daddys

Beware the fury of a patient man

Hundratals barn utsätts för sexövergrepp i samhällets vård

Kategori: Barn

hundreds of children in swedish fostercare sexually abusedFöreningen Samhällets styvbarn meddelar att resultaten av den pågående utredningen om vanvård i den svenska barnavården börjar komma fram. Utredningen pågår året ut men redan dom priliminära resultaten är alarmerande.

I SVT Rapport den 16 Oktober berättade Göran Johansson, som leder vanvårdsutredningen, att hälften av de drygt 400 intervjuer som sammanställts talar om sexuella övergrepp i fosterhem och på institutioner.

"Det bekräftar vad våra medlemmar berättat på våra möten, i brev och i telefonsamtal. De talar om en barndom med övergrepp, utnyttjande och vanvård". Säger en representant för föreningen som ser detta som en bekräftelse på vad dom redan anat.

Och precis då man inte trodde att läget inte kan bli värre så blir man ändå förvånad då man läser nästa mening i pressreleasen. "Göran Johanssom berättar också att de barn som berättade om detta inte blev trodda och att man skyddade förövarna." Det svindlar fortfarande att läsa sådant. Trots att man borde vara rätt härdad nu.

Dunkla drivkrafter bland "barnbeskyddarna"


Kan det vara så att det är just människor med tvivelaktiga motiv till varför man vill jobba med barn, som även just söker sig till denna bransch. Där kan dom uppenbarligen riskfritt stilla sina perversa böjelser (när dom inte är här eller på min namninsamling och skriver om dom), och dessutom få furstligt betalt under tiden. Pengarna står du och jag för via skattsedeln. Och det är inga små summor det handlar om. Enbart sveriges ca 500 privata så kallade HVB hem slukade över fyra miljarder av våra skattepengar i fjol. Lägg sedan de statliga instutionerna, familje och fosterhem på det, samt miljarderna som slängs bort på onödiga vårdnadstvister och lönerna för de mängder av människor som sitter och administrerar eländet, så blir det tydligt att vi alla tvingas betala en smärre förmögenhet ur vår gemensamma kassa för att hålla denna brottsliga verksamhet igång.

Enbart i Kungsbacka kommun jobbar över 150 människor inom "familj & individomsorgen". Själv har jag alltid tyckt att det är en konstig benämning på den myndighet som gång på gång visar att det i själva verket inte alls handlar om någon omsorg. Dom borde byta namn till "Familj & individ krossare".
HVB hem
Är det inte också sorgligt ironiskt att det så ofta är just de anklagelser som så ofta riktas mot oss fäder för just detta brott som i själva verket möjliggör detsamma? Mitt fall är bara ett av väldigt många där falska anklagelser används som vapen för att förstöra min och min dotters relation.

Det verkar nästan som att dom fäder som är mest engagerade och ovilligast att släppa kontakten med sina barnl, som också löper störst risk att fängslas oskyldigt. Vi ska inte mopsa upp oss och protestera å våra barns vägnar, då sitter vi löst till. Det är också min dotters fall ett talande exempel på.

Inte den enda konsekvensen

Denna artikel i Washington post bekräftar också bilden av att instutionsvård och annan form av vanvård får livslånga konsekvenser för de yngsta barnen.

WASHINGTON (AP) - Små barn som räddats från barnhem och omplacerats i goda fosterhem får betydligt högre resultat på IQ-tester än barn som blev kvar. Detta konstaterar ett unikt projekt i Rumänien som har djupgående konsekvenser för barns välfärd världen.

Enbart denna åtgärd betydde skillnaden mellan borderline och andra personlighetsstörningar och genomsnittlig intelligens för en del ungdomar.

Den viktigaste upptäckten i studien, barn som räddats från institutionsvård före 2 års ålder hade den största förbättringen - Detta ger viktiga nya bevis för att de första åren en känslig period för hjärnans utveckling, enligt det forskar team från USA som genomförde forskningen. "Vad vi egentligen talar om är vikten av att få barnen ur dåliga miljöer och placera dom i goda miljöer", säger Dr Charles Nelson III på Harvard Medical School, som lett studien som publicerades i December 2007 i tidskriften Journal science. "Ju tidigare barnen kommer ifrån den dåliga miljön, desto mindre sannolikt är det att barnet skall få stora problem", tillade han.

Unicef har nu börjat använda uppgifterna för att försöka påverka många länder som fortfarande är beroende av statligt drivna barninstutioner, att byta till fosterhems-liknande system. "Forskningen ger konkreta vetenskapliga bevis på de långsiktiga konsekvenserna av berövande av kvalitativ vård för barn," säger Unicefs barnskydds specialist Aaron Greenberg. "Den intressantaste delen av denna studie visar att den personliga omsorgen och behandlingen ett litet barn får effekter för dess kognitiva och intellektuella utveckling."

Att barnhem och instutioner inte är optimala för barns utveckling kommer inte som någon överraskning. Tidigare studier har visat att tusentals barn som adopterades under 1990-talet från smutsiga barnhem i Östeuropa, Kina och andra länder fortsätter att få allvarliga utvecklingsproblem även efter övergången till den nya välbärgade hem med ömma föräldrar.

Sverige kritiseras återigen av FN


Det är nu 20 år sedan Sverige skrev på och förband sig att följa FNs barnkonvention. Det löftet till FN var inte ens värt pappret som Göran Persson leende skrev det på. Fortfarande gäller svensk lag över barnkonventionen, vilket inte minst visar sig i upprepade förbrytelser mot artikel 12 som slår fast barnens rätt att komma till tals i frågor som rör deras liv.

För inte länge sedan släppte BRÅ en rapport om kvinnors brottslighet. Förvånande skriver man nu att mödrar är i majoritet gällande brott som barnmisshandel. Trots detta vinner dom ensam vårdnad i omkring 95 procent av alla vårdnadstvister där det föreligger "samarbetssvårigheter", som är den term som kvinnomaffian smart nog skrev in i lagen 2006.

Tänk efter....hur svårt är det egentligen att, om man vill sära på pappan och barnen, skapa "samarbetssvårigheter" om man är mor och därmed kan vara rätt säker på att tjäna på det? Man blir ju daltad med från den stund man med mascaran utsmetad av krokodiltårar kliver över tröskeln på familjerätten. svensk ungdomsvård"Nämen....har han det? Vilket uselt karlkräk!" Och så gapar man efter ännu mer pengar ner i det svarta hål som politikerna döpt till "projekt kvinnofrid". När får vi en lag om mansfrid?

När får vi skyddande boenden för fäder och deras barn? Tror ni verkligen inte att det behövs? Men inte ett enda kan man skrapa fram någonstans i hela landet. De barn som har en olämplig mamma lämnas helt i sticket. Eller så hamnar dom på en låst statlig instution, men även om dom hade fått världens bästa vård på dessa anstalter är det i regel alldeles för sent för dessa barn.

Här till höger är en bild på en av de isoleringsceller som fortfarande finns och används på varje anstalt. I dessa låser man in barn som inte beter sig efter det fastlagda mönstret i upp till 24 timmar. Var tionde minut skall man sedan gå och titta på dom genom en glaslucka i dörren. Detta gör vi mot barn så unga som 13-14 år. Det har till och med hänt att man sätter barn på dessa anstalter i brist på plats.

Flera barn som senare hamnat på ett häkte för vuxna säger att det är rena himmelriket i jämförelse. Jag tror dom. Jag har sett det själv. Jag har under ett år jobbat på en sån här instution. Jag har hört ångestskriken genom celldörren. Jag glömmer det aldrig så länge jag lever.

Var femte år granskas Sverige efter hur man efterlever barnkonventionens regler, och var femte år får vi oss en trött påminnelse om hur mycket vi brister. I år var det dags igen. Men Sverige svara som vanligt lätt urskuldande en massa floskler om hur duktiga vi är. Trots att  rehabiliteringen av unga med nuvarande metoder endast lyckas rädda ett fåtal, och dessa hade nog klarat sig till och med bättre utan den sortens hjälp.

Kom och tänd ett ljus


UnicefOm du bor i trakterna av Kristiansdag och vill göra en insats för barnen i vårt land, så boka in den 20 November i Almenackan. Då anordnar Pappa-Barn Kristiansdag en ljusvaka för att påminna om att vi faktiskt har ett stort problem. Pappa-Barn Kristianstad är trots namnet en helt fristående förening med egen styrelse och egna stadgar, och med en grundare som är en av dom största kämpar jag har träffat. Gud vad jag känner igen mig själv i hans trötta och ihopbitna ansikte. Han har också lyckats med mycket på kort tid.

Ni som inte kan komma men ändå vill stötta aktionen kan sätta in 30 spänn till en marshall via donationsknappen ovan så ser jag till att dom köps in och märks med era namn. Detta har ni mitt hedersord på. Och jag tror dom flesta nu börjar förstå att det faktiskt är värt ganska mycket.

Det blir aktiviteter hela dagen i centrum för stora och små, och sedan tänds ljusen på kvällen. Representanten från Unicef kommer att tala och påminna Sverige om att det är hög tid att lagstifta om barnkonventionen. Sedan blir det uppträdande av en viss "pappabloggare" med kompanjoner. Hoppas vi ses där. Alla organisationer som jobbar för barns väl har för övrigt inbjudits. Alla har tackat ja utom två....Rädda barnen och BRIS.


Det känns som att jag har haft rätt i mina farhågor om dessa två organisationer. Dom jobbar mer för den feministiska varianten av jämställdhet än för barnen. Precis som socialnämnderna i de flesta kommuner. Detta tankeätande virus har spritt sig och fått rejält fäste i hela samhällskroppen och det blir bara värre och värre ju fler manshatande queerteoretiker vi släpper in på våra daghem, i vår riksdag och på våra universitet. På Uppsalas universitet har det varit illa länge och det blir knappast bättre. Snart får dom inte släppa minsta avhandling ifrån sig förrän den har godkänts av genusexperterna. Det kanske redan är så illa förresten.

När mitt ombud gick juristlinjen i Uppsala hade dom infört genus i vartenda ämne. Detta innebar att en genusexpert blev inbjuden att föreläsa om vart och ett av alla ämnen som avhandlades. Då det var dags för skatterätt blev hela upplägget rätt skrattretande, men dom lyckades naturligtvis även inom detta ämne bevisa att män skulle ha någon slags gräddfil på kvinnors bekostnad. Det är nämligen det genusvetenskapen är till för att göra. Synliggöra detta enorma kvinnoförtryck vi har i Sverige som väldigt få av oss faktiskt har sett eller upplevt, men de flesta ändå tror på.  Inte så konstigt eftersom "sanningen" dagligen sprids av media, "experter" och tyckare i allmänhet. Att den är vinklad och hårt filtrerad tycks inte föresväva de flesta av oss.

Varför är ni förbannade på mig?

dad after divorce
Ni Ibis och Tomas som skriver elakheter om mig i kommentarerna och enligt uppgift även har ringt människor och uppmanat dom att ta avstånd från mig. Varför? Jag trodde vi ville samma sak? Hade det inte varit bättre att lägga den energin på att debattera med dom som är motståndare till pappors och barns rätt att umgås efter en separation? Vilket hot utgör jag och min lilla blogg mot er?

Likt mannen på bilden bredvid har jag offrat allt. Och precis som honom jag gjort det av kärlek. Kärlek till mina barn. Min inkomst är för närvarande 0 kronor i månaden, efter att försäkringskassan utan förvarning för någon vecka sedan drog in mitt lilla rehab bidrag som jag blivit lovad att få behålla till Maj. Nu kliar jag mig i skallen och funderar på hur fan jag skall få ihop detta utan att gå i personlig konkurs. Det finns ju alltid lösningar, men inga som inte tar lång tid. Därför blir det jäkligt krångligt när man plötsligt ett par veckor innan räkningarna skall betalas får veta att man inte får någon inkomst. Är det problem som dessa, eller möjligtvis allt gratis dygnet runt arbete jag lägger ner som gör att jag drar på mig missunsamhet och påhopp från dessa påstådda "kämpar" i papparörelsen?

Varför detta behov att slå ner på alla som på minsta sätt sticker upp och försöker åstadkomma någonting?  För mig är ni inget problem. Människor ser lätt igenom era manipulationsförsök. Det som intresserar mig framförallt är en sak.

Jag har debatterat många gånger med övertygade feminister och vet vilka tjuvknep dom gärna använder sig av. Nämligen exakt samma som ovanstående häcklare. Samma exakta manual. Ta bort fokus från sakfrågan. Slå ner stenhårt på minsta misstag. Anklaga mig för att göra ett uselt jobb. Beskriva mig som usel på journalistik. Förstora upp småsaker till enorma proportioner. Hitta något att smutskasta mig för bland alla hundratals artiklar jag skrivit. Ändå blir försöken bara patetiska. Men när argumenten tryter för den sortens människa blir han arg och börjar gå till personangrepp. Jag har bland annat utnämnts till psykopat på en blogg tillhörande en av styrelseledamöterna i Fi. Detta för att jag ställde en fråga om orättvisorna rörande statsstöd till kvinno respektive mansjourerna. Jag har loggen sparad någonstans. Om någon anser att det är viktigt så hör av er så rotar jag fram den.

Sedan har vi den anonyme klottraren som har bestämt sig för att sabotera den pågående namninsamlingen genom att göra den till ett forum för sina egna perversa fantasier. Det vrider sig i magen på mig när jag läser sån skit. Jag kan inte hjälpa det. Men som Mikael skrev i en kommentar. Detta tydliggör bara vilken sorts människor det är som dedikerar sina liv åt att bekämpa jämställdheten. Istället för att bejaka den. man kan ju undra dock vad denna störda individ grundar sina allvarliga anklagelser på? Och vad är motivet? Vill dom smutsa ner sin rörelse ännu mer?

Nu är det dags att resa sig


homerNi har säkert hört uttrycket "when the going gets tough, the tough get going". Nu är det tufft. Trots en dom som talar om ett skyndsamt återupptagande av umgänget, och som kom redan för 15 dagar sedan, händer absolut ingenting. Jag misstänker att familjerätten i Kungsbacka som utsetts som verkställande myndighet har med den saken att göra.

Men trots alltfler impulser som säger att jag inte kommer att orka så vet jag innerst inne att det är just i detta ögonblick och i just nu som jag absolut inte får ge upp. Jag skulle kanske lära mig att leva med ett sådant beslut, men jag skulle förlora allt hopp om ett harmoniskt och någorlunda lyckligt liv. Det skulle sitta som en gifttagg inne i mig. En tagg som river och skär, men inte går att plocka bort. Ingen bot, ingen kompensation, för alltid stämplad som en förgripare, precis som min dotters morfar. Idag verkar han mest knäckt och vill inte ha med saken att göra. Jag antar att han kämpat färdigt mot R:s mormor, och inte är sugen på en returmatch.

Vill du leva ett liv på knä?


Jag kan naturligtvis inte tala för andra men jag kommer aldrig att finna mig i att mitt barn misshandlas av de människor som tjänar bra för att vara hennes skydd. Hennes trygga famn i stormen. Att den famnen inte alls är trygg vet många redan, men däremot vet dom flesta inte hur jävla illa det verkligen är. Denna blogg, samt många andras har bidragit till att fler människor får upp ögonen för verkligheten. Sedan sprider det sig som ringar, men det går sakta. Denna blogg har, enligt den senaste veckorapporten från statcounter, haft över 2000 besökare den sista veckan. Detta är dubbelt så mycket som jag trodde och en glad överraskning. Samtidigt vinner en ung tjej från övre Norrland pris som årets bloggare med 50 000 besök i veckan. Hon bloggar vad jag förstår om sina naglar.

Tony Rickardsson skulle nog ha sagt något sånt här om han haft min blogg:
Määän jaaa ee inte bitter. Nä för fan....Jaa meeena...Naaaaglar? Ja tycker de ee beuuundransvärt att någon klaaarar att skriiiiva ett inlägg om daaan...om siiina naaaglar??...Ja meeena... huur många sätt finns det att beskriiiiva dom på?

Men nu vill jag gå från ord till handling. Därför har jag och några av mina nya men nära vänner bestämt att vi startar en stiftelse under namnet "Daddys". Namnet är bra eftersom det är plural, vilket ju betyder "Pappor", det vill säga fler än bara jag. Även om jag kanske får dras med tilltalet "Daddy" i framtiden också.  Jag välkomnar fler att joina mig i denna kamp för barn och föräldrars mänskliga rättigheter, det finns dock ett "men"...

a real manJag vill inte jobba med personer som fortfarande tror att det skall gå att "prata" socialtjänsten tillrätta i fall då dom öppet diskriminerar. Det lyckades visserligen med Härryda socialtjänst i fallet med 11 åringen som felaktigt omhändertogs via LVU och sattes på Vassbo HVB hem i Uddevalla. Han kommer att nu att få flytta hem inom kort. Men enligt pappan som upplevde soc i Härryda både före och efter fallet uppmärksammades på min blogg, så hade den nog ett ganska stort finger med i det spelet. Offentlighet är det enda dessa människor fruktar. Vilket leder mig till nästa punkt.

Jag vill inte jobba med människor som ännu inte förstått att det inte hjälper att ligga lågt, som man alltid blir rådd. Det är motsatsen som är det effektivaste. Öppenhet. Bara ordet får vilken korrupt socialsekreterare som helst att darra. Alla ni som tror att jag, genom att fullständigt visa upp mig naken på nätet, gräver min egen grav. Jag tror ni kommer att bli motbevisade till slut. Men det är naturligtvis endast spekulation. Jag går dock på magkänsla i det här fallet. Samt ett samtal som mitt ombud har haft med en chéf i Kungsbacka socialförvaltning. Men mer om det senare.

Jag vill inte heller jobba med människor som accepterar ett liv på knä inför dessa familjerätter och domstolar. Jag vill jobba med människor som står upp oavsett orkanstyrka. Visst, alla ramlar vi då och då, men dom starka reser sig igen efter dom har vilat ett tag. Jag vill jobba med människor som inte räds det vapen, kallat fruktan, som dom använder mot oss.

Daddys kommer att vara öppet för alla medlemmar som vill stötta oss, dock kommer ledningen att screenas noggrant. Därav också orsaken att välja stiftelseformen. Föreningar som bildats i ett försök att skapa förändring drabbas i de allra flesta fall av inre splittring efter ett tag. Eftersom styrelseplatserna utses genom val så kan alla som är minsta lena i truten till slut bli invalda och sen är cirkusen igång igen.
För att undvika risken med "nedsmutsning" i ledningen kommer Daddys att styras i just stiftelseform, vilket mer liknar ett bolag till styrelsesättet. Vilken väg denna idé tar har jag ingen aning om, men att det är hög tid att försöka agera, det vet jag. Idéerna finns också. Det enda som saknas är pengar. Alla som vill stödja denna idé kan bidra med ekonomisk hjälp via donationsknappen som finns längst upp till höger, eller genom att man hör av sig och erbjuder hjälp med saker som måste göras. Alla bidrag kommer att redovisas öppet här på bloggen, om inte bidragsgivaren själv undanber sig detta. men då kan gåvan ändå redovisas anonymt. Om denna plan har någon chans att lyckas, vet jag inte.

Den som lever får se...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Mikael Karlsson säger:

  När det gäller ekonomin har vi ett mycket gemensamt problem du och jag Jocke.  Jag får 230:- denna månad.. förra månaden fick jag 0:- . Jag pluggar och får då ingen hjälp från socialen. Själv är jag kluven.. skall jag då tvingas sluta plugga för att få socialhjälp i ca 3-4 månader och sabba mitt liv ännu mer än vad jag redan gjort. Jag pluggar för att få en utbildning så att man kan bli attraktiv på arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen hjälper inte till med utbildningar. Sånt får man fixa själv... Man hamnar alltså i ond cirkel... Hur löser man umgänget denna helgen... en tanke som börjar bli tröttsam att ha.. Likgiltigheten börjar sätta in och till slut sitter man eller ligger man som mannen på den bilden du visade ovan.. Då har man förmodligen gjort att Ibis med sina likar mår bättre tills de hittar nästa offer att peta på...

  2009-10-21 | 18:29:13
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • susanna svensson säger:

  Intressant läsning det jag reflekterar mest över är nog uppgifterna om att barnhemsvistelse påverkar barns inlärning undrar vad det beror på att svenska barn som vistas största delen av sin vakna tid på institution faktiskt halkar efter mer och mer i skolan. Ditt initiativ med en stiftelse är utmärkt tyvärr har jag samma erfarenhet som dig när det gäller föreningar. Det bliren massa tjafs om petiteser sen är helt plötsligt styrelsen splittrad i två fraktioner som inte kan sammarbeta och sen splittras föreningen. Tyvärr ser min ekonomiska situation nästan lika illa ut som din. min nettoinkomst har minskat med drygt 6000 sedan jag blev arbetslös men jag har samma utgifter som innan. Den dagjag hittr ett jobb igen så lovar jag att skänkaen liten slant.

  2009-10-21 | 18:37:05
 • Leroy säger:

  Joakim!  Jag tycker det är så viktiga frågor du lyfter och jag kan inte fatta att det finns folk som ifrågasätter att rättvisan inte skall få vara det som lyfts.  Du lyfter såväl LVU frågan och kämpar för utsatta barn i allmänhet men även för att du och din dotter skall få.  Trotts det usla samtal jag hade på Familjerätten häromdagen. Där jag blev påhoppaad som vanligt trotts fastställt umgängesavtal i Tr.  Har jag för första gången fått VAB för min dotter som jag inte ens har tillerkännts Gemensam vårdnad för.  Det som sas i samtalen hos Fr. ger mig rysningar och kommer så klart att rendera en del samtal och klargöranden.  Jag har liksom du valt att välje att prata sanning.  Sen om man i ren desperation tvingas klä av sig så naken som du gjort och en del har svårt för detta.  Kan faktiskt inte förstå riktigt vad kritikerna bygger sina case på. Men de får väl förklara sig.  Om dom kan.  Leroy

  2009-10-21 | 18:52:42
 • Leroy säger:

  Hoppas så klart att du och Ibis mfl ser att fler och fler föräldra organisationer arbetar tillsammans för att myndigheterna snabbare skall agera.  En intressant tråd har startats hos Pappaliv om Barnahus.  Flera alternativ nämns.  Leroy

  2009-10-21 | 18:56:07
 • Tommy Jonsson säger:

  Jag ställer uppp med en marshall men klara inte knappen här uppe.

  Desstom med 1 000:- till stiftelsen Daddys. Skapa gärna en maillingtlista för kapandet av den.

  2009-10-21 | 19:47:02
 • Tommy Jonsson säger:

  Daddys Stiftelse!

  Det är inte slantens strorlek som gäller utan "slanten". Dessutom är vi många som vill jobba för saken.

  2009-10-21 | 19:53:13
 • Mikael Karlsson säger:

  Synd bara att domän namnet daddys.se är upptaget.

  2009-10-21 | 19:55:56
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Ibis99 säger:

  Tja om elakheter räknas för att man inte håller med om allt du skriver... Så vist har du riktigt rätt herr bloggägare...

  Nåja om jag inte minns helt fel så skrev jag en gång i din blogg när du stod anklagad för övergrepp och ingen trodde på dig... Då skrev jag riktigt elakt om att det värsta som en människa kan bli utsatt för är att inte bli trodd och menade dig herr bloggägare....  Men vist någon vid jarri har du hängt ut.. någon vid thomas med mig hängde du ut som onda personer...  Men se upp herr bloggägare för inte alla som gör sin tunga brun för din sak tillför något för din skull utan det handlar som vanligt i ego syfte att "ragga" medborgare till sin egen sak...  Sen om du vill fortsätta fälla galla o svavel så inte mig emot.... Var och en är skyldig till sina handlingar som det så fint heter...  Klart jag reagerar också på uthängande av yrkeskårer som man ingår i men inte är en av dem trots att det nästan går att utläsa som att det handlade om alla...  Nej jag är ingen kvinna trots att du skrivit så om mig för min e-post adress...  lycka till herr bloggägare och kanske du ska ställa dig en god fråga... Varför krånglar dom flesta tjänstemän mot dig... jag tror inte det är för att dom är "mamma lojala" utan att det dels beror på din blogg samt kanske ett "beteende" mot dessa vid personlig kontakt... Kanske du upplevs som hotfull mitt i din kampanda...  Såg även herr bloggägare att du inte anser att du är skyldig till inläggen.. o så fjantar du nåt om "ingen ansvarig utgivare" hmm någon har huvudansvar för "blogg.se" och någon kommer att hållas ansvarig för denna blogg med dess inlägg... Så bli inte förvånad om det kommer något mot just dig för att du inte håller bloggen "clean" Det är ju trots allt du herr bloggägare som har och äger verktygen för detta.  Har du ens ägnat en tanke om att det är delvis denna eminenta blogg som till viss del gör att din dotter får vänta länge på att få träffa dig...???  Men vad är det man skriver och säger... vist alla goda råd är bra men det är du herr bloggägare som faktiskt med yttersta verktyget att följa alla goda råd och ta ansvar eller skaffa dig ett "helikopter perspektiv"  Vad kan du göra herr bloggägare för att förändra din sak.. inte vad du kunde gjort utan vad du kan göra för att se framåt tänkande och inte bittert titta tillbaka.... SE framåt med nya tag utan att försöka sätta dit varje person du möter som inte faller i din smak i åsikt eller beslut....  Lycka till herr bloggägare  //ibis the troll

  2009-10-21 | 20:36:50
 • Ibis99 säger:

  Hoppas dock att jag missuppfattat det där med stiftelse o daddy... Är det tänkt att varje pappa i detta landet ska bilda egen förening eller stiftelse...

  Gisses i så fall för alla dom som vill se pappor på knä sitter jue faktiskt och klappar händerna och skrattar... Tänk så enkelt det blir för dem att kväva motståndet mot dessa.... Dom behöver inte göra ett smack för det fixar alla små enmans shows föreningar/stiftelser själva genom sitt agerande utan någon helst strategisk tanke alls...  Varför inte göra det enkelt att göra slag i saken om att varje pappa som hamnar i tvist per automatik tilldelas en egen förening/stiftelse och en hörna som det går att skrika sig hes och trött i.  //trollet ibbe som undrar hur enmans shower blir starka i sitt påverkande????

  2009-10-21 | 20:55:01
 • Ibis99 säger:

  Hoppas dock att jag missuppfattat det där med stiftelse o daddy... Är det tänkt att varje pappa i detta landet ska bilda egen förening eller stiftelse...

  Gisses i så fall för alla dom som vill se pappor på knä sitter jue faktiskt och klappar händerna och skrattar... Tänk så enkelt det blir för dem att kväva motståndet mot dessa.... Dom behöver inte göra ett smack för det fixar alla små enmans shows föreningar/stiftelser själva genom sitt agerande utan någon helst strategisk tanke alls...  Varför inte göra det enkelt att göra slag i saken om att varje pappa som hamnar i tvist per automatik tilldelas en egen förening/stiftelse och en hörna som det går att skrika sig hes och trött i.  //trollet ibbe som undrar hur enmans shower blir starka i sitt påverkande????

  2009-10-21 | 20:56:03
 • Leroy säger:

  Ibis hur skulle du själv gjort om du inte ens fick känna lukten av ditt eget barn.  BAserat på påståenden och att myndigheter inte agerar, eller då dom agerar agerar fel.  Inte ser till den som kanske har lämplighet och förmåga och man agerat på den som påstått och sen väljer att gömma sitt ego eller sin myndighet bakom sekretess och tro att det inte handlar om liv.  Hur skulle du själv gjort?  Leroy

  2009-10-21 | 20:56:05
 • Leroy säger:

  Ibis !  Allt fler ser de övergrepp som begås och barnen blir drabbade.  Över könsgränserna. Vad är det som får dig att ifrågasätta?  Varför enbart försöka kritisera, påstå? kan du inte vara konstruktiv och försöka bidra?  Hur skulle du själv agerat, eller hur har du agerat?  Varför är du engagerad och skriver?  För vems skull?  Leroy

  2009-10-21 | 21:00:49
 • Leroy säger:

  Ibis !  Allt fler ser de övergrepp som begås och barnen blir drabbade.  Över könsgränserna. Vad är det som får dig att ifrågasätta?  Varför enbart försöka kritisera, påstå? kan du inte vara konstruktiv och försöka bidra?  Hur skulle du själv agerat, eller hur har du agerat?  Varför är du engagerad och skriver?  För vems skull?  Leroy

  2009-10-21 | 21:01:23
 • Mikael Karlsson säger:

  Leroy... Bry dig inte om att lägga ner energi på denne personen du nämner.. det är inte denne värd. Bättre att fortsätta som innan.. stötta Jocke och lägga vår energi på honom i stället.

  2009-10-21 | 21:17:40
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Leroy säger:

  Mikael.  Jag tycker nog Ibis borde förklara varför och för vems skull som skrivs.  Då han/hon väljer att ifrågasätta eller se allt detta som ett spel och inte en verklighet.  Jag vill verkligen veta utifrån vilken verklighet man påstår eller kritisera en person som vågar stå upp och ifrågasätta icke agerandet av myndigheter.

  I både sitt eget case och angående LVU eller så oavsett kön.  ? Vad personen själv skulle gjort eller har gjort som den tycker är bättre alterantiv eller agerande.  Så kom igen Ibis förklara dig och ge din ståndpunkt vinkling av det hela!  Leroy

  2009-10-21 | 22:02:37
 • Mikael Karlsson säger:

  Jo men det e ju så Leroy att ALLA vet ju vem Ibbe är, Alla som har någonting med papparörelserna vet ju vad han håller på med och vilka han representerar. Då är det bättre att nonchalera den lilla fjollan och i stället fortsätta skriva som om nollan inte fanns.  Ibbe har ju bara en enda uppgift i sitt liv.. Sabotera alla (Nästan alla) andra organisationer utom en. Varför jag menar att det är bättre att bara förbise vad han skriver... Jag läser inte ens vad som står i det han skriver längre.. det räcker att jag ser hans namn så scrollar jag förbi och läser nästa inlägg.

  2009-10-21 | 22:44:20
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Tommy Jonsson säger:

  Mikael ja

  2009-10-21 | 23:11:38
 • Tommy Jonsson säger:

  Mikael jag gör som dig.

  2009-10-21 | 23:14:02
 • Leon säger:

  Daddy..  Blocka den där psudonymstackaren "ibbis/fenix-nånting".

  Hon sitter nog ute i skogen med sin lilla nettop och surfar i sin egen värld (läs sinnesvärld).  Hon var bl a den som såg till att Pappa-barns föredetta forum raserades pga hon inte kunde sluta kladda ner sina egna illasinnade radikala synsätt på att pappor inget är värda. Hon ville indoktrinera i samtliga läsare att respektera hennes kvinnliga överintelligens.

  De flesta kvinnor är oerhört intelligenta, dock inte hon (ibis).  Du besparar dig, och dina läsare värdefull bandbredd på att slippa scrolla förbi sånt skräp som hon skriver.  mvh

  2009-10-21 | 23:15:27
 • Daddy säger:

  Att blockera användare går inte. Att blockera ett IP nummer går, men det är lätt att byta nu för tiden.  Jag visste inte att Ibis är socialassistent. Det förklarar ju åtminstone fientligheten mot mig. Hon har ju rätt i att jag går hårt åt en hel yrkesgrupp. Det kanske finns en och annan inom kåren som försöker göra ett bra jobb. Det blir emellertid inte lätt med den kultur som tycks råda på landets socialkontor idag. Däremot vet jag två stycken som har sagt upp sig just av detta skäl.  Min poäng är att även om jag blir socialsekreterare och börjar jobba i morgon, så skulle jag få problem om jag utmanade den rådande världsbilden på kontoret. Jag har trots allt lite erfarenhet av att jobba med socionomer.  "Daddys" fick in sitt första bidrag idag. 300 kronor från en läsare. Även om 300 inte räcker för att förverkliga mina idéer så känns denna gåva ändå märkligt symbolisk. Det är liksom att man fattar att nu är det på riktigt...vet inte om jag gör känslan begriplig?  En mail lista är under konstruktion. Du kan vara lugn för att du finns med Tommy.  Tack till alla som skriver på namnlistan och stöttar denna viktiga fråga. och till slut måste jag få fråga Ibis, menar du att det är rätt av socialtjänsten att separera mig från R, för att jag skriver om deras metoder på min blogg?  Är det ett vedertaget sätt att sköta sitt jobb inom socialtjänsten? Att straffa barn för att deras föräldrar skriver kritiska artiklar om deras sätt att arbeta?  Jag antar stt du inte heller är någon större fantast av Bo Edvardssons böcker, men i den avhandling som jag publicerade ut sist här så står det att en förälder inte skall dömas ut enbart för att den framför kritik mot socialtjänsten.  Mycket möjligt att du har rätt. Att det är min blogg som är obekväm och att socialen hämnas genom att göra så här. jag hoppas inte det dock. Och ärligt talat så tror jag utfallet hade blivit detsamma oavsett. Kom ihåg att när dom polisanmälde mig för ofredande så hade jag inte skrivit ut deras namn eller skrivit en rad om deras arbete. Så det kan inte ha varit hämnd som var motivet då i alla fall.  Mina barn är viktigast av allt i mitt liv. Därmed kan man ju inte bara vända ryggen åt resten av ungarna som lider därute, såsom jag uppfattar att du föreslår herr socialsekreterare. Om jag ser ett barn som far illa och inte gör mitt bästa för att hjälpa så vore jag inte mänsklig. Tro mig då jag säger att jag sett och hört om allt för många redan. Då måste man som ansvarig vuxen och förälder säga ifrån. Många gör det på de sätt dom kan. Även jag.  Som Astrid Lindgren skrev i Bröderna Lejonhjärta. "Det finns saker man måste göra, fastän man är rädd. Annars är man bara en liten lort".

  2009-10-22 | 00:32:30
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Ibbe är inte socialhandläggare... Försöker nu denne få er att tro det med? Något jag lärt mig av denna människa igenom tiderna är att Ibbis försöker vrida och vända och få folk att tro vissa saker.. Han försöker också få igång spekulationer så att allt skall låta som paranoida tänkanden från de andra skribenterna.  Jag mailar över ett litet bevis om vem Ibis är till dig Jocke (Kan inte lägga upp det här).  När du skriver om olika IP, jocke så stämmer det, Ibbis är en person som alltid gömmer sig bakom olika mailadresser samt Proxyservers som skapar anonymitet (tror han). Vet inte hur många gånger förr denne använde sig av det när han sänkte Pbs forum.  Men för guds skull tro inte att Ibis är Socialhandläggare för det är denne inte.

  2009-10-22 | 02:00:54
  Bloggadress: http://www.vardnads-umgangeslagar.se
 • Ibis99 säger:

  till Leroy: Jag skriver för intressets skull o för att jag har en åsikt...  Till många: Kanske det är därför man bör vara anonym efter som det finns en del som har kontrollbehov och beteende att till varje pris ta reda på vem personer är och vad dom jobbar med. OK ni får väl spekulera i om jag är man/kvinna... Har det igentligen betydelse eller sitter vissa fast i genus och klagar samtidigt på det. Har det betydelse om någon är socialhandläggare,snickare eller what ever...  Till bloggägaren: Skrivit det innan o skriver det igen... Att vända på det och se till att myndigheterna jobbar för dig når du knappast genom att ge dem däng hela tiden. Säger inte att det ska vara så men kanske man ska öppna gluggarna lite och faktiskt inse att det finns människor i olika yrkeskårer. Dom kommer knappast att försöka hjälpa till utanför sin skyldighet eller ta några initiativ om dom samtidigt känner sig krängta eller påhoppade... Men det är klart att känner du att den strategi eller the way o running your case funkar som du gör nu så vist fortsätt så med din kamp. eller så lägga om allt för att pröva en ny metod som funkar bättre.  Till Micke: Skicka du bevis... Hoppas du skickar 100% allt och inte den vanliga där du väljer ut delar för att passa dina åsikter eller för att skydda dig.... Du gör säkert bloggägaren en tjänst också genom att ta energi från denna med en massa om PB-forum... Bra stöd o som vanligt sug i dig energi som du brukar.. Dig (gubben i lådan är jue faktiskt en av de bästa tillgångar i landet... Absolut bör du representera barns rättigheter eller föräldrars... Kanske på fyllan med Hur var det nu.. som vanligt utslängd eller bannad med byxorna nere och kommentaren... nu struntar jag i detta och svävar iväg...  2009-10-22 | 06:26:48
 • Afrodite säger:

  Joakim skrev:

  "När får vi en lag om mansfrid?"  Googla på detta (Mansfrid)så får ni se om det finns något som motsvarar det som är kvinnofrid.

  Jag kan inte hitta det, men det jag däremot hittar är massor av träffar då det gäller att hjälpa män som tex misshandlar till förändring.

  Det är absolut inte fel.

  Men just det med mansfrid som har samma innebörd som kvinnofrid verkar inte finnas.  Jag har ofta läst att någon har kränkt kvinnofriden, men inte läser jag att mansfriden är kränkt.  Vad är egentligen en kvinnofrid?

  Varför finns det inte en mansfrid?

  Finns det en barnfrid?  Jag skulle kunna rada upp hur många exempel som helst där barnfriden utan tvekan skulle vara kränkt och flera olika anledningar.  jag läser även nu och har gjort innan att det finns de som tror/vet/misstänker att Joakim inte får träffa sin dotter just på grund av denna blogg.

  Det anser jag i så fall vara helt vidrigt av diverse myndighter att ta ut sin hämnd på Joakims dotter.  Kan det verkligen vara sant att socialtjänsten och andra myndighter hämnas genom barnen?

  Precis som många...  2009-10-22 | 06:58:52
 • Sara säger:

  Kvinnor kan lika bra som män - undrar vad förespråkare av könsmaktsordning ska försöka skylla på i detta fall....

  http://www.expressen.tv/nyheter/Utrikes/1.1751075/kvinnor-overfoll-och-misshandlade-soldat

  2009-10-22 | 07:37:44
 • Nils säger:

  Ibis har uppenbarligen problem med IQ o EQ. Dock finns det en poäng med att försöka samla krafterna.Som intresserad "utomstående" kände jag att strulet kring pappa-barn inte har gagnat saken.Jag har ingen insiderinfo kring vad det bråket handlade om men jag är rätt säker på att "motståndarna",dvs manshatare o de som tror att mammor är offer osv, har tjänat på bråket. Å andra sidan har jag ingen överblick över om det stämmer att massa pappor driver sin kamp för sig själva. Men det känns som en mänsklig svaghet-alla vill ha sin gräsklippare. Om det är så att den här bloggen o Johan kan vara embryot till något mer landstäckande-Fine. Ex vore det ju guld med en samlad "klagomur" riktad mot övergrepp inom socialtjänsten. Typ: Uppfattar du dig o ditt barn felbehandlat av socialen-Ring/mejla hit.

  2009-10-22 | 08:56:25
 • Ibis99 säger:

  Det var en gång en kvinna som satt i en hörna på internet med knuten hand i fickan o skrek.. "kvinnofridslagar" och hon fick det.... Eller var det engagerade människor i åsikt som jobbade stenhårt tillsammans för att få till det med kvinnofridslagar??? Kvinnofrid,mansfrid ehhh ja men vad är det för fel på människofrid?? Måste allt handla om genus frid??  Sen blir det alltid lustigt med kommentaren "kvinnor kan" hmm javist kan vissa kvinnor precis som män.. Men är det en ursäkt eller ett sätt att sopa problemen undermattan... Det har väl ingen betydelse igentligen om det är hon eller han som gör... Det handlar väl om att någon gör och att det är ett problem?  Bloggen jaja... Lägger man ut känliga uppgifter eller hänger ut människor måste man vara medveten om att det finns en andra part som inte gillar och kommer att se efter om det går att göra något för att det inte ska fortsätta... Då lägger man sekretess så bloggägaren inte får del av saker som i sin tur påverkar att när han behöver driva sitt case där det ska drivas så saknar han uppgifter... Inte så svårt att räkna ut och handlar inte om hämd. Hämd är bara frågan om att ge igen tand för tand eller mer...  Sen om en tjänsteman blir uthängd och samtidigt vet med sig att den inte behöver komma med konstruktiva förslag eller initiativ då lär den inte göra det för den känner sig felbehandlad...  Sen kan man inte sitta och hyckla utan att förstå varför myndigheter handlat som dom gjort i frågan om anklagelserna mot daddys i sex övergrepp... Hade varigt i ett fall där sådana uppgifter kom fram och myndigheterna hade lämnat ut barnet och det skulle visa sig vara sant med anklagelserna så skulle säkert vissa sitta och säga... fy för leden för myndigheter o hur kunde dom...  Men som sagt ska väl börja hålla med om och sitta o hejja på bloggägaren... Skriv mer,sätt dit fler o anmäl anmäl o allmänt vara tjohej mot allt o alla som inte håller med... Jag behöver inte ta konsekvensen av att inte få träffa barnet o må taskigt... inte ni heller... Bara bloggägaren och hans val han kanske gör utifrån dom hejja på och goda råd han påverkas av... I skrivande stund är det 234 dagar sedan han fick träffa barnet på ett naturligt sätt... Kör hårt och hets hets så kanske vi får ojja oss när det står 300 dagar med...  //trollet ibbe som har en åsikt... Har rätten till den åsikten.. Tänker behålla åsiktsfriheten och inte vika sig för någon diktatoriska hotiska kolla upp vem det är o ge sig på för man har en annan åsikt.

  2009-10-22 | 09:22:22
 • Ibis99 säger:

  Nils: Ja just det... Vist har jag problem med IQ o EQ för att du skriver det.. Eller är det jobbigt med någon som inte håller med?? Mega stort ASG  Helt rätt Nils o lägger mig ner på knä och tillbedjer Nils det stora upplyftande oraklet av upp höjt IQ....  //trollet ibbe som har problem med IQ o EQ men trots det rätt till åsiktblink

  2009-10-22 | 09:33:43
 • Afrodite säger:

  Jag ser fortfarande att det är fullständigt vidrigt OM det skulle vara så att myndigheter straffar ett barn (i detta fall Joakims dotter) för att hon har en pappa som vägrar hålla käften, ligga lågt, vänta på att tiden skall hinna i kapp osv.  Jag kan verkligen förstå din tanke Ibis och du har förmodligen rätt i det du skriver, tyvärr.  Har du rätt så skulle vi kunna se det som att myndigheterna använder sig av Joakims dotter på ett gisslanliknande sätt.  De har tilloch med gått så långt så att i en mycket viktig förhandling där det handlar om ett barns liv så väljs viktig fakta bort och en dom kommer till utifrån antagande och det har inte tagit hänsyn till fakta.  Jag tror att denna Gerg Möllers har gjort sig skyldig till lagbrott.  Läs detta Joakim skrev:

  "Det interimistiska beslutet blev enligt mammans önskemål umgänge 4 timmar varannan helg med övervakning. Skälet till detta var enligt fru ordförande att man i socialtjänstens utredning kunde utläsa att jag eventuellt kunde ha ett "sexuellt gränsöverskridande beteende". Jag fattar inte vilken gräns hon pratar om, eller på vilket sätt jag skulle ha överskridit den? Men ordalydelsen är tagen direkt ur socialtjänstens utredning. Vidare står det i domen att det pågår en överprövning om åklagarens beslut att lägga ner ärendet. Det är osant. Överåklagaren har inte ens beslutat om det skall öppnas en överprövan än. Åtminstone såvitt jag vet. Det står vidare att "Joakim Ramstedt accepterar NN som kontaktperson". Det är osant. Vad jag sa var: "henne kan jag acceptera, dock inte ett sådant beslut".  Slutligen avslår domare Gerd Möllers återigen min ansökan om att få ta del av polisens förundersökning. Detta med motiveringen att det "inte finns anledning att tro att dessa uppgifter skulle tillföra vårdnadsmålet några uppgifter av betydelse". Samtidigt säger hon att hon ju inte kan veta vad som ligger i anklagelserna. ÅhejÅhå, det är tur att Sverige inte har upphöjt barnkonventionern till lag. Då skulle hela vårt barnskyddarsystem rasa ihop.  Tänkte jag skulle visa ett praktexempel på hur en socialtjänst under press inte drar sig för att orma och slingra sig ur greppet, hellre än att erkänna att dom har gjort fel. Lögner och floskler är ingenting man drar sig för att använda. Inte heller tycker man sig skyldig att svara på alla frågor. Tydligen tycker socialtjänstens personal i Kungsbacka att detta är ett korrekt handlande i ärenden som rör barn och deras liv och framtid."  Hur kan detta vara möjligt?  Jag kan sätta min vänstra hand (jag är vänsterhänt) på att det finns så många föräldrar som kan vittna om att det sker lagbrott i deras fall.

  Oavsett om det handlar om en pappa eller en mamma.  Detta som Joakim tar upp är så otroligt viktigt för alla barn, då det finns så otroligt många barn som kränks och som ses som icke egna individer utan ett arbetsmedel.  Varför?

  2009-10-22 | 09:48:56
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Nils:  Jo visst har det gagnat dom som är fientliga emot dem som bryr sig. Men så skall man inte förglömma att efter Ibbes intåg i Pappa-Barn, Blev han förlåten då han ursäktade sig med att anledningen till sitt uppror inne på pappa-barn var för att visa att forumet behövde en moderator.  Men jag tror att om vi alla kan nonchalera Ibbelille från så blir det nog snart ganska tyst omkring denna människa.  Han e som en durasell-kanin svara honom och batterierna laddas.  Ni är så många fler som vet bättre än Ibbe och då är det bättre att nonchalera dennes inlägg, För det gör i alla fall jag, Läser dem inte ens.

  2009-10-22 | 13:55:17
  Bloggadress: http://www.makalosa-pappor.se/
 • Anonym säger:

  Ibis du svarade: "Jag skriver för intressets skull o för att jag har en åsikt..." det var ett kort svar på alla frågorna:  "Vad är det som får dig att ifrågasätta?  Varför enbart försöka kritisera, påstå? kan du inte vara konstruktiv och försöka bidra?  Hur skulle du själv agerat, eller hur har du agerat?  Varför är du engagerad och skriver?  För vems skull?"  Ändå kritiserar du andra för det dom gör och hävdar sen själv åsiktsfrihet. Är det inte daggs för förändring när så många fel görs i utredningar?  Sen tror jag nog att du har rätt till viss del då en del utpekade lägger sig i försvarsställning och inte erkänner begångna fel.  Men att begå sådana här fel gång efter annan och det inte betraktas som tjänstefel är ju dåligt.  Leroy

  2009-10-22 | 13:57:15
 • Nicko säger:

  Ja, det svindlar när man tänker på hur många barn som blivit utsatta och blir utsatta för övergrepp i Sverige och världen runt.  Det mest fruktansvärda är att barnen inte blir trodda, varken av polis, åklagare, domare eller socialtjänst, sina familjer eller övriga när de genom ord eller handling berättar vad som har skett dem, eller föräldrar /närstående som negligerar sin egen oförmåga att se sina sexuellt gränsöverskridande handlingar gentemot barnen.

  Det är inte bara på institutioner osv barn och ungdomar blir utsatta för övergrepp. Övergrepp sker även hemma hos de som ska skydda dem mot faror, hos de egna föräldrarna.

  Som någon skrev, så ses barnen som arbetsmedel - oftare än så ses de som ägodelar fria att nyttja på olika sätt.  Det var inte länge sedan som fruktansvärda siffror på antalet barn, framtaget av FN, som blir utsatta sexuellt och dessutom fotade/filmade under övergreppen.

  Det finns ett antal bloggar som hyllar pedofili och övriga filer samt försvara rätten att få vara pedofil el annan form av fil.

  Det finns ett antal människor som blir anmälda för sexuella övergrepp/handlingar mot barn, men aldrig blir fällda eller äns satta under utredning. Det är bedrövligt!

  Se bara på BRÅs siffror!

  Då är det tur att vi har Barnahusen, som är ett steg i riktningen att stödja barnen i att våga berätta om vad de har varit med om! All expertis samlat under samma tak, för att barnen ska slippa bli dragna till olika institutioner. Här kommer de till samma trygga hus, barnvänligt utformat osv.  Det går inte att jämföra barnhem i Rumänien, Asien eller annorstädes med de HVBhem och andra institutioner vi har i Sverige.

  Dels finns inte samma grundförutsättningar i form av näringsintag, läkarvård, personalantal osv.

  Dels har institutionerna olika inriktningar och är uppbyggda runt olika samhällssystem med olika synsätt.

  Det man har sett jorden över, är att barn reagerar positivt på att leva i familjer istället för på institutioner med flera vårdare. Det är därför som bla många barnbyar har tillkommit på flera håll. Där lever barn i små grupper med en “mamma” eller “pappa”, eller både en “mamma och pappa” under sin uppväxt.  Blir imponerad över att alla organisationer som arbetar för barnens väl har blivit inbjudna att delta i Kristianstad!

  Du skrev vilka två som inte har tackat ja - det gör mig och säkert flera mycket nyfikna på vilka fler som är inbjudna och som kommer!  Av vilken orsak är du avundsjuk på en kvinna för att hon vinner ett pris?

  Är det för att hennes naglar är finare eller för att hon är kvinna?  Igår ondgjorde du dig över att Liza Marklund haft någon form av politiskt mål med sina böcker, tidigare och idag skriver du själv om ditt “politiska mål.”

  Igår ondgjorde du dig över att Liza Marklund har skadat människor, du själv skadar människor på din väg.

  Du ska starta upp en stiftelse, som kommer att vara helt centralstyrd med dig som överhuvud och gudfader.

  Du rättfärdigar dig, håller långa försvarstal till ditt försvar, sparkar på än den ena och än den andra och beskyller alla som inte håller med dig för att vara både nedsmutsande och annat.

  Var ligger skillnaden?  Ibis, fortsätt att ha åsikter och skriv ned dem!

  2009-10-22 | 15:05:11
 • Ibis99 säger:

  Micke: Tja behöver du en kommentar om ibbelille?? Nåja inte jag som myntade "gubben i lådan" på denna blogg... Föreslår att du går iväg och spelar lite biljard eller nåt... och denna gång behåller byxorna på....  Leroy: Att ifråga sätta är ganska handlingskraftigt tanke om att är det rätt väg man kör.. Behövs det lite finjustering eller ny strategi...  Men vist för bloggen saken framåt och det blir bra så då är det väl bara att köra på...  UTREDNINGAR? När det gäller den biten så förekommer fel och brister.. Men så är det så att det handlar om uppgifter inhämtade dels personligen som utredare. Men även uppgifter från andra.. Glöm inte att det handlar om att det finns människor som sitter bakom utredningarna.. Felfria människor.. hmm undrar jag Leroy om dom finnes... Glöm inte att det är ganska vanligt att dom som får en utredning eller emot sig klagar för att dom inte fick som dom ville.. Sällan man hör att dom som får/fick som dom ville gnäller och klagar...  Leroy du menar väl inte på fullt allvar att utredningar ska skötas statiskt och efter en strikt mall utan möjlighet till sunt förnuft och flexibilitet i utredningarna.. Det handlar om individer med olika bakrund och behov.. Inge massproducerad statisk radio som har lite kvalitets problem som behöver utredas.....

  2009-10-22 | 15:23:51
 • Mikael Karlsson säger:

  "Nicko skriver: Det går inte att jämföra barnhem i Rumänien, Asien eller annorstädes med de HVBhem och andra institutioner vi har i Sverige."  Jo vi kan jämnföra dem, Våra HVB hem är minst lika illa skötta som de i tredje världen. Våra hem har inte utvecklats på säkert 40-50 år. Det är samma press på de barn som placeras på ett hem som det var på 50-60talet.  Nån som glömt detta:  http://daddys.blogg.se/2009/october/hundratals-barn-utsatts-for-sexovergrepp-i-sa.html  kritkefter15-aringssjalvmord?lid=is_search549588&lpos=3&queryArt549588=barn&sortOrder549588=0&doneSearch=true&sd=22634&from=siteSearch&pageArt549588=0" rel="nofollow">http://svt.se/2.22577/1.1664966/hardkritkefter15-aringssjalvmord?lid=is_search549588&lpos=3&queryArt549588=barn&sortOrder549588=0&doneSearch=true&sd=22634&from=siteSearch&pageArt549588=0  Dom var eller är ju knappast ensamma. Jag tror att om man sätter sig och djupgräver i detta kring HVB hem så kan man nog hitta både det ena och det andra.  Det allra sjukaste i det hela är att det oftast drivs i Privat regi. Alltså nån som skall gå med vinst på dessa barns bekostnad.

  2009-10-22 | 15:49:19
  Bloggadress: http://www.makalosa-pappor.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Det blev nått fel på den översta länken (förstår inte varför Daddys länk kom där)  Denna länken ska det vara:  pavardhembegicksjalvmord" rel="nofollow">http://nyhetskanalen.se/1.983990/2009/05/07/flickapavardhembegicksjalvmord

  2009-10-22 | 15:52:01
  Bloggadress: http://www.makalosa-pappor.se/
 • Leroy säger:

  Bra med lite svar på frågorna Ibis.  Ingen är felfri. Men nog behöver dom lite struktur och mallar att arbeta utifrån hos Fr. De kan ju inte remitera till obligatoriska utredande samtal idag. De kan inte arbeta med riktade specifika insattser där föräldrar har skyldighet att delta.  Allt sker på frivillig basis och då kan det bli heltokigt om en som kan babbala babbalar på. De agerar enbart på den som höjer rösten och påstår inte den som kanske har bästa förmågan.  Leroy

  2009-10-22 | 17:04:05
 • Afrodite säger:

  Om ni inte sett Ett fall för Louise som gick på kanal 1 21.30 så rekommenderar jag er att se reprisen.

  2009-10-22 | 22:27:56
 • Josef Boberg säger:

  <em>"Den som lever får se...</em>

 • Nicko säger:

  Mikael

  Jag märker att du inte är insatt i varken hur det är på institutioner och HVBhem i Sverige eller på institutioner och barnhem utomlands.  Ibis

  Du har så rätt i att den som får utredningen emot sig är den som klagar värst och anklagar alla för att vara emot den som faktiskt utretts som den sämre föräldern eller vad det nu är.

  2009-10-22 | 23:13:01
 • Mikael Karlsson säger:

  Kommer defenitivt att göra det Afro, Missade det trotts att jag ville se detta avsnitt.

  2009-10-22 | 23:13:26
  Bloggadress: http://www.makalosa-pappor.se/
 • Daddy säger:

  Nej Nicko Ibis har fel. Eftersom du uppenbarligen inte gjort dig besvär med att sätta dig in i vad som har hänt i mitt fall så får jag väl berätta det igen.  Då jag i våras blev anklagad för något brott som inte ens existerade, och fråntagen umgänget trots att inga anklagelser förelåg vid det tillfället, så började jag skriva om mitt ärende på denna blogg. Innan dess skrev jag mest om annat och postade inte ut någonting som kunde utpeka någon. Jag försökte vara den sansade parten i tre år innan dess. Jag anklagade ingen för någonting. Jag krävde inget mer än min umgängesrätt, jag bråkade inte. Jag var artig och proper vid varje möte med socialtjänsten, och bjöd på kaffe då dom gjorde sitt hembesök under den förra vårdnadsutredningen.  Men då dom slänger en insänd och berättigad orosanmälan om en flicka som uppenbarligen redan då mådde dåligt av allt jävla bråk och tjafs, och istället polisanmäler mig utan grund. Då får jag nog och berättar öppet om deras metoder.  Mamman har ända från början anklagat, ljugit, manipulerat och spelat teater, men det är inte hon som har fått utredningarna emot sig.  Kom igen och snacka då du har tvingats stirra in i diskrimineringens fula tryne själv. Och maktlöst tvingats åse hur ditt barn sakta går under i vårt barnvärnande socialtjänst.  Men om du är kvinna är chansen mindre att dom ger sig på dig. Hur som helst så har det ju uppenbarligen intre hänt än, för då skulle du inte kunna vara så förtjockad i roten som du är.  http://www.newsmill.se/inlagg/2009/10/21/gud-bevare-barnen-och-papporna-nu-borjar-de-jobbiga-hogtiderna

  2009-10-23 | 00:12:32
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • L.P säger:

  Nicko...  När det gäller socialas utredningar,så är det oftast UF som drabbas negativt,ofta används det olika termer för att minska kontakt/relation mellan barn/förälder och på sikt utesluta UF ur barnet/barnens liv.(förklaring följer nedan)  Familjerättens sk.riskbedömning är en del av socialas utredning,och som används inom sociala som ett verktyg för att utröna riskerna som omger barnet/barnen,vilket är jättebra,om det hade varit som så att sociala´s riskbedömningar hade baserats på sanning och fakta......  Men så är det inte,utan istället baseras en riskbedömning på vad som berättas för utredaren(oftast en kvinna),och i extremt många ärenden,så påstår,ljuger och förtalar föräldern (oftast en mamma) allt vad h*n kan,och i de dessa ärenden så förekommer det påståenden,lögner och förtal som bedöms som risk,därmed så blir dessa påståenden,lögnerna och förtalet till ett verktyg/vapen som används mot den utsatta föräldern(oftast fadern)..  Med andra ord,så blir påståenden,förtal och lögner,till ett vapen som gagnar den föräldern (oftast en mamma) som använder sig av sådana här medel,syftet är ALLTID att stänga ute den andra föräldern,utan att man tar hänsyn till hur konsekvenserna för barnet blir,vilka ofta utvecklas till ett trauma för barnen som utsätts för detta beteende,och som sedan följer dessa barn upp i deras vuxenliv.  Det handlar om att barn och deras föräldrar separeras ifrån varandra med hjälp av påståenden,lögner och förtal,som därefter backas upp av socialas utredningar..  Det behövs införas mened i dessa familjemål som tas till domstol,för att få ett slut på alla påståenden,lögner och förtal,som drabbar både barn och föräldrar.  Om inte detta sker,så kommer många,många fler barn att få lida i det tysta.........  //L.P  www.pappa-barn.se  För barns rättigheter till båda sina föräldrar.  2009-10-23 | 01:33:10
 • Afrodite säger:

  I dag skall domen i det sk Solna fallet komma.  Jag håller tummarna.

  2009-10-23 | 05:50:50
 • Nicko säger:

  Jag har inte kommenterat ditt fall i mina inlägg - utan ditt inlägg.

  Det är intressant att läsa Ibis inlägg.

  Ibis verkar komma med mycket kloka budskap, inslagna i lite rå ironi, humor och personkänndedom.  Jag undrar fortfarande: vilka är de övriga organisationer som har blivit inbjudna och tackat ja till manifestationen?

  Alla var inbjudna skrev du - vilka är alla?  Vad gäller utredningar och gnällande över resultatet: Det visar bara att Ibis har rätt.

  Är man nöjd gnäller man inte och då har man utredningen på sin sida.

  Är man missnöjd gnälls det mer eller mindre.

  I vissa fall går det totalt över styr när världen tycks säga otäcka sanningar från många håll.

  Det är egentligen inga märkligheter.  Det mest märkliga är väl när man skriker högljutt över att barn inte blir trodda när de berättar om sexuella övergrepp, för att klaga över att det faktiskt finns människor som lyssnar på barns berättelser och anklaga dem för allt från kidnappning till inlåsningar.

  2009-10-23 | 06:51:00
 • Afrodite säger:  Joakim skrev:

  Det lyckades visserligen med Härryda socialtjänst i fallet med 11 åringen som felaktigt omhändertogs via LVU och sattes på Vassbo HVB hem i Uddevalla. Han kommer att nu att få flytta hem inom kort. Men enligt pappan som upplevde soc i Härryda både före och efter fallet uppmärksammades på min blogg, så hade den nog ett ganska stort finger med i det spelet. Offentlighet är det enda dessa människor fruktar."  Menar du att hem, betyder hem till sin pappa?  Jag läste ditt blogginlägg igen och upptäckte att jag missade denna bit.  2009-10-23 | 07:06:17
 • Mikael Karlsson säger:

  "Nicko skriver: Vad gäller utredningar och gnällande över resultatet: Det visar bara att Ibis har rätt.

  Är man nöjd gnäller man inte och då har man utredningen på sin sida.

  Är man missnöjd gnälls det mer eller mindre.

  I vissa fall går det totalt över styr när världen tycks säga otäcka sanningar från många håll.

  Det är egentligen inga märkligheter."  Svar:

  Så kan det nog vara i vissa fall (MÅNGA FALL), Men det finns fall där det begås rena slakten på en part (Oftast pappan) och om den parten då tiger still och inte meddelar sitt missnöje så lär ju detta fortgå.  Man förbiser fakta, ljuger och ändrar uppgifter för att stötta en part (MÅNGA GÅNGER) så att den andra parten blir (OFTAST) helt utesluten som förälder i flesta fall är det pappan och barnet som blir offer för dessa beteenden.  Det finns handläggare som sitter och undanhåller eller inte för ner anteckningar som är av vikt bara för att barnet skall följa med den ena parten (Oftast mamman) vid en separation oavsett hur viktig den andra parten kan vara för barnet.  Det du skriver är ett rent påstående av din uppfattning och stämmer som sagt kanske i vissa fall men lång i från alla.

  2009-10-23 | 07:52:36
  Bloggadress: http://www.makalosa-pappor.se/
 • Anette Jakobsson säger:

  Afrodite.  Pojken du frågar om kommer att friges den 28 oktober och det har fattats ett formellt beslut om tvångsvårdens upphörande.  Skälet som anges är att.  -Inget har framkommit som visar att Pojken skulle fara illa av att bo med sin far!!  2009-10-23 | 10:49:48
 • Daddy säger:

  Om du vill ha en lista över samtliga föreningar, organisationer och politiker som fått en inbjudan till den 20 November så vänd dig med fördel till www.pappa-barn-kristianstad.se. Det är dom som är anordnare.  Glädjande nog verkar det som att Rädda Barnen nu kommer också. Inte BRIS dock. fullständigt program finns på ovan hemsida.  Jag har inte klagat över att människor har lyssnat på barn. Tvärtom efterlyser jag det. Det är nämligen en rättighet enligt barnkonventionen. I Sverige lyssnar vi dock inte på barn. Inte på mitt och inte på andras. Vi förhör dom med ledande frågor i ett visst syfte. Det är inte samma sak.  Ja R***y kommer att få flytta hem till sin pappa fr o m den 28 Oktober. Plötsligt skriver härryda soc att i den "utredning" som gjorts under hans mardrömsvistelse på Vassbo så har inget kommit fram som visar att pappan skulle vara olämplig på något sätt.  Dom ville gärna att jag tog bort de inlägg här där R***ys namn nämns. Jag har så gott som jag kunnat anonymiserat honom, men det går inte helt och hållet med mindre än att jag tar bort alla artiklar helt och hållet.  Men det känns i alla fall som att "Daddys" har lyckats hjälpa i alla fall ett barn. Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för oss.  Låt mig få citera en intressant text skriven av Den numera avlidne PC. Jersild:  "Den andra upplysningskritiska rörelsen, här för enkelhets skull kallad postmodernism, är inte lika oskyldig. Den började visserligen som ett försök att ifrågasätta etablerade filosofiska föreställningar om verkligheten, men landade snart i budskapet att inga sanningar existerar. Postmodernismen utmålade sig som en torped mot Upplysningens bas, förställningen att det finns en verklighet oberoende av oss. Naturvetenskapen blir meningslös utan hypotesen att det finns en verklighet som vi genom trägen forskning kan närma oss, men kanske aldrig få det slutgiltiga greppet om.  Finns ingen verklighet, ingen "måttstock", blir alla förklaringar lika giltiga, eller ogiltiga. Det går inte längre att gradera utsagor om någonting. Svulstig retorik ersätter argumentation. Jag mötte häromåret en kulturchef som hävdade att bokstäverna i det periodiska systemet, kartan över grundämnena, vore lika "sanna" också om man blandade om dem hur som helst.  Tillbakaträngda humanister och samhällsvetenskapare ansåg sig äntligen ha ett effektivt vapen mot förnuftstron. Nu skulle den framgångsrika naturvetenskapen hängas ut som bluff. Alla som trodde sig ha något att vinna, bland dem många vänsterpolitiker och inte så få genusforskare, lockades av den nya antivetenskapen. Alla försök till biologiska förklaringar kunde i ett svep avfärdas som "biologism". För nu handlade det inte längre om filosofi utan om makt, tjänster och anslag.  Så kom gammal sumpig villfarelse att gå hand i hand med akademisk postmodernism. Var och en blev sin egen vetenskapskritiker. Ty givetvis kunde det inte finnas några som visste bättre än andra om verkligheten egentligen inte existerar.  För att återställa en anständig tankeordningen, självkritisk men inte nihilistisk, och med sund respekt för fakta, är en bok som "Vetenskap eller villfarelse" ovärderlig. Bidragen är välskrivna och lättlästa. Var och en kan få förklarat för sig att ufo inte finns, att astrologi inte är en vetenskap i paritet med astronomi, att parapsykologin - om det låg något i den - borde ha levererat resultat för länge sedan. Att slagrutan kan förklaras rationellt med hjälp av muskelfysiologi. Att fysik och mystik inte går att smälta ihop till någon sorts världsförklaring. Att om en undersökning pekar på att homeopati skulle kunna vara bättre än sockerpiller, så finns det tio som talar däremot. Och så vidare.  Inte minst vill jag rekommendera Jesper Jerkerts slutkapitel, Att undersöka kontroversiella fenomen. Enkelt och pedagogiskt förklaras hur lätt det är att gå på oseriösa påstående. I grunden handlar det om att ifrågasätta, att inget ta för givet, att inte falla i farstun för svepande förklaringar.  Man skulle önska att Vetenskap eller villfarelse bleve obligatorisk läsning på alla gymnasier. Gärna också på journalisthögskolan."  2009-10-23 | 11:10:05
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Afrodite säger:

  "SOLNA fallet"  HR domen gav pappan ensam vårdnad.  Detta uppmärksammade "fallet" är nu äntligen över.  Jag är bara så glad.  Och den 28:e kommer äntligen en son hem till sin pappa (men det var väl då förbaskat vilken tid det skulle ta då).  Vilken fredag!!!!  2009-10-23 | 13:10:33
 • Even säger:

  Jag hoppas precis som du Afrodite att hovrättdomen nu sätter punkt för en tvist som knappast kan ha varit bra för barnet.

  Dessvärre finns det en risk att den tappande parten kan få för sig att ta lagen i egna händer.

  Se länken till Saknade Barns Nätverks blogg, ännu ett barn som kidnappats av en förälder som fråntagits vårdnanden.

 • Afrodite säger:

  Even:  Ja det är ju självklart en stor risk att hon tar barnen och gömmer sig.

  Jag hoppas att alla runt barnen nu helt enkelt gör det omöjligt för mamman att försvinna.

  Att de på något sätt motar Olle i grind.

  Hon lär ju överklaga till HD, men då hoppas jag att de gör som i så många andra fall dvs tar inte upp det.  Här är målnumret till de som vill ha domen: Mål nr

  T 3506-09

  Svea Hovrätt.  Jag vet ju också att det finns så otroligt många fall (bland annat när det gäller min sambo och hans son) där domen inte följs utan förhalas och utmanas ideligen.

  Det borde vara straffbart i den bemärkelsen att ett verkligt straff utdöms när domen inte följs, inte bara ett "så får du inte göra, fy på dig".  Jag följde din länk och jag kan bara med sorg konstatera att det ännu en gång har skett.  Vad i hels friden är det som är den stora drivkraften till att göra något som det mamman här gör mot dottern.  2009-10-23 | 14:09:16
 • Poff säger:

  Ytterligare en gång dyker upp någon sådan där pappa organisation/förening/stiftelse eller vad det nu är, dessa organisationer är som röksvampar, de poppar upp väldigt många och snabbt går det, men det går lika snabbt upp i rök och sporerna sprider sig, ska ni slå världsrekordet? Tror USA toppar just nu, men lilla Sverige ligger inte så långt efter. Lycka till med det ni försöker skapa  Poff där gick jag upp i rök :)

  2009-10-23 | 15:40:37
 • Even säger:

  Afrodite:

  Tja, det kan man fråga sig. Är det när en förälder kommer till insikt att denne inte är oumbärlig, varken för den andre föräldern eller för barnet, som det brister och världscentrum förskjuts?  Många gånger brukar separation/umgänge/barnens boende sällan vara något större problem förrän X:et en dag hittar en ny kärlek, då brukar helvetet braka lös.

  Och i kölvattnet kommer anmälningar om misshandel, övergrepp och en stämning om EV som ett brev på posten.  Nästa vecka släpper förlaget Ingrid Carlqvists bok "Inte utan mina söner" där Ingrid beskriver det fenomen som leder till att vårdnadstvister urartar.

  2009-10-23 | 16:21:00
  Bloggadress: http://www.bokus.com/b/9789197738262.html
 • Daddy säger:

  Intressant att du nämner Ingrids bok. Jag håller precis på att läsa den. Jag har som enda bloggare i landet fått exklusiv rätt att recensera och publicera utdrag ur boken den 29 Oktober. Den släpps dagen därpå.  Aftonbladet fick ensamrätt bland dom tryckta medierna.  Domen är en seger på det sätt att nu kan feministerna och de som sympatiserar med den nuvarande apartheidpolitiken inte längre hävda att PAS inte är ett vedertaget begrepp i Sverige.  Tyvärr tycks inte hovrätten riktigt ha förstått vilken allvarlig misshandel av barn detta är. Om modern hade misshandlat barnen fysiskt skulle hon troligen inte ha belönats med ett sånt rikligt umgänge. Ändå är PAS en misshandel som oftast sätter djupare spår i ett barn än stryk.  PAS är att lära barn att hata sig själva.

  Finns det värre misshandel än det?

  2009-10-23 | 17:07:41
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • L.P säger:

  Tycker denna artikel är aktuell i och med att den förklarar vad PAS är och beskriver på ett enkelt sätt hur en förälder använder sig av metoden för att utesluta den andra föräldern ur det gemensamma barnet/barnens liv med alla medel,utan hänsyn till barnet/barnen,eller tanke på hur svåra konsekvenser det får för barnet/barnens fortsatta utveckling,anknytning och relationer.  http://www.dn.se/insidan/barn-kan-fas-att-hata-sin-pappa-1.160748  //L.P  För barns rättigheter till båda sina föräldrar.  2009-10-23 | 18:11:40
 • Mikael Karlsson säger:

  Poff.. Kan du nämna någon annan (Pappastiftelse)? Organisationer känner vi till men stiftelser har jag inte tidigare hört talas om?!?

  2009-10-23 | 19:01:22
  Bloggadress: http://www.makalosa-pappor.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag låg i natt och glodde på tv (Lider av sömnbrist). Då kom det en nyhetssändning där man pratade om ett barn (Papperslöst) som kommit till Sverige. Barnet (En liten tjej på 6år) hade fått akuta magsmärtor och blivit tvungen tillsammans med sin mamma att uppsöka sjukhus.  När de kom fram till akuten blev de inte ens insläppta då de inte hade (Papper). Det bästa i denna intervjuv var att man markerade från medias håll att SVERIGE INTE FÖLJER BARNKONVENTIONEN. Frågan är hur regeringen kommer att ändra på den punkten. Jag blev rätt tagen av denna intervjuv med barnet.  Ska se om jag hittar nått om det på Nätet.

  2009-10-23 | 19:32:16
  Bloggadress: http://www.makalosa-pappor.se/
 • Nina säger:

  PAS är fortfarande inte godkänt som någon form av diagnos i Sverige.

  Hur nu en diagnos kan sättas på någon man inte äns har träffat...?

  Däremot har PAS förpassats till de mörka hyllorna i USA, där man i flera stater inte äns får nämna PAS under förhandlingarna.

  PAS är en teroi, framtagen av den pedofilvänlige Gardner.

  Hans metoder att ifrågasätta barn kanske tilltalar vissa, men inte mig.

  Om ett barn berättar om övergrepp, ska en vuxen säga till barnet: Vet du vad du gör nu? När du berättar sånt här, så kan den du påstår ha begått övergrepp hamna i fängelse. Inte vill du väl att X hamnar i fängelse? Du kan väl inte mena att du vill det?

  Gardner är orsaken till att flera ungdomar har begått självmord.

  Garnder själv ansåg att det inte var fel med pedofili, utan det var samhället det var fel på.  PAS är en pedofilvänlig teori, framtagen av en pedofilvänlig man.

  2009-10-23 | 19:42:26
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Nina: På vilket sätt är PAS pedofilvänligt? Att gardner var pedofilvänlig i vissa av sina uttalande det stämmer men på vilket sätt stödjer PAS pedofili?

  2009-10-23 | 19:54:52
  Bloggadress: http://www.makalosa-pappor.se/
 • Leroy säger:

  Nina det är känt av många att man inte får prata om PAS,Gardner eller Alinering för det anses komma från Papparörelser eller ped vänliga personer.  Jag har förstått det och har respekt för dessa tolkningar men låt då de som drabbas få prata om otillbörlig påverkan. Både om myndigheter som påverkas av vad en part påstår och av de barn som drabbas i syfte att hävda sin egen rätt före annan parts, eller i syftet att fördröja förhindra utredningar görs eller dommar följs.  Leroy

  2009-10-23 | 19:55:07
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag kan påstå att jag inte är förtjust i den tolkning man gör i det PAS relaterade Dokument (som är skrivna av Lena Hellbom och som alla Pappa-föreningar stödjer sig på). Man könsbestämmer den som utför Alieneringen

  Vad tycker ni andra om vi slutar använda ordet PAS och i stället försvenskar det hela? Använda till exempel förkortningen FA (Föräldra-alienering)?  Här är en bättre tolkning av PAS (Föräldra-alienering).

 • Leroy säger:

  Det går att läsa på Engelska sidan hos Mothers for Justice :  http://www.mothers-for-justice.net/gardner.html  De argument som ges där angående PAS och Gardner kan man välja att beakta. De arbetar trotts detta med Fathers 4 Justice och drabbade barn.  De har gjort fantastiskt fina Video om vikten av att man arbetar över gränserna mot myndigheternas övergrepp. Man verkar ha kommit lite längre i dessa länder föräldrar emellan. :  http://www.mothers-for-justice.net/  Se gärna den sissta videon på deras sida.  Leroy

  2009-10-23 | 20:18:25
 • L.P säger:

  Nina..  Alla fördömer övergrepp som misshandel,pedofili m.m  MEN när det gäller psykisk misshandel så är det inte ett problem som tas på allvar,trots att det är en misshandel som riktas mot barn,och av föräldrar,och att barn påverkas därigenom att ta ställning emot sin umgängesförälder(oftast),och gemensamt med dessa fall är att det oftast är boendeföräldern som utövar misshandeln mot barnet..  Konsekvenserna för dom barn som utsätts för denna typ av misshandel är ofta mycket svåra,och helt omöjliga för barn att värja sig emot,speciellt mindre barn 3-10 år,då dom befinner sig i en sk.beroendeställning till förövaren som misshandlar dom,PAS är också ett sätt att beskriva hur bl.a föräldraalinering och umgängessabotage utförs och där man faktiskt kan dra flera paralleller mellan föräldraalinering och umgängessabotage.  Och i och med att misshandel riktar sig mot barn och som är helt värnlösa och som inte kan skydda sig,så bör misshandeln betecknas som grov.  Och syftet med föräldraalinering och umgängessabotage är ALLTID att utesluta den andra föräldern ur barnets liv.  //L.P  www.pappa-barn.se  För barns rättigheter till båda sina föräldrar.  PS..Nina..glöm inte bort Mikaels fråga till dig.

  2009-10-23 | 22:28:45
 • Mikael Karlsson säger:

  Statestik Ensamvårdnad :  http://www.vardnads-umgangeslagar.se/index.php/ensamvardnad-2008

 • L.P säger:

  Tack för statistiken,Mikael....  Mvh  //L.P

  2009-10-24 | 00:26:45
 • Mikael Karlsson säger:

  Inga problem LP.

  2009-10-24 | 01:09:24
  Bloggadress: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3863
 • Dogmatist säger:

  Jag ansluter mig gärna till stiftelsen (och namninsamlingen), Daddy.  Kontaktuppgifter återfinns i bifogad länk.  Några synpunkter dock:  1.) (ang. namnet:)

  "Daddys" är inte, som skrevs, plural...det är inte ens korrekt engelska.  Pluralformen är: "Daddies", även om tanken med pluralform i namnet är god, då ämnet omfattar många föräldrar och barn i Sverige.  2.) (ang. "personlig konkurs", citerat längst ned:)  Staten vill ju uppenbarligen försätta föräldrar av minoritetskön (enl. SCB 31/12 2008 var män i Sverige ca 1.1% färre än kvinnor: "http://www.scb.se/Pages/TableAndChart__262459.aspx") och andra "misshagliga objekt" i personlig konkurs, gärna igår eller i förra veckan.  Konkret exempel:

  om en förälder har förlorat ett verkställighetsärende, som h*n (kul uttryck men "hen" finns redan) inledde med främsta syfte att få träffa sitt/sina barn), så bör h*n, i egenskap av s.k. "tappande part, räkna med att i sin brevlåda omgående mottaga ett brev, på ytan/kuvertet "diskret".  Ett brev från den s.k. Rättshjälpsmyndigheten (/RättsStjälpsmyndigheten), i vilket finns en

  BETALNINGSAVI i storleksordningen 28 000 kr...att betalas inom några veckor.  !  Den process, som innebär att en förälder prövar en lagakraftvunnen vårdnadsdom och sina rättigheter som just förälder, är således förenad med EKONOMISKT RISKTAGANDE, utöver det psykiska lidande, som detta innebär för de flesta inblandade (umgänges-sabotören exkluderad).  Föräldern ifråga får således betala för det umgängessabotage h*n söker rätta till.  Hur många läsare känner till det?

  Hur många ombud och/eller domare informerar om det i förväg?  Det tycks inte spela någon roll att föräldern själv har beviljats rättshjälp med en rättshjälpsavgift på 2% (den lägsta).  H*n ska likafullt betala tillbaka till staten, total t 100% av motpartens rättshjälpskostnader.  Det är ALLTFÖR ENKELT för myndigheter, som tjänar vem (?), att sända betalningsavier till hederligt folk!  I slutänden förlorar staten.  3.) (ang. domen från Svea hovrätt 23/10 i år:)

  Jag beställde och läste även tingsrättsdomen (44 s. lång) från Solna tr.  Det fascinerade mig då och nu att den var såpass lång. Hovrättsdomen är uppenbarligen drygt tio sidor längre!  Förhanlingen tog flera dagar!  Kanske är det klassfrågor, som avgör en vårdnadsdoms längd och antal dagar för förhandling?  Vad tror du om det "Daddy", eller ni andra?  Båda exmakarna ifråga tycks ha bra jobb och bra "status" i samhället.  De har de facto varit gifta, vilket tyder på att de är "seriösa" föräldrar, sådana som har velat ge sin relation en satsning, eller hur?  Hur lång är en vårdnadsdom med arbetslösa och/eller aldrig gifta föräldrar?  Hur många dagar tar en "vanlig" huvudförhandling?  Svar: max TIO sidor och max EN dag (vilket i och för sig är mycket och länge nog men det finns en skillnad, som man säkert kan forska kring...för den intresserade forskaren: (arbetsnamn:) KLASSFRÅGOR I VÅRDNADSTVISTER?).  Bara en sådan "enkel" sak, som att få en begäran om sakkunnigutlåtande beviljat tycks vara omöjligt för arbetslösa föräldrar, eftersom domstolen eg. inte är intresserad av rättvisa...tyvärr.  (rättvisa, say what?)  Därmed kan jag undra vad domstolen är intresserad av?  Att avhandla x antal domar på alltför begränsad tid?

  Är devisen: "tempo, tempo, tempo!"?  4.) (ang. citatet nedan, det första:)  "

  Jag vill jobba med människor som står upp oavsett orkanstyrka. Visst, alla ramlar vi då och då, men dom starka reser sig igen efter dom har vilat ett tag. Jag vill jobba med människor som inte räds det vapen, kallat fruktan, som dom använder mot oss.

  "  så vet jag att du "Daddy" tidigare har fått både ett och två förslag från personer, som är orädda och inte skyggar för något i denna rättvisekamp.  Du har dock tackat nej till dessa förslag och nu tycks du efterlysa just den sortens personer.  Det känns lite motsägelsefullt, ur en betraktares synvinkel.  F.ö. hänvisas till en film, om att vara "stark", som visades i lördags kväll på TV4: "Little Miss Sunshine" (littlemiss_sunshine?lid=is_search527895&lpos=2&queryArt527895=little+miss+sunshine&sortOrder527895=0&doneSearch=true&sd=47225&from=siteSearch&pageArt527895=0" rel="nofollow">http://svt.se/2.112311/1.1742212/tv-tipslittlemiss_sunshine?lid=is_search527895&lpos=2&queryArt527895=little+miss+sunshine&sortOrder527895=0&doneSearch=true&sd=47225&from=siteSearch&pageArt527895=0) . Den var rätt kul och rekommenderas.  Hahaha, skrattar när jag tänker på den filmen, även om den hade sina sorgliga episoder.  Någon som händelsevis tittade på den?  /

  Dogmatist (- på svenska rättshaverist...hoppas jag; "dogmatism" betyder tydligen "rätthaveri", enl. Esseltes ordbok från 1983; betydelsen förvånade mig, liksom ordet "rätthaveri" utan "s"; någon engelsklärare/-lärarinna (=h*n) "out there" kanske vet mer)  PS!

  Med reservation för onödiga fel (som om det funnes nödvändiga sådana men ni vet vad jag menar, eller hur?)

  DS!  "

  Likt mannen på bilden bredvid har jag offrat allt. Och precis som honom jag gjort det av kärlek. Kärlek till mina barn. Min inkomst är för närvarande 0 kronor i månaden, efter att försäkringskassan utan förvarning för någon vecka sedan drog in mitt lilla rehab bidrag som jag blivit lovad att få behålla till Maj. Nu kliar jag mig i skallen och funderar på hur fan jag skall få ihop detta utan att gå i personlig konkurs.

  "

  2009-10-28 | 02:35:53
  Bloggadress: http://www.rattshaveristjavisst.tk

Kommentera inlägget här: