daddys

Beware the fury of a patient man

En dåres kod

Kategori: Pappa

cowardsJag kan konstatera att fortfarande efter 223 dagar av den onödiga och bevisligen opåkallade misshandeln av min dotter Rania som består i tvångsseparering från sin älskade pappa, har ännu inte en enda rakryggad människa som har haft möjligheten att ingripa och förhindra ytterligare misshandel av mitt 4 år gamla barn vågat ställa sig upp och sätta stopp för övergreppen.

Det måste helt enkelt finnas några personer med så pass mycket humanitet och vett inom socialnämnden och inom rättsväsendet, att det för dessa personer framgår vad som görs mot detta stackars barn. Men ingen...ingen alls ställer sig upp och säger nej, stopp nu. Så här behandlar man inte barn. Och inte deras föräldrar heller för den delen. Nu får vi ta och granska detta fall lite närmare och se om det ligger någonting i det som flickans pappa skriver.

Inte en enda person bland alla dessa människor som sitter och har bra betalt för att säkerställa att barn inte far illa i vårt samhälle. Enligt Creeper har dom varit här allihop. Varenda myndighet. Så mycket var det barnperspektivet värt. Massor med vanliga människor har raegerat. Många har agerat, och protesterat, men inte en enda av dessa barnbeskyddare. Jag förstår inte hur ni kan sova på natten? Hur ni klarar av att leva med er själva? Vad för jävla sorts människor är ni egentligen?

Och Media då?

Vi har en socialtjänst som bevisligen diskriminerar en människa. Som agerar mot barnperspektivet istället för i enlighet med. Som begraver anmälningar, som polisanmäler en pappa utan grund. Som vägrar att lyssna på barnet som försöker på alla en 4 årings vis berätta sanningen. "Mamma bestämmer nästan allting". "Pappa är snäll", "Jag vill träffa min pappa". Som vägrar mig min rätt att komma till tals. Som utför utredningar genom att enbart låta ena sidan komma till tals, klipper och klistrar friskt från barnförhören och som efter en timmes fånig test med en kortlek kan döma en förälder som olämplig. En domstol som kommer fram till rätt slutsats, men dömer tvärtemot. Ytterligare en domstol som tar all umgängesrätt ifrån mig utan att ens tala om varför.
En förundersöning av polis och åklagare där först min inlämnade bevis mystiskt förvinner någonstans mellan polisen och åklagaren, och sedan efter att ett andra olagligt förhör med min dotter utan att meddela min försvarare lägger man raskt ner hela förundersökningen och sätter en stor fet hemligstämpel på hela skiten....

Man tycker ju att vid det här laget kanske någon enda journalist skulle tänka...hmm här luktar det lite ruttet. Detta måste vi kolla upp. Men inte. Det finns dom som visat intresse men man tvekar. Man vill ju inte anklagas för att riskera barnens intigritet. Vilken jävla intigritet? Vad har barnen för intigritet i vårt samhälle idag? När socialtjänsten när dom vill kan banka in dörren och släpa ut dina barn under vilda ångest skrik. Är det intigritet? När barn ideligen döms att tvingas växa upp med föräldrar som är onda och egoistiska, som stänger den andra föräldern ute med alla tillgängliga medel? Är det intigritet? Jag är skrämd över hur många därute som är beredda att göra vad som helst för att förhindra all kontakt mellan sina barn och deras pappa eller i enstaka fall även mamma. För 25 procent av Sveriges barn som lever i ett ensamhushåll blir detta också deras verklighet. Dessuton måste ju mammans brott rättfärdigas också så att barnen inte skall tro illa om henne. Historierna varierar, men ofta har dom gemensamma drag. Han bara drog. Övergav oss. Han bryr sig inte ett skit om er. Han bara vill jävlas. Han förstår inte erat bästa. Har ni hört den förr?


Kan en hovrättsdom förändra något?

Det kom nyligen en dom från hovrätten i Skåne, som fastställer tingsrätten i malmös tidigare dom i fallet med en umgängessaboterande och ljugande mamma. I denna fil ovan för nedladdning ingår även vårdnadsutredningen. Pappan vann till slut efter åtta års kamp egen vårdnad om barnen. Detta trots att han inte hade fått tillåtelse att träffa barnen på väldigt länge, Trots att han varit anklagad för både att ha varit våldsam och ha begått övergrepp mot banen, och trots att barnen efter att ha fått sina sinnen förgiftade av åratal av hatpropaganda inte ville träffa sin pappa. Socialtjänstens vårdnadsutredning fastslår liksom lite motvilligt att denna mamma kanske inte är världens lämpligaste, men avslutar för säkerhets skull med att säga att det kommer att innebära en stor påfrestning för barnen att flytta från sin mamma till sin pappa.

Men han vann egen vårdnad till slut. Därmed upphävde hovrätten den så flitigt använda kontoinitetsprincipen som dom använde i tingsrätten mot mig förra gången och också planerar att göra denna gång. Det är ju nämligen den principen som har belönat mammor som med alla fula trick i världen lyckats hålla barnen från pappan tillräckligt länge. Då har politiskt korrekta experter nämligen fastslagit att det skulle vara skadligt för barnen att flytta till den förälder som det har spenderat minst tid med. Detta borde innebära en vändning i mitt fall eftersom dom är relativt lika, men i mitt fall behöver man ju inte följa några lagar å andra sidan så jag håller inte andan.

BRÅÄven BRÅ bekräftar nu bilden

Även BRÅ bekräftar nu den bild som jag så länge försökt förmedla på denna blogg. I deras  rapport "Kvinnors brottslighet till 2007" Kan man på sidan 380 läsande följande:

"Sammantaget pekar detta mot att det är mödrarna eller andra kvinnor som tar hand om barnen som står för den största delen av misshandeln mot de mindre barnen."

Men detta tystas också ner. Eller så är det väl inte en enda journalist i hela landet som brytt sig om att läsa BRÅ:s rapport. Men det är väl som med invandringen och problemen med den stora segregationen där. Vi sopar skiten under mattan istället och tror på det viset att vi lever i ett tryggt och ombonat hem. Men under mattorna jäser det och pyser. Upplopp i förorterna, mord och mordförsök mellan föräldrar, barn som hänger sig på privata vårdhem där dom lämnas vind för våg till ven som helst som vill bli miljonär. En socialtjänst som löper fullständigt amok i sin fanatism och sedan döljer sina brott bakom sekretesslagar utan att behöva precisera närmare än så.

Våldet i hemmet är lika stort åt båda håll. Det har människor som sett och vet försökt berätta i årtionden, men har inte lyckats göra sig hörda i den rasande propagandastorm som dom släppte lös på 70 talet då slagorden om våld och könsmaktsordning börjader dyka upp.

Riskbedömningsmodellen SARA

Vet ni vad SARA är. Det är vapnet dom sätter i händerna på mamman som kommer till familjerätten eller socialtjänsten. Ett formulär med kryssfrågor som skall fastställa pappans farlighetsgrad och perversa läggning. Sedan sätter socialsekreterarna koder på papporna som naturligtvis hålls interna. Exempelvis:

2 Personen har tidigare använt, eller försökt att
använda, våld mot bekanta eller obekanta.


1 Personen har tidigare hotat, eller upplevts som
hotande, att använda våld mot bekanta eller obekanta.


0 Personen har inte tidigare använt, eller försökt att
använda, våld mot bekanta eller obekanta.

Kort sagt så ses du inte som en pappa då du stövlar in på familjerätten, utan som en siffra. Beroende på hur mamman fyllt i SARA så kommer du i det läget att ha ett lågt nummer...kanske t o m 0 och då kan du ju bli rent av hyggligt bemött. Men om en mamma i testet, som för övrigt liknar ett "Är jag kär eller inte" test i Vecko-Revyn, kanske faller för frestelsen att kryssa i en och annan ruta för att kanske skaffa sig en och annan fördel i tvisten så stiger din poäng. Nu förstår jag varför socialsekreterarna som var och besökte mig i mitt hem i den första vårdnadsutreningen såg så livrädda ut hela tiden. Dom satt längst ut på soffkanten och nästan darrade då dom åt mina bullar och drack mitt kaffa. Ingetdera var förgiftat. Jag hade naturligtvis fått en ganska hög SARA poäng vad jag förstår nu. Och där sitter man som en total flane och begriper inte ett dyft.

När det gäller misshandel av kvinnor och
sexuellt våld riktat mot kvinnor finns det ett
samband mellan brottet och kvinnans totala
situation i samhället. Man kan se dessa brott
som det yttersta uttrycket för kvinnoförtryck.
Åtgärder som på lång sikt ökar jämställdheten
kan därför förväntas få följder också i
brottsstatistiken (Freivalds, 1997).


Ett tack

Kom in på mailen igår. Det var från Sorin, vars sons fall som jag har uppmärksammat på denna blogg tidigare. 11 åringen som tvångsomhändertogs från sin pappa och sattes på ett privat hem där han misshandlas och kränks. Sorin skriver inte perfekt svenska. Han är från Rumänien,men vad gör det? Budskapet går fram tydligt. Sorin är en pappa som inte ger upp ens under den värsta press du kan tänka dig. Christer Cüñat är en annan och det finns några till. Även många kvinnor kämpar för barnens självklara rättigheter. Vi behöver bli fler och vi behöver resurser. Är du en pappa som är beredd att kämpa ända in i kaklet, och som är villig att gå ut öppet med vem du är vad som har gjorts mot dig. Om du håller med om vad jag skriver här så hör av dig. Vi behöver hjälp. Vi behöver bli fler brothers in arms. Men om du inte anser att vi behöver starta en rörelse i Sverige som vågar stå upp för våra barns rätt utan rädsla och utan att hyckla. Vi behöver er som har förstått att detta måste spridas. Att vi måste sluta gömma oss och stå med varandra helt öppet istället och vittna om socialtjänstens ibland helt tokbizarra övergrepp.

Vi behöver männisor med mer hjärta och mindre rädsla. Människor med ryggrad och civilkurage. Finns det några runt Göteborg först och främst och berätta lite om er. Jag har kört detta förr, men begick misstag. Jag lär mig. Men som sagt, att kämpa är inte fel. Åtminstone tills det absolut sista hoppet slocknat. Men innan man når dit då gnäller man mindre och kämpar istället. Dessutom i en grupp som består av enbart likasinnade. Enbart sådana som förstår vad du pratar om. Hör av er om det låter intressant sp berättar jag mer.

Sorin har gjort allt som har förväntats av honom här i Sverige. Skött sig, han har lärt sig språket, han har sökt och fått ett jobb och han har alltid tagit väl hand om barnen. Mammans beteende finns det dock många anledningar att ifrågasätta. Men då istället för att efter skilsmässan låta pojken få lugn och ro hemma hos sin far och i sin nya skola, där han för första gången slapp att bli mobbad...ja då kommer plötsligt 5 stora tuffa poliser och släpar iväg Robert till ett privat HVB hem där han misshandlas och kränks grovt. Och där man låser in honom på ett otidsbegränsat straff. Vilket klassas som tortyr av amnesty väl?

Dessutom förstår inte pojken vad han straffas för. Det enda han sa var ju sanningen. Mamma har slagits och tvingat oss att ljuga. Denne lille pojk låser dom in på ett behandlingshem med behandlingsmetoder som mest går ut på att städa, när dom istället borde ge honom ett pris som årets hjälte i Aftonbladet. Killen som stod emot misshandel, mobbing och hot från socialtjänsten och som aldrig vek en tum från sanningen. Han är 11 år och redan modigare än majoriteten av Sveriges vuxna. Så här behandlas dessa barn idag.

Så här skriver Sorin:

Hej till alla

Jag vill ta möjligheten att tacka till Joakim, Christer, Anette, Anna och ni alla andra som hjälper mig och mina barn, ni har gjort so mycket för oss. Det är svårt att säga men jag måste göra det, mina så kallade kompisar som frågar mig hur Ricky mår och annat, men de har inte tagit en timma för att läsa eller skriva, kommentar, eller göra en anmäla för våran del, men ni har gjort det och jag är evig tacksam för det. Vissa av er har hjälpt mig med praktiska saker, de nämnda ovan, tagit mycket tid med det. Joakim har varit med mig överallt, på alla möte jag hade plus träffat mig och min son och givit oss mycket support, samma har Christer och Anna gjort. Även jag vet att ni har samma problem som ni har drabbas av dvs. (Blivit knäckta av systemet).  Och det är inte lätt när man är själv upptagen med sina problem och hjälpa andra samtidigt. Är inte lätt när man är ensam.

TACK

Med vänlig hälsning

Sorin

 

PS. Gitarren på bilden ovan är värderad till en miljon pund. Så visst fan kan man bli rik på musik...

 

 

Kommentarer

  • susanna svensson säger:

    Mycket bra skrivet Daddy. Du har väl inte missat det här i DN berättelse om hur socialtjänstens hjälp förstört för ungdomar med aspergerssyndrom. Soc har en oerhörd makt det måste rensas upp ordentligt i detta träsk enda sättet tror jag är att ta bort allt vad sekretesslagar heter så det finns en möjlighet att kritiskt granska deras verksamhet.

    2009-10-11 | 09:05:09
  • Afrodite säger:

    Ojoj, nu jäklar ser jag en kämparanda som aldrig förr i det du skriver.



    Jag känner igen allt det du skriver och jag skulle kunna citera och citera och skriva: detta är precis som i min sambos fall - om och om igen.



    Jag funderar lite på den gemensamma nämnaren, den röda tråden.



    Jag skulle också vilja veta var i Sverige detta är mer vanligt och var i Sverige det sitter människor i tex familjerätten som har den kompetensen som krävs för att se genom ord innan det är försent.

    Innan barnet får betala för vuxna människors maktspel.



    Ibland funderar jag på om det finns någon slags poängsystem när det gäller att "hjälpa" mammor inom socialtjänsten.

    Ja, det är ett irriterat tänk av mig.



    Min sambos pojk sade till sin pappa sist när pappan skulle ringa pojken att: "Jag hatar dig, sluta att ring"

    Han stakade sig som om han fått upprepa det han skulle säga till sin pappa.

    Han säger precis det mamman vill säga till pojkens pappa.

    Pojken går mammans ärende och får vara budbärare.

    Mamman hatar pojkens pappa.

    Hon vågar inte säga det själv (förövrigt totalvägrar hon att prata med pappan, detta trots hennes villighet i hovrätten) och skickar pojken till att säga det hon vill säga, sedan slängs luren på.

    Jag kan se framför mig hur hon visar otrolig glädje över pojkens ord (hennes ord) och pojken, ja den arma killen, vad känner han inom sig.



    Kommer min sambo sluta ringa honom vecka efter vecka för att höra att sonen skall slå en hammare i huvudet på honom, att pojken hatar sin pappa, nej aldrig.



    Det är otroligt viktigt att sonen vet att hans pappa inte ger upp.

    Det är om inte ännu mer viktigt att sonen ser att hans pappa inte låter sig styras av hans mamma.

    Mamman bestämmer med järnhand allt som har med sonen att göra och pappan MÅSTE visa att mamman inte bestämmer över honom.

    Jag ser det som livsviktigt inför sonens framtid.



    Nu pågår det en utredning (barn far illa utredning) och nu har hon fått ytterligare en anledning att vägra all kontakt och helt enkelt bestämma att sonen inte skall träffa sin pappa.

    Behöver jag skriva att mormor är delaktig i hennes beslut.



    Jag kan tänka mig att det finns några som tycker att man kan förstå mamman att hon tycker att det är jobbigt med utredningen och att hon gör rätt.

    Men denna mamma hittar på precis vad som helst för att förhala och under tiden så fortsätter hon och mormodern att hjärntvätta barnet.



    Nu är det bestämt att min sambo för andra gången kommer att begära verkställighet.

    Varför kanske några tänker eftersom mamman ändå bara utmanar alla domar hon har förbundit sig att följa.

    Svaret är enkelt och viss del av det går att läsa ovan.

    Mamman skall inte bestämma över sonen och ta livsavgörande beslut åt honom beträffande pappan och hans familj där sonens halvbror finns.

    Därför att det är så viktigt att visa att domar inte följs.



    Jag skulle önska att alla föräldrar som sitter i samma sits som min sambo, Daddy och alla ni andra gör allt för att påvisa att den domen som sätts inte följs.

    Visa att dessa föräldrar inte tar lagen på allvar och att om de har ett barn som gisslan och trumf så kan de göra precis vad som helst.



    Påvisa att kontinuitetsprincipen inte är något bra att luta sig mot.

    Visa att det är framtiden som är så mycket viktigare än nutiden när det gäller barnens framtid.



    Vi är med Daddy.

    2009-10-11 | 09:13:24
  • Afrodite säger:

    Ja just det Susanne.

    Hur många gånger hänvisas det till sekretessen?

    Personligt är jag övertygad om att det hänvisas till denna sekretess då den som jobbar med fallet vet att det finns brister i deras eget utövande i fallen.



    Har jag gjort fel, så är det enkelt att gömma sig bakom sekretessen.

    2009-10-11 | 09:16:12
  • Afrodite säger:

    Susanna skall det vara - förlåt.

    2009-10-11 | 09:16:43
  • Afrodite säger:

    Att vara stark är inte

    Att aldrig falla

    Att alltid veta

    Att alltid kunna



    Att vara stark är inte

    Att alltid orka skratta

    Att hoppa högst

    eller vilja mest



    Att vara stark är inte

    Att lyfta tyngst

    Att komma längst

    eller att alltid lyckas



    Att vara stark är

    Att leva livet som det är

    Att acceptera dess kraft

    och ta del av den

    Att falla till botten

    Slå sig hårt

    Och alltid komma igen



    Att vara stark är

    Att våga hoppas

    när ens tro är som svagast



    Att vara stark är

    Att se ljus i mörkret

    och alltid kämpa

    för att nå dit



    Jag tror på dig, så tro på dig själv!

    2009-10-11 | 09:19:20
  • Afrodite säger:

    Dansa med änglar

    I en värld full med kosmiska under

    ser barnet det vi inte ser.

    Ett löv som en vindpust gjort sönder

    blir en ängel som dansar och ler.

    Ser du änglarna pappa,som dom dansar?

    Hör vilken vacker musik!"

    ropar barnet och spelar på harpan

    med strängar av garn på en spik.

    Men vi ser inte lekarnas mönster,

    vi hör inte låtsasmusik.

    Vi har bommat för våra fönster

    mot glädjen som var så unik.

    Så dansa med änglarna dansa mitt barn,

    lek medan lekarna finns.

    Sjung till din harpa med strängar av garn

    så länge du sångerna minns.

    En dag ska du finna att alla är barn

    i en större men kärare lek,

    där alla får dansa bland änglar och garn

    där ingen har tid med nåt svek.

    Per Harling

    2009-10-11 | 09:20:33
  • Afrodite säger:

    Detta skrev jag för länge sedan:



    "En gång, för länge länge sedan fanns det en sanning hos mänskligheten, den var stor och fullständigt livsavgörande.



    Ni minns inte - det kan ni inte göra - om ni inte har haft möjligheten att få göra en sk regressions resa bakåt i tiden långt tillbaka innan fosterstadiet. En resa som vida överstiger de flesta människors rumstänkande.

    SÅ länge sedan är det.



    Vet ni att jorden var platt en gång?

    Jo så var det, det finns massor av bevis för det.

    Det står nedskrivet att läsa av människor som visste hur det var.

    De som visste bäst.



    Det var så otäckt för sjömännen, ty de var tvungna att passa sig för kanten där havet slutade.

    För det sades att – där borta i horisonten - där tog jordens yta slut och man ramlade ner i - ingenting.



    Men så var det en människa som började tänka annorlunda.

    Denne person fick för sig att jorden inte var platt.

    Den var rund.



    Snacka om att gå mot alla naturlagar.

    Snacka om att ifrågasätta de som visste.



    Dessutom hade denne person mage att ifrågasätta hela världen.



    Tänk vilken drivkraft i sin tro han hade.



    Hur många tror ni som sade till honom att han hade fel.

    Han var kanske rent av galen.



    Men vet ni.

    Han gav inte upp sin tro.

    Hans tro blev något som han visste med säkerhet.



    Nu vet vi.

    Han hade rätt.



    Nu kan vi se tillbaka och blicka in i dåtiden och tänka: ”De visste ju inte bättre”.



    Vet ni.

    Det fanns även en tid där ingen ens kunde tänka sig att det skulle kunna gå att göra att hjärtbyte.



    En stor drivkraft och en tro på sin tanke, var det som drev just den människan i sin övertygelse.



    Hur många tror ni som sade: ”Javisst går det”?

    Jag tror inte det var så många, till en början.



    Men trots motstånd så fick denne person med sig andra, genom att använda sig av SIN drivkraft.



    Nu vet vi.

    Det gick.



    En helt ny värld inom läkarvetenskapen öppnades.



    Vem trodde en gång att man kunde ta två apparater med en tråd mellan som skulle korta ner avståndet mellan världarna.

    Visst måste det ha varit galet tänkt, då – en gång för länge sedan.

    Men någon stod på sig.

    Någon ville.



    Telefonen var född.



    Tänk, i dag kan vi flyga utan att vara födda med vingar.



    Förstår ni vad jag vill få fram.



    Det går inte – finns inte.



    Och ärligt, kan det vara så svårt egentligen att få fram att annat tänk.



    När man ser tillbaka."





    2009-10-11 | 09:24:41
  • Afrodite säger:

    Jag hittade ett inlägg som jag skrev på det nu nerlagda pappa-barnforumet.

    Det är ganska långt men har ni tid så hoppas jag att ni vill läsa det jag skrev.



    Visst är det en märklig värld vi lever i?



    Det finns rekommendationer om hur tung – i kilo räknat – en ryggsäck ett barn skall bära för att inte få fysiska skador. Tror jag läste att det var runt 20 kilo det pratades om.



    Vi i Sverige tillsammans men många andra länder rekommenderas att köpa rättvisemärkt mat, i syfte att få bort barnarbete.



    Men det finns INGA direktiv eller rekommendationer, än mindre en lag när det gäller den psykiska/mentala ryggsäcken ett barn får bära med sig in i framtiden och rakt ut i livet.



    När det gäller den fysiska misshandeln så finns det klara lagar som tydligt berättar att det inte är tillåtet i Sverige att aga sina barn, sker det - med bevisning – så blir det ett åtal där det finns möjlighet att kunna tilldöma ett straff. Det säger lagen.



    När det gäller den psykiska misshandeln så sägs det att man inte får utsätta ett barn för psykiskmisshandel och så delar man ut ett slag på fingrarna med förmaningen att ”gör inte om detta”.



    Någon har sagt till mig att det är förbjudet att psykiskt misshandla ett barn.

    Men var i lagen står det att det är straffbart?

    Jag kan inte hitta det.

    Kan ni?



    Hur kan det då vara förbjudet?



    Skärpning av lagen vore inte för mycket begärt.



    Hur går vi tillväga här?



    Och säg INTE att det INTE går.

    Det gör det.



    Mina tankar om varför man inte skall ge upp kommer i en annan tråd, förhoppningsvis under dagen.

    Så plocka bort ”det går inte” ur tankarna.



    Alla har vi ryggsäckar packade med erfarenheter med oss i livet, både positiva erfarenheter och negativa erfarenheter.



    Nu försöker vi se vad som kan läggas i ryggsäcken ur ett barns verklighet när det blir så fel.



    När vuxna människor bestämmer sig för att barnet saknar egentlig betydelse i den mening att huvudrollen tonas ner till att bli fullständigt betydelselös och istället blir använd för att tillfredställa vuxnas behov att sätta sin egen betydelse i en snedvriden proportion till barnets verklighet.



    Forts...

    2009-10-11 | 09:49:59
  • Afrodite säger:

    När en förälder gör valet att helt samvetslöst ge barnet det stora ansvaret att bära en förälders obearbetade känslor i sitt korståg för att hämnas på den andra föräldern.



    När myndigheter inte har den kompetens och människokännedom och inte klarar av att se världen genom barnens känslor.

    Det pratas ofta om att man skall se tiden an.

    Det blir bättre när barnet blir äldre.

    Barnet kommer att ta kontakt med dig när barnet är mogen för det.

    Låt tiden ha sin gång.



    Min erfarenhet är att tiden inte läker några sår, det är vad man gör med tiden som är avgörande.



    Familjerättssekreteraren som har varit involverad i ”vårt fall” har flera, flera gånger sagt att ”mamman kommer att fatta”.

    Sedan gick det över till att ”mamman måste snart fatta”.

    Sedan blev min sambo av med vårdnad och umgängesrätt, just för att ”mamman inte fattade”.



    Jag frågar mig: Vad EXAKT hade familjerättssekreteraren så svårt att fatta själv?



    Det pratas även så mycket om normalitet.

    I normalfallet så tar det si och så lång tid för en konfliktfylld relation där barn är inblandade att normalisera sig till att börja fungera.

    Okej!!



    Vad exakt är ett normalfall?

    Vem bedömer vad som är ett normalfall?

    Och när börjar mönstret visa sig när det inte handlar om ett normalfall?

    Vad är normalt?



    Jag har flera gånger sagt i olika sammanhang:

    Om jag går ut på puben så är kanske ca 80% där berusade/fulla och då skulle det innebära att 20% är nyktra.

    Står då de 80% dvs flertalet, för det som är ett normalt tillstånd?



    Men frågar man alla dessa människor om det är normalt att vara berusad så tror jag att de allra flesta säger att det inte är ett normalt tillstånd, men ändå väljer då 80% att gå mot det som är normalt.



    Vad vill jag ha sagt med detta?



    Om vi frågar Sveriges befolkning, både privatpersoner och myndighetspersoner om det är normalt att psykiskt misshandla att barn så har jag svårt att se att någon av dessa kommer att svara att det är normalt.

    Men likväl så pågår det – utifrån det som är normalt – legitimerad psykiskbarnmisshandel (med legitimerad menar jag att myndigheter genom sitt agerande tillåter och rent av hjälper till att bidra till att denna misshandel får ett okej genom att inte slå näven i bordet och SE vad som händer och AGERA).



    Hur vi definierar onormalt ligger kanske i vår egen norm dvs jag själv bestämmer vad som är normalt eller inte.



    Den definitionen kan ligga i mitt eget sociala arv.

    Det sociala arvet är således ett mycket viktigt verktyg in i framtiden för varje enskild individ.



    Men när det går fel.

    När ett barn blir så sviket och så betydelselös - att det är straffbart att ta en julgran från en markägare men inte att psykiskt misshandla ett barn.



    När man kan stjäla ett barns barndom.

    När man kan stjäla ett barns identitet.

    När man kan kränka ett barn.

    När man kan utnyttja beroendeställningen barnet har gentemot de vuxna för sina egna syftens skull.

    När man kan bestämma att ett barns lika rätt till båda föräldrarna, försvinner bort i en lag som vida överstiger mitt förstånd.

    När man faktiskt får hjälp av myndigheter till denna stöld.



    Forts...

    2009-10-11 | 09:50:49
  • Afrodite säger:

    Då är det fel.

    Skall en julgran verkligen vara viktigare än våra barn?



    Jag vet att helheten är större än så, men jag väljer att lyfta fram en liten bit ur en stor helhet för att sätta mer tyngd bakom det jag vill få fram.

    Rätt eller fel, döm själva.



    JISSES!



    Det är när man tar isär och analyserar som det orimliga kommer upp till ytan.



    Vad är då psykisk barnmisshandel?



    Egentligen kan jag inte uttala mig om det, då jag inte har den utbildning som krävs för att uttala sig professionellt.



    Men sunt bondförnuft har jag.



    Men nog kan man väl ändå påstå att när någon äger en maktposition gentemot barnet och har gjort det valet att sätta barnet i en beroendeposition har en avgörande roll i barnets mående och utveckling.



    När en förälder väljer att projisera sina egna känslor genom barnet på ett negativt sätt.

    När barnet får till uppgift att vara loket med en förälderns obearbetade känslor i överlassade vagnar efter sig - kämpandes i uppförsbackar.

    Där myndigheterna stampar på bromsen genom att hjälpa till att fylla på varenda vagn med ytterligare börda.



    När de istället borde se till att hjälpa barnet att göra sig av med förälderns lass och ersätta det med sympati, empati och en stor förmåga att se livet genom ett barns ögon.



    NU byter jag spåret lite och funderar mer kring barnet.

    Hur barnet kan påverkas av där vi vuxna misslyckas.



    Hur ser egentligen barnets verklighet ut – just NU!



    Vi kallar barnet för Måns.



    Jag väljer också att se det från pappa-barn perspektivet dvs att det är mamman som är den föräldern som vill ha bort pappan ur barnets liv.

    Självklart finns tvärtom tänket hos mig.



    Pappan kämpar så att få träffa Måns.

    Mamman vill inte det - för mamman är arg/besviken på pappan.

    Mamman - med myndigheters hjälp + andra yttre krafter såsom myndigheter med sina kraftfulla vapen - ser till att Måns inte får träffa pappan där de lutar sig mot en massa argument som gör det legitimt att stympa Måns psykiskt och socialt.

    Det blir legitimt att ta bort Måns identitetsrätt och därmed aktivt gå in och förändra Måns i det så viktiga skapande av sin identitet.

    Måns DNA kränks eftersom Måns nu vet att hans pappa är en skitstövel.

    Kanske han till och med matas med att han inte får träffa sin pappa för hans pappa är dum.

    Måns vet ju redan att hans pappa är dum mot hans mamma, det har ju mamma sagt.

    Pappan får inte träffa Måns och visa att han inte är den som mamman säger.



    Då vet ju Måns inte - just DÅ dvs i nutiden - att pappan inte vill annat än att träffa Måns och då får således inte Måns inte möjlighet att göra egna slutsatser.

    Den rätten har tagits bort från Måns.



    Kanske är det så att Måns får träffa sin pappa det - sk umgänget, men tillsammans med ytterligare en person - en sk kontaktperson som kommer in i Måns liv = ytterligare en vagn med känslor sätts bakom den sista vagnen i tåget där Måns är loket.

    Ytterligare en kraft med sin vilja och sitt engagemang som sätter Måns i en beroendeposition i kontaktpersonens vilja och agerande (som i bästa fall är för Måns skull).



    forts...

    2009-10-11 | 09:51:42
  • Afrodite säger:

    Mamman fortsätter att hävda att Måns inte mår bra av umgänget och det beror på pappan, säger hon.



    Måns börjar nu även sin strategi.

    Han har nämligen kommit på att om han säger det mamman vill att han skall säga, då säger han det.

    Han vet ju att om han säger något positivt om sin pappa, då mår mamma dåligt och då mår även Måns dåligt.

    Måns vill ju må bra, och han gör det han har lärt sig av sin mamma.



    Barn är extremt känsliga och har en förmåga att tro att det som är negativt är deras fel.



    Alltså, det är Måns fel att mamma mår dåligt – det är ju solklart och kristallklart – det ju nämligen Måns som skall träffa sin pappa.



    Då är det också Måns skyldighet att se till att mamman skall må bra.

    Mamma mår bra när Måns säger att han inte vill träffa sin pappa, det har blivit ett inlärt beteende påverkat av mammans obearbetade känslor.



    Det är rent av kanske så att allt negativt i Måns liv är hans eget fel.

    Måns har ju sitt eget sätt utifrån hans upplevelser att resonera.



    Måns klarar inte mer och hans överlevnads strategi i hans omedvetna gör att Måns stänger av och avskärmar sig mot verkligheten och han krymper verkligheten till att bli en liten bubbla som han kan sitta i – alldeles ensam.



    Han kan ses som onåbar.

    Vuxna försöker tränga in, men de har inte tillträde där längre.



    Kanske blir det så att Måns tar så stort omedvetet beslut - genom att fått serverat ett så stort ansvar att bestämma livsstrategi/överlevnadsstrategi - att helt trycka ner en stor smärta bortom det ytliga medvetendet och välja bort orsaken "i HANS värld, JUST DÅ" till smärtan dvs pappan - som inte får komma till tals.



    Måns försöker överleva.



    Kanske går det så långt att han går in i ett autismliknande tillstånd där hans verklighet är skapad av mamman som inte har förmågan att kunna sätta sig in i Måns behov, utan väljer istället att framhäva sin egen betydelse som långt överstiger Måns betydelse – i hennes värld.



    Kanske går det så långt så att Måns tros vara autistisk, istället för att se att hans verklighet skapat ur hans överlevnadsstrategi genom att stänga av yttervärlden i sin kamp för överlevnad.

    Då kan man gå så långt att tänka att det går att medvetet eller omedvetet skapa en autistisk människa.



    Måns är trasig.

    Ingen ser.

    Eller är det någon som ser, men som väljer att inte hjälpa Måns med det VERKLIGA problemet.

    Måns blir sviken.



    Då väljer man istället att ta bort det onda i Måns liv dvs man tar bort hans rätt till sin pappa.

    Det är nämligen mycket lättare att göra så, än att gå den egentliga rätta vägen dvs flytta boendet till den föräldern som bäst kan tillgodose Måns behov som i detta fallet kan vara hans pappa.



    Men det kommer Måns kanske aldrig att få veta.

    Kanske mamman har lyckats så bra i sin maktposition att utnyttja Måns beroende position genom att programmera Måns så han kommer att gå genom livet och vara så besviken på sin pappa och inte vill söka kontakt.



    Vips så försvann myndigheters standardfras ”låt tiden ha sin gång”, för det stämmer ju inte som jag skrev tidigare i inlägget.



    Nu är loket Måns fullständigt överbelastad och han är nära ett haveri.



    Måns fick aldrig möjligheten att leva för sin egen skull, ty han fanns bara till för att hjälpa sin mamma att leva.



    Mamman lärde Måns tidigt att hans identitet var av mindre betydelse än hennes.

    Måns har lärt sig att han är helt oviktig för sin egen skull.

    Måns vet nu, att han bara är en liten droppe i havet som ingen kan se.



    Måns kunde ha blivit utåtagerande och skrikit efter hjälp.

    Måns hade blivit sedd.



    Men hade han blivit lyssnad på?



    Jag vet inte.



    Jag valde att skriva utifrån dessa barn som går tysta och inte visar utåt sätt med tydlig handling där ALLA märker att han finns.



    Men, vad händer sedan?



    Det kan man bara sia om, men visst finns det ett mönster hos dessa människor som växer upp med denna tunga ryggsäck.

    Barnen som fick vara ett lok till att tåg så fullt för att vuxna inte förstår.



    Är detta inte psykiskbarnmisshandel så vet jag inte vad som är det?



    Vad kan vi göra?



    2009-10-11 | 09:52:18
  • Mikael Karlsson säger:

    Jösses och herregud... va möed du skrev Afro... Hur i helvette ska man palla läsa allt det??



    Ska försöka gnata mig igenom det .... Men mycket är det...



    Daddy. Förbannat bra skrivet... Hoppas att det är fler som vågar ställa sig upp och offentliggöra Vart enda sketna handläggare i detta avlånga land... DOCK skall man inte vara rädd för att rosa även dem som gör ett bra jobb... Dom är få men de existerar... Mycket få...

    2009-10-11 | 10:28:08
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Anonym säger:

    Har en fråga dock... vad hände med Pappa-barns forum???

    2009-10-11 | 10:28:47
  • Mikael Karlsson säger:

    Det var jag som ställde frågan...

    2009-10-11 | 10:30:09
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Afrodite säger:

    I dag är jag i farten, men det har hänt en del nu i min sambos fall som gör att jag snart går i taket!



    NÄR skall barnen få advokater som sätter barnen först?

    Advokter som för barnens talan?

    Advokater som skall se på båda föräldrarna för vad det är, dvs föräldrar och inte man och kvinna.

    HUR länge skall vi acceptera att barnens röster skall skötas via två advokater som har betalt för att försvara sin klient dvs de som ser till att fylla på lönechecken?



    NÄR skall vi se till att de som jobbar på tex soc, verkligen har kompetens nog för att verkligen kunna se barnens behov PÅ RIKTIGT?

    Min erfarenhet är utan tvekan att det finns så många personer som jobbar inom familjerätten kör på i gamla spår och utan vilja att förändra sig.

    Jag efterlyser högre krav på människor som jobbar med människor, människor som har så stor makt i sina händer.

    Makt så stor att de kan styra en familj.

    Bestämma över andra människor.

    Borde inte dessa personer få mycket större krav på sig både vad det gäller utbildning dvs utbildning som ser bortom pennan.

    De flesta kan skriva prov, göra sina läxor, göra specialarbeten, men kan inte se vad kroppsspråket betyder.

    De kanske skulle ha större människokännedom än flest rätt svar på provet.



    Jag vet att det finns de som är underbara inom detta arbete också, men tyvärr så verkar de andra, de som går dit för att få en lön varje månad, de som inte har den rätta viljan på något förändra sig utan är som kossor (inte negativt ment) som går in i sina bås varje dag för att bli mjölkade. Samma rutiner dag efter dag, är efter år. Så småningom rent slentrianmässigt.



    Vi behöver BRA och många kontaktpersoner.



    NÄR skall den sk lagen dvs föräldrabalken (som givetvis inte är en lag i den bemärkelse att det går att bötfälla någon) verkligen följs?

    Vad löjligt att ens kalla den för lag.



    Socialtjänstlagen, vad är det egentligen?

    Är det bara något som kan liknas vid ett vackert smycke, men helt utan värde eftersom det inte är äkta?



    Jämställdhetsministern skulle vi ställa högre krav på i jämlikhetens namn.



    Barnkonventionen är bara ett skämt eftersom den inte är intressant mer än på pappret.



    På tal om barnkonventionen, vad gör den nya barnombudsmannen Fredrik Malmsten för att förändra det som han sade sig att jobba för tex att barnkonventionen skulle följas i Sverige?



    Så har vi familjen själva.

    Huvudpersonerna.

    Visst är det märkligt att det verkar vara så viktigt med äktenskapsförord.

    När det gäller materiella ting så är det så viktigt att vara överens och se till att få ner det som var och en ser som viktigt nedskrivna på papper, men när det gäller barnen spå verkar det inte vara lika viktigt att sätta sig ner och helt enkelt i samråd – innan skilsmässan är ett faktum – och skriva ner vilka tankar man har som är förenliga för barnens bästa.



    Oops, det blev lite långt och då är jag långt ifrån färdig.



    2009-10-11 | 10:34:59
  • Afrodite säger:

    Rättelse.



    Fredrik Malmberg skall det vara.

    2009-10-11 | 10:36:16
  • Afrodite säger:

    Mikael.

    Det spelar ingen roll hur många gånger vi frågar om det - jag har gjort det TRO MIG - och det kommer inte ett endaste svar.



    Jag kan bara se det som att den delen inte var viktig för de ansvariga och att det som så många har lagt ner tid på att skriva inte betydde något för de som bestämmer.



    Locket på - thats it, tyvärr.

    2009-10-11 | 10:42:30
  • Afrodite säger:

    Där har du en viktig poäng Micke.

    Var finns de som skall rosas?

    Jag rosar då så mycket jag bara orkar om jag hittar dessa människor och ger de bekräftelse och kraft för att fortsätta som de gör.



    För dessa människor skall vi vara mycket, mycket rädda om.

    2009-10-11 | 10:45:45
  • Mikael Karlsson säger:

    Hajsan Igen Afrodiet,



    Jag har alltid varit mycket kritisk emot de handläggare jag träffat. Jag har varit rak och ärlig.. Som i senaste utredningen (2 nya handläggare). Sa jag helt ärligt till dessa 2 .. Jag har inget förtroende för er.. När utredningen var färdig och man FAKTISKT trot eller ej skrev en utredning som handlade om den lilla och hennes önskan och vilja, Situation och så vidare .. Inget som skrevs var partiskt för varken mig eller X..



    När jag då läst igenom utredningen ringde jag upp dem och gav dem uppmuntran och ett stort tack för en bra utredning... Dom var lika chockade bägge två.. för reaktionen jag gav dem... Jag hoppas att min reaktion kan ge dem mer krut att fortsätta arbeta på samma sätt som de gjorde för oss... Även om där fanns lite kritik även emot mig i vissa frågor.



    Jag har faktiskt lyckats få bort en handläggare.. dock var det jag och en annan pappa som gav denna handläggare samt socialkontoret i Bromölla så skarp kritik att denne fick andra arbetsuppgifter som inte rör barn... Gött kändes det..

    2009-10-11 | 12:06:21
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Mikael Karlsson säger:

    Från det ena till det andra.. Jag har precis sammanställt ett brev till Mona Sahlin jag kommer att lägga upp det på min sida (Om det skickas) Har bett en nära anhörig att läsa det först för att säga om jag kan skicka det eller inte... Det rör Mitt, Jockes och en annan pappas fall.. och i längden massor av Barn samt föräldrars fall..



    Jag hoppas på svar från Mona Sahlin på detta brev men jag tror att sannolikheten är väldigt liten.



    Länken kommer om en eller två timmar.

    2009-10-11 | 12:09:38
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
  • Amanda säger:

    Har Gudrun S föreläst ännu på skolan?

    Är mycket nyfiken på att få höra hur föreläsningen gick eller om du var sjuk den dagen.

    2009-10-11 | 12:46:03
  • Afrodite säger:

    Mikael:



    Jag hoppas verkligen att du får svar från Mona Sahlin.

    Det skall bli intressant att läsa det du skrivit.

    2009-10-11 | 13:20:30
  • Uppsala. säger:



    Jag tycker:

    Det finns inga journalister i Sverige.

    Opportunistiska propagandafunktionärer finns det däremot gott om.



    Daddy skriver: ”alla dessa människor som sitter och har bra betalt”

    Ja, just det. De har betalt för det de gör!



    Samtliga riksdagspartier stöder dessa brott! Det gör Sd och Nd också.



    Problemet är att finna ett adekvat rättsmedel som kan döma dem till adekvata straff. Det är den enda pedagogik de förstår.

    Det innebär att om Ricky Mantea är hemma hos sin far nu så har det ärendet inte börjat än. Övergreppsindustrin skall inte löna sig! Varken ekonomiskt eller politiskt.



    Daddy skriver: ” Jag förstår inte hur ni kan sova på natten?”



    Lissen Joakim! Det är rätt att det är mycket som du inte förstår än. Sätt dig ner. Vila och reflektera. Försök bli mer analytisk och kanske filosofisk. Du har inte identifierat fienden än. Problematiken är vidare än du nu inser. Men du nosar på problemet.

    Jag tycker att; De som försörjer sig i Övergreppsindustrin är till sin mentalitet jämförbara med administratörerna och vakterna i Nazisternas Koncentrationsläger. Kz.

    Om du börjar läsa på, så kanske du kommer fram till detsamma som jag. Jag tror att det var en större andel av Tyska Folket som gjorde motstånd mot Nazisternas övergrepp än andelen av det svenska folket som vill hindra övergreppen här nu. Tänk även på de hemlösa. Kan inte bli så om lagen följs.

    Troligen minns ni alla att Willy Brant var mycket välkommen i Norge direkt efter kriget. Jag har alltid undrat varför. I vintras fick jag förklaringen i utländsk litteratur. Willy Brant har aktivt, med vapen i hand, stridit i Norska Motståndsrörelsen mot Nazisterna.

    Jag är född på 1950 – talet. Inte så långt efter kriget. Min generation har av propagandan matats med negativa attityder mot Tyskar och även Polacker.

    Jaha! Tänk då på tyske soldaten som Odd Nansen skrev om. Soldaten sade som Kz-vakt till fångarna i Grimi (Oslotrakten.) . På tyska: Min fru har sagt åt mig att vara snäll mot fångarna. Efter några veckor sade han på norska: ”- Jeg snill mot deg nå. Du snill mot meg etterpå.” Sagt av insiktsfull tysk soldat under ockupationens första år då makteuforin var på sin höjd. Mycket mer finns att skriva men då ids ni inte läsa.



    Daddy skriver: ”Pappan vann till slut efter åtta års kamp egen vårdnad om barnen.”

    Vadå vann? Det var väl övergreppsindustrin som vann. Den har sannolikt belönats med mängder av tjänstetid och faktureringar. Jag har inte läst dokumentet utan jag antar helt fräckt att inget brottmål öppnats och att inga domar för tjänstefel utdömts. Helt i enlighet med Regeringsbeslut Ju2003/2630/Å

    Som barn har jag och min bror varit råvara i övergreppsindustrin. Troligen är jag och min bror de första barnen som blev kvar hos sin far efter skilsmässa i min hemstad. Tingsrätten har på senare år vägrat visa handlingarna i ärendet. Jag ville läsa hur falsk dokumentationen troligen är. Men jag vet vad som hände.

    De kvinnor som tror att de vinner. Ha, ha, ha! De är utnyttjade och grundlurade! (Fast att skratta är inte rätt ty det handlar om djup cynism.) Riktiga kvinnor med självförtroende går inte på det. Inte heller efter skilsmässa.



    BRÅ, det är väl Brottsförebyggande rådet.



    Juristen Lars Corsell(?) skriver i en publikation: ”Det förutsätts att myndigheterna följer lagen.” så var han klar med den analysen.

    Därefter övergår han till att insinuera om att medborgare som ser att myndigheterna inte följer lagen är psyksjuka och skall kallas ”Rättshaverister”. Dock utan att definiera begreppet.

    Åsså i ett avseende har ni alla fel.

    I och med ärendet har hamnat i domstol så är det inte socialförbrytarna som har makten.

    Domstolen har makten.

    Domstolen utfärdar domen.

    Domstolen har ansvar för sitt beslut. ( I teorin vill säga.)

    Domstolen har makt att snabbt och effektivt fatta beslut i enlighet med lagen.

    Domstolen ignorerar Barnkonventionen vilket är juridiskt fel.



    Det har hänt. Som i fallet som jag tidigare nämnt i kommentarerna. Jag känner till ett 30 år gammalt fall från Lund där pappa fick enskild vårdnad av en ettårig dotter.

    För att utveckla det lite så nämner jag att ett sådant beslut hade inte ingått i mammans föreställningsvärld. Mamman blev ”fullständigt tokig”. Pappan var en rejäl karl som tänkte på både mor och dotter. Han lät flickan bo ganska mycket hos sin mor för att hon skulle komma över chocken och fortsätta vara mamma.

    MEN HAN VAR VÅRDNADSHAVARE.

    I det fallet innebar det att ärendet omedelbart skulle blivit polisärende om mamman skulle börja strula. Hur i detalj det ordnades vet jag inte men domaren hade makt att se till att det blev så. (Fast i ”Fallet Axel” har polisen varit ett verktyg för ROKS.)

    Pappans jobb var nära så han hälsade dagligen på flickan och tog henne med hem till sitt hem då och då.

    Rättens beslut anser jag stämde överens med lagens text och mening. Ett fall som tyvärr tycks vara unikt.



    Afrodite skriver:

    ”Vet ni att jorden var platt en gång?

    Jo så var det, det finns massor av bevis för det.”

    Uppsala: Det lustiga är att inte Påven hade läst bibeln. I Jobs bok 26 står om att jorden inte är platt. I annan översättning har jag sett något om ”sfär svävande i intet”. Även mormoner kan vara kul ibland.

    Har ni ännu samvete att vara medlemmar i kyrkan. Det har inte jag. Kyrkan är en aktiv del av övergreppsindustrin.



    Jag har väldigt svårt att förstå att ni alla tycker att tjänstefelande tjänstemän skall vara rättsimmuna och inte skall straffas. Har jag missförstått er?



    Vänligen



    Uppsala



    2009-10-11 | 13:25:51
    Bloggadress: http://tomasgidlof.se
  • Mikael Karlsson säger:

    Här kommer länken till brevet jag skrivit. . .. . Gå gärna in på Forumet och ge lite feedback och eller idéer om hur vi kan påverka våra politiker..

  • Adam Weisshaupt säger:

    Jag är med!

    2009-10-11 | 14:16:54
  • Afrodite säger:

    Uppsala:



    Du skrev: Jag har väldigt svårt att förstå att ni alla tycker att tjänstefelande tjänstemän skall vara rättsimmuna och inte skall straffas. Har jag missförstått er?



    Hur menar du nu?



    Jag vill starkt påpeka att jag inte på någotvis tycker att tjänstemän som begår fel skall vara rättsimmuna och inte straffas.

    Tvärtom.

    Så länge de kommer undan med både det ena och det andra så kan de hålla på att vända och vrida på allt som leder till att barnen straffas och kommer undan med det och hänvisar till någon form av immunitet.



    Kör jag mot rött skall jag straffas oavsett om jag är jag eller om jag är en domare i högsta domstolen.



    Misshandlar jag ett barn psykiskt (ja, det är väl där som det verkar vara så förb... luddigt - VAD är psykisk barnmisshandel?) så skall jag straffas, oavsett om jag är en mamma, pappa, farbrodern i parken, tanten i parken, FR sekreteraren, domaren, rådmannen, fröken, läraren eller självaste kungen.





    2009-10-11 | 14:27:35
  • Afrodite säger:

    Uppsala skrev:



    Åsså i ett avseende har ni alla fel.

    I och med ärendet har hamnat i domstol så är det inte socialförbrytarna som har makten.

    Domstolen har makten.

    Domstolen utfärdar domen.

    Domstolen har ansvar för sitt beslut. ( I teorin vill säga.)

    Domstolen har makt att snabbt och effektivt fatta beslut i enlighet med lagen.

    Domstolen ignorerar Barnkonventionen vilket är juridiskt fel.



    Jag väljer att stärka denna delen:

    Domstolen har ansvar för sitt beslut. ( I teorin vill säga.).



    PRECIS, detta har jag funderat mig grå över.

    Trots att min sambo begärde verkställighet där mamman fick vite på sig (högsta belopp dvs 12000kr/helg samt under en väldigt mycke längre tid än normalt så har hon lyckats att komma undan den delen genom att välja att lämna pojken i så dåligt skick så att umgänge var helt uteslutet då pojken tillslut satt under ett bord och dunkade huvudet i det eller stod och sparkade HÅRT med bara fötter i väggen och det gick inte (förrutom under ca 10 sek då jag sade till honom att det inte är hans fel att mamma är ledsen, då såg han på mig) att få kontakt med honom.

    Den frustration över hela situationen kommer för alltid sitta etsad inom mig.



    Han lämnades av en rabiat (underdrift)mamma till kontaktpersonen MED luftfärd (ja hon har vittnat om hela händelsen i tingsrätten, men till vilken nytta)innan hon skrikande försvann därifrån.



    Det var inte förenligt med barnets bästa att fortsätta med umgänge och vi avslutade det efter bara en liten stund.



    Detta körde vi ca 90 mil för att få vara med om.



    Det står ju i vitesföreläggandet att mamman skall lämna pojken, inte i vilket skick hon skall göra det.



    Nu begär sambon verkställighet igen, då domarna inte på något vis följs.

    Han måste ju på något sätt påvisa att mamman inte följer dom efter dom efter dom.



    Vad som händer vet jag inte.

    Förra gången gick det ju inte så bra.



    Uppsala, jag har så många gånger velat jämföra allt med Hitler och hans livsfilosofi (ja inte bara hans självklart) men då jag har gjort det förr och fått så mycket på nöten (milt sagt) så har jag hållt mina fingrar borta när det tänket kommer inom mig.

    Jag är dessutom inte lika påläst som du och har därmed lite svårt att argumentera för att få andra att förstå vad jag menar.





    2009-10-11 | 14:43:20
  • TomasGidlöf.se säger:

    Det verkar som om ingen av er själv har öppnat lagen och läst.



    Ni tycks förlita er på juristerna som alla agerar i eget intresse.



    Du Afrodite; Det är du om inte fattar.



    Daddy tycker att man skall: "gå ut öppet med vem du är vad som har gjorts mot dig".



    Jamen sluta då att redovisa anonyma fall.



    Till Daddy tycker jag att problemet är mer allmänt.



    Vem som vill är välkommen att ringa. Jag har endast ork att skriva ibland.



    Tomas i Trelleborg.



    2009-10-11 | 14:57:45
    Bloggadress: http://www.unnionen.se
  • Mikael Karlsson säger:

    tjaaa.. Tomas Jidlöf, Det kan verka dåligt att endast ta anonyma fall... MEN det handlar väl mer om Respekt för den enskillde. Det är upp till var och en att besluta om den vill offentligöra sig. Det hade varit moraliskt oriktigt att gå in på enskilda individer (Förutom de offentliganställda som valt att arbeta med barn och då bör göra det för barnets bästa fast inte gör det ändå).



    Resten förstod inte jag vad du mena... lät mest som du läst ett litet inlägg av nån som tror att Juridiken är en självklar text.. DET ÄR DEN INTE!!! Man kan fritt tolka lagen om man vill, Detta gör Handläggare, Jurister och Nämndemän.. Förlåt.. Nämndemännen i TR är inte juridiskt sak kunniga.. det är därför de har en ordförande i rätten.. denna skall ju ha den juridiska kunskapen... Så var det ja...

  • Afrodite säger:

    Tomas Jidlöf.se



    Visa mig vad det är i det jag skriver som gör att du anser att jag inte har fattat.



    Det är lite generelt skrivet av dig och jag tar gärna emot dins åsikter.



    Sedan så funderar jag lite på något.

    Om du inte har ork att skriva mer än ibland, har du då ork att lyssna på timmar (vilket min sambos fall MINST skulle ta)?



    Bara undrar lite...

    2009-10-11 | 15:39:44
  • Afrodite säger:

    Just det.

    Jag kan inte skriva mer oggentligt då det jag skriver om inte handlar om något av de barnen som jag är mamma till, utan min sambos äldsta son och det är han som får ta det valet och välja gå ut öppet.



    Vilket i och för sig inte är långt borta...

    2009-10-11 | 15:42:46
  • TomasGidlöf.se säger:

    Daddy skriver: Det enda han sa var ju sanningen.



    En man var i Stockholms Tingsrätt.



    Han var vittne.

    Han fick svära vittneseden. Och så:



    Det enda han sa var ju sanningen.



    Sedan blev han "Fången på Fyren"!



    Vill ni vidga ert synsätt lite?



    hälsningar

    Tomas

    2009-10-11 | 15:54:32
    Bloggadress: http://gidlöf.se
  • Mikael Karlsson säger:

    Tomas Gidlöf, Du är snäll och vidgar mitt synsätt lite är du snäll...Du som har så öppna ögon och inget tunnelseende.,.

  • Uppsala. säger:

    Afrodite har frågat mig: ” Hur menar du nu?”



    Jag, Uppsala, skrev:

    ”Jag har väldigt svårt att förstå att ni alla tycker att tjänstefelande tjänstemän skall vara rättsimmuna och inte skall straffas. Har jag missförstått er? ”



    Jag, Uppsala, menar så här:

    Jag har läst en mängd skeenden och åtgärder som den som skriver anser är brottsligt. Jag läser också om fattade beslut som tycks vara i strid med lagen.



    Jag kan däremot inte se något om att ni som skriver har anmält brotten till polismyndigheten eller till åklagarmyndigheten. (Jo, det verkar som Joakim har börjat göra det ibland. )



    Således: Om ni anser att brott föreligger så är det er skyldighet att anmäla brotten.



    Jag kan ju hårddra det hela och anse att om ni endast skriver om att brott begås men inte står för åsikten genom att göra polisanmälan då ägnar ni er åt förtal.



    Personligen har jag anmält domare till RÅ.



    Vi vet alla vad som sker när offentliganställda anmäls för brott. Då utreds som regel ingenting. Här har vi problemet. Problemet handlar således om mer än ”vårdnadstvister”. Ombuden driver också efter 1989 processer mot fel part.



    Fallet med din sambo verkar ju vara klart lagbrott, tjänstefel, av domaren. Naturligtvis kan jag endast ha en axiomatisk åsikt grundat på den begränsade information som lämnas.

    Om jag förstått rätt så är det enda verksamma beslutet att flytta vårdnaden. Jävlas då den andre så skall det direkt vara polisärende. Vad jag hört om viten så tas de inte ut av mammorna ty då skulle det ju ”drabba barnet”. Hur man än ser på vite så är det ju slantar som föräldrarna kunde ha för barnets väl.

    Nä skälet till schackrande med viten är nog mest för att optimera den lönsamma tjänstetiden för Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) och ombuden som låtsas att de ”hjälper” sina klienter.



    Med min logik skall gemensam vårdnad dömas om domaren tror att ett sådant beslut av auktoriteten, rätten, förmår föräldrarna att samarbeta. Funkar det så är allt väl. Om det blir strul igen så skall naturligtvis rätten anförtro vårdnaden till föräldern som har visat att den verkar för att barnet skall ha god och nära kontakt med båda. Så säger lagen.

    Era högt ärade och oerhört kompetenta jurister verkar inte vilja att ni skall veta vad som står i lagen. De tycks även dölja dom i HD.



    Fan, man befinner sig i vanmakt när man drabbats av myndigheters brott. Då blir man trött. Jag är trött. Min vuxne son är så rädd att han är traumatiserad.



    Kom ihåg att: DET FINNS INGA KOMPLICERADE VÅRDNADSTVISTER. Problemet är trivialt.

    Gör som Joakim tycker. Jag tycker detsamma och skrev det häromdagen. Sluta larva er under pseudonymer.

    Tycker ni att ”Fallet Axel” har fått skydd av Sveriges lagars överhöghet?



    Med vänlig hälsning



    Uppsala.



    2009-10-11 | 20:56:16
  • Mikael Karlsson säger:

    Ja Uppsala du har missförstått, Vad som menas är att Handläggar/Tjänstemän är rättsemuna idag, Dom kan begå väldigt stora tjäsnte fel utan reprisalier. Vi menar nog allihop att de skall INTE vara rättsanonyma.



    Vem larvar sig under andra psydonymer? Du är själv jävligt anonym under din egen psydonym mannen/Kvinnan.. Så sluta larva dig själv.

  • Mikael Karlsson säger:

    Nej Uppsala... Det är inte förtal att inte göra en polisanmälan och samtidigt anse att brott föreligger... Tycker du svävar ut i det blå så det står härliga till i dina texter.



    DOCK har jag försökt anmäla men Polisen tar inte anmälningar i de frågor som brotten berör.. Det är bland annat Länsrätten som skall fatta beslut i de frågorna... och det vet man ju vad det leder till .. Just deeeet NADA

  • Mikael Karlsson säger:

    Jag kan säga att det brevet jag skrev till Mona Sahlin fick mycket bra respons av den som läste brevet innan jag la upp det. Fick Tummen upp så högt det gick...

    2009-10-11 | 21:38:09
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Leroy säger:

    Jodå Daddy!



    Det är fler och fler som tar del av två beskrivningar av varsin verklighet/värld och inser vansinnet som drabbar barnen.



    Övergreppen som sker och försöker förnekas eller slätas över.



    Snart mycket snart kommer nog verkligheten ikapp alla de som byggt sitt hus på lös grund att se hur del efter del rasar och faller samman.



    Desperationen gör att man förnekar. Förvägrar eller hittar på ännu mer.



    Leroy



    2009-10-11 | 21:49:08
  • Daddy säger:

    Adam: Det är noterat. Det kommer info.

    Amanda: Ja Gudrun har varit på skolan. Jag gick inte dit. Jag hade ändå inte fått grilla henne ändå.

    Tomas Gidlöf: Varför ringer du runt anonymt och sprider lögner om mig till människor som figurerar på denna blogg? Vänligen sluta med det. Om du har en biff med mig av någon anledning så ta det med mig direkt.

    2009-10-11 | 23:53:29
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Ulf Andersson säger:

    Det verkar som att Tomas Gidlöf har bytt taktik.



    Jag tog kontakt med honom under 2008, då jag trodde att han hade något att tillföra arbetet för barnen och papporna. Fick veta att han inte gillar samarbete eller länkning mellan människor och organisationer/föreningar som jobbar för samma mål.



    Jag mådde bara dåligt av att bli dissad av Gidlöf hela tiden, så jag slutade att höra av mig till honom. Han har via telefon försökt att trasha

    mig inför de andra i PappaRättsGruppen -

    MEN det har han INTE lyckats med.



    Uffe



    2009-10-12 | 02:05:41
    Bloggadress: http://www.dads-r-us.se/
  • Bur-q-ua12 säger:

    Hej Daddy.



    Liksom man kan bli rik på musik (och en gitarr, som Mark K.), så kan man säkert bli rik på en blogg med många besökare, rätt ton, etc.



    Du skrev:



    "

    Många har agerat, och protesterat, men inte en enda av dessa barnbeskyddare. Jag förstår inte hur ni kan sova på natten? Hur ni klarar av att leva med er själva? Vad för jävla sorts människor är ni egentligen?

    "



    SVAR:

    de människor du adresserar är tyvärr inte insatta i ditt ärende och JUST DÄRFÖR bryr de sig heller inte.



    Såpass SORGLIGT är det.

    Det som inte rör en själv, det sk-ter man i, rent allmänt.



    Så fungerar den mänskliga naturen och de människor, som du adresserar sover tyvärr säkert gott om natten, fast de inte borde.



    Ditt ärende ligger s.a.s. (inte flygbolaget) inte på dessa personers berömda (runda) bord.



    LÖSNING:

    skaffa BÄTTRE KONTAKTER, om ingen tycks bry sig!



    Det är enda sättet till FÖRÄNDRING:



    Med ETT ord:

    KONTAKTER



    Så enkelt och samtidigt SVÅRT är det.

    Sällskapet Bur-q-ua kan vara en början till kontakt.



    Vi LYSSNAR!

    Våra bröder och systrar LYSSNAR.

    Det är inte alla som ens gör såpass lite.



    För det får man väl ändå lov att säga:

    att man, som medmänniska, LYSSNAR til en medmänniskas berättelse är väl inte särskilt mycket begärt, eller?



    /

    B12

    - representant för Sällskapet Bur-q-ua



    BB

    - bröd och bur-q-ua åt folket

    2009-10-12 | 05:58:34
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Bur-q-ua12 säger:

    [rättelse, kommentar och tillägg:]



    1.)

    [rättelse; fetstilt efter "til"]:



    "LYSSNAR tilL en medmänniskas berättelse"



    2.)

    [rättelse av "Daddy":s text:]



    "Vi behöver männisor (...)"

    Hm...



    [kommentar:]

    3.)



    Jag förstår inte essensen av följande mening:



    "

    Men om du inte anser att vi behöver starta en rörelse i Sverige som vågar stå upp för våra barns rätt utan rädsla och utan att hyckla.

    "



    ? ? ?



    Vem är "du" och borde inte meningen ha utvecklats?



    4.)

    [tillägg:]



    Sällskapet Bur-q-ua räds hursomhelst INTET i dessa sammanhang.



    Våra bröder och systrar är beredda att inte bara "kämpa ända in i kaklet", utan även kämpa ända i in i Döden.



    Sällskapets medlemmar räds som sagt INTET.



    Ge oss ett direktiv och vi följer det...med förbehållet att det ligger inom ramen för vår policy och egen agenda givetvis.



    Hur kan Sällskapet hjälpa dig, "Daddy"?



    "

    Vi behöver hjälp. Vi behöver bli fler brothers in arms. Men om du inte anser att vi behöver starta en rörelse i Sverige som vågar stå upp för våra barns rätt utan rädsla och utan att hyckla. Vi behöver er som har förstått att detta måste spridas. Att vi måste sluta gömma oss och stå med varandra helt öppet istället och vittna om socialtjänstens ibland helt tokbizarra övergrepp.



    Vi behöver männisor med mer hjärta och mindre rädsla. Människor med ryggrad och civilkurage. Finns det några runt Göteborg först och främst och berätta lite om er.

    "



    2009-10-12 | 06:18:07
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Afrodite säger:

    Uppsala:



    Jag tror det är så att de allra flesta inte ens vet eller har tänkt på att det är ett brott i lagens mening som har begåtts.

    Jag tror även att många tänker att det inte spelar någon roll eftersom det ändå inte är någon som lyssnar och tar ett vårdnadsmål på allvar förrän någon tex begår ett mord eller på annat sätt skadar den andra föräldern svårt.



    Många är ensamma i sin kamp.

    Många har ingen som de kan ventilera och få stöd med/från.



    Jag tror inte att det är så väldigt många som vet när det blir ett brott som är anmälningsbart med substans nog att orka gå genom även denna del i det hela.



    När vet gemene man att det har gått från att vara ett vårdnads/tvistemål till att bli ett brottsmål och således skall anmälas av polisen.



    För dig Uppsala är det självklart, men för många är det inte så självklart och det är jättebra att du belyser frågan ännu mer.



    Jag tror även att många tänker lite som min sambo gjorde i början dvs att om jag gör detta som kommer mamman att ta ut det på deras son och då blir han medskyldig till den psykiskamisshandel som pågår (på tal om misshandel så sade jag det till FR sekreteraren och hon såg på mig som om jag kom från mars eller nått)och därför har det varit det som stoppade honom innan att helt enkelt sätta mer hårt mot hårt.



    Likaså med verkställighet, det är ju ett sätt att uppmärksamma att domar inte följs.

    Jag har hört flera som säger med en suck: Vad hjälper det?



    Ja, detta blev nog mer svamligt än vanligt av mig.



    Jag tackar för ditt förtydligande Uppsala.



    2009-10-12 | 06:26:51
  • Mikael Karlsson säger:

    Daddy, Hur vet du att det är Tomas Gidlöf som ringer runt om han gör det anonymt? Skulle bara vilja ha bekräftat att ni är 100% säkra att det är han..

    2009-10-12 | 08:49:25
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • MoaLinn säger:



    Du skriver väldigt bra Daddy och ditt fall engagerar. Det är verkligen inte klokt att tiden får gå och gå på det här viset. 224 dagar. Jag tyckte det var alldeles nyligen anklagelserna kom, men tiden går så fort och myndigheterna arbetar så segt.



    Just tiden tycker jag borde vara den absolut primära frågan i de här fallen. Det är fullkomligt oförsvarbart att man hjälper en förälder att umgängessabotera under så obegripligt lång tid. Men du är inte ensam - detta sker om och om igen. Och vinnaren är alltid den som råkade ha barnen i sin vård när sabotaget inleds och det är av naturliga skäl alltid den som saboterar.



    Detta mönster borde någon se. Man borde sätta i system att tvinga till övervakat umgänge från dag 1 i dessa fall. Att vänta ut rättstvister är aldrig hållbart utifrån barnperspektiv.



    Min make är relativt nyligen friad från misstanke. Vi är så oerhört lättade. Under snart 3 år har den mamman fått hjälp med sitt umgängessabotage. Och hon har använt falska anklagelser som metod (medvetet eller bara på grund av sin sjuka hjärna vet vi inte...) för att förhala vårdnadstvistens huvudförhandling. Nu återstår det bara att se om hon lyckas i sitt uppsåt till slut. Eller om rätten ser och förstår vilken misshandel hennes agerande innebär.



    Till Afrodite: Du och jag verkar ha en del gemensamt. Skriv gärna till mig på [email protected]. Jag lovar att behandla dig anonymt om du lovar mig samma sak.



    2009-10-12 | 09:19:59
  • Mikael Karlsson säger:

    MoaLinn, Jag vill inte skrämma dig eller så men du skulle kanske försökt att ordnad det där med maillänken lite mer anonymt. Det finns så många sjuka typer där ute i syberrymden som kan börja skicka en massa sjuka mail till dig.



    Be Daddy ordna kontakten mellan er i stället.



    Mvh

    Micke

    2009-10-12 | 10:09:52
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • MoaLinn säger:

    Tack Mikael,



    Men det är just därför jag har den mailadressen. Den röjer mig inte : )



    2009-10-12 | 10:40:34
  • Mikael Karlsson säger:

    Ok.. Tänkte bara uppmärksamma dig på det. Med tanke på att det tydligen florerar folk som ringer runt mm... När man kom in på nätet och satte sig in i de olika frågorna och blev "Akriv" lärde jag mig ganska snart att många som rör sig i just dessa kretsar om barn och tvister är mycket sjuka människor. De har ett mål och det är att stjälpa så mycket som möjligt omkring frågor som tex Daddy tar upp. Vissa har gjort det till ett intresse att sabotera och trycka ner andra, De har kanske inte ens nån anledning igentligen men de gör det som ett fredags nöje. Andra försöker tjäna en hacka på att erbjuda sina tjänster som "Amatör-jurister".



    Många som kommer in och söker stöd och hjälp på de ställen där de tror sig få stöd blir ännu mer nedtryckta och mår då ännu sämre.



    Från det ena till det andra Läste Afrodites inlägg 2009-10-11 14:43:



    Att ställa in detta umgänge måste ha känts fruktansvärt för pappan. Att barnet mår så dåligt att umgänge inte kan komma till stånd är inte bra alls.



    Om nu inte TR vill gå på KPs vittnesmål och döma till barnets fördel så kanske KP kan spela in nästa överlämnande så att man får bevis på hur själva överlämnandet gått till.



    I ett sådant fall som jag uppfattar Afrodites "inlägg" Så skulle nog grabben må bättre av att få komma till en fosterfamilj. Under tiden kan föräldrarna träta färdigt samt gå i nån form av terapi. "Nu får jag säkert på huvudet för min åsikt". Men det är ju bland annat sådant som fosterfamiljer är till för. Det kan bli ett andrum för barnet och slippa vara mitt i konflikten. Att ett barn skall behöva vara den som kännslomässigt skall bli satt mitt emellan och behöva höra sina föräldrars ovänskap är som att ställa en amerikan själv utan vapen mitt i ett talibanläger.

    2009-10-12 | 11:06:42
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Jag skulle vilja ta upp frågan om barns namn och efternamn. För många är detta en ointressant fråga men det finns många barn som vill känna samhörighet med båda sina föräldrar.

    Min dotter har många gånger sagt att hon vill heta bådas efternamn men mamman har bestämt nekat till att lägga till detta. Trots att hennes barn sedan tidigare heter både mammans och pappans efternamn. Barnet hon fått efter vårat har hennes nye pojkväns efternamn och mitt har bara hennes efternamn. Enligt mamman blir det jobbigt att hålla reda på barnens olika efternamn och det är hennes anledning att neka.



    Jag har nu hittat detta gällande mellannamn:



    5.2.3 Mellannamn

    Om ett barn har fått ett efternamn som bara den ena föräldern bär, kan

    barnet bära den andra förälderns efternamn som mellannamn. Om denna

    förälder har fått sitt namn genom äktenskap med någon annan än barnets

    andra förälder, krävs att maken i detta äktenskap lämnar sitt samtycke.

    Mellannamnet är rent personligt och utmärker samhörigheten med en

    förälder. Namnet kan inte föras vidare till make eller barn.



    Det innebär att den ena föräldern inte kan neka barnet att ha den andra förälderns efternamn som mellan namn Exempel Jan Johansson Svensson. Jag skall dock kontrollera med skattemyndigheten om man då har rätt att registrera detta mellan namn. Då jag med tanke på ovanstående paragraf inte ange just registrering av detta.



    Som jag tidigare skrev, Många tycker nog att detta inte är en viktig del. Men för många barn kan det vara en stor sak då det handlar om att anknyta till båda sina föräldrar.



    Mer information kommer.

    2009-10-12 | 11:09:21
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • MoaLinn säger:

    Mikael,



    Om namnen. Min bror nekades att lägga till moderns efternamn i barnets namn just på grund av att det var ett efternamn. Barn ska inte behöva ha 2 efternamn tyckte skatteverket.



    Men jag vet inte vad som gäller...

    2009-10-12 | 11:17:21
  • Daddy säger:

    Tomas Gidlöf kunde inte till slut hålla sig från att ge en uppringd person adressen till hans hemsida. Av innehållet i samtalet kunde jag lätt dra slutsatsen att han var den som tidigare ringt och framfört falska uppgifter anonymt.



    Bar-b-qua: Det låter som er förening jobbar på ett bra sätt och jag önskar er varmt lycka till, men av tidigare erfarenhet rörande vad medlemmar hos er har skrivit här så har jag inte det förtroende som behövs för att involvera er i mitt ärende. Tack för erbjudandet dock.

    2009-10-12 | 11:29:10
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    MoaLinn, Nej du får inte lägga till det som ett efternamn, utan efternamnet som tex pappan har skall då läggas som Mellannamn.



    Skatteverket får följa de riktlinjer som finns. Jag skall som sagt ringa och kolla... och återkommer.



    Daddy: Då e jag med, Man kan alltså inte förlita sig på vad som står på denne uppringares hemsida om dennes egna fall med tanke på vad denne utför för dumheter. Tack för förtydligandet.

    2009-10-12 | 11:54:12
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    MoaLinn: Så här står det på Skatteverkets hemsida:



    "Mellannamn



    Mellannamn är ett namn som man kan bära för att visa samhörigheten med en förälder eller en make som bär detta namn som efternamn. Det kan också vara ett eget tidigare efternamn för den som bytt till sin makes eller registrerade partners efternamn. Mellannamn bärs mellan för- och efternamnet. Bindestreck mellan mellannamn och efternamn får inte förekomma i folkbokföringen. I folkbokföringen markeras också vilket namn som är mellannamn. I andra register är det vanligt att mellannamnet anges tillsammans med efternamnet utan särskild markering.



    Mellannamn för barn



    Har föräldrarna olika efternamn och barnet har fått den enes efternamn så kan barnet ha den andres efternamn som mellannamn. Anmälan om mellannamn görs på blanketten SKV 7630.



    Anmälan ska göras av barnets vårdnadshavare. Har barnet fyllt 12 år men inte 18 år ska även barnet samtycka till anmälan."



    Således menar jag att det står uttryckligen att barn har rätt att ha den andre förälderns efternamn som mellannamn.

    2009-10-12 | 12:07:15
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Afrodite säger:

    Mikael:



    Jag skirver bara helt kort, men det med foster/familjehem är INGET du får på nöten av mig i varje fall

    Inte heller av min sambo.



    Jag börjar tro att detta snart är enda vägen eftersom boendet hålls kvar hos mamman då hon alltid säger att hon är förändrad och välvillig till umgänge.



    Jag vet att du vet mycket om min sambos fall och jag tror att du likaväl som vi har förstått att den vägen du beskriver snart måste vara det bästa för barnet.



    Jag skrev om ett fall i en annan av Daddys blogginlägg där pappan fick ensam vårdnad.

    I det fallet så har flickan under en längre period bott i ett mycket bra familjehem och hon går frammåt med stormsteg i sin egen utveckling (hon gick tillbaka i utveckligen när hon hade sitt boende hos mamman).



    Pappan ville att flickan skulle vara kvar i det familjehemmet medan mamma absolut skulle ha hem henne.



    En väldigt lång "historia" som slutade med att domen föll på detta vis för att pappan visade att han var den som brydde sig om barnet i alla väder och satte hennes mående som det allra viktigaste.



    Domen är så klart överklagad av mamman, vi får se vad som händer.

    2009-10-12 | 12:11:39
  • Daddy säger:

    Bra debattartikel av Pelle Billing i sydsvenskan idag:

    http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article556628/Vald-mot-man-ignoreras.html

    2009-10-12 | 12:23:41
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Afro.. ??? Vet jag om ert fall... (Tänker så hjärnknölarna skaver)... Bor du runt om Hässleholms trakten (Behöver inte svara på det om du inte vill med tanke på att vara anonym).



    Ska läsa artikeln Daddy...

    2009-10-12 | 12:45:52
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Mikael Karlsson säger:

    Mycket bra artikel..

    2009-10-12 | 12:53:06
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Afrodite säger:

    Mikael:



    Jag tror att du kommer på det så småningom.



    Daddy:

    Mycket bra artikel, tack för att du länkade till den.

    Jag hade missat den annars.

    2009-10-12 | 13:10:58
  • Mikael Karlsson säger:

    Ok.. Ska försöka komma på det.. (Har varit mycket den senaste tiden).



    Men nu ska jag till Bup i Karlshamn.. Ha det göttigast alla...

    2009-10-12 | 13:18:29
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • TomasGidlöf.se säger:





    Till Daddy.

    Och

    Till Afrodite. Jag har tänkt svara dig. Det blir när orken räcker.



    Här bland kommentarerna skriver du att jag har ringt någon anonymt. Du skriver: ” Av innehållet i samtalet kunde jag lätt dra slutsatsen att han var den som tidigare ringt och framfört falska uppgifter anonymt.”



    Menar du att jag har ringt dig och framfört falska uppgifter?

    Eller menar du att det är samtal till någon annan som du fått ta del av?



    Var det min röst? Du är välkommen att ringa och höra efter. Det finns inte många med mitt namn i Trelleborg. F.ö. har du fått mitt nummer en gång.



    Det ”jeevliga” är att de flesta minns min röst om de någon gång talat med mig. Också flera år senare. Lustigt. Om telefonsvararen går in så säg att det är du. Det ringer en del otrevligt folk då och då varför jag inte svarar varje gång.



    Under årens lopp har jag ringt många människor som givit sig ut för att vilja rätta till ”fel”. Då har jag naturligtvis berättat om adressen till min Hemsida. Tycker du att det är fel?

    Har jag missförstått dig? Jag trodde att du har syftet att belysa rättsövergreppen som sker mot framförallt fäder och barn i det ökande antalet vårdnadstvister i Sverige. Vill du ha ensamrätt? Jag tror att Gnosjöanda är bättre.



    Jag har gjort samma erfarenhet som du har gjort. De flesta människor vill göra ”ingenting”.



    Under de 18 år som Axel har levt, så har vad jag vet, endast två personer försökt göra något konstruktivt.

    En pappa tog med sina två barn som då var i ungefär samma ålder som Axel är på bilden. De gick hem till Axel och hans mamma för att se om det gick att få någon kontakt. Barnen fick kontakt genom dörrspringan men mamman vägrade öppna dörrena och prata som normala människor brukar kunna göra. Några dagar senare ringde tjänsteman från Vänersborgs Social och hotade med tvångsomhändertagande av hans barn om han kontaktade Axels mamma igen. Det berättade mannen för mig.



    En mamma med barn i Staffans ålder har ringt både Axels mamma och socialen. Inte heller hon fick någon kontakt med Axels mamma. Hur socialen agerar behöver jag inte berätta för dig. Det vet du ju.



    För ditt sätt att hjälpa Mantea har du min aktning. Mer sådant behövs.



    Angående ”Papparättsgruppen” så stämmer det att någon ringt mig. Troligen Ulf A. Jag ringde tillbaks någon enstaka gång. Jag uppfattade det som om han ville göra ”ingenting”. Det stämmer också att jag fått tag på en annan i den gruppen som bor i Västergötland. Han ville inte heller göra något.



    Att jag inte har intresse av att stödja myndigheters övergrepp är också rätt.



    Angående den där som skulle föreläsa. Hittade du ingen bonde med tocke (=skånska för tupp)till Agda som kunde ordna delikata ägg till hela auditoriet? (Befruktade ägg surnar fortare.)



    En ”Karlsson” skriver till Uppsala: rättsemuna och rättsanonyma. Kanske menar han ”rättsimmuna”.



    Då gläder ni mig med att kanske tycka som jag i den frågan. Då gläder ni mig med att kanske tycker som jag i den frågan. Jag tycker som Uppsala och flera ringare i SRP1 "Ring så gnäller vi".



    En ”Karlsson” skriver också: ”Daddy: Då e jag med, Man kan alltså inte förlita sig på vad som står på denne uppringares hemsida om dennes egna fall med tanke på vad denne utför för dumheter. Tack för förtydligandet.”



    Kanske syftar det på den ”anonyme uppringaren” som påstås vara jag. Syftar det på ”Fallet Axel” på min hemsida. Tja, de grova puckarna går att kontrollera i offentlig handling. Har någon gjort det?



    Som Joakim skriver så används ju sekretess flitigt. Jag erbjuder fullmakt, för den som inte är anonym, för att kunna kontrollera resten. Det mesta är sekretessbelagt för mig som är pappa till Axel.

    Åsså det där med Barnkonventionen.



    Hälsningar



    Tomas

    2009-10-12 | 17:37:58
    Bloggadress: http://gidlöf.se
  • Mikael Karlsson säger:

    Men fniss....

    2009-10-12 | 20:12:54
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Daddy säger:

    Jag har inte fått något samtal själv så hur rösten låter har jag ingen aning om. Personen som ringde till min källa som fick web adressen utgjorde sig för att vara du. Det kan ju naturligtvis vara någon som gör detta för att så split. Om jag har anklagat dig utan grund så vore det ju just snyggt. I så fall hycklar ju jag med, om än omedvetet men ändå. Det får en ju att tänka till en smula.



    Personen som ringde menade att jag inte var att lita på, att jag bloggaqde anonymt trots att jag för länge sedan slutat med det. Han påstod vidare att jag skulle ha varit otrevlig och slängt luren i örat på honom då han skulle ha ringt upp mig.



    Detta har aldrig hänt. Det kan jag påstå därför att jag inte slänger luren i örat på människor.



    Om denna person trots egen utsago inte var du så får jag ju skämmas för att ha påstått det utan att ha på fötterna. Ber i så fall om ursäkt. Detta skulle ju då även betyda att det finns människor som tar av sin dyrbara tid och betalar pengar i telefonräkningar för att sprida felaktiga uppgifter om mig och vill rikta misstankarna för detta mot dig.



    Detta är allt jag vet. Men det var ju bra att vi fick detta utrett då.

    2009-10-12 | 20:51:37
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Leroy säger:

    En anna fin låt jag vill tillägna alla lostdoughters out there, önksa fick vara med på ett album som säljs till förmån för föräldrar i tvist:



    http://www.youtube.com/watch?v=aJbizTCeJMg



    Gäller så klart även pojkar och män.



    Men då jag vet att Daddy och jag längtar efter att våra döttrar skall få vill jag tillägna den till

    http://www.lostdaughtersunited.org/ och hoppas att dom hittar hem. Förr eller senare.



    Att kanske även killar kan starta något liknande.



    Leroy

    2009-10-12 | 21:50:12
  • Mikael Karlsson säger:

    Fy fan va bra grejj Leroy... Detta gillade jag till.... Tusen... En av de största tummarna för en mycket bra länk.. en av de bästa på mycket länge..

    2009-10-12 | 21:59:39
    Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se/
  • Leroy säger:

    Jo jag tänkte även på din dotter och den berg och dalbana du rest på.



    Bra brev du skrev till Mona.



    Vi hörs!!!



    Leroy

    2009-10-12 | 22:47:20
  • Bur-q-ua12 säger:

    Jag tänkte här dra en parallell mellan "Daddy" och en annan s.k. eldsjäl, som dock brinner för en helt annan sak, nämligen bevarandet av det 90-åriga rivningshotade badhuset "Aspuddsbadet", i Stockholms omnejd.



    Det kan tyckas som att det "bara" handlar om materiella ting men så är icke fallet.



    Jag märker likheter i språkbruk och argumentation samt maktlösheten gentemot myndigheters maktfullkomlighet.



    Jag har själv deltagit i aktioner för nämnda badhus, eftersom politikerna ifråga har "kört över" folket och "mörkat" den s.k. badhusföreningens förslag till upprustning av badet.



    Badhuset, liksom "Daddy" behöver allt tänkbart stöd.



    Fenomenet "eldsjäl" fascinerar för en utomstående och väcker till eftertanke:

    är samhället verkligen SÅ HÄR RUTTET?



    Läs själva vad Aspuddsbadets eldsjäl Ola Bergner Schubert skrev, ganska nyligen

    (och se de många parallellerna till Daddys maktlöshet; den "Madeleine" som nämns är "Madeleine Sjöstedt" (fp), kultur- och idrottsborgarråd i Stockholms stad):



    "

    Ola Bergner Schubert den 13 oktober kl. 00:28



    Hej på er alla kämpar som sliter och släpar, skriver och trycker på, eller bara finns med och följer utvecklingen i det tysta runtom i vårt land.



    Jag vill skriva ett personligt mail, det är någonting jag tenderar att göra när stressen och tröttheten faller på. Det är även exakt två veckor sedan vi tog tillbaka vår badhus från förvaltningen och staden, kanske är det därför extra passande att förmedla någonting.



    Dessa två veckor känns nog som flera månader för många av oss, det första desperata beslutet att ta steget över på andra sidan, att följa hjärtat och tron på det rätta, istället för att följa de demokratiska lagar som finns i vårt land.



    Många av er undrar säkert varför vi gör det här, varför vi bråkar om ett gammalt badhus som ändå är så förfallet, skitigt och mögelskadat. Varför inte bara riva eländet?



    Svaret är enkelt. Vi har rätt och staden har fel. Så är det. Det finns inga kruseduller eller bortförklaringar, det är rena skära fakta.



    Det finns även en betydande skildnad i hur vi hanterar media och folk i allmänhet. Vi är ärliga och öppna, De är oärliga och slutna.



    Vår öppenhet är även vår ackilleshäl, detta märktes tydligt idag när Stockholm City publicerade en artikel om just Aspuddsbadet och ockupationen.



    I relation till vad vi har gjort de senaste två veckorna var det en rent bedrövlig artikel, fullproppad med fördommar och stereotypa ideér om vad detta i grunden handlar om.



    Denna ockupation är långt större än vad journalisten ifråga inser, och för det kan hon inte klandras, det är bara beklagligt.



    Vad som är väldigt intressant är hur ovilliga media är att gräva lite djupare i detta ärende. Trots att vi är så öppna och berättar i detalj hur det ligger till, så stannar oftast våran berättelse med några ytliga argument.



    Jag fick idag tag på Madeleines pressekreterare Simon Rothstein Frankander eftersom jag ville ha en kommentar från Madeleine på det kontrakt mellan badhusföreningen och förvaltningen som vi lyckats gräva upp. Detta kontrakt omkullkastar allt det Madeleine sagt och gjort i detta ärende.



    Jag fick då reda på att alla frågeställare i detta ärende, inklusive dem från pressen, hänvisas till Madeleines blogg.



    Men, sa jag, hon svarar ju inte på sin blogg, det finns ju i skrivande stund över 180 obesvarade inlägg på Madeleines blogg.



    Simon svarade med att jag då skall maila henne, eftersom allt registreras och diarieförs så kommer hon behöva svara.



    Det har jag gjort, och hon har inte hör av sig. Och det är jag säker på att hon inte kommer göra.



    Madeleines svar på de som mailat har varken sig varit personliga eller sakliga så vitt jag vet.



    Det var ett massmail där hon saxade ur sina tidigare inlägg på sin blogg. De gav inga svar till dem som ställde specifika frågor.



    De skickade ut ett generellt mail eftersom de trots allt måste svara. Innehållet spelar ingen roll, det kunde lika gärna handlat om flugfiske.



    Varför stannar medias granskning av fallet vid att kommentera en blogg vars senaste inlägg från Madeleine är flera månader gammalt? Har det gått så långt att internet, verktyget som skulle föra folket närmare politikerna, i själva verket fungerar som en slags brandvägg som de kan gömma sig bakom när det hettar till.



    När inte ens media får ställa direkta frågor till Madeleine, hon som är högst ansvarig, hur ska vi då någonsin få reda på hur någonting?



    Läs själva på:

    http://madeleinesjostedt.wordpress.com/2009/09/03/aspuddsbadet-rivs-och-ersatts-med-ny-forskola/



    Media är ett viktigt verktyg i just sådana fall där folk ställs mot stat och myndighet, ingen borde acceptera att en blogg är det enda sättet att kommunicera på, bevisligen fungerar det ju inte heller.



    Det två gågna veckorna har vi kämpat hårt för att förvandla det kala, kalla badhuset till en kulturell mötesplats där alla ska känna sig välkommna, gammal som ung.



    Vi har kommit en bra bit på vägen och kulturevenemangen haglar in. Nu har vi spelningar och evenemang bokade fram till badhusfestivalen lör 21/11. Alla är välkomna att hjälpa till!



    Vi behöver städa, röja, fixa och dona. Vi behöver alla er som på ideellt basis vill bidra på ett eller annat sätt.



    Vi behöver inredningsarkitekter som har ideér på hur man piffar upp stället. Vi behöver byggare och snickrare, någon som hjälper till med brandsäkerhet och folk som kan sköta caféverksamhet.



    Folk som har koll på ljud och bild när det är konsert och filmvisningar. Folk som sätter upp affischer.



    Vi behöver fler badvakter som har möjlighet att sova över ibland och välkomna folk som tittar förbi. Vi är redan många, men vi behöver bli fler, så att vi inte sliter ut oss.



    Jag har tidigare ursäktat för de många mailen (okreativt tänkt), men jag kom på att för varje mail vi skickar till er, får ni skicka ett till Madeleine: [email protected]



    Nu är det läggdags! Tack för ert stöd!

    Ola Schubert och Badvakterna



    MVH/ Aktionsgruppen Rädda Aspuddsbadet.

    [email protected]



    http://www.aspuddsbadet.wordpress.com

    http://www.twitter.com/aspuddsbadet

    http://www.facebook.com/group.php?gid=6450657197

    http://www.raddaaspuddsbadet.nu

    http://www.wecandoit.se

    http://www.aspuddsbadet.com

    "



    ==>Daddy:

    tråkigt att du anser dig ha dålig erfarenhet av Sällskapet Bur-q-ua och saknar förtroende, Daddy.



    Hoppas att du själv kan se vissa paralleller mellan dig och den eldsjäl jag citerar ovan, gällande t.ex. energi etc.



    Sällskapet har f.ö. skrivit om Aspuddsbadet på sin blogg.



    Kanske är det i själva fallet jag som bör dra en parallell till mig själv och de bloggar jag följer.



    Hm...



    2009-10-13 | 04:13:57
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Bur-q-ua12 säger:

    Jag ställer mig lite tveksam till namnet i citatet nedan (det appellerar förvisso till sommar, sol och Barbecue, vilket är positivt, men...?).



    Vet inte vilka bröder och systrar av Sällskapet B. som har skrivit det du åsyftar.



    Vore tacksam om du återger detta.

    Tack för lyckönskan.



    Detsamma.

    Varsågod för erbjudandet.

    Hoppas dock att du inte tog det alltför lättvindigt.



    Våra bröder och systrar kan ställa upp som moraliskt stöd vid förhör, på socialkontor, i domstol, etc samt även inkomma med lämpliga skrivelser till berörda myndigheter.



    Med detta vill jag understryka att VI GÖR NÅGOT, vilket du tycks efterlysa i det senaste inlägget: AKTION.



    /

    B12



    "

    Bar-b-qua: Det låter som er förening jobbar på ett bra sätt och jag önskar er varmt lycka till, men av tidigare erfarenhet rörande vad medlemmar hos er har skrivit här så har jag inte det förtroende som behövs för att involvera er i mitt ärende. Tack för erbjudandet dock.

    2009-10-12 @ 11:29:10

    URL: http://daddys.blogg.se/

    "

    2009-10-13 | 04:33:40
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
  • Daddy säger:

    Bur-q-a. Varför det namnet förresten? Bara nyfiken.



    Detta är en fråga som vi skulle kunna diskutera privat. Antingen via min privata mail, eller telefon.'



    Vill helst undvika nya infekterade ordkrig gällande detta här. Jag vill att min blogg skall vara ett ställe som enar dom olika grupperna istället för att göra motsatsen. Många vägar leder till Rom. Vi behöver inte gå samma väg allihop.



    2009-10-13 | 12:41:04
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • Daddy säger:

    Bjuder på ytterligare en intressant länk till en artikel som visar hur socialtjänsten beivrar brott lite olika beroende på vilket kön förövaren har.



    http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=3162993

    2009-10-13 | 12:44:51
    Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
  • TomasGidlöf.se säger:



    Till Daddy.



    (Och till Afrodite. Jag har tänkt svara dig. Det blir när orken räcker.)



    Jag antar att anmälan till syndikatet är gjord i enlighet med vad Daddy skriver och att uppgifterna är riktiga.



    Jag fäster mig vid:



    " Tydligen anser Sara Ottosson att det är min dotters mor hon företräder och inte min dotter. "



    " Hennes chef Mats Åberg säger . . . att eftersom min dotter inte ännu uppnått en tillräckligt hög ålder så skall inte Sara Ottosson lyssna på henne utan enbart på hennes mor som är vårdnadshavare. "



    Advokaten pratar strunt tycker jag. Han är ologisk och tycks inte förstå juridik som vetenskaplig disciplin.



    Advokaten Åberg torde vara juristen Ottossons principal. Jag tycker att båda då är illojala med klienten. Uppbär de då någon form av rättshjälp av samhället är väl det att betrakta som bedrägeri.



    Läs också om mina erfarenheter av advokater. Jag har inte kunnat få någon advokat att hjälpa mig med mina problem.



    Det där med tillräckligt hög ålder verkar vara lika ”begåvat” sagt som när en av rådmännen i Vänersborg ansåg att spädbarnet Axel själv skulle börja slåss med myndigheter.

    Brev med den innebörden skall finnas i diariet.



    Med utmärkt beröm godkänt handlande av Joakim Ramstedt

    tycker.

    Tomas i Trelleborg.



    2009-10-13 | 14:53:17
    Bloggadress: http://gidlöf.se
  • L.P säger:

    Intressant att ta del av SARA modellen,borde kanske införa en HENRIK modell som är motsvarar mammornas farlighet,och manipulativa förmågor!



    Men det skulle väl inte falla i god jord.



    //L.P



    www.pappa-barn.se



    För barns rättigheter till båda sina föräldrar.

    2009-10-13 | 19:30:35
  • Bur-q-ua12 säger:

    ==>Daddy:



    jag förstår om du är nyfiken på namnet, vilket dock stavas "Bur-q-ua".



    Det skulle ta lite för lång tid att utveckla i sin helhet här och nu, då det bl.a. handlar om en livsstil och förhållningssätt till samhället och tillvaron, om rösträtt, lobbyism, "David mot Goliat", m.m.



    En aspekt är rätten till anonymitet och rätten att yttra sina åsikter.



    Sällskapet har varken din privata telefon eller e-postadress.



    Ang. "infekterade ordkrig", så är jag lite oklar med vad som avses i detta fall.



    Det ligger inte heller i mitt/vårt intresse att driva ett sådant.



    Som du mycket riktigt skrev: många vägar leder till Rom, i själva verket sägs det ju att ALLA vägar leder dit, varken fler eller färre.



    Inte för att Rom är trevligare än någon annan stad men ändå men man kanske tänkte så under Romartiden (då uttrycket säkerligen myntades).



    "

    Postat av: Daddy

    Bur-q-a. Varför det namnet förresten? Bara nyfiken.



    Detta är en fråga som vi skulle kunna diskutera privat. Antingen via min privata mail, eller telefon.'



    Vill helst undvika nya infekterade ordkrig gällande detta här. Jag vill att min blogg skall vara ett ställe som enar dom olika grupperna istället för att göra motsatsen. Många vägar leder till Rom. Vi behöver inte gå samma väg allihop.



    2009-10-13 @ 12:41:04

    URL: http://daddys.blogg.se/

    "

    2009-10-14 | 01:48:12
    Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk

Kommentera inlägget här: