daddys

Beware the fury of a patient man

Vila i frid Sofie

Kategori: Barn

Sofie

Jag har träffat många som du


Det känns lite som jag känner dig Sofie. Jag var ett år av mitt liv en av dom människor som staten betalade för att "behandla dig". Nej Inte just dig, men ändå har jag mött "dig" många gånger i mitt yrkesliv. Det hela började med att jag plötsligt fann mig arbetslös för ca 10 år sedan, och en dåvarande vän rekommenderade då mig till hans arbetsgivare i Norge. Där fick jag börja som vikarie på en stiftelse, som jobbade med ungdomar som du. Som spårat ur och börjat använda droger, vissa tjejer och killar var tuffa och slog ner och rånade sina jämnåriga på mobiler och pengar, andra som var mer sköra sålde sig själva för en stunds frid. Som du.

Jag fick jobb på akutintaget som kallades för torpet. Det var ett hus som låg långt och djupt inne i finnskogen. Det behövdes inga lås och larm. Det var minst 5 timmars promenad till stora vägen. På denna avdelning var vi 4 vuxna och 4 ungdomar. Då ni kom var hade ni en stenhård attityd, men under fanns rädslan och gråten, men den visade ni inte. "Dra åt helvete" attityden var ert enda försvar mot det som gjorde så ont därinne.

På vår avdelning Torpet var det hårda bandage och fritt från KBT och annat flum. Inga ungdomar ensamma utan vuxens sällskap, ett hövligt uppförande mot alla, man hjälpte till då man blev tillsagd och på dagarna var det hårt fysiskt arbete. Det fanns inga socionomer på vår avdelning. Bara för yrket lämpliga  människor med ett tufft psyke och sunt förnuft. Vissa av er barn började trivas ganska snart. Ni uppskattade dom absoluta gräserna vi satte. Dom gav trygghet. Vi gjorde också mycket kul ihop. Practical jokes, bus och lek blev det mycket av mellan plikterna. På helgerna åkte vi Go cart, Gick på Peppes Pizza eller en bio. Visst längtade ni hem ibland, men socialen hade ju vårdnaden om er nu. I Norge heter det Barnevernet. Ett namn som kan diskuteras, men ni som hamnade hos oss hade ändå tur.

Det var på turen det vände


De ungdomar som inte skötte sig efter husets få men strikta regler togs ut på skogstur. Kängor, ordentliga vildmarkskläder, ryggsäck och tält. En ungdom, två vuxna. Det gillade ni inte alls, men dom som vägrade väntades helt enkelt ut. Vi hade alltid mest tålamod. Sedan var det marsch i hårt tempo tills ni var helt färdiga. Vi tog ibland pauser, och då hade ni chansen att prata med oss. Berätta var skon klämde. Även på kvällarna runt elden fanns chansen, men vi pressade inte. Vi visste att det till slut skulle komma ändå. Men under marschen skulle det vara tyst. Den tuffaste av er alla höll ut i 7 veckor minns jag,

men oftast tog det bara någon dag eller ett par, sedan kom historierna, tårarna, ångesten. Då fanns vi där. Vi lyssnade, vi kramade. vi höll. Vi grät ibland med. Det var inga roliga historier, det kan jag försäkra. Där började tilliten till vuxenvärlden sakta gro igen. "Det var på turen allt vände" sa många av er efter vi sågs igen något år senare. Efter sex månader så var det utslussning till nästa del i behandlingen. Stor gård, nära vägar, många ungdomar, ännu en stor omvälvning. Men jag vill minnas att ni alla längtade tillbaks till torpet. Det var ofta den första riktiga familj ni någonsin upplevt.
tur
Vi var alltid två män och två kvinnor i personalen. Vi levde ihop med er i två veckor, sedan var vi lediga i två. På det sättet kom vi nära, kunde bygga upp ett förtroende. Det fanns alltid både en "mamma" och en "pappa" till hands då det behövdes. En som ni kände och litade på. Och behövdes gjorde det ofta. När attityden skalades bort var ni helt underbara därunder allihop. När ni fick bli barn igen. Ibland gick det lätt, ibland tog det tid, men vi misslyckades nästan aldrig. Stiftelsen som drev dessa hem var privat och mycket lönsam. Vi hade bra lön och hade alltid en generös helgbudget så vi kunde göra roliga saker med er barn. Jag får nästan tårar i ögonen när jag tänker på er. Vad gör ni nu? Hur har det gått? Lyckades vi reparera lite av det som var trasigt? Jag hoppas och tror det. 

Från himmel till helvete


Sedan fick jag själv barn. Mitt andra. Då sökte jag jobb närmare hemmet så jag inte skulle behöva vara borta två veckor åt gången. Eftersom jag nu tyckte att jag hade rutin och erfarenhet av att jobba med ungdomar med drog och kriminalitetsproblem, sökte jag ett ettårs vikariat på ett statligt svenskt behandlingshem som drevs av SiS (Statens instutionsstyrelse). Det hette Brättegården och låg i Vänersborg. Sveriges största låsta instution för flickor mellan 13 och 18 år som var omhändertagna av socialtjänsten under lagen om "vård" av unga, LVU.

Det var där jag träffade "Sofie" och hennes kamrater. Flickorna utan framtidstro, utan hopp som blev fängslade av socialtjänsten när dom var 13 år gamla, bakom låsta dörrar och höga stängsel. Det var en snabb resa från himmel till helvete. Huset såg ut som ett kommunkontor, med dörrar av pansarglas in till korridorerna med era rum. Dessa låstes och larmades kl 10. Om ni skulle röka så fanns en rastgård med höga taggtrådsstängsel på baksidan. Attityden ni hade när ni kom, blev bara värre och mer hatisk för varje dag vi tvingade er in i SiS utprovade mallar. Det var KBT behandlingar och lektioner i etik. Jag undrar vilka barnpsykologer som suttit och klurat ut dessa metoder?

Dagarna var indelade i block, och för varje block ni skötte er ordentligt fick ni 10 kr som delades ut som veckopeng. Men om ni inte skötte er enligt regelboken så blev det ett "Nej på blocket", och pengarna drogs in. Vilket naturligtvis mynnade ut i att ni sket i allt resten av det blocket, och då fanns det inte mycket vi kunde göra åt det. Inte ens jag lyckades lära mig hela den där regelboken på ett helt år.

Jag kan fortfarande höra era skrik


Om ni eller någon annan tjej på någon annan avdelning "blev psykotisk eller aggressiv" så gick larmet vi alltid hade i bältet, och så fick vi rusa. Sen en vuxen på varje lem, som tryckte ner. Om ni inte gav upp så blev det isoleringen. Ett kalt rum 4x3 meter med en madrass på golvet och ett kikhål i dörren. Där fick ni skrika och banka huvudena i väggen. Jag undrar vem som hade värst ångest dom nätterna. Ni eller jag? Jag kan fortfarande höra era skrik. Men för det mesta var det lugnt. Ni därute och vi bakom vår glasvägg där vi satt
SiSoch vaktade er. Jag kände ert hat. Det gick rätt in i hjärtat på mig, och jag hade alltid en jobbig känsla i bröstet när jag skulle till jobbet, som gick på tre skift. Personalen byttes ut hela tiden enligt schema, bara ni barn var kvar.

Om ni fick permission och lov att åka hem en helg så var det visitering avklädning och duschning så fort ni kom tillbaks. Varje väska, varje necessär, alla era privata saker rotades igenom.

Inom SiS var det krav på socionomutbildning om man ville få ett fast jobb. Det var nästan bara jag som saknade den utbildningen. Ibland försökte jag ta upp med dom andra kollegorna vad jag ansåg om vissa metoder och kom t o m med förslag på alternativ. Jag blev då kallad in till chefen som ifrågasatte ifall jag inte trodde på deras arbetsmetoder? Jag var feg den gången, nybliven far och beroende av lönen så jag teg.

Även i den slutna ungdoms "vården" har genusexperterna nu gjort sitt inträde. SiS bedriver numera "En jämställd vård och behandling". Vidare skryter man med sina goda behandlingsresultat. 15% av de unga tjejer som tvångsvårdats på våra barnfängelser klarar tydligen att leva ett liv utan droger efter fem år från utskrivning. I Norge låg den siffran på 60%.
brättegården
Men då jag berättade för mina socionom kollegor om hur vi arbetade där uppe och hur vi drog med ungarna ut på turer i skogen med tält så ansåg dom att vi hade kränkt barnen?? Vi tvingade dom ju att göra något dom inte ville.

Våld och hat


Sofie är inte det första barnet som tagit sitt liv efter att ha hamnat i mamma statens trygga armar. På brättegården försökte dom ibland också. Som tur var så lyckades ingen det året jag var där. Men det var många våldsincidenter. Nästan dagligen skrevs rapporter om våld. En gång försökte två av tjejerna att sticka en vässad tandborste i tinningen på en i personalen. Dom satt där dömda under en paragraf som heter 15. Ofta i flera år. Och dessa hem är inga behandlingshem. Det är fängelser. Fängelser för barn som drivs av staten Sverige och som betalas av socialtjänsterna i kommunerna. Upp till 4000 kronor per sängplats och natt kunde det kosta en kommun att tvångsplacera en unge där. Ett barn som inget hellre ville än att få komma hem igen. Dessa tjejer hade inte begått några grövre brott. Det behövdes egentligen inga klara skäl för att placera dom. Jag läste igenom socialtjänsternas journaler, men hittade inte ett enda barn som egentligen begått något annat brott än att dom gett fingret åt vuxenvärlden och gjort revolt. En sund reaktion faktiskt, så som den ser ut idag. Dom 15% som slutade med droger, hade nog gjort det ändå. Jag tror inte det var "behandlingens" förtjänst.

familjerättenSofie var då en av fyra intagna flickor på det HBT hem hon var placerad på. De fyra togs om hand av tio anställda. Trots 2,5 personal per flicka var tillsynen mycket dålig. Socialkonsulenterna StefanRoman och Lena Uddemar skrev i sin rapport att flickorna kan "vistas i olämpliga miljöer utan att behandlingshemmet reagerar". "Länsstyrelsen uppmärksammade särskilt att en inskriven ungdom under ett drygt halvår hade ett pågående missbruk... av journalanteckningarna framgick att behandlingshemmet hade svårigheter att förhindra flickans fortsatta missbruk".

Ni skyller på fel person


Men utanför rättssalen där en 42 årig trasig knarkare sitter och skall dömas för 6 våldtäkter, står lynchmobben med plakat där dom propagerar för dödsstraff. Sofie behövde smärtlindringen han tillhandahöll och betalade med sig själv och sin ungdom. 6 gånger gick hon tillbaks till mannen för att "våldtas" igen. Men dom verkliga brottslingarna gömmer sig som vanligt. Osynliga bakom sina paragrafer om sekretess. Jag önskar att människorna därutanför rättssalen kunde förstå att dom riktar sin vrede åt fel håll. Jag önskar att dom kunde förstå att detta blir slutstationen efter familjerätterna först eliminerat den ena, ofta mest kompetenta föräldern, genom att ta ifrån denne vårdnaden om barnet. Så fort det uppstår en tvist om vårdnaden ser dom sin chans. Sen är man som förälder chanslös. Dom kan ta ens barn utan att ens meddela det.

Efter det är det sedan mycket lättare att ta barnet från även den andre föräldern i ett senare skede. Då använder dom dessutom det som den förste föräldern sagt och skrivit i tvisten.

Hur hjälper vi en flicka som Sofie?


Kanske det efter jag har berättat detta kapitel ur mitt liv blir lite lättare att förstå min oro och ångest jag känner. Min underbara, vackra, kärleksfulla dotter är i farozonen. Hon riskerar också nu att råka ut för "barnets bästa" som dom har mage att kalla det. En dag är det kanske hon som hittas hängande på en toalett. Eller ert barn. Vad krävs för att människor ska förstå att dom skadar och t o m dödar våra barn. Allt under parollen "barnets bästa".
20 000 barn om året slår dom klorna i med sina SoS och LVU lagar. Detta är en vinstmaskin utan dess like. Men som anställd fick man alltid höra hur ansträngd ekonomin var. Alla platser behövde fyllas.

Förlåt mig Sofie och alla ni andra som drabbades av min vård det där hemska året. Jag trodde jag hjälpte, precis som dom andra som jobbade där. Men jag vill helst radera det året från mitt minne helt och hållet, så jag slipper minnas. Så jag slipper skulden. Kanske kan jag betala tillbaks lite genom att synliggöra det dom gör. Jag hoppas det.

Vila i frid vackra Sofie. Jag hoppas din mamma vinner striden mot socialtjänsten. Jag hoppas du får upprättelse och att dina verkliga banemän kan dras fram i ljuset. För dom är inga utslagna knarkare. Långt därifrån.

Britta Svensson på Expressen avslutar sin krönika med en fråga. Hur hjälper vi en flicka som Sofie?
Det är för sent för Sofie, Britta. Men det finns det finns tusen och åter tusen barn i Sverige som dagligen med våld slits från en av sina föräldrar. i 95% av fallen sina pappor. Dom som finns där för att skydda.  Det händer mitt framför er. Just nu. Dom finns det fortfarande tid att hjälpa. Men det vill ni ju inte. Det är tydligen inte politiskt korrekt. Ni tycker ju att det är viktigare att skydda såna som Liza Marklunds goda namn, eller hur?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

 

Kommentarer

  • Zac säger:

    Tung, viktig läsning! Du har en oerhört viktig röst, en som sällan hörs, annars är det bara en massa skit om "värstingresor" från ena hållet och en folkstorm och politiker med fingret i vädret som propagerar för "hårdare tag". Äckligt och vem sjutton tjänar på det?





    //Zac

    2009-04-30 | 06:06:50
    Bloggadress: http://www.wiktzac.com
  • susanna svensson säger:

    Suveränt vittnesmål från omhändertagande industrin.

    2009-04-30 | 08:00:02
  • Jakobsson säger:

    Vi har samma erfarenheter av hur ”Vård och Boende” kan urarta till rena Guantanamo förhållanden utan att det finns några myndigheter som skyddar individen, skillnaden mellan våra exempel är bara att i mitt fall rörde det sig om en svårt handikappad ung kvinna som ”förvarades” under de vidrigaste förhållanden med myndigheternas goda

    minne.

    Theasaknarskyddfr%25C3%25A5nsamh%25C3%25A4llet10576738.asp" rel="nofollow">http://www.sourze.se/AutistiskaTheasaknarskyddfr%C3%A5nsamh%C3%A4llet10576738.asp

    2009-04-30 | 09:03:07
  • Jakobsson säger:

    Undrar om ansvariga på socialtjänst och övriga är enbart lättade att kunna skyffla över ansvaret på en gammal knarkare eller om de har så mycket empati och moral kvar att det finns plats för någon liten eftertanke?

    Visst kan man förstå att den mobb som står utanför domstolen är upprörda över Sofies öde men det är tragiskt att de inte ser vidden i händelse förloppet. För ironiskt nog kommer den ökade rättsosäkerheten som kan bli följden av deras krav att skapa ännu fler offer som hamnar i samma situation som Sofie. Vi behöver större rättsäkerhet för alla inte mindre.

    Mobbens reaktion är ett resultat av gammelmedias vinklade och politiska rapportering av det som hänt. En mobb är något som garanterar nya löp och mer uppmärksamhet så då får Sofias rättigheter till upprättelse för ALLA de övergrepp hon utsatts för stå tillbaka till förmån för lösnummer försäljningen.

    2009-04-30 | 09:12:00
  • Tommy Jonsson säger:

    Mycket svårt att läsa då jag själv har en 21-årig dotter som i ett annat land gått igenom samma saker och som för ett år sedan hade en mycket allvarlig sjukdom som nästan höll på att ta hennes liv.

    Hon blev troligvis placerad på ett flickhem som 14 åring. Jag ville när jag inte fick träffa min dotter titta i facit och var därför med i några ideella föreningar och träffade många barn som var i samma situation som du berättar om. Det jag kunde notera var vilken oerhörd saknad de alla upplevde efter en far. Både pojkar och flickor hade den gemensamma saknaden och då kunde vilken mansfigur som hellst duga lika bra.

    Sedan såg jag också delar av denna äckliga industri där man för 15 år sedan kunde betala upp till 6 000:-/dag för behandling av ett barn.

    När jag tänkte på hur lite det skulle ha behövts från samhällets sida för att stödja och uppmuntra föräldrarna till ett gemensamt ansvarstagande kring sitt barn. Det stödet och uppmuntran har jag i många fall sett som en vilja från myndigheter att göra tvärs om. Stödet till mödrar är gott och precis som du säger inträffar något senare så blir barnet tvångsomhändertaget för samhällsvård.

    Regeringens kunskap tvivlar jag inte på. Viljan att införa bättre regler i Föräldrabalken för att skydda barnets rätt till en biologisk far och faders rätt till ett värdigt familjeliv saknas. Det skyddet saknas ännu mera då denna lag skall tillämpas av myndigheter. Mycket pengar satsas på mammaföreningar och mycket lite om något på pappaföreningar.

    Det finns dock mycket positivt att göra på detta område för att förbättra jämställdheten och jag har en mycket stark känsla för att de allra flesta svenskar är helt på vår sida Daddy det är bara så att det har varit och är inte politiskt korrekt för en regering att skynda till barnets rätt till en biologisk far och faderns rätt till ett familjeliv.

    Vi kan se hur pengar, media, myndigheter mm strömmar till Mia och hennes sons Thors undsättning och "lyckas rädda" honom till Sverige. De var bosatta i USA och hon kom med grundlösa anklagelser mot fadern och var i avsikt att kidnappa honom till Sverige.

    Har läst lite dokument på en svensk blogg och faderns blogg. Han är naturligtvis mycket intresserad att få del i sin sons liv och vill ha samma kontakt med sonen som Mia och med svenskt media. Hur är det har inte Thor rätt till sin far?

    2009-04-30 | 09:51:51
  • Nils Dacke säger:

    Mycket bra text och faktiskt SIS är inte bara dåligt. Det finns faktiskt boende som fungerar, Tro mig jag har jobbat där och det fungerade mycket som det du har jobbat på i Norge. Inget flumtjafs utan raka rör men med en personal som bryr sig.

    2009-04-30 | 11:59:05
    Bloggadress: http://dackecountry.blogspot.com
  • valens säger:

    Daddy

    Du skrev: "Så fort det uppstår en tvist om vårdnaden ser dom sin chans. Sen är man som förälder chanslös. "



    Jag skulle gå ännu längre!

    "De testar" alla nyblivna föräldrar... På ett eller ett annat sätt provocerar de fram vårdnadtvisten... När allt är igång satsar de på "den svagaste", den som de enklast kan manipulera!!!



    Låt mig rätta till en sak till, Daddy:

    SEN ÄR MAN SOM BARN CHANSLÖS.



    Sofie, Louise, Lost Dowghters United är bara några få exempler...

    Hur långt orkar jag fajtas för att min dotter inte ska hamna i den ovannämnda gruppen?...

    2009-04-30 | 17:54:16
    Bloggadress: http://respEQt.nu
  • L.P säger:

    Med tanke på hur det ser ut i dag,inom Sociala,så är det än viktigare att opponera sig,och göra sin röst hörd.



    Det är med avsky jag inser mer och mer hur illa vi behandlas av staten och "de" styrande,det är med sorg och skräck jag inser VAD mitt barn kanske riskerar om modern fallerar,då det är hon som har vårdnaden.



    När skall barnens rättigheter respekteras fullt ut?,och när skall det anses vara ett barns bästa att erkännas vardaglig kontakt med båda föräldrarna,i dessa separerade familjerna där mamma och pappa i många fall hetsas mot varandra.



    L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rättigheter till båda sina föräldrar.

    2009-04-30 | 19:07:59
  • Mikael Karlsson säger:

    Har själv varit med och arbetat på undgomsgårdar och sett hur illa det går för vissa barn.



    Vi har nu blivit ett gäng som sitter och lyfter fram frågor samt ska försöka skapa nätvärk med barnen som utgångspunkt!



    Jag undrar hur många barn och ungdomar som blir alienerade på nätet när de läser om vissa mäns hat mot kvinnor för vad myndigheterna gör. "Ingen fråga riktad till någon särskild utan bara allmän"

    2009-04-30 | 22:20:21
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Rospiggen säger:

    Så bra skrivet! Hur kan man anse att campinglivet som du beskrev först kränker barnen? Det ni gjorde där var så mycket mer effektivt än det SiS driver. Möt ungdomarna, finns där, lyssna och förstå och var en medmänniska, var en som de aldrig mött förut, ge de en chans att börja känna tro och medvind i ryggen, rusta dem för ett nytt och sunt liv där ute. Fasen, att det ska vara så jädrans svårt att förstå! Jag förstår att du är orolig som fanken för din dotter men jag hoppas och tror att du iom dina newsmill-artiklar och att det nu också än mer är i ropet hur det faktiskt ser ut i Sverige, får ut orden så att de når våra beslutsfattare. Jag ger mig iaf inte förrän det sker!

    2009-04-30 | 23:23:44
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Mikael Karlsson säger:

    Håller med dig fullständigt Rospiggen,

    2009-04-30 | 23:40:45
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Tant Grön säger:

    Vill bara säja: din blogg är så otroligt bra! Jag har själv ingen erfarenhet av varken det ena eller andra som du skriver om, men tycker att det är väldigt viktiga saker som du tar upp - saker som ska komma ut i ljuset!!



    Själv har jag tre vuxna barn, är skild och för mig har barnens ve och väl alltid stått främst, därför tycker jag att din blogg är viktig. När det gäller barn som fråntas rätten att träffa sina pappor vid en skiljsmässa kan jag prata utifrån egen erfarenhet: jag tycker verkligen inte om mitt ex, men skulle aldrig och har aldrig försökt hindra våra barn att umgås med honom. För mig är det en dödssynd och jag blir mer än hysterisk f-b över mammor som med alla medel, som "straff", försöker hindra barn att umgås med sin pappa. Det är ju inte pappan som blir värst straffad egentligen, vilket förmodligen är syftet.



    Hoppas det är okej att jag har länkat till din blogg!



    Vink! från en grön tant

    2009-05-01 | 08:28:58
    Bloggadress: http://agronomefilosofa.bloggagratis.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Detta har kanske inte direkt med vad detta blogginlägg handlar om, Men jag vill mest visa att man som man visst kan få upprättelse om sina barn.



    Nu senast fick jag ett brev på posten i ett ärende jag nästan glömt pga den långa handläggningstiden.



    Jag känner att jag faktiskt fick skolan dom på knä:http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090430/BROMOLLA/713806627/1019/&/Bromolla-far-kritik-i-vardnadsarende



    Återigen ber om ursäkt då det kanske inte direkt handlar om blogginlägget, men efter att man läser en del kommentarer som inte direkt har någon verklighetsuppfattning så ville jag dela med mig av min glädje samt visa att man tar grabbatag.

    2009-05-02 | 08:25:44
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Tommy Jonsson säger:

    Stöd Andrew Wang [email protected] som fått sin son Thor 2 år kidnappad till Sverige av sin mor Mia Danielsson Wang.

    Avser hon att låta fadern träffa sonen halva tiden?

    2009-05-02 | 10:59:29
  • Mikael Karlsson säger:

    Hej Tommy, Bra initativ. igenom peninginsamling. Läste i pressen att män inte får nått stöd när deras barn kidnappas. Anser ni att Thor Wangs pappa har fått sitt barn kidnappat så skall ni självklart kämpa för det. När vi stöttade Thors mamma fick vi in ca 9200:- bara på den insamlingen som jag startade upp, sen fanns det andra som också stöttade henne. Jag tror att det är viktigt att fler av oss "vanliga människor" skall visa vad vi tror på. Själv har jag dock svårt att se var och när Thors mamma utförde en kidnappning då hon har juridisk rätt och då den rätten som skulle ta sig an fallet INTE har ett jota med vare sig Thor eller någon av parterna. Lika så stödjer jag inte en förälder som öppet säger att den tänker hålla barnet borta från den andra parten i 18år. Men jag gör ändå tummen upp för att du tar ett initativ.



    Mvh

    Micke

    2009-05-02 | 11:24:29
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Ramona Fransson säger:

    Det är ofattbart att ingen smyger in en kamera på en sådan vansinnig arbetsplats som du beskrev. Där om någonstans skulle kameran göra nytta. Naturligtvis är det inte någon idé att låta filmen visas i SVT eller TV4 där skulle den klippas och redigeras. Nej, en sådan film skulle läggas ut på Youtube där den blev tillgänglig för alla och då skulle det kanske ta hus i helvete för samtliga ministrar, generaldirektörer och politiker inom sociala nämnder som inte VILL vare sig SE HÖRA eller TALA om det största problemet inom SVERIGES gränser.



    SKITBRA Artikel!

    Ramona

    2009-05-02 | 14:21:17
    Bloggadress: http://ramona-fransson.blogspot.com
  • Betty säger:

    Daddy, du måste bara se till att din advokat tar i med hårdhandskarna nu! Se till att ditt ärende kommer upp i rätten snarast och att verkställighet blir utdömd och genomförd. Ansök om enskild vårdnad om du inte redan har gjort det.

    2009-05-02 | 14:44:39
  • KimhZa Bremer säger:

    Forsätt kämpa, Daddy. Som alltid får du mitt stöd. Det du gör är viktigt och i mycket, förstår jag dig fullkomligt.



    Tack för att du är generös och modig och delar med dig av dina erfarenheter.



    Låt oss tro att vi kan förändra det här till det bättre.

    2009-05-02 | 15:01:19
  • daddy säger:

    Hej



    Tack för kommentarerna. Jag önskar att jag hade haft en liten spionkamera med mig på det jobbet. Men det finns ju mängder med vittnesmål. Speciellt från Brättegården. Läs gärna artikeln som jag länkar till i texten om flickan som hade isolering på huset i 7 månader. Hon beskrev vuxenhäktet i Uddevalla som rena paradiset jämfört.



    Jag har ansökt om verkställighet och stämt om egen vårdnad men ingenting händer. 6 veckor utan ett livstecken nu. Socialen utreder hur flickan har det hos mig, men tydligen utan min medverkan, för mig har dom fortfarande inte kontaktat. Och exakt vad det är jag beskylls för har dom hemligstämplat.



    Ju längre dom kan dra ut på det desto lättare blir det att ge mamman vårdnaden igen. (Jag har ju inte haft någon kontakt med henne, och då är det hennes bästa att få vara kvar hos mamma, där hon ju är van att vara).

    2009-05-02 | 16:53:35
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Hej Daddy, Vad jag fått lära mig från mina handläggare på Soc som hade hand om vårat ärende sis var att om det pågår en utredning omkring barnet eller mig så har jag full rätt att få ut uppgifterna som finns på soc. Ska kolla upp det till dig och se om jag hittar lagtexternaom handläggning. "Har haft dem tidigare och skall se om jag har dem kvar" ... Fan bubben, stå på dig.

    2009-05-02 | 22:57:58
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • daddy säger:

    Antingen är dina handledare på soc jäkligt dåligt informerade, eller så är mina det.



    Vilket som, så har dom hemligstämplat rubbet och jag har tre veckor på mig att överklaga det beslutet till kammarrätten. Vilket knappast kommer att göra någon större nytta, men man måste ju ändå skicka in den, så det inte ser ut som man inte bryr sig om sitt barn. Dom tar minsta brödsmula som dom kan använda emot mig och jäser dom till enorma fluffbullar, som man sedan lätt kan punktera, men till vem? Ingen är ju intresserad av att titta på ens bevis. När man skriver ner dom och sickar in dom så rycker dom ungen från dagis och hindrar mig från allt umgänge...



    Vilken värld lever du i? Min är det i alla fall inte.



    Försök att lyfta blicken en aning från den naiva drömvärld som du beskriver. Så som den verkar se ut från dina ögon så förstår jag inte vad det är din förening skall syssla med. Jämställdheten och likheten inför lagen verkar ju redan vara uppnådd?

    2009-05-03 | 03:31:33
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag lade in länken till handläggning och dokumentation i url/bloggadressfältet.



    Jag ska i ärlighetens namn säga att jag inte läst igenom den och det var mycket längesedan jag läste igenom frågorna omkring dessa saker.

  • Mikael Karlsson säger:

    Citerar Daddy:

    "Vilken värld lever du i? Min är det i alla fall inte.



    Försök att lyfta blicken en aning från den naiva drömvärld som du beskriver. Så som den verkar se ut från dina ögon så förstår jag inte vad det är din förening skall syssla med. Jämställdheten och likheten inför lagen verkar ju redan vara uppnådd?"



    Att det finns många av ER som vill sitta och fnula på att Mamma och Pappa inte är samma det vet jag jue, Jag har också sett det så, Men med det bemötandet jag fått från dessa "Stackars pappor" som sitter och tycker att "Mamma är skit" där de FAKTISKT glömmer barnen. Jag har lagt upp evidence för vad jag menar och jag tror att du läst det. Men att du inte anser att det är av vikt,Eftersom din kamp ser ut som du vill härja mot Feminismen.



    Jag kritiserar dig inte för det. Däremot vet jag att ni som spelar dessa Feminister som ni nämner rakt i händerna. Nu uppmärksammar dem och ger dem publicitet. Det är vad de vill ha.



    Att jag och de med mig som arbetar för ändringar jämställdhet i lagen men inte på de sättet som ni andra. Ni härjar villt om att Pappa ska ha... Vi härjar för Mamma och Pappa ska ha, Men först och främst går arbetet ut ifrån barnperspektivet. Det gör inte de andra, De använder orden för att låta som om de gör det. Men bevisligen är det lögn efter vad jag varit med om.





    Titta bara på senaste agerandet på Pappa-Barns forum, Det är ju allmänt känt om vad som skett där, Jag håller inte tyst om det, kommer inte hålla tyst om det hur många "orosanmälningar de skickar" Hur mycket de går på mig och mitt barn. Saken är den att med det agerandet så är det väl inte så konstigt att de inte får som de vill i en tvist. Och när jag säger det Daddy, så förstår du nog vilket agerande jag pratar om.



    Att jag är en nagel i ögat, So let me be it.



    Nu senast Janne, fixade upp en länk från våran sida till Jämnställdhetsrapporten för att de andra vill läsa den, Men eftersom det kom från våran sida och på grund av det agget man har emot mig efter mina avslöjanden så tog man bort den igen,



    Om och om och om igen visar dessa föreningar att oliktänkande skall straffas.



    Som tur är är det deras egna fötter de skjuter igenom, men det dystra är att alla ni och vi andra blir dragna i samma dy då vi är män. Och eftersom PB säger sig vara så stor förening, Så måste ju de flesta män tycka som dem...



    Men att det är problem inom Tvistefrågor Det är vi rungande överrens om du och jag Daddy, Men vi ser det lite annorlunda våra tillväga gångs sätt är olika.





    Ville bara svara dig i det du nämner.

  • daddy säger:

    Om du kan uppnå det du säger dig kämpa för, dvs sann jämställdhet och att barnens rätt till bägge föräldrarna respekteras så får du göra det på vilket sätt du vill. Den dagen detta lyckas finns inte längre något behov för denna blogg. Då är mina mål också uppnådda.



    Who cares vilken väg vi tar, bara vi kommer till det gemensamma målet. Låt oss jobba på det sätt som vi själva tror på. Alla pappor är inte lika, tänker inte lika och många har olika uppfattningar om saker. Det är helt naturligt. Det är likadant med kvinnorna.



    Dock delas ju visionen om rättvisa vårdnadslagar och ett upphörande av kränkandet av barns och vuxnas rättigheter, av alla pappaföreningar.

    Även du och jag delar ju den visionen. Låt oss sträva dit tillsammans, även om vi går paralella vägar. Ju fler vägar som prövas desto bättre.

    2009-05-04 | 16:00:38
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • L.P säger:

    Till Mikael:



    Citat:Mikael.



    "Nu senast Janne, fixade upp en länk från våran sida till Jämnställdhetsrapporten för att de andra vill läsa den, Men eftersom det kom från våran sida och på grund av det agget man har emot mig efter mina avslöjanden så tog man bort den igen"



    Rekommenderar dig att du följer denna länk,Mikael.



    http://forum.pappa-barn.se/index.php?topic=407.msg8380#msg8380



    Och som Daddy skriver,vi har alla våra vägar att arbeta i denna fråga som rör våra barn,och deras rättighet att få tillbringa sin tid och uppväxt även med sin pappa på lika villkor.



    Mvh L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rättighet till båda sina föräldrar.

    2009-05-05 | 02:25:29
  • Mikael Karlsson säger:

    Ja L.P, Jag ber om ursäkt för det, Ni har en tråd som är mycket lik den tråden som ni la upp länken på, Och jag var inne och läste ett par gånger och sen Vips... Försvann den... Det visade sig att jag tittat i fel tråd, Jag ber om ursäkt för detta på hopp om länken, "Tyckte själv det verkade löjligt om så hade varit fallet".



    Micke

  • Teresia säger:

    Ville bara säga att en lättnad sköljde över mig när jag läste det här!

    Är i dagens läge 23 år med arbete i Norge och uppsatta drömmar/mål men det fanns en tid då ALLT positivt tagits ifrån mig och maktlösheten åt upp mig inifrån.

    Det var mina sammanlagda 4 år inom den "svenska vården"

    Det värsta under mina år med olika institutionsvistelser förutom alla kränkningar, felaktiga bedömningar av mig och vågor av ångest var nog att de tog ifrån mig rätten till min talan!

    Jag hade absolut ingen rätt till att föra min talan, rätt att ha åsikter om mitt liv & jag skulle framförallt INTE lägga fram ett vettigt argument i en diskussion då "personalen" böjde huvudet på sned med sorgsna ögon och utbrister: Nej men lilla Teresia, HUR kan du tänka så? Det är HELT fel. Orimligt. Oacceptabelt. Otänkbart.



    När jag läser dessa upplevelser ur en "personals" perspektiv får jag hopp om att det kanske var ett fåtal som kände likadant och som faktiskt kanske ångrar sig idag.

    Jag hoppas på det då detta är ett mycket fel upplägg av behandling dom har i dagens läge.

    Så tack till dig som tar upp det här!



    //Teresia

    2010-05-25 | 02:39:40
    Bloggadress: http://teresia87.blogg.se/
  • Daddy säger:

    Tusen tack själv Teresia.

    Din fina kommentar betyder mycket för mig. Har faktiskt skrivit om den i mitt senaste inlägg.

    Gå gärna dit och läs.



    Hoppas du har det bra nu. Kom ihåg att det är under svåra perioder i livet som vi blir starka. Och att om man inte gått igenom helvetet kan man inte heller uppskatta himmelriket.

    2010-05-25 | 14:59:58
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: