daddys

Beware the fury of a patient man

Kan någon jurist förklara?

Kategori: Pappa

justiceVarför det inte går att anmäla min motpart för brott?
Jag har inte sett eller hört från mitt barn sedan söndagen den 22 Mars. Det var samma helg som jag skickade in min anmälan om oro för barn till familjerätten, som jag kände på mig var det en dålig idé. Dom såg detta mail tydligen inte på samma sätt som de flesta andra, för att strax efter meddelades att (citat) Dom nu skulle utreda hur Rania har det hos mig? Och nu i 6 veckor och 4 dagar så kör dom utmattningsmetoden. Det är när dom hotar med mystiska anmälningar och utredningarnar som skall bara drabba dig!, sen lämnar dom en på grillen i månader utan att säga nåt mer. "inom kort" lovade dom på telefon. Snart 7 veckor sen...är det inom kort?

För en vecka sedan gick jag till polisen för att se vilka av alla brott jag och dottern utsatts för som gick att anmäla. Min lista bestod av följande: Egenmäktighet med barn, falsk tillvitelse,  förtal,  Grovt tjänstefel, Kidnappning alt. människorov,  Medhjälp till kidnappning, myndighetsmissbruk, ofredande , olaga frihetsberövande, olaga tvång, osant intygande, urkundsförfalskning, ärekränkning ,övergrepp i rättssak, lögn under sanningsförsäkran, samt barnmisshandel.


Efter att de två polismännen med pannorna i djupa veck slagit i diverse böcker och paragrafer, samtidigt som dom sa hmm... och öööh...och gned sina hakor, så kom man slutligen fram till att....ja...jo...förtal är det väl...kanske..Alltså nekades jag att anmäla mamman för "egenmäktighet med barn", vilket är ett brott, med ett straffvärde på 4 år, och trots att preskriptionstiden inte gått ut.

Jag nekades att anmäla falsk tillvitelse. 7 § Den som, i annat fall än 6 § avser, hos åklagare, polismyndighet eller
manbashingannan myndighet sanningslöst tillvitar annan brottslig gärning, föregiver besvärande omständighet eller förnekar friande eller mildrande omständighet, dömes, om myndigheten har att upptaga anmälan i sådan sak, för falsk tillvitelse till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader." Att inför laga rätt påstå att jag missbrukar akohol, att jag är psykiskt sjuk, farlig, hotfull och aggressiv i syfte att separera mig från min föräldrarätt, är inte detta falsk tillvitelse? Hennes morsa Dvs mormor har to m påstått att hon fruktar för dotterns liv, som om jag skulle vara någon jävla mördare? Jag har aldrig höjt garden sen jag var 15 år, och dom gångerna innan det kan man nog säga att jag oftast fick mer än jag gav. Detta var helt faira fighter mellan två män, liknande den du ser i varenda hockeymatch i slutserien.. Men sedan dess har jag inte höjt handen mot någon, varit hotfull eller aggressiv mot någon alls, varken kvinnor eller män och bara tanken på att någon rör mina barn gör mig lika förbannad som de flesta andra. Att skada någon varken psykiskt eller fysiskt är mig helt främmande. Det är helt enkelt inte jag. Detta lyckades mina vittnen övertyga tingsrätten om. Bl a annat mamman till min son som känt mig i 16 år nu.

Jag nekades att anmäla  myndighetsmissbruk. Inte vet jag vad det står i den lagen, men det är exakt det jag har blivit utsatt för. Vad ska man annars kalla det? Familje"rätt"? Social"tjänst"  Individ & Familje"omsorg"? Jag har varken fått någon rätt, tjänst, eller omsorg. Jag har blivit behandlad som något katten släpat in. Sedd på med kallt förakt.
feminism scare tacticsKidnappning / människorov samt medhälp till kidnappning gick naturligtvis inte heller. Men att olovligt föra bort ett barn, vägra släppa det och ställa en massa krav för att man ska få träffa offret nån timme eller två. Vet inte men det låter rätt mycket som kidnappning för mig. Speciellt när det är mitt barn det gäller. Dom hade inte hunnit ta vårdnaden av mig ännu då detta skedde.

Ofredande menar jag att man blir utsatt  för, när  varje gång man möts, eller talar i telefonen blir utskälld, kallad namn som idiot, dåre och annat. Speciellt illa är det när det sker framför vår dotter som då ofta börjar gråta av rädsla. Också att det minst måste vara ofredande. Jag tycker att det faktiskt borde gå under barnmisshandel, för det är vad är. Men det tyckte inte polisen.

Grovt tjänstefel borde det väl vara att inte lägga ens tid på att läsa anmälningar som kommer in. Samt de bilagor som medföljer. Min handläggare sa på en direkt fråga : "Har du ens läst vad jag skrivit?" att "Njaa, det var ju väldigt mycket text" (5 sidor)?! "Har du läst domen som jag bifogade då?", "Nej det har jag inte"?!.  När jag till slut blir frustrerad av hennes ovilliga attityd så frågar jag "Vafan är det ni vill att jag ska göra, skaffa bröst?" Så säger hon (och den här är fin) "Men varför förlorade du vårdnaden den första gången"?!!. Hon har inte ens brytt sig tillräckligt för att läsa de förra handläggarnas utredning. De hade dom kunnat göra rätt snabbt. Den var tunn och mest full av en massa bladder, men slutade som vanligt. Vi kan inte se annat än att  pappan i och för sig också är en lämplig föräldern, men vi rekommenderar enskild vårdnad för mamman. Tätare kontakt bla bla bla...Dom sekretessbelägger uppgifter för mig samtidigt som dom bryter mot tystnadsplikten mot mamman. Jag skulle kunna skriva om deras tjänstefel hela natten, men vad är vitsen?
fathers
Olaga tvång och olaga frihetsberövande anser jag att det är att hindra sitt barn från sitt lagstadgade umgänge med sin far. Eller om Dottern ständigt nekas att få tala med pappa, eller nekas att enligt egen önskan få stanna en dag extra ibland. 3 dagar i månaden om man räknar bort all restid och annat är åthelvete för lite.
 
övergrepp i rättssak borde hon ha anmälts för samt även för trakasserier mot ett vittne. I en paus i förhandlingarna flög hon på den kvinna som arbetet som övervakare åt mig och barnet, och skällde ursinnigt på henne för att hade "vittnat fel". Hon har även efter rättegången trakasserat vittnet och detta har socialen sett från början till slut..,osant intygande, urkundsförfalskning, ärekränkning , lögn under sanningsförsäkran, handlar om de lögner hon skrivit om mig och som upprepat som en papegoja vid varje förhör. Alltihop är lögn, och trots att hon inte vittnar under ed så vill jag minnas att hon vittnade under sanningsförsäkran som enligt en rådman jag talat skall också gå att polisanmäla.

Det enda brott dessa två poliser i hela denna lista kunde tänka sig att anmäla var för förtal pg a att hon mailat journalister och skrivit  en massa BS om mig och även på ett öppet forum på internet. Det intressanta är att idag fick jag två brev i posten. Ett från polisen som bekräftar att anmälan är registrerad och ett från åklagaren som meddelar mig att förundersökning inte inleds. BÅDA PÅ SAMMA DAG! Ibland skipas rättvisa snabbt som fan i vårt land. Ibland kan man få vänta på den till helvetet fryser till is.

Nån juridiskt bevandrad person här som kan rådge om det ovanstående. Vem har rätt, jag eller poliserna? Dom verkade inte direkt stensäkra på saker och ting. Att en man kommer och vill anmäla en kvinna hör väl inte till vanligheterna kanske?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

  • Mamma säger:

    Lägg ingen energi på att polisanmäla, det gör dig bara till en rättshaverist i deras ögon, tyvärr, och de bryr sig allt mindre om dina anmälningar. Jag förstår dig så väl ska du veta, men det löns inte...



    Fick du igenom verkställigheten? Det fick jag, så nu är det vite om det inte sköts, och nu ska vi stämma igen. Är det inte något som ditt ombud sagt att ni skall göra?



    Vårhälsningar!

    2009-05-07 | 08:24:47
  • Johan säger:

    Jag förstår att detta är väldigt frustrerande för dig och att det gör ont av att inte få träffa sitt barn.



    Du hade varit en gudagåva till mitt ex. ( missförstå mig rätt)

    ju mer man tar åt sig och kämpar emot desto mer vatten får hon på sin kran och får ny energi till att fortsätta bråka, för det är ju kul, hon får en reaktion från dig.



    att reagera på de anklagelser som är mot dig är naturligt.Men ibland måste man bara sitta ner och hålla tyst.

    Ignorera alla befängda anklagelser.

    Anklaga inte tillbaka. Prata bara om barnen inför fam.rätt osv.. inga anklagelser mot henne!

    bit igen! =)





    Har du inte något ombud som du kan hänvisa till istället för att gå via fam.rätt/soc?

    2009-05-07 | 08:58:46
  • Svank säger:

    Jag känner för dig, blir väldigt upprörd faktiskt och när jag läste detta inlägg slog mig tanken.



    Det påminner mycket om det "fall" som du skrivit om tidigare, fast där var könen de omvända. För som du vet, förtal, lögner och liknande har ingen könstillhörighet.



    Jag kommer inte att skriva några namn eller liknande, för som du skrev.... du har fått väldigt många nya läsare... och det kan mycket möjligt vara så att "fel" person läser och kan vända det emot dig i din framtida kamp.

    2009-05-07 | 09:06:48
  • Fnitterling säger:

    Jag håller med Johan där, ju mer du reagerar desto roligare är det att fortsätta. Hon kommer ju åt en öm nerv (eller många ömma nerver).



    Du kan aldrig vinna genom att anklaga tillbaka. Tvärtom, är jag rädd. Aah jag blir bara mer och mer irriterad på den här "pappadiskrimineringen"!!

    2009-05-07 | 09:49:59
    Bloggadress: http://metrobloggen.se/fnitterling
  • Sara säger:

    Vi känner med dig här hemma, och det är bra att du slopat anonymiteten samt gått ut med artiklar i Newsmill. Det som skrivs på Internet stannar på Internet. En dag kommer din dotter att kunna ta del av din envisa kamp för henne, och det kan bli aningen svårt för den goda modern att hävda motsatsen.

    På denna plats kan alla ta del av det du skriver; gamla och nya vänner, anhöriga, din dotters mor och de som känner henne, myndigheter och andra. Du är inte längre en ansiktslös far, utan en far som vill träffa sin dotter.

    Här har du skrivit ned dina tankar, din kärlek och hur du på alla sätt försökt nå en medling om umgängesrätt.

    Din kamp kommer även att kunna hjälpa andra föräldrar i framtiden, för någonstans måste en förändring komma till stånd för barnens rätt till båda sina föräldrar.

    2009-05-07 | 10:04:02
  • Viktoria säger:

    Hej



    Verkar som om Beatrice Ask kommer till Göteborg på fredag! hon borde väl kunna svara.?

    2009-05-07 | 11:12:43
  • KLARTEXTEN! säger:

    Jag har för mig att poliserna aldrig kan neka dig att lämna in en anmälan! Sen är det upp till åklagaran att välja brottsrubricering (inte ditt eller polisernas jobb!) och väcka åtal (ifall han anser att brott har begåtts)!



    Jag skulle ringa en åklagarmyndighet och fråga, t ex riksåklagaren.

  • Mikael Karlsson säger:

    Det är helt riktigt Anmälan har man rätt till sen om Åklagaren vill fortsätta utreda fallet är en annan.





    Lämnade du in anmälan ändå?



    2009-05-07 | 12:04:01
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Juristen säger:

    Jag håller med "Mamma". Att komma med ett så stort antal brottspåståenden på en gång gynnar inte din sak. Poliserna kommer göra allt de kan för att avvisa dig. De uppfattar dig endast som besvärlig.



    Välj en uppenbar brottsmisstanke [jag tar inte ställning till om det finns någon sådan] och håll dig sedan till den. Poliserna är skyldiga att ta upp din anmälan. Det är inte poliserna i "receptionen" som skall ta ställning till om en förundersökning skall inledas eller inte. Så stå på dig, men begränsa antalet anklagelser!

    2009-05-07 | 14:09:27
  • Rospiggen säger:

    Kryper in lite försiktigt här med min undran om varför man ska begränsa antalet anklagelser? I mina öron låter det som något som ska förmildras eller att näää, så här mycket kan hon ju inte ha gjort eller hur ska jag tolka det, jag som inte är ett dugg jurist? När sanningen ser ut som i det här inlägget och när andra människor kan åtalas för flera åtalspunkter i en och samma stämningsansökan så varför kan man inte det i ett sådant här fall?



    Ju längre tiden går innan daddy får den kontakt han har rätt till och den kontakt dottern har rätt till med honom, kommer ju bara det mamman gör att läggas på hög och bli många punkter där hon bryter gång på gång mot vad domen i tingsrätten säger och varför ska man ta hänsyn till antal åtalspunkter när det är precis sanningen det handlar om?



    Varför ska daddy tona ner? Så tolkar jag dig, mamma och jurist.



    Men, jag är ju ingen jurist, jag bara undrar ärligt och nyfiket. Men, har jag på tok fel här så backar jag så klart ödmjukt.

    2009-05-07 | 14:33:03
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • geson säger:

    kan man inte testa med en kvinna istället. En kvinna som går in och berättar exakt allt det där du berättade för poliserna, fast där könen bytt plats. Kommer 15 helikoptrar med feminister och militär inom 5 minuter kan man väl anmäla polisen?

    2009-05-07 | 14:41:10
  • Mikael Karlsson säger:

    Nej Juristen menar inte att daddy ska tona ner sig, Men man ökar chanserna att få igenom en anmälan om man driver en saklig och grundlig anmälan. Om man sitter med en massa anklagerlser emot olika områden på en gång uppfattas man mer som en Haverist som bara är ute efter att försöka "Sätta dit" för att man är besviken på att inte ha fått som man vill.



    Säger inte att det är så daddy är men i sammanhang där man tar upp anmälningarna är det så man uppfattas.





    Jag varit med om det med. "dock inte hos polisen eftersom jag inte polisanmält myndigheterna" Men från andra instanser.



    Men när jag senare lugnat ner mig och tagit upp frågor på en mer sansad och inriktad miljö har jag fått mer rätt.



    Själv tror jag inte på att polisanmäla dem. Jag tror ingen åklagare vågar ta upp frågan med räddsla att ändå förlora.

    2009-05-07 | 16:00:24
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Rospiggen säger:

    Jag förstår vad du menar, Mikael, men känslomässigt känns det ändå fel om du förstår hur jag menar.

    2009-05-07 | 16:34:01
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Katarina Folmer säger:

    Bästa Daddy. Jag stödjer dig i din kamp, det vet du. Ändå. Jag tror också att Juristen, Mamma och Mikael Karlsson har rätt. Oavsett hur många kränkningar och lögner som du - och faktiskt också din tös - har drabbats av så blir det för mycket för polissekreteraren att få alla dessa anmälningar på sitt bord rakt av, och chansen minskar för att du bedöms trovärdig och snarare uppfattas som en stolle. Det vet jag att du inte är. Men när åklageriet och polisväsendet blir ställda mot väggen med flertalet potentiella anmälningar, är det enklare att ducka och avfärda dig. Det är dessutom mänskligt. Även om du alltid är mjuk.



    Bästa hälsningar,

    Katarina

    2009-05-07 | 19:38:31
    Bloggadress: http://katarinafolmer.blogspot.com/
  • susanna svensson säger:

    Rättshaverist= en person som har rätt men inte får rätt

    2009-05-07 | 20:49:07
  • L.P säger:

    Att anmäla!



    Ni har alla kanske en viss poäng i era inlägg,ingen nämnd,ingen glömd!



    Vad jag tycker är att man bör kanske anmäla brotten var för sig,det borde underlätta för åklagare och polis att kunna ta tag i ärendena.



    Det innebär också att dessa anmälningar kan granskas betydligt mer grundligt,då de presenteras var för sig.



    Och man skall inte heller glömma att anmälningarna samlas på hög,och kan senare åberopas i domstol.



    Och något som är ytterst viktigt är att dessa brott som du,Daddy vill ha utreda har troligtvis skett över en viss tidsrymd!



    Alltså att anmäla i omgångar kan ge betydligt bättre respons från polismyndigheten.



    Jag håller mina tummar för dig och din dotter,D



    Citat:Susanna Svensson.



    Rättshaverist= en person som har rätt men inte får rätt



    Citat slut.



    Du har väldigt fel,en rättshaverist anmäler allt och lite till,och är oftast ingen person som har rätt,men inte får rätt..



    Man bör skilja på detta,då en rätthaverists verkliga syfte är att få rättssystemet att havera fullständigt.



    Rättshaverist är ännu ett ord som missbrukas grovt,vilket förringar den verkliga innebörden.



    Tyvärr har en del personer fått stämpeln rättshaverist orätteligen.



    L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns lika rättigheter till båda sina föräldrar.

    2009-05-07 | 21:27:45
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag har nog missat, Vem skrev Rättshaverist?



    Hoppas inte att ni försöker peka på mig för jag skrev det inte.



    Fler ord som blir missbrukade och som nu mera saknar innebörd är:



    Barnens bästa, Jämställdhet, Rättigheter, Barns rättigheter, Pappa, .. Ja listan kan göras lång.

    2009-05-07 | 22:16:20
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Nej Mikael,ta inte åt dig av det,det är inte riktat mot någon speciell,läs gärna:



    Citat:



    Postat av: susanna svensson



    Rättshaverist= en person som har rätt men inte får rätt



    2009-05-07 @ 20:49:07



    Citat:slut.





    Mvh L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns lika rätt till båda sina föräldrar.

    2009-05-07 | 23:58:17
  • Mikael Karlsson säger:

    Citat lasse Pistol: Du har väldigt fel,en rättshaverist anmäler allt och lite till,och är oftast ingen person som har rätt,men inte får rätt.. Slut citat



    Hur menar du här?



    Enligt national encyklopedin är Rättshaveri nått helt annat än din beskrivning:



    rätthaveri, överdrivet starkt begär att alltid få rätt; även om en tendens att pedantiskt anlägga rättsliga synpunkter på allt, även obetydliga småsaker.

    2009-05-08 | 00:01:10
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Leroy säger:





    Det som Sara skriver är centralt:



    "Postat av: Sara

    Vi känner med dig här hemma, och det är bra att du slopat anonymiteten samt gått ut med artiklar i Newsmill. Det som skrivs på Internet stannar på Internet. En dag kommer din dotter att kunna ta del av din envisa kamp för henne, och det kan bli aningen svårt för den goda modern att hävda motsatsen.

    På denna plats kan alla ta del av det du skriver; gamla och nya vänner, anhöriga, din dotters mor och de som känner henne, myndigheter och andra. Du är inte längre en ansiktslös far, utan en far som vill träffa sin dotter.

    Här har du skrivit ned dina tankar, din kärlek och hur du på alla sätt försökt nå en medling om umgängesrätt.

    Din kamp kommer även att kunna hjälpa andra föräldrar i framtiden, för någonstans måste en förändring komma till stånd för barnens rätt till båda sina föräldrar."



    Barn är kloka och med dessa nya sätt att kommunicera så kan man bevisa vilket helvete man varit med om man kan faktiskt visa på sin vilja lämplighet och förmåga som inte fått en chans att bli bevisad.



    Tack vara rätten att uttrycka sig.



    Jag vet att du gjort mycket gott och jag kommer så klart att följa din och din dotters väg likväl som jag hoppas min dotter en dag ser mitt engagemang.



    Men du vet mitt resonemang om väderkvarnar och att allt kanske inte är det som det verkar att vara.



    Vem skall trösta knyttet?



    Jag vet hur det känns. Jag önskar ingen annan den längtan som man saknar.



    Men det blir en ny dag i morgon daddy och då kan verkligheten hunnit ikapp både den ene och den andre.



    En ny värld med möjligheter öppnas.



    Håll ut för sanningen hinner ikapp den som far med osanning. Myndigheter får lov att tänka till eller om.





    Leroy

    2009-05-08 | 00:14:42
  • Johan Olsson säger:

    Daddy..

    Vet du om att du in din blogg förtalar och kränker Mia.

    Vid sidan om ett foto på henne, förmodligen nyvaken och glad

    Så skriver du

    citat:

    "Drogmissbruk, bedrägeri, exlusiv shopping och taueringar för 6000$ samtidigt som hon tigger pengar av svenska folket, som i sin blinda tro på den allsmäktigt gode modern naturligvis skänker blint."



    Detta är vad du anklagar Mia för i din blogg:



    Drogmissbruk - Har du några bevis på detta? Finns det några papper på detta från behörig läkare som tagit blod/urin prov på Mia?

    Eller är detta bara hörsägen från Mia's ex?

    Det finns inga belägg för att Mia skulle vara en drogmissbrukare så detta är rent förtal och ärekränkning.



    Bedrägeri- Är Mia dömd för detta? Det är allvarligt att öppet anklaga någon för detta.Detta är grovt förtal.



    $ 6000 och shopping - Har Mia redovisat sina utlägg för detta för dig? eller det är vilda gissningar baserat på annans utsaga för att misskreditera Mia?

    Detta är ärekränkning och Förtal.



    Jag hoppas att du tar bort de anklagelser du gör mot Mia.



    Hade jag varit en anhörig till Mia eller Mia själv eller om detta hade drabbat mig så hade jag anmält detta samma sekund du lade ut det i din blogg.





    2009-05-08 | 01:49:25
  • Tommy Jonsson säger:

    Jag anser att du gjort rätt Daddy. Låt sedan alla tillmälen rinna av dig. Rättshaveri är en situation som Sverige befinner sig i redan nu. De felaktigt dömda kallas gärna för rättshaverister, stollar idioter mm.

    Du har blivit anklagad för sexuella övergrepp på din dotter. Hade de haft något att ta på så hade du redan suttit häktad. Faran är inte över. Polisen har inte avskrivit ännu och det kan dröja länge än. Socialtjänsten och barnpsykiatrin fortsätter att utreda och din dotter kanske alieneras och påverkas att tycka illa om dig.

    Modern verkar inte vuxen nog att ta ett ansvar för eran dotter

    Gå in och begär vårdnaden.

    Vi föräldrar som upplever det viktigt att som far ta del av våra barns liv. Får vara beredda på att kallas vad som hellst och stoppas in i fängelse på en grundlös anklagelse.

    2009-05-08 | 15:43:18
  • Positivist säger:

    Jag har ett bättre tips. Ett tips som tyvärr exkluderar ditt barn. För ditt barn är exkluderat redan nu. Misshandlat av mamman och övergivet av samhället. Det finns nog inget mer du kan göra än att rå om ditt eget välbefinnande.



    Så jag rekommenderar något drastiskt och det är att helt enkelt skaffa dig ett eget barn via surrogatskap i Ryssland och hämta hem ett eget barn att älska och vårda. Det nya barnet kommer kräva så pass mycket kärlek och tid så att du helt enkelt kommer glömma det gamla barnet. Det är tyvärr barnets öde och samhällets problem. Ta inte det på dig, du har gjort så mycket du kunnat. Visst kan du testa Tingsrätt och Hovrätt också. Men även där finns extremt mycket pappadiskriminering.



    Själv håller jag på att skaffa pengar till surrogatskap. Det är inte lätt och kommer vara tufft att spara pengar samtidigt som man måste betala underhåll. Men finns där en vilja så finns där ett sätt. Jag skulle aldrig ha mage att göra ett barn med en viljesvag kvinna och sen rycka barnet, så som ditt ex gör mot dig. Så i min värld är det i så fall bättre att skaffa barn på egen hand.



    Det värsta är att skylla det som händer på dig själv. DET SKA DU ALDRIG GÖRA! För det är inte ditt fel överhuvud taget!!! Det näst värsta är att strunta i sina drömmar, om en familj/barn som älskar en. Strunta i sina drömmar och du kan lägga dig på kyrkogården idag.

    2009-06-18 | 22:55:57

Kommentera inlägget här: