kommer att använda som argument för att beröva honom rätten att vara förälder till sina barn genom att belöna barnens mor med enskild vårdnad.

Barnkonventionen och andra lagar


Artikel 9 i barnkonventionen: Åtskiljande av föräldrar citat:

1. Konventionsstaterna skall säkerställa att ett barn inte skiljs från sina föräldrar mot deras vilja utom i de fall då behöriga myndigheter, som är underställda rättslig överprövning, i enlighet med tillämplig lag och tillämpliga förfaranden, finner att ett sådant åtskiljande är nödvändigt för barnets bästa. Ett sådant beslut kan vara nödvändigt i ett särskilt fall, t ex vid övergrepp mot eller vanvård av barnet från föräldrarnas sida eller då föräldrarna lever åtskilda och ett beslut måste fattas om barnets vistelseort.

2. Vid förfaranden enl punkt 1 i denna artikel skall alla berörda parter beredas möjlighet att delta i förfarandet och få lägga fram sina synpunkter.

3. Konventionsstaterna skall repsektera rätten för det barn som är skilt från den ena av, eller båda föräldrarna att regelbundet upprätthålla ett personligt förhållande till och direkt kontakt med båda föräldrarna, utom då det strider mot barnets bästa.


Denna konvention har Sverige skrivit under.  Den person som satte dit namnteckningen höll fingrarna i kors bakom ryggen. Den behöriga myndigheten i sverige är socialtjänsten. Den rättsliga överprövning dom är underställda är socialnämnden på länsstyrelsen. Detta betyder att just den myndighet som är satt att bevaka barnens rättigheter i vårt land i själva verket är dom som ser till att deras rättigheter enligt konventionen ständigt kränks. Och någon överprövning av detta kan ni glömma direkt. Många försöker, ingen lyckas.

Förutom ständiga brott mot barnkonventionen bryter socialtjänsten dessutom helt ostraffat mot grundlagen, förvaltningslagen, socialtjänstlagen och föräldrabalken. De gånger dom fällts för detta kan man räkna utan att ens behöva använda alla fingrarna på ena handen. 

Marks kommun
Margareta Karlsson som är enhetschef på familjeenheten i Marks kommun beklagar att två barn kommer i kläm i det här fallet. Marks kommun tycks lida brist på övervakare, men hon bedyrar att fallet är högprioriterat. "Tyvärr så hamnar ungarna i kläm när vuxna bråkar" säger hon. På vilket sätt menar hon att Adam har bråkat?

Tror ni att hon är ointilligent och inte ser det vi andra ser? Knappast. Detta sker systematiskt och mycket utstuderat i fall efter fall. Vitsen är att först få bort den mest kompetente föräldern, för att sedan när ungarna börjar spåra ur lättare kunna skilja barnen från även den andre föräldern och sedan placera dom i den mycket lönsamma fosterbarnsindustrin med hjälp av sin LVU lag. Drygt 21 500 barn och unga fick någon gång under år 2007 vård enligt SoL och/eller LVU. (Källa SCB) Sedan när dom slutar sina dagar som trasiga missbrukare redan i unga år som det tragiska fallet med Sofie, Ja då riktar svenska folket sin vrede mot en utslagen 42 årig knarkare och startar namninsamlingar för att han skall dömas på en avliden flickas vittnesmål. Vi är i sanning ett folk som totalt silar mygg och sväljer elefanter. Vi borde istället starta insamlingar för mindre fördummande och mer pålitliga medier.

Som vanligt i dom här fallen har mamman fått hjälp att gömma sig och barnen på Borås kvinnojour. Det är Agneta Karlsson och hennes familjeenhet som betalat det kalaset via kommuninvånarnas skattsedel. är det någon som går på flosklerna om hur socialtjänsten ser till barnets bästa i dom vårdnadstvister som våra partiers kvinnoförbund tillsammans med ROKS tillsammans hjälpts åt att öka till över 7200 fall om året?

Jag önskar Adam all lycka i den kommande huvudförhandlingen och framförallt hans barn. Men jag skulle inte sätta en spänn på hans chanser trots att oddsen är skyhöga.

Tyvärr....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

  • Rospiggen säger:

    Det är, som jag sagt förut, så himla svårt att förstå att den onda spiral som startas när barnen tas från pappan och de konsekvenser som kan hända eller kommer att hända - är något som soc så totalt förbiser. Underskriften av den här barnkonventionen är något som bör tas tag i mer detaljerat; hur kan vi skriva på något som vi inte alls ämnar efterfölja? Hur kan tjusiga ord på papper inte vara ett dugg viktigt? Hur kan barn och unga offras på det här sättet?



    Det dras in pengar i samhället för att olika tjänster kostar för mycket - jamen, följ lagarna då! Gör inte så att så många barn mår dåligt så att dessa tjänster behövs. Gnäll inte på att olika saker kostar för mycket och dra in på kuratorer i skolan och andra tjänster som mer och mer försvinner, när ni på soc möjliggör allt detta. Nu blev jag rörig märker jag men jag menar bara att om man gör saker i ena änden som får kostnader i den andra - gnäll inte över att det kostar dårå! Åtgärda i så fall det som gör att det kostar så mycket sedan, helt enkelt genom att sluta göra barnen illa och deras pappor. Gah, så arg jag är!

    2009-04-15 | 09:45:37
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Mikael Karlsson säger:

    I det fallet du beskriver ovan kan man utläsa lite om hur man själv hade agerat. Man kan aldrig påstå att andra ska göra som man själv "vill eller hade gjort" Allt handlar om ork, Psykiskt mående samt tron på sig själv.



    Här gäller det att bli den "Finne" som du beskrev i en kommentar tidigare Daddy. En mycket varfylld sådan med mycket kunskap, Man måste nog helatiden läsa på till varje fråga som kan tänkas dyka upp. Spela in alla samtal som sker med handläggare och myndigheter. Att vissa handläggare beter sig som Aktiva Manshatare är ju knappast okänt.



    Den enda positiva tanken jag ser i det hela är Fns barnkonvention. Allt sedan vi fick en ny BarnombudsMAN så har frågorna väckts på ombuds nivå att inte Fns barnkonvention efterföljs. Frågan är bara hur mycket man lyssnar på denna ombudsMAN! Oavsett vilkte många barn kommer att få sätta psyket och i vissa fall livet till innan vi i detta land nått det mål som vi så stålta påstår att vi efterföljer redan idag. Sveriges land är en lögnaktig gammal hagga och då menar jag ALLA politiker och Ministrar. För vi efterföljer inte de riktlinjer som man skrivit under på internationell nivå.

    2009-04-15 | 12:30:21
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Tommy Jonsson säger:

    Denna paranoida verklighet har vi fått leva med i 25-30 år. Jag vägrar att tro att ansvariga politiker inte känner till detta. Problemet är att de vågar göra något åt saken.

    På kvinnofridens altare offras barnet och fadern.

    2009-04-15 | 15:27:50
  • Jakobsson säger:

    Det är väldigt ofta just Borås kvinnojour figurerar i dessa sammanhang! Jag har själv haft kontakt med flera män vars barn har försvunnit med sina mammor och sedan har det visat sig att det varit just denna kvinnojour som ligger bakom. Det har även ryktats om att man arbetar med falska adresser så att barnen kan folkbokföras och få skola och dagis på orten. Detta för att barnen skall ha anknytning till kompisar och ha rotat sig på dagis/skola, vilket gör att domstolen inte kommer anse att det är till barnets bästa att flyttar till sin gamla adress. Naturligt blir då att ge mamman interimistisk enskild vårdnad som senare blir enskildvårdnad.

    2009-04-15 | 23:03:40
  • Mikael Karlsson säger:

    Under 2007 har 37 kvinnor och 36 barn fått skyddat boende på Kvinnojouren Borås.

    Kvinnorna har i genomsnitt stannat i 19,08 dygn. Kvinnorna har hänvisats från Socialtjänsten i olika kommuner vilka också har betalat för boendet.

    Av dem som hänvisats har 28 kvinnor kommit från Borås, Ulricehamn eller Bollebygd och 9 kvinnor från andra kommuner.

    Förutom skydd, bearbetande kris- och stödsamtal, stöd i föräldrarollen, hjälp vid kontakter med andra aktörer i samhället har de anställda och även ibland jourkvinnor varit stödpersoner vid polisförhör, sjukhusbesök, domstol, besök vid/från socialtjänsten, Migrationsverket, bostadsbolag mm samt bidragit med annan praktisk hjälp. En gång i veckan erbjuds kvinnorna frukostmöte tillsammans med personalen. Under torsdagskvällar och helger får boendekvinnorna besök av de ideellt arbetande kvinnorna.

    2009-04-15 | 23:32:10
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se

Kommentera inlägget här: