daddys

Beware the fury of a patient man

Riksorganisationen män för jämställdhet

Kategori: Jämställdhet

Tomas WetterbergDet kom en pressrelease från föreningen "Män för jämställdhet". Tomas Wetterberg heter mannen som leder denna riksorganisation. Wetterberg har också en blogg som man kan läsa här. I hans senaste blogginlägg kan man läsa om kvinnokonventionen som fyller trettio år. Dessutom kan man klicka sig vidare till en debattartikel  undertecknad av UNIFEM, Sverigens Kvinnolobby (ROKS) och män för jämställdhet i Aftonbladet.

Borde inte Wetterbergs organisation snarare heta Män för feminism? Ni kan ju ta del av denne "jämställde" mans övriga blogginlägg om ni orkar.

I Wetterbergs pressrelease kan man läsa att män fortfarande är allt för dåliga att ta ut pappaledighet efter dom har fått barn. Detta anser Wetterberg naturligtvis enbart papporna skall lastas för. Visserligen har fler pappor börjat att ta ut barnledighet men det är enligt "män för jämställdhet" fortfarande allt för få som begagnar sig av denna ynnest. En sak glömmer han dock att nämna i sin pressrelease. Väldigt många pappor får inte en endaste dag pappaledigt hur gärna dom än skulle vilja. Jag själv är bara ett exempel.

Hur skall vi kunna ta ut pappaledighet när vi inte får?


Det förhåller sig nämligen på detta vis att då ett barn föds i Sverige så har det naturligtvis rent biologiskt två föräldrar, men juridiskt så har det bara en. Mamman. För att barnet även i lagens ögon skall få två föräldrar måste familjerätten blandas in. faderskapet kommer man inte undan naturligtvis. Det behövs ju för att mamman skall få underhåll i 18 år i de fall då föräldrarna inte är sammanboende. Den pappa som försöker förneka faderskapet hämtas med polis och tappas på blod med våld om så krävs. Underhållet skall betalas, så är det bara.

Men bara för att man som far har skrivit under faderskapet, frivilligt eller inte så ger det inte en pappa rätt att ta ut pappaledighet. För det krävs nämnligen också vårdnadsrätt av barnet, och det är inget som samhället på något vis tvingar papporna att skriva under. Det är nämligen upp till mamman att bestämma. Något som familjerätten gör väldigt tydligt för henne. Så i dom fall där modern hellre ser fadern endast som en försörjare så kan hon helt enkelt neka pappan att få vårdnadsrätt, och därmed kan han kyssa sin föräldraledighet adjö.

Är detta jämställdhet? Och hur rimmar det med feministernas och politikernas eviga klagan på att pappor inte bryr sig om att ta ut sin föräldraledighet? Hur skall vi kunna göra det när vi inte får? När vi reduceras till att enbart vara avelstjurar och kassakor?

Och så har Liza Marklund gjort comeback


På Monica Antonssons blogg kan man läsa om Liza Marklunds senaste eskapader. Nu har hon skrivit en bok tillsammans med James Pattersson som är en amerikansk författare som spottar ur sig böcker i en takt som få andra. Kvalitén blir förstås därefter. Men böckerna säljs ändå i mängder. Den breda massan tilltalas ju inte direkt av kvalité. Och James Pattersson kommer aldrig att få något nobelpris i litteratur. Nu vill han erövra även den svenska marknaden med sin massproducerade litteratur och behövde då ett dragplåster för att nå de svenska bokköparna. Valet föll tydligen på Liza Marklund.

Man undrar om Patersson var medveten om hennes något skamfilade rykte i hemlandet då han gjorde valet? Men naturligtvis kommer boken att sälja i massupplagor vilket gör både Pattersson och Marklund ännu rikare.

Kanske Liza Marklund skulle kunna tänka sig att ge en donation till Pappa-Barn? Det är ju en förening som kämpar för att höja barnkonventionen till lag. Något Liza ju själv borde vara för. Värnande för barnen som hon är. Fast det är ju den där förargliga artikel 9 som ställer till det förstås. Den som stadgar att barnen har rätt till båda sina föräldrar. Attans förargligt för det feministiska jämställdhetsarbetet att dom skulle skriva in en så dum artikel i konventionen.

Även Anna Lena Rudberg skriver om detta i sitt senaste blogginlägg.
Här är en bok som dock kan varmt rekommenderas


"När mardrömmen blev sann" heter en bok som snart kommer att släppas på Anomar förlag. Den är skriven av Glenn Forrestgate och jag tror att ni som tidigare skrattat åt att män kan utsättas för våld i nära relationer kommer att sätta skrattet i halsen då ni läser hans bok. Bloggen medborgarperspektiv skriver mer utförligt om denna bok i det senaste inlägget. Men så mycket kan jag avslöja att denne Glenn inte direkt är någon liten kille. Utan vad man snarare skulle kunna kalla en riktig biff. Vältränad och dessutom instruktör i kampsport. Men han slog aldrig tillbaks. Han liksom vi andra 99,7% av sveriges män har nämligen växt upp och fått lära oss att man aldrig slår en kvinna. Kvinnorna får dock inte lära sig samma sak. Nu för tiden anordnar till och med svenska kyrkan kurser i hur man effektivast spöar upp en man om han skulle bära sig otrevligt åt. Minns ni Ireene von Wachenfeldt? Manshaterskan som var ordförande för ROKS och som yttrade dom bevingade orden "män är djur, tycker inte du det?" Hon blev sedermera projektledare för kurser i självförsvar för kvinnor. Ett projekt som bland annat bekostades av svenska kyrkan. Säkert i ett vällovligt syfte, men hur dum får man bli?

Det tål att upprepas. -Män är det vanligaste våldsoffret i Sverige. 90% av alla som blir utsatta för våld på gator och torg är män.
-Mer än en fjärdedel av offren inom det dödliga familjevåldet är män. De dödas i hälften av fallen av en kvinna i en nära relation, eller i tre till fyra fall per år.  -Fortfarande dominerar män som offer för dödligt våld och utgör två tredjedelar av dessa.
-Vidare fördelar sig, enligt BRÅ, alla händelserna av våld och hot nästan lika mellan män och kvinnor, 54 procent på män och 46 procent på kvinnor. Det grova våldet däremot, det som krävde läkarvård, fördelade sig med 70 procent på manliga offer och 30 procent på kvinnliga.

-Av den totala polisanmälda misshandeln mot vuxna drabbade under samma period 61 procent manliga offer och 39 procent kvinnliga.
-Enligt BRÅ anmäldes i fjol 27 fall av grov kvinnofridskränkning per 100 000 invånare. Många av dessa anmälningar uppkommer i samband med vårdnadstvister och är rena påhitt. Något brott som heter grov mansfridskränkning existerar inte, så där finns ingen statistik.
-Av den fysiska misshandeln av barn mellan 0-6 år står kvinnor för majoriteten. Om man lägger till psykisk misshandel d v s exempelvis tillmälen och att hindra barnen från kontakt med den andre föräldern så hamnar kvinnorna i en förkrossande majoritet.

Är det fortfarande någon som skrattar?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

 • maggan säger:

  Wachenfeldt hette tokan och även om wachtmeister också är en något udda fågel så tror jag inte att denne uppskattar sammanblandningen....

  2010-01-26 | 10:29:39
 • Jan Sjöberg säger:

  Hej.

  Är du riktigt säker på att det är Tomas som har startat MFJ? Jag förmodar att några pojkar har varit före honom i MFJs livscykel.

  Hälsning

  Jan Sjöberg

  2010-01-26 | 11:35:16
  Bloggadress: http://triangulering.wordpress.com
 • EP säger:

  Nåväl Wetterberg är nuvarande ordförande, dessa påtalade fel i detalj förändrar inte innebörden av det här viktiga inlägget.

  En organisation med den mycket tveksamma ideologin och världsuppfattningen som MFJ har är oroväckande. I synnerhet som de har ett fast grepp om bidrag för sitt område.

  Killfrågorsajten är därför något som trots det lovvärda sk syftet måste granskas noggrant för att den inte ska skada mer än den hjälper.

  2010-01-26 | 12:16:42
  Bloggadress: http://endastp.blogspot.com/
 • F säger:

  Känner till många män som inte vill ta ut sin papaledighet för att de inte vill förlora pengar och vissa som inte kan det för att just dom råkade tjäna mest.

  Men det jag egentligen skulle påpeka var att det är ju definitivt flest kvinnor som blir utsatta för våldtäkter och andra sexuella övergrepp och då kan det vara bra att kunna självförsvar. >Vet inte hur just dne kursen såg ut som du skriver om men det jag lärt mig var vad du får göra om du bli attackerad och hur du bäst gör det. VAD är det för fle att lära sig hur man försvarar sig om någon försöker våldta en?

  Sen kan jag säga att jag lärt mig att man inte slår NÅGON precis som du säger och påstår att nästan alla män lärt sig att man inte slår kvinnor. Och eftersom det fortfarande är höga siffror på hur många kvinnor som blir slagna av sina män så fattar jag inte varför man ska förminska det oavsett om män blir mest nedslagna på gatan eller inte?

  Det är som att vi kvinnor inte får klaga eller försöka förändra någonting för att du tycker det är synd om falskanklagade pappor(vilket det är). Vi kvinnor är fortfarande också rädda för att gå hem om kvällarna och rädda för våldtäkter, får vi inte vara det?

  2010-01-26 | 13:13:04
 • Daddy säger:

  För det första ber jag om ursäkt för de små faktafelen. Dessa skall genast rättas till. Man bör kanske inte blogga sent på kvällen då man är för trött.  Till F vill jag säga att du nog har missförstått min poäng. Som jag sa så är det enligt statistiken 99,7 procent av männen som inte brukar våld mot kvinnor. Detta baserat på antalet fall som anmäls varje år. Om man räknar bort samkönat våld, falskaanmälningar mm så blir det ännu mindre.  Män blir utsatta för våld i hemmet av sina kvonnor. Det vet man nu. Då Sveriges första skyddade boende för män öppnades i Karlstad blev det en anstormning som ingen hade räknat med. Över 70 män sökte skydd första dygnet. Men vad skulle hända om det startades kurser i hur män skall bruka våld mot kvinnor i självförsvar tror du? Om män fick lära sig attt sparka kvinnor mellan benen allt vad dom orkar, eller köra in fingrarna i ögonen, eller andra sätt att skada och slå kvinnor? Tror du det skulle passera obemärkt förbi?  Jag ifrågasätter dessa kurser därför att det inte går att veta att de våldsmetoder som lärs ut alltid används i självförsvar. Speciellt som kurserna projektleds av en kvinna som stått på ROKS årsmöte och skämtat om att skära könsorganen av män med moraknivar som gratis borde delas ut till kvinnor.  Om vi vill jobba för ett samhälle fritt från könsrelaterat våld, skall vi då anordna kurser i ämnet?  Sedan har jag förståelse för att kvinnor kan känna sig osäkra på väg hem ensamna i natten, men denna rädsla är mer obefogad än de flesta kvinnor tror. En man på väg hem ensam i natten har betydligt större anledning att känna sig rädd. Det är nämligen män som till allra största delen riskerar att bli slagen sönder och samman ute på gator och torg.  Tänk om media skulle skriva sanningen. Att kvinnor snarare har all anledning att känna sig rätt trygga i vårt land. Då kanske dom inte skulle behöva gå och känna sig rädda i onödan. Risker finns, men det gör det även med att flyga och åka bil.

  2010-01-26 | 15:48:18
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Kanske även skall bemöta ditt påstånde om att män inte tar ut pappaledighet av ekonomiska skäl. Ja ofta är mannen den i familjen som har den största inkomsten, därför väljer paren ibland att låta mamman vara hemma den största delen av barnets spädbarnsliv. Det är ju också den där lilla detaljen med att det råkar vara mamman som har maten till den lille inbyggd så att säga.  Men pappan då som går iväg till jobbet varje dag? Till bygget, fabriken eller kontoret och jobbar sina 8 timmar för att familjen skall kunna göra sina avbetalningar på huset, bilen. Kunna köpa blöjor (som förresten är rent löjligt dyra), mat, barnsängar, barnvagnar (och här kan vi verkligen snacka om löjligt dyrt). Sedan när paret kanske går isär och det skall avgöras om vårdnad, boende och umgänge, då får pappan höra att han inte har tagit ansvar för barnet?  Tror folk på rent allvar att man går iväg till ett bygge i 20 minusgrader för sitt höga nöjes skull?

  Nej jag förstår inte det där resonemanget.  Men jag håller med Paolo Roberto som i P3:s radiointervju sa att det där är svenska familjer vuxna nog att diskutera sinsemellan och själva avgöra. Och att papporna skulle ha anknytit sämre till sina barn för att dom inte varit pappalediga lika länge som mamman såsom domstolarna i Sverige tycks resonera är inget annat än rent jävla nonsens.

  2010-01-26 | 16:05:14
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Ja du Daddy..  Du förnekar dig inte. Underhållsstöd får alla barn oavsett om fadern är känd eller ej. Finns liksom inget tvång för mamman att uppge pappans namn. Och det är tydligen rätt att hävda sin rätt att få vara pappa. Men skyldigheten ifrågasätter du? Jaha.. Varför ska någon kunna neka till sitt föräldraskap? Är det inte barnens rättigheter vi pratar om?  Som vanligt har du stora problem att se med "sans och balansögonen". Eller konsekvensförhållanden. Och läser faktatexter sämre än min 7-åring.  Du är helt oerfaren på barns anknytning. Därför förstår du heller inte barns anknytningskedja. Och vikten av den. Därför är det helt rätt att du inte har vårdnaden av din dotter. Tom skulle du, pga din fullständiga okunskap kunna skada din dotter, Skrämmande känslolös du är när det gäller dina barns känslor.  Bara de som är totalt oerfarna när det gäller barns reaktioner i separationer kan yttra dig så respektlöst mot barnen. Iofs läser man din blogg och allt du lägger in som "bevis" så får man bilden av en ganska självupptagen, korkad människa.  Märkligt, dina egna känslor kan du ju älta om i oändlighet. Och alla som tycker minsta lilla annorlunda än vad du gör hotar du med IP-adresser, ta reda på vem som döljer sig bakom nick, och diverse låga tillmälen.  Trevligt att du tillfrisknade så snabbt i alla fall. Lite pengar på kontot gör susen..  Lägg ingen energi på att försöka håna mig. Det är totalt bortkastad energi. Vem kan öht bry sig om en vuxen man som totalt saknar empati och förståelse för andra människor  Bara jag

  2010-01-26 | 18:00:48
 • Anonym säger:

  2010-01-26 | 20:01:19
 • Viktoria säger:

  Citat daddy

  "Det är nämligen män som till allra största delen riskerar att bli slagen sönder och samman ute på gator och torg."  Visst snackar vi väl om överfallsrisken utomhus? Jo visst, män löper störst risk att bli överfallna men av vilka då, jo män som slår män, det finns väl inget som säger att inte de män som blir överfallna av just män får nyttja sig av t.ex. sparkar mellan benen.  Vidare sedan att invända mot kurser för att du inte tror att de används i självförsvarssyfte. Jamen vad bra! Då kan vi ju passa på att förbjuda alla slags kampsporter också! För de kunskaperna kan ju också missbrukas, eller?  En annan hypotetisk fråga?  Säg att din dotter om 15 år, är ute och går på kvällen och blir överfallen av tex en annan kvinna eller gud förbjude det som så sällan sker: En man! Skulle du inte tycka att det var bra om hon kan försvara sig?

  2010-01-26 | 20:39:48
 • Viktoria säger:

  Jo en sak till,  Det gör j*vligt ont för en kvinna att få sparkar mellan benen också om du inte visste det.

  2010-01-26 | 20:44:51
 • Anonym säger:

  "-Av den fysiska misshandeln av barn mellan 0-6 år står kvinnor för majoriteten. Om man lägger till psykisk misshandel d v s exempelvis tillmälen och att hindra barnen från kontakt med den andre föräldern så hamnar kvinnorna i en förkrossande majoritet.  Är det fortfarande någon som skrattar?"  VEM SKRATTAR?  2010-01-26 | 21:18:51
 • Daddy säger:

  Bara du? Vem är bara du då som inte vill stå för vad du skriver här? Kan du tala om för mig var någonstans jag har propagerat för att pappor skall slippa sina skyldigheter vad gäller barnen? Vad jag vet har jag aldrig skrivit något sådant. Jag önskar en lag som ger båda föräldrarna lika delar rättigheter som skyldigheter. Så fort frågan om underhåll kommer upp så strömmar dom anonyma mammornas kommentarer in här. Detta tycks vara ett särskilt hett ämne då det protesteras i högan sky om detta ifrågasätts det allra minsta.  Vet "bara du" att det finns pappor som blir det mot sin vilja och till och med luras in i faderskapet av mammor som ser det som bekvämt att ha en pappa som plånbok? Är det rätt tycker du? Men om pappan ändå, vilket är det allra vanligaste väljer att ändå välkomna barnet och vill ta sin papparoll så hindras dom, därför att dom fråntas vårdnadsrätten. Enbart på grund av sitt kön. Detta anser jag är diskriminering. Vad anser du "bara du"? Är det rätt att en förälder enbart på grund av kön automatiskt skall ha alla rättigheter och inga skyldigheter, medan den andre, åter enbart på grund av kön enbart skall ha skyldigheter men inga rättigheter?  Är det för att jag tycker detta är fel som du menar att jag är en dålig förälder? Vad vet du om det förresten?  Enligt mamman till min son som valt att dela lika på både rättigheter och skyldigheter är jag en mycket bra och populär far. Menar du att du kan avgöra det bättre?  Detta är inget hån utan bar rakt ställda frågor som du gärna får besvara?  2010-01-26 | 21:23:19
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Och vad gäller kampsporter så är det som sagt en sport som går ut på att två människor frivilligt mäter sina krafter i en ring. Det syftar inte de feministiska självförsvarskurserna till. Där är syftet att lära sig hur man effektivast skadar och oskadliggör en man.  Jag rekommenderar dig att läsa Glenns bok när den kommer ut. Han är som sagt instruktör i en kampsport och skulle lätt kunna göra slarvsylta av dom flesta som kom i hans väg, ändå fick han så mycket stryk av sin flickvän att han var mycket nära att ta sitt liv. Som ni säkert känner till finns ingen mansfridslinje att vända sig till i dessa fall och inga skyddade boenden för dessa män och deras barn.  Vårt samhälle tycks leva i villfarelsen att kvinnor alltid är ofarliga små änglar som aldrig gör en fluga förnär. När skall det gå upp för er som kommenterat ovan att även många män lever i fruktan för sina liv. Nu senast avslöjades en kvinna som mördat fyra av sina tidigare män.  Varför är det så svårt för er att se att vi lever i ett fruktansvärt ojämställt samhälle och att det inte satsas ett öre, eller ens diskuteras orättvisorna mot männen i Sverige?

  Vill ni att det ska vara så här? tycker ni att det är rätt att kvinnor ideligen favoriseras? I så fall är ni egoister. Desutom motståndare till sann jämlikhet. Denna blogg handlar om just detta. sann jämlikhet, och om ni inte vill se ett sådant samhälle föreslår jag att ni istället söker er till bloggar som precis som ni vill bevara orättvisorna och barbariet med den allt mer växande skara barn som förhindras en sund relation med sin pappa.

  2010-01-26 | 21:38:36
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Viktoria säger:

  Och syftet med självförsvar är väl ändå just självförsvar. Precis som syftet med kampsporter är vad du skriver ovanför. Vad är skillnaden?

  Men att dra paralleller med att män är de som överfalls mest (av män), och därför ska kvinnor inte få lära sig självförsvar, för att det kan missbrukas?

  2010-01-26 | 22:17:45
 • Anonym säger:

  Jo då! Jag står för varenda ord.  Det är bara idioter som utlämnar sig i sällskap med dig och dina gelikar. Fattar du inte innebörden av det så har du väl inte ens fattat hälften av vad ni egentligen sysslar med.  Män diskrimineras inte pga sitt kön. De får stå tbx pga sina val i att oftast välja arbetet före barnen. Det är ju bara löjligt att skylla på mamman för att de inte tar ut föräldraledighet. Lever ni i någon slags grottvärld. Eller vad är det frågan om?  Du nämnde tom polishämtning för att fastställa faderskap. Och det var inte i en positiv anda. Kommentera hellre din direkt felaktiga uppgift om UH. Du påstår ju att föräldraskap måste fastställas innan UH utbetalas. Det är en lögn, från din sida. Faderskap har inget med underhållet att göra. Varför sprider du felaktiga uppgifter? Anmärkningsvärt är att dessa felaktiga uppgifter alltid förs fram till "all stackars pappors" fördelar. Oseriöst, onyanserat och barnsligt. Ett UHS på 1 273 kr i månaden är ingenting man blir rik på. Barn kostar betydligt mer än så. Hur räknar du när du sneräknar så in i bomben att du får för dig att någon som har barnen på heltid ska klara sig på de pengarna? Kolla med bank, försäkringskassan och konsumentverket så du får lite "sans och balans" i vad du påstår.  Att göra de skitpengarna till en "känslig fråga" är dig i ett nötskal. Det är du som gång efter annan tar upp frågan och lägger ut lögner och gnäller på hur mycket pengar det är och anklagar mammorna för att "leva upp" pappornas pengar. Barn kostar! Och inget av mina barn kostar en krona under 3500 kr i månaden. Med dagisavgifter, glasögon, aktiviteter, försäkringar, kläder, telefoner, bredband, resor, VAB, sjukvård, mediciner mm.

  Så vad jag skulle göra som ensamstående utan att jag och den andra föräldern delade på kostnaderna vete 17. Klart man delar i omsorgen om sina barn. Lustigt i detta sammanhang är att jag aldrig hört någon ensam mamma som klagat. Däremot pappor som ska dela kostnaderna ojojoj.. Vilket evigt gnällande!  Pappor tas inte, per automatik ifrån vårdnaden av sina barn. Det är för många fall i Sverige. Men att påstå att det är ett stort problem är en ren lögn.  Sluta larva dig. Jag tycker du är en dålig förälder som inte inser barnets behov av den förälder som den tillbringat sin mesta tid med. Du nedvärderar relationen som barn och hemmavarande förälder bygger upp över tid. Så gör olämpliga föräldrar. Du skulle säkerligen låta din dotter ha ½-tid hos mamman om du hade vårdnaden. Men du har inte tillräcklig hög EQ för att förstå vilket trauma en så plötslig förändring för ett så litet barn skulle innebära.  Du fick ju se ett så´nt barnatrauma när din dotter sov över hos dig. Vad gjorde du? Jo du PAS-diagnostiserade mamman och sen anmälde du mamman för misshandel till soc. Så gör bara någon som har noll-koll på barn.  Har man lite koll på hur barn fungerar så är det fullkomligt normalt att barn beter sig både mammigt & pappigt i olika utvecklingsperioder. Speciellt barn som har det lite "knökigt", kan agera så utan att vara det minsta påverkad av annat än det faktum att barnet är vant att alltid vara med en förälder. En vettig förälder tar det för vad det är och "hjälper sina barn" genom så´na perioder i livet.  Man tvingar inte ett barn till varken att sova över eller riskerar att utsätta dem för mer & fler utredningar som du gjort. Det är inte för barnets bästa. Men du tycks ha 0-kompetens inom detta område. Likaså dina barnlösa vänninor. Ändå är ni "världsbäst" på barns behov. Fantastiskt!  Vet du.. Jag har bara hört det ena sidan av myntet. Hur vida du är bra förälder till din son är väl inte riktigt det vi diskuterar här. Om din sons mor är nöjd, ert barn mår bra osv så är det helt fantastiskt bra. Men det var väl, som sagt inte det vi diskuterade.  Du Joakim.. Det som sker i Haiti är fruktansvärt. Problemen du försöker haussa upp här är en "piss i Atlanten". Det satsas mer pengar på männen i alla avseenden utom inom skydd för misshandlade män. Synd att frivilligarbetet är obefintligt inom det området. Det gör ju att pengarna inte ens kan betalas ut, någonstans. Om det inte vore så mycket bråk och tjafs i "pappaföreningarna" kanske pengar kunde gå dit. Men inte en skattekrona, av mina pengar ska iaf dit så länge som bråkandet pågår.  Sen undrar jag vem eller vilka tror att kvinnor är de ständiga offren? Och att alla män är svin? Det r ju helt vrickat! Var läser jag om dessa fenomen?  Dessutom, var läser jag om barnen som tillhör den "växande skara" som förhindras en sund relation med sin pappa?  Bara jag, igen!  2010-01-26 | 23:09:37
 • WS säger:

  Kommentar till: "Postat av Jo då! Jag står för varenda ord"  Jag är en man, en pappa. Jag har haft ensamvårdnad om min son sedan han fyllde 5 år. Han är 19 nu. Det du skriver om pengar stämmer mycket bra. Det skriver jag under. Man blir definitivt inte rik på att ha ensamvårdnad om barn oavsett om man är en kvinna eller en man. Det är tufft med de pengarna. Pojkens mamma har aldrig bidragit ekonomiskt. Hon ursäktar sig med att jag "skulle använda pengarna till mina egna behov och mina egoistiska intresse". Med det menar hon att jag skulle köpa blommor för pengarna och plantera de i min fina trädgård. Jag har aldrig klagat. Jag gör så gott jag kan. Pojkens mamma tycker att jag borde köpa dyra märkeskläder till pojken för pengarna. Det ignorera jag. Jag har inte för vana att gnälla om småsaker. Det finns så mycket annat som är vackert här i livet.  Däremot har jag under de 14 åren varit motarbetat av kvinnor på annat sätt och DET var svårare att acceptera. Jag pratar om psykisk mobbning, trakasserier, falska anklagelser, utfrysning och annat.

  2010-01-26 | 23:45:14
 • Faderland säger:

  "Man måste ha körkort för att få åka bil, men vilken idiot som helst får skaffa barn. Det borde införas ett föräldrakörkort..." ljuder blindheten.Som Daddy förklarar finns Föräldralicensen redan - fast bara för pappor.  Jag hör till de män som levt tillsammans med en våldsam kvinna och när jag sökte hjälp kom jag bara till telefonsvarare på center för - våldsamma män. Vart kunde jag gömma mig med mitt barn? Ingenstans. Vad hade jag blivit anklagad för om jag hade försökt? Att jag kidnappat barnet. Och vad händer den man son inte tar emot slagen utan att värja sig? Frihetsberövning.  Du gamla du fria....

 • En Pappa säger:

  Bara Jag  Jag fattar inte vad du tänker (eller inte tänker kanske):

  "Finns liksom inget tvång för mamman att uppge pappans namn."  Och sedan:

  "Jaha.. Varför ska någon kunna neka till sitt föräldraskap? Är det inte barnens rättigheter vi pratar om?"  Du menar att en mamma inte ska behöva uppge vem som kan vara fadern, men ändå så ska vi tänka på "barnens rättigheter"??  Menar du då att mamman bara ska behöva uppge vem som är fadern när det passar mamman, så ditt påstående att vi ska tänka på "barnens rättigheter" är bara skitsnack?  Återigen, en pappa ska inte ha något att säga till om, OM inte mamman vill det.

  Jag blir verkligen orolig för vår framtid med tank på det du uttrycker.

  2010-01-26 | 23:52:02
 • En Pappa säger:

  Ja, varför inte kräva en "föräldralicens"?  En jägare sa för många år sedan följande:

  "Hundägare är så noga med att välja rätt avelshundar när de vill ha valpar, men vilket drägg som helst kan skaffa barn"

  Då skrattade vi alla åt honom, men idag har jag en helt annan uppfattning på det han sa, för sådan är verkligheten.

  HELT olämpliga föräldrar se till att bli med barn på ena eller andra sättet, UTAN att tänka på "barns rättigheter".

  I byn hade vi en kvinna som i folkmun kallades "allemannsrätten", hon hade väl gått runt i byn några varv och hade sist jag hörde 8 barn med olika pappor.  Vet att något av barnen har det väldigt svårt i skolan, men mamman vägrar att inse det, för kanske skulle skulle det komma fram att hon inte har tagit sitt föräldraansvar.

  STACKARS barn!

  2010-01-27 | 00:02:14
 • Leroy säger:

  Bara Jag ?  Kan du inte förklara för vems skull du skriver och utveckla allt det du åstår i stället för att inveckla det du skiver och påstår.  Har du öht. läst det som skrivits och vad som diskuterats de senaste året?  Har du andra tolknngar och synpunkter så nser jag nog att du får förklara dig.  Leroy

  2010-01-27 | 00:17:11
 • Daddy säger:

  Några saker kan vi ialla fall konstaera gällande "bara jag". Hon anser inte att det är ett problem att 40 000 barn idag inte tillåts träffa sin pappa alls. Då hävdar hon den femimistiska tesen att dessa pappor sviker och inte vill. Det förekommer men det är till största delen en ren myt. En pappa knyter an till sitt barn lila mycket som mamman. Men "bara du" kanske hade en otrevlig far och inte bleb glad då han kom hem från jobbet. Det blev mitt. Hon kom alltid rusande i min famnn stormande glad. Är inte det en anknytning  Män diskrimineras inte på grund av kön skriver du vidare. En nyligt gjord undersökning i Lunds kommun visade att av de 70 vårdnadstvister som avgjordes där förra året så vann mamman ensam vårdnad i 100 procent av fallen. I andra kommuner händer det att pappan vinner vårdnad någon enstaka gång, men det blir inga konsekvenser av domen om mamman vägrar lyda den. Inte heller får mamman några konsekvenser av att anmäla pappan falsky för brott, något som förekommer i de flesta vårdnadstvister. Det är till och med hundratals pappor som sitter i fängelse nu då det inte längre krävs mer än ett vittnesmål från en kvinna eller ett barn. Men du anser väl inte att kvinnorna dikriminerades heller då dom dömdes för häxeri på 1600 talet?  Men nädå, pappor diskrim9neras inte på grund av kön. Vi får skylla oss själva som var korkade nog att skänka bort våran säd, utan att ha en aning om att i samma sekund vi gör det så är det 100 procents mammans egendom.  Sedan är det du som snedräknar. Antag att ett ogift par har två barn och bestämmer sig flör att separera. Det uppstår en konflikt om vad som skall ske med ungarna. Fam-rätten kopplas in, gör en vårdnadsutredning och rekommenderar mamman (9 fall av tio). Sedan dömer domstolen således. Då talar du om 1273 kronor x 2 vilk3et blir ca 2 500 kronor. Lägg sedan på det barnbidraget som helt och fullt går till mamman så då kan vi lägga på ytterligare ca 1200 kr per parn då får vi 2500+2500 = 5000 kronor. Ofta får ensamma mammor dessuton bostadstilägg då dom måste ha en bostad stor nog för sig själv och barnen som skall ha egna rum, då är vi uppe i 6000 kronor i månaden, men för att göra jämförelsen mellan pappan och mamman adekvat måste man även ta med pappans underhåll på 2500 kronor, det är ju vad han skall betala varje månad, oavsett om han ens får gläfjen att träffa sina barn överhuvudtaget. Det bestämmer ju mamman.  Så den ekonomiska skillnaden med att vara vårdnadshavande mor en dar utan röttighter landar någonstans på 7000 kronor i månaden vilket det kostar att skilja sig och förlora sina barn idag.  Varför tror du vi pappor som hamnar i den här sitsen slutar antingen hos kronofogden eller till och med på gatan.  Det sägs att det maskulina står för våld och aggresivitet, medan det feminina är omvårdande och empatiskt.  Jag tycker inte det stämmer nåt vidare. Se på din kommenar till exempel. Tycker du en man som kämpat i fyra år för sitt barns rätt till bägge sina föräldar som hon älskar högt ska behöva höra att han är en usel förälder Speciellt som han dessutom lagt ner blod svett och tårar, genomlidigt falska anklagelser, polisförhör, tvångsseparation från sitt barn i 10 månader? Offrat allt som var värt något i miy´tt liv, som engagerar sig dag och natt för att ge barben de rättigheter som statueras i barnkonventionen artikel 9 framförallt Och fortfarande efter allt detta är beredd att förlåta för flickans skull så att hon inte skall behöva ta skada mer skada av detta.  Gör det mig till en usel förälder?  Är modern som gjort allt detta mot vårt barn lämpligare tycker du, som inte ser barnets pappa som viktig alls?  Ja då är du i sanning en äkta feminist och då kommer du och jag aldrig att kunna närma oss det minsta. Inte så länge du går på doktrinerna i feministrörelssen som gör allt för att inte "männenskall få makten över reproduktionen" som det står i manifstet.  Kriget som radikalfeminismen startade mor familjen och mellan mannen och kvinnan är den värsta katastrof vårt land sett i modern tid. Barnen drabbas värst....precis som på 1699 talet.  På den tiden lade man ett glödande kol i händrna op den misstänkte. Skadades han så hade han inte gud ned sig och var skyldig, och om han inte skadades var gud med honom och han var därför oskyldig....man hittade aldrig några oskyldiga på den tiden. I dagens rättssystem räcker det med ett vittne son ljuger övertygande, mén inga tekniska bevis.  Och det där att mammor aldrig ljuger för polis och socialtjänst? 2008 fälldes 700 kvinnor för mened. och då ska man beta att i vårdnadsnål avläggs ingen ed...konstigt nog.

  2010-01-27 | 03:35:07
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • WS säger:

  Daddy! Du räknar fel. 1273/barn är max man kan få i underhållsbidrag från Försäkringskassan. Har den underhållsskyldige en inkomst så betalar han/hon istället. Har den underhållsskyldige lägre inkomst än vad som ger rätten till 1273/barn så kallas det utfyllnadsbidrag dvs: Försäkringskassan fyller på underhållet så att det TILLSAMMANS med det den underhållsskyldige betalar blir 1273. Har den underhållsskyldige högre inkomst som ger rätt till underhållstöd högre än 1273/barn så betalar Försäkringskassan INGENTING i underhållsbidrag! Bostadsbidrag betalar man inte för varje barn för sig och bostadstillägg är för pensionärer. Bostadsbidrag får ALLA barnfamiljer oavsett om de är skilda eller inte, likaså bostadstillägg får ALLA pensionärer oavsett om de har barn hemmaboende eller inte. Det blir i alla fall inte mycket pengar att leva på. Efter min 14 år långa erfarenhet kan jag konstatera att problemet är att en man med ensamvårdnad ALLTID blir ifrågasatt i den rollen på grund av sitt kön. Det blir inte mammorna.

  2010-01-27 | 13:51:39
 • WS säger:

  Jag ska bara göra tillägg om det där med bostadsbidrag: vid gemensam vårdnad får båda två föräldrarna bostadsbidrag. Barnet behöver inte bo hos en förälder på heltid för att denne ska ha rätt till bostadsbidrag. Det räcker med varannan helg och hälften av sommarlovet+hälften av storhelgerna så har man rätt till bostadsbidrag. Barnet måste vistas hos en förälder en viss antal dagar per år för att få bostadsbidrag men behöver inte bo där på heltid.

  2010-01-27 | 14:01:46
 • WS säger:

  Ja och sedan är bostadsytan som berättigar till bostadsbidraget begränsad per person. Man räknar storleken på bostadsbidraget BARA på den ytan som finns i FKs tabell. Det kan hända tex att du bor i en lägenhet där du betalar 5000 i hyra men FK räknar bara 3000 av de 5000 som berättigande till bostadsbidrag. Det är samma sak med bostadstillägg. Där är däremot barn inte alls inblandade i beräkningen. Bostadstillägg är till pensionärer som sagt. Storleken och rätten till bostadsbidraget är dessutom beroende av vad man har för inkomst. Så det kan hända att en del föräldrar med ensamvårdnad INTE ALLS har rätt till bostadsbidrag, precis som det är med vanliga familjer - alla har inte rätt till bostadsbidrag. Man blir bara upprörd när man träffar folk som tror att man blir rik på att få ensamvårdnad om barn!

  2010-01-27 | 14:31:28
 • Anonym säger:

  WS.. Visst är det helt horribelt att just männen/kvinnorna som borde dela de egentliga kostnaderna för sina egna barn gnäller.  7000 i månaden? För 2 barn? Är ni helt verklighetsfrånvända? Jag har aldrig fått tilldelat mig några bidrag som täcker de verkliga kostnaderna jag har för mina barn. Däremot så har jag delat varenda öre som pappan lagt för barnen med honom. Där han varit "stooor". Oftast betalar jag alla kostnader för våra gemensamma barn. Aldrig att han har erbjudit sig ett öre över UHS. Som ett år var 280 kr och rest år 900 kr. Vem som betalar mest för våra gemensamma barn kan ni räkna ut med arslet.. Tom ni kan det! Eller? Jag vill betala och försörja mina barn. Oavsett var barnen bor. Hur en annan förälder kan resonera annorlunda övergår mitt förstånd. Bostadsbidrag har jag aldrig varit berättigad till. Men det är precis som du WS säger. Bloggisinnehavaren har vissa problem med att ta reda på fakta och dessutom stora problem att tolka text. Därför dessa falska/felaktiga uppgifter.  En pappa  Absolut vore en föräldralicens något att fundera på. Dessvärre kan jag se faran med det i vårt fria/demokratiska samhälle. Kanske föräldrautbildning vore mer på sin plats?  Fattar du inte vad jag skriver så har DU ett problem, inte jag. Jag tycker alla barn har rätt både till sin mamma och till sin pappa. Det jag skrev handlade om vad Daddy hade skruvat till fakta och kryddat med polisens ev åtgärder mot "stackars pappan", läs tills du förstår eller skit i det om det tär för hårt, på din begränsade hjärnkapacitet.  Leroy.. Trots ditt "goda hjärta" så finner jag dina tjatiga frågor enfaldiga och upphakade. Syftet är kanske att diskutera en viktig fråga utifrån sanningar istf lögner? Daddy är bra på att ljuga. Vad hans syfte är kanske borde granskas närmare?  Å så du Daddy... Om det fanns 40 000 fall i Sverige av den problematik du hävdar. Så skulle det vara ett allmängiltigt problem. Men det finns inget som bevisar att det verkligen förhåller sig så. Du har tolkat statistiken så som du har förstånd till. Och du ältar samma fel om och om igen. Till vilken nytta? Det är en lögn oavsett hur många gånger du än upprepar siffran. Hur många som skiter i sina barn? Vart hittar jag dem? Vilken undersökning ger vid handen vad som är vad? Att du tror att det är så räcker inte. Och jag tycker egentligen inte det spelar någon roll. Barn ska ha rätt till båda sina föräldrar. Men eftersom du uppger att du vet hur det förhåller sig så ge mig undersökningarna.  Du är helt skruvad Daddy. Jag frågar inte efter din anknytning till ditt barn. Jag efterfrågar anknytningen ditt barn har till dig. Vet du inte ens vad den skillnaden innebär så har jag uppfattat dig helt rätt. Egofarsan n:o 1.  Min pappa har nog en synnerligen god anknytning till alla sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Barnens anknytning ser dock lite annorlunda ut. Utvecklingsfas, period, umgänge och personliga behov avgör det. Och eftersom han är en synnerligen tålmodig, kärleksfull och empatisk person förstår han det till fullo. Gör du? ;-)  Jag förstår att du ser massor av diskriminering i boende/vårdnadsdomar. Du förstår helt enkelt inte barnens behov/anknytnings och utvecklingskedja. Självklart ska barnens behov uppfyllas i första rummet. Och har inte en förälder närvarat som erfordras för anknytningen så är de, redan där förlorare. De får stå tillbaka. Barnens behov ska komma först. En pappa som anmäler en mamma när deras gemensamma barn beter sig helt normalt, utifrån situationen är okompetent. Man utsätter inte barnen för fler utredningar när man anklagar den andra föräldern för detsamma. Se verkligheten för er dotter. En utredning är en utredning vem av föräldrarna som än drar igång det. Empati och förstånd kommer man långt med. Att anklaga mamma för misshandel är direkt skruvat om hon inte slår och piskar barnet. Soc & tingsrätt gjorde en bra bedömning där, i ert fall. Morsan må vara ett miffo i ditt och barnets umgänge. Jag håller med. Men att anklaga henne för misshandel i det fallet säger mer om dina problem än om mammans problem.  Jag är helt för att straffa föräldrar som ljuger, anmäler falskt eller inte medverkar till att hjälpa barnet att knyta an till den andra föräldern. Vart har du läst något annat? Återigen dessa svårigheter, du har att tolka text.  Är du full? Vad har häxbränning på 1600-talet med vår debatt att göra? Gör dig inte dummare än du redan gör!  Barn är inte mammors egendom. Men är du så korkad som vuxen människa att du inte hävdar dina rättigheter så får du väl ändå skylla dig själv. Och är du så korkad att du ger dig in i diskussioner utan att ta reda på fakta så får du också skylla dig själv om du får på pälsen. Väx till dig!  Daddy.. Du är en självömkande usel förälder. Du är inget föredöme för något av dina barn. du skyller allt från din skatteskuld Som du vetat om i minst 1 år, UHS, arbetslöshet, till "låtsassjälvmord" på allt och alla. Speciellt på din flickas mor, sen på soc, tingsrätt och hovrätt. Med det som mur ljuger du friskt om ditt liv. Vissa går på det vissa gör det inte. Fakta går att ta reda på. Och det finns mycket mer att ifrågasätta än vad jag gör här.  Okej.. Du är för korkad för att förstå skillnaden att betala 2 x 1 273 kr/månad och att försörja sina barn för allt de gör, lever för och verkligen kostar. Du förstår inte min och många andra ensamstående föräldrars verkliga kostnader. Jag skulle gärna betala 2 546 kr/månaden mot att betala c:a 3 500 kr själv. Ibland mer.. aldrig mindre mot att slippa dessa kostnader. Jag betalar även för barnen när de är hos sin far. Vad mer begär du? Vill du byta? Vad sa du att du betalade för dina barn per månad? 700.. knappt/barn? Vad är du bitter över?  Vad modern till ditt barn går för har jag bara dina uppgifter på. Varje mynt har 2 sidor. Och så oempatisk och bitter som du verkar på ditt barn och hennes mor så anar jag att det finns massor som du inte berättar eller har förstått. Trots det så vill jag nog mena att du borde få träffa din dotter regelbundet. Att vara dum och korkad är ju inte olagligt eller behöver ens vara skadligt för barnet. Även om du visat dåligt omdöme emellanåt.  Vad har jag med feministmaffian att göra? Är man feminst för att man säger emot dig? Kamma till dig! Jag har åsikter, jag har erfarenheter och jag är klok nog att se skillnad på person och sak. Och glöm inte en sak. Även om du inte förstår skillnaden på bevis och åsikt så finns det många andra som gör det. Och så har vi några som inte gör det. Ingen nämnd och ingen glömd!"  Till sist.. Du jobbar inte, du pluggar inte och du är kanske inte sjukskriven. Eller så är du det? Du har iaf varit sjukskriven tidigare. För vad? Och hur kan det komma sig att du har spelningar under den tiden?  Du har iaf tjänat c:a 100 000 sek. Din skatteskuld som du vetat om lång tid antyder det. Ändå gör du gällande att du delar kostnaderna för dina barn? Det är lögn. Staten ger dig bidrag varje månad så som sjukpenning, bidragsförskott för dina barn och bostadsbidrag, om du är berättigad till det. Ändå vräker du ut dina lögner och din avundsjuka till oss som de facto försörjer dig. Har du ingen skam i kroppen? Jag försörjer mina barn till fullo, jag betalar skatt för dina barn och dina skyldigheter att försörja dina barn. Hur har du mage att visa bitterhet inför det? Dessutom tigger du bidrag till skatter som du skulle betalat för länge sedan.  Att något saknas dig i vuxet och vettigt ansvar är uppenbart. Skaffa ett jobb och försörj dig själv och dina barn. Det gör faktiskt vi andra föräldrar.

  Och blanda inte ihop det med de mammor du valt till dina barn. Du kanske inte har en mamma som går i klinch med dig om underhåll, umgänge mm, till din son. Medan du har en mamma, till din dotter som gör det. Därav din bitterhet. Tänk så, så kanske du mäktar med att ta ditt vuxenansvar. Som du verkar ha svårt att förstå och inse.  Bara jag, återigen!

  2010-01-27 | 19:48:16
 • Anonym säger:

  @WS  http://www.forsakringskassan.se/irj/go/km/docs/fk_publishing/Dokument/Blanketter/5199.pdf  Punkt 3 rad 2!

  Att bostadstillägg inte har med barn att göra är en förbannat konstig kommentar av Dig?

  Antagligen är du en mamma som bara har "hört" det.

  Är ju konstigt att FK vill veta personnummer på hemmavarande barn när de raden under vill veta om andra inneboendes i lyan.

  Pensionärer med omyndiga barn hemma?? Jättevanligt?  Dessutom så ringde jag FK och vad som skiljer sig i bostadsbidrag om man har barnen boendes (boförälder, folkbokförda) hos sig, och vara umgängesförälder.

  Under punkt 2  http://www.forsakringskassan.se/irj/go/km/docs/fk_publishing/Dokument/Blanketter/5099_2010.pdf  Svaret blev "300kr per barn mindre om man inte har dem folkbokförda hos sig".  @ "Jo då! Jag står för varenda ord."  För det första måste jag säga att du saknar helt och hållet verklighetsförankring och sunt förnuft!  Du känner inte Jocke, hans dotter, son eller deras mammor.

  Du har aldrig träffat dem personligen så du borde inte uttala dig om vilken personlig relation de har med varandra. Speciellt inte mellan Jocke och hans dotter.  Du uttrycker dig oerhört labilt och kränkande vilket jag antar att du står för.  Fastställande av faderskap hör verkligen ihop med UH.

  Om mamman inte uppger vem som är fader till barnet, så registreras barnet med "fader okänd" hos skattemyndigheten, ring gärna för att dubbelkolla.

  Finns ingen registrerad fader så betalar heller inte FK ut något UH till mamman.

  FK betalar bara ut om de kan kräva pengarna av någon. Därefter krävs det inte mycket sunt förnuft för att förstå hur det hänger ihop.  Jag är mer än gärna en av Jockes "gelikar" än en anhängare av din labila typ.

  Dessutom är jag ingen idiot!  Jag gnäller inte om kostnaderna, men jag gnäller fan så mycket högre när jag är tvungen att betala för mitt barn när hon inte FÅR ta del av sin far.

  Mamman slipper kostnader och det blir dyrare för mig om jag får vara en del av hennes liv och det VILL jag!

  En som gnäller är dock mamman, förklara gärna för mig varför. Min dotters mamma får du gärna uttala dig om (men borde inte).  Problemen här som Jocke belyser är mentalt men också i många fall fysiskt fatala för barn I SVERIGE, där du lever.

  Men åk gärna till Haiti du, när värnlösa barn skriker efter sina föräldrar och hjälp, dag och natt, på de LVU-hem ute i svenska skogar tillsammans med barnaskändare av den värsta sort.

  Vecka efter vecka, månad efter månad, år ut och år in.  http://www.sourze.se/default.asp?ItemID=10699208&lngArticleID=10699208&blnRateResult  Försök gärna övertyga mig om att det fungerar bättre idag!  Du skrev:

  "Sen undrar jag vem eller vilka tror att kvinnor är de ständiga offren? Och att alla män är svin? Det r ju helt vrickat! Var läser jag om dessa fenomen?"  Här:  "Barnapappan är en slug, lismande schimpans, som i en epok av jämställdhetssträvanden kan ta makten över reproduktionen från oss kvinnor. Mansidioterna blir våra bästa allierade. Vi måste se till att spela ut dem mot barnapapporna, för att förlöjliga och förnedra barnapapporna så mycket som möjligt. Barnapappan är vår farligaste fiende, han inser vilka vi är och vad vi står för. Han arbetar natt och dag, politiskt och juridiskt, privat och offentligt, för att få kontroll över reproduktionen inte bara inom familjen utan också bortom den. Han skyr inga medel, precis som vi. Barnapappan har insett vad det handlar om - en strid på liv och död, pappan är vår intelligentaste och farligaste fiende, han måste förintas med alla till buds stående medel."  Utdrag ur det feministiska manifestet S.C.U.M som hyllas av ROKS, dom feministiska kvinnoförbunden samt samtliga svenska kulturredaktioner.  "...ROKS, dom feministiska kvinnoförbunden samt samtliga svenska kulturredaktioner."  Se också dokumentären Könskriget så får du mer än väl svar på din fråga, om ens det hjälper.  Du som inte vet ett dyft om barns behov, kan jag berätta för, att Joakims förhållande till sin son i allra högsta grad har med hans dotter att göra.

  Jag antar att du missar sånt o du store barnabehovskännare.  suck  Vissa lever med skygglappar i sin bitterhet till slutet. Det kan uppfattas som att du är en av dem!

  2010-01-27 | 21:22:06
 • Anonym säger:

  Bara du!?  Det var inte så bara det. Det var en ovanligt lång svada av enbart invektiv och elakheter. Du måst ha fått andnöd på slutet. :-)

  Hur skulle det vara om du kom med ett enda motargument på att vad daddy påstår är fel i stället. Att bara häva ur sig otrevligheter vinner du inga poänger på.  Du kan börja med att det INTE är ett stort problem för pappor i vårdnadstvister. Visa på att det inte är över 90% som boendet går till mamman och kom inte med det tråkiga som man hört till leda att det beror enbart på att mamman tog ut mer föräldraledighet. Alla barn är inte spädbarn när man flyttar isär och dessutom är det barnens rätt till bägge föräldrarna som ska vara det gällande.  Tycker du inte att det vore mer rimligt att den som har visat att man undanhåller den andre föräldern från barnet borde mista vårdnaden eller i alla fall boendet?

  2010-01-27 | 21:31:24
 • Bernt säger:

  Ovanstående var postat av mig.  /Bernt

  2010-01-27 | 21:33:15
 • Anonym säger:

  Fegis 22,06  Ahmen.. Kamma till dig. Eller sluta sup hjärnan i bitar.  Bara för att man har erfarenhet som pappa i, en vanligtvis, mammasituation så "är man en mamma" som försöker påvisa något annat. Ja men.. Inte konstigt att ni inte fattar reglerna, som gäller både för mammor och pappor.. OCH BOSTADSBIDRAG.

  2010-01-27 | 22:10:11
 • WS säger:

  Svaret till den anonyma kommentaren 2010-01-27 @ 21:22:06  Svar från FK: "Bostadstillägg. Du ansöker om bostadstillägg på blankett 5199 om du hyr din bostad, om du har en egen fastighet eller bostadsrätt ansöker du på blankett 5200. Bostadstillägget kan betalas ut vid olika situationer:

  1. Bostadstillägg om du har pension

  2. Bostadstillägg och sjukersättning eller aktivitetsersättning"  Som du ser så finns det ålderspensionärer och så finns det sjukpensionärer. Bägge grupperna har rätt till bostadstillägg. Det kan hända att en förälder som har sjukersättning även har hand om omyndiga barn. Därför ska man fylla i den uppgiften.

  Ang. att du ringde till FK. Bostadsbidrag är grundat på inkomst, hyra, antal barn, antal m2. Förutsättningen är att man har gemensam vårdnad och att barnen vistas minst det angivna antalet dagar per år hos dig. Att du beskyller vårdnashavare för att göra vårdnaden om barn till en guldgruva är hemskt!

  Att du kallar mig för "mamma som bara har "hört" det" visar snarare på ditt "förbannat konstig" verklighetsförankring då jag från början presenterar mig som en man- en pappa! Och det är det jag är! Det verkar som att du tror att alla som har en annan åsikt än dig måste genast vara KVINNOR och allra helst FEMINISTER! Du visar så mycket hat mot kvinnor så det skrämmer mig. Jag får upplysa dig om att jag aldrig varit en feminist, jag röstar inte rött och jag gillar inte genderpolitiken. Men jag tycker ändå inte om dig som person. För att din attityd är förjävlig!

  2010-01-27 | 22:25:40
 • WS säger:

  Nu har jag kollat lite mer om de där blanketterna: Orsaken varför man fyller i att man har omyndiga barn hemmaboende när man fyller i ansökan om bostadstillägg för sjukpensionärer är helt enkelt den att sådana kan ha även rätt till just BOSTADSBIDRAG TILL BARNFAMILJER. Och därför krävs det en samordning med bostadsbidraget så att de inte får FÖR MYCKET i bostadstillägget!!! Bostadstillägget minskas något om man samtidigt har bostadsbidrag. Och det är fortfarande som jag sa att bostadstillägg är TILL PENSIONÄRER! Och man har rätt till det oavsett om man har barn hemmaboende eller inte. Kvinnan som Daddy pratar om är förmodligen en sjukpensionär eller ålderspensionär annars hade hon inte kunnat få bostadstillägg. I annat fall han bara snickrat ihop hela historien om hur mycket hon får.

  2010-01-27 | 23:12:18
 • Leroy säger:

  Bara jag.  Just att skriva under på detta sätt tyder på en egoism utan för alla rimliga gränser.  Du vågar inte tala om vem du är eller för vems skull du skriver. Du väljer att påstå en massa i stället för att diskutera sakligt. Hoppa på folk och förminska eller förlöjliga då din åsikt ifrågasätts.  Är du inte insatt eller inblandad i detta som pågår runt omkring så är det ett märkligt resonemang och utfall du gör.  Du har absolut noll trovärdighet för inte var du och matade katten eller hälsade på Joakim eller försökt visa empati för hur dåligt man kan må då myndigheter och föräldrar agerar vansinnigt tokigt i stället för att försöka sammarbeta och hjälpas åt.  De aldra flesta ser helheter och om du läser lite från början så ser du nog hur det hela gått till och skötts.  Det finns många flera fall som flyter upp, ta gärna en titt på www.minpappa.nu.  Gå dit gå med i gruppen diskutera där om du har åsikt.  Men låt rättvissan i Daddys fall få bli objektivt granskad och hinna ikapp både påstående och myndigheters agerande.  Leroy

  2010-01-27 | 23:39:58
 • Anonym säger:

  Fortsättning:

  @WS  Är ni dumma på riktigt? Sök bostadsbidrag så får ni svar enligt reglerna. Vi som har annorlunda erfarenhet har då fan inte hittat på dem. Slut göra er mer dumma.. Och 300 kr mindre!??! Skaffa extrajobb om ni inte fixar den "kränkningen" av samhället. Jag står i korvkiosk när barnen är hos sin pappa, för att få det att gå ihop. Är annars inom PR-branschen. Vad är ert problem.. Liksom!  Bernt.. Antingen är du lika korkad som Jocke eller så är du bara allmänt idiot. Jocke har lagt ut allting, här på sin blogg. Jag kan både läsa/analysera texter, kan juridik och barnpsykologi. Och har både studerat och arbetat rent praktiskt i frågor som dryftas här. Om min situation vet du!?! Typ inget. Döm inte, när du ingen koll har!  Att Jocke är direkt olämplig är lätt att se. Han har ingen koll på barnpsykologi. Han, idioten tror det handlar om hans egna anknytning. Enligt egen utsago. Jag skiter i hans anknytning.. Hans dotters anknytning är det enda viktiga.  Jamen... Är ni galna på riktigt eller? Jag och de kvinnor jag känner har ingen anknytning till S.C:U.M & ROKS. Låt de käringarna härja som de har förstånd till. Jag har då inga problem att se barns, långsiktiga behov av 2 vettiga föräldrar.  Vad jag vet om barns behov ska du nog tala tyst om. Verkar ju befängt att du uttalar dig utifrån det lilla jag dryftar här.  Samma sak men min bitterhet. Var finner du den? I att jag ville skiljas? I att jag tycker pappan är lika viktig som vad jag är för våra barn, att jag betalar ung 3000 kr mer för barnen per månad än vad pappan gör? Eller att jag betalar pappan matpengar när han har sina egna barn, eller är du störd över att jag betalade barnens pappas studier genom nattjobb? Är du, helt enkelt provocerad av att jag skiter i pengar runt mina barn? Nota bene! Daddy är den som pratar pengar, hela tiden. Gärna på falska grunder.. Exakt vad är det du blir provocerad av?  Andnöd på slutet? Varför då? Jag kom med konstruktiv fråga, tom flera st om du kollar. Om du ids..  En av de felaktiga påståenden som jag ifrågasätter är ju 40 000 kids. En annan är ju UHS. Jag skiter i alla påhopp och undanflykter av argument. Svara bar på det som är frågan, du eller Daddy. Shit the same! Svara bara!  Och ja! Helt rätt uppfattat att jag anser att barnens behov styr umgänget. Inte pappans, eller mammans. En förälder som inte ens bemödar sig om att ägna sin tid åt barnen får avvakta tills barnen är redo. Och ska du, Bernt, eller vad du heter, bara älta om det så behöver du inte anstränga dig att svara mer.  Man flyttar inte anknutna barn för att en person tycker att deras rättighet är det som gäller. Barn är egna personligheter. Skaffa er husdjur om ni inte förstår skillnaden. Tyck synd om er själva om ni tycker det är viktigaste. Jag tycker ni är enbart olämpliga föräldrar.  Idiot... Tror du att barnets rätt till 2 föräldrar på halvtid är det som är det viktiga... Ja men.. Grattis.. Du har just reducerat dig själv som förälder. Barn har olika behov i olika utvecklingsfaser. Ibland behöver de mamma mest och ibland pappa.. Vad är det som är så fel att inse det? Kanske rädslan hos den "mindre närvarande" föräldern? För att den föräldern egentligen vet hur frånvarande den egentligen varit? Eller?  Lär dig läsa skillnaden på "Inte ett stort problem för pappor" och "inte ett stort samhällsproblem" innan du uttalar dig. Jag tror att i varje enskilt fall är det ett stort problem för utsatt person. Men att det skulle vara ett stort samhällsproblem tror jag inte en sekund på. Daddy har inte heller kunnat påvisa att det skulle vara så då han gång efter annan lägger egna värderingar och tolkningar av de, ganska "kryckiga" siffror som finns.  Och nej! Man flyttar inte ett barn hur som helst. Vuxna kan och brukar förstå det resonemanget. Barn tar långsiktiga skador. Vad har du för egen erfarenhet och kinskap om barns behov? Vad är det som får dig att argumeter för de vuxna istf barnen?  Tell me!  Bara jag..

  2010-01-28 | 00:09:10
 • Anonym säger:

  Leroy  Du är inte mer offentlig än vad jag är. Sluta gör dig till ett helgon, just i det fallet!  Läs och lyssna till de "sk bevisen" vem som är galen framkommer gång efter annan. Daddy!  Den som blandar in mig och andra som smutskastas

  är Daddy. Är man så korkad och imbecill så får man räkna med svar på tal.  Vad har du problem med Leroy?  Nej jag har varken matat Daddys katt eller bidragit frivilligt till hans självförorsakade skatteskuld.  Jag betalar mina egna skatteskulder, mina egna skulder och mina egna barn. Och matar mina egna husdjur. Vänners också när det behövs. Daddys skulder betalar ni andra så bra. På falska grunder. Ert val att bli lurade. Inte mitt. Så beskyll inte mig för era egna tillkortakommanden. Och nej! Jag har inget dåligt samvete. Den enda som borde ha dåligt samvete är Daddy. Han utnyttjar er, sina barn och samhället. Och ändå tycker han synd om sig själv!? Märkligt av en vuxen man!  Och ja.. Jag har ett inbyggt förakt mot vuxna som sätter sig och sina behov före barnens behov.  Daddy visar sitt förakt för kvinnor i stort och smått. Vad förväntar han sig? Jag förväntar mig svar på frågorna jag/andra ställer. Ff har inte Daddy åstadkommit det. Märkligt! Mycket märkligt!  Vill man bli behandlad med respekt, så får man nog lov att vis detsamma för andra. Och respekt är verkligen inte Daddys och hans anhängares "starka sida".. Inte sanning heller..Serrö!  Samma igen!

  2010-01-28 | 00:32:56
 • Lilla My säger:

  Bara jag

  Du skriver att barn behöver sina föräldrar olika mycket beroende på vilket stadie i utvecklingen de är i. Vilket stämmer.  Daddys ex har hindrat deras dotter att träffa Daddy i många av de utvecklingsstadier då hon har behövt sin pappa. Du skriver inget om att hon gör fel mot sin dotter, bara att Daddy gör fel som kämpar för deras rätt att träffas.

  Daddys ex anser att dottern inte behöver sin pappa, vilket i mina ögon gör henne olämplig som mamma.

  2010-01-28 | 07:15:08
 • Alexis säger:

  Verkar tämligen klart, gudskelov, att "Bara jag" inte har några barn. P g a h*ns grava okunskap om till detta relaterade förhållanden. Tippar att det är en mycket ung, arrogant person som kanske studerar till socionom? En av idolerna tycks vara Jenny W på Uppsalas tokgenusavdelning, liksom hon kryddar "Bara jag" sina hårresande grodor och hätska invektiv med fjompiga engelska uttryck...

  2010-01-28 | 11:55:10
 • Ibis99 säger:

  Japp... alla som inte delar "daddys" åsikter och sanningar räcker upp medlemskapet i ultra pro feminist spökes partiet. S.C.U.M.B.A.G ROKS o tja den där farliga COBRA... huga ligen... Tittar man i andra inlägg här på bloggen så åter repeteras det samma "mantra" ja ha en feminist för den ifrågasätter!!!

  Sen kommer LEROY rännande som vapendragaren till alla pappors vite ööö f,låt svarte riddare "daddys"... öööö säger han.. vem där!! o ditt syfte... Snart kommer väl ett vansinnigt inlägg om ett youtube inlägg med.. Rökar du brass eller??  Nåja bara jag!! snart blir du säkert hindrad att göra inlägg här...  //ibis99 som börjar fatta varför "daddy" mfl. har problem.

  2010-01-28 | 12:30:06
 • Anonym säger:

  Lilla My!  Lär dig se skillnad på att kritisera en person och att rosa en annan. Bara för att jag är hårdhudad mot Daddy så betyder det inte, på något sätt att jag förespråkar mammans metoder.  Lär dig tolka text, koppla samman hjärna och finger så blir det nog bättre.  Daddy gör fel även om mamman också gör det. Men nu är ju inte det här mammans blogg. Utan Daddys. Så det finns verkligen ingen anledning, för mig att snacka skit om en människa som blivit indragen av en partisk person. Dvs Daddy.  Bara idioter kan ens anse att Daddy är opartisk, har sanningen eller ens skriver speciellt bra. Att slira på sanningen är legio och att tycka alla som tycker annorlunda är feminister, bittra mm är vardagsmat. För att inte tala om martyren Daddy. Hela samhället är emot just honom. Tom skattemyndigheten konspirerade mot honom. Skattmasen som klargjorde reglerna blev uthängd med namn här. Att Daddy själv vetat om skatteskulden i c:a 1 år var det ingen som uppmärksammade. Att Daddy via avbetalningar till sitt skattekonto under 1 års tid kunnat göra avbet är det ingen som ifrågasatt, varför det inte blivit gjort av Daddy. Åhnej! Det är skattmasens fel. Stackars Daddy... Not! Lagar & regler ska tydligen anpassas till honom och hans behov. Annars är samhället emot honom. Ja käre värld vilken rättshaverist ni stöttar här. Du Lilla My ljuger lika frisk du!  Sen när du/Daddy blir ifrågasatta så tar ni bort inlägg/spärrar inlägg. Ni svarar aldrig på obekväma frågor. Och när ni anser att "någon sett igenom er". Så kommer snabbt ett nytt inlägg med nya påhitt och lögner. Ni är bara för korkade för att förstå att vi läsare ser igenom er taktik.  Och när kritiken blir för svidande för Daddy så kommer ni "Daddyanhängare", som ett lämelltåg och ska försvara och förklara. Vilket gör situtionen än mer prekär. Då inser man verkligen hur lite ni alla har innanför pannbenet. Särskilt kvinnor tycks ha en förmåga och bara oja med. Tala om för mig hur det hjälper Daddy? Ni får honom bara att sjunka djupare i skiten.  Och att göra som Daddy gjorde på julafton är inget annat än ett vidrigt sätt att få andra att betala Daddys skulder. Självmordsrisken var lika med 0. Ett rop på hjälp, visst. Men själmordsrisk? Nej! Tydligen tyckte inte ens läkaren det då sjukhusvistelsen var helt frivillig.  Och fortfarande har ingen svarat på frågan hur det hade varit för "barnens bästa" att Daddy tog livet av sig? Hur hade varje julafton i resten av barnens liv känts om deras pappa valde att avsluta sitt liv just den dagen? Det vill jag ha svar på från Daddy. Eller hur pengar kunnat hjälpa hans situation med Ranias mor? Det får Daddy också gärna svara på.  Frågorna är många. Men det borde ju inte vara så svårt att svara på om ärliga, raka svar är det enda som finns. Eller vad säger du Lilla My? Och ni andra anhängare av Daddy?  Jag kan läsa statistik Daddy. Kom inte dragande med det. Jag vet hur samhället fungerar och vart jag kan hämta fakta om jag behöver. Så försök bara svara på de personliga frågorna. Balla inte ur och börja prata om något annat. Jag är inte intresserad.  Jag om och om igen..

  2010-01-28 | 12:36:26
 • Alexis säger:

  Och som ett brev på posten här den sjunde klassens blogghoppan //ibis99 och smutsar ner cyberrymden med sitt infantila ordbajs. Varför så avundsjuk på Daddys eminenta blogg?

  2010-01-28 | 12:47:43
 • Ibis99 säger:

  Tja du Alexis!!! eller så är det du som är anvundsjuk på mitt"ordbajsande"

  2010-01-28 | 12:59:15
 • Anonym säger:

  Alexis..  Precis det beteende som du framvisar här, mot mig i detta inlägg. Är precis det jag ville få fram. En får tacke! ;-)  - Inte ett enda svar på relevanta frågor.

  - Personliga påhopp.

  - Lögner och spekulation om vem jag är.

  - Antydningar om att jag inte varit ärlig i det lilla jag berättat om mig själv.

  - Och så det ständiga feministtjafset.

  - Och så din slutliga förhoppning om att jag inte har barn.  Jo tack, tack för din omsorg.Du kan vara lugn. Jag har barn. Barn som är välmående och välfungerande. Både enligt pappan till mina barn, mig själv och skola. Hur mår era barn, med föräldrar som er? Har ni jämkat allt ni kan för att barnen ska få en lycklig och lugn uppväxt? Jaha... Det har ni?  Förklara då denna bloggs syfte för mig. Jag ser bara en samling "ärthjärnor" som är lyckliga när de får gnugga varandra på ryggen och uppriktiga bråkstakar när de blir ifrågasatta. Agerar ni så mot mammorna också? Okvädningsord istf diskussion oc överenskommelser? Vad sa vi? För barnens bästa? Jo men visst!  Ibis99..  Det hedrar dig att du orkar stå upp för det vi, många andra ser i denna martyrblogg. Jag har sett skiten du får, andra också för den delen. Det säger mer om dem än om oss.  Ego igen..

  2010-01-28 | 13:00:53
 • Alexis säger:

  Står alltmer klart att "Bara jag" inte har några barn och även ljugit hej vilt om sina andra förhållanden. Nå, h*ns typ av gottköps"retoriker" har alltid lögnen som främsta vapen.

  2010-01-28 | 13:31:53
 • Anonym säger:

  Ett tillägg från min sida också..  Vem, det nu var av alla puckon som skriver här angav att barn med fader okänd inte får något UHS. Har väl bara läst typ hälften av texten eller inte förstått innebörden. Som vanligt!  Jag har flera vänner som adopterat barn som ensamstående. De har UHS 1 273 kr i månaden. Vem ska FK kräva de pengarna av?  Barnens rättighet att få stöd. Det är ingenting som uppfunnits för att "klämma dit pappor". Eller vad ni nu inbillar er..  Och ni föräldrar som inte ens kan försörja era barn. Hur kunde ni ens komma på idén att öht skaffa barn? Att skaffa barn innebär livslångt åtagande. Inte minst ekonomiskt. Hur familjebilden än ser ut. Fattade ni inte det eller skiter ni bara i ungarnas behov för att mamman är knepig?  Det kanske är dags att sluta navelskåda och lyfta blicken och ta ansvar för sina val?  En annan sak, jag vill hylla alla män som är allt annat än reliker av Daddy och hans anhang. Min egen pappa, mitt ex, mina vänners ex, min chef, mina manliga vänner och arbetskamrater. Ni är samarbetsvilliga, ni ger och ni tar och ingen av er säger ett ont ord om barnets andra förälder. Ni månar om era barn och inser att barnen är de viktiga även när ert liv är svårt. Jag är glad att ni finns! Och att en enda av dessa män skulle ifrågasätta att deras flickvänner, fruar flickebarn skulle lära sig självförsvar, finns inte på världskartan. Ingen vill att deras älskade ska utsättas. Gäller så klart pojkvänner, pappor och söner också. Men så är de män som kan separera känslor, känna empati och inser att även deras familjer kan drabbas.  Vad har ni för mål.. Bittergubbar?  Jag..  2010-01-28 | 13:37:05
 • Anonym säger:

  Alexis  Fortsätt gärna. Det bevisar bara än mer vilken idiot du är.  Du kan inte rubba mig med din lögner om mig. För det finns ju en väsentlig skillnad här, mellan dig och mig. Jag vet vem jag är. Du vill veta vem jag är!  Så fortsätt du bara..  2010-01-28 | 13:40:25
 • Anonym säger:

  Alexis..  Eminenta blogg?  Du har inte höga krav på det skrivna ordet eller vikten av sanning eller fakta. Tur att dagstidningarna har det som stoppat Daddys gallimatias. Ingen vill beblanda sig utom några b-journalister som behöver mer läsare, till sina bloggar. Det hedrar dagspressen.  Återigen, det säger mer om dig än om oss andra. Avundsjuka tycks du stå för.  Har du inget mer viktigt att säga än det du gör i dina infantila inlägg, gå ut och skotta snö eller skotta ner dig i snön. Det gör iaf ingen skillnad för debatten.  Jag

  2010-01-28 | 13:55:04
 • Anonym säger:

  Alexis..  Eminenta blogg?  Du har inte höga krav på det skrivna ordet eller vikten av sanning eller fakta. Tur att dagstidningarna har det som stoppat Daddys gallimatias. Ingen vill beblanda sig utom några b-journalister som behöver mer läsare, till sina bloggar. Det hedrar dagspressen.  Återigen, det säger mer om dig än om oss andra. Avundsjuka tycks du stå för.  Har du inget mer viktigt att säga än det du gör i dina infantila inlägg, gå ut och skotta snö eller skotta ner dig i snön. Det gör iaf ingen skillnad för debatten.  Jag

  2010-01-28 | 13:55:38
 • Alexis säger:

  Ibis99 och "bara jag", är ni inte glada att jag ger er anledning fortsätta med era fanatiskt galna Daddy-hatande litanior och kränkande spyor här? De frågor/påståenden som till äventyrs funnits i era bajsordsvulkanutbrott har fått svar och korrigeringar ovan i bloggen om ni orkar läsa. Att Daddy själv inte svarar på grovt förolämpande kränkningar visar bara att han är intelligentare än ni.

  Ps. Jag vill verkligen INTE veta vem "Bara jag" är. Gud bevare oss!

  2010-01-28 | 14:09:45
 • Klas-Kristian säger:

  Det är tur att det finns sådana snälla och klarsynta människor som "Bara jag". Han/hon försöker ju bara hjälpa till, är det inte så?  Men... varför är det så viktigt för dig att "hjälpa till", speciellt med tanke på att de känslor du hyser för Daddy uppenbarligen inte är de varmaste? Borde inte Daddy få göra sina egna misstag som vilken annan vuxen människa som helst? Om nu hela den här bloggen är den sämsta idén någonsin, gynnar det inte dina syften om Daddy kraschar och brinner med den? Vore det inte ärligare både mot dig själv och alla andra att, gnuggandes dina händer, stå vid sidan och iaktta på håll om du nu är så säker på att det är på väg att gå åt helvete?  Eller har du möjligen ett dolt, starkare motiv till att bete dig som du gör här i kommentatorsspåret?  Jag avskyr så här i oppositionsmedvindstider slentrianmässigt användande av ordet "empati" så jag tänker inte gå i den fällan själv - men det skadar väl inte att åtminstone försöka vara lite konstruktiv och lägga ner personangreppen?

  2010-01-28 | 14:25:32
  Bloggadress: http://sillpizza.blogg.se/
 • WS säger:

  Alexis: "Att Daddy själv inte svarar på grovt förolämpande kränkningar visar bara att han är intelligentare än ni."  Ja, fast han svarar inte på seriösa kommentarer heller när det visar sig att han har fel i sakfrågan. Istället så kommer det påhopp från en anonym som inte tvekar med att kastrera mig genast och kallar mig för "en mamma som bara har "hört" det" och mina kommentarer blir kallade för "förbannat konstiga"!! För övrigt är anonymes (2010-01-27 @ 21:22:06) uttryckssätt ganska lik sättet som bloggen är skriven på.

  2010-01-28 | 14:31:45
 • Anonym säger:

  Nej Alexis, du gör ingen människa glad.  Jag hatar inte Daddy. Jag ifrågasätter hans inlägg i sin blogg. När man ljuger så brukar konsekvensen bli ifrågasättande.  Kränkande spyor? Jo.. Visst jag kan hålla med dig. Men som vanligt "Som man ropar får man svar". Daddy är alltid grov i mun mot sina meningsmotståndare eller när han blir ifrågasatt. Bara det antyder ju brist på självkontroll och brist på vilja att lösa problem. Varför inte bara svara på relevanta frågor? Varje gång Daddy agerar som han gör så minskas hans trovärdighet. Till slut finns bara dumskallarna som dig, typ kvar. Och vad skulle det kunna ge för förändring för de utsatta barnen? Som ni alla påstår er värna om?  Men hallå, din spyende galning. Nu gör du anspråk på att du vet något om min intelligens också.. Är du klärvoajant? Eller är det det värsta du kan komma på? Lägg ner! Det biter inte på mig. Vad du anser om min intelligens är inte direkt något som påverkar mig. Men om du vill fundera på det så "be my guest" (Engelska och betyder: var så god)  Att Daddy inte svarar på frågor beror inte på att han är så smart. Utan på att frågorna är brännande nära sanningen. Han är en utpräglad fegis och lögnare. Det finns helt enkelt inga svar som inte kommer avslöja Daddy för den han verkligen är. Men det förstår inte du.. Fast du är så bra. Konstigt!  Moi

  2010-01-28 | 14:35:12
 • Per säger:

  Pappaledighet  Aldrig har männen tagit så mycket föräldraledigt som nu.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-pappor-valjer-att-ta-ledigt-1.1030468  Det beror ofta på mammornas motstånd att pappor som tar ut pappaledighet inte tar mer.

  http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article80424.ab

  2010-01-28 | 14:46:01
 • Anonym säger:

  KlasKristian  Och vad gör du för Daddys dotter som du kan slå dig för bröstet för?  Daddys bloggande får han själv ansvara för. Klarar man inte av kritik så är nog inte bloggande rätt forum! Serru!  Och du... Jag kan din taktik också.. Nu kommer era paranoida inslag av "hemliga agendor".. gäsp  Kan du inte bara hjälpa Daddy att svara på seriösa frågor.  Eller gå och gräv ner dig du också.  Jag

  2010-01-28 | 14:46:08
 • hm säger:

  Inte för jag egentligen tycker du är så intressant "Bara jag" men dristar mig ändå till ett litet svar. Du påtalar gång på gång hur mycket du offrar för dina barn samt hur välmående de är osv, vidare påpekar du också Daddys brister.  Ändå har du lyckats svika dina barn på det grövsta sättet som finns de har fått gå igenom en seperation mellan föräldrarna något som enligt en samlad forskarkår lämnar ärr för livet. Dina svar går väl i andan av att du gjorde detta på ett perfekt sätt och därför blev ärren på dina barn obefintliga...  Från en som är duktigare än dig, lever i ett lyckligt äktenskap och har trygga välmående barn utan ärr i själen.  (PS för att detta inte skall missuppfattas av normala sunda människor så tycker jag egentligen inte det är konstigt att föräldrar separerar och dömer heller ingen, men "Bara jag" är så duktig på att döma så hon kan få känna på hur hon skulle kunna bli dömd)

  2010-01-28 | 14:58:17
 • Alexis säger:

  Skulle "Bara jag" vara "Moi"? Jag vill verkligen inte veta och tror inte på den uppgiften heller... Betr "Bara Jag"-s´, dvs din intelligensnivå hävdade jag bara att Daddys vid en jämförelse uppenbart ligger högre. Om jag inte gör dig glad kan du fortsätta glädja dig åt din pappa, ditt ex, dina manliga arbetskamrater (när jobbar du när du inte hänger på bloggar?) och vänner, dina vänners ex etc etc fast ingen här har bett att få veta detta. F ö, om du vill bli tagen på allvar borde du be Daddy om ursäkt för dina förolämpningar och kränkande jämfotapåhopp!

  2010-01-28 | 15:20:47
 • Klas-Kristian säger:

  Jag förutsätter inte att du har en dold agenda, "Bara jag". Jag frågade. Du kräver att folk ska se nyansskillnader i de inlägg du själv skriver, hur vore det om du tog och levde som du lär?  Vad jag själv gjort för Daddys dotter? Ingenting. Vad tycker du jag ska göra, mer än att visa mitt stöd här på bloggen? Finns det något jag kan göra som inte gör saken värre än den redan är?  Jag försöker svara på seriösa frågor om de ställs till mig. Kan dock inte påstå att jag är överdrivet insatt i vårdnadslagar, bidragsregler och så vidare så för svar på sådant gör man bäst i att googla eller fråga någon som vet. Jag är bara en vanlig människa som följt Daddys blogg och förfärats - är ens tio procent av det han skriver sant är det helt åt helvete.  Kritik måste man kunna ta om man bloggar, det har du rätt i. Men är det motiverat att i denna kritik använda en konsekvent nedlåtande ton, krydda hela anrättningen med diverse invektiv och sedan avsluta sina inlägg med "gräv ner dig du också"? Där skiljer vår syn på vad som är relevant kritik sig uppenbarligen åt.  Och med det lämnar jag debatten.

  2010-01-28 | 15:24:05
  Bloggadress: http://sillpizza.blogg.se/
 • WS säger:

  "Moi" betyder "Jag" på franska.

  Ska "Bara Jag", "Moi", eller vad det nu hon kallar sig, be om ursäkt så borde Daddy be om ursäkt för ett och annat han med. Och jag undrar hur du har mage att ignorera mitt svar till dig och ändå sätta regler för andra hur man blir tagen på allvar?

  2010-01-28 | 15:29:52
 • WS säger:

  Kommentaren ovan - 2010-01-28 @ 15:29:52 - var till Alexis

  2010-01-28 | 15:31:27
 • Alexis säger:

  WS får nöja sig med det/de svar som "Moi" (förut MOA/MO?) fått - kanske samma person?

  Tackar för snabbspråksundervisningen i engelska och franska, tyder ändå på ett litet, litet korn av rudimentär intelligens i det svindlande tomrummets svarta hål...

  Jaz Devlesa!

  2010-01-28 | 15:52:47
 • WS säger:

  Alexis! Du får lära dig ett och annat om människor innan du slänger ur dig sådana här löjliga kommentarer om att jag, dvs WS, är samma person som hon som undertecknar sina kommentarer med "Bara Jag". Jag undrar också varför du använder pronomen H*NS i en sådan här form när du pratar om "Bara Jag/Moi/Jag igen/Jag..." när HON ganska klart gjort för sig att HON är EN MAMMA!? Så det är HENNES kommentarer du bestrider och inte H*NS.  Medan jag, som är en pappa, blir på samma blog kallad KVINNA med dåliga kunskaper i skafrågor?

  Det är ganska klart att på den här bloggen har samlats ett gäng personer med tydliga lässvårigheter och med brister i social intelligens. Hur jag än anstränger mig att tycka om den här bloggen, med tanke på att en del män här kanske har råkat ut för samma sak som jag själv, så måste jag bara konstatera att Daddys blogg och gnällspikarna runt honom är inte representativa för pappornas problem i dagens samhälle. Sedan undrar jag hur man kan tigga om pengar på internet i Sverige med det bidragssystemet vi har i landet? Eller har Daddy blivit en organisation så han ber om bidrag på det här sättet?

  2010-01-28 | 16:06:53
 • WS säger:

  Alexis! Om man googlar på "Jaz Devlesa" så får man fram att det på romani (så heter språket som zigenare pratar) betyder "gå med gud!" Så jag undrar vad du menar med att du hälsar mig på romani?

  2010-01-28 | 16:12:38
 • WS säger:

  Du kanske är zigenare själv och därför hälsar mig på ditt moderspråk? Trevligt med lite multikulti. Vad heter det på bulgariska förresten? Om du inte är zigenare själv så ville du förmodligen med en zigenarhälsning göra en antydning på att zigenarna inte sällan står på storstädernas torg där nere i sydöstra Europa och TIGGER allmosor precis som Daddys TIGGARBLOGG gör på internet. Fast jag är helt övertygad om att de flesta zigenare i Sverige skulle känna sig förolämpade genom att bli jämförda med tiggaren Daddy och hans gäng av gnällspikar.

  2010-01-28 | 16:43:42
 • Alexis säger:

  Bäste WC, förlåt WS: Ang. lässvårigheter - vad menar du med konstruktionen "när HON ganska klart gjort för sig att hon är en MAMMA..."?? Menar du att signaturen "bara jag" har gjort detta klart för sig själv? Vet du inte att h*ns är den possessiva formen av det könsneutrala "hen" så kan du tillägna dig denna kunskap nu. F ö har jag gjort klart att jag inte litar ett dugg på Bara jag/Mois uppgifter om sig själv - i ditt fall får väl ev fortsättning utvisa.

  Vaya con Dios...

  2010-01-28 | 16:58:02
 • Anonym säger:

  hm  Jag är ingen perfekt människa. Jag har heller inte framställt mig sådan. Vad du tolkar och läser in får stå för dig.  Om du är så korkad att du tror att barn som lever i en familj där fredagsfylla, slagsmål och psykisk misshandel förekommer. Är befriade från ärr i själen så får det stå för dig. OBS!!inte mitt skäl till att vilja skiljas. Men jag har sett det på nära håll. Och barn far illa även i familjerelationer. Yta är yta min vän!  Jag hade gärna levt med mina barn far om allt stått rätt till. Det var honom jag ville bilda familj med.

  Dock fungerade det inte av olika skäl. Och att utsätta sina barn för en separation är inte enkelt. Kanske det svåraste jag gjort. Men varför diskuterar vi det? Varför svarar ni inte på frågorna som ställs. Eller ifrågasätter lögnerna Daddy sprider.  Det finns många som är duktigare än vad jag är. Vad får dig att tro att det här är en tävling? Pucko!  Alexis. Vad har jag för redovisningsskyldighet i hur jag jobbar gentemot dig. Och vad har det med sakfrågan att göra?  Du får tycka och tro vad du vill. Intelligensnivån hade väl inte heller till sakfrågan att göra? Din intelligensnivå tycks ligga på nivå daggmask. Tycker då jag.. Men det har ju heller inte med sakfrågan att göra.  Oj.. blev du störd av att jag finner normala män värda att uppskattas? Fjant! Självklart störde det din bild av mig som någon feministradikalistidiot. Men vet du.. Din avundsjuka får du jobba med själv. Jag visar ständig uppskattning till dem som det förtjänar. Det är helt naturligt och är ingenting jag behöver fundera på. Du vet vad jag menar när du själv får den uppskattningen. Det har väl aldrig hänt eller?  Vad ska jag be Daddy om ursäkt för? att jag "svarar som han ropar"? Skulle inte tro det. Daddy smutskastar och förtalar hela tiden. Tål han inte svar på tal? Går han sönder då? Löjligt tänkt av dig!  Bra där KK. Du tillförde ingenting.  Alexis.. Det finns bra medicin mot paranoia. Fortfarande fixar du inte att svara på frågor. Näee då kommer nästa påhopp. Även om det inte finns i din föreställningsvärld så är nog de mest vanligaste förekommande att människor "hoppar lite jämfota" när man matas med lögner. vi kan ju vara några st som just tycker Daddy beter sig skumt. Och har rätt i det vi ifrågasätter. Därav vissa likheter. Ta du en grogg till och lugna dina nerver.  WS.. Bra rutet! Att håna någon är tydligen brännbart när det gäller Daddy. Men att håna någon som kliver in för att debattera och tillrättavisa alla lögner och felaktigheter så tycks det värsta de kan komma på att ifrågasätta ens könstillhörighet. Ahmen vilken ålder är det på "barnen i den här sandlådan"?  Och ja.. De resande folket är både fattig och dras med stora fördomar. Här på denna blogg har det blivit en sport att "tycka synd" om blogginnehavaren. Skänk honom pengar, och ojja honom för alla är så elaka. Tiggarblogg är rätta ordet.  Journalistiskt syfte... Hahaha Det är att ta sig självt på stort allvar. När du, Daddy fick chansen att möta ditt hatobjekt nr 1, Gudrun S så hoppade du av. Och skyllde på din lärare? Du gick inte ens dit fegis! Innan lät det stort! Nu går du inte ens kvar på skolan. För samhället inte vill betala din utbildning. Det var visst försäkringskassans fel, den gången? Studielån kanske? Eller kanske dina ryggkliare ska ställa upp. De tycks ju gilla att känna sig behövda. Till vilket pris som helst tycks det!  Jag

  2010-01-28 | 17:46:09
 • Alexis säger:

  Tackar härmed för en intressant diskussion innefattande WS´ mogna, antirasistiska synpunkter, med en dikt av Spencer som kan tillämpas på Daddys och andras kamp mot genusfascismen:  We are nothing  We have fallen  Into the dark and shall be destroyed.  Think though, that in this darkness  We hold the secret hub of an idea  Whose living sunlit wheel revolves in future years outside.  *********  /Utgår från att man här förutom franska också behärskar The Noble Lime-Juicer Tongue...  2010-01-28 | 17:49:44
 • Anonym säger:

  Alexis.. Du har inte diskuterat. Du har gjort precis allt annat än just det.  Kanske försöker du vara spydig. Och verka beläst. Dessvärre visar dina absoluta ickeargument bevisa motsatsen.  Nice try!  Jag

  2010-01-28 | 18:05:40
 • WS säger:

  Alexis: "i ditt fall får väl ev fortsättning utvisa."

  Varför skulle det vara någon fortsättning i diskussionen med en sådan här ohyfsad och aggressiv person som dig? Då får du först be om ursäkt och sedan börja uppföra dig civiliserat. Du förolämpar mig gång på gång medan jag svarar utan förolämpningar. Samtidigt så moraliserar du andra hur de ska uppföra sig? Att tillrättavisa min felskrivning - är det det enda du har att komma med? Du kommenterar bara när du lyckas att fiska upp en felskrivning i mina kommentarer. Du ignorera de kommentarerna där jag har rätt! Har man haft med barn att göra så har man lärt sig att förstå hur andra människor tänker och känner. Empati heter det, social intelligens är ett annat utryck som kan tillämpas. Och då är en sådan sak som att någon skriver fel verkligen det minsta man kan ha överseende med. Speciellt med tanke på att det inte alltid är lätt att skriva lite längre kommentarer i den lilla rutan man har till sitt förfogande. Den är i alla fall liten på min dator. Man kan tom lära sig en text där det saknas en del av bokstäverna. Men det verkar vara en gigantisk utmaning för dig. Däremot är en helt annan sak att medvetet förväxla kön på diskuterande: "Bara Jag" har berättat många gånger sin erfarenhet av att vara en MAMMA. Jag har berättat min erfarenhet som PAPPA. Och då är hon en HON och det är HENNES kommentarer och inte H*NS. Men förklaringen varför du använder H*NS har du ju lämnat lite längre fram: du tror att hon (kvinna) och jag (man) är samma person!!

  Ni skriker så mycket om kollektiv bestraffning av män. Du gör precis likadant när du säger att WS och "Bara jag" förtjänar precis samma bestraffning för att båda två vågade att säga emot!!! Ja, de är tom SAMMA PERSON! Hur skulle det annars vara möjligt att i en och samma diskussion är det TVÅ som har kritiska synpunkter? Det har aldrig hänt förut ju! Det får aldrig hända igen! Här har man ju monopol på sanningen. Att du kallar mig för en TOALETT (WC) visar väl mycket mer på din intelligens och uppfostran än på min. Och du tycker fortfarande att du är en lämplig förälder? Av det lilla du har visat här...........  "WS´ mogna, antirasistiska synpunkter"???

  Var det inte du som hälsade mig med en zigenarhälsning? Än så länge har du inte förklarat VARFÖR? Man hälsar inte folk med zigenarhälsningar utan anledning.

  Ja och sedan har vi den där kommentaren där du kritiserar "Bara Jag" att hon förmodligen inte har ett jobb. Hon hänger ju hela tiden på bloggar. Uppriktigt sagt: hade jag trott att merparten av nicknames på svenska bloggar är EN OCH SAMMA PERSON så skulle jag också tro att personen måste vara en SUPERMAN/SUPERKVINNA. Det måste vara tungt att leva med en sådan paranoid inställning till omvärlden.

  2010-01-28 | 18:42:55
 • Bernt säger:

  Bara jag!

  Vad går du på egentligen? Jag har sällan skådat en sån manshatande person häva ur sig såna mängder med smörja utan att komma med ett enda motbelägg.  Är du inte hög och inne i en snedtändning, så tipsar jag dig om att söka hjälp. Du kan inte må bra!

  2010-01-28 | 18:46:17
 • Ibis99 säger:

  Ett roligt inslag i bloggvärlden vore en blogg om just "daddy" Kanske andra sidan myntet. Dock så tror inte jag att dom som vet hur andra sidan myntet ger sig in och berättar öppet. Dels för R,s skull.

  Tiggarblogg slog mig också... Skulle stålarna vara som buffert eller framtida möjlighet med R så vore det kanon.. Som att klara boende eller umgänges resor så ok... Men skatteskuld pjuuu.... Nu kanske jag lever i tron om glada 70tal men är inte pengar till normalt boende inräknat som förbehålls belopp o skattmasen eller senare krf som ska räkna bort kostnade för boende som icke indrivningsbart... Fast vad vet jag.. för enligt "daddys" så är 100% av alla myndigheter och myndighetspersoner emot honom eller kanske kommer att bli så...(så som jag uppfattar det)

  Tiggarblogg.. haha... gnäll o offer blogg japp.. loser blogg-> tja losers har alltid ursäkter..  //ibbe

  2010-01-28 | 18:59:03
 • Anonym säger:

  Bernt  I vilket avseende är jag manshatare? Förkara exakt vad du menar med ditt påhopp.  Jag har från början av diskussionen kommit med fakta som går att söka på nätet. Så vad babblar du om?  Jag mår finfint. Du försöker ta fokus från diskussionen. Ingenting annat.  Vare sig man agerar som er era små rödstrumpor eller motbevisar med fakta börjar ni håna och försöker undanhålla sanningen. Varför? Förklara det någon..  Jag/bara jag/moi en och samma person, i denna vepa. För de smartskallar som inte förstår.  2010-01-28 | 19:02:17
 • hm säger:

  Puckot här, ville bara kolla av med mitt inlägg till dig, du visade precis det jag misstänkte. Fredagsfylla hahaha!  Nej, vi säger tack och hej till dig, din profil och ditt psyke är kartlagt.  Bara jag, diskussionen avslutat men fortsätt gärna roa, det blir än mer underhållande efter man fått grepp om hur du funkar.

  2010-01-28 | 19:10:34
 • Multikulti säger:

  "Hundarna skäller, karavanen drar vidare".  (Arabiskt ordspråk)

  2010-01-28 | 19:39:34
 • En Pappa säger:

  Inte visste jag att inspärrade på psyk fick ha tillgång till Internet, men inser att så måste vara fallet med tanke på hur en viss JAG & C/O skriver här.

  Säkert är det så att orsaken till att dessa individer skriver ifrån anonyma IP beror på att psykavdelning inte vill visa att deras intagna har tillgång till Internet.

  Inte illa om Daddy med flera kan locka så många intagna, ni har säkert växt upp utan er pappa och nu låter ni er frustration gå ut över andra pappor som ni anser har svikit sina barn liksom er pappa sägs ha gjort.

  Jag hoppas (men tror inte det) att ni en dag blir utsläppta och han en sund inställning till föräldraskap.

  2010-01-28 | 20:09:45
 • Ramona Fransson säger:

  Hallå detta är ett meddelande till alla kvinnor som tror att enkom för att det finns barn är de med all rätt kvinnans egendom!  Först och främst finns det redan idag som av fullblods egoistiska själ "skaffar barn" som om det vore en Volvo. De väljer att "köpa" spermier, eller befruktade färdiga ägg eller surrogatmammor, allt för att "skaffa sig ett barn" utan att behöva en pappa till barnet. Det säger en hel del om hur kvinnor tänker.  Det finns "mammor" och det finns "mammor" precis som det finns "pappor" och "pappor". Alla föräldrar har ångest på ett eller annat sätt. Har jag gjort rätt? Hoppas det!  Men om en kvinna och en man har ett barn tillsammans och mamman/pappan inte bevisligen är psykiskt sjuk är det för "barnens bästa" alltid det mest elementära att barnen får träffa dem båda.  De flesta som "skaffar barn" är ju gubevars vuxna och knullar hjärtligt så när det blir barn och efter det skilsmässa borde dessa vuxna ta sitt förnuft tillfånga och inse att barnet är i största behov att få veta sin bakgrund.  Hade Ni (kvinnor) lyssnat på Karlavagnen i går kväll som handlade om adoptioner, där dessa barn ingenting hellre ville än veta vilka som var deras biologiska föräldrar och varför just de hade blivit lämnade, hade Ni förstått hur otroligt viktigt det är med biologiska föräldrar.  Till och med pappor ( kända som Sven Wollter) som inte varit närvarande på grund av sina arbeten är oftast högt älskade av sina barn.  Så skärp Er lite!  En livmoder eller ett adoptivbarn är inte en kvinnas eller en mans egendom. Det är ett litet liv som ska älskas och få lov att lära känna BÅDA sina föräldrar!!!!!!!!!!!!!  Med vänliga hälsningar

  Ramona Fransson

  ofrivilligt barnlös men inte menlös!

  2010-01-28 | 20:55:27
  Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogdspot.com
 • Anonym säger:

  hm  Om du tror att du har en fredagsfylla är det värre än vad jag trodde. Det är väl torsdag i dag iaf?  Mitt psyke kartlagt? Förklara exakt vad du vet om mitt psyke som jag själv inte vet?  Du har inget som helst grepp om vare sig mig eller den verklighet och sanning jag lever i. Du försöker bara göra dig märkvärdig. Funkar inte alls på mig.  En pappa.. Var fick du luft ifrån då? Jag har ingen anonym IP-adress. Iaf inte mer anonym än någon annan. Sen vet väl alla att just sjukhusadresser syns om man IP-kollar. Om man nu tycker det är relevant!?  Att du försöker nedvärdera psykiskt sjuka människor i en debatt där åtminstone en av de inblandade just legat på psykavdelning, dvs Daddy. Det säger mer om dig och din egentliga brist på empati. Varför skulle inte ev psyksjuka människor få ha en åsikt? Har du fördomar? Tycker du att du är mer värd en någon annan människa? Ditt inlägg antyder dock inte det. Visa gärna att jag har fel.  Blanda inte in min pappa i din svinaktiga argumentation. Han har alltid varit en fin pappa. Blanda inte heller in mina barns far i den samma. Han är en fin och närvarande pappa till sina barn.  Utsläppt från vad? Varför skulle jag en fullt fungerande människa vara inspärrad för något öht?  Och istf att hålla på som om ni satt i sandlådan så svara på de felaktiga uppgifter som Daddy sprider på sin blogg. Det är väl det enda relevanta eller?  Ni blir fan i mig bara värre och värre. Visar ert rätta jag mer än vad ni själva förstår.  Jag  2010-01-28 | 20:57:53
 • KimhZa Bremer säger:

  Har varken tid eller ork att läsa igenom alla de inlägg som charmerande "Bara jag" står för. Skummar igenom det och har sett samma sjuka retorik 1000 ggr tidigare.  Det är hatets retorik, illa förklätt som något anständigt.  Bry dig inte om dessa dementorer, Joakim. De har medvind nu, men inom sinom tid kommer det sunda förnuftet att segra.  Jämställdhet, jämlikhet och rättvisa. För kvinnor och män. Och våra barns bästa.  Det är detta allting handlar om.

  2010-01-28 | 21:01:48
  Bloggadress: http://kimhza.wordpress.com/
 • Klas-Kristian säger:

  Jag: Jag tillför inget säger du? Då har vi åstadkommit ungefär lika mycket i den här kommentarstråden, du och jag.  Dig ska man bemöta. Andra ska man förlöjliga. Hoppas du ser bra där uppifrån din jättehöga häst :)

  2010-01-28 | 21:17:15
  Bloggadress: http://sillpizza.blogg.se/
 • Viktoria säger:

  Jag har läst den här bloggen länge, kommenterar sällan. För faktiskt, även om jag inte blev hånad i just detta inlägget har jag också blivit anklagad för att vara ROKS anhängare och radikalfeminist mer än en gång.  Handen på hjärtat, visst är det väl så att om man inte håller med Daddy så är man emot honom på denna blogg. Spelar ingen roll hur många gånger man upprepar att det som händer inte är rätt, det spelar ingen roll när man har sagt emot............

  2010-01-28 | 21:21:00
 • Anonym säger:

  Ramona Franson.  Jag är helt med dig. Det biologiska ursprunget har betydelse. Dessvärre föds ju inte alla barn i världen med dessa förutsättningar. De får nog ganska ofta "sår i själen". Men som med övriga barn med "sår i själen" så kommer de gå bra för vissa men inte för andra. Världen är inte lätt att förändra.  Däremot så kan vi förändra här i "lilla Sverige. Och den är på väg. Men det är en lång väg kvar. Tex så ska båda föräldrar ha samma rättigheter från början.  Men sen måste också vuxna människor förstå att man inte bollar med barn hur som helst. Man måste se barnens behov och inse att "dubbelt boende" inte är det ultimata för alla barn. Men att inse det och att jobba för barnets framtida behov tycks vara omöjligt för vissa.  Att inte ha sitt barn på halvtid innebär inte per automatik dålig kontakt. Finns verkligen hur mycket som helst man kan göra för att gynna barnets relation med den andra föräldern. Och man måste alltid vara beredd på att släppa tankarna på egna behov.  Och glöm inte Ramona, det är väldigt lätt att tycka när man inte är känslomässigt anknuten till något. När det är ens egna barn som har ångest och inte vill lämna dig, vecka efter vecka då är det som någon vrider om kniven i ditt hjärta. Men en sund mamma/pappa inser också att man kan bryta dåliga mönster och tillsammans hjälpa barnen ur det. Tid och engagemang är bra investeringar.  Det är ingen rättvisa i 50% var om inte barnet är i fokus. Barnet behov ska styra. Och gör man det så bra som möjligt så kommer det förändras över tid.  Alla barn behöver olika saker i olika tider. Vad kan vara viktigare än att kunna ge dem det?  Jag  2010-01-28 | 21:23:35
 • Viktoria säger:

  Just ja! Jag fick ju inga svar på mina frågor heller :) ?

  2010-01-28 | 21:23:36
 • WS säger:

  En Pappa! Du ska inte ljuga om anonyma IP!!! Jag har tom lämnat min e-mail adress som jag haft i flera år hos ett svenskt internetbolag!!! Ingen hotmail adress alltså! Och vem är "Jag & Co"?

  2010-01-28 | 21:32:09
 • hm säger:

  Viktoria, så är inte alls fallet enligt min mening. Jag läser också bloggen och har följt den under en lång tid.  Jag håller inte med Daddy i allt, tycker iheller inte att han gör eller beter sig på rätt sätt i alla lägen. Däremot så tycker jag i det stora hela att han sköter det hela på ett fantastiskt sätt.  Den kritik som är väldigt svår att ta till sig dock är av arten sila mygg och svälja kameler. Daddy gör ett litet fel, som man då genast kan fokusera på sedan används detta som bevis för att allt han gör är fel.  Den typ av kritik där man nagelfar och studerar minsta lilla misstag av en person som under hård mental och känslomässig stress delar med sig så utlämnande som Daddy gör är orättfärdig.  Visst kritik kan utdelas på hur han skötte olika situationer, inlägg där man inte håller med(kan anse personligen att Daddy är lite hård emot sina motståndare ibland), man kan bemöta felaktiga siffror osv.  De som kritiserar på ett väldigt fult samt personligt vis än det ena än det andra misstag som det hittat här befinner sig i ett ofantligt överläge, de stormar in anonyma, berättar om hur duktiga de själva är(vet ingen någonting om) och har ganska ofta ett underliggande motiv som blir ganska tydligt, sådan kritik och beteende är närmast att likna vid arten vuxenmobbing.  Man vill komma bort från sakfrågorna.  För mig är det relativt enkelt angående grundfrågan Daddys samt Rs rätt till varandra.  Är Daddy bedömd i domstol som olämplig fader? Är Daddy dömt för sexuella oegentligheter? Saboterar Daddy umgänget mellan Mor och Dotter?  Svaret utifrån de dokument jag läst är Nej, då skall Daddy och hans dotter omedelbart ha oövervakade umgängen. I vilken grad och vilken inkörningsperiod som krävs vet jag inte men syftet måste vara minst delad vårdnad så småningom.  Har modern saboterat umgänget? Har modern behandlat barnet som sin egen ägodel? Anset sig ha rätten att utifrån sina egna känslor avgöra dotterns umgänge med sin fader? Ja, enligt de handlingar som är tillgängliga så ser det onekligen ut så.  Detta gör henne i mina ögon synnerligen olämplig som mamma.  Sen vill jag säga att sanningen vet bara Daddy, mamman samt dottern, inte någon annan. Baserat på rättegångsprotokol mm så anser jag det dock styrkt att inga av moderns anklagelser gått att bevisa vilket i en rättstat innebär att man är oskyldig och därmed borde ha alla rättigheter som vilken förälder som helst.  Detta är huvudfrågan, basta!

  2010-01-28 | 21:47:07
 • Ordningsvakt nr 43 säger:

  "Bara jag" & Co lider uppenbarligen av gravt TVPHSO-syndrom. TVPHSOS= Till Varje Pris (även spelad resonlighet) Ha Sista Ordet-Syndrom. Svårartade fall har ibland bieffekten PAS.

  2010-01-28 | 21:50:11
 • KimhZa Bremer säger:

  "Att inte ha sitt barn på halvtid innebär inte per automatik dålig kontakt. Finns verkligen hur mycket som helst man kan göra för att gynna barnets relation med den andra föräldern. Och man måste alltid vara beredd på att släppa tankarna på egna behov."  Ja, så här säger "Jaget".  Givetvis är just påståendet "att inte ha sitt barn på halvtid innebär inte per automatik dålig kontakt" uttryckt utifrån positionen att det är "Jag" själv som har den större, viktigare kontakten. Mamman, alltså.  För det är ju "Jag" som bestämmer detta.  Vilket passande nick förresten. "Jag".  "Barnets behov ska styra", säger den här mamman. Och håller anknytningen för sig själv för att göra detta påstående gällande.  Viktoria; vad är det som är så svårt att "hålla med om" i Joakims blogg?  En pappa som kämpar för rätten att hans dotter skall kunna få ha honom som pappa - är det svårt att stödja den tanken, eller?  Och hån...? Hån? Lägg av. Om du förstått vad Joakim - och tiotusentals andra pappor - gått igenom, så kanske du kan börja förstå innebörden av Hån. Du känner dig lite förorättad på en blogg? Någon annan har blivit av med sitt barn. Men det är naturligtvis din känsla av att ha blivit stött som är mest angeläget?  Alla svar på alla dina frågor finns här - om du bara vågar läsa dem.

  2010-01-28 | 21:51:45
  Bloggadress: http://kimhza.wordpress.com/
 • WS säger:

  "Bara Jag" och "Viktoria"! Jag kom på den här bloggen för ett par dagar sedan. Jag lade den till mina favoriter. Jag var mycket positivt inställd och hade stora förhoppningar. Jag är ju själv pappa och har varit ensam vårdnadshavare de senaste 14 åren. Skilsmässan var inte snygg. Så förväntningarna var stora. Så läser jag artiklarna här i ett par dagar, ganska nöjd. Så läser jag även den senaste artikeln och diskussionen under. Jag lämnar en kommentar i sakfrågan och med det så rasar helvetet löst!!!! Man blir påhoppad från alla sidor och misstänkliggjord, kallad för det ena och det andra. Det är ju så uppenbart att bloggarens kompisar släpper inte in någon som har den allra minsta tvekan om deras "sanningar". Man får ju inte ens lov att påpeka att det där med underhållstödet det stämmer inte riktigt så blir man nedtrampad. Jag blir kallad för en TOALETT!!! Och nu senast "en pappas" inlägg om "psykiskt sjuka som skriver kommentarer". Det börjar lukta Hitler, Stalin, Fidel Castro här. "Håller ni inte med mig så får ni skylla er själva i fall ni blir förolämpade", lyder taktiken. Någon ursäkt kan man inte förvänta sig. Nej, det här är definitivt ingenting för mig detta!!!!!! Undrar när de börjar kalla även mig feminist, genderfanatiker och allt annat? De har i alla fall kallat mig för TOALETT och förmodligern kommentaren om psykiskt störda gäller mig också då jag helt uppenbart inkluderas i "JAG & Co". De sa ju att jag och du (dvs "Bara Jag/Moi") är samma person. Jag som alltid haft konflikter med feminister och deras enögda ideologi. Men är den här bloggen verkligen så mycket bättre än feministernas bloggar? Jag har inget intresse att gå från den ena ytterligheten till den andra. Jag ser Daddys blogg med helt andra ögon idag än jag gjorde när jag kom hit för några dagar sedan. Och denna är definitivt inte min favorit längre. Den åker ut från mina bokmärken med detsamma!!!!!!! Men kanske inte. Kanske är det just det de vill - skrämma bort alla som inte delar deras åsikter till 100%.  BaraJag! När du har förklarat hur det ligger till med Daddys situation vad gäller skatten osv så är den där länken med små kreditkort mer och mer störande för mig. Ska man verkligen tigga pengar på det här sättet? Vadå "alla bidrag går till den här bloggen och bloggaren?" Ska alla andra bloggare klara sig på sin egen ekonomi medan en annan ska tigga bidrag för att kunna blogga? Kostar det nått förresten? Jag trodde det var gratis att skriva på internet. Och om det nu kostar skjortan att blogga är det inte bättre att lägga sina ekonomiska resurser på sin dotter istället? Nähäj du, det här är lika mycket viktiga frågor att belysa. Hur ska det se ut när alla bloggare ska nu tigga pengar som de kan leva på och betala sina skatter med? Daddy kritiserar mammorna som får bidrag men han själv gör ännu värre.

  2010-01-28 | 21:59:06
 • WS säger:

  Ordningsvakt nr 43!

  Vill du vara snäll och precisera dig vilka du menar med:

  "Bara jag" & Co?

  2010-01-28 | 22:00:57
 • WS säger:

  Jag väntar på svar från "en Pappa" och "Ordningsvakt nr 43". Så här tänker jag inte låta mig förolämpas.

  2010-01-28 | 22:07:13
 • En Pappa säger:

  Uppenbarligen så var det jag skrev något som flera tog åt sig av.

  Kanske lider ett antal av signaturer här av personlighetsklyvning, ja vad vet jag (vill nog inte veta heller).  WS, Vilken av dig har jag förolämpat?

  2010-01-28 | 22:16:46
 • WS säger:

  enPappa! Försök inte vrida på det! Jag blev anklagad att jag (WS) är samma person som signaturen "BaraJag/Moi". Du kallar någon för "Jag&Co" och nu: "WS, Vilken av dig har jag förolämpat?" Man behöver inte vara medlem i Mensa att förstå att de förolämpningarna du siktar mot "Bara Jag" är med den här informationsbakgrunden i åtanke riktade även mot mig.

  2010-01-28 | 22:25:53
 • Ordningsvakt nr 43 säger:  WS: Om jag säger "Bara jag & Co" finns det ingen anledning för dig att utmåla dig själv som förolämpat offer. Du talar så mycket om hur du vantrivs här och vill lämna bloggen - Nå, "good speed"!

  2010-01-28 | 22:33:56
 • WS säger:

  Jag är kvar och väntar på en ursäkt för de grova förolämpningarna här. Ni ska inte tro att ni får lov att fritt förolämpa folk med "TOALETT", "psykiskt störd" och annat. Och ni ska inte tro att bara för att Daddy har konflikt med "BaraJag" så ska någon börja förnedra även mig.

  2010-01-28 | 22:35:03
 • WS säger:

  Och jag har nu kopierat och sparat hela diskussionen här. Bara så ni, som är berörda av detta, vet.

  2010-01-28 | 22:37:31
 • Anonym säger:

  hm  Då må du vara både blind och döv. Daddy är ingen "dununge".  Självklart ska Daddy och R ha kontakt med varandra. Men vad Daddy glömmer är att hans skrivande här avslöjar och gömmer precis lika mycket för den som vill läsa och förstå. Det är inte till Daddys fördel om man har lite insikt i hur saker och ting fungerar. Lögner och feltolkningar är helt Daddys val. Ett dåligt val som talar om mer hur Daddy är. Vilka problem som döljer sig bakom signaturen Daddy. Det är faktiskt psykopatvarning på vissa inlägg. Ser och förstår ni andra inte det så är ni medskyldiga till att inte Daddy och Rania får ha kontakt. Ibland får man bara inse att även meningsmotståndare har en clou.  Och nu är du lika korkad igen. Huvudfrågan i just detta inlägget var inte hur vida R & Daddy ska få vara tillsammans. Huvudfrågan var, som vanligt ett sammelsurium av utläggningar. Kärnfrågorna kan sammanfattas till:  - 40 000 barn som blir fråntagna sina pappor.

  - Pappledighet som "fryser inne" pga mammorna.  och så följdfrågorna i påståenden som att kvinnor lär sig självförsvar och tydligen ska slå ner ALLA män?!??!  Att pappor som är skilda förlorar 5 - 7 000 kr i månaden, i underhållsbidrag mm. Att pappor som är skilda inte får bostadsbidrag. Inget av ovanstående är sant. Jag ifrågasätter därför. Samma sak med vissa andra. Svarar Daddy? OhhNo! Som vanligt!  Diskussionen utvecklar sig åt helt fel håll, som vanligt är vi som ifrågasätter allt från könsbytare till psykiskt sjuka. Och ingen svarar. Bara tillmälen. Finfina riddare ni!  Ingen av oss som svarat i denna vepa har haft åsikten eller tillstått att Daddy inte ska få träffa sin dotter. Ändå framställer ni oss som om vi gjorde det. Varför? Troligen för att ni inte kan bättre. Ni fredagssuper väl på torsdagskvällen eller så. Vad vet jag?  Försök förstå skillnaden mellan person och sak, ska ni se att även era dimmiga hjärnor klarnar till.  Kimza Bremer..  Dig har jag haft mina dubier om länge.  Hån, är bara hån om man tillåter någon att håna en. Eller så kan man lära sig att allt skit man hör är ett personligt påhopp. Och så tillåter man sig att bli kränkt för allt och inget. Det är ett val man gör. Som människa! Vilket val gör du?  Vilka 10 000 tals case pratar du om?  Daddy är en del av den dansen han genomgår just nu. Mata inte dansaren. Hjälp honom sluta dansa..  Ge honom inte mer pengar. Acceptera inte hans lögner och lär honom ta eget ansvar. Det kommer hjälpa honom mer. Än ert eviga tjatande om alla andras fel, sjukdomar, intelligens mm.  Jag  2010-01-28 | 22:39:23
 • Anonym säger:

  hm  Då må du vara både blind och döv. Daddy är ingen "dununge".  Självklart ska Daddy och R ha kontakt med varandra. Men vad Daddy glömmer är att hans skrivande här avslöjar och gömmer precis lika mycket för den som vill läsa och förstå. Det är inte till Daddys fördel om man har lite insikt i hur saker och ting fungerar. Lögner och feltolkningar är helt Daddys val. Ett dåligt val som talar om mer hur Daddy är. Vilka problem som döljer sig bakom signaturen Daddy. Det är faktiskt psykopatvarning på vissa inlägg. Ser och förstår ni andra inte det så är ni medskyldiga till att inte Daddy och Rania får ha kontakt. Ibland får man bara inse att även meningsmotståndare har en clou.  Och nu är du lika korkad igen. Huvudfrågan i just detta inlägget var inte hur vida R & Daddy ska få vara tillsammans. Huvudfrågan var, som vanligt ett sammelsurium av utläggningar. Kärnfrågorna kan sammanfattas till:  - 40 000 barn som blir fråntagna sina pappor.

  - Pappledighet som "fryser inne" pga mammorna.  och så följdfrågorna i påståenden som att kvinnor lär sig självförsvar och tydligen ska slå ner ALLA män?!??!  Att pappor som är skilda förlorar 5 - 7 000 kr i månaden, i underhållsbidrag mm. Att pappor som är skilda inte får bostadsbidrag. Inget av ovanstående är sant. Jag ifrågasätter därför. Samma sak med vissa andra. Svarar Daddy? OhhNo! Som vanligt!  Diskussionen utvecklar sig åt helt fel håll, som vanligt är vi som ifrågasätter allt från könsbytare till psykiskt sjuka. Och ingen svarar. Bara tillmälen. Finfina riddare ni!  Ingen av oss som svarat i denna vepa har haft åsikten eller tillstått att Daddy inte ska få träffa sin dotter. Ändå framställer ni oss som om vi gjorde det. Varför? Troligen för att ni inte kan bättre. Ni fredagssuper väl på torsdagskvällen eller så. Vad vet jag?  Försök förstå skillnaden mellan person och sak, ska ni se att även era dimmiga hjärnor klarnar till.  Kimza Bremer..  Dig har jag haft mina dubier om länge.  Hån, är bara hån om man tillåter någon att håna en. Eller så kan man lära sig att allt skit man hör är ett personligt påhopp. Och så tillåter man sig att bli kränkt för allt och inget. Det är ett val man gör. Som människa! Vilket val gör du?  Vilka 10 000 tals case pratar du om?  Daddy är en del av den dansen han genomgår just nu. Mata inte dansaren. Hjälp honom sluta dansa..  Ge honom inte mer pengar. Acceptera inte hans lögner och lär honom ta eget ansvar. Det kommer hjälpa honom mer. Än ert eviga tjatande om alla andras fel, sjukdomar, intelligens mm.  Jag  2010-01-28 | 22:43:35
 • WS säger:

  Ordningsvakt nr 43! Du bestämmer inte var jag får lov att vara på internet. Däremot ska ingen behöva vara utsatt för förnedring som man gjort mot mig på den här bloggen. Som sagt, jag väntar på en ursäkt.

  2010-01-28 | 22:45:32
 • Viktoria säger:

  KimhZa Bremer  Jag har inte fått något svar i detta inlägget. Daddy tycker att man ska förbjuda självförsvarskurser för att de "kanske inte används till det" Jag ifrågasatte det och jämförde med kampsporter. Eftersom de som utövar kampsporter också kan missbruka sitt kunnande och därmed också borde förbjudas enligt daddys egna argument. Jag fick till svar: (vilket inte är något egentligt svar)  "Och vad gäller kampsporter så är det som sagt en sport som går ut på att två människor frivilligt mäter sina krafter i en ring. Det syftar inte de feministiska självförsvarskurserna till. Där är syftet att lära sig hur man effektivast skadar och oskadliggör en man"  Jo syftet är ju att försvara sig med alla medel när man blir ÖVERFALLEN. Att det finns de som inte använder sina kunskaper till vad som är tänkt är väl inget nytt. Säger inte att det är rätt, men inte uppseendeväckande.  Vad som däremot är uppseendeväckande och som många här inte inser är att: Att anse att självförsvarskurser ska förbjudas är inte enligt daddys tidigare åsikter, han har ju tidigare hävdat att han är för yttrandefrihet och den fria viljan, men det gäller väl inte för alla. Han uppmuntrade ju till att rösta på piratpartiet. Så varför får man inte ifrågasätta utan att bli automatiskt bli klassad som ROKS:are  Jag har aldrig någonsin tidigare ens hört talas om ROKS förrän jag läste denna blogg. Och aldrig har jag hört talas om SCUM, så särskilt välkänt kan det väl ändå inte vara, om man då inte är kanske radikalfeminist. Enligt daddy kryllar det ju av dem, men hur många känner ni egentligen i verkliga livet?  Jo men skojar ni, för det mesta är kommentarerna här inne gjorde av de som hänger på för fullt. Då är allt frid och fröjd. Heja på daddy bara, du eeeee så bra och du skriver som nära på en gud. Kämpa på bara, sanningen kommer tids nog.  Men så ibland kommer det en och en annan kommentar som nu med "bara jag" och hux flux har vi en feminist i stugan.  Ser ni verkligen inte mönstret.

  2010-01-28 | 22:53:16
 • Ordningsvakt nr 43 säger:

  WS: Ordet TOALETT är det bara du själv som använt här på bloggen vad jag kan se. Någon skrev initialerna WS fel bara, men rättade sig med detsamma. Varför tar du åt dig av uttrycket "Bara jag&Co"??? Du bör be Daddy om ursäkt för dina uttalanden om honom. Borde även Bara Jag göra. Nu är mitt pass snart slut, försök nu uppföra er ordentligt.

  2010-01-28 | 22:59:45
 • WS säger:

  Viktoria! Jag håller med vartenda ord du skriver.  Nja nu är det bara tidsfråga när vi blir anklagade att vara en och samma "psykiskt störda" person.

  2010-01-28 | 23:01:20
 • HM säger:

  WS, Jag kan i viss mån förstå om du känner dig påhoppad, dock behöver du ju bara ta de påhopp som är specifikt riktade emot dig till dig. Läste dina första inlägg och där bemöter du bara sakfrågan och kommer med tydligörande information, inget fel i det.  Förstår inte varför ointressanta(sönderlästa efter ett par inlägg) människor envisas med att tilltala en? Eller ja förstår och förstår, jag förstår eftersom det ligger i deras natur som skorpionen sade till grodan. Nej, nu vankas det fredagsgrogg!

  2010-01-28 | 23:03:42
 • WS säger:

  Ordningsvakt nr 43: "Någon skrev initialerna WS fel bara"

  Försök inte ens. Sådana argument kan du testa på förskolebejbisar. I diskussionen finns det förolämpningar som är riktade DIREKT mot mig och en del som är indirekta förolämpningar mot mig med kopplingen "Jag&Co".

  Jag har ingenting att be Daddy om ursäkt för. Han borde inte tigga pengarna på internet på det här sättet. Vill man så kan man skaffa sponsring genom tex reklam som så många andra bloggare. Men då ställer företagen krav på mer professionell uppträdande. Det finns nog inget företag som skulle betala för reklam på en blogg där oskyldiga förnedras för att de skrivit sin åsikt.

  2010-01-28 | 23:13:12
 • Vidare säger:

  Nej, fredagsPROGG:  http://www.youtube.com/watch?v=Vvn_a5TRQsM  Texten tillägnas särskilt EBD, MDL, Kapten Klännning, "Bara Jag", Erik Rodenborg, Kjell Åke Bjurkvist, Liza Marklund, Maja Lundgren, Eva Lundgren och sist men inte minst Thomas Bodström!

  2010-01-28 | 23:21:43
 • WS säger:

  HM! Du skriver "Jag kan i viss mån förstå..." I viss mån?? Vad har jag gjort de där personerna att de förolämpar mig? Deras provokationer bara trampas upp hela tiden och du säger att du "i viss mån" förstår? Vad skulle lärare i skolan där ditt barn går säga om barnet skulle använda sådana mobbingfasoner? Hur skulle du reagera om det var ditt barn som var utsatt för det här i skolan? Jag vet elever som blev avstängda från skolan för mindre än detta. Sedan finns det skolor där eleverna nästan tar kål på varandra utan att det händer nånting. Men det är en annan historia. Den här bloggen påstår att den handlar om FÖRÄLDRAR OCH BARN. Ska man inte förvänta sig att det är föräldrar som bloggar här? Ska man inte förvänta sig att förlädrarna strävar efter att vara förebilder för sina barn? Om det är så här föräldrarna beter sig mot varandra så hur ska deras barn göra mot varandra?

  2010-01-28 | 23:27:19
 • Ordningsvakt nr 43 säger:

  WS: Förstår inte din förvirrande och ordningsstörande "argumentation" (ett såå flitigt använt ord som tillsammans med "sakfråga" jag inte får grepp om när det kommer från vissa håll sent på aftonen). Som sagt, mitt pass är strax slut - föreslår att du vänder dig till polisen om du anser dig helt oskyldig. Utgången är till höger.

  2010-01-28 | 23:29:35
 • En Pappa säger:

  WS

  Nä att du självklart inte är med i mensa det behöver du inte påpeka.

  Jag har aldrig påstått nått om dig.

  Det är DU själv som har förknippat dig med "jag & C/O" ingen annan.  Så ge dig nu.  Nu ska jag sova.

  Barnen ska till skolan imorgon.

  2010-01-28 | 23:34:27
 • WS säger:

  Ordningsvakt nr 43: "Utgången är till höger."

  Du kan använda vilken utgång du vill. Jag väntar här på en ursäkt.

  2010-01-28 | 23:35:57
 • hm säger:

  Vad menar du WS, varför borde Daddy inte göra det? Det är väl hans och de som skänker pengars sak? Förstår jag inte varför du behöver ha synpunkter på, men visst du kan tycka det är fel det är din rätt.  Många tycker nog att kampen som Daddy för är viktig och vill stötta den på det sättet, varför skulle de inte ha rätt att göra det?  Daddy har öppnat ögonen för många och kämpat inte bara för sig själv utan även för andra i liknanade situationer, det tycker jag är hedervärt. Det behöver inte du tycka står dig fritt givetvis.  Synpunkter på Daddys sätt att föra sin kamp har inte saknats och i många fall är det helt ok eftersom Daddy har inte rätt hela tiden det har ingen människa.  Alla som följer Daddy eller håller med Daddy är inte fanatiska hejaklacksledare som du tycks tro.  För mig som inte har varit speciellt intresserad av dessa frågor tidigare så öppnades mina ögon för dessa frågor i samband med Monica Antonssons avslöjande av falsariet Gömda, detta ledde till mer förkovring av både etablerad medias förljugenhet samt den skrämmande insikten att ja, i brist på bättre ord synnerligen gravt störda människor påverkar jämställdheten, domstolarna osv i landet, tänker på Eva Lundgren och män är djur människorna.  Personligen är jag vad som skulle kunna betecknas i en bättre värld "feminist", tyvärr är det lika missbrukat som ordet rasist.  Lika rättigheter och skyldigheter, hur svårt är det egentligen? Om förnuftiga människor skulle styrt politiken efter detta i stället för att försöka utplåna könen så hade vi haft en chans att komma ännu längre i detta viktiga arbete, på många områden är kvinnor fortfarande diskriminerade, tyvärr på andra så har pendlen slagit över och det är just dessa oförnuftiga människor som är skyldiga till att så är fallet.

  2010-01-28 | 23:38:46
 • En Pappa säger:

  Garvar.

  Det verkar som om någon är i trotsåldern.

  2010-01-28 | 23:39:28
 • WS säger:

  EnPappa! Jag sa aldrig att jag inte är medlem i Mensa. Stackars barn med en sådan pappa.

  2010-01-28 | 23:43:37
 • WS säger:

  HM! Och vad ser du för skillnad mellan att någon säger att män är djur och att man blir förolämpat på Daddys blogg utan den minsta anledning så fort man säger emot?

  2010-01-28 | 23:46:58
 • WS säger:

  Postat av: En Pappa

  Garvar.

  Det verkar som om någon är i trotsåldern.  Det kan bli ganska svårt att befinna sig i "trotsåldern" och ha barnbarn samtidigt. I din ålder satte jag inte vid internet till kl. 23:55 i alla fall. Barnen var på den tiden viktigare för mig än att förolämpa okända människor på internet.

  2010-01-28 | 23:54:34
 • WS säger:

  Ganska stor i och för sig....  I ditt fall så blir du förolämpad av en eller flera anonyma personer på ett offentligt forum. En icke fråga för i stort sätt alla utom dig själv. Jag kan dock återigen säga att jag inte tycker att du skulle ha blivit förolämpad, men jag står ju inte för vad andra skriver, om någon har gjort det så ville dom ju uppenbarligen det varför för dom svara på, dom kanske hade sina motiv.  När en ordförande för sveriges mäktigaste kvinnoorganisation kallar hälften av sveriges befolking för djur i nedsättande mening så blir frågan lite större och viktigare i min mening.

  2010-01-28 | 23:55:13
 • WS säger:

  Anonym 2010-01-28 @ 23:55:13!

  Du behöver inte använda mitt nickname! Eller står du inte för det du skriver nu heller?

  2010-01-29 | 00:00:09
 • HM säger:

  Ok, om ordvalet i viss mån förstå känns förminskande eller för svagt så ändrar jag gärna ordval och säger "Jag förstår dig". Jag har dock inte gått tillbaka i texten och tagit reda på de förolämpningar som riktats emot dig personligen. De som riktats emot grupp eller liknande inkluderar nödvändigtvis inte dig även om du tolkar det så.  Om det gör det eller inte kan bara personen som skrev det informera oss om. Det kanske inkuderade mig också? Vad vet jag, jag väljer dock inte att tolka det så om jag inte specifikt nämns vid namn.

  2010-01-29 | 00:02:53
 • HM säger:

  WS, nej behöver jag inte och gjorde ej heller så med vilje utan ville skriva som i detta inlägg men skrev WS på fel plats. Ber ödmjukast om ursäkt. Nu heller? Vad menar du är det något annat jag gjort emot dig anser du?

  2010-01-29 | 00:05:21
 • WS säger:

  Anonym 2010-01-28 @ 23:55:13!

  Här var det inte bara jag som blev förolämpad. Det finns flera som har erfarenhet av förolämpningar i andra diskussioner på bloggen på grund av att de framfört sin åsikt. Så man kan säga att det är också en grupp människor man förolämpar på bloggen - nämligen kritiker. Och då är saken i min mening lite större och viktigare än du försöker beskriva.

  2010-01-29 | 00:07:00
 • WS säger:

  HM! Jaha det var du 2010-01-28 @ 23:55:13! OK. Jag trodde det var den andra eller nån helt annan. Nu förstår jag :-)

  2010-01-29 | 00:09:23
 • WS säger:

  HM! "WS, nej behöver jag inte och gjorde ej heller så med vilje utan ville skriva som i detta inlägg men skrev WS på fel plats. Ber ödmjukast om ursäkt"

  Du behöver inte alls be om ursäkt för nånting som du inte har gjort. Det är jag som ber om ursäkt. Jag läste den felmärkta kommentaren som om den var skriven av nån annan. Därför formulerade jag svaret utifrån det.

  2010-01-29 | 00:25:03
 • OJ säger:

  PLONG!  Även WS/TOALETT fattar ibland, fast det tar lite tid.

  Just det, fakta ska man inte vara noga med, kan ju inte ens ange rätt tid för påståenden som sägs.

  2010-01-29 | 00:26:43
 • Ordningsvakt nr 43 säger:

  WS: När jag meddelade att utgången är till höger var det för att du inte skulle gå till vänster där det finns en dörr med skylten TOALETT. I min tjänst varken utdelar jag eller mottager några ursäkter då det strider mot reglementet. Det är bara du och signaturen Bara Jag som skall be Daddy om ursäkt för de fruktansvärda förolämpningar mot honom ni här gjort er skyldiga till. Psykisk insuffiens kommer inte att godtas som förmildrande omständighet.

  God Natt!

  2010-01-29 | 00:39:17
 • WS säger:

  OJ+Ordningsvakt nr 43!

  Stackars era barn! Om ni har några.

  Lyckligtvist så finns det även GODA föräldrar med god uppfostran som de kan föra vidare på sina barn. Om ni har behandlat den andra förälder till era barn på det här sättet som ni behandlat mig så är det väl inte särskilt konstigt med att ni vägras både vårdnaden och umgänge med barnen.

  2010-01-29 | 00:58:10
 • Skrattar gott säger:

  Bara jag : Undrar om du har tourettes syndrom med verbala tics??? Ovanligt många "ful" ord du har använt i dina texter. Komiskt att läsa - och jag skrattar - humor på hög nivå :) kvinnor som du är rena underhållningen.

  2010-01-29 | 01:14:55
 • WS säger:

  "Det är bara du och signaturen Bara Jag som skall be Daddy om ursäkt för de fruktansvärda förolämpningar mot honom ni här gjort er skyldiga till."  Då får du bevisa att jag har gjort mig skyldig till nånting. Jag väntar fortfarande på ursäkt från både dig och de andra signaturerna. Efter erfarenheten som jag varit med om på den här bloggen är det bara att konstatera att HÄR är det inte BARN som sätts i fokus.

  HÄR DISKUTERAS INTE BARN ÖVERHUVUDTAGET!

  Bloggen handlar om att några enstaka gnällspikar behöver få utlopp för sina aggressioner för att bota sitt mindervärdeskomplex genom att mobba nån som inte har samma åsikt se dem. Det icke-rationella flockbeteendet visar sig vara starkare här än hos ROKS och andra fanatiker.

  2010-01-29 | 01:16:08
 • 9.0 säger:

  WC...Hur länge ska du gå på som en treåring som inte får "sin" leksak,som treåringen fick syn på i affären?men där föräldern säger Nej,till barnet!  Gap,skrik och gnäll,om och om igen,efter en ursäkt..Jisses!  Dessutom kommer du med skriftliga hot om att du,minsann har sparat kommentarerna,att du har behov att ge andra människor verbala åthutningar,är tydligen det som driver dig,likt en gammal gubbe som hyter med sin näve i tid och otid.  WC,en ursäkt kommer du inte heller att få av mig,även om du så "väntar" i en evighet!  Hälsningar  9.0  PS.."Bara jag" har skrivit en del vettigt i sina kommentarer,men tyvärr är de flesta av "bara jags" kommentarer fyllda av personangrepp,trakasserier och antydningar,vilket gör att kontentan blir då..du är hemsk och avskyvärd "bara jag o co"..usch

  2010-01-29 | 02:35:10
 • Anonym säger:

  Bara Jag:

  Du skriver: ”Daddy.. Du är en självömkande usel förälder. Du är inget föredöme för något av dina barn. du skyller allt från din skatteskuld Som du vetat om i minst 1 år, UHS, arbetslöshet, till "låtsassjälvmord" på allt och alla”  Du skriver även: ”Och att göra som Daddy gjorde på julafton är inget annat än ett vidrigt sätt att få andra att betala Daddys skulder. Självmordsrisken var lika med 0”  Detta är något så lågt skrivet av en människa som öser ur sig det ena nedlåtande efter det andra åt alla håll det bara går (förutom till de som håller med dig så klart, de får ju ett litet plus av dig – så ädelt av dig).

  För att försöka framstå en synnerligen intelligent person ger du samma stund som dessa orden fälls  Du skriver: ”Nu gör du anspråk på att du vet något om min intelligens också”  Menar du till dessa som du skriver så här till?

  ”För de smartskallar som inte förstår.

  Och nu är du lika korkad igen

  Troligen för att ni inte kan bättre. Ni fredagssuper väl på torsdagskvällen eller så. Vad vet jag?

  Försök förstå skillnaden mellan person och sak, ska ni se att även era dimmiga hjärnor klarnar till.

  Osv osv”  Du skrev: ” Försök förstå skillnaden mellan person och sak”

  Intressant. Kan du förklara för mig om du vet skillnaden på person och sak.

  För mig förefaller det så att du utan tvekan blandar ihop dessa två så det ryker om det.  Du skrev: ”Att Daddy inte svarar på frågor beror inte på att han är så smart. Utan på att frågorna är brännande nära sanningen. Han är en utpräglad fegis och lögnare. Det finns helt enkelt inga svar som inte kommer avslöja Daddy för den han verkligen är. Men det förstår inte du.. Fast du är så bra. Konstigt!”  Det vet ju självklart du förstås.

  Du är ju faktiskt bättre än flertalet, det är du ju otroligt duktig på att berätta för alla och envar.  Du skriver: ”Förkara exakt vad du menar med ditt påhopp.”  Ja detta är ju inget du själv sysslar med, eller vad säger du själv?  Du skrev: ” Det är faktiskt psykopatvarning på vissa inlägg. Ser och förstår ni andra inte det så är ni medskyldiga till att inte Daddy och Rania får ha kontakt. Ibland får man bara inse att även meningsmotståndare har en clou.”  Menar du med detta att du återigen är bättre än de flesta andra?

  Maken till självutnämnd profet har jag sällan skådat.  Du skrev: ” Än ert eviga tjatande om alla andras fel, sjukdomar, intelligens mm.”

  Ajajaj, inte kasta sten nu. Hur var det nu. Gå tillbaka och läs om och läs det du själv skriver.

  Jag kan nog läsa mig till fler meningar av denna karaktär från dig än alla de andra tillsammans.  Du skrev: Ge honom inte mer pengar. Acceptera inte hans lögner och lär honom ta eget ansvar. Det kommer hjälpa honom mer.”  Hur vet du det?

  WS

  Du skriver: ”Alexis: "Att Daddy själv inte svarar på grovt förolämpande kränkningar visar bara att han är intelligentare än ni."  Daddy är inte hemma.

  Skulle det kunna vara det som gör att han inte svarar, tror du?  Du skriver ”BaraJag! När du har förklarat hur det ligger till med Daddys situation vad gäller skatten osv så är den där länken med små kreditkort mer och mer störande för mig”  På vilket sätt har Bara Jag förklarat något?

  Är bara Jag en sanningsförespråkare?

  Bara jag har på ett alldeles förmätet sätt förklarat sin egen förträfflighet, gång på gång, och har inte någon gång skrivit något som är förklarande.

  Ja förutom en massa ovidkommande information som ingen bett om att få höra.  Du skriver: ”Vill du vara snäll och precisera dig vilka du menar med:

  "Bara jag" & Co?”  Finns ingen anledning att ta åt dig så till vida du inte är & Co.  Du skriver: ”Och jag har nu kopierat och sparat hela diskussionen här. Bara så ni, som är berörda av detta, vet.”  Du är inte speciellt ensam. Det kan jag lova dig   Du skriver: ”EnPappa! Jag sa aldrig att jag inte är medlem i Mensa. Stackars barn med en sådan pappa”  Menar du att du grundar din sista mening här utifrån det du skriver i din första?

  Jösses.  9.0:

  Du skriver: ” PS.."Bara jag" har skrivit en del vettigt i sina kommentarer,men tyvärr är de flesta av "bara jags" kommentarer fyllda av personangrepp,trakasserier och antydningar,vilket gör att kontentan blir då..du är hemsk och avskyvärd "bara jag o co"..usch”  Jag håller med.

  I början var jag, trots Bara Jags sätt att uttrycka sig, med lite grand.

  Sedan spårade det ur och jag kunde bara läsa in en hur en människa använder sig av flera andra människor där deras intelligens ifrågasätts till förmån för att höja Bara Jags egen intelligens.  2010-01-29 | 07:44:21
 • A.Karhu säger:

  Ja,du anonym!  Bara jags nedlåtenhet visar på att H*n saknar insikt i ärendet,och kanske finns det även en brist på att ha förmågan att känna empati för andra medmänniskor!  Fast vad vet en vanlig,enkel man som jag,jag sitter ju bara med i Pappa-barn Riks styrelse som ledamot,kanske har jag helt fel?!  Intressant också att se hur "bara jag" har utvecklats,från en frågeställare (som fått svar) till en människa som använder sig av härskarteknik för att vinna egen mark i en debatt,där inte ens ett lågvatten märke längre behövs dvs botten är nådd,och både smutskastning och rena trakasserier förekommer,dessutom under den anonymitet som en nick ger,dessutom under flera olika nick!  Maken till feghet har jag sällan skådat,däremot ofta brukat av ultrafeminister,som inte ska förväxlas med hyggliga feminister som fortfarande går och tror att feminismen står för jämställdhet!  Förstår också att ovanstående kanske hugger i de som kallar sig feminister nu,men som ännu inte sett det sanna ansiktet som feminismens bär!  WS är inte ett dugg bättre i heller,som hakar på smutskastningen och förnedringen,som dessutom smutsar ner bloggen med sitt eviga gnäll om att "jag lämnar inte,förrän jag fått en ursäkt",medan det i själva verket är smutskastning och förnedringen av andra människor som WS verkar åtnjuta och vill deltaga i.  Skönt att det fanns människor som uppmärksammade Joakims svåra situation i tid,annars hade ytterligare två barn till varit faderslösa!

  En hemsk tanke,men mycket verklighetsförankrad,och som spelar en oerhört stor roll!  Sänder härmed en god tanke till Joakim,då jag är glad över att du fortfarande är med oss andra pappor och medmänniskor!  Håll ut,du är inte ensam!  Hälsningar  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se

  2010-01-29 | 08:54:06
 • James P. säger:

  Liza is a Grrreat girl.  Let's all remember that much and wrap it up, as a belated X-mas gift for her.  For all I know: she might me a liar, now and then but some people are, unfortunately, compulsive liars.  That's how the world works and the compulsive liars are in the lead right now.  Don't ask me why.  Liza might be a radical feminist too.

  She might even be a so called "elite feminist", which some claim.  In that case, she's obviously too far out on the wrong wing.  The only thing I could ever wish for, concerning Liza, is that she'd for once have the good taste to choose to wear a more pinkish lipstick on those book-sleeves of hers, not to mention skip her photo on everyone and each of them.  I might be selling numbers of books and it might all be about quantity, rahert than quality but, as implied: who in that MASS really cares?  If I say:

  30% quality - 60% quantity, what will your answer be?  It's all about survival, right?

  Survive in order to live.  That's it.  /

  James P.  2010-01-29 | 09:00:44
 • A.Karhu säger:

  En dyster verklighet,som inte belyses tillräckligt är:  Visste ni att pojkar och män är överrepresenterade i statistiken över självmord,jämfört med flickor och kvinnor?  ·1 500 personer i Sverige dör varje år till följd av självmord.  ·Var 6:e timma tar en person sitt liv och varje minut försöker någon utan att lyckas.  ·Varje år dör över tre gånger så många i självmord som i trafiken.  ·Självmord är den vanligaste dödsorsaken i åldersgruppen 15-44 år.  ·Antalet självmord bland unga har ökat med 265% sedan 60-talet.  Frågan jag ställer mig är,när fan ska folk fatta att man ska vara rädda om varandra?  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se

  2010-01-29 | 09:08:18
 • Alexis säger:

  @ James P.: You should have checked the horse´s mouth before you joined her. She has destroyed too many people´s lives to be excused.

  2010-01-29 | 09:30:50
 • WS säger:

  Till de som har förolämpat mig för mina påpekanden beträffande sakfrågan på Daddys blogg: Vid en separation brukar det vara så att man och kvinna som tidigare tyckte om varandra nu har olika åsikter om det mesta. Jag undrar hur kan bloggens mobbare tro att de är goda föräldrar? Ni mobbar en oskyldig människa i all oändlighet och med de mest avskyvärda uttrycken bara för han påpekat att det inte helt stämmer med det bloggaren skrivit i sakfrågan. Vid en separation finns mycket större meningsskiljaktigheter som man måste överbrygga med tålamod, tolerans, empati, förståelse. Och framförallt ta hela tiden hänsyn till barnen så att de inte blir drabbade. Hur kan ni fungera i sådana här stora, viktiga situationer när ni inte har förmåga att ha överseende med en liten detalj i sakfrågan beträffande storleken på underhållsstöd och vem det är som är berättigad till bostadstillägg? Hur kan sådana påstridiga föräldrar fungera med barn som rätt ofta har egna, envisa åsikter om det mesta? Börjar ni förolämpa dem? Förnedra dem? Kallar ni era exfruar för "psykiskt störda med personlighetsklyvning" för att de har en annan åsikt än ni? Min exfru använde ofta liknande repliker. Därför fick hon inte vårdnaden. Lyckligtvis var inte utredarna dumma. Könet spelade ingen roll i detta. Varken man eller kvinna ska behöva bete sig på det här sättet. Skäller ni ut era exfruar och kallar de för feminister, ROKSanhängare varenda gång de har egna synpunkter på saker? Ni kallar feminister även de som inte alls gillar feminister - människor som inte har gjort er nånting. Hur kan man lita på att ni har spärrar som krävs för att inte börja behandla era exfruar och era barn på samma sätt som ni behandlar människor här på internet? Exfruar och era internetkritiker har nämligen en sak gemensam: DE DELAR INTE ERA ÅSIKTER. Så hur kan ni klara av en exfru som är av kött och blod, närvarande och hennes oliktänkande kan påverka era liv när ni inte klarar av min (och andras) lilla kritik här på internet? Det var inte ens kritik. Det var bara påpekande beträffande storleken på bidrag. En människa som lever i harmoni blir inte så lätt att provocera. En människa som är ur balans, som saknar viktiga spärrar, som är lätt att provocera - en sådan börjar slå runt omkring sig och förnedra andra för varenda minsta meningsskiljaktighet. En sådan är dock inte speciellt mogen till att ha hand om barn. Så hela den här diskussionen kan man se som blandning av olika beteendemönster och om hur människor fungerar under press. Och hur olika människor klarar av att möta kritik. MÖTA KRITIK - inte ignorera kritik. Det är skillnad. Ett barn nöjer sig inte med att pappa inte vill prata om saken. Ett barn vill ha samtal. Ett barn vill att pappa lyssnar och förstår. Samma sak gäller i en relation mellan vuxna människor oavsett om de fortfarande är ihop eller är separerade. Jag svarar lugnt hela tiden. Jag förolämpar inte någon med grova ord. Många av er har lätt att använda både grova ord, spydiga kommentarer, giftig sarkasm för att nedvärdera och rentav förnedra. HÄRSKA! För det är det det handlar om. Man förnedrar för att upphöja sig själv. Könet spelar ingen roll i detta. Det värsta är att jag har inte gett er anledning att bete sig på det här viset. NI ÄR SÅDANA! Ni har förolämpat människor förut. Långt innan jag kom in i bilden. Det har de drabbade skrivit i diskussionen. Och snälla! Säg inte att det var jag själv som skrev här under flera nick och som bollat tankarna i diskussionen. Det kanske någon av er gör. Jag har inget sådant behov. Jag skriver på Daddys blogg bara som WS och ingenting annat!!! Ni har inte klarat av föräldratestet. Ni får skylla er själva ifall ni har svårt att bli bemötta hos myndigheterna, hos era exfruar, hos era barn. Ni får inte mitt stöd! Ni är rätt så onda och elaka människor.

  2010-01-29 | 12:14:29
 • susanna svensson säger:

  Alla barnfamiljer får inte alls bostadsbidrag. Det bidraget är strikt relgerat beroende på hyra, bostadsyta och inkomst. Jag har varit ensamstående med barn under de senaste 17 åren sedan det tog slut med mitt ex. När jag pluggade och alla tre barnen var små hade jag högt bostadsbidrag det täckte ca 75% av hyran. När jag började jobba igen så skönk det för att försvinna helt i takt med att de älsta barnen flög ur boet. Nu har jag bara ett barn hemma och har blivit arbetslös och får bostadsbidrag igen, som i nuläget med inkomst på a kassenivå täcker ca en femtedel av hyran. Samma dag jag hittar ett jobb så är det bara att glömma det där med bostadsbidrag.

  2010-01-29 | 13:18:51
 • Detektiven säger:

  Kan man våga anta att sign Bara Jag/Moi mycket väl visste att Daddy inte var hemma igår och därför tog tillfället i akt att ösa sin vredes skålar över honom och samtidigt klaga över att han inte svarade?  Betr. WS som tycks älska att beskriva sina upplevelser av grova förolämpningar, trakasserier, hån, piskning (ordet användes vid ett tillfälle) etcetc - Det finns ställen som tillhandahåller god sådan service för masochister.

  2010-01-29 | 15:29:13
 • Anonym säger:

  WS

  Förlåt dem, de förstår inte bättre!  Skrattar gott: Tack.. Jag skrattar själv en hel del åt de dumheter som folk vräker ur sig här. Tourettes fungerar bara verbalt inte i skriftform.. Varför nu inte en med ev psykiskt handikapp, skulle få vara här? Så nu vet du det också. Men skratta på, det tänker jag iaf fortsätta göra. Serru!  Anonym 07,44,21:  Stopp och belägg lite. Jag är inte ett dugg trevlig mot vissa. De får vad det förtjänar. De har fört ner diskussionsnivån å det grövsta. Jag agerar helt i enlighet med de tillmälen det tillskriver mig. Och vad det gäller de flesta ger jag bara svar på tal. Tex det där med fredagsfylla var väl iaf inte jag som drog upp eller anklagade någon för. Läs om läs rätt!  Vad det gäller Daddy så vet jag en hel del. Inte pga av något annat än bloggen och insikt i hur samhället faktiskt fungerar.  Deklaration tex. Har du hört talas om det? Trodde väl precis det. Varje år deklarerar alla myndiga personer i Sverige. Från dag 1 när man får blankett man får utsänd till sig kan man läsa om vilka regler som gäller för alla. Dessutom får man reda på hur mycket inkomst man haft, hur mycket räntor mm man betalat/ fått in. Hur mycket skatt man ska betala och vilket datum man ska betala in pengarna. Det vet man i början på året. Alla vet det. Alla personer i Sverige har ett eget skattekonto. Det kan man när som helst stoppa in pengar på och man kan när som helst kontrollera saldot vis SKM, på det. Man kan få utdrag varje dag om man vill. Hur Daddy, under samma förhållanden som alla andra vuxna i Sverige inte haft kontroll på sitt egna ansvarsområde är inte skatteverkets fel. Reglerna är desamma för alla. Ingen person på skatteverket har rätt att självsvåldiga göra enskilda avtal med enskild medborgare. Hade Daddy ringt i våras och sökt hjälp att ordna upp skatteskulden så hade han haft samma utrymme som alla vi andra. När sedan Kronofogden kliver in och kan göra avbetalningsplan mm, så beror inte det på att de är så snälla. Utan för att då ser regelverket annorlunda ut och utrymme för avbetalningsplan och personliga avtal är helt i enlighet med deras verksamhet. Samma regler gäller, naturligtvis för alla de som hamnar där.  Bostadsbidrag fungerar så att alla har rätt att söka. Men alla får det inte pg av tex, för hög inkomst (Susanna S, läs igenom vepan, det är det bla jag försöker förklara för några här)  UHS Är en ständig källa till missförstånd här. Och den som ständigt tar upp denna fråga är Daddy. Han blandar ihop vad man har som par respektive som ensamstående. Det är en enskild fråga. Klart man har det bättre om man är 2 inkomsttagare. Men man kan väl inte tvinga folk att bo ihop? Eller hur tänker Daddy här?  UHS får tex Daddys ex. Daddy betalar 700/barn och månad till FK. Mammorna får 1 273 kr för samhället går emellan för att alla barn ska ha rätt till en skälig levnadsstandard. Om Daddy tjänar än mindre pengar så går samhället in med mer pengar och tjänar han mer så blir samhällsinsatsen mindre. Verkar både generöst och vettigt enligt mitt förmenande. Daddys egen kostnad för sina barn är alltså 1 400 kr i månaden. Vad mammornas kostnader för barnen är kan vi inte veta. Men alla som levt som ensamförsörjare vet att 700 + 700 + 1050 kr barn och månad är omöjligt att ens klara mat & kläder på. Än mindre några utsvävningar. Ändå debatterar Daddy friskt om samma snedberäkningar om och om igen.  För hur man än räknar så borde ju mamman & pappans kostnader för sitt barn vara desamma? Eller?  Sen gör Daddy ytterligare ett feltänk. Det är ju inte så att man får dessa understöd (förutom bb) bara för att man lever ihop. Återigen så kan man ev bara få bostadsbidrag. De andra pengarna (UHS) kommer ju inte in på kontot. Och så värsta feltänket. Kostar inte barn någonting? Hur man än lever så kostar barnen ungefär samma pengar. Och någon, förslagsvis föräldrarna ska väl betala det?  Ingen förälder "tjänar" pengar på sina barn. Barn kostar förmodligen mer för boendeföräldern än vad de gör för umgängesföräldern. Jag finner inget av samhällets generösa hjälp till oss föräldrar felaktigt. Dock inser jag att skattepengarna kan inte räcka till allt. synd att inte fler gör det!  Sanningsförespråkare? Ja.. Är inte du det?  Ni får skänka era pengar till precis vem ni vill. Men en grundläggande regel när man tigger pengar är väl att man är ärlig? Alla har vi missuppfattat, gjort fel, inte orkat osv, men när man blir "fejsad" så är väl en rak, grundläggande regel att man är ärlig. Att man står för att man gjort fel och kanske förklarar varför. Man fortsätter inte ljuga, skylla ifrån sig och kränker de som bara utför sitt arbete.  Att Daddy inte är hemma som förklaring till hans icke svar, håller inget vidare. Han har ALDRIG klarat av att svara på följdfrågor. Antingen svarar han inte, eller så är han "trött/ledsen", stänger av antagonisten, kontrollerar inläggen innan publicering och som sista utväg så skriver han ett nytt inlägg om något helt annat och låtsas som ingenting. Så är han!  Och så detta med "julaftonstraumat". Man skriver inte avskedsbrev på internet om man menar allvar. Man "blir inte frisk" bara för man får pengar på kontot, man blir inskriven på tvång om läkaren misstänker suicidalrisk. Och man börjar inte blogga som ingenting hänt inom ett par dygn. Psykisk utmattning fungerar inte så. Samma sak här. Läs psykologi så får ni svart på vitt på något helt annat i just detta fall.  Anton K  Ja, vissa insikter i ärendet saknar jag. Mammans historia skulle vara intressant att höra. Alla befintliga utredningar mm skulle också vara intressanta. Du kanske har pratat med mamman? Du kanske har sett allt material?  Daddys story kan jag utan och innan. Finns väl ingenting han inte skrivit om vid det här laget. Men det är ju trots allt bara en sida av myntet. Och det är ett ganska grumligt mynt. Vad som är avsikten med bloggen är inte riktigt klart. Och hånandet, spottandet och fräsandet åt alla håll och kanter gör mig fundersam.  Ja du Anton.. Du kan fundera på min empatiska förmåga. Om du inte har något annat för dig. En sak kan du iaf vara helt säker på. Empatin jag ev har skänker jag nog hellre till människor som verkligen har det svårt. Hur vida du tror på det får du deala med själv.  Dessa pappa/barngrupper, Vad vill du jag ska säga efter alla bråk och alla turer runt er. Vem som helst kan när som helst bli medlem i någon styrelse. Jo... Ska jag berätta något.. Det går också att läsa sig till på nätet.. Surprice!! ;-) Och jag har mycket svårt att förstå att någon seriös förening med pappa/barn i fokus ens vill befatta sig med den här bloggen. Och när du gör det. Är det som representant för föreningen eller som privatperson?  Du får gärna tänka på Daddy, ditt val, ditt förstånd. Jag tänker på Daddys barn och vad han utsatte dem för i sitt "jultrauma". Det ser illa ut. Risk att pojken skulle få reda på pappans brev. Även om han inte läser bloggen så kanske någon annan gör det och meddelar Robin, uppgifter han inte alls ska behöva befatta sig med. Sen.. Vilken pappa med minsta lilla medkänsla om sina barn och deras fortsatta liv, tar livet av sig på julafton? En dag som alla minns hela tiden? En dag som skall vara en fröjdens dag. Hur tänkte Daddy?  Och hur tänkte han att pengar på kontot hjälper hans relation med barnen? Uppriktigt förstår jag inte sammanblandningen.  Ja, jag har koll på att män är överrepresenterad i självmordsstatistiken. Vad har du för tankar om det som du vill föra fram?  I övrigt så undrar jag hur ni, bla hm, tror att en så viktigt samhällsproblem som Daddy kämpar för har någon som helst vinning i att inte ta fram fakta, inte hålla sig till sanningen och slutligen, vem eller vilka har Daddy hjälp med denna blogg?  Jag bara undrar!?  Moi..  2010-01-29 | 16:15:42
 • Anonym säger:

  Detektiven  Konspirationsteorin.. Snyggt jobbat!  Kan inte du lista ut och tala om för mig hur jag fått reda på det isf. Intressant.. Eller inte!?  suckar

  2010-01-29 | 16:18:36
 • F säger:

  Äntligen några som ifrågasätter Daddy och hans blogg. Jag hade inte kunnat skriva det bättre själv. En applåd till er!

  2010-01-29 | 16:25:53
 • ok säger:

  "Tex det där med fredagsfylla var väl iaf inte jag som drog upp eller anklagade någon för"  "Om du är så korkad att du tror att barn som lever i en familj där fredagsfylla, slagsmål och psykisk misshandel förekommer"  HMs inlägg:

  Postat av: hm

  Puckot här, ville bara kolla av med mitt inlägg till dig, du visade precis det jag misstänkte. Fredagsfylla hahaha!  "Om du tror att du har en fredagsfylla är det värre än vad jag trodde. Det är väl torsdag i dag iaf?"  Svårt med minnet Bara Jag?  "Postat av: hm

  Puckot här, ville bara kolla av med mitt inlägg till dig, du visade precis det jag misstänkte. Fredagsfylla hahaha!"  Åsyftade med all säkerhet på Bara jags försvar av ärren lämnade på Bara Jags barn med att det är ialla fall bättre än fredagsfylla osv.  Newsflash det är också bättre med separation än barn som blir mördade, torterade osv sort of goes without saying..  2010-01-29 | 16:55:30
 • Detektiven säger:

  Moi:

  Enligt de uppgifter jag fått var det inte Daddy som "tiggde", utan Monica A som startade en insamling. Hur blev det med sanningskrav och relevanta argument?

  Suckar 16.18.36:

  Likt min litterära mentor Liza M. kan jag inte bryta mot källskyddet och avslöja något.

  P.s. Din "suck" verkar suspicious (engelska).

  2010-01-29 | 17:16:37
 • Madde säger:

  Detektiven:

  Du har helt rätt.

  Det var Monica som startade insamlingen.

  Jag vet hur SVÅRT det var för Daddy att ta emot dessa pengar.  Jag tycker att du Bara Jag är så motsägelsefull.  Ta tex att du skriver att det var fel gentemot hans barn att nära nog ge upp.

  Du skriver att det var stor risk att äldsta barnet fick läsa det och det skulle vara så fel gentemot honom.

  Jag håller med dig i den frågan.

  MEN sedan kommer DU och drar upp detta ideligen och det är stor risk att han läser detta.

  Du måste ha missat att det inlägget är andrat just för pojkens skull.

  Men så kommer du som en bulldozer och ser till att han kan läsa det ändå.

  Vad säger man?  Detta säger tillräckligt för mig.  Är du nöjd med det?

  Är det rent av det som du vill skall ske?  Jag ryser bara jag tänker på vad du gör.  Om du nu anser att Daddy gjort fel.

  Då gör du fel att komma dragandes med det igen.

  Blir två fel rätt i din värld?  2010-01-29 | 17:30:59
 • Anonym säger:

  Ok  Men läs från början, människa!  Läs hm´s inlägg om att hon var bättre än jag för hon levde ju kvar i sitt äktenskap. Och det som skadade barn mest var just skilsmässor.  Då kontrade jag med att jag trodde att även barn som levde i familjeförhållanden som ovanstående beskrivning också får sår i själen. Osv, osv...  Om någon tolkat det som att jag antydde att det var hm´s eller min egna skilsmässa jag prata om så är det nog inte mitt bekymmer. Jag har ingen som helst kännedom om hm´s äktenskap och jag finner ingen anledning att ifrågasätta vad hon säger heller. Vilket jag heller inte gjort.  Jag gav ett exempel på att alla äktenskap är inte bra. Och även inom äktenskap får barn sår i själen.  Sen började hennes tramsande.. Jag haka bara på. Gav svar på tal.  Passar det dig dåligt för du inte kan textanalysera så har du ett problem. Inte jag!  Ett tillägg till dig Kimza B  Att du ens tar dig ton ang min separation och varför mina barn bor hos mig utan att ha någon som helst bakgrund, säger allt om hur oinsatt du är över hur olika folk kan leva.. Kanske är mina barns far gravt handikappat och inte orkar med sina barn?

  Att du inte skäms!  Ja.. Jag igen..

  2010-01-29 | 17:40:48
 • DETEKTIVEN säger:

  Madde:

  Ja, sign. "Bara jag" är enl. uppgifter i en telefonkiosk en mycket suspicious (engelska)figur. Och enfaldigt ondskefull - men det brukar den typen av enkelspåriga figuranter som går ärenden vara. Nå, nu har en högt uppsatt nyttig idiot åt genusamazonerna åkt in och dallringarna fortplantar sig väl.

  2010-01-29 | 17:51:32
 • Anonym säger:

  Madde  Nu gör du väl ett tankefel som heter duga.  Det är barnets far som har ansvar för sitt barn. Inte någon annan. Och hela bloggen är väl fullt av så´nt barn inte borde läsa. Så jag kan väl inte tänka mig att Daddy givit bloggadressen till sin son. Eller?  Och jag förutsatte att Daddy INTE givit sonen bloggadressen. Utan jag pratar om människor som läser och pratar mer än de borde eftersom det gäller Robins far. Folk är dumma på riktigt ibland, tro mig!  Mhä... Spelar det någon roll vem som startade insamlingen? Pengarna togs emot och det kom fler förslag från Daddy hur pengar kunde sättas in. Det har hänt flera ggr under bloggens levnadshistoria. Så pengatiggeri är det utan tvekan. Dessutom så var det ju pga juldravlet som den penninginsamlingen kom till stånd. Och bakgrunden stämde inte överens med sanningen.  Är ni rädda för att höra sanningen? Blir det bekymmersamt om alla som samlat och stöttar har blivit lurade?  Då kan jag verkligen säga att vi är olika. Jag tycker inte det är ni som ska skämmas.. Direkt!  Jag

  2010-01-29 | 17:52:53
 • Hm säger:

  Jag har tydligen bytt kön. Så kan det gå. Så härligt då vinner jag i alla fall vårdnaden till mina barn om min partner skulle trilskas.

  2010-01-29 | 18:01:48
 • Anonym säger:

  Hahah... detektiven... Hoppa in i tidsmaskinen. Telefonkiosk har väl inte funnits sen eldkvarn brann.  Wäkipäjki som vi säger, vi som har mobiltelefon!

  2010-01-29 | 18:04:39
 • Anonym säger:

  hm  Förlåt.. Trodde du var en kärring, du skriver ju iaf som en! ;-)  Jag

  2010-01-29 | 18:08:14
 • Madde säger:

  Men om du nu har läst bloggen så vet du att Daddy har tagit bort vissa delar med respekt för sin son, så vad menar du?  Och jo, eftersom du drar så stora växlar kring att Daddy tigger pengar så blir det en stor sak eftersom du gör det till en stor sak.  Jag känner mig absolut inte lurad på pengar, varför tror du det?

  Varför skulle jag vara det?

  Kan jag hjälpa så gör jag det.

  Denna gången hade jag förmågan att kunna hjälpa.  Vad är det du vet om sanningen?

  Är du Daddys läkare?  Var du hur länge han låg inne?

  Vet du om han skrev på bloggen hemifrån eller från sjukhuset?  Vad är det du vet egentligen?  Om vi nu är så lurade, varför antyder du bara och inte berättar sanningen?  Förlåt, men jag kan inte se något annat än att du på något sätt har blivit trampad på och har gjort detta till något personligt.  Varför är du så arg på Daddy?

  Känner du honom?

  Känner du mamman till Rania?  Jag har inte läst något från någon som är så arg på länge.  2010-01-29 | 18:09:07
 • Kan vara du säger:

  Den här Bara jag/Moi måste vara nån som anammar könskriget och då ligger väl tillhörigheten eller i alla fall sympatierna hos ROKS kan tänka.  Det är tanks och bulldozer taktik och inga hänsyn tar hon i sin krigsretorik. En riktig ROKS:are med andra ord. Ett ovanligt osympatiskt intryck får man.

  2010-01-29 | 18:23:45
 • DETEKTIVEN säger:

  Anonym 18.09.34:

  Jag såg uppgiften från mullvaden i ROKS skriven med krita på väggen i samma telefonkiosk som JAG Guillou och ryssarna använde. Mobiler kan allt för lätt spåras och även avlyssnas.

  2010-01-29 | 18:41:27
 • Anonym säger:

  Madde  Låter ju nästan som om sonen har bloggadressen då.. Jaja.. Ingenting förvånar mig längre. Bra tänkt av Däddy iaf.  Vet du .. Jag tycker det är förfärligt att man lurar andra människor på pengar. Jag skulle vilja se ramaskriet här om en kvinna i motsvarande situation gjorde detsamma. Shit vilket liv! Vilket kackel i hönsgården. Jag hade ogillat det lika mycket som jag ogillar Daddys tiggeri. Det ser illa ut och det är moraliskt förkastligt då andra, seriösa insamlingar blir lidande.  Jag är inte arg. Jag säger vad jag tycker och så är det inget mer med det. Hur du tolkar min sinnesstämning får stå för dig. Jag kan bara stå för vad jag säger, inte för vad du tror att jag säger. Så det så!  Som sagt, du får skänka dina pengar till vem du vill. Och det är bra om du inte har förstånd att känna dig lurad. För människor kan ju bara lura en om man känner sig lurad. Enkel matematik!  Jag kunde nog också hjälpt Daddy, men Stadsmissionen fick mina pengar. Vi båda är nöjda. Bra så!  Sanningen ja, jag vet massor om Daddy. Han fläker ju ut hela sitt liv här. Och det innebär att man kan följa hans personlighet. Varenda lögn när det gäller tex ämnen i detta inlägg går ju att kontrollera. Fakta är fakta och åsikt är åsikt. Det är skillnad.  Hans läkare? knappast! Men samma här "lilla my" det finns så mycket som misstämmer med vård av sucidala människor så det blir fel, när man inte vet vad man egentligen skriver om. Som Daddy gjort.  Jo Madde, jag har dragit sanningen ungefär 5 ggr bara i den här vepan. Kan du inte se att det är sanningen så vill du väl bli lurad.  Daddy ljuger och jag och andra bevisar att han gör det. Och du läser något helt annat. Vad vill du vi ska göra åt det?  Hur ska jag veta hur länge Daddy låg inne.Vad spelar det för roll liksom? Blogga gjorde han inom ett par dygn. Och ser man i Ramona Franzons blogg så var det inte så länge. Men som sagt... Spelar det någon som helst roll?  Ni är bra roliga ni Daddys anhängare. Ni trampar i klaveret hela tiden. Är det inte Daddy som tar hela livet för personligt? Tom när skattmasen gör sitt jobb tar han det personligt. Får han inte bostadsbidrag tar han det personligt. Där kan man snacka om att ta det personligt. Han tar allt personligt och ska sätta upp regler för hur saker och ting ska funka. Hota & outa de som inte håller med.  Nej jag känner inte Daddy. Jag undviker personer av den kalibern.  Och nej! Jag känner inte Ranias mamma. Gör du? Har du hört hennes version?  Och detta med lögner är ganska lätta att se igenom. Om man tom ljuger om siffror, fakta och andra människor som läsaren kan kontrollera. Så kan man räkna ut själv hur mycket lögner det finns om det man inte kan kontrollera.  Jag.. Då

  2010-01-29 | 19:08:16
 • Viktoria säger:

  Daddy, du skrev:

  "Kanske även skall bemöta ditt påstånde om att män inte tar ut pappaledighet av ekonomiska skäl. Ja ofta är mannen den i familjen som har den största inkomsten, därför väljer paren ibland att låta mamman vara hemma den största delen av barnets spädbarnsliv. Det är ju också den där lilla detaljen med att det råkar vara mamman som har maten till den lille inbyggd så att säga."  Nu är det väl så att den där detaljen med den inbyggda maten. Det finns många som pumpar. Inga problem där. Och den ekonomiska biten, ja du har ju själv skrivit i ett tidigare inlägg:  http://daddys.blogg.se/2009/april/23-logner-i-en-enda-intervju-josefin-brink-v.html  "Vad gäller lönerna är vi så gott som helt jämställda nu mellan könen. av resultatet av Jämos stora lönekartläggning. 750 000 arbetstagares löner har sedan år 2006 granskats."  Hur ska du ha det. Är det jämlika löner eller inte?  För annars finns det faktiskt inget som hindrar papporna att ta föräldraledigt i alla fall från det att barnen är ca: 5-6 månader då de också så smått har börjat äta fast föda. Man kan tom dela på ganska tidigt. Men som sagt det är ju upp till var och en att bestämma så varför tjata om det.

  2010-01-29 | 19:29:25
 • Anonym säger:

  Könskrig?  Jag skriver inga inlägg i debatten om könskriget. Är du dum på riktigt eller.  Jag skriver om Daddy. Han är ingen representant vare sig för det ena eller det andra könet. Han är han och får stå sina kast själv.  Jag tackar min "lyckliga stjärna" för att män i allmänhet inte är som Daddy. Verkligen!  Du försöker lägga mig i "korgen" manshatare. En annan i "korgen" Daddyhatare. Lägg ner! Den taktiken fungerar inte. Den fungerar nog bara er själva emellan. Ni tycks ha samma problem allihopa!  Jag  2010-01-29 | 19:31:49
 • Anonym säger:

  Snyggt jobbat Viktoria  Det finns hur många så´na ex som helst i denna blogg. Jag orkar bara inte leta upp dem.  You go girl!

  2010-01-29 | 19:37:33
 • Bernt säger:

  Viktoria!  Intressant!

  Visst är det så att lika lön för lika arbete redan existerar. Bra att du tog upp det.  Vad tror du att det beror på då att mammorna tar ut, jag tror det är c:a 80% av föräldrarledigheten?

  2010-01-29 | 19:45:03
 • Viktoria säger:

  Bernt  Ja säg det? Jag vet inte, vet bara att min sambo tex ville bara vara hemma ca 4 månader med båda barnen. Det var okej för min del, jag var gärna hemma, även om det i vår familj faktiskt är den kvinnliga inkomsten som är högst. För det är så att den tiden är så kort, pengarna är faktiskt inte avgörande. Jag kommer tex aldrig mer vara föräldraledig igen. (Är för gammal nu:) )  Det är väl mycket möjligt att föräldrar tror att mamman måste vara hemma så länge som hon ammar. Vissa ammar länge, jag ammade mina barn tills de var ca: 1 år men då endast kvällstid. Så att jobba var ju inga problem.  Jämlika löner: Jag tror att man måste skilja på vad som är vad. Inom den offentliga sektorn på arbetarsidan är det kanske jämlikt. Lite mer kontroll där. På den privata sektorn och bland tjänstemän är det inte alls lika jämställt. Så det kan nog vara så att ekonomin har stor betydelse för många.

  2010-01-29 | 19:57:01
 • Anonym säger:

  Bernt  Ingen kommentar till det dubbla budskap Mr Daddy uppenbart kommit med när så egna syften ska tjänas?  Vad tror du själv det beror på att papporna inte tar ut mer än 20 % av föräldraledigheten?  Skulle uppskatta om du inte skylde på mammorna. Det verkar så förnedrande mot papporna att påstå att de inte kan hävda sin rätt eller klarar av att ta ansvar för sitt liv eller sina val.  Där säger jag som IC, det är väl för fan bara att gå om man får däng. Allt annat är att underskatta kvinnans kapacitet. ;-) Fast omvänt då..  Jag

  2010-01-29 | 20:00:19
 • Madde säger:

  Jag skall meddela att alla bidrag som folk har skänkt har gått till skattemyndigheterna och det var det som var syftet.

  Så, nu vet ni det.  Det är Herr Borg som har tagit emot dessa dvs pengarna hamnar hos kvinnojourerna.  På så sätt har Daddy gjort feministerna en stor tjänst.  Ni vet väl hur skattemedlen fördelas?  Det borde ni vara nöjda med?

  2010-01-29 | 20:20:03
 • Bernt säger:

  Jadumoi!  Jag tror det kan bero på det här:  http://www.youtube.com/watch?v=7bPswyEkHnw&feature=player_embedded#  Vad tror du då?  2010-01-29 | 20:52:05
 • hm säger:

  Statistik, ja det gäller att kunna tolka på ett riktigt sätt och det verkar en del här inte kapabla till.  Har väl med bildning att göra. Det scoop som folk här tror sig gjort angående motstridiga uppgifter kan man inte göra med kända presenterade fakta här.  Orkar inte dra hela eftersom det nog är som att kasta de berömda pärlorna.  Att kvinnor och män har jämlika löner enligt länken ovan säger ingenting om hur det ser ut i parbildningar med barn. Alltså säger det ingenting om hur lönefördelning är i de fall där föräldraledighet skall tas ut. Som sagt behöver inte gå in i alla möjliga scenarior om hur det skulle kunna se ut om statistiken var uppdelad på par med barns inkomstförhållande.  "Skulle uppskatta om du inte skylde på mammorna. Det verkar så förnedrande mot papporna att påstå att de inte kan hävda sin rätt eller klarar av att ta ansvar för sitt liv eller sina val."  Läste ovan någonstans, givetvis beror det på att den elaka mannen helt enkelt inte vill ta sitt ansvar. Så då har det svarats på ett sätt som kanske passar.  och snälla trötta inte ut mig med att haka upp er på kränkningen av att bli kallade icke bildade så till den milda grad att mitt språk skall angripas, orkar inte korrläsa eller göra mig till.  2010-01-29 | 20:57:46
 • hm säger:

  Precis och som nedan så är ju svaret baserat på ditt uttalande nedan tydlig. Par vill uppenbarligen ha det så då att kvinnan tar 80% och mannen 20%, om dom inte är nöjda med det så gör dom väl precis så som du säger nedan.  Ergo inget att diskutera eller för någon att lägga sig i, sveriges föräldrar har valt att ha det så.  "Där säger jag som IC, det är väl för fan bara att gå om man får däng. Allt annat är att underskatta kvinnans kapacitet. ;-) Fast omvänt då.."  2010-01-29 | 21:04:55
 • Anonym säger:

  Men snälla Madde  Nu får du väl ändå ta och tagga ner lite.  Alla i Sverige som betalar skatt är med och solidariskt delar på den offentliga kostnaden.  Daddy skulle ha betalat den skatten under 2008. Månad efter månad som vi andra gör. Han tog sig friheten att inte betala in den skatten på intjänade pengar. Inget betalt under 2008 ej heller under 2009. Sen blev han tvungen att betala "sin del av kakan". Med räntor med div avgifter. Vilket man kan undvika om man betalar skatterna som man ska. 24 månader att göra rätt för sig är lång tid. 800 kr i månaden ungefär. Allt har gått till som det gör för alla svenska medborgare.  Herr Borg har inte tagit emot några av Daddys pengar. Han har förtroendet att fördela ut vår gemensamma insamlade pengar. Inte att sitta och ta emot dem. Kan du ingenting om hur vår stat fungerar du?  Så lite som Daddy tjänar, så kan man nog lätt dra slutsatsen att inte så många promille av hans pengar gått till kvinnojourerna.  Och just i Daddys fall så ska nog han vara glad att vi har det system vi har. Oavsett om skattepengarna ibland går till något man kanske inte egentligen stödjer.  Om man kostar samhället mer än vad man betalar in. UHS, sjukpenning, bostadsbidrag, barnens skolor, sjukvård, barnens sjukvård mm, mm. Så måste man väl ändå anse att vårt system ändå har sina fördelar.  Både Daddy och Daddys barn hade bott på gatan i många andra länder.  Daddy har inte gjort varken feministerna eller staten någon tjänst. Skatten är något vi alla får bidra i det systemet vi har.  Skulle alla resonera som du skulle det nog inte bli en spänn till Daddy. Ja förutom dina bidrag då. Och nej! Han må leva på skattepengar men jag är glad att han har den möjligheten. Bara den inte utnyttjas. Eller att det gnälls över.  Konstigt nog är min erfarenhet av bidragstagare alltid är missnöjda med något. För lite pengar, för mycket kravs ställs och för höga skatter.. Kanske har vi det föör bra ibland. Iaf vissa av oss, men förstår inte att uppskatta det.  Så tagga ner Madde, nu tog du dig nog vatten över huvudet.  Ego

  2010-01-29 | 21:12:50
 • Madde säger:

  Skjut inte budbäraren.  MEN nu måste jag få säga något jag ser som oroande när det gäller dig med alla namnen.  VAD vet DU om Daddys ekonomi?

  Det skulle vara intressant att få veta vad DU grundar dina beräkningar på när det gäller Daddys inkomst?

  Har du insikt i Daddys inkomst?

  Är du en myndighetsperson?  Hmmm, jag börjar fatta lite nu.  Fasen vad det blåser...

  2010-01-29 | 21:22:23
 • Anonym säger:

  Bernt  Jag har inte så mycket åsikter om hur människor väljer att ta ut sin föräldraledighet.  Jag tror att både män och kvinnor är kapabla att själva avgöra.  Dock vill jag minnas att Daddy kräktes ur sig något om pappor som inte får? Kanske diskussionen finns bara därför?  Däremot så tycker jag att det är viktigt att prata om att det finns ett försprång i barnets anknytning till den föräldern som valt att vara hemma. Och det är den anknytningen som blir vägledande när det kommer till barns boende mm vid tvister.  Små barn knyter an till den som är mest närvarande. Inget som vi kan göra något åt. Med åren blir det annorlunda. Men att låta små barn bo varannan vecka är så´nt som skapar anknytningsstörningar. Det tycks mycket få av er debattörer ha förstått.  Därför ska man också veta vad man säger nej till när det gäller föräldraledighet mm. Konsekvensen av ens val påverkar faktiskt 3:dje person.  Jopp..Jag

  2010-01-29 | 21:26:17
 • Alexis säger:

  Gaphalsen "Bara jag" tycks verkligen ta det här med Daddy,yada yada yada, väldigt personligt, minst sagt. H*ns ändlösa, gnälligt puerila tirader om vilken dålig människa Daddy är påminner om en besviken barnunge som inte fått sin vilja fram. Sakfrågor saknas, liksom relevanta argument: bara en ändlös flod av ounderbyggda påståenden, fula invektiv och högmodig härskarteknik som till och med den är mer än tafflig. Den bakgrund som kan anas skulle vara intressant att få veta mer om...

  2010-01-29 | 21:27:05
 • Bernt säger:

  Jagegomoi!  Om mamman tar ut några månader mer i föräldrarledighet, ska det påverka vem som får boendet i en vårdnadstvist tycker du?  Jag menar det är ju ytterst få som är spädbarn när dom skiljer sig

  2010-01-29 | 21:30:49
 • Bernt säger:

  Jagemoi!  Jag vill utveckla! Jag menar vara avgörande, inte bara påverka.

  2010-01-29 | 21:38:14
 • hm säger:

  "

  Men att låta små barn bo varannan vecka är så´nt som skapar anknytningsstörningar."  Vi förstår, så ock att skilja sig, dubbla boenden, mamma och pappa älskar inte varandra osv.  Mycket skapar mindre än optimal förutsättningar för våra barn. Poängen är? Trumvirvel.... vi tror oss veta vad som komma skall...  Anknytningsstörningar mmm, bo hos den som tagit ansvar då, oftast så förhindrar vi det. Barnets bästa!  Lagstadga icke separationer då också eftersom det också är skadligt. Nej gränser går var vissa tycker det är lämpligt att sätta gränsen så det passar dom..

  2010-01-29 | 21:45:30
 • Anonym säger:

  Du har nog missförstått innebörden av att "Inte skjuta budbäraren".  Vad jag kan se är det din åsikt du ventilerar här. Inte Daddys och inte Anders Borgs eller någon annans heller. Så någon budbärare är du inte, just i detta fall.  Håsa inte upp något nu. Det är verkligen plättlätt att bilda sig en uppfattning om Daddys ekonomi. Har du gjort mattedelen i högskoleprovet någon gång? Då vet du exakt vad jag menar.  Man räknar och pusslar av alla uppgifter Daddy själv lägger ut här och så får man, mellan "tummen & pekfingret" fram vad han tjänar.  det kan vem som helst av er göra som är intresserade. Orkar man inte det så är det bara att ringa skattemyndigheten och fråga vad senaste deklarerade inkomst är. Det är offentlig uppgift och lämnas över telefon om så önskas. Jag har inte kolla Daddys för, som sagt det är ganska lätt att räkna ut. För er andra 0771 - 567 567. Räcker med namnet. Däremot är inte själva deklarationsblanketten offentlig handling.  Allt kan du läsa dig till på nätet. Behövs inga specialkunskaper för det inte..  Och du Lilla Madde, Offentligt anställda personer har tystnadsplikt och skulle "åka dit direkt" om det framkom att de använde sig av sina arbetsuppgifter i privat intresse.  Så du får nog lov att tänka om i dina fiffiga fredagstänk där.  Allt det som jag kommit fram med är fakta. Allt finns tillgängligt på nätet. Det gäller bara att leta och ha intresse för att läsa/tolka text..  Jo.. Jag

  2010-01-29 | 21:49:50
 • Madde säger:

  Men skrärp dig nu jag eller vad du nu heter denna gången.

  Nu börjar jag tröttna på att du inte fattar.  Jag fattar i varje fall att du är en av de som känner sig uthängd av Daddy.  Ta det med honom per telefon nästa gång om du har modet.  2010-01-29 | 21:58:34
 • Anonym säger:

  Alexis... till skillnad från dig då som tycks hakat up dig något gruvligt på mig.. ;-)  Bernt, pratar vi boende eller vårdnad? Det är ganska stor skillnad och jag pratar boende. Du nämner vårdnad.  Jag håller med. De flesta skiljer sig ju inte första året. Men oftast så fortsätter ju mamman att ta huvudansvaret för barnen när dagis mm börjar. Kanske går ner i arbetstid.  Om du inte förstår försprånget det ger i barnets anknytning till den föräldern så kanske du heller inte har så stor insikt i vad man kanske kan göra för att inte utsätta barnen så.  Och egentligen så förstår jag inte resonemanget. Om man som förälder kan ha sina barn på halvtid, som skild, så kan man väl även ha det i förhållandet.  hm  Jag vet inte riktigt vad du fiskar efter... Det blir nog säkert bra.. Eller inte!  Jag  2010-01-29 | 22:01:28
 • Madde säger:

  Jag citerar mannen(jag vet att du skriver ngt annat) med alla namnen "

  Och du Lilla Madde, Offentligt anställda personer har tystnadsplikt och skulle "åka dit direkt" om det framkom att de använde sig av sina arbetsuppgifter i privat intresse."  Ja och det förklarar ju såklart anonymiteten du värnar så högt om.  Nänä, den gubben går inte serru.  Du är kraftigt genomskådad och nästa gliring från dig mot mig nonchaleras från och med nu.  Du hade mitt intresse, det kan jag ärligt säga.

  Men så föll det med dunder och brak när jag fattade.  2010-01-29 | 22:03:24
 • Bernt säger:

  Jagegomoi!  Kan du inte läsa innantill vad jag skriver, så blir nog det här lite svårt. Jag skrev BOENDET är du halvblind, eller?  Så du tycker alltså att även om föräldrarna har varit hemma med barnen ung. lika förutom någon månad av föräldrarledigheten, så är det mamman som ska få boendet alltid, eller?

  2010-01-29 | 22:14:41
 • Anonym säger:

  Madde  Skulle inte tro att någon av de uthängda skulle ta i denna blogg med tång ens en gång.  De har nog andra vägar att gå om de nu anser sig behöva det.  Jag

  2010-01-29 | 22:15:24
 • A.Karhu säger:

  @Moi/bara jag,du skrev:  "Vilken pappa med minsta lilla medkänsla om sina barn och deras fortsatta liv, tar livet av sig på julafton? En dag som alla minns hela tiden? En dag som skall vara en fröjdens dag. Hur tänkte Daddy?"  Om du inte visste det,så är det just högtider som Julafton/nyår/barnets födelsedag som är dom svåraste tiderna för en far/umgängesförälder,då dom inte ges möjligheten att få vara med sitt/sina barn,eller ens ringa och önska barnet God jul/gott nytt år/ha den äran,ännu mindre få överlämna klappar/presenter,eller ens en ge barnet en kram.

  Är det så svårt för dig att förstå att Joakim mådde så krasst att han i sin förtvivlan valde bort sitt liv tillfälligt?  Vidare ställer du frågan,om jag är här som privatperson eller som styrelseledamot?,det framgår väl tämligen klart?med tanke på att jag skriver under i egenskap av min roll som styrelseledamot i Pappa-barn Riks!  Vidare i ärendet,så har jag fått ta del av mer information,än vad som finns tillgängligt på bloggen,även om daddysblogg är fullmatad med information,så visst vet jag mer om ärendet,än du som kallar dig för flera nick!  Notering för Moi/bara jag osv hittepå namn:  Det är tämligen enkelt att ta del av mammans egen historia,man behöver bara sitta med som åhörare i rättssalen!

  Dessutom så kan man ju alltid beställa ut domstolsbesluten,även där framgår det vad som berättats,utifrån både Joakim och mammans egna perspektiv.

  Så visst har jag haft möjlighet att ta del av båda sidorna av myntet s a s,vilket innebär att jag har en helt klar bild av vad som hänt!  Mina tankar går också ofta till flickan Rania,som jag vet saknar sin far väldigt mycket!  Det värsta är att Rania,är bara ett av alla dessa barn som tvingas leva med sargade relationer till sin umgängesförälder!  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se  2010-01-29 | 22:16:10
 • Bernt säger:

  Och du jagegomoi!

  Vi pratar fortfarande om vårdnadstvister bara så att du vet, du som har lite svårt med läsförståelsen.

  2010-01-29 | 22:16:50
 • hm säger:

  Fiskar efter dina insunationer hurvida anknytningen skall avgöra vid vårdnad och boende vi separation.  Dvs mamma knytit an på grund då är det bäst för barnet att bo med henne.  Så bekvämt vid anknytning så går gränser för vad man kan utsätta barnet för, sammanfaller med något som gynnar ett visst kön vid skilsmässa.  Du anklagar Daddy starkt för lögner och glidningar av sanningen... Du är i så fall etter värre kan jag ju fastslå.

  2010-01-29 | 22:18:05
 • Anonym säger:

  Madde  Jag finner inte direkt dina inlägg så briljanta heller. Så´nt är livet.  Vad jag kan se så är du och jag precis lika anonyma. Jag vet inte vem du är. Och du vet inte vem jag är. Vad är skillnaden?  Jag säger det väl igen då! Bara idioter utsätter sig för Daddys anhang med att outa sig. Jag har aldrig skådat värre slag av nätmobbing och skändning av enskilda personer.  Jag skyddar mig och mina barn som är nätanvändare också. Några andra skyldigheter har jag inte. Det är mitt val och mitt beslut. Så kan du inbilla dig vad som helst i övrigt. Vem bryr sig, liksom?  Jaget

  2010-01-29 | 22:22:48
 • En Pappa säger:

  Vad gör du här då JAGET?  Du bryr dig ju bara om dig själv och dina påstådda barn.

  Och du bryr dig inte om annat, så vad gör du här då?  Har du inget bättre för dig än att terra andra?

  2010-01-29 | 22:32:53
 • A.Karhu säger:

  Rapporter av Lars Tornstam:separationsbarns boende+växelvis boende.  www.soc.uu.se/plugins/pdfdownload.php?id=1207  http://stromsund.se/download/18.3b063add1101207dd46800027577/V%C3%A4xelvis+boende.pdf  Lite citat från nätet:  Lars Tornstam,är professor i sociologi.

  I flera undersökningar hade man funnit bl.a. att barn med växelvis boende visade gynnsammare resultat.

  Enligt Lars Tornstam drabbas pojkar/söner som bor Heltid hos ensamstående mamma extra hårt.

  Olika psykologiska mätmetoder kommit fram till att barn i växelvis boende (hos Tornstam kallat hälftenboende) visar gynnsammare utveckling.  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se

  2010-01-29 | 22:40:00
 • Bernt säger:

  Jag/ego/moi!  Jag ger upp dig. Jag får ju inga svar och det är väl lika bra kanske. Du har ju inte fört något vettigt resonemang med någon förut så det hamnar väl bara i otrevligheter från dig ändå.

  2010-01-29 | 22:43:58
 • Anonym säger:

  Bernt.. Ja kanske är jag halvblind... eller typ!? ;-)  Jag vet inte om du samt hm har svårt att förstå. Jag pratar inte om mammans anknytning till sitt barn. Jag pratar om barnets anknytning till den förälder den vistats mest med. Att ni inte ens vet skillnaden hedrar er inte! Det antyder att ni är helt ute och cyklar.  Jag har aldrig förespråkat att barn hela sitt barnaliv ska bo på precis samma sätt. Jag säger ju precis tvärt om. Att vettiga föräldrar ser barnets behov, som förändras över tid och hjälper barnet till att få det som de behöver just då i sin utveckling.  Ja men om ett litet barn behöver sin mamma mest i en viss tid. Låt ungen få det. Om ungen behöver sin pappa mest i en annan tid låt den få det. Utan att kriga eller anmäla varandra. Det går ut över barnen.  Att skiljas är ett trauma även för barnen. Och att de just i den stunden mest behöver den som mest stått för omvårdnaden. Är det verkligen så konstigt?  Hur går det till liksom? Sliter man och drar i sitt barn tills de ger upp eller samarbetar man som föräldrar tills man hittar en bra balans för barnet? Hur tänker ni?  Självklart ska man ha gemensam vårdnad. Så länge inte någon av föräldrarna missbrukar det. Pass, skolor, att få flytta, att få förändra utan att det blir världskrig. Att skiljas är ett evigt jävla jämkande och eviga diskussioner. Alla ska tas hänsyn till. Men barnet ska stå i fokus.  Anton  Jo jag vet att just dessa dagar är extrasvåra. Det är det för alla som lever varannaliv på något sätt. Det är ändå ingen ursäkt att förstöra sina barns liv.  Och om jag uppfattade saken rätt så var det ju pengarna som "tog knäcken" på Daddy. Barnen var ju inte direkt huvudpersonerna varken i avskedsbrevet eller senare.  Tack för svar Anton. Då vet jag. Men är ditt engagemang här sanktionerat av sittande styrelse?  Njae, jag är inte jätteintresserad av att delta mer än i bloggen. Tack iaf.  Jag tror också Rania längtar efter en närvarande pappa. Men mest av allt så tror jag hon behöver föräldrar som inte bråkar, som inte anmäler varandra eller anklagar varandra eller utsätter henne för fler utredningar.  Att säga att en 5-årin längtar jättemycket ät nog att ta till överord. Pappa & Rania känner ju knappt varandra. Men jag önskar att Rania kommer att längta jättemycket så småningom.  Det är inte bra att barn inte har tillgång till sina föräldrar. Så varje barn som utsäts är ett barn för mycket.  hm Sluta prata om mammns anknytning med mig. Om hon sitter och grinar varje kväll när barnet inte är med henne, får hon deala med. Men om barnet sitter och grinar varje kväll och vill hem till mamman ELLER pappan så måste man gå på barnets känslor.  Och till er som inte förstått mina ändringar av nicket ber jag så mycket om ursäkt. Ska absolut inte skoja till det något mer. Dumt av mig!  Jag är jag..  2010-01-29 | 23:01:25
 • Anonym säger:

  Anton  Jag har läst ett flertal av liknande studier. Och jag håller med om det mesta faktiskt.  Jag läste även i någon studie att det värsta för barnen inte är att föräldrarna skiljer sig, utan att föräldrarna bråkar.  Jag

  2010-01-29 | 23:06:37
 • Alexis säger:

  Bara Jag/Moi etc etc:

  Jag har inte "hakat upp" mig på dig, har bara fått ett visst yrkesmässigt intresse för din maniska förföljelse av Daddy (även på långt utdragna tider vid datorn, tider som du kanske borde ägnat din underbara man och välartade barn i stället, om nu dessa personer ö h t finns). Att allt detta är kopplat till egendomligt tolkade genusfrågor gör att man måste intressera sig för bakgrunden till det märkliga beteende du visar upp. Finns det liksom hos den nu häktade f d polischefen med sitt genderengagemang och välbetalda föreläsningsserier om jämställdhet, sexövergrepp etc en underliggande, motstridig och ambivalent mörk sida? Verkar absolut som att Daddy blivit din personlige huvudfiende nr 1. Varför? Hur ser din fantasivärld ut?

  2010-01-29 | 23:35:02
 • Anonym säger:

  En pappa  Vad gör du själv här?  Du får tro precis vad du vill. Liksom jag, och jag tror att du bara vill försöka chikanera mig.  Om ingen av er smartisar har uppfattat det så funkar det inte på mig. Jag har barn. Jag vet att det är så. De som känner mig vet också att det är så. Vad mer känns viktigt för mig, tror ni?  Jag

  2010-01-29 | 23:38:12
 • Anonym säger:

  Så du (Jag) är kränkt nu också.  Viktigt verkar det tydligen vara, så pass att du upprepar dig om och om igen.

  2010-01-29 | 23:52:26
 • En Pappa säger:

  Om jag bara är ute efter att chikanera dig och du Känner dig så utsatt, varför envisas du att vara kvar då?  Måste dock tacka dig, för alla dina oviktiga inlägg gör att denna blogg får högre rankning på blogglistor, så TACK för ditt skitsnack.

  2010-01-29 | 23:55:44
 • Anonym säger:

  Alexis  Maniska förföljelse?  Man kan verkligen undra vilket yrkesval du gjort om du inbillar dig att du kan sitta på nätet och ställa diagnoser.  Jag är skild. Mina underbara barn är hos sin pappa och jag jobbar vid datorn så någon väldig omställning är det inte för mig. Hinner både arbeta och göra lite annat där emellan.  Egendomligt tolka genusfrågor? Förklara, det förstår jag inte riktigt.  Ja du Alexis, vad vill du jag ska svara på det angreppet? Jag skulle inte ens likna men värsta fiende vid den sk mannen. Och så försöker du nu följa någon paranoid parallell linje i mig. Det där får du nog fundera över själv vad du vill ha fram. Du får nog också deala själv med vad svaret är för det är så horribelt så ingen kan väl ens ta dig på allvar.  Daddy är inte min fiende. Han är en nolla i mina ögon. Han tar sig själv på så stort allvar och i det allvaret ljuger han, förvränger fakta, hånar människor, lägger ut försvarslösa barns personnr, bilder.. Kort sagt tar han till precis vilka medel som helst för att få sin vilja/åsikt igenom. Lurar pengar av generösa människor. Namnger mamman till sitt barn.. Ja... vad har inte denna man hittat på för att få medlidande och sympatier. Och det funkar ju för en del. Och inte för andra.  Klart Daddy får på skallen när han beter sig illa. Så funkar jag. Säger vad jag tycker och varför.  Varför har Daddy bloggen om han inte tål motstånd/kritik?  Jag har ingen som helst fantasivärld öht. Jag har fullt upp att leva i nuet.  Sen måste jag ju fundera en hel del på vad som får er anhängare att kalla mig man, icke mamma, Rocksare mm, mm... Eller en man för kvinna.. Vad är syftet liksom? Måste ni ha epitet på varenda en? Varför? Näe.. Någon fantasivärld finns det inte direkt utrymme för här.  Jag  2010-01-30 | 00:01:42
 • Oj säger:

  Vi här ute i landet utan för Fjollträsk har lite svårt att veta könet på konstiga typer som dig JAG.  Ni är liksom hybrider som vi lantisar inte förstår oss på. Jag skulle nog kalla dig en nolla med mindervärdeskomplex, det är bästa beskrivningen.

  2010-01-30 | 00:08:56
 • Anonym säger:

  Ojojoj..  Jag är inte kränkt. Jag känner mig inte alls utsatt.  Jag förklarade att jag förstod vad syftet var men att det inte funkade.  Sluta håll på med ert trams om ni nu inte vill ha svar på skiten ni vräker ur er.  En pappa  Du kanske tycker mina inlägg är ointressanta. Men du är väl inte alla? Det är väl bra om lite "vanligt folk" hittar hit så det blir lite mer vuxendiskussioner än vad ni fixar att åstadkomma. Inte mig emot!  Jag

  2010-01-30 | 00:09:34
 • Oj säger:

  Det Jaget säger med andra ord är som En Pappa skrev igår.

  Jaget är inspärrad på psyket men får surfa lite om Jaget sköter sig.

  Klart Jaget är bitter om barnen är hon sin pappa och har kul, den bitterheten får denna blogg lida för.

  2010-01-30 | 00:13:22
 • Anonym säger:

  Oj!  Det går så bra om du trivs med att prata om andra människor på det viset.  Att du har fördomar säger mer om dig än om mig.  Jag

  2010-01-30 | 00:14:57
 • En Pappa säger:

  Om JAG är "vanligt folk", då blir jag rädd.

  Inte undra på att världen ser ut som den gör då.

  Burr

  2010-01-30 | 00:15:23
 • Anonym säger:

  Oj  Genom sig själv känner man andra? Eller?  Jag skulle tycka det vore förfärligt om mina barn inte tyckte om att vara hos sin pappa.  Nu vet jag att de har det bra och att de har längtat efter honom. Och att de har hela helgen uppbokade för roliga saker.  Så du kan vara helt lugn. Vi i vår familj har då inte det trasslet ni andra tycks ha, inte den bitterheten heller.  Jag

  2010-01-30 | 00:20:17
 • Alexis säger:

  Bara Jag/Moi etc:

  Ang. mitt yrkesmässiga intresse för din person frågade du efter mitt yrke.

  Svar:

  Jag är renhållningsarbetare och tömmer illaluktande soptunnor.  See? (engelska)

  2010-01-30 | 00:22:35
 • Oj säger:

  Jagets barn har det säkert bra hos sin pappa.

  "Mamma" på hispan, så hon kan inte skada oss längre.  Vilken glädje barnen måste känna.

  2010-01-30 | 00:22:44
 • Anonym säger:

  En pappa  Som sagt, jag tycks inte vara den i detta gäng som har några större besvär med varken ex, exets familj och de inte med mig eller min familj. Så vem som är vad, ska vi nog lämna därhän!  Jag

  2010-01-30 | 00:26:18
 • 9.0 säger:

  @Bara Jag,efter flera bakslag,så blev droppen som svallade över skattekravet,där det meddelades ännu ett avslag,det var alltså inte pengarna som tog knäcken på Jocke.  Ja men om ett litet barn behöver sin mamma mest i en viss tid. Låt ungen få det. Om ungen behöver sin pappa mest i en annan tid låt den få det. Utan att kriga eller anmäla varandra. Det går ut över barnen.  Det fungerar inte alltid så här,Joakims ärende är ju ett exempel där mamman vägrar att inse barnets behov,dessutom läggs det en massa strunt på Jockes blogg,där folk pusslar ihop informationen på sitt sätt,ibland i ett smutsigt syfte.  Jag läste även i någon studie att det värsta för barnen inte är att föräldrarna skiljer sig, utan att föräldrarna bråkar.  Det stämmer,även jag har läst detta nånstans,men minns inte var i dagsläget,men Anton kanske vet bättre,i och med att han har lagt upp andra rapporter?  Men en liten fingervisning vill jag lägga upp,för man får inte blanda ihop samarbetsvårigheter med bråkigheter.

  Kan man som föräldrar hålla barnet/barnen utanför en vuxenkonflikt,så är det okey,för trots allt så handlar oftast samarbetsvårigheter,om att man inte kommit överens om t.ex umgänge,vilket inte är så konstigt efter att en separation har inträffat.  De flesta föräldrarna fixar detta tillsammans,sen finns det dom där som vägrar samarbeta,trots att det skulle gynna barnet/barnen,och dom föräldrarna borde förlora vårdnaden på studs!  9.0  2010-01-30 | 00:30:28
 • Anonym säger:

  Alexis  Då har nu nog missförstått din arbetsuppgift lite.  Yes! I see!  Oj  Du måste vara bra avundsjuk.  Jag

  2010-01-30 | 00:34:01
 • Oj säger:

  Nja, jag är mest glad över att vissa barn verkligen får den hjälp de behöver, vilket JAGETS barn verkar ha fått, de har det bra nu då mamma sitter på hispan.

  Är nog många barn som önskar detsamma, för de vill må bra.

  Sjuka mammor finns det gott om.

  2010-01-30 | 00:58:10
 • Alexis säger:

  Stackars Jag/Moi:

  Ditt liv som en andligt/etiskt/kognitivt illaluktande soptunna kan inte vara helt lätt. Men här är fel plats att tömma ut dig på. Vänd dig till din psykiater som vi betalar med vår skatt.

  Linda sueños... (inte engelska)

  2010-01-30 | 01:13:43
 • Anonym säger:

  9.0  Pengarna var det som blev en grej av. Och som Daddy sen tiggde mer av. Det är stötande. Och det är stötande med att Daddy sammankopplar allt från Ranias behov till tex penninginsamlingen.  Jag har förstått att Ranias mamma vägrar samarbeta. Det är förfärligt mot Rania. Något annat har jag heller aldrig påstått. Kritik mot Daddy är INTE detsamma som att man står på mammans sida.  Hur folk gör med intriger och sammanfogande av info kan man aldrig styra. Det är en av riskerna med bloggandet.  Det är en väsentlig skillnad på samarbetssvårigheter och regelrätt dragkamp om barnen. Jag inbillar mig också att Tjafs hör till ett tag. Sen med tiden lugnar det ner sig. Och då kan också det riktiga samarbetet ta vid.  Att ta ifrån en förälder vårdnaden finner jag helt förkastligt. Ta Daddys fall. Enligt egen utsago har han knappt levt med Rania. Rania har levt med sin mamma. Det är där hennes trygghet finns. Där finns, ur Ranias perspektiv trygghet, kärlek, omsorg och kontinuitet. Att bara flytta ett barn från det vore barnmisshandel. Och därför anser jag att tingsrätten trots att de såg mammans dåliga sidor gjorde helt rätt.  Det som blir knepigt, i detta fall är ju att situationen är oförändrad. Det finns inte ens en liten tråd att nysta i för att förändra läget. Så att Rania så småningom, när hon känner samma självklara trygghet med pappan verkligen kan bo där halvtid eller mer.  Det jag ändå, i detta fall vidhåller är att Daddy är en del i tangon här. Han är en bråkstake. Han väljer att lägga ut så´nt som gynnar honom (inte alltid förstår han riktigt vad han gör men ändå).  Och när han anmäler mamman för barnmisshandel så utsätter han sitt barn för onödiga utredningar. Och så´na anmälningar är också oerhört vanliga från pappans sida när han håller på att förlora greppet. Fråga dem som jobbar med så´nt här. Speciellt när socutredningen är gjord.  Daddy använder en del av det som han anklagar pas-mammorna för. Det är inte mer okej bra för att han gör det.  Och den som drabbas är Rania. Hon ska utredas IGEN, hon ska kollas och lusläsas. Istället för att få leva ett bekymmersfritt 5-åringsliv.  Nej.. Ranias mamma borde verkligen tänka om. Tänka vad hon kan göra FÖR Rania istf att tänka vad hon kan göra MOT Daddy.  Och Daddy borde verkligen tänka bort allt vad hälftenboende heter. Framtiden får vara blank ett tag för att se hur pyttemyrsteg skulle fungera för Rania.  Jag

  2010-01-30 | 01:15:46
 • Ordningsvakt nr 43. säger:

  2010-01-30 | 01:22:09
 • Anonym säger:

  OJ  Om du är glad är jag glad!  Sjuka pappor tycks det också hoppa omkring en del..

  Och jag är glad att just du inte är mina barns far.  Han lämnar upp dem här på Psyk på måndag. Han inser att vi är lika viktiga båda 2. Det blir bra det sörru!  Alexis..  Det blir nog bra ska du se. Häv ur dig skiten du bär på så kanske du också hinner få dig ett liv innan du dör..  Jag  2010-01-30 | 01:23:01
 • Ordningsvakt 43. säger:

  Töntigt och utslitet bondfångeriknep av Bara Jag/Moi. Först gasta, förolämpa, bråka och sedan när alla åhörare är utmattade plötsligt anslå till synes försonliga, lugna, delvis lättköpta resonemang - allt i syfte att den utmattade omgivningen då lättade skall köpa bondfångarens tolkning och påståenden om saken det gäller, utan vidare invändningar. Förmodligen ett trick inlärt av det stökiga klientelet på ett socialkontor.

  Hade de verkligen ingen bättre att skicka fram än dig, Bara Jag/Moi??

  2010-01-30 | 01:37:18
 • Anonym säger:

  Ordningsvakt 43  Tydligen inte!  God natt!  Jag

  2010-01-30 | 01:43:25
 • Anton säger:

  Jocke!  Bloggen var ju fräsch och fin innan trollen började härja.  Efter 200 kommentarer förstår man ju att de inte går att resonera med troll.  Kan du inte blocka gödselskallarna så vi slipper se skiten.

  Efter ME´s håla fylldes igen med betong så verkar parasiterna ha lämnat sin slutna värld och syns nu åter ute bland friska människor´s bloggar. Resultatet? Ja..

  Det finns en gräns, och den är väl passerad sedan länge.  2010-01-30 | 03:52:27
 • Daddy säger:

  Låt trollen komma fram i ljuset. Det är det enda som kan få dom att spricka.  Dom säger att jag förlöjligar mina kritiker, men det behöver jag ju inte. Dom sköter det ju alldeles utmärkt själva. Det visar väl om inte annat några av dom ovanstående kommentarerna, av vilka jag inte har skrivit en enda.  Så länge dom gömmer sig i sina hål kommer människor heller inte att kunna se dom...men vi som redan förstått och värderar sanning och transparens blir naturligtvis provocerade av dryga, elaka och rent infantila påhopp, vi låter därför ibland känslorna springa iväg med oss och börjar gå i polemik med uppenbart vridna troll. När ska VI förstå att det är lönlöst att försöka föra någon slags logiskt resonemang med dom?  Att få sådana här människor, att med logiska argument , eller t o m bevis med svart text på vit bakgrund, försöka förklara saker eller väcka någon slags insikt är ungefär lika meningsfullt som att försöka smälta polarisen med en tändsticksask.  Men jag tror dom gör mer nytta än skada på bloggen. Inte bara genom att höja min ranking på bloggtopplistorna, utan också för att dom visar människor som kanske fortfarande tvivlar på att det finns människor, som är beredda att försvara den totalitära ideologi vi kallar feminism, trots att alltmer som skrivits på denna blogg om hotet mot både kvinnor och män som den utgör visar sig vara sant. En sann nationalsocialist ger sig aldrig sa Hitler, och lät hellre tvångsrekryterade pojksoldater dö än att inse att han var förlorad.  Fanatismen dog dock inte med honom tyvärr. Den lever och frodas i högsta välmåga.  Jag föreslår att alla som likt Anton är trötta nu efter att ha försökt smälta polarisen, tar och slutar läsa dessa kommentarer. Ta en titt på dom filmer jag postat ut i det nya inlägget, gapflabba åt dårarna, ignorera dom, avsky dom om det känns bra, men gå inte i polemik med dom i tron att det går att vinna en sådan debatt. Däremot kan det ju vara kul att reta dom ibland. Det krävs ju inte speciellt mycket.

  2010-01-30 | 05:35:30
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Inger säger:

  2010-01-30 | 05:52:24
 • Umgängesexperten säger:

  Jag vill kommentera signaturen "WS 2010-01-29 @ 16:15:42".  Du verkar s.k.: N O L L K O L L på bidrag och problematiken kring det.  Jag titulerar mig härmed EXPERT i sammanhanget, åtminstone relativt dig (det är inte så svårt att vara expert då...).  Jag har här bortsett från tidsbegränsade bidrag, som t.ex. "pappadagar", "tillfällig föräldrapenning", "föräldrapenning" och "vård av sjukt barn" ("vab").  I och för sig är de snart nämnda bidragen också tidsbegränsade, eftersom barn blir myndiga, etc men ändå. De följande bidragen är de relevantaste under barns uppväxt.  Ok, så vilka bidrag pratar vi om i sammanhanget?

  Som förälder kan man i huvudsak få tre bidrag:  1.)

  BARNBIDRAG, 1 050 kr per barn och månad - går automatiskt till modern, enl. en lag från 1947, såvida hon inte lämnar medgivande om att dela detta  2.)

  UNDERHÅLLSSTÖD, 1 273 kr per barn och månad - går oftast till den s.k. boföräldern, d.v.s. den förälder där barnet är folkbokfört.  Motsats: umgängesförälder (<=>förälder utan rättigheter).  Det ytterst intressanta med just underhållsstöd är att om det föreligger s.k. växelvis boende, vars definition, enl. För(kräk)säkringskassan lyder:  "

  Växelvis boende innebär att barnet bor ungefär lika mycket hos båda sina föräldrar, till exempel varannan vecka.

  "

  (länk: http://www.forsakringskassan.se/irj/go/km/docs/fk_publishing/Dokument/Publikationer/Faktablad/Underh%C3%A5llsst%C3%B6d%20vid%20v%C3%A4xelvis%20boende.pdf),  så innebär det att INGEN förälder blir återbetalningsskyldig till staten.  Därtill är frasen "ungefär lika mycket" väldigt luddig men innebär ca tolv dygn per månad. Därtill tas hänsyn till var barnet har sina tillhörigheter, vilken förälder som köper flest saker till det, etc.  EN i grunden materialistisk syn tillämpas för att avgöra om "växelvis boende" råder.  SLUTSATS (dragen för flera år sedan):

  * växelvis boende är ogynnsamt för statsekonomin!

  Just därför försvårar man sådan.  Du som nyss läste detta: läs det gärna igen för att inse varför fäder i Sverige har en ständig uppförsbacke.  Jag upprepar:

  "växelvis boende" är ogynnsamt för statsekonomin!  3.)

  BOSTADSBIDRAG - kan variera från 0 kr till i princip hur mycket som helst.  Boföräldern får normalt en summa som är minst 900 kr högre än umgängesföräldern.  Maximalt belopp, som en boförälder kan få är för mig okänt men 4 000 kr är fullt möjligt, om man har t.ex 5 barn och en boyta på 63 kvm.  Man kan själv räkna ut sitt bostadsbidrag på "kassans" hemsida:

  länk: http://pbb.forsakringskassan.se/bob/sjalvbetjaning/pbbp/familjUppgifterIn.do#start.  SLUTSATS i "Daddy":s fall:

  mamman får i bidrag:  * barnbidrag 1 050 kr/mån => 12 600 kr/år  * underhållsstöd (okänt för mig hur mycket "Daddy" "frivilligt" betalar till modern i underhållsstöd), maximalt 1 276 kr/mån => 15 276 kr/år  * bostadsbidrag, för mig ett okänt belopp, som beror på moderns bostadsyta, ålder och inkomst; förmodligen rör det sig om ett belopp på minst 2 400 kr/månad => 28 800 kr per år.  (detta beräknat på en ensamstående med ett barn, med bostadskostnad på 5 000 kr/mån och en boyta på 63 kvm).  TOTALSUMMA PER MÅNAD för kvinnan ifråga

  4 726 kr => 56 712 kr/år, för att inte göra någonting alls annat än vara mamma!  Hur mycket pengar får "Daddy" i månaden och/eller hur mycket är han skyldig att betala för umgängessabotaget?  SAMMANFATTNING:

  signaturen "WS" kanske borde tänka efter både en och två gånger innan han/hon kommenterar.

  2010-01-30 | 06:10:51
  Bloggadress: http://www.umgangesexperten.tk
 • Pensa säger:

  Vill bara berätta för "jag" att jag råkar veta hur det står till med R:s anknytning till sin pappa. Det var nämligen den goda anknytningen och R:s kärlek till honom som utlöste hela denna karusell med falska anmälningar och indragen umgängesrätt. Mamman var helt enkelt så svartsjuk att hon tog till detta maktmedel som för kvinnor verkar vara väldigt framgångsrikt i detta land. Jag har varit med när R. skulle tillbaka till sin mamma efter helgumgänge och var urledsen för att hon inte fick stanna längre. Och det gjorde ont i hjärtat att bevittna hennes vånda över att inte mamman kunde acceptera hennes självklara rätt att älska sin pappa. Tänk dig in i situatioenen att en liten 4-årig flicka, mitt i den känsligaste "älska pappa" fasen i sin utveckling "förbjuds" detta av sin mamma. Hur skadar inte detta henne inför framtida anknytning och tillit till människor och kanske män i synnerhet. Denna lilla flicka kan vara dömd till ett synnerligen komplicerat känsloliv när det gäller den så viktiga delen av en kvinnas liv. Och vad gäller Daddys drastiska handling på julafton så är det kanske så att ibland så blir förtvivlan så stor så att hjärnan (förnuftet) sätts ur spel. Jag är bara glad för att det inte lyckades, att kärleksfulla människor som läser hans blogg skickade hjälpen i tid. Daddy behövs för att belysa en stor orättvisa som råder i detta land när det gäller jämlikheten i vårdnadstvister. Även jag har trott att socialtjänst och domstolar är välfungerande och rättvisa men Daddys fall har verkligen fått upp mina ögon i det fallet. En mamma har alla fördelar på hand om det är så att hon vill jäklas, d.v.s. om hon är smart och spelar korten på rätt sätt. Och det vet jag att denna mamma kan.

  2010-01-30 | 06:13:08
 • Umgängesexperten säger:

  Jag vill åter kommentera signaturen "WS" "2010-01-29 @ 16:15:42".  Han/hon skriver ofta ordet "feltänk" men jag anser att "feltänket" klart och tydligt ligger hos DIG.  Jag använde tidigare uttrycket "nollkoll" och det är vad det handlar om för din del.  Du har (jag upprepar så gärna, för din skull:)

  NOLLKOLL på fäders ekonomiska situation och deras lidande!  Du borde omgående förses med munkavle, eftersom du sprider desinformation, eller i bästa fall kan sägas vara allmänt okunnig på området.  Ska då inte sådana som du "WS" få yttra sig?

  Ska Sverige införa censur?  Det kan diskuteras, inte p.g.a. att någon är okunnig men för det fall någon verkar mot demokrati.  Umgängesföräldrar i Sverige får i princip: INTE EN KRONA, för att de tar hand om sina barn (frånsett, i bästa fall: bostadsbodrag, som dock är lägre än boförälderns).  Umgängesföräldrar hamnar i skuld, kan förlora sitt hem och hamna i personlig konkurs "WS".  Sådan ser verkligheten ut, för umgängesföräldrar, dessa föräldrar som är rättslösa!  Tänk om!

  Tänk rätt!  (slå gärna även upp ordet "feltänk", om du hittar det någonstans)

  2010-01-30 | 06:39:14
  Bloggadress: http://www.umgangesexperten.tk
 • Anonym säger:

  Daddy  Börja inte med ditt dravlande om troll igen. Svara bara på relevanta frågor. Och försök hålla en god nivå på din blogg ist för att fortsätta skitsnacket.  Annars är det ju precis som vi kritiker säger. Du klarar inte av att bli ifrågasatt. Eller att backa i frågor där du uppenbart har fel.  Och detta talande om pengar är osmakligt. Daddy har 2 barn. Sammanlagt betalar han c:a 1 500 kr för båda i underhåll. Sakta men säkert kryper det fram var skon verkligen klämmer. Jo det är att mamman får barnbidrag, UHS och bostadsbidrag. Fortfarande betalar Daddy bara c:a 1 500 kr för båda sina barn i månaden. Ingen med lite insikt i hur mycket barn kostar kan ens ta summan på allvar. Men det var ju heller inte det frågan gällde. Det förstår jag efter att ha läst umgängesexpertens svar. Det viktiga tycks vara att mamman inte får något. Fina killar ni! Att pappor som har boendet får detsamma har ni tydligen heeelt glömt av.  En pappa i den situationen försökte göra sin röst hörd och blev till åtlöje.  Den svenska avundsjukan i ett nötskal. Vad menar ni egentligen? Ska staten betala umgängesföräldern i samma motsvarighet? Eller vad är ni ute efter?  Barnbidraget är ju bara löjligt. Ni bråkar och tjafsar om 525 kr i månaden. Hur ids ni?  Och varför ska samhället betala er umgängesföräldrar för att ni har era barn? Har man inte sina barn på heltid så har man väl alla chanser i världen att arbeta och tjäna egna pengar.

  Precis som vilken vanlig människa som helst.  Dessutom är står det varje umgängesförälder fritt att söka återbetalning för UHS för varje dygn barnet är hos er. Då dras de pengarna av på det ni ska betala. Ni behöver inte ens blanda in boendeföräldern. Dock kan man aldrig få tillbaka mer än man själv betalar. Beräkningen sker summan ni betalar/ 40 = dygnspenningen x dygnet barnet är hos er.  Sen är det som om ni inte tycks förstå att barnen kostar även hos boendeföräldern. Ni kan sitta och gnälla om att ni inte får bidrag för att ni umgås med era barn. Men hos boendeföräldern så är allting gratis eller? Boendeföräldern sitter och håvar in stora summor men betalar ingenting för sitt barn? Större lägenhet, el, bredband, kläder, större matkostnader, dagis/fritidsavgifter, försäkringar, glasögon, vab, aktiviteter, resor, telefoner mm, mm.. Är helt gratis?  Som sagt, svenska avundsjukan har återigen stuckit fram sitt fula tryne!  Och synnerligen illa ser det ut när du Daddy, som inte verkar ha arbetat på många år gnäller om dina "icke bidrag". Människa gå ut och jobba. Ta ansvar för din och dina barns försörjning. Precis som dina ex gör för era barn. Har de tid och sitta på nätet och gnälla över att bidragen är för små. Samtidigt som de inte jobbar, har bil och lever storslaget på samhället, med bidrag mm? Låter bloggkompisarna betala skatten mm?  Gå bara ut och arbeta. Och skulle du må bättre för att dina barns mödrar och barnen hade det sämre än vad det har det, så är du inte frisk någonstans. Varje sund människa vill att ens barn ska ha det bra. Var de än befinner sig.  Umgängesförälder, sluta gnäll. Vad du än inbillar dig, och tycker dig tro så är det inte samhället som ska försörja dina barn. Det ska du göra. behöver du stöd av samhället så får du det. Socialhjälp fungerar ju också i värsta fall.  Men det absoluta rådet jag har till dig är att gå ut och jobba. Tjäna dina egna pengar, betala ditt underhåll och sök de bidrag du kan. Och försök inse att det är fullt normalt att sköta sin ekonomi, via eget arbete och att hjälpas åt med ekonomin runt sina egna barn.  Så blir det inte konkurs. Det blir inga skulder hos kronofogden och det blir inga katastroflägen.  Vad är det hos er "bidragsavundssjuka" som gör er så löjliga? Som gör att ni kan förnedra er med gnällande och tycker att andra ska betala era val i livet?  Seriösa människor ni!  Jag  Helt fantastiskt vilket enögt tänk. Och vilken verklighetsfrånvänd bild ni har.  2010-01-30 | 09:52:58
 • Alexis säger:

  Tack umgängesexperten för relevanta klargöranden! Det är ju inte så lätt att veta hur sådant förhåller sig i verkligheten men du har förklarat det mycket bra! Tankeväckande som bakgrund till en del urspårade vårdnadstvister... pengar styr. Hoppas WS och Moi (som naturligtvis visste att Daddy var i Malmö) tar det till sig och tar reson och kanske mår lite bättre idag.

  2010-01-30 | 09:59:51
 • Anonym säger:

  Pensa  Jag pratar inte om enstaka situationer. Jag pratar om en långvarig hållbar relation.  Vilken förälder som helst kan intyga att barn ibland har svårt att bryta upp. Det kan vara hämtning på dagis, gå hem från sandlådan, kalas, farmor, farfar eller vad som.  Det har ingenting med anknytning att göra. Det ligger i barns natur. Vissa barn är så mer och vissa barn är så mindre.  Jag hade alla gånger låtit min unge stanna en stund till. Men nu tycks ju Ranias mamma ha lika dålig koll på barn som vad Ranias pappa har, klart det blir kaos. Med barnet mitt i skottlinjen. Och jag har sett pappor som utan pardon tvingar sina barn också. Det är rena rama övergreppet enligt min åsikt. Sen spelar det ingen roll vem av föräldrarna som är den tvingande.  Mammor har en fördel om de vill djävlas. Absolut men vi har nog helt olika åsikter om vad det beror på. Och alla mammor, för att inte säga de flesta vill nog inte jävlas.  Barn som upplever så´ná här trauman kommer att få sår i själen. Men vissa kommer att kunna leva med dem och vissa kommer fara väldigt illa. Och allt kan undvikas om 2 vuxna människor tar sitt ansvar. Det gäller från båda håll.  vad det gäller julaftonsdramat så har jag sagt mitt. Och det står jag för.  Jämlikheten i vårdnadstvister är verkligen komplicerad. För det handlar ju inte om föräldrarnas behov utan om barnens behov. Barnets behov och rätt att ha 2 flexibla, sensibla föräldrar. Tro mig, barn är inga statiska små figurer. De har olika behov olika tider i livet. Ingen tycker en unge i ett äktenskap är konstig som är mammig ibland och pappig ibland. Varför är det så svårt när man skiljs att inse det? Våga ge sitt barn så mycket som möjligt av rättigheten till sig själv helt enkelt.  Sen har jag också upptäckt något som förbryllar mig en del. Barn i min omgivning har, när de får bestämma själva alltid valt ett fast boende. När vi pratar om det så framkommer det ofta att de gjort det för de tyckt att det varit jobbigt att inte ha sitt fasta boende. Inte valt dubbelt boende själva utan har gjort det för samvetet, lugnet mm.  Fördelen är ju att de skapar starka relationer till båda föräldrarna. Nackdelen är någon annan. Så det ultimata föa barnet kanske är svårt att finna. Däremot kanske vi iaf kan vara överens om att det minst ultimata är när föräldrarna bråkar.  Jag

  2010-01-30 | 10:31:53
 • Ordningsvakt nr 43. säger:

  Moi/Jag: Lägg av med det nya snusförnuftiga jämkningssnacket som inte tillför något. Du är redan rökt p g a dina tidigare kränkande utfall och galenskaper här och det är för sent att växla till en ny attityd nu när du vet att Daddy är hemma. Har inte Angela Beausang rått dig att öka din dos av Citalopram?

  2010-01-30 | 10:47:36
 • Anonym säger:

  Alexis din lilla bidragsfjant.  Ta du och läs helheten på FK´s hemsida så får du lite mer k"kött på benen".  Umgägesexperten har missat en hel del viktiga saker. Så bara den som inte själv kan reglerna tror lätt att umgängesexperten kan sin sak. Men det kan han inte.  Tex kan du ju läsa "listan" som FK har för saker som inte ska ingå i UHS. Dvs det som umgängesförälder ska vara med och dela på utanför vad de betalar i UH.  Det är bara en liten del. Av vad du själv kan läsa dig till på nätet.  WS har inte kommit med en enda fel uppgift eller som är motstridig till umgängesexpertens uttalanden. Tvärt om. UExperten upprepar bara vad som redan är sagt.  Sen glömde ju vår självutnämnda expert att när mamman har egen inkomst så minskar bostadsbidraget med motsvarande summa. Så mamman i exemplet kanske inte alla har bostadsbidrag. För hon jobbar och försörjer sig och sitt barn själv. De allra flesta ensamstående gör det. Så dra bort bostadsbidraget och fundera på hur hon får pengarna att räcka till ist.  Ni som bara bet 12 - 1500 kr i månaden för era barn och jobbar heltid har nog betydligt bättre ekonomi.

  Eller?  Sen undrar jag verkligen Daddy, om du inte kan svara på frågorna här. Hur tror du du ska kunna nå ut i vidare fält? Vad gör du om tidningarna uppmärksammar dig och så framkommer mindre smickrande uppgifter. Klarar verkligen du en så´n granskning?  Jag

  2010-01-30 | 10:47:45
 • Anonym säger:

  Ordningsvakt 43  Vet du, vore jag lika känslig som er, så skulle jag känt mig kränkt för länge sedan. Men nu gör jag inte det.  Du har varit rökt länge din idiot... Du har inte ens förstånd att läsa text, analysera text, förstå skillnad på åsikt och fakta.. Så ta du din medicin själv, ta dubbelt och ge fan i spriten ska du se det blir bra!  Jag

  2010-01-30 | 10:53:34
 • Daddy säger:

  Vill bara dementera Jags uppgifter om att jag endast betalar 1500 för två barn. Jag betalar fullt underhåll för båda. 2500 pix.  Och "Jag", jo jag vet lite om journalistik och det har varit journalister och granskat mig. Och jag välkomnar gärna fler.  Det finns bl a ett stort reportage i tidningen Fokus, och jag har även haft Janne Josefsson på besök. Och vet du? Jag blev inte ett dugg nervös, bara glad då.  Fast det blev inget reportage tyvärr. Reportrar undviker helst "smutsiga fall" som dom kallar dom.

  Men dom gjorde i alla fall en noggrann analys av fallet.

  2010-01-30 | 11:21:29
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Ordningsvakt nr 43. säger:

  Moi, nu hotar du Daddy med tidningar och att det då skall komma fram mindre smickrande uppgifter om honom... Heter du ibland Moa Karlsson?

  "Bidragsfjant" - kul uttryck. Menar du mammor som stökar till i vårdnadstvister för att kunna få ut maxbidrag? Tur att dina fantasibarn är "borta i helgen" så att du kan sitta klistrad vid datorn som en igel och spotta ur dig. Det blir kanske lugnare på måndag? Masken måste ju hållas...

  2010-01-30 | 11:26:28
 • Anonym säger:

  Daddy  Du har tidigare uppgivit att du betala någonstans mellan 6 och 800 kr. Kanske nytt år nytt beslutsunderlag?  Jag förstår massmedia fullständigt. De behöver bara läsa din blogg och se dina och sina fans påståenden och påhopp på andra. För att inse att något är fel.  Bra iaf att du blivit granskad och fått chansen.  Ordningsvakten. Nej! Det var inget hot. Det var en förfrågan till Daddy.  Mammor som bråkar i vårdnadstvister vet jag inte mycket om. Men det skulle förvåna mig väldigt mycket om det är speciellt vanligt att just mammor har den egenheten. Det kan säkert finnas en del dumskallar som tror att man blir rik på boendet av barnen. Men det borde väl de iaf inse att advokater har ungfär samma timpenning som en månads UHS så även det verkar vara en dålig affärsidé.  Nej jag heter inte Moa Karlson bla. Jag har bara ett namn.  Mina barn låtsasbarnen skulle väl komma till mig på psyket på måndag, eller vad ni nu sluddrade om i natt.  Du verkar bekymrad över mitt arbete. Jag har jobbar varenda stund jag sitter vid datorn. Jag jobbar vid datorn och kan ha flera bollar i luften. Jag hinner med massor annat också, men jag förstår inte varför du bekymrar dig om det? Jag jobbar mycket när barnen är hos sin pappa. Och så jobbar jag mindre när de är hos mig. C:a heltid. What?!?! Liksom?  Och vet du vakten, dina påhopp på mig kan du fortsätta med i oändlighet. Det är ff bara påhopp, förlöjligande, lögner och hur jag än gör, vad jag än säger så försöker du vända det mot mig. Känns det verkligen så meningsfullt för dig att fortsätta?  Någonstans måste ju mina sanningar svida satan i dig. Annars skulle du aldrig reagera som du gör.  Men som den sanne rättshaverist, du är kan du inte ge dig. DET ÄR HELT ENKELT MITT FEL.. ALLTIG!  Bra, fine... Jag bjuder dig på den. Om det gör dig lyckligare.  Jag

  2010-01-30 | 11:53:14
 • Leroy säger:

  Jag r sviken och besviken.  Blandar fakta och fiktion om sig själv, sin situation och påstår.  Blandar lögn med sanning vilket gör att jag känner igen dragen.

  2010-01-30 | 12:22:16
 • Ordningsvakt nr 43. säger:

  Nu blommar din megalomania, Moi. "DET ÄR HELT ENKELT MITT FEL... ALLTIG". Även om du verkar påverkad själv kan du inte med ditt sinnesförvirrade, ordningsstörande trams påverka någonting i rätt eller fel riktning - du bara visar dig som en certifierad exhibionist med märkliga drag och det tillför ingenting till någonting.

  Det ingår i mitt jobb att resonera med stökiga individer men nu har jag inte tid med dig längre. Kul att pratas vid, även om nöjet kanske var helt på min sida!

  2010-01-30 | 13:02:06
 • Kalle säger:

  Du jag, ego och bara jag!  Varför använder du inte Moi som nick här som på Majas blogg.? Tror du inte att det märks? Dina åsikter har du avslöjat som Moi också då och då. Den här gången hade du oturen att i hastigheten skriva under ett inlägg med Moi också. Är det för att du inte törs stå för dina aggressiva åsikter som Moi?  2010-01-30 | 13:18:51
 • Anonym säger:

  Leroy  Du verkar för vek för att öht befinna dig i det här forumet.  Lägger du så stor vikt vid en anonym skribent att du känner dig både sviken och besviken så har du problem.  Att sen göra det på helt felaktiga grunder gör ju det än värre.  Eller har du faktiskt fått upp ögonen vad som pågår här?  Ordningsvakt, Tycker du att det verkar friskt att anklaga andra för än det ena än det anda. Hittepå och sen ta sig själv på allvar?  Ja, nöjet var nog helt på din sida. Du har inte tillfört någonting annat än lögner och försök till att förstöra och störa.  Jag finner så´na som dig helt intelligensbefriade och uppblåsta som ballonger.  Men, men.. det är väl därför du är dörrvakt.  Jag

  2010-01-30 | 13:27:06
 • Leroy säger:

  Leroy sa: Jag = med en sviken och besviken som blandar ihop fakta och fiktion. Frustrerad över att det inte blev som du själv tänkt.  Din besvikelse och dina ansträningningar går i fel riktning och det tyder på dålig självbild och diciplin. Viljan av att bråka före att diskutera lösning eller söka helhet och harmoni. Låta barnen själva få bilda sig egna uppfattningar om två sociala baser.  Det du skriver avslöjar mer om din personlighet mer än du tror.  Styrka eller försvar. Behövs inte när andra gör bort sig själva i det resonemang eller de påståenden de gör.  Leroy  Ps. Jag är jättestark men inte dum.

  2010-01-30 | 13:55:54
 • Alexis säger:

  Skarpsynt iakttagelse, Kalle, om Moi!

  Ja, det stämmer nog. Bl a är det frekventa inslaget av engelska gottköpsfraser det samma. Nu kanske personen ifråga följer ett annat anglosaxiskt uttryck:

  "If it´s getting to hot, leave the kitchen!"

  2010-01-30 | 14:12:23
 • Anonym säger:

  Kalle  Jag har aldrig skrivit i Maja Ls blogg.  Jag, säger återigen.. Jag gjorde ett misslyckat försök att skoja. Glöm det! Jag använder bara "Jag" nu.  Okej Leroy!  Vad är fakta i det jag skriver och vad är fiktion?  Förklara för mig. Det är helt, utifrån mitt perspektiv helt omöjligt att förstå. Du anklagar mig, då har du väl en grund, tänker jag?  Åhej Leroy. Det avslöjar ingenting av min egentliga personlighet. Det avslöjar möjligtvis någon du tror att jag är.  Bråka? nu får du väl ändå ge dig. För att ha något att öht diskutera så är väl ändå en viktig grund att man är överens om diskussionsförutsättningarna?  Skilja fakta från åsikt. Ärlighet, inga personliga påhopp, inte ljuga, inte agera föraktfullt, tex.  På den här bloggen finns ju ingenting av ovanstående. Så ska man försöka ha en diskussion så får man "prata till folk på det språk de verkar förstå". Oftast löser det sig kemiskt. De som är otrevliga får svar därefter och de som är trevliga får svar efter det.  Helhet & harmoni?! Read my lip´s Leroy. Det här är ungefär motsatsen, till just det! Herre gud, ta av dig Jesuskappan, Leroy  Jag

  2010-01-30 | 14:20:21
 • Kalle säger:

  oops Jag!  Hur kunde du veta att jag menade Maja L:s blogg? Jag skrev aldrig mer än maja, finns det bara en maja i bloggvärlden?

  2010-01-30 | 14:25:23
 • DETEKTIVEN säger:

  Bra jobbat, Kalle! Hon känner uppenbarligen att hon alltmer målar in sig i ett hörn. Och du känner väl till tokfeministernas mantra "förnekelse är ett tecken på skuld"!

  2010-01-30 | 14:35:18
 • DETEKTIVEN säger:

  Ps: en person som uppenbarligen håller sig àjour med bloggvärlden skulle naturligtvis inte i en kommentar i en blogg, ens på skämt, använda ett nick som är frekvent på en annan blogg. Perfekt bevis, liksom att hon skräckslaget snabbt ändrade och försökte "bortförklara" det hela. Nu förnekar hon fegt.

  2010-01-30 | 14:45:40
 • Anonym säger:

  Alexis  Du får årets pris i "trampa i klaveret".. Du gör som du vill med det, men dela gärna med övriga av Daddys sk kompisar.  På den här bloggen behöver man väl inte skämmas över att slänga sig med engelska uttryck.  Bloggägare är väl den första att förespråka just engelska.  Samma sak med hånandet av psyksjuka. Bloggägaren har just varit inlagd på psyk. Och? liksom?  Bidragstagande mammor bespottas och hånas. Bloggägaren lever på bidrag.  Listan kan säker göras hur lång som helst. Men det var väl inte riktigt så att ni tänkte er för. Så jag avslutar just denna lista. Bloggägaren ska väl inte få skit för era tilltag.  "Kacka ite i eget bo". Känne rni till det uttrycket?  Jag

  2010-01-30 | 14:46:45
 • Anonym säger:

  Kalle  Nu förstår jag varför ni är så misstänksamma och konspiratoriska.  Ni kan helt enkelt inte lägga ihop 2 och 2.  Finns det någon av Daddyanhängarna som inte snackat skit om Maja L?  Med det minnet drog jag kvickt slutsatsen att det var den Maja du menade. Någon annan Maja har jag då aldrig stött på i bloggvärlden. Därmed inte sagt att det inte finns.  Nu börjar jag förstå er paranoida slutsatser. Kan inte ni dra slutsatser så kan inga andra heller göra det. Lilla My visade precis samma attityd i går kväll. Sen när ni tror ni kommit på något så drar ni till med de mest horribla påståenden. Och gör det till en sanning...  Hujeda mig..  Jag  2010-01-30 | 14:55:50
 • Leroy säger:

  Jag har läst det du har skrivit och försökt förstå vad du vill föra fram, förutom att krittisera Joakim och andra här på hans blogg så avslöjar du ju själv att du heldre agerar för ditt barns räkning än ser till att lita på att det går bra att dela på ett sådant ansvar. Du har tidigare skrivit och jag citerar: "hm  Jag är ingen perfekt människa. Jag har heller inte framställt mig sådan. Vad du tolkar och läser in får stå för dig.  Om du är så korkad att du tror att barn som lever i en familj där fredagsfylla, slagsmål och psykisk misshandel förekommer. Är befriade från ärr i själen så får det stå för dig. OBS!!inte mitt skäl till att vilja skiljas. Men jag har sett det på nära håll. Och barn far illa även i familjerelationer. Yta är yta min vän!  Jag hade gärna levt med mina barn far om allt stått rätt till. Det var honom jag ville bilda familj med.

  Dock fungerade det inte av olika skäl. Och att utsätta sina barn för en separation är inte enkelt. Kanske det svåraste jag gjort. Men varför diskuterar vi det? Varför svarar ni inte på frågorna som ställs. Eller ifrågasätter lögnerna Daddy sprider.  Det finns många som är duktigare än vad jag är. Vad får dig att tro att det här är en tävling? Pucko"  i ett annat inlägg beskriver du ångesten över att behöva lämna ifrån sig sitt barn till någon annan och våga lita på att den lilla snart kanske är där och fylls av skratt och glädje i stället för att hindra det bli möjligt.  "Och glöm inte Ramona, det är väldigt lätt att tycka när man inte är känslomässigt anknuten till något. När det är ens egna barn som har ångest och inte vill lämna dig, vecka efter vecka då är det som någon vrider om kniven i ditt hjärta. Men en sund mamma/pappa inser också att man kan bryta dåliga mönster och tillsammans hjälpa barnen ur det. Tid och engagemang är bra investeringar.  Det är ingen rättvisa i 50% var om inte barnet är i fokus. Barnet behov ska styra. Och gör man det så bra som möjligt så kommer det förändras över tid.  Alla barn behöver olika saker i olika tider. Vad kan vara viktigare än att kunna ge dem det?"  Du gör val åt andra baserat på det du anser är bäst,

  du anser dig ha rätt att agera för du har fått vara nära och har känslor.  Varför skall bara du få. Varför kan du inte dela med dig?  Jag tror du behöver hålla i sär din vilja och person från barnets rätt och dessutom inte ge dig in på Daddys blogg och kritisera honom eller en hel del andra som ser hur dåligt familjerätten klarar av att hantera sådana här frågor och barn förlorar kontakten med sina pappor och ev. sysskon o släkt.  Du behöver nog läsa lite mer. Visa att du har någon form av förståelse och empati. Inte bara sparka bakut eller föra din egen talan.

  Leroy  2010-01-30 | 15:09:55
 • Anonym säger:

  Mot de enda två, "Jag, Bara jag, Moi" och WS, som försöker föra en saklig debatt rasar invektiven. Det är föga förvånande att en del av er andra här inne hamnar i konflikt med er omgivning. Om man rekommenderar människor med avvikande åsikt att höja sin dos av Citalopram alt. förmoda att de sitter på hispan istället för att föra en diskussion så är det fullt begripligt att ni hamnar på kant med FR, TR, Soc, mammorna/papporna till era barn etc.  Har ni någonsin sett en partiledardebatt där Reinfeldt rekommenderar Sahlin att ta psykofarmaka?

  Eller att Maudan vill låsa in Ohly på Karsudden?  Och, Kalle. Moi hos Maja L har tidigare stöttat Daddy se bl.a. kommentarerna på julafton. Då kallade hon sig MO.  / Såtröttpåallasomintekanuppförasigsomvuxna

  2010-01-30 | 15:20:40
 • Kalle säger:

  Jag:  Jaha! Det säger du. Försöker smita undan med ditt vanliga aggressiva påhopp av allt och alla.  Visst!Naturligtvis är det alla andras fel...  Puuuh! Hur orkar du?Jag skiter fullständigt i dig och alla dina nick. Jag tycker förutom att du är helt utan substans i ditt tjafs, så har du bara otrevligheter att säga och nu tillkommer din skenhelighet också.  Kan inte stå för det du säger med ett fast nick en gång då är det illa. Jag tänker inte gå i polemik med dig för det finns ingen. Du håller dig på dagisnivå. Du verkar tycka att den som kan säga mest nedsättande saker om andra den vinner. Är du en dubbelnatur? När du agerar som den andre Moi så försöker du vara tvärtom för det mesta, utom vid vissa tillfällen när du blossat upp.

  2010-01-30 | 15:22:49
 • Anonym säger:

  "Såtröttpåallasomintekanuppförasigsomvuxna"-s svar undanröjer alla tvivel: Nicket "Barajag/Ego/Moi" som brett ut sig här med sina galenskaper här ÄR "Moi" på Maja Lundgrens blogg. Maja L själv, en falsk stackare, har förbjudit allt resonemang om Daddys blogg och Mois deltagande i denna på sin egen blogg. Det räcker för att undanröja alla tvivel. MOA startade som följare på Monica A-s blogg, efter den mystiska Moa Karlssons mail till Villaliv och artikel i AB ändrades nicket till MO, sedan gick Mo över till Maja L-s blogg och blev Moi. Här på Daddys blogg avslöjade hon sig dock, nya nicket "Bara Jag" eller "jag" höll inte.

  Vad är det som framkallar dylika tvära kantringar (ett annat exempel är någon Charlotte som nu är Charlie på Maja L-s blogg)? Löften, förespeglingar från genusmaffian? Ilska över att man inte på vettiga människors blogg får breda ut sig hur som helst med sina pretentiösa kvasi-intellektuella ordflöden utan mothugg? En brist i karaktären? Instinktiv ångest för att ha att göra med ärliga, uppriktiga människor som Gud förbjude efter ett tag kanske kommer att genomskåda en?

  Frågorna är mänga och svaren här blir väl därefter...

  2010-01-30 | 19:47:09
 • Anonym säger:

  Ovanstående kommentar 19.47:09 postades av Alexis.

  2010-01-30 | 19:55:13
 • Anonym säger:

  Alexis:

  Du verkar ha ett allvarligt anfall av paranoia. Det har inte slagit dig någon gång, att det kan vara mer än en (1) person som anser att det mesta som försiggår på den här bloggen är stolligt? De flesta normalt funtade mönniskor tigger t.ex. inte ihop pengar till sina skatteskulder, väldigt få försöker ta livet av sig av att hamna hos kronofogden. Att klara av sådana saker brukar vuxna mönniskor försöka reda ut på egen hand inte yla ut över nätet och låta MA-MA ordna en insamling åt sin stackars lille pojk.

  / Nuännutröttareochharingetmedjagattgöra

  2010-01-30 | 20:46:23
 • Viktoria säger:

  Umgängesexperten  För det första är summan av bostadsbidraget du räknade ut inte så trolig jag hade bostadsbidrag för runt 10 år sedan, ca 5000 i hyra och ett barn. För det fick jag 700 kr i bostadsbidrag, och då hade jag inte överdrivet hög lön. Tror inte det har höjts så mycket. Om R:s mamma har ett någorlunda välbetalt arbete så får hon troligtvis inget bostadsbidrag alls.  Sen skrev du:

  TOTALSUMMA PER MÅNAD för kvinnan ifråga

  4 726 kr => 56 712 kr/år, för att inte göra någonting alls annat än vara mamma!  Säger en hel del om ditt förakt för kvinnor  2010-01-30 | 21:27:01
 • Alexis säger:

  Och nu har Moa/Mo/Moi/Bara Jag/ego också blivit "Nuännutröttareochharingetmedjagattgöra"!Vilken fars!

  En del på Maja L-s blogg vet naturligtvis att deras Moi var/är samma som Moi/bara jag/Ego här, och de gillar det. Speciellt SysterDyster som så passande

  där ställde frågan så att du fegt kunde förneka det. Hos övriga ovetande på den bloggen är du naturligtvis halvrökt - tvivlet hos dem måste vara

  starkt utan att de fördenskull behöver vara "paranoida" (tydligen ditt älsklingsord som bara avslöjar ditt repetativa, magra ordförråd).

  Du sjunker.

  2010-01-30 | 21:31:21
 • Viktoria säger:

  Angående Daddys ideliga upprepande om att han inte har några pengar pga av att han måste betala så mycket till sina barns mammor och har bara 7500 kr kvar. Ja det är ingen förmögenhet det måste sägas, men för någon som inte har arbetat på flera år är det ganska hyfsat. Absolut med tanke på att du bor billigt i din mammas sommarstuga.  http://daddys.blogg.se/2008/november/ett-brev-fran-min-dotter-4-ar.html  Egentligen borde du nog inte klaga på pengar alls.

  2010-01-30 | 21:36:30
 • Alexis säger:

  Nu får tydligen Viktoria rycka in som diversionsagent och bärgningsassistans för Moi`s sjunkande skepp. Ledsen, men det kommer inte att lyckas. Det enda intressanta kvar är: var blev WS av? Har h*n hämtat sig än från den fruktansvärda förnedring och de fasansfulla förolämpningar han fick utstå?

  2010-01-30 | 21:49:33
 • Leroy säger:

  Tänk så mycket sjuka månniskor som börjar skriva och visa sina riktiga sidor och avarter av åsikter.  Diskutera pengar i detalj i stället för att prata om möjligheterna för barn att få växa upp med två sociala baser.  Det är uppenbart att det finns dom som älskar att sabbotera och försöka rasera när dom inte kan föra logiska resonemang.  Men de vågar ju inte ange e-post adress eller IP.  Men Joakim de har väl ingen aning om vad det kostar då man vill klara sig själv de lever säkert på bidrag och underhåll.  :-)roy

  2010-01-30 | 21:53:11
 • Leroy säger:

  WS har klagat hos Ingrid C över hur man blir behandlad på bloggen och känner sig kränkt.  Inget tal om att man själv häver ur sig en massa påståenden och visar att man tar parti för att kritisera detaljer och inte ser till den stora helhet som dom flesta sett.  Man har svårt för att allt fler faktiskt öppnat sina ögon och ser att det sker övergrepp på barn och föräldrar.  Man försöker ändra focus eller diskutera ovesäntligheter.  Så klart skall du veta Daddy att du har alla dina vänner runt om i landet som ser att det finns en hel del som inte ser eller har varit i närheten av sådana situationer som du varit med om och vågar skriva om öppet, de väljer förnekande, ifrågasättande och förlöjligande.  I stället för att naket stå där och förklara.  Leroy

  2010-01-30 | 22:11:54
 • En Pappa säger:

  Leroy

  När man står "naken" och blottar sig för man vill vara helt ärlig, då blir man bara förlöjligad och inte trodd istället.

  Nä, man ska ljuga om att man är livrädd och hitta på hemskheter om att motparten har utfört dråpförsök och alla är livrädda för honom.

  Då blir man trodd och alla myndigheter håller lögnaren om ryggen.

  För varför skulle hon ljuga när hon har barn?? tänker myndigheterna.  Hur många barn finns det idag som far illa och myndigheter/skola vet om det, MEN skiter i barnets bästa?

  Jag vet flera, men det lär inte bli kul för myndigheterna/skolan när mängder med fakta kommer att läggas fram som påvisar hur de har brustit i sitt ansvar.  Då kan de försöka hitta på bortförklaringar.

  2010-01-30 | 22:26:14
 • Alexis säger:

  Jag håller helt med Leroy ovan. Stå på dig Daddy! Säkert kommer du en dag bli en riktig journalist, en sådan som Sverige behöver!

  2010-01-30 | 22:27:39
 • Fru Svensson säger:

  Tråkigt att signatur jag ( som f.ö skriver väldigt likt en viss brallasomrimmarmedalla )inte

  kan inta en mer ödmjuk ton när hon skriver.

  Tycker att jag har många bra saker att förmedla, men man tappar snabbt poängen i inläggen hon skriver när det går åt det kränkande hållet.

  Varför inte hjälpa Daddy, försöka att sätta sig in i hans situation istället?  Vi är många som önskar Daddy all lycka till i kampen för hans dotters rätt till båda sina föräldrar!

  2010-01-30 | 22:52:24
 • Alexis säger:

  Fru Svensson: sign. Jag/Moa är bara en försåtlig mullvad som försöker sprida in sitt gift tillsammans med en och annan självklar "bra" droppe (som vem som helst kunde ha serverat). Urgammal undermineringstaktik och hon är inte ens särskilt bra på detta och tappar kontinuerligt fattningen och avslöjar sig själv kapitalt. Hon och hennes gäng, bl a på en viss blogg, är bara sorgligt klantiga amatörer i det där gamla spelet.

  2010-01-30 | 23:04:38
 • Viktoria säger:

  Leroy  Vet inte om du syftar på mig, men vad vet DU om jag lämnar e-mail eller inte. Faktiskt gör jag det, jag har aldrig lämnat en kommentar utan email. Hur anonym är du inte själv på din höga hästar jämt. Ser dig ofta anklaga anonyma för att vara anonym. För du är ju så offentlig. Eller hur?  Det är daddy som klagar på pengar inte jag, jag påvisar att hans fokus kanske skulle vara någon annanstans, det blir så småsint annars.  Den som lever på bidrag är ju faktiskt daddy. Kanske du med? Vad vet jag. Kanske är det därför som det hakas upp sig på att ensamstående får "en massa" bidrag som inte daddy själv har tillgång.  Jag har aldrig ifrågasatt daddy dotters rätt till sin pappa, den anser jag är självklar! Som jag anser alla andra barns rätt till båda föräldrar är!

  Vad jag ifrågasätter är daddys metoder: Att det är okej att anklaga ensamstående mammor för att bara vilja ha pengar, jo det är ju självklart enda anledningen till att vilja ha ensam vårdnad! Skojar ni eller? Att det är okej att anklaga de kvinnor som vill lära sig självförsvar för använda det i syftet att misshandla sina män???? Hörde på nyheterna att tre olika kvinnor på olika ställen had blivit våldtagna igår kväll, men enligt daddy är det väldigt sällsynt. Ja det är nog en tröst för dem.

  2010-01-30 | 23:13:00
 • Leroy säger:

  Alla bloggägare kan kontakta mig via e-post så det skall du ha heder av.  Daddy lever inte på bidrag du har fel.  Hade du läst så hade du sett och förstått.  Du väljer att ta upp en liten sak till diskussion istället för att visa att du ser vad han varit med om.  Kan du förklara för mig varför dom flesta pappor fölikar sig med att betala underhåll och att barnen får bo hos mamman och att umgänget inte överstiger fredag till Måndag så att mamman kan få fortsatt underhåll.  Umgängesförälder, Ensamvårdnad och att det fungerar som det gör hos familjerätt i utredningar som Daddy och många andra sett eller varit med om?  Du säger att barn har rätt till båda sociala baser i det ena adetaget men du ser inte att alla förespråkar att allt våld är fel. Du verkar ha missat en del inlägg som gjorts av pappor, farföräldrar som skrivits de senaste åren.  Naket och ärligt eftersom det pågår taskspel.  Leroy

  2010-01-30 | 23:26:46
 • Alexis säger:

  Nu har Viktoria ryckt in igen. Liksom sin mentor "Jag" tjatar hon småaktigt hysteriskt om pengar när det gäller Daddy. Avundsjuka för att riktiga människor ställde och ställer upp för honom? Och oro för att det är en verklig vindkantring på gång i samhället när det gäller fall som Daddys, mycket tack vare hans kamp?

  2010-01-30 | 23:47:44
 • Anonym säger:

  Leroy  Bara för att man har varit med om svåra saker i livet så innebär det inte att man får bete sig hur som helst, anklaga andra för vad som helst eller kräkas ur sig vad man vill.  Har du den åsikten så undrar jag hur du tänker runt våldtäktsoffren i natt. Vad ska inte ett så´nt trauma kunna medföra isf?  Jag

  2010-01-31 | 00:04:37
 • Viktoria säger:

  Leroy  Trodde sjukbidrag var bidrag, men jag har väl fel.  Alla ser väl vad han har varit med om, men varför måste han hela tiden vara på dem som också har det svårt i livet? Blir det rätt bara för att han har det svårt? Ärligt talat Leroy. Tycker du att det är fel med självförsvarskurser? Ja jag har hakat upp mig på den frågan!  Alexis  Märkligt att det är jag som är hysterisk. Det är fortfarande daddy som i var och annat inlägg påtalar de elaka kvinnors lust till pengar till skillnad mot hans egna kamp till att "samla" pengar som det står för förstasidan .  "Alla eventuella donationer kommer att användas för min och denna bloggs ekonomiska överlevnad."  Ja för det är dyrt att vara blogginnehavare!  2010-01-31 | 00:12:56
 • Fru Svensson säger:

  Alexis:

  Ja, jag har lagt märke till det. Väldigt tråkigt, det får mig alltid att fundera över om folk har för mycket fritid?  Jag måste ändå säga att jag blir så otroligt beklämd över människors brist på medkänsla, likaväl som jag blir så oerhört glad över hur godhjärtade människor kan vara.  Ang sociala och dess sätt att hantera vårdnadstvister är detta tyvärr inget nytt, min mamma arbetade som kurator och var ofta engagerad i pappor och deras situation.  Vet åtminstone om fyra fall i vår bekantskapskrets där papporna blivit beskyllda för sexuella övergrepp, misshandel och diverse andra påhopp.

  Dessa anklagelser har kommit i samband med att papporna separerat från mammorna, alltid då av någon skum anledning.  Att övergrepp förekommer vet vi nog alla, detta är fruktansvärt och måste naturligtvis bekämpas i allra högsta grad.

  Det är vi nog alla överens om.  2010-01-31 | 00:36:07
 • F säger:

  Min farsa bad inte ens om umgänge när mina föräldrar skiljde sig, han betalade 1500 kr i månaden till min mamma. Han stack ochh vi satt kvar i en 4-rummare som kostade sjukt mkt. Hans ynka 1500 kr gjorde ingen skillnad. Att man ens har mage att klaga är så jävla lågt. Min mamma betalade allt, det kostar mer att ha en unge än det lilla bidraget kan jag säga. Och sen är jag glad att jag var 15 så jag kunde välja förälder själv, jag valde och bo hos min mamma, min pappa frågade aldrig om mer umgänge och han ringde högst en gång i månaden och bidrog med sina fantastiska 1500 kr. Min morsa jobbade, tjänade mindre än honom och fick inget boostadsbidrag. Istället för att se struntsumman du betalar för dina barn som något negativt så se det som något bra, det är faktiskt pengar TILL DINA BARN.

  Fy fan vad arg jag blir när jag läser mäns jävla gnäll om struntsummor. Man skäms för er skull.

  2010-01-31 | 00:45:34
 • Anonym säger:

  Ja, det kan ju tyckas som ett utfall av oerhörd nyfikenhet men i tider då cancersjuka ska stå till alla på arbetsmarknaden förekommande uppgifter syns det aningen märkligt att denne blogginnehavare tycks klara sig undan de tumskruvar som FK sätter på många svårt sjuka människor idag. Daddys hälsotillstånd måste vara riktigt illa om han år efter år uppbär aktivitets- eller sjukbidrag. Rätten till studielån brukar vara förverkad då man hoppar av från utbildningen eller inte klarar att fullfölja de uppgifter som åläggs en som student. Och vad hände i själva verket med de stolta journaliststudierna?  Att påstå att man själv bidrar till sina barns försörjning när det handlar om överföring av de bidrag som man själv fått genom oss andra arbetande och skattebetalande medborgare och detta skrivs av en person som inte drar sig skriva "fy fan för detta jävla land" om det samhälle som står för hans uppehälle kan nog av många anses ganska magstarkt.  Om jag missuppfattat detta med studierna och/eller sjukbidraget ber jag om ursäkt. Men då alla andra ständigt ska lägga alla papper i offentlighetens ljus vore det intressant för oss läsare att få veta hur lite mer om de sidor av sitt liv som bloggägaren inte delger oss.

  2010-01-31 | 00:52:33
 • Leroy säger:

  Tycke nog att alla nu får lov att runda av de små ifrågasättanderna och respektera att Daddy svarat Jag i nästa inlägg: http://daddys.blogg.se/2010/january/desi-larsson-och-putte-pickadoll.html#comment och Ni andra som vill diskutera eller ifrågasätta barns rätt till möjligheter registrerar Er och öppet för dialog på nått forum om detaljer. Finns inga forum Ni törs vara eller skriva på, skapa egna.  Visar ert rätta jag, lufta era åsikter i stort inte fastna i detalj. Bidra till att förstöra trådar bidra till att Daddy skall föra dilaog med var och en av Er och hålla sig vaken för att svara på alla detaljfrågor.  Gillar Ni inte hans sida håll Er härifrån, spy galla nån annan stans.  Leroy

  2010-01-31 | 09:01:43
 • Anonym säger:

  Leroy  Du är mer än lovligt "fast" i ditt mantra. Du har inget "djup" i vad du säger. Det är som du fastnat i en mening och inte kan ta dig ur.  Barns rätt är det ingen som ifrågasatt. Dessvärre är det ju sällan barnens rättigheter som diskuteras här. Det är pappornas rättigheter. Det är en stor skillnad.  Dessutom är det eviga lögner och tolkningar som inte gynnar varken papparörelsen eller barnen. Tvärt om.  Jag

  2010-01-31 | 10:45:28
 • Elettaria Cardamomum säger:

  Maja Lundgren är väl inte i lag med den trakasserande och förtalande insändar- och hatbrevsskribenten "Moa Karlsson"?! Jag kollade precis Maja L:s blogg och det ser ju faktiskt ut som folk underskattar hennes agerande lite grann. Hon har bett "Moi" och den svansen att ta sina utgjutelser om vissa bloggar nån annanstans nu, med uppmaningen att de ju kan starta egna bloggar om de vill hålla på och skriva om det, vilket nog lär innefatta även deras egna förehavande här på denna bloggen. Heder åt Maja L för det!  Även om Maja L ägnat stor uppmärksamhet åt en del tomtar/tomtemoror från den skränigaste delen av "återerövrade minnen"-överlevarkulturen så är hon nog inte riktigt samma sorts fanatiker själv och hon delar nog inte heller allt i deras antiintellektuella agenda och fördomar heller. Hon har dessutom försökt sig på att skriva ur en mans perspektiv nu i sin senaste bok, om jag förstår det rätt, så helt och hållet inrökt på kvinnoofferrollen och tillhörande tunnsliten offerkofta kan hon ju inte vara?  Jag noterade att det skrivits i många inlägg hos Maja L att det är "högt i taket" där på hennes blogg. Betyder det att "Jag/Moi" hade fått samma spelrum att förnedra och håna blogginnehavaren där som här, med samma sorts personliga angrepp riktade mot Maja som de som Daddy utsatts för av "Jag-Moi"? Om en liknande, långdragen och omfattande serie av inlägg med elak angreppssvada mot Maja L nånsin tillåtits under det höga taket i hennes blogg, vänligen länka!  Jag håller verkligen inte med Daddy om att det finns anledning att låta den "hjälpande handen" "Jag", denna handen-på-hjärtat-"empatiska" blogghaverist med sitt projicerande hat iscensatt "för barnens bästa", fortsätta sin personliga vendettakampanj här bara för att demonstrera hur lågt en människa kan sjunka i sitt attackerande raseri. Att det är rätt illa ställt med självkontrollen kan ju alla konstatera redan efter de första fem inläggen, så varför tvinga andra bloggbesökare att genomlida tjugo mer med samma sorts invektivfyllda, evighetslånga nonsensharanger av samma person under olika nick?  Maja L. har ju rätt i det ställningstagandet: det är inte alls fel att uppmana sådana som "Jag" att använda egna bloggar till att vältra sig i sitt hat och sin fixering på vissa människor.

  2010-01-31 | 10:48:48
 • Elettaria Cardamomum säger:

  Om man byter ut "Daddy" mot "Maja" i "Jag/Moi":s inlägg går det kanske lättare att demonstrera hur angreppen från "Jag/Moi" överskridit gränserna för vad som kan anses acceptabelt och försvarbart agerande mot en annan människa i hans eller hennes blogg.  "Jag"-inläggen med ombytta namn, och med de personliga uppgifterna som används i angreppen utbytta:  <b>Postat av: "Bara jag" (2010-01-26 @ 18:00:48)</b>

  Ja du Maja..Du förnekar dig inte. Som vanligt har du stora problem att se med "sans och balansögonen". Och läser faktatexter sämre än min 7-åring. Tom skulle du, pga din fullständiga okunskap kunna skada, Skrämmande känslolös du är. Bara de som är totalt oerfarna kan yttra dig så respektlöst. Iofs läser man din blogg och allt du lägger in som "bevis" så får man bilden av en ganska självupptagen, korkad människa. Märkligt, dina egna känslor kan du ju älta om i oändlighet. Och alla som tycker minsta lilla annorlunda än vad du gör hotar du med diverse låga tillmälen. Vem kan öht bry sig om en vuxen kvinna som totalt saknar empati och förståelse för andra människor.  <b>Postat av: Bara jag, igen! (2010-01-26 @ 23:09:37)</b>

  Det är bara idioter som utlämnar sig i sällskap med dig och dina gelikar. Lever ni i någon slags grottvärld. Eller vad är det frågan om? Oseriöst, onyanserat och barnsligt. Att göra de skitsakerna till en "känslig fråga" är dig i ett nötskal. Vilket evigt gnällande! Sluta larva dig. Jag tycker du är en dålig författare. Du nedvärderar andra människor. Så gör olämpliga författare. Du har inte tillräcklig hög EQ för att förstå. Så gör bara någon som har noll-koll. Du tycks ha 0-kompetens inom detta område. Likaså dina huvudlösa vänninor. Du [Maja].. Det som sker i Haiti är fruktansvärt. Problemen du försöker haussa upp här är en "piss i Atlanten".  <b>Postat av: Bara jag, återigen! (2010-01-27 @ 19:48:16)</b>

  Fattar du inte vad jag skriver så har DU ett problem, inte jag. Det jag skrev handlade om vad Maja hade skruvat till fakta och kryddat "Myggor och tigrar" med, läs tills du förstår eller skit i det om det tär för hårt, på din begränsade hjärnkapacitet.  Systerdyster..Trots ditt "goda hjärta" så finner jag dina tjatiga frågor enfaldiga och upphakade. Maja är bra på att ljuga. Vad hennes syfte är kanske borde granskas närmare?  Å så du Maja... Du har tolkat så som du har förstånd till. Och du ältar samma saker om och om igen. Till vilken nytta? Det är en lögn oavsett hur många gånger du än upprepar. Du är helt skruvad Maja. Egokattägaren n:o 1. Återigen dessa svårigheter, du har att tolka text. Är du full? Gör dig inte dummare än du redan gör! Men är du så korkad som vuxen människa så får du väl ändå skylla dig själv. Och är du så korkad att du ger dig in i diskussioner utan att ta reda på fakta så får du

  också skylla dig själv om du får på pälsen. Väx till dig! Maja.. Du är en självömkande usel författare. Du är inget föredöme för någon. Okej.. Du är för korkad för att förstå. Du förstår inte. Vad är du bitter över? Varje mynt har 2 sidor. Och så oempatisk och bitter som du verkar så anar jag att det finns massor som du inte berättar eller har förstått.  Vad har jag med antifeministmaffian att göra? Är man antifeminst för att man säger emot dig? Kamma till dig! Och glöm inte en sak. Även om du inte förstår skillnaden på bevis och åsikt så finns det många andra som gör det. Låt bli att önska livmodercancer på kvinnor för att de inte håller med dig i ditt självgoda storhetsvansinne. Till sist.. Du är kanske inte sjukskriven. Eller så är du det? Du har iaf varit sjukskriven tidigare. För vad? Du har iaf tjänat c:a 1 000 000 sek. Staten ger dig bidrag varje månad om du är berättigad till det. Ändå vräker du ut dina boklögner och din avundsjuka till oss som de facto försörjer dig genom att köpa dina böcker. Har du ingen skam i kroppen? Hur har du mage att visa bitterhet? Att något saknas dig i vuxet och vettigt ansvar är uppenbart. Därav din bitterhet. Tänk så kanske du mäktar med att ta ditt vuxenansvar. Som du verkar ha svårt att förstå och inse.

  2010-01-31 | 11:06:57
 • Anonym säger:

  Leroy  Du är mer än lovligt "fast" i ditt mantra. Du har inget "djup" i vad du säger. Det är som du fastnat i en mening och inte kan ta dig ur.  Barns rätt är det ingen som ifrågasatt. Dessvärre är det ju sällan barnens rättigheter som diskuteras här. Det är pappornas rättigheter. Det är en stor skillnad.  Dessutom är det eviga lögner och tolkningar som inte gynnar varken papparörelsen eller barnen. Tvärt om.  Jag

  2010-01-31 | 11:15:38
 • Moi säger:

  Härmed vill jag klargöra att jag Moi, inte är den "Jag/Moi" som skrivit inlägg här ovan.  Visserligen tycker jag att "jag/Moi" har kommit med en hel del bra synpunkter, men de ska inte jag ta åt mig äran av, eller hennes förmåga att skriva långa, redogörande inlägg.  Daddy har min emailadress och jag antar att han kan se att "Jag/Moi" och jag har olika Ip:n.  Sluta vara så paranoida!  Jag är den Moi som har hängt innne på Maja L:s blogg och tidigare även på Monica Antonssons blogg. Monica Antonsson har en gång fått info av mig om vem jag är...förnamn och var jag bor.  Eftersom jag inte tagit patent på nicket Moi så kan jag inte fördöma "Moi/jag" för att ha använt sig av det. Fast jag kan tycka att det är onödigt om hon nu läser Majas blogg och vet att det finns en där som kallar sig Moi.  ps. till Daddy - sista gången jag skrev nåt härinne var då i julas.

  2010-01-31 | 11:20:13
 • Anonym säger:

  Jag har aldrig skrivit någonting på Majas blogg. Men pga att ni inte ens kan respektera min ursäkt och min ganska logiska förklaring så kommer jag nu gå in och söka reda på "Moi" och ge en förklaring om hon blir hårt ansatt pga av mitt dåliga skämt.  Det har aldrig fallit mig in att något så litet kunnat väcka så stora känslor mot en helt oskyldig människa, dvs signaturen Moi.  EC  Vad har öht Maja och hennes läsare med denna blogg att göra?  Jag håller inte med Maja i allt hon skriver. Men nog håller hon en bra policy i sin blogg. Både som skribent och mottagare av både ris och ros.  Den distinktionen finns inte här. Varken hos bloggägaren eller anhanget.  Därför blir också tonen helt annorlunda!  Jag

  2010-01-31 | 11:28:13
 • Anonym säger:

  Tack för att du kom in här Moi.  Jag vill verkligen be dig om ursäkt för att du blivit indragen i min kassa humor.  "Jag" var min första signatur här, sen utvecklade jag det till "bara jag", "Jag igen", "Ego", Moi.. Etc, etc.  Helt utan tanke på något annat. När någon påpekade att jag var "Moi" inne hos Maja L. Dök ditt nick upp i mitt minne. Och jag förklarade mig här, bad om ursäkt och använde bara "Jag" som signatur trodde det räckte. Sen rulla stenen igång på allvar.  Väldigt dumt och obetänksamt av mig. Men jag hade inte en tanke annat än att skoja lite om mitt ganska intetsägande nick.  Jag ber om ursäkt för att du blev indragen!  Jag

  2010-01-31 | 11:37:07
 • Moi säger:

  Det är ok för min del "Jag". Ville ialla fall klargöra...för församlingen. Jag vet vem jag är och jag antar att du vet vem du är.  2010-01-31 | 11:41:28
 • Kalle säger:

  Jag bryr mig inte längre, men det här ett farsartat sätt för Maja Ls Moi att försöka smita ur när hon blivit påkommen med hela handen i syltburken.  Hur kunde "jag" vid min fråga omedelbart veta att Maja Ls Moi hade skrivit positivt om daddy på julafton? Mer än en månad sen. Se inlägg 2010-01-30 @ 15:20:40

  Det är klart att det är samma person. Men, som sagt det är inte mina business. Jag tycker att jag/Moi uppför sig på ett oförskämt manshatande sätt här på daddys blogg. Det är allt.  För övrigt utgår jag ur detta obehagliga hackande av en pappa. Jag fortsätter naturligtvis att läsa här då och då.  Jag har en hälsning till daddy däremot!

  Vore det inte bättre att helt enkelt deleta dessa inlägg med bara påhopp utan annat värde. De som följer din blogg och ibland läser kommentarer för att se om någon har några vettiga tillägg, så blir det ogörligt att läsa. Det blir en enda röra och de kommer bort när tråden består av oändligt med dessa invektiva långa ramsor av påhopp  Jag håller med Elettaria Cardamomum . Det verkar fungera så på Maja Lundgrens blogg och där ser det riktigt städat och ordentligt ut. Heder till Maja tycker jag.  2010-01-31 | 12:52:50
 • Moi säger:

  Kalle  Du ska inte tro så jäkla mycket. Ta reda på fakta innan du far ut i anklagelser.  Ask daddy...

  2010-01-31 | 13:01:14
 • Moi säger:

  Ja, det är nästan skrattretande vad en del tycker sig veta.  Här kunde ju Daddy ha hederligheten att gå in och verifiera att Moi, dvs jag och "Jag/Moi" är två olika personer.  Jag mycket ska man råka ut för på nätet...

  2010-01-31 | 13:11:50
 • Anonym säger:

  Kalle  Det är inte jag som skrivit det inlägget du hänvisar till.  Jag har inte öht skrivit i Majas blogg. Aldrig någonsin. Inte denna gång heller eftersom "Moi" fann mig och jag gjort det enda jag kunde göra för att reda ut missförståndet. Förklarade och bad om ursäkt. Den riktiga "Moi", accepterade och därmed anser jag, just den saken vara utagerad. Tack för det "Moi".  Jag har heller inget annat förslag än att Daddy kollar IP-adresser och hjälper till att få detta ur världen. Det här börjar lika "Råttan i pizzan".  Jag

  2010-01-31 | 13:37:36
 • Anonym säger:

  Kalle  Du får nog förklara dig.  Jag ifrågasätter Daddys åsikter och varför han far med osanningar.  På vilket sätt gör det mig till manshatare?  Jag pratar inte om män i allmänhet, jag pratar om Daddy. De övriga "Rumpnissarna" här, bla dig ser jag inte ens som män. Så ta inte åt dig.  Jag har både pappa, bröder, och söner och jag har verkligen inget hat mot dem. Och de inte mot mig. Så varför hittar du på att jag har sådana åsikter?  Jag

  2010-01-31 | 13:46:36
 • Leroy säger:

  Tyckte jag gjort klart för dig redan i början i mitt inlägg och trovärdighet: "Bara jag.  Just att skriva under på detta sätt tyder på en egoism utan för alla rimliga gränser.  Du vågar inte tala om vem du är eller för vems skull du skriver. Du väljer att påstå en massa i stället för att diskutera sakligt. Hoppa på folk och förminska eller förlöjliga då din åsikt ifrågasätts.  Är du inte insatt eller inblandad i detta som pågår runt omkring så är det ett märkligt resonemang och utfall du gör.  Du har absolut noll trovärdighet för inte var du och matade katten eller hälsade på Joakim eller försökt visa empati för hur dåligt man kan må då myndigheter och föräldrar agerar vansinnigt tokigt i stället för att försöka sammarbeta och hjälpas åt.  De aldra flesta ser helheter och om du läser lite från början så ser du nog hur det hela gått till och skötts.  Det finns många flera fall som flyter upp, ta gärna en titt på www.minpappa.nu.  Gå dit gå med i gruppen diskutera där om du har åsikt.  Men låt rättvissan i Daddys fall få bli objektivt granskad och hinna ikapp både påstående och myndigheters agerande.  Leroy"  Kan du tala om eller visa några inlägg som du gjort de 4 senaste åren, leda i bevis på ditt engagemang och förklara ditt val att blanda dig in i diskussionen på det sätt du gör. Vilka olika namn och bloggar du härjar runt på. I stället för att starta en egen.  Visa lite respekt och kom inte och snacka med mig om att sakna djup eller empatisk förmåga. Förra gången så hette försöket till kränkning sakna styrka.  Någon poäng hittar jag i det du skriver. Men de poängerna kan ju vara bra att du diskuterar i fall rent generellt och då kanske det vore lämpligare att u tar det på andra forum, där du ev. kan få stöd för dina synpunkter.  Sen är det väl tveksamt om du ens är en riktig kärleksfull mor.  Leroy

  2010-01-31 | 14:18:27
 • Anonym säger:

  Leroy  Vågar? Har jag inte förklarat att jag inte alls är intresserad av att bli förlöjligad, hånad och förödmjukad så som många icke anonyma bloggare blivit av Daddy och hans anhang?  För mig är du lika anonym som jag. Så ditt tjatande ter sig, just tjatigt.  Om jag är egoistisk i dina ögon så får du deala med det. Jag vet vem jag är och det är inte ett epitet som jag blivit kallad förr.  Jag har mycket tydligt klargjort vad jag ifrågasätter Daddy för. OCH jag bemöter andra som de bemöter mig. Jag har ingen som helst anledning att göra något annat heller. Är folk hyfsade får de hyfsade svar. Beter de sig som idioter får de svar därefter.  Anmärkningsvärt att du inte en enda gång ifrågasatt de verkliga bråkstakarna här. Hur seriös är du egentligen?  Jag skriver väl här av samma skäl som Daddy skriver blogg. Eller något liknande. Jag visste inte att man måste ha tillstånd av dig Leroy.  Om du tycker att jag förminskar eller förlöjligar dem som kommer med vettiga svar och tänkvärda åsikter, då vill jag att du tar fram det. Jag har strikt försökt att prata med övriga kommentatorer på det sätt de bemöter mig. Ingen nämnd och ingen glömd. Läs själv och ta en funderare på vilka som verkligen förstör en viktig debatt.  Leroy, på många sätt tycks jag vara mer insatt än vad du är. Därför kan jag uttala mig tvärsäkert om vissa saker.  Men snälla människa. Jag känner inte Daddy, varför skulle jag ens engagera mig i hans katt? Eller hälsa på honom? Menar du att bara de som gjorde det får uttala sig? Men stäng hela bloggen då! Eller döp om den till "Mina vänner".  Har jag någonsin förespråkat att föräldrar inte ska samarbeta och hjälpas åt. Har du öht läst något av mina inlägg?  Det var när jag läste helheten, lyssnade på div konstiga inspelningar och läste anmälningarna Daddy gjort på allt och alla som inte "gick hans väg" som jag började förstå att något var lite tokigt. Så då började jag granska innehållet i Daddys inlägg och det är ju massor som är ljug, missförstånd, sammanblandningar, utlämning av barn med allt från foto till personnr, osv, osv. Det finns otroligt mycket att ifrågasätta, som bloggen är upplagd.  Hade Daddy hållit sig att berätta om sin kamp och sina känslor runt det som sker med dottern hade jag inte gjort annat än stöttat honom. Men nu gör han ju inte det. Och då får han svar därefter.  Jag har läst minpappa. Men vad vet vi Leroy? Är saker, per automatik sanna bara för att en man skriver det? Hur vet vi att det inte är som med mammorna, enligt denna blogg?  OBS! Nu tror jag på det som står. Det är inte det jag ifrågasätter. Jag bara drar en parallell.

  Och jag finner ingen anledning att gå med där och diskutera. Vad skulle syftet med det vara?  Ja du Leroy. Daddy har nog väldigt mycket emot sig som han agerat hitintills. Och då menar jag han egna agerande mot alla som inte "går hans väg". Det spelar ju ingen roll vilka argument de anför. "Alla som inte är med är emot" fungerar nog inte i samhället i stort. Och jag har då inga problem att förstå dem. Beteendet visar på en viss desperation och labilitet.  Sluta agera bloggpolis Leroy. Jag behöver inte bevisa någonting för dig. Jag har inga olika namn, vilka bloggar jag är på, vad har du med det att göra. Och vad ska du med den uppgiften till?

  Blogg har jag sen många år.  Jag har verkligen svårt att förstå mig på dig. Är det inte ganska många som stödjer mina synpunkter, om du bortser från "Rumpnissarna"? Läs tills du ser verkligheten Leroy.  Vad vet du om mitt moderskap, min empati och mig som person öht? Ingenting. Du tror du kan såra mig. Annars skriver man inte så.  Jag tittar på mina kärleksfulla låtsasbarn och konstaterar att jag inte kan vara helt fel ute iaf. ;-)  Jag

  2010-01-31 | 15:37:38
 • Leroy säger:

  Kan du inte bjuda in oss alla att fortsätta diskussionen på din blogg?  LEroy

  2010-01-31 | 15:52:20
 • Hm säger:

  Som sagt "Bara Jag, MOI" redan från början så var du sönderläst redan vid några av dina första inlägg, har bara väntat på hur farsen skulle utveckla sig.  Du åkte dit som sagt. Det allra, allra roligaste är din ordväxling med dig själv. Som MOI och sedan som Bara jag, hahhaha. För att använda dina egna uttryck Priceless!!  Du har annan ipaddress, annan email och då tror du att detta är bevis? Bara för att du kan skriva inlägg på nätet och kommit på en genial ide(i ditt tycke) för att avleda det faktum att du blivit påkommen, så är det tyvärr så att iden är bara genial för dig ingen annan.  Att ändra ip samt ha olika email addresser kan man göra på en minut och har bevisvärde 0. Men du och ditt anhang är väl vana att komma undan med icke bevis som bevis så då tror du att detta skall räcka.  Sönderläst som sagt.

  2010-01-31 | 15:55:29
 • Leroy säger:

  Jag har nog bett flera som spammar att hålla sig borta då de bara är ute efter att förstöra en dialog.  Ibland även män, Kvinnor skriver också på minpappa sidan och deras facebook sida.  Jag skrev att jag tvivlar på att du är en MOR då jag kanske tror du är samme person som brukar sabotera dialogerna för du har retat dig på flera av oss som pratar om att det är viktigt med rättvisa och sanning. Alla övergrepp är fel. Det var ditt eget resonemang som jag reagerade på direkt.  JAG JAG Och bara Jag -Egoism  Bjud in till din egen blogg så får vi se hur många som vill prata där.

  2010-01-31 | 16:00:51
 • Moi säger:

  Hm måste bara älska att vara ute och cykla hehe  Väntar fortfarande på att Daddy på nåt sätt skall visa sig och verifiera att det finns två olika Moi härinne.  På nåt sätt borde det vara möjligt.  Man får skratta åt eländet! skrattar

  2010-01-31 | 16:11:37
 • Moi säger:

  Undrar jag om inte t.ex Leroy och Hm är en å samma person LOL  Ärligt talat skärp Er boys...  Jag är Moi och jag är JAG  Vilken situation...komiskt! S

  2010-01-31 | 16:24:15
 • hm säger:

  Skratta på du! Jag skrattar minst lika mycket. Tyvärr finns det inte så många andra sätt än att du och ditt alter ego ger era unika namn samt addresser och verifierar därifrån.  Nu förstår jag att det inte är intressant men faktum kvarstår ingenting du kan göra på nätet kan "bevisa" att ni inte är en och samma person, tough luck!  Så det blir en fråga om trovärdighet, var och en drar sina egna slutsatser. Kanske läsa igenom dina inlägg och ditt utbyte med "den riktiga MOI"

  2010-01-31 | 16:26:00
 • Moi säger:

  Va fanken har du ställt till med JAG? s  Inte för att jag tycker det du skriver är helt uppåt väggarna, men jag vill ändå bara stå för sånt som jag själv skriver.  *Jag är Moi och JAG är JAG...så skulle det se ut  This is confusing :)

  2010-01-31 | 16:28:30
 • hm säger:

  ja, men det stämmer ju inte det du säger. Jag är MOI och JAG är JAG ibland är ju JAG också MOI?  Ja, snurrigt blir det.  2010-01-31 | 16:33:18
 • Moi säger:

  Nej, jag vill som sagt inte vara offentlig på näten, men Daddy kan maila mig så kan vi reda ut ett o annat, om det nu inte går att avgöra via ip-nummer.  Men vi kanske skulle göra en kollektiv outing...Alla blir offoentliga...du också hm...eru me på´t?

  2010-01-31 | 16:33:20
 • Leroy säger:

  Jag tror dig Moi men den personen vid namn Jag borde som mallaochallaballamedbralla hålla sig till familjelivs diskussioner eller forum inte försöka spamma sönder eller fölöjliga en bloggdrivare.  Så sjunk inte till den låga nivån.  Förhoppningsvis så kan JAG hänvisa till sin blogg så kan vi prata mer där sen ev.  (Undrar om Jag har blogg där man har en orange prick? du vet.)  Jag har nog ingen Orange prick.  :-)roy

  2010-01-31 | 16:36:09
 • hm säger:

  Du kan lita på mig - det stämmer allt vad jag säger.  Jag har aldrig i hela mitt liv utgett mig för att vara nån annan än den jag är. Såna där fula trick pysslar inte jag med.  Anonym med nick är jag, men det är det ju fler som ör.

  2010-01-31 | 16:37:14
 • hm säger:

  Återigen mail bevisar ingenting, taskigt läge men så är det.  Nej är jag inte intresserad av. Jag har inte pratat om att bevisa något för egen del så förstår inte hur det är relevant. Det var du som sade att på något sätt borde det vara möjligt, jag svarade. Att du inte tycker om svaret kan ju inte jag hjälpa.

  2010-01-31 | 16:37:52
 • Moi säger:

  Sorry Leroy, du råkade bara bli en del av ett exempel :)

  2010-01-31 | 16:40:51
 • hm säger:

  hm  Jag tror jag att de som vet hur jag skriver kan se skillnad på mig och "JAG".  Engelska instick använder vi oss båda av, men det är inte ovanligt. Det finns det många som gör på nätet, ja även IRL.

  2010-01-31 | 16:44:54
 • Leroy säger:

  Jorå Mo som blev Moi som jag trodde var MOA K jag förstår och de vet du. Vi har rett ut - Respekt.  Klart det vore bättre att vara en del av helheten än ett exempel.  Ha de gott.  Leroy

  2010-01-31 | 16:47:51
 • Moi säger:

  hm ber om ursäkt, råkade skriva ditt nick där mitt namn skulle stå i inlägget 16:37:14...tilltalade dig

  2010-01-31 | 16:49:14
 • Moi säger:

  Det är bra Leroy. Tack! Ha det bra själv :)

  2010-01-31 | 16:51:22
 • Leroy säger:

  Jo Moi på bloggar med spammar eller man uttrycker sig oförsiktigt är det nog bäst att reda ut det via mail. Klargöra.  Det är Carstoned ett lysande exempel på, hon var duktig på att skriva och så och hon valde att reda ut och få förnyat förtroende då hon läst lite mer.  Fått insikt.  Leroy

  2010-01-31 | 16:52:48
 • Anonym säger:

  Moi  Ja! Vad fanken har jag ställt till med?  Jag säger som du avslutade med: Jag är jag och jag vet vem jag är. Och jag antar att du vet vem du är. Och det räcker.  Leroy  Mina läsare är nog inte så intresserade av vad som sker på Daddys blogg. Kan inte du skaffa dig en blogg och uttrycka dina åsikter där?  Jag

  2010-01-31 | 17:15:22
 • Moi säger:

  Jag  Iofs stämmer det, så länge man vet själv, men å andra sidan så far det omkring så mycket anklagelser om mail som skickas till chefer och andra som jag inte vill bli förknippad med.  Jag påstår inte att du är den skyldiga (tror ingenting beträffande det- har ingen aning- vet inte vem du är), men andra här gör det och tror tydligen att jag Moi, f.d MOa, sen MO är Du och att Du(jag/Moi) är den person som ligger bakom allt det där, om jag inte läst fel här ovan.  Du och jag vet ju att vi är två olika personer och även om jag tycker att du eller nån annan har många vettiga synpunkter så vill jag ju ändå inte bli förväxlad med nån och stå ansvarig för den personens skriverier och handlingar.  2010-01-31 | 17:32:58
 • Anonym säger:

  Moi  Jag förstår precis vad du menar.  Och jag vill inte heller bli förknippad med "någon annan än mig själv och mina åsikter".  Jag inte heller bli förknippad med "brevskriverskan". Jag tycker massor om IC men har jag något att säga henne gör jag det på hennes blogg.  Jag

  2010-01-31 | 18:10:32
 • Medborgare X säger:

  Tänk så många det var som beklagade sig över att umgängesföräldrar "bara" betalar 1273 kr/mån. Men det är väl ett ganska vettigt belopp? Enligt Konsumentverkets beräkningar är kostnaden för ett barn cirka 3000-3500 kr/mån.

  http://www.konsumentverket.se/Global/Konsumentverket.se/Best%C3%A4lla%20och%20ladda%20ner/Broschyrer/Dokument/kov_broschyr_kpp_2010_svenska.pdf  Med ett barnbidrag på 1050 kr/mån så blir ju då det belopp som finns tillgängligt för boendeförälderns kostnader för barnet 1050+1273+1273=3596 kr/mån. Alltså väl i linje med de beräknade kostnaderna som Konsumentverket redovisar.

  2010-01-31 | 21:39:44
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • Medborgare X säger:

  "Bara jag" verkar ha stora problem med att det som läsare går att donera pengar till denna bloggs innehavare. Undra om "Bara jag" har lika stora problem med andra bloggar som har samma möjlighet, som till exempel Sagor från livbåten och Gunnila Kinn:

  http://fridholm.net/

  http://gunillasdagbok.blogspot.com/

  2010-01-31 | 21:47:16
  Bloggadress: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/
 • Elettaria Cardamomum säger:

  Tyvärr "Moi/Jag/Bara Jag/osv," jag tvivlar på att det finns en enda människa bland dem som följer denna blogg som är det minsta intresserad av att reda ut era förvirrande nickidentiteter. Era verkliga identiteter är om möjligt ännu mer ovidkommande och likgiltiga, ungefär lika oväsentliga och betydelselösa som de egocentriska och förnedrande haranger som dessa nick producerat. Lika bra att ärligt påpeka detta med en gång för det vore rena självbedrägeriet om ni skulle smickra er med den tanken.  Att "Moi" dessutom verkar inbilla sig att nån som skriver så illa skulle kunna väcka den sortens intresse på en blogg är ju faktiskt smått absurt! Chatt på mer kafferepslika bloggar, eller i rena chatforum, är definitivt ett bättre alternativ för individer som behöver få utlopp för den här sortens okontrollerad raseriskrivklåda och desperat behov av upmärksamhet. Och om det nu står två personer bakom det människoförakt som dessa olika egonick ger uttryck för så skulle jag faktiskt rent av föreslå att ni slår era skrattglada virtuella påsar ihop och använder varandra som slagpåsar att avreagera ert flinande hat och raseri på istället, t.ex via fritt ordfrossande emailkorrespondans. Så slipper ju vi andra genomlida svadan.  @ Medborgare X: Ja det är sant att det finns många skribenter som använder sig av Paypalknappar för att driva sina bloggar eller för att samla in donationer för personliga skrivprojekt. Man får ju under omständigheterna verkligen hoppas att inga andra som samlar in medel via Paypal drabbats av de elaka hån- och hatkampanjerna från "Jag/Moi". Journalisten Isobel Hadly-Kamptz (http://isobelsverkstad.blogspot.com), som också tar emot donationer för att kunna blogga, verkar ju tyvärr redan ha råkat ut för angrepp av det slag som Daddy fått genomlida. Andreas Ekström (http://www.andreasekstrom.se/finansiera) är en annan skribent som gått insamlingsvägen för att ha råd att nå ut med sina texter. Jag håller med om att man bör kunna välja att ge sitt stöd till vilken skribent man vill utan att blogghaverister som "Jag" har någon som helst anledning att lägga sig i och ondgöra sig över processen. Mitt stöd går till Daddy nu, för hatangreppens skull! Ingen ska behöva tryckas ner av fanatiker.

  2010-02-01 | 02:37:01
 • F säger:

  Bara för att Konsumentverket har beräknat vad ett barn kostar betyder inte det att det vekrligen är så och att det räcker.

  Men om du tycker det är en rimlig summa; Medborgare X så håller väl du med om att Daddy ska sluta gnälla och betala för sin dotter? Eller det kanske bara är en okej summa åt ett håll?

  2010-02-01 | 09:48:52
 • Daddy säger:

  F tycker jag ska sluta gnälla om underhållet.  Jag har aldrig någonsin gnällt om något underhåll F. Jag har sagt att  1. Det är lustigt att man ger alla rättigheter till den ena föräldern, men inga skyldigheter, medan man ger alla skyldigheter till den andre, och tar ifrån honom alla rättigheter.  2. Att det skall vara möjligt för en mor att till och med begå försäkringsbedrägeri mot försäkringskassan och komma undan med det. I två månader fick modern dubbelt underhåll. Dels från mig och dels från försäkringskassan. jag har redan i Juni styrkt detta, samt att det uppstod då modern anmälde mig falskt till FK för andra gången.  Gissa vem som FK nu kräver tillbaks pengarna ifrån?  Visa mig gärna var jag för övrigt har gnällt om något underhåll?

  2010-02-01 | 10:32:15
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Moi säger:

  Elettaria Cardamomum  Moi, dvs jag inbillar mig ingenting i den vägen. Jag är fullt medveten om att jag inte tillhör eliten bland skribenter. Jag brukar villigt erkänna det också.  Sicket människoförakt det går att uläsa i ditt inlägg då!  Nej, det handlar om att bli utpekad som skyldig till nåt man inte gjort sig skyldig till. Det trodde jag var viktigt för många just på den här bloggen, men tydligen inte.  2010-02-01 | 10:36:23
 • Daddy säger:

  Moi:  Detta ÄR viktigt på denna blogg. Signaturen "Jag" och signaturen "Moi" i ovanstående kommentar har olika IP nummer och om "Moi" förnekar att hon inte har skrivit här under signaturen "Jag" så väljer jag att tro på henne.  Vi måste trots provokationer komma ihåg att i ett rättssamhälle gäller oskyldig till motsatsen bevisats. Om vi glömmer denna viktiga princip så stöder vi ju samma pöbelvälde som vi kritiserar.  Är ni med?  Jag vet inte vad du skrivit på Maja Lundgrens blogg "Moi". Sedan debatten gick livlig om mig förra gången har jag inte varit där. Jag tyckte man hade en tendens att döma mig totalt ohörd...även hörd förresten.  Men här på Daddys vill jag ska råda en rättssäker ordning. Dessutom läser jag in en ärlig förtvivlan hos "Moi" över att bli förknippad med en annan människas åsikter.  Dessa två ÄR inte en och samma person. Åtminstone inte tills motsatsen bevisats.  Ok?

  2010-02-01 | 11:23:27
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Moi säger:

  Tack Daddy! Uppskattar detta, verkligen. Det var fint gjort av dig.  2010-02-01 | 11:35:26
 • Moi säger:

  Daddy  Jag har nog skrivit både bra och dåliga saker.  Egentligen vill jag inte döma nån. Är lite av en "å ena sida- men å andra sidanmänniska".  Jag tror många baserar sitt tänk på egna erfarenheter - vet att jag gör det i mångt och mycket.  Jag kan ialla fall förstå nu, utifrån ditt perspektiv, hur det måste kännas när ingen lyssnar på en.  Jo, Leroy ska ha tack också, men det fick han tidigare.

  2010-02-01 | 11:51:01
 • Bernt säger:

  Moi!

  Vill bara säga att jag inte heller tror att Majas Moi är samma som kallade sig Moi här. Bara så att du inte missuppfattar mitt inlägg längre upp.  Det vill jag bara inte tro, efter att jag pratat med dig på majas krog en del. Jag såg också, som jag upplevde det, din uppriktiga förtvivlan och samtidigt burleska i situationen igår.

  Så! Nej. Jag har svårt att tro att du skulle vara densamme som denne spy galla figur  Hoppas verkligen att jag inte blir "totalblåst" nu. :-)

  2010-02-01 | 11:56:09
 • Bernt säger:

  Moi!  Ajajaj!

  Det inlägg jag syftade på hade jag lagt in på den andre nyare tråden. Det var i alla fall hänsyftning på Jag och Moi och BN där

  2010-02-01 | 12:09:04
 • Moi säger:

  Bernt  Jag kan garantera dig att du inte blir "totalblåst". Du kan känna dig helt lugn.  Ut i skogen ska jag gå...

  2010-02-01 | 12:09:31
 • Anonym säger:

  Tack Daddy för att du vidimerade det både "Jag" & "Moi" hävdat.  Det var bara ett larvigt försök till skoj. Men blåstes upp och så fick "fel" Moi på käften. Tråkigt!  Jag hoppas detta kan vara utrett nu och att "Moi" får vara ifred.  Jag

  2010-02-01 | 12:18:39
 • Moi säger:

  Tillkännagivande  Jag byter härmed nick till: Moi Marie. Så slipper det bli förväxlingar framöver.  nicket Moi är således ledigt!

  2010-02-01 | 13:23:28
 • Moi Marie säger:

  Done

  2010-02-01 | 13:34:54
 • Daddy säger:

  Då blir det förhoppningsvis inga fler missförstånd angående detta.  Välkommen.  Intressant reflektion tidigare om att du fick en liten aning om hur det kan kännas att bli falskt anklagad för saker.  Jag gillar människor som har förmågan att reflektera.  2010-02-01 | 23:48:01
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/

Kommentera inlägget här: