daddys

Beware the fury of a patient man

Sann? byggd på sanning? Nej! Lögner som skördar liv

Kategori: Pappa

Conny with his kids
Det här är Conny Olausson. Eller var rättare sagt. Han tog, efter sex års kamp mot myndigheterna som vägrade honom rätten att ens prata med sina barn, slutligen sitt liv klockan 04.00, lördagen den 11 augusti 2007.

Det har nu gått ett och ett halvt år sedan "hotet" mot mamman försvann, men hon lever fortfarande med skyddade uppgifter, uppbackad av socialtjänst, skattemyndigheterna och kvinnojourerna. Nu har tydligen farmor och farfar som själv nu är svårt sjuk blivit "hot" också. Dom har fortfarande inte fått träffa sina barnbarn. Connys barn fick inte ens chansen att komma på sin pappas begravning. Socialtjänsten fann det inte nödvändigt att vidarebefordra den informationen.

Jag ringde en kväll till Connys far som då precis kommit hem från sjukhuset. Och han berättade gärna, och jag fick gärna skriva, men stridit? det hade han gjort färdigt. Han hade provat med i stort sett varenda nyhetsredaktion i hela landet, men inte en artikel...Conny gick 182 matcher, varav många i den blågula dressen i weltervikt. Pokalsamlingen är stor, men den enda match som verkligen betydde allt förlorade han. Efter 6 års hård fight föll han till slut och reste sig sen inte mer. Dödad av brottslingar som gömmer sig bakom sina "goda intentioner" och förför människor med sina kloka och självklara budskap. Dom lyckas t o m slå dunster i våra politikers ögon med sina falska verklighetsbeskrivningar. Jag har sett en del av fablerna dom drog för våra politiker innan vårdnadslagen fick önskat utseende. Jag kommer att återkomma om det.
 
Farfar hade nu fått rådet av sjukhusets kurator att försöka släppa det som hände hans son och hans barnbarn. Han försöker, men "pappren dom ska barnen ha". "Dom sparar jag till ungarna." Det var det sista han sa innan vi sa adjö. Och jag satt förstummad än en gång över hur svenska myndigheter tillåts agera mot sina egna medborgare. Så länge det sker under parollen arbete mot "Mäns våld mot kvinnor", så kommer dom i princip undan med allt. Dela ut våld tar dom emellertid sig rätten att göra helt ostraffat. ROKS och våra politiker ser dessutom till att beväpna psykotiska kvinnor till tänderna, med ständigt fler lämpliga lagar att välja bland. Ett formidabelt smörgåsbord har det blivit. Kvinnofrid, misshandel, våldtäkt, prostution, sexuellt tvång, pedofili, incest, Just take your pick!! Några rättvisa fighter vill dom inte ha i sin kvinnliga värld.

Conny var en man som fightades rättvist. I sin karriär, som ledde ända fram till landslagsdressen i boxning, hade han fått lära sig det. Därför blev han ett lätt offer för socialtjänsten och kvinnojourerna. Att barnen var så rädda för sin våldsamma mamma att dom låste in sig då dom skulle tas hem från farfar, det tog kvinnojouren och socialtjänsten i symbios ingen hänsyn till.
 
2002 tar mamman till Connys barn med sig dom och gömmer sig på jouren. Drar den vanliga storyn och vips så var Conny dömd. Det där med att gå omvägen runt en prövning vill man inte, därför inrättas s k "förberedande förhandlingar" som endast har ett syfte. Att stämpla pappan som farlig så att han inte får något obevakat umgänge. Detta är en ren formalitet för här hörs inga vittnen och inga bevis beaktas. Mammans ord räcker.  Detta är bara den första delstationen för att ta ifrån dig rätten till barnet. Connys sista möte med sina barn varade i två timmar i en sociallägenhet övervakad av två "kontaktpersoner".

Efter det så ser han aldrig mer sina barn. Connys vårdnadsutredning sköts av en inhyrd dam från Manpower. Några bevis för att det någonsin förekommit någon misshandel fanns inte, men sånt går ju och lösa. Och...håll i er nu....socialtjänsten talar med både mamman och pappan. Med mamman i ett personligt samtal, och med pappan via ett frågeformulär med kryssrutor.

Han blir lurad av falska löften från socialtjänsten att åka till fel stad så mamman ska få tid på sig att flytta och gömma sig. Trots att han mycket väl visste var hans ex bodde med barnen och aldrig ens setts i närheten. När han med rätta till slut blir han heligt förbannad och säger "förbjudna saker" inne på socialkontoret så ringde dom polisen och plötsligt satt Conny häktad för hot. En snäll kille som ställt upp för ungdomar i hela sitt liv på boxningsklubben. Conny älskade barn, speciellt sina egna. Conny OlaussonDom såg upp till honom.

När han släpptes var han så pank att polisen fick ta ur sin kaffekassa så han kunde få en bussbiljett hem. När Conny ringer KRIS för att få stöd och i den tuffa sitsen så får han tala med en kvinna som verkade förstå. Conny i sin lättnad över att någon i alla fall vill lyssna råkar i sin frustration säga "Jag skulle kunna döda henne". Det skulle han inte ha gjort. Denna gång blev det inbrytning med insatsstyrkan från Göteborg som med K-pistar tvingade ner Conny på golvet. Och plötsligt har Conny förvandlats från ostraffad skötsam idrottsman till serieförbrytare och kvinnomisshandlare. 

Han försökte skriva till sina barn, men eftersom han tvingades skicka allt via skatteverket, Som ju nu lugnt kunde skydda mammans uppgifter. Conny hade inga höga förhoppningar om att ett enda brev någonsin kom fram. Nu var det ju faktiskt en misstänkt våldsman man hade att göra med här. Då kapar man inga hörn inte. Sedan levererade skatteverket posten till mamman, så hon i lugn och ro kan censurera sina barns post. Så här skriver Conny sitt sista av alla brev till barnen.

Martin och Jessica!

Ni ska veta att jag har försökt allt jag kunnat för att få veta var ni finns. Jag har saknat er så att jag har blivit helt slut i mina nerver, har undrat hur ni har det idag. Sverige är ett sjukt land i hur man behandlar människor. Det har varit så svårt att leva utan er för ni var hela mitt liv. Har undrat hur människor kan vara så hjärtlösa mot er mina älskade barn. Jag önskar så att ni får det bra och är så orolig för er. Ni mina barn var hela mitt liv. Var rädda om er Jessica och Martin och glöm aldrig att hjälpa varandra. Glöm aldrig att ta hand om varann.

Pappa.


Den 11 Augusti får Connys far ett samtal från en som bor granne med Connys husvagn. Han säger att det var mörkt och nedsläckt i husvagnen. Att det inte var likt Conny och att han var orolig. Connys far ringde polisen i Lidköping kl 12.05 den dagen och bad dom snälla skynda sig och åka och kolla. Kl 02:15 har fortfarande inga poliser anlänt till husvagnen. Då ringer Farfar igen och får då till svar: "Ja men om han nu har hängt sig så är det väl inte så bråttom". En dryg timme senare ringer polisen hem till Connys mamma och pappa och konstaterar torrt att han hade hängt sig, blivit nertagen och förd till **** och om dom ville ha hans plånbok och nycklar så fanns dom att hämta på stationen.

Mamman? Ja hon lär befinna sig i trakterna av Skoghall, Två barn innan Connys hade hon redan övergett. Hon hade bevittnats flera gånger att misshandla sina nuvarande barn. Hon har ett dokumenterat missbruk av Treo Comp och är svårt labil. Detta är vad som sker dagligen i skymundan medan sveriges folk är bortkollrade av en skendebatt om samhällets största problem, kvinnovåldet....

Conny slogs fair. Han var en av oss...oss som ingen lyssnar på. Vi som inte finns, för om vi skulle synas så skulle ju folk förstå och kanske t o m kräva förändringar. Och det kan ju inte tillåtas. Någon annan som tycker papparättsfrågorna rätt listigt dolts i den debatt som vi haft? Om Osama överhuvudtaget är diskriminerad så är det möjligtvis för att han är arab?  Jag jobbar vidare med att gräva mig ner i dynghögen..... 

Hoppas du har fått frid Conny.
Det finns alltid hopp om att även dina barn får det nån dag.
Även om det är rätt litet.   

"Det mest strålande med annonsering är mycket ner än bara summan av antal "sålda produkter","Varuplacering" och andra ytliga, mätbara metoder. Den rör sig nämligen i myternas rike, och där är mätningar inte genomförbara."

Leo Bogart

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Anonym säger:

  du får de och tycka så synd om denna man, kanske kan de ligga sanning i saker . Men ändå, han slänger ur sig saker till socialtjänsten och saker som att "jag skulle kunna döda henne" ...även om man är frustrerad så kan man faktiskt inte säga vad som helst. Och att sedan gå och ta livet av sig är ju en väldigt enkel väg, istället för och bevisa de motsatta, att man kämpar och älskar sina barn. Du vänder dina historier väldigt bra. Om du nu är less på alla feminister så är jag då mycket mer less på sådana som du, framställer alla män så bra. Pinsamt!

  2009-02-02 | 10:34:19
 • Daddy säger:

  Gå nån annanstans då..  Pinsamt är det att det finns dom som försvarar statligt finansierad kidnappning av barn från den förälder dom behöver mest. Det är pinsamt...Pinsamt för Sverige som kallar sig rättssamhälle.

  2009-02-02 | 10:40:28
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Systerdyster säger:

  Det finns, tyvärr, säkert många som Conny därute. Kanske också en del mödrar som misshandlats av myndigheterna.

  Du har ett vällovligt syfte med din blogg.

  Jag har ingen erfarenhet av någon vårdnadstvist.

  Men jag har erfarenhet av en elva år lång och illa fungerande delad vårdnad av två, nu tonåriga, söner.

  Jag har aldrig förnekat mina söner att bo hos sin far. Vi har haft barnen i stort sett 50/50 under de här åren. Däremot har jag uppenbara problem att få deras pappa att förstå att föräldraskap innebär att sörja för sitt barn emotionellt, praktiskt och ekonomiskt.

  Otaliga kvällar har killarna dumpats hos mig då deras pappa inte orkat med dem. Oftast har det varit bråk om läggtider, att de varit "uppkäftiga", inte gillat maten. Han har inte haft förmågan att uppträda som en vuxen man.

  Nu har jag nått gränsen för vad jag tål, eller för vad jag anser att mina barn ska behöva stå ut med.

  Jag har kontaktat "soc" och bett om hjälp med att få en struktur på hur vårt umgänge ska se ut. Vad som ingår i ett normalt föräldraskap.

  Jag har varken blivit struken med- eller mothårs av socialsekreterarna. Jag uppfattar det helt som att de arbetar för barnens bästa. Har heller ingen intention att starta något könskrig eller att söka enskild vårdnad. Men jag är TRÖTT på att sponsra en vuxen man både praktiskt och ekonomiskt år efter år!

  Jag tror, och hoppas, att de flesta föräldrar, oavsett kön vill sina barns bästa. Men tyvärr finns det män och kvinnor som av olika skäl inte riktigt mäktar med föräldrarollen.

  Kanske jag är en av dessa mödrar som du nu kommer ösa galla över. Men mitt syfte är också vällovligt. Jag unnar mina barn två välfungerande föräldrar, vilket kanske i vårt fall innebär att deras far kan få stöd någonstans i sitt föräldraskap.

  2009-02-02 | 13:11:22
  Bloggadress: http://systerdyster.com
 • Systerdyster säger:

  Det finns, tyvärr, säkert många som Conny därute. Kanske också en del mödrar som misshandlats av myndigheterna.

  Du har ett vällovligt syfte med din blogg.

  Jag har ingen erfarenhet av någon vårdnadstvist.

  Men jag har erfarenhet av en elva år lång och illa fungerande delad vårdnad av två, nu tonåriga, söner.

  Jag har aldrig förnekat mina söner att bo hos sin far. Vi har haft barnen i stort sett 50/50 under de här åren. Däremot har jag uppenbara problem att få deras pappa att förstå att föräldraskap innebär att sörja för sitt barn emotionellt, praktiskt och ekonomiskt.

  Otaliga kvällar har killarna dumpats hos mig då deras pappa inte orkat med dem. Oftast har det varit bråk om läggtider, att de varit "uppkäftiga", inte gillat maten. Han har inte haft förmågan att uppträda som en vuxen man.

  Nu har jag nått gränsen för vad jag tål, eller för vad jag anser att mina barn ska behöva stå ut med.

  Jag har kontaktat "soc" och bett om hjälp med att få en struktur på hur vårt umgänge ska se ut. Vad som ingår i ett normalt föräldraskap.

  Jag har varken blivit struken med- eller mothårs av socialsekreterarna. Jag uppfattar det helt som att de arbetar för barnens bästa. Har heller ingen intention att starta något könskrig eller att söka enskild vårdnad. Men jag är TRÖTT på att sponsra en vuxen man både praktiskt och ekonomiskt år efter år!

  Jag tror, och hoppas, att de flesta föräldrar, oavsett kön vill sina barns bästa. Men tyvärr finns det män och kvinnor som av olika skäl inte riktigt mäktar med föräldrarollen.

  Kanske jag är en av dessa mödrar som du nu kommer ösa galla över. Men mitt syfte är också vällovligt. Jag unnar mina barn två välfungerande föräldrar, vilket kanske i vårt fall innebär att deras far kan få stöd någonstans i sitt föräldraskap.

  2009-02-02 | 13:12:24
  Bloggadress: http://systerdyster.com
 • Systerdyster säger:

  Ooooops!

  Inte meningen att bli så tjatig.

  2009-02-02 | 13:13:45
  Bloggadress: http://systerdyster.com
 • PappaUtanSon säger:

  Det gör ont att läsa!!  Själv har min min prins blivit kidnappad av mamman och två biffar som höll fast mig och min vännina. De stormade hennes hem och tog barnet.

  Polisen kom aldrig och soc gör inget eller bryr sig inte rättare sagt.

  Vi va hos min vännina och exet letade rätt på oss. Hon har tidigare hotat mig med mc gäng...Och polisen gör inget

  2009-02-02 | 13:56:10
  Bloggadress: http://pappautanson.wordpress.com
 • Shhiva säger:

  Jag grät när jag läste ditt inlägg.. Det är helt sjukt..

  Kan säga att om någon tagit mina barn ifrån mig så hade jag också kunnat uttrycka mig så: " Jag skulle kunna döda..." vem skulle inte kunna uttrycka sig så när det gäller ens barn?  Det beyder ju inte att man menar det, eller faktiskt skulle gå till handling.. (det krävs en rätt vrickad hjärna för att gå till handling)

  Men jag skulle fortfarande kunna slänga ur mig orden om någon tog mina barn från mig, eller om någon gjorde mina barn illa på något vis.  Det är dessutom fördjävligt hur polis bemötte mannens mor och far när de ringde.. det svaret ska INGEN behöva få när man är orolig..

  Blir så förbannat ledsen... Trodde faktiskt till för någon månad sedan att sverige var rättvist och hjälpte människor om BEHÖVDE hjälp. Ack vilket hårt uppvaknande jag fick mig där...

  2009-02-02 | 14:35:00
  Bloggadress: http://shhiva.blogg.se/
 • Rospiggen säger:

  Jag vet inte vad jag ska säga, jag sitter här alldeles stum, helt blank. Vilken fruktansvärd tragedi =(.  2009-02-02 | 15:20:01
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Mackeluring säger:

  Instämmer med Rospiggen. Finns inte ord.

  2009-02-02 | 16:34:08
 • Daddy säger:

  Detta är ett fall av många. Om mamman bestämmer sig för att polisanmäla pappan för något av alla brott hon kan välja bland, skiljs han genast från sina barn. Sedan är allt därifrån en enda lång uppförsbacke. Endast dom som själva varit där har en chans att förstå vilken oerhörd smärta det är att förlora sina barn. Att ens barn dör är en händelse som kan sätta djupa trauman och som kan ta en evighet att komma över. Dock finns nästan alltid en slut punkt då smärtan till slut tonar bort och ersätts av ett accepterande.  Att skiljas från sina levande barn är värre. Att varannan helg få några timmar så att såren kan rivas upp igen år ut och år in. Ständig oro, ständig ångest. Har hon det bra? Hur går det i skolan? Hur mår hon inuti? Varje söndag gråter hon då hon måste fara hem. Du törs inte ringa och anmäla henne till soialtjänsten. Du vet aldrig vem du hamnar hos. Du kan till slut inte tänka på någonting annat. Du blir en pest för din omgivning som är skittrötta på att höra dig tjata om detta, ändå kan du inte låta bli. Till slut är vännerna borta, familjen lessnar också och dom obligatoriska telefonsamtalen då och då blir genomskinliga försök till nån blajkonversation som inte betyder någonting. Det enda du vill tala om är det du inte får nämna.  Sen är det enligt min mening en stor skillnad mellan att säga: "Jag skulle kunna döda henne" och "Jag ska döda henne". Det senare är ett hot. Det förra ett oövertänkt uttryck av djup förtvivlan.

  Åtminstone ser jag det så. Att Conny aldrig utgört något hot mot sin ex är jag säker på.  Jag fick min bok som jag beställt idag. den heter "Stop walking on eggshells" och handlar om strategier för att hantera borderline personligheter. Jag ska läsa den med stort intresse, då jag själv befinner mig i en hopplös situation med en motpart som jag provat på alla sätt att samarbeta med för vår dotters skull, men jag kan inte göra någonting rätt. Nu har hon hittat något nytt att anmäla mig för hos familjerätten så nu är det bara att traska dit igen den 19:e. Det blir jag mot samma tre kvinnor som förra gången. Då lyckades dom ta min vårdnad, men inte mitt lilla umgänge. Nu ska dom ta resten också. Vet inte ens om det är någon vits att gå dit?

  2009-02-02 | 19:13:01
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Lasse säger:

  Systerdyster:  Du gör rätt som trots svårigheter ser till att barnen har tillgång till båda sina föräldrar,sen att pappan använder dig som en slags avlastning..tja,lite si så där med det....  Vissa föräldrar är väl inte de bästa,men för barnen så är dem pappa eller mamma..  Och det tycker jag är livsviktigt att den andra föräldern kan acceptera..  Barnen har ju sina behov av båda,även om föräldern har uppenbara problem att kontrollera ett umgänge..  Till anonym i början vill jag säga:  Är du inte riktigt riktig i huvudet,eller??  Tragiskt,att du kan ge en sådan kommentar,och dessutom drar du med ned hela manliga släktet i smutsen..  Trist att du är feminist=det är att inte sträva mot jämlikhet..  Sådana som du sårar och skördar efter eget tycke,utan tanke på konsekvenser för andra..  Till sist vill jag önska Conny frid....kanske fann han den genom att avsluta sitt liv..  L.P  www.pappa-barn.se  Vi finns där för pappor som behöver stöd,innan det gått för långt....behöver du oss,så ta dig till vårt forum,hjälpen finns,och du är inte ensam....

  2009-02-02 | 20:26:22
 • PappaUtanBarnKontakt... säger:

  Jag gråter floder när jag läser detta!!!

  Känner på pricken igen Connys ord om sina kära barn!

  Jag saknar mina barn så fruktansvärt mycket - finns inte värre smärta!

  När jag läser här väller sorgen och smärtan upp igen med full kraft...

  Men för att överleva måste jag till vardags försöka hålla det ifrån mig, går sönder annars.

  Mina barns mamma ska inte slutligt segra genom att lyckas psykist misshandla mig till döds, genom att jag tar livet av mig...

  Och mina barna ska ha en levande pappa det, åtminstonde teoretiskt, finns en möjlighet att få kontakt med igen någon gång i vuxen ålder!  Är märkligt att det i Sverige idag liksom är helt OK för en kvinna/mamma att psykiskt misshandla en man till döds, genom att han psykiskt plågas tills han tar livet av sig.

  Jag upplever att mina barns mamma helt klart försökt det, om det sedan är klart medvetet eller lite mer grumligt omedvetet kan inte jag säkert avgöra...

  Men våra barn utnyttjas hänsynslöst som verktyg i försöken att krossa mig...

  Och jag är själv lugn, sansad och helt främmande för att använda våld, varken fysiskt eller psykist...

  Har alltid varit engagerad i mina barn, vi har haft fin kontakt och jag har alltid varit närvarande med mycket tid samt själsligt...

  Och efter skilsmässan betalt ett väldigt högt underhåll samt kämpat för kontakt mellan mig och mina barn, både för min och deras skull!  Och som du skriver i din kommentar här Daddy:

  "Till slut är vännerna borta, familjen lessnar också och dom obligatoriska telefonsamtalen då och då blir genomskinliga försök till nån blajkonversation som inte betyder någonting. Det enda du vill tala om är det du inte får nämna."

  Känner igen det Daddy - tillslut är man bara helt ensam med sina känslor och tankar kring sina barn och märker att ska man få behålla någon kontakt alls med människor måste man tiga ihjäl alla sina tankar och känslor om sina barn!

  Tufft, plågsamt och bara så svårt...  Och det här Systerdyster rapar upp får man höra direkt man talar om att pappor kommer i kläm i dagens Sverige och att det finns kvinnor/mammor som missbrukar systemet till egen märklig fördel...  Visst Systerdyster det KAN vara som du skriver - du kan också vara en av dessa kvinnor som anser att din ex man/barnens pappa ska bete sig som en klonad variant av dig och så fort det finns någon gnutta avvikelse mot din uppfattning blir barnens pappa sågad längs med fotknölarna som oduglig, oengagerad och till fara för barnen... precis så som du uttrycker dig här i din kommentar...  Tänk den dagen det blir OK att män får vara bra närvarande pappor till sina barn, och samhället (dvs vi alla inkl myndigheter) vågar diskutera att ett (stort?) antal män psykiskt misshandlas ihjäl, dvs psykisk plågas tills de inte står ut längre och tar livet av sig!  Känner med Conny och hans barn samt med dig Daddy!

  2009-02-02 | 22:12:43
 • Carstoned säger:

  Stackars barn=( Min farsa tog också livet av sig, han var häktad och hängde sig 2005. Att förlora en förälder på det sättet är ett av de värsta sätten=(  2009-02-02 | 23:40:20
  Bloggadress: http://carstoned.blogg.se/
 • Leroy säger:

  Kan bara hålla med om att det är sannt, när ingen längre orkar bry sig och man inte får i sin omgivning så känns det skönt att läsa åtminstone. att det finns många som upplever samma tomhet.  Det känns bra att veta att man inte är ensam.  Tack!  Leroy  Bra

  2009-02-02 | 23:44:59
 • Lasse säger:

  pappautanbarnkontakt:  Vi pappor finns här:  www.pappa-barn.se  Söker du råd och stöttning om hur du skall gå tillväga för att starta upp en process för att skapa umgänge,så kan jag hjälpa dig,inget barn ska behöva växa upp utan en sund pappakontakt..  Hör gärna av dig/L.P

  2009-02-03 | 04:25:25
 • Anton säger:

  Daddy,du har mitt nummer,ring mig om du behöver prata lite,tänker på dig och ditt barn..och jag håller tummarna att du finner styrkan inom dig att kämpa vidare..  Ge aldrig nånsin upp..  Mvh Anton

  2009-02-03 | 04:31:13
 • Annika säger:

  Har frågat dig nu tre gånger om den här sara som du påstår vara Osamas dotter. Hur har du kontakt med henne. Jag har nämligen funnit henne via myspace men för att överhuvudtaget kunna komma i kontakt med henne där krävs antingen vetskap om hennes email lr efternamn. Så, svar, tack?

  2009-02-03 | 12:17:37
 • Daddy säger:

  Hej  Vilket förhållande jag har med Sara och hur jag kommit i kontakt med henne anser jag vara en privat angelägenhet mellan henne och mig och ingenting jag anser mig behöva redogöra för på ett öppet forum.  Om du vill kan du kontakta mig på [email protected] och förklara för mig varför du anser dessa uppgifter vara så viktiga, så ska jag ta ställning till huruvida jag anser mig kunna lämna ut uppgifterna till dig. Om det är ren nyfikenhet så behöver du inte göra dig besvär.  //Daddy

  2009-02-03 | 12:28:33
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Annika säger:

  eh, ja konstigt varför man undrar det? Kanske för ett din trovärdighet ska öka något när du påstår saker som "här är sara" vem som helst kan kasta ut en bild på en person och hävda att det är Pelle, Sara, eller Kajsa....

  2009-02-03 | 13:08:07
 • Daddy säger:

  Märkligt att anklaga människor för att möjligen ljuga och manipulera utan att kunna ge ett enda exempel. Om du vill hävda att jag tagit en bild på vem som helst och påstått vara Sara så ser jag det som din uppgift att motbevisa mig, snarare än tvärtom.  Jag står för vartenda ord jag skriver på denna blogg.

  2009-02-03 | 13:14:28
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Annika säger:

  Så du menar alltså att det skulle vara en omöjlighet att lägga in en bild, föreställande vem som helst, och sen hävda att det är en viss person? Sånt har iaf jag sett tidigare. Sa heller inte du GJORT det utan ifrågasatte varifrån du skaffat bilden. Anklagat har jag aldrig gjort men du väljer ju såklart själv på hur du vill se saken. Tack och hej

  2009-02-03 | 14:00:48
 • Systerdyster säger:

  PappaUtanBarnKontakt: Ja, det blev en lång, sur rapning. Antagligen finns det människor av båda könen som ibland, och av olika orsaker, inte mäktar med sin föräldraroll. Jag har själv varit där. Men att se besvikelsen hos sin son när han än en gång blivit ratad av pappa gör ont. Kloning var väl inte något jag tänkte mig heller, vilken nivå diskuterar du på?

  Alla mammor är onda bitchar och alla pappor är helgon? Allt är inte svart eller vitt.

  2009-02-03 | 17:42:56
  Bloggadress: http://systerdyster.com
 • PappaUtanBarnKontakt... säger:

  Ja du Annika, med den attityden i dina inlägg hade jag då aldrig lämnat ut någon känslig information till dig...

  Med en sund attityd hade du istället berömt Daddy för hans fina integritet och försiktiga handskande med känsliga uppgifter!

  Jag tycker Daddy däremot visar upp en väldigt sund, trevlig och förtroendegivande attityd här!

  Annika, nyansskillnaden mellan att ifrågasätta och anklaga är i detta fallet hårfin, tycker jag... speciellt när du kryddar det med, citat: "Så du menar alltså att det skulle vara en omöjlighet att lägga in en bild, föreställande vem som helst, och sen hävda att det är en viss person?"!  Du vi pappor som berövats vår barnkontakt och verkligen kämpat hårt för att återfå den, ruckas inte av din, som jag tycker, tråkiga attityd och går en sådan som dig till mötes bara därför...

  2009-02-03 | 18:39:53
 • Annika säger:

  så det är inte "tillåtet" att ifrågasätta en bild, text, etc? Exakt varför då? Var exakt kommer intrigitet in i detta? Sund attityd? Hört talas om att källkritisk?

  2009-02-03 | 19:14:00
 • Rospiggen säger:

  Annika, om man läser alla inlägg här i daddys blogg ser man att han är ytterst noggrann och seriös i sina inlägg. Inlägg efter inlägg med belägg för det han skriver. Varför skulle han då helt plötsligt bara slänga in en bild på någon annan ex vis Petra i Borås eller nåt annat?

  Visst, jag kan erkänna att jag är nyfiken på hur Sara har det idag, jag hade velat sett hennes myspacesida osv men enbart för att helt anonymt få veta hur hon har det och hur hon verkar må men respekterar ju så klart om det finns frågor jag har men som inte kan få svar, helt enkelt kanske för att just behålla seriositeten och noggrannheten i den här bloggen. För att inte tala om integriteten.

  Så om daddy lägger ut bilder här känner inte jag att jag behöver fråga, jag tar liksom för givet att det är okej. Allt annat i bloggen är genomgående gediget arbete.

  Jag är faktiskt glad om det är så att daddy HAR kontakt med Sara. Hon kanske inte är beredd nu på att ta in de fakta som nu kommit fram, hon kanske inte är redo att ta in att hennes pappa inte är den hon trott hittills, eller rättare sagt, att mannen med de mörka ögonen inte alls är den hon trott eller fått itutat sig.

  HAR Sara kontakt med daddy i dagsläget, har hon i så fall kontakt med en person som värnar om det seriösa och privata i den här saken.

  2009-02-03 | 20:34:31
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Rospiggen säger:

  Annika, om man läser alla inlägg här i daddys blogg ser man att han är ytterst noggrann och seriös i sina inlägg. Inlägg efter inlägg med belägg för det han skriver. Varför skulle han då helt plötsligt bara slänga in en bild på någon annan ex vis Petra i Borås eller nåt annat?

  Visst, jag kan erkänna att jag är nyfiken på hur Sara har det idag, jag hade velat sett hennes myspacesida osv men enbart för att helt anonymt få veta hur hon har det och hur hon verkar må men respekterar ju så klart om det finns frågor jag har men som inte kan få svar, helt enkelt kanske för att just behålla seriositeten och noggrannheten i den här bloggen. För att inte tala om integriteten.

  Så om daddy lägger ut bilder här känner inte jag att jag behöver fråga, jag tar liksom för givet att det är okej. Allt annat i bloggen är genomgående gediget arbete.

  Jag är faktiskt glad om det är så att daddy HAR kontakt med Sara. Hon kanske inte är beredd nu på att ta in de fakta som nu kommit fram, hon kanske inte är redo att ta in att hennes pappa inte är den hon trott hittills, eller rättare sagt, att mannen med de mörka ögonen inte alls är den hon trott eller fått itutat sig.

  HAR Sara kontakt med daddy i dagsläget, har hon i så fall kontakt med en person som värnar om det seriösa och privata i den här saken.

  2009-02-03 | 20:43:24
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • PappaUtanBarnKontakt... säger:

  Annika, för mig är källkritik i en sådan här blogg, som Daddys, att jag läser ganska mycket här, följer den över en viss tid, själv reflekterar och stämmer av mot andra källor jag har, bildar mig en uppfattning om bloggarens attityd och hur seriöst och noggrann denna behandlar olika aspekter och nyanser.

  Ur det skapar jag mig en bild av en sorts tillit till bloggens innehåll, samtidigt som jag själv reflekterar över varje nytt inlägg och stämmer av det mot mina egna livserfarenhet, kunskaper och en väl grundad härlig intuition!

  Då behöver jag inte vända på varje mening och varje foto och källkritiskt ifrågasätta det!

  Och det tycker jag är en sund attityd!

  2009-02-03 | 22:00:07
 • PappaUtanBarnKontakt... säger:

  Läste detta som en förklaring av integritet:  "Ordet integritet betyder enligt Nationalencyklopedin "helgjutenhet, vilket innebär att veta sitt mål och kunna handla efter sin övertygelse och stå emot påtryckningar". När vi säger om någon att "hon har en stark integritet" menar vi en person som vet vad hon vill och står för det, även när det stormar."

  Källa: Citat av Marika Formgren, Corren.se

  2009-02-03 | 22:19:11
 • Annika säger:

  kul att det blir världens tjafs bara för att man frågar om en bild. Väldigt nödvändigt..men lugnt. Ska inte fråga nåt mer.

  2009-02-03 | 22:40:38
 • Leroy säger:

  Annika!  Jag tror du en dag förstår varför en del av oss valt att ta prti för barnens rätt. Dufår säkertsvar på varför många barn som söker svar valde att höra av sig som försvara att barn har rätt att bilda sig egna uppfattningar.  Du inser att balansen kanske inte är som den borde utifrån en massa 1/2 sanningar.  Det är tur att många barn har klokehten att själva söka svar förr eller senare och det finns faktiskt stor riks för att dom blir arga om man inte valt att prata sannig.  hoppas npgonstannns att du inser och försåt. i stället för att ifrågasätta utifrån en bild.

  Har du inte upplevt längtan eller känt frustration för att du inte får då förstår jag om duinte förstår. Jag hoppas du slipper uppleva detta...  Leroy

  2009-02-03 | 22:53:57
 • Annika säger:

  hahaha, nu får ni ju ge er. På vilket sätt har jag menat att ni INTE ska få sörja, på vilket sätt jag menat att ni inte har det svårt?! Om du nödvändigtvis vill veta så brukar jag ifrågasätta bilder , texter etc på bloggar..det är liksom inget personligt mot denna blogg/are. När ska ni fatta det? Kämpa på för barnens rätt, absolut, go ahead. Någon behöver verkligen göra detta.

  2009-02-03 | 23:50:20
 • PappaUtanBarnKontakt... säger:

  Ja du Systerdyster...

  Daddys blogginlägg här handlar om en man/pappa som psykiskt plågas ihjäl av delar av sin omgivning med hjälp av samhället, tills han tillslut efter 6år är så svårt plågad och desperat att han inte ser någon annan utväg att komma ifrån det än självmord!!!!!

  Tänk dig det - att vara så oerhört plågad att man inte står ut att leva längre!

  Och som tigs ihjäl i massmedia, trots hans pappas kamp för öppenhet - hur många fler fall per år kan man bara spekulera i...

  Inlägget handlar om att en del kvinnor/mammor tillåts, med stöd av samhället dessutom, att på falska fabulerade grunder psykiskt misshandla ihjäl sina barns pappa/sin f.d. man!!!  I det sammanhanget skriver du, Systerdyster, en kommentar där du framför hur dålig du tycker dina barns pappa är och hur synd vi ska tycka om DIG!!!??? Samt du beskriver hur du fulltut vet hur det ska var och hur bra och handlingskraftig du är... så som jag upplever din kommentar.

  Det upplever jag som en uppenbar brist på empatisk förmåga från din sida och är enligt min uppfattning en oerhört egocentrerad kommentar i just detta sammanhang!!! Och min livserfarenhet, med alla grånyanser närvarande, av både män och kvinnor säger mig att det väldigt ofta kombineras med dålig självinsikt hos personen ifråga!

  Om du har en lite gnutta empatisk läggning så märker du nog hur oerhört starkt Daddys blogginlägg har berört mig, i det jag skriver i min första kommentar här!

  Därav att jag upplever det du skrev i din första kommentar här som ett "rapande" - något som i sammanhanget inte är speciellt trevligt!

  När du sedan riktar en kommentar direkt mot mig är du fortfarande, i det här sammanhanget, fast i dina egocenterade tankar tycker jag...

  Nu kanske du förstår vilken nivå jag disskuterar på...  Känns lite olustigt att disskutera det här i kommentarer till Daddys blogginlägg, så blir mina sista ord om det här nu...

  2009-02-03 | 23:50:34
 • L.P säger:

  Postat av: Annika  hahaha, nu får ni ju ge er.Om du nödvändigtvis vill veta så brukar jag ifrågasätta bilder , texter etc på bloggar..det är liksom inget personligt mot denna blogg/are. När ska ni fatta det?  Vad är din mening med att ifrågasätta bilder,texter osv??  Vilka fler bloggar har du gjort detta på??  Vad är ditt syfte med dessa utfall??  Och anser du att det är lämpligt att ta upp detta här,med tanke på Connys öde???  Personligen tycker jag att ditt uppförande är mycket magstarkt,och opassande....  L.P  www.pappa-barn.se  2009-02-04 | 00:25:37
 • Annika säger:

  Vad min mening är...hmmm, kanske att jag helt enkelt inte köper allt jag läser och ser på nätet?

  2009-02-04 | 17:57:28
 • Leroy säger:

  jag kan rekomendera att du läser E Hermons bok "Vingklippt2 ochsedan Gömda och Asyl och sen SANNINGEN om Gömda.  Om du nu inte köper eller läser och ser helheter då du läser på nätet eller vill att det skall handla om barnens rätt.

  Leroy

  2009-02-04 | 21:50:21
 • Leroy säger:

  Mitt x påminnner om Mia och är en blandning av henne och CS i Arboga och mitt x har en kamrat som heter Annika. Är det du så är du välkommen attt ringa mig för jag vet hur illa ställt det är´. Du vet i såfall var du kan prata med mig.  Du har i så fall mitt tel nr tillgängligt.  Är det fel Annika så tycker jag nog du skall läsa böcker först och sen konstatera vart du skall prata eller inte.

  Leroy

  2009-02-04 | 21:55:13
 • Leroy säger:

  Mitt x påminnner om Mia och är en blandning av henne och CS i Arboga och mitt x har en kamrat som heter Annika. Är det du så är du välkommen attt ringa mig för jag vet hur illa ställt det är´. Du vet i såfall var du kan prata med mig.  Du har i så fall mitt tel nr tillgängligt.  Är det fel Annika så tycker jag nog du skall läsa böckerna först och sen konstatera vart du skall prata eller inte.

  Leroy

  2009-02-04 | 21:56:03
 • L.P säger:

  Citat:  Postat av: Annika

  Vad min mening är...hmmm, kanske att jag helt enkelt inte köper allt jag läser och ser på nätet?  2009-02-04 @ 17:57:28  Det är bra att du vågar ifrågasätta saker och ting,Annika..  För mig betyder det att du söker sanningen..  Men för att finna sanningen så måste man själv också engarera sig,och ta till sig alla sidors berättelser/fakta för att själv kunna bilda sig en uppfattning och därigenom få ett helhetsperspektiv på hur helhetsbilden verkligen ser ut..  Daddy har jobbat nåt enormt och presenterat mängder av fakta,och statestik..  Bara bläddra på bloggen så kommer du finna massor av sanning,Annika..  Lycka till  L.P  www.pappa-barn.se  Vi arbetar för barnens rättigheter till båda sina föräldrar..

  2009-02-04 | 23:20:57
 • Leroy säger:

  Bra Lasse!  Jag hoppas att barn skall få i framtiden och att det skall få vara mindre krångligt än så här. Vuxna i utredningar skall tidigt få en möjlighet att sätta ner foten och säga ifrån. Då man märker att en part väljer att påstå !!!

  Låt skaer bli granskade för barns skull. Skydda barn, inte föräldrar.

  Leroy

  2009-02-04 | 23:41:12
 • L.P säger:

  Citat:  Leroy!!  Jag hoppas att barn skall få i framtiden och att det skall få vara mindre krångligt än så här. Vuxna i utredningar skall tidigt få en möjlighet att sätta ner foten och säga ifrån. Då man märker att en part väljer att påstå !!!

  ----------------------------------------------------

  Tjena Leroy!!  Jag tycker att lagen borde skydda både de vuxnas och barnens rättigheter till varandra..  För barnen är ju föräldrarna så enormt viktiga,då det handlar om livsnödvändiga rötter,band,acceptans,kärlek,trygghet osv mellan barn och föräldrar..  Men nånstans i samhället går det snett,ofta med ett dystert resultat,som slår hårt mot våra ungar..  Det problemet uppstår allt som oftast i FR,TR när påståenden,förtal och till och med lögner accepteras och ingår i de sk.riskbedömningar som görs på LÖSA grunder..  Alla vet hur en part kan dra en "rövare" för att "vinna" ett mål,tyvärr är det barnen som får betala det ultimata priset,då de oftast tappar kontakten,banden med den andra föräldern..  Riskbedömningarna som utförs av bl.a FR,TR måste få bli en del av rättssäkerhetssystemet där bedömningarna görs utifrån bevismaterial,likt bevisbördan vid brottsmål..  Varför:  Svaret är att det är enda sättet att komma tillrätta med föräldrar som påstår,förtalar,och till och med ljuger i FR,TR m.fl instanser..  Först då kommer barnens bästa få ett rättvist perspektiv att utgå ifrån..  Bevisbörda är absolut nödvändigt,märkligt att det inte är så inom FR,TR vid sk.familjemål....  Faktum är att jag som TALESMAN för Pappa-Barn Malmö blir mycket illa berörd av detta faktum..  L.P  www.pappa-barn.se

  2009-02-05 | 05:09:48
 • Carl-Johan säger:

  Det är något skumt i den här storyn. Något som daddy vill dölja men lyckas ganska dåligt..  För det första: är man anklagad för att vara våldsam hur smart är man då om man ”säger förbjudna saker” inne på socialkontoret? Varför anlitade inte Conny en advokat istället för att hota personalen på socialkontoret?  För det andra. När Conny släpptes från häktet då ringde han till KRIS (kriminellas revansch i samhället) för att få stöd i vårdnadstvisten. Hallå! Är Conny en gammal kåkfarare eller hade han identifierat sig med kriminella under sin häktningstid?  För det tredje när han nu redan har varit häktad för att ha hotat personalen på socialen, hur smart är man då när man upprepar hoten och riktar dem mot sitt ex istället. För det kan ju inte ha kommit som en överraskning åt Conny att han uppfattades som farlig. Han hade just precis släppts ur häktet..  Antingen hade killen fått för många slag i huvudet och kunde inte tänka klart eller var han en gammal kriminell och därför ansågs vara ”farlig” i största allmänhet. Jag tror nämligen inte att han i det senare fallet har sysslat med ekonomisk brottslighet..  Daddy: när du försvarar sådana här killar och nästan kan gå i garanti för att han INTE har hotat sitt ex med våld, vilka belägg har du då? Hur kan du garantera sånt samtidigt som du själv skriver här på nätet att han åtminstone två ggr har hotat. Ena gånger personalen på sos och den andra gången genom konstaterandet att han skulle kunna döda sina barn mamma. En normal människa säger ju inte sådana saker. Har det aldrig slagit dig att orsaken varför han inte fick träffa sina barn kanske, kanske ligger djupare än så att svenska samhällets socialtanter hatar alla män i största allmänhet – och Conny i synnerhet?

  2009-02-05 | 16:11:47
 • Rospiggen säger:

  Carl-Johan! Har du kämpat i 6 år i total motvind, i djup kvicksand? Har du varit förtvivlad intill vansinnets gräns någon gång under så många år i rad? Har du uttalat saker i affekt som du annars inte skulle ha sagt eller menat?

  2009-02-05 | 17:02:47
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • L.P säger:

  Carl-Johan:  jag ifrågasätter ditt syfte att debattera här,med tanke på att du verkar vara en person som bara vill skjuta sanningen i sank,istället för att ta till dig vad som skett och varför det har skett..  Jag tycker även att du ska fundera på vad som drev Conny till att känna så stor förtvivelse att Conny till slut valde bort livet..  Trots att han hade barn som han älskade mer än nåt annat..  För mig så finns det en röd tråd genom Connys sista 6 år av oerhört stark känsla av förtvivlan och psykiska krisreaktioner..  L.P  www.pappa-barn.se  2009-02-05 | 18:26:31
 • Britta Pettersson säger:

  Carl-Johan är ett Troll, ta bort den kommentaren den är inte seriös utan skriven av en extrem feminist, ett sk "får i ulvakläder", den elakhet och omänsklighet pseudonymen carl-johan visar hänvisar jag till Roks hemsida. hör av dig Daddy om du vill ha IP adressen. mm

  sådana här sjuka ogrundade uttalanden, behöver personlig hjälp, det är inte det ditt arbete består begagnat av.

  Tack för att bla din blogg har väckt mig och flera av tjejerna på jobbet.

  Kram Britta

  2009-02-05 | 18:29:01
 • L.P säger:

  Birgitta:  Vi är fler som vet,Birgitta..det är bara bra att "trollen" tvingas ut i ljuset..  Annars brukar de "jobba" i de dolda skuggorna i vårt samhälle,ofta i skuggorna av bl.a ROKS beskyddande vingar..  Ett tydligt exempel är:  Böckerna Gömda,Asyl,Blodsband som brister m.fl ingick i ett politiskt projekt avsett att kullkasta människors lika värde,oavsett kön,ålder,rastillhörighet m.m  Och nu när sanningen börjar uppdagas på allvar,så syns det även vilka som tillhör "trollen"..  De är inte för jämlikhet mellan människor..  L.P  www.pappa-barn.se

  2009-02-05 | 18:41:50
 • Carl-Johan säger:

  Rospiggen: det är en sak att ha förståelse för någon människas innersta känslor. Men en helt annan sak att acceptera våld pga dessa känslor. Svenska domstolar tar väldigt lite hänsyn till ifall man var provocerad eller ej innan man klippte till. Och det är helt rätt. Det är inte ok att hota döda eller döda någon eller misshandla helt oavsett hur förbannad man är. Svenska samhället förväntar sig civiliserat beteende av alla – även de som har kämpat i kvicksand i åratals.  För mig verkar det som att varken Conny eller Daddy egentligen har ROKS och andra extremfeminister som sin fiende. Snarare tycks det vara frågan om klassamhället och dess villkor. I Connys värld kan man hota personalen ifall man inte får sin vilja fram. Men i vår andras samhälle anses det inte ok. Man blir straffad. Killar som Conny tycks inte klara av att anpassa sig till ett civiliserat samhället där muskler inte räknas särskilt högt. Därav ilskan. Men istället för att rikta blickarna åt ROKS – som är lika galna fast på ett annorlunda sätt – borde de fundera ut vad som är smart. Vilken strategi leder till önskat resultat? Detta har Daddy fått förklarat för sig själv otaliga gånger både här och på Flashback. Med lika dåligt resultat. Daddy fattar inte utan känner sig kränkt. Även om att folk vill väl och förstår hans frustation. Med tiden kanske han fattar. Till dess får han väl befinna sig i att det är familjerätten, exet och domstolarna som bestämmer över honom.  LP: syftet att ”debattera” har väl aldrig varit att hålla med. Särskilt när man själv anser att vederbörande ser saken endast ur sin mycket begränsade synvinkel. Det hjälper väl inte Daddy oavsett om hela internet klappar honom på axeln och säger att han har rätt. Det är inte ni som bestämmer. Klokare än att hata ROKS – som inte heller har något att säga till i den här frågan – vore väl att lista ut alternativa handlingsplan. Men vill man hellre sitta och gnälla att hela världen är emot en – så fine.

  2009-02-05 | 19:14:29
 • Donald säger:

  Carl Johan: Svenska domstolar tar liten hänsyn till vad som är rätt och fel överhuvudtaget. Du är ute själv och trampar i kvicksand när du talar om ett "civiliserat beteende" ,en fras med enbart dina egna moraliska värderingar inbakade.

  Och en undran; var kommer barnen in i ditt resonemang? Connys ungar exempelvis som säkerligen får reda på hur och varför deras farsa tog livet av sig när de blir vuxna. Daddys barn som också de får reda på varför de inte har fått träffa sin pappa när de var små. Och du, den enda som ser nåt klassamhälle i det här är du. I all din präktighet rackar du ner på andra med påståenden som saknar verklighet.Sen har du fel i att muskler är ute. Med den besynnerliga lagstiftning samt tillämpning av densamma vi har är det de verkligt kriminella som "tjänar" mest på den svenska avsaknaden av rättsäkerhet.Må gott  2009-02-05 | 22:45:49
 • Carl-Johan säger:

  Svenska domstolar kan många gånger inte veta med 100% säkerhet vad som är sant. Snarare måste man döma efter vad som kan anses vara mest sannolikt. Ifall exfrun påstår att exmannen är våldsam och samme man har hotat personalen på soc och även konstaterat att han skulle kunna döda exfrun i vittnens närvaro, då ligger det närmare till hands att tro på exfrun än exmannen. Helt oavsett om hotelserna aldrig var menade att tas på allvar. Det är därför jag säger att strategin som Conny tillämpade för att få träffa sina barn var osmart. Han borde ha tänkt istället för att reagerat. Små barn som saknar impulskontroll reagerar. Vuxna människor sätter sig ner och funderar vad som är klokast i en given situation.

  Om Connys fru skilde Conny från deras barn av illvilja vill jag säga att det var omoraliskt. Gjorde hon det däremot därför att hon var rädd för sin egen och barnens säkerhet var det sorgligt men nödvändigt. För mig är det lite svårt att förstå varför barnen inte hade kunnat umgås med sin far åtminstone under övervakning men jag vet ju inte alla omständigheterna i frågan. Kanske har samhället inte resurser till detta ändamål?

  Man måste ju komma ihåg att Conny själv tycks vara en gammal boxare. Kanske är kriminell gammal boxare som tidigare har ägnat sig åt våldsbrott. Dessa är bara mina spekulationer med tanke på vad Daddy själv skrev dvs. att det var insatsstyrkan som bröt sig in hos Conny och som med K-pistar tvingade honom på golvet. Snälla någon. Sånt här händer inte killar som är tidigare ostraffade och skötsamma idrottsmän. Ingen skötsam idrottsman blir ”serieförbryta” på detta sätt.

  Det vore väl inte lämpligt ifall insatsstyrkan tvingades vara på plats med K-pistar i handen för att Conny skulle ha kunnat umgås med sina barn. Och samtidigt kan det också vara så att Conny själv motsatte sig umgänge under uppsikt. Vi vet ju inte.

  Det enda jag vet pga ovanstående text som Daddy har skrivit att den bild som Daddy försöker måla upp av Conny kan inte stämma. Samhället fungerar inte så att någon slänger ut sig en osammanhängande tanke i ilskan och in storman insatsstyrkan med K-pistar.. det här storyn börjar likna Mia Erikssons berömda berättelse…

  2009-02-06 | 00:11:11
 • L.P säger:

  Citat:gällande kpistar och poliser..  När Conny ringer KRIS för att få stöd och i den tuffa sitsen så får han tala med en kvinna som verkade förstå. Conny i sin lättnad över att någon i alla fall vill lyssna råkar i sin frustration säga "Jag skulle kunna döda henne". Det skulle han inte ha gjort. Denna gång blev det inbrytning med insatsstyrkan från Göteborg som med K-pistar tvingade ner Conny på golvet. Och plötsligt har Conny förvandlats från ostraffad skötsam idrottsman till serieförbrytare och kvinnomisshandlare..  Detta kan hända vem som helst som råkar kasta ur sig något olämpligt inför någon man inte känner,och när denna uppskärrade personen dessutom kanske till och med förstorar upp vad som sagts,när anmälan väl kommer till polismyndigheten kännedom,som därigenom kanske lägger på lite väl häftigt taktik,i förebyggande syfte..  Ganska förståelig situation,då polisens insats styrka är professionella...  Det kan dessutom räcka mycket väl med att en person ringer in en anmälan och berättar att h*n "sett" en beväpnad man mitt ute i "nowhere",så går stora styrkan igång,jag vet hur det fungerar på den fronten,då jag förr alltid satt och lyssnade till polisens radiokanaler när jag spelade långa tråkiga pokerturneringar över nätet..  Jag har hört otaliga exempel på hur insatserna utförs..  Faktum är att jag har till och med sett några aktioner med de "tunga" grabbarna inom poliskåren,vilket varit mycket intressant..  L.P  www.pappa-barn.se

  2009-02-06 | 01:02:08
 • L.P säger:

  Sann? byggd på sanning? Nej! Lögner som skördar liv  Det här är Conny Olausson. Eller var rättare sagt. Han tog, efter sex års kamp mot myndigheterna som vägrade honom rätten att ens prata med sina barn, slutligen sitt liv klockan 04.00, lördagen den 11 augusti 2007.  Dock handlar denna debatt om hur en far tvingas bort ifrån faderskap och föräldraansvar för sina barn av myndigheterna..  För att till sist drivas till självmord..  Tragiskt,då många barn idag saknar en god kontakt med just sin egen pappa..  Idag finns det drygt 200 000 barn som saknar en god kontakt med sin far,många av dessa barn träffar sin far(umgängesförälder)så lite som en helg per månad med övernattning,trots att barn och far bor i samma stad(dvs rimligt avstånd för även de mindre barnen)  en del av barnen träffar sin far så pass lite som 1 gång per månad,trots att möjligheter till en bättre kontakt finns..  Så du,Carl-Johan fortsätt ifrågasätt denna historien,men du ska veta att du missar helheten i vårt samhälle....  För detta handlar INTE enbart om Connys öde,eller vad han sagt eller gjort m.m  Det handlar om utestängda pappor till barn som ber på sina bara knän att få träffa sin pappa mer..  L.P  www.pappa-barn.se

  2009-02-06 | 01:15:47
 • Carl-Johan säger:

  LP: varför ringer Conny – en vanlig ostraffad helylle kille – KRIS = Kriminellas revansch i samhället, när han vill få stöd i vårdnadstvisten om sina barn?

  Lägenhetsbråk är rätt så vanligt. Det bevittnar polisen varje helg. Ändå är det vid yttersta nödfall som insatsstyrkan anlitas vid sådana tillfällen. För att inte tala om K-pistar. Då måste det vara något extra ordinärt. Ändå påstår du att detta kan hända vem som helst. Och i förebyggande syfte dessutom. Nej, det faller på sin egen orimlighet.

  2009-02-06 | 02:05:49
 • L.P säger:

  C-J..Conny tog antagligen kontakt med KRIS för att han har viss historia bakom sig(men den behöver inte vara sann för att en man ska dömas till fängelse)  Och visst kan Connys fall falla inom den "extra ordinära ramen" men alla andra pappor då,som förlorar kontakten med sina barn??  Faller även de inom samma ram dvs "extra ordinära"???  Efter ca 2 år har 6 av 10 barn förlorat kontakten med sin ena umgängesförälder(oftast då fadern)..  Citat:  2002 tar mamman till Connys barn med sig dom och gömmer sig på jouren. Drar den vanliga storyn och vips så var Conny dömd. Det där med att gå omvägen runt en prövning vill man inte, därför inrättas s k "förberedande förhandlingar" som endast har ett syfte. Att stämpla pappan som farlig så att han inte får något obevakat umgänge. Detta är en ren formalitet för här hörs inga vittnen och inga bevis beaktas. Mammans ord räcker. Detta är bara den första delstationen för att ta ifrån dig rätten till barnet. Connys sista möte med sina barn varade i två timmar i en sociallägenhet övervakad av två "kontaktpersoner".  Citat:  Mammans ord räcker..(dömdes Conny på mammans hittepå berättelse??)  För säkerhets skull kopierar jag texten du missade tidigare "Carl-Johan"..  Så du,Carl-Johan fortsätt ifrågasätt denna historien,men du ska veta att du missar helheten i vårt samhälle....  För detta handlar INTE enbart om Connys öde,eller vad han sagt eller gjort m.m  Det handlar om utestängda pappor till barn,barn som ber på sina bara knän att få träffa sin pappa mer..  Med detta bryter jag diskussionen ang.Connys tragiska öde..  L.P  www.pappa-barn.se  2009-02-06 | 04:54:01
 • PappaUtanBarnKontakt... säger:

  Carl-Johan,  en förälder som alltid bara reagerar strikt rationellt, alltid utan känsloinblandning, aldrig låter sig bli upprörd, alltid följer en strikt rationel strategi och aldrig, aldrig reagerar eller gör något utan att först en lång tid rationellt funderat igenom saken, en sådan förälder är ingen bra förälder enligt min åsikt!!!

  Bra föräldraskap kräver ett känslomässigt engagemang, en spontanitet och en känslomässig närvaro, annser jag!!!

  Så utifrån ditt resonemang i dina kommentarer här så hoppas jag att du Carl-Johan inte har barn!  Och vad är det för människosyn du Carl-Johan representerar, när du annser att bara för att Conny var boxare har han sannolikt ett kriminellt förflutet, har han troligen ägnat sig åt våldsbrott eller är i vart fall predisponerad pga detta för kriminella handlingar???

  (Citat av Carl-Johan: "Man måste ju komma ihåg att Conny själv tycks vara en gammal boxare. Kanske är kriminell gammal boxare som tidigare har ägnat sig åt våldsbrott.")

  Här visar du Carl-Johan vilken människosyn du utgår ifrån i dina märkliga resonemang här och för mig blir det väldigt tydligt att det du säger bara är en omogen fördomsfull smörja, ej värd att debattera mer!  Jag har själv varit nästintill psykiskt misshandlad ihjäl av mina barns mamma, också under många tuffa år, svårt känslomässigt ansatt, fått ta emot fruktansvärt svåra utdelade känslomässiga slag där mina egna barn utnyttjats/ missbrukats som slagträn, blivit grov förtalad, etc, så jag vet hur fruktansvärt psykiskt och känslomässigt pressad man kan bli - att du Carl-Johan då tar dig rätten (troligen helt utan egna sådana erfarenheter) att sitta i lugn och ro hemma framför datorn och under längre tid rent rationellt strategiskt anylsera sönder den här givna komprimerade beskrivning av Connys öde är inte värdigt ett människosläkte som kallar sig intelligent, tycker jag!  Det finns i princip nästan inget stöd en pappa kan få i en sådan här utsatt pressad situation - jag vet för jag har sökt efter allt stöd som gick att hitta i samhället (och det är väldigt nära noll! )... Så att du Carl-Johan ifrågasätter varför Conny vänder sig till KRIS i ett sista desperat försöka att få något stöd när han fullständigt håller på att gå sönder av psykisk misshandel, ja det blir bara patetiskt från din sida Carl-Johan och visar på att du har noll koll på vad situationen innebär, tycker jag!

  Därmed är det helt ointressant och meningslöst att föra en vidare disskussion med dig, upplever jag...

  2009-02-06 | 10:43:37
 • Carl-Johan säger:

  Där satt den. Conny hade en ”viss historia” bakom sig – men självklart behöver den inte vara sann. Hela samhället var bara emot honom..

  Nästan alla som sitter inne är förresten helt oskyldiga. Det hör till sakens natur. Mammorna drar den vanliga valsen, påstår att gubben är våldsbenägen och har ett kriminellt förflutet inom våldsbrott och då vips är man stämplad som farlig. Och dessutom återfallsförbrytare. Konstigt att det blir så.. Vad är det för samhälle vi lever i? För individen kan väl inte själv bestämma ifall han hotar någon till livet?

  2009-02-06 | 11:23:13
 • Carl-Johan säger:

  PappaUtanBarnKontakt:

  En förälder behöver inte vara känslolös för att kunna fungera i ett civiliserat samhälle. Vi accepterar många olika sorts känslor. Men vårt samhälle accepterar inte våld eller hot om våld. Helt oavsett hur det känns hos individen. Skulle vi acceptera den sorts beteende då skulle vårt samhälle bli ohållbart att leva i. Då skulle det vara muskelknuttarna som skulle bestämma.  Spontanitet är inte samma sak som att hota någon till livet. Eller att hota någon så fort man inte får som man själv vill. Föräldraskap betyder även kompromisser. Det måste varje vuxen människa acceptera.

  Den här storyn har hela tiden känts osannolik och verklighetsfrämmande. Ungefär på samma sätt som Mia Erikssons berättelse om hennes ex. Det är inte ”vanligt” i vårt samhälle att insatsstyrkorna måste lugna ner en upprörd pappa. Och det är inte sannolikt att ett gäng med araber sitter och väntar med K-pistar utanför en ensamstående mammas hus. De som påstår ovanstående – ljuger.

  Det är ett känt faktum att boxare rekryteras från vissa kretsar. Titta bara på lilla Paolo Roberto som ett exempel. Det är också ett faktum att normala, vanliga människor skulle aldrig komma på tanken att ringa till KRIS ifall de fick problem med vårdnaden. Till det krävs en kriminell identitet. Och ett förflutet. Det som Daddy av någon anledning valde att välja bort när han beskrev Conny som en alldeles vanlig kille..alldeles vanliga medelsvenssons sitter inte inne..

  Med detta inte sagt att f.d. kriminella inte skulle kunna fungera väl som föräldrar. Men återfallsförbrytare fungerar sällan bra. Redan deras egna exempel misskrediterar dem som föräldrar. För att kunna anses vara bra föräldrar måste de ta avstånd från brotten.

  Conny och många här tycks undra varför rätten väljer att tro på kvinnan i sådana här sammanhang. Varför inte mannen. Rätten har ingen kristallkula att titta i för att sia om framtiden. Rätten måste utgå ifrån det som känns mest sannolikt och logiskt. Om en kvinna anklagar en f.d. våldsman för hot och trakasserier då måste mannen ha väldigt rent mjöl i påsen för att rätten ska tro på mannen istället för kvinnan. Om mannen har trasslat till det på soc genom att hota personalen, då har mannen själv varit den som har avgjort sitt öde. Det spelar roll vad man har gjort i sitt förflutna därför att det är den bästa prediktorn om vad som kan hända i framtiden. De som sitter inne har en stor procentuell sannolikhet att hamna där igen.

  Jag tycker att det är märkligt om vanliga hederliga ärliga pappor identifierar sig med Conny. För inte går ni väl och hotar med knytnävarna ifall någon förtalar er. Eller pressar er känslomässigt. Hur många gånger har insatsstyrkorna varit och hälsat på hemma hos er?

  Det är överhuvudtaget svårt att få stöd för psykiska åkommor i vårt samhälle. Kvinnor har sedan länge engagerat sig frivilligt för att hjälpa sina medsystrar. Dock har man då inte koncentrerat sig på återfallsförbrytare som inte har kunnat acceptera domstolens beslut. Män får väl göra samma sak. Solidariskt ställa upp för varandra för att stödja och hjälpa sina medbröder och förklara för dem som hittills inte har fattat att våld och hot om våld inte leder till önskat resultat.

  2009-02-06 | 12:00:37
 • L.P säger:

  C-J:  Hur ställer du dig till kvinnor som ljuger i polis,tingsrätter,familjerätter osv??  Är det något du stödjer??  L.P

  2009-02-07 | 04:44:51
 • Mange säger:

  Polisens utredare tycker till:  Polisen i Örebro, citat från Sveriges Radio den 2007-05-25:  …Enligt en egen utredning som polisen gjorde av alla våldtäktsanmälningar i Örebro län 2004, så var närmare var femte anmälan felaktig eller falsk. Samma antal falska anmälningar gäller fortfarande…”.  Polisen i Oskarshamn, citat ur dagstidingen Barometern den 2005-10-12:  …Att våldtäktsanmälningar på det här sättet snabbt avslöjas vara falska är inget ovanligt. Så sent som i förra veckan fälldes en Oskarshamnskvinna till böter och samhällstjänst för falsk tillvitelse. Detta sedan hon hävdat att en man som hon följt med våldtagit henne. Mannen häktades men släpptes sedan kvinnan tagit tillbaka sina uppgifter.

  I våras greps ännu en oskyldigt anklagade våldtäktsman i Nybro. I det fallet blev han anklagad av en kvinna som fick dåligt samvete för sin otrohet…  Överåklagaren i Västmanland, citat från TV3.se, programmet Efterlyst:  …Anders Jacobsson som är överåklagare i Västmanlands län menar att Joels fall inte alls är unikt. Varje år anmäls flera våldtäkter som sedan visar sig vara falska…  Polisen i Göteborg, citat ur GT/Expressen den 2008-06-10:  …De flesta anmälda våldtäkter där gärningsmannen är okänd är uppdiktade.

  Det hävdar poliser GT talat med.

  - Det är ett jätteproblem och vi är erbarmligt trötta på det, säger en av dem.  Polisen i Norrköping, citat från Folkbladet den 2007-01-22:  …Det är känsligt att påstå att en kvinna som anmält en våldtäkt inte blivit våldtagen, men erfarna utredare på våldsroteln kan inte blunda för att det förekommer. Det är ett ganska nytt problem och tyvärr inte speciellt ovanligt…  Polisen i Linköping, citat från Corren den 2008-07-21:  ”Flera poliser som Corren talat med anser att falska våldtäktsanmälningar har blivit vanligare under senare år.

  – Det bär mig emot att säga det, men en del anmälningar borde aldrig gjorts. De här tjejerna förstör för sina systrar, som verkligen har våldtagits, säger kriminalinspektör Pär-Åke Ekholm.”  Mange

  2009-02-07 | 05:02:54
 • Mange säger:

  Är det nån som tänker på hur dessa män mår psykiskt som utsätts för falska anklagelser???  Hur många män sitter idag fängslade trots att de är oskyldiga???  herre jisses,Carl Johan du borde nog följa med i media..  Och ang.Conny så kan jag tänka mig att andra män som som råkat illa ut i vårdnadstvister pga lögner,förtal och smutskastning identifierar sig med Conny och hans fall..  Medan du låser dig vid enbart Conny,jag tycker du borde läsa artikeln i sin helhet,istället för att anmärka på än det ena,än det andra när det gäller Conny..  Herre gud,låt mannen vila i frid,tänk på alla andra fädrar som råkat illa ut istället..  Mange  PS..Vill du veta hur samhället ser ut,gå till närmsta tingsrätt begär ut vårdnadsdomar,läss dem så kommer du inse hur mycket kvinnor/mödrar ljuger,förtalar och kommer med anklagelser som kan vara precis vad som helst..  Jisses,mannen du måste vara både blond och blåögd...

  2009-02-07 | 05:19:09
 • L.P säger:

  Citat:  Mamman? Ja hon lär befinna sig i trakterna av Skoghall, Två barn innan Connys hade hon redan övergett. Hon hade bevittnats flera gånger att misshandla sina nuvarande barn. Hon har ett dokumenterat missbruk av Treo Comp och är svårt labil. Detta är vad som sker dagligen i skymundan medan sveriges folk är bortkollrade av en skendebatt om samhällets största problem, kvinnovåldet....  Citat slut:  L.P  www.pappa-barn.se  PS..För barn är oftast pappan deras alldeles egen egen superhjälte,pappa är någon de ser upp till,pappa är den som älskar dem,pappa är den som skyddar dem..  Vi arbetar med barns rättigheter till att få växa upp med sina föräldrar på lika villkor i separerade familjer..

  2009-02-07 | 14:31:32
 • Carl-Johan säger:

  Varför skaffar sig en helyllekille som Conny två barn med en kvinna som är dokumenterad tablettmissbrukare, svårt labil till sitt psyke och som dessutom redan hade övergivit sina barn från tidigare förhållanden?

  2009-02-07 | 17:48:22
 • L.P säger:

  C-J:  Det kom väl fram i efterhand,lätt att vara efterklok,kärleken sägs ju göra en man blind...  Hur som helst så verkar det som att Conny,i likhet med dagens pappor,inte gavs ens en ordentlig chans att få vara pappa under sunda förhållanden till sina barn.  Lagstiftningen behöver justeras så att även inom sk.familjemål så måste det krävas nån form av bevisbörda,INNAN barnen per automatik förlorar sina rättigheter att få umgås med sina pappor under goda,sunda umgängesförhållanden..  Allt för många barn saknar sin far idag(ca 200.000)

  L.P

  www.pappa-barn.se  2009-02-07 | 23:10:19
 • Molly säger:

  Tack Carl-Johan.

  Jag är så innerligt trött på alla dessa tillrättalagda sanningar där allt utmålas i svart eller vitt. Från både s.k. feministers sida samt från pappornas håll.

  Självklart funns det en djup tragik i fallet Conny.

  Men KRIS-folket är tämligen förhärdade så om någon lyckas skrämma byxorna av dem måste impulskontrollen vara i det närmaste obefintlig.  2009-02-08 | 09:29:03
 • Carl-Johan säger:

  Så Conny som själv var kåkfarare skulle inte ha känt igen en tablettmissbrukare? Eller började damen missbrukare först under tiden tillsammans med Conny?

  Svårt också att tro att den svåra psykiska labiliteten skulle ha uppstått först efter andra barnet. Snarare verkar det troligt att i detta fall har kaka sökt maka. Allra svårast att bortförklara är nog de tidigare barnen. Vart trodde Conny att de hade tagit vägen? Eller drog damen snyftvalsen att hennes exman inte lät henne att träffa dem. Trots att hon hade slagit sig blodig för att få bibehålla kontakten med sina ungar?

  2009-02-08 | 17:40:37
 • Carl-Johan säger:

  Molly: tack! Jag är inne på samma spår. De som jobbar för KRIS är själv oftast gamla kriminella och så erfarna att de knappast blir skrämda av något som folk ut ur sig när de är allmänt förbannade. Jag gillar inte lögner vare sig det är pappor eller mammor som uttalar dem. Båda ska respektera varandra. Inte baktala som det tycks hända här (och annorstäders).

  2009-02-08 | 17:47:42
 • L.P säger:

  Citat:  När Conny ringer KRIS för att få stöd och i den tuffa sitsen så får han tala med en kvinna som verkade förstå.  Citat slut:  Kan denna kvinna vara en förhärdad f.d kriminell gangster??  Eller bara en kvinna som jobbar ideellt som många andra??  Kan hennes reaktion ha varit männsklig,och ofärgad av f.d kriminell aktivitet??  Kan HON ha upplevt deras samtal som skrämmande??  Tja,det verkar ju rimligare.än att HON skulle vara en förhärdad kriminell person..  L.P  www.pappa-barn.se

  2009-02-08 | 18:51:19
 • L.P säger:

  En dyster verklighet för våra barn....  40 000 barn i Sverige har ingen kontakt med sin pappa, 150 000 träffar honom en gång i månaden eller mindre.  Hur kan personer som jobbar inom det sociala blunda för sådana här siffror??  Hur kan mödrar vägra barnen sin rätt att få känna och umgås med sin pappa pga att föräldrarna separerat??  För barnen upplevs den biologiska pappan som hjälten i deras små liv,de pappor som haft tillåtelsen att få leva med sina barn under uppväxten har alla fått höra en massa sött från sina barn..  det kan vara:  Pappa är jättestark och skyddar mig från flygande hajar.Jakob 4 år  Jag springer fort till dig(pappan)om det kommer hajar.Jakob 4 år  Pappa älskar mig mer än godis.Elin 5 år  Min pappa blir aldrig arg,han blir glad för att jag är där.Magnus 3 år  Min pappa spelar inte fotboll,men han snickrar sängar,fina docksängar till mig som han målar lila och rosa.Diana 4 år  Min pappa tjänar mycket pengar,och jobbar mycket-jättemycket.Karl 4 år  Min pappa leker inte den minstaste lilla sak med mig....jo,det gör han....ibland mycket.Magnus 4 år  När man biter pappor i armen kan de bli ledsna.Elin 4 år  När pappa bär mig,det är det bästa med pappa,när jag inte orkar gå...då kan man kramas och sova på axeln.Erika 4 år  Som sagt,pappahjälten i deras små liv,vem är förhärdad nog till att förvägra barn dessa upplevelser som är så viktiga för dem..  L.P  www.pappa-barn.se

  2009-02-09 | 01:52:46
 • L.P säger:

  Att bli pappa innebär oftast en helomvändning i livet, vilket innebär att man får nya värderingar och det gäller för så gott som alla män som genomgår pappafasen!!  Att plötsligt få en helt ny innebörd i sitt liv,att plötsligt inse att OJJJ,jag har blivit pappa till en grabb..jösses..att få upptäcka föräldraansvaret,och få ta del i barnets uppväxt..  Inte många män/kvinnor som förstår hur betydelsefullt det är för en man att bli pappa,faktum är att man måste gå igenom pappafasen och ha fått uppleva lyckan av att bli far,innan man ens kan sätta sig in i hur det är,och hur pappafasen påverkar mannen som person..  Jag förstår varför Conny började kämpa för sina barn,att bli pappa innebär för de flesta män en helomvändning av livets värderingar,det var också därför som Conny orkade kämpa i hela 6 (sex) år innan orken tog slut och den psykiska stressen satte stopp för Conny.  Tyvärr drevs han bort från sina barn i likhet med oändlig många andra fädrar idag..  Det är oacceptabelt..  L.P  www.pappa-barn.se  Har du som förälder blivit förskjuten ur föräldraskapet,kom till oss för rådgivning,och för att göra din röst hörd i samhället..

  2009-02-09 | 02:09:35
 • Systerdyster säger:

  KRIS är en förening för kriminella som försöker ta sig ur sin brottslighet. Jfr NA, DAA,AA, Al-Anon. Så vitt jag vet får man tala med en likasinnad när man ringer dit.(alltså inte någon ideellt arbetande Röda Kors-tant) Däremot sysslar de inte med familjerådgivning eller vårdnadstvister.

  KRIS gör f.ö. ett lysande arbete.  När det gäller statistik ska man väl vara försiktig.

  Inte ens de som arbetar med statistik dagligen är överens om hur den ska tolkas.  Mened, som begås när man lämnar osanna vittnesuppgifter, t ex på falska grunder anklagar någon för våldtäkt, kan ge fängelse upp till 4 år.

  Det är således ett allvarligt brott.  2009-02-09 | 04:49:41
  Bloggadress: http://systerdyster.com
 • L.P säger:

  SysterDyster:  Citat:  När det gäller statistik ska man väl vara försiktig.  Inte ens de som arbetar med statistik dagligen är överens om hur den ska tolkas.  Citat slut:  Jag kan ge mer statestik som är skrämmande verklighet,sen att det diskuteras hur den tolkas är ganska ointressant..  Det räcker med att några få barn far illa,så bör man agera och stävja en utveckling som är negativ,men i detta fallet handlar det om flera tusentals barn..  Speciellt i fall där föräldrar separerar och där fadern förskjuts ur barnets liv pga av personliga skäl ifrån moderns sida..  I många fall så kan man läsa hur barnet som växt upp tar med sig själsliga skador med sig till vuxenlivet dvs skador som aldrig kommer läka,utan istället lämnar djupa ärr i själen hos den vuxne..  Och det kan inte accepteras att barn skadas psykiskt på detta sätt,speciellt inte när det finns en god far som bara vill ge barnet bekräftelse,trygghet och kärlek..  L.P  www.pappa-barn.se

  2009-02-09 | 06:09:51
 • Systerdyster säger:

  L.P.: Det var statistiken när det gällde anmälda

  våldtäkter jag syftade på.(Mange´s inlägg) Eftersom det byggde på citat från enskilda polisers uppfattning såvitt jag fattade det.

  2009-02-09 | 06:25:40
  Bloggadress: http://systerdyster.com
 • L.P säger:

  SysterDyster:  Okey,jag förstår dig på den punkten,men det är ganska uppseendeväckande att flera enskilda poliser upplever att många anmälningar inte är "riktiga",och det gång på gång..  Ganska intressant att det dessutom är datumbaserat,och uttalanden gjorts i media vid flera skilda tillfällen..  Borde dessutom vara ganska lätt att kontrollera statestiken hos polismyndigheten,eller hos brå..  Mvh L.P  PS..Om det stämmer så "stjäls" det stora resurser från andra människor som är riktiga offer,vilket i sin tur kan leda till färre uppklarade brottsfall,vilket är ett väldigt allvarligt samhällsproblem som borde beröra alla medborgare..

  2009-02-09 | 08:48:35
 • Carl-Johan säger:

  Jag har tidigare ifrågasatt hur vanligt det är att insatsstyrkan beblandar sig i familjebråk. Jag trodde att det var ganska ovanligt. Nu har jag hittat ett till fall där så har skett:  http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4419044

  2009-02-09 | 12:51:54
 • L.P säger:

  Intressant..C-J  Mvh L.P

  2009-02-09 | 15:09:00
 • L.P säger:

  C-J:  Fortsätt att leta,för det är nog vanligare än du tror..  Jag har hört ganska mycket på min polisradio(bärbar),och jag har med egna ögon även bevittnat falsklarm..  Ett tag var min dröm att bli frilansare,tyckte det var spännande på den tiden,idag har man andra värderingar istället =D  Så det förblev en dröm,och istället blev man äldre,och desutom PAPPA =D  Och det slog alla drömmar tills det skedde en seperation mellan mig och flickvännen..  Nåja,sånt som sker..  Mvh L.P  www.pappa-barn.se

  2009-02-09 | 15:19:31
 • L.P säger:

  För resten C-J,kanske kan du ringa upp polismyndigheten i Stockholm och få lite fakta direkt,bara en tanke,men jag tror att du skulle bli förvånad över hur mycket de "tuffa" grabbarna i insatsstyrkorna används i fältet,men det är klart även de måste hålla "flåset" uppe,så när det väl gäller så är de på topp..  Träning ger ju inte allt,utan de måste även vara ute på fältet för att behålla sin skärpa..  Mvh L.P

  2009-02-09 | 15:48:07
 • jakobsson säger:

  Av princip svarar jag inte troll men när det är fler som så empatilöst diskuterar om Conny skulle ringt KRIS eller inte visar de bara oerhörda brister i mognad och inlevelse förmåga. Att en traumatiserad person söker hjälp på både möjliga och omöjliga ställen ligger i sakens natur. Jag hoppas verkligen att ni är mycket unga och oerfarna, annars kommer ni få det svårt i livet med sådana brister i inlevelse och syn på era medmänniskor.

  2009-02-10 | 22:52:55
 • Daddy säger:

  Jag har nu satt moderering på det största trollet härinne. Men jag låter hans hittillsvarande kommentarer stå kvar som ett monument över hur "motståndarsidan" arbetar. Så split, skapa tvivel, gör egna antaganden, smutskasta, ljug...i kampen för "offren" är allt tillåtet. Men inte här. Inte nu längre. Nån jävla ordning får det väl ändå vara på en blogg!

  2009-02-11 | 00:52:20
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Systerdyster säger:

  Daddy:

  Om du har uppfattat mig som ett ”troll” så får det ju stå för dig.

  Jag har inte läst något inlägg som inte bekräftar att Conny´s historia är djupt tragisk, att det innebär ett stort misslyckande för samhället när någon väljer att ta sitt liv.

  Att det är en oerhörd sorg när två barn blir faderslösa.  Vad jag, och någon mer med mig, ifrågasatt, är om berättelsen om Conny är lite tillrättalagd.

  Det har ju hänt förr, jfr Liza Marklund/Mia Eriksson.

  LM lät ju som bekant huvudpersonen i Gömda och Asyl bli en betydligt mer hjältinnelik person än vad vi senare kunnat läsa i Monica Antonssons bok ”Sanningen om Gömda”.

  (Detta säger ju en hel del om LM´s människosyn och hennes klassförakt både uppåt och nedåt.)  När det gäller Conny är min reflektion – OBS! min – att det handlar mer om klassperspektiv än om genusperspektiv.

  Människor som slår ur underläge har mycket svårt att göra sina röster hörda.

  Och finns det en dokumenterad kriminalitet, pågående eller tidigare missbruk, bostadslöshet och ekonomiska problem så ligger det personen i fatet.

  Har man sedan inte kraft, kunskap, pengar och kontakter att dra i de rätta trådarna vid rätt tillfälle är man ganska chanslös. Som att hitta en duktig familjerättsjurist istället för att kontakta en intresseorganisation.  Och Conny´s X-frus beteende, som du beskriver det, är naturligtvis oförsvarligt. Liksom kvinnojourens. Men hennes historia har jag ju inte hört. Den får hon väl berätta själv om hon vill.  Jakobsson:

  ”Döm ingen förrän du gått en mil i hans mockasiner.” Indianordspråk

  2009-02-11 | 10:27:32
  Bloggadress: http://systerdyster.com
 • Jakobsson säger:

  Suck!

  2009-02-11 | 10:59:58
 • Systerdyster säger:

  Jakobsson:

  Jag är en 24-årig blond, blåögd, nyutbildad socionom

  från Bromma. Tro för all del inte att jag seglat på en räkmacka genom livet bara för det.

  Jag har genomgått BÅDE hjärtesorger och bystplastik så helt utan motgångar har jag inte varit.

  2009-02-11 | 12:10:15
  Bloggadress: http://systerdyster.com
 • L.P säger:

  SysterDyster:  När du gick din utbildning,fanns det då utbildningsmaterial som tog upp hur det är att bli far,och hur det påverkar en man i det innersta??  Tänker på detta jag skrev i tidigare inlägg,för detta är något som jag personligen fått uppleva själv,och i och med att jag även är moderator för pappa-barn,samt kontaktperson för Malmö lokalgrupp,så har detta varit ett återkommande ämne där pappor har upptäckt att även andra fädrar har fått den där AHHAA upplevelsen som verkligen ställer livets värderingar i ett helt annat ljus,för plötsligt är man PAPPPA =D  OCH:  Att bli pappa innebär i många fall oftast en helomvändning i livet för mannen,med helt nya och viktiga värderingar som man inte hade innan man blev PAPPA.  Citat  Att bli pappa innebär oftast en helomvändning i livet, vilket innebär att man får nya värderingar och det gäller för så gott som alla män som genomgår pappafasen!!  Att plötsligt få en helt ny innebörd i sitt liv,att plötsligt inse att OJJJ,jag har blivit pappa till en grabb..jösses..att få upptäcka föräldraansvaret,och få ta del i barnets uppväxt..  Citat slut:  Mvh L.P  www.pappa-barn.se  SysterDyster:  Titta gärna in för att ta del av den svåra problematiken som riskerar att "knäcka" väldigt många fädrar själsligt,det är ett mycket svårt lidande som många pappor tvingas gå igenom..  Du kan även ta del av alla frågor vi jobbar med,för att förbättra situationen för våra barn..  Vill du eventuellt ha kontakt med mig,så måste du registrera dig,men det är kostnadsfritt =)

  2009-02-12 | 12:37:41

Kommentera inlägget här: