daddys

Beware the fury of a patient man

Myten om svikarfarsan

Kategori: Pappa

deadbeatsNu är jag så jävla trött på att ständigt få höra om alla dessa farsor som sviker sina barn. Även i mitt förra inlägg tar jag upp fakta angående "deadbeat dads", men som någon påpekade så är det mycket att läsa. Men för dom som orkar finns mycket intressant statistik och fakta presenterad där. Här kommer dock en mer lättläst variant för den som inte orkar men ändå vill ha en större helhetsbild. En del debattörer försvarar ivrigt de brott som utförs mot fäder och barn med denna myt. Att farsorna smiter. Att farsorna sviker. "Svikarfarsa" eller "deadbeat dad" är vanliga uttryck i debatten både här i Sverige och i utlandet. 

Med detta uttryck vill man få oss att tro att vi fäder är, på något biologiskt eller inlärt vis mindre fästa vid sina barn än mödrar. Att vi hyser mindre kapacitet att älska och sakna våra barn. Låter detta rimligt? Att våra hjärnor skiljer sig sägs ju vara bevisat, men är det i hjärnan det gör ont när vi blir sårade? Inte hos mig i vart fall. Dock har jag i över tre år levt med en sugande smärta och sorg i mitt bröst. Det är där den sitter hos mig, och vad jag vet så är det inga större biologiska skillnader på våra hjärtan?

Och vad gäller PAS (parental alienation syndrome) vill socialtjänsten och psykvården inte ens erkänna begreppet. Men vad jag vet så sitter en man fängslad på livstid för att ha hjärntvättat en stackars oskyldig barnflicka till att begå två mord. Samma människor som alltså säger att det är omöjligt att hjärntvätta ett barn menar att det är full möjligt att hjärntvätta en vuxen att t o m mörda? Låter det också rimligt?

Denna artikel publicerades 2003 i Dagens Nyheter. Läs gärna följande stycke en gång extra.

- Vi bedömer att ungefär var sjätte frånvarande pappa förtjänar etiketten smitare, säger Gösta Emtestam. Dessa män vill verkligen inte träffa sina barn, och det beror i vissa fall på att de är känslomässigt handikappade, att de vill göra karriär eller att de har skaffat sig en ny familj - somliga män är enkelspåriga. Andra smiter därför att de har psykiska problem eller missbrukar droger. Men de allra flesta ger upp sitt faderskap därför att de inte orkar vara pappa på mammans villkor


Bittra konflikter mellan föräldrarna - det är huvudorsaken till att barn förlorar sina fäder, enligt familjeterapeuterna Agnetha Svensson och Gösta Emtestam. "Vi träffar barn som utsätts för psykisk misshandel och riskerar skador för livet", säger de. Familjeterapeuterna Agnetha Svensson och Gösta Emtestam träffar ofta barn som av den ena föräldern har programmerats till att hata och förskjuta den andra.  "Det handlar om psykisk barnmisshandel", konstaterar de.

Agnetha Svensson och Gösta Emtestam är frilansande experter på vårdnadsutredningar och erfarna familjeterapeuter. De arbetar tillsammans och tar sig ofta an spruckna familjer där det elaka spelet mellan de forna älskande är så grymt att barnen tar allvarlig skada. Just nu tänker de särskilt på två pojkar och en flicka i skolåldern som bor i norra Sverige. De är på väg att bli av med sin pappa som de i grunden älskar och som tills för ett par år sedan var mycket närvarande i deras liv. Barnen bor hos mamman, och hon driver en framgångsrik hatkampanj mot sin före detta make, både i hemmet och i rättssalen. Hon utsätter därmed sina egna barn för något som vissa forskare kallar PAS (Parental Alienation Syndrom), ett psykologiskt risktillstånd som anses kunna ge barn men för livet.
deadbeat dad
De två familjeterapeuterna har haft många samtal med både föräldrarna och barnen inom ramen för den vårdnadsutredning de har gjort. - Barnen vägrar numera att umgås med pappan, berättar Gösta Emtestam. De upprepar som papegojor vad deras mamma har sagt. De är så hjärntvättade att de faktiskt tror att de hatar sin pappa. Det är ruskigt. Pappan har enligt Agnetha Svensson och Gösta Emtestam varit en varm och närvarande far. Han betalar för barnen, och ingen myndighet misstänker honom för kriminella handlingar. De två terapeuterna bedömer att han är lämplig som vårdnadshavare. Ändå har de registrerat följande betonghårda påståenden från barnen: "Jag vill aldrig mer träffa pappa. Jag behöver honom inte. Jag vill att mamma ska få ensam vårdnad." "Han är inte min pappa längre. Han är alkoholist. Jag vill bara få bort honom ur mitt liv." "Nu har jag fått veta sanningen. Nu vet jag att pappa är en pervers pedofil."

Barnen umgicks med pappan i flera år efter skilsmässan. Det var han som betalade deras ganska exklusiva fritidsaktiviteter. Men så träffade han en ny kvinna, och några månader senare blev han arbetslös; han ansåg sig inte längre kunna ge barnen lika mycket extrapengar varje månad. Dessa händelser ledde till att den latenta konflikten med barnens mamma fördjupades och drevs till domstol. - Pappan kämpade länge, berättar Gösta Emtestam, men nu har han sagt att han ger upp. Han orkar inte längre ta emot alla anklagelser och allt hat. Och han vill inte att barnen ska tvingas att vittna i en domstol. Så han släpper taget. Rollerna kan vara ombytta; det kan vara pappan som impregnerar barnen med sitt hat och mobbar ut mamman ur deras liv. Men oftast är det mamman som med samhällets hjälp driver pappan ut i kylan. I båda fallen far barnen illa. - Ett barn som växer upp i nära kontakt med sin mamma och sin pappa bygger upp sin person och sin självbild med bådas hjälp.

Om barnet sedan tvingas att ta avstånd från den ena föräldern - då blir det i någon mening av med halva sitt jag, säger Agnetha Svensson. - Barn som förlorar sin pappa kan få ett hål i själen, förklarar Gösta Emtestam. Sådana barn känner sig lätt mindervärdiga, och när de senare i livet utsätts för andra separationer mår de väldigt dåligt. Många vågar inte skilja sig från en olämplig partner fast de borde. Kvinnor kan till exempel hålla kvar våldsamma män i sina liv, år efter år, säger Gösta Emtestam. - Barn som tvingas att förneka och överge sin pappa kan ytligt sett klara sig bra i livet, men de bär på ett dåligt samvete och blir nog lite hårda och känslokalla.

PAS
De överför ofta sin bitterhet till sina egna barn, säger Agnetha Svensson. - Det är nästan bättre om pappan dör, säger Gösta Emtestam. Då kan barnet sörja och gå vidare. Omkring 16.000 pojkar och flickor i Sverige saknar kontakt med sina högst levande och som biologiska fäder registrerade pappor. Dessa män betraktas allmänt som ansvarslösa och egoistiska smitare. Men Agnetha Svensson och Gösta Emtestam tror efter 25 år som vårdnadsutredare att de allra flesta av dessa frånvarande fäder inte alls vill slippa ifrån sina barn. - Visst finns det smitare, säger Agnetha Svensson, men de är få jämfört med dem som släpper kontakten med barnen därför att de inte orkar med de ständiga konflikterna med barnens mamma.

- Vi bedömer att ungefär var sjätte frånvarande pappa förtjänar etiketten smitare, säger Gösta Emtestam. Dessa män vill verkligen inte träffa sina barn, och det beror i vissa fall på att de är känslomässigt handikappade, att de vill göra karriär eller att de har skaffat sig en ny familj - somliga män är enkelspåriga. Andra smiter därför att de har psykiska problem eller missbrukar droger. Men de allra flesta ger upp sitt faderskap därför att de inte orkar vara pappa på mammans villkor. De har kanske utsatts för umgängessabotage, övergreppsanklagelser, polisförhör eller långvariga domstolstvister, och för att själva orka leva vidare väljer de i förtvivlan bort barnen. - Visst kan man kritisera dem för att de ger upp. Men alla människor är ju inte så tuffa att de orkar kämpa hur länge som helst, säger Agnetha Svensson.

Hon påpekar att det fortfarande är lättare för mödrar än för fäder att få igenom sina krav i en vårdnadstvist, och att kvinnor normalt får ett bättre stöd av socialtjänsten än vad män får. - Detta är ju helt rätt i de fall där mannen faktiskt har gjort sig skyldig till misshandel eller rent av incest, säger hon. Men för det första behöver ju inte det faktum att mannen har slagit kvinnan nödvändigtvis innebära att han också har slagit barnen eller att han är olämplig som pappa och vårdnadshavare. För det andra förekommer det att kvinnor kommer med falska anklagelser för att få ensam vårdnad och skaffa sig ensamrätt till barnen. Och även dessa kvinnor får ofta samhällets fulla stöd utan att någon vet om anklagelserna är sanna eller ej - socialtjänsten och domstolarna ser alltså inte till barnets bästa i dessa fall, utan hjälper den ena föräldern att mobba ut den andra.
Pas completed
Självklart ska hotade och slagna kvinnor och barn få skydd och stöd, det understryker både Gösta Emtestam och Agnetha Svensson; somliga föräldrar är farliga för sina barn och bör därför inte få umgås med dem utan att andra vuxna är med. - Kvinnojourerna gör ett jättebra jobb, säger Gösta Emtestam. Men vi ser sådant som de inte ser. Vi ser barn som blir av med sina alldeles utmärkta fäder därför att föräldrarna inte har bearbetat och löst sin konflikt. Har man barn ihop kan man ju aldrig bli av med varandra. Och om frustrationen leder till umgängessabotage och rättsliga tvister om vårdnaden eller om barnens boende - då fördjupas konflikten. I en rättssal tvingas ju båda att strö salt i den andras sår för att vinna och inte tappa ansiktet. Barnen används som vapen och bitterheten växer. De två terapeuterna anser att så kallade samarbetssamtal borde vara obligatoriska för föräldrar som skiljer sig. I fall där konflikten är bråddjup bör samtalen övergå i regelrätt familjeterapi som samhället betalar. - Målet är att lösa konflikten så att mannen och kvinnan kan samarbeta. På så vis minskar risken att barnen blir delvis eller rent av helt föräldralösa, säger Agnetha Svensson.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

  • Leroy säger:

    Hos Monca Antonsson : http://monicaantonsson.blogspot.com/2009/05/och-har-far-ni-mota-pappan.html



    Har det efter Liza Marklunds vinklade artikel blivit så att en frikänd pappa hängs ut som skall gå på familjerätten i morgon. Hon och Bodström har laggt sig i detta och försöker med alla medel tydligen få pappan att backa och som vanligt så handlar det om vem man känner och har relationer till. Inte om barnets rätt skall granskas objektivt De försöker påverka att någons rätt skall vara starkare än barnens rätt.



    Nej Daddy det är inte rätt. Det är ORÄTT.



    Därför så skall förändringar ske nu och Såväl poltiker som media skall delta i samtalen , direktiv från Socialstyrelsen, B.O och Justitieministerna skall komma omgående såvida dom inte springer omkring med skyglappar.



    För då väljs dom säkert bort likt dom tar barn från sociala baser som behövs.



    AHR och andra har insett att det faktiskt inte är fel på alla pappor, många mammor och systemen underbygger allt detta.



    Mitåt.



    Leroy

    2009-05-17 | 20:10:23
  • Systerdyster säger:

    Daddy:

    Den där artikeln i DN dyker upp i alla möjliga sammanhang när det gäller PAS. Den ingår f.ö. i en större artikelserie om frånvarande fäder och alla artiklarna är intressanta att läsa. Och det är kanske just det man ska göra, läsa alla. Här är länken: http://www.dn.se/insidan/barn-kan-fas-att-hata-sin-pappa-1.160748

    Men det spelar ingen roll hur många Knutby-pastorer som sitter på Kumla, PAS är lik förbannat inte en diagnos enligt DSM IV. Ännu. Och om det här var vad du hade komma med i statistikväg måste jag säga att det var tunt. Det gav iaf inte mig några svar på t ex hur många av de 40000 (enl. DN-artikeln 16000) som har en frånvarande pappa utan att det beror på umgängessabotage från mammans sida. Men enligt ditt och Svensson-Emtestams sätt att se det beror pappors frånvaro ALLTID på mamman, eller? Dysfunktionella män finns inte öht, medan mammorna lider av Borderline, Münchhausen by Proxy och allsköns psykiatriska diagnoser. Men det är väl att göra det lite enkelt för sig? Artikeln har som sagt dessutom några år på nacken och jag tar för givet att annan statistik du presenterar är mer uppdaterad? Dessa familjeterapeuter är vad jag vet de enda som arbetar med PAS och bl.a. skriver utredningar för underlag till rättsförhandlingar, underlag som alltså blir lite skeva eftersom rätten inte godtar PAS som begrepp.

    Men visst finns det skillnader mellan män och kvinnor? Vi har olika biologiska, fysiologiska och psykologiska förutsättningar liksom faktiskt människor av samma kön också har. Om skillnaden mellan kvinnor och män, sexuellt. skrev du om i november -08. Där framgår med all tänkbar tydlighet hur olika du tycker de båda könen är, att det tycks som en omöjlighet att en relation mellan man och kvinna skulle fungera fullt ut:



    /…/Jag hörde en kvinna på TV häromdagen, och bara en kvinna kan säga något som detta. Naturligtvis så låtsades alla att det var helt sant...hon sa att "ett par bör utforska sina gemensamma fantasier"...lol, Det finns inget sådant som "gemensamma fantasier"...Era tråkar ut oss...våra förnärmar er.. Kvinnor tro mig..det finns inga fantasier där en prins sveper er upp i sina armar bär er över en blomsteräng, tittar er djupt i ögonen och sen....sprutar i ert ansike...men för all del fortsätt drömma…/…/



    2009-05-17 | 21:05:39
    Bloggadress: http://systerdyster.com
  • Moa säger:

    Men snälla systerdyster...



    Hur kan du få det till att Daddys blogg vill ha alla mammor till veritabla skurkar? Det läser inte jag. Ty då vore jag inte här.



    En mamma kan PAS:a ett barn, men det kan en pappa också. Vem som helst som inte har den fulla förståelsen och utvecklad empati kan PAS:a sitt barn. Kvinnor kan ha störningar, män kan ha det.



    Det som jag uppfattar Daddy vänder sig emot är att våra myndigheter agerar som om kvinnan/mamman alltid är god och talar sanning. Det är "fördel mamma" i våra rättssalar och på de sociala myndigheterna.



    Jag förstår om det finns de som betvivlar en sådan sak. Det skulle jag ha gjort för några år sedan. Nu har jag varit nära inblandad och det jag möter i fråga om vinklade, bristfälliga utredningar är minst sagt skrämmande.

    2009-05-17 | 21:29:50
  • Leroy säger:

    Snälla Syssterdyster om du inte är radikal så hoppas jag åtminstone du är human, tittar och ber Daddy om ursäckt för dina påståenden.



    Jag har läst varje millimeter av bloggen och sett hur Daddy försvarar barnens rätt. Det skall handa om att få ge inte ta.



    Han har skrivit artiklar och bidrar med inlägg som detta:



    http://vimeo.com/2777668



    Se historien där ett barn fråntas sin mamma av myndigheterna och reagerar mot agerandet.

    (Filmen blev förbjuden att visas i Tyskland.)



    Tur att den blev inspelad. - Tänk dig själv hur du skulle ragerat.





    Daddy hävdar att utredningar skall göras objektivt.



    Utredningar skall få baseras på sanning inte på lögn eller påståenden.



    Vakna!



    Leroy

    2009-05-17 | 22:25:54
  • daddy säger:

    Systerdyster läser min blogg som fan läser bibeln. Samtidigt som hon kritiserar mig för mina fakta. systerdyster, om du hade lagt ner samma tid på att läsa inlägget som jag gjorde särskilt för dig, som du tydligen har gjort för att hitta något att försöka smutskasta mig för, så hade du funnit mycket mer fakta. Om du hade läst lite noggrannare så hade du nämligen förmodligen sett att det citat du hänvisar till inte är mina ord utan ett citat av en komiker i USA.



    Att statistikunderlaget är tunt i Sverige kan ju ha andra orsaker än att jag är dålig på att leta...

    Men du som är så noga med siffror. Kan du ge mig ett enda exempel på att en förälder i Sverige förlorat vårdnaden pga personlighetsstörning?



    Ändå står det i socialstyrelsens riktlinjer till socialnämnderna att handläggarna bör vara extra vaksamma när det gäller just personlighetsstörningar. Men det verkar det som dom flesta har missat. Jag kan i alla fall inte hitta ett enda fall. Kan du?

    2009-05-17 | 22:29:11
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • jakobsson säger:

    Det är intressant att läsa dessa personers inlägg som tror att ett skeende per automatik tar ut ett annat skeende.T.ex.En person omkommer i en olycka och ett barn föds i samma stund, innebär det att inget har hänt? Påminner mig om en person med aspergerssyndrom vilka offta resonerar i dessa banor inte för att de är elaka men de har ofta oerhört svårt att se människorna bakom siffrorna. Jag tar med min tidigare kommentar hit: Vad har frånvarande fäder med detta att göra? Hela diskussionen handlar om individer inte räkne exempel.

    Inte tror någon klok människa att om summan av frånvarande fäder subtraheras med summan av barn som inte får träffa sina pappor blir noll, så är det lika med att alla barn och pappor är nöjda med sitt umgänge.





    2009-05-17 | 22:35:08
  • daddy säger:

    Och vad gäller Liza Marklund....henne skall vi ta itu med i morgon. Nu spelar hon högt med sitt feta expressenkontrakt. Jag kan inte se det på något annat sätt.



    Läs gärna pappans version på monica Antonssons blogg.



    Jag har själv talat med honom vid några tillfällen. Om han är pedofil så lovar jag att offentligt äta upp min hatt. Han är inte mer pedofil än jag, och jag är det inte. Men om jag frias från dessa horribla anklagelser i domstolen så blir det väl mig den galna tjötkärringen ger sig på nästa gång om hon tillåts sitta kvar uppe i sitt diamantslott och spy ur sig lögner och falska anklagelser med full immunitet.

    2009-05-17 | 22:38:43
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • jakobsson säger:

    Lägg inte för mycket energi på Systerdyster. Systerdyster mår nog inte så bra och vill inte ha sakargument utan debatt utan slut kanske för att dämpa egen oro.

    2009-05-17 | 22:42:10
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag säger som jag sagt tidigare, Hoppas inte att Pas "Föräldraalienering" Kommer in i våra rättssalar eller socialkontor innan begreppet är tillräckligt utrett av experter och proffesorer på svensk mark. Om det gör det på de skrivelserna som finns nu... så kommer vi få ett haveri i svenskt rättsväsende som kommer att gå till historien likt Hitlers konsentrationsläger. Föräldrar kommer att stympas likt folk gjorde i gaskamrarna. Umgängesföräldrar kommer att förlora vårdnader och umgänge med barnen för att de köpt nått åt sina barn för att vara snälla eller vilja skapa en hemmiljö för att barnen skall känna sig välkomna. Boendeföräldrar kommer att stå i kö till TR och stämmas likt folk står i köer U-länder för en bit bröd. Det skulle definitivt inte gynna några barn.



    Gällande Marklund.. Tysta ut henne, Ge henne inte uppmärksamheten. Ju mer rappakalja man skriver OM henne ju mer trivs hon. Gömda och den andra boken hon skrev gav henne en så stor uppståndelse att hon bara satt och gnuggade händer, För ni såg väl inte Marklund göra nämnvärt mycke för att försvara sig, eller? Hon skriver ju lögner och skvaller för att hon vill ha era reaktioner.



    Tänk då i stället om hela svenska folket tystar kärr... Marklund.. vad tror ni händer då? Jo hon kommer att blil desperat och smutsa ner sig själv och tyna bort.

    2009-05-18 | 01:17:26
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Tommy Jonsson säger:

    Umgängessabotage ska inte gynna en förälder i domstol det är ett sätt att alienera den andra föräldern. Det föräldern gör kallas på engelska Parental Alienation, PA. Barnet kan i dessa fall drabbas av 8 olika symptom, som t ex att hata en tidigare älskad förälder, papegojspråk, icke åldersadekvata uttryck mm. Barnet har då utvecklat det som kallas Parental Alienation Syndrome, PAS i 3 olika svårighetsgrader.

    Svenska myndigheter har att ta hänsyn till att PAS är erkänt av Europadomstolen och att umgängessabotage är skadligt för barnet.

    PAS är ännu inte infört i DSM IV men det tog 25 år innan Aspbergers Syndrom skrevs in där. Det betyder därför inte att det inte existerar.

    2009-05-18 | 01:26:51
  • Tommy Jonsson säger:

    Mikael jag förstår inte din negativa syn på PAS? Vad jag känner till så är 2 svenska fall inlämnade till Europadomstolen för avgörande.

    Dessutom har för kort tid sedan 2 fall avgjorts i domstol i Sverige där vårdnaden överförts till fadern efter en utredning av Lena Hellblom Sjögren. Jag kommer snart att ha dommarna i min hand.

    2009-05-18 | 01:57:28
  • Viktoria säger:

    Jag känner till minst 4 st pappor som inte visat något intresse av att träffa sina barn. Och det beror INTE på att mammorna hindrar dem!

    Den ena av dem bor nära sin son och vid ett tillfälle när pojken var där och ringde på, talade pappan om för honom att han inte fick göra det, då var han ca: 6-7 år. Så kom inte och säg att det inte finns sådana psppor. Jag vet inte hur det är med er andra, men jag känner ialla fall ingen mamma som behandlar sina barn så.

    2009-05-18 | 09:43:23
  • Anonym säger:

    Systerdyster, lägg inte din energi här där den inte gör någon nytta.

    Jakobsson använder sig av traditionella härskartekniker för att misskreditera dig som person och förklarar dig otillräknelig med hänvisning till att du säkert har egna problem.

    Acceptera faktum, Systerdyster. Kvinnohatare finns och de förekommer i olika förpackngar. Psykopater finns också och detsamma gäller för dem.

    När man lärt sig urskilja en psykopat så aktar man sig noga för att involvera sig med personer som uttlar sig som de som kommenterar här. Risken finns att de har någon störning.



    Lägg ditt krut där det behövs. Här behövs det inte. Personerna här har redan räknat ut sig själva.

    2009-05-18 | 09:51:23
  • Mikael Karlsson säger:

    Att jag är negativ till att man skall använda sig av Föräldraalienering när det gäller Kön, Att springa och säga att "Mamma" påverkar sina barn beror på att det inte finns tills tillräcklig grund för att kunna säga så. Man saknar helt enkelt fakta för att kunna göra några uttalanden i detta när det gäller Svenskt rättsväsen.



    Om jag köper en cykel till mitt barn och detta sker under en tvist. Skall då jag kunna ställas till svar för detta och då bli anklagad för föräldraalienering? Om jag stöttar mitt barn när jag anser att den andra föräldern agerar fel och jag visar mitt barn att jag tar starkt avstånd från den andra förälderns agerande, Skall jag då bli anklagad för att alienera mitt barn?



    Om vi tar Daddys ljuduppspelning där hans dotter säger hon vill att pappa ska prata med domaren och säga att hon vill vara mer hos Pappa och Daddy säger att han nog får säga det till domaren, Ska Daddy då dömmas för Alienering?



    Missuppfatta mig inte nu, Jag ser inget fel i det som sägs i inspelningen. Jag ser ingen påverkan, Men det kan en Föräldraalienering göra om man utgår från vad en sådan skulle kunna utgå ifrån idag.



    Och om man ska se till vad som står om Föräldraalienering idag, så är jag skyldig i aldra högsta grad.



    Min lilla tjej ringer och "skvalrar för pappa" när hon blivit bestraffad, Vissa av dessa bestraffningarna anser inte jag är rätt och då säger jag till min lilla att jag håller med henne och säger att jag inte tycker att hon ska utsättas för utegångsförbud på grund av att hon kommit upp på nätterna. Ska jag då bestraffas för detta som en Alinerande förälder.



    Nää, Tommy och andra grabbar, Tänk om, Tänk längre än till er själva. Se lite hur vissa frågor kan missgynna er själva och erat kön i vissa frågor.

    2009-05-18 | 10:40:00
    Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
  • Lilla My säger:

    Viktoria



    Ingen här (vad jag sett) påstår att det inte finns pappor som sviker sina barn.

    De finns likaväl som det finns mammor som sviker sina barn.

    Jag tycker att de föräldrar som sviker sina barn är idioter.



    Nu handlar det om pappor som hindras att träffa sina barn.

    Av mammorna genom lögner, manipulationer, falska anklagelser mm.

    Detta med stöd från feministiska föreningar, socialkontoren, domstolarna runt om i Sverige.



    Sen har vi tur att det faktiskt finns de som jobbar på rätt sätt för barnens rätt till båda föräldrarna.

    De är tyvärr för få ännu så länge, men de blir fler och fler ju mer debatten sprider sig.

    2009-05-18 | 10:42:03
  • Adam Weisshaupt säger:

    Herre Gud vilka typer det finns! Personerna här har redan räknat ut sig själva!!??



    Ja, så kan man se på saken, här finns till 99,99% bara otroliga människor som kämpar för barnens rätt i samhället, de flesta vill ha äkta jämställdhet, de flesta är/har varit otroligt diskriminerade, de flesta här inne är vänliga och korrekta, de flesta här inne skulle dö för sina barn.

    Varför gillar Ni inte Oss?

    Hur har vi räknat ut Oss själva?

    Hur har vår sak att göra med pappor som skiter i sina barn?

    2009-05-18 | 10:43:46
  • Mikael Karlsson säger:

    Kan dra ett exempel till varför det är bra att ni har skeptiska människor här.



    En förening som har lite lokala avdelningar hade en företrädare som satt och skrev en massa om Mammors kamp emot alla Pappor. Jag blev lite frustrerad då jag lätt läste igenom denna representant och där med svarade honom rakt och ärligt. Representanten skrev om hur de skulle ut och skrika och gapa vid olika ställen i dennes hemstad.



    När jag bad om fakta i allt han skrev blev han direkt förbannad och börjad hojjta med ordet "Personligt påhopp" Där visade denne starkt att han inte hade en enda kunskap i det han stod och skrek om, "Han utgick alltså ifrån sin situation, Inte fakta, Man kan inte stå slänga ut flygblad utan att kunna försvara sig". När jag då förklarade för denne hur viktigt Fakta är när man går ut och pratar med folk och hur överkörd han kan bli om han inte har fakta. Blev det tyst ett tag. Sen kom frågan , "Kan inte du plocka fram faktan till mig" Och där går min gräns. Kan eller orkar man inte ta fram fakta i det man så hårt slåss för så kan det vara... Han fick itt kort och konsivt svar att "NEJ JAG TÄNKER INTE SITTA OCH SAMLA STATESTIK OCH FAKTA TILL DIG" . Det visar ju hur mycket de igentligen själva är intresserade av att ordna information som är nödvändig.



    Jag ser att Daddy plockar fram mycket i sina skrivelser och skaffar en del bakgrund. Dock saknar jag mycket svenska material Skulle vara bra om han utelämnade den utländska "skiten" och skriver mer på hemma fronten. Tror att det skulle gynna mer på Bloggen.

    2009-05-18 | 11:13:05
    Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
  • Otroligt säger:

    Ang Monicas blogg om Liza Marklund



    Liza lyfte fram RÄTTSSKANDALEN. Hon lyfte fram ALLA fel och misstag som begåtts i rättskedjan och som var orsaken till att en våldtäktsman FRIADES. Det blev en mindre bloggbävning på nätet när detta kom fram år 2007!!



    För han friades inte för att han var OSKYLDIG!!! Han dömdes till 6 års fängelse i Tingsrätten. Av någon skandalös oförklarlig anledning frikändes han av en oenig Hovrätt. Hovrätten skriver till och med i domen att de TROR på pojken!!



    Hans sida av saken behöver inte vara sann bara för att han är man....



    Tydligen räcker det att man hojtar jag är oskyldig, så är det lika med sant för er, det var samma sak med Andrew Wang,, Ja hoppa på mamman bara! Det är inte alltid mamman som är skurken. Alla män är inte oskyldiga. FATTA DET!!!!

    2009-05-18 | 13:12:37
  • Viktoria säger:

    Lilla My



    daddys inlägg är orsaken till mitt inlägg. Ser inte ut som daddy tror på frivilligt frånvarande pappor.



    Postat av: daddy

    Pappor som skiter i sina avkommor är en myt som ideligen sprids i kretsar som vill försvara det diaboliska familjerättssystemet.

    2009-05-18 | 13:46:46
  • Lilla My säger:

    Viktoria



    Daddy kanske inte tror på frivilligt frånvarande pappor.



    Jag förstår att han tänker som han gör, eftersom det i många år spridits en myt om att de pappor som inte är närvarande för sina barn har svikit dem.

    Att de inte är intresserade av att ha kontakt med sina barn.



    Många av de pappor som kallas svikarpappor är inte det på något sätt.

    De har utmanövrerats av mamman och soc.



    De hade inget annat att göra än att acceptera läget att kanske få träffa sina barn på helgerna.

    De trodde att de var ensamma om det här.



    Nu kommer en förändring i och med att vi bloggar och kan sprida det som händer oss.



    På det viset visar daddy för andra pappor att de inte är ensamma att drabbas i en vårdnadstvist.



    Det blir ringar på vattnet och trots intensivt motstånd från många håll kommer det bli många förändringar när det gäller barnens rätt till båda sina föräldrarna.



    Jag är också glad att Monica Antonsson, Ingrid Carlqvist,

    2009-05-18 | 15:00:53
  • Lilla My säger:

    Fortsättning på ovanstående..

    klickade på fel knapp : )



    Jag är också otroligt glad att Monica Antonsson, Ingrid Carlqvist, Ramona Fransson, Ann-Helene Rudberg mfl sätter ljus på detta i sina bloggar.



    Tycker även att Aftonbladet, Expressen mfl borde skämmas för att de inte vågar skriva sina artiklar utan vinklingar.



    De låter Liza Marklund skriva sina flosker och betalar henne dessutom för det... snacka om att sälja smöret och tappa pengarna.



    De förstår tydligen inte att det är fler och fler som slutar läsa deras tidningar.







    2009-05-18 | 15:08:41
  • Viktoria säger:

    Lilla My



    I de fall där papporna inte visar något intresse för att träffa sina barn blir det ju inte heller några vårdnadstvister. Jag talar om de fäder som faktiskt väljer att inte träffa sina barn ens på helgerna. Som jag skrev tidigare känner jag till

    4 män som utan vidare inte verkar bry sig. Och det drabbar barnen riktigt illa. Barnet först och främst säger Daddy, men då får han väl också erkänna att detta fenomen existerar, och säkert också bland kvinnor. Man kan tvinga ett barn att träffa sina föräldrar men man kan inte tvinga en förälder att träffa sitt barn.



    Ang Monica Antonssons senaste påhopp på Liza Marklund är det riktigt förbryllande att ni fortsätter att prisa henne. Han är dömd i tingsrätten för incest, blev friad i hovrätten av en oenig jury som dessutom tror på pojken, och ändå väljer ni att tro på honom. Här spelar det visst ingen roll om någon är friad eller fälld de är visst ändå oskyldiga. Men i det här fallet bör ni väl ändå tänka på pojken. Ni sitter och säger att han ljuger, men hovrätten tror på honom, vem är det egentligen som agerar domare och domstol.

    2009-05-18 | 15:22:55
  • daddy säger:

    I det här fallet är det hovrätten som agerat domstol. Det är väl deras uppgift vad jag vet? Om man frias av hovrätten skall man väl anses som oskyldig eller?



    Anser Victoria att Expressen skall få rätt att döma människor för brott i vårt land? Den dagen är vi riktigt illa ute, det kan jag garantera. Om det nu kan bli värre än det redan är....

    2009-05-18 | 15:27:30
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Och om du hade läst på ordentligt hade du vetat att efter JOs utredning av hovrättens friande dom är bedömningen att det INTE gått rätt till!!



    Fortfarande tror hovrätten på pojken, men ni anser att han ljuger.







    2009-05-18 | 15:35:39
  • Lilla My säger:

    Viktoria



    Hur vet du att de pappor du kallar svikarpappor inte gjort allt de kunnat innan de gav upp?

    Har du endast hört mammans version av det som inträffat?

    Ta det inte som ett påhopp bara enkla frågor?



    Det finns självklart både mammor och pappor som är knäppa och bara tänker på sig själva.

    Vi är alla människor med olika bakgrund och erfarenheter.



    Jag vet en pappa som inte ville ha det ansvaret som ett barn innebar.

    Han valde att inte vara involverad i det barnets liv.

    Så jag vet att de finns, men alla de pappor som kallas svikarpappor är inte det.



    Jag vet många pappor som kämpat för sina barn, men till slut inte orkat fortsätta kampen för att övermakten varit för stor.

    Dessa pappor har sedan fått finna sig i att bli kallade svikarpappor trots sin tidigare kamp.



    Det spelar ingen roll hur en pappa gör, han får ändå skit...



    Kämpar han för barnen är han jobbig, rättshaverist mm.

    Ger han upp blir han automatiskt en svikarpappa.



    Nu pratar jag enbart om de pappor som inte har en vettig mamma till barnen som utgår från barnens behov i första hand.



    Att dra in de pappor som sviker sina barn i en debatt som handlar om att pappor tvingas bort från sina barn är inte riktigt rätt.



    Att använda det som ett motargument mot att pappor som vill vara närvarande inte ska få det pga de pappor som sviker!

    Hur går det ihop????



    Varför kan inte barnen vara två föräldrars ansvar redan från födseln?





    2009-05-18 | 16:07:59
  • Mikael Karlsson säger:

    Ja jag skrev ett förslag att man kunde göra DNA tester obligatoriska vid födseln. Där efter får de Pappor "Som det visar sig är oskyldiga offer som haft en otrogen motpart" välja om de vill ta ansvaret eller inte, och de som är fast i "tullen" så att säga får då GV automatiskt. SEN får mamman och pappan tvista hur illa dom vill. Enkel lösning på enkelt problem.

    2009-05-18 | 16:23:44
    Bloggadress: http://vardnads-umgangeslagar.se
  • Viktoria säger:

    Jag förstår att Daddy eller andra här inte är svikarpappor, i så fall hade de väl inte kämpat så för sina barn.

    Säger bara att daddy borde erkänna att de papporna också finns istället för att säga att det är skitsnack. Jag menar: Svikarpapporna pajar ju för dem.

    Jag har själv varit i den situationen där jag fått tala om om för mitt barn att tyvärr, pappa kommer inte idag, han har fått förhinder. Oftast bara 1-2 timmar innan han skulle komma. Och då fick jag hitta på en anledning för jag skulle aldrig någonsin såra mitt barn så djupt att där säga sanningen som var att han inte orkade. Min egen halvbror träffade bara sin pappa när han fyllde år. Så dessa svikarpappor känner jag personligen.

    Jag har nästan fått tvinga mitt barn pappa att umgås, hade inte jag ringt och låtit han prata med sin pappa åtmistone på telefon, så hade det inte hänt något. Jag vill att mitt barn ska känna och få älska sin pappa men det verkar visst inte funka. Det var inte min plan när jag blv gravid att få ta hela ansvaret själv. Eller att mitt barn inte skulle få chansen ens att ha en pappa.

    2009-05-18 | 16:27:31
  • valens säger:

    Ni kan läsa mer på: http://msbp.respeqt.nu/



    Lite saxat...



    Claes Sundelin, barnhälsovårdsöverläkare och professor vid Uppsala universitet inleder sin artikel/bok



    ”Tecken på barnmisshandel och försummelse – En bok till skolsköterskor, BVC-personal m.fl.” med, bland annat, att känslomässiga blockeringar och förnekanden – av typen "detta kan ingen vårdnadshavare eller närstående till barnet ha gjort" – utgör nog fortfarande det största hindret för en korrekt diagnos och fortsatt skydd för det utsatta barnet.



    Vad gäller försummelse och psykisk kränkning av barn kan förekomma i många olika former, konstaterar Claes Sundelin.



    (...)



    En stor del ägnar Claes Sundelins till så kallade Münchausen by proxy-syndromet, som innebär att en förälder eller någon annan närstående aktivt skapar mer eller mindre alarmerande symtom hos ett.



    Begreppet Münchausen syndrom by proxy myntades under slutet av sjuttiotalet som en beteckning för barn vars vårdnadshavare, vanligen modern, hade fantasibilder om sjukdomar och symtom hos barnet, skriver Sandelin. Modern/vårdnadshavaren sökte sedan vård för symtom som inte existerade hos barnet och skapade även själv ibland symtom hos barnet för att övertyga omgivningen om att barnet var sjukt. Münchausens syndrom var långt tidigare ett begrepp inom vården för vuxna. Det betecknade vårdsökande som mer eller mindre medvetet producerade de symtom för vilka man sökte hjälp.



    (,,,)



    Ni kan läsa mer på: http://msbp.respeqt.nu/



    2009-05-18 | 20:03:52
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • valens säger:



    Eller...

    Ni kan läsa mer på: http://pas-msbp.respeqt.nu/





    "Handen på hjärtat, när hände det senast att en patient överdrev, undanhöll information eller rent av ljög om sina symtom för dig? Frågan är svår att besvara, eftersom vi i regel saknar såväl beredskap som instrument för att upptäcka det. Men om lögnen är lika vanlig inom vården som på andra sociala arenor är risken stor att det hände nyligen."



    inleds i Läkartidningen artikeln:





    Är vi alla lurade? - Om överdrifter, hemligheter och lögner i sjukvården



    Anders Lundin överläkare, Psykiatriska kliniken, FoUU-sektionen, och

    Christian Oldenberg leg psykolog, Neuropsykologimottagningen, båda vid Danderyds sjukhus, Stockholm



    (...)



    Ni kan läsa mer på: http://pas-msbp.respeqt.nu/

    2009-05-18 | 20:09:31
    Bloggadress: http://visa.respeqt.nu
  • valens säger:

    Eller ni kan läsa mer i T 1607-07 akt där man kan hitta socionomernas Agnetha Svensson och Gösta Emtestams utredning om vårdnad/boende/umgänge…





    ”Dimridå-, kaos- och förhalningsstrategi



    ”Mamman” har som vårdnadshavare och "Boförälder" huvudansvaret för att ”Dottern” kan utveckla en nära relation till båda sina föräldrar. Men enligt utredarnas bedömning verkar ”Mamman” ha skapat en dimridå och ett kaos över att hon försvårar för ”Dottern” att utveckla ett normalt umgänge med sin pappa. Hon försöker även förhala processer, t ex denna utredning, som ska leda till hur ”Dottern” ska träffa sin pappa. Exempel på dimridåer, kaos och förhalningar är att anklaga, anmäla och diskvalificera ”pappan-valens” samt även andra inblandade, t ex utredarna i denna utredning, i de många och långa processerna om ”Dottern”. ”Mamman” verkar mycket skickligt starta parallella processer och flyttar därmed fokus medvetet och omedvetet - från sitt eget bristande beteende som förälder och ensam vårdnadshavare till ”pappa-valens” s och andras beteenden.



    Uppmärksamheten förflyttas från det primära: att ”Mamman” försvårar för ”Dottern” att få tillgång till båda sina föräldrar. Till det sekundära: att utreda ”Mamman”s anklagelser, diskvalificeringar och andra sidospår



    Med facit i hand kan man säga att ”Mamman” har lyckats i sitt uppsåt. Det har inte gynnat ”Dottern” som idag därför inte längre har tillgång till båda sina föräldrar. ”Dottern” är snart fem år och träffar idag inte sin pappa alls. Om ”Mamman”s medvetna eller omedvetna strategi får fortsätta finns det en uppenbar risk att ”Dottern” endast kommer få tillgång till en förälder.



    ”Mamman” har direkt eller indirekt anklagat ”pappa-valens” för sexuella övergrepp på ”Dottern”. Dimman blir tjockare, kaoset blir större och förhalningen fortsätter. Snart är det kanske inte möjligt att se att ”Mamman” - utan godtagbara skäl - försvårar ”Dottern”s umgänge med sin pappa. ”



    Ja, ni har gissat rätt: det är jag som är pappa valens…

    2009-05-18 | 20:37:20
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • jakobsson säger:

    Viktoria visst finns det svikarpappor jag har själv känt flera av dem. Offta förklarar de sitt svek med att de vill låta barnet "ta initiativet sedan" och visst kan jag hålla med om att dessa är fega, lata eller svaga förmodligen allt på samma gång.

    Men det finns också pappor som gett upp och avslutat en strid mot samhället som de inte kan vinna och dem är det orätt att dömma.

    Jag brukar, när jag träffar fäder som står i början av en tvist alltid råda dem att överväga att ge upp kampen eftersom jag vet hur otroligt skadade många män blir, oftast utan att uppnå någonting.

    Glöm aldrig Stefan och Conny!

    2009-05-18 | 23:49:31
  • Adam Weisshaupt säger:

    Valens;

    kan inte du snälla förklara för mig varför jag får följande meddelande från firefox när jag försöker öppna ditt mål i tingsrätten?

    forum.nkmr.org använder ett ogiltigt säkerhetscertifikat.



    Certifikatet är inte betrott eftersom det är självsignerat.

    Certifikatet är endast giltigt för smtp.aisab.se.



    (Felkod: secerroruntrusted_issuer)

    2009-05-19 | 19:30:28
  • Systerdyster säger:

    Slutsats:

    Att pappor inte har kontakt med sina barn beror alltid på mammorna.

    Antingen har mammorna alienerat barnet och vänt det mot pappan, kommit med falska incestanklagelser och manipulerat hela social- och rättsväsendet.

    Alternativt har mamman djävlats med pappan, så till den milda grad att han brutits ner och därför inte orkar ha kontakt med sitt barn.

    Så tolkar jag Tommy Jonsson, valens och Daddy´s resonemang.



    Eftersom Tommy Johnsson så omtänksamt förklarar att Systerdyster nog har Aspergers syndrom så tackar jag för diagnosen. Mitt tips till dig; skaffa en stylist eller åtminstone en kam!

    2009-05-19 | 20:15:32
    Bloggadress: http://systerdyster.com
  • valens säger:

    Adam Weisshaupt:

    Jag skulle gärna svara till din fråga men jag har ingen kunskap om vad har att göra mitt mål i tingsrätten med meddelande från firefox och ännu mindre med smtp.aisab.se.

    Dessutom visste jag inte att mitt "mål i tingsrätten" skulle det vara öppningsbart på något site, någonstans... Mycket tacksamt för eventuell tips om saken...



    valens



    PS. Meddelande typ "Certifikatet är inte betrott eftersom det är självsignerat" eller "Certifikatet är endast giltigt..." kan höra till visa felaktigheter i adressen. Det vanligt förekommande är när i sökvägen förväxlas vanliga starttadressen "http" med säkerhetsstälda starttadressen "https".



    2009-05-19 | 21:54:14
    Bloggadress: http://visa.respeqt.nu
  • johanna säger:



    Hej!



    Jag tycker att det du skrev angående Sofie och ungdomar på behandlingshem, utifrån dina erfarenheter är det överlägset bästa jag läst i det ämnet.

    Nu hamnar min kommentar väl på helt fel plats men hoppas det går bra ändå.

    Jag tycker att du ska skicka den texten, om dina erfarenheter från ditt arbete i Norge och Sverige, till Newsmill och/eller Aftonbladet Debatt. Alla svenskar borde läsa det, oerhört starkt, gripande och säkerligen alldeles sant.

    Har läst några menlösa,svamliga krönikor i ämnet men de var ju HELT meningslösa medans din skrivelse har allt. Sprid den!!



    Tack för mig!



    Hanna

    2009-05-20 | 12:41:02
  • Anonym säger:

    Valens;

    Ursäkta min otydlighet men jag klickade på nån av dina länkar, kommer inte ihåg vilken, och firefox påstod att det var en "farlig" sida. Anledningen till att jag skrev ut mål nr är att jag trodde att du hade lagt ut den på den sidan.

    MVH

    Adam

    ps. jag lider med dig Valens (Och kämpar för Oss) och med alla pappor, mammor och barn som blir drabbade! ds.

    2009-05-20 | 15:18:28
  • Adam Weisshaupt säger:

    Föregående var från mig.

    Adam

    2009-05-20 | 15:19:10
  • valens säger:

    Jag hoppas kan vara mer tydligt...

    Jag är mer än tveksamt att du klickade på nån av MINA länkar...

    Med stort sannolikhet tryckte du på en av NÅGONS länkar...



    Men strunt samma...

    Är glad att vi är på samma längdvåg.



    valens



    PS. För dem som inte klarar uni x, det kan vara mycket mer farligt att bära en röd hatt än att ha ett öppet fönster, till exempel...

    Det kan vara frågan om vad h kan stå för eller s:et i en adress, bland mycket annat...

    2009-05-20 | 19:34:16
    Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
  • daddy säger:

    Hanna:

    Du anar inte vad glad jag blev när jag läste din kommentar. Jag vet inte om du är samma Hanna som tidigare har skrivit kritiska inlägg här. I så fall har du just bevisat för mig att du är en människa som verkligen har barnfokus och har båda ögonen öppna.



    Jag såg nyligen att den s k 42 åringen blev dömd till 3 års fängelse för "utnyttjande av person i beroendeställning". Alltså friades han för våldtäkt, men för att blidka pöbeln som stod utanför rätten och vrålade efter dödsstraff så var man väl ändå tvungen att sätta dit honom för någonting.



    Jag försvarar inte hans agerande, men att skylla Sofies död på honom blir så himla fel. Dom verkligt skyldiga är som vanligt oåtkomliga där dom gömmer sig bakom paragrafer och sekretess.



    Hade det inte varit intressant för någon journalist att granska hela bakgrunden till fallet? Exempelvis orsakerna till varför Sofies pappa tog sitt liv då flickan var liten. Nej istället eldar dom på pöbelmentaliteten genom att utmåla en utslagen knarkare som bytte knark mot lite mänsklig närhet som mördare.



    Heder till dig som är kapabel att se och ta till dig den hemska verklighet jag bevittnat och beskriver.

    2009-05-21 | 02:13:27
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Bella säger:

    Första gången jag kommer till din blogg - och lär definitivt komma tillbaka! Jag lider med er män som inte får vara pappor på era villkor... Jag tycker genuint illa om de sk mammorna som hindrar papporna från att träffa sina barn. Jag har oxå skrivit en hel del om detta, och jag hoppas innerligt att det ordnar sig för dig. Grottmänniskan inom mig vaknar till liv när jag läser vad vissa män får stå ut med - och i förlängningen de stackars oskyldiga barnen... Lycka till!

    2009-05-30 | 09:28:45
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/bellasblogg
  • Netten säger:

    Hej!

    Jag lever med en pappa som i många år anklagats för att inte ställa upp för sina barn pga han inte kunnat betala mer än ordinarie underhåll. Hans barn har under de år vi varit tillsammans blivit itutade att pappan inte älskar dem, att han skiter i dem, att han inte kan ta hand om barn, att han skulle ha övergivit dem och skrivit på papper om att han inte ville ha dem. Han mådde efter skillsmässa och bråk så pass dåligt att han inte orkade fajtas med mamman, han var arbetslös och var tvungen att flytta till sin hemkommun för att överleva. Då fick mamman honom till att skriva över vårdnaden på henne... det är det absolut dummaste han har gjort! Efter det så hänvisade hon alltid till att hon var vårdnadshavare, hon skulle bestämma vad han fick göra med barnen, vilka de fick träffa osv. Hon har suttit och spytt ut sin galla över pappan och även över mig i många många år. Och vi har svalt och svalt tills det visade sig att barnen for illa av det snacket men även fysiskt. Barnen berättade att mamman och hennes nya man var hårdhänta, att de fått slag och verbala hotelser. För att göra en lång historia kort så gav vi barnen redskap för att söka hjälp. Hade pappan vänt sig till soc så hade mamman hänvisat till att det var falska anklagelser.

    Vi talade istället om för barnen att om det de berättade var sant så måste de tala med någon om det, tex skolsköterskan eller kuratorn. Det hela slutade med att barnen placerades hos oss efter egna önskemål via soc. Mamman förlorade i vårdnad och boende baserat på barnens berättelser. Nu anklagar mamman oss här för att ha bedrivit PAS gentemot barnen. Att vi skulle ha fått dem att ljuga för att få bo här... hela situationen är sjuk! När ska barnen få lugn och ro? Utredning på utredning tar på deras krafter och de hinner inte få vara barn utan måste hela tiden älta och älta det som hänt.

    Hon menar på att jag vill ta hennes barn i brist på egna (har en två månaders baby hemma). Och det kan jag med handen på hjärtat säga, att det är inte helt lätt att ta hand om någon annans barn. Men jag älskar deras pappa och de är en del av honom. När jag valde in honom i mitt liv så följde de med och det är underbara ungar som jag värnar om.

    De har rätt till lugn och ro nu!

    Ju mer jag läser om PAS så är jag övertygad om att det förekommit hos mamman och att hon nu menar att det förekommer här är faktiskt skrämmande. Kan det vara så att hon inte själv är medveten om sina handlingar?

    2009-09-02 | 09:26:28

Kommentera inlägget här: