daddys

Beware the fury of a patient man

En hyllning till Sveriges modiga kvinnor

Kategori: Pappa



Det började med det utmärkta reportaget på TV4 nyhetsmorgon som gjordes av Annika Widebeck, som senare hotades med sparken om hon inte lydde cheferna och la locket på historien. Tänka sig, Monica Antonsson, Ramona Fransson, Annika Widebeck, Elisabeth Hermon...det skall tydligen till kvinnor för att ha stake nog att utmana mediemaffian och rapportera sanningen om de brott mot dom mänskliga rättigheterna som försigår i Sverige. Jag bugar mig inför dessa kvinnor och ger gärna många av ynkedomarna till män i Sverige årets stora feghetspris. Jan Guillou, Jan Helin, Jonas Gummesson, Thomas Bodström, Claes Borgström, Per-Anders Broberg, Thorbjörn Larsson, P.J. Anders Linder...listan kan göras lång över dessa fega krakar som alla borde ta och odla ett par bollar. Så ni som fått för er att jag hatar kvinnor har fel. Jag hatar lögner, hyckleri och orättvisor oavsett vem som står för dom.

Jan Helin skrev om historien "Gömda" i Aftonbladet. På löpet t o m. Då blev jag glad, ända till jag slog upp tidningen och läste atrtikeln. Först ser jag en hel spalt där Jan Helin anser sig tvungen att motivera varför man valt att trycka artikeln. Spalten avslutas med: Ljuger Liza Marklund? Inget bevisar egentligen det. Berättar boken ”Gömda” hela sanningen om verklighet-ens ”Mia”. Med stor sannolikhet inte. Är det här en viktig historia? Döm själv.
Inget bevisar att Marklund ljuger? Hallå!!! Käre Jan Helin, det finns en hel bok fylld med fakta och autentiska dokument som bevisar just det. Jag föreslår att du läser den.

Eller vad sägs om den här artikeln från svensk bokhandel. Ordförlagets chef Sigge Sigfridsson, som gett ut Mias hemlighet med hjälp av Kerstin Weigl på Aftonbladet, säger i en intervju på frågan: - Varför står det inte att Kerstin Weigl skrivit boken? Sigge Sigfridsson: - Vi diskuterade det jättemycket. Men till skillnad från Liza har Kerstin inte gjort ett författarjobb. Hon har inte gjort någon research eller kontrollerat fakta. Allt är Mias uppgifter. Det är ju lysande att man tar Mias uppgifter och gör till sanning i en biografisk bok utan att göra någon som helst research. Då svarar Liza Marklund och piratförlaget med följande kommentar: När förlaget lanserar boken som en "Fortsättningen på Gömda och Asyl" på omslaget reagerar både Piratförlaget och Liza Marklund och menar att det är falsk marknadsföring.
Falsk marknadsföring?? Det är väl ord som Marklund och Piratförlaget borde vara försiktiga med. Speciellt tydligt blir det när man läser artiklar av Liza Marklund som denna i Aftonbladet från 2004. Kan inte någon journalist börja granska alla krönikor och debattartiklar som denna människa skrivit, eller ska jag och andra privatpersoner behöva göra det jobbet åt er också?
Hyckleriet når hela tiden nya nivåer.

Sedan i själva artikeln betonar man mycket noga att Osama misshandlat Mia med knytnävsslag och sparkar. Det är precis som om det plötsligt är det artikeln handlar om. Huruvida detta är sant eller inte vet väl bara huvudpersonerna själva. Mia har haft ett blåmärke på halsen efter ett strypgrepp. Det är dokumenterat.  Att Mia stått flera gånger och skrikit otidligheter såsom "hora" och "fitta" i Osamas brevinkast riktade till hans nya flickvän är också verifierat. Liksom att hon trashat hans lägenhet och rivit ner hans gardiner bl a.

I en infekterad vårdnadstvist och drivna av svartsjuka gör människor dumma saker. Våld är aldrig försvarbart. Vare sig psykiskt eller fysiskt, men så länge människor har två armar, två händer och en tunga som kan bli giftig, tyvärr en verklighet vi kommer att få leva med. Men det är nu dags att ta bort "Mäns" ur mantrat "Mäns våld" och ersätter det med "människors". Det är nämligen vad det handlar om. Vi kan alla drivas dit om vi hamnar under tillräckligt stor press. Man som kvinna.

"Jag gör alltid mycket research när jag skriver mina romaner" skriver Liza Marklund på sin hemsida. Då undrar man lite försynt hur? När knappt en bokstav visar sig stämma med verkligheten.

Är det inte dags nu att sluta förknippa ordet feminism med jämställdhet? Hur kan någon ens tro att dessa två ord är förenliga? Vore inte humanism ett bättre ord? Eller är det verkligen sveriges kvinnojourer som är rätt instans att driva "jämställdhetsarbetet" i sverige? Här är ett annat exempel på en feministisk s k "jämställdhetsexpert" som tydligen anlitas flitigt som föredragshållare både i sverige och internationellt.

Innebär inte ordet jämställdhet att lika villkor skall gälla alla människor? Kvinna som man? Svensk som invandrare? Barn som vuxen? Är feminismen svaret? Jag är nog inte ensam om att ställa mig ytterst tveksam till det. Det glädjer mig oerhört att kloka kvinnor nu börjar se det också. Snart kan vi kanske förpassa feminismen till historiens sophög där den hör hemma tillsammans med kommunismen och faschismen bl a. Snart kanske vi kan få jämställdhet på riktigt. Där en människa bedöms efter karaktär och inte efter kön.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


Kommentarer

  • Ann Helena Rudberg säger:

    ja det här är en mycket liten och ynklig värld, fast den brukar höja sig själv till skyarna... men någon gång i historien, så förändras allt...

    2009-01-04 | 08:33:57
  • sanna säger:

    ojojoj, vad ska man säga.. helt rätt! hatar att som kvinna när man säger att feminism är skit, få höra att man hatar kvinnor och vill ha sämre lön än män. att jämställa feminism med jämställdhet är att blanda "koddarna med moröderna"!

    2009-01-04 | 12:00:53
  • Ingrid säger:

    Feminism och jämställdhet är verkligen inte samma sak! Jag minns en animerad diskussion för cirka 15 år sedan med min fars kvinna. Hon var engagerad i en kvinnojour och blev djupt upprörd för att jag skrivit artiklar om män som var oskyldigt anklagade för sexövergrepp på sina barn, anklagade av hatiska kvinnor som var väl medvetna om att det var falska anklagelser. Pappas dam blev rasande och sa: Du kan inte vara någon riktig feminist!

    - Nej, svarade jag. Om du med feminist menar att alla kvinnor är goda och alltid har rätt och att alla män är onda och alltid har fel, så är jag verkligen ingen feminist. Och det är jag mycket stolt över!

    Behöver jag tillägga att hon och jag inte kom riktigt bra överens ...?

    2009-01-04 | 14:03:35
  • Donald säger:

    Tack för en mycket bra arti... ursäkta, blogg. Det är väl endast här i Sverige den rabiata feminismen som förtrycker både män och kvinnor, existerar. I andra länder kallar man deras åsikter för nationalsocialism.L.M.s bok gömda är väl rätt omtyckt av SD?

    2009-01-04 | 14:19:18
  • donald säger:

    Tack för en mycket bra arti... ursäkta, blogg. Det är väl endast här i Sverige den rabiata feminismen som förtrycker både män och kvinnor, existerar. I andra länder kallar man deras åsikter för nationalsocialism.L.M.s bok gömda är väl rätt omtyckt av SD?

    2009-01-04 | 14:20:45
  • Alber säger:

    Hur kommer det egentligen att gå för Sverige när gangsterledare tar över företag?



    Nu har OG-ledaren Denho Acar tagit över en sajt som hänger ut sexbrottslingar.



    <a href="http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/100944-acar-fler-och-fler-kommerhangas-ut">Denho Acar: Fler sexbrottslingar ska hängas ut för varje dag</a>



    2009-01-04 | 15:48:14
  • Alber säger:

    Hur kommer det egentligen att gå för Sverige när gangsterledare tar över företag?



    Nu har OG-ledaren Denho Acar tagit över en sajt som hänger ut sexbrottslingar.



    http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/100944-acar-fler-och-fler-kommerhangas-ut

    2009-01-04 | 15:48:42
  • Hosanna säger:

    Tack för väl avvägda ord.

    2009-01-04 | 17:04:25
    Bloggadress: http://hosannas.info/wordpress/
  • daddy säger:

    Tack för alla fina kommentarer. Och ja, hemsidor som hänger ut människor anklagade och dömda för sexbrott skrämmer mig oerhört. Jag lyssnade för en tid sedan på ett seminarium med bl a Lena Hellblom Sjögren: fil dr, leg psykolog. Hon sa att man vet att det är ytterst ovanligt att en biologisk förälder begår sexbrott mot sina barn. Hon nämnde siffran 0,2% av bägge kön årligen. Då ingick även brott såsom att ladda ner barnporr på datorn etc.

    Risken steg för barnen då pappan blev skild från barnen och dom fick en styvfar, men även då steg risken till endast 0,3%. Att det däremot är vanligt att pappor blir anklagade för dessa brott vid konflikter om barnen vet vi. Att många även dömts för detta på väldigt lösa grunder vet vi också. Ska sedan oskyldiga människor (jag säger inte att alla är det, men många) hängas ut på nätet dessutom. Det ger en skrämmande framtidsvision.

    2009-01-04 | 18:48:11
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Plastfarfar säger:

    Väl rutet. Marklunds "<a href="http://elofmaria.blogspot.com/2009/01/liza-marklund.html">Mia" är inte ensam</a> om sitt Politiskt Korrekta race, kan jag berätta.

    2009-01-04 | 19:15:25
    Bloggadress: http://elofmaria.blogspot.com/
  • Plastfarfar säger:

    http://elofmaria.blogspot.com/2009/01/liza-marklund.html Är en bättre länk?

    2009-01-04 | 19:17:01
    Bloggadress: http://elofmaria.blogspot.com/
  • Fia säger:

    Monica Antonsson bok "Sanningen om Gömda" bevisar att innehållet är 100% bluff (är det nåt litet enda som stämmer överhuvudtaget?!!) - även om Liza hävdat i mängder av intervjuer, artiklar och reklamtexter att bokens berättelse är helt sann. Och Mia själv har ställt upp i intervjuer i TV och press och bekräftat sanningshalten, anklagat människor som psykopater, anklagat Sverige att inte kunna ta hand om misshandlade kvinnor osv, osv...Skänk royalty-intäkterna för bluffen till Kvinnojourerna i Sverige. Beloppet lär vara 25-30 miljoner som Mia och Liza själva delat på.

    2009-01-04 | 20:15:42
  • Leroy säger:

    Som vanligt Daddy. ! Bra skrivet och jag anser som du att har ett barn 2 föräldrar så borde barnet har rätt till bgge och om man följer FN deklarationen så borde det vara annorlunda det borde handla om vilja, lämplighet och förmåga och att den får en chans att bli prövad. Inte som nu att en part kan dra en historia och en inte får.



    Leroy

    2009-01-04 | 20:52:03
  • Leroy säger:

    Hej Daddy! Hittade en politiker och feminist som skriver om denna historia:



    http://gunillahjelm.blogspot.com/



    Tycker det är bra att man vågar säga vad man tycker.



    Hon har ju desutom vågat vara offentlig.



    Ha en forsatt bra dag.

    Leroy

    2009-01-04 | 22:05:55
  • annie säger:

    Gillar din sida verkligen men bara för det behövs jämstäldhet betyder det inte att alla män är snälla.Jag har inte hindrat mina barn från att träffa sin pappa även om jag skulle vilja det många gånger.Min 16 åriga dotter ville träffa sin pappa efter 3 år som de inte setts.Jag kunde inte tänka,göra något vettigt medan hon var där.På kvällen får jag ett telefonsamtal,han har försökt fylla sin dotter o blir arg när hon inte vill ha mer hon är tvingad att fly.Jag sätter mig i bilen o kör i 2 timmar, medan min dotter gömmer sig i ett buskage i byn där han bor.2 timmar.Jag tycker feminismen är åt skogen,men det får inte bli åt andra hållet heller manism.Våld mot kvinnor finns, jag lovar för mitt liv är inte normalt ens efter 11 år som jag varit utan honom.Det borde finnas vård både för män o kvinnor som misshandlar för har de gjort det med en så händer det oftast igen.

    2009-01-04 | 22:53:58
  • Valkyria säger:

    http://www.blt.se/nyheter/blekinge/fyra-vykort-pa-tva-ar-ar-enda-livstecknet(1066670).gm

    2009-01-05 | 00:42:31
  • 35365411 säger:

    >> 'Gyllene omslagspapper' Jag fick detta från en

    >> vän, som fick två saker att välja mellan. Det sa mig att

    >> även jag hade två saker att välja mellan. Jag har valt.

    >> Nu är det Din tur att välja. Historien handlar om en mamma

    >> som för en tid sedan skällde på sin 5 åriga dotter för

    >> att hon slösade på en rulle med dyrt guldfärgat

    >> omslagspapper. Pengar var det ont om och hon blev ännu mer

    >> upprörd när hon såg att dottern använde pappret att

    >> dekorera en ask som hon placerade under julgranen.

    >> Hursomhelst, den lilla flickan gav presentasken till sin

    >> mamma nästa morgon och sade, 'Den är till dig,

    >> Mamma' Mamman blev generad för hennes tidigare ilska

    >> mot flickan, men hennes ilska blossade upp igen när hon

    >> öppnade presentasken och såg att det var tomt. Hon sa till

    >> sin dotter med harm i rösten. 'Vet du inte unga dam,

    >> att när du ger bort en present är det meningen att det

    >> skall vara någonting i paketet?' Hon hade tårar i sina

    >> ögon och sa, 'Men, Mamma,det är inte tomt! Jag blåste

    >> kyssar i den tills den blev full.' Mamman blev

    >> förkrossad.Hon föll på knä och slog armarna om sin

    >> dotter och bad henne och förlåtelse för hennes

    >> obetänksamma ilska. En kort tid senare tog en olycka

    >> dotterns liv, och det sägs att mamman behöll det gyllene

    >> asken bredvid sängen för resten av hennes liv.När hon

    >> helst kände sig nere eller mötte svårigheter öppnade hon

    >> asken och tog ut en inbillad kyss och mindes kärleken från

    >> barnet som hade lagt kyssarna däri. En verkligt underbar

    >> känsla, denna gåva till oss är en ask full med

    >> ovillkorlig kärlek och kyssar från våra barn,

    >> familjen,vännerna. Det finns inget mer värdefullare än

    >> detta. Så du har nu två val: 1. Sänd detta vidare till

    >> dina vänner, eller 2. Radera detta och agera som om detta

    >> inte berörde ditt hjärta. Som du ser, jag valde första

    >> alternativet. Vänner är som änglar som lyfter upp oss på

    >> våra fötter, när våra vingar har problem med att komma

    >> ihåg hur man gör när man flyger. Om du får detta

    >> tillbaka mer än en gång, så vet detta. Dina vänner

    >> tänker också på dig

    2009-01-05 | 11:02:30

Kommentera inlägget här: