daddys

Beware the fury of a patient man

Två barn till fick betala med sina liv

Kategori: Barn

Connor Ryan föddes den 31 Juli 2007. Hans bror Jayden Blair kom till världen den 24 Mars 2009. Åtta månader senare separerade deras föräldrar.

Curtis McConnell var Allyson Meager var båda 27 år gamla då dom träffades i November 2005. Han från Canada och hon från Australien. Dom gjorde precis som många andra människor som blir förälskade. Gifte sig, flyttade ihop och startade en familj.

I December 2009 begärde Curtis McConnell skilsmässa från sin fru och ansökte samtidigt om att vårdnaden om deras gemensamma pojkar skulle delas lika mellan föräldrarna. Hon svarade med att begära enskild vårdnad i syfte att ta med sig barnen och flytta hem till Australien. Anklagelser blev gjorda och myndigheterna kopplades in.

Precis som i Sverige har Canada en familjerätt och domstolar som skall fatta beslut för barnens bästa vid konflikter mellan föräldrarna. Precis som i Sverige är dessa myndigheter totalt infiltrerade av radikala feminister som jobbar hårt för kvinnors "rättigheter". Exempelvis att  dom skall vara totalt vara fredade från all sorts våld, samtidigt som dom skall ha full amnseti i att utöva detta våld. Och för att deras rätt till "sina" barn i vårdnadstvister inte skall äventyras. Precis som i Sverige utmålas män som våldsamma pedofiler som måste skiljas från sina barn. Precis som i Sverige får barn betala med sina liv för feministernas politiska projekt.

Deras unga liv slutade i ett badkar


Domstolen i Alberta beslutade i en så kallad interrimistisk förhandling den 21 December att barnen skulle stanna i Canada fram till huvudförhandling. Däremot skulle pappan genast skiljas från barnen och flytta ut ur det gemensamma hemmet. Detta hade han emellertid redan gjort. Efter att han i några månader bott i källaren i det gemensamma hemmet sa en granne under förhören att Curtis sedan en tid tillfälligt bodde hos sina föräldrar.

Den 1 Februari ändade barnens mor sina barns liv i badkaret hemma i de hus där dom bodde. En granne har vittnat om att Curtis ringde på deras dörr sent samma kväll. "Han var hysterisk och grät  - Min fru har dödat barnen". Han hade då åkt till deras hem då han inte fått kontakt med dom under hela kvällen.

Pojkarna hittades av pappan dränkta i badkaret. Mamman Allyson hittades senare på natten efter att ha hoppat från en bro i syfte att även ta sitt eget liv Hon överlevde emellertid och har därefter vårdats på sjukhus för ett antal benbrott bland annat. Hon är nu åtalad för överlagt mord. Dom har ännu inte fallit.

Dessa tragedier kan förhindras


Denna tragedi är en i raden som aldrig hade behövt hända. Om barnen hade fått den hjälp och stöd av myndigheterna som dom påstår sig ge, så hade detta kunnat undvikas. Istället tycks myndigheterna mest inriktade på att till varje pris förskjuta fäderna ur deras familjer. Vem av föräldrarna som är mest lämpade som vårdnadshavare struntar man fullständigt i.  Istället för att lösa konflikter och införa klara och rättvisa vårdnadslagar så eldar man istället under konflikterna tills dom urartar fullständigt.

I Sverige dödades 250 barn under 15 år mellan åren 1966 och 1999. I tre av fyra fall var förövaren en förälder. Barn som levde med ensamstående föräldrar var signifikant överrepresenterade som offer jämfört med deras frekvens i befolkningen i stort. Det är statistiskt lika vanligt med kvinnliga som manliga förvare. Likaså var det en jämn könsfördelning gällande offren med en liten övervikt mot pojkar.

Det som dock är mest slående i statistiken är att morden på  barn grovt kan delas in i tre grupper.

1 Mord på nyfödda. Förövarna är till största delen mödrar som förnekat graviditeten för sig själva. Det är främst unga ensamma kvinnor, ofta med psykiska besvär som egentligen inte vill ha barn, men av olika skäl inte använt sig av den möjlighet till abort som finns i Sverige.

2 Den andra gruppen är när morden är ett resultat av misshandel. Förövarna kan ha olika grad av missbruksproblem och är inte sällan kriminellt belastade.

3 Den tredje och absolut största gruppen, är när barn dödas på grund av att förövarna inte orkar med sin livssituation. Barnen tas med av förövarna i döden. Det finns oftast inget agg mot barnen utan andra faktorer ligger bakom handlingen. Problem i förhållandet mellan föräldrarna anges ofta som bakgrundsorsak. En överrepresentation av varierande grad av psykiska problem, som ofta krävt behandling tidigare i livet, kännetecknar många av förövarna i alla tre grupperna.

54 svenska barn (30 procent) fick plikta med sina liv mellan 1966 och 1999  på grund av vårdnadstvister som urartade. (Källa: BRÅ)

Kan man kalla detta något annat än ett monumentalt misslyckande av en nation som säger sig värna om barnens bästa? Och varför skriver Aftonbladet långa artikelseriser om mord på kvinnor, samtidigt som dom aldrig lyfter detta problem till ytan?

Om Connor och Jayden fått bo hos sin pappa som uppenbart var betydligt mer psykiskt stabil än sin fru hade dom fortfarande varit i livet.

Att sedan dessutom behöva läsa feminister som försvarar mammans vansinnesdåd (se kommentarer under artikeln), och försöker ta barnens öde som intäkt för att ytterligare förvärra häxjakten på fäder och för att göra apartheidlagarna ännu värre än dom redan är, det är rent ut sagt deprimerande.

PS. Filmen "The right to be a father" som avhandlas i det förra inlägget har nu redigerats och en färdig version finns att titta på här: http://www.youtube.com/watch?v=F_nwJfpOuGI
Även översättningen och de språkliga fel den innhöll har nu rättats till.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Molly säger:

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1685998/frida-24-mordad-framfor-sin-baby  Ett exempel på att våld och psykisk sjukdom inte är könsbundet (vilket man kan få ett intryck av på din journalistiska blogg). Det här fallet handlar också om ond bråd död, fast här drabbades mamman. Sett i backspegeln, anser du att denne pappa hade varit en lämplig vårdnadshavare? Handlingen tyder på nattsvart sorg, en enorm vrede men också en total brist på impulskontroll.  Det finns totalknäppaknäppa mammor men alla pappor är inte heller de helgon du gärna vill få dem att framstå som.

  2010-02-26 | 07:09:46
  Bloggadress: http://[email protected]
 • Jakobsson säger:

  Snälla Molly du missar poängen! Du väljer förmodligen att se händelsen som ett hot mot den stadsfeministiska makten, en mor är alltid bäst för barnen.  Det Daddy betonar ÄR att om utredningar om vårdnad görs rätt och seriöst så skulle den mest lämpade föräldern få vårdnaden och man skulle kunna skydda barnen från vansinnes dåd som ovan, eller bara en mindre lämplig förälder som i normalfallen.  Det är skrämmande att det finns personer som du som inte tycks beröras av att två barn mött en grym död utan bara tänker med ryggmärgen och skyndar att skriva ett inlägg för att tona ner effekterna av trångsynta utredares faderförakt.

  Feminismens känslokyla och makt hunger är fatal för barnen.  SKÄMS!  2010-02-26 | 08:17:20
 • Madde säger:

  Molly:  Anser du även då att våldet som framställs i media som könsbundet dvs att mannen är förövaren även skall tonas ner då.

  Dvs att väldet inte är känsbetonat.  I så fall BRA!  Menar du att din kommentar här är för att just mamman är förövaren i detta fallet skall tonas ner för att det är en kvinna en mamma?  I så fall FEL!  Molly, tror du att det skulle vara så många kvinnor/mammor som läser, kommentarar på denna blogg med posivitet kring Jockes inlägg om det hade varit så som du beskriver dvs att pappor är helgon och mammor är - ja vaddå??.  Jag skulle inte på något sätt vara här och samarbeta med dessa människor på det sättet som jag gör om det hade varit så som du skriver och tror.  Märkligt att det går att kommentera på detta sätt och det utan att ens ha förstått budskapet.  Vad är det du inte kan förstå?

  Eller är det så att du inte vill förstå?  Jocke, otroligt sorgligt inlägg, men tyvärr behövs det.  Detta måste uteslutande handla om en mycket sjuk mamma, som det har missats(kanske pga av lika sjuka myndighetspersoner)/mörkats/ignorerats/ och se vad som har hänt.

  Återigen, barnen betalar priset.  Självklart är inte detta könsbundet, men av någon anledning skall det mörkas för folket att även kvinnor dödar, misshandlar sina barn.  När det tas fram så skall det bemötas med att det minsann finns sjuka pappor som står för detta också.

  Men för sjutton, tror ni (som kommer att skrika högst) att vi är precis lika dumma som de som går på budskapet att det är en så stor del män/pappor i förhållande till kvinnor/mammor som står för denna misshandel och det ultimata slutet DÖDEN.  Vi vet det, OKEJ.

  Men märk väl, detta inlägget handlar om en kvinna/mamma som tydligen fått ha sina barn hos sig trots att hon skulle endast fått träffa barnen med full övervakning just för att mamman sagt att pappan är farlig.  Hon DÖDADE sina barn.

  Detta är så pass sjukt så det skulle ha kunnat förhindrats, men det gjordes inte.  Ingrid har också skrivit om detta på sin blogg:

  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/02/25/mammor-som-hellre-dodar-an-delar-vardnaden/#respond  2010-02-26 | 08:56:31
 • Mikael Karlsson säger:

  Ja du Molly, Att man anser att ett barn skall vistas ensam med den MINST psykiskt stabile är ju det mål som man inom det svenska rättsväsende arbetar för. Det har jag personlig bevisning för men kan tyvärr i dagsläget inte visa det under rådande personliga omständigheter.  Ja jag skulle nog vilja säga helt ärligt med tanke på alla incidenter som sker dagligen och årligen där barn far illa.  Hade man inte haft en så mansfientlig syn inom socialamyndigheter och inom det svenska rättsamhälle när det gäller tryggheten hos och till våra barn så hade våra barn inte mått så dåligt som de gör idag.  Den nya trenden i Sverige bland barn som lever med tvistande föräldrar är att barnens uppror beror på ADHD. Alltså har den större delen av barn till tvistande föräldrar ADHD enligt mammor och egenutnämnda kuratorer.  De barnen tar man livet av sakta med onödig medicinering.  Man skulle vilja ge de där feministerna en förbannat hård pungspark.  Vänligen men bestämt

  Mikael Karlsson

  2010-02-26 | 09:00:39
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Molly säger:

  Jakobsson, varför ska jag skämmas? Det finns INGEN frisk människa som dödar eller misshandlar en annan men enligt denna blogg tycks det ju vara könsbundet. Det som hände de här pojkarna är ofattbart men att använda deras öde till en könsfrågkänns ganska unket. Mammor framställs som ondskan personifierad och papporna är godheten själva. Lite nyanser i det svart/vita vore trevligt att läsa om någon gång. Psykisk ohälsa är INTE könsbundet men denna bloggare + ni som ständigt applåderar inläggen gör er skyldiga till exakt det som ni anklagar extremfeministerna för. Det är väl lika illa att klassa alla mammor som borderlinare som om extremfeminister spyr galla och kallar alla män psykopater eller presumtiva våldtäktsmän. Och extremfeminist? Jag? Någon dold agenda sitter jag inte heller och ruvar på.  Madde:

  Självklart ska inte en dokumenterat psykiskt sjuk person få vårdnaden om sina barn. Umgängesrätt, under någon form, javisst, men INTE stadigvarande vårdnad eller växelvis boende. En förälder som inte kan sörja för sitt barns behov är ingen lämplig vårdnadshavare, men inget är statiskt och det händer ju att människor tillfrisknar men i min värld handlar det om barnens trygghet, inte om föräldrars rätt till sina barn.  Mikael Karlsson:

  De läkemedel som används vid ADHD skrivs ut väldigt restriktivt. Och som du kanske vet så sitter varken soctanter, psykologer eller kuratorer med ett receptblock i handen. Restriktionerna är såpass hårda (och ska enlig mig vara det) att inte ens all psykiatriker har förskrivningsrätt för Concerta, Ritalin och vad de nu heter. Dessutom löper ickebehandlade personer med diagnosen ADHD större risk att senare i livet hamna i missbruk, något som just du kanske borde känna till. Man behöver ingen överkurs i beteendevetenskap för att inse att du har missbruksproblem, det räcker så bra med att läsa dina sluddriga kommentarer som du totar ihop under sena nätter och att det finns något som du gör allt för att dölja i din vårdnadstvist.  2010-02-26 | 09:49:49
 • Mikael Karlsson säger:

  Ha ha ha.. Där kom det, Hur kunde jag veta att det var du, Mats.  ÄR det tyst på Foraldra-jouren nu igen eller?  Dags att jaga nya medlemmar nu eller?  Du kan nog inte ens ge uttryck för VAD ett missbruk är.  När du herr Mats Jacobsson FJs allas Ibbelille... 99:an.. Du är för go du..

  2010-02-26 | 10:20:15
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Komplex säger:

  Molly: Känner du dig utpekad, som en ond och dålig människa för att du är kvinna/mamma? I den bästa av världar borde du istället se dig priviligierad. Du får en möjlighet till att empatiskt sätta sig in i hur det är att gå runt som stämplad "andrahandsförälder" eller "andrahandsmedborgare". Om du vill gå tillbaka till din trygga värld så räcker det att sätta på TVn eller slå upp kvällstidningarna, där män (senast teater-genialiska män) är de riktiga monstren och kvinnor goda och strävsamma offer.  Jag läser mängder av bloggar om detta ämne just nu, och det finns mängder av svartvita skribenter, som gärna vill framställa sig själva i skenet av gott och ont, på båda sidor skranket. Därför uppskattar jag Daddy (och några till, som Ingrid Carlqvist) som istället för att förenkla, problematiserar och visar på komplexiteten i ämnet. Förstår du öht den skillnaden?

  2010-02-26 | 10:26:15
 • Mikael Karlsson säger:

  Nu till den seriösa diskussionen i detta sammanhang.  När det gäller utskrivning av mediciner så är det inte direkt hårdare kontroll på det än vad det är på någon annan medicin.  Man kan få denna medicin utskriven av barnpsykolog efter utredning som kan påverkas av mamman vilket skett i många fall.  Du kan bara vända dig till Fd Medlem hos er på FJ och fråga honom. Så kan han berätta om hur man gjorde på Barnpsyk i Kristianstad och samtdigt kan han kanske berätta för dig vilket inflytande han fick på den utredningen.. Eller inte...  Det är ett fall... Det finns många fler..

  2010-02-26 | 10:27:51
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Ramona Fransson säger:

  Om myndigheter, oavsett land, verkligen skulle ha Justitia som förebild, innan de fattar beslut, vore mycket vunnit, framförallt barnens fortsatta liv.  Justitia har en bindel för ögonen, vilket symboliserar att rättvisan inte ska ge fördelar till rika, vita eller förfördela fattiga och lågutbildade. Vågen Justitia håller i handen ska symbolisera att i den lägger man bevisen för eller emot.  I många myndigheters ögon, särskilt när det gäller vårdnadstvister, ser inte dessa ögon hela bilden. De får en färdig tavla, som i de flesta fall målats upp av mamman. Vore myndigheterna på riktigt intresserade av rättvisa för barnen, borde de genast se till att få ytterligare en tavla.  Därefter ska de jämföra tavlorna och se vilken som kan ge den mest rättvisa bilden. Under tiden, som detta pågår ska det inte, bara ges rättigheter till den ena av föräldrarna.  Det behövs ägg och spermier för att det ska bli ett barn, och barnen har rätten till båda föräldrar.'  Bara för att ett äktenskap/samboliv är över, upphör inte kärleken till barnet! Att tänka så är befängt!  Inte ovanligt är att om mannen hittar en ny kärlek vill kvinnan hämnas, vilket hon gör genom att använda barnen som basebollträ.  Och så gör även män, använder barnen som vapen, om det är kvinnan som lämnat honom.  Detta kommer aldrig att undvikas, men situationen MÅSTE förbättras för båda föräldrar!

  2010-02-26 | 11:14:39
  Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogspot.com
 • Daddy säger:

  Molly:

  Du måste se något annat i mitt inlägg än vad jag och dom flesta andra sunt tänkande människor gör.  Jag ser inte var jag skriver att problemet med misshandel och barnmord är könsbundet?  I inlägget ovan skriver jag att när det gäller mord på barn utförda av föräldrar så är bägge könen förövare i lika stor grad rent statistiskt.  Jag ser inte var jag beskriver mamman i inlägget ovan som ondskan själv? Hon är psykiskt sjuk och borde ha fått hjälp av myndigheter och sjukvård långt innan hon hittades på en parkeringsplats under en bro. Och hon skulle aldrig ha tillåtits att vara vårdnads och boendeförälder i hennes tillstånd. Vilket straff hon får för detta är mig helt egalt. Inget straff kan vara värre än att leva med vetskapen om vad man gjort mot sina egna barn.  Det finns inga vinnare i sådana här tragedier. Endast förlorare. Det är inte jag Molly som försöker göra detta till en könsfråga, det är du. Du och dina feministsystrar och bröder. Och det är barn som Connor och Jayden som tvingas betala dyrt för detta.  Kanske du skulle sätta dig framför en spegel och reflektera en stund?

  2010-02-26 | 13:06:20
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anders säger:

  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article6687914.ab

  2010-02-26 | 16:57:06
 • Medborgare X säger:

  Molly!  Hur kan du komma till slutsatsen att Joakim påstår att det finns "totalknäppaknäppa mammor" medan pappor skulle vara någon form av "helgon"? Missade du att Joakim skriver följande i sitt inlägg:  "Det är statistiskt lika vanligt med kvinnliga som manliga förvare."

  2010-02-26 | 19:07:47
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • Alexis säger:

  Medborgare X: Mollys/Millas "läsförmåga" är högst selektiv.

  2010-02-26 | 19:39:07
 • Leroy säger:

  En bra video som beskriver hur fel det kan bli:  http://www.youtube.com/watch?v=VkNWLnDCfO8  Leroy

  2010-02-27 | 19:19:51
 • Molly säger:

  Madde:

  Jag har fått intrycket att de kvinnor som kommenterar här och applåderar alla Daddys inlägg i hög utsträckning lever ihop med män som upplever eller har upplevt en vårdnadstvist. (Du är en av dem.) Kvinnor som indirekt drabbas av sin mans tvist och stöttar hans kamp. Det beror antingen på en fullständig lojalitet eller ett medberoende. Jag upfattar ofta att de kvinnor som upplever en liknande situation som t.ex. Daddy avfärdas som radikafeminister eller psykfall.

  2010-02-27 | 19:30:29
 • Dongel säger:

  Någon Konstruktiv kritik kan du inte ge i alla fall Molly.  Mest bara en massa antaganden.

  2010-02-27 | 21:21:30
 • Bitten säger:

  Molly..  Jag hör i alla fall inte till den kategori du tror är dom kvinnor som håller med Daddy!! Och jag tror det finns många andra som inte heller hör dit!! Så den teorin kan du nog skippa!!

  2010-02-27 | 21:36:00
 • Trollan säger:

  Molly,

  Jag lever tillsammans med pappan till mina barn, och han har inte något förhållande med barn tidigare, så vi är åtminstone två här som inte stämmer in i din teori.

  2010-02-27 | 22:36:42
  Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
 • Rospiggen säger:

  Molly, inte heller jag stämmer in på din teori utan mitt engagemang kommer sig helt enkelt och simpelt av att jag utgår från barnens bästa och deras behov och rättigheter och jag går fullständigt i taket av att läsa och höra hur samhället behandlar sin egen framtid!!! Och jag går också fullständigt i taket av att det finns barn som växer upp i en massa lögner om sina fäder.  2010-02-28 | 02:01:28
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen

Kommentera inlägget här: