daddys

Beware the fury of a patient man

Pappan hängs ut av Aftonbladet

Kategori: Pappa

AftonbladetVet inte hur många av er som läste artikeln i Aftonbladet debatt häromdagen. Jag själv vägrar köpa dyngan längre. Som man blir jag ju bara kränkt av innehållet, och varför skall jag betala 10 kronor för det? Men just denna artikel blev jag uppmärksammad på redan strax efter den kom ut. Inte minst av flera personer som kommenterade mitt förra inlägg.

Rubriken som redaktören satt på Moa Karlssons inlägg var "Barnet hängs ut - av pappan". Moa Karlsson har ända sedan jag började skriva om dom illgärningar som görs mot mitt barn upprört ondgjort sig över det faktum att jag har postat ut bilder på min dotter på internet. I övrigt har hon inga synpunkter på mitt fall och vad som är rätt och fel har hon upprepat gång på gång, men det kommer ju fran rätt tydligt i hennes rasande inlägg att så inte är fallet. Dessutom är det ju inte bara mig denne Moa hoppat på. Ingrid Carlqvist har fått en rätt rejäl släng av sleven också. Moa tycker inte om att man försvarar "pedofiler".

 

Huruvida någon verkligen är pedofil eller inte avgör Moa Karlsson själv, utan att ens sätta sig in i fakta. Att ta del av de filer och dokument som jag har lagt ut här och som rätt tydligt friar mig från dylika brott har hon enligt egen utsago inte varken lust eller ork till. Detta sanningsvittne får alltså sprida sina fördomar på Aftonbladets debattsida. Återigen ett helt osannolikt dåligt omdöme av vår största kvällstidning. Granskning av inkomna artiklar? Äsch varför det, så länge som ideologin är den rätta?


Om Moa finns så borde hon åtalas

 

Att som Denne Moa Karlsson skriva till tidningen Villalivs VD där Ingrid Carlqvist är chefsredaktör och baktala henne för hennes åsikter om rättssäkerhet även för män i Sverige, genom att påstå att Ingrid försvarar pedofiler är förtal, trakasseri och fridskränkning. Att sedan också skriva till tidningens annonsörer och påstå samma sak måste ju även falla under en rad andra åtalspunkter, men Yahoo adressen hon använder för att göra det får inte en enda träff på google vilket får mig att misstänka att denna address är skapad just för detta syfte. Jag tvivlar ens på att någon Moa Karlsson existerar. Om så är fallet blir ju Aftonbladets beslut att ta in den kränkande artikeln om mig än mer anmärkningsvärd. Det betyder ju att vem som helst kan skapa en Yahooaddress och kalla sig Robert Lind i Kramfors och ljuga om människor ohejdat för att sedan få förtalet publicerat i Aftonbladet...så länge jag förtalar rätt människor förstås.

Aftonbladets märkliga syn på debatt


Anna HjalmarssonAtt det är mig som åsyftas i Aftonbladets debattartikel råder det inget tvivel om, och det lär ju inte vara så svårt att gissa för de övriga 80 000 läsare jag har haft sedan jag startade denna blogg för 9 månader sedan, men då jag skriver till Anna Hjalmarsson för att begära ett genmäle på artikeln då den inte bara är kränkande utan dessutom innehåller rena lögner såsom att jag skulle ha publicerat vårdnadsutreningar o dyl så blir jag avspisad. Visserligen känner hon för min situation säger hon. Jag tar mig dock rätten att tvivla på det. Detta är det mail jag skickade till denna mäktiga envåldshärskare över Aftonbladet debatt:

Till Anna Hjalmarsson:
Hej Efter att sedan i Oktober 2008 skrivit 182 inlägg på min blogg "Daddys" så sitter jag här nu och vet inte vad mer jag kan skriva. Du är långt ifrån den första journalist jag har haft kontakt med. Jag har skrivit anmälningar till polis, Länsstyrelsen och JO och JÄMO, men överallt bara mötts av dörrar som slängs igen i mitt ansikte. Jag har förklarat gång på gång vad som skett, och hur den enormt starka kärleken mellan en pappa och hans barn fullständigt är på väg att krossas för alltid oavsett vad jag än skriver, berättar och bevisar. Så vad skall jag skriva till dig som skulle göra någon skillnad?

Efter 3,5 års kamp och säkert över 100 000 ord, vad är det jag inte har provat? Vad har jag inte redan sagt? Jag hade i den första muntliga förhandlingen all bevisning som krävdes för att mamman begått brott som enligt lagen skulle ha renderat henne fängelse. Hon hade sitt ord. Det vägde tyngre.

I ett och ett halft år fick jag åka 20 mil varannan vecka för 4 timmars bevakat umgänge. Detta beslutades för att mamman sa att jag var farlig. Inte hur, bara att. Men jag gjorde det. Jag missade inte ett enda besök. Efter dom fyra timmarna svischat förbi så grät min dotter och klamrade sig fast vid mig så jag inte skulle lämna henne igen, varje gång. Själv spelade jag obekymrad och försökte trösta men grät i bilen hem då hon inte kunde se mig längre. 

I huvudförhandlingen vittnade bl a min 9 årige sons mor, min kontaktperson, min gode vän och f d kollega, dokumentärfilmaren Helena Nygren som dessutom bott granne med oss under en period, min mor samt skriftligen min chéf på min dåvarande arbetsplats som var ett behandlingshem för ungdomar med drog och kriminalitetsproblem, mina kollegor och grannar...alla sa dom samma sak. Joakim Ramstedt är en kärleksfull, lugn och snäll person som avgudar sina barn, precis lika mycket som dom avgudar honom. Mamman hade sin mor som vittne. En kvinna som utan anledning hatar mig som pesten och som fick sin egen dotter tvångsomhändertagen då hon var minderårig.


dangerTingsrätten ifrågasatte mamman som lämplig vårdnadshavare, men följde ändå familjerättens rekommendation och dömde mig att förlora vårdnadsrätten, enligt 2006 års vårdnadslag. Under det året som följde på domen så gjorde jag allt för att följa domen, mamman bröt mot den ständigt. Men detta kunde jag inte göra något åt. Jag var för rädd för socialtjänsten för att vända mig dit. En rädsla som var befogad har det ju visat sig. Tingsrätten avslog mina ansökningar om verkställighet.

Men som sagt, allt detta har jag skrivit till leda nu. Ingen vill ju lyssna. Varken Aftonbladet eller Expressen vill ju ta upp fädernas helvete. Journalister som blívit mina vänner och stöd är tidigare kvällstidningsjournalister såsom Ingrid Carlqvist och Katarina Folmer. Båda har lämnat den världen då dom alltmer frustrerat såg hur deras insikter i frågan inte fick komma till tals. Allt gällande det juridiska gatlopp som jag sprungit i flera år är mailat, postat och publicerat. Vad hjälper det att göra det ännu en gång med ännu en kvällstidningsjournalist? Själv hade jag kastat mig över det här fallet som en hungrig varg om jag varit färdigutbildad och haft min presslegitimation. Allt som behövs och som inte är allt för integritetskränkande mot framförallt mamman finns ju att ladda ner på min blogg. 

Dom som gjort det och lyssnat på mina inspelade samtal med socialtjänst, polis och åklagare, för att inte tala om mamman som är "livrädd" fär mig har klentroget skakat på huvudet och ifrågasatt sina sinnen, men ingen kan ju göra någonting, även fast många ser och stöder mig helhjärtat.

Återstår då att tala om min sorg, min saknad och min smärta. Min ångest och mina sömnproblem. Mitt viktras och mitt alltmer sviktande närminne och andra stresssymptom, men även det har jag gjort. Då ömkar jag mig själv, enligt människor som tar sig rätten att döma mig för att jag åtminstone försöker behålla ett uns av värdighet och självrespekt genom att stå upp för min dotters rättigheter på min blogg. 

Jag har material som lätt skulle fylla en
sadbok, ändå har jag inte lyckats hitta dom där orden som kan få en människa som du eller dina kvällstidnings kollegor att förstå den smärta jag levt med i snart fyra år. Jag tror inte dessa ord ens existerar. Att tvingas läsa debattartikeln om mig idag, för att den var om mig rådde det ju föga tvivel om, åtminstone för dom 80 000 personer som läst min blogg sedan i Oktober, var bara ännu en nål i den voodoo docka som jag känner mig som. Jag är numera alltför känslomässigt skadad och bedövad för att ens bry mig speciellt mycket. Sånt har jag tvingats vänja mig vid sedan jag för någon månad sedan valde att gå ut och ge papporna ett ansikte och offentliggöra både mig själv och det jag utsatts för.

Mitt fall är inte på något sätt unikt, förutom på den punkten att jag besegrat min rädsla för de myndigheter som tystar oss fäder genom den juridiska skräck dom genererar. Det var inte förrän mamman genom familjerättens försorg anklagat mig för det vidrigaste av brott och jag maktlöst tvingades se hur min dotter utsattes för rena övergrepp under polisens förhör, som jag bestämde mig för att släppa mitt material offentligt. Min dotter skall i alla fall slippa det som hennes mor drabbats av. Att få gå genom livet i tron att hennes far är en elak människa som begått övergrepp på henne.

Men det svåraste av allt, och som gör att jag inte kan sluta gråta är att långsamt behöva acceptera tanken på att jag aldrig mer kommer att få uppleva känslan av min dotters armar runt min hals. Hennes lilla ansikte som borrar sig in i min hals medan hon sorgset säger "pappa". Att jag aldrig mer kommer att få höra hennes ljuvliga skratt då jag busar med henne. Aldrig mer få känna hennes kropp som kryper intill min då vi läser saga på kvällen.

Jag har under dessa år vägrat att acceptera detta. Jag har kämpat, bankat på stängda dörrar, suttit nätterna igenom och skrivit och skrivit och skrivit, hela tiden närande ett hopp om att någon till slut skulle se det uppenbara. Men jag har nu tvingats försöka åtminstone börja processa tanken på att det inte kommer att hjälpa vad jag än gör. Detta system som vi kallar familjerätt ser ju det uppenbara, men är ändå beredd att sända mig i fängelse för att jag skrivit sanningen om vad som görs mot våra barn bakom dess fasader.

Medierna ser ju det uppenbara, men vill inte ner och röra i skiten. Det skulle kanske stänka för mycket på dom själva, vad vet jag? Men denna sorgeprocess är omänslig. Förmodligen det hårdaste straff en domstol kan utdöma i dag. Åtminstone för mig. Fängelset fruktar jag bara en hundradel så mycket. Att inte få vara en del av sitt barns uppväxt trots att jag gjort ett gott jobb som pappa. Att samhället gynnar en tydligt personlighetsstörd och känslomässigt skadad mamma och reducerar mig till en endast en avelstjur med betalningsansvar, samtidigt som jag och andra fäder varje dag i eran tidning beskrivs som mordiska, incestuösa och allmänt farliga är rent själsmördande.

Detta är bara ren propaganda av den värsta sorten, eftersom den sticker svärdet rätt in i kärleken som borde råda mellan män, kvinnor och barn. Mitt liv är förstört. Jag kommer inte att få någon upprättelse i det samhälle vi har skapat, där ett påhittat patriarkat som jag aldrig har tillhört får finna oss i att förlora våra barn och fängslas på enbart en kvinnas ord. Jag vet inte om det går att komma över detta?

Om mitt barn hade dött så hade jag kunnat bearbeta sorgen och så småningom kanske börjat kunna leva igen, men mitt barn är inte död. Hon lever 10 mil härifrån, men skall till varje pris "skyddas" från en far som lätt kunde ha gått i döden för henne. Jag skiter i att skriva om all rättsröta och trixande från socialtjänst, barnhus, kvinnojourer och åklagare som tillåts förstöra ytterligare två liv. Det tjänar ingenting till ändå. Jag förstår nu att de brott som döljs bakom socialtjänstens tillrättalagda sekretesslagar och som förstör generation efter generation är sanktionerat ända från toppen av vårt samhälle och inget som min lilla blogg någonsin kommer att kunna ändra på.

Men kanske ni kunde tänka till en gång extra innan även ni kastar stenbumlingar mot en människa som redan ligger blödande och oskadliggjord. Det är numera egentligen allt jag ber om och hoppas på.

Med vänlig hälsning Joakim Ramstedt


Aftonbladet svarar

AftonblaskanAnna bevärdigade mig åtminstone med ett svar. Detta är vad jag fick tillbaks:

Hej!
Först vill jag uttrycka min djupaste sympati för dig och din situation. Tro mig, jag vill inte på något sätt förminska den förtvivlan, sorg och maktlöshet du känner. Debattredaktionen tog in artikeln därför att man ansåg att diskussionen om, och i så fall när, det kan vara ok att publicera personuppgifter på nätet är intressant och viktig.

Man var mycket noga med att ingen blogg eller debattör skulle pekas ut i detalj i texten, det är allmänna uppgifter som skulle kunna passa in på flera håll. Sedan har du, och vad jag kan förstå några andra, ändå uppfattat det som att det är din blogg det handlar om. (påminner det inte lite om bonniers försvar gällande boken gömda?)

Det skulle naturligtvis kunna vara så. Eller också inte. Det kan varken du eller jag veta säkert, vad vi än tror eller gissar. Jag beklagar om du upplever publiceringen som ett påhopp på dig. Det har absolut inte varit Debattredaktionens avsikt. Jag förstår att du känner dig attackerad från ännu ett håll och vill gå i svaromål.

Men eftersom artikeln handlar om allmänna frågeställningar och inte i detalj pekar ut någon speciell blogg kan vi inte publicera ett svar som bemöter den som om den gjorde det. /Mvh Anna Hjalmarsson, webbredaktör aftonbladet.se/debatt


Sedan blev det tyst

Ni som följt min blogg ett tag nu vet ju lika väl som jag vilken pappa som åsyftas i debattartikeln. Att ens betvivla det bevisar i alla fall en sak. Det är inte Anna Hjalmarsson som är den eller de från Aftonbladet som varit inne på min blogg ett antal gånger och läst vad jag skrivit, och vad jag publicerat ut. Jag skrev ännu ett svar till Anna som löd:

Tack för svaret
Tro mig, jag vet att det är min blogg det handlar om eftersom nämnde Moa har skrivit minst ett dussintal mycket elaka kommentarer på min blogg de senaste veckorna. Det råder heller ingen som helst tvekan bland alla dom som följer min blogg vilken som åsyftas. Men det gör mig ingenting. När Expressen skrev om min blogg på sin första sida under debatten om gömda i vintras så fick jag många nya besökare och de allra flesta undrar liksom jag varför just denna mycket viktiga fråga absolut inte får rapporteras om i våra nyhetsmedier. Trots att Expressen endast skrev ordet "pappablogg" så visste alla intresserade snart vilken det rörde sig om. Jag tror kanske du underskattar människors slutledningsförmåga i ditt resonemang.  

215 160 flickor bor utan sina pappor
33 827 flickor bor utan sina mammor
214 910 pojkar bor utan sina pappor
44 809 pojkar bor utan sina mammor
Källa: SCB

11 procent av alla svenska barn saknar helt kontakt med en av sina föräldrar, i huvudsak pappan.
75 procent av alla barn som i huvudsak bor hos den ena föräldern träffar den frånvarande föräldern mindre än en gång i veckan. Källa: Barnombudsmannen och SCB

Detta beror i de allra flesta fall på att papporna av familjerätt och domstolar motarbetas i åratal tills dom antingen är för knäckta eller panka för att kämpa vidare. Det är då dom sedan beskrivs som svikarpappor som inte bryr sig om sina barn. Dessa förekommer,men är lika ovanliga som motsvarande mammor. Dessa siffror rymmer så fruktansvärt många tragedier och en kostnad både i pengar och mänskligt lidande som är omätbar. Men ifrån våra demokratiska vakthundar hörs inte minsta morr.

Jag är väldigt nyfiken på att få reda på den egentliga anledningen. Jag har läst Kerstin Weigls föraktfulla krönika där hon uttryckligen säger att hon har ett helt skåp fullt av fall som förtvivlade pappor skickat in, men eftersom hon anser att dom flesta pappor ljuger och brister i sitt ansvar så anser hon inte det är mödan värt att skriva om det.

I så fall har vi en s k fri press i sverige som diskriminerar hälften av Sveriges invånare pga kön, och då är det faktiskt väldigt allvarligt. T ex artikelserien av Kerstin Weigl om dom 153 kvinnorna på 2000 talet som frossade i blodiga detaljer och manshat. Denne Weigl som dessutom spökskrivit böcker åt Mia Eriksson som är en konstaterad lögnare, och barnkidnappare utan något som helst samvete ens gällande sina egna barn.

Varför inte göra en artikelserie om dom mer än 11 000 män som mist sina liv på sina arbetsplatser sedan 1955? Det har under samma epok knappt dött en enda kvinna på ett jobb. Undantaget var det året då Estonia sjönk. Då var det nästan lika många kvinnor som män.

Eller en artikelserie som talar om sanningen när det gäller låglönejobben. Att 8 av 10 är mansdominerade. Korvkioskförsäljare, Parkarbetare, Vaktmästare, gatsopare, etc?  Eller en artikelserie som utröner varför självmord är nästa fyra gånger så vanligt bland män och pojkar som hos flickor.

En annan artikel som jag med stort intresse skulle läsa är varför anmälningarna mot fäder gällande sexövergrepp har ökat med 400 % sedan 1998, dvs det år som vårdnadsreformen skapades. Jag misstänker ett samband där, medan familjevåldsenheten på polisen ser det som en succé, och du kan ju gissa vilka kvinnor som sitter där.

En annan pangidé till artikelserie som jag bjuder på är hur män skall kunna förvänta sig rättvisa i tingsrätterna idag då Nämndemän tillsätts politiskt. 25% säger sig döma efter sin politiska övertygelse, 50% säger att dom vill det, hur många tror du det är som gör det omedvetet?  Samtliga partier i Sveriges riksdag utom (m) definierar sig som feministiska partier. Summa summarum, män anklagas, feminister dömer.
En sådan artikelserie skulle ju väcka stort intresse.  

Du tror väl nu att jag är arg och bitter för att ni enligt mitt tycke bedriver en väldigt enögd journalistik. Om jag inte missminner mig så hymlar väl inte Aftonbladet heller med att man är en feministisk tidning. Även om man får gräva djupt på er site för att hitta den informationen. Men jag som sysslat med att lobba för jämställdhet så länge nu märker en tydlig trend ute på nätet, där det nu snarare börjar blåsa väldigt antifeministiska vindar.

Därför menar jag verkligen allvar då jag säger att ovanstående förslag till artikelserier skulle verkligen bli en succé för Aftonbladet. Ni skulle hyllas över en stor del av bloggvärlden. Ibland måste man ju sticka upp fingret i luften och känna åt vilket håll vinden blåser. Jag tycker dock att du resonerar konstigt när du å ena sidan säger att debatten om när och under vilka omständigheter det kan vara ok att publicera bilder på bloggar är viktig. Du låter då denne Moa som av, för mig någon okänd anledning till den milda grad retat upp sig på att just jag gör det, medan hon inte tycks vara ett dugg upprörd över de tusentals andra föräldrarna, speciellt mammor på sina bloggar gör det. Och visst det är väl en viktig fråga. Men kalla det inte för debatt när bara en åsikt får komma ut och inte den andra. Då gör du ju ett kardinalfel som debattredaktör anser jag.  
MVH Joakim


truthMen sedan dess har det varit knäpptyst från nämnde redaktör. Jag förvånas inte över det, men är djupt bekymrad över den fortsatta diskrimineringen och lögnkampanjerna som bedrivs av våra mest lästa tidningar. Dom använder sig av rena sektledarmetoderna och resultatet blir detsamma. Kriminologen Mikael Rying på mittuniveristetet fick nyligen uppdraget att för TT:s räkning ta fram siffror på det kvinnliga våldet. Detta är bl a annat vad han skrev i sin rapport:

- Runt tio procent av dem som dödar i Sverige är kvinnor. Så har det sett ut åtminstone de senaste 200 åren, säger Rying.
Hans siffror omfattar fall där en kvinna befinns skyldig till mord, dråp eller grovt vållande till annans död.
Här finns ett mönster i kvinnors dödande som skiljer sig från männens. * I betydligt större utsträckning dödar kvinnor inom familjen. I nio fall av tio är hemmet brottsplats och i åtta fall av tio riktas våldet mot en familjemedlem.
* I hälften av kvinnornas fall av dödligt våld är offret make eller partner, för männen gäller det en femtedel av fallen.
* Relativt sett dödar kvinnor sina egna barn i mycket större utsträckning än männen. 30 procent av kvinnors dödliga våld är riktat mot barn, jämfört med fem procent av männens.

Detta är inte den bilden som förmedlas i den feministiska tidskriften Aftonbladet. Där får vi en rakt motsatt bild. Min dotter är bara en av tusentals av barnen som får betala priset. för denna desinformation.

Har man inte då rätt att ifrågasätta deras uthängning av mig då jag endast försöker göra människor uppmärksamma på att våra barn lever väldigt farligt under det beskydd som tjänstemän har en skyldighet att ge dom. Tjänstemän som läser aftonbladet säkerligen flera gånger i veckan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

 • L.P säger:

  Jävlar,vad jag blir förbannad när jag läser denna artikel,att en far blir så illa behandlad för att han vill sitt/sina barn väl(menar nu de flesta pappor som berövas sina barn).  Men värst är det ändå för våra ungar,som påstås ha "rotats" efter att en viss tid har gått,som sedan väger tyngre än vad barnets egna vilja och önskan gör.......  Hur fan är det möjligt?  Varför händer det så många barn?  Och vilka är de ansvariga?  //L.P  www.pappa-barn.se  2009-07-17 | 10:13:10
 • Mikael Karlsson säger:

  Mycket bra skrivet till redaktören. Du fick ju åtminstone ett svar från dem. Jag tror inte att det är lönt att gå in i polemik med dem. Dom skriver ut i från en allmän syn och det är vad de hävdar. Där med kan de tysta resten av skrivelserna.

  2009-07-17 | 11:38:45
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Rospiggen säger:

  Ditt sätt att skriva och din vasshet, desperation och frustration är way over their heads rent journalistiskt. Att du inte blir bemött utifrån din story, att det inte får mer uppmärksamhet än det får är skandal och än mer skandal är det att Moa bara behövde knattra lite på sin dator så vips, kom det in på debattsidan - vilken debatt??  Ditt brev till Aftonbladet är så himla gripande och sorgligt. Dina fysiska symtom på alla dessa års kamp borde vara skadeståndsbelagda för vad har mamman och mormordern behövt göra? Ingenting. Bara snacka och snacka men du å andra sidan får kämpa dig blå och stånga huvudet i väggen och ändå hjälper inte det.  Håller med L.P här ovan, att bara för att barnet bott mest hos den ena är det inget som säger att det är det bästa hemmet eller den bästa föräldern. Att lyssna till vad barnet säger och vad det vill är faktiskt vad vi måste göra. Men när inte ens Maria Brage gör det, vem ska då göra det?  Nu kommer snart kusinveckorna men Rania är inte med i år och bara tanken på det ger mig ont i magen. Jag hoppas du orkar igenom dessa.

  2009-07-17 | 12:01:47
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • ab0x säger:

  Att läsa på din blogg är inte bra för mitt blodtryck. Majoriteten av inläggen kräver att jag går ut på altanen och tar lite luft, så frustrerad jag är. Och då tänker jag på hur inte du måste känna dig. Fyfan.  Angående dina stresssympton m.m: Har du funderat på att gå till en psykolog? Eller det kanske blir för dyrt? Om du känner att du vill kan du även vända dig till kyrkan. De kan hjälpa mycket! Även om man inte är religiös. Gemenskapen kan ge mycket.  Jag hoppas verkligen du får upprättelse tillslut.  Mvh Ab0x

  2009-07-17 | 12:45:47
 • maukonen säger:

  Jäklar vad bra skrivet !!!  Tyvärr så är massmedia inte ett dugg intresserade av pappors helvete på jorden - deras saknad after sina barn.  Går det att göra e debatt på tex. Newsmill om massmedias ointresse för pappor och pappa barn problem ?  2009-07-17 | 12:57:06
  Bloggadress: http://maukonen.wordpress.com/
 • Anonym säger:

  När du blir uthängd, hur du nu kan anse att du är det i AB. Så är det skandal?  När du "hänger ut" din dotter så är det helt ok?  Uppriktigt: Jag förstår inte ditt resonemang.  Jarri

  2009-07-17 | 13:31:27
 • Vingelpingla säger:

  "Det papporna´s bloggar gör är att kämpa för sina barn, inga barn skall behöva uppleva sådana vårdnadstvister, det är just det bloggarna syftar till, och det är inte bloggen som skapat problemen, utan lagstiftarna, myndigheterna, samt medias svårighet med att uppmärksamma detta. Det Moa gör är att väva in och peka ut en för henne specifik pappa, varför? Att blanda in barnlik mfl virriga förgreningar. Känns osmakligt när det är så uppenbart vart det riktar sig."  kopia på min kommentar på AB

  2009-07-17 | 14:11:05
 • Mikael Karlsson säger:

  Massmedia har tagit upp Pappors problem, Detta har skett tidigare men de kan kanske inte skriva om det varje dag. För nått år sedan hade jag kontakt med ett par journalister som förklarade problematiken.  När Massmedia börjar skriva om ett fall så kan de endast ge en bild av vad som sägs av en part. Soc och andra instanser lägger locket på och hävdar tystnadsplikt och sekretesslag mm mm ... där av kan de aldrig komma åt problematiken och får aldrig en klar bild ... Tyvärr.

  2009-07-17 | 14:13:34
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Vingelpingla säger:

  "Vingelpingla, 56 år, Stockholm, Idag 10:10

  Vi får väl acceptera att det var månd mitt i juli när debatt-artikeln slank igenom. Moa's Rubrik:Var är skyddet för oskyldiga på nätet? Sista meningen:Var är skyddet när det är helt lagligt att lägga ut bilder på dödade barn? Det är dramatik, för Moa att krydda och ge sin personliga vendetta mot någon/något hon retar sig på! Jag mår illa av att döda barn används som någon bekräftelse på att man har något att säga. Därför menar jag att det var synd artikeln inte skrevs öppet ärligt och direkt menad till den det avsåg. För då hade kanske en riktigt viktig debatt startat nu istället för senare, den om alla de barn som förlorar en av sina föräldrar, halva sig själva, för var och en som får se hur det går till i vissa kommuner, nästan efter manualer, skulle bli mörkrädda, och skulle som jag hylla dem som aldrig ger upp sina barn. De är hjältar för så många, så många som drabbas utan att ni ser dem."  Hej, denna kommentar raderades i "debatten" vill uppmärksamma detta, två ytterligare kommentarer har raderats, då som jag uppfattade pga att jag nämde Daddys i texten, det kan jag köpa, även om det var uppenbart, men denna?

  Var jag för nära sanningen? Har lagt in den igen man får funderingar.

  stor kram

  2009-07-17 | 14:24:54
 • Medborgare X säger:

  Jarri!  Jag uppfattar det inte alls som att Daddy blir upprörd av att han (indirekt) hängs ut i debattartikeln. Det är snarare att Aftonbladet inte vill ge honom möjligheten till ett genmäle som upprör honom.

  2009-07-17 | 14:25:26
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com
 • Frida säger:

  Jarri man bör tänka innan man talar, om man vill prata om "hänga ut" så är det uppenbart vilka som blir uthängda, och som detta irriterar, Moa artikeln var bland det virrigaste och ett nedrigt angrepp på daddys blogg, inlindat och klantigt.

  jag håller på att bakfylla på redaktionen, fösummligt och tillrättavisat av chef, därav raderingarna som många ondgjort sig av.

  Om du nu tänker, det kan ju vara en annan blogg, visa mig isåfall den.

  Då blir det altså Angrepp på person, och för detta måste man beredas plats att kunna gå i svaromål, men det ville man inte där har du misstaget, locket på radera lite, låt det rinna ut i sanden.  alternativ läs innan du skriver, dvs förstå vad bloggen handlar om.  2009-07-17 | 14:47:26
 • Roback säger:

  Lyssnade alldeles nyss på Elsie Johansson i P1. Hon fick en fråga från en lyssnare med samma problematik som du. Det svar lyssnaren fick bör du lyssna på Daddy, det skulle kunnat handla om dej, och Elise J verkar ha tänkt samma tankar som du i dessa frågor. Rekomenderas!

  2009-07-17 | 14:58:20
 • Anonym säger:

  Rainias genmäle då?  Vad jag har försvarat Moas artikel har jag lite svårt att begripa? Hur tänker du nu frida?  Jag tillskriver inte Moa något av värde och jag inbillar mig att Daddys intresse av genmäle ligger i rejongen få fler läsare. Det är i och för sig, inte av ondo. Men gynnar det Ranias rättigheter?  He he.. Jasså, var de bakfulla på redaktionen? Var du där? ;-)  Jarri  2009-07-17 | 15:01:56
 • Anders säger:

  Har innan nämnda artikel inte följt denna blogg, men kan säga att bara genom lite ströord i artiklen så blev faktiskt denna blogg första träff på både google och på bloggportalen, så det vore ytterst märkligt om inte det var just denna som åsyftades i artiklen, och isåfall borde journalisten självklart dementerat detta i efterhand.  För övrigt tycker jag ditt mail och övriga inlägg till detta är helt enastående, och hade Aftonbladet någon som helst kurrage så borde de låta dig skriva en artikel om din situation, eller situationen i allmänhet eftersom de inte vill peka ut något specifikt fall.

  2009-07-17 | 15:41:39
  Bloggadress: http://blogg.aftonbladet.se/aceeo
 • Medborgare X säger:

  Daddy!  Mitt i eländet med Aftonbladet Debatt kan jag rekommendera dagens debattartikel av Inger Rene (m) och Anta Avsan (m) i DN Debatt. Den heter ''Hög tid göra om reglerna vid vårdnadstvister'' och är riktigt bra tycker jag. Jag har bara läst pappersvarianten, men den borde finnas på nätet också!

  2009-07-17 | 17:23:01
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com
 • Kunde inte låta bli att dra paraleller på två vis. säger:

  "Svar till Kalle: Vårdnadstvister är offentliga handlingar, men visst underlättar det om någon lägger ut dem på nätet. Det är ett tragiskt fall med Piper vs Piper som drivits till ytterligheter, men jag är fullt övertygad om att barnen i långa loppet inte mår dåligt av sanningen. Det vore dessutom omoraliskt att inte låta allmänheten ta del av information av denna kaliber.  Vårdnadstvist papperna är en skrämmande och uppväckande läsning som många bör ta lärdom av, speciellt andra som är inbegripna i vårdnadstvister eller står inför begreppet att bryta sig loss från ett dött förhållande där barn är en av ingredienserna. Även anhöriga bör läsa några exempel av vårdnadstvister för att att kunna spåra sjukdomsförlopp och manipulativa beteenden då de endast ser en sida av saken. Det finns ingen vinst i att hemligstämpla papper som angår oss alla. Svartsjuka är en hemsk sjukdom, som vi alla bär inom oss. Den civilisatoriska fernissan är lövtunn och sjukdomen kan bryta ut. I det här fallet har synnerligen välutbildade personer hängivit sig åt grotesk manipulation av barn. Personer som dessutom arbetar med personlig utveckling. Tala om djävulens advokater!  Något som blivit lag i vårdnadstvister är att en förälder eller båda ljuger sina barn fulla och manipulerar de små på skiftande nivåer. Det är ett ytterst kortsiktigt tänkande för förr eller senare kommer sanningen fram och då står den som låtit sin småaktighet och egoism naken och förnedrad. Barn växer upp, något som många har svårt att förstå. Här är vårdnadstvist-papperna ett viktigt dokument för barnen Piper. Deras mor står med rumpan bar och övergrepåpet är flagrant – det har skett i hemmet – av deras mor! I andra fall är det fadern som är den skyldige även om det vanligaste är att modern är den manipulerande. Carls sida av familjen tror jag inte mår dåligt av att papperna nu ligger till allmän beskådning. Han har i en svår tid uppträtt rakt igenom som det anstår en gentleman. All heder till Carl.  Ta det lugnt och gilla läget – Ni i Johannas sida av tvisten bör inta en ödmjuk inställning. Man kan anse att Ni också är brottsoffer. Även Johanna Piper kan ta lärdom av pdf:en när hon botats från sin sjukdom. Tyvärr har svartsjuka och sjukdomar i den delen av psyket en dålig prognos, vilket gör det ännu viktigare att mota Olle i grind innan “the shit hits the fan”."

  2009-07-17 | 19:55:03
 • susanna svensson säger:

  Jocke du måste läsa det här det är inte ditt fall men det tar upp frågan med dåliga polisförhör. http://blogg.expressen.se/svenerikalhem/

  2009-07-17 | 20:18:38
 • Leroy säger:

  Medborgare X jo den finns här:  http://www.dn.se/opinion/debatt/hog-tid-gora-om-reglerna-vid-vardnadstvister-1.913145  Men skamligt hanterat av A-Bladet -Daddy

  X-pressen sitter säkert lika bakbundna i det Chicken Race dom kör. Bonnier, Pirater och Shiebstedt. Får väl hoppas att obereonde media (SVT) (SR) eller Aschberg våga reda ut begreppen.

  Ställa dom frågor som en del ger blanka fan i.  Lite som Grannfejden.  Den enda media som jag sett gjort detta ordentligt är nog Göteborgs Posten.:  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=432977  Är det verkligen ingen som visar att dom vill agerar?  Leroy  2009-07-17 | 21:35:54
 • Trollan säger:

  Lite märkligt är det allt att man tar in en debattartikel som ska vara "generell" så kan man inte låta en person som har gjort sig skyldigt till det som personen vänt sig emot komma till tals. Det känns som det är så man kan skapa en öppen debatt. Men å andra sidan är det väl kanske inte det man är intresserad av.  Tack Leroy för länken till GP. Tragiskt att det ska gå så långt, men det fallet borde väl leda till att man ser över det här med regler för skyddat identitet. Det var väl något sådant som Thalén diskuterade på DN för ett tag sedan. Man skulle tänka på barnen....

  2009-07-18 | 16:17:04
  Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
 • KimhZa Bremer säger:

  Fasansfull artikel om dig i Aftonbladet...  Jag mår illa när jag tänker på hur denna tokiga propagande fortsätter att spridas, i det "godas" namn, så vilseledande och enkelt att "ta till sig", för dem som inte vet vad det handlar om. Vet hur sanningen egentligen ser ut. Eller har möjlighet att sätta sig in i helheten.  Denna Moa Karlsson är en synnerligen ond människa.

  2009-07-18 | 18:29:36
 • v säger:

  Du är paranoid

  2009-07-18 | 20:14:04
 • Li säger:

  Fattar inte hur aftonbladet menar att det är meningen att det ska vara en generell debatt om det hela och att det inte är meningen att man ska skriva om enskilda fall.

  Artikeln i sig nämner 3 specifika fall(fyra om man räknar med att det var 2 röda kryss). Om nu aftonbladet menar på att det inte är daddy som nämns utan att det är allmänna uppgifter som stämmer in på flera håll. Någon som vet om fler identiska sidor med denna?

  Tycker att Anna och aftonbladet har tabbat sig aningen.

  2009-07-18 | 20:59:44
 • Leroy säger:

  Medborgare X har skrivit en bra artikel:  http://www.dn.se/opinion/debatt/4-276-forfoljda-barn-behover-regeringens-hjalp-1.910003  Även Trollan verkar nu ha sett hur det går till.:  http://trollan.wordpress.com/2009/07/18/tankar-om-ansvar/  (Tankar om ansvar) Ja det borde rendera i handling av de valda eller insatta tycker man ju.  Ingela Thalen sär den som skrev artikeln om barnahusen och de utsatta barnen med skyddad identititet var tydligen den folkvalde som skrev på i fallet Sabre som GP skrivit om. ???  Leroy

  2009-07-18 | 21:31:30
 • Medborgare X säger:

  Leroy!  Det blev nog något fel i länkningen där. Jag har aldrig lyckats skrivit någon artikel på DN Debatt... :-)

  2009-07-18 | 22:35:37
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • Leroy säger:

  Så klart M X så skall du ha kred:  Din länk:

  http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2009/07/lanktips-17-juli-2009.html  På någe vis så råkade jag förvilla mig mellan ditt och datt. Jag hoppas verkligen att barnen får inte att föräldrar påstår eller myndigheter går på detta och tycker att det är ok att man tar.  Innan utredningar visat på ev. vilja, lämplighet eller förmåga.  Leroy  Leroy

  2009-07-18 | 22:51:45
 • Daddy säger:

  Medborgarperspektiv är en utmärkt blogg som numera är länkad från min.  Ingela Thaléns artikel i DN ger jag dock inte mycket för. Barnhusen i sig är ju en bra idé, men som dom används idag som någon sorts vapen mot barns och pappors relationer är det ju helt fruktansvärda inrättningar. Dessutom förstår jag inte hur en människa som Brage som förhört mitt barn nu två gånger kan få komma i närheten av ett barn.  Borde hon inte istället bli glad då Rania säger att hon tycker om pappa och vill vara hos honom? Istället leder HON själv in samtalet på snoppar och snopplekar. Den människan har sjuka sexuella böjelser.  Ni som har hört mitt samtal med åklagare Kvarnström som är förundersökningsledare har ju också hört honom säga två gånger under samtalet att ett nytt förhör måste hållas med Rania eftersom min advokat måste få chansen att närvara.  Nu har ett nytt förhör hållits för snart två veckor sedan. Jag fick inte besked, inte heller min advokat utan man höll förhöret utan vare sig mig eller min advokat närvarande.  Man ringde upp Alexander Barkman som är mitt ombud i själva vårdnadsfrågan. Han upplyste då om att min offentlige försvarare Peter Haglund var på semester men att han kunde nås på mobilen, som ju dessutom är utrustad med voicemail. Något samtal har inte ringts till Peter Haglund. Istället väljer man att hålla förhör med Rania ändå, vilket jag förstår är helt bortkastat eftersom enligt åklagarens egna ord, min advokat har rätt att närvara. Vad dom tvingade henne att göra och säga den här gången har jag fortfarande inte fått besked om.  På måndag skulle hennes sommarumgänge med sin släkt ha inletts. Något som jag vet att hon sett fram emot länge. Frågan är ju av vilka själ hon förnekas även detta då ju både farmor, farfar, farbror, bror, kusiner kommer att vara närvarande. Skulle inte detta faktum utgöra ett skydd nog för henne ifall nu jag, hennes pappa skulle utgöra något slags hot mot henne, vilket ju i o f s är helt absurt?  Hur kan myndigheter få behandla barn på det här viset? Det är ju rent kriminellt.  Själv har jag och Robin varit i Östersund i en vecka. idag var vi ute på Indalsälven och fiskade aborre och åkte racerbåt. Robin fick tre stycken.  Det är en nöjd och glad kille som ligger i rummet bredvid och sover. Är det inte konstigt att jag som tydligen är misstänkt för otukt får ha gemensam vårdnad och obegränsat med umgänge med ett av mina barn, medan det andra inte får träffa mig alls. Inte ens då hela släkten är närvarande.  Fast det är klart om mamman sagt till familjerätten att vi är pedofiler allihop så tror dom väl på det också. I morgon åker vi ner hela gänget. En bilresa på 80 mil. Men jag har ordnat med en laptop och ett gäng filmer så barnen har lite att sysselsätta sig med i baksätet.  Dom här två veckorna med barnen är dom bästa på hela året, men i år blir dom en mardröm. Hur länge skall denna misshandel av min dotter få pågå?  Ni som skriver att bara en siida av denna historia belyses, kan ju fundera på varför. Jag har postat ut en del av all bevisning på internet. Tillräckligt för att visa att ett rent justitiemord begås mot mitt barn. Mamman har skrivit en kommentar på tidningen fokus där hon påstår att jag är misshandlande och farlig, utan att belägga det med ett enda bevis. Men vad jag vet är internet öppet för alla. Så om det funnits någon bevisning mot mig, som skulle slå hål på min version så förstår jag inte varför den i så fall postas ut.  Hittills har emellertid inte minsta gnutta bevis som motsäger det jag berättar kommit i dagen. Bara det faktumet tycker jag säger en del.  Tack för alla vänliga kommentarer.

  2009-07-19 | 00:40:39
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Daddy? Är det barna huset i GBG som utför förhören eller sker det på Polisstationen?

  2009-07-19 | 12:06:43
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • xxXXxx säger:

  Anmälan Klagomål vid förhör.

  Sänt till länsyrelsen i Västragötaland  Jag vill här med lämna in ett klagomål gentemot den förhörs ledare Maria Brage som förhört ett barn vid namn Rania. I sitt utförande av förhöret har Maria Brage försökt att leda in Rania att påtala samt anklaga sin far för sexuella anspelningar. Då Rania inte velat anklaga sin far har Maria Brage försökt med ledande frågor och kommentarer att få Rania att anklaga sin far för sexuella anspelningar. Att på detta vis leda in ett barn att anklaga sin far på ytterst få indicier från modern som ligger i fejd med fadern Joakim Rahmstedt är mycket kränkande för både Rania och hennes pappa Joakim. Lika så är förtalet från moderns sida mycket allvarligt då detta kan sätta grova spår hos Rania i framtiden. Att föräldrar anklagar varandra för olika hemskheter vid tvist är inget ovanligt men det är skrämmande att se hur utredaren Maria Brage valt att tro och sedan leda in barnet och framtvinga ett erkännande med ledande frågor är ännu hemskare.  Lika så har inte Joakim Ramstedts juridiska ombud fått möjligheten att medverka vid förhör med Rania. Ingen har kallat Joakims ombud eller ens kontaktat denne för information trots att denne enligt lag har rätt att närvara.  Jag vill också göra en anmälan då man hållit Rania i från sin fader nu i mer än 140 dagar. Om man nu finner Joakim olämplig att vistas ensam med Rania är det brukligt att Rania får träffa sin pappa Joakim Ramstedt under övervakat umgänge. Detta har inte skett och jag ser att både Sociala myndigheter och Barnahuset samt mamman försöker att sära på far och barn på ett otillbörligt sätt. Joakim anses ju oskyldig fram tills dess att dom faller i ett sådant mål som detta.  Jag vädjar nu till Socialstyrelsen att göra en genomgång av fallet och försöka framtvinga ett umgänge mellan Rania och hennes far Joakim. Inte för Joakim utan för Rania som är i stort behov av både sin far och sin mor. Jag kan inte annat än se att man berövat Rania rätten till sin far på grund av föräldrarnas tvist och okunskap att samarbeta. Där med bör det ses som ett grovt övergrepp från de sociala myndigheterna samt från Barnahuset i Göteborg.  Med vänliga hälsningar

  xxxxxx xxxxxxxx

  xxxxxx x xxxxxxxxxxx

  http://www.xxxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx.se

  [email protected]

  xxxx-xxxxxx

  2009-07-19 | 13:36:32
 • xxXXxx säger:

  Såg att jag skrivit fel i texten och skrivit socialstyrelsen... Ändring görs och skickas in igen.

  2009-07-19 | 14:03:12
 • Anonym säger:

  Det är allt lite skrämmande att människor som varken vet det ena eller det andra, så kapitalt tar ställning för Joakim.  För att du ska komma någon vart Joakim så måste du nog anlita en kompetent person att hjälpa dig att se skillnad på bevis och åsikter. Jag har läst och lyssnat på allt du lagt ut. Det är ingen höjdare för dig! Och det journalistiska syftet. Vad är det?  Det du påstår om alla inblandade, dementeras ju av personerna i fråga i de inspelningar du gjort. Jag förstår inte hur du tänker.  Sen frågade jag dig tidigare om hur du kan anklaga Brage för ytterligare ett förhör. Det förhöret hade ju du/din advokat krävt. Hur kan du uppröras när sen förhöret blir gjort?  Och jag undrar också, varför säger du nej till övervakade besök med din dotter? Är inte övervakade besök bättre än ingen kontakt, för Rania?  Håll nu skolten kall och bemöt frågorna i stället för att attackera och hojta om hat hit eller dit!  Jag hatar ingen! Dessa attacker är bara en patetisk dimridå från din sida.  Förklara eller diskutera gärna i lugna tongångar.  Jarri  2009-07-19 | 14:42:57
 • xxXXxx säger:

  Jarri, Om du syftar på att jag tar ställning för Jocke så har du fel. Oavsett om Jocke är skyldig eller inte så har han rätt till en fullgod utredning så som alla andra. Vad jag kommenterar och klagar på är att utredningen inte skötts på ett korrekt sätt och att Rania måste få ha en god kontakt med sin far precis som alla andra barn skall kunna ha en kontakt med sina föräldrar.  I vårat svenska rättsväsen anses du oskyldig fram tills dess att du dömts i domstol. Jag har inte hört eller sett att Jocke nekat övervakat umgänge.

  2009-07-19 | 14:51:47
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag lyssnade på Maria Brages nekande av Jockes närvaro vid förhör. Det var hemskt vad hon vill påtala sina år som polis. Detta är standard Hade en handläggare på soc som sa samma sak till mig "Jag har jobbat i 20 år som handläggare" Denna handläggare finns inte längre kvar inom socialtjänsten.  En annan sak Jocke, Fick ni nått skriftligt från Maria Brage om nekande av närvaro?

  2009-07-19 | 15:09:11
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Anonym säger:

  Självklart ska utredningen vara korrekt utförd.  Jag förstår bara inte vad som blivit fel?  - Daddy och hans advokat har begärt ytterligare förhör. De visste att förhöret skulle äga rum den 6 juli. Framgår i en av inspelningarna. Ändå menar Daddy/advokten att de inte blivit underrättade. Joakim framför ju att han vet. Men gör inget för att underrätta sin advokat/jurisstassistenten. Trots att han vet att det pga det kan bli ytterligare ett förhör med dottern. Förorsakat av Joakim, precis som det 2:dra förhöret.  Vid kontakt med domaren i förberedande förhandling (inspelning) så undanber sig Daddy kontakt med dottern om det måste ske med kontaktperson. Alltså, jag menar att dagarna utan lilltjejen är självvalda, från Daddys sida. Jag kan tycka att umgänget med dottern är det viktigaste för dottern. Inte umgängesformen.  Maria Brages agerande är helt korrekt. Ingen misstänkt ska väl medverka under förhör med målsägaren. Däremot är det ju förunderligt att Daddys advokat inte var närvarande. Trots att Joakim visste datum/tid och plats.  Brage skröt inte om sin erfarenhet. Hon påtalade att hon aldrig varit med om en misstänkt som varit med på förhör med målsägaren.  Tänk vad olika man kan uppfatta saker.  Jarri

  2009-07-19 | 15:26:44
 • Mikael Karlsson säger:

  Nu har jag suttit och lyssnat igenom Förhandlingarna i Varberg, Jag hör inte att Jocke nekar till Övervakat umgänge, Däremot nämner han olika personer som kan tänkas vara stödpersoner. Han tar dock fram vad han kan se som problematik med de olika och om hur mamman kan neka olika personer.  Jag kan inte heller stödja motparten i att Daddy lagt fram en hatpropaganda på sin blogg, Däremot har han postat material som är offentliga handlingar efter det att det kommit i hans händer. Motprarten försöker endast få sympati igenom att nämna hans blogg i förhandlingarna vilket senare tystas av motpartens ombud. Ja du Jarri... vi uppfattar nog en hel del olika i hur förhandlingarna gått till och vad som sagts.  När det gäller Maria brages stoltserande med sina år som polis så kan jag bara säga att om man sitter eller står mitt emot en myndighetsperson som uttalar sådana kommentarer så är det för att de vill trycka ner en så att man inte skall våga opponera sig... Som sagt jag har själv varit med om att en Soctant vid namn Teija Jeppsson sagt så till mig.. dock misslyckades hon, Jag och en annan pappa fick väck denna inkompetenta handläggare från Bromöllas socialförvaltning som tur var... Hon var livsfarlig för barn.

  2009-07-19 | 16:16:42
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • KimhZa Bremer säger:

  Jag tror inte att Jarri har någon som helst erfarenhet av hur det kan gå till på familjerätter och med sociala myndigheter, i sådana här ärenden.  Det låter inte så. Det kan möjligen vara en liten ursäkt för hans/hennes totala ignorans.

  2009-07-19 | 16:48:30
 • sara säger:

  Jag fick scrolla himla länge för att komma hit men nu är jag här. Jag vill tipsa om en blogg för er som inte är så enkelspåriga att ni går på propagandan om att det allt som oftast är pappan det är synd om vid tvister. Mr "Daddy" sätter sig själv före sitt barn. Ett barn ska slippa bli uthängt på nätet av sin egen far och ett barn ska slippa fäder som först efter flera års tystnad kommer och kräver vårdnad(som i min länk). Två exempel på fäder som inte förtjänar kontakt med sina barn innan de tagit tag i sina personliga problem alternativt börjat bete sig som vuxna människor. Att ha vårdnad om ett barn är ingen rättighet, det är något som ska förtjänas. Att exploatera en dotter så som Daddy gör är riktigt vidrigt, oavsett om mamman är knäpp eller inte.

  Det är inte min blogg, men jag lider mer med henne än med en avdankad musiker som gjort det till sitt livs kall att sätta sig själv före sin dotters bästa. Jag tror säkert att han förtjänade vårdnaden innan allt detta satte igång men iom bloggen och dess minst sagt störda och självömkande innehåll har han visat att han inte kan ta hand om ett barn.  http://www.gammalfjortis.se/category/radslan.html

  2009-07-19 | 21:48:04
 • Anonym säger:

  Öhh..Sara..  Så pga Daddys blogg,så har plötsligt dottern inte kvar sin rätt att få umgås och ha ett umgänge med sin pappa?  Jarri,du och jag hör och läser på olika sätt det som hänt,kan det månne bero på att du skiljer dig från oss andra på något markant sätt?  Kan det vara som så att vissa av er har ett sk. egen intresse i att försöka stjälpa Daddys kamp för sin dotter?  Så kan det säkert vara,eller?  Idag finns det tusentals pappor som tvingas kämpa på villkor som strider mot etikett,och dessa sätt verkar vara de ända möjligheterna som finns kvar att använda mot tjänstemän/kvinnor som bedriver rörelser som är emot pappors rätt få ge kärlek,trygghet till sina barn,dessa tjänstemän/kvinnor till och med kränker barnens rättigheter för att barnen INTE ska få bibehålla sina band och rötter till sina pappor.  Och så snart "de" har en ny pappa i sina nät,så börjar alineringen,dvs att mota bort pappan ur bilden så snart som möjligt!  Jag mår illa av ert resonemang,Jarri och Sara,såna som ni är bara intresserade av att bejaka det kvinnliga könets "barnäganderätten" samt förstärka feminism,och det helt på barns bekostnad utan hänsyn till vad deras bästa verkligen innebär!  Och jag kommer fortsätta följa Daddys kamp för att dottern ska få sin rätt tillgodosedd för att få umgås med sin pappa.  Jag är en av många som kan vittna om daddys kamp för Rania,den dagen som dottern söker svaren till vad som hänt.........  Jag hoppas innerligt att det aldrig behövs,och att mamman tar sitt förnuft till fånga istället!  //L.P  www.pappa-barn.se

  2009-07-20 | 06:36:47
 • 4thFloor säger:

  Sara, tjejen vars blogg du länkar till har i ett inlägg hänvisat till en annan blogg:  http://brevtillminkarason.blogg.se/  En blogg om ytterligare en pappa som inte får umgås med sitt barn som han borde få pga en mamma som motarbetar honom. Jag rekommenderar dig att läsa den!

  2009-07-20 | 10:15:29
 • KimhZa Bremer säger:

  Sara:  "Att ha vårdnad om ett barn är ingen rättighet, det är något som ska förtjänas"  Säger du - och menar som en uppmaning till pappor. En mamma behöver alltså inte "förtjäna" denna vårdnad, den finns inbyggd i eftermätet då, eller?  Och vad skall vi göra med det?  Vad glad du måste vara nu, hursomhelst, när kulturen och lagarna är helt eniga med dina åsikter!  Och hur ledsna är inte samtidigt alla tusentals barn som har mist sin pappa i dessa systematiska kölhalningar.  "Avdankad musiker"? Vad fan är det för ett nedlåtande, grymt och otäckt sätt att kalla en pappa, som för sitt barn alltid är en "hjälte". Som älskar sin pappa därför att han är just - sin pappa.  Usch, din sjuka sort är ett sorg för oss alla.

  2009-07-20 | 15:56:38
 • Mikael Karlsson säger:

  INGEN skall behöva förtjäna vårdnaden av sitt eget barn. Det skall vara naturligt och följa direkt efter födsel. Däremot skall man bevisa att man kan behålla vårdnaden igenom att visa mognad gentemot sitt barn. Sen finns det mammor och pappor som saboterar för varandra så att vårdnad försvinner och tas bort. Det är bara för beklämmande med sådana föräldrar.

  2009-07-20 | 18:12:10
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se

Kommentera inlägget här: