daddys

Beware the fury of a patient man

Möt daddy

Kategori: Barn

daddyTjena assistenten! Trevlig midsommar. jag hoppas du förstår hur priviligierad du är som får fira den med dina barn.
Här är han alltså daddy. Denne mytiske figur som har plågat feministerna på nätet sedan i Oktober ifjol. Många käftsmällar har jag delat ut. Var och en har varit välförtjänt, men jag har aldrig haft för avsikt att såra eller skada någon. Jag njuter inte av det här. Jag är inte hämndlysten eller elak. Men när ni skadar mitt barn eller vilket barn som helst för den delen så reagerar jag. Då försvarar jag henne till sista andetaget. Så som jag ser på saken ingår det i en förälders plikter.

Vadå? Ser jag dyster ut? Visst, synd att säga att man mår som en prins. Min dotters mor och mormor håller min dotter fången och får to m hjälp av polisen med att utsätta henne för rena övergrepp. Bara att hindra henne från att träffa sin älskade pappa är väl illa nog. Detta känns ju inget vidare förstås, men det är min dotters smärta jag känner. Inte min egen. Mig får ni göra vad ni vill med. Det skiter jag i , men sluta jävlas med mitt barn. För när ni jävlas med henne så blir jag förbannad.

Dagens telefonsamtal gick till chéfen för min dotters dagis. Enligt henne så hade inga papper skrivits som på något sätt pekade på någon annan version av händelserna än den jag redogjorde för igår. Det har jag på band. Liksom när mamman säger att ett dokument existerar som beskyller mig för kidnappningsförsök. Någon av dom ljuger uppenbarligen. Dessutom på band. Det andra samtalet gick till socialkontoret i Kungsbacka. Det blev kort. "Är du vårdnadshavare?" "Nej", "Nej, vad fan ringer du hit för då?"...typ. Chéfen som jag blev lovad skulle ringa tillbaks, måste ha glömt bort det. 

Man måste tydligen vara vårdnadshavare för att inneha rätten att oroa sig för sina barn. Tänk om man hade vetat det lite tidigare. Vad många sömnlösa nätter man hade kunnat slippa då. 

midsommarMen skit i det där nu. Jag tänkte mest önska er allihopa en trevlig midsommar med en liten present från Daddy. Idag blev den färdig, den nya versionen av den låt jag skrev till mina barn en sen kväll i studion på den tiden jag fortfarande hade två barn. Det var det jag pysslade med i studion C. Det och spelade in musik till allsköns människor för att försörja dig, betala din del av hyran och alla andra fasta kostnader. Jag surfade inte på barnporr på internet. Var fan har du fått det ifrån? Det hade väl knappast kunnat betala några räkningar?

Om jag nu är så farlig, hotfull och våldsam, för att inte tala om så pervers att jag skulle tända på min egen 4 åring, så varför gör inte du samma sak C? skyddar ditt barn? Nätet ligger öppet för dig med. Att starta en blogg är inte svårt. Det klarar vem som helst. Men förutom ständigt nya skurar med anklagelser så möts jag bara av en kompakt tystnad. Vid tre tillfällen under det enda samarbetssamtal som du gått med på, ställde jag frågor som du inte kunde svara på. Varför regerade ni inte då assistenterna? Varför nekade ni mig ett enskilt besök för att visa upp allt jag har dokumenterat sedan domen föll, och mamman motvilligt tvingades att lämna ut dottern varannan helg. Varför ifrågasätter ni inte hennes påståenden om att hon var så rädd för mig att hon inte tordes sitta i samma rum för att diskutera situationen tillsammans med en familjerättssekreterare? Varför ifrågasätter ni inte varför hon ringde och gav mig sin adress 5 dagar efter domen, då hon samtidigt sedan 1,5 år levde under skyddad identitet för att jag är så livsfarlig.  Varför...varför...varför...?

Och framför allt, varför tog ni vårdnaden ifrån mig i Göteborgs tingsrätt, efter ni konstaterat att jag var den mest lämplige vårdnadshavaren, om det nu inte går att dela längre? Så skulle det väl inte bli? Det kan väl inte varit meningen med den nya vårdnadslagen som skulle skydda våra barn? Att man sliter dom ur händerna på älskande fäder och sätter dom i händerna på störda individer som använder dom som vapen? Eller var det för att ni skulle kunna be mig dra åt helvete när jag ringer och är orolig såsom ni gjorde idag? Hur är människor som ni funtade? Det borde ju vara ni som har svårt att sova på natten. Det är ju ni som har mitt barns liv i era händer nu. Ni har ju ryckt henne ur mina. Ett ansvar som inte jag skulle vilja ha, den saken är säker.   

slowburn
Under bilden från DN till vänster finner ni den nya versionen av Slowburns gamla låt. jag bjuder på gratis nedladdning idag. Får väl sättas på marknadsföringskontot. (Om det nu hade funnits något). 

Den här låten har jag spelat in tidigare tillsammans med mitt gamla band slowburn. Den finns på vår första CD som sålt slut för länge sedan. Fast den gavs aldrig ut på label och trycktes därför inte i några massupplagor skall tilläggas. För er som vill höra mer så besök http://www.myspace.com/slowburnswe

Jag kan också meddela den goda nyheten att Slowburn är på väg att återuppstå. På tisdag kommer gubbarna hit för ett rep. För gubbar får vi väl kallas nu efter vi har passerat 40. Men gubbslem är väl att ta i tycker jag. Denna nyhet är i alla fall god för mig då musiken är det enda som kan få mig att glömma en stund. Skall bli härligt att få komma ut och lira igen. För att inte tala om glädjen att få träffa de andra gamla musikfanatikerna igen. Det är få människor som är lika insnöat musikintresserade som jag. När man hittar sådana människor bör man hålla i dom. You live and you learn.....

Trevlig midsommar allihop. Jag hoppas sillen och nubben smakar underbart. Och glöm inte att krama era barn.

//daddy. 

If my love was made of gold

Text och musik: daddy
Gitarr, trummor, percussion, bas och sång: daddy
Produktion: Tyvärr också daddy (inte min starka sida). Ska snarast skicka låten till en polare som kan det där. Men den får duga så länge.  Om ni laddar hem låten istället för att streama den här så blir det bättre kvalité. Den blev tyvärr något brusig på väg från och till satteliten. Måste vara solstorm i natt.  För att ladda hem låten, gå till http://www.reverbnation.com/tequilasunriseblues och klicka på den lilla pilen brevid låttiteln i spelaren.

PS.  Webblogg tycks ha lagt in nån idiotisk reklambanner med en irriterande låt som går runt runt och inte går att stänga av. Bara för att inga missförstånd skall uppstå vill jag förtydliga att denna cha la la la la låt har inte jag gjort.
Och det är inte heller jag som har lagt in skiten på bloggen. När man bloggar gratis så får man stå ut med att dom lägger in reklam. Men det finns gränser. Skall genast skriva och klaga. Sänk ljudet på datorn genast, innan ni blir lika galen som jag av oljudet. Ni kan ladda hem min låt istället om ni vill höra den.


Tequila%20Sunrise
Quantcast



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

  • Adam Weisshaupt säger:

    Daddy;

    Jag pallar inte se denna barnmisshandel längre, ge mig tel. nr, mail adresser och tala om vad de gjort och sagt. Du har min mail adress så maila mig så kan jag agera som privatperson och ifrågasätta, ursäkta uttrycket, idioterna. Har redan varit på ca 10 politiker och bett dem läsa din blogg, har också mailat några av de ökända socionomer som vars namn du angett på din blogg.

    Please brother i want to help You!

    Detta har gått för långt.

    Ha en så bra midsommar det bara går att ha.

    Kram Adam

    2009-06-19 | 03:02:33
  • Adam Weisshaupt säger:

    Bara en parantes...

    Paul Hardcastle med sin låt "nineteen" blev en hit på 80-talet, den tar upp ämnet post traumautic stress disorder. Jag tror att vi fäder som har blivit fråntagna våra barn lider av denna psykiska sjukdom. Svårt att sova, glömmer saker, blir obstinata (obsessive/compulsary). Är det några andra fäder/mödrar som känner igen sig i detta fenomen?

    2009-06-19 | 04:42:27
  • Monica säger:

    Joakim

    Det är fruktansvärt det du berättar om.

    Jag försöker se vad du har för alternativ.



    Du slåss onekligen som ett vilddjur för din dotter. Du möter massor av förståelse men också märkliga ifrågasättande kommentarer från folk som tar sig friheten att helt enkelt bara tycka och döma. Från myndigheterna tycks du bara möta stängda dörrar. Det är väl det bloggvärlden brukar kalla härskarteknik. Låtsas inte om att han finns, tala inte ens med honom, så är han chanslös.



    Vad gör man då? Slår in dörrarna? Gör inte det. Då kommer polisen. Det är sånt de väntar på. Att du ska göra något desperat.



    Det naturliga är förstås att söka upp dagis och andra platser där du åtminstone kan få en glimt av dottern. Gör inte det. Då kommer polisen och anklagelser om misstänkt kidnappning.



    Jag skulle kanske ringa om så bara för att få höra min dotter prata i bakgrunden. Gör inte det. Då blir du anklagad för trakasserier.



    Det är som att du fångad i ett nät sprattlar för fullt med de sista krafter du har medan "de" bara skrattar åt dig. De har makt. Vad har du att sätta emot?



    Du måste antingen löpa linan ut eller helt enkelt ge upp!



    Det är verkligen otäckt.

    Vilken skam att detta händer i Sverige. Överallt. Stup i kvarten.



    De kanske hakar upp sig på din adhd. Jag kan tänka mig det. Men den hade du ju när barnet kom till också. Det är lite sent att klaga på det nu. Det borde mamman ha tänkt på redan då. Och förresten är det väl inte olagligt att ha vare sig diabetes, nagelstång eller adhd?



    En av mina andra bloggkontakter sitter i ungefär samma situation som du Jocke. Han har slutligen gett upp sitt barn. För barnets skull. Livet får gå vidare utan kontakt. Tids nog blir dottern stor, tänker han. Tids nog får hon veta vad som hände. Om hon tar kontakt. Om hon då inte är för indoktrinerad av modern.



    Som Mia när det gäller dottern Sara. Det är ett väldig, väldigt fult exempel.



    Det är en skam att svenska myndigheter medverkar till sånt här.



    2009-06-19 | 04:44:13
  • Monica säger:

    nageltrång skulle det vara förstås... :-)

    2009-06-19 | 04:47:15
  • Anonym säger:

    Hej Daddy.



    Tack för din midsommarhälsning (även om jag inte är någon av de "assistent":er, som du tycks adressera!

    :O)



    Jag önskar Dig också en trevlig midsommar, med sol, en blå himmel och allt annat, som idag tycks osannolikt...på en ytterst nattsvart himmel, trots förment dagsljus.



    :O|



    När jag läste det du skrev, om Göteborgs tingsrätt och vårdnad, så inser jag att du kanske befinner dig, där jag själv befann mig, redan hösten 2003...när jag förlorade vårdnaden (första gången, d.v.s.).



    Jag känner tyvärr: "been there, done that and have to do it again, over and over", tills mina (också två) barn blir myndiga.



    (Tvivelaktigt välkommen till)

    Föreningen Barntjuv (www.barntjuv.tk) - med aspirationer på att upplysa makthavare om ett 100% äkta samhällsproblem (att jämföras med t.ex. "våld mot kvinnor (och barn?)").



    Sverige behöver fler som du!

    Många, många fler och gärna i beslutsfattande ställning!

    :O)



    Min reflektion är att alltför många människor (=folket), som befinner sig utanför beslutfattande ställlning, är missnöjda med det s.k. "systemet".



    "Systemet" i sin tur består av:

    * psykopater

    * maktfullkomliga karriärister

    * sadister

    * kapitalister



    eller alla dessa typer, i en enda salig (/ohelig) röra.



    2009-06-19 | 05:58:40
  • Robert säger:

    Hej Daddy.



    Tack för din midsommarhälsning (även om jag inte är någon av de "assistent":er, som du tycks adressera!

    :O)



    Jag önskar Dig också en trevlig midsommar, med sol, en blå himmel och allt annat, som idag tycks osannolikt...på en ytterst nattsvart himmel, trots förment dagsljus.



    :O|



    När jag läste det du skrev, om Göteborgs tingsrätt och vårdnad, så inser jag att du kanske befinner dig, där jag själv befann mig, redan hösten 2003...när jag förlorade vårdnaden (första gången, d.v.s.).



    Jag känner tyvärr: "been there, done that and have to do it again, over and over", tills mina (också två) barn blir myndiga.



    (Tvivelaktigt välkommen till)

    Föreningen Barntjuv (www.barntjuv.tk) - med aspirationer på att upplysa makthavare om ett 100% äkta samhällsproblem (att jämföras med t.ex. "våld mot kvinnor (och barn?)").



    Sverige behöver fler som du!

    Många, många fler och gärna i beslutsfattande ställning!

    :O)



    Min reflektion är att alltför många människor (=folket), som befinner sig utanför beslutfattande ställlning, är missnöjda med det s.k. "systemet".



    "Systemet" i sin tur består av:

    * psykopater

    * maktfullkomliga karriärister

    * sadister

    * kapitalister



    eller alla dessa typer, i en enda salig (/ohelig) röra.



    2009-06-19 | 05:59:36
    Bloggadress: http://www.barntjuv.tk
  • Robert säger:

    En sak till: du är INTE ensam, även om det låter som en klyscha.



    Mitt förslag till alla s.k. "Pappa-föreningar" där ute, är att ni inför en funktion med stödpersoner, till pappor i nöd.



    Enl. mig, som företräder Föreningen Barntjuv, så är det rentav ett MÅSTE, vi någonsin ska kunna uppnå jämställdhet i detta land.



    Dessa stödpersoner ska kunna ställa upp, under t.ex. samtal med "Familjerätten", i domstol, etc.



    Det är underförstått att stödpersonerna ska vara pålästa.



    Familjerättens represenTANTER är nämligen ALLTID minst två st och jag personligen tycker väldigt illa om "två mot en"-förhållandet (kanske en "yrkesskada" sedan upprepad mobbing på högstadiet, vad vet jag)!



    Det förhåller sig f.ö. likadant på t.ex. Arbetsförmedlingen, när man sk tala med en s.k. "arbetspsykolog".



    Där är ALLTID ett 2-1-förhållande (och utgången av "matchen" är på förhand given).



    2009-06-19 | 06:09:59
    Bloggadress: http://www.barntjuv.tk
  • daddy säger:

    Adam.

    Du är en hyvens människa. Jag ska genast sätta mig och göra förteckningen du efterfrågar.



    Bra idé förresten. Skall bara ta en dusch och lite frukost först.



    /daddy

    2009-06-19 | 11:58:50
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Anonym säger:

    ?

    2009-06-19 | 13:14:31
  • valens säger:

    ?

    2009-06-19 | 13:34:33
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • daddy säger:

    OBS. En ljudmässigt mycket bättre version av "if my love was made of gold" finns nu för avlyssning och nedladdning i blogginlägget ovan. För er som ev, laddat ner den gamla versionen. Har dessutom lyckats få ner filstorleken rätt rejält.



    Kanske stämmer det att jag borde ha en separat blogg för musiken och jag önskar att jag i framtiden kan fixa en, men att driva två bloggar blir just nu omöjligt.



    Jag kunde inte skriva ett inlägg och berätta om mig själv där jag utelämnade musiken. Den är en så stor del av mig att det vore som att skriva en presentation av Foppa och utelämna hockeyn. Visserligen tjänar han "lite" mer än mig, men han får ändå tjäna som en jämförelse.



    Jag inser att jag är lite "nördig" när det gäller musik och att de flesta av mina läsare här inte delar min fascination för denna konstart. men det vore kul om ni lyssnade på låten. Inte bara för att den har tagit mig många timmar att färdigställa utan för att ibland uttrycker jag mig bättre med toner än med ord. Ibland ger min gitarr uttryck för känslor som jag inte gör själv.



    Det där solot som jag la på låten kom rätt spontant. Jag hör rätt mycket smärta och sorg i det. Men kanske talar gitarrer bara med mig...jag vet inte.



    Nåväl..kan rekommendera Katarina Folmers blogg idag för er som följer mitt fall. Länk finns i länklistan.



    /daddy

    2009-06-19 | 14:09:25
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Valens säger:



    Joakim

    Liksom Adam Weisshaupt: Ha en så bra midsommar det bara går att ha! Det säger en som verkligen vet vad du pratar om, och går igenom...



    Det är så sant vad Monica skriver:

    "Gör inte det. Då kommer polisen. Det är sånt de väntar på. Att du ska göra något desperat."



    Jag har gått "dom" på nerverna då under 5 år har inte svarat till alla deras pinsamma samt grymma provokationer!



    Å andra sidan Monica...

    Du skriver: "Du måste antingen löpa linan ut eller helt enkelt ge upp!"

    Här är en annan av dina andra bloggkontakter som sitter i ungefär samma situation som Jocke. Men jag kommer aldrig (frivilligt!) ge upp mitt barn. För barnets skull!

    Livet får INTE gå vidare utan kontakt. När dottern blir stor, utan kontakt med sin pappa, med den andra förälderm, (här menar jag en verklig kontakt, grundad enbart på sanning!) då blir det för sent för både barn och den andra föräldern, tänker jag.

    Då är hon redan fullmedlem i www.lostdaughtersunited.org, och pappan ett minne blott, en "kasserad relationsrest"!



    Glad Midsommar!

    2009-06-19 | 14:14:36
  • Ramona Fransson säger:

    Hej Joakim.



    Musik kan ge orden mening och eftersom du är så duktig på musik ska du ta tillvara tillfället. Härligt att "gubbsen" kommer och att ni kan spela tillsammans. Din musik är likt spindelnätet starkt och genomskinligt. Go hard on them!

    2009-06-19 | 14:44:40
    Bloggadress: http://www.ramona-fransson-blogspot.com
  • valens säger:

    Jag vill bara lägga till att mitt inlägg (2009-06-19 @ 14:14:36) försökte jag leverera först klockan 9 imorse... Av någon mycket märkligt anledning gick det inte.

    Men nu är den på plats, satt av Jocke...

    2009-06-19 | 14:56:33
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • Leroy säger:

    Daddy.

    Jag komm att tänka på Ted Gärdestad när jag igår lyssnade till F Wadling

    efter gårdagens U Tubande. En del kallar det nuförtiden att Leroya då man länkar.

    (I.o.f.s ok.) Kul att någon kanske ser det man vill visa och dela.

    Delar nu med mig av det jag känner är fint i det sammanhang vi tjatat om sedan oktober.:

    Lyckliga Dagar: http://www.youtube.com/watch?v=KCCaqi9pB4I

    I den Stora Sorgens Famn: http://www.youtube.com/watch?v=vDIS42YN3hg

    För att avrunda med den fantastiska Himlen är Oskyldigt Blå :

    http://www.youtube.com/watch?v=lmraSecyJ8U

    (Tiden har jagat oss in i en vrå.)



    Så klart skall sanningen fram och umgänge snarast komma igång.

    Fattar inte vad dom håller på med för konstiheter även om du inte är vårdnadshavare så har barnet rätt till

    umgänge. Det var det fulaste påhopp jag hört på länge. Dom har ju tagit ifrån barnet en minst lika lämpad förälder

    på påståenden.

    En arg och ledsen.

    Leroy

    2009-06-19 | 15:42:43
  • valens säger:

    Jag ser inga konstigheter i vad de håller på med...



    Det är helt enkelt det elaka spelet:

    "Barn kan fås att hata sin pappa"

    Det som vi alla, hela Sverige har varnats av Emtestam & Svensson.

    http://www.dn.se/insidan/barn-kan-fas-att-hata-sin-pappa-1.160748



    "Jag vill aldrig mer träffa pappa. Jag behöver honom inte. Jag vill att mamma ska få ensam vårdnad."

    "Han är inte min pappa längre. Han är alkoholist. Jag vill bara få bort honom ur mitt liv."

    "Nu har jag fått veta sanningen. Nu vet jag att pappa är en pervers pedofil."



    Barn som tvingas att förneka och överge sin pappa kan ytligt sett klara sig bra i livet, men de bär på ett dåligt samvete och blir nog lite hårda och känslokalla. De blir kanske aldrig riktigt glada i grunden. Antingen blir de oerhört bundna till mamman, eller också förskjuter de även henne - då blir de helt föräldralösa. Detta sker ofta i vuxen ålder. Och risken är stor att de överför sin bitterhet till sina egna barn, säger Agnetha Svensson.



    Det är nästan bättre om pappan dör, säger Gösta Emtestam. Då kan barnet sörja och gå vidare.



    Som sagt, inga konstigheter...

    Det är endast det elaka spelet!

    2009-06-19 | 16:08:56
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • Rospiggen säger:

    Jag känner mig alldeles urvattnad av frustration och ilska över din och många andra pappors situation. Jag förstår absolut hur du menar med musiken, min far är likadan, så sätt dig med gitarren en stund. Du har gjort så otroligt mycket i din kamp för rätten att vara far till Rania, jag önskar bara också att det så småningom ger resultat men det är bråttom. Har länkat till dig alldeles nyss för att få fler att läsa här inne.

    2009-06-19 | 16:18:46
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Tommy Jonsson säger:

    Jag håller med Rospiggen Daddy. Det sägs att den som spelar något instrument eller sjunger behöver ingen psykdoktor, så sjung och spela utav hellvete Daddy.

    Såg ni förressten bilderna från Monica Antonssons 60-årsfest. Det var ett fantastiskt raffigt framträdande hon bjöd på.

    2009-06-19 | 18:18:17
  • Tommy Jonsson säger:

    Pappor och deras döttrar.

    Jag lägger in detta för att ni skall se att Rania behöver sin Daddy på samma sätt som alla flickor behöver dem.



    A girl's first hero



    How dads inspire and support a daughter's development



    By JOANNE RICHARD



    16th June 2009,



    http://www.torontosun.com/life/2009/06/16/9809501-sun.html



    Hey, dads, what you sow now, your daughters will reap later.



    How a woman feels about herself as a woman goes back to how dad treated his little girl, report experts.



    "Behind every great woman, you will find her dad" -- that's if he was an engaged, present, involved dad, says Dr. Mary Jo Rapini.



    "If dads are able to admire their daughters achievements, character and interests and not their looks, the daughter will grow up to be confident and self assured. She will choose men who treat her with the same admiration and respect as her dad did," adds Rapini, a psychotherapist and author.



    According to Rapini, a dad has so much power over his daughter.



    "If he gives her gifts and focuses on her looks he will raise a girl who is more materialistic and thinks love and affection comes in a gift box.



    "If he praises her looks all of the time, he will raise someone who loathes herself and is constantly checking to make sure she looks OK in a mirror -- we do that enough anyway.



    "If he focuses on her abilities and interests he will develop a daughter who is more self assured, confident and understands leadership."



    Studies show that dads give girls 90% of their self-esteem before the age of 12, she says. "What this means is that girls that grow up without a dad in the home, or one who abandoned them, are always going to be a little bit less confident and sure of themselves than peers who grow up with a dad in the home."



    According to Rapini, an involved, engaged dad will be viewed as the first man she ever loved, and someone who loves her unconditionally. "Unlike mom -- who many daughters have emotional fights with -- dads don't get into all of the drama and are more accepting of them.



    "Dads also have a way of redirecting a girl when she is being overly emotional. He can make her laugh and help her see the situation is not as bad as it appears. The daughter looks at dad as the type of man she wants to someday marry," adds Rapini, co-author of Start Talking: A Girls Guide for You and Your Mom About Health, Sex or Whatever.



    Dads need to be sure not to pull away from daughters during the teenage years, adds Dr. Venus Nicolino. "Many fathers feel uncomfortable with transformation from tween to teen -- she's no longer daddy's little girl.



    "A father needs to be there, emotionally available at all times but especially when he feels himself wanting to pull away during her teenage years. An emotionally available father can be the stabilizing force for a young woman. The little voice inside her that says, 'I love you no matter what', " says Nicolino, a relationship expert.



    She adds that the best thing a father can do for his daughter is to love her mother so that she will witness what to expect from the men in her life, and what she should not have to put up with. "Having a father who loves her mother makes her more likely to go on to choose a man who will truly love her."

    ---



    Do



    Dr. Mary Jo Rapini suggests these five dosfor dads to positively impact his daughters:



    - Focus on your daughter's talents and make note of them.



    - Focus on times you see her being respectful, confident, compassionate and compliment her.



    - Help her/guide her in creating her vision, dreams and interests.



    - Tell her she can be or do anything she puts her mind to.



    - Talk less, do more with her, listen to her.



    Don't



    - Be controlling and tell her you will decide what is best for her.



    - Tell her she is pretty and say it all the time so she becomes focused on being pretty.



    - Tell her she is getting chubby. Really, if you focus on their body you will create a girl with lots of issues and she may never get over them.



    - Fight with her mom and be disrespectful to her in front of your daughter.



    - Tell her she is not very smart -- "if you do this, I promise she will fulfil it."







    Dr. Mary Jo Rapini

    2009-06-19 | 18:24:37
  • Rospiggen säger:

    Tommy!



    Det stämmer så bra det du nyss skrev. Om jag går tillbaka i tiden och går igenom min uppväxt hittar jag mycket som stämmer in på det du har med i din kommentar och det är också mycket därför jag mår så illa av hur Rania behandlas.

    2009-06-19 | 18:40:48
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • valens säger:

    Det finns fantastiska böcker på svenska med... Typ "Föräldraboken"...

    Det finns bra böcker överallt. Till exempel rekommenderar jag "Divorce poison"...



    Men var finns barnet efter en fögiftad vårdnadstvist?

    2009-06-19 | 19:30:09
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • L.P säger:

    Information till pappor:Pappa-barn.



    Robert:Citat:



    "Mitt förslag till alla s.k. "Pappa-föreningar" där ute, är att ni inför en funktion med stödpersoner, till pappor i nöd."



    Pappa-barns lokalgrupper har denna funktion du efterlyser,där kan man få ett starkt stöd,UTAN att blanda in fel personer som bl.a sociala,blandar man in sociala myndigheterna,så kan de använda det mot pappan direkt,bl.a så kan det ligga en far till last att han mår psykiskt dåligt i den aktuella situationen,FR tar ingen hänsyn,itsället ser de till sk."barnets bästa" som kan innebära LVU dvs barnet omhändertags och institueras på ett hem utan kärlek,trygghet och bristande omsorg!



    Genom pappa-barn så kan man även få stödperson med sig till möten med bl.a sociala,vilket jag rekommenderar att man tar med sig(man har rätt till stödperson enligt lag),men vissa SS gillar inte detta,och kan försöka bluffa genom att hänvisa till sekretess,vilket bara är bluff avsett för att sätta klienten i en svagare position!



    Man kan även få hjälp på Pappa-barns forum genom att diskutera olika frågor som rör vårdnad/umgänge och våra barns rättigheter till oss,och våra rättigheter till våra barn!



    Krävs att man registrerar sig,vilket är helt kostnadsfritt!



    Monika:



    Säg till din vän att inte ge upp på sitt barn,ett sånt beteende riskerar att skada barnet,även som vuxen,då barnet kommer känna sig ÖVERGIVEN av pappan,bättre är att försöka ha en nån form av kontakt den kontakten kan ske genom t.ex brev,vykort eller nån annan "fredlig" lösning.



    Orkar man inte för tillfället,så tar man en paus i sin kamp istället,men man visar att man finns där på ett annat sätt,ibland är en far tvingad att vänta på att barnet når en viss ålder...GE ALDRIG UPP ERA BARN......



    Annan metod som man kan tillämpa:



    Eller till och med flytta till området där barnet är lokaliserat(helst inom gångavstånd),detta kallas också för "ryggsäckspappa",då ges barnet möjlighet att på eget bevåg hälsa på pappan,ingen kan hindra ett barn från att själv ta sig till pappan,om barnet verkligen vill och söker kontakt,speciellt inte när barnet nått en ålder på 10 år,eller mer.



    Mvh L.P



    www.pappa-barn.se



    Glad midsommar på er alla =)

    2009-06-19 | 20:27:23
  • PAPI säger:

    Hmm har en liknade situation som dig Daddy, men med ett par skillnader



    1.Har fortfarande gemensam vårdnad

    2.Barnet säger att jag är dum, elak och vägrar träffa mig (självklart påverkad av mamma)

    3.Upplever det som att myndigheterna (Familjerätt, Polis, Social) förstår problemet men säger att så längre mamman inte vill hjälpa till så kan dom inget göra (alltså vi förstår att det hon gör inte är bra för barnet men tyvärr, psykisk misshandel räknas liksom inte)



    Jag undra vad som skiljer dig och mig när det gäller punkt 4? Varför tror dom inte på dig men på mig?



    1. Är det som vissa säger att man skall ha tur och träffa rätt personer som ser igenom spelet?

    2. Är det för att mamman inte är lika skicklig på att övertyga?

    3. Är det olika i olika kommuner?

    4. Är det för att jag är bättre på att förklara problemen?



    Jag har hela tiden varit väldigt lugn och saklig med myndigheterna, koncentrerat mig på barnets behov av en bra kontakt med både sina föräldrar, inte pratat skit om mamman utan presenterat fakta och låtit henne göra bort sig med påhopp. Påhopp som kanske låter trovärdigt i början men blir bara dummare och dummare, speciellt när jag hela tiden erbjuder, dialog och lösningar och hon bara sätter upp det ena hindret efter det andra.



    Men visst är det fruktansvärt frustrerande, speciellt när man inte får träffa sitt barn och myndigheterna inget gör.

    2009-06-19 | 23:54:27
  • daddy säger:

    Jag har försökt exakt med samma taktik som du, men det har varit kört redan från början. Men som du påpekar gör dom ingenting för att skydda och hjälpa ditt barn heller.



    Skulle du agera och stämma mamman för att stoppa hennes misshandel av barnet så är risken överhängande att dom tar ditt barn med.



    Det är flera som har sagt att just Kungsbacka är en sällsynt vidrig kommun bemannad av rena ROKS extremisterna. Linköping är en annan kommun med extremt dåligt rykte så visst tycks det skilja sig en aning. Men på det stora taget är det ytterst få pappor som skriver att dom är nöjda med socialens arbete.



    Att familjerätten och socialtjänsten är totalt enögda anser jag bevisat nu. Men jag har långtifrån postat ut allt än.

    2009-06-20 | 00:10:09
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • valens säger:

    PAPPI

    Så måste man bete sig som förälder, som en civiliserad människa.

    Lugn och saklig med myndigheterna, koncentrerat på barnets behov av en bra kontakt med både sina föräldrar, inte prata skit om andra människor utan presentera fakta och låta andra göra bort sig med påhopp, bland annat.



    Och visst, det är fruktansvärt frustrerande, speciellt när man inte får träffa sitt barn och myndigheterna inget gör.



    Vi lever i en demokrati, ett rättssamhälle där lagar och regler fungerar och tillsynsmyndigheterna ser till att allt är som det ska.

    Om myndigheterna som du talar om "(Familjerätt, Polis, Social) förstår problemet men säger att så längre mamman inte vill hjälpa till så kan dom inget göra (alltså de förstår att det hon gör inte är bra för barnet men tyvärr, psykisk misshandel räknas liksom inte)" då det är upp till dig att rätta till det som har blivit fel. Det är din plikt som förälder som älskar sitt barn och vill ingenting annat än sitt barns bästa.

    Här ser jag en liten nonsens (eller en alvarlig anklagelse) i det du skriver: ”alltså de förstår att det hon gör inte är bra för barnet men tyvärr, psykisk misshandel räknas liksom inte”



    På samma lugn och saklig sätt har du möjligheten att väcka åtal mot den/de som du anser gör sig skyldig(a) och sätter ditt barn i fara.

    Annars gör du inte nåt åt det vad ”andra förstår att det hon gör inte är bra för barnet”

    Och ser jag ingen anledning att vara missnöjd med ditt barns påstående: ”Barnet säger att jag är dum, elak och vägrar träffa mig (självklart påverkad av mamma).”



    Oj, förlåt PAPPI…

    Din fråga till Daddy var ”Jag undra vad som skiljer dig och mig när det gäller punkt 4? Varför tror dom inte på dig men på mig?”

    Bra fråga!

    2009-06-20 | 08:03:49
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • Annan europeisk härkomst. säger:

    Jag har inte sett 2 av mina barn i över 8 år och gud bara vet hur mycket pengar det egentligen kostade.



    Jag har fått tomma anklagelser som har blivit tillbakatagen, har aldrig blivit av intresse för polisen och aldrig blivit dömd för något.



    Jag är skyldig av att vara en man. Inte ens min yngste son får se sina syskon då jag duger inte som far till dem. Men till yngste sonen. helt ok!



    Pucko!

    2009-07-07 | 23:10:04

Kommentera inlägget här: