daddys

Beware the fury of a patient man

Fp politiker vilseledde medvetet sveriges riksdag

Kategori: Barn

Carina SällbergCarina Sällberg. Ordförande för kvinnojouren Kobra i Helsingborg, ledamot i folkpartiets styrelse i Skåne län, nämndekvinna i Helsingborgs tingsrätt samt egenföretagare inom PR och journalistik. Nu kan man även kunna lägga det mindre smickrande epitetet lögnare till meritlistan. Hennes och hennes joursystrars lögner har många barn fått betala dyrt för. Allt för många. Ändå fortsätter Carina och hennes politikervänner att hälla miljoner ner i sina egna fickor utan krav på redovisning. Hennes egen jour Kobra fick 500 000 kronor enbart i statsbidrag 2006.

Daddys kan idag berätta om vad som avslöjas i Ingrid Carlqvists nya bok "Inte utan mina söner". Handlingen kretsar omkring George Pesor från Australien och hans två pojkar Andre och Frank som kidnappades av sin mor för ganska exakt ett år sedan. Just denna kidnappning slutade lyckligt. Detta tack vare att dessa pojkar hade turen att ha en pappa som till slut inte tvekade att bryta mot svensk lag för att hitta sina barn. Någon hjälp av svenska myndigheter fick han nämligen inte. Detta trots att två minderåriga barn var kidnappade och mamman efterlyst av Interpol. Istället hjälpte man snarare mamman att hålla sig gömd.

En tvättäkta barnbeskyddare

George PesorCarina Sällberg (fp) utstrålar bestämdhet och trygghet på bilden som ledsagar intervjun i Helsingborgs Dagblad. Händerna på höfterna, huvudet lätt lutat och ett leende som säger "lita på mig". Rubriken på artikeln lyder "Hon kämpar för barnens rättssäkerhet". Men då man vet vad som döljer sig under ytan på det där leendet så liknar det mest leendet hos den kobra som hon har döpt sin kvinnojour efter.

En god fé och en barnens outröttluge förkämpe. Så målas bilden av Carina Sällberg upp i artikeln från Helsingborgs dagblad. Så här säger hon bland annat: — Man måste granska domstolarna mer. Få domare har kompetens i vårdnadsmål, de har dåliga kunskaper i barnpsykologi och följer inte forskningen. Domstolarna gör inga riskbedömningar utifrån barns perspektiv.

Kobra är endast i andra hand en kvinnojour och skyddat boende för kvinnor. Till absolut största delen jobbar man med lobbyism för att påverka våra folkvalda att sära på så många barn och deras pappor som möjligt. Detta åstadkoms framförallt genom att utmåla fäder som våldsamma pedofila monster som barn till varje pris måste skyddas ifrån. Risken för ljugande och falskanklagande mammor återfinns ingenstans i retoriken. Detta kan möjligen bero på att Carina Sällberg själv tillhör denna skara.

Sanningsförsäkran betyder ingenting för vissa människor


I vårdnadstvister vittnar man inte under ed. Varför just dessa förhandlingar är undantagna är det nog få som riktigt vet. Det liksom bara är så. 2008 dömdes 700 kvinnor för mened. Då är alltså vårdnadstvisterna inte ens medräknade. Ändå tycks man inte se nödvändigheten med att införa edsförsäkran i vårdnadsmålen. Varför det är så kan ingen svara på. Eller så vill man inte. Så att när tingsrättens ledamöter 2003 erinrade Carina Sällberg att hon vittnade under så kallad sanningsförsäkran så visste hon exakt vad det betydde. Jag kan ljuga dom fulla, jag riskerar inget straff för det. Det var också precis vad hon gjorde. Jag har läst domen från hovrätten som gav henne ensam vårdnad om barnen efter att ha överklagat domen från tingsrätten som enbart gav henne delad. Och någon förespråkare för delad vårdnad är Carina Sällberg inte. Jag har även läst tingsrättens dom samt deras motivering till att inte ta vårdnaden från pappan som Carina Sällberg yrkat på.

Det är näst intill en overklig känsla som smyger sig på då man läser denna dom, som kryper in och som häller is i hela ens blodomlopp. Kanke inte så mycket tingsrättens dom i sig. Den följer mönstret med en pappa som vill skiljas och en mamma som skall hämnas och som vet vart det gör ondast.

umgängessabotageDenna gång ljög Carina dock allt för klantigt och uppenbart. Hon påstod bland annat att pappan plötsligt efter tio års äktenskap fått en psykos och förändrats totalt. Blivit våldsam mot barnen och henne , incestuös och psykiskt sjuk. ack och ve. Uppenbarligen var han stundtals så sjuk att han inte visste vem, eller var han var. Detta motsades dock av att han inte haft en enda sjukdag från sitt arbete som lärare under denna period och ingen av människorna som han hade daglig kontakt med hade märkt av någon psykos. Varken elever, kollegor eller vänner.

Domen i tingsrätten blev fortsatt delad vårdnad. Lite klantigt kan tyckas, att åka dit på en så ogenomtänkt lögn, men hur skulle hon annars försöka väva ihop en historia om att denne man plötsligt efter tio års äktenskap blivit våldsam, pedofil och hotfull?

Men lägg även märke till att hon tilldöms fortsatt delad vårdnad trots uppenbara lögner i sitt vittnesmål. Detta kunde hon tacka vårdnadsreformen för. Den som kom 98 och gav barnen rätt till bägge sina föräldrar. Det vill säga samma lag som Sällberg och hennes feministiska systrar till slut efter en våldsam och lögnaktig lobbykampanj lyckas riva upp och ersätta med dagens vårdnadslag, som istället kapar familjeband för gott. Lite ironiskt att Sällberg 2003 räddas av just den lag som hon sedan kom att göra allt för att förstöra.

Carina Sällberg överklagade tingsrättens dom till hovrätten, och det är här som isvattnet gör sig till känna i blodomloppet. I hovrätten vinner hon plötsligt ensam vårdnad utan fight. Pappan som dittills lagt 80 000 kronor på advokater och kämpat, och faktiskt till slut lyckats vinna sin redan rättmätiga del av bestämmanderätt och umgänge med sina barn, lägger sig nu plötsligt platt i hovrätten. Utan något motstånd ger han upp alla vårdnads och umgängesrättigheter. Hovrätten nästan beklagar att dom tvingas döma som dom gör, men lämnas inget val.

Orsakerna till denna plötsliga kapitulation kan man endast spekulera i, men källor som varit i kontakt med pappan uppger att det var Carina Sällbergs mäktiga vänner som till sist "övertygade" honom att droppa fallet. Då ska man hålla i minnet att Carina Sällberg sitter i styrelsen för ett regeringsparti, hon har suttit i ROKS styrelse, hon är personlig vän med människor som Monica Dahlström Lannes, Claes borgström och Tomas Bodström. Det vill säga samma människor som fällde Tito Beltran och dömde honom till två och ett halvt års fängelse, utan några som helst bevis. Det är alltså nästa steg? Om man mot förmodan får domstolarna att till sist förstå vad som får ske mitt framför dom, så hotas man till tystnad. Åtminstone om man har haft otur nog att skaffa barn med en feministisk topp politiker och lobbyist.

Bara för att klargöra. Här talar vi alltså inte längre om en människa som kanske är lurad eller felunderättad och därför tror sig jobba i barnens intresse. Vi talar om en kallhamrad och iskall lögnerska och manipulatör som inte tvekar att använda barn som ett medel att nå ett mål. Till synes totalt obekymrad om vad hon gör mot dem i processen använder hon sina egna barn som verktyg för att krossa deras egen pappa och i förlängningen även barnen.

Hon har medvetet vilselett sveriges riksdag


riksdagenÅret är 2005 och förarbetet för att hinna införa den nya vårdnadslagen innan sossarna tappar makten tutar på för full maskin. Snabbt ut på några remissrundor. En av remissinstanserna var ROKS. Dom liksom Carina Sällberg är inte förespråkare av gemensam vårdnad. Detta menar dom är skadligt för barnet. Dels är ju pappor som vi vet inte att lita på. Se bara på all den fina statistik (som vi har gjort alldeles själva). Sedan är det ju också fel att tvinga barn till att umgås med en förälder som begår sexuella övergrepp och slår barnet. Det borde väl vem som helst förstå?

2004 skickade föreningen Kobra 1 000 handskrivna vykort till alla riksdagsledamöter, JO, Riksåklagaren, vårdnadskommittén, Socialstyrelsen, länsstyrelserna med flera för att fästa uppmärksamhet på våldet mot kvinnorna och konsekvenserna för barnen av att ge pappor rätten att umgås med sina barn på lika villkor. Ytterligare 1 000 kort skickades 2005 i samband med att vårdnadsreformen från 1998 skulle ses över ville man trycka på politikerna för att barnens bästa ska väga tyngre än gemensam vårdnad.

Och så blev det. 2006 klubbade sveriges riksdag igenom vårdnadslagen som skulle visa sig bli en katastrof för våra barn. Barn och fäder slits brutalt isär. Pappor utsätts för rena maffiametoderna av socialtjänst, domstol och BUP, och precis likt maffian skrämmer dom sina offer till tystnad. "För du vill väl se dina barn igen?" Vårdnadstvisterna har ökat med 40 procent sedan den nya lagen och antal drabbade barn årligen uppgår numera till över 7000. Tvisterna blir bara smutsigare och smutsigare och tycks konstigt nog följa samma mall allihopa, med få undantag. Ty Sällberg och hennes systrar är ännu inte nöjda. Så fort en pappa mot alla odds och ofta efter år av kamp vinner vårdnaden protesterar dessa kvinnor i högan sky och vrålar om hur barns rättssäkerhets åsidosätts. Samtidigt tycker dom det är okej att påverka våra folkvalda med lögner och påhittade historier. Alla minns väl böcker som "Gömda", "Asyl", "Den tusende gången och "när blodsband brister". Den sistnämnda var fabricerad av medlemmar i föreningen ATSUB, som även det är en rabiat pappahatarförening, och även den därför tycks åtnjuta ett generöst bistånd från brottsofferjourer och stat.

liesCarina Sällberg i Dagbladet igen — Det är vanliga yrkesarbetande kvinnor som sakta men säkert mals sönder i dessa processer. De blir så illa behandlade av systemet och ansvaret att föra deras talan vältras över på ideella organisationer.

Och vi köper budskapet trots att det haltar betänkligt och inte skulle hålla för någon närmare granskning. Fast detta är inget som dessa föreningar hittills behövt oroa sig för heller. Som fågelungar låter vi oss matas av dessa stortrutar som skränat om sin könsmaktsordning som ingen egentligen har sett eller ens begriper vad det är i verkligheten. Nu börjar fler och fler människor förstå, trots medias envisa vägran att granska detta område, att dom medvetet har bedragit sveriges riksdag och kostat skattebelarna enorma summor. Inte många än, men det blir fler och fler som ser. Detta är ofrånkomligt i ett samhälle som skapar så mycket lidande. Främst för familjer som slits isär mot deras vilja av dessa makthavares bödlar. Socaltjänsterna. Dessa två organisationer den ena offentlig och den andra "ideéll" är tätt sammanslingrade, och har ett stort "kunskapsutbyte" och nära samarbete.

Inga kvinnor ljuger, och inga mammor ljuger heller. Och barn? Nej dom ljuger aldrig. Om man är kvinna så är man ju automatiskt oskyldig och ren. Och om man mot förmodan inte skulle vara det så beror brottet man har gjort sig skyldig till naturligtvis på en man. Hon har agrerat i självförsvar då hon högg honom 25 gånger i huvudet med en köttyxa... Just detta brott åtalades en kvinna för i Molkom förra året. Efter att ha slagit ihjäl sin "gode mans" make i hans sommarstuga, tömde hon hans plånbok, stal hans bil och länsade hans bankomatkonto, för att sedan åka raka vägen hem till sin älskare och fira hela natten. I sommarstugan fick mannens kropp ligga och ruttna i en vecka. Domen i karlstads tingsrätt blev friande. Kvinnan hävdade att mannen försökt våldta henne, sedan målade hon upp en helt vansinnig historia med sömntabletter och kokosbollar. Det blev en liten notis i den ena kvällstidningen.

Eller så sker det som i mitt eget fall. En yrkan om ny prövning om vårdnad lämnas in. Då kommer mamman plötsligt på att dottern har sagt sig ha "hemlisar" med pappan. Då kan hon med benägen hjälp av socialtjänsten anklaga honom för övergrepp och dra  igång utredning efter utredning tills han är knäckt ekonomiskt och själsligt. "Då får jag barnet, kungariket och alla pengar själv ha ha va bra...Va? Barnet? Äsch det där fixar jag nog själv ska du se. Mitt barn behöver bara en mamma, pappan är hon bättre utan ändå, den skithögen! Det är ju vi nu, mammas lilla älskling, Vi skall nog klara oss ska du se, fastän alla är dumma och alla är emot oss."

Det är ett mycket bra system enligt de här människorna. Om man vore intresserad av att se mönster snart skulle man snart upptäcka ett visst sådant hos dessa saboterande mammor. Arne Wirén gjorde en gång en gärningsmannaprofil som jag tycker är mycket pricksäker. Dessa mammor lever på bidrag helt eller delvis, påfallande många är sjukskrivna. De har eller har haft psykiska besvär. Dom är arbetslösa eller går på något arbetsmarknadsprogram. Eftersom dom annars skulle ha dålig ekonomi använder dom barnen som födkrok. Lyckas dom bara bli av med pappan kan dom sedan räkna med att få allehanda bidrag. Många av dom har själv en dominant mamma, som lägger sig i och styr deras liv med barnen. Många vill straffa sin exman genom att hämnas för att han var otrogen eller ville skiljas. Dom är svartsjuka mot hans nya kvinna.

Men den största drivkraften för dessa mammor är ett sökande efter identitet. I brist på annat i livet klamrar dom sig fast vid sina barn som skall fylla rollen som vän eller väninna, eller i värsta fall bli någon sorts personliga assistenter. Pappan skall inte ha någon rätt att ens ha kontakt med "hennes" barn. Det är inte bra för barnen att utsättas för män och patriarker, speciellt inte sina egna. Deras pengar däremot tas gärna emot. Dom krävs papporna på oavsett om dom har råd eller inte. Och oavsett om han ens får träffa sina barn. Att pappor till slut hamnar på gatan efter denna oömma behandling är inte ovanligt. För evigt dömda till ett skuggliv där glädje inte längre existerar. Endast längtan och smärta.
Nästa gång du stannar och pratar med en försäljare av tidningen Faktum. Varför inte fråga om han har några barn. 

Seminarier på Elite Plaza Hotel, 400 kronor biljetten


Jag minns för ett par år sedan så anordnade jag ett seminarium i Pappa-Barns namn i Göteborg. Jag hyrde den billigaste lokal jag kunde hitta i källaren på stadsbiblioteket. Inget fel alls på lokalen. Den var mycket prisvärd. Föredragshållarna ställde alla upp gratis förutom resan, och kaffet ordnade en medlem som jobbade med sånt. Jag skickde ut hundratals inbjudninger via mail. För att täcka lokal och resekostnader som jag tagit ur egen ficka, så tog jag en hundring i inträde. Det kom 35 personer. Det gick just ihop.

När Carina Sällberg anordnar seminarie får hon 77 OOO kronor av brottsofferjouren och ännu en summa av ungefär samma storlek av kronprinsessan Margaretas minnsefond. Länsstyrelsen hjälper också gärna till. Hennes seminarie hålls inte i en källare utan på våning 5 på Elite Plaza hotel. Det kostar 400 kronor att komma in och lyssna på propagandan och lära sig att känna igen hotet från sexförgriparpapporna som bara tycks öka i antal. Mycket såsom det var på 1500 talet, tycks återigen särskilda självutnämnda häxmästare kunna avgöra en människas skuld. Seminarierna fylls av socionomer, rådmän och allehanda andra kvacksalvare.

Carina Sällberg har även kontaktat Socialhögskolan i Helsingborg för att Kobra ska bli delaktig i utbildningen. Kobras engagemang har också bidragit till ett antal riksdagsmotioner där bland annat vänsterpartiet tagit upp att det krävs specialutbildade domare i mål om kvinnomisshandel, övergrepp mot barn och vårdnadstvister. Riksdagsledamöter från folkpartiet och centern initierade en debatt med justitieminister Thomas Bodström om barns rättsäkerhet, efter initiativ från Kobra. Kobra tycks också ha ett nära samarbete med Rädda Barnen och sveriges före detta BO.

Hon ljuger även om fallet George


Ann Louise Vallette sökte år 2004 kontakt med kvinnojouren Kobra, och fick på det viset kontakt med människor som trodde henne fullt ut då hon berättade om dom sjuka och perversa sexövergrepp pappan hade begått mot hennes pojkar. Inte bara han förresten, hans släktingar i Australien, påstod hon, hade också varit med i orgierna med barnen. Kobra eldade under hennes redan rödglödgade och hämdgiriga hat och tillsammans skapade dom en polisanmälan som borde ha 18 års gräns minst. Här ser ni ett kort utdrag ur Kobras polisanmälan mot George:

feminismHe locks the children in the bathroom and takes their clothes off. They do things everywhere, on the toilet, on the washbasin, in the Jacuzzi without water, the brother-in-law lies on the floor, face down and face up. The children say that they must ha (sic) their tongue straight into his bottom "you know between the stretch in the bottom". He locks the childrens heads between his thighs and moves his lower part up and down. They can't get away. The children cries, screams as high as they can and his wife usually knocks on the door "it's enough!"

Vad är det för fel på människor som sitter och tänker ut sånt här äckligt dravel? Tänk när alla dessa hemska historier började läcka ut från tokfeministernas tankesmedjor. Inte undra på att pedofilskräcken växte, och att det blev lättare att få pappor dömda för detta brott. Minns särskilt Eva Lundgrens alla påståenden om satanistiska pedofilligor som halshögg barn och våldtog deras huvudlösa kroppar. Ni som har starka nerver, eller en sällsynt sjuk fantasi kan läsa hennes påståenden. Dom finns att finna på nätet. Denna professor åtnjuter fortfarande ett stort anseende på Uppsala universitet. I en sund värld hade hon suttit i en madrasserad cell.

Vad gällde föreningen kobras polisanmälan mot George fanns samma problem. Inte ett ord i denna anmälan var sant. Allt stammade som så ofta ur dessa kvinnors sjuka fantasi. Något som, i vårt samhälle borde mana till eftertanke.

Precis som för oss svenska pappor var George tvungen att gå igenom flera års helvete innan han till slut blev trodd. Hans pojkar blev till och med tvångsomhändertagna under en period, där dom placerades hos en fostermor som enligt beskrivningen i boken inte direkt lät som någon barnälskande person.

Men sanningen kommer till sist fram och den uppenbart störda mamman kidnappar då istället barnen. Något som båda barnen i förväg försökte berätta för myndigheterna. Förgäves bad dessa barn om myndigheternas beskydd, men förgäves. Ingen lyssnar på barnen. Dom behandlas istället som någon slags idioter som saknar förmåga att ha en åsikt. Om den inte överensstämmer med mammans förstås. För då lyssnar man gärna.

Jubel då Tranåskvinnorna frias


När så anklagelserna började komma mot Kobra för medhjälp i kidnappningen av barnen så förnekade man plötsligt all inblandning. ROKS ordförande gick ut offentligt med uttalanden om att kvinnojourerna inte hjälper till med kidnappningar av barn. Samtidigt utbrister på ROKS ett jubel när kvinnorna från Helga kvinnojour i Tranås frias trots att dom hållt två barn kidnappade från sin pappa i 6 år, bland annat med hjälp av rektorn i barnens skola. Då skickade ROKS ut pressreleaser där man berättade hur GLADA man var att rättvisan segrat. Att mamman i det fallet även misstänktes för andra brott såsom olaga intrång och stöld har det mig veterligen inte rapporterats om någonstans. Till slut dömdes jourkvinnorna efter överklagan till 4 månaders fotboja. Detta blev till ett stort snyftreportage i TV4 morgon där kvinnorna fick stort utrymme att beklaga sig över hur orättvis denna dom var. Bara tanken på att sätta dessa frivilliga kämpar i fängelse var ju barock. "Dom hade ju småbarn därhemma".

Kobra nekade dock ihärdigt i att man hade något med kidnappningen av Frank och Andre att göra. I sin dementi skrev man indignerat.

Föreningen Kobra gjorde år 2004 en anmälan om att barnen i det aktuella fallet utsatts för grova sexuella övergrepp. Det framgår tydligt av polisanmälan att Kobra återger vad barnen uppges ha berättat för sin mamma. Efter anmälan till Interpol, vilken ledde till en utredning, har Föreningen Kobra inte ytterligare agerat i denna
sak. Kobra är en barnrättsförening som arbetar för att förbättra våldsutsatta kvinnors och barns rättssäkerhet och
rättstrygghet. Föreningen arbetar med att förmedla kunskap och information om föräldrabalken, socialtjänstlagen
och FN:s konvention om barnets rättigheter. Kobra erbjuder juridisk rådgivning via jourtelefon och Internet samt
arrangerar seminarier.

Detta är återigen lögn.

abuse in family court1. Barnen har aldrig påstått något som ens liknar de perversa anklagelser som riktas mot fadern och hans släkt från Australien. Borde inte Kobra ha kontrollerat med Georges barn innan man polisanmäler och stämplar honom som ett incestuöst monster? Det har man uppenbarligen inte gjort. Detta liknar förfarandet i många andra fall. Även mitt.

2. Så sent som 2006 kontaktades George Pesor av vice ordförande Ulla Inezdotter på Kobra från moderns egen hotmailadress. Där skriver hon plötsligt att George är en bra far?? och vädjar istället till hans sinne för rättvisa i något slags desperat försök att försöka pressa George att ge upp vårdnaden.

När kidnappningshistorien höll på som värst i vintras så får jag en dag följande e-mail från en källa som jag känner flyktigt.

 

 

Hej Joakim

Lite upplysningar avseende de 2 australienska pojkar:

Dem befinner sig i Sverige och får stöd av Kvinnojouren Kobra i Helsingborg. Kontakten sker genom en advokat som åberopar tystnadsplikten. Dom har börjat i en privatskola, troligen i Stockholmsområdet men detta är inte helt säkert.

Dem använder sig av LÅNADE personnummer. Uppgifterna har hög trovärdighet, kommer från ett styrelsemedlem från Kvinnojouren i landskrona (sängkammarsnack) Lägg INTE ut uppgifterna som FAKTA, men i stället som ”jag har funderat” och då inte det med lånade personnummer eller advokaten. Det viktiga är att dem blir hittade och att min källa inte blir ”bränd” därför den kan ju vara bra en annan gång.

Just det mailet bevisar ingenting, men om man tänker som kvinnojourerna så räcker ju indicier långt. Eller så bör dom i alla fall göra det. Är det ett sådant här samhälle vi vill ha? Ska barn få misshandlas på detta sätt med vårt lands folkvalda som tysta åskådare, och domstolarna, polisen, åklagarna, socialtjänsten som möjliggörare av brott och manipulation av rättvisan och rättssäkerheten för våra barn?

 

Vill vi ha det så här? Eller borde vi jobba mot ett samhälle där barn har rätt till båda sina föräldrar, inte bara den ene? Där det finns en förälder som kan ta över om den andra inte mår bra, eller är vuxen uppgiften? Vill vi ha en värld där barn tillåts växa upp i sin fulla potential, eller en där vi förstör deras liv innan det knappt har hunnit starta?

Denna blogg fyller ett år denna månad. Jag har försökt och försökt att berätta sanningen. Är den värd någonting? Uppenbarligen inte för sveriges stolta journalistkår. Inte ens när man lägger en hög av bevis för brotten i deras knä är dom intresserade. Är jag besvärlig? Är det därför jag och min dotter har förvägrats all kontakt i över sju månader nu? Är det ett straff för att jag drar av den fina masken och demaskerar monstret därunder? Jag utesluter inte längre någonting.

Ingrid Carlqvists bok kan köpas på alla välsorterade Bokhandlare. Rekommenderas varmt för er som vill få en inblick in i helvetet. Det som vi pappor och våra barn tvingas leva i. År ut och år in, medan våra hjärtan långsamt slits isär inifrån, liksom vår yttre verklighet i det maktlösa och smärtsamma mörker vi oskyldigt döms till.

Vårt brott är att vi tog striden för att ge våra barn en trygg uppväxt. Det är detta vi och våra barn straffas för. Jag kommer att fortsätta skriva det tills människor förstår vad som händer under den fina parollen "Barnens bästa".

Mamman som kidnappade barnen fick 10 månader i fängelse. Detta var ett mycket lindrigt straff inser man när man läser denna berättelse. Snälla gör det. För våra barns skull. Vill du göra en mer direkt insats så skriv på namninsamlingen till stöd för min dotters rättigheter enligt barnkonventionen . Den passerade just 100 namn. Tusen tack alla ni som vågar gå på tvärs och ta ställning för barnen.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Mikael Karlsson säger:

  Mycket bra inlägg och information Joakim.  Citat:  "Carina Sällberg upp i artikeln från Helsingborgs dagblad. Så här säger hon bland annat: — Man måste granska domstolarna mer. Få domare har kompetens i vårdnadsmål, de har dåliga kunskaper i barnpsykologi och följer inte forskningen. Domstolarna gör inga riskbedömningar utifrån barns perspektiv. "  citat slut  Det är ju bra att Carina sällberg och vissa Pappa-föreningar har samma åsikt i frågan. För det stämmer väldigt bra att inga riskbedömningar skrivs eller görs. Det görs nog lika lite som Socialtjänsterna skriver ut konsekvensbeskrivningar i sina utredningar som sedan skall skickas till tingsrätterna vid mål om barn.  Som sagt Joakim. Mycket bra inlägg.  Ps Jag är FÖR mer sänkammarsnack av den typ som du beskrev ovan :) ds

  2009-10-28 | 18:33:24
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Leroy säger:

  Jag är inte förvånad över någonting längre.  Leroy

  2009-10-28 | 19:14:15
 • Sara säger:

  Mycket bra skrivet som vanligt:)  Vissa människor kan inte få nog av sin egen förträfflighet, hela världen måste få veta hur mycket de gör för att förbättra världen och framför allt sin egen värld då. Att de sedan gör mer skada än nytta – att utnyttja sina egna barn i ett smutsigt spel, för att sedan sätta upp den dygdiga masken gentemot omvärlden, det är ett satans spel!

  Tur att Internet finns nu – lite mer sanningar åt folket!!!  2009-10-28 | 19:52:48
 • Tommy Jonsson säger:

  Tack för en mycket bra blogg Daddy. Ingrid Carlqvist bok "Inte utan mina söner" längtar jag att få läsa.

  Tack Inrid för din nya bok.

  2009-10-28 | 21:59:31
 • L.P säger:

  Jocke,du borde lägga upp domens diarenummer så att fler får möjlighet att läsa om Carina Sällbergs handhavanden..  Finns mer lurt bakom Kobras fasad!  //L.P

  2009-10-29 | 00:01:26
 • susanna svensson säger:

  Mycket bra skrivet dags att kvinnojourerna granskas

  2009-10-29 | 00:12:05
 • Anette Jakobsson säger:

  Detta var mycket bra!!

  2009-10-29 | 01:58:44
 • Afrodite säger:

  Ojoj, detta är intressant.

  Carina Sällberg har sannerligen rätt i att domstolar måste granskas mer, men inte av den anledningen som hon står för.  Men jisses, vem tror människan att hon är?!

  Är hennes tanke att nästla sig in i domstolsväsendet och sedan styra den med järnhand.

  Hmm, jag vet nog vem/vilka som skulle få sina handleder prydda med järn...  "He locks the children in the bathroom and takes their clothes off. They do things everywhere, on the toilet, on the...and so on..."  Är det dessa människor som skriver/står bakom/rent av hyllar detta som samtidigt har så svårt för att du lägger ut din dotters namn bla med motoveringen "tänk om hon får läsa detta, men det är ju sanslöst kränkande och fyfy på dig Joakim"?

  Jadu, sedan läser jag detta du citerar från Kobras polisanmälan mot George.

  Av människor som har tappat greppet totalt utifrån tanken att barnen kan få läsa detta så småningom.  Snacka om att gå över lik...  Jag är aningen stum just nu och måste samla mig och läsa en gång till och en gång till och en gång till...

  2009-10-29 | 05:59:24
 • MoaLinn säger:

  Jag har en fråga Daddy,  Du skriver ofta att målet är att sära på så många pappor och barn som möjligt. Var hittar du grunden för det påståendet? Jag må vara naiv, men varför skulle någon vilja något sådant? Som strategi alltså. I det enskilda fallet förstår jag, men generellt. Nä, det förstår jag inte.  Hittar du en källa, så referera gärna. Jag tror att du sitter på info som vi andra saknar här.  2009-10-29 | 09:03:19
 • Ulf Andersson säger:

  Hej MoaLinn,  vill inte ta ifrån Joakim äran att svara på frågan.

  Kände bara att jag ville göra ett försök.

  Det här med att målet är att sära på så många pappor och barn som möjligt, står i SCUM-manifestet av Valerie Solanas. ROKS och kvinnojourerna läser detta manifest som om det vore en bibel

  och följer den nästan slaviskt bokstavligen.  Vänligen,  Uffe från PappaRättsGruppen

  2009-10-29 | 09:52:21
  Bloggadress: http://www.dads-r-us.se/
 • Rospiggen säger:

  KOBRA... Hm, jag ser framför mig en sådan där klätterväxt på väggar ni vet, som när man planterar den så växer den sakta, sakta upp längs husväggen. Den synen kom för mig när jag läser om hur KOBRA slingrar sig in överallt där de kan. En växt som fortsätter växa och om det tar stopp någonstans hittar den en annan väg att klättra och växa.  Så jäkla obehagligt!  Mycket, mycket bra skrivet, Jocke! Som vanligt!

  2009-10-29 | 12:02:31
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • MoaLinn säger:

  Tack Ulf,  Nu har jag scumläst igenom det manifestet. Det borde ju klassas som hets mot folkgrupp. Groteskt förtal,etc.  MEN - förutom det positiva mottagande det fick när det kom för några år sedan - kan vi veta att det fortfarande används i ROKS arbete? Jag vill gärna få dagsfärska inlägg om det är något av detta man faktiskt lägger som grund i en ideologi.  Jag funderar allvarligt på att börja arbeta ideellt på en kvinnojour efter att ha läst det här inlägget och följt länkarna. Skulle vara så intressant att se hur jag skulle bli mottagen. Skulle de vilja "omvända" mig och skicka mig på kurser i hur farliga män är eller skulle de förstå att jag begripit så mycket, att de skulle frysa ut mig... Eller skulle verksamheten rent av kunna förändras till något positivt om man var många klarsynta som arbetade där.  En positiv kvinnojoursverksamhet skulle enligt mig:  * Ta hand om och gömma kvinnor som behöver hjälp akut.

  * Följa upp och undersöka fakta bakom kvinnans berättelse.

  * Även ta emot män som blivit misshandlade av en partner - manlig eller kvinnlig.  Det känns som en tråkig strategi att behöva sänka kvinnojourernas verksamhet bara för att så mycket är korrupt där. I 80% av fallen gör de säkerligen stor nytta och även teorierna om normaliseringsprocesser är till stor hjälp för de som verkligen bott med en störd man. Problemet är som jag ser det enkom det att det på kobras hemsida uttryckligen står att föreningen inte släpper in män.  Bättre då att se till att kvinnojourer fungerar optimalt. Men det kanske är en fåfäng dröm. Men håll med om att det vore spännande.

  2009-10-29 | 12:03:27
 • L.P säger:

  MoaLinn!  Var försiktig om du vill engagera dig,i Tranås fallet så var det ett vittne som jobbade på Helga kvinnojour,och när hn vittnade,då var hn inte ens vatten värd,trots flera år som aktiv!  vissteallthavdarvittne" rel="nofollow">http://svt.se/2.33731/1.972436/kvinnojourenvissteallthavdarvittne  "Går du mot strömmen,så möter du motstånd",ett talesätt som levt sedan gamla dagar!  Tänk på att alla kanske inte delar din goda vilja och önskan....  Mvh  //L.P  www.pappa-barn.se

  2009-10-29 | 12:22:15
 • Rospiggen säger:

  Intressant, MoaLinn! Men varför inte rätt och slätt en Människojour? Carstoned var inne på det här för länge sen men tanken är inte alls dum eller fel. När man inte ens kan ringa till BRIS föräldrajour och prata om man inte är en mamma - pappor kan inte ringa dit har det ju visat sig - då är det ju helgalet nånstans!

  2009-10-29 | 12:25:45
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • Mia säger:

  MoaLinn  Jag tror att det bästa vore om kvinnojourer drevs i kommunal regi. Med insyn, redovisningsplikt, professionalism, lön, utredning, uppföljning och statistik. Och kanske skulle det t o m ha en avskräckande effekt på de kvinnor som sas inte har rent mjöl i påsen.  För ja det är verkligen synd att kasta ut barnet med barnvattnet då många av dessa har god kunskap i hur man ska hantera "det narcissistiska våldets normaliseringsprocess".  Sen tror jag även på jourer för män som utsatts för misshandel, och då kanske främst psykisk sådan. Att blanda kan dock bli svårt i vissa fall eftersom en manlig förövare då skulle kunna smita in under falska förespeglingar sas. Ungefär som en kvinna som misshandlar sin kvinnliga partner kan knalla in och "hämta" den misshandlade på ett sjukhus tex.

  2009-10-29 | 12:26:47
 • L.P säger:

  Hur känner du inför,MoaLinn,att det finns kvinnojourer som medverkar till brott bl.a egenmäktighet med barn?  //L.P

  2009-10-29 | 12:29:47
 • MoaLinn säger:

  Svar till LP  Det gör mig både rädd och förbannad. Och jag förstår att en man inte blir "rentvådd" från några falskanklagelser bland dessa jourer. Och att de sen tar lagen i egna händer är groteskt.  Mias förslag om kommunala kvinno/manjourer är utmärkt. Inga mer statliga bidrag till små föreningar (KOBRA hade visst 57 medlemmar och får miljonbelopp....)  Men det var ju just därför vi skulle infiltrera, kräva den rätten tillbaka till folket. Vem som av oss kan en dag behöva hjälp i en våldssituation. Men att samtidigt riskera indoktrinering av en förfärlig ideologi är väl inget man önskar sin värsta fiende.  Dessa kvinnor är ju redan så svaga...

  2009-10-29 | 12:38:48
 • Afrodite säger:

  MoaLinn skrev:  "Dessa kvinnor är ju redan så svaga..."  Det är så sant.

  Det är ju likadant i både djurens värld och i människans värld (väljer att sära på detta)att de svagaste är de som är mest instabila och utan förvarning hugger när rädslan blir som störst.  Det är ju det som gör det så farligt.

  Att just en massa svaga människor samlar sig i en flock med likasinnade.

  De försöker finna stöd hos de som är lika svaga.

  De myglar och krälar sig fram.  Du skyr inga medel för att få känslan att vara stor.

  Det handlar inte om barnen eller kvinnorna, de är endast ett redskap.  2009-10-29 | 12:59:06
 • "Daddy" säger:

  Till Moalinn:  Jag såg att Ulf redan svarat på din fråga. Läs gärna citatet ur SCUM manifestet som finns i högerspalten på bloggen. I högerspalten finns också dokumentären "Könskriget" av Evin Rubar. Denna dokumentär handlar om ROKS. Och om du inte sett den och är intresserad av jourernas arbete så bör du göra det.  Jag har precis rättat ett faktafel i min artikel som Ingrid påpekade, och samtidigt passat på att fylla ut och putsa lite på den. Därför kan alla som inte läst den nya versionen än gärna göra det.

  2009-10-29 | 14:00:05
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag fick idag höra om en man i 60 års åldern som var tvungen att sluta en anställning på grund av att han fick hjärtsvikt och kärlkramps relaterad sjukdom.  Mannen fick då flytta hem till sin mamma (Som tack och lov är i livet). Detta måste vara en fruktansvärd kränkning, Där ser man vilka som får stätta livet till för andras lycka. Vi måste ha till ett regeringskifte så fort som möjligt så att vi föräldrar som är eller blir arbetslösa kan få en tryggare tillvaro. Som det ser ut idag kommer vi att få många fler bostadslösa, arbetslösa, och utanförskapet kommer att bli vardags mat.  Hur ska vi som är eller blir arbetslösa kunna ta hand om våra barn när samhället tar från de fattiga och ger till de rika och inte tvärt om eller åtminstone minskar klyftorna? Kan ju tänka mig hur kränkt den mannen var när han såg att han blev tvungen att flytta hem till mamma igen.  Men det är ju som pappa Reinfedt säger, Man ska gynnas av att arbeta. Blir du utslagen av sjukdom eller arbetslös på grund av arbetsbrist så är du inte värd att leva ett anständigt liv.  Rotsätter denna politiken kommer vi umgängesföräldrar att få det ännu tuffare i vardagen. Speciellt om vi är arbetslösa eller sjukskrivna.

  2009-10-29 | 18:19:15
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • L.P säger:

  MoaLinn:  Citat:MoaLinn.  Men det var ju just därför vi skulle infiltrera, kräva den rätten tillbaka till folket.  Citat:slut.  MoaLinn,denna meningen som du skriver kan man direkt överföra på t.ex Kobra´s infiltrering i folkpartiet..  Moa,jag tror det är sådana kvinnor som du som kommer göra verkligt stor skillnad en dag!  Mvh  //L.P  PS..Afrodite,jag tror du missförstår lite,när det gäller "dom svaga" dvs dom som råkat illa ut,dom söker ju bara hjälp,men det är som Moa skriver,att dom riskerar att bli utsatta för indoktrinering,och därefter gå med i "gruppen",en liknelse vid sekter kan göras,men när det gäller ROKS,så bör man snarare jämföra med en utbredd religon/kyrka/tro,likheterna finns där om man skärskådar människorna bakom och hur ROKS drivs och verkar!  2009-10-29 | 18:41:26
 • Pensa säger:

  Väldigt bra skrivet. Jag väntar på den dag dammluckorna brister och sanningen väller fram om dessa övergrepp som begås mot pappor idag. Med myndigheters benägna hjälp!

  2009-10-29 | 19:13:51
 • Afrodite säger:

  LP:

  Kanske jag missförstår det som Moa menar, men min absoluta åsikt är att de svaga är de som måste skrika högst, de som måste ta till fula knep osv och de samlas i flockar.

  Som exempelvis de som ligger bakom ROKS dvs ROKS är en flock med svaga individer som tror sig att bli starka tillsammans. Och visst, ett tag kan de ge en illussion att vara det, men händer det som de inte räknar med...

  2009-10-29 | 20:18:46
 • Afrodite säger:

  Pensa:

  Det är sant.

  ROKS kommer aldrig att bli starkare än den svagaste länk och Joakim har just pekat på att de består av flera svaga länkar.

  Så nu är det dags...

  2009-10-29 | 20:34:55
 • Mikael Karlsson säger:

  Lite info, Kommuner (Socialförvaltningarna)på vissa ställen i landet sammarbetar med kvinnojourer etc,,  Men visst är det så att Soc har en skyldighet att orda skyddat boende till Kvinnor som är utsatta, där med anser jag att man varken skall sponsra Kvinnjourerna med pengar från staten eller bedriva samarbete mellan kommun och Kvinnojourer.  Kvinnojourerna skall enligt mig ha samma utgångslägen som alla andra föreningar runt om i landet, De skall få behöva stå vid ett gathörn eller på ett torg och tigga som alla andra.. Jag anser inte att de ska födas med silversked.  Hur kul är det att som pappa gå in på en familjerätt där man vet att dom som jobbar samarbetar med en kvinnojour. Detta oavsett om man är kvinnomisshandlare eller inte. Jag hade inte gillat det.

 • Bedrövad mamma säger:

  Monica Gunne's artikel i aftonbladet idag är ett praktexempel på den bild Daddy använder "It's soo cool! If ou use ur imagination..."  När Pappa slår mamma......

  När Pappa slår mamma blir barnen sjuka....

  När pappa slår mamma kan barnet/en få borderline,adhd, asperger etc..  Men så bra..

  Ett Mirakel har skett, skit i vetenskap eller forskning.

  Om ett barn har asperger eller adhd så är detta pappans fel och bakom de barn/ unga som har de diagnoser Monica rabblar upp så finns det en papppa som slår mamma! Bara så ni vet!  Jag mår Illa!  Hur kan man ens publicera sådant skitsnack rent ut sagt !?!

  Mansförakt? eller kanske mansrädsla?

  För det är väl bara män som slår, bara män som är orsak till traumatiska händelser i ett barns liv?

  Eller?  Stackars vi kvinnor, vi är så svaga och behöver skyddas mot dessa elaka män under hela vår livstid..

  kräker  Öppna ögonen Monica och inse att kvinnor kan de med!

  Kvinnor använder oftare barnen som vapen mot mannen, PAPPA! än tvärtom,detta kan upplevas som traumatiskt av barnet/en!

  Vad händer med de barn vars mamma SLÅR pappa!?

  Eller det barn vars mamma slår det?!

  Inte kan det upplevas som traumatiskt heller?  Artiklen är ren idioti. Monica pekar ut en hel grupp i sin text, papporna!

  Hur kan detta vara tillåtet?

  Provocerande och kränkande, mot mammor och pappor i vårt samhälle!  Varför inte skriva en sann och aktuell artikel och hur "barnen blir sjuka då det förekommer fysiskt och psykiskt våld i familjen!"  Att peka på papporna och försöka skuldbelägga dem för deras barns diagnoser är befängt!  arg Kvinna och Mamma  2009-10-29 | 20:51:22
 • Sara säger:

  Första skyddade boendet för män i Sverige.

  http://hd.se/hoganas/2009/10/29/foersta-skyddade-boendet-foer-maen/

  2009-10-29 | 21:22:33
 • susanna svensson säger:

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/29/pappor-diskrimineras-av-journalister En mycket bra artikel om boken. Appropå artikeln av Grunne hon vet inte vad hon talar om ADHD och Asperger är väl ofta om man nu ska skuldbelägga nån någon av föräldrarnas eller någon annan släknings fel eftersom det till stor del är ärftligt. Beror inte på att föräldrarna misshandlar varan. Däremot kan det nog vara vanligare att någon förälder i familjer sär det före kommerrelationsvåld har någon av dessa åkommor. Personer med ADHD eller asperger har ofta svårt att behärska sig.

  2009-10-29 | 21:25:41
 • Anette Jakobsson säger:

  Sara http://hd.se/hoganas/2009/10/29/foersta-skyddade-boendet-foer-maen/  Detta är journalistiskt praktexempel på det Daddy skriver om!!  När en kvinnojour får 250 000 Skr för att öppna ett skyddat boende för män så är det landets först, en stor jä... lögn!  Mansjouren i Skövde hade under många år en källarlägenhet på ett rum och kök där man kunde erbjuda utsatta män skyddat boende. Vi var dock tvungna att stänga lägenheten efter som vi vägrar att se män, per definition som förövare och våldsbrottslingar enligt Socialstyrelsens intentioner och kvalificerade oss därför inte för att få fortsatt bidrag till verksamheten.  Vi har också utsatts för hetskampanjer från Utväg och kvinnojouren i syfte att kommunerna skall dra in den 50 öring som man tidigare givit mansjouren att jämföra med 8,50 Skr till kvinnojouren.  Vi inom mansjouren har därför bestämt att hellre arbetar vi ideellt utan att få pengar från stat och kommun än vi säljer vår övertygelse för pengar.  Därmed inte sagt att det inte är bra att man öppnar ett boende för män med skyddsbehov, jag är bara så jä.... trött på medias alla lögner och falska vinklingar.

  2009-10-29 | 21:53:36
 • Leroy säger:

  Jag blir så rörd av att se alla engagerade mammor här.  Fy fan vad bra Ni är!  Utan Er skulle jag inte orka.  Tack för att Ni försvarar barnens rätt till sina föräldrar.  ATt läsa att så många mödrar ser hur barnens pappor kan förnedras och dras in i skiten trotts att dom är minst lika lämpade men mamman och samhället anser sig ha rätten att tala i deras sak. Gör mig glad och gör att man orkar tro på att barnens rätt kommer att beaktas.  Tack för att Ni finns.  Leroyen

  2009-10-30 | 00:16:40
 • Leroy säger:

  Ni gör skillnad, man vågar tro på att rättvisa och kärlek till sin nästa eller att kommande generationer skall få bilda sig egna neutrala uppfattningar.  Leroy

  2009-10-30 | 00:18:54
 • Leroy säger:

  Utan ER skulle det vara svårt att orka. Jag hade säkert blivit en frånvarande svikar farsa utifrån den verklighet som råder.  TACK Igen.  Leroy

  2009-10-30 | 00:21:28
 • Mikael Karlsson säger:

  Var tvungen att skriva av mig lite om en sak,  Igår ringde X och ville prata med vårat barn (Den lilla är här under höstlovet).  Den lilla var inte hemme men jag sa till henne att mamma ringt och att mamma ville att hon skulle ringa upp. Den lilla har aldrig varit speciellt entisuastisk att ringa mamma när hon är hos mig, Oavsett hur lång tid hon är hos mig så verkar det som om hon absolut inte vill ha kontakt med mamma då. Jag har vid tidigare tillfälle frågat om hon inte skal ringa mamma (När hon varit hos mig långa perioder).  Jag hörde att de började prata om den lillas födesledag och vad hon önskar sig i present. Mer hörde jag inte eftersom jag stod och lagade mat.  efter si så där 10 minuter kommer den lilla ut och stortjuter och säger att mamma inte hörde vad hon sa. På frågan om vad hon sagt då så handlade om att den lilla ville ha Hello Kitty klistermärken i present.  Jag försökte trösta med att det kanske var mobilen som krånglade och efter en liten stund lugnade hon sig.  Då kommer kommentaren jag aldrig trodde mig få höra och som satte en klump i halsen, Detta handlade inte om klistermärkena utan om något långt mycket mer än så.  (Jag hatar min mamma, Hon är en dålig förälder.)  Oavsett vad jag sa så säger hon att hon visst hatar sin mamma. och att hon är den sämsta föräldern man kan ha.  Fy fan vad sånt får en att må piss. Ett barn ska väl inte behöva känna så om sin förälder. Föräldrar och barn ska väl ha ett band med kärlek till varandra. Jag har hört henne säga liknande tidigare men inte så bestämt som nu. Denna gången kom det från hjärtat och var menat på allvar.  Vem ska man lägga ansvarig för detta då? Jo jag lägger ansvaret på de första handläggarna som hade hand om vårat ärende, Hade inte de ljugit, Förtalat och betett sig som svin så hade kanske aldrig denna situation (som jag misstänker inte är sista gången) att ett barn skall känna så.  Jag tror också att det kan ha att göra med de senaste sakerna som (Mamma sagt om pappa) som den lilla berättat. Till exempel: Jag har var sjuk en hel del under hösten som varit/är relaterat till en kronisk sjukdom jag har. Jag fick ställa in hämtningsdagen nu senast då jag blev sängliggande men hämtade då 2 dagar senare. Mamman i detta fallet är inte direkt medgörlig utan anser att jag skall ordna med så att hon hämtas ändå, Jag anser inte att jag kan begära att folk skall kära över 20 mil för att hämta den lilla, Speciellt när det inte är jag som flyttat från kommunen utan mamman. Då anser jag att Mamman får ta och ordna den biten, Detta då jag tycker att eftersom hon flyttat emot mitt godkännande så får hon ta konsekvenserna av sitt handlande. När jag då väl hämtar den lilla berättade hon att mamma sagt att: Pappa inte hämtat för att pappa ville festa i stället för att ha den lilla. först och främst, Jag har aldrig rört ett glas eller burk alkohol över huvudtaget när jag har mitt barn. Jag har heller aldrig ställt in ett umgänge för att jag varit bortbjuden eller bjuden på events med alkohol eller fest med i bilden. Då har jag hellre tackat nej till bjudningarna.  Till och med mitt ombud börjar tröttna på mitt X och mitt X ombud som hade ringt mitt ombud i Fredags förra vecka När mitt ombud ringde upp mig för att ta reda på vad som skett i fredags när jag skulle hämta den lilla berättade jag som det var att jag pratat med X i torsdags och sagt att jag på fredagen inte kunde hämta den lilla på grund av sjukdom och då mamman inte ansåg att det åligger henne att lösa fredagens bekymmer utan mig så tog hon för givet trotts mina protester att jag skulle hämta. på fredagen ringde skolan, Vilka jag bara kunde informera att jag hade informerat X på tordagen,.. vilka svarade med ett chockat -ja ha.  Mitt ombud menade då att det var så löjligt av motpartens ombud att ens ringa på fredagen och gnälla på telefonsvararen. För vad skulle mitt ombud kunna göra?? De e ju helg. Mitt ombud vill inte ens ringa tillbaka till motpartens ombud utan ansåg istället att hon fick hålla reda på sin motpart i stället för att hålla på med sådana här tramisgheter.  I bland är det skönt med ett bra ombud :).  Men åter till den lilla, Jag börjar förstå att den lilla påverkas av mamma och dennes nye pojkvännen och deras snack om pappa. Är det så kanske att den senaste utredningen och upprättelsen jag och den lilla fick knäckt motparten lite?? Ska man nu försöka få vårat barn att ändra uppfattning omkring sin situation och känslorna för sin pappa? Jag börjar få den uppfattningen.  Om detta fortgår lite till så finns det inte mycket att göra än att påbörja en ny radänga med skrivelser till familjerätten och påtala att påverkan på barnet inte accepteras. Då blir återigen dags att sätta sig och uppdatera sig inom lagar och balkar och förordningar. Ett barn skall inte behöva nedlåtas verbalt om varken sin pappa eller mamma. Jag ser det inte som en kränkning emot mig, för jag kan försvara mig, men jag tycker det är fruktansvärt att ett barn skall behöva bli den medlande länken och den som måste försvara sin förälder mot den andra. Är det nu en föräldra alienering som håller på att ta vid?  Kanske inte har med själva topicen att göra men jag var bara tvungen att ta upp det hela.

  //Micke

 • Afrodite säger:

  Här har vi ett exempel.

  http://www.blt.se/nyheter/blekinge/kvinnojourerna-i-blekinge-vadjar-till-ministrar(1594237).gm  Läs speciellt det sista förslaget i artikeln.  Micke:

  Det du beskriver är något av det jobbigaste, det tycker jag också. När barnet är så förtvivlat ledsen och sedan kommer de där orden.

  Det jag gör är att jag tröstar och lyssnar. Jag frågar ingenting i det skedet utan jag låter henne prata så mycket som hon vill.

  Detta kommer upp hos oss också och då har pappan och jag haft en mycket bra relation de senaste åren och tjejen är 9 år.  Leroy:

  Det finns inget annat hos mig och det är bara att kämpa på.

  2009-10-30 | 06:18:24
 • Afrodite säger:

  Men för i helskotta.

  Nu har kvinnojouren kommit på ytterligare en del i att styra upp pojkar och inga män.

  Genom att plocka in de i deras tankesätt så säkerhetsställer de att blivande pappor blir styrda av deras tänk.

  Förlåt, men jag kan inte bli glad över detta.

  Jag kanske är paranoid, men det luktar illa om detta.

  2009-10-30 | 06:32:24
 • Afrodite säger:

  Bedrövad mamma:

  Jag håller med dig fullständigt.

  Jag funderar lite på något.

  Detta gäller ju enligt denna Monica när det är pappa som slår.

  Vad händer enligt henne om det är mamma som slår tror ni?  Det var länge sedan jag läst något så otroligt intelligensbefriat.  Behövde Aftonbladet få upp läsarsiffrorna måhända?  Precis som Susanna skriver så är NPF till allra största del ärftligt.

  Dessutom så har de i USA numera möjlighet att röntga hjärnan för att se förändringen i hjärnan som leder till ex adhd.  2009-10-30 | 06:58:39
 • Mikael Karlsson säger:

  Alltså angående den artikeln som du lade in ovan, Förr hade Socialförvaltningarna på de flesta ställen egna skyddslägenheter för Våldsutsatta (Kvinnor).,  Men visst är det skönt att se dessa förvaltninga kunna slussa över ansvaret för dessa boende (som sker enligte texten i artikeln) till "ideella föreningar" så som kvinnjourerna!? <----Sarkasm  Då slipper förvaltningen ta ansvaret för vad som sker och kan släppa den biten sedan. I stället tar du kvinnjourer vid som absolut inte ser till vad lagen säger eller ens till vad som är moraliskt försvarbart.  Dessa jourer som står över lagen och som kan bete sig som de vill. Dessa kvinnor i dessa jourer som endast ser till kvinnorna men som absolut inte ser till barnen (Jag vet fakta om detta då jag själv diskuterar med en jourtant via telefon). Dessa jourer som finns på 112 växel men dit en annan överfallsskydds företag inte fick ansluta sig.  Jag ryser bara jag ser och läser ALLA partiernas syn på det hela. Men när det kommer till barnen och separerade föräldrar.. Nej där finns det ingen jämställd agenda eller ens tanke på att slåss.  Och detta gäller även sittande regering.

 • Afrodite säger:

  En bra artikel:

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/29/pappor-diskrimineras-av-journalister  Och jag kan säga att jag längtar efter Ingrids bok och den skall efter läsning få en hedersplats i vårt hem.  2009-10-30 | 07:37:22
 • Afrodite säger:

  Micke:

  Jag håller med dig.  Jag förfasas också över den glorifisering som mammor ges, medan pappor ses som en lägre stående art.

  I media matas barn och ungdomar att pappan är den stora förvaren.

  De blir ju strategiskt psykologiskt matade med detta.  Det är riktigt otäckt att se hur barnen blir hjärntvättade via media utan att ha en chans att kunna värja sig.  Det är ett farligt liv om hur reklamen är farlig för framför allt barnen just för att de bilr så matade av den.

  Men när det gäller att mata de med att pappan är arg, slår, begår övergrepp, då finns det inga skrupler.

  2009-10-30 | 07:46:28
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag satt idag på Aftonbladets chat och tänkte ställa ett par frågor till Partiledare Mona Sahlin. Frågorna gällde om hur hon skulle arbeta för ökad jämställdhet mellan föräldrar som är separerade och öka tryggheten för barnen vid tvister.  Eftersom jag vet att det är många som skickar in frågor så hade jag väl kunna acceptera att mina frågor inte kom fram, Jag skickade dock 3 stycken frågor vid tre olika tillfällen. Jag fick inget svar på nått av dem.  När jag då ser att man tar in en fråga om vilken favoritfilm Mona Sahlin har blir jag bestört.  Hur kan Aftonbladet släppa igenom en så fullkomligt ointressant fråga och hur kan Partiledaren Mona Sahlin svara på den istället för att ta nästa??  Är verkligen Mona Sahlins Filmval viktigare än frågor om jämställdheten och våra barns trygghet?  Detta upprörde mig faktiskt en hel del och frågan är om man inte skall missnöjes rösta på ett ful parti? Frågan är om man inte skall lägga sin röst på till exempel Sverige Demokraterna eller Pirat Partiet, Jag menar att de känns ju ungefär lika seriösa som Mona Sahlins politik i filmvärlden.  Moderaterna lär jag inte rösta på med tanke på deras arbetsmarknadspolitik. Dom stjälper ju oss föräldrar så fruktansvärt, Speciellt om man är ensamstående eller umgänges förälder.  Att vi som är separerade och arbetar för jämställt föräldraskap inte blir åhörda är ju ett faktum med tanke på hur tyst det är i både media och inom politiken. Man väljer att inte ens titta åt det hållet eller ens ge oss det minsta uppmärksamhet.  Ett bevis är Joakim Ramstedt som offentligt lagt fram hur mycket bevis som helst i sitt eget fall och som lägger upp en massa artiklar i frågan om jämställdhet på sin blogg.  Det finns snart inget annat alternativ än att starta ett nytt parti. Jag vet inte om man skall kalla det missnöjesparti eller om man skall arbeta seriöst.  Detta parti skulle då för att vinna och få många röster behöva stjäla arbetsmarknads politiken från sossarna och själva skapa sin egen jämställdhets politik. Dra ner lite på det där med utsatta kvinnor och slåss mer mot våldet på ett jämställt plan. För när man tittar på samtliga partiers jämställdhet politik så menar man att kvinnorna är dem som är jämställdheten. När man diskuterar jämställdhet pratar man löner, man pratar Kvinnofrid.  Jag tror att jag funnit anledningen till att man diskuterar så, majoriteten av Sveriges befolkning består av kvinnor. Kanske det är så att det är därför man riktar in sig på detta kön. För att få just väljare.  I skrivande stund är jag fruktansvärt frustrerad över hur ointresserade medier och Politiker är över separerade föräldrar. Man har ju till viss del tryggat alla boende föräldrar med en del bidrag, Bidrag som påstås vara till för barnen, Men vem kollar att pengarna går till barnen? Bostadsbidrag, Underhållsbidrag, Barnbidrag. Och inte nog med det. När man pratade om att föräldrar som tar ut lika mycket föräldraledigt. Så menade man inte att föräldrarna skulle dela på den bonus som delades ut utan det skulle den föräldern med lägst inkomst få. Om man då är separerade och delar på föräldraledigheten, Hur gynnas då den andra föräldern av att ta ut föräldraledighet ekonomiskt. Visst kan väl föräldern (Vilket är ovanligt att h*n får för boende föräldern) ta ut föräldraledigt enbart för att få vara med sitt barn. Men varför skall det gynna den andra föräldern ekonomiskt? Kanske det till och med är så att detta bidrag faller bort om man är separerade och då är det åter igen så att man diskrimineras för att man separerat. Då hade det väl varit mer rättvist att betala ut hälften var till föräldrarna just för att göra det till ett jämställt förhållande efter separation.  En arg Mikael Karlsson

  Vårdnads & Umgängeslagar

 • "Daddy" säger:

  (s) har på sin hemsida en funktion som heter svar direkt. Meningen är att man skall få svar på en fråga inom 24 timmar. Jag skickade in en fråga liknande den Mikael beskriver varje vecka i sex månader, innan jag till slut får en floskel till svar typ "tack för din åsikt, vi skall ta med oss den i vårt fortsatta arbete". Något svar på min fråga fick jag aldrig.  Det var nog i den stunden jag för alltid övergav mitt parti.  Moderaternas arbetslinje är hård som fan, och jag har själv drabbats svårt. Men inom området jämställdhet är dom överlägsna.  Möjligen för att detta är det enda riksdagsparti idag som inte officiellt kallar sig feministiskt.

  Bara detta borde snart rendera en röst.  Och om man ska vara krass, så kan jag säga att jag har kläckt idéer till en framtida inkomst, tack vare ett jag blev tvungen. Det är lätt att fastna i ett bidragsberoende om man får gå på det för länge. Därmed inte sagt att man bör tvinga ut människor på en obefintlig arbetsmarknad om dom verkligen är sjuka. Där står vi nu på en social bomb som riskerar att brisera. Vill vi ha ett samhälle där tiggare kantar våra gator? Nej tack!

  Vi måste bli bättre på att kartlägga människors personligheter, och anpassa arbetsuppgifter till dessa. Varför inte införa ett anlagstest redan i nian innan man väljer gymnasielinje, så man i alla fall har ett hum om vilket yrke man skulle passa till? Då kanske vi även skulle få bättre socialassistenter och domare.  Vad gäller att rika gynnas och fattiga blir trampade på så är dom lika goda kålsupare bägge två, med den lilla skillnaden att (m) inte hycklar lika mycket om det.

  2009-10-30 | 14:52:59
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • "Daddy" säger:

  Dagens mest lästa artikel på Newsmill

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/29/pappor-diskrimineras-av-journalister

  2009-10-30 | 14:58:58
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Njaaa,,, Att prata om att Moderaterna har bättre jämställdhetspolitik vet jag inte om jag håller med om, Däremot är det samma ord och meningar när man kollar in deras politik, Detta gäller de 4 partier jag tittat på. Exakt samma.  Att Sossarna skulle stampa på de fattiga likt Moderaterna är helt fel. Hade socialdemokratern haft makten hade man aldrig sänkt skatten för inkomstagarna och uttnytjat arbetslösa och vårdtagare till att få betala den biten. Lika så hade inte heller statsskulden ökat så markant som den gjort. Och det kan man knappast skylla hela biten på låg konjunkturen. Kanske hade det blivit ett visst gap men inte i den utsträckningen som den är idag.  Oavsett om jag kommer att stanna och rösta för partiet så kommer jag aldrig att rösta på de empatilösa moderaterna. Med en lekfarbror som spottar dig i ansiktet när du misslyckas och ger dig en godisklubba när du väl lyckats.  Aldrig i hela mitt liv.. Då blir jag hellre soffliggare.

 • "Daddy" säger:

  Intressant diskussion om partierna. Vilket parti är bäst för Sveriges diskriminerade pappor? Vad tror ni andra.  Pappa-Barn Kristiansstad hade en poll på sin hemsida http://www.pappa-barn-kristianstad.se/. Tror inte den är kvar, men frågan var just den ovanstående. Vilket parti vore bäst för papporna. Moderaterna fick nästan alla röster, (v) och (mp) inga alls.  Mikael, jag antar att du läst motionen till riksdagen som heter nya vårdnadsregler, av Fredrik Schulte. Den lämnas in på nytt gång på gång och avslås gång på gång. Detta är märkligt då den adresserar just det problem som vi alla och våra barn tvingas brottas med.  För var gång motionen lämnats in har fler och fler moderata riksdagsledamöter anslutit sig. Senast var det 14 stycken som undertecknat den.  Vad partierna skriver om jämställdhet på sina hemsidor är bara tillrättalagt politiskt dravel och utgår även på (m):s sida ifrån en feministisk syn på jämställdhet. Dvs jämställdhet åt enbart det ena könet. Min gissning är att det i det politiska klimat som rått hade varit politiskt självmord att skriva något negativt om kvinnor, eller att män drabbas av orättvisor.  Då hade gnällmajorna i sveriges fega mediakår gjort slarvsylta av partiet, på ett sätt som får behandlingen av SD att likna en lätt smekning.  Jag säger inte att det är rätt. Det tycker jag inte. Snarare fegt och hycklande. Men även i (m) finns naturligtvis ett starkt och mäktigt kvinnoförbund. Och kvinnoförbunden i riksdagen har hajat hur man drar en slipsten. Där tycks inte förekomma några partigränser alls, utan alla är rörande överens och jobbar för samma saker. Röd som blå.  Det nya missfostret till vårdnadslag röstades igenom med hjälp av kvinnoförbunden framförallt. Alla från kommunister till moderater var helt överens.  Men om du inte läst Fredriks motion så rekommenderar jag dig att göra det. Det är tamejfan ren poesi.  Dessutom har(m) nu som första svenska parti i historien startat ett mansförbund. Jag skulle vilja se liknande initiativ från den röd-gröna sidan, men så gammal blir jag nog inte.

  2009-10-30 | 19:23:51
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Jo men visst finns det Röda som lägger motioner för jämställdhet (på det sätt som du och jag menar). Dom är inte så få de heller. En moderat som jag har väldigt god kontakt med sa en gång en sak som jag tror stämmer rätt bra med, När de blå sitter i toppen avslås de röda´s motioner rätt friskt, När de röda sitter i toppen avslås de blå´s motioner.  För om man skall titta till Riksdagsledarmöterna så sitter de kvar oasvett vilket parti som är vid makten.  Nu ska ju så klart inte jag sitta och säga vad man ska rösta på men när jag rösta ser jag längre än till en eller två frågor och när det gäller de blå så resonerar jag följande:  Med tanke på den arbetsmarknads politik som förs av de blå finns det inte en chans att komma nånstans med jämställdhet inom föräldraskapet mellan separerade föräldrar. De föräldrar som är arbetslösa och bidragskyldiga samt umgängesfödäldrar kommer inom snar framtid inte ha råd att ens ha sina barn på helgerna. Detta då man först sänker deras eknomiska förutsättningar igenom att straffa ut de arbetslösa ur samhället och samtidigt ställa ekonomiska krav på dem så svälter man ut dem från att kunna ha en god och omsorgsfull miljö där de kan berika sina barn även i sitt hem.  Att kunna skapa en jämställd och trygg tillvaro för barnen hos dessa föräldrar blir en omöjlighet. Fler föräldrar kommer att behöva söka ekonomiskt bistånd och få leva på existensminimum. Jag har lagt upp (tidigare idag) lite statestik om hur ökningen av ekonomiskt bistånd ser ut för andra kvartalet 2009. http://www.vardnads-umgangeslagar.se/index.php/component/content/article/4-allmaent/181-allt-fler-soeker-ekonomiskt-bistand Jag har sett deras poll om detta du talar om på Pappa-Barn. Det kan vara så att vi bara är ett fåtal som är drabbade och att majoriteten av umgängesföräldrarna tycker sig ha en god ekonomi, Och är det så, så finns det knappast någon anledning att kämpa för ändringar i underhållsfrågorna om man skall se det ur rent ekonomisk syn.  //Micke

 • ABC säger:

  "Det nya missfostret till vårdnadslag röstades igenom med hjälp av kvinnoförbunden framförallt. Alla från kommunister till moderater var helt överens."  Man kanske skulle se till att någon motionerar om att ta ifrån kvinnor deras rösträtt. De vet ju fan inte vad som är rätt att rösta på!

  Det vore bra om du daddy kunde berätta det för kärringarna så de vet vad de har att hålla sig till.

  Jag tror att det är det som kallas för demokrati. Vad tror du?

  2009-10-31 | 01:14:34
 • Mikael Karlsson säger:

  Demokrati innebär att alla får rösta så även kvinnor. Ska man ha demokrati så skall det vara DEMOKRATI.  Om man är lite insatt i Socialdemokraternas arbete och personer så har man lite hum om att när Tjockisen Göran satt vid podiet så fanns det ingen demokrati inom partistyrelsen. Det var Göran som var envoldshärskare inom partiet. Nu är göran väck från höjjdarna men med i Valberedningen... Där nere kan han stanna.  Hade Anna Lind levt idag, så hade Anna Lind varit Partiledare för sossarna... Alla gånger.. Då hade Sossarna varit ännu mer styrkta i valet 2010.

 • "Daddy" säger:

  Är det demokrati att ta ifrån kvinnor rösträtten menar du? Och vad har detta för relevans i frågan om jämställdhet, likhet inför lagen och barns rätt till en nära relation med sina föräldrar?  Vilka är "kärringarna" och vad är det jag ska berätta för dom?  Du "anonym" får nog förtydliga dig lite, för jag förstår faktiskt inte frågan...Om det ens är en fråga?

  2009-10-31 | 01:39:24
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag tror han menade att de som du nämnde tidigare i din skrivelse om vilka det var som lagt fram motioner var kärringar för deras partitillhörighet  Det är tragist att läsa en vuxen människa uttala sig som denna ABC och samtidigt påstå att det är Demokrati han vill ha, Eller så var denna ABC sarkastisk i nått som varken du eller jag förstod Jocke.  Personligen anser jag att Moderaterna är Empatilösa i sin politik men jag kallar inte deras väljare för kärringar för det. Speciellt inte om de varit med och lagt motioner som skall främja våra barn samt jämställdheten.

 • Jessica säger:

  TJA! bra blogg du har faktist.

  hur ere med dig da?

  kolla gärna in min blogg :)

  kramar!

  2009-10-31 | 02:42:06
  Bloggadress: http://beeautiiiful.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  TJA du kom endast in för att progga din fjortis-blogg, Därför tänker i vart fall inte jag titta in på din blogg...

 • Anonym säger:

  Ang:ABC.....  ABC figurerar flitigt hos Unni i kommentarerna,inget att bry sig om,och på denna blogg så vill personen att man ska tro att det är en man bakom nicket "ABC" som skriver!  Hos Unni så är det en "extraordinär" kvinna,om man uttrycker sig fint!  Vilket säger det mesta om denne person,och när man läser kommentaren ovan från ABC,så förstår man att det är en illasinnad person som man har med att göra!

  2009-10-31 | 08:38:25
 • Afrodite säger:

  Intressant att du ABC så totalt bekräftar min åsikt kring den växande bilden när det gäller vissa grupper.  Jag tackar och tar emot.

  2009-10-31 | 12:19:14
 • Anonym säger:

  2009-10-31 | 16:06:25
 • Mia säger:

  Leroy  "Jag blir så rörd av att se alla engagerade mammor här.  Fy fan vad bra Ni är!  Utan Er skulle jag inte orka.  Tack för att Ni försvarar barnens rätt till sina föräldrar."  Fy fan vad fint skrivet! :)  När jag själv fick erfara vilken kamp det är att ha med denna typ av förälder att göra insåg jag samtidigt hur brant pappors uppförsbacke måste vara.  Du sa det, det är barnen det gäller oavsett kön.

  2009-10-31 | 16:10:10
 • Mikael Karlsson säger:

  Det är ju gott och se att namninsamlingen för Joakim och "R" (Joakims Dotter) nått ÖVER hundra sträcket.  Hoppas att fler skriver under och visa sitt missnöje mot dessa liberala kvinnor och mamma som Likt Lägerledare med undersåtar för ett konsentrationsläger särar på far och barn.

  2009-10-31 | 17:51:45
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Ermf säger:

  ABCs kommentar - den kanske är fel - men samtidigt kan jag tänka mig att det kanske just är därför kvinnor inte hade rösträtt förr i tiden för jag kan tycka att kvinnor faktiskt en gång i tiden varit fria också?

  Det blir då så att en fåtalkvinnor förstör för det stora flertalet kvinnor. Bara ett tanke...

  2009-11-01 | 12:09:30
 • Emma säger:

  Undrar vem som vilseleder och ljuger, Joakim.  Tyvärr är boken "När blodsband brister" inte en saga eller en fabrikation.

  Det handlar om ett barn som blivit utsatt för övergrepp av sin far, i boken nämns även fler barn som blivit utsatta för sexuella övergrepp av sina fäder.  Jag önskar att du hade rätt, att det är en fabricering - men du har totalt fel i de lögner du sprider!

  Boken är verklig och har inget med manshat eller pappahat att göra.

  Den berättar om kampen för ett barns välmående, att slippa upprepade övergrepp av både fysisk och psykisk art av en förälder - i det här fallet en pappa.

  2009-11-01 | 19:35:28
 • "Daddy" säger:

  Boken är lögn och förbannad dikt.

  Prata med människan som skrivit skiten under pseudonymen "Hanna", be henne träda fram och stå för vad hon har skrivit. Det vore väl en bra början, så kan vi sedan börja belysa hela historien från början till slut. Personerna bakom boken lyckades ju dessutom med det dom föresatt sig. Inta bara kapade dom en barn-pappa relation till, dom lyckades ju t o m ändra på lagarna så att barnmisshandeln kunde sättas i system.  Den där smörjan är t o m värre än "gömda" och "asyl". Liza Marklund hade ju i alla fall mod nog att stå med sitt rätta namn på den lögnaktiga dynga hon har krängt.  Det var länge sedan jag skrev om denna bok nu och uppmanade författaren att träda fram. Än har ingen gjort det mig veterligen. Däremot har en avhoppad ATSUB medlem erkänt att det var deras förening som stod bakom förfalskningarna. Tyvärr har inte heller hon ryggrad nog att gå ut med det offentligt.  Det är fan vad dessa blåljugande manshatarföreningar tycks kunna skrämma folk till tystnad. Inte ens sveriges journalistkår törs skriva om bedrägeriet. Med undantag då av en journalist på Allas veckotidning. Det är nästan tragikomiskt att vi plötsligt tvingas förlita oss på en damtidning för att få detta träsk belyst, när det finns stora fina nyhetsredaktioner med alla världens resurser i vårt land.  Och en sak till. Prata inte med mig om kampen för ett barns välmående och rätt att slippa övergrepp. Åtminstone inte just nu. Min dotter har fått utstå övergrepp av värsta tänkbara sort i 245 dagar nu. Mycket tack vare den jävla dynga som människor som Marklund och den anonyme personen bakom "blodsbanden" lurat vårt lands makthavare med.  Jag är inte på humör ikväll att ta några ytterligare debatter om detta, vilket kanske framgår av tonen i denna kommentar. Jag säger detta så slipper ni komma med den vanliga skiten om att jag vägrar svara på dumma frågor.

  2009-11-01 | 21:59:05
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  För barn som var med om en separation 2008 hade 95% av föräldrarna forfarande gemensam vårdnad, 5% av föräldrarna hade kvinnan ensam vårdnad och 0,3% männen vårdnaden.

  2009-11-02 | 10:00:22
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Afrodite säger:

  Inte en bok till som har samma syfte dvs att ljuga och manipulera fram något genom att använda övergrepp mot barn i ett syfte dom strider mot de mänskliga rättigheterna.  Är detta klokt?  Och att använda övergrepp mot ett barn för att få sin vilja genom är så avskyvärt så jag inte finner ord för det.  Ofta märks det på försvarstalen av de som ligger bakom liknande övergrepp på mänskligheten att det är ett rent påhitt.

  Orden, tonen, ilskan är en annan än om det verkligen varit ett övergrepp.  Spara på energin och ta er tillbaka till verkligheten, för det finns barn som är utsatta för övergrepp - i verkligheten och det är de arma barnen som behöver all hjälp som det går att plocka fram.  Jokims lilla tjej är ett av dessa barn som just nu bir utsatt för ett ligitimt övergrepp beroende på fullständigt inkompetenta människor som har haft hand om denna ultraidioti och sannerligen så är detta ett brott mot så många paragrafer det bara går fram.  Jag är ett av dessa barn som nu är vuxen som blev utsatt för övergrepp, men av en annan sort - ett av de värsta.

  DET var på riktigt, men ingen såg.  Vi har alla dessa barn som blir föremål för bissara utredningar för att någon vuxen bestämmer sig för att använda barnet för att stilla sitt ego eller för all del sitt psykiska handikapp (kalla det för vad ni vill), och några av de värsta övergreppen begås att sk proffs.  Det begår så mycket övergrepp som är verkliga så det behövs inte bättras på genom böcker som är påhittade.  Verkligheten är bisarr nog som den är.  Kräver er ledare kadaverdisiplin av er?

  För visst går det att läsa/höra sig till.  Vakna upp.

  2009-11-02 | 10:02:28
 • The messenger & deliverer säger:

  Sverige är tyvärr värre och mer korrupt än en utomstående kan föreställa sig.  Är Sverige mer utvecklat än Nazityskland?  - i de lugnaste vatten...  2009-11-02 | 10:18:06
  Bloggadress: http://www.themostevilpeople.tk
 • Mikael Karlsson säger:

  Enligt min uppfattning av vad jag läst så flyttar man längre ifrån varandra när man har skaffat ny partner (Och man har barn med annan). Det visar i mina ögon att man inte är särskilt mån om sina barn.  (Barns avstånd mellan sin ena förälder och hemmet)

  500km eller mer

  Sammanboende Mor och styvfar: 1295 stycken

  Sammanboende Far och Styvmor: 273 stycken  Ensamstående Mor : 3607 stycken

  Esnamstående far : 648 stycken  5-49 km

  Sammanboende Mor och styvfar: 28916

  Sammanboende Far och Styvmor: 5715  Ensamstående Mor : 97571

  Esnamstående far : 23479  - 4km

  Sammanboende Mor och styvfar: 20064

  Sammanboende Far och Styvmor: 4984  Ensamstående Mor : 124446

  Esnamstående far : 32490  Detta är baserat på båda könen hos barnen och åldergrupp 1-17år.  2009-11-02 | 11:25:43
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Anonym säger:

  Och George Pesor bättrar på statistiken ytterligare.

  2009-11-02 | 11:56:09
 • Mikael Karlsson säger:

  Postat av "Fegis" 2009-11-02 @ 11:56:09  Läsa statestik kunde du inte heller...

  2009-11-02 | 12:21:01
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Frida säger:

  Emma "När blodsbanden brister" är en helt ihopdiktad bok framtagen för att påverka politikerna inför den nya vårdnadslagen 2006, och skickades ut gratis till alla berörda politiker, Helt ihopdiktad! Jag känner nära en av de som var med.

  2009-11-02 | 17:26:09
 • Frida säger:

  Emma "När blodsbanden brister" är en helt ihopdiktad bok framtagen för att påverka politikerna inför den nya vårdnadslagen 2006, och skickades ut gratis till alla berörda politiker, Helt ihopdiktad! Jag känner nära en av de som var med.

  2009-11-02 | 17:28:24
 • Afrodite säger:

  Så det kan gå till:

  http://www.sydostran.se/index.80067---1.html  Men, ja... ähhh, det är väl som det skall, eller hur det nu skall vara.  Men det är ju bra att någon reagerar i varje fall.

  Detta är ju ett av alla problem som ligger till grund att det går att gömma barn i Sverige och samtidigt ha barnet i skolan.

  2009-11-02 | 19:30:54
 • Ragnar säger:

  Så lätt och glömma bort att över 90% av alla separationer/skilsmässor med barn varje år INTE leder till vårdnadstvist eller andra tvister. Normala par sköter vårdnads/omsorgs-frågan utan inblandning av myndigheter och bråk. De tänker på barnens bästa. Vid alla tvister finns det minst en idiotförälder som enbart tänker på sig själv och drivs av hat, hämnd eller bitterhet. Glöm inte det.

  2009-11-02 | 20:40:22
 • Leroy säger:

  Ragnar jag måste bara ?  Om du översätter dessa procent till antalet barn som hamnar i ett läge och du faktiskt läser/tolkar Mikaels statistik så är det i dag så många barn det verkligen handlar om. Så hur tänker du.  Även om procenten är låg så är antalet oförsvarbart.  Tänk på hur allt detta kostar i lidande och pengar i onödan. Alla påståenden som gör det möjligt att fördröja och förhindra göra att en del av barnens social bas ger upp.  Hur skulle du själv gjort om du inte fick läsa en saga för ditt barn och du inte agerat fel?  Förklara det för de barn och föräldrar som inte får!  Gå gärna till Socialstyrelsen eller kommunen och förklara vad som är bra och vad som skulle kunna bli bättre för framtiden.  Leroy

  2009-11-02 | 21:49:25
 • Leroy säger:

  Sen Ragnar när du gjort det då får du snacka om Idiotförälder bäst du vill.  Men inte förr.  En gammal regel säger den som sa det .....  LEroy

  2009-11-02 | 21:51:36
 • Anonym säger:

  Svar till: Ragnar 2009-11-02 @ 20:40:22  Vad är det som säger att inte en viss procent av dessa gemenasamma vårdnader framkommit av tvist?  Det säger att att 90% av alla bor under förhållandet gemensam vårdnad. Hur många av dem har inte trotts detta haft tvist om boende etc etc. Det vet ju varken du eller jag. Ditt påstående visar att du skriver som du har förstånd.

  2009-11-03 | 01:52:57
 • MoaLinn säger:  Nu förstår jag inte alls varför du reagerar Leroy. Jag tycker det Ragnar skrev var ett befriande perspektiv. I de allra flesta fallen går skilsmässor ganska så "bra" och föräldrarna har förstånd att sätta barnen före sin bitterhet och egna önskemål. Det är väl jätteskönt att det är så.  Sen tror jag också att han skriver sant i det att vårdnadstvister uppstår i destruktiva förhållanden. Någon av föräldrarna (eller båda) ljuger, bedrar och glömmer bort ungarnas väl och ve. Det är väl därför vi är här - på den här bloggen, i det här arbetet. Åtminstone är det så för mig.  Drömsituationen är väl när myndigheterna har lärt sig att se och förstå vem som ljuger och förtalar den andra parten grundlöst. Ibland är det en fader, ibland en moder. Och jag förstår varför det inte är lätt. Däremot kan jag inte alls förstå hur man kan komma fram till att modern är den goda föräldern i 95% av de fall där vårdnadstvist uppstår. DEN siffran är horribel. Särskilt som jag ser så många goda fäder som på grundlösa anklagelser blir av med ALLT. Och ännu värre är, kanske sätts i fängelse för brott de inte begått. Och blir stigmatiserade för all framtid.  Jag läste "När blodsbanden brister" förra året när du Daddy hade skrivit en inlägg om den. Det är en fruktansvärd bok. Och om det ligger det minsta sanningshalt i den så är det "sanningen" från en borderlinehjärna. Ur det perspektivet läste jag och mönstret kändes oerhört tydligt.  Nu har jag läst "Hotande närhet" (http://www.bokus.com/b/9188872904.html)om borderlinerelationer. Ska man sprida en enda bok till alla kvinnojourer och socialkontor - så sprid den. Både män och kvinnor kan bli drabbade av detta. Och inte så få av våra vårdnadstvister har minst en sådan person närvarande gissar jag. Själva relationen är talande. Mellan 5-10% antas lida av detta. Ungefär samma summa som delen av skilsmässor som leder till vårdnadstvist. Tänker jag.

  2009-11-03 | 09:49:28
 • Daddy säger:

  Det MoaLinn tar upp i kommentaren ovan om borderline störning tror jag är ytterst centralt och också en väg att lösa mycket av de problem som avhandlas här

  2009-11-03 | 11:13:54
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • MoaLinn säger:  Kan berätta en ljus nyhet också. Vi hade en kvinna från socialtjänsten i vår lilla stad hemma hos oss för att undersöka vår hemmiljö inför en eventuell flytt av hans barn, när nu huvudförhandlingen kommer upp.  Den kvinnan hade läst ovan nämnda bok så när min make berättade om det helvete han varit utsatt för så hade hon redan en god förförståelse för problemet och kunde relatera till det vi sa. Det kändes jätteskönt. Alltför många vi (och framförallt maken) mött har istället reagerat med okunskap och rädsla inför det faktum att han blivit anklagad för våld och incest. Och sen har de agerat utifrån rädslan inför dessa fenomen istället för att verkligen förstå.  Hon, en socialtjänstkvinna, var ett gott möte. Och hon skrev också en positiv rapport om vår hemmiljö. Det tackar vi för. Vi trivs ju själva så bra hos och med oss. :)

  2009-11-03 | 13:20:35
 • Afrodite säger:

  Det rör så sig i en av alla lokaltidningar http://www.sydostran.se/index.80116---1.html

  2009-11-03 | 15:04:54
 • Afrodite säger:

  ... rör PÅ sig... menade jag så klart.

  2009-11-03 | 15:05:52
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag har skickat iväg och ställt frågor till berörd myndighet idag angående saker jag undrat över. Jag skulle vilja ha lite svart på vitt i vissa frågor då det inte finns lätttillgängliga.  Frågorna lyder:  Hur många barn lever med skilda och separerade föräldrar idag?  Hur många fall av vårdnad tvister finns det idag?  Hos vilken förälder bor det flesta barnen?  Hur många underhållsskyldiga föräldrar finns det idag?  Hur många av dem som är underhållsskyldiga har

  skulden på underhållsbidraget gått vidare till

  Kronofogdemyndigheten?  Man kan ju alltid hoppas på svar.

  2009-11-03 | 20:01:16
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Leroy säger:

  Moa ! Jag reagerade dels på procenten - För det blir många som drabbas om man räknar i personer. JAg reagerade även på att Ragnar skrev så här: "Normala par sköter vårdnads/omsorgs-frågan utan inblandning av myndigheter och bråk. De tänker på barnens bästa. Vid alla tvister finns det minst en idiotförälder som enbart tänker på sig själv och drivs av hat, hämnd eller bitterhet. Glöm inte det."  Jag undrade om det var riktat. Ville att Ragnar själv utvecklar det hela.  Sen har du väl rätt i sak när du utvecklar det hela. Men antalet är inte litet och kostnaderna och skadorna enorma. Men att riskera att kalla någon som bryr sig för idiot är inte bra. (I tvist där två bråkar kan bägge bry sig, inte nödvändigtvis ha fel utan driva sin sak i god tro. Därför behövs utomstående proffs som kan sköta resonemanget utan att det slutar med lögn eller förtal. Hot eller våld.)  Leroy

  2009-11-03 | 21:15:25
 • Ulf Andersson säger:

  Postat av: Mikael Karlsson

  "Hur många av dem som är underhållsskyldiga har

  skulden på underhållsbidraget gått vidare till

  Kronofogdemyndigheten?"  Hej, Mikael.

  Jag är EN av dessa.  Vänligen,  Uffe från PappaRättsGruppen  2009-11-03 | 22:15:32
  Bloggadress: http://www.dads-r-us.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Skrev en debatt artikel till Aftonbladet (Igen) där jag påpekar några av bristerna i lagen, Det finns dock många fler frågor som är av vikt när det handlar om våra barn men jag tog bara upp en del av dem, Detta då man inte kan skriva hur långt brev som helst om detta, Dock har de aldrig tagit in några artiklar som jag skrivit detta beror nog på artikelns karaktär och natur. Dessa frågorna är nedtystade och man vill inte ta tag i dem. Här kommer min skrivelse så ni kan läsa den:  "Separerade barn glöms bort i politiken.  Barn som lever i ett förhållande där föräldrarna är separerade eller skilda. Dessa barn behöver stora stöd när det kommer till jämställdhet i sin situation. Med jämställdhet menar jag att båda föräldrarna skall bemötas lika. Oavsett om du är umgänges förälder eller boende förälder så borde båda stå lika inför lagen. Men lagen är skriven på partiska sätt och är inte förenliga med barnens bästa. Lagen är också skriven på ett sätt som skapar mer intriger mellan föräldrar. I vissa fall är den skriven på sådant sätt att en förälder inte behöver ta ansvar för sina handlanden. Några exempel är: Flyttning av barnet. En boende förälder kan flytta med barnet oavsett umgänges förälderns åsikt eller uppfattning i ärendet. Lagen säger då att det är umgänges föräldern som får ta ansvaret för hämtning och lämning. Det är alltså umgänges föräldern som får både bekosta och ta ansvar för detta enligt föräldrabalken. Detta gäller oavsett vem som flyttar. Ansvaret åligger umgänges föräldern. Om flytten överskrider tio mil kan man börja diskutera om kanske boende föräldern ska ställa upp men då i får det bero på boende förälderns ekonomiska omständigheter. Vad jag menar här är att en förälder skall stå för konsekvenserna av sitt eget handlande. Den som flyttar bör då stå för hämtning och lämning. Jag anser också att en flytt av barnet utan faktiska själ borde nekas av tex Tingsrätt. En förälder skall inte få möjligheten att flytta barnet från sin kommun på grund av att föräldern hittat ny partner eller dylikt. De enda anledningarna borde endast bero på viktiga frågor så som arbetssituation eller liknande.  En annan fråga som också är konflikt skapande. Barnbidraget, Om föräldrar kommer överens om att deras barn skall bo växelvis (Lika mycket hos båda), får inte den föräldern där barnet inte är folkbokfört automatiskt halva barnbidraget. Man måste vara överens om att dela barnbidraget för att umgänges föräldern skall få denna rätten. Jag anser då att barnbidraget borde slopas helt och staten spara in de pengarna eftersom man med en sådan regel visar att barnbidraget är förlegat och saknar värde. Syftet med barnbidraget är väl till för utgifter som tillkommer när man skaffar barn? Och om då barnet bor lika mycket hos båda så får ju båda föräldrarna samma utgifter. Då borde de ju ha samma rätt bägge två till bidragen.  Fler saker som inte är jämställda inför lagen är att en umgänges förälder inte beläggs med vite om denne uteblir utan anledning från umgänge som bestämts av domstol. Det kan dock (I vissa, fall inte så vanligt) boende föräldern bli. Alltså är detta inte heller jämställt. Jag menar att om man har dragit ett mål till domstol och tilldömts umgängesrätt skall man också utnyttja den rätten. Barnen blir fruktansvärt lidande av föräldrar som inte sköter den tiden de har rätt till med sitt barn.  Det finns mycket mer som inte är jämställt i situationer omkring barn till separerade föräldrar. Men politikerna och media blundar och vill eller vågar inte föra en debatt eller dialog i dessa frågorna. Jag har själv skrivit till ett parti och försökt lyfta frågorna med olika förslag samt frågor. Jag har inte fått svar en enda gång. Är verkligen dessa frågor så ointressanta för våra politiker att man inte bryr sig om att arbeta för våra barns bästa i dessa situationer? Att det finns några riksdagsledamöter från varje parti som försöker lyfta frågorna är ju bra. Men dom har ju knappast med vårat val av parti att göra. Jag får också känslan av att man försöker tysta och förbi se de motioner som inkommer till riksdag och regering beroende på vilken partitillhörighet den riksdags man/kvinna har när de lägger fram förslagen. Framför allt är det en mycket stor tystnad över lag i dessa frågor på politisk nivå.  Mikael Karlsson

  Vårdnads & Umgängeslagar

  http://www.vardnads-umgangeslagar.se "

  2009-11-03 | 22:23:01
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Daddy säger:

  MoaLinn påpekar även en annan sak som är viktig. Det finns tjänstemän på socialtjänsterna som faktiskt försöker göra ett bra jobb, trots kulturen som tycks sitta i väggarna på dessa förvaltningar.  Jag har ibland kritiserats för att jag brännmärker en hel yrkesgrupp, och kanske jag borde lyfta fram mer goda exempel.  Jag kan berätta att det i skåne som är ett föredöme vad gäller papparättsrörelsen har startats ett projekt som går ut på att kartlägga de olika socialtjänsternas förmåga att göra sitt jobb, och då framträder en bild av att det kan vara stora skillnader från kommun till kommun.  Exempelvis har det visat sig att Lunds kommun är ett riktigt skräckexempel. Där har SAMTLIGA utredningar under 2009 gått mammans väg.  Medan i Ystad är siffrorna 20 procent enskild vårdnad till pappan och 45 procent enskild vårdnad till mamman och i resten av fallen har gemensam vårdnad rekommenderats. Det är ju visserligen en bit kvar till en rättvis fördelning, men dom tycks ju åtminstone någorlunda ha förmågan att se utifrån ett barnperspektiv.  Sådant borde naturligtvis uppmärksammas och uppmuntras. Samtidigt får man inte glömma Docent Bo Edvardssons senaste avhandling där han skriver att bland alla barnvårdsutredningar han har granskat så har inte en enda uppfyllt kraven som man har rätt att ställa på en professionell utredning.

  Detta är jävligt skrämmande.  Mer information om projektet som startats i Skåne finns att läsa på www.minpappa.nu

  2009-11-03 | 22:45:34
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym svenskexpert säger:

  ...och stava till "statistik" kunde du inte heller...  "

  Postat av: Mikael Karlsson

  Postat av "Fegis" 2009-11-02 @ 11:56:09  Läsa statestik kunde du inte heller...  2009-11-02 @ 12:21:01

  "

  2009-11-04 | 04:08:32
 • Bur-q-ua12 säger:

  Ang. det som "Daddy" skrev, så är slutsatsen "dom tycks ju åtminstone någorlunda ha förmågan att se utifrån ett barnperspektiv." lite felaktig.  Ett par saker blandas ihop:  1.)

  att en vårdnadsutredning "går" en viss väg betyder inte per automatik att en vårdnadsdom (beslutat i en: domstol) går samma väg, även om det är vanligt förekommande...HUR vanligt borde ha redovisats först, liksom även hur det gick i domstolen i de fall du tänker på  2.)

  "att se utifrån ett barnperspektiv" behöver inte per definition innebära absolut rättvisa mellan föräldrar, eller hur?  Emellertid måste det självfallet till större rättvisa mellan föräldrar än idag och förhoppningsvis ligger det i linje med barnperspektivet.  Personligen anser jag att barn bör betraktas som just barn tills de är myndiga, d.v.s. arton år fyllda.  Dessförinnan måste föräldrarnas vilja väga tyngre än barnens.  /

  B12  "

  Exempelvis har det visat sig att Lunds kommun är ett riktigt skräckexempel. Där har SAMTLIGA utredningar under 2009 gått mammans väg.  Medan i Ystad är siffrorna 20 procent enskild vårdnad till pappan och 45 procent enskild vårdnad till mamman och i resten av fallen har gemensam vårdnad rekommenderats. Det är ju visserligen en bit kvar till en rättvis fördelning, men dom tycks ju åtminstone någorlunda ha förmågan att se utifrån ett barnperspektiv.  2009-11-03 @ 22:45:34

  "

  2009-11-04 | 04:22:16
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Mikael Karlsson säger:

  Postat av: Självutnämnd Anonym svenskexpert 2009-11-04 @ 04:08:32  Men jag kunde läsa och tyda statistiken i varje fall vilket i detta sammanhang var/är viktigare.

  2009-11-04 | 08:21:15
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Ingrid säger:

  Jag måste korrigera er lite angående "När blodsbanden brister". Den är skriven av kvinnan som tyckte sig gå igenom ett helvete - möjligen fick hon hjälp att skriva den, men människorna i boken är verkliga. Det vet jag med säkerhet eftersom jag träffat pappan ifråga. Han stämde till och med Norstedts förlag för att han ansåg sig lögnaktigt utpekad som barnaskändare och alkoholist. Han förlorade eftersom boken är skriven av en pseudonym och namnen i den är fingerade.  Historien är ju dock helt förvrängd. Sant är att pappan på alla sätt försökte få träffa sin son som mamman ville lägga beslag på helt och hållet. Han var väl egentligen bara en avelshingst och när hon fått barnet ville hon bli av med honom. Många myndighetspersoner förstod detta och därför fick hon inget gehör för sina falska anklagelser. Jag tycker detta framgår tydligt av boken, det som förvånar mig är att den fick ett sådant genomslag. Att både riksdagsledamöter och andra läsare tyckte att boken BEVISADE att pappan var en sexualförbrytare och att myndigheterna var i maskopi med honom. Att de la all sympati på den "stackars tappra mamman som ingen trodde på". Det säger en hel del om människors förutfattade meningar om mammor och pappor.  Efter flera års fruktlös kamp gav pappan upp. Han insåg att han aldrig skulle kunna få en bra relation med pojken och skrev under papper på att han skulle sluta tvista och slapp som motprestation betala underhåll.  Sorgen sitter djupt i hans hjärta och sist jag hörde av honom planerade han att skriva en egen bok om hur det faktiskt gick till. Kanske för att sonen en dag ska förstå att hans pappa faktiskt kämpade hårt innan han fick se sig besegrad.

  2009-11-04 | 10:16:21
  Bloggadress: http://inteutanminasoner.wordpress.com/
 • Bitten säger:

  Det här är väl bara delvis On Topic, men man undrar hur det hade sett ut om det varit MAMMAN som satt i rullstol?? Det här väl om något ett fall för DO??

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6065074.ab

  2009-11-04 | 11:21:04
 • Mikael Karlsson säger:

  Kopierar och lägger in mitt svar till artikeln på aftonbladet även här:  "Ponera att benny och bernadetta skulle separera, Skulle då inte Benny få lov att umgås med sitt barn i sitt hem för att han är rullstolsbunden? Detta är ju sjukt. Detta är en klar diskriminering av en individ eller det blir ju en diskriminering av två individer både Benny och hans barn diskrimineras av detta. En annan bit som också kan påpekas är ju att Benny och hans fru aldrig kan få de extra pengar som man får om man delar på föräldraledigheten 50/50. Detta för att han sitter i rullstol... Jag slår ett slag för att ni skall driva ärendet till sin fulla spets. Så här skall det inte få gå till."

  2009-11-04 | 11:46:28
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • "Daddy" säger:

  Jo att blodsbanden handlar om människor av kött och blod visste jag. Det kanske inte riktigt framgick av min beskrivning. jag känner till historien om pappan som försökte stämma Norstedts för förtal. Det var därför jag skrev om ännu ett kapat band mellan far och barn.  Dock var det inte mamman som skrev eländet själv utan en intressegrupp som kallas ATSUB och som består av s k "överlevare". Denna exremhatargrupp har vi ju erfarenhet av både du och jag Ingrid. Det var väl dessa som låg bakom sabotaget mot din förra blogg gissar jag. Dom är ju värre än ROKS t o m.  Himla kul att du är tillbaks on-line. Jag har saknat din blogg. Den lämnade ett stort tomrum efter sig. Om du vill får du gärna maila mig ett login till den. Hoppas att boken säljer i stor upplaga. Jag skall göra vad jag kan.  Vi hörs

  2009-11-04 | 13:08:02
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Leroy säger:

  Ja Daddy dom säger ju även att en som bryr sig skall hålla sig borta och på avstånd.  Så tråkigt om det visar sig att de faktiskt varit inblandade i sådan skit.  Attt de går över gränser för vad dom tror är egen vinnings skull eller personlig agenda.  De inte ser skillnad mellan vänskap och möjlighet att bygga broar i stället för att drivas av hat och påståenden.  Jag minns så väl när KÅB bad mig hålla mig undan.  När en utsatt pojke började prata om sin tro på kärlek.  När man vet vad en del av rörelsen gjort och bidragit till över tid.  Man borde nog självransaka och se till att ellement som är ute och cyclar får stå själva för sitt agerande och sina utalanden, ta avstånd.  Leroy

  2009-11-04 | 19:53:59
 • kicki säger:

  Jag tycker det är så tragiskt att läsa om föräldrar som medvetet berövar sitt barn den andre föräldern! Ska man se till barnets bästa så borde den förälder som bejakar barnets rätt till båda föräldrarna vinna boendet och vid behov vårdnaden. Det handlar inte om vilket kön föräldern har utan mer om vem av de två som kan sätta barnets behov i första rummet. Att använda barn som slagträ vid en separation är vidrigt.

  Självklart har jag också skrivit på namnlistan då jag hoppas att din kamp ska ge resultat, trots alla motgångar.

  2009-11-05 | 21:10:02
 • INGENTÖRS säger:

  Det jag undrar mest över är hur FÖRSÄKRINGSKASSAN kan få diskriminera männen på det vis dom gör.

  Man ger barnbidraget till mamman oavkortat och inför barnen.

  Pojkar och flickor lär sig under sin uppväxt att det är inte jämnlikt i vårat samhälle.

  Sedan har man en massa möten, kvoterar och diverse andra krystade lösningar.

  Man behöver inte vara nåt snille för att komma på hur det borde se ut va. Då skulle det om ett antal år se bra ut, men ve den som kommer med det förslaget.

  2009-11-21 | 18:28:59

Kommentera inlägget här: