daddys

Beware the fury of a patient man

Projektledningen för projektet Gömda

Kategori: Pappa

Det måste tillsättas en sanningskommision för att gå till botten med hela den här ruttna affären. Alla bloggare som grävt och krävt sanningen kommer inte att klara att blottlägga hela det stinkande isberg som döljer sig under ytan.

Det kommer alltmer uppgifter, bl a från amerikanska källor. För att en medborgare från Sverige, som i USA räknas som ett fritt och demokratiskt land, skall få asyl i USA så krävs ett regeringsbeslut. 13 svenskar förutom Mia ansökte 2003, alla avslogs. Mia däremot måste i så fall haft hjälp av fler än advokat Althin och Liza Marklund.

Vilka hade vi i regeringen på den tiden?...Thomas Bodström justitieminister. Margareta Winberg vice statsminister, Anna Lindh var utrikesminister. Ingen av dessa kan ju direkt sägas vara neutral i debatten om kvinnofrid....Den som påstår det bör läsa hela min blogg idag.

Det var någonting i mig som klack till igår kväll när jag hörde Inger Segelström nästan skrika indignerat i gårdagens Debatt "Jag bryr mig inte om om den är sann eller inte. Det finns ingen anledning att ifrågasätta hennes historia". Det är ju precis denna inställning jag möttes av på familjerätten när jag blev kallad dit på förhör.

Naturligtvis sa dom det inte lika rättframt som fru Segelström, men budskapet var exakt detsamma. "Vi bryr oss inte om vad som är sant. Vi har inga anledningar att ifrågasätta hennes historia."

Plötsligt blir det obegripliga begripligt. Det som jag i o f s länge vetat, enbart p g a det faktum att detta inte skulle få fortsätta att ske utan stöd från regeringarna runt om i världen, men detta blev det tydliga beviset. Det kommer från högsta ort. Det är en medveten och ondsint strategi för att krossa familjer och sära på barn och pappor.

Ok, Gömda är ett politiskt projekt, så mycket vet vi av den anledningen att Liza Marklund är en jätte narcissist som inte kan låta bli att skryta över sina bravader, men är hon också bara en kugge i ett större spel. Är det så att projektledningen för detta projekt kanske satt högre placerad? Är Mia noga utvald för att bli den martyr som behövdes för att införa aphartheidlagarna mot pappor och män?

Gun Margareta Winberg, född Gustafsson 13 augusti 1947 i Sjuntorp i Fors församling i Västergötland. Drivande kraft bakom att införa tillägget "samarbetssvårigheter" som skäl i vårdnadsbalken för att kunna skilja en förälder från vårdnaden. Lagen är könsneutralt skriven, men utfallet av lagen är allt annat än könsneutral. Margareta Winberg är mer än feminist. Hon är extrem och fanatisk och ser bara ondsinta män och misshandlade och utnyttjade kvinnor överallt.

Hon fick en gång märkligt nog uppdraget att hålla ett tal i Evert Taubes minne. Hon lyckades då med konststycket att förvandla detta menade hyllningstal till en stor man och musiker till ett feministiskt brandtal om misshandlade och våldagna kvinnor, och manliga odjur och hallickar. Jag undrar hur många varv han snurrade i sin grav den stackars Evert?

Hon skrev också ett brev och berömde Laila Freivalds och regeringens arbete efter tsunamikatastrofen. Om man åker till Thailand har man nog inte rent mjöl i påsen och får ta ansvar själv för följderna menade hon. Brevet var aldrig menat att bli offentligt, men här är ett utdrag:

Brasilia den 16 december 2005 Kära vänner! Mellan matlagningsstunderna har jag följt den svenska debatten om tsunamin och de inblandades insatser. Det är märkligt att man till varje pris skall hitta syndabockar. Jag tycker att Laila Freivalds är oerhört stark som står på sig och förklarar, berömmer och inte skall avgå. UD:s personal har under det sista året varit utsatta för en massmedial hetsjakt. Jag vet vad det vill säga. Och jag vet, mycket, mycket väl, att allt som står i tidningen inte behöver vara sant. Jag anser, i likhet med utrikesministern, att man måste börja diskutera vilket ansvar en regering, ett utrikesdepartement har och vad som är resebyråers och den enskildes ansvar. Thailand är en av de farligaste platserna i världen att turista i, med hänsyn till de geologiska omständigheterna. Och ändå väljer tiotusentals människor från Sverige att åka dit.Vilket ansvar har man själv? Jag är säker på att debatten kommer att fortsätta och kanske också få en annan inriktning. Kanske, ty det är alltid mycket känsligt att gå mot strömmen, när det är svenskar som omkommit. Då tycks det bara finnas svart eller vitt. Hjärtat och sorgen ser inga nyanser. Men i verkligheten, där även hjärnan och distansen spelar roll, är färgspektrat mycket större.
Margareta

Här är några ytterligare citat från denna politiker (läs noga):
"Jag tycker om kvotering till exempelvis politiska uppdrag. I vårt parti har vi en sådan regel när det gäller kvinnor och politiska uppdrag. På arbetsmarknaden är det svårare eftersom det krävs viss kompetens för ett visst jobb."
(Margareta Winberg på socialdemokraternas webbchat, 23 augusti 1998)

"Ingenstans finns det jämställda perspektiv vi tar för givet i dag. Ändå sjunger vi Taube."
(Margareta Winberg i en intervju om Evert Taubes kvinnosyn i Aftonbladet, 13 november 2002.)

"Prostitution är en vidrig form av mäns makt över och våld mot kvinnor. Och den är ett led i den hela tiden pågående förnedringen och diskrimineringen av kvinnor som förekommer i hela världen. Män köper levande varelser, män slår, män misskrediterar, män smiter från ansvar, män äger mest, män tjänar mest pengar, män roffar åt sig, män skjuter, män rånar och så vidare. Ibland är jag förundrad över att inte fler kvinnor verkligen hatar män. Så som män bär sig åt! Beror det på okunskap om denna strukturella maktordning? Eller tror kvinnor att detta är deras privata problem, att de får skylla sig själva? Eller är heterosexuell tvåsamhet så kulturellt fastnitat i våra samhällen att kvinnor inte vågar eller orkar göra revolt? Jag har inget bra svar."  (Margareta Winberg i tidskriften Kvinnotryck, nr. 8 2004.)

"Svenskarna slår kvinnorna för att göra klart att de kan kuva dem, även om de har förlorat makten över dem utanför hemmet."
(Margareta Winberg intervjuad i den brasilianska tidskriften Veja, april 2005 (betalning krävs). Citerad i Svenska Dagbladet, 1 juli 2005.)

"Kvinnor är humanister. Vi inser att hat, det löser inga problem."
(Margareta Winberg i Sommardebatt, Sveriges Television, 4 augusti 2005.)Thomas Lennart Bodström, född 9 april 1962 i Uppsala, Uppsala län,
svensk socialdemokratisk politiker, advokat, allsvensk fotbollsspelare 1987-89, justitieminister 11 oktober 2000 - 6 oktober 2006.
Idag en riksdagsman som samtidigt jobbar som advokat och författare. Som advokat har han profilerat sig som kvinnornas vita riddare och beskyddare. En profilering som varit ytterst lönsam, och som har kostat ett flertal oskyldiga män friheten, och barn att förlora sina pappor.

Denne Helyllekille som gärna vill granska hela svenska folket och införa ett kontrollsamhälle som får gamla DDR att blekna, tål själv ingen närmare granskning. Envisa rykten på Internet säger att han skall ha delat mer än Liza Marklunds åsikter, utan även vart på regelbundna kvällsbesök hos damen i fråga. Uppgifterna kommer bl a från en polis på SÄPO som angett reg numret på den bil som han skjutsade Bodström till addressen som  som bevis. Citat från sign "HG" på svenskt forum 2005 04 16: Liza Marklund. För något år sedan hade våran lille grabb ett förhållande med fröken Marklund. Dock är det över nu. Källan till skvallret är jag själv som har kört pojken i fråga i min bil. För ett år sedan hade jag en annan bil och körde honom på kvällarna till träffar med Marklund i den BMW med regnr UKB018 som jag då använde, sedan fick man med en kollega sitta och vänta i en timme eller en och halv. Några här tycker kanske att det är idiotiskt att skriva ut bilens regnr men jag är så jävla trött på hyckleriet i vårt samhälle. Önskar att det någon gång kom fram en sanning om hur många ministrar och knugen håller på med sin säkpersonal....

En sökning i bilregistret gav följande information:
Regnr: UKB018 Färg: SVART Fabrikat: BMW 540IA PRO ... Fordonsslag: PB ... Brukare Namn: RIKSPOLISSTYRELSEN ... Förvärvsdatum: 2003-09-15

Forts. följer....

Är det som sagt inte dags att kräva att det tillsätts en sanningskommision så vi får komma till botten i denna affär, som blir allt ruttnare och illaluktande för varje sten som lyfts.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Donald säger:

  Du börjar besvara precis de frågor jag också har ställt mej. Det är ett jättearbete du gör och viktigt inte minst för alla kvinnor och män som inte uppfattar varandra som fiender i könshänseende. Men ännu viktigare är att denna smutsiga sörja kommer upp till ytan för demokratins och rättsäkerhetens skull. Det känns rätt förnedrande för många av oss gissar jag att se hur vissa politiker och media ljuger oss rakt upp i ansiktet, tjänar pengar och politiska poäng på oss.

  2009-01-16 | 20:50:23
 • Micke säger:

  Intressant. Så G:et som vi nu alla sett i Asylum databasen kanske betyder GOVERNMENT? Eller vet vi att det betyder GRANTED?

  2009-01-16 | 22:22:36
 • Zac säger:

  Personligen är jag inte direkt glad i privata "outingar", men Führer Bodström om någon kan <i>väl inte ha något att dölja?</i> ;o)

  //Zac

  2009-01-17 | 06:01:52
  Bloggadress: http://www.wiktzac.com
 • Steff säger:

  Domstolarna hade fastslagit att det Mia kunde bo kvar i Sverige, Men inte Ingrid Segelström.  Har ni tänkt på att detta innebär enligt Ingrid Segelström så skulle varje misshandlad kvinna ha rätt att få emigrera ifrån Sverige och bli försörjd utomlands.  Nu förstår man varför det fullständigt exploderade med antalet polisanmälningar och antalet misshandlade kvinnor i slutet på 90 talet.  Alla kvinnor ville flytta utomlands, till solen och bli försörjda av staten livet ut.  Vilket drömscenario.  2009-01-17 | 08:59:17
 • Mats säger:

  Lustigt. Ungefär samma sak kom vi fram till i en diskussion i kommentarerna under Paul Ronges sista blogginlägg om Marklund.  http://www.rongekom.se/?p=530  Om det skulle ligga något i det utnämner jag redan nu - i januari - Segelström till årets politiska stolpskott... Själv hade jag inte tänkt tanken innan hon började gapa.

  2009-01-17 | 09:00:17
 • BerndtDaMan säger:

  Off Topic: jag undrar om Winbergs funderingar om eget ansvar vid utlandssemestrar även gäller de "svenskar" som sitter fast i Gaza.

  2009-01-17 | 09:32:59
 • Olle säger:

  Bra blogg, sakliga och välinformerade inlägg. På helt annan nivå än t.ex. Liza Marklunds osakliga krönikor.

  2009-01-17 | 10:41:17
  Bloggadress: http://cannibal.blogg.se/
 • BaalZeBub säger:

  Bra skrivet! Självklart ljuger Marklund och Segelström om asylen, och det dröjer nog inte länge förrän vi har bevisen för detta.

  2009-01-17 | 15:39:15
 • Leroy säger:

  Jag undrar hur Althin och Silbersky skulle göra om denna historia skulle granskas ordentligt.  Sanningskommsion eller KU.  Tror nog Silbersky skulle ta ett uppdrag och göra E Hermon och de som fått det svårare den tjänsten.

  Rätta till det som blivit så fel i denna politiska agenda.  Man kunde låta Althin lägga handen på lagboken och bibeln. : Säga sanningen och intet förtiga.  Undra vad som blev dedikerat i boken som låg på nattduksbordet. Vem skrev vad? Se högra kollumnen i artikeln.  Läs själva: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article221731.ab  Har nog en del att berätta om detta. Men det är väl källskyddat eller sekretess eller hemlig stämplat o.s.v.  Men det brukar ju komma fram sanningar förr eller senare, men dom borde nog prata redan nu och förklara ett och annat. Borde inte nuvarande regering kunna se till så att det granskas.  Leroy

  2009-01-17 | 17:13:21
 • Rospiggen säger:

  Har försökt kommentera här idag men det blev error så jag gör ett nytt försök nu. Minns dock inte exakt vad jag skrev men jag har precis skrivit en ännu opublicerad kommentar hos Monica om en länk på FB som jag tycker är intressant.  https://www.flashback.info/showthread.php?t=786460&page=187  En bit ner kan man läsa teorier om att regeringen satt Mia i någon sorts gräddfil och ordnat asylintyg (nåt sånt) och OM det är så så blir jag riktigt mörkrädd faktiskt.

  2009-01-17 | 18:48:14
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Rospiggen säger:

  Jo, nu minns jag ungefär vad jag misslyckades med att skriva tidigare idag. Jag tyckte att Segelström hade lite för upprörd och högljudd röst i debattprogrammet än vad situationen krävde. Minns att jag (innan jag läst ditt inlägg här alltså) reagerade på att det lät lite försvarsaktigt, lite inträngt i ett hörn på nåt sätt. Hon lät för mycket helt enkelt för vad har honegentligenatt vara upprörd för i debattprogrammet?

  2009-01-17 | 18:51:11
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Leroy säger:

  Det går ju att höra I Segelström här:  1391058&lpos=extra0" rel="nofollow">http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=34858&lid=puff1391058&lpos=extra0  (Hur hon talar om hur hon missade flyget och hur hon går upp i falset då hon talar om hur anser att det spelar ingen roll om det handlar om sanning eller ej.)  Leroy

  2009-01-18 | 00:20:47
 • Leroy säger:

  Eller:

  http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1395463  Leroy

  2009-01-18 | 00:22:27
 • Daddy säger:

  Ja den debatten går till historien. En Svensk EU parlamentariker som ljög svenska folket rätt i ansiktet. På ett rätt högljutt och desperat sätt dessutom. Undrar om inte nån borde texta inslaget och lägga ut det på Youtube?  Hela deras ståtliga och inkomstbringande lögnbygge håller på att rasa samman. Vill inte ta ut någon glädje i förskott, men nog känns morgonluften klarare än på mycket länge...?  Måtte sanningen komma fram. Om inte annat bara för att täppa till truten på alla idioter som fortfarande tror att detta handlar om i vilken hylla man ska sortera in en bok.

  2009-01-18 | 06:29:11
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Rospiggen säger:

  Ja! Texta och lägg ut. Har man inget att dölja eller något att vara nervös över går man inte upp så där panikartat i falsett. Något lurt är det helt klart.

  2009-01-18 | 10:52:58
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Malin säger:

  Om man skulle byta ut "män" mot "svarta" eller "muslimer" i Winbergs citat så skulle det aldrig accepteras eller klara sig undan en DO-anmälan.  "Män köper levande varelser, män slår, män misskrediterar, män smiter från ansvar, män äger mest, män tjänar mest pengar, män roffar åt sig, män skjuter, män rånar och så vidare"

  2009-01-18 | 17:08:17
 • Daddy säger:

  Ja då hade hon riskerat 2 års fängelse. Man får nämligen inte hetsa mot folkgrupp i Sverige. Det är strängeligen förbjudet.

  2009-01-18 | 17:20:14
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Nina säger:

  Jag läser med intresse din blogg och håller med om mycket. Dock blir jag lite på min vakt när du försöker få oss att tro att Winberg menar att de som turistar i Thailand inte har rent mjöl i påsen. Där står ju tydligt att hon menar geologiskt. Men det är befriande med diskussion om feminismfanatikerna. Har alltid haft en känsla av att de är LIVSFARLIGA.  Nina

  2009-01-24 | 19:18:25
 • Mr Galahad säger:

  Notera att filmerna inte längre finna tillgängliga på SVT play...

  Hade ju förstått det om de var 2-3 år gamla men 5 månader??  Märkligt

  //Mr G

  2009-06-14 | 07:51:58
  Bloggadress: http://mrgalahad.wordpress.com/
 • daddy säger:

  Intressant iaktagelse.

  Jag hoppas att Janne Josefsson fortfarande besitter journalistisk intigritet. I så fall är det inte svårt att förstå varför han hoppar av ett program som "debatt".  Jag har deltagit själv så jag vet hur det går till och hur munkavlarna ständigt delas ut.

  2009-06-14 | 19:01:02
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: