daddys

Beware the fury of a patient man

På fredag tänds ljusen i protest

Kategori: Barn

Vill påminna om ljusvakan som hålls i Kristianstad nu på Fredag och Lördag. Det blir förhoppningsvis den stora protestmanifestation mot Sveriges vägran att lagstadga om barnkonventionen som vi hoppas på.

Det är dags nu, det har gått 20 år sedan vi skrev under och lovade att följa denna konvention, ändå har den inte blivit lag i vårt land. Det betyder att den mer är en rekommendation, och att svensk lag går före. Något som naturligtvis drabbar dom små som inte alls sätts i främsta rummet- Barnen som ingen lyssnar på. Inte ens deras egna ombud. Barnen som med våld slits ifrån sina familjer av tjänstemän som tilldelats en makt större än gud fader själv, och som utan insyn kan missbruka den makten av ideologiska skäl eller för egen vinning.

Hur länge skall detta få pågå utan att vi höjer rösten?
Är det inte dags att vi får en rättssäker och objektiv syn på föräldraskapet? Så länge partierna inte vill ta tag i det problemet blir deras övriga vackra tal om jämställdhet mest tomma floskler.

Kom till Kristianstad på Fredag och tänd ett ljus för barnen och deras rättigheter, och kräv ett slut på den misshandel och tortyr som dessa tvångsseparationer mellan barn och deras föräldrar utgör. Detta är barbari och har ingen plats i ett samhälle som vill kalla sig utvecklat och jämställt. Ge barnen rätt till en nära och god kontakt med bägge sina föräldrar, och sluta dalta med umgängessabotörer och vrångpellar.
Är det inte dags nu?

Uppenbarligen tycker inte BRIS och BO detta, eftersom dom valt att tacka nej till inbjudan. Men UNICEF, Rädda barnen, Pappa-Barn, samt representanter från nästan samtliga partier i riksdagen kommer...och så daddy förstås.

Den 25 November får jag träffa R igen.


Jag kommer att få igång ett umgänge med R igen fr o m den 25 November.  Just nu är det nästan det enda jag kan tänka på. Då har det gått 268 dagar sedan hon skulle ha kommit till mig på sitt påsklovsumgänge. Det är så klart nervöst trots den enorma glädje och lättnad jag känner.

Att jag just nu inte skriver mer är beroende på att jag har för mycket omkring mig nu för att hinna. Inte minst skall ju galan till helgen förberedas. Jag kan utlova mycket bra musik från scenen, med många av mina egna låtar på programmet. Det kommer också att arrangeras aktiviteter för barnen hela dagen. Evenemanget äger rum på torget i Kristianstad både Fredag och Lördag. Om ni inte kan komma personligen kan ni köpa en Marshall genom mig och få era namn skrivna på för 30 kronor.

Hittills är det bara en person som följt denna uppmaning. Hoppas det blir fler nu sista veckan.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Afrodite säger:

  Vi kommer och jag hoppas så mycket att vi är många som kan träffas, prata och helt enkelt bara se vilka det är vi pratar om detta så viktiga.  Det skall bli så förb... KUL.  Åhhh, Joakim.

  R :)  Vet nu vad.

  Jag måste vara extremt påverkad av allt detta.

  Numera så finns det sådant i min almenacka som tex Joakim träffa R den 25 nov.  P:s svåra dagar börjar i dag.

  LUGN och ANDAS P!  Min almenacka börjar bli full nu ;)  Mvh

  Madde

  2009-11-17 | 10:43:49
 • Afrodite säger:

  Jag måste göra ett tillägg.

  Jag menar självklart att det skall bli roligt att träffa och se vilka vi är som pratar om detta som är så viktigt.

  Dvs personen bakom namnet.  Mvh

  Madde

  2009-11-17 | 14:01:26
 • PappaBarn? säger:

  Om man tittar noga på www.pappa-barn.se så kan man skönja att det inte finns något organisationsnummer att finna någonstans. Dock ett bankgironummer som Michael Alonzo vill att man ska sätta in pengar på!?! Vart går de pengarna??? Bankgirot tillhör ju inte en organisation om det inte finns något organisationsnummer. Är Michael Alonzo alltså ordförande för en vad???

  Pengarna redovisas alltså för vem??? Hyckleri anser jag.

  Inte konstigt att BO och BRIS inte väljer att ställa upp på en manifestation som samlar pengar från ovetandes utan att redovisa dem för någon. Dessutom i barnens namn. Skamligt och närmast skandal!!! Kriminellt?? Vad skulle media säga om en sådan verksamhet...? i barnens namn!?!  Mammamu

  2009-11-17 | 14:52:15
 • Mikael Karlsson säger:

 • Mikael Karlsson säger:

  Du kan hitta både organisationsnummer och Postgiro till Pappa-barn här: http://www.pappa-barn-sverige.se/page8.aspx  Hur som haver så har jag inget större förtroende för någon förening i dessa frågor... Mest BS i dem alla.

 • Daddy säger:

  Det kanske ska tydliggöras att Pappa-Barn Kristianstad är en fristående förening med egen styrelse, egna stadgar och egen ekonomi. Därmed blir det ju denna förening som Mammamu får granska.  Ja visst kan man väl ha åsikter om alla slags föreningar och hur dom drivs, men här handlar det om eldsjälar som har gjort ett jättejobb, och som gör det helt utan egen vinning och för barnens skull. Vilket även gäller mig själv och alla andra som ställer upp som artist eller talare.  Så den här typen av misstänkliggöranden av detta arrangemang tycker jag är lågt. Jag hoppas att det bygger på missförstånd och inte den gamla vanliga smutskastningen av en rörelse där de flesta lägger ner sin själ och all sin tid för att försöka få till ett bättre samhälle för barnen. I papparörelsen betyder dessutom ideellt just detta, till skillnad från kvinnojourerna som badar i pengar.  Slutligen vad gäller Mikael Alonzo så får man tycka vad man vill, men inte komma med grundlösa påståenden och anklagelser. Sådant är som bekant straffbart. Men tyvärr något som både Alonzo, jag själv och många många pappor till tvingas utstå för att vi vill vara så bra pappor till våra barn som möjligt.  Tycker Mammamu att detta är rätt?

  2009-11-17 | 15:26:53
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Absolut håller jag med dig att cermonin i kristanstad är en bra ide. Jag hade själv deltagit om det inte var för att jag har min dotter den helgen.  Jag håller henne utanför all form av propaganda och familjerättsliga frågor som förs offentligt, Detta av andra förklarliga själ.  Jag är inte heller så insatt i Pappa-barn kristianstad utan förmodade att Mammuten menade riksorganisationen Pappa-Barn.  Förmodligen arbetar de som är medlemmar där ideellt och inte försöker tjäna en hacka på andras olycka.. något som annars blivit en daglig företeelse ibland föreningarna.  Som sagt, Är inte insatt i Krstds Pb.

  2009-11-17 | 16:32:27
 • Carl D säger:

  Toppen att du skall få träffa henne. Hoppas verkligen att det blir av också. Håller tummarna!

  2009-11-17 | 17:48:44
 • Leroy säger:

  Förstår att du är nervös när det tagit onödigt lång tid.  Det där med skyndsamt verkar inte fungera för utredningar vid soc., polis eller inom juridiken.  Skulle gärna deltagit.  Men vi ses en annan gång.  :-)roy

  2009-11-17 | 20:25:26
 • Leroy säger:

  Ps.  Jag hoppas varenda läsare sätter in minst 300 hundra krinor till stiftlesen, Rania och dig.  Skit i marschallerna om ändå ingen agerar.  Hoppas att musiken kan göra skillnad i framtiden.  Leroy

  2009-11-18 | 00:36:54
 • Anton Karhu säger:

  Jag ser verkligen framemot att besöka kristianstads evenemang,och vara med att fira att barnkonventionen fyller 20 år.  Och nu är det dags att framföra till politikerna att barnkonvention måste respekteras och efterlevas av Sverige när det gäller våra barns rättigheter!  Tack för ordet!  Hälsningar  Anton Karhu-Styrelseledamot i Pappa-barn Riks  www.pappa-barn.se

  2009-11-18 | 04:41:46
 • PappaBarn? säger:

  @ Anton Karhu!  Du finns inte med i styrelsen på Pappa-barns Riksorganisations hemsida med organisationsnummer???  www.pappa-barn-sverige.se  Utger du falskerligen dig för att vara styrelseledamot i Pappa-barn.

  Du kastar ett mycket skumt ljus över ärligheten i barnens namn?!?

  2009-11-18 | 10:35:59
 • Mikael Karlsson säger:

  @PappaBarn?  Det finns kontatkformulär på Pbs hemsidor dit du kan vända dig och ta upp frågorna, Finns ingen anledning att ta det här!

  2009-11-18 | 11:44:07
 • Daddy säger:

  Nej Mamma mu, den som kastar ett skumt ljus över ärligheten är du. Jag Mikael och Anton är uppenbarligen villiga att debattera dessa frågor på ett seriöst sätt. Vi gör det dessutom under våra egna namn vilket du inte gör. Varför?  Du är förmodligen bara ännu en bitter människa som av någon anledning finner det meningsfullt att föröka undergräva papparörelsen.  Är det fortfarande någon som tror att papparörelsen är en bunt kvinnohatande våldtäktsmän och pedofiler?

  Det år jag har bloggat om detta har tydligt visat mig vart hatat kommer ifrån. Inte minst jag har fått ta emot en hel del.Trakasserier, hot och kränkningar får man tåla om man ska ge sig in i det här spelet.  Vad är det som driver dig, "Mamma Mu"? Dina försök att svartmåla föreningen blir ju bara pinsamma.

  Först sätter man på sig på fötterna,och sedan går man ut. En journalistisk grundregel. Kan vara bra att känna till om du har ambitioner åt att bli grävare...  Jag är säker på att någon representant snabbt ser till att posta årsredovisning och alla andra offentliga handlingar som du har rätt att ta del av.  Knock yourself out...

  2009-11-18 | 12:19:02
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Adam Weisshaupt säger:

  Om Mammamu vill så kan hon få insyn i över hur ekonomin ser ut för Pappa-barn-syd där jag är styrelsemedlem. Vi har någon hundring, mestadels av pengarna kommer ifrån en bok vi sålde som heter "Ge aldrig upp" skriven av Mikael Alonzo.

  Vi har fullt förtroende över att vår kassör ej låter dessa otroliga pengar rinna rörelsen ur händerna genom att spendera dem på, låt Oss säga, 2 paket cigg och en pepsi. :-)  Vi bryr Oss inte om pengar, vi kämpar för barns rätt till båda sina föräldrar!

  2009-11-18 | 17:16:06
 • Leroy säger:

  Så jäkla tråkigt Mammamu att man skall påstå och inte kunna tala i klarspråk.  Varför smuttskasta föreningar, ifrågasätta eller så?  Vad vinner du på det hur ser framtiden ut för de barn som hamnat i kläm?  Varför inte gå med på att det är bättre om utredningar funkar bättre och förmåga och lämlighet får visas/utredas sanbbare så att lögn och förbannad dikt inte längre får löna sig.  Ta upp rätt sak på rätt ställe och diskutera med de som du ifrågasätter direkt.  Inte som nu ta upp det i fel forum.  Leroy

  2009-11-18 | 21:16:55
 • Afrodite säger:

  Jag har precis kikat på SMHI och enligt de så kommer det att bli sol och uppehåll både fredag och lördag och med några plusgrader.  Ju bättre väder destå mer folk :)  2009-11-19 | 11:46:34
 • MammaUm säger:

  Varför får inte MammaMu ifrågasätta?

  Är svaren på frågorna så farliga?

  Finns det föreningar som blir genomskådade? Personer som genomskådas?

  Troligtvis - ett sånt utbrott tyder bara på att något är otroligt fel i föreningen!!!

  2009-11-19 | 13:56:48
 • Mikael Karlsson säger:

  Till er Som ska på Ljusvakan i morgon, Hoppas det blir lyckat. Skriv gärna en rad och berätta hur det var och hur många som slöt upp.  Man kan ju alltid hoppas på att detta blir ett årligt arrangemang som utökas till fler ställen. Tänk om alla de orter som har en "Lokal PB" gjorde detta samtidigt. Då tror jag att det skulle kunna bli ett mycket uppmärksammat arrangemang.  // Mikael Karlsson

  2009-11-19 | 16:41:03
 • Afrodite säger:

  Absolut Mikael.

  En riktigt stor eloge till alla som har sett till att detta blir av.

  Hatten av för er!!

  2009-11-19 | 19:44:26
 • Mr Galahad säger:

  Nu är tanten igång..  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=36331&timestamp=21:28:20  Notera i synnerhet hur hon behandlar Susanna Svensson, detta är alltså den typ av individ som inte bara är folkvald utan också sitter till doms över oss "vanliga" människor. Skrämmande.  //Mr G

  2009-11-19 | 21:39:21
  Bloggadress: http://mrgalahad.wordpress.com
 • Alexis säger:

  MamaMu torde uppmana Riksrevisionsverket att granska hur kvinnojourerna som får många miljoner av staten använder pengarna! Kanske hittas i vissa fall suspekt verksamhet...

  2009-11-20 | 00:30:57
 • Anton Karhu säger:

  @Adam..  Jag måste säga att du är träffsäker,när du nämner er ekonomi i Pappa-barn Syd,och tydligen så förstår inte vissa här att detta är idellt arbete,som har ett syfte och det är att värna om barnens rättigheter till anknytning och relation till båda sina föräldrar dvs mamma och pappa..  Sen vill jag även påstå att många mammor som har EV (Enskild vårdnad) bryter mot föräldrabalken aktivt när dessa mammor vägrar barnet en relation till sin pappa..  Dessa mammor är inte lämpliga att anförtros enskild vårdnad om barnet/barnen.  Anton Karhu-Styrelseledamot i Pappa-barn riks  www.pappa-barn.se

  2009-11-20 | 05:32:10
 • Afrodite säger:

  Mr Galahad;  Det är bara att inse att hon lider av någon form av maktärlek till sig själv och det betyder att de som får skriva där antingen är sådana som hyllar henne eller sådana som hon kan ge en besk kommentar och sedan få sista ordet genom att sedan inte låta de få svara.  En av alla härskartekniker.  Hon är väl sur för att hon fick bli granskad, men som till synes till ingen nytta.  Vad är det för kul med att skriva en blogg i syfte till sig själv och sig själv som läsare.

  Även de som stryker henne medhårs kommer att tröttna precis som de flesta andra människor tröttnar på vänner som bara pratar om sig själva.  Det värsta är henne felaktigheter som hon skriver och när någon försöker säga det till henne så plockar hon bort den personen istället för att använda huvudet och fundera lite.  Hon kommer att skriva ner sina felaktigheter, men det gör ingenting eftersom de enda läsarna hon kommer att ha är hennes ryggdunkare samt sig själv och hennes budskap kommer att stanna inom den kretsen som ändå inte söker någon sanning eller rättvisa.

  Barnen jobbar de inte för i varje fall.

  Det är mest en rökridå i deras strävan att få ut sina egna namn.  Sedan har vi de som driva av en stark känsla för barnen, men det jag skriver här handlar inte om dessa på något sätt.  2009-11-20 | 05:46:06
 • Afrodite säger:

  Rättelse:  Vad är det för kul med att skriva en blogg i syfte till sig själv och sig själv som läsare  Skall vara:

  Vad är det för kul att skriva en blogg i syfte till sig själv och de läsare som stryker medhårs.  Jisses vilken utveckling det måste vara ironisk

  2009-11-20 | 06:14:09
 • Mikael Karlsson säger:

  Kan med 100% säkerhet idag informera att det framkommit VEM Ibbis99 är, Denna man som saboterat så förbannat mycket omkring frågor som berör både Daddys och Pappa-Barn mm. Det var av en ren slump som jag i natt sprang på de beläggen som verkligen styrkte det som vissa sagt.  Det är nämligen Mats Jakobsson Kassör på Föräldra-jouren. Tillika kallad dongel på Föräldra-jourens forum.  Nu är ju frågan den, Varför i helvette går en person in och fördärvar så in i tjolagattet när denne själv sitter aktiv på ett forum och en sida som påstår sig arbeta för barns bästa.  Nu vet ni alla vem ni kan tacka för allt sabotage mot Pbs forum och försök att sänka Daddysblogg.  Frågan är hur resterande Styrelse kommer att agera mot sabotörer som denna.  Det är ju mycket sjukt att gå ut och skriva under en annan psydonym och påstå vara sin egna bror ... och tro att bubblan skulle hålla i evigheter.  Där med står min tro fast om anledningen till sabotaget. Helt enkelt för få aktiva på deras forum vilket de då ville ändra igenom att sabotera andra mer populära forum och bloggar.  Nu när detta är avslöjat kan man gå vidare och enbart hånskratta honom rakt upp i ansiktet.  Mer vikt kan nu läggas på arbetet kring barns rätt och trygghet. Man kan också arbeta med dem som har ett seriöst tänkande i detta arbete runt omkring dessa frågor och utelämna dem som agerar så som Mats har gjort.  Ha en trevlig helg alla, för nu blir det förmodligen en lugn och skön helg.

  2009-11-20 | 09:01:47
 • Mats Jakobsson säger:

  Okej!  Jag kan väl inte hymla med det längre! Jag är ibis99!  Allt skit som jag har skrivit om andra föreningar under pseudonymet ibis99 är enbart för att locka andra till min egen förening föräldra-jouren.  Men ni puckon som inte fattar vinken är väl antagligen lite mindre intelligenta än genomsnittet.  Så nu när jag ska vara "avslöjad" så vill ni väl dumpa all er ilska över lille elake ibbe med den jättefina farsdag-slipsen som jag tidigare skrev om.  Nu när vi är i gång så kan jag väl även avslöja att mammamu´s inlägg stod jag själv för.  Men ett mer intressant avslöjande är att Pappa-Barns GAMLA styrelse med Mikael Alonzo i spetsen kunde inte släppa taget och acceptera att bli avsatta, så deras sekreterare och vice ordförande (vilka står på deras hemsida, www.pappa-barn.se) plockade ut 20.000:- AV MEDLEMMARNAS PENGAR innan banken fått reda på att de inte var regelrätt avsatta. Därefter gick ärendet vidare och kronofogden kräver nu de 2 personerna på pengarna efter det att föreningens banks egna jurister gått igenom ärendet grundligt.  Det du Anton Karhu... Är det den "föreningen" som du är styrelseledamot för? Den som stjäl 20.000:- av sina egna medlemmars pengar? Och sen tger sig för att vara Pappa-Barn Riks... UTAN ORGANISATIONSNUMMER? Nä... Tacka vetja Föräldra-Jouren! Där är vi åtminstone lite tystlåtna med hur vi går till väga. Man vill ju inte att allt ska komma ut i ljuset.  hälsningar lille elake ibbetrollet med en jättefin farsdagslips som jag fått av mina barn, puss på er alla trolljägare. Nu har ni att bita i minsann.;)

  /Mats Jakobsson, Föräldra-jouren

  2009-11-20 | 17:30:48
 • Anton säger:

  Är det han som har skrivit ett av inläggen till:  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=36331&timestamp=21:28:20  ??

  2009-11-20 | 20:07:56
 • Afrodite säger:

  Mr Galahad,  Ditt utmärkta inlägg hos EBD försvann fortare än blixten, men som tur är så var det nog många som hann läsa det du skrev.

  Jag är SÅ förvånad över att det försvann, neeej det menar jag ju självklart inte.

  EBD är lika förutsägbar som min sambos ex, dvs det händer inget nytt alls på utvecklingsfronten.  Men ett agressivt och extremt felvinklat inlägg som en Måns Andersson skriver får självklart stå kvar.

  Som sagt, det var ju det där med förutsägbarheten.  Men fy för den lede vad trött jag blir på dom som är så rädda för begreppet PAS så att de slåss med näbbar och klor för att få oss att tro att det inte existerar.  Och varför verkar dom inte fatta att det finns andra övergrepp än de som har en maktkänsla i en sexuell karaktär.  HALLÅÅÅÅÅ,det finns mer övergrepp än sexuella övergrepp.  Jag läser så otroligt mycket om hur människor som begår övergrepp själva har varit utsatta för detta och det är nog väldigt sant.  Men dessa män och kvinnor som skriker på det här virriga viset och som har varit utsatta för övergrepp av sexuell karaktär, kan vi nu iskallt räkna med att de kommer att begå övergrepp mot sina barn?  Det verkar ju enligt dessa virrhöns mest (dvs inte enbart) vara kvinnor som har varit utsatta för övergrepp av sexuell karaktär (som sagt, det verkar inte finnas så många andra övergrepp i deras värld), kan vi då nu räkna med en våg av kvinnliga förövrare i dessa sexuella övergrepp.

  Kommer den kvinnliga dominansen vida överstiga den manliga dvs kommer det oftare att vara en mamma än en pappa som begår någon form av övergrepp mot sitt/sina barn.

  Kanske är det redan så, då det mest verkar vara en mamma som psykiskt misshandlar sitt/sina barn i vårdnadstvister dvs barnen blir utsatta för PAS eller/och annan barnmisshandel.  Nu skall jag berätta något för er virrhjärnor.

  Det finns övergrepp som är så otroligt grymma och som stödjs av kvinnor i en skepnad av belsebub själv.

  Det är de som säger sig strida för kvinnors rätt och som inte kan sluta på en nivå som skulle kunna varit av godo utan går så mycket längre än så och blir något av djävulens budbärare.

  De som offrar så många barn i sin galenskap.

  De som förstör för alla de män och kvinnor som kämpar så för jämställhet och för att pappor och mammor skall ses som likvärdiga föräldrar i första hand.  2009-11-20 | 20:11:09
 • Afrodite säger:

  Denne Måns fick ett svar på EBD:s blogg av självaste härskarinnan.

  Hon skrev så här:

  Eva-Britt Dahlström: Hej, igen Måns och tack för ditt inlägg.  Vi blir fler och fler som på olika sätt och från olika positioner arbetar för barnens bästa.  "Jag hoppas på att de som blivit utsatta för PAS ska göra anmälningar till socialstyrelsen som efter årsskiftet blir tillsynsmyndighet- det innebär att även psykologer med egen firma och egna teorier kan bli granskade väldigt påtagligt."  Här skriver hon ju i första meningen att PAS finns trots allt?

  Hur fasen skall hon ha det?  Och ja, jag har nog gått utanför ämnet nu Jocke.

  Hmm, det gäller att passa på när han är och spelar i Kristiandstad ;)  I morgon kommer jag och sambon med buller och bång :)  2009-11-20 | 20:21:38
 • Anton säger:

  2009-11-20 | 20:27:33
 • Anton säger:

  Ni kan väl lägga ut lite filmklipp på Youtube så alla som inte kan närvara får se vad som hände?

  Vore nog en god gärning.  2009-11-20 | 20:29:30
 • Ibis99 säger:

  Mikael Karlsson... Tänk att du alltid lättar upp stämningen var du än poppar upp.. Sooo mr. dektektiv? Varför återkommer du hela tiden till FJ och min bror??  Men strunt samma.. Antar att ditt inlägg kom för att du börjar bli utråkad och i din värld måste det hända saker hela tiden... Fortsätt du fäll dina konspiations teorier,anklagelser mot andra.. O gud nåde den som inte håller med 100%..  Jaja Micke det är väl bara fråga om tid när du får ett fylle "fnatt" o ska skriva en massa...  Citat:Det var av en ren slump som jag i natt sprang på de beläggen som verkligen styrkte det som vissa sag..slut citat: Jo säkert dom som noterat dina sovtider som ganska oregelbundna...? Fortfarande i kontrollbehovs träsket?  Denna blogg behövs inte sänkas.. Inte PB forum.. Det fixar du med flera själva.. Bara att läsa här om allt förakt om andras åsikter i form av rent ut sagt hatiska texter om feminism,kvinnojourer o annat som faktiskt vem som helst med vanlig inteligens inser att det är deras rätt att verka för sina åsikter...  Men denna blogg får så om den vill glorifiera antifeminism så mycket den vill... Undrar om det är en slump att antifeminism har tagits upp under sina vingar i Sverige rent politiskt som ligger väldigt nära Ny.nazi...  Börjar man läsa lite innantill och kollar lite på länkar och annat smått och gott börjar min bild framträda... Vad andras bild får av det får stå för deras uppfattning...  Attans också nu är vist ibis i hetluften igen efter som han inte håller med!!  PS

  Härligt Daddys att du snart får träffa R.. Hoppas det blir smidigare denna gång och inte behöver kräva "ta tempen bevis" och att du finner en smidig väg utan att plöja den med bulldozer först

  DS  //Ibis som precis är hemma (från gissa var??) Skrattar

  2009-11-21 | 00:34:52
 • Anonym säger:

  Det är lite märkligt Ibis99 att när du far runt som värsta tornado och skriver osammanhängande och i gåtor och har synnerligen svårt att få fram det du vill utan en massa ordlekar så är det okej enligt dig själv.  När du hoppar på andra så är det i syfte att få dem att tänka enligt dig (vlket du har skrivit)och därmed så har du berättat för dessa att du är bättre och smartare enligt dig själv.

  Andra är idioter och du själv är så smart och har det så bra med din familj och dina barn (vilket du ofta använder för att reta andra med) och det är ju jättebra att du har en familj bakom dig och att du inte är i samma sits som de pappor som kämpar på.  Ditt sätt visar på att du har svårt att sätta dig in i andra människors situation och i detta fall någon som kämpar på och mår dåligt över sin situation och inte får träffa sitt barn och barnet inte träffa sin pappa eller mamma.  Du kan du vräka ur dig vad som helst som syftar till att trycka ner den du har som mål genom att använda dig av att du minsann har dina barn hos dig och det måste betyda att du är bättre än den andra eftersom att denne inte har sitt barn hos sig.

  Elakt och lumpet.

  Empatiberfriat.  Jag har läst väldigt mycket av det du har skrivit på olika ställen och det är inte vackert.  Du klankar ner på dem som skriver lika rabiatliknande som du.  Du skyller ifrån dig och menar på att det är andra hela tiden som sänker ett forum eller drar ner en blogg i smutsen.

  Du passar på att märka ord när du kan i syfte att mästra eller rent av vara oförskämd.  Du är extremt nedlåtande mot andra människor.  Samtidigt får du exakt det samma tillbaka av de som dras med lika lätt så du själv gör.  Du svänger från att kunna ha mycket intressant att komma med till att plötsligt gå ner i en nivå i ditt skrivande som jag inte kan finna ord på.

  Helt enkelt raka motsatsen.  Vem du är är inget som intresserar mig i alla fall då själva du inte är så intressant eftersom ditt sätt inte tilltalar mig.  Jag har också sett hur det var några som hade som största intresse under en tid (kanske fortfarande, jag vet inte så noga längre)att härja runt på olika bloggar och skriva så mycket de orkade en massa skit och använde sig av Ibis99 (och andra nick eller namn som syftade till att sänka andra personer).

  Det var otroligt kränkande mot dig/er som person och inte okej på något sätt.  Ett stort misstag och skadar ju självklart alla som kämpar på för barnens rätt till båda sina föräldrar.  Jag är inte blind.

  Jag är inte korkad.

  2009-11-21 | 06:00:51
 • Bur-q-ua12 säger:

  Lycka till med evenemanget "Daddy".

  Är det du "Daddy", som är arrangör?

  Det uppgavs inte i ditt inlägg vem arrangören är.  Jag kan även undra, som representant för Sällskapet Bur-q-ua, vilken skillnad det rent konkret skulle göra för dig som förälder, om Sverige lagstiftade om Barnkonventionen.  I dagens Sverige, anno 2009, saknar umgängesföräldrar rättigheter gentemot sina barn (förutom visst bostadsbidrag och rätt att få information från skola)!  Vårdnadshavare däremot har rättigheter gentemot sitt barn, fast vissa, som jag har talat med, förnekar det.  Är du vårdnadshavare "Daddy"? (=förstaklass-förälder)  /

  B12  2009-11-21 | 06:10:14
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua12 säger:

  Lycka till med evenemanget "Daddy".

  Är det du "Daddy", som är arrangör?

  Det uppgavs inte i ditt inlägg vem arrangören är.  Jag kan även undra, som representant för Sällskapet Bur-q-ua, vilken skillnad det rent konkret skulle göra för dig som förälder, om Sverige lagstiftade om Barnkonventionen.  I dagens Sverige, anno 2009, saknar umgängesföräldrar rättigheter gentemot sina barn (förutom visst bostadsbidrag och rätt att få information från skola)!  Vårdnadshavare däremot har rättigheter gentemot sitt barn, fast vissa, som jag har talat med, förnekar det.  Är du vårdnadshavare "Daddy"? (=förstaklass-förälder)  /

  B12  2009-11-21 | 06:10:30
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua12 säger:

  Ursäkta att min förra kommentar dubblerades men det var oavsikligt.  Min poäng var att FÖRÄLDRAR, snarare än bara barn, måste få rättigheter i Sverige,  Min åsikt är att omyndiga barn inte ska tillåtas bestämma över sina föräldrar!  Är den åsikten kontroversiell?  Tydligen, eftersom det alltid tycks handla om "barnens bästa" (som ingen har definierat!), snarare om t.ex. "familjens bästa" eller "föräldrars bästa", eller kanske "den enskildes bästa".  Fram för begreppet FAMILJENS BÄSTA!

  Minns var du läste det först!  Att enbart låta barn och "barnens vilja" bestämma, vilket sker i Sverige 2009 är märkligt, med tanke att man samtidigt kräver målsmans  (också ett intressant begrepp: "målsman"...vem är målsman, även en umgängesförälder?...inte alltid självklart i praktiken)  underskrift, om barnet t.ex. vill "pierca" sig eller göra en tatuering.  Barnet kan dock enkelt avsäga sig sin pappa och hela sin släkt på pappans sida!  Exempel finns!  Vilket är viktigast av en piercing eller en pappa?

  2009-11-21 | 06:20:04
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Daddy säger:

  Evenemanget är organiserat av Pappa-Barn Kristianstad, med ordförande Rickard Nilsson i spetsen. En kille som påminner mycket om mig själv. Dvs ständigt trött och påsar underögonen, men med en eld inuti, som brinner för våra och andras barn.  Jag har filmat Ingrid Carlqvists intervjuer med 4 olika politiker och jag skall lägga ut filmerna på bloggen så fort jag kommer hem. Idag skall Michael Alonzo tala kl 10, sedan är det UNICEF och Räådda barnen. Vi har troligen gett 5 ledamöter i Sveriges riksdag en liten dos av vertkligheten. Det är på det viset man får nöta ner motståndet.  Jag har märkt att politikerna ser inte isberget ens. Totalt blinda tror dom att allting är bra.  Hörs  "D"

  2009-11-21 | 09:14:49
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anders säger:

  Denna kommentar har inte så väldigt mycket med Daddy eller själva inlägget att göra, men vill ändå bara medvetande göra hur lätt man kan få folk att

  skriva på manifestationer utan närmare eftertanke  http://blogg.aftonbladet.se/bjurkvist/2009/11/ett-barn-far-illa-mamman-haktad-pappan-har-interimistisk-vardnad-fallet-ar-groteskt-k-a  Närmare 1000 personer har skrivit på denna, visst kanske finns det fog i påståenden, men hur många vet att det som skrivs verkligen är sant?  // Anders - blogg.aftonbladet.se/aceeo/

  2009-11-21 | 12:06:24
  Bloggadress: http://blogg.aftonbladet.se/aceeo/
 • Mikael Karlsson säger:

  Här står det om Marchallerna på Lilla torg i Kristianstad. :)

 • Mikael Karlsson säger:

  Einar Strömblad säger i media följande:  – I dag döms 90 procent eller mer av vårdnadstvisterna så att mamman får enskild vårdnad.  För ordningens skulle skulle jag vilja veta var jag kan finna denna statestik som nämns. För enligt min uppfattning är det så att majeroteten av alla de fall där det blir en vårdnadstvist faller domen som GV och inte EV.  Tycker det är viktigt att styrka det påståendet med 90% som nämns.  I övrigt.. Hoppas att ni får en trevlig dag i dag också.

 • Anders säger:

  Daddy, har du några som helst argument varför barnkonventionen bör bli svensk lag?  2009-11-21 | 12:43:50
 • Mikael Karlsson säger:

  @Anders, Om du läser Barnkonventionen, så kanske du finner förmodligen en hel del argument för att instifta den i våran grundlag. Jag lägger här under upp en länk till FN:s Barnkonvention.

  2009-11-21 | 15:19:26
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/index.php/del-l
 • Anders säger:

  @Mikael Karlsson  Det verkar som inte heller du har några argument för, varför det skall lagstiftas. Vad skall lagstiftningen fylla för funktion, hade du tänkt?  2009-11-21 | 18:02:42
 • Mikael Karlsson säger:

  Dessa ariklar tex:

  Artikel 22 till exempel, Om man efterföljer den, så hade aldrig tjaffset med Vellinge kommun uppstått.  Artikel 27. Då finns det ett ansvar för att barn skall slippa fattigdom och utanförskap, som idag blir allt vanligare.  Artikel 3. Lag för man denna så har alla ett ansvar för att skydda och se till barnets bästa, Idag finns inte någon sådan lag.  Artikel 7. Efterföljs inte, Den är ingen lag, Massor av barn växer upp utan att veta vem som är deras pappa.  Bara några exempel... Som inte är självklara men som hade kunnat verka för barnens bästa och integritet.

  2009-11-21 | 18:20:15
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/index.php/del-l
 • Afrodite säger:

  Anders:

  Jag tycker att det är bättre att vända på frågan och svara på varför barnkonventionen inte skall lagstadgas.  Varför den skall det.

  Tja det första är ju att det enligt lag skall kunna bli någon form av straff om den inte följs, både vad det gäller föräldrar och framför allt myndigheter får svårare att kringgå lagen.  Bara ett litet exempel på varför den skall lagstadgas.  Jag vill också passa på att skriva att när det gäller den där namninsamlingen som är startad som du länkar till Anders är helt horribelt.

  Det finns ingen sanning i det Kjell-Å med compani försöker få fram och för en gång skull så gör myndigheter rätt.

  Det är alltså snart 1000 namn där folk skriver på något de inte har en aning om.

  Som tur är så får Beatrice Ask reda på sanningen så det hjälper inte.  Det enda ni som kör detta drev på pappan är att ni glömmer bort ett litet barn som just nu är livrädd och vågar nästan inte gå ut.

  Det beror INTE på hennes pappa utan på er som nu beter sig som hungriga vargar som ser ett litet lamm och bara blint kastar er över bytet.  FY FAN, hur kan ni göra så här mot ett litet barn.  Snacka om övergrepp, ett jäkla massövergrepp av människor som aner sig värna om barn och vägrar att accpetera övergrepp.

  2009-11-21 | 18:41:34
 • Leroy säger:

  Anders!  Både Kjell Å B och EBD anser att det bör lagstiftas.  Det är nog en av de få punkter man kan se att sanningen strålar samman. Men det är skrämmande att se hurman agerar och skriver på dessa bloggar.  Man kritiserar in absusrdum i stället för att vara saklig och se till så att det blir bättre i framtiden. Jag håller med dig Anders jag vill veta mer inna jag skriver på eller skänker en slant.  De frågar själva ofta om öppenhet men visar bara förat och sänger dörrar i stället för att se möjlighet till samarbete. Lite som när man pratar om familjejourer med utsatta kvinnor. De kan deffentivt inte se att man kan prata med män.  Min diskussion med Howling mfl hos Unni visar på detta. Diskussionen jag och Daddy haft med kjell Å B samt EBD fastnar ju eftersom man väljer att påstå i stället för att diskutera.  Tråkigt.  Leroy

  2009-11-21 | 19:32:11
 • Leroy säger:

  Ps.  JAg hoppas att Ni haft ett par bra dagar.

  Vill passa på att lyfta ett tak till Er som arrangerade detta och deltog.  Leroy

  2009-11-21 | 19:34:21
 • Afrodite säger:

  I dag var jag i Kristianstad och jag måste säga att jag är helt överväldigad över hur bra pappa-barn Kristianstad har anordnat detta.  Så otroligt roligt att träffa gamla vänner och få ett ansikte och en pratstund med nya vänner och de som jag har pratat med via nätet eller/tele.  Joakim, fy för sjutton vad bra ni spelar.

  CD:n åkte på i bilen på vägen hem och spelades hemma igen.  Både jag och Calle fick bilder av Father`s Right i huvudet och kunde så lätt få in er musik i den filmen.

  Jag är helt tagen av er.

  Och din sång Joakim.  Ida Johansson om du läser detta.

  Så fantastisk du är och en underbar sångerska.

  Vilka texter.

  Och så vacker.  Tyvärr så hann vi inte dit och fick lyssna på Mikael Alonzo, Ulrika Lanner och Maria Celix.  Ingrid Carlqvist däemot lyssnade vi på och du bruttan, du är så träffsäker.

  Du hade/har så mycket att förmedla.

  Du har så mycket kunskap som du är så villig att dela med dig av.

  Till er som inte tycker om det som Ingrid och vi står för och tror att hon stod och mässade om hur bra pappor är och hur dåliga mammor är kan omedelbums tänka om, för det var långt ifrån något sådant.  BRA Ingrid.

  Tur att du finns.  Jag ser framemot att få ta del i det som du har inom dig och även få vara del av det.  Joakim, återigen ett stort lycka till den 25:e.

  Det kommer att bli bra.

  Jag såg ett lugn hos dig i dag när vi pratade om dagen D (en positiv dagen D)som inte bara bestod i en trötthet utan ett lugn inom dig som kommer att hjälpa din lilla tjej.  Det är nu det vänder och det är även nu det kommer att bli svårare.  Jag har förresten 4 underbara rosor i en vas hemma nu - Tack Anton för din speciella ros :)  Anton förresten, jag kommer att drömma mardrömmar kring ett av korten (du vet vilket - RYSER).  Ha nu alla en underbar lördagskväll.

  Kram på er!

  2009-11-21 | 20:28:12
 • Leroy säger:

  Kan bara beklaga att varken EBD eller KÅB samt andra överlevare som IBIS mfl väljer att stödja ellervisa sig arbeta för barnens bästa och se fördelarna att allt sker rättssökert och mycket bättre än det fungerar i dag.  : http://www.youtube.com/watch?v=MgirfztcNRI

  Lufter Winnerbäk iddag men ser gärna Lisa E och Caroline af U på album för kärlek och smärta  Ser fram emot att du och din dotter får.  Leroy

  2009-11-21 | 22:43:42
 • Mr Galahad säger:

  @Afrodite  Tack.  Jag är van och struntar faktiskt i att hon går ut och censurerar sina egna läsare, sånt sysslar bara människor som inte klarar av andra åsikter än sina egna. Mina ord riktas till henne med förhoppningen om att hon någon gång ska se verkligheten som den är istället för igenom sina mycket feldimensionerade glasögon.  "There are more things in heaven and earth, Horatio,

  Than are dreamt of in your philosophy."  En dag hoppas jag, måste jag hoppas för mina barns skull,så inser människor att de inte vet eller förstår allt utifrån sina egna erfarenheter, läs förutfattade meningar skapade av de erfarenheter varje individ ingjuts med under en livstid.  Märkligt nog så har hon låtit följande kommentar stå kvar trots att den direkt bevisar att hon har fel.

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=37359&timestamp=15:27:22  Kanske är det en bevis på att det finns hopp, kanske ville hon bara nedvärdera de fakta som vi faktiskt har att tillgå. Svårt att säga men det spelar ingen egentlig roll.

  Vi måste fortsätta oavsett dessa individers åsikter hur sneda, orationella eller sjuka deras motiv till dessa åsikter än är.  "All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing."

  Det är vi det, de goda människorna ;)  Godnatt Svea rike vart ni än är.

  //Mr G

  2009-11-22 | 00:16:20
  Bloggadress: http://mrgalahad.wordpress.com/
 • Daddy säger:

  Sitter på båten från Styrsö på väg hem. Vi har spelat därute ikväll.

  Jag och Mårten från Slowburn spelade på Pappa-Barns manifestation. Med oss hade vi dessutom två tjejer från vislinjen på nordiska folkhögskolan. Ellen och Mimmi så vi hade ett helt jämställt band dagen till ära. Mer om detta på bloggen snart. Är fortfarande både överväldigad och skakad efter att ha fått ta del av pappornas historier i Kristianstad. Man tänker ofta "nu har jag hört allt".  Jag förstår inte människor som Kjell ÅB och EBD. Dessa människor som jobbar för att separera fäder och barn. Dom har ju fått det samhälle dom vill ha nu...det räcker ju för en mamma att gå till socialen och säga "jag tror han har gjort någonting" så dras hela maskineriet igång och pappan skiljs genast från all kontakt med sitt barn.  Om lögnen avslöjas en och annan gång och soc vänder sina blickar mot den som anklagar istället så går dessa människor i taket och börjar skrika indignerat om att Sverige bryter mot barnkonventionen. Konventionen kom inte till för att tvångsseparera barn och föräldrar. Tvärtom slås barnen rätt till bägge sina föräldrar fast.  Dessutom står det i artikel 12 att barn har rätt att komma till tals i ärenden som rör dom själva. Detta är i svensk lag ändrat till "barn har rätt att komma till tals, om det är lämpligt". Och lämpligt är det sällan tycks det. På fyra år är det ingen som har frågat R vad hon vill. R försöker i polisförhöret berätta för polisen om sin hemlis. Att hon vill vara med pappa "samma tid", men det svaret dög inte. Det var inte det svaret dom sökte efter.  R har också försökt säga detta till socialtjänsten och till sin mamma, men ingen har lyssnat på henne. Om barnkonventionen blir lag så kan dom inte längre ignorera barnens vilja såsom dom gör nu.  Det kommer ett längre inlägg om denna helg inom kort. Men inte från styrsöbåten. Det får vänta till jag kommer hem.

  2009-11-22 | 01:05:02
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Afrodite säger:

  Intressant Joakim egentligen när det gäller Kjell-Å & Co.

  När kämpar mot makter som vill sära på dig och Rania så har de inga problem med att myndigheter inte lyssnar på R, men när det gäller deras senaste offer dvs "Matilda" så är de oerhört arga på att familjerätt osv inte lyssnar på henne när hon enligt hennes mamma och mormor säger en hel del om "Matildas" pappa och dessutom säger att det är hon som säger detta hemma i lugn och ro - vilket skulle vara ett bevis på att hon inte är påverkad av någon yttre detalj såsom mamma och mormor.

  Jo tjena!!  Så här skriver Kjell-Å:

  "Familjerätten vägrar att se den film som finns inspelad där Matilda berättar och visar hur och var hennes pappa slår henne för de anser att den informationen är irrelevant. Hur kan det vara irrelevant att ett barn berättar om det fruktansvärda hon upplever? Hur kan det vara irrelevant i fråga om vårdnad? Tydligen så ÄR det irrelevant, för familjerätten föreslår tingsrätten att besluta att flickan skall bo hos pappan på heltid."  Vidare skriver han:

  "Läkare och BVC-personal har anmält pappan till Socialtjänsten och till polisen. Skador har dokumenterats, men inget händer. Socialtjänsten agerar inte på anmälningar från läkare och BVC! Matildas mamma hittade tusentals porrbilder och porrfilmer i pappans dator på enligt socialtjänstens bedömning ”klart minderåriga personer”. Polisen har speglat datorn och anser att materialet som pappan har i datorn är obehagligt men inte olagligt. På bilderna och i filmerna figurer 11-12 åringar som är fotograferade eller filmade i rosa barnrumsmiljöer med Hello Kitty motiv och Barbie i syfte att förstärka ”barntemat”. Pappan har på fråga under muntlig förberedelse i tingsrätten medgivit att han onanerar till bilderna. Att Matilda varit ensam med sin pappa i bostaden när han både laddat ner och tittat på sitt material i datorn kan styrkas av logg-filer från hans dator. Denna pappa får ensam vårdnad! Denna man skall nu ha hand om lilla Matilda."  Märkligt att Kjell-Å enligt sig själv har fått tillgång till dessa uppgifter, det går ju att kraftigt ifrågasätta.  Märkligt att polisen inte har spärrat in "Matildas" pappa då han enligt Kjell-Å har osmakliga bilder på sin dator (syftandes på barnporr) utan endast är osmakliga och han går fri samt får sin dator tillbaka.  Enligt den hårt reglerade lagen när det gäller barnporr så får du inte ens ha en bild i pronografiskt syfte där barn är objektet.

  Då blir du straffad och får naturligtvis inte din dator tillbaka.

  Kjell-Å, du är verkligen inte trovärdig.

  Det förefaller som att du ljuger en hel del.  Kjell-Å skriver även:

  "När mamman fick beskedet att pappan fått interimistisk (tillfällig) ensam vårdnad om dottern, såg hon ingen annan utväg än att gömma sig med Matilda. De lämnade allt som betydde något för dem för att skydda flickan. De lämnade familj och vänner. Mamman satsade allt.

  Tyvärr så hittades de för några dagar sedan så Matilda är nu i händerna på den man som hon säger har förgripit sig på henne och mamman sitter fängslad.

  Vem kan hjälpa Matilda nu?"  Men Kjell-Å, DETTA är ju ett lagbrott!!

  Hur skall du ha det?

  Skall vi eller skall vi inte följa lagen?  Skall vi ta lagen i egna händer när det passar oss och våra egna syften.  Jag funderar utifrån ditt tankesätt att numera strunta i hastighets regleringen när jag är sent ute, för då passar det inte mig att följa lagen.

  OK eller?  Eller skall min sambo sätta sig i bilen och hämta sin son som han har kämpat i över 7 år nu för att pojkens rätt till båda sina föräldrar skall följas.

  Där det är fastslaget att mamman inte borde ha del i varken vårdnaden och boendet av både Tingsrätten och Hovrätten (NU har det gått upp ett ljus och även andra myndigheter det, men nu är skadan reda skedd)MEN då kontinuitetsprincipen går in och vida överstiger både lagar och sunt förnuft och pojken bor fortfarande hos som misshandlande mamma och har nu inget umgänge med sin pappa bla för att mamman nu fått pojken dit hon vill och nu vill denna 7 åriga kille döda sin pappa.

  En liten kille som inte känner sin pappa för att mamman och mormodern (JA, detta evigt återkommande dvs att en mormor ligger bakom och eldar på mamman) inte vill det och har sonen som gisslan.

  Han är så sjukt misshandlad så han avskyr sin 3 åriga lillebror, som han har träffat vid kanske 5 tillfällen och det är väl ca 1.5 år sedan.  Jag antar att om min sambo sätter sig i bilen och hämtar hem sin pojk så har vi ett massivt stöd från dig Kjell-Å och dina kompisar.

  Det känns tryggt att veta att det kommer att finnas många som dig ute i landet som kommer att stötta och hjälpa min sambo om han väljer att hämta hem sin son.  2009-11-22 | 09:47:56
 • Afrodite säger:

  Hmm, det blev lite fel:  "Märkligt att polisen inte har spärrat in "Matildas" pappa då han enligt Kjell-Å har osmakliga bilder på sin dator (syftandes på barnporr) utan endast är osmakliga och han går fri samt får sin dator tillbaka."  Det skall vara så här:  Märkligt att polisen inte har spärrat in "Matildas" pappa då han enligt Kjell-Å har olagliga bilder på sin dator (syftandes på barnporr och jag funderar på HUR Kjell-Å vet det) utan bilderna är endast osmakliga (vilket Kjell-Å vet med säkerhet, enligt honom själv) och pappan går fri samt får sin dator tillbaka.  2009-11-22 | 09:52:17
 • Ibis99 säger:

  Om ett barn berättar saker som kan tolkas till att något kan ha hänt. Ska man då låta bli att lyssna på barnet för det inte har "teknisk" Bevisning.. Asso jag fattar inte vad ni kräver av barnen igentligen. Ska man tillämpa barns rätt till att komma till tals när föräldrar står och drar i egoismens tecken att det är "mitt barn" Ska man då behöva tvinga barn att välja sida.. Nummer ett är iofs att barn borde välja båda sina föräldrar lika mycket. Men om det inte går och det ställs på sin spets att barnet måste välja en.. Snacka om lojalitets och kärlekskonflikt barnet står inför...  Ska barn behöva lösa konflikter som vuxna är i?? Kanske bättre att hålla barn borta från tramsiga vuxenkonflikter om barn...  Ja vist tvångs separerade barn och föräldrar.. Men hur ska man tolka den texten om tvångs seperation.. Handlar det om att man inte borde få separera från den andre för att den andre då blir tvingad till det och då i heliga tecknet att det är barn som drabbas.. Tror nog att i dom flesta fall så när någon vill separera så tänker den nog till både en eller två gånger innan för att den vet om att barnet kommer att drabbas av seperation...  Men igentligen varför införa mer så som barnkonventionen som bara kommer att fylla ett syfte att vuxna får mer bränsle att kasta dynga på varandra i en vårdnadstvist. Vi har ju lagar som är i stort sett dom mest flexibla och modernaste i världen. Kanske det är så att dom som verkställer dem har dålig kompetens att verkställa dem??  Föresten daddy: Ska vi lyssna på barn och ta deras prat på allvar. Samt försvara deras ord som vuxna.. Även om det som i ditt fall blir oskyldigt anklagad? Men tänk om det vore sant och vi inte skulle lyssnat på barnet.. Snacka om barnkonvention och barns rätt till skydd o samtidigt svika barnet totalt... Vem vill stå med skammen att vi inte lyssnade och försvarade försvarslösa barn. Bättre att det blir vuxna offer kanske än barn offer som inte har större möjlighet till att försvara sig...  Kanske du daddy borde läsa på och förstå problematiken runt övergrepp mot barn så kanske du fattade varför saker har hänt i ditt fall och att det inte handlar om dig personligen.... Bara för att du vet och viste att du var oskyldig betyder inte per automatik att alla andra vet och viste det. Utan valde att utreda för att dom inte ville stå där med "skägget i brevlådan"  Nåja nog om det... Snart dax för en träff med R.. Hoppas nu att du inte behöver käfta med mamman om bevisning om att du vill ta "tempen" på barnet eller nåt annat överilat dumt...  Trevligt event PB höll. Trevligt att du Daddy hade möjligheten ställa upp för deras sak...

  PS

  Tackar för det uppsving ni ger via google på bland annat ordet Ibis o andra ord för att skaffa mer info om ibis99<>

  DS

  //Ibis som skickar en värmande kram och het puss till alla som inte tål det ahh ni som tål får 2,,

  2009-11-22 | 10:35:08
 • Mr Galahad säger:

  Man kan ju iaf rätt säkert säga att det antagligen finns en bra anledning till att "Matildas" pappa fått tillfällig enskild vårdnad trots moderns anklagelser om sexuella övergrepp vilket i de allra flesta fall skulle fått rakt motsatt effekt. Se bara på Joakims fall.  Det är troligen någon tidning som vinklat en story och som KÅ mfl direkt hakar på utan att ha vare sig alla fakta eller ens en direkt källa (Möjligen undantagen modern själv dvs) till denna information.  Ironiskt nog så kräver de samtidigt bevis när det gäller andras argument mot sånt där.  Humor, tragisk humor..

  //Mr G  2009-11-22 | 10:48:14
  Bloggadress: http://mrgalahad.wordpress.com/
 • Mikael Karlsson säger:

  OCH HUR VET KJELL-Å att Matildas pappa har olagliga bilder på datorn??? Delar dom filer med varandra eller?

  2009-11-22 | 10:48:20
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/index.php/del-l
 • Afrodite säger:

  Mr Galahad och Mikael.  Visst är det märkligt att Kjell & Co inte på något sätt reagerar att något så ovanligt som att en pappa får ett intermistiskt beslut om enskild vårdnad TROTS mammans försök, jag ser precis det samma som du och säkerligen många fler andra Mr Galahad.  Och precis Mikael, då har så rätt.

  Hur vet Kjell-Å vad som finns på datorn, olaga dataintrång kanske, eller vid vetskap ett stort övetramp av sekretesslagen.

  Nå jag tror Kjell-Å skriver det han TROR och förkunnar det som en sanning.  Hmmm, misstänkt likt hur vissa föräldrar tror det har en sanning som plötsligt blit fakta som skall syfta till att de skall ha ensamrätt av barnen.  2009-11-22 | 12:19:19
 • Roback säger:

  Jag har inte skrivit på länge här men följer bloggen regelbundet. Gör en kort comeback. Onsdagens inlägg från Daddy blir intressant. Hoppas klockan stannar då!!  Angående Kjell Åke, Marina Engan med flera, låt dem hållas, de håller just nu på att göra ett präktigt självmål. Frågan är om de fattar det själva. Jag tvivlar.

  2009-11-22 | 19:58:13
 • Afrodite säger:

  Roback, det kommer att bli ett självmål som kommer att gå till historien, men de vet inte om det själva än precis som du skriver.

  Så mycket ljug och båg och de verkar inte fatta att de är avslöjade.  Och hur i hela helsifyr tänker människor som litar blint på Kjell-Å och Marina Engan och lämnar sin namnunderskrift utan att granska källan.

  Maken till galenskap.  Ja vi får verkligen hoppas att klockan stannar för gott.

  2009-11-22 | 20:37:48
 • Afrodite säger:

  Jag läste precis att inte bara MinPappa är borta från Facebook utan även SBN.  Varför??

  Denna underbara sida som gör så mycket gott för barnen.

  Varför??

  2009-11-22 | 20:48:36
 • Mikael Karlsson säger:

  Vad är SBN?

  2009-11-22 | 21:25:26
 • Afrodite säger:

  Mikael:  Saknade barns nätverk.  2009-11-22 | 22:32:25
 • Mikael Karlsson säger:

  AAAAH... ok

  2009-11-22 | 23:18:18
 • Mikael Karlsson säger:

  Vårdnads & Umgängeslagar är kvar på Facebook.. Ingen som rört den ... .. ....

  2009-11-22 | 23:29:53
 • Daddy säger:

  Min Pappa.nu har stängts av Facebook. Inte heller där får dessa brott synas. Överallt tystas detta ner och censureras.  Trakasserierna mot Ingrid C fortsätter. Dom vill tysta henne genom att ge sig på tidningen där hon är chéfredaktörs VD och annonsörer.  Själv blir jag och läsarna av denna blogg utsatt för smutskastning och trakasserier från människor som påstår sig jobba för fäder och barns rättigheter. Föräldrajouren är ett exempel på detta.  Tydligen anser samma krafter som tycker att det är ok att tvångsseparera pappor och barn att yttrandefrihet är något dåligt. Varför skulle dom annars jobba så hårt på att ta ifrån oss vår?  Är det bara jag som är allvarligt bekymrad?

  2009-11-22 | 23:50:40
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Mammamu (kommentar d. 17/11):  Du angav avsändare "PappaBarn".

  Varför då, kan jag undra.  Du tycks ju inte företräda en organisationen.

  Således far du med osanning, ang. ditt syfte.  Det vore väl ärligare att skriva en korrekt avsändare, vilken den nu är?  Det låter som om Du, "Mammamu" har dålig erfarenhet av en viss organisation.  Varför då inte istället berätta om Din personliga dåliga erfarenhet, istället för att låtsas tillhöra organisationen?  Återigen är nyckelordet: ärlighet, så kanske någon mottagare av din kommentar tar dig på allvar.  B12  PS!

  ==>Mammamu: jag personligen och Sällskapet välkomnar mer medial uppmärksamhet på detta område, debatter, etc.  Tror du att fäder i Sverige räds mer upplysning av ämnet?  I såfall undrar jag "vilken planet du är född på"!

  De som syns i medierna är ju framförallt "offer-mammor" och kvinnliga "offer", eller?

  DS!  PS1!

  Du nämner "i barnens namn". Menar du att just Du, som kvinna, känner till barnens bästa bättre än någon annan? I såfall är din agenda dömd att misslyckas och förpassas till stenåldern, ja istiden.

  DS1!  PS2!

  om du ändå säger dig vilja fokusera på just pengar, så kan du ju ta och studera vem i Sverige, av de separerade föräldrarna, som oftast får enskild vårdnad, 100% underhållsstöd, 100% barnbidrag och (surprise, surprise...) större bostadsbidrag. Du kan även studer om inte detta är könsrelaterat (retoriskt skrivet).

  DS2!  "

  Postat av: PappaBarn?  Om man tittar noga på www.pappa-barn.se så kan man skönja att det inte finns något organisationsnummer att finna någonstans. Dock ett bankgironummer som Michael Alonzo vill att man ska sätta in pengar på!?! Vart går de pengarna??? Bankgirot tillhör ju inte en organisation om det inte finns något organisationsnummer. Är Michael Alonzo alltså ordförande för en vad???

  Pengarna redovisas alltså för vem??? Hyckleri anser jag.

  Inte konstigt att BO och BRIS inte väljer att ställa upp på en manifestation som samlar pengar från ovetandes utan att redovisa dem för någon. Dessutom i barnens namn. Skamligt och närmast skandal!!! Kriminellt?? Vad skulle media säga om en sådan verksamhet...? i barnens namn!?!  Mammamu

  2009-11-17 @ 14:52:15

  "

  2009-11-23 | 05:05:30
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua12 säger:

  [rättelse:]

  Den organisationen...  Med reservation för fler stavfel.

  2009-11-23 | 05:06:45
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua12 säger:

  Påbud/Efterlysning:  Sällskapet (d.v.s. Sällskapet Bur-q-ua) tar härmed tillfället (/webb-utrymmet) i akt att söka

  fler medlemmar  (maxantal dock begränsat till 144 st, p.g.a. Sällskapets principer..kan utvecklas vid tillfälle men OBS! vi vill INTE veta de sökandes identiteter, utan bara deras åsikter om svenska samhället).  Ett mål med denna efterlysning är att bättre kunna påverka politiker i positiv riktning, genom lobbyarbete, t.ex. at stötta de moderater (Fredrik Schulte, m.fl.), som tre år i rad har skrivit en viss motion om fäder, m.fl.  (tips:

  1.)

  http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GX02C389

  "Motion 2009/10:C389 Nya vårdnadsregler",av Fredrik Schulte m.fl. (m)  2.)

  http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GX02C490

  "Motion 2009/10:C490 Gemensam vårdnad om barn oavsett föräldrarnas civilstånd", av Solveig Zander (c)  [reklam:]

  intresserade hänvänder sig lämpligen till en av sällskapets e-postadresser, förslagsvis följande: "bur-q-ua@antifeminist.nu"  Tack på förhand.

  Välkomna, ni få utvalda.  Tillsammans kan vi förändra samhället!

  Det är fullt möjligt, om man vill och tror att det är möjligt.  Sällskapet Bur-q-ua vill och tror att det är möjligt.  Vad vill Du, som läser detta?  2009-11-23 | 05:37:16
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Anonym säger:

  [rättelse:]  "(...) t.ex. atT stötta (...)"  Med reservation för fler stavfel.

  2009-11-23 | 05:39:27
 • Bur-q-ua12 säger:

  [rättelse no 2:]  Den förra rättelsens avsändare nämndes inte. (slarv, slarv, slarv...)

  Avsändaren är densamma som nu.  /

  B12

  2009-11-23 | 05:41:13
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Afrodite säger:

  Nej Joakim, det är inte bara du som är allvarligt bekymrad.  Jag är riktigt allvarligt bekymrad.  Fast jag tror att de som ligger bakom tex stängningarna på Facebook är mer rädda för den lilla tuvan än vi är bekymrade.  Lilla tuvan ni vet, den som stjälper stora lass.  Visst är det så ni som kom på denna superba iden.

  Ni som nu är så rädda att ert näverk av lögner skall komma fram.

  Nu när det är dags att stå för det ni gör och det ni gjort oavsett om ni representerar myndighet eller ert eget ego där ni påstår att ni jobbar för barnen och deras bästa (vilket är ett begrepp som är så kört i smutsen).  Jag antar att ni även har hört talas om den berömda gropen, ni vet den som grävs av en själv och sedan äter upp en med hull och hår.  Det är där ni står nu.

  Vi står i startgroparna.

  Vi är många.

  Vi är starka.  Något jag inte förstår är att det måste delas upp i flera läger.  Varför inte ett stort genuint samarbete istället?

  Hatet är för stort verkar det som.  Det är riktigt obehagligt att läsa det som står i namninsamlingen som skall syfta till att rädda lilla E.

  Människor litar helt blint på sin ledare och ifrågasätter inte denna namninsamling.  Är det bara jag som ser detta:

  http://www.abc.se/~pa/txt/sekterna.htm  2009-11-23 | 06:41:07
 • Ibbetrollis säger:

  HEJA SVERIGE!!!  Undrar om de stackars flyktingbarnen i Vellinge får reda på hur Sverige funkar ”på riktigt”?

  Björntjänst att låta dem stanna anser jag. Men jag är ju bara en puckad vuxen med livserfarenheten hur demokratiskt jämställda Sverige har fungerat de senaste årtiondena.

  Skicka tillbaka skiten och ta hand om våra egna kids istället.

  Mera makt åt mamman så vi får ett jämlikt samhälle med egen vårdnad för den svenska mamman istället.

  /Mats Jakobsson aka ”Ibbetrollet man aldrig kan lita på”  P.S jag har en jättefin slips till salu

  2009-11-23 | 11:49:38
  Bloggadress: http://www.foraldra-jouren.se
 • Ibis99 säger:

  OJ då vi har vist två troll...  Kul att notera med dig Daddy... Vissa saker godkänner du o vissa saker inte.. Dubbelmoralens väktare NO:1 är inte så svårt att räkna ut vem det är...

  Fast jag håller fullständigt med Ibbetrollis om att heja Sverige... Om det gäller landskamper.. Nåja den som skriver under Ibbetrollis ta upp en viktig sak. Hur kanske en del resonerar om flyktingfrågor och annat. Oftast kopplat till rädsla som kommer från obildat levene..  Ganska roligt att skumma igenom bloggen här för att räkna ihopa alla ord som kvinnojourer,feminism,antifeminism  Vilket hat o vilken bitterhet..  Nåja alla ni som går på tjaffset om det som Ibbetrollet kan säkert räkna ut med baken att det är någon som brukar skriva väldigt nedlåtande angående FJ o den där Mats...  //ibis som bara skakar på trollsvansen och undrar om detta är en blogg för "ja vet inte vad"?

  2009-11-23 | 12:29:41
 • Anton säger:

  MINPAPPA.NU Är återupprättad på facebook!!!

  Allt finns kvar. Inlägg, diskussioner osv..  Snacka om skönt att det finns en liten rättvisa!

  Alla välkomna!

  2009-11-23 | 22:36:24
 • Afrodite säger:

  Kolla här:  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6176288.ab

  2009-11-24 | 11:06:10
 • Anton säger:

  Glöm inte vem som skrivit den artikeln... Kerstin Weigl som inte precis är känd för att lyfta barns rätt till sina båda föräldrar.

  Dock så skildrar hon ofta kvinnor till oskyldiga, hjälplösa offer för patriarkatet i samhället.  Det var hon som bl a stod bakom den omdiskuterade artikeln i flera delar som lyfte fram kvinnor mördade av sina män i Aftonfabler.  Dock så är artikeln bra på två sätt. Den lyfter hur vanligt det kan vara att en mamma som skiljer sig från vanliga människor lätt tar lagen i egna händer. Men även hur självklart att det är synd om henne när socialen inte lyssnar.  Tänk om ett par pappor som diskriminerats av socialen på samma sätt, varje år fick ett par sådana artiklar publicerade i Aftonfabler.  Men icke. Det kanske inte passar det politiskt korrekta hos tidningen? (ironi)

  2009-11-24 | 12:50:37
 • Anton Karhu säger:

  Ang.2009-11-20 @ 20:07:56  Så betvivlar jag att Ibis99 skulle göra bort sig så här,utan det märks tydligt att det är någon annan som utger sig vara Ibis99..  Hur som helst så kan jag meddela att ljusvakan i Kristianstad blev mycket lyckad på alla sätt..  Mvh  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se

  2009-11-24 | 20:04:40
 • Anders säger:

  Upplysningsvis vill jag bara påtala att den Anders(dvs jag) som postat länken till K-Å's blogg inte är samma Anders som diskuterar barnkonvetionen

  (kan den dessutom för dåligt för att kunna argumentera varken för eller emot att den skall bli lag)  // Anders - blogg.aftonbladet.se/aceeo/

  2009-11-24 | 23:56:04
  Bloggadress: http://blogg.aftonbladet.se/aceeo/
 • Lina Lundin, SBN - Saknade Barns Nätverk säger:

  Lycka till på umgänget idag!!!

  2009-11-25 | 08:17:19
  Bloggadress: http://www.saknadebarn.org
 • Daddy säger:

  Tack till alla er som tänker på mig och R idag. Själv klarar jag just nu inte att tänka nåt vidare alls...Är mest en vandrande bunt nerver som hoppas och önskar mest av allt att jag får träffa samma glada sorglösa dotter som den jag blev skiljd ifrån. Men efter allt dom har gjort mot henne sen dess vetefan..  Oavsett hur det går så kommer jag att rapportera om det här.

  2009-11-25 | 11:14:33
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  bloggen uppför sig. Ingenting fungerar just nu. I alla fall inte i min ände. Jag vet inte ens om det går att kommentera. Visst är det perfekt timing?  Klockan kommer att vridas tillbaks och stannas på det klockslag jag fick träffa Rania igen. Sitter nu efteråt på en McDonalds restaurang medan sorgen kramar mitt hjärta till potatismos. Rania var skygg för mig. Kanske det är naturligt, kanske det berodde på hennes #"%&Y/& mor propsade på att vara med, eller vem som nu propsade på det?  Dom löften jag fick av den nye chéfen var dock inget värda. Jag hoppas dock detta var ett förbiseende och håller vapenvilan. Men vill samtidigt tala om för berörda att om ni lurar mig en gång till sliter jag er i stycken.  Min dotter, min glada, bubblande, spontana dotter står inte längre att känna igen. Inte minns hon heller sina kusiner, sin farfar och farmor, grannens hund som hon tyckte så mycket om. Ingenting...förutom mig. En farbror.  Fy fan detta var både det härligaste och det värsta jag varit med om. Vi får se om hennes onda spel funkar ännu en gång. Det verkar så. Sekreteraren berömde bägge föräldrarna efteråt. Dom har fortfarande inte förstått...  Vad finns det att berämma henne för?

  PAS, indoktrinering, lögner, falska anklagelser, teaterspel och krokodiltårar.  Får ge henne det. I skådespeleri slår hon mig med hästlängder. Hur kan en människa sjunka så lågt?

  2009-11-25 | 17:55:04
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • "Daddy" säger:

  bloggen uppför sig. Ingenting fungerar just nu. I alla fall inte i min ände. Jag vet inte ens om det går att kommentera. Visst är det perfekt timing?

  2009-11-25 | 17:56:32
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Leroy säger:

  Hoppas verkligen att allt gått bra och Ni har fått möjlighet till återkommande avtalade tider tillfällen.  Leroy

  2009-11-25 | 18:33:29
 • Leroy säger:

  Ja det är nog inte bra människor som fungerar lite si och så. Även de bakom tangentborden verkar ju påverka datorerna hos andra. Försöka sabbotera.  Men de har gått för långt.  Den snöboll som rullar kräver att man agerar så att övergrepp tar slut. Att man gör jobb ordetnligt i utredningar och det inte bara skall löna sig att påstå.  Sanningen kommer ifatt de som inte talar sanning eller försöker manipulera eller otillbörligt påverka.  Trevligt att man återupprättat grupperna.  Leroy

  2009-11-25 | 20:42:56
 • Anton säger:

  Tuff stund! Men Du ska klara av att härda ut. Du har kämpat som en riktig människa!!!

  Du är stark och ska fortsätta vara just så!

  R kommer att vänja sig vid Dig och lära känna Dig igen. Hon kommer mycket väl ihåg alla som Du nämnde och kommer definitivt att tänka på Dig och dem den närmaste tiden. Hon vet vem Du är. Du är inte en farbror. Du är hennes enda Pappa! Det vet hon! Du ska visa henne hur man överlever en mental slakt och klarar sig. Du har överlevt hitills och ska fortsätta göra det utan tvivel och på inga villkor. Du är en riktig människa Joakim! Känn det!

  2009-11-26 | 00:26:04
 • susanna svensson säger:

  Lycka till det är naturligt att din dotter är avvaktande under de första träffarna. Ingen vet ju vad mamman har tutat i henne. Du har ju nämt att dottern har trott att du och brodern har varit på en lång resa naturligt om hon är sur för att hon inte har fått följa med. Du har en svår sitts med att förlkara för henne att mamman ljugit utan att för den skull förstöra hennes relation med mamman. Om denna mamma ändå kunde förstå hur hon skadat sitt barn.

  Jag hade en granne för några år sedan hennes flicka brukade leka med min dotter.Den mamman var i 35 årsåldern en kväll när jag kom över satt hon och grät. Hon hade återigen fått kontakt med sin pappa som hon trodde var en så kallad svikarpappa. Sanningen var den att det var hennes mamma som hade vägrat honom umgänge nu var det för sent att ställa mamman till svars för hon var död.

  2009-11-26 | 13:27:01
 • Anton Karhu säger:

  Joakim!  Det enda du ska göra när du träffar Rania,det är att vara hos henne,och låta henne närma sig dig,hon vet att du är hennes far,det finns långt in i hennes undermedvetna,bara ge henne en chans att släppa fram sina känslor.  Min grabb var också avvaktande(jag hade inte sett honom på över ett år,eller så) och han var blyg,och visste antagligen inte hur han skulle bete sig i mitt sällskap (han var 4 år då) och jag hjälpte honom genom att närma sig mig genom småprat t.ex säga enkla saker i början,som t.ex vilka fina kläder du har på dig,och sån tur vi har att det är fint väder,senare samma dag (inom en timme) så lekte vi i sandlådan,han hade en bil med sig,och jag frågade om han hade en till bil,och då släppte något i honom,och han for iväg till mamma,för att få tag på en bil till mig =)  Sen lekte vi,jag byggde ett hus (pappa bodde där),och grabben hade sitt hus,och vi körde och hälsade på varandra i leken osv..  Grabben anförtrodde mig uppdraget att bygga vägarna =8)  Joakim,om du kan och får möjlighet,så försök möta Rania i lek,jag tror det kan hjälpa dig och Rania oerhört mycket..  Styrkekram och stort lycka till  Anton Karhu

  Styrelseledamot Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se

  2009-11-27 | 18:59:49

Kommentera inlägget här: