daddys

Beware the fury of a patient man

Sätt er ner innan ni läser det här inlägget

Kategori: Rättvisa

Varsågoda Best western hotels. Jag bjuder på reklamen idag. Eftersom ni beslutat er för att dra tillbaks ert godkännande av min blogg som reklamplats, så kan jag ju ändå inte tjäna några pengar på det, men det gjorde jag ju i och för sig inte innan heller. Jag skulle dock tro att ni efter denna upplysning här kommer få en enorm kundtillströmning av alla som känner stor sympati med ert beslut.

Haléns har inte gjort det. Ni som anser att dom gjort rätt i detta ställningstagande och eventuellt behöver handla kläder kan ju göra det via deras annons på min blogg, så får även jag några procent.

Jag får för närvarande in mängder med information angående det så kallade bjästafallet från människor som känner sig överkörda och krossade av uppdrag gransknings reportage.

Den är minst sagt intressant, men att sammanställa, faktakolla och styrka uppgifter tar tid. Så medan bloggare som Catta på bloggen "cattas bubbla" som för övrigt hyllas av Kerstin Weigl på Aftonbladet (surprise), låter människor posta ut namn och adresser på pojkens familj, medan hon själv sysselsätter sig med att skriva intelligenta kommentarer om "hålan" Bjästa, som hon uppenbarligen ser som ondskans hemvist på jorden, så fortsätter jag med det arbetet. Tro mig, det kommer fler intressanta uppgifter om detta rätt snart. Kolla förresten hur många gånger Weigl, Mia Erikssons spökskrivare i gömda serien, lyckas klämma in ordet våldtäkt, våldtäktsman etc i hennes korta text. I papperstidningen räknade jag till 17 inklusive bildtexterna. Tror någon månne att det kan handla om att hamra in ett budskap?

Behöver jag nämna att jag inte är något större fan till denne journalist som beskriver mig och andra krossade pappor som orättmätigt skilts från våra egna barn som "gnällspikar"?

Och under tiden, till alla er som plötsligt hyser sådan enorm tilltro till vårt lands högskoleutbildade skarpa hjärnor, vill jag idag bjuda på följande lilla exempel på hur rättvisa skipas i vårt land.

Hur tänkte ni här då advokatsamfundet?


Jag kan ju möjligen bli anklagad för att ljuga då jag ju faktiskt använder ordet "tänkte" i rubriken ovan, men eftersom beskedet från advokatsamfundet angående min anmälan av jur kand Sara Ottosson faktiskt har dröjt i upp mot ett halvår så förutsätter jag att man åtminstone gjort ett försök.

En varning kanske kan vara på sin plats. Sätt er ner innan ni läser vidare så det inte sker några olyckor därute. Jag har nog av anklagelser emot mig ändå just nu.

Advokatsamfundet, eller som vissa kallar det "fackförbundet för giriga gangsters" (obs, gäller inte alla) Håller till i detta palats i diplomatstaden, Stockholm. Dom har en disciplinnämnd dit man kan anmäla advokater som man anser har missskött sitt arbete och brutit mod samfundets etiska regler. Att få någon fälld för det är emellertid i princip omöjligt.

Beslutet i sin helhet


Här är allt, ni få ursäkta vissa kraftuttryck i mina kommentarer, samt brottet mot att skriva med versaler, något jag nästan aldrig gör annars:

Bakgrund:


Sara Ottosson var förordnad som ombud för Joakim Ramstedt dotter.

Anmälan:

I anmälan som inkom den 10 November 2009 har Joakim Ramstedt riktat kritik mot advokat Mats Åberg i egenskap av principal för jur kand Sara Ottosson och anfört i huvudsak följande. Sara Ottosson underlät att visa trohet och lojalitet mot sin klient, det vill säga hans dotter, och tillvaratog inte klientens intressen. Sara Ottosson lät sitt handlande påverkas av egna värderingar och ovidkommande omständigheter, hon förfalskade sanningen och gjorde sig skyldig till falsk tillvitelse.

Sara Ottosson uppträdde inte sakligt och korrekt, utövade inte sin verksamhet med intigritet som främjar ett gott rättssamhälle och hon främjade orätt.  Mats Åberg påstod att Sara Ottosson endast skulle lyssna på hans dotters mor i sitt uppdrag som dotterns ombud.

Sara Ottosson anlitades att företräda hans dotter efter att dotterns mor falskeligen anklagat honom för övergrepp av sexuell natur mot dottern. Dessa anklagelser gjordes efter en fyra år lång bitter vårdnadstvist. Anmälan kom in till socialtjänsten tre veckor efter att han hade väckt talan mot modern angående vårdnaden, boendet och umgänget. Och en vecka efter han skickade in en anmälan till socialtjänsten om oro för barn.


Förundersökningen mot honom lades ner efter att två polisförhör hållits med dottern (observera!) Sara Ottosson begärde då en överprövning av beslutet. Eftersom överprövningen inte hann tas upp innan det hölls en ny förhandling i vårdnadstvisten ansåg rådmannen att han fortfarande skulle anses som misstänkt. Detta medförde att dotterns umgänge med honom begränsades ytterligare.

Det Sara Ottosson framförde i sin begäran om överprövning var bara en upprepning av dotterns mors konstaterat falska anklagelser. När han ringde Sara Ottosson och ifrågasatte begäran om överprövning (obs, jag ifrågasatte framförallt varför hon inte talat med mig innan) slängde hon luren i örat på honom trots att han inte var ptrevlig, inte sade någonting elakt eller ens höjde rösten. (finns dokumenterat). När han sedan ringde Mats Åberg påstod Mats Åberg att det kunde vara försvarbart att slänga luren i örat på människor som ringde. (Finns också dokumenterat).

Mats Åberg sade även att eftersom hans dotter ännu inte uppnått en tillräckligt hög ålder så skulle Sara Ottosson inte lyssna på dottern utan endast på dotterns mor som var vårdnadshavare.

Advokatens yttrande:

I yttrande av den 16 November 2009 har Mats Åberg anfört i huvudsak följande. Efter att åklagaren valde att lägga ner förundersökningen mot Joakim Ramstedt (där kom det igen) begärde Sara Ottosson en överprövning av beslutet. Som Sara Ottossons principal kan han inte se att Sara Ottossons agerande innebar att hon bröt mot god advokatsed. Tvärtom (??!), som målsägarbiträde skulle Sara Ottosson ta tillvara barnets intressen och hade en självständig rätt att begära överprövning av åklagarens beslut. Mot bakgrund av de jävsregler som finns (vilka jävsregler?) fick Sara Ottosson inte ta hänsyn till att det pågick en vårdnadsutredning (pågick det en vårdnadsutredning??) samtidigt med brottsutredningen (pågick det en brottsutredning??) Sara Ottossons agerande var således helt korrekt.

Advokatsamfundets briljanta slutsatser:

Joakim Ramstedt har riktat kritik mot att Sara Ottosson varken talade med Joakim Ramstedt eller med barnet. Sara Ottosson agerade helt korrekt just för att hon inte höll förhör (har jag aldrig bett om) med Joakim Ramstedt eller med barnet i dess egenskap av målsägande (Jag frågar igen, vilket mål?). Eftersom det handlade om en brottsutredning skulle inte Sara Ottosson hålla förhör med den misstänkte (WTF!).

Den uppgiften tillkom endast polisen på uppdrag av åklagaren. Att tala med ett barn som bara var 5 år (hon var 4) skulle (och nu kommer det bästa av allt) INTE BARA HA VARIT DIREKT OLÄMPLIGT UTAN SKULLE I FÖRLÄNGNINGEN KUNNAT PÅVERKA OCH FÄRGA BROTTSUTREDNINGEN (VILKEN JÄVLA BROTTSUTREDNING??)

Varken ett målsägarbiträde (here we go again) eller en försvarare får prata med så unga målsägande direkt. (Inte indirekt heller, åtminstone inte min försvarare). Eventuella frågor ska ställas via åklagaren. (Det fick i alla fall min försvarare ingen chans att göra). Den Sara Ottosson i egenskap av målsägarbiträde, skulle lyssna på och ta instruktioner av var den ensamme vårdnadshavaren till barnet, det vill säga barnets mamma.

Bedömning och beslut:

Utredningen visar inte att Mats åberg har åsidosatt sin övervakningsplikt. Joakim Ramstedts anmälan föranleder därför inte någon åtgärd.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

 • Catta säger:

  "Så medan bloggare som Catta på bloggen "cattas bubbla" som för övrigt hyllas av Kerstin Weigl på Aftonbladet (surprise), låter människor posta ut namn och adresser på pojkens familj, medan hon själv sysselsätter sig med att skriva intelligenta kommentarer om "hålan" Bjästa, som hon uppenbarligen ser som ondskans hemvist på jorden, så fortsätter jag med det arbetet."  Varför skriver du att jag TILLÅTER att man postar ut namn och adresser när jag klart och tydligt skrivit att jag INTE vill att man ens nämner pojkens namn? 22.28 igår hade någon lagt in namn och adress, jag tog bort det och blockade personen direkt jag såg det, är det att tillåta? Nu när jag ser det här så skulle det inte förvåna mig nämnvärt om det är någon som gjort det i syfte att visa hur hemsk jag är. Det är bara ynkligt att du skriver sånt här när du vet att det inte alls är sant!!  Samma gäller Bjästa, jag har skrivit ett flertal inlägg och kommentarer om att jag anser att alla i Bjästa inte ska behöva stå vid skampålen då det är folk från hela Sverige som deltagit i mobben.För övrigt kan jag knappast rå för om någon "hyllar" mig i en artikel jag inte ens läst. Jag vill ha ett enda svar av dig, och det är varför du ljuger om mig?

  2010-03-30 | 09:08:26
  Bloggadress: http://cattasbubbla.wordpress.com
 • susanna svensson säger:

  Catta du har ju flera gånger använt skärmdumpar från sedan länge bortmoderreade kommentarer som bevis på att vi vuxna som deltar i facebookgruppen deltar i mobbingen av flickorna. En del av de kommentarerna ligger dessutom sedan tiden innan jag och GE exemplevis överhuvudtaget var medlemmar där. När det hettade som värst på vår facebookgrupp stängde vi exempelvis av kommentarsfunktionen över natten när ingen hade möjlighet att bevaka.

  2010-03-30 | 09:17:58
 • JD säger:

  Visst är det intressant att det bara är advokaten som kan överklaga om denne blir fälld medans den som fått ett avslag på en anmälan inte har någon instans att överklaga till.

  Intressant också hur advokatsamfundet ibland brukar föra advokatens talan med egna slutsatser som är till advokatens fördel.

  Intressant också att det i Danmark är betydligt vanligare att en advokat få en erinran än i Sverige.

  Kan det bero på att man i Danmark inte låter advokater bedöma sina egna fel.  2010-03-30 | 09:25:04
 • Catta säger:

  Detta har jag förklarat för dig ett antal ggr Susanna. Jag har sagt att ni som är admins i gruppen står också bakom det som fanns på INFON! Alltså uppgifter om tex att ena flickan hade ett "äckligt" förhållande med sin far. Jag har aldrig påstått att du eller någon annan är ansvarig för de kommentarer ni valt att radera eller som skrivits på andra ställen. Nu får ni sluta att ljuga så in i helvete!

  2010-03-30 | 09:56:24
  Bloggadress: http://cattasbubbla.wordpress.com
 • Fullt Navn säger:

  @joakim - vad fasen ær det før væderkvarnar du slåss mot igentligen? ..kanske jag också hadde haft lætt før att fatta trøgt om jag var en som læt mina døttrar "leka" med min snopp nær jag låg och "sov" och inte "mærkte någonting"...  efter att jag læst ditt skravel har jag blivit øvertygad om att sammtidigt som du øverytvecklat en førmåga før att fatta trøgt, så har du också begåvats med en total avsaknad av førståelse før det svenska språket.  jag ska ærligt erkænna att din blogg till en viss grad fængslar mig, men inte av de rætta annledningarna. jag førstår inte det du skriver. før mig ær dina skribblerier bara en osammanhængande rappakallja.  det ær din ketchup- retorik och sættet du før dig på i det svenska språket som ær så fascinerande och som får mig att fortsætta læsa. stå på joakim, du roar mig!

  2010-03-30 | 10:09:56
 • Fullt Navn säger:

  @JD - det var verkligen mycket intressant ..vet du vad som hadde varit verkligt intressant! omadekvaterna var de som mørdade Olof Palme! DET hadde varit intressant..!

  2010-03-30 | 10:15:59
 • Björn säger:

  till Catta:  Det är ingen idé att försöka resonera med Daddy, han är så blind av sitt hat och känsla av att ha blivit förorättad av "Staten" att han hittar alla de små, små obetydliga indicier för att rättfärdiga hans bild, sen biter han fast och släpper inte. Sen vägrar han konsekvent att svara på obehagliga frågor som kanske kan rubba hans "sanning". Han har redan bestämt sig för att du är en av "dom" och han kommer aldrig lyssna på dig, han är rätt snabb på att döma folk, vilket är en rätt fin paradox i sig.

  2010-03-30 | 10:18:15
 • Catta säger:

  Björn: Nej jag har förstått det, jag har ställt några alldeles normala frågor här men får aldrig några svar. Jag har aldrig haft något emot Daddy tidigare, men uppenbarligen så har han bestämt sig för att jag är ett as, förmodligen ivrigt påhejad av stollarna som var delaktiga i uthängningarna av flickorna. Märkligt att den rättskaffens Daddy inte med ett ord nämner hur illa uthängningarna av flickorna var? Men jag har skrivit ett inlägg om detta nu, och här inne kommer jag inte skriva en rad till

  2010-03-30 | 10:26:51
  Bloggadress: http://cattasbubbla.wordpress.com
 • Fullt Navn säger:

  @bjørn - om du ær så snæll; vet du mer i detalj vad det ær før væderkvarnar joakim slåss med? jag får inte laddat ner alla filerna.

  2010-03-30 | 10:27:07
 • profanum_vulgus säger:

  Catta:

  Aha, nu kanske jag fattar vad du menade på din blogg med -det vi höll på med-.

  Nu är det väl så att ni la ut namnet på killen och hans familj samt förklarade detta med att det skulle försvåra hans jobbsökar-chanser i framtiden (vilket i sin tur skulle vara eran hämnd på mamman) fram tills det att vi hade en diskussion om dubbelmoralen bakom detta, sedan dess har du rensat bort de mesta namn-nämnandena.

  (Vilket inte Daddy gjorde utan nämnde hela killens namn i sitt första inlägg här).  Jag har hela tiden hållit med om att flickorna inte ska mobbas, hotas, förtalas eller något liknande oavsett om de är skyldiga eller oskyldiga, det samma gäller för killen enligt mig.  Det jag reagerat på är bevisvärderingen, och då främst att ni ljuger om bevisen för att rättfärdiga förtal av killen.

  2010-03-30 | 10:43:07
 • David säger:

  Profanum_vulgus  Nej, Catta la inte ut uppgifterna på pojken med uppsåt att förstöra hans chanser till jobb. Däremot har man diskutera saken, att hans mammas utlägg av pojkens uppgifter skulle förstöra hans chanser i framtiden.

  Visst lades det upp saker men det plockades bort rätt snabbt. Om man googlade pojken namn så var det ju inte cattas blogg som var på de första sidorna. det var ju familjens egna sidor.

  2010-03-30 | 10:57:15
 • Fullt Navn säger:

  @profanum_vulgus - kunde du fullt ut luckan för mig? vad är det dom ljuger om och hur ljuder dom om det?

  2010-03-30 | 10:57:28
 • Hmm säger:

  profanum_vulgus:..Catta.. "Nu är det väl så att ni la ut namnet på killen och hans familj samt förklarade detta med att det skulle försvåra hans jobbsökar-chanser i framtiden"....  Det där vet t o m du att det inte är sant.

  2010-03-30 | 10:58:15
 • Daddy säger:

  Vill tillägga att sedan jag skrev det senaste inlägget så har även Haléns sagt upp avtalet med min blogg. Så även den möjligheten till att ekonomiskt stödja denna blogg är nu stängd.  Paypal fungerar emellertid fortfarande.  Är det fortfarande ingen som har läst längre än till stycket som handlar om bjästafallet?  Och till signaturen "Fullt Navn" Som vad jag vet har kommit med det lägsta och mest vidriga påhoppet på mig hittills så skulle jag vilja rekommendera filmen som jag publicerade under inlägget

  "filmen som avslöjar polisens och socialens arbetsmetoder"  Den är på danska, men det verkar inte som om du skulle ha problem med det språket.

  2010-03-30 | 11:01:22
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Fullt Navn säger:

  ojoj ..mina ben skakar, jag prövade precsis att stå upp och läsa joakims senaste text... jag började få kramp i vaderna halvvägs genom texten och föll helt enkelt till golvet rätt före det om "adekvaternas sultsats"

  2010-03-30 | 11:04:27
 • profanum_vulgus säger:

  David m.fl. :

  Nej Catta la ut pojkens uppgifter och påminde om att det skulle förstöra hans chanser att söka jobb. När jag sedan diskuterade det under det inlägget så motiverade flera personer ( KiaW t.ex. ) uthängandet av pojken med att man annars om man googlade på hans namn bara skulle komma till sidor där han INTE förtalades, samt att man skulle förstöra hans chanser att få jobb för att hämnas på hans mamma som inte gjorde som man sa (slutade att förtala flickorna, anonymt).  Catta har sedan raderat en massa kommentarer och ändrat för att ta bort killens namn och då har det mesta av den diskussionen försvunnit, även om vissa kommentarer i den fortfarande fanns kvar senast jag sökte.

  2010-03-30 | 11:06:38
 • Fullt Navn säger:

  du kan ju alltid sälja din blogg om det skulle knipa ..i skrivande stund är den värd... eeh, 92340 SEK! och du har ju alltid det med skivan du släppt. jag tror du kan stanna på skeppet ett tag till, det kommer nog inte sjunka de närmaste timmarna!

  2010-03-30 | 11:08:31
 • Fullt Navn säger:

  @joakim - vad menar du med påhopp? det om hur du ska ha "sovit" och "inte lagt märkt till" hur din dotter lekte med din snopp, allt enligt det förhörsprotokoll du lagt upp länk till här på sidan?

  2010-03-30 | 11:16:17
 • Bryt säger:

  Jag ser en hel del inlägg av typen "Bra att du tänker själv" och att man inte "ska svälja allt media kommer med". Detta är mycket bra råd!  det hade dock varit önskvärt om man i sin iver att ifrågasätta inte bara köper en ny agenda rätt av, utan sätter sig in i fakta och EFTER DETTA bildar sig EN EGEN uppfattning.  Har jag förstått det rätt har exempelvis Daddy själv inte läst förundersökningarna i det här fallet. Hade flickornas berättelser varit så virriga, så full av hål och motsägelser osv som pojkens hade de blivit lynchade härinne, det ska ni vara medvetna om.  Efter att ha läst FU 1 & 2 anser jag det utom tvivel att pojken är skyldi- dte gjorde ju även ägaren till bloggen Oskyldigt Dömd, som på ett tidigt skede avsade sig all kontakt med Bjästafallet för att inte brista i trovärdighet.  Bevisningen i detta fall, menade han, är så stark att den tilltalade faktiskt BORDE dömas.  Jag har, med det lilla jag läst i det fallet, kommit fram till att med de BEVIS som finns i Linda Chenfallet bör Mats Alm inte fällas för mord. Det går ju inte att bevisa, då ska han heller inte dömas, alldeles oavsett om vi alla begriper att han är skyldig. Men i bjästafallet, här är det ju så oerhört uppenbart med både teknisk bevisning och en massa vittnesmål, tillika offer och förövares berättelser, att det är skrattretande, detta.  Och börja nu inte med de vittnen som inte kallades; det hade som sagt varit tjänstefel av pojkens advokat att kalla dem, då de i båda fallen hade varit till förfång för hans sak.

  2010-03-30 | 11:19:00
  Bloggadress: http://psykbryt.com
 • profanum_vulgus säger:

  Fullt Navn:

  Hahahaha, epic fail.  Bryt:

  Om jag har förstått det rätt så HAR Daddy läst förundersökningen i fall ett och håller på med den i fall två.  Vad jag märkt är också att alla som anser det bevisat att pojken är skyldig antingen ljuger om bevisningen eller enbart tar upp bevisningen till hans nackdel. Sådant behöver man bara göra om det INTE är bevisat.

  2010-03-30 | 11:23:51
 • Anders S säger:

  Daddy, du skriver (på någons blog)  "Den hatmobbs mentalitet som tillskrivs mamman [Oscars] har jag fortfarande inte sett några exempel på. Inte heller märkte jag några sådana tendenser då jag talade med henne idag. Har du talat med henne Trollan?"  Det här är en lika naiv som underlig inställning från din sida.  Det är väl närmast självklart, att Oskars mor ej är ovettig mot DIG?  Oskars mamma visar naturligtvis inte någon "hatmobbs mentalitet" mot dem, som står på hennes sida i konflikten.  Om du vill bilda dig någon uppfattning om hennes språkbruk, när hon vänder sig till någon som ej delar hennes syn på saken, så måste du leta (på nåtet) efter vad hon skrivit till (och om) folk, som inte instämmer med henne.

  2010-03-30 | 11:26:48
 • Fullt Navn säger:

  @profanum_vulgus - så här ligger det igentligen till: grabben är skyldig ..han är dömd för två(2) voldtekter, i bägge fallen i två rättsinstanser..! han är en dömd voldtektsman. punkt. inget att disskutera.  ..men nog om det... vad med detta om att joakims dotter ska ha "lekt" med hans snopp utan att han "märkte" det, för det är väll igentligen det som den här "bloggen" handlar om?

  2010-03-30 | 11:33:21
 • DADDY ÄR EN IDIOT säger:

  Vad håller du på med?

  2010-03-30 | 11:35:06
 • Halens säger:

  Vi har uppmärksammat att det skrivits om oss i detta inlägg, och vill med detta förtydliga att vi inte står bakom inlägget eller att vi tagit ett ställningtagande på något sätt. Vi har därför beslutat att helt ta bort annonseringen.  MVH Halens

  2010-03-30 | 11:37:05
 • Daddy säger:

  bland undrar jag på fullt allvar om det är dom svenska hollywoodfruarna som har hittat min blogg och som dom få människor med intellektuell förmåga i behåll försöker föra debatt med?  Jag beundrar dom som ändå försöker.

  Själv sitter jag med hakan nere vid knäna och tittar på Malou i TV4. Ni som ser programmet förstår varför, och ni som inte gör det eller har möjlighet just nu föreslår jag TV4 vid ett senare tillfälle. Undrar om Haléns och BW hotels nu kommer att säga upp eventuella avtal med TV4 också?  Jag kommer resten av dagen att sitta med näsan begravd i domböcker på tingsrätten. I ett annat ärende.  Men ikväll kommer ett nytt inlägg i ärendet med UG och det stora journalist haveriet.  ...om nu min blogg finns kvar då jag kommer hem förstås.  Någon som vill köpa den för 90 000 pix förresten?

  2010-03-30 | 11:42:28
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Gunilla Englund säger:  Catta. Är övertygad om att Du i sedvanlig ordning kollade IP-adressen på den som outade X o hans familjs adress.

  Av vilken orsak outar du inte denna person i din blogg eller gör du det enbart med personer som inte delar din uppfattning i olika sakfrågor ?  Hot på nätet är ett stort och utbrett problem som måste debatteras mer.

  Jag vänder mig emot att Du så snedvinklat detta och gör sken av att Modern, brodern o även i viss mån FriaX adm. skulle uppmuntra till detta.

  Du vet lika väl som jag att minst lika många o grövre hot förekommit mot X o hans familj även innan Uppdrag Granskning.

  Vi blev lovade av UG att även hoten mot X skulle visas i programmet 2 dagar innan sändning , men det glömde de visst ..

  Detta har lett till att X o hans familj samt även närstående till dem idag lever med en så kraftig hotbild över sig att de idag bor under skyddat boende.

  FE har även i tidigare tidigare i Daddys blogg kopierat inlägg från Flashback där Sören Charmören med anhang "tar äran" av att ligga bakom Flertalet hot dvs både de som riktats mot Linnea och nu X familj.

  2010-03-30 | 11:46:50
 • Bryt säger:

  (Sorry för dp, Daddy, du kan kanske ta bort kommentaren jag dubblade, det går så oerhört snabbt här att jag tydligen inte hinner med)  PV: Har vi läst samma FUP:ar? Vad är det du läser som jag rakt inte kan se- återkom hemskt gärna och förklara det för mig.

  2010-03-30 | 11:53:07
  Bloggadress: http://psykbryt.com
 • Bryt säger:

  Gunilla: du har en hel del poänger här. Problemet med UG har jag alltid ansett vara deras hårdvinkling. Det gör ju inte saken bättre i ett fall som detta.

  2010-03-30 | 11:54:42
  Bloggadress: http://psykbryt.com
 • Fullt Navn säger:

  @joakim - läste just "mitt finaste bevis" och jag tänkte jag skulle ge dig ett par tips om hur du kunde fått det mer trovärdigt.  du innleder ganska bra, men det hadde varit mer trovärdigt om han skrivt "min pappa är bäst i världen" och inte "min pappa är det bästa man kan få i världen".  "han skulle aldrig slå barn eller kvinna" skulle varit bättre som "han är exempel på hur snäll och go du är"  "han har aldrig svärt eller slagit någon framför barn" insinuerar att du slår men inte framför barn.  "inget kan få honom att misshandla en människa" efter att först a böjt verbet "svära" fel, så är ordet "misshandla" ett lite för stort ord att kunna stava till. du skulle fortsatt med "slå".  ..ja det var mina synpunkter på det. jag är fullt övertygad om att det är du som författat den "uppsatsen"

  2010-03-30 | 11:56:31
 • Daddy säger:

  Men så läser jag signaturen "Fullt navn" som tycks driva testen att om man dömd så är man skyldig..det förstår väl varenda idiot.

  Och är man friad av polis, åklagare, överåklagare och vårdnadsutredning, så är man ju skyldig. Drt förstår väl varenda idiot. och tänker.  Förlåt svenska hollywoodfruar. Inte ens ni är väl så korkade...

  2010-03-30 | 12:01:10
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Flashback-drägg säger:

  profanum_vulgus: Vad du inte verkar förstå med din oöverträffliga hjärna är att Mamman Marita redan hängt ut sin son med Namn, bild, adress och andra uppgifter om vad t.ex sonen sitter inspärrad för brottet han begått. Däremot vet vi ju alla att jag tycker det är bra att man berättar för omgivningen om det ränner omkring en dömd våldtätksman. Dock fick jag reda på X namn långt innan Catta skrev sitt första inlägg om detta.  Det var redan ett allmänt faktum vem pojken var, vems han bror var och vem hans mor var. Och jag säger som jag sagt innan.. DOM har satt sig själva i denna situation, ingen annan. Jag varnade mamma marita att detta skulle hända, jag sa till henne att ta bort foto, hemsida/blogg och grupp för att hjälpa sin egen son när detta kommer ut i etern. Men svaret jag fick var, men lilla gubben vi försvarar min son. Jag varnade, flera varnade och förklarade.. En gång på internet ALLTID på internet... Men man kan ju alltid försvåra det genom att ta bort hemsidan innan vinden vänder.. Dom tog bort den alldeles för sent och är idag cachad och spridd som klamydia i grundskolan.  Folk hade reagerat på samma sätt UTAN cattas och Daddys hjälp. Dom hade sökt på nätet och hittat flashback där Brodern och Modern hängde ut sin son med namn, samt skaffade sig ovänner genom att bete sig som idioter.

  2010-03-30 | 12:05:33
 • susanna svensson säger:

  Anders S det verkar att du liksom jag har följt detta fall i flera månader då vet säkert även du att mamman fått sin identitet kapad av en dåre som gör pucko inlägg i hennes namn.  Hade polisen gjort en objektiv utredning redan från början ex dna testat inte bara dennis utan även eventuella friviliga älskare flicka 2 haft och de familjemedlemmar som hennes trosor delat tvättkorg med i flera dagar samt att alla vittnen även de som stöder Dennis hade kallats till rättegången hade med största sannolikhet ingen ryktesspridning på nätet tagit fart bland ungdomarna. Det är möjligt att Dennis hade dömts ändå men det är tveksamheter i rättsprocessen som satt fart på hela cirkusen. Tyvärr är det flickorna som råkat illa ut på ex bilddagboken med hatkommentarer fast det rimliga vore att dennis kompisar i stället riktat sitt hat mot polis och åklagare som gjort ett dåligt jobb.  Facebookgruppen startades av mamman i december jag blev medlem där runt årsskiftet för att kunna diskutera och ställa frågor angående de tveksamheter som fanns i FUP en i samma veva började hatkampanjen i stället slå över mot pojken. Att hatkampanjerna ändrat inriktining för länge sedan var uppdraggranskning väl medvetna om när de sände programmet.  Sedan mitten på februari hade jag moderatorsfunktion på facebook sidan fram tills att sidan stängdes under den tiden har jag plockat bort en tveksam kommentar i riktning mot flickorna men tappat räkningen när det gäller hot mot pojken.  Att uppdraggranskning trots att de var medvetna om hatet mot pojken i detta läge valde att sända detta starkt vinklade program kan endast liknas uppvigling. Att förstå hur DNA resultat ska tolkas vid svaga träffar är inte lätt men ett försök görs här. http://www.genusmagazinet.se/?p=5004

  2010-03-30 | 12:10:31
 • profanum_vulgus säger:

  Anders S:

  Ja du kan ju hitta hundratals sådana kommentarer på cattas blogg då, där skrev hon under namnet Assistent.

  Hon förstod nog inte riktigt att det var så allvarligt att inte moderera hårdare bland kommentarerna.

  2010-03-30 | 12:10:40
 • Fullt Navn säger:

  @Gunilla Englund - det är ganska lätt att begripa om en voldtektsman och deras annhängare blir mordhotade! ..oacceptablet men förståeligt och framför allt helt ointressant, därför att...  ..mordhota voldtektsoffer är fullständigt bortom friska människors fattningsförmåga. vem gör sådant? varför? detta är helt obegripligt och mycket intressant!

  2010-03-30 | 12:14:15
 • Klara säger:

  Halens: (om det nu är ni) Ni har nog inte tänkt riktigt ordentligt, men genom ert beslut har ni faktiskt tagit ett ställningstagande. Att det är fel att flickan hängdes ut förstår vi alla, men det gör det inte rätt att neka pojken en rättvis prövning. Det är det fina med våra lagar - ALLA har rätt till en rättvis prövning. Därmed har alla rätt att ifrågasätta hur de har behandlats av systemet. Det är inte till för bara vissa utvalda personer, där andra ratas för att det inte skulle duga. Eftersom du aldrig vet om detta kan drabba dig så bör vi alla stå upp för att rättsäkerheten fungerar. Även när det inte känns så bekvämt. Det tillhör en av de värdering som vårt land grundar sig på. När nu en så stor koncern som Halens signalerar att de inte tror på rättsäkerheten är det riktigt, riktigt läskigt. Ni säger ju indirekt: "Va fan, kör på mobb! Vi vill bara ha kunder som är mot pojken. Dom är bäst." Ni diskrimerar kunder på vad de tror och tänker. Det samma gäller Best Western. Deras budskap blir också: "Hos oss får du bara bo om du är rätt sorts människa! Men vi bestämmer vad som är rätt)."

  Det tråkiga är att flickans mamma har bett om att hatat inte ska vändas mot pojken (Agenda). Ni är nu bland dem hon vände sig till. Ni skriver också under på vad de andra som är mot Daddys blogg skriver på sina inlägg (och det är ju inte alltid så vackert, eller hur?). Om ni inte agerat och dragit en reklamen så hade det inte betytt att ni stöder Daddy. Det hade bara betytt att ni stöder varje människas rätt till rättvis prövning. Det hela hade blåst över och ingen hade förknippat Halens med ett våldtäktsfall. (Och ni hade inte förlorat några kunder).

  2010-03-30 | 12:14:22
 • daddy down säger:

  Gillar din kamp för att bli en svensk antihjälte, daddy. För du inser väl själv att det är precis vad du kommer ses som? En bitter, patetisk ursäkt till farsa som spenderar sina dagar framför en skärm och framför vinklat skit för att skydda en våldtäktsman som våldtagit ett BARN. Ett BARN, "daddy". Lägg ner nu, du har redan skämt ut dig tillräckligt

  2010-03-30 | 12:16:48
 • profanum_vulgus säger:

  Flashback-drägg:

  Det där har jag förklarat för dig flera gånger. Att skriva POSITIVT om någon är inte att hänga ut denne eller att förtala den. Det var ju dessutom JUST SÅ som NI försvarade förtalet och uthängandet på Cattas blogg innan hon förbjöd det, att ni ville att man skulle hitta förtal av killen och inte bara försvar om man googlade hans namn. Så det har du ju fattat med spelar dummare av någon anledning.  Dessutom är ju folk på flashback m.fl. som kan tänkas hota folk inte så jävla slipade direkt. Killen i samma klass som råkade heta Oskar har ju fått fler hot än rätt snubbe fått. De kan ju för fan inte ens styra sin permobil själva så de lär väl inte lyckas rota fram rätt namn.  Fullt Navn:

  Quick är ju dömd för åtta mord i sex instanser, än mer klappat och klart då?

  Allmänläkaren och obducenten är ju förklarade skyldiga i 14 (fjorton!) instanser så det är väl klappat och klart då va?

  2010-03-30 | 12:19:21
 • profanum_vulgus säger:

  Klara:

  Stora företag vill inte synas någonstans som kan vara kontroversiellt, det betyder inte att de tar ställning.

  2010-03-30 | 12:21:25
 • Fullt Navn säger:

  @alla rättshaverister  ni framstår som personer med en överutvcklad förmåga att fatta trögt! fortsätt med det, ni roar mig!

  2010-03-30 | 12:22:00
 • Fullt Navn säger:

  @profanum_vulgus - nääh, inte samma sak vet du. din kille har erkännt+bevisningen

  2010-03-30 | 12:24:50
 • Anders S säger:

  @Susanna Svensson  Du skriver: "Anders S det verkar att du liksom jag har följt detta fall i flera månader"  NEJ, jag har ingalunda "följt detta fall i flera månader".  Jag påpekade endast för Daddy, att Oskars mor givetvis inte kommer att visa någon "hatmobbs mentalitet" mot dem, så står på hennes sida.  Hur pass trovärdigt det f.ö. är, att "mamman fått sin identitet kapad av en dåre som gör pucko inlägg i hennes namn" får var och en - inkl. Daddy - själv bilda sig en egen uppfattning om.  2010-03-30 | 12:32:15
 • profanum_vulgus säger:

  Fullt Navn:

  Så det argument du anförde trodde du inte ens på? Varför framförde du det då?  Anders S:

  Det är inte bara trovärdigt, det är erkänt och denne har mest gjort inlägg på sin egen blogg där han kräver att killen, anders eklund och hagamannen ska friges.

  2010-03-30 | 12:35:04
 • tant agda säger:

  @susanne

  finns en ännu bättre förklaring hur DNA ska tolkas på SKL's hemsida.

  2010-03-30 | 12:36:44
 • Fullt Navn säger:

  lyssnade just på "Samtal med Christina Pettersson"  xD ..joakim... där blev det lite fel va!? du måste börja ta dina omeg3- kapslar

  2010-03-30 | 12:37:23
 • Klara säger:

  profanum_vulgus: Nä det vet jag. Men nu har de istället sett till att de är jätteexponerade ;-)

  De skulle aldrig gått in (om de nu var de) och kommenterat själva. Ur PR-syfte urbota dumt.  Om jag var chef för den eller de som tog beslutet hade jag tyckt att det var synnerligen bad timing. Gick hon/han bara i Best Westerns ledband eller? Det känns som enskild satt och agerade i affekt.

  2010-03-30 | 12:40:29
 • profanum_vulgus säger:

  Catta fick svårt att håll tätt nu så hon låtsades missförstå kommentaren jag skrev här och blockade mig. Kanske ett tecken på att hon börjat få kalla fötter.

  2010-03-30 | 12:42:59
 • Fullt Navn säger:

  @profanum_vulgus - jag har inte framfört några som helst argument faktiskt. jag ser ingen som helst grund till förklara mina synpunkter, jag bara framför dem.

  2010-03-30 | 12:46:18
 • Anders S säger:

  @profanum_vulgus  Du skriver (till mig), "Ja du kan ju hitta hundratals sådana kommentarer på cattas blogg då, där skrev hon under namnet Assistent.  Hon förstod nog inte riktigt att det var så allvarligt att inte moderera hårdare bland kommentarerna."  Kan du vara hygglig och förtydliga, vad du menar?  Anser du dig veta, att samtliga aggressiva kommentarer, som mamman har fällt/skrivit på nätet i själva verket är skrivna av någon annan person "dåre som gör pucko inlägg i hennes namn"?

  2010-03-30 | 12:47:18
 • Fullt Navn säger:

  @Anders S - det där är ju den äldsta och dummaste bortförklaringen på nätet "..det var inte jag utan en galning i mitt namn..." om den går som en anka, ser ut som en anka, låter som anka...

  2010-03-30 | 12:53:54
 • Gunilla Englnd säger:  Så här skriver Catta i kommentar till PV:

  Det var droppen för mig, nu är du och Norah4you blockad, de enda jag någonsin blockat!  I dagens första kommentar till detta blogginlägg skriver Catta:

  jag tog bort det och blockade personen direkt jag såg det,  Personen som lade ut adressen till X o hans familj på Cattas blogg skrev under nicken PM.

  Ännu en uppenbar lögn från bloggerskan.  2010-03-30 | 12:54:46
 • profanum_vulgus säger:

  Anders S:

  Jag vet inte vad du menar med aggressiva kommentarer. Men det hon fått kritik för är att hon låtit hotfulla och barnsliga kommentarer från andra stå kvar utan att radera dem snabbt nog, samt att hon spridit rykten t.ex. att hon skrivit om att den ena flickan och hennes far haft en för kärvänlig relation. De totalt utvecklingsstörda kommentarerna kommer från flashbackdrägget som startade en egen blogg.  Fullt Navn:

  Om den går som ett flashbacktroll, låter som ett flashbacktroll och ser ut som ett flashbacktroll då?  Gunilla Englund:

  Ja, jag reagerade också på att hon skrivit tidigare att hon blockat den och den. Men framförallt att hon LÅTSAS som att hon missförstår mitt inlägg som hon citerar, vi har diskuterat EXAKT samma sak i tiotals inlägg på hennes blogg. Kanske blev hon rädd när hon bad mig bevisa vad hon ljugit om och fick bråttom att blocka mig.

  Jag håller dock fast vid att Catta i stort är en vettig människa men att hon hamnat i dåligt sällskap i det här fallet.

  2010-03-30 | 13:01:22
 • Lilla My säger:

  Daddy  Stå på dig.

  Jag vet inte vad som är rätt eller fel i våldtäktsfallet, men anser att det är bra att det undersöks om alla få en rättvis prövning i domstolarna.

  Vet att det inte alltid är så, så fortsätt du med undersökandet.  Hoppas att sanningen kommer fram till slut.  Tar inte ställning för pojken eller flickan i det här fallet eftersom jag inte är insatt.

  Anser dock att Daddy har sin fulla rätt att ha en åsikt och vara skeptisk till förfarandet i domstolarna.  Ni som slänger ur er påhopp, hot, fula ord mm..

  Lägg ner!

  Det blir inte bättre av det.

  2010-03-30 | 13:04:32
 • David säger:

  Susanna:  Jag vet inte hur din personliga hygien är men de flesta tjejer jag känner byter trosor varje dag. Så du menar att det finns bevis för att tjejen har haft sex samma dag med någon annan? Eller har någon släkting till Dennis stått och onanerat hennes trosor? Har du inget bevis om att hon haft sex med andra så håll tyst. Som du mycket väl vet så startade ryktesspridningen på nätet långt innan Dennis hade varit på rättegång. Vi bilddagböcker mm.  2010-03-30 | 13:10:49
 • profanum_vulgus säger:

  David:

  Finns det bevis för att trosorna är använda just den dagen? Finns det något bevis för att hon INTE haft sex med någon annan den dagen eller någon annan dag som trosorna kan ha använts?

  Varför skulle det vara en släkting till killen? 1-10% av befolkningen är inte släkt med honom.

  2010-03-30 | 13:17:36
 • susanna svensson säger:

  Dna provet var kontanimerat dvs nedsmutsat som ex tillåts inte kontanimerade dna prov som bevisning överhuvudtaget som bevisning i en hel del delstater i USA. Kan mycket väl finnas spår från dna från flickans familjemedlemmar när trosorna förvarats i en tvättkorg i flera dar det har givetvis ingetsom hellst med flickans hygien att göra. Om flickan överhuvudtaget inte fått frågan om eventuellt frivilligt sex under dagen är det ytterligare ett ex på slarvig polisutredning.

  2010-03-30 | 13:18:49
 • profanum_vulgus säger:

  Susanna:

  Läs rättsfallet NJA 1996 s. 176, förutom helt utvecklingsstörda domar i tingsrätt och hovrätt så är det intressant beträffande DNA, häng med på att det görs nya undersökningar inför varje rättegång.

  2010-03-30 | 13:29:08
 • Fullt Navn säger:

  @ alla rättshaverister  har detta dna något att göra med det faktum att grabben erkännt?

  2010-03-30 | 13:29:56
 • rotve säger:

  "Vi har uppmärksammat att det skrivits om oss i detta inlägg, och vill med detta förtydliga att vi inte står bakom inlägget eller att vi tagit ett ställningtagande på något sätt. Vi har därför beslutat att helt ta bort annonseringen.  MVH Halens  Read more: http://daddys.blogg.se/2010/march/utkast-mars-30-2010.html#comment#ixzz0jessN4JI

  Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

  "  SVAR: Bra beslut. Allt fler inser vilken sjuk sörja av hatiska rättshaverister detta blivit. Vem vill förknippas med en bunt galningar som tror att två av varandra oberoende flickor ljuger om att de våldtagits, trots att det slagits fast i fyra rättsinstanser att våldtäkerna skett.

  2010-03-30 | 13:30:04
 • rotve säger:

  "har detta dna något att göra med det faktum att grabben erkännt"  SVAR: Daddy & company anser sig ha bevis att grabben blev skrämd att erkänna fast han inte är skyldig. Detta har han då hört från våldtäktsmannens mamma och föräldrar.

  2010-03-30 | 13:31:45
 • Fullt Navn säger:

  @ alla rättshaverister  en grabb har blivit anklagad för voldtäckter. han erkänner och bevisningen styrker det grabben berättar. han blir dömd och straffad för sina illgärningar. vad är problemet?

  2010-03-30 | 13:32:41
 • Hmm säger:

  profanum_vulgus: Suck!

  2010-03-30 | 13:32:48
 • rotve säger:

  Klara skrev "tagit ett ställningstagande. Att det är fel att flickan hängdes ut förstår vi alla, men det gör det inte rätt att neka pojken en rättvis prövning"  SVAR: Har inte pojken fått en rättvis prövning? Hans sak har prövats i 4 rättsinstanser. Alla i hans omgivning har stöttat honom. Vari ligger att han inte fått en rättvis prövning, Klara?

  2010-03-30 | 13:33:38
 • profanum_vulgus säger:

  Fullt Navn:

  Nej det är olika fall.  Rotve:

  Vilka två av varandra oberoende flickor?

  Men det kanske är samma personer som tror att Allmänläkaren, Obducenten, Quick m.fl. är oskyldiga trots att det slagits fast i BETYDLIGT fler rättsinstanser (som dessutom varit oberoende av varandra och inte som här samma domare i två av dem) att de inte skulle vara oskyldiga.

  Eller snarare, de som förstod detta redan innan media fattade det tio år senare.

  2010-03-30 | 13:34:42
 • David säger:

  P_V  Det får du fråga Susanna hon vet ju om flickan har haft eventuellt frivilligt sex. Framgår inte av FUP om hon har det. Men det är säkert någon i Maritas bekantskapskrets som vet.  Susanna:  Vissa delstater i USa har lägre krav på antalet punkter som ska vara överenstämma vid ett fingeravtryck. Vad har det med saken att göra??

  2010-03-30 | 13:35:07
 • rotve säger:

  Varken Styckmords- eller Quick-fallet har väl minsta likhet med detta fall?

  2010-03-30 | 13:37:30
 • profanum_vulgus säger:

  Hmm:

  ja.  rotve:

  Men du vet bättre, falska erkännanden finns väl inte?

  Allmänläkaren och Obducenten har fått sin sak prövad i 14 instanser, Quick har fått sin sak prövad i 6 instanser.

  2010-03-30 | 13:37:30
 • rotve säger:

  Jag ser fortfarande inte likheterna mellan fallen.

  2010-03-30 | 13:38:14
 • Fullt Navn säger:

  @ profanum_vulgus  du fortsätter att nämna allmänläkaren, obducenten och quick ..vad har de att göra med att joakim "inte märkt" att hans dotter "lekt" hans snopp? hur är de fallen kopplade till de voldtäckter grabben erkännt och dömts för?

  2010-03-30 | 13:40:20
 • profanum_vulgus säger:

  Rotve:

  Jodå, att man drar fram antalet rättsprövningar som ett bevis för skuld är något som förenar dem. Men fyra är ju ganska pinsamt i sammanhanget.  David:

  Så man har inte ens frågat henne? Snacka om försumlig utredning. Framgick något av det andra som krävs för att värdera DNA-beviset, t.ex. när trosorna användes och om andra som kan ha lämnat DNA på trosorna testats?  Är du ens allvarlig?

  2010-03-30 | 13:41:05
 • profanum_vulgus säger:

  Rotve:

  Nej klart att du inte gör, för du använder ju argument som du själv inte tror på. För att det ska gå ihop måste du förneka likheterna. Så applicera nu ditt argument "4 rättsprövningar kan inte alla ha fel" på Quick, hur funkade det argumentet då?  Fullt Navn:

  Du har fattat att det är hans dotter som förhörs och inte han själv va??

  Vilka våldtäkter grabben erkänt?

  Du verkar inte veta ens det man kan läsa sig till av aftonbladets rubriker, vafan är då ditt intresse av att diskutera?

  2010-03-30 | 13:44:37
 • Anders säger:

  @profanum_vulgus  Du skriver, att Oskars mor har "fått kritik för ... att hon spridit rykten t.ex. att hon skrivit om att den ena flickan och hennes far haft en för kärvänlig relation".  Somliga (kanske t.o.m. de flesta) anser, att sådan ryktesspridning är både osmaklig och klandervärd.

  2010-03-30 | 13:47:45
 • Fullt Navn säger:

  @ profanum_vulgus - helt riktigt, hans dotter som förhörs och det är hon som berättar att hon "leker" med hans snopp och att han "inte märker något"  vad är det jag inte vet av det man kan läsa sig till av aftonbladets rubriker? jag tittade just på deras sida och fann igentligen inget som hadde med er rättshaverister att göra? kanske jag skulle skrollat riktigt långt ner?

  2010-03-30 | 13:48:40
 • rotve säger:

  Visst kan en domstol döma fel, men runt Dennis domar fanns inga av de oklarheter eller mediadrev som kokade runt Quick och styckmordsrättegången. Bilden är mycket klar, och det finns inga fakta som pekar på att Dennis inte är en sexualförbrytare.

  2010-03-30 | 13:52:47
 • David säger:

  P_V  Undrar du om jag är seriös. hahah ;) komiker där.

  Du som försöker dra paralleller mellan varenda rättsfall i Sverige och Thomas Quick. Där nånstans försvann din seriositet. Du vet inte ens om de har frågat henne. För i den versionen av FUP som jag har sett FUP så finns det ingen direkt utskrift av förhöret, bara en sammanfattning. För du har väl läst igenom FUP. Finns mycket intressanta saker där vettu. tex sms trafiken från dagarna efter. Där Dennis medger att han varit i Omklädningsrummet med Flickan och gjort något?? typ taffsat. Men enligt förhörsprotokollet har han inte ens varit inärheten?? Läs på lilla gubben!!!!

  2010-03-30 | 13:55:31
 • profanum_vulgus säger:

  Anders:

  Visst är det det, hurså?  rotve:

  Tja, förutom att det inte går att bevisa att han skulle vara det då. Men sedan är det klart att bara fall som omgärdas av mediedrev får stor uppmärksamhet om det kommer fram nytt. Läs JK:s rättssäkerhetsprojekt då så får du 9 exempel. Eller så kan vi ta Kaj Linna och Veija Borg, helt okända fall till det blev känt att de var oskyldiga.  Men varför använder du argumentet "fyra domar" om du inte tror på det själv?

  2010-03-30 | 13:57:26
 • Fullt Navn säger:

  @ David - BURN!! xD

  2010-03-30 | 13:58:28
 • profanum_vulgus säger:

  David:

  Nej som jag skrivit 100 gånger så har jag inte läst FU:n.  Visst är det jobbigt att komma med argument om rättssystemets ofelbarhet och sedan påminnas om Quick?

  2010-03-30 | 13:59:30
 • Fullt Navn säger:

  @profanum_vulgus - vad quick med joakim eller grabbens voldtäckter att göra? och detta med argument hörrö ..du har ju inte argrumenterat alls igentligen... du blaffrar ju bara ur dig en massa synpunkter, dina egena och andras.

  2010-03-30 | 14:02:43
 • Bryt säger:

  Har du inte läst FUPen vet du ju inte vad du diskuterar en gång, PV.

  2010-03-30 | 14:03:24
  Bloggadress: http://psykbryt.com
 • rotve säger:

  "Tja, förutom att det inte går att bevisa att han skulle vara det då."  Uppenbarligen går det att bevisa, enligt domstolarna.  Anser du att de har fel får du gärna presentera fakta som du vet. Dock helst inte hörsägen vidarebefidrad till dig från gärningsmannens kompisar eller mamma.

  2010-03-30 | 14:03:46
 • Klara säger:

  rotve: om där finns tvetydigheter hur pojkens försvar har hanterats ska det kunna prövas. Det har inget med om han är skyldig eller inte. Det har egentligen inget att göra med pojken i sig. Det har att göra att vi, medborgare, ska kunna lita på rättsväsendet. Ingen ska dömas på slarv. Även om det i slutändan kanske blir rätt så är det inte sådana domstolar som jag vill ha. Inte du heller, förmodar jag. Ingen ska heller hindras från att begära prövning bara för den allmänna opinionen inte tycker att så behövs. Att ifrågasätta sitt domslut är inte heller detsamma som att baktala någon.Det är inte så att flickornas sida äger ensamrätt till bevisen i fallet. Inte heller är de människor som sitter och dömer eller de som ska försvara ofelbara, därför måste de kunna granskas. Det hjälper inte att bara tycka att "det är ändå rätt åt han". Det kan kännas läskigt och obekvämt för de som så gärna vill att världen ska vara enkel och fix och färdig - men vi MÅSTE kunna granska och ifrågasätta även domstolar. Det är för din skull också, rotve.

  2010-03-30 | 14:03:51
 • rotve säger:

  Jag tänker inte kommentera något Klara skriver efter att ha läst hennes tidigare inlägg i tråden.  Visst handlar det om skuldfrågan, om man antyder att våldtäktsmannen Dennis är oskyldig och därmed antyder att två flickor som inte ens känner varandra ljuger, trots att de fått sina liv förstörda av det och inga fördelar.  Påstå inte att domarna inte stämmer om ni inte har NYA FAKTA som kan bevisa detta. Men ingen av er foliehattar har ju nya fakta, eller fakta som motbevisar bevisen? Är det så svårt att förstå? Vill ni motbevisa domarna så bör ni ha något på fötterna.

  2010-03-30 | 14:08:06
 • Fullt Navn säger:

  @ Klara och rättshaveristerna - nu ska vi se ..vem bryr sig om grabben klagar och gnäller? det som skapar problem är att ni rättshaverister klagar och gnäller! vad har ni med dommarna mot honom att göra? igentligen?

  2010-03-30 | 14:10:59
 • Flashback-drägg säger:

  @profanum_vulgus: app app app! Vi har fortfarande inte gjort ett jävla skit, det har funnits folk bland kommentaren på Cattas blogg som även jag mailat och bett dom taggat ner sig, inte för att jag på allvar bryr mig om en dömd våldtäktsman men för att killen bara är pojkspoling som har massa chanser på sig att ändra sitt beteende.  Även catta har ju get reprimander till folk som svävar utanför ämnet totalt. T.ex den figuren som startade friax.wordpressblablabla.  Att det var nån nök som tog Maritas namn och skrev med capslock tror jag även de mest korkade i denna historia förstod att det var ironiska och påhittade. Allt det där med lådvin, allmänt hjärnsläpp och gormningar.  Men även det blev fixat av Catta så fort hon rensade bland annat skit.  En sak som har fungerat på Cattas blogg är ju att det har modererats så bra, Susanna, Gunilla och Marita har varit inne och tjattrat och deras kommentarer fick stå kvar. Gick däremot flashback-drägget in med en seriös fråga på FriaX på Facebook så blev det snabbt borttaget.  Där tror jag fel nr #1 började för Fria X kampanjen. Dom tystade ner alla öppna kommentarer som dom ansåg vad för kritiska. Dom har all rätt att göra detta då det är deras grupp, men det var därför diskussionen fortsatte på andra bloggar och forum där Fria X moderatorerna inte hade något inflytande.  Hade dom bara svarat på frågorna och kritiken direkt på deras blogg samt FB-sida så hade detta ALDRIG behövt hända.  Mina ståndpunkter har varit.  #1 Ta bort allt dravel om flickorna (T.ex det som jag antar Marita skrivit om att en av tjejerna tros ha ett sexuellt förhållande med sin pappa) (Detta ansvar låg på Alexander, Susanna, Gunilla, Fredrik och Marita)  #2 Ta bort alla länkar som finns på FB-gruppen som leder till inlägg och artiklar som uppenbarligen skall underminera tjejernas trovärdighet för de ger inget. Det fortsätter bara smutskastningen och mobbningen av tjejerna. (Detta ansvar låg på Alexander, Susanna, Gunilla, Fredrik och Marita)  #3 Ta bort bilderna och namnet på Oskar för det skadar bara honom inte er (FB-Gruppen) All publicitet om våldtäkt är dålig publicitet, även om det skulle visa sig att han fick resning och van målet. Men Marita var sträng här. Alexander är vuxen och får ta eget ansvar, Dennis är hennes son och hon gör allt för honom. Detta ansvaret ligger helt och hållet på Mamman eftersom det är hon som har vårdnaden om sitt barn som hon hängde ut..  #4 Ta bort alla illasinnade inlägg om tjejerna (Detta ansvar låg på Alexander, Susanna, Gunilla, Fredrik och Marita)  Vilket till slut gjordes innan hela skiten stängdes ner.  2010-03-30 | 14:14:01
 • Daddy säger:

  Fullt Navn

  Ditt IP är registrerat, blockat och jag kommer att lämna in en begäran om prövning för att få ut din identitet då du framför falska brottsanklagelser mot mig. Sist jag kollade var det förbjudet enligt svensk lag, men chanserna är ju ändå små iofs. Men det kunde ju vara intressant att få det prövat ändå.

  2010-03-30 | 14:17:33
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Fullt Navn säger:

  @ Flashback-drägg - hear, hear

  2010-03-30 | 14:18:05
 • Madde säger:

  Bra Jocke så vi slipper läsa mer av den papegojan.

  2010-03-30 | 14:23:31
 • Ajax4life säger:

  188.126.80.241  Där har du mitt IP ifall jag skulle trampa på nån av dina ömma tår.  2010-03-30 | 14:35:40
 • Madde säger:

  Skulle det hjälpa menar du med en anonymitetstjänst dvs Portline Ajax?  Du är rolig du fnissar

  2010-03-30 | 14:38:52
 • Vera säger:

  Stackars pojken nu ska han för evig kopplas ihop med Thomas Quick också. Som om det inte räckte som det var.  2010-03-30 | 14:39:53
 • Maria säger:

  Jocke, känner du till varför Newsmill har gått in och stängt kommentarstråden på din artikel där?

  2010-03-30 | 14:42:29
 • Ajax4life säger:

  @Madde  Klart man använder det, blev ju livrädd av att läsa era kommentarer och inlägg hur det står till med vårat samhälle och rättvisa...eller hur.

  2010-03-30 | 14:42:39
 • Madde säger:

  Äh, det tror jag inte Ajax.

  Skulle du skaffat den tjänsten enbart för kommentarer på denna blogg?  Vem är det som är så farlig?  Inte jag i varje fall, det kan jag lova.  Däremot ser jag din provokation och det skulle ju kunna vara anledningen till en anonym tjänst.  Skrattar lite fortfarande över ditt lilla tilltag med att lämna ut din anonyma identitet :)

  2010-03-30 | 14:48:26
 • Daddy säger:

  Undrar om det är en tillfällighet att så många olika kommentatorer börjar sina kommentarer med exempelvis  @madde och @daddys och @hit och @dit?  Många olika nick samma profana idioti?  Det går inte att skydda sig mot detta idiotiaska dravel tyvärr. Inte utan att sätta totalmoderering på hela bloggen. Jag vill dock att dessa kretiner skall blottas i all sin förkrympta och tragiska snöplighet. Då är ideliga slag under bältet tyvärr något man får stå ut med.

  2010-03-30 | 14:49:55
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Klara säger:

  rotve: det är ok, rotve :-) helt upp till dig. No bad feelings from me.  Och ...Ni hittar knappast felen (eller sanningarna) i skvaller eller i vad den ena eller andra gjorde på nätet (och när), fullt förståeligt men kontraproduktivt för saken. Och då vänder jag mig till BÅDA sidor. Ligger felen/sanningen i METODERNA som användes i FU, rättegång, polisförhör, försvar etc. så måste det utredas i rätt instans. Inte på nätet. Det är inte gemene mans rätt att vara hobbydomare. Men det är ALLAS vår skyldighet att försäkra oss om att mänskliga rättigheter gäller - för alla - i vårt land (hur skrämmande det än är). Det är väl det Daddy gör.

  2010-03-30 | 15:03:03
 • Klara säger:

  rotve: det är ok, rotve :-) helt upp till dig. No bad feelings from me.  Och ...Ni hittar knappast felen (eller sanningarna) i skvaller eller i vad den ena eller andra gjorde på nätet (och när), fullt förståeligt men kontraproduktivt för saken. Och då vänder jag mig till BÅDA sidor. Ligger felen/sanningen i METODERNA som användes i FU, rättegång, polisförhör, försvar etc. så måste det utredas i rätt instans. Inte på nätet. Det är inte gemene mans rätt att vara hobbydomare. Men det är ALLAS vår skyldighet att försäkra oss om att mänskliga rättigheter gäller - för alla - i vårt land (hur skrämmande det än är). Det är väl det Daddy gör.

  2010-03-30 | 15:03:32
 • Fullt Navn säger:

  @ joakim - ja ghar inte anklagat dig før någonting hörrö ..jag har bara återgett något som står i "polisförhör med min dotter" föresten ^^ vad har jag før ip nu då?  @ madde - fail

  2010-03-30 | 15:03:52
 • KiaW säger:

  PV:

  Varför ljuger du om saker som är så lätta att kolla upp?

  Att uppmana folk att INTE fortsätta skriva killens namn och förklara varför man INTE ska göra det för att du sen ska komma och säga att man gjort tvärt om....suck!  Sen en sak till:

  Du har från dag ett vetat att killen inte fått rättvis prövning, detta utan att ha läst domarna eller förundersökning.

  Du visste att han var oskyldigt dömd därför att Catta tog upp fallet. Bättre argument än så hade du inte...  2010-03-30 | 15:04:21
 • Ajax4life säger:

  @Madde  Glad att jag kunde få dig att skratta :)

  2010-03-30 | 15:04:35
 • Fullt Navn säger:

  @ joakim - är du säker på att du har "mitt" ip

  2010-03-30 | 15:05:27
 • Fullt Navn säger:

  @ rättshaveristerna - brb ..var så säkra... ni roar mig ^^

  2010-03-30 | 15:09:20
 • profanum_vulgus säger:

  Flashback-drägg:

  Jag fattar inte vad du tror att du går i polemik mot. Jag har inte klandrat Cattas moderering, tvärtom, däremot låtsas hon ju missförstå det. Men det är bara på låtsas som du också förstår. Jag har däremot klandrat både förtalet av tjejerna och modereringen hos friaX-grupperna.  Att andra skrivit i mammans namn har inte alls alla förstått, kolla ovan så ser du folk som säger: "Han är ju dömd alltså är han skyldig, nej alla som är dömda är inte skyldiga, men han är ju dömd så han är skyldig osv osv" Tror du att det är folk som kan torka sig i röven själva? Tror du att de fattar när nån kapar ett nick?  Det som är JÄVLIGT intressant är hur debatten vände med uppdrag granskning, innan dess diskuterade folk och var upprörda, efter uppdrag granskning så blir folk förbannade för att man vill diskutera. Det gäller av någon anledning även de som diskuterade saken före uppdrag granskning.

  2010-03-30 | 15:10:25
 • profanum_vulgus säger:

  KiaW:

  Nu ljuger du igen, det är också lätt att kontrollera. Catta skriver ju själv ett inlägg om att killen DÄREFTER ska kallas X på hennes blogg. Detta strax efter en lång debatt om huruvida det är SAMMA SAK och DUBBELMORAL att hänga ut honom medan man är emot att snacka skit om anonyma flickor. Märk väl att jag var ensam om att vara emot uthängandet av killen tills Catta vände.

  Du var en av de som förespråkade att han skulle hängas ut just för att google-träffar från eventuella framtida arbetsgivare skulle ge negativa uppgifter om honom.

  För ett par dagar fanns bara två inlägg kvar i diskussionen om hans jobbsökande, en från mig till dig och en från Catta till mig.  Tvärtom så trodde jag att han var skyldig JUST FÖR att det var Catta som skrev om det. Det var sen när ni som argumenterade för hans skuld inte kunde hålla er till sanningen som jag vände.

  Normalt sett får inte folk rättssäkra prövningar i Sverige.

  2010-03-30 | 15:16:17
 • David säger:

  P_V  Hur vet du om han är skyldig eller oskyldig. Du har ju inte läst några domar eller FUP?  2010-03-30 | 15:18:04
 • 87.96.189.170 säger:

  Så nu avslöjas det att Best Western Hotels och Haléns ingår i den statsfeministiska konspirationen som utsett daddy som sitt primära mål.  Vart är världen på väg?

  2010-03-30 | 15:19:26
 • Ajax4life säger:

  Listan kommer nog att bli större..

  2010-03-30 | 15:26:01
 • Tips från coachen säger:

  Daddy:

  Efter att ha sluppit att praktisera på UG har du nu möjliget till ett sommarvikariat som skulle passa en person med din breda kompetens. DI söker en ledarskribent/debattredaktör med grundläggande kunskaper i ekonomi och ett brett samhällsintresse. Det borde passa dig som hand i handske!

  2010-03-30 | 15:27:04
 • profanum_vulgus säger:

  David:

  Jag har inte påstått att jag vet det.  Men en sak vet jag, alla som är säkra på hans skuld har det gemensamt att de inte ens kan läsa och förstå kortare texter på enkel svenska. De tror t.ex. att "jag har inte läst förundersökningen, jag utgår från vad de som tror att han är skyldig presenterar" betyder "Jag har läst förundersökningen" (Eller FUP som de tror att det heter efter att ha läst på flashback) eller om jag skriver "jag trodde att han var skyldig men nu sedan jag tagit del av bevisningen MOT honom så tror jag att han är oskyldig" så tror de att det betyder "Jag vet att han är oskyldig".  Som sagt, det förvånar mig om ni torkar er själva i röven.

  2010-03-30 | 15:30:33
 • Hordaland säger:

  Bergen, en fin fiske stad med ett av världens mest ledande fartygsmotorstillverkare.  Många svenskar arbetar där. Tydligen är vissa rätt stora idioter där med, men förmodligen enbart kortvariga i den kommunen.

  2010-03-30 | 15:36:06
 • profanum_vulgus säger:

  David:

  ... ja iaf om det är med papper.

  2010-03-30 | 15:36:52
 • 87.96.189.170 säger:

  Hög nivå på den kommentaren pv!

  2010-03-30 | 15:42:52
 • David säger:

  P_V  Förundersökningsprotokoll, folk lär förkorta det FUP fel eller rätt har mindre betydelse.  Säker kan ingen vara, men det kan ju ha den åsikten att tingsrätt/hovrätt gjort en korrekt bedömning av det materialet som de har fått. Har man inte läst igenom det så blir det ju en aning svårare att påstå motsatsen. Att ta del av material är väl förutsättningen för att ha en åsikt. Alla kan ju inte vara "anonyma sakkunniga i bevisvärdering"  2010-03-30 | 15:52:19
 • KiaW säger:

  PV:

  Mamman och anhang har diskuterat med Catta och mej, då användes killens förnamn. Varken Catta eller jag använde hans namn för att han skulle kunna sökas, därewmot togs det upp och debatterades om vad killen blir utsatt för varje gång hans namn användes, vilket resulterade i att Catta satte upp förbud mot användandet av killens namn. Allt detta går att följa på bloggen, och det vet du om.  Nu påstår du att jag talade för att hänga ut killen, återigen det är en kontrollerbar sak.

  Jag berättade att någon på FB uppnmanat att man skulle göra så och att jag avrådde.

  Jag förklarade för mamman vilken sits hon försatt sin son i när hon publicerade hans namn, personnummer och adress tillsammans med hans våldtäktsdomar, att det innebär att folk på olika ställen på nätet kommer att använda de uppgifter hon tillhandahållit i allt annat än fördelaktiga sammanhang.

  Detta var i diskussion direkt med mamman.  Att du ljuger återigen om ditt ställningstagande när även detta är kontrollerbart, dina inlägg finns innan jag eller någon annan som läst förundersökningen dök upp...  Sen säger du om och om igen att folk ska ha ljugit i när de beskriver sina uppfattningar om fallet, vilket för mej är ytterst märkligt.

  Hur kan man beslå någon med lögn utan att jämföra det man säger med fakta? Du själv har inteläst FUP, trots det vet du att man ljuger när man beskriver sin uppfattning.  Att Daddy har presenterat "fakta" på bloggen som vid kontroll mot kontrollerbar fakta visar sig inte vara fakta utan rena felaktigheter utan att du säger ett pip om det är ytterst märkligt.  Nå, såvida det inte fortsätter skrivas lögner om mej så är jag färdig, jag har fått sagt mitt.

  2010-03-30 | 16:02:20
 • Fullt Navn säger:

  @ joakim - brrr ..du är i hälarna på mig...

  2010-03-30 | 16:02:56
 • profanum_vulgus säger:

  David:

  Domstolen tar inte del av förundersökningen.  KiaW:

  Ja Catta motiverade inte användandet av namnet så, men det gjorde du och flera andra. Catta ändrade reglerna efter att jag påtalat att det var minst lika illa som det förtal av tjejerna som hon klagat på. Du ansåg inte det.  Ändå var det du som var först på flashback med namn, näst först med killens namn samt först och ensam om att lägga ut tjejernas namn.  Ja, inlägg där jag frågar om bevisningen ja.  jag har ju kollat upp de bevis som presenteras. Men oftast räcker det med att fråga, som dina påståenden om att anklagelse och erkännande stämmer EXAKT. Då räckte det med att ställa några korta frågor så erkände du snabbt att de skilde på de mest övergripande punkterna. Du gick då över till att ljuga om möjlighet att känna till det mm mm.  Vad av det Daddy påstått är fel?  Jag ljuger aldrig.

  2010-03-30 | 16:09:15
 • David säger:

  P_V  Förundersökningen ingår inte i åklagarens sakframställan?

  2010-03-30 | 16:21:57
 • Kiaw säger:

  PV:

  Nej du nu har du nog slagit i huvudet!

  Tråden på Flashback startade i december där för, efternam och adressen till killen befann sig publicerades och länkades till av killens bror och mamma.  Jag har aldrig talat för användandet av killens namn, jag var den som avrådde och försökte få mamman att förstå vad hon utsatte honom för.  Jag har aldrig lagt ut flickornas namn då jag inte kände till dem, de var censurerade i FUP av tingsrätten då de är skyddade av sekretesslagen.

  Mamman publicerade dock dokument innehållandes ena flickans namn, ett dokument jag aldrig har länkat till.

  En av FD-gruppens admins outar samma flicka i ett inlägg på fb.  Du vet mycket väl allt detta, jag har gång på gång talat om att det jag säger går att kontrollera på fb.  Vad Daddy påstått har jag skrivit i kommentarerna under hans första inlägg om detta, även Susanna Svensson påtalar sakfel i det han presenterar som fakta som UG glömde.

  2010-03-30 | 16:23:22
 • profanum_vulgus säger:

  David:

  Nej, men delvis tvärtom.  KiaW:

  Jag vet mycket väl ja.

  2010-03-30 | 16:29:37
 • flashback drägg. säger:

  Var hittar man daddys fup, hade vart kul att läsa?.  Även detta att annonsörena drar sig ur var väntat, man vill ju inte bli ihopa föst med de som hänger med admins från fria x fb gruppen. Nej daddy tar inte ställning men han skriver på insamlings lista på att fria, är homie med gunilla susanna och marita. Pv snackade om dåligt umgänge, här har ni nog internets sämsta kombo... enl min mening. Hur ska det gå när daddy söker jobb, den som anställer använder med 99% säkerhet internet och ser detta tillsammans med the ultimate kombo gunilla osv osv. Bra skrivet puss puss slickedi slick. Haha jag är så road över detta. Alla idioter som hänger ut sig själva på internet, sedan drar ner sig själva i smutsen. Jävla cirkus

  2010-03-30 | 17:04:30
 • Mian säger:

  @ Daddy; "jag kommer att lämna in en begäran om prövning för att få ut din identitet då du framför falska brottsanklagelser mot mig"  Oj, där for det en stor sten genom glashuset. Här sitter ni och anklagar inte bara en, utan två tjejer för att ha gjort sig skyldiga till "falska brottsanklagelser" då de anmält pojken för våldtäkt. Då rätten slagit fast att flickorna har blivit utsatta för våldtäkt så gör ni er skyldiga till samma sak som du anser att FullNavn gör.  Jag förstår din frustration över FullNavns kommentarer, men du visar ju bara med din egen kommentar att du anser att det är okej att kasta spott och spe åt ett håll, men ve om det vänder åt det andra hållet.  Personliga påhopp kan aldrig rättfärdigas, men vågskålen ska alltid vägas lika för alla. Jag trodde att du var noga med att allt ska gå rätt till. Så hur kan man ge tillåtelse att anklaga vissa personer för olika saker medan andra personer ska ses som okränkbara?  Jag förstår att du inte vill ha såna obehagliga kommentarer i bloggen och jag menar inte att du inte har rätt att försvara dig. Men det är skrämmande att du anser det ok och ger din tillåtelse att man kommer med falska anklagelser gällande de två flickorna eftersom du själv är inne på samma spår.  Det blir inte förtroendegivande eller seriös förmedling av vad du anser dig ha att berätta i din blog när du så att säga blir domare i dina egna rättegångar. Enögt, enkelspårigt och med en rejäl slagsida är mer de intryck man får av din syn på rättvisa.  Man får en bitter smak av dubbelmoral och hyckleri när personer säger sig vara noga med att lagar och paragrafer ska följas - att rätt ska vara rätt - men bara om det gynnar dem själva...

  2010-03-30 | 17:12:18
 • Anonym säger:

  flaschback drägg:

  Du kan inte vara någon annan än Mats dvs Ibis99.

  SUCK!

  2010-03-30 | 17:13:16
 • Niklas säger:

  @Daddy(s):

  Begära ut uppgifter om IP-numret?

  Såvida du inte tänker åberopa IPRED och hävda att ett upphovsrättsbrott begåtts kan du glömma sånt. Att få ut uppgifter från en operatör kräver att du är polis och att brottet i fråga ger ett högre straff än böter. Som "journalist" borde du naturligtvis veta det. Men det gör du ju inte förstås.

  2010-03-30 | 17:20:28
 • NN säger:

  Men jösses, varför fortsätter ni att skriva till/fråga daddy? Han har ju redan deklarerat att han tycker ni är imbecilla och inte har för avsikt att svara. Han har några deputies som rabblar same ol' same ol'. Inget nytt under solen. Tänk att föräldrar kan ha så dåligt omdöme att man lägger ut identiteten på sina barn i dessa sammanhang, må inte vara brottsligt PV men djävligt omdömeslöst.  Så, sluta misskreditera barnen nu - ni är vuxna människor (hoppas jag).  Daddy har storhetsvansinne verkar det som och jag är inte ett dugg förvånad att Halens och Best Western drog öronen åt sig. Daddy borde skaffa ett jobb istället för att sitta och tigga på sin blogg.  Over and out som man säger over there  2010-03-30 | 17:39:56
 • profanum_vulgus säger:

  Mian:

  1. Det är väl ingen här som anklagat flickorna för något brott? Att inte se att bevisen räcker för att fastslå X betyder inte att de räcker för att fastslå Y. En enkel tankegång för de flesta, ett oöverstigligt hinder för de som är säkra på att killen är skyldig.  2. Flickorna är inte utpekade.

  2010-03-30 | 17:44:03
 • profanum_vulgus säger:

  NN har rätt, alla ni som är säkra på att vinden alltid blåser er rätt, sluta för guds skull att diskutera annars kan det hända att ni tänker en egen tanke.

  2010-03-30 | 17:46:04
 • Madde säger:

  Om du inte bytt åsikt på 10 år, ta tempen du kanske är död.

  2010-03-30 | 17:54:25
 • rotve säger:

  Det lustiga är att pudde-vulgaris och andra konspirationsteoretiker hittills inte klarat av att presentera några som helst nya fakta som kan visa på att domarna mot våldtäktsmannen Dennis Häggström är felaktiga. Jag tycker det är jättebra om man är kritisk om man har något på fötterna, men Pudde-vulgaris och anhang drivs inte av fakta eller logik utan av något sorts bittert konspirationstänkande som kört fast. Men jag läser gärna de fakta ni kan presentera som visar att Häggström är oskyldig till våldtäkterna.

  2010-03-30 | 17:57:25
 • Sven säger:

  Tror Daddy är en av de första som skulle kunna börja ta betalt för att läsa extramaterial. Det är ett starkt tecken på god journalistik när företag börjar plocka bort reklam.

  2010-03-30 | 18:05:42
 • Kate säger:

  Ha en bra dag!

  2010-03-30 | 18:13:32
  Bloggadress: http://blondafanskapet.blogg.se/
 • Bedrövad mamma igen.Än mer bedrövad än förut säger:

  Högmod kommer före fall.  Jag förstår att folk drar sig undan.

  Man vet aldrig vilken dag kommer att lägga en till högen av " den konspiratoriska skaran mot daddy och alla män i samhället"  I dagens inlägg hänger du ut och kritiserar och förminskar : Best western hotels, cattas bubbla, kerstin Weigl, Mia Eriksson , Liza marklund, Sara Ottosson,Mats Åberg och Advokatsamfundet.

  Kan ha glömt att ta med någon.  Vilka är dina motiv till att öppet hänga ut och kritisera dessa personer/företag i din blogg?  Genom din kritik så gör du ett outsagt antagande att du har rätt och alla andra har fel.  Jag vill fortfarande ha svar på varför du skriver felaktiga fakta gällande rättintyg.

  Din syn på det är jävligt skrämmande!

  Tänk om din dotter en dag hamnar i sådan sits att hon behöver ett rättsintyg. En läkare som är behörig skriver ett rättsintyg, men en medelålders okänd man skriver på internet att det är ogiltigt och inget din dotter kan ta med i någon bevisning, så din dotter är en förövare som falskanmält en kille.

  Kan du sätta dig in i detta med nyktra ögon?  Jag har motbevisat dig.

  Det är felaktigt! Rättsintyget är gällande.Jag har skickat länkar som styrker detta.

  Varför rättar du inte till eller erkänner ditt fel?

  Lag om rättsintyg i anledning av brott. SFS 2005:225.

  http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20050225.HTM  Jag vill även veta av vilken anledning du skriver "den påstådda våldtäkten".  Har du personligen haft kontakt med Ricky Ansell?  Eller är den fakta du skrivit i din blogg hämtad från friadennis hemsida?  2010-03-30 | 18:13:35
 • susanna svensson säger:

  En fråga till alla här inne oavsett vad ni anser i skuldfrågan angående aktuell pojke eller inte.  Vi kan väl vara överens om att hela denna soppa började på bilddagboken när vänner till den aktuelle pojken började skriva om fallet och anklaga flickorna för att ljuga.  Jag är av den personliga uppfattningen att detta aldrig skulle ha skett om polisutredningen skett på ett riktigt sätt om ex mamman på stranden kallats att vittna och att den svaga dna träffen även hade jämförst med andra personers dna som hennes trosor kunnat komma i kontakt med.  tidigare har det också gått att begära ut offentliga handlindlingar för att granska rättsfall, men med internet så går det så mycket snabbare och enklare eftersom att sådana läcker ut på nätet. Sådana här luckor upptäcks och cirkusen är i gång. Ungdomarna har gett sig på flickorna i stället för att kritisera polis, åklagare och domstol. Nått som det här fallet verkligen visar är att förundersökningarna måste bli bättre inga trådar kan lämnas hängande och domar måste bli mer välsskrivna så att det klart framgår varför domsolen tror på den ena sidan och inte den andra.  Jag har hela tiden jag engagerat mig i detta sagt att jag vet inte om pojken är skyldig eller inte det jag däremot vet är att förundersökningen och hela rättsprocessen har stora luckor. Det är även därför jag har skrivit på uppropet om en ny rättegång.  Tyvärr har bandinspelningarna från rätten tydligen raderats så där har man bara vittnemål från de som deltagist att utgå från.  I alla fall inte bara det här behövs bättre förundersökningar för att slippa sån här pajjkastning. Ett annat fall som det blev liknande diskussioner om var ju stureplansfallet i tingsrätten frikändes de och i den domen som var mycket välmotiverad framgick det klart och tydligt hur domstolen hade resonerat mot bakgrund av att fynden på brottsplatsen visade att tjejens berättelse inte stämde. I hovrättens dom dömdes de men tyvärr saknade jag någon som helst motiviering till hur de resonerat när de dömde trots att fynd på brottsplatsen inte stämde med tjejjens berättelse.  Att uppdraggranskning missat mycket i sin raportering när deras syfte med programmet var att ge exempel på näthat är uppenbart för hatet mot pojken missade de att ta med trots att de var fullt medvetna om det när de sände programmet

  2010-03-30 | 18:19:03
 • profanum_vulgus säger:

  rotve:

  Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det här så att folk på din nivå begriper det. Jag var nere på en femårings nivå förut, men nu senast så förklarade jag det så att min hund begrep det. Men jag gör ett sista försök då:  Varför skulle jag behöva presentera några nya fakta när ingen har presenterat några bevis som som håller för att hans skuld ska vara bevisad?  UTGÅNGSPUNKTEN är alltså att en person är oskyldig, sedan ska det bevisat utom rimliga tvivel (alltså utom rimliga tvivel för normalt begåvade människor) att personen ÄR skyldig.  En dom utgör bara ett dokument där några politiker och några politiskt tillsatta tjänstemän förklarar sin uppfattning av det som presenterats för dem. En dom är inget bevis för eller emot något.

  2010-03-30 | 18:19:45
 • profanum_vulgus säger:

  Bedrövad mamma:

  Inte fan kan du vara mamma till någon? Vad menar du med att rättsintyget är giltigt?

  2010-03-30 | 18:22:23
 • r säger:

  Det påstådda vittnet "mamman på stranden" - varifrån kommer informationen om detta?  Att förövaren och hans nära och kära i efterhand påstår saker "det finns visst bevis för.." "jag har alibi" betyder ju ingenting. De är part i målet.  Finns informationen om det vittne som skulle visa på Dennis Oskuld i förundersökningen eller hur har ni fått reda på det?

  2010-03-30 | 18:22:55
 • profanum_vulgus säger:

  r:

  Det finns i förundersökningen och diskuteras på ALLA ställen där fallet varit uppe före uppdrag granskning.

  2010-03-30 | 18:24:55
 • rotve säger:

  Puddus-Vulgaris: Anser du att bevisen inte håller är det upp till dig att lägga fram fakta om varför bevisen inte håller , varför de vittnen som finns skall anses opålitliga, varför flickorna ljuger, varför den tekniska bevisning som finns inte duger, och i klartext utreda alla eventuella andra omständigheter som gör att Dennis borde anses oskyldig.  Det är något som varken du eller Daddy lagt någon tid på. Istället sitter ni och ältar och klagar och hänvisar till overifierade påståendne om vittnen och alibin som jag antar kan referas till hörsägen från friadennisbloggen.  Upp till bevis.

  2010-03-30 | 18:26:08
 • profanum_vulgus säger:

  rotve:

  De flesta vittnen som finns är ju till killens fördel så det är väl du som ska bevisa varför folk ljuger?

  Dessutom så förklarade jag ju just utgångspunkten så att lopporna på min hund greppade frågan, du har fortfarande inte gjort det. Hur ska du då kunna förstå ett resonemang om värderingen av de enskilda bevisen?  Men jag har gjort allt det där flera gånger om. Ingen har dessutom hänvisat till några overifierade vittnen eller alibin.

  När det gäller fall ett så finns det ju t.ex. två vittnen som placerar killen på sibylla vid tiden för det påstådda brottet, flera vittnen som placerar honom icke på skolan, flera vittnen som placerar honom icke i närheten av toaletten. Det finns dessutom vittnen från tiden precis efter att flickan påstår att brottet skulle ha skett som vittnar om att tjejens öga är för irriterat för att det påstådda brottet ska ha skett nyss samt att hon inte kan ha tvättat av ansiktet som hon påstår.

  Så bevisa att de ljuger nu då.  Angående andra fallet så bygger nästan hela fallet på DNA-bevisning. DNA som kan ha kommit från killen eller 50 andra i samma skola, eller 5 000 andra i samma kommun återfanns på ett par trosor. Huruvida detta är målsägandens trosor, när de användes, vilkas DNA de kommit i kontakt med osv är inte utrett. Ingen av de personer som på annat sätt kan ha lämnat DNA-spåret är testade.  Men allt detta visste du ju om du är normalbegåvad och ägnat några minuter åt att läsa in dig på fallet, vilken av de förutsättningarna är det som inte stämmer på dig?

  2010-03-30 | 18:37:20
 • susanna svensson säger:

  Rotve det finns massor med luckor i bevisningen fallet har debbaterats i flera månader på olika forum du kan säker hitta de sakerna någon annan stans. ex är de tvittnen som inte hörts och dna som bara testas mot pojken och ex inte från de personer vars smutstvätt bevismaterialet har delat smutstvättskorg med.  Till slut blir det lite tjatit att upprepa samma sak gång på gång. en sak är i varje fall jag säker på hade ex de omständigheter jag tar upp ovan kommit fram i rätten är det möjligt att pojken dömts ändå för det är ett fall där det finns lika mycket som talar för skuld som för oskuld, men en sak är jag säker på och det är att hade inte dessa luckor funnits i rättsprocessen hade grabbens kompisar inte startat denna diskussion på bilddagboken där flickorna råkat illa ut.

  2010-03-30 | 18:42:20
 • Finn säger:

  profanum_vulgus; Talar du till Daddy? Han finner ju ingen anledning att svara på frågor eller diskutera så det måste det ju vara.

  2010-03-30 | 18:44:51
 • Anonym säger:

  Till profanum_vulgus  Om du läser fup så framkommer det flera ggr från flickan själv och "vittnena" att flickan INTE har tvättat sig i ansiktet med VATTEN, hon torkade med papper!

  Det här skitsnacket om att hon tvättat sig i ansiktet och sminkat om sig är lögner som kommer från Dennis & co, Ingen annan! Denna sk. fakta stod på fria dennis sida och kan inte återfinnas i Fup !  2010-03-30 | 18:46:03
 • Bedrövad mamma igen.Än mer bedrövad än förut säger:

  profanum_vulgus  Rättsintyget är gällande! Vem du och daddy inbillar er att ni är genom att försöka få detta till att vara ogiltigt vet jag inte.  Sedan om jag är mamma eller ej är ovidkommande och en ytterst obehaglig kommentar från din sida.  "Enligt förordningen (2005:1063)

  om rättsintyg med anledning av brott ska rättsintyg inhämtas från läkare vid en rättsmedicinsk

  avdelning inom Rättsmedicinalverket eller av

  *läkare som enligt avtal med verket har åtagit sig att

  utfärda sådana intyg.  Om det finns särskilda skäl får dock rättsintyg utfärdas av annan legitimerad

  läkare med tillräcklig kompetens.  Exempel på sådana skäl är att läkare vid Rättsmedicinalverket

  inte finns tillgänglig, eller att det krävs särskild kompetens för undersökningen, t.ex. i gynekologi

  eller ophtalmologi.*"  Källa: http://www.rmv.se/fileadmin/RMVFiles/pdf/utbildningsmaterial/kapitel_14_rattsmedicinsk_metodmanual.pdf  Lag om rättsintyg i anledning av brott. SFS 2005:225.

  http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20050225.HTM  Förordning om rättsintyg i anledning av brott. SFS 2005:1063.

  http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20051063.HTM  Rättsintyget är giltigt och gällande för domstol!

  Det går inte att avfärda.  2010-03-30 | 18:54:28
 • profanum_vulgus säger:

  :

  Jag har inte sagt något om att sminka om sig, hon var ju perfekt sminkad och ingen har påstått att hon sminkat om sig (mer troligt är att hon tvättat ansiktet på förmiddagen och sedan sminkat sig efter gympan, alltså innan det påstådda brottet)  Bedrövad mamma:

  Ja? Vad menar du med att det är gällande ?!?

  Vadå ogiltigt? Vad fan snackar du om?  Om du är ett barn som tror att bevis är antingen +1 eller -1 så är det en sak, men om du är vuxen så får du fan förklara vad du snackar om.  2010-03-30 | 18:59:38
 • Bryt säger:

  I FÖRUNDERSÖKNINGARNA framkommer bevisen, PV. Då är de inte delgivna dig i andra eller tredje hand, utan du får förmånen att själv bilda dig en uppfattning. Då det i dessa förundersökningar förekommer namn på den tilltalade(omaskade pga släktingarnas eget outande) länkar jag inte till den här. Den käre vulgäre profaniteten får själv använda sig av internets för att leta reda på den. Så tar vi semantiken i ett annat forum, tycker jag.  Du kan inte diskutera sakfrågan när du inte läst förundersökningarna utan går på andrahandsuppgifter, det får du ta och acceptera.

  2010-03-30 | 18:59:55
  Bloggadress: http://psykbryt.com
 • profanum_vulgus säger:

  bryt:

  Att utgå från alla bevis som talar emot killen räcker för mig. Att alla som tycker att de räcker för beviskravet är utvecklingsstörda räcker också för mig.

  2010-03-30 | 19:03:19
 • Bedrövad mamma igen.Än mer bedrövad än förut säger:

  profanum_vulgus .Jag tror att du är ett barn själv eftersom du inte kan ta till dig innebörden av vad jag skrev.  Joakim skriver i sin blogg:

  "I rättsintyget som för övrigt inte utfördes av en rättsläkare och därför inte kan kallas "rättsintyg" "  Det är i detta jag reagerar. Denna uppgift är felaktig.

  Rättsintygen är visst giltigt. Det framkommer tydligt i den text och via den länkar som jag bifogade i mitt förra inlägg.  Om något fortfarande är oklart så får jag hänvisa till din hund's loppor så kanske de kan förklara på ett sätt som du förstår.

  Ang. lopporna så kan jag varmt rekommendera Frontline Spot-On, tar bort den mesta ohyra......

  2010-03-30 | 19:08:03
 • profanum_vulgus säger:

  Bedrövad mamma:

  Vadå giltigt? Om det så skrevs av en tandläkare eller bilmekaniker så skulle det vara giltigt som bevis.  Sedan kan man tycka att RÄTTSintyg bör skrivas av RÄTTSläkare och att läkarintyg ska skrivas av läkare, men det är en bifråga eftersom rättsintyget inte ger något stöd för flickans uppgifter.

  Det har heller inget med ogiltigt eller giltigt att göra.

  2010-03-30 | 19:16:56
 • 87.96.189.170 säger:

  pv skriver:  "UTGÅNGSPUNKTEN är alltså att en person är oskyldig, sedan ska det bevisat utom rimliga tvivel (alltså utom rimliga tvivel för normalt begåvade människor) att personen ÄR skyldig."  Är det tingsrätt och hovrätt du menar som är de normalt begåvade människorna som ska förstå?

  Det är mao de som som inte förstått eftersom de faktiskt dömde killen.

  Du är inte blygsam!  Den här håller också hög klass:  "Inte fan kan du vara mamma till någon? Vad menar du med att rättsintyget är giltigt?"  Vad menar du med din fråga till personen som omöjligt kan ha fött några barn enligt ditt förmenande?

  Menar du att rättsintyget ogiltigt? Varför påstår du det?

  Har du problem att ta in skriftlig information eller tycker du inte att du behöver fakta innan du uttalar dig?

  Står du över sådana trivialiteter?  Hälsa hunden och den stackars krakens loppor btw. Det är väl snudd på djurmisshandel att låta en jycke gå med obehandlad loppinvasion.  2010-03-30 | 19:18:40
 • Bedrövad mamma igen.Än mer bedrövad än förut säger:

  profanum_vulgus  Du är fri att tycka vad du vill.  Men vad du är tycker om det så står det i lagen om rättsintyg.

  En läkare får lov att utfärda ett rättsintyg.  Kan du inte läsa eller rör det sig helt enkelt om att du anser att du och ditt tyckande står över vad lagen säger?  2010-03-30 | 19:28:31
 • Fullt Navn säger:

  *joakim ..du påstår att du skulle ha gjort en annmälan om oro för barn... i din smyginspelning "Samtal med lotta Anberg Socialtjänsten i Kungsbacka 090622" framgår det med all önskvärd tydlighet att du faktiskt inte gjort en sådan annmälan? så vad ska det vara? vad menar du igentligen?*

  2010-03-30 | 19:39:01
 • profanum_vulgus säger:

  IP-nummer:

  Ja vad tror du? Vilka är de 14 instanser som du anser har värderat bevisen fel i da Costa-fallet?  Jag menar att h*n inte kan vara gammal nog att ha ynglat av sig.

  "Menar du att rättsintyget är ogiltigt?" <--- Wafan, driver du med mig? Inte fan kan du lyckas använda ett tangentbord och vara så jävla korkad???  Bedrövad mamma:

  VA? Är du helt jävla kokt i skit?

  Hur fan kan en sådan jävla mängd dagcenter-elev hittat till samma blogg samtidigt?

  Läs igen och se om du fattar, gör du inte det så lova att du aldrig sprider dina gener.

  2010-03-30 | 19:39:26
 • profanum_vulgus säger:

  Fullt navn:

  Hur skulle det göra det? Dessutom framgår det ju av socialtjänstens yttrande till JO att han faktiskt gjort en sådan.

  2010-03-30 | 19:41:37
 • J säger:

  Men herregud....så otroligt korkad du är..fakta fel efter fakta fel...När ett brott anmäls så startas en förundersökning=brottsutredning dah...så försöker du även anmäla Sara till advokatsamfundet när hon inte ens är intagen där..pucko...vad ska dom göra åt det hade du tänkt?? Du kanske skulle läsa på lite om processrätt innnan du skriver så korkade saker så kanske du skulle förstå att du inte har något att komma med...

  2010-03-30 | 19:41:47
 • Fullt Navn säger:

  @ profanum_vulgus - lite väl bryskt där nu va ^^ ..du skriver ju faktiskt "vadå giltigt? (frågetecken)"

  2010-03-30 | 19:45:07
 • profanum_vulgus säger:

  J:

  Jag vet inget om vad som förevarit den där anmälan, men om du kan svenska så är ditt inlägg helt obegripligt.

  1. Det är alltså ett ombud som försökt få ett beslut om att ÅTERUPPTA en förundersökning som LAGTS NER.

  2. Den som anmälts är biträdande jurist och står som sådan under övervakning av en advokat som i sin tur står under samfundets övervakning.

  3. Går du på samma dagcenter som skribenterna ovan?

  2010-03-30 | 19:45:22
 • Fullt Navn säger:

  @ J - eller hur!?

  2010-03-30 | 19:46:56
 • profanum_vulgus säger:

  Fullt Navn:

  Är det det ENDA jag skriver? Eller det enda som utryckt ur sitt sammanhang med jävligt god vilja och låg intelligens hos den önskande kunde tolkas så.

  2010-03-30 | 19:48:03
 • Fullt Navn säger:

  @ profanum_vulgus - har du suttit där hela dagen? ..jösses... ta en kaka och lie friskt luft, klarna skallen lite, så återkommer det goda humöret.

  2010-03-30 | 19:49:36
 • Fullt Navn säger:

  du var skojigare tidigare idag, nu är du bara sur ><

  2010-03-30 | 19:53:39
 • Anonym säger:

  profanum_vulgus måste vara Dennis mamma.

  Jag är tvärsäker!

  2010-03-30 | 19:54:47
 • J säger:

  Det är uppenbart att du är juridiskt okunnig...skulle du varit jur kandare (jo..vi kallas faktiskt så) så hade du kanske förstått hur fel du har...

  2010-03-30 | 19:59:56
 • 87.96.189.170 säger:

  Hetsa inte upp er över pv:s aggressiva utbrott.

  Han pratar bara med sin loppcirkus.

  2010-03-30 | 20:09:51
 • Anonym säger:

  PV. Var det inte du som sa att du inte läst FUP:en? Så hur i helvete kan du ens ha en åsikt om detta? Eller är du så in i fittan retarderad att du går på Daddys och mammans rättshaveristsvammel?

  2010-03-30 | 20:19:05
 • David säger:

  @anonyma sakkunnige i bevisvärdering  Det tragiska är att du är den som ska hjälpa de drabbade i detta fallet. Din oförmåga att fatta något överhuvudtaget ger ju den stackars familjen falskt hopp om att det skulle få resning. HUr mycket hjälp kan man va om man inte ens klarar av att ta sig igenom 300 sidor förundersökning. Det kommer aldrig att hända.

  2010-03-30 | 20:22:02
 • Mikael Karlsson säger:

  Att Jocke har rätt visar erat agerande fullkomligt.  Hade Jocke haft fel så hade det inte suttit en massa låtsas juridiker här och betett sig som verkliga psykopater.  Jag vet exempelivis en man som bodde med sin mamma och mormor på 70-talet. Detta har färgat hela dennes beteende idag när han agerar på bloggar och forum.  Jag börjar undra om ni alla levt ett traumatiskt liv med tanke på hur nu beter er.  Glöm nu för allt i världen inte att fråga efter om någin vill kolla era Ip, För det har blivit en huvudfråga bland kommentarerna.. Vad det nu har med övrig journalistisk fråga i det hela.

  2010-03-30 | 20:32:38
  Bloggadress: http://daddys-sverige.se
 • Fullt Navn säger:

  @ Mikael Karlsson - din ketchup retorik är ju bara dum ..kanske du inte är helt nykter, eller troligare (och då ber jag om ursäkt) är svenska inte ditt modersmål... det där sista svammlet förstod jag inte alls faktiskt

  2010-03-30 | 20:40:09
 • Ajax4life säger:

  Ännu än tragisk rättshaverist som vädrar sin logik.

  2010-03-30 | 20:48:57
 • FightFire säger:

  Varför censur?

  2010-03-30 | 20:51:24
 • Carstoned säger:

  Detta har inte ngt med ditt inlägg att göra, men tänkte på dig när jag var inne på denna sida :  http://rattskonsulterna.se/index.html

  Ngt som kanske skulle intressera dig som ofta skriver om dessa frågor.

  Ha det bra. / carstoned

  2010-03-30 | 21:01:07
  Bloggadress: http://kulusoy.blogg.se/
 • profanum_vulgus säger:

  J:

  Var kallas ni så?

  Ja det är uppenbart att någon av oss är helt okunnig.

  2010-03-30 | 21:24:47
 • Fullt Navn säger:

  jasså

  2010-03-30 | 21:46:08
 • Mian säger:

  @ Mikael Karlsson; Ditt resonemang är skrämmande enfaldigt.  @profanum_vulgus; Kunde väl tro det, att du inte har koll på vad som skrivs här eftersom du hela tiden upprepar dig och inte verkar minnas vad som skrivits... Vill passa på att upplysa dig om att det blir ingen som helst mer tyngd i dina tomma ord bara för att du numrerar dem. Du har verkligen fastnat i egna snurriga tankegångar.  Att du är så nedlåtande i dina kommentarer visar bara att du inte har några som helst konkreta argument. Du skriver ju mer nedlåtande uttryck än ger oss påtagliga argumentationer - en åsikt är inte det samma som ett argument.  Klarar du att bemöta mina påståenden med hållbara argument utan att vara nedlåtande eller kalla mig efterbliven?

  2010-03-30 | 22:02:14
 • Fjärtingsmand säger:

  Fullt Navn aer fuld! Kom igge haer og tro at do aer noet! Beskidte vrövlhyler!

  2010-03-30 | 22:20:24
 • Daddy säger:

  Absolut Carstoned. Det kanske är där jag skall praktisera istället? =)  Tack för länken!

  2010-03-30 | 23:50:03
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Fullt Navn säger:

  "..en vecka efter han skickade in en anmälan till socialtjänsten om oro för barn..."  ..men... du gjorde ju aldrig det, eller hur? i ljudfilen "samtal med lotta anberg" som du länkat till, hör man tydligt hur hon inte har uppfattat din e- post som en anmälan om oro för barn.  den uppfattningen förklarar hon med att du inte gjort en anmälan och at innehållet i e-posten, framstått som ett tydligt försök att svartmåla din dotters mor.  vad menar du igentligen?

  2010-03-31 | 01:01:07
 • Madde säger:

  Intressant Carstoned.  Jag tackar också för länken :)

  2010-03-31 | 07:24:56

Kommentera inlägget här: