daddys

Beware the fury of a patient man

Änglar och demoner

Kategori: Jämställdhet

misandryDen debatt som rasat på denna blogg sedan jag skrev mitt förra inlägg har gjort underverk för mina besökssiffror. Så ni som försöker bekämpa min blogg genom att lägga ord i min mun och kalla mig mansgris och kvinnohatare mm, har enbart lyckats med att få fler att hitta hit. Signaturen "Johan" slog omedvetet huvudet på spiken i sin kommentar där han skriver:

Vakna Daddy! Det här handlar inte om dig. Tänk efter lite. Hade du kunnat ta din dotter och bara fly? Om du hade gjort detta, hade du då insett att av ett beslut man tar så blir det konsekvenser. ex: man förlorar sitt jobb, man kan förlora rätten att helt få träffa sitt barn, man riskerar fängelsestraff. Eller hade du beskyllt mamman för att det var hennes fel att du kidnappade barnet, eller att det var mammans fel att du förlorade jobbet eller hamnade i fängelse? Hade beslutet att kidnappa barnet varit hennes fel? Jag tror att du är vettig nog att kunnat förutse dessa konsekvenser som kan bli då man sätter sig över lagen och kidnappar sitt barn och jag tror att du är man nog att du hade kunnat ta ansvaret och konsekvenserna för ditt felaktiga handlande istället för att lägga över det på någon annan och söka sympati och gnälla på internet. Andrew ger Mia skulden för allt, hennes fel att han kidnapppade Thor , hennes fel att han har förlorat allt han byggt upp under 18 år (vad det nu än är han byggt upp, kan ju inte ha varit särskilt stabilt ändå eftersom han förlorade det så lätt), hennes fel att han "förlorat" Thor... Hur kan detta vara Mia's fel? Är det Mia's fel att interpol har en efterlysning ute på honom? Eller är det en konsekvens av hans felaktiga handlande? Det är orimligt och endast ett patetiskt och desperat försök från Andrew's sida. Sedan att han inte ens inser att hans agerande var fel, att han skulle kunna göra det igen och dessutom förvägra Thor rätten att träffa sin mamma igen eller iaf. under minst 18 år. Vakna!!!

Johan. Jag har aldrig kidnappat mina barn. Det har däremot deras mor som trots gemensam vårdnad, och utan min vetskap eller mitt godkännande förde bort vår dotter till en annan kommun. Detta är ett lika stort brott mot haag konventionen som Andrew gjort sig skyldig till. Men i Sverige så skiter man fullständigt i dessa brott. Istället hjälper man brottslingarna med hemlig identitet, inskrivning av barn på dagis och skola på den nya orten. Ju längre en förälder klarar att hålla barnet separerat från den andre föräldern ju mer ökar deras chans att få enskild vårdnad, vilket var just vad min dotters mamma belönades med för sin brottsliga gärning.

Jag som däremot är oskyldig till något som helst brott, och har ett helt rent register, jag har som du skriver, förlorat mitt jobb, jag har en dom på umgänge, men den struntar mamman högaktningsfullt i, alltså har jag inte längre rätt att träffa mitt barn. Jag riserar att åka i fängelse, då jag enligt uppgift från mamman är polisanmäld och under utredning från socialen. Denna startades för snart en månad sedan och jag har fortfarande inte hört ett pip, därifrån eller fått någon information om vad som händer.

Och Johan, en sak till..Ja det är mammans fel att jag förlorat jobbet och att jag riskerar att åka i fängelse. Jag har en hel lista med brott som jag och mitt barn utsatts för. Det enda jag kunde rapportera var offentligt förtal. Mamman har säkert en lika lång lista, och varenda punkt på den kommer förmodligen att utredas. Under tiden så får mamman gott om tid att ytterligare alienera min dotter, vilket är hela vitsen med dessa charader.

Visst finns det både änglar och demoner i mänskliga skepnader. Problemet med den svenska synen på jämställdhet är att man könsindelar de två. Kvinnan hamnar automatiskt i ängelfacket, medan mannen oftast hamnar i det andra.
När vi får se nyheter om kvinnor som Christine Schurrer som kallblodigt mördat två barn och sedan ännu kallblodigare
jämlikhetvägrar att erkänna detta så reagerar vi med misstro....Nä men inte kan väl en kvinna ha gjort detta...Ändå så vet vi att all internationell statistik visar attkvinnor står för en majoritet av både barnmord och barnmisshandel. Eller vet vi det? Ni som följt denna blogg ett tag vet ju det, men förmodligen inte så många andra. Det tillhör ju det förbjudna samtalsämnet. Manliga änglar och kvinnliga demoner.

Jag är vaken Johan. Det har jag varit sen den dagen då familjerätten tog vårdnaden av mig trots att jag hela tiden varit den som visat återhållsamhet och ansvar. Däremot tycks de flesta svenskar lugnt sova vidare trots att vårt skepp är på väg att sjunka. Det är därför jag lägger ner detta arbete, vilket jag också tydligen måste poängera, helt ideellt och utan bindningar till någon organisation eller parti. Det har jag gjort sedan i Oktober, ofta lägger jag mycket mer än en heltid på detta och får därför offra mycket. Vad gör du själv i kampen för sann jämställdhet?

Det enda jag kräver är att jag och min dotter skall få vår lagliga rätt till en nära och god kontakt. Det står i föräldrabalken, det står i barnkonventionen och det står i EUs konvention om de mänskliga rättigheterna. Detta nekas jag, och för att jag efter år av sökande börjar se att detta är ett mönster som går igen i alla de länder som låtit radikalfeminismen koppla ett grepp på samhällsstrukturen så har jag svårt att bortse från den i mitt tycke självklara slutsatsen.  Dessa brott som begås mot framförallt pappor, för så är det, varför ens försöka att förneka det, när t o m SCB's statistik är glasklar. MEN även mammor drabbas. Dom riskerar dock inte fängelse för att dom mopsar sig och kräver sina mänskliga rättigheter. Det gör däremot papporna.

Ingen längtar mer efter ett slut på det här kriget mellan könen än jag. För det är helt förödande för Sverige och dess innevånare. Jag har aldrig förespråkat något annat än jämställdhet och rättvisa på denna blogg. FÖR ALLA. Men för det krävs det att vi först ser orsakerna till orättvisorna, och de lögner och det bedrägeri som lett oss dit.  Jag röker ingen fredspipa förrän sveriges lagar gäller även för mig. Oavsett om jag råkar vara man eller kvinna. Dit verkar det fortfarande långt.

PS. Min länklista har försvunnit, efter att jag under omdesignen av bloggen lyckades fucka upp hela kodmallen och fick göra en total återställning. Jag skall ta tag i det snarast och sätta upp den igen. Det var ändå dags för en översyn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

  • L.P säger:

    Också en far!



    Jag är också en av dessa pappor som blivit fråntagen vårdnaden pga att modern har farit med lögner och förtal,men idag har jag skriftlig möjlighet att bevisa att modern till vår son är en lögnerska som inte skräder sina ord.



    Men det hjälper inte mitt barn i familjerätten,men inom kort så kommer sanningen att presenteras av i domstol,och då kommer modern få stå där med skammen,men det är nog också det enda denna människa behöver oroa sig för.



    Hade det varit jag som man som ljugit,så hade jag blivit åtalad för förtal,ärekränkning,umgängessabotage och troligtvis ytterligare punkter som inte ens jag känner till.



    Och kanske hade jag och sonen även förlorat vår relation till varandra för alltid,brustna band läks inte.......de sargas för all framtid!



    Så för kärleken till min son så kommer jag alltid att finnas för honom,och att fortsätta kampen för hans rättigheter till ett liv med mig också.



    Inte bara med mamman som en gång uttryckte sig med orden "Jag ska skaffa en ny pappa åt namn"



    Det gjorde modern också,men hon glömde bort att vår son behöver mig och min kärlek.



    Vilket hon en dag kanske inser?



    L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rättigheter till båda sina föräldrar.



    2009-05-06 | 00:17:42
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag förlorade mitt barn till annan ort för att socialen ljög. Mamman fick stöd och barnet blev lidande. En utredning som kunde ha tagit 3-6 månader blev ett 3 år lång helvette med ett par återfall i djupa depretioner. Vet ni vad det hemskaste av det hela är,... När jag fick min första depretion var jag mycket självmordsbenägen. Jag tror att du vet vad det handlar om daddy eftersom du jobbat med ungdomar.



    Men när jag sa ifrån för mitt barns säkerhet att umgänget fick upphöra under den tiden, Då gick BARN OCH UNGDOMSENHETEN in och skulle få till skott ett umgänge fortare än fan, Annars skulle mamman ha stöd familj. När jag förklarade min situation svarade Roger Thorslund på Barn och Ungdomsenheten i Hässleholm med att han Skiter i hur jag mådde.



    Men han tänkte nog inte på resultatet. Konsekvensbeskrivning? Vad är det?



    Dessa instanser är vad jag fått slåtts emot:



    Dagis i Hässleholm "Lades ner"

    Familjerätten i Hässleholm "Fick rätt i omgångar"

    Barn och utbildningsnämnden i Hässleholm "Lades ner"

    Tingsrätten i Hässleholm "för deras okunskap" "Pågående"

    Familjerätten i Bromölla "Dels pågående dels färdigt"

    Skolan i bromölla "Fick rätt men inte sett några åtgärder"

    Bistånds enheten i Hässleholm "Orkade inte tjaffsa mer lades ner"

    Samtidigt skall man då tvista om barnet.



    När det nu gått 3år kom de äntligen en utredning som pekade åt rätt håll, Men oavsett vilket så har min dotter förlorat. Hade man gjort rätt från början och hållt sig till sanningen så hade kanske "säger inte att de skulle blivit så" mamman tänkt om. Men självklart har de ju stöttat och spätt på hennes tro att hon gjort ett bra jobb och är en god mor. Och då har hon ju klart handlat där efter.



    Sen när det äntligen ordnat upp sigh kommer det utomstående som inte kan argumentera i debatter och lägger in en massa skit skickar en bunke papper om mig till myndigheterna och annat trams trotts att de inte ens känner mig. NI VET VILKA NI ÄR!



    Det enda positiva i det hela är att min dotter kanske får de hon vill nu med tanke på omständigheterna och det är att få flytta hem till mig. Men ändå, Då drabbas kontakten med mamman. Hur fan löser man det? Den lilla vill ju vara lika mycket med oss båda. Det fanns också ett barn som jag var med och fostrade, Det barnet kan jag ju inte slåss för juridiskt så den biten var bara att lägga ner och inte ens försöka kämpa för.



    Mammans argument i början av tvisten för flyttan var:



    Hus priserna var billigare i Bromölla, Hennes nye pojkväns jobb var närmre, Han skulle ha närmre till sitt barn och att hon ville ha hus.



    Mitt argument för den lilla: Hon har sina rötter och vänner på adressen där vi bodde, Hon gick i dagis på adressen vi bodde "typ 50 meter från mitt hem" Samt att jag kunde ge mamman mera umgänge då hon fortfarande arbetar i Hässleholm samt att hon har gjort ett val att flytta men det valet gjorde aldrig min dotter. Från början bodde jag och mitt X ca 100 meter ifrån varandra "För närheten så att den lilla skall kunna vara hos oss båda, Men när ny snubbe kom in i bilden så var inte det så viktigt.



    Jag när de senaste handläggarna startade den senaste utredningen talade jag om för dem direkt om min inställning till dem, Jag berättade att jag inte har de minsta förtroende för dem o att jag inte accepterar nått trams.



    Tro det eller ej de gjorde en utredning som var helt enastående. Nu får vi bara se om det håller i rätten. Som för övrigt är i Juni.



    Jag håller med Daddy i ovanstående text. Jag har fortfarande ett stort misstroende till myndigheterna och jag kommer att fortsätta arbeta för en mer jämställd miljö i tvisteförhållande samt vid separation.



    Jag driver dock det lite annorlunda än de andra föreningarna jag hävdar inte könskamp, utan jag vill påverka för barnen och då menar jag endast för barnen, Framför allt skall de vid separationer och tvister få en mer lugn miljö.



    Jag arbetar också för ökat ansvarstagande från Socialhandläggare. De bör och skall vara ansvarsskyldiga vid utredningar och ha personligt ansvar i det som skrivs i utredningar där barn är inblandade.



    Jag kämpar inte för eller emot Feminism, För mig är Feminism, Feminist = Kvinna. Sen anser jag att det är De manshatande, Kvinnojour, Feministiskt initiativ mm mm mm som tagit ordet och fördärvat det. Men för mig kommer ordet alltid att vara det samma och endast stå för Kvinna inget annat!

    2009-05-06 | 01:39:35
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • daddy säger:

    Tack Mikael för din långa och förtydligande kommentar. Vi delar ju åsikt i det mesta visar det sig. Däremot anser jag till skillnad från dig att detta är en könskamp. En könskamp som tvingats på oss genom decennier av hjärntvätt och lögner.



    En könskamp som få av oss egentligen önskar, men som vi lömskt dras in i ändå. Se gärna dokumentären "könskriget" igen. Speciellt del 2.





    http://daddys.blogg.se/2009/february/varsagoda-konskriget-del-1-2.html



    Eller a fathers rights av Bob Geldof,

    eller den danska dokumentären "Farvel far".



    Skall lägga ut länken till könskriget i marginalen igen. Det står på min allt längre "att göra" lista. Att texta den till engelska är en annan sak jag länge planerat att göra. Men det finns ju alltid "i morgon"...tur det.

    2009-05-06 | 02:01:01
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Ja asså A Fahters Rights skulle jag vilja se men har inte fått tag på den. Farvel Far känner jag igen men könskriget har jag aldrig hört talas om.

    2009-05-06 | 02:31:19
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Svank säger:

    Se där! Där kom hela din historia.... och jag kan ha förståelse (dock ej ursäkta) din förståelse inför A. På något vis tror jag att du projicerade honom på det du har varit med om.



    Jag tycker att det är för jäkligt när en förälder svartmålas och lögner sprids (oavsett kön på föräldern).



    Och nä... jag är ingen feminist... inte heller maskulist (om det nu finns ett sådant ord) jag är enbart en humanist, som försöker se till människors bästa, oavsett kön, religon, hudfärg eller kulturell bakgrund.

    2009-05-06 | 08:56:29
  • Johan säger:

    Det jag menar är att du gör det här till din sak.

    Det går inte att jämföra att du förlorat jobb m.m p.g.a att mamman till ert barn visar sådan omogenhet.

    Det är inte ett val du har gjort, det är hon som sabbat för dig.

    Men när man själv medvetet tar beslutet och väljer! att kidnappa sitt barn och fly då får man själv ta konsekvenserna av detta ex. som att man förlorar sitt jobb och riskerar att åka i fängelse.. ser du skillnaden?

    Andrew sitter inte i din sits,Andrew är av samma skrot och korn som din dotters mamma som vill undanhålla barnet och sabotera umgänget och ha "äganderätten" på barnet!



    OT. Har inte du möjlighet till att via advokat stämma för umgängessabotage till hovrätten?

    Eller detta har kanske redan ggjorts?

    2009-05-06 | 09:06:17
  • Johan säger:

    Till Mikael Karlsson.



    Roger Thorslund har ingen empati för människor,detta vet jag av egen erfarenhet.

    Han stjälper hellre än hjälper.

    Chefen på Soc i Hlm har tidigare blivit anmäld.

    Det är flera på Soc i Hlm som skulle behövas bytas ut med omedelbar verkan p.g.a stor inkompetens och de medverkar till att barn verkligen far illa.



    De beslut de tar kan man begära att omprövning görs utav utomstående och opartiska.(ex: utredningar som lagts ned eller ej utförts på rätt sätt, vilket är vanligt i Hlm....)

    Om jag inte minns fel så har du rätt att begära att detta görs utav socialnämnden i Lund.

    2009-05-06 | 09:14:20
  • Mikael Karlsson säger:

    Tjo Johan, Jag lät det aldrig gå så långt att det fattades några beslut. Jag tog tag i det innan det han och gå så långt.



    Ja Listan kan göras Lång på vilka som skulle behöva ställa sina platser till förfogande. Socialchefen är den första.



    Att det var trevligt att höra att fler känner till Roger Thorslund låter ju dumt att säga men att han saknar empati, ja de gör han??



    Att Skylla på X att man förlorat jobbet, Det gör faktiskt jag med, Dels X Dels Soc, Hade inte jag fått kämpa så in i helv... så hade jag inte gått in i väggen gång på gång. Så jag förstår Daddy fullständigt där. Men att jämföra sig med Andrew , Njaa, de e ju en överdrift. Det kan man inte, Jag har ingen förståelse för hans agerande ALLS!



    2009-05-06 | 12:18:07
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Johan säger:

    Andrew har defacto gjort sig skyldig till ett brott.

    Det har inte daddy så jag förstår inte heller hur en jämförelse kan göras.

    Om jag inte minns fel så har du, daddy, redan klargjort vart du står när det gäller kidnappningar av sitt egna barn, därför är det ännu svårare att förstå varför du försvarar Andrew's agerande.



    OT. Den andra som kan ställa sin plats till förfogande är Karin Axelsson.

    Man ska vara glad om man kommer ur hennes klor.

    Förstår inte hur man kan försvara en "mamma" som tar droger och låter drogerna vara lättillgängliga för barnen, låter 12 åringen dricka öl, låter 8 åringen röka,skiter i att 16 åringen rymmer och skär sig i armarna och tar droger.

    Denna mamma måste juh skyddas, fastän soc tidigare tagit 4 barn från henne, med de 3 kvarvarande måste vara kvar i misären och stå ut med att mamman tar hem uteliggare och har sex med dem.

    Ingen fara alls för dessa barn. kräker



    Jodå.. soc i Hlm är väl fantastiska...

    Finns ett eller annat undantag som är helt fantastiska, men de är för få.

    2009-05-06 | 14:02:34
  • Mikael Karlsson säger:

    1. undantag stötte jag på nu sist, En annan väldigt skum sak, var att när man påbörjade utredningarna i slutet på 2005, så var de 3 handläggare samtidigt, En handläggare höll inte med de andra och sollades bort av Enhetschefen eller gruppchefen eller vad de vill kalla sig, för denne hade andra åsikter än övriga, När jag fick reda på detta och tog upp det med enhetschefen så undrade hon var jag fått det ifrån, och blev aldelles till sig. När jag svarade att det var hon själv och att hon också sagt att hon inte heller får diskutera det med mig blev enhetschefen tyst ..och svarade efter en stund, att hon nog fick prata med denna handläggare. Enhetschefen heter för övrigt Lisskulla Söderström.

    2009-05-06 | 14:25:28
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Erik Nilsson säger:

    Jag lider med dig. Själv är jag inte där....än. När ska man få läsa sakliga och opartiska reportage om våld i relationer på andra ställen än i olika bloggar?

    2009-05-06 | 14:43:56
    Bloggadress: http://www.minfrumisshandlarmig.blogspot.com
  • Rospiggen säger:

    Om ändå dessa mammor kunde se och förstå att en god, kärleksfull och fin kontakt och relation med pappan inte på något sätt konkurrerar ut densamma till mamman! Barnen behöver båda två. Barnen pendlar också mellan mamma och pappa - det märker jag här hemma, det går upp och ner och barnen "studsar" mellan oss beroende på vad det gäller eller handlar om. Föräldrarna är ju ett komplement till varandra; den ena hjälper till med läxorna och den andra kanske är pyssligare eller ordnar med bullbak eller vad fanken som helst.



    Det gör jätteont i mig när jag tänker på alla barn som manipuleras och indoktrineras av mammor som ska binda barnen till sig och hålla borta pappan till varje pris, låt barnen få bölja mellan de två och få kärlek och omtanke från båda.

    2009-05-06 | 15:10:10
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
  • Tant Grön säger:

    Ja, vad säjer man... Stackars barn som inte får chansen att växa upp med båda sina föräldrar - sånt straffar sig förr eller senare och det är väl det du vet, Daddy! Och då tänker jag inte på att föräldrar till vilket pris som helst ska hålla ihop: barn kan umgås med båda sina föräldrar ändå...



    Mammor som medvetet och egoistiskt håller sina barn från deras pappor - hur funkar de egentligen?? Det är svårt att förstå, men det måste ju handla om mognad och insikt, eller rättare sagt frånvaro av detta. En mogen person förstår ju att barn har rätt till båda sina föräldrar - har man insikt om varför barn behöver båda sina föräldrar, då kan man inte göra som mamman till ditt barn gör och många fler med henne. Det är verkligen sorgligt att det händer...

    2009-05-06 | 15:55:57
    Bloggadress: http://agronomefilosofa.bloggagratis.se/
  • L.P säger:

    Rospiggen.



    Jag kan bara hålla med dig i det du skriver,föräldrarna kompletterar varandra i nästan alla tänkbara situationer,och barnets behov studsar mellan föräldrarna,och det fortsätter ju även när dessa föräldrar separerat från varandra.



    Barnets behov kanske till och med blir tydligare i och med att barnets behov av den andra föräldern förtydligas,i min sons fall så är det precis så.



    Men tyvärr verkar det som att barnet behov i många fall kränks i diverse instanser,kanske pga okunskap,kanske pga av en trilskandes förälder som inte har förmågan att se sitt eget barns behov,när det handlar om den "utstötte" föräldern.



    Tragiskt,men samtidigt så vill min F.D:a skapa en "ny" familj,där barnet "följer" med!



    Vilket gör mig beklämd,och väldigt upprörd då modern missar vårt barns behov av mig!......



    Men hur f*n kommer man åt ett sånt här dilemma,om inte mamman vill/kan fås till att förstå med insikt i barnets behov att även den andra förälderns kärlek och bekräftelse är viktig för barnet?



    Det är nu otaliga gånger som vår son har berättat för mamman vad han vill och önskar,men det verkar bara som att mamman inte kan ta åt sig av detta!.



    Så det enda som verkar återstå är tydligen att gå upp i domstol!.



    Mvh L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns lika rättigheter till båda sina föräldrar.



    2009-05-06 | 16:05:05
  • Mikael Karlsson säger:

    Men absolut måste väl din FD få skaffa ny familj?!??! Det har väl du också full rätt till, Att barnen följer med in i det nya förhållandet är inte alltid så dåligt, Däremot skall man ha öppna ögon för hur viktigt det är att både Mamman "som då går in i det nya förhållandet" och Pappan "som också går in i nytt förhållande" fortfarande kan göra saker själva utan den nya partnern och att barnet får spendera tid själv med mamma eller pappa. Det är extra viktigt om det kommer till nya barn i förhållandet.



    Jag har inget emot att mamman till mitt barn skaffade ny snubbe, Men hin kunde ju avslutat vårat förhållande först, så man slapp se henne med honom för första gången när man var på väg hem från jobbet.



    I övrigt så får hon göra som hon vill, bara den lilla kommer i centrum och att hon sköter om henne, Tyvärr gick förhållandet lite före den lilla och mamma och nya partnerns behov gick före.



    Å där ärade blogg och kommentar skribenter är det mitt dillemma startade.

    2009-05-06 | 16:14:27
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • daddy säger:

    Är det alltid helt självklart att en sak är rätt bara för att det finns en lag som säger si eller så?

    Om Thors mamma är den sortens mamma som jag råkat ut för (och många med mig), vilket hans bevisning tyder på, så hade hon tagit barnet till Sverige, och sedan högaktligen kunnat skita i domen i USA. Dvs Andrew hade kunnat glömma att få se sin son igen.



    Jag känner en annan amerikan som hamnade i samma sits. Skillnaden var att han vann vårdnaden i USA, men sedan var han (snäll eller dum?) nog att gå med på gemensam vårdnad mot att mamman skrev på ett avtal om umgänget. Det är tur för denna pappa att han tillhör dom som har en rätt god inkomst, för han har tvingats flytta till Sverige och pendla till USA för att kunna sköta jobbet. Mamman bryter ideligen mot avtalet, men hans första ansökan om verkställighet togs inte ens upp. I hans andra vet jag inte än hur det gick, men eftersom jag hjälpt honom med att översätta alla dokument har jag fått en rätt bra insyn i fallet. Jag har också lyssnat på alla ljudinspelningar. Låt mig säga så här...det krävs ingen mästerdektektiven Blomkvist direkt för att förstå vilken förälder som är sund och vilken som är galen. Det är så uppenbart att myndigheterna helt enkelt måste se det också. Ändå motarbetas pappan konstant. Eftersom detta händer i fall efter fall efter fall så borde ju varje klok människa till slut förstå...det finns en agenda. När jag hör vad min vän lagt ut på advokat så inser man att snart är kriget över för egen del.



    Sen jag la ut låtarna på bloggen är det en person som har laddat ner dom. Det räcker till ungefär 2 minuters advokattid. Ska det vara så? Att rättvisa kostar så mycket att bara dom rika skall ha rätt till den? Kan det då kallas rättvisa? Och om lagstiftarna stiftar orättvisa lagar, ska vi då bara lägga oss platt och ta skiten eller ska vi agera?



    Själv läste jag intervjun med Andrew i nån av kvällstidningarna, och det stod att han sagt att han planerade att hålla sig undan i 18 år. Detta är sådant som jag vet att kvällstidingarna gärna lägger till. Så huruvida han verkligen har uttryckt sig på detta sätt har vi bara en kvällstidnings ord på. Och hur mycket det ordet är värt ja, det vet väl de flesta vid det här laget? Annars är här ett färskt exempel: http://www.genusmagazinet.se/



    En sak han sa kan dock inte tidningen ha hittat på. Dom har nämligen ingen som helst aning om vad han pratar om när han säger: Man kan inte älska andra om man inte älskar sig själv. Vi som har gjort helvetesresan från självförakt till "självkärlek" (i brist på bättre ord) förstår precis vad han menar. Att han skulle vara en förslagen psykopat som han beskrivs som stämmer dåligt med det uttalandet. En psykopat har inte heller den blekaste aning om vad han snackar för goja.

    2009-05-06 | 16:33:31
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Då kom uräsketen för det med, Om vi säger så här Daddy, Du får välja att tro på precis vad du vill i vad som stod i Kvällstidningaran och jag väljer att tro på precis vad jag vill i vad som stod.



    Det är upp till var och en att avgöra vad man vill tro på eller inte.



    Vem har sagt att han är en psykopat?? Det har jag nog missat, men efter hans "egna bevisbörda" visar han att han är ett kontrollfreak, Med mycket stora Kontrollbehov. Jag har råkat ut för en sådan. Jag vet hur de är och vad de kan få för sig.

    2009-05-06 | 17:13:30
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Johan säger:

    kolla i klartextens blogg.

    Mia skriver i sin blogg att Andrew betalade underhåll i 3 mån sedan slutade han.

    http://thorwang.wordpress.com/2009/03/24/a-heart-goes-on/



    I Klartextens blogg lägger andrew ut länkarna till de 4 betalningarna som betalades ut under dessa 3 månader.



    Det bekräftar bara att Mia talar sanning.



    Sedan går Andrew tydligen igenom 4 stora lådor med papper.

    Har han haft dem med sig från Usa till Guatemala och sedan vidare till Norge?



    Detta är ngt han inte vill svara på.



    ........

    2009-05-06 | 17:29:06
  • Anna säger:

    Har en manlig släkting som utsattes

    för psykisk misshandel av sitt ex genom

    en vårdnadstvist. Han gjorde slut för han

    orkade inte med hennes supande och våld.

    Hon kunde hoppa på honom när han hade

    spädbarnet i sin famn (så att hans

    glasögon till och med sprack en gång).

    Under vårdnadstvisten så vände hon allt

    till att det var han som var våldsam.

    Trots att det fanns grannar och kompisar

    inklusive mig som bevittnat hennes

    misshandel av min släkting.

    Ja herregud ni ska bara veta vilka absurda

    saker hon ljög om. Hon till och med blanda

    in kvinnojouren och ljög för dem.

    Har förstått nu att kvinnojouren tror

    på allt en kvinna säger .

    Som tur var så genomskådade familjerätten

    hennes personlighet. De har till och med

    skrivit i sina papper att de upplever henne

    som narcissistisk.

    Undrar varför ingen tar upp problemen

    med kvinnor som misshandlar män.

    varför tystas det alltid ner.



    Vilken bra blogg du har!

    Kramar

    2009-05-06 | 18:39:46
  • Adam Weisshaupt säger:

    Hmm, jag måste hålla med daddy fast det bär mig emot, männen har faktiskt varit de mest förtryckta av könen sedan grekerna kämpade mot romare och perser. Den äldsta demokratin i världen hade ett dilemma när de höll på att förlora krigen så att parlamentet var tvunget att kalla in barn. Man frågade sig om vilka barn som kunde vara med och kämpa?

    Flickor ansågs infantila tills de var 18 år, pojkar däremot ansågs stridsdugliga och värda att offra redan vid 10-årsålder. För övrigt så fanns/finns det ett gammalt grekiskt ord: Sewos, som både kan betyda hjälte och slav. Detta är tyvärr männens roll i samhället antingen ska vi vara slavar eller hjältar. Om vi måste tala om strukturer och könsroller kan vi lugnt påstå att männen har dragit det kortaste strået. Detta ligger djupt nedärvt och har medfört att t ex sådana som Claes Borgström anser att hon ser brister för kvinnor vart än han ser, i dagens city så hade de en intervju med honom. Ett råd till honom är att titta på den konkurrerande gratis tidningen Metro där det står om en tragisk olycka, artikeln avslutas med; Många kvinnor och barn drabbades... Återigen, även om flest män drabbades så är vi ju, just det, slavar värda att offras.

    Nu är det inget nytt under solen men det farliga med tredjevågsfeminismen är att de anser att barnen kan få gå samma öde till mötes.

    Skrämmande....

    2009-05-06 | 20:18:06
  • Adam Weisshaupt säger:

    Hmm, jag måste hålla med daddy fast det bär mig emot, männen har faktiskt varit de mest förtryckta av könen sedan grekerna kämpade mot romare och perser. Den äldsta demokratin i världen hade ett dilemma när de höll på att förlora krigen så att parlamentet var tvunget att kalla in barn. Man frågade sig om vilka barn som kunde vara med och kämpa?

    Flickor ansågs infantila tills de var 18 år, pojkar däremot ansågs stridsdugliga och värda att offra redan vid 10-årsålder. För övrigt så fanns/finns det ett gammalt grekiskt ord: Sewos, som både kan betyda hjälte och slav. Detta är tyvärr männens roll i samhället antingen ska vi vara slavar eller hjältar. Om vi måste tala om strukturer och könsroller kan vi lugnt påstå att männen har dragit det kortaste strået. Detta ligger djupt nedärvt och har medfört att t ex sådana som Claes Borgström anser att hon ser brister för kvinnor vart än han ser, i dagens city så hade de en intervju med honom. Ett råd till honom är att titta på den konkurrerande gratis tidningen Metro där det står om en tragisk olycka, artikeln avslutas med; Många kvinnor och barn drabbades... Återigen, även om flest män drabbades så är vi ju, just det, slavar värda att offras.

    Nu är det inget nytt under solen men det farliga med tredjevågsfeminismen är att de anser att barnen kan få gå samma öde till mötes.

    Skrämmande....

    2009-05-06 | 20:20:40
  • Jakobsson säger:

    Diskutionen runt lille Thor tycker jag blottar kärnan av den problematik som finns i frågan om vårdnadstvister. Sanningen är att vi inte vet vem av föräldrarna som har den messt sana beskrivningen. Den positionering som skett här ang.vem man "tror på" är den samma som sker på socialkontoren, (enda skillnaden att där är det kvinnan som är den trovärdiga 95% av gångerna). Det är just detta "troende" som är problemet, som jag inte tycker vi som vill arbeta för bättre lösningar i vårdnadstvister skall förfalla till.

    För att skapa jämstäldhet och barns rätt till båda föräldrarna måste systemet och metoderna ändras från grunden och dagens tyckar system måste försvinna helt till glädje för hela familjen.

    2009-05-06 | 23:30:15
  • Adam Weisshaupt säger:

    OBS! jag tar ej åt mig äran för ovanstående förslag, människan är ett geni, det är inte jag. :-)

    2009-05-07 | 00:04:55
  • daddy säger:

    Mycket bra synpunkter av Jacobsson och Adam. Jag stöder ovanstående förslag på samtliga punkter. Och är även enig i Jacobssons synpunkt att detta forum urartat till för mycket tyckande och troende. Jag är själv medskyldig till detta,



    Barns och bägge föräldrars rätt till en nära kontakt ÄR det centrala. Det har jag ansett redan från början och just detta fall är inget undantag. Vad lagen och domstolar säger anser jag inte längre vara av något större värde tyvärr.



    Denna tillit mellan styrande och folk måste bygga på gemensam respekt. Men när man istället för respekt får en spottloska i nyllet, så är den tilliten definitivt förbrukad.

    2009-05-07 | 01:07:20
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • L.P säger:

    Yapp,håller med Daddy,det är barnens rättighet till en nära kontakt med sina föräldrar som är det väsentliga.



    Dock kallar jag inte en "varannan helg pappa" för nära kontakt,det är inte tillräckligt för ett barn.



    Pappans roll behöver erkännas som lika viktig för barnet som moderns roll,och vi får inte heller glömma bort den släkt som finns bortom pappan och mamman,även den kontakten är av vikt för barnet och dennes sociala anknytning.



    Och när fadern tar på sig ansvaret för barnet när han skriver under faderskapet som erkänner honom som far och ger honom ekonomiskt vårdnadsansvar,så bör fadern även erkännas som vårdnadshavare åt barnet.



    Det skulle även stärka barnets juridiska skydd på bästa sätt!



    L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns lika rättigheter till båda sina föräldrar.





    2009-05-07 | 01:24:08
  • Mikael Karlsson säger:

    Då får väl släckten ansöka om umgänge då, Jag menar Farmor och Farfar, Fastrar och Farsbröder.... Säg åt dem att söka umgänge eftersom det finns möjlighet för dem att göra det, Jag har varit med om det och det fungerar jätte bra, JAg behöver inte känna nått tvång på att ödsla mitt umgänge med att barnet MÅSTE träffa Farmor och Farfar på min och barnets tid.



    Har ni provat att ansöka om det Lasse Pistol?

    2009-05-07 | 13:01:08
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Jag vet,Mikael...men det är absurt att även dessa skall tvingas ansöka om umgänge,dels för att det ytterligare kostar dyra skattekronor,dels för att barnets rätt till denna sociala kontakt borde vara en självklarhet.



    Men det räcker med en förälder som vägrar,och i detta fallet så är det en mamma.



    En fråga,Mikael!..Vart skall dessa farmödrar,farfar osv vända sig?



    Har du koll på det?



    Mvh L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns lika rättigheter till båda sina föräldrar.







    2009-05-07 | 20:57:47
  • Mikael Karlsson säger:

    Dom skall vända sig till Familjerätten. Familjerätten gör då en bedömning om Far och mormödrarna är lämpliga att ha umgänge, Det som brukar spela mest in där är åldern på far och mormödrarna. Familjerätten för då dessas talan, Om motparten imotsätter sig kan Familjerätten komma att föra Far och mormödrarnas talan i TR.



    Och som alla burkar säga, Familjerättens ord är lag i TR.



    Själv anser inte jag att det är sjukt att nu även den rätten har givits till dem.



    Tycker du att vi ska ta bort den lagen igen gå tillbaks där inte den rätten fanns för nära anhöriga?

    2009-05-08 | 01:27:24
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • L.P säger:

    Nej,det är en klar förbättring att även de kan ansöka om umgänge.



    Men umgänget för barnet med far/morföräldrar borde vara en självklarhet utan att behöva gå upp i domstol för detta,men det är idag nödvändigt för att barnets rätt skall få råda.



    L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns lika rättighet till båda sina föräldrar.













    2009-05-08 | 01:44:10
  • Mikael Karlsson säger:

    Man behöver inte gå till Domstol, Tanken är att man ska kunna komma överrens om ett avtal på Soc. Det är bara OM mamman eller pappan säger nej och soc anser att det inte finns själ att neka som det går vidare, och då är det som sagt Soc som för talan och inte mor och farföräldrarna själva.

    2009-05-08 | 07:45:39
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Andrew Wang säger:

    NEW UPDATES! Please look a the website!



    Hello,



    I am Andrew Wang, Thor's father. I would like to offer the other side of the story. I moved away with my son because I had to protect him from harm. The legal system in the US failed to do so.



    Please see my blog: http://savebabythorwang.blogspot.com and my website: http://www.k2techconsulting.com



    Please help me get in touch with Thor. I have asked to talk to him but Maria has denied me any contact with him.



    Andrew Wang

    2009-05-13 | 17:28:27
    Bloggadress: http://savebabythorwang.blogspot.com

Kommentera inlägget här: