daddys

Beware the fury of a patient man

Till umgängessaboterande föräldrar

Kategori: Barn

En dag skall räkningen betalas. En dag kommer du att vara den som står inför rätta. Rätten kommer att ledas av en enda ordförande din dotter eller din son. Sraffet kommer att bli hårdare än det du gav mig, och det kommer inte att gå att överklaga.

När sanningen kommer fram om vad du har gjort. Då dina lögner inte längre biter. Då det inte längre går att täcka över gamla lögner med nya. Den dagen kommer, och då kommer du att byta strategi. Du kommer istället att bli martyr och offer. Den gamla "buuhuu, ingen älskar mig" floskeln kommer du då att försöka med istället. Den kommer inte heller att fungera, utan snarare endast späda på det förakt som du har gjort dig förtjänt av. Men det kan du inte se, för du verkar sakna ett normalt samvete. Du kan fortfarande inte se vad du har gjort mot ditt eget barn och hans / hennes andra förälder. Kanske du försöker att skylla det på de myndigheter och organisationer som bistod dig i dina brott. Kanske t o m på lagstiftarna. Men det kommer inte heller att vara ett försvar som håller i din rättegång. Dom möjliggjorde dina brott visst, men dom kommer inte att få betala priset. Den betalningsskyldige är du. Bara du.

En dag kommer din dom. Och den kommer att bli hårdare än den du dömde oss till, mitt barn och mig. Ditt straff kommer att bli att få leva ut dina dagar föraktad av dina barn. Detta är inte deras fel. Ingen skuld skall läggas på dom för det. Detta är ditt eget fel. Men det kommer du att vägra inse till den dag du dör, ensam och övergiven.

En dag....





Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

  • Mia säger:

    När jag tänker på min son i framtiden så tänker jag också på att denna dag kan komma. Men då hoppas jag att jag kan hjälpa honom att sörja istället för att hata. För jag tror att hat/förakt/bitterhet bara kommer skada min son, inte hans far.

    2009-03-17 | 20:59:47
  • Tommy Jonsson säger:

    Mia har rätt men du Daddy har nog missat hälften. Det barn som alieneras i ung ålder kan komma att bryta sig loss från sin mor. Kanske barnet helt bryter kontakten med modern eller så blir barnet förskjutet.

    Risken är också stor att barnet inte är stark nog för att skapa sig ett eget liv utan blir boende hos sin mor resten av sitt liv.

    2009-03-18 | 00:00:41
  • daddy säger:

    Jag kan se det logiska och kloka i det Mia säger. Jag vill inte heller att min dotter en dag skall behöva känna för sin mor som "The angry daughter" gör för sin. Men det finns ingen lag som säger att man måste älska sina föräldrar. Kärlek förtjänas, den kan aldrig krävas eller förväntas.



    Att förlåta blir förhoppningsvis möjligt, men därifrån till att älska är steget långt. Tyvärr.



    Jag skrev detta avsiktligt hårt därför att jag hoppas att kanske någon av alla dessa barnmisshandlare därute, som skyddas av våra myndigheter kanske skulle få sig en tankeställare. Hoppas kan man ju alltid...

    2009-03-18 | 02:00:19
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Rospiggen säger:

    Hoppet är ju det sista som överger människan. Vi lever in i det sista på det. På skämt säger man ju när barnen är små och man är mitt i all uppfostran att "det här får jag väl äta upp om 20 år när de går i terapi" men en del ligger det ju i det skämtsamma påståendet. De barn som idag lever med mammorna som effektivt puttat bort papporna ur barnens liv med hjälp av myndigheterna, kommer ju en dag att ha en massa tankar och frågor och det har de ju säkert under tiden också men matas väl då av en jädra massa lögner. Det är så jävla hemskt att det inte är sant.

    2009-03-18 | 15:07:34
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Leroy säger:

    Ännu ett bra inlägg som får känslorna att svalla.



    Klart att barn skall få vara det centrala och att vi måste prata sanning inte hitta på för att få.



    Vi skall inte längre få ta utan att det blir ifrågasatt vad vi grundar vårt agerande på.



    Grundar man den på kärlek då kan vi få visa att vi förtjänar. Grundar man den på räddsla, hat, förakt eller av hämnd då finns risken att allt slår tillbaka



    Leroy

    2009-03-18 | 18:32:10
  • Mia säger:

    Min övertygelse är ju att dessa mammor och pappor inte gör detta av illvilja utan för att de har en förvriden verklighetsuppfattning. Därmed inte sagt att man måste acceptera och förlåta. På min resa har jag nått fram till att försonas med att livet inte alltid är rättvist men att man med tiden (när alla de starka känslorna lagt sig) kan gå vidare.



    http://dn.se/insidan/att-forlata-ar-inte-alltid-bast-1.403626

    2009-03-18 | 22:08:17

Kommentera inlägget här: