daddys

Beware the fury of a patient man

Uppdrag granskning döljer viktiga fakta

Kategori: Rättvisa

I kvällens uppdrag granskning fick vi se ett reportage som har upprört många och som stämplat en 15 årig pojke vid namn "Oskar" som våldtäktsman för tid och evighet. Pojken heter egentligen  Dennis Häggström. Han fälldes för brottet våldtäkt mot barn efter att ha haft sex med en 14 årig skolkamrat, av både tingsrätt och hovrätt, och sitter idag på sluten ungdomsanstalt. Han blev också dömd att betala flickan 85 000 kronor i skadestånd.

Ja jag har precis läst den första förundersökningen i fallet. Vad som verkligen hände inne på den där toaletten vet endast två människor. Därför borde ingen heller varken kunna döma eller fria i fallet. Inte heller jag. Vad som dock är mycket upprörande är att uppdrag granskning väljer att dölja fakta i sin jakt på sensationer.

Varför döljs viktiga fakta i reportaget?


Det stämmer att Dennis erkände brottet i det tredje polisförhöret. Vad Uppdrag granskning dock inte talar högt om är att Dennis i det fjärde förhöret tar tillbaks sitt erkännade och lämnar en helt rimlig förklaring till att han känt till dom detaljer som uppdrag granskning påstår att endast han och flickan kan ha känt till.

Anledningen till att han erkände brottet säger han berodde på att han av sitt ombud fått rådet att erkänna så skulle han få ett lindrigare straff.
En annan sak som framgår av förundersökningen och som uppdrag granskning inte väljer att nämna är att flickan även tidigare framfört anklagelser mot en annan man som påstås ha "tafsat på henne" på ett badhus.

Mannen förhörs av polisen och uppger att han varit på badhuset med sina icke simkunniga barn och att han blivit mycket upprörd av anklagelserna och även konfronterat flickans mor med dom. Mamman förnekar dock kännedom om detta. Flickan däremot hävdar att hon berättat för sin mor dagen efter. Ingen av otaliga vittnen som var närvarande i bassängen har sett något "tafsande".

Ytterligare en detalj som uppdrag granskning väljer att inte nämna är att pojken undersöktes av både polis och rättsläkare, men ingen av dom har hittat dom klösmärken som flickan påstod sig ha givit honom. Dessa skulle alltså mirakulöst ha läkts på endast fyra dagar.

Även flickans vänner som vittnar hos polisen misstror hennes berättelse.

En sådan här usel journalistik blir rent samhällsfarligDet som säkert kan fastslås är att Dennis och flickan haft sex inne på toaletten. Det nekar inte Dennis till. Han säger dock att det har varit frivilligt och att flickan blev upprörd då han efteråt sagt att han inte ville inleda ett förhållande. Han erkänner också att han utnyttjat flickans "förälskelse" för att ha sex med henne. Detta ångrar han. Men oavsett vad som skett inne på den där toaletten så har uppdrag granskning gjort ett uselt och kraftigt vinklat reportage.

En annan fråga är ju varför Dennis mamma och bror inte får komma till tals i reportaget? Istället erbjuds dom att få ta del av det då det redan är redigerat och klart, vilket dom inte vill. Dennis brors telefonnummer står på hans blogg. Även adressen till Dennis finns där för korrespondens. Det här måste berättas. Så här uselt får inte journalistik bedrivas. Då blir den rent samhällsfarlig. Efter reportaget så hade uppdrag granskning bjudit in en feministisk författare och en socionom?? Alltså inte en enda gäst som kan ett dyft om juridik. Bägge kvinnorna stod naturligtvis och myste i sina utläggningar om hemska män, oskyldiga kvinnor och ett samhälle som förtrycker. I morgon skall visst detta debatteras i debatt också...hemska tanke. Jag hoppas någon av de inbjudna hinner läsa dessa invändningar mot de journalistiska metoderna innan sändningen.

Den andra förundersökningen har jag ännu inte hunnit läsa. Men det skall jag med intresse göra i morgon. Jag kommer även att posta ut dom här för er andra som eventuellt är intresserade att ta del av dom.

Jag trodde att uppdrag granskning bestod av duktiga journalister. Jag har läst Nils Hansons (som inte varit med i arbetet med detta reportage) bok om grävande journalistik och lärt mig mycket. Men nu sållar dom sig till samma pöbel som anser att demokratiska rättsprinciper helt bör avskaffas? Det är fan inte klokt....Den dag en journalist lutar sig enbart mot en dom i en svensk domstol som "bevis" sållar den sig till samma skara som Van der Kwast och hans glada gäng av usla rättsskipare. Nu är vi där. Vi kan tydligen varken lita på vårt rättssystem eller på våra statligt anställda grävande journalister.

Att högsta domstolen regelbundet tvingas påminna svenska domstolar om att man inte bör döma människor utan bevis och mot bättre vetande verkar inte riktigt gå in. Det är förmodligen därför HD ser sig tvingade att påminna om detta ungefär vartannat år.

Precis som i fallet Louise som samma redaktion tidigare "avslöjade", men som senare visade sig skarpt vinklat, skall vi nu fås att hata en pojke som enligt all demokratisk rättspraxis inte borde ha dömts för detta brott då det helt saknas bevis. Nu talar jag alltså om det första brottet han anklagats för. I det andra fallet sägs det föreligga DNA bevisning, men hur bindande den är råder alltså delade meningar om. Detta kommer jag dock att ta reda på för nu är jag rätt upprörd. Uppdrag granskning vill inte ta upp mitt fall. Då hävdas det att vårdnadsvister är "smutsiga fall" som det kallas inom journalistiken och att barn kan bli lidande. Men vad blir dom nu då?

Kändisjournalisternas syften är inte så nobla som vi skall förledas att tro


Den senaste tiden har vi kunnat läsa allt fler avslöjanden om hur verkligt illa det är ställt med det svenska rättssystemet. Hannes Råstam har fått guldspaden för "sina" avslöjanden om Tomas Qvick och hur ett helt rättssystem blundat i ett av Sveriges alla justitiemord. Bevis som friat har begravts, och bevis för att fälla har uppfunnits?!?

Jag har själv otaliga exempel där det bevisas hur rättsystemet manipuleras av starka krafter i samhället. Inte minst i mitt eget fall där också bevis bara "försvann" och plötsligt inte dök upp förrän jag själv ringde inspelade samtal och påtalade detta.

Men ingen nyhetsredaktion eller granskande journalist vill ta i detta.

Inte heller hur dom uttalat feministiska åklagarna Ingela Svensson och Lena Lithner i Halland medvetet utelämnat information om rena mordförsök i fallet med pappa Andreas som jag tidigare skrivit om här och här. Eller det helt absurda fallet med rättsläkaren och obducenten? Vore inte detta något som skulle få tas upp i Aftonbladet och Expressen? Istället får vi för våra 11 kronor 7 sidor om en helt menlös jävla schlagerfestival eller danstävling och vilkens sabla klänning som var "hetast"?? Samtidigt som man tvingas ut på nätet och leta aktivt bland små bloggar för att få läsa nyheter.

Jag talade häromdagen med en av de jurister i Sverige som engagerat sig mot rättsrötan. Jo ni läste rätt. De flesta advokater och jurister spelar bara lydigt med, samtidigt som dom berikar sig själva av ett rättssystem som stinker allt värre. Men det finns ett fåtal som engagerar sig. Dom blir dock ständigt bara fullständigt överkörda i rätterna.

Denne jurist menar att det finns tusentals fall som stinker lika illa som Qvicks. Fall där oskyldiga män fällts, där bevis försvunnit, där försvarare har tystats av rätten. Jag skriver det igen med stora bokstäver TUSENTALS!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 • Anonym säger:

  herregud. så du står på killens sida? vidrigt.

  2010-03-25 | 04:09:37
 • Daddy säger:

  Nej, läs om och läs rätt. Jag står inte på någons "sida". Jag påtalar bara att viktiga fakta har dolts av journalisterna som gjorde kvällens reportage.  Men om du vill leva i ett samhälle där vi inte kan lita varken på rättssystem eller media så grattis.

  Det kommer dock inte bli lika kul den dagen du själv står inför skranket. Vem vet vad du har gjort? Kanske du själv har begått våldtäkt mot ett barn?  Det räcker ju med att jag påstår det för att du skall fällas för det. Såvida du är man förstås...

  2010-03-25 | 04:19:50
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Jimmy säger:

  Du missar några viktiga poänger. DNA bevisning finns. Antingen var det killens sperma, eller någon nära släkting till honoms, sperma, i trosorna på våldtäksoffer 2...tillsammans med vittnesmål är detta överväldigande bevis för våldtäkt nummer 2. Vidare ber ombud aldrig misstänkta erkänna, såvida inte ombudet själv anar att personen är skyldig.  Nu jag köper din misstänksamhet mot journalister, till och med delar den, men om du läser dommarna är fallet ganska klart till följd av bevisningen. Enad anledningen att tro på killens oskuld är om man har aluminiumhatt och oroar sig över att Illuminati tagit över svenk rättsväsende.

  2010-03-25 | 06:25:40
 • 43:an säger:

  Du skriver ju att han borde blivit frikänd. Då antar jag att du själv tror att han är oskyldig, eftersom de flesta av oss anser att en person som gör något sånt här ska spärras in.  Vad spelar det för roll om flickan anmält att någon tafsat tidigare? Att ingen har sett det och att mannen nekar innebär ju inte att det aldrig har hänt, eller hur? Det kan ju ha varit så och då har hon väl all rätt i världen att anmäla det? Om något blir rånad och tidigare anmält ett annat rån som visade sig inte gå att lösa och som det inte fanns vittnen till. Innebär det då att den personens trovärdighet minskar för att den tidigare anmält någon annan för ett liknande brott?  Och varför skulle Dennis säga att det "känns skönt" att berätta om våldtäkten om han aldrig begått den? Jag tror inte en sekund på att han är oskyldig.

  2010-03-25 | 06:37:32
 • susanna svensson säger:

  Tack Jocke för ett mycket bra inlägg. Det här var nog det mest vinklade uppdraggranskning jag någonsin har sett. Vill bara upplysa om att redaktionen även var medveten om de mycket grova mordhot som riktats mot pojken och att mamman fått sin identitet kapad på nätet av nån dåre som far fram som en stormvind och gör idiotuttalanden om flickorna i hennes namn. Inget av detta fick komma fram i programmet.

  2010-03-25 | 06:47:58
 • Hermann Hinseberg säger:

  Jag ber om ursäkt, men du kan ta mig fan inte vara riktigt klok. Hör du till de där internet-hetsarna från Bjästa eller? Är du farsan?  1. En tafsande gubbe tafsar aldrig så andra ser det.  2. En sjuåring skulle aldrig erkänna ett så skämmmigt brott som våldtäkt om han varit oskyldig och det skett i ett slutet rum där ord nu står mot ord. Hur gammal är du?  Läs gärna den andra förundersökningen du, och läs särskilt avsnittet om hur hela familjen Häggström besöker flickan dagen efter, flickan som under natten tvingats till sex för första gången i hennes liv av deras son, och tränger sig in i hennes bostad. Förundersökningarna hittar du på Flashback.  Jag säger bara vad jag anser om sånt folk: Jävla slödderfascister!  Och du klagar på ett media som gör ett klockrent arbete? Vad gör det dig till?

  Jag säger det igen:

  Du kan ta mig fan inte vara riktigt klok.

  2010-03-25 | 06:56:36
 • Daddy säger:

  Ovanstående kommentarer visar ett stort oförstånd gällande ett demokratiskt rättssystem.  Att jag säger att Dennis inte skulle ha dömts i fall nummer ett betyder inte att jag påstår att han är oskyldig.  Bara detta påsatående borde ju visa att det finns ett problem med att det räcker med att gå med i ett politiskt parti i Sverige för att bli domare. En nämndeman är ju faktiskt domare.  För att fällas för brott skall det bevisas att man har begått ett brott. bevisas bortom rimligt tvivel säger man till och med tydligt ock klart.  Om man läser både förundersökning och dom så framgår det väldigt tydligt att detta fall är ett fall där ord står mot ord. Det skriver ju till och med rätten i domen. Att man endast fäller Dennis för att man anser flickans berättelse som mer trovärdig. Något erkännande finns inte eftersom Dennis tagit tillbaks erkännandet och även lämnat en rimlig förklaring till den.

  Uppdrag granskning hävdar i reportaget att han lämnat detaljer som endast han och flickan kan ha känt till. Detta är lögn vilket ju visar sig i förundersäkningen. Brottet kan inte ha begåtts vid den tidpunkt som flickan påstår. Då hade Dennis alibi. Det framgår av vittnesmål i förundersökningen.

  Flickan har tidigare riktat anklagelser mot män för sexbrott och ljugit om att hon berättat om det för sin mor. Det framgår av förundersökningen. Inget av detta nämns i reportaget.

  Däremot påstås att det inte finns några förstahandsuppgifter från vittnen utan endast rykten och hörsägen. Detta är inte sant vilket framgår i förundersökningen.  Jag dömer inte i detta mål. Det är inte mitt jobb. Jag tar enbart fram fakta om det som sägs i förundersökningen. Något som tydligen uppdrag granskning har missat.  Det är för övrigt inte heller varken journalisters eller TV tittares jobb att döma i brottsmål. Märkligt att man tvingas påpeka detta, men så är det tydligeen.  Jimmys tilltro till allmänna försvarare är minst sagt naiv skulle jag vilja tillägga. Jag har ingen aliminiumhatt heller. Däremot har jag själv och många av dom jag känner blivit falskt anklagade för brott. Detta faktum gör mig säkert lite extra känslig för dessa fenomen, men fakta är fakta, sanning är sanning...eller?  Sedan måste jag tydligen även påminna om att jag inte har uttalat mig om fall 2 förutom att jag nämnde DNA bevisen som det råder delade meningar om. Är detta osant? Nix.

  2010-03-25 | 07:07:38
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  nehe? vad spelar det för roll om hon anmält en man tidigare eller inte? det har ju inget med att göra om hon blivit våldtagen eller inte.  och socionomer kan visst något om juridik! vad tänker du med egentligen? socionom är samlingsbegrepp för en rad olika yrken man kan arbeta som, bland annat som socialsekreterar och du tror inte att en sådan kan lagar och så vidare?

  2010-03-25 | 07:07:52
 • Simply säger:

  I just detta fallet anser jag att Uppdrag granskning gjorde ett rent lysande jobb. Jag menar att vuxenvärlden helt klart inte gjort sitt jobb varken mot offren eller förövaren och jag skämdes för somligas uttalanden under programmet. Hetsen mot våldtäktsoffren på nätet är inte på något vis ok. Alla förundersökningar samt domarna i samtliga instanser finns att hitta på nätet. Både mammans och "fria X" gruppens agerande finns att läsa på nätet.

  Jag funderar mer i banor kring vad som kommer hända när X kommer ut och om han kommer göra om det.

  Jag ogillar oxå medias vinklingar ibland ,men i detta fallet anser jag att deras jobb varit bra.

  2010-03-25 | 07:12:16
 • Anonym säger:

  läs det här: http://svt.se/2.129670/1.1939786/sa_gjorde_vi_reportaget_den_andra_valdtakten

  2010-03-25 | 07:15:36
 • Jadu säger:

  Daddy En i bilen fullfart fram, ingen bakom ratten :-/

  2010-03-25 | 07:24:46
 • susanna svensson säger:

  Simly kommer du fortfarande anse att uppdraggranskning gort ett lysande reportage om de blir fällda i granskningsnämnden?  Att flickan tidigare kommit med falska anklagelser och ot om falska anklagelser om hon inte får som hon vill är visserligen inget bevis för om hon våldtagits eller ej, men omständigheter som påverkar hennes trovärdighet. Att sådant inte tillåts komma kram i en rättegång av hänsyn till kvinnor som anklagat någon möjliggör just en sådan cirkus man sett i detta fall. Hade dessa vittnen fått vittna och domstolen därmed fått ta ställning till om de ska ha betydelse eller ej. Hade miljontals tecken på internet undvikits.

  2010-03-25 | 07:27:27
 • Brainwash 2010 säger:

  Dennis har, i och med sitt erkännande i tredje förhöret, tydligen begått ett brott - "våldtäkt mot barn" - punkt slut.  Det kan "säkert (...) fastslås".

  Dennis nekar heller inte till det.  "Han erkänner också att han utnyttjat flickans 'förälskelse'".  Allt detta tidigare skrevs på denna blogg (bl.a. i ingressen och under rubriken "En sådan här usel journalistik (...)"):  "

  Det som säkert kan fastslås är att Dennis och flickan haft sex inne på toaletten. Det nekar inte Dennis till. Han säger dock att det har varit frivilligt och att flickan blev upprörd då han efteråt sagt att han inte ville inleda ett förhållande. Han erkänner också att han utnyttjat flickans 'förälskelse' för att ha sex med henne. Detta ångrar han. Men oavsett vad som skett inne på den där toaletten så har uppdrag granskning gjort ett uselt och kraftigt vinklat reportage.

  "  Vad finns därmed att tillägga?!  Dennis var 15 år, flickan 14.

  Om det, som skedde på toaletten, var "frivilligt" eller ej, är irrelevant, eftersom Dennis vid tidpunkten var straffmyndig.  Huruvida "Uppdrag Granskning"s reportage var vinklat eller inte (vilket det säkert var) är en annan fråga.  Man bör lära sig skilja på innehåll och form, "äpplen och päron".  Formen kan innebära att mediet är vinklat i endera riktningen.  Det behöver dock inte nödvändigtvis förta innehållets värde.  /

  Brainwash 2010

  - still going on relentlessly  2010-03-25 | 07:29:53
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Anonym säger:

  susanna: det med anklagelserna mot en annan man togs bara inte upp i programmet. poliser hade ju intervjuat och det står ju med i undersökningen? det togs bara inte med i programmet, så nu har du yrat fel.  dessutom säger svt från början att de fick in tips om att han var oskyldigt dömd.

  2010-03-25 | 07:32:57
 • Daddy säger:

  Visst. Det stämmer att det är olagligt att ha sex med någon under 15 år. Men då borde många fler ungdomar än Dennis fällas för brott. Många fler.  En annan sak jag reagerade starkt på igår var hur en person skrev på chatten på SvT efter programmet om dessa "pedofiler". Reportrarna reagerade inte mot detta utan höll snarare med. Är en 15 åring som har sex med en 14 åring att räkna som pedofil?  I så fall är jag också pedofil. Jag begick min sexdebut då jag var 14. Flickan var 13. Det var helt frivilligt och ömsesidigt skall tilläggas. Men att detta gjort mig till pedofil var nytt för mig...  För fan..man baxnar av dumheten som tydligen inget sunt förnuft tycks råda på...

  2010-03-25 | 07:38:58
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  vart står det om pedofilerna?

  2010-03-25 | 07:43:00
 • Joru säger:

  Joru, om en åklagare vill och kan få tag på sagda 13 åriga flicka och dessutom preskriberingstid ej gått ut på brottet så kanske han får för sig att starta en rättsprocess mot dig.

  2010-03-25 | 07:49:22
 • Daddy säger:

  Som jag tyckte jag skrev så var detta en av kommentarerna på den chatt som uppdrag granskning öppnade på sin hemsida efter reportaget. Om den chatten finns publicerad och går att läsa i efterhand vet jag inte. Jag läste alla frågor som skrevs på chatten och skrev själv två frågor till reportrarna. Bland annat varför inte Dennis eller någon i hans familj fick komma till tals i reportaget.  ¨Men jag fick dock inget svar på den frågan

  2010-03-25 | 07:51:30
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Usch fy fan säger:

  Hoppas inaveln som sker i dom små byarna rensas ut på samma sätt som dom gör med vargarna.

  Daddys du måste va dum i huvudet och jag hoppas du få skit efter allt det här

  2010-03-25 | 07:52:05
 • Daddy säger:

  Detta var nu trettio år sedan så "brottet" torde ha preskribrats nu...dessutom var var som sagt inte straffmyndig vid tillfället.  Men visst..man vet ju aldrig..

  2010-03-25 | 07:54:24
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  nyfiken: har ni försökt få kontakt med Oskars mamma och hennes version av det hela?

  Hasse Johansson: Vi har erbjudit henne att ta del av hela reportaget. Hon har tackat nej.  24_3-_den_andra_valdtakten?lid=puff_1922365&lpos=lasmer" rel="nofollow">http://svt.se/2.129670/1.1939795/chatt24_3-_den_andra_valdtakten?lid=puff_1922365&lpos=lasmer  Var kanske inte du som frågade men det verkar som du inte brydde dig värst mycket om att gräva.

  2010-03-25 | 07:55:16
 • Daddy säger:

  Usch fy fan...  Du kan vara helt lugn för att jag får skit för det här. Det visste jag redan då jag skrev det.  Man får nämligen alltid skit om man kritiserar påolitiskt korrekta sanningar.

  Om ingen gjorde det emellertid skulle vi fortfarande bränna häxor på bål.

  2010-03-25 | 07:57:54
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Jag har redan påpekat i inlägget att "Oskars" mamma har fått erbjudande att ta del av reportaget. Du kanske har missat det?  Att låta henne ta del av reportaget är dock inte riktigt samma sak som att låte henne komma till tals I reportaget..eller hur? Det jag ifrågasatt är varför hon inte fick det.

  2010-03-25 | 08:00:48
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Musse Pig säger:

  Joakim, vilka läskiga personer som din artikel lockar till kommentarsfältet. En del kommentarer kan inte förklaras med enbart bristande kunskap. Det måste ligga allvarliga personlighetsstörningar i botten. Angående själva artikeln: bra jobbat! Ska detta vilseledda svenska folk någonsin kunna orienteras tillbaka till verkligheten så är det tydligen via bloggare som dig.

  2010-03-25 | 08:02:52
 • Anonym säger:

  Tja, du fick svar på din fråga så förlåt så hemskt mycket då. Ska inte göra det igen.

  2010-03-25 | 08:03:56
 • Daddy säger:

  Tack Musse och Susanne  Det är alltid uppfriskande att se att fler än jag ser ett problem med att man ljuger och döljer fakta i granskande reportage.  Jag försöker bara visa det, men som alla ser är det inte vidare poppis.

  2010-03-25 | 08:07:59
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Female säger:

  Och jag som trodde jag var ensam om detta!

  Såg programmet och har läst stora delar ur protokollen+ också tänkt själv och det du skriver här hade jag kunnat skriva själv!

  Stort tack för att jag slipper känna mig så ensam i denna av korrupta själar gudsförgätna världen.

  Förbannat bra skrivet och det är bara den med ett rättspatos som kan skriva de ord som du skrivit...

  Tack!

  2010-03-25 | 08:19:36
 • Fredrik Ekdahl säger:

  Jag håller med "Daddy" att det är inte bara märkligt utan även svagt att Uppdrag granskning inte ens reflekterar över att en 15åring får sitta på första förhöret med en "advokat" iform av en socionom som är förhörsvittne. Det bryter mot RB.  Det tas inte heller upp hur många dagar "Oscar" fick sitta anhållen tills det där erkännandet kom, samt att det enligt "Oscars" mor förekommit metoder såsom att polisen använt påtryckningar under tiden "Oscar" satt inlåst att "om du erkänner så får du komma hem och slippa sitt här osv".  Det är inte konstigt att killen då tillslut är beredd att säga vad som för att slippa sitta inlåst.  Metoden är väl beprövad i USA och använts frekvent av dom trots att det finns mycket bra och uttömmande forskning kring det här sedan många år tillbaks i USA.  Jag håller med Daddy att det går inte att sitta och säga vem som är skyldig eller ej, utan det man har rätt att ha invändningar emot är att som vanligt följs inte RB ett dyft mot vad den skall.  Det sker systematiskt i Sverige sedan åtminstone 15-20år tillbaks i tiden.  Främst beroende på att det tillsätts sådana usla RÅ som sitter varje år och skickar ut PM till landets åklagarkammare.  Som säger att dom inte ska följa direktiven i RB gällande den misstänktes rättigheter.  Samt att europadomstolens div fällande utslag mot Svenska staten är underordnade den svenska grundlagen som är den som skall styra praxis istället för europadomstolens direktiv.  Vilket är ganska märkligt eftersom Sverige skrivit på Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna.  Jag har ett bra exempel på hur långt åklagare, polis, internutredning, Riksenheten för polismål och UC är beredda för att skydda en polischef och åklagare.  Dessa valde att helt mörka grundärendet K58738-06 och istället skapa ett fiktivt ärende KK59399-06 och byta nr på dnr och skriva in det fiktiva över det riktiga, vilket endast är tillåtet om FU byter stad.  Samt att dom undanhöll 1/4 av FU och då var inte en endaste av mina uppgifter, krav på vittnen som skulle höras för min sak, andra FU vilket stödde min sak medtagna i varken den delgivna delen eller den mörkade delen.  Så på dom 18mån FU blev det inte en enda uppgift ifrån mig i dom FUs, förutom att åklagaren valde att efterhand använda mina mkt exakta tid,plats och beskrivning av händelser till att sätta målsägarens namn på det, såsom om det var dennes version och inte min.  Vilket blir uppenbart då man hör att vederbörande inte kan redogöra för en endaste detalj i rätten.  Lägg därtill att åklagaren är inkopplad tillsammans med polischefen i ärendet 9månader tidigare än vad hon uppger, samt polischefen är inblandad 4mån tidigare än vad han uppgett.  Dom låter samtliga vittnen få ta del av vad som är åklagarens åsikt om målet innan dom kallas som vittnen efter 11månaders FU.  Jag får min mor trakasserad konsekvent under 2.5år ända fram tills att JO blir inblandad i en av mina anmälningar. (då vågar inte polisen fortsätta trakassera utan ber istället målsägarens mor att ta vid där dom slutade, så modiga är dom..)  Som att dom gör olaglig husrannsakan hos min mor som dom förnekar har ägt rum i 1års tid JO dnr 2839-2008. osv osv är bara en bråkdel av allt.  Så här sammanfattar jag en ca 4% av vad som är mitt ärende i dagsläget.  Nu sitter tydligen fd Uddevalla åklagaren B. Jönsson (ny stabschef för länskriminalpolisen gbg) och har tydligen såpass lite att göra att hon personligen har gått in och sekretessbelagt hela grundärendet K58738-06 (som dom mörkat helt även för mig men jag av misstag fick ut i höstas 09) samt hon lämnar enbart ut beslut... i det fiktiva ärendet K59399-06.  Det efter att "Marko" på den här sidan begärt att få ta del av handlingarna eftersom dom är offentliga handlingar i och med att dom är sedan 2007 och 2008 lagförda i Tingsrätt och Hovrätt gbg.  Det finns tydligen folk som börjar svettas rejält på skånegatan... Jag tror att Oswaldsson snart kommer få sin upprättelse och återinsätts som chef PO1 samt att fallet Liljeqvist kommer att bli svårt att inte återuppta för fortsatt utredning.  Fredrik Ekdahl

  2010-03-25 | 08:22:28
 • Fredrik Ekdahl säger:

  Den som säger att det är ok med att bara ha ett förhörsvittne med på förhöret har knappast varit i kontakt med svenskt rättsväsende.  Polisen inte bara väljer att göra omskrivningar av vad du nyss suttit och sagt, dom väljer även att skriva in precis det motsatta.  Jag har själv upptäckt det vid två tillfällen och då haft förhörsvittne som kunnat intyga det i och med att jag krävde att få läsa igenom förhöret och inte bara få det uppläst för mig.  Då ser jag hur förhörsledaren har suttit och läst upp något annat än vad hon skrivit.  Jag visar det här för förhörsvittnet och förhörsledaren skriver ändrar tillslut uppgiften.  Sedan är det inte en slump att det är så, för när man sedan ser att SAMTLIGA vittnen påståss ha sagt EXAKT så som förhörsledaren försökt få det till att jag även skulle ha i mitt förhör, så kan man kanske ana syftet...  I Tingsrätten så får jag kalla samtliga vittnen själv utan att dom varit del av FU, det är ej tillåtet och såvitt jag vet har det inte förekommit att 3st vittnen får vara en del av Tingsrätt och Hovrättsförhandling utan att dom först är en del av FU.  I rätten så säger dessutom ´Tingsrättens ordförande när mitt förhörsvittne satt sig i vittnesstolen att "vi har pratat här under fikarasten och kommmit fram till att det är inte någon mening att vittnet hörs"  Varpå jag blir tvungen att förklara att det kan vara av intresse att FU består av fabricerade svar av polisen.  Samt att åtalet i sin tur är baserat på FUn så kan det ju vara av intresse utifall då åtalet är baserat på rena lögner av polis och åklagare.  Tror ni att nämndemännen och domaren lyssnade ett dugg på det vittnesmålet?  Nej, man underminerar ju det vittnet rätt så kraftigt genom att agera på sådant sätt i en Tingsrättsförhandling.  Man återfinner i domprotokoll att det står att "åklagarens vittne uttryckt sig helt i enlighet med stämningsansökan och vittnet är MKT säker på sin sak.  Lyssnar man på ljudfilen så hör man att vittnet säger tvärtom raka motsatsen till vad åklagaren vill.

  Det är först efter högläsning ur FU och 4st upprepade frågor som vittnet tillslut säger "alltså står det så där, då är det ju klart att jag sagt det" samt "ja, nu känner jag igen det".  Så fungerar svenska "rättssäkerheten". Jag var 28år ostraffad, 7års yrkeserfarenhet, 6sommrar inom åldrings vården, 13år fotboll i frölunda, fullgjord militärtjänst och dessutom ställt upp och vittat efter skottlossning 2000 på Park Lane. (utan o kräva skadestånd som resten gjorde)  Likväl byts jag mot en 22årig tjej som är dömd för 2st vålds brott och narkotikabrott tom 18år fyllda.  Varav det var 1st våld mot tjänsteman när hon var 18 och när hon var 16år misshandlade hon sin fars sambo så att hon fick flytta hem till sin mor i 3år.  Så hur bra fungerar rättsprocessen när du ställs mot en tjej som har minst 2st poliser i familjen och dessutom är mkt god vän till en av polischeferna i gbg?  2010-03-25 | 08:45:00
 • Anonym säger:

  chatten är publicerad och pedofil nämns en enda gång i chatten och det är i ordet pedofiloffer.  poängen med granskningen är ju inte att bevisa att oskar är skyldig, utan det är att belysa vad omgivningen har gjort mot dessa flickor! även om det skulle vara falska anklagelser är det fan inte okej att hålla på så ändå.  och du musse pigg som försvarar våldtäcksmän kanske bör fundera på om det är du som har någon störning.

  2010-03-25 | 08:48:55
 • susanna svensson säger:

  Kan upplysa om att reportrarna haft tillgång på skärmdumpar på otaliga grova mordhot mot pojken. Dessa har de inte tagit med i programmet. När det gäller facebookgruppen som är den som jag är isatt i har programmet tagit upp skärmdumpar med kränkande kommentarer om flicorna som har blivit bortmodererade för flera månader sedan. Så sakligt är detta program.

  2010-03-25 | 08:49:41
 • Madde säger:

  Ojoj, vilka kommentarer du får här Jocke.

  Sorgligt att de som vill försvara flickan och fälla pojken inte kan göra det på ett respektfullt sätt som visar att de bryr sig.

  Nä, samma visa igen.

  Gå igång på alla cylindrar och låta kugghjulen rulla snabbare och snabbare.

  Glädjen över att kunna kräka galla över Jocke verkar vida överstiga själva läsandet.  Jag tycker Jocke är klockren och kristallklar var han står och VAD det är han kritiserar.  Fredrik Ekdahl, intressant läsning. Tack!

  2010-03-25 | 08:52:28
 • Anonym säger:

  susanna, det bortförklarar inte att skolan sket i offret. SKOLAN.

  2010-03-25 | 08:57:58
 • Suck säger:

  Nu ser man varför mamma och pappa inte ska va syskon

  Fredrik ta hand om din bror i stället och se till att han lär sej att ett nej är ett nej.

  Han är dömd och ni kommer förstöra hans liv ännu mer om ni fortsätter vissa hans bild.

  För som ni kanske märker så är det nog närmre 8 miljoner svenskar som tror på domen.

  Då ser era 3700 medlemar på någon sida rätt lite ut

  Jag tycker det är sorgligt att man inte är man nog att in se det.

  Du kanske har samma sne vridna syn på tjejer som din bror

  2010-03-25 | 08:58:52
 • Paco säger:

  Hittills tycker jag att de allra flesta har missat det viktiga, så även daddy.  Här har vi en kille som två gånger har dömts för våldtäkt, i två domstolsnivåer och har blivit nekad resning till Högsta domstolen. Detta betyder att killen har fällts och att myndigheterna inte tycker att det finns skäl till omgranskning.  I detta läge finns så klart alltid udda figurer som kommer att tala om konspirationer och dra fram alla möjliga sorters konstiga förklaringar till att just denna kille konstigt nog kunde dömas felaktigt inte mindre än fyra gånger. Och visst har killen rätt att hävda att han är oskyldigt dömd, men enligt samhället, VÅRT samhälle är han en serievåldtäktsman.  Så i detta läge, när han är dömd (inte innan märk väl), så kan man ju förvänta sig att samhället respekterar domen. Att folk i den trevliga killens närhet vägrar är en sak, MEN komunala institutioner som SKOLA, KYRKA och FRITIDVERKSAMHET måste nu utgå från DOMARNA.  Att vara NEUTRAL efter domen, betyder inte att man anser att man inte vet vad som hände, utan att man går på DOMENS linje. Vi har ett rättsväsende i Sverige, och vårt samhälle bygger på att vi följer dess beslut, och inte själva jönsar runt med troenden och tyckanden.  Så i detta läge är att vara NEUTRAL att rektor, präst med flera, anser sig INTE stå över rättsväsendet och därmed anamnar domstolens beslut, och betraktar killen som en våldtäktsman, och följdaktligen tjejerna som offer.  HÄR är det riktigt riktigt sjuka i hela historien. Inte hurvida killen kunde ha varit oskyldig, eller om puckon bedriver en hetskampanj via rykten, UTAN att vuxna människor i viktiga samhällsfunktioner väljer att inte tro på otroligt tydliga domstolsbeslut, och väljer att stötta den fällde killen.  Stanna upp och tänkt till över detta. Släpp tanken om vad som hände och överlåt det till domstol med tillhörande jurister/mfl. OM du blev utsatt för ett brott och fick en dom MED dig - skulle du då inte förvänta dig att samhället respekterade denna dom? På samma sätt - skulle vi inte förvänta oss att Dennis stöttades OM han hade friats?  Mvh  Paco

  2010-03-25 | 08:59:55
 • Cribba säger:

  Då Dennis ändrade sina uppgifter titt som tätt och i allmänhet inte verkade talade sanning så är det väl inte konstigt att man gick på flickans linje..  Demokrati är inget perfekt samhälle, men hellre det än diktatur. Oskyldiga kommer alltid bli dömda(dock anser jag att Dennis är skyldig till de brott han dömts för), se bara på USA där oskyldiga avrättas.  Det stora problemet för Dennis är ju att han blivit dömd 2gg för våldtäkt.

  2010-03-25 | 09:18:08
 • Sockerholic säger:

  Jadu Daddy, du missar tyvärr några saker.

  1. För det första rättsintyget. Det som underbygger flickans version (även pojkens vid erkännandet).

  2. Om nu erkännandet är en lögn, hur kan pojken berätta exakt samma historia om vad som hände på toaletten?

  3. Pojken har inte alls något alibi.

  De två pojkar som hävdar att de var med gm vid just den tidpunkten lämnar vittnesmål som inte överrensstämmer med gm´s vittnesmål.

  Dessutom finns en tredje kompis som jobbade på Sibylla just då, han vittnar om att de två pojkarna är där, men inte gm.  Du borde nog läsa om och läsa rätt......

  2010-03-25 | 09:19:33
 • NN säger:

  I vissa fall skall man tydligen respektera domens utfall och i vissa fall inte. Detta är vad den här bloggaren signalerar.

  2010-03-25 | 09:20:22
 • Seb säger:

  1. Vad var det för detaljer som bara "Linnea" och "Oskar" kunde veta om händelseförloppet, enligt rätten?

  2. På vilket sätt förklarade "Oskar" hur han fått kännedom om de uppgifterna ändå? Alltså anledningen till att "lämnar en helt rimlig förklaring till att han känt till dom detaljer".  3. Susanna S: "mamman fått sin identitet kapad på nätet av nån dåre som far fram som en stormvind och gör idiotuttalanden om flickorna i hennes namn"

  Det här vill man få klarhet i. Vilka uttalanden då? Facebook-gruppen? Cattas blogg? Bilddagboken? Flashback?  Kommentar:

  Även om "Oskar" blivit dömd i fyra instanser så har han uppenbarligen många som tror på hans oskuld. Om vi ska ha någon möjlighet att förstå hur mobbningskulturen i Bjästa uppstod måste vi också förstå på vilket sätt "Oskars" version av hhistorien fått så starkt fäste.

  I programmet framstår det som att det bara beror på att det killar säger är mer värt. Finns det fler anledningar?

  2010-03-25 | 09:22:44
 • heja linnea! säger:

  oscar döms som våldtäktsman i evighet? tjejerna då? som stackars oscars mamma dömde till byns små horor i evighet? va? att åka hem till det andra våldtäktsoffret på det sättet hon gjorde. att präst, rektor, fritidsledare "inte tar ställning" är SKANDAL! det är deras jävla skyldighet! jag skulle vilja se dig bli utsatt för en våldtäkt och häxjakt, men tyvärr lilla gubben blir din våldtäktsman inte fälld för det finna inga bevis. inte helt ovanligt i våldtäktsfall! man känner mig smutsig, man duschar, man tvättar sig och all ev DNA-bevisning är borta. dessutom kan ju pojken alltid säga "att hon ville", precis som oscar gjorde. men det första våldtäktsoffret har hela tiden varit konsekvent i sin historia, allt annat som sagts har aldrig kommit från linnea själv utan från en "bekants bekant". oscars historia har å andra sidan ändrats mer än en gång.  nej fy fabian. mansgris, det är vad du är. jag förstår att du blir sur på UG som inte vill ta upp ditt fall, men att ge sig på en stackars 14-åring för ditt eget vendetta är fegt!

  2010-03-25 | 09:26:09
 • heja linnea! (igen) säger:

  en socionom (jag pluggar själv till socionom) läser sveriges rikes lag till juridiktentan. gör det mig helt okunnig inom området??

  2010-03-25 | 09:29:01
 • Anonym säger:

  Tyckte prästen var fin "Stackars kille paus och tjejen också..."

  2010-03-25 | 09:36:21
 • Anonym säger:

  när "oskar" erkände var en advokat med...

  2010-03-25 | 09:54:48
 • MoaLinn säger:

  Du är modig du Daddy.  Själv blir jag inte klok på det här fallet. Har läst broderns blogg och Flashbacktråden (som helt byter karaktär efter programmet igår. snacka om pöbel. Har vi svenskar inte nått längre ifråga om självständigt tänkande?)  Såg programmet igår och läste samtidigt Twitter-meddelanden under på svt´s hemsida. Återigen. Ingen reflektion - bara rena känslouttryck, med svordomar.  Och en pojke, som är barn enligt barnkonventionen, tituleras våldtäktsman, medan tjejen blir offer och barn. Ja, det finns mycket i människors reaktioner att förundras över. Själva situationen är smärtande oavsett vad som egentligen hände där på skoltoaletten.  2010-03-25 | 10:08:13
 • Musse Pig säger:

  Knäppskallar som skriver här! Jockes artikel handlar inte om vem han tror är skyldig eller inte utan om den allvarligt urholkade rättssäkerheten i Sverige.

  Knäppskallemobben anser det vara rätt att de ska avgöra med sin magkänsla. Det var ingen felsägning när Ask gjorde bort sig häromdagen. Hon råkade bara tala klarspråk lite för tidigt. Likriktningen har inte riktigt nått dit så att det kan sägas offentligt ännu. Det finns fortfarande en levande motståndsrörelse mot det Orwellska samhället i bloggosfären.

  2010-03-25 | 10:12:09
 • the bottom is nådd säger:

  Jag har aldrig kommenterat här förut men det här måste väl vara det grövsta du har skrivit hittills? Att ge dig på barn på det här viset för att hävda ditt kvinnohat. Du är uppenbarligen inte inläst på dessa fall och dessutom verkar du helt och hållet missa vad Uppdrag granskning handlade om. Att man kan vara så förblindad ... och samtidigt anklaga andra för att vara förblindade. Jag är så himla glad över att jag inte har sådana män som du i min närhet, för då skulle jag säkert förvandlas till lika bitter manshatare som du är bitter kvinnohatare.  2010-03-25 | 10:14:08
 • Musse Pig säger:

  Det finns nog inte många kvinnohatare i Sverige eller någon annanstans. Däremot är vi många feministhatare. Ni kommer aldrig i mål helt och hållet med er hatbaserade agenda. Kvinnor och män med ordning på tankar och värderingar har för länge sedan fått nog av er. Gå till era kammare och studera Solanas SCUM-manifest! Rekommenderad parallell-läsning: Mein Kampf! Håll er sedan där!

  2010-03-25 | 10:21:41
 • Anonym säger:

  Visst framgår det klart och tydligt att det inte är om han är skyldig eller ej. Tyvärr så verkar varken modern eller brodern kunna komma med några konkreta belägg för att så icke har varit fallet utan kommit med vaga och oklara påståenden. Att dom haft ett "vittne" som dom tycker borde ha blivit kallat till rätten verkar också vagt eftersom två helt olika advokater inte velat kalla kanske betyder att detta "vittne" ej kan anses pålitligt? Eller är det så att BÅDA dessa två advokater konspirerat med åklagaren om att få en fällande dom?

  2010-03-25 | 10:23:15
 • Nacka säger:

  MEN!

  Hur fan kommer det att gå för Brage i Superettan?

  2010-03-25 | 10:23:18
 • Sven Duva säger:

  Patetisk blogg. Att hitta delar som man kan ifrågasätta hindrar inte faktum att killen är en våldtäktsman och dömd i två instanser med hjälp av vittnesmål och DNA. Och inte bara en våldtäkt utan TVÅ! Hoppas att även han får hjälp och att hans familj nu istället hjälper istället för stjälper.

  2010-03-25 | 10:28:12
 • Ajax4life säger:

  Det mest skrämmande tycker jag, är att du, och ditt så kallade anhang har rösträtt. Det är verkligen skrämmande...

  2010-03-25 | 10:29:40
 • Anonym säger:

  Precis, hur mycket har inte hans familj ställt till med genom att starta sin blogg och samtidigt lägga upp filmer, bilder och dessutom gå ut med namn och adress? Hur många arbetsgivare är det inte som tar en snabb google på dom som tänker intervjua? Vad kommer dom att tro? Kommer dom ta sig tid att sitta ner och läsa igenom allt skit som skrivits? Knappast, dom kommer max ta 5 minuter innan dom med all sannolikhet kommer välja bort honom från högen? Snacka om björntjänst dom gjort honom, dom kunde lätt ha skapat sin blogg utan att lägga upp filmer, bilder eller personuppgifter om grabben.

  2010-03-25 | 10:34:16
 • rotve säger:

  För er som tycker bloggposten är obegriplig så kommer här en förklaring: "Daddy" är en man som fastat i ett rättshaveristsik ältande kring någon sorts vårdnadstvist. Detta har gjort att Daddy startat en blogg som tar ställning för "män" i största allmänhet. Daddy tycker att män är utsatta av rättsväsendet. Det är lite av Daddys blogg grej att ta upp aktuella fall där män anklagas för saker, och alltid ta mannens parti, oavsett anklagelserna och bevisen. Det är ju synd om män, i största allmänhet. Tycker Daddy.

  2010-03-25 | 10:36:09
 • Fredrik Ekdahl (har inte någon bror) säger:

  Vill börja med att besvara signaturen #suck#, att jag är inte "Oskars" bror. Jag har ingen som helst anknytning till norrland, jag bor i göteborg.  Dock kan jag fortfarande här nere i gbg också se när RB inte efterlevs. Kan inte alla ni som vägrar ta in vad Daddy och vissa av oss här anser, att det är inte skuldfrågan som vi har tagit ställning i.  För det första så är vi lekmen och för det andra så är vi utomstående och då känns det som att själva skuldfrågan känns som att vi är inte någon att säga att den är si eller den är så.  Försök få in i era indoktinerade sinnen att ni har missat allt som försigått i svenska domstolar ett bra tag.  Ska du kunna bli dömd pga att "Carola såg en man på ICA maxi år 2001 och han såg mycket suspekt ut, därmed är han skyldig år 2010".  Det känns inte en aning skrämmande tycker ni???  Till Madde/ Det var så lite så.=)  2010-03-25 | 10:48:16
  Bloggadress: http://sites.google.com/site/snartschtekt/
 • Bedrövad mamma säger:

  Till susanna svensson aka dennis mamma.  Så nu ska du skylla ifrån dig genom att påstå att din namn blivit kapat och det är någon annan som skrivit alla lögner, kränkningar och påhopp mot flickorna?  Stå för vad du gjort istället !!  Daddy.. vad pysslar du med?

  2 flickor har blivit våldtagna av denna kille.

  Jag vill enbart ta o skita i journalistik och vad som framkommer eller inte framkommer i detta reportage.

  felaktig journalistik eller bloggar som bedyrar dennis oskuld är irrelevanta.

  Pojken har erkänt och är dömd.

  2 flickor har under en lång tid blivit trakasserade, kränkta och hotade.

  jag skulle inte vara förvånad om det finns fler flickor som blivit utsatta för denna pojke men som inte vågar träda fram efter all skit som de våldtagna flickorna fått och får ta!  Åt helvete med journalistik, bloggar, reportage etc.

  Pojken är skyldig och dömd !

  2010-03-25 | 10:55:45
 • Nacka säger:

  Nu vet jag varför Fredrik E är så sur.

  Han är från Göteborg och håller på Qviding.

  Och alla vet ju hur det gick i kvalet till Superettan mellan Brage och Qviding. Brage slog ut Qviding. Ha ha ha. Case closed. Släpp sargen nu mannen.

  2010-03-25 | 11:01:41
 • Pether säger:

  Håller nu ståndpunkten att killen är oskyldig till den första våldtäkten iaf. Men kan tyvärr inte säga detta publikt då jag skulle halshuggas.  suck Jag vill ju bara leva i ett demokratiskt och jämställt land.

  2010-03-25 | 11:09:13
 • Daddy säger:

  Visst är det märkligt vilken pöbelkultur som fått fäste i vårt land. Jag ifrågasätter att uppdrag granskning har dolt fakta och till och med farit med rena osanningar i sitt granskande reportage.  Då är jag en galen kvinnohatare som alltid tar mäns parti? Hur får man ihop det?  Och signaturerna som skriver att socionomer är juridiskt kunniga. Visst man läser säkert familje och vårdnadslagaarna. Socialtjänstlagen likaså...  Jag skulle väl ha skrivit jurist istället, för det kan man väl ändå inte kalla dom. Men trots alla sina lagkunskaper visar det sig ju att det brister i kunskaperna. Man kan inte ens skilja på misstänkt och skyldig. Inte dom jag har stött på i alla fall.  Det kommer ett nytt inlägg idag med länkar till både domar och förundersökningar så kan ju dom som är intresserade av att skaffa sig en egen syn på om det jag skriver är sant eller inte. Jag tvivlar dock på att många kommer att göra det. SVT:s uppdrag granskning och domstolarna tycks ju utgöra tillräckligt goda sanningsvittnen för de flesta.  Får jag påminna om fallet med Tomas Qvick. Han är dömd i 8 fall för mord. Det enda tekniska beviset mot honom var benfragment som senare visat sig vara träbitar. Men eftersom han har 8 domar mot sig så måste han ju vara skyldig eller hur?  Vi är på väg åt ett riktigt otrevligt håll när det gäller vårt rättssystem. Tyvärr tycks det inte finnas något sätt för människor att förstå det utan att dom själva drabbas av falska anklagelser. Då står dom som fågelholkar och frågar "men så här kan det väl inte gå till?".  Brottslingar skall straffas oavsett kön. Men då skall dom vara bevisat skyldiga bortom rimligt tvivel. Så skall lagen fungera eftersom den är skriven så. Döm människor på enbart vem som är "trovärdig", begrav bevis, fabricera ihop falska bevis, neka människor att vittna, ljug om människor i TV reportage om det är ett sånt samhälle ni vill ha, men skriv i så fall om lagen först. Idag tillåter den nämligen inte detta.  Jag tar starkt avstånd från den osmakliga nätdebatt som riktat sig mot de inblandade. Jag säger de inblandade då en snabb koll ju visar att flickan långt ifrån är ensam om att ha blivit svårt drabbad av denna. Även Dennis har mordhotats och kallats diverse helt fördjävliga i ett stort antal kommentarer bara på FB. Detta "glömde" man visst också att nämna i reportaget.

  2010-03-25 | 11:10:59
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Frida säger:

  Det första jag tänkte när jag såg dokumentären igår var att det kommer stå om detta i antingen Daddys blogg eller IC och de kommer definitivt komma med luddiga argument och försöka skydda våldtäksmannen och jajamen, givetvis är din attityd att den 14 åriga flickan och den 17 åriga flickan ljuger!

  För vet du vad, 14 åriga tjejer har fan inget bättre för sig än att anmäla våldtäkter till höger och vänster, det är ju skitroligt att sitta i timmar i polisförhör och läkarundersökningar bara för att "jävlas lite".

  Men du kanske är lika lurad som alla inavlade äckel i bjärsta?

  Det skulle mycket väl kunna bli ett nytt andra världskrig där man utrotar folk för det rärcker med att en liten lögn växeroch blir större så hakar alla på. Människan är helt sjuk, detkrävs så lite för att starta en lynch mobb. Att inte vara på flickornas sida i det här fallet är vidrigt.

  Hur ska man kunna ta din kamp för din dotter på allvar när du hela tiden har attityden att du försvarar våldtäksmän? Och ja, du kan skriva att du inte dömer om han är oskyldig eller inte men ditt inlägg och din attityd säger någonting helt annat. Man blev ju som sagt inte förvånad att det var just på den här bloggen som man hjälper till med att smutskasta flickorna..

  2010-03-25 | 11:11:13
 • Fredrik Ekdahl säger:

  #Nack# Det var det grövsta påhoppet!!=) Jag var på ullevi 82 och har flaggan som ett altare hemma. Finns inga Glen i Qviding... =)  Jodå, ibland släpper jag hörnflaggan och kommer in i matchen.  Dock går det en stund mellan varven annars blir man alltför missnöjd med spelet som försigår ute på plan.

  2010-03-25 | 11:23:20
 • Anonym säger:

  varför hänvisa till det här programmet när syftet med detta inlägg är att kritisera rättssystemet i sverige, när programmet i sig är för att belysa ur omgivningen betedde sig mot de här flickorna? det går inte ihop. hade ug valt att belysa samma ämne som det här blogginlägget är kritiken väldigt befogad.

  2010-03-25 | 11:23:31
 • Linda säger:

  Alltså... är du på riktigt helt dum i huvudet?

  Inavel som ligger bakom här med kanske?

  DNA bevis ditt pucko och dessutom ett erkännande, vad är det du inte förstår?

  Är detta sverige idag?

  HUR KAN MAN FÖRSVARA EN VÅLDTÄKTSMAN?

  Visst den där Dennis är ju helt dum i huvudet, vi får hoppas att han får smaka på sin egen medicin en dag.

  Men det värsta är ju mamman som skapat detta monster, en jävla white trash kärring som lyssnar på hip hop och mobbar småflickor.

  herregud man kan ju bli mörkrädd för mindre!

  2010-03-25 | 11:25:00
 • Daddy säger:

  Jag försvarar inte våldtäktsmän Frida. Jag försvarar rättssäkerheten. Jag hade i och för sig inte väntat mig att du skulle förstå skillnaden. För det krävs uppenbarligen en högre intelligens än du besitter.  Ursäkta sarkasmen men du har skrivit så många dumma kommentarer nu på denna blogg att det blir svårt att ta dig på allvar.  Var du står i frågan om jämlikhet och rättssäkerhet visste jag redan. Du har med all önskvärd tydlighet talat om det upprepade gånger redan.  Behöver jag säga att du är feminist och av den radikalaste sorten?  Modigt av dig att kommentera här dock. Du gör dock inte speciellt bra reklam för er ideologi.

  Jämställdhet?? mmm...visst.

  2010-03-25 | 11:29:35
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Bedrövad mamma säger:

  ja du daddy. Du har rätt stackars män som blir oskyldigt dömda hit och dit.

  Flickorna fick vad de förtjänade va?

  Stackars lilla dennis som får ta konsekvenserna av något han inte gjort.

  För alla kvinnor som påstår att de blivit våldtagna ljuger eller så får de skylla sig själva för de ville ju egentligen eller så hade de svarta trosor och för kort kjol så det är väl klart att de då ville ha sex.  Nä.. släpp dennis fri så han kan ha sex med fler tjejer som säger nej men som egentligen vill..  Alla dessa stackars män som sitter i fängelse p.ga våldtäkt kan vi oxå få fria om vi startar bloggar och facebok grupper där vi svartmålar dessa kvinnor som ljugit om att de blivit våldtagna.  Sveriges rättsystem fungerar inte överhuvudtaget.

  Alla är felaktigt dömda, egentligen så är alla som sitter inne oskyldiga.  obs.. att ovanstående text är ironi och sarkasm.  Nä ärligt talat.

  Jag har varit här rätt länge/ofta för att följa och stötta din och din dotters kamp till rätten för varandra.

  Jag har inte längre något förtroende för dig eller anledning till att läsa denna blogg.

  Jag har länge ansett att de som anser att du är en kvinnohatare osv. varit rena stolpskott.

  Men nu är det nog.

  Alla vinklingar du själv gjort mot de kvinnor i vårt samhälle som du inte kommer överens med eller som du anser har gjort fel har öppnat mina ögon.  Egentligen borde det räckt då du tog andrews parti och hjälpte till att smutskasta mia.

  redan då borde jag ha gått.

  Men jag har stannat kvar.

  Jag såg ditt rop på hjälp och jag ringde för att få du skulle få hjälp omgående.

  Jag ansåg att du var viktig, att din kamp för pappor och barn i vårt samhälle var viktig.  Nu vill jag bara spy, känner mig äcklad. Att du ens tar i detta och försöker få fram att bevisningen mot pojken är ohållbar och försöker misskreditera flickorna övergår mitt förstånd.  Jag lämnar denna blogg och din kamp nu.

  Lycka till !

  2010-03-25 | 11:35:16
 • Anonym säger:

  så om du försvarar rättsäkerheten så borde du ju utan tvekan försvara "linnea", offret, också, men det nämner du INTE ETT SKIT om. hur kan det komma sig?

  2010-03-25 | 11:35:16
 • Sockerholic säger:

  Daddy, har du några tankar angående det jag skrev?  Jag har för övrigt deltagit i den här historien i ca 4 månader nu, och en sak håller jag med om.

  Det spelar ingen roll vilken sida som gör det, hot hör inte hemma någonstans. Samma personer som hotar X är samma sorts personer som hotat flickorna.

  Den enda skillnaden här är att mamman, brodern och deras beivrare har valt att gå ut / stödja detta självmant. Flickorna och X har inte gjort någotdera.

  2010-03-25 | 11:36:00
 • Herr Eriksson säger:

  "Simly kommer du fortfarande anse att uppdraggranskning gort ett lysande reportage om de blir fällda i granskningsnämnden?"  Susanna - du som varit en av de pådrivande krafterna i häxjakten på de våldtagna flickorna - kommer du fortfarande att framföra dina lögner nu när du är anmäld för grovt förtal och ärekränkning?  Det är ytterst märkligt att en vuxen person överhuvudtaget agerar som ett barn - och än värre att inte ha förstånd nog att erkänna att man har fel när man har överbevisats. Men, som sagt - du kommer att få tillfälle att tillsammans med dina gelikar få förklara er inför domstol!  2010-03-25 | 11:37:47
 • Noomi Tingeling säger:

  Hmm,,, Jag väljer att inte välja sida. Kanske är jag enligt er "feg" men många saker talar emot dem bägge. Givetvis ska inte en flicka som blivit våldtagen bli stämplad och trakasserad, hon ska få all hjälp hon någonsin kan få. Och Givetvis ska inte en pojke som haft sex med någon kunna bli anklagade för våldtäkt utan att det inte finns några som helst rimliga tvivel.

  Inte heller ska massmedia få glömma eller gömma vissa bitar i ett reportage, en sådanhär granskning ska göras utan "egna åsikter".

  Som sagt, de enda som Vet vad som hänt är pojken och flickorna... Men blir så trött när jag läser inlägg efter inlägg på alla de möjliga sidor, grupper/bloggar där människor som vi/ni lägger in vårt veto och använder oss utav hot, påhopp mm för att få fram våran egna Åsikt! Ett fel gör inte två rätt eller?! Jag har läst, (Jävla väldtäktsman, Hora, skära kuken av, Luder, dö din jävel, lögnare osv osv) i detta fall och det skrämmer mig att NI som skriver detta eller sätter er över sanningen, vad den än må vara tror att ni är bättre än de de gäller!!!! Det enda det säger är ju mer om er som skriver det än den de gäller! Väx upp,, ALLA ,,, Oavsett vilken sida ni står på!! Sandlådefason hör hemma just där, i sandlådan!  Sen Daddy, om du frågar mig.... Massmedia ljuger sällan, vinkla och undanhålla åt de hållet de själva väljer att lägga sin åsikt på, Javist.. men rena och skära lögner tror jag inte jag ser så ofta om vi inte då diskuterar allers, hänt i veckan osv...

  2010-03-25 | 11:48:46
  Bloggadress: http://knm.blogg.se/
 • Pinsamt! säger:

  Jaså du utger dig för att värna om barn? Men käre vuxne man, du försvarar till fullo våldtäkt på barn, även om du kommer med lama ursäkter om att det skulle handla om rättsäkerhet.  Jag är övertygad om att den mor som gjort dej illa hade fog för sitt påstående för om en man så kraftigt försvarar våldtäkter på barn så finns det absolut ett stort egetintresse av att vilja ha sex med barn!  Intressant är också att se att familjen i ö-vik fortfarande fortsätter med sitt sjuka beteende även efter att programmet sänts. Dags att låsa in den familjen på dårhuset, sinnesslöare får man leta efter!  Men som sagt, daddy, nu har du skitit i eget bo, nu vet vi vad du egentligen är, tack!

  2010-03-25 | 11:53:35
 • susanna svensson säger:

  Till bedrövad mamma visa ett enda inlägg där jag gjort något påhopp mot flickorna. Att Ds mamma har fått sin bild och namn kapat är ett faktum ett ilägg va fejk Mamman låg inte som bevis på fria inte Dennis gruppen i går. När jag gjorde ett inlägg på en av de bloggar som står helt på flickorna och påpekade det så plockades denna kommentar bort, men efter några timmar låg den uppe igen.

  2010-03-25 | 11:54:47
 • Daddy säger:

  I fallet Andrew har jag haft kontakt med bägge föräldrarna och fått bägges syn på deras konflikt. Jag har dock respekterat önskemål om att inte skrivit om detta. Jag har efter att ha tagit del av även mammans historia fått anledning att revidera min syn på fallet. Uppmärksamma kan också se att de inlägg som avhandlade detta fall är borttagna. Så även länken till den blogg som pappan drev.  I det fallet finns det gott hopp om att barnet kan få ha en god och nära kontakt med både sin mamma och pappa, men man är nu inne i en känslig process och det finns ingen anledning att störa den just nu genom att skriva om det.  Mia har efter det som hände engagerat sig i Saknade barns nätverk där hon numera är vice ordförande och gör ett jättejobb för barn som kidnappas. Jag har mycket goda relationer med den föreningen och stödjer deras arbete till fullo.  Jag förstår för övrigt inte var jag skulle ha skrivit att jag stöder våldtäkt eller våldtäktsmän?

  Kan någon vara snäll att ge mig ett exempel?

  Inte heller har jag deltagit i någon pöbelmobb mot flickorna. Jag har tydligt och klart skrivit att jag inte kan veta vad som är sant. Detta inbegriper alltså även flickornas version. Om dom har utsatts för det som UG påstår så tycker jag att det är lika vidrigt som alla ni som hugger på mig nu.  Vad jag egentligen skriver har jag påpekat så många gånger nu att ett upprepande knappast gör till eller ifrån.  Att ändra fanatiska och uppeldade människors åsikt är svårare än att flytta ett berg. Men tydligen har några i alla fall reflekterat lite över vad jag faktiskt skrivit innan dom har kastat sig över tangentborden i nån sorts hatisk frenesi som tydligen, åtminstone tillfälligt raderar allt sunt förnuft.  Sockerholic: Jag har inte följt detta fall i fyra månader som dig. Men jag har läst broderns blogg och även mammans upprop, men jag har inte sett några hot eller grova påhopp. Var har dom skrivit dom?

  2010-03-25 | 11:59:12
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Pether säger:

  Re:pinsamt.

  Skulle du kunna visa vart han försvarade våldtäkt på barn? Allt han sagt är att allt talar emot att han skulle ha våldtagit flickan på det sätt som beskrivs.  Flickan var kär i pojken, de hade sex, han ville inte bli ihop. Hon anmälde för våldtäkt. Trots att det inte fanns några bevis, och de bevis hon sa skulle finna, fanns det inga bevis för. Trots det dömdes han för det.  Sedan ska han inte dömas för barnvåldtäkt, då flickan troligen är nära 15, och han endast 15. De brukar ha överseende med detta. Alltså ett bevis på att domarna var partiska.

  2010-03-25 | 12:01:41
 • Anonym säger:

  pether. har tjejen själv erkänt att hon va kär? och att det är någon slags hämnd eller?  so what om hon är nära 15? hon va under 15 och man får inte handla på systemet även om man är nära 19

  2010-03-25 | 12:14:20
 • Sockerholic säger:

  Daddy: De grova hot som uttalats har varit på bloggen och på bilddagboken.

  på bloggen så raderades ALLA kommentarer för ett par veckor sedan. X bror står som ägare av bloggen, tillsammans med X mamma.

  Rena hot har inte vad jag sett, funnits på FB-sidan.

  Däremot har denna spridit rykten, bla om att flickan skulle ha ett incestuöst förhållande med sin far. FB-sidan har även länkat till bloggen där de grova hoten fanns.  Pether:Hur vet du "Flickan var kär i pojken, de hade sex, han ville inte bli ihop. Hon anmälde för våldtäkt." att det här stämmer?

  Inga bevis? Nähä, det här med rättsintyget då? Som underbygger flickans berättelse? Att X har ändrat sin historia ett flertal gånger medans hon konsekvent berättad samma historia. När X erkänner så beskriver han exakt samma händelseförlopp som hon gjort hela tiden.  Du borde nog ta reda på hur det ligger till med brottsrubriceringar Pether. Iom att flickan var under 15 så är hon enligt lagen att se som ett barn, därmed blir det våldtäkt mot barn om en 15-åring förgriper sig på henne. Hade det varit ömsesidigt så hade han behövt vara äldre för att det skulle ses som våldtäkt av barn eftersom det krävs en väsentlig åldersskillnad för att man ska kunna rubricera det för våldtäkt mot barn då.

  2010-03-25 | 12:17:10
 • Flashback-drägg säger:

  Bara så att ni vet är Susanna Svensson en av de vuxna som aktivt mobbat flickorna på nätet. Hon har även under andra "nicknames" på bloggar fortsatt sitt försvar för att få mobba ut flickorna i fallet.  Susanna Svensson är en av moderatorerna på Fria Dennis på facebook. En av de som lät alla dessa påhopp stå kvar, en av de som slängde in en massa propaganda länkar om andra fall där tjejer ljuger för pengar eller hämd som om det vore någon att tillföra Dennis Häggströms skuld i frågan.  Det är Susanna Svensson och Marita Häggström som hängt ut både offer och gärningsman, det är på deras händer dessa ungdomars framtid hänger på.  Alla som läser här, kom ihåg namnet Susanna Svensson då det är en av de vuxna rättshaverister som får något ut av att kalla småflickor och våldtäktsoffer för horor, fittor, slampor osv..  Vi glömmer aldrig Susanna, och du vet att vi har bevisen..  Jag ska SMS:a in ditt namn till SVT Debatt ikväll, tillsammans med resten av avskummet som mobbat våra döttrar.. Ni ska hängas och ni ska hängas högt.. Svt räcker, men får vi chans så kommer ni även hängas i pappers-media..  Alla ska veta vilka ni falska kärringar som sprider rykten är.

  2010-03-25 | 12:23:25
 • Pether säger:

  "och att det är någon slags hämnd eller? "  Japp. Det är mycket vanligare än du tror att tjejer och kvinnor falskanmäler. Du lever i en värld där det kvinnliga könet alltid är oskyldigt, den världen existerar inte i verkligheten.  Rättssäkerhet är något som alla egentligen borde sträva efter, men tack vara att så många lever i den ickeexisterande verkligheten så offras pojkar och män på altare.

  2010-03-25 | 12:24:57
 • Vargen säger:

  Ytterligare ett exempel på en "allvetande" individ som vill skydda förövaren och som tror sig vara kunnigare än polis, domstol...trots att bevisningen mot pojken är bra i två fällande våldtäktsdomar leker "Daddy" alla mäns frälsare och fortsätter spotta på offren...men som tur är den som författat inlägget varken "Gud" eller sakkunnig...bara en "Daddy" som är ute i skumma avsikter, igen!

  ;-)

  2010-03-25 | 12:29:04
 • VAAAAKNA säger:

  Ta bort skygglapparna för i helvete. En gravt störd unge har våldtagit två tjejer och ni VUXNA (?) människor ägnar massa tid åt att förneka att det har hänt.

  Vad fan är det med er?

  Särskilt du Susanna verkar vara en oerhört obehalgig människa. Hur fan sover du om natten egentligen?

  Iaf en tröst att ni nu har blivit avslöjade och avklädda som de fullblodspsykopater ni är och blir skrattade åt på hela internet.

  Ni har inte längre någon mobb i ryggen, den är numera vänd mot er.

  Satsa er billiga tid på att rannsaka er själva istället för att bedriva hätsjakt på våldtäktsoffer. Förstår ni hur sjuka ni är?

  Vidriga kräk.

  2010-03-25 | 12:29:31
 • Catta säger:

  Susanna: "Visa mig ett enda inlägg där jag gjort ett påhopp mot flickorna" skriver du. Nej det är möjligt att du inte personligen skrivit något påhopp, men du var administratör i en grupp som hade på sin info att Linnea "hade en relation till sin far som var rent äcklig med tanke på att det var far och dotter" bland mycket annat. Så du är i allra högsta grad delaktig i smutskastningen  Hur ser du på det Daddy, att man i FD-gruppen spred för tusentals människor att Linnea hade en sexuell relation med sin far, att hennes far alltså utövade incest med henne (det går inte att tolka på annat sätt), detta grundat på skvaller från en mupp i byn? Du om någon vet ju hur skadligt sånt skvaller kan vara.

  2010-03-25 | 12:31:37
  Bloggadress: http://cattasbubbla.wordpress.com
 • Catta säger:

  För övrigt så tycker jag folk kan sansa sig, en diskussion går inte ut på vem som kastar mest skit, utan att diskutera ståndpunkten, varför man tycker/tänker så osv. Det förutsätter också att man svarar på frågor från bägge håll . Daddy har sin åsikt och den måste han få ha, han kanske inte har all info men då lär han sannolikt få den, Bara en parantes..

  2010-03-25 | 12:37:39
  Bloggadress: http://cattasbubbla.wordpress.com
 • Maria säger:

  "att Dennis i det fjärde förhöret tar tillbaks sitt erkännade och lämnar en helt rimlig förklaring till att han känt till dom detaljer som uppdrag granskning påstår att endast han och flickan kan ha känt till."  En RIMLIG förklaring??? Vart ser du det rimliga i att han helt plötsligt påstår sig ha erkänt pga hans advokat sagt OCH för att ALLA andra sagt så (som han själv sa i polisförhöret, har läst alla dokument)...  2010-03-25 | 12:43:32
 • Anonym säger:

  men herrejävlar pether! du bemöter halva meningen. du kan väl svara det andra med? hur vet du att tjejen var kär? har detta nämnts?  och att du säger att det finns kvinnor och tjejer som falskanmäler, (nej jag lever inte i en värld där jag tror att tjejer är oskyldiga. skärp dig för fan. tjejer kan vara riktiga jävla as rent ut sagt.) men bara för det betyder det inte att alla gör det. eller menar du också att alla män våldtar och misshandlar eftersom det finns män som gör det?

  2010-03-25 | 12:46:18
 • Hasse säger:

  Om vi bortser från det juridiska så står det helt klart att grabben har en dominant mamma som inte skyr några medel för att få sin vilja igenom. Oavsett om han är skyldig eller inte (vilket han förmodligen är) så är det mamman som har orsakat honom den största skadan på lång sikt.

  2010-03-25 | 12:52:18
 • Sofia säger:

  Oj oj, många kommentarer..  Tänkte bara inflika att jag, av erfarenhet, vet hur mycket kraft det tar att anmäla någon för våldtäkt, och att enda anledningen att man skulle orka sig igenom hela processen är för att få någon slags upprättelse. Det har inte dom här flickorna fått, trots att killen blivit dömd. Med andra ord kan dom likt förbannat inte gå vidare i livet. Tack vare alla misstroende.  Av erfarenhet, som sagt, vet jag också att man är ytterst förvirrad efter att ha blivit utsatt för något så traumatiskt. Flickorna har med alla säkerhet sagt och gjort saker som är lätta att ifrågasätta. Oftast är det dock chockreaktioner och bör då därför inte tas upp i ett granskande, rättvist program.  Tro mig, det är inte lätt att få någon fälld för våldtäkt. Om dom nu lyckats så är han med all säkerhet skyldig. Det måste vi ändå se som fakta, oavsett vinklingar. Och då ser jag den här debatten som irrelevant.

  2010-03-25 | 12:54:38
 • Flashback-drägg säger:

  Jag skiter i Daddys åsikter, det jag bryr mig om är de vuxna som hela tiden hällt bensin på brasan för att hålla den levande, tex Susanna.  Det lite roliga i det hela är att alla motståndare av första domen utmålar Tjej 1 som mindre trovärdig, var det våldtäkt eller var hon kär. Har hon anmält saker innan. Dvs man dömmer henne utöver hennes karaktär.  Men ingen dömer Dennis med hans karaktär när han våldtar en annan flicka Tjej 2, och där döms med DNA och vittnesmål.  Det jag menar Daddy är att du tycker första målet är lite si och så, men borde inte första målet styrkas över att han våldtar en annan tjej efteråt där han döms med DNA bevisning.  Det håller inte riktigt tycker jag...  Dennis är en våldtäktsman och bör behandlas där efter (Han är dömd och snart suttit sitt "straff")  De vuxna som spridit all dynga på nätet bör behandlas där efter (De får sitt straff nu när deras namn hängs ut som Offer-mobbarna)  De som stött Dennis i skolan får idag bära hundhuvud för att de fick en skolkamrat att lämna sin skola efter att hon blev våldtagen på en skabbig skoltoalett.  De kompisar till tjejerna som bytte sida för att de hade hört att hennes fitta hade spräckts även fast hon inte hade vaginalt samlag får idag enligt min mening bära det största hundhuvudet, förutom Marita, Gunilla, Alexander och Susanna som uppviglat till mobbning men även också själva hjälpt till..  Du daddy!..  Alexander (brodern till Oskar/Dennis) gick samma dag som trailern för UG sändes in på tjejen i inslagets blogg och hotade henne. Det är så här det har pågått i 4 jävla månader PÅ INTERNET.  TÄNK ER DÅ I DERAS LILLA JÄGARSAMHÄLLE...  Häng dem högt

  2010-03-25 | 12:55:39
 • Noomi Tingeling säger:

  Återigen hänvisar jag till mitt övre inlägg... Vad får er alla att tro, oavsett vilken sida ni står på att påhopp, hot, fula inlägg mm är oki?! Vissa av er häröver är ju inte ett dugg bättre än de som utför sådana vidriga brott som våldtäkt. Hörde ni vad flickan Linnea sa igår, att eftertiden varit den värsta i hennes liv och då förmodligen inte enbart på den våldtäkt som hon anmält.  Att kalla en föräldrer som slåss för sitt barn för dåre att denna borde låsas in mm betyder ju att säkerligen 90% av oss alla borde låsas in. Givetvis gör en föräldrer ALLT för att bevisa en oskuld i en sådan anmälan. Kanske inte sunt men tro inte för en sekund att ni skulle hantera situationen så mycket bättre. Jag har sett rena hot på grupper i denna sak. Jag har även sparat ett då jag verkligen tyckar att Alla som kränker, hotar mm går över gränsen, det är ett lagbrott, precis som något annat brott.  Ni får stå på vilken sida ni vill, jag står inte på någons. Inte för att jag tror på Dennis inte heller för att jag misstror flickan. Vi vet ALLA att media kan vinkla saker åt den sidan de vill, de hade likväl kunnat vrida saken till Dennis fördel om de hade velat och vi vet ALLA att oskyldiga faktiskt kan dömas, Vi vet ALLA att som föräldrer oavsett vem man är så gör man ALLT för att skydda sitt barn. Vi vet ALLA att smutskastning emot varann inte hjälper den som verkligen blivit kränkt i denna historia.  Det är aldrig oki att kalla någon för "luder, Hora, slampa, lögnare osv" Lika lite som det faktist inte heller är oki att hota med ord som "Dö din jävla våldtäktsman, jag ska skära kuken av dig, hoppas du blir våltagen i fängelset osv"

  VEM fan tror vi alla att vi är?! Ingen av oss står över lagen, varken jag, du eller Daddy.

  Att sedan kalla någon som ger sin syn på saken som "daddy" faktiskt här gör, för pedofil osv är ju bara löjligt. Hur fan kan man säga så utan att det finns det minsta lilla bevis på att så skulle vara saken.  Om ni tror att ni står över lagen har NI kanske ett problem och kanske är det ni borde låsas in. Och lagen säger MYCKET om hot, kränkningar, påhopp, mobbning mm tänk på det innan ni går ut på allt för djupt vatten.  Mitt inlägg är inte enbart relaterat till just denna sak "Dennis" utan de flesta debatter där människor inte fattar att en debatt och diskusion är just det och INTE hot, påhopp, kränkning mm...  Flickan har även blivit kränkt av ord, Dennis likaså,, Håll er till sak och debatera utan att kasta skit på varann. Den som inte klarar av det är inte ett dugg bättre än den som mobbat, hotat, kränkt vare sig Flickan eller Dennis. Något att tänka på då man öppnar munnen och låter fingrarna styra över tangentbordet istället för huvudet!

  2010-03-25 | 13:02:52
  Bloggadress: http://knm.blogg.se/
 • Musse Pig säger:

  Jag har nu tittat på programmet och inser att man måste läsa förundersökningen och domarna för att ta ställning till huruvida programmet är dålig journalistisk och för att bilda sig en egen uppfattning om huruvida fällningen är ett rättsövergrepp eller inte. Vad som omedelbart är nedslående är dock hur svag rustade människor är, både här och på alla andra ställen som detta diskuterats, när det gäller att ta ställning i en fråga där starka bevis saknas och som exempel på hur en mobb bildas och agerar.

  2010-03-25 | 13:08:11
 • Anonym säger:

  det sägs visst i reportaget att killen drar tillbaka sitt erkännande: han ändrar versionen och säger att flickan var med på det. men däremot inte riktigt varför.

  2010-03-25 | 13:10:04
 • David säger:  Har läst hela FUP flera ggr. Kan inte se att pojken har alibi för eftermiddagen.

  2010-03-25 | 13:13:48
 • ERF säger:

  Alltså det här var det sämsta inlägg jag sett av dig, det finns teknisk bevisning (DNA, blåmärken). BO har lämnat en trovärdig historia som överensstämmer med samtliga övriga vittnen.  GM ändrade flera gånger sin historia och inga andra vittnesuppgifter stämde med den och till slut ERKÄNDE han för helvete!  Han har dömts i flera instanser och det har aldrig ens varit något snack om oenighet, trots det försvarar du honom på din blogg.  Du verkar dessutom leva i vanföreställningen att detta är ett modigt "politiskt inkorrekt" drag som belyser problemen i svenska rättväsendet.  Du har fel. Domen är ta mig fan klockren och det enda som ditt inlägg belyser är din förutfattade mening mot unga tjejer som anmäler våldtäkt.  Jag blir också upprörd när män anklagas felaktigt eller till och med fälls felaktigt, men i det här fallet förekomme ringa sådana tendenser. Han är ett svin som våldtar kvinnor och att det faktiskt finns andra män där ute som försvarar honom äcklar mig.  //Borta med vinden

  2010-03-25 | 13:16:52
 • Daddy säger:

  Ja det nämns som hastigast i reportaget, men ändå så går SvT senast i morse på nyhetsmorgon ut med att D har erkänt. Kan man säga så då man har tagit tillbaks sitt erkännande och hävdat sin oskuld ända sedan dess?  Vad mamman har skrivit och inte skrivit råder det delade meningar om. Vad som dock verkar klart är att hon nu slutat skriva då andra människor använder hennes namn. Hon bevisade detta då hon bytte den så kallade "avataren" på Flashback. I alla hennes inlägg byttes då avatarbilden ut, men inte på dom falska. Men detta hjälpte inte i längden. Hennes röst har nu uppenbarligen tystats.  Att det finns sjuka människor inblandade i den här striden visar sig ju inte minst här nu. Vem som skriver vad är svårt att veta. Men jag ber alla som skriver här att åtminstone hålla sig inom lagen. Annars måste jag börja censurera och det vill jag inte.

  2010-03-25 | 13:19:19
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:

  jaa, alla som har en annan åsikt är såklart sjuk och mentalt efterbliven. visst.

  2010-03-25 | 13:24:52
 • Daddy säger:

  Att domen är klockren förstår jag inte hur man kan tycka. Återigen, jag talar om fall nr 1. Jag har ännu inte hunnit läsa klart den andra FUP:en. Skall kommentera även den då jag har läst. Något som jag för övrigt även råder er andra som skriver här att göra. Inlägget handlar INTE om att ta ställning i skuldfrågan. För att vi skall få riktig klarhet i den så rekommenderar jag att man tillsätter en sanningskommission med landets bästa utredare och förhörsledare, och där alla vittnen får komma till tals. Då skulle vi nog komma till sanningen.  Förundersökningen i fall nr 1 kan man ta del av här:

  http://data.fuskbugg.se/skalman01/fup_1.pdf  Läs den noga och försök döma själva om ni nu så gärna vill. Jag gör det inte.

  2010-03-25 | 13:28:06
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Catta säger:

  Mamman har slutat skriva för att hon är avstängd på Facebook pga sidans förtal.Hon varnades först men struntade i det och då blev hon avstängd.Och infon som fanns i hennes grupp kan hon inte skylla på någon fejkad användare.  Tycker du det är okej att peka ut en pappa som att han är skyldig till incest på sin dotter trots att det inte finns något annat än skvaller som grund?  Nej allvarligt Daddy, jag tror du fått mail/samtal från någon/några de som drivit grupperna (Susanna, Gunilla, Fredrik, marita) och köpt deras historia lite för lättvindigt. Jag är väl medveten om att alla rättsfall inte gått rätt till , jag har skrivit om falska våldtäktsanmälningar i min blogg osv, men detta är något helt annat. Så snälla, läs in dig ordentligt innan du skriver mer.

  2010-03-25 | 13:30:24
  Bloggadress: http://cattasbubbla.wordpress.com
 • Anonym säger:

  och poängen med ug var att belysa omgivningens beteende gentemot flickan, men återigen så borde du ju försvara henne också eftersom ett brottsoffer inte ska behandlas så. belys alla sidor inte och inte enbart pojkens.

  2010-03-25 | 13:31:24
 • David säger:

  Det finns rätt väl bevisat vad hon skriver på BDB samt på FB och hemsidan.  Först mot slutet som det kom upp falska M.

  Har man sen en hemsida med kommentators funktion får man väl anta att man håller borta den sortens hemska påhopp som har förekommit där. Hon har valt att inte göra det, då kan man väl anta att hon tycker det är ok.  Faktum är att han inte har något alibi för eftermiddagen. Det är 2 pojkarna som ger honom alibi men samtidigt är det pojke A som de träffar som säger att den dömde inte va med under em.  2010-03-25 | 13:38:01
 • Daddy säger:

  Förlåt jag menade Facebook och inte Flashback. Och jag har inte påstått varken det ena eller det andra. Jag är den första som är emot ryktesspridning och jag påstår ingenting som inte är styrkt.  Men jag tycker att även denna fråga bör kunna dískuteras på en blogg utan att innehavaren halshuggs eller? Varför är detta tabu att skriva om? Jag har postat ut länken till FUP:en som stödjer det jag har påstått. Att UG inte har varit sanningsenliga i sitt reportage.  Halshugg inte budbäraren.Och om ni vill utmåla mig som lögnare, visa då på exempel och sluta med tramset om kvinnohat och andra kränkande insinuationer.  En tröst är ju att alla sunt tänkande människor nu kan se vad som händer om man ifrågasätter det som inte får ifrågasättas i vårt samhälle.  Kommer ni ihåg Gömda? Det finns gott om stolpskott som fortfarande tror på skiten. Dessutom gavs förövarna i det fallet fullständig amnesti mitt framför ögonen på svenska folket.  Vem är det som skall vakna?

  2010-03-25 | 13:38:56
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Sockerholic säger:

  Daddy, du skrev nyss: "Att domen är klockren förstår jag inte hur man kan tycka. Återigen, jag talar om fall nr 1."  Du hade ett par saker du tyckte inte var rätt i domen / FUP:en, jag kommenterade detta. Har du några tankar om mina kommentarer gällande det?

  2010-03-25 | 13:40:00
 • Sockerholic säger:

  "Jag har postat ut länken till FUP:en som stödjer det jag har påstått. Att UG inte har varit sanningsenliga i sitt reportage."  Nej, FUP:en stödjer inte alls dina påståenden.

  2010-03-25 | 13:42:11
 • Daddy säger:

  Gör dom inte? Pojken har tagit tillbaks sitt erkännande och gett en rimlig förklaring till hur han känt till detaljerna i flickans berättelse. Detta nämns inte i UG:s granskning. Istället säger man tvärtom att pojken omöjligt kunnat känna till vad flickan har sagt.  Pojken har inga rivsår på kroppen fyra dagar efter att flickan har påstått sig orsaka sådana på hans ben. Detta nämns inte i reportaget.  Pojken har ett vittne som ger honom alibi för tiden då brottet påstås ha begåtts. Detta nämns inte i reportaget.  Flickan har gjort anklagelser mot minst en annan man tidigare. Anklagelser som tillbakavisas av mannen i fråga och av hennes mor (enligt vittnet). Detta nämns inte i reportaget.  Flickans vänner tror inte på henne. Detta står i deras vittnesmål. En vän antyder också att flickan inte mår bra pga problem i hemmet. Hon vill dock inte redogöra för vad dessa problem består i. Detta nämns inte i reportaget.  Har jag glömt nåt?

  Återigen, jag redogör bara för vad jag anser är ett döljande av fakta i UG:s granskning. Och i mitt tycke en slarvig journalistik. Skuldfrågan tar jag inte ställning i.

  2010-03-25 | 13:58:07
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • David säger:

  Hon har inte sagt att hon har orsakat några rivsår på honom. Hon har säger att hon har klöst honom. Finns inget om skador i FUP. Var får du det ifrån.  Pojkens vittne motbevisas av ett annat vittne pojken som praoar på Sibylla. Han säger att han aldrig var där på em bara på fm.  Bara för att uppgifterna tillbakavisas är de då osanna ??  Har du läst FUP ????

  2010-03-25 | 14:09:58
 • Pether säger:

  Hon beter sig inte som en som blivit våldtagen. Skriker inte, slåss inte, river endast när han är klar och går av säger hon. Och när det är klart ber hon honom att låsa dörren för hon vill inte att andra ska se honom, för hon vill inte ha ett rykte.  Låter för mig som ett solklart fall av ett vanligt toasex på en skola. Bara för att man inte gillar ett frivilligt sex efteråt gör det inte till en våldtäkt.

  2010-03-25 | 14:16:26
 • David säger:

  Skönt att det finns experter som vet hur någon som blir våldtagen ska uppföra sig.

  2010-03-25 | 14:20:25
 • Pether säger:

  Skönt att det finns folk som okritiskt sväljer allt en person av det kvinnliga könet säger.

  2010-03-25 | 14:22:09
 • David säger:

  Nu finns det ju lite andra bevis också.

  Om man nu är intresserade av sätta sig in i det.  2010-03-25 | 14:25:13
 • carstoned säger:

  Hej Daddy! Undrar bara, hur fick du tag i denna förundersökning? Är det inte sekretess på den eftersom det är sexualbrott det handlar om?  Och Pether : är du en av de ignoranta gubbarna som är födda på 1800 talet? Beter sig våldtagna tjejer på ett visst sätt? Du kanske blivit våldtagen och då vet hur man beter sig.....

  2010-03-25 | 14:26:27
  Bloggadress: http://kulusoy.blogg.se/
 • David säger:

  Carstoned:  Förundersökningen har mamman själv lagt ut på internet.

  2010-03-25 | 14:27:56
 • Pether säger:

  Ja, en våldtagen beter sig på ett sätt som inte är förenligt med flickans bettende. Att flickan använder ord som barn inte använder visar på att någon har satt ord i hennes mun.  Visar alltså på att våldtäkten hittats på vid ett senare tillfälle.

  2010-03-25 | 14:32:44
 • David säger:

  Vad för ord ?

  2010-03-25 | 14:45:24
 • carstoned säger:

  David: Jaha okey tack då vet jag.  Pether det finns inga regler över hur man beter sig som en "våldtagen". Alla är olika - om du inte visste det uppenbara.  "flickan använder ord som barn inte använder"...  Så låt oss säga att du har en dotter, och hon blir utsatt för en våldtäkt, och använder ord som barn inte använder - hade du inte trott på henne??  Jag hoppas inte du jobbar med människor om du drar DEN okunniga slutsatsen om "ord som inte barn använder".  Skamligt.  För övrigt, Daddy du vet att jag "hejar" på dig och din kamp, och läser din blogg, just i detta ämne håller vi kanske inte med varandra. Men vad gör det =)  Kram!

  2010-03-25 | 14:50:56
  Bloggadress: http://kulusoy.blogg.se/
 • Seb säger:

  Haha att det fortfarande finns folk som försvarar Dennis, finns mycket psykiskt störda människor bland oss.

  2010-03-25 | 14:52:04
 • sebbe säger:

  dennis är en våldtäktsman ! ! ! ! ! hoppas han blir våldtagen!

  2010-03-25 | 15:06:19
 • Anonym säger:

  okej, då kan vi ju anställa denna pether vid alla domstolar så kan ju han slå fast om flickor har blivit våldtagna eller ej.  sluta generalisera så äckligt mycket.

  2010-03-25 | 15:08:12
 • Emma Lundquist säger:

  http://www.youtube.com/watch?v=YVFku0P7qTA

  2010-03-25 | 15:09:27
  Bloggadress: http://vonpite.blogspot.com'
 • Anonym säger:  "Det stämmer att Dennis erkände brottet i det tredje polisförhöret. Vad Uppdrag granskning dock inte talar högt om är att Dennis i det fjärde förhöret tar tillbaks sitt erkännade och lämnar en helt rimlig förklaring till att han känt till dom detaljer som uppdrag granskning påstår att endast han och flickan kan ha känt till."  Svar:

  I sitt första förhör berättade pojken att han hört 5-8 olika versioner av vad som skulle ha hänt på toaletten, när han tar tillbaka sitt erkännande säger han att han tagit delar ur de olika versionerna när han beskrev vad som hänt.

  Problemet är att han berättade samma version som flickan...hur kunde han veta vilka detaljer han skulle välja för att stämma överens med flickans berättelse? Förklaringen är att det var bara han och flickan som visste vad flickan kunde berätta.  "Anledningen till att han erkände brottet säger han berodde på att han av sitt ombud fått rådet att erkänna så skulle han få ett lindrigare straff."  Svar:

  Det stämmer, han uppfattade advokatens och förhörsledarens ord: "Det gynnar dej att berätta sanningen" som att de sagt: "Det gynnar dej att erkänna."

  Ett missförstånd som är lätt att förstå, för honom var att berätta sanningen det samma som att erkänna.

  Hur skulle den uppmaningen göra hans erkännande mindre värt? Vilken vikt har det för hans skuld/oskuld?  Att han skulle ha blivit lovad ett lindrigare straff stämmer långt ifrån, jag blir förvånad över detta uttalande från dej. Inget sådant framkommer i de offentliga handlingarna, hans familj som drivit sin kampanj för att få resning har aldrig påstått något sådant.

  De påstår mycket annat men inte det.  "En annan sak som framgår av förundersökningen och som uppdrag granskning inte väljer att nämna är att flickan även tidigare framfört anklagelser mot en annan man som påstås ha "tafsat på henne" på ett badhus.

  Mannen förhörs av polisen och uppger att han varit på badhuset med sina icke simkunniga barn och att han blivit mycket upprörd av anklagelserna och även konfronterat flickans mor med dom. Mamman förnekar dock kännedom om detta. Flickan däremot hävdar att hon berättat för sin mor dagen efter. Ingen av otaliga vittnen som var närvarande i bassängen har sett något "tafsande"."  En man lämnar ett vittnesmål om att han fått höra grova anklagelser om sexuell kontakt mellan honom och flickan, han säger också att han tog kontakt med flickans mamma angående ryktena han hört. Han har inte hört flickan anklaga honom själv, han har hört rykten.  Flickan förhörs angående detta och hon berättar att mannen vidrört brösten under bollek i bassängen och att han under leken lossade bikiniöverdelen. Hon berättar också att hon talade om för mamman när hon kom hem.  Några vittnesmål från närvarande i bassängen existerar inte, så återigen blir jag förvånad. Inte heller är detta något som familjen påstår, så var har du fått detta från?  Något förhör av mamman angående detta återfinns inte i de offentliga handlingarna, att hon skulle förnekat kännedom är vad mannen från badhuset påstår...  "Ytterligare en detalj som uppdrag granskning väljer att inte nämna är att pojken undersöktes av både polis och rättsläkare, men ingen av dom har hittat dom klösmärken som flickan påstod sig ha givit honom. Dessa skulle alltså mirakulöst ha läkts på endast fyra dagar."  Svar:

  Detta är ett så märkligt uttalande...du kan omöjligt ha läst flickans vittnesförhör.

  Hon berättar hur hennes armar är helt orörliga då killen lagt sin kroppstyngd på knäna som är placerade på armarna, hon lyckas vrida handleden och klöste honom när hon nöp efter benet...hon beskriver märket på ett sådant sätt att det borde ha varit borta redan dagen efter.

  Jag förstår inte riktigt din logik här...vilken betrydelse skulle det ha gjort om man tagit med det i programmet?  "Även flickans vänner som vittnar hos polisen misstror hennes berättelse."  Svar:

  Ja....presis som programmet visade, hon förlorade sina vänner...de valde tro på killen, främst efter att ha hört ryktena om olika versioner till vad som hänt.  2010-03-25 | 15:09:46
 • KiaW säger:

  Mitt namn kom inte med i mitt inlägg? Det är jag som citerat och svarat här ovanför.  MVH Kia W

  2010-03-25 | 15:13:48
 • Niklas säger:

  Anledning till att ingen jurist fanns med i studion var väl att det inte är det juridiska som det tvistas om. Dennis har dömts i två fall av fyra olika domstolar och HD har valt att inte pröva någon av fallen. Juridiken är således så klar den kan bli i detta fall.  Det intressanta är att i princip ett helt samhälle sluter upp bakom en dömd våldtäktsman. En våldtäktsman som dömts två gånger. De bjuder in två som kan ge intressanta perspektiv på detta.  Du skriver att programmet var vinklat, men de fakta som då menar att Uppdrag granskning undanhållit är ju helt irrelevanta eller sådana som inte har någon betydelse för historien. De tycks bara vara de sista halmstråna för någon som till varje pris vill försvara en våldtäktsman.

  2010-03-25 | 15:18:00
 • Daddy säger:

  Ja och uppenbarligen också psykiskt friska människor som tycker det är fel att redogöra för felaktigheter i våra granskande nyhetsprogram.  Vad är det för fel i det? Borde inte alla människor som anser att vårt rättssystem är en garant för demokratin och rättvisan, tycka att det är bra att vi får en rättvisande bild av polisens förundersökning?  Eller är det så många som har helt tappat alla begrepp om vad rättssäkerhet och beviskrav betyder som man kan få intryck av här? Skrämmande i så fall. Jag har visat att uppdrag granskning ljuger i sitt reportage. Där spelar man upp erkännandet som det stora triumfkortet och nämner i förbigående att erkännadet senare har tagits tillbaks. Men när man sen påstår att D omöjligt hade kunnat känna till detaljerna i flickans historia så ljuger man ju.

  Förstår ni svenska? Man ljuger!! I ett reportage som trasar sönder en ung pojkes liv. Ändå säger man sig ha haft tillgång till alla handlingar i fallet. Även "slasken" som det ju faktiskt vore hederligt att publicera ut i så fall.  Några frågor angående de fakta man presenterar vill man inte svara på efter programmet. Istället skyller man på att man av hänsyn till dom "anhöriga" inte svarar på några frågor om hur man dragit sina slutsatser. Istället hänvisar man till en sida som man kallar "metodbeskrivning" som inte säger ett dyft om hur man dragit sina slutsatser i programmet.  Jag har mailat UG idag och konstaterat att dom har varit oärliga i sitt reportage. Jag har inte fått något svar.  Vad är det som är så förbenat svårt att begripa? Är inte sanningen viktigare än hänsyn till parterna? Om det skulle visa sig att D är oskyldig JAG SÄGER OM, så har vi en situation där ett brottsoffer brännmärks sför resten av livet medan brottslingen hyllas som hjältinna.  Hur kan man utan att veta säkert försvara detta i så fall?  Jag tvingas återigen konstatera att vi lever i ett allt värre pöbelvälde där inte sanning och fakta betyder ett skit då drevet går. Särskilt i fall som överrenstämmer med rådande teorier om könsmaktsordningen i vårt samhälle. Hur skulle flickan som ni är så säkra på är offret i detta fall på något sätt skadas av att fakta och sanningen publiceras? Om hennes och UG:s version stämmer så ser jag inte hur det skulle skada henne att påpeka faktafel? Det borde väl även ligga i hennes intresse i så fall. Hon har ju inte blivit trodd.  Eller hur fan tänker ni?

  2010-03-25 | 15:19:09
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • 08 säger:

  Det här var den sämsta blogg jag läst!

  2010-03-25 | 15:20:52
 • Anonym säger:

  de ljuger ju inte alls. det är bara du som inte fattar. de säger att "oskar" omöjligt kan ha vetat om flickans hela berättelse med alla detaljer. han lyckas själv pricka in rätt detaljer och deras historier blir likadana. hade han däremot berättat någon annan historia med olika detaljer (säg att han dunkade henne i handfatet som ett av ryktena var) så hade inte historierna varit likadana.

  2010-03-25 | 15:31:34
 • Anonym säger:

  Daddy när ska du fördömma förintelsen?

  2010-03-25 | 15:38:51
 • Niclas säger:

  Pether du har satt dig i en riktigt stor klump klister.  Hur beter sig en våldtagen flicka? hoppas på ett seriöst svar på en seriös fråga, och hur vet DU hur en VÅLDTAGEN FLICKA beter sig?(antar att du är en man)

  2010-03-25 | 15:43:22
 • Pether säger:

  Jag vet hur en våldtagen flicka inte beter sig.  En sådan brukar inte gå runt innan en våldtäkt och säga att den framtida våldtäktsmannen ska få en massa skit.

  2010-03-25 | 15:44:46
 • Herulen säger:

  KíaW sa:

  Ja....presis som programmet visade, hon förlorade sina vänner...de valde tro på killen, främst efter att ha hört ryktena om olika versioner till vad som hänt.  Det är sant att nätmobbingen mot henne är hemsk och att det är vidrigt av hennes forna vänner att svika henne. Men det är inte det som är sakfrågan, utan programmets utelämnande av viktiga uppgifter. Det här kan vi läsa på sid 147 i förundersökningen där pojken förklarar varför han erkände efter några förhör:  "H: Ja det var för att alla mina kompisar trodde att jag var oskyldig, jag trodde att jag skulle förlora dom eller att jag skulle … ja att jag skulle bli häktad då men så fick jag ju … berättade ju ju du och Mats att det skulle gynna mig ifall att jag erkände. Och då kom jag att tänka på på det här med mamma att hon mådde dåligt och så här, att jag inte ville ge hon nått mer skit. Jag hade panik för att jag inte ville sitta i en cell något mer eller att jag skulle bli häktad."  Han erkände alltså efter påtryckningar. Menar du att dessa uppgifter är struntsamma?

  2010-03-25 | 15:47:49
 • Anonym säger:

  det är lustigt pether att du verkligen tror på dig själv.  och vad baserar du det senaste på? har du varit där själv? är det någons bekants bekant som har hört eller?

  2010-03-25 | 15:49:17
 • Anonym säger:

  HERULEN: hur vet du att det är påtryckningar? advokaten kanske bara har sagt att det gynnar honom att berätta sanningen för det brukar väl ändå leda till att man får ett mildare straff? vad yrkande denna advokat på? frigivning?

  2010-03-25 | 15:51:28
 • Pether säger:

  Läs vad Clara har att säga. Hon har en vettig bakgrund till varför hon inte tror på tjejen.

  2010-03-25 | 15:52:24
 • Anonym säger:

  jag vill höra vad DU har att säga. jag frågar dig, inte någon annan. kan du inte svara på frågor eller? du kan ju berätta för du verkar ju veta allt.

  2010-03-25 | 15:53:22
 • Pether säger:

  Jag får alltså inte använda mig utav förhörsprotokoll och basera mina åsikter på dem. Det är väldigt konstigt.

  2010-03-25 | 15:57:18
 • NN säger:

  Daddy, du verkar inte förstå. UG programm handlade INTE om att pröva ett redan fastlagt mål i tv utan vad som hände med offren efter FASTLAGD dom. Nu får du väl ta och plocka av genusglasögonen iaf. Du har inte torrt på fötterna - du e tamigfaen plaskblöt ända upp till arslet.

  2010-03-25 | 15:57:58
 • Björn säger:

  Vore kul om du kunde bemöta KiaWs svar på dina "påståenden" istället för att raljera över att alla osm tycker att du har fel är dumma i huvudet..

  2010-03-25 | 15:59:17
 • Anonym säger:

  öhöh jo? det är ju bara att skriva ned dem rakt här. bara att skriva! klipp och klistra!

  2010-03-25 | 15:59:26
 • moa säger:

  hoppas innerligt att du skojar med mig. dom hitta hans DNA i hennes trosor ?! herregud va förbannad jag blir.

  2010-03-25 | 16:01:51
 • David säger:

  Om man läser claras vittnesmål så stämmer det hon säger överens med vad L har sagt. Men sen är mycket av vad hon säger färgat av att ha pratat med Oskar samt andra kamrater. tex det om att hon skulle sätta någon i skiten. Det kommer inte från L utan från någon som har hört L säga det alltså uppgifter i andra hand.

  2010-03-25 | 16:05:05
 • Fröken Fräken säger:

  Jag förstår din poäng Daddy.

  Ha det gott!

  2010-03-25 | 16:07:50
 • Pether säger:

  Då får du ta och läsa protokollet, speciellt det med Clara.  Sedan Moa, sen när bevisat dna att en våldtäkt begåtts? Hon sög av honom på toan och sprutade över ansiktet, klart att det finns dna. Men inget som helst bevis för en våldtäkt.  Clara säger sig inte tro på flickan för att hon hört från kompisar att hon sagt flera olika versioner till olika kompisar. Dvs, hon hade inte hunnit göra upp sin historia helt. En lögnerska.

  2010-03-25 | 16:10:07
 • Herulen säger:  Kia sa: hur vet du att det är påtryckningar? advokaten kanske bara har sagt att det gynnar honom att berätta sanningen för det brukar väl ändå leda till att man får ett mildare straff? vad yrkande denna advokat på? frigivning?  Att man säger att det ska gynna någon är att utöva påtryckning. Jag menar att detta är relevant att nämna i ett program som har för avsikt att granska vad som verkligen har hänt. Men det gör man inte. Min magkänsla säger att grabben är skyldig. Men man kan inte ha det som en programidé, vilket ju reportaget uppenbart hade.

  2010-03-25 | 16:11:00
 • Niklas säger:

  Nu har jag läst alla kommentarer här och man blir ju rent mörkrädd av vad alla "tror" eller "vet" om hur personer beter sig eller reagerar i olika situationer och angrepp både på flickorna och pojken som jag tycker är helt åt helvete.  Jag förstår dock inte på vilket sätt rättssäkerheten skulle vara hotad i detta fall? Det handlar om fyra domstolar som på goda skäl har dömt en person för 2 våldtäkter. I båda fallen finns starka bevis som talar för en fällande dom. Det finns enskilda saker som talar emot, men så är det väldigt ofta. Det du nämner handlar om indicier utan större betydelse.  På vilket sätt har Thomas Quick med detta att göra? Domstolar gör fel, men det betyder inte att de alltid gör fel. I fallet med Quick finns väldigt mycket felaktigheter att peka på, vilket det knappast gör här. Kan man använda Quick som ett argument mot alla domar?

  2010-03-25 | 16:16:16
 • David säger:

  DNA bevisen gäller den andra våldtäkten, inte skoltoaletten.  Att det har börjat spridas rykten och lögner i skolan visar ju UG. Att då Clara väljer att tro på detta får stå för henne. Men när hon beskriver vad L har sagt till henne så beskriver hon i stort det som L sen säger i polisförhöret.  Du bör nog läsa om FUP lite långsammare.

  Så att du verkligen förstår vad som står där.

  2010-03-25 | 16:17:36
 • Niclas säger:

  Pether jasså nu vet du bara hur en våldtagen flicka inte beter sig. Innan visste du hur en våldtagen flicka beter sig.  Postat av: Pether

  Ja, en våldtagen beter sig på ett sätt som inte är förenligt med flickans bettende. Att flickan använder ord som barn inte använder visar på att någon har satt ord i hennes mun.  Visar alltså på att våldtäkten hittats på vid ett senare tillfälle.  2010-03-25 @ 14:32:44  Jag vill veta hur en VÅLDTAGEN flicka beter sig. Slingra dig inte undan att svara på denna fråga.

  2010-03-25 | 16:20:36
 • Daddy säger:

  Ja en fastlagd dom är ju en helt stötsäker garant för sanningen. Som i fallet Tomas Qvick. Han har ju dömts 8 gånger för mord så han måste ju vara skyldig. Och Tito Beltran som påstods ha smittat sitt offer med könsherpes och dömdes på dom bevisen, trots att det nu framkommit att han inte har könsherpes. Och läkaren och obducenten ska vi ju bara inte tala om. Dom friades men dömdes ändå i ett domskäl som inte gick att överklagar. Eller pappan till södertäljeflickan. Han fick ju 8 års fängelse så han måste ju ha begått alla dom satanistiska barnamord som han anklagades för, trots att det inte fanns några bevis annat än en förvirrad flickas bisarra anklagelser.  Jovisst serru, bara en svensk domstol drämmer klubban i bordet så är man ju skyldig.  För att inte tala om mig som tvångsseparerades från mitt barn i 10 månader utan att det ens förelåg misstanke om brott vid det tillfället. Den kom senare och är numera avskriven på goda grunder. Dom säger att jag blev friad, men dom som säger det har aldrig tvingats att genomleva nästan ett år utan kontakt med sitt barn. Det tog nästan livet av mig.  Jag lever uppenbarligen inte i samma rättssäkra värld som er. Bara att konstatera. Men borde inte detta dock skapa en smula förståelse till att man blir en smula kritisk till rättssamhällets förmåga?

  Ovanstående exempel är bara några av väldigt många. Att anmäla sin falskanmälare går inte trots att det är ett brott. Då säger dom att det saknas bevis för uppsåt. Så åt det hållet funkar rättsystemet iofs.  Ni som inte kan ta in min poäng om "bortom rimligt tvivel" kanske har lättare om den kommer från en polis och medlem i Amnesty?

  I så fall kan ni läsa följande artikel:

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/02/02/v-lmenande-men-missvisande-om-v-ldt-kterna

  2010-03-25 | 16:22:41
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Niclas säger:

  Pether sen kan du väll avslöja vilken utbildning du gått där man lär sig hur våldtagna flickor beter sig.  Nä du jobbar säkert som skogshuggare utanför Bjästa

  2010-03-25 | 16:24:20
 • Anonym säger:

  men öhhh, clara kan väl för fan själv ljuga? och togs det inte upp i programmet att det var andrahandskällor? hur trovärdig är det?  och herulen: så sanningen är ibland en påtryckning? de kanske bara sa sanningen i detta fall att det skulle gynna honom att erkänna. om han inte hade erkänt kanske han hade fått ett högre straff. det går att se från olika vinklar och jag tror det är svårt för utomstående att bedöma om det är en påtryckning eller inte.

  2010-03-25 | 16:24:48
 • Niklas säger:

  Daddy:  Som någon tidigare påpekade så handlar inte Uppdrag Granskning om skuldfrågan. Den har redan behandlats av fyra olika domstolar som kommit fram till samma sak.  Uppdrag Granskning handlar om vad som hände efter domarna och hur människor runt omkring baserat på rykten och utan kunskap valde att ställa sig på pojkens sida. De valde att smutskasta och trakassera flickan. Skolan, fritidsgården och kyrkan ställde inte upp på flickan utan snarare på pojken. Är inte detta värt att beskriva och även kritisera?  "Vad är det som är så förbenat svårt att begripa? Är inte sanningen viktigare än hänsyn till parterna? Om det skulle visa sig att D är oskyldig JAG SÄGER OM, så har vi en situation där ett brottsoffer brännmärks sför resten av livet medan brottslingen hyllas som hjältinna."  Det som UG försöker beskriva är hur pojken förvandlades till hjälte medan tjejen trakasserades och kände sig tvungen att flytta. Om detta säger du ingenting. Detta är inte värt att kritisera varken nu eller tidigare att det gått till på detta sätt. Enligt dig?  Och slutligen återigen. Hur kunde pojken återge exakt samma historia som flickan? Detaljerat och tydligt. Vad finns det för rimlig förklaring till detta som du hävdar att det finns?  2010-03-25 | 16:25:43
 • Psychodad säger:

  Det första som slår mig är vad folk är blåsta i huvudet. Rabiata feta jävla feminister som inte kan fatta textens sammanhang vräker ur sig sitt manshat i ren frustration i kommentarerna.  Kontentan av bloggposten är inte att säga att pojken är oskyldig vilket majoriteten fattat förutom alla oknullade tvångslesbiska feministjävlar, jag tror nog att Daddy precis som jag och alla andra vill att grabbjäveln ska tvångskastreras med syra och matas till gödsvinen. Det handlar om vilket makt media har och om rättssäkerhet.  Fattaru?

  2010-03-25 | 16:26:21
  Bloggadress: http://www.psycho-dad.se
 • Anonym säger:

  Daddy svara på när du ska fördömma förintelsen!

  2010-03-25 | 16:26:23
 • Niclas säger:

  Psychodad: Tycker det handlar om vilken makt innvånarna i en by har som genom vad dom hört från bekantas bekanta kan få en flicka att fly 50mil bort från byn.

  2010-03-25 | 16:30:42
 • Niklas säger:

  Daddy:  På vilket sätt är de fallen du tar fram ett bevis för att domstolarna skulle ha dömt fel i detta fall? Ingen hävdar att domstolar aldrig dömer fel. Ibland dömer de säkert förbannat fel, men jag tror ändå att de flesta som döms i svenska domstolar är skyldiga. Av de 1000-tals som döms varje år är det ett ytterst fåtal där det uppmärksammas att domstolarna begått felaktigheter. Det är naturligtvis beklagligt, men det innebär inte att man kan avfärda alla domar hej vilt.  Om fyra domstolar (två i varje fall) dömt en person så anser jag att man bör ha väldigt goda skäl att ifrågasätta dessa domar. Som utgångspunkt bör man, för rättssäkerhetens skull, faktiskt anse att domarna är korrekta. I det omvända fallet skulle man ju annars fortsätta att kalla en man som friats i samtliga insatser för våldtäktsman och det vill vi väl inte?  Du har inte presenterat några som helst "bevis" eller liknande som skulle påverka domstolarnas bedömning. I båda fallen fanns både en trovärdig berättelse och stödbevisning.

  2010-03-25 | 16:31:12
 • KiaW säger:

  Daddy: Det är ju du som ljuger i ditt inlägg, något jag påvisade i min kommentar, delar du skriver i ditt inlägg återfinns inte i förundersökningen och det är heller inget som familjen har påstått i sin kampanj, det är helt nya uppgifter....min fråga är var du har fått dem ifrån.  Herulen:

  Jag inte sagt det du försöker påskina att du citerar.  Påtryckning med mening att få fram ett erkännande finns inget som tyder på, däremot har pojken missuppfattat. Att det skulle betyda att hans erkännande är en lögn pga det förstår jag inte hur man får ihop.  Sen vill jag klargöra för daddy, pojkens erkännande stämde överens med flickans berättelse. När han tar tillbaka säger han att han lagt ihop de versioner han fått höra använde sig av dem.  Saken är det att han i första förhöret berättar att han fått höra 5-8 olika versioner, hur menar du att han skulle kunna veta vilka delar han skulle använda för att det skulle stämma överens med flickans berättelse?  2010-03-25 | 16:36:05
 • Niklas säger:

  Daddy:  Är det egentligen inte precis tvärtom mot vad du säger? Uppdrag granskning kritiserar bristen på rättssäkerhet som innebär att den som är populärast eller har flest bakom sig "får rätt". Folk utan vidare kunskap utfärdar dom och friar, istället för domstolar. I ett samhälle med rättssäkerhet måste vi utgå från att den som inte fällts i domstol är oskyldig och den som fällts är skyldig, naturligtvis om inte detta kraftigt motbevisas.  För om vi lever i ett samhälle där domar inte respekteras och inte ges betydelse. Där folk avfärdar domstolsbedömningar eller förhåller sig "neutrala" till dem, då får vi ett samhälle där misstänkta pedofiler som friats jagas bort från sina hem samtidigt som våldtäktsoffer misstros och trakasseras.  Jag vill ha ett samhälle där duktiga jurister med alla fakta i målet avkunnar dom eller friar. Inte första bästa folkmassa.

  2010-03-25 | 16:38:11
 • Anonym säger:

  jaaaa, daddy ifrågasätter rättsystemet, men han skiter fullständigt i tjejen. rättvis bild? knappast. han gör en dålig "journalistik" själv. men han verkar ju vara en kvinnohatare utan dess like.

  2010-03-25 | 16:42:26
 • susanna svensson säger:

  Nicklas du har aldrig reflekterat över att hela den här cirkusen angående fallet som togs upp i uppdraggranskning faktiskt beror på att pojken, hans familj och vänner anser att han inte fått en chans att bli lyssnad på i och med att vissa vittnen blev nekade att vittna i rätten. Hade det skett och det är mycket möjligt att pojken dömts i varje fall så hade internetcirkusen aldrig dragits i gång. Så länge det finns människor som dömts för brott och som blir nekade att kalla vittnen till rättegången som de anser stöder deras uppfattning i frågan är risken stor för ytterligare internet kampanjer av liknande slag som fullständigt urartar med mordhot, svordomar, könsord och kapade identiteter mellan de båda lägren.  Det vi ser i örnsködsviksfallet är en tydlig konsekvens av tabut i domstolarna att ifrågasätta brottsoffers trovärdighet. Hade det hela tagits i rätten i stället för på nätet hade det varit bäst för både flickan och pojken.

  2010-03-25 | 16:45:25
 • Lövet säger:

  @Daddy: Jag tappade lite förtroendet för dig här.  Det gäller att välja sina strider klokt - detta val var oklokt och okänsligt!

  2010-03-25 | 16:47:18
 • Anonym säger:

  så att du susanna kunde fortsätta kasta mer skit eller? du verkar ju jävligt mogen.

  2010-03-25 | 16:48:53
 • Daddy säger:

  Ja men nu har vi ju inte ett samhälle där duktiga jurister avgör skuldfrågor. Viken nisse som helst kan bli domare i Sverige. Det är ju bara att gå med i ett politiskt parti och ta en dagskurs. Vad jag vet är Sverige unikt vad gäller detta system där människor kan dömas till livstids fängelse av politiker som inte har ett uns av juridisk utbildning.  Och vår justitieminister är utbildad frisör. Att hon inte begriper ens de mest basala rättsprinciper har hon ju bevisat de sista dagarna. Fast nu säger hon att hon aldrig sagt det hon sa. Verkar inte vara så noga med sanningen där heller.  Det är ju inte jag som hävdar att denna dom är fel för att många andra döms utan bevis. Det är ju andra som vill hävda att D är utom tvivel bevisat skyldig för att han dömts i domstol. Ändå säger sig UG tagit upp detta fall efter ett tips om en oskyldigt dömd. Men i programmet slår man istället fast att han är skyldig. Detta utan att redovisa alla fakta och dessutom fara med osanning.  Osanning är fan det värsta jag vet. Ni som vet vad jag gått igenom de sista 4 åren förstår varför.  Nu får ni kommentera vidare utan mig ett tag.

  Försök och hålla er inom anständighetens gränser.

  Jag fattar exempelvis inte vad förintelsen har med detta inlägg att göra? Men jag kanske är korkad, vad vet jag? Man kanske kan vara både korkad och hata lögner samtidigt. UG har inte gjort ett hederligt och ärligt reportage, punkt!

  2010-03-25 | 16:49:36
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Herulen säger:  Kiaw sa: "Påtryckning med mening att få fram ett erkännande finns inget som tyder på, däremot har pojken missuppfattat. Att det skulle betyda att hans erkännande är en lögn pga det förstår jag inte hur man får ihop."  Det där är dina spekulationer. Jag anser att tv-tittarna själv ska få bedömma saken. Men de fick de inte. Man hade bestämt sig från början, vilket jag uppfattar som du tycker är god journalistisk sed.  Och påstå nu inte att jag anser att pojken är oskyldig. För det gör jag inte.  2010-03-25 | 16:49:54
 • Anonym säger:

  men daddy, att du fortfrande inte fattar. ug skulle från börja göra ett reportage om denna pojk som de fick in tips om. han skulle vara oskyldigt dömd. då kan ju alla med en hjärna tänka ut att de börjar kolla i undersökningar och allt vad det nu är. de börjar inse att det finns bevis mot killen och inte att han är oskyldig och fokuset flyttas över på offret som har blivit mobbat och en massa grejer.

  2010-03-25 | 16:53:28
 • Björn säger:

  Återigen väljer Daddy att itne svara på KiaWs frågor... är de kanske så att du insett att du kastat ur dig osanningar Daddy? att du kanske inte är så väl informerad som du trott? Skulle vara intressant om du bemötte KiaWs frågor till dig, skulle vara snyggt gjort om du svarade på den som faktiskt ställer konkreta och sakliga frågor till dig. Att fäkta bort trollen är ju ingen konst, men det är det enda du gjort sista 3-4 svaren. Bemöt KiaWs frågor nu, var har du fått din info?

  2010-03-25 | 16:57:29
 • Sockerholic säger:

  Daddy: Vet att du sa att du inte skulle kommentera det här mer, men ändå, hur menar du att UG farit med osanning?  Herulen mfl: En liten fråga bara. Ponera att vi alla skulle vara överrens om att bevisningen är knapphändig och att det inte skulle gå att fastställa vare sig om flickan talade sanning eller inte, om pojken våldtog henne eller inte.

  Tycker ni då att det är ok det som hänt efter, alla hot mm. Det är ju just DET UG tagit upp.

  Är det ok att två flickor förtalas, hotas och blir offer för mobbing och ryktesspridning?

  2010-03-25 | 17:04:19
 • Hasse säger:

  BÅDE våldtäktsmannen Dennis mamma och bror erbjöds att vara med men avböjde. F.ö. synd att Uppdrag Granskning inte tog upp mamma Maritas beteende på internet, där hon både själv kallar tjejen alla möjliga saker och gjort "tummen upp" på facebook åt inlägg där folk uppmanat till våldsbrott mot tjejen.

  2010-03-25 | 17:06:56
 • Sockerholic säger:

  Och som flera andra sagt men som inte kan påpekas tillräckligt:

  UG åkte till Bjärsta i tron om att de skulle göra ett reportage om en pojk som blivit oskyldigt dömd två gånger på lösa grunder. Dock visade det sig när de började nysta i saker och ting att så inte var fallet.

  2010-03-25 | 17:07:09
 • Catta säger:

  En intressant fråga till dig Daddy, hur ställer du dig till smutskastningen och hoten som flickorna fått stå ut med i månader?

  2010-03-25 | 17:11:55
  Bloggadress: http://cattasbubbla.wordpress.com
 • Hermann Hinseberg säger:

  Sorry, men det lyser rättshaverist om dig lång väg.

  Du är så vinklad i ditt uttryck så man skäms över att det finns sådana vuxna som du. Och man förstår hur det hänger ihop att sådana barn som Dennis ständigt skapas i vårt samhälle.

  Men lycka till! Kanske du hittar nån väderkvarn nån gång...

  2010-03-25 | 17:13:18
 • Niklas säger:

  Susanna S:  Jag vet inte riktigt var du vill komma med ditt inlägg. Uppdrag granskning åkte dit för att de fick tips om att en kille var oskyldigt dömd, men när de nystade i saken så visade det sig att det inte fanns något som tydde på det. Då var det betydligt mer intressant att skriva om hur flickorna behandlats och om hur rykten och hörsägen lätt till att människor tagit ställning för gärningsmannen. Uppdrag granskning gör inga beställningsjobb bara för att någon kontaktar dem utan har gjort en objektiv granskning av fallet helt enkelt.  Jag vet inget om vilka vittnen som inte hörts eller vad de skulle kunna bidragit med. Pojkens advokat ansvarar för att kalla vittnen som kan bidra till pojkens fördel och kallar inte vittnen som skulle vara till pojkens nackdel att ha med. Domstolar sysslar heller inte med att lyssna på rykten och hörsägen om olika personer utan utreder vad som faktiskt har hänt.  Daddy:  Jag tycker fortfarande att du bara blandar bort korten, p.g.a. något oklart behov att ifrågasätta alla domar som på något sätt berör män som förövare och kvinnor som brottsoffer. Det är inte seriöst. Sanningen är återigen att de allra flesta som döms är skyldiga och av rimliga skäl bör man anse att domar är riktiga om det inte finns väldigt goda bevis för motsatsen.  Var menar du att Uppdrag granskning farit med osanning? Uppdrag granskning har inte haft möjlighet att ta med varje detalj i rättsfallet, men det är inte så konstigt. Speciellt eftersom det är inte pojkens eventuella skuld som diskuteras i programmet utan omgivningens reaktioner och agerande. Programmet har helt enkelt studerat domen noga och funnit att det inte finns skäl att ifrågasätta denna, därefter har de studerat vad som hänt i samhället runt omkring i samband med händelserna. Jag ser inte på något sätt att UG har gjort något fel. Tvärtom är det ett väldigt välgjort och objektivt program, framför allt jämfört med en del andra program som UG gjort och som gett ett mer vinklat intryck.  Slutligen något om nämndemän. Systemet med nämndemän kan diskuteras, men det handlar nästan alltid om väl pålästa och erfarna samhällsmedborgare som tillsammans med utbildade jurister bedömer olika fall. I de flesta fall är de utbildade domarna och nämndemännen eniga, vilket också varit fallet här. I hovrätten är dessutom de utbildade domarna i majoritet.

  2010-03-25 | 17:22:26
 • Erik säger:

  Jag läste nyss Förundersökningen för den första våldtäckten, tack för den Daddy. Nu undrar jag vart jag kan få tillgång till förundersökningen för den andra våldtäckten?

  2010-03-25 | 17:26:46
 • Anonym säger:

  Erik: Bra, då kan du jämföra det Daddy har skrivit i sitt inlägg och se om du kan hitta det i FUP.

  2010-03-25 | 17:29:55
 • Erik säger:  "Saken är det att han i första förhöret berättar att han fått höra 5-8 olika versioner, hur menar du att han skulle kunna veta vilka delar han skulle använda för att det skulle stämma överens med flickans berättelse?"  Om jag förstår det rätt så hade flickorna haft ett eget "förhör" med offret. I detta förhör så ska dom ha tvingat flickan berätta händelseförloppet i detalj. Det står tydligt i förundersökningen att det är detta förhör/version som den misstänkte refererar till.

  2010-03-25 | 17:39:11
 • Sockerholic säger:

  Snälla, vill inte vara någon ordmärkare här, men kan vi inte alla komma överrens om att stava våldtakt just så, och inte våldtäckt.

  Det gör ont i ögonen :S

  2010-03-25 | 17:40:44
 • Anonym säger:

  Och jag är bara glad över att inte Daddy är fader till mina döttrar och söner.  Stackars, stackars Rania!  Ponera att Rania kommer hem och har haft sex med någon hon är kär i, innan hon fyller 15. Hon är glad och lycklig.  Nästa scenario: Rania kommer hem och har blivit våldtagen. Pappa vägrar tro sin dotter. För hon har ju haft sex innan. Och ska våldtäcksmannen anklagas ska så även den som Rania ville ha sex med anklagas.  Men vilket jävla crap!  Lågvattnet är som lägst just nu! Daddy skärp dig!  Låt inte ditt bittra liv gå ut över 2 tonåringar.

  /J

  2010-03-25 | 17:44:30
 • Erik säger:

  Då kan vi samtidigt komma överns om att "Överns" stavas Överns och inte Överrens.

  2010-03-25 | 17:47:43
 • Sockerholic säger:

  Erik: Antar att du menar "Överens"?

  Lite skillnad mellan att råka slå två gånger på samma tangent och att konsekvent stava ett ord fel?

  2010-03-25 | 18:06:14
 • Jakobsson säger:

  Lysande Inlägg Daddy.  Efter att tillhört dem som i princip aldrig missat ett UG program har jag tyckt att programmet alt mer förlorat sin "ryggrad", att man blivit försiktigare och mer underdånig i sin kontakt med myndigheter, söker de politiskt korrekta frågorna. I takt med det har även mitt intresse svalnat och jag tittar alt mer sällan.  Såg Den andra våldtäkten, vilket fasansfullt program! Inledningen där redaktionen förfasade sig över det sk. nätet och det som föregår där, för att sedan vända på klacken och göra exakt samma sak som nätaktörerna som man just förfasat sig över, fast med ett annat barn i fokus. Hur kan en hel redaktion gå in i fullständigt symbios och upprätta rena mobbing mobben mot en pojke som är 15 år? Helt klart har man lyckats i detta sitt uppsåt, det är bara att kolla på Nätet. Konsekvent genom hela programmet kallas pojken våldtäktsMannen, använde uttryck som mot en minderårig/barn för att förstärka intryckt att det handlar om en vuxen man och en liten flicka, när detta är två barn 14 år och 15 år.

  Alla omständigheter som omnämndes som DNA bevisning som ni försökte få att framstå som helt obestridlig är verkligen inget bevis för våldtäkt det är ett bevis för att pojkens sperma varit i kontakt med flickans trosor men graden av våld kan inte fastslås med DNA. Vittnen vittnade om att paret lämnat en toalett vilket i alla andra rättegångar utom när det gäller sexualbrott är ett utomordentligt svagt bevis för vad som hänt på toaletten. Pojkens erkännande har i stort inte större relevans än de andra förhören eftersom vi inte vet omständigheterna osv. De luddiga omnämnandena av ett rättsintyg, reste fler frågor om UGs avsikter och motiv än vad gäller bevisvärdet av detta rättsintyg.  UGs angrepp på prästen var mycket osmakligt, där man klampar in och underförstått kräver att kyrkan (och även fritidsgården) skall ta ställning mot pojken och avvisa honom i god populistisk anda, inte vad de gjort för flickan.  Rättssäkerheten är oerhört låg i Sverige i dag (Quick m.fl.) och sorgligt nog så är det "nätet" som går före medan traditionell media tappar mark. Jag tycker att detta är sorgligt, men vad skall man göra när våra gamla medier blir alt mer förutsägbara och uppfostrande, som en blandning av Pravda och Vakttornet, då återstår bara "nätet" och bloggarna om man vill ha lite fräsch debatt och spännande infallsvinklar.  Skall avsluta med den vanliga avbönen när man tycker till i feministiska frågor/sexbrott.

  Jag är inte för våld eller sexuella övergrepp.

  Jag känner ingen av parterna.

  Jag bor inte i den nämnda staden.

  Jag tar inte ställning i skuldfrågan.  Jag är bara för Rättssäkerhet och mot Mobbing av barn även om det utpekade barnet är en 15 årig pojke. Lika hemskt (eller faktiskt rent snuskigt oseriöst) som att den stackars flickan blivit mobbad och utfryst, är det när redaktion UG ger sig in i tragedin och tar ledning för en mobb mot en femtonårig pojke.  2010-03-25 | 18:06:15
 • Jimmy säger:

  skriver detta med tanke på den off chans som finns att bloggförfattaren faktiskt hinner läsa det här...  Ok, lite klantigt formulerat av mig. Min formulering om aluminiumhattar syftade till att någon skulle mixtrat med de ganska säkra, och inte det minsta tveksamma DNA bevisen. En +1:a bevisning i DNA sammanhang tillsammans med ett utpekande stavas nämligen i de allra flesta fall "fällande dom" då oddsen att du skall lyckas peka ut en person med så pass likt DNA som i en +1:a är extremt små, såvida inte du tagit DNA på personen i förväg. (vilket jag tror vi kan utesluta har hänt)  Vad gäller våldtäkt 1 handlar det överväldigande beviset givetvis om att förövaren, inte bara erkänt, på inrådan av sitt ombud, utan att denne på det lediga sätt vi kunde höra i TV, kunde prestera en historia som matchade offrets historia så exakt. Hade erkännandet varit falskt skulle historiena givetvis skilt sig åt, såvida inte polisen redan innan, lärt förövaren vad denne skulle säga. (och igen, om vi tror det är vad som hände, skulle inte bara detta gått till JO sedan länge, utan vi skulle också behöva använda aluminiumhattarna igen)

  2010-03-25 | 18:07:05
 • Erik säger:

  Sockerholic  Helt rätt, jag "råkade" glömma ett E.

  2010-03-25 | 18:11:29
 • Sockerholic säger:

  Jakobsson:

  En anledning till att pojken kallades för "våldtäktsman" kan ha att göra med att han är dömd och mig veterligen finns inget ord i stil med våldtäktspojken eller dyl.  Tror du blandar ihop det, i fall ett fanns inget dna, det fanns det däremot i fall två, där pojken hävdar att han inte haft någon som helst sexuell kontakt med flickan.

  Dessutom tycker jag nog inte att dom "mobbar" pojken så som du säger. Dom fokuserar ju trots allt på ryktesspridningen och hoten mot flickorna.

  2010-03-25 | 18:12:25
 • KiaW säger:

  Erik:

  Läs även första förhöret...och tänk på att mellan förhöret på sid 122-131 och förhöret sid 134-146 har det gått 12 dagar då han var hemma.  Nå, hittar du några vittnesmål från otaliga badande i bassängen, hittar du nåt vittnesmål från flickans mamma rörande händelsen i badhuset, hittar du någonstans i pojkens förklaring till varför han erkände att han blev uppmanad av advokaten för att få ett lindrigare straff, hittar du något i beskrivningarna från flickan att rivmärket skulle vara så djupt att det borde funnits kvar 3 dagar senare?

  2010-03-25 | 18:12:35
 • Ajax4life säger:

  Som jag nämnt tidigare....fan vad skrämamnde att de flesta av er har rösträtt. Att man kan vara så otroligt naiv och rent utav sjuk i huvudet att ifrågasätta om han gjort det eller inte...

  Och till Daddy vill jag bara säga en sak...du behöver verkligen få dig ett bra ligg. Och oja, kvinnor är INTE alla förklädda djävular.

  2010-03-25 | 18:57:58
 • Daddy säger:

  Antar att det är dessa frågar jag skulle "vägra" svara på?  I förhöret säger flickan att hon klöste honom på benet och att ett rött 3 cm långt märke skulle ha uppstått. "men jag vet inte om det är kvar nu"?

  Inget annat framkommer. Jag får väl då ställa en motfråga. Var framkommer det att det skulle ha varit ett litet märke som läker på en dag?

  Riv och klösmärken kan väl vara olika djupa. Det enda som framkommer om detta märke i förhöret är att det är 3 centimeter, rött och att det inte blöder. Det framkommer också av polisen okulärbesiktning att inga spår av ett sådant märke finns på D:s kropp 4 dagar efter. Jag har aldrig påstått något annat än detta. Eller?  Enligt vittnet H så busade han med ett flertal barn bland annat sina egna på familjebadet där han enlikt "rykten" hade tafsat och "pullat" flickan. Dock har det i förundersökningen inte framträtt något vittne till händelsen? Eller har jag missat det? H vet först inte vilken flicka det rör sig om. Då han får klart för sig det har han även hört att flickan skall ha "skrutit" om detta på skolan. Hon skall även enligt egen uppgift talat om detta för sin mor dagen efter. Vittnet H blir upoprörd och kontaktar mamman som då förnekar all kännedom om detta. Han kontaktar också rektorn på skolan så att hon kunde ta upp detta med ungdomarna och ta död på ryktet. Flickans styvfar ringer dock upp honom och hotar att "döda honom". Enligt flickan skall tafsandet ha skett "under ytan" och det skulle alltså vara förklaringen till att ingen sett.

  Alltså inga vittnen trots att det enligt vittnet skulle ha varit många närvarande.  Att pojken känt press och också trott att han skulle slippa ur häktet om han "erkände" säger han ju själv. Att han kunde redogöra för historien så detaljerat som han gör säger han beror på att flickan talat om händelsen med kompisen dagen efter. Denne kompis har sedan redogjort för hennes berättelse för D.  Vittnena T, N, och R ger alla pojken alibi för den aktuella tidpunkten. Det rör sig alltså om tre vittnen, inte ett.

  2010-03-25 | 19:17:08
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Niklas säger:

  Jakobsson:  Jag tar illa vid mig av de som går till hårt angrepp mot pojken och den mobb som bildats mot honom. Den är förståelig, eftersom han faktiskt begått två våldtäkter och detta väcker starka känslor. Men det är fortfarande beklagligt tycker jag.  Däremot tycker jag inte alls att Uppdrag granskning mobbar pojken. Var får du fram det? Den största delen av programmet är fokuserad på flickorna och vad dessa har utsatts för efter händelserna. Jag tycker programmet är sakligt och de påpekar noga att det inte finns något som tyder på att pojken bidragit till att smutskasta och trakassera flickorna.  På vilket sätt attackerar UG pojken? Jag förstår inte alls. De beskriver ett händelseförlopp där fokus ligger på hur andra människor än våldtäktsmannen har behandlar offren.

  2010-03-25 | 19:17:50
 • Daddy säger:

  Så här skriver UG på sidan där dom enligt uppgift skulle "redogöra för sina metoder":  "Av hänsyn till både brottsoffren och gärningsmannen kommer vi inte att ytterligare redogöra för det som talar för Oskars skuld, eller vad vi gjort för att kunna avfärda alla uppgifter och rykten som förekommit på internet. Av reportaget framgår vilken bevisning som domstolarna lutat sig mot.  Men varför tror så många på internet och i Bjästa att han skulle vara oskyldig? Vi hittade en Facebookgrupp med flera tusen medlemmar som gladeligen spekulerade i hans oskuld, som spred ogrundade rykten, dels om vad som faktiskt hänt, men dessutom en hel del som var fullständigt ovidkommande, men förödande för brottsoffret."  Man säger alltså att det sprids ogrundade rykten på internet. Att man själv gör samma sak i programmet verkar man inte ens ha tänkt på.  Man har alltså dragit slutsatser om pojkens skuld och tvärsäkert redogjort för detta i ett reportage i SvT1. Sedan vägrar man svara på frågor om hur man kommit till dessa slutsatser. Är det bra journalism?

  Det är det som är frågan?  Sen är pojken dömd. Det är ett faktum. Därmed har rätten funnit honom skyldig. Jag har aldrig påstått något annat. Jag har inte heller påstått att man skall behandla människor illa, jag fördömer all form av mobbing. Det lustiga är ju att många av dom som är eniga med mig i denna fråga inte tycks leva som dom lär. Det syns ju inte minst bland kommentarerna här.  Att fördöma saker för att sedan göra sig skyldig till samma saker som man fördömer tyder inte direkt på någon högre grad av insikt. Många skulle även kalla det hyckleri.

  2010-03-25 | 19:30:59
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Niklas säger:

  Daddy:  Kan du inte tala klarspråk istället för att antyda saker? Vad är det för ogrundade rykten som UG sprider? Det som de säger om fallet är baserat på domarna.  Återigen så handlar inte programmet om huruvida domen i sig utan om hur flickorna behandlats efter händelserna.

  2010-03-25 | 19:41:10
 • Daddy säger:

  Hur många gånger ska jag behöva svara på samma frågor?

  Jag har ju redan redogjort ett flertal gånger för dom fakta ur förundersökningen (som UG säger sig ha läst) som man sedar väljer att förtiga. Vissa här anser att dessa uppgifter är bagateller. Det gör inte jag.  Programmet tar tydlig ställning i skuldfrågan. Även om programmet i huvudsak handlar om den nätmobb som flickorna utsatts för. Men det är ju bara att gå och läsa tråden på Flashback så ser man ju att även pojken utsatts för grova hot och tillmälen. Nätmobben har alltså inte ensidigt tagit parti för pojken såsom UG gör gällande. Ännu ett faktafel. Bagatell? Tycker inte jag.  Olyckligt, ja absolut. Viktigt att diskutera? Ja absolut, men då skall alla fakta fram. Åtminstone tycker jag det.  Till er som väljer att bli personliga vill jag säga att det är precis såna fega anonyma hatmånglare som denna debatt till stor del handlar om. Men ni är tyvärr priset vi tvingas betala för att få ha en demokratisk arena där även den lilla människan får komma till tals.

  2010-03-25 | 19:59:17
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Erik säger:

  Nu har jag läst förundersökningen för den andra våldtäkten. Det råder inga tvivel om att Dennis är skyldig, han är en kåt jävel.

  2010-03-25 | 20:02:39
 • affe säger:

  Daddy, du tar männens parti oavsett vad fallet gäller eller vad? Har du ö h t LÄST förhöret med Dennis? Det är klart som fan att den lilla snorungen är skyldig, och det insåg jag även långt innan uppdrag granskning.

  2010-03-25 | 20:10:01
 • Daddy säger:

  Är det ingen som reagerar på de återupprepade uppgifterna i varenda inslag på SvT om att pojken "erkänt och dömts"?  Tycker ni att det ger en rättvisande bild efter att ha läst FUP1?  Han förnekar ju brott i det sista förhöret, under rättegången och även sedan dess. Instutionen där han sonat brottet rekommenderar ett avslutande av LVU:t efter fyra månader trots att han enligt uppgift varken har erkänt några brott eller gått på någon behandling. Skulle dom göra det om dom ansåg att han var farlig?  Betyder ordet sanning ingenting längre?

  Vem tjänar på att sanningen förvrids på detta sätt? Vem? Är det kvinnohat att reagera mot att TV nyheterna och tidningarna inte ger oss en sann bild av skeendet?  Är jag en vidrig kvinnohatare och en dålig far för att jag inte tycker det?  Försvarar jag våldtäkter eller våldtäktsmän för att jag tycker det?  Hur?

  2010-03-25 | 20:11:03
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Jobbarne säger:

  Niklas!  De ogrundade ryktena från UG är att de inte vinklade pojken som oskylidg så klart.  Programmet skulle ha handlat om pojken och inte om flickan och det skulle klart och tydligt framgått att han är felaktigt dömd. Det hade varit god journalistik.

  2010-03-25 | 20:11:47
 • Jobbarne säger:

  Och skulle programmet ha handlat om mobbing så skulle det vara den som riktas mot pojken. Flickorna har fått alldeles för mycket ensidig uppmärksamhet.

  2010-03-25 | 20:15:16
 • Jobbarne säger:

  //Han förnekar ju brott i det sista förhöret, under rättegången och även sedan dess. Instutionen där han sonat brottet rekommenderar ett avslutande av LVU:t efter fyra månader trots att han enligt uppgift varken har erkänt några brott eller gått på någon behandling. Skulle dom göra det om dom ansåg att han var farlig?//  Klart han inte är farlig. Det är ju trams. En charmig kille. Håller med Daddy. Sluta ge er på killen. Ena flickan har anklagat en man för att tafsa på ett badhus.  2010-03-25 | 20:19:07
 • Daddy säger:

  Nej jag tar inte männens parti oavsett vad.

  Var har du fått det ifrån. Jag tar upp orättvisor och galenskaper framförallt gällande vårdnadstvister men även i rättssystemet.  Att män utsätts för diskriminering i dessa frågor, döms oskyldigt och ofta tvångsskiljs från sina barn är dock ett problem som drabbar bägge könen.  Mim blogg handlar om jämställdhet, rättvisa och om vad vi gör mot våra barn. Ibland i nån sorts dum välvillighet och ibland av ren och skär egoism och ondska.  Men om jag startat ännu en blogg som avhandlar den feministiska jämställdheten, dvs den där kvinnor drabbas värst av allt och män är av födsel våldsamma, förtryckande svin så hade jag aldrig fått så här många läsare. På den sidan är konkurrensen redan mördande.

  2010-03-25 | 20:20:36
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Anonym säger:  " Till er som väljer att bli personliga vill jag säga att det är precis såna fega anonyma hatmånglare som denna debatt till stor del handlar om. Men ni är tyvärr priset vi tvingas betala för att få ha en demokratisk arena där även den lilla människan får komma till tals "  Tyvärr går sakfrågan över huvudet på "folk"

  Ingen orkar läsa allt.

  Massmedias makt är stor!  // leif

  2010-03-25 | 20:22:11
 • ledsen säger:

  TRåkigt och läsa dom som försvarar en som våldtagit

  2 gånger..en gång kan vara falskt men inte 2.

  Killen kommer och få stora problem på grund av

  mamman som gjort han känd i hela sverige.

  skulle förvåna mig om han har hela armar och ben

  onom 1 vecka ..Dom brukar vara bra på att ta hand om sådana på kåken.

  2010-03-25 | 20:25:48
 • Fröken Fräken säger:

  Jag förstår fortfarande din poäng Daddy men jag tror dom flesta här glömt vad ditt inlägg egentligen handlade om.  Det har liksom skenat iväg alldeles för förskräckligt åt alla konstiga håll och det är väl det som är faran när man som du nu gjort vågat ha en avvikande uppfattning i ett sånt här känsligt ämne.  Säkrast att jag direkt påpekar att jag försvarar våldtäkter lika lite som dom flesta andra men jag försvarar inte heller oärlighet i någon form och det var väl ändå det Daddys poäng var innan det spårade ur fullständigt?  Alltså att han uppfattade UG som vinklat och därför inte helt ärligt?

  Det betyder väl ändå inte att Daddy med det har sagt att han vet exakt vad som hänt eller att han tycker våldtäkter är okej och allt annat man lyckats få det till?

  2010-03-25 | 20:41:29
 • Eklund säger:

  Harre jösses! Jobbar ni aldrig eller har lektioner?

  2010-03-25 | 20:43:49
 • Eklund säger:

  Harre jösses! Jobbar ni aldrig eller har lektioner?

  2010-03-25 | 20:46:42
 • Marcus säger:

  Det var ju själve fan vad ni tjatar om att tjejen skulle ha påstått att någon tafsade på henne, och att detta skulle sänka hennes trovärdighet. Hur fan tänker ni då? Ni tjatar om att grabben inte borde dömas då det inte är bevisat utom all rimlig tvivel att han är skyldig (vilket är skitsnack), men ni har inga som helst problem med att själva "döma" och smutskasta tjejen för ett "brott" som det inte finns det minsta lilla bevis för att hon har begått (och som saknar relevans med våldtäkten!)!! Ni ignorerar de gigantiska högarna med bevis mot killen, men dömer tjejen för något som det varken finns bevis eller dom på! Varför? Varför är er bevisningsgräns så otroligt mycket lägre för anklagade tjejer än killar? Kallar ni det rättssäkerhet? Bevisen mot killen består av vittnen, DNA, läkarintyg, erkännande (han berättade exakt samma historia som offret), "beviset" mot tjejen är att någon tidigare påstod att hon sagt att nån gubbe tafsat på henne. (Varför godtar ni gubbens historia så lätt, varför kräver ni inga bevis där? Varför kan inte han ljuga? Kan bara människor av kvinnligt kön ljuga?) Detta är enligt er solklara bevis för att killen är oskyldig och att tjejen är mytoman, nymfoman och golddigger. Du Daddy och de andra som resonerar så här är riktigt vidriga hycklare!! Det är uppenbart att ert vurmande för rättssäkerheten bara är en ursäkt för att ni ska kunna spy ut ert kvinnohat fritt! Jag verkligen mös när er sort blev så otroligt bortgjorda i UG.  Ärligt talat, kan du ge exempel på vad för sorts bevisning du skulle godta för att anse att en våldtäkt begåtts? Uppenbarligen duger inte vittnen, DNA, läkarintyg och dokumentation på flickans skador, OCH ett erkännande som stämmer överens med offrets version...

  2010-03-25 | 20:48:19
 • susanna svensson säger:

  Hade grabben fått kalla alla vittnen hade han fått en just rättegång och hans anhöriga och kompisar hade sluppit känslan av att grabben inte fått komma till tals på rätt sätt i rättegången. Det är möjligt att han hade dömt ändå, men alla skriverier på nätet hade undvikits och det hade varit bäst både för flickan och grabben.  Så länge det finns rättsfall där vittnen som någon av parterna anser stöder deras version som inte hörs i rättegången kommer vi också få ett femonmen med att domar ifrågasätts. Bästa botet mot att inga fler sådana här infekterade debatter uppstår är att det slutas gömmas undan vittnen som inte kallas till rättegången eller som tom polisen inte ens är beredda att förhöra.

  2010-03-25 | 21:09:32
 • Jobbarne säger:

  Kvinnor anmäler ofta falskt och killar blir oskyldigt dömda till långa fängelsestraff. Det är så som UG borde betonat mer i sitt program för att fått en ärligare vinkel på det.

  Det är vinklingen, lögnerna som gjorde det till dålig journalistik.

  Han tog tillbaka erkännandet och det skulle man både ha sagt och låtit alla höra. Det är väsentligt för rättsäkerheten att det inte bara är ens part som visas.

  Män har det värst för de ses alltid som gärningsmän. Titta på Quick. Han tog också tillbaka sitt erkännande. Likheterna är slående. Rättsskandal!

  2010-03-25 | 21:10:31
 • KiaW säger:

  Nej Daddy, det var inte svar på mina frågor.

  Du skriver i ditt inlägg:  "Mamman förnekar dock kännedom om detta. Flickan däremot hävdar att hon berättat för sin mor dagen efter. Ingen av otaliga vittnen som var närvarande i bassängen har sett något "tafsande"."  1. Det framstår som att mamman har förnekat kännedom, att det är fakta, vilket då gör flickans vittnesmål motstridigt.

  Det är ingen fakta, det är ett påstående från "mannen i badhuset".  2. Att säga att "ingen av vittnena har sett" tyder på att det finns vittnen förhörda och att de talat om att de inget sett.

  Det finns inga vittnen förhörda, så du vet faktiskt inget om ifall någon på badhuset sett något eller ej...  Du skriver i ditt inlägg:  "pojken undersöktes av både polis och rättsläkare, men ingen av dom har hittat dom klösmärken som flickan påstod sig ha givit honom. Dessa skulle alltså mirakulöst ha läkts på endast fyra dagar."  Flickan har inte beskrivit att hon gjort ett rivmärke som borde finnas där tre dagar senare. På det sätt du ifrågasätter med "mirakulast ha läkts" antyder att flickan har beskrivit ett märke som omöjligt kunde ha läkts under den tid som förflutit.

  Nu säger du ju själv:

  Riv och klösmärken kan väl vara olika djupa.  Då är det knappast mirakulöst om ett ytligt rivmärke som inte blödde var läkt tre dagar senare.  Du säger att tre vittnen ger honom alibi för tidpunkten, vilket inte stämmer.

  Vittne R har lektion under den tidpunkten, han ser dock killen 1 timme innan på skolan.  Vittnen T och N berättelser om händelseförloppet tider och platser under eftermiddagen stämmer inte med vad killen berättar som anger annan ordning av ändelseförlopp, tid och plats.

  Dock stämmer Ts och Ns händelseförlopp väldigt väl med varandras, det är killens som skiljer.

  Två vittnen placerar honom på skolan tillsammans med flickan.  Angående erkännandet, hur visste han vilken av versionerna han skulle berätta, versionerna han pratar om i första förhöret.  "Anledningen till att han erkände brottet säger han berodde på att han av sitt ombud fått rådet att erkänna så skulle han få ett lindrigare straff."  Var får du den informationen ifrån så att du kan presentera det som fakta? Det finns inte med i de offentliga handlingarna, hans familj har aldrig sagt något sådan heller.

  De har en annan version av det hela.  En sak till, du säger i inlägget:  "flickan blev upprörd då han efteråt sagt att han inte ville inleda ett förhållande"  Detta är inget som framkommer ur något av förhören. Han ska flera månader innan sagt att han inte ville vara ihop med henne, men inte den aktuella dagen. Han säger förlåt och att det aldrig ska hända igen.  Jag ställer mej frågande till varför du är så kritisk att UG inte närmare bryter ner det mamman använt som "bevis" för killens oskuld, att göra det hade inneburit att fokus hade hamnat än mer på honom och inte på det flickorna blev utsatta för efter rättegångarna.  Det finns mer som jag inte vill gå närmare in på, det av samma skäl som UG.  Låt killen vara nu efter att han avtjänat sitt straff, ju mer ni "hjälper" honom desto mer stjälper ni honom.  Hoppas inte stavfelen är alltför många, tittar på tv samtidigt.  2010-03-25 | 21:11:07
 • Leila säger:

  Flickan redovisade aldrig för exakt vilken typ av klösmärke hon gjorde så det är troligt att hon ljugit. Killen hade ju inget kläsmärke fyra dagar senare.

  2010-03-25 | 21:23:03
 • Björn säger:

  Appropå "vittnena" som stöder Ds historia... killen som de enligt sin utsago skulle ha besökt tillsammans på Sibylla, säger enbart att T och N kommer dit, inte ett ord nämner han något om D skulle varit med de andra killarna till Sibylla

  2010-03-25 | 21:26:59
 • KiaW säger:

  Leila:

  Hur tänkte du nu?

  2010-03-25 | 21:29:02
 • Ajax4life säger:

  @Daddy....bara tanken att du uppfostrar barn får mig att rysa....

  2010-03-25 | 21:32:50
 • Daddy säger:

  Detsamma Ajax4life.

  2010-03-25 | 22:04:08
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Ajax4life säger:

  Du ryser av tanken på dig själv? Bra att du har kommit till den insikten.

  Jag förlorade inte min vådnadstvist som vissa andra gjorde :)

  2010-03-25 | 22:15:20
 • Daddy säger:

  Det var ju tråkigt för dina barn. Dom har all min sympati. Hat och småaktighet hos dom som kallar sig vuxna smittar iofs inte alltid över på barnen. Men tyvärr allt för ofta.

  2010-03-25 | 22:19:43
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Guds advokat säger:

  Du pratar om rättvisa, jämställdhet, välvillighet, egoism och ondska..  Du verkar anse att de människor som utfärdat dommarna mot denna gärningsman helt avfärdat viktigt bevismaterial? UG framför väldigt tydligt att gärningsmannen ändrat sin berättelse i det fjärde förhöret till att tjejen var med på det hela..

  Anser du även att människor så som Jakkie Arklöv, Tony Olson, Mattias flink också skulle ha möjlighet att ändra sina berättelser och neka mot deras anklagelser? Skulle dom då ha blivit friade?  Det sägs att på den yttersta dagen ska vi alla dömas av herren vid pärleporten, anser du även att en ändring och finslipning av historien ska få rädda dessa människor från en säker plats i helvetes djupaste hålor?

  2010-03-25 | 22:21:21
 • Funderare säger:

  UG kanske stämplade en Oskar, okänd för alla utanför närområdet, för detta...men det är du som namnger honom. Nu kan alla googla hans namn och få reda på allt.  Om nu ingen kan döma eller fria i detta fall vad gör man då? Vad gör man i mål där ord står mot ord? Ska man göra som i detta fall och håna och smutskasta den ena och hylla den som är mest populär?  Att Oskar nämner att han utnyttjat situationen med att hon var förälskad i han och därmed gått med på sex säger ju också endel om Oskar. Alla som har eller varit 14 årig tjej och stört förälskad i någon vet att det är dödligt allvar. Och i de flesta våldtäkter så nyttjar förövaren någon typ att maktposition. Styrka, maktställning eller förälskelse, det de har för att få sin vilja igenom.  Jag kan förstå din inställning till att bara den ena sidan i allt kom fram........men då börjar jag fundera. Det var tydligen ok att GP fick uttala sig om sin x-fru och även dela ut en diagnos, och allt detta utan ett ord från den andra sidan, konstigt.  Men att man inte ska kunna förlita sig på domar är väl lite fel. Procentuellt av alla domar som fälls så är de felaktiga mycket små, även om de händer. Men om vi inte ska kunna lita på domar, ska vi släppa fångarna loss för att de snart är vår?  Och är det inte lite konstigt att det är endast män som är oskyldigt dömda. Kanske därför som vissa anser dig som kvinnohatare....  Men vad din åsikt i detta har med din dotter att göra förstår jag inte, de var låga.

  2010-03-25 | 22:23:18
 • Gustav säger:

  Daddy, det du sysslar med, framförallt i din argumentation med KiaW är intellektuell oärlighet. Antingen förstår du inte detta själv eller så har du en agenda, vilket av dom får du lista ut själv. Du både undviker och förvanskar KiaWs argument på ett oacceptabelt sätt. Bemöt argumenten som dom står, svart på vitt, inte så som du vill att det skall stå (det argumentationsfel du gång på gång begår kallas för Halmdocka, inom den filosofiska logiken. Googla och läs på). Du ställer själv krav på högre nivå på rättssystemet och journalistiken, men du ger dig själv in som lekman och klarar inte av att föra en logisk argumentation. Lite självinsikt kanske är på sin plats?

  2010-03-25 | 22:28:13
 • Daddy säger:

  Suck...Nej jag menar att människor inte skall fällas utan att det är bevisat bortom rimligt tvivel att dom begått gärningen. Precis som högsta domstolen för övrigt.  Jag har aldrig försvarat Tony Olssons, Jackie Arklövs eller Mattias Flinks brott. Dom är bevisat skyldiga och dömda enligt rättsliga principer.  Jag tror inte att det finns några djupa hålor i helvetet där vi skall brinna i eviga tider. Det stämmer inte med min bild av andlighet.

  2010-03-25 | 22:28:20
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Daddy säger:

  Jag orkar inte redogöra ännu en gång. Vi läser visst inte samma saker trots att vi läser samma dokument. Dokumentet är ju emellertid utpostat vilket gör att alla själva kan läsa och bilda sig en uppfattning. Ok?

  2010-03-25 | 22:32:14
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Gustav säger:

  Att ni inte läser samma saker beror på att du läser med en agenda, och inte är objektiv. Det är vetenskapligt bevisat att en läsare drar inferenser utifrån ens förväntningar och värderingar. Tar man en titt på din blogg förstår man ganska direkt vad du kan ha haft för förväntningar och värderingar angående det här fallet. Just saying.

  2010-03-25 | 22:41:40
 • Niklas säger:

  Daddy:  Jag förstår inte hur man kan läsa domarna och säga att det inte är bortom rimligt tvivel att han begått brotten. Högsta domstolen har inte ansett att det funnits skäl att pröva någon av fallen.

  2010-03-25 | 22:41:54
 • Guds advokat säger:

  Jag har aldrig försvarat Tony Olssons, Jackie Arklövs eller Mattias Flinks brott. Dom är bevisat skyldiga och dömda enligt rättsliga principer.  Snälla du, du stuper på dina egna principer.. Den åtalade i detta fall har fällts 3 gånger för 2 våldtäckter 2 av de fällande dommarna gälde våldtäckt mot barn? är inte det efter rättsliga principer?

  Eller var det som så att dom kanske pratade ihop sig i Svea hovrätt att dom inte gillade pojken rent allmänt och kom fram till att dom skulle fälla han för våldtäckt?!  Aja, nu ska jag lämna dig ifred.. Men en sak tycker jag du borde veta, våldtäcktsmän och barnamördare är de mest hatade människorna i samhället, inte ens på ett fängelse går du säker, de "grovt" kriminella gör allt för att förstöra deras liv så pass det går!  Där fick du lite och fundera på! Gud med anhag häsar!

  2010-03-25 | 22:42:55
 • KiaW säger:

  Daddy:

  Din rubrik säger att UG glömde viktig fakta, jag har visat att det inte är fakta.....

  Det är möjligt att du läser FUP på det sätt du redogör för, men det är inte till fakta utan din uppfattning.  Du har fortfarande inte förklarat var du fått uppgiften om att advokaten skulle ha uppmuntrat ett erkännande för att killen skulle få ett lägre straff, och det är tredje gången jag frågar nu.  2010-03-25 | 22:46:50
 • Mikael Karlsson säger:

  Kan inte ha slagit in hos samtliga att man dömt på grund av att tjejen varit under 15?  Pojkar är och har alltid varit dem som blivit ansvariga för våldtäkt om det visat sig att någon av samlagsdeltagarna är under 15. Oavsett om båda är med på det eller inte.

  2010-03-25 | 22:47:55
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Pelle säger:

  Men trots allt är han dömd, inte en utan två gånger i både tings och hovrätt... Men det har väl igen betydelse i fallet.  2010-03-25 | 22:48:45
 • KiaW säger:

  Mikael:

  Nej, inte efter att ha läst domslutet.

  2010-03-25 | 22:50:08
 • Leila säger:

  Man orkar inte redogöra för självklarheter som att klösmärkenas djup inte angetts av flickan och att hon alltså ljuger då de var bort efter fyra dagar. Och att hon anmält en badvakt en gång.  Och det faktum att "Oscar" erkände för att hans mamma inte orkade med nån mera skit var fint gjort av honom. Han har inte våldtagit någon.

  2010-03-25 | 22:50:22
 • Hampus säger:

  Du säger att du inte tagit ställning?

  Hur kommer det sig då att du skrivit på uppropet till att man skulle fria Dennis?  http://twitpic.com/1avymi

  Ditt namn och blogglänk står på det uppropet.  Här har du länken till den cachelagrade versionen av uppropet också.

  2010-03-25 | 22:50:23
 • Hampus säger:

  Glömde visst posta länken till hela uppropet:

  http://www.scribd.com/doc/28922733/Upprop-Fria-Dennis-c

  2010-03-25 | 22:56:50
 • Micke Håkansson säger:

  Det finns inget riktigt fungerande rättsväsende i sverige.

  Uppdrag Granskning är ett humbug för dom troende och anhängare av "rättvisa".

  Janne Josefsson, Ylva Esping,mfl som jag haft med att göra runt Birgittas fall,är dom mest köpta och styrda journalister man kan tänka sig efter dags och kvällspressens, förvänta er inget gott från några av dom...

  2010-03-25 | 22:57:56
  Bloggadress: http://www.totalskandal.se
 • DM säger:

  Jag har också lagt märke till att du undviker att besvara vissa väldigt avgörande frågor, framför allt från KiaW, och så hemfaller du upprepade gånger till ett arrogant "Suck, orkar inte förklara mig en gång till...", vilket är ett annat klassiskt sätt att slingra sig undan när man inte längre har några hållbara argument, och det är dessutom ett sätt förolämpa läsarnas intelligens och förmåga att genomskåda dig. Jag har läst den här bloggen och alla kommentarer med klentrogen fascination, och det här kommer att bli mitt enda inlägg, för jag ser att du Daddy bara kommer att fortsätta sucka nedlåtande, så det är ingen idé för mig att slösa mer tid än så här på denna blogg. Din trovärdighet är fullständigt skjuten i sank. "Fria Dennis" - sajten togs bort från nätet vid lunch, vilket också säger en del. Case closed. Nu beger jag mig nån annan stans.

  2010-03-25 | 23:06:13
 • Leila säger:

  Det är inget bevis på att man tagit ställning bara för att man skrivit på uppropet. Hur tänkte du då?

  2010-03-25 | 23:08:41
 • Daddy säger:

  Om du läser mitt inlägg Hampus så förstår du varför.

  Jag har också redogjort för det i ett otal i

  kommentarer.  Och vad gäller KiaW:s eviga tjatter så har jag svarat även på på denna fråga.  Det har trots allt varit en intressant debatt. Konstigt att det råder delade meningar, om domen och Fup:en är så glasklara kan man väl konstatera slutligen. Den ena sidan dömer, den andra säger "vi vet inte, det finns frågetecken".  Kan man inte sammanfatta det så? Detta är ett problem vi alltid kommer att få leva med tycks det.

  Och visst läses dokumenten med olika glasögon. Jag har nog ett par själv också. Det vore väl dumt att påstå annat. Vem av oss har inga glasögon?  De personer som påstår det är nog dom sista som bör sitta och jobba i en domsal. Då lever man i självförnekelse. Vi är alla produkter av våra erfarenheter. Det enda vi kan göra är att inse det och försöka så gott det går att se båda sidorna av myntet. Jag försöker så gott det går.  Gonatt

  2010-03-25 | 23:09:17
  Bloggadress: http://daddys.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Hampus,  Kanske för att man anser att domen är felaktigt utformad!?!  Jag kan anse att om en doim brister i bevisföring eller trovärdighet så skall domen rivas. Oavsett hur skyldig en person är eller inte. Skall man dömas så skall det vara på rätt grunder med korrekta bevis.  Jag tror att Daddy menar likadant.

  2010-03-25 | 23:09:28
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Jörgen säger:

  Är nog dags att Daddy tar sig en funderare och läser lite mer.  "utom rimligt tvivel", "Något erkännande finns inte eftersom Dennis tagit tillbaks erkännandet..."  Detta är inte USA. Vi bor i Sverige. Bevisbördan ser annorlunda ut.  För att göra saken lättare länkar jag till en sida som du säkert hittar nya infallsvinklar på.

  http://lawline.se/answers/show?question_id=8692  Det gör att ovan citerade uttalanden har föga värde i Sverige.  Att ändra en historia gör dig bara en otjänst i Sverige. Då de följer med hela vägen.  Lycka till

  2010-03-25 | 23:11:56
 • Hampus säger:

  Skriver man på ett upprop om något anser jag verkligen att man tar ställning för att han är oskyldig som ju uppropet och hela fria dennis kampanjen handlar om.  Klart alla tycker olika men jag har också läst fupen och domen ganska ingående och kan inte hitta nått som direkt skulle tala för Dennis fördel tyvärr.  Men jag kan tycka att de är synd om Dennis också som nu kommer få de mycket svårare när han kommer ut än vad han hade fått om hans mamma och broder inte hade startat den där hetskampanjen.

  2010-03-25 | 23:14:53
 • Jakobsson säger:

  Puh  Efter att ha läst kommentarerna så är jag mycket orolig för vårt skolväsende som tycks ha misslyckats något fatalt, så väl språkligt som i demokrati uppdraget.  Skrämmande hur många omogna själar som ser som sin uppgift att tolka uppgifter som nått dem på olika vägar för att de sedan skall utse en skyldig av ena eller andra könet. Vad tror de att de tillför med dåligt underbyggda teorier och okunniga resonemang?  Det är uppenbart att den intellektuella näringen för många av kommentatorerna huvudsakligen kommer från dokusåpor, inget underlag för framgångssagor här inte. Skulle vara angeläget med lite större intellektuell spänst hos debattörerna så skulle debatten höja sig något över sandlådenivå.  Skulle också vara upplyftande om diverse kvinnliga feminister slutade använda pojknamn som nik, det är bara patetiskt.  Snälla inse att de s.k. DNA bevisen, oavsett vilka siffror man kombinerar dem med, endast visar att DNA från en person finns på ett bestämt föremål, plats eller person INTE hur det kommit dit eller omständigheterna när DNA överfördes.

  DNA är nog ett av de s.k. bevis som det är simplast att fuska med eller plantera hos någon eller något.

  2010-03-25 | 23:20:12
 • Anonym säger:

  Jag tror Daddy skrev på uppropet utan att ta ställning. Det är ju vad han själv har sagt. Han har INTE tagit ställning. Vad har det med att han har skrivit under uppropet att göra?  Mikael Karlsson, du har rätt. Domen är felaktigt formulerad. De skulle ha formulerat sig helt annorlunda.

  2010-03-25 | 23:24:51
 • Hampus säger:

  Jag skulle aldrig skriva på ett upprop för nått jag inte kan stå för. Skriver man på nått t.ex ett upprop för att fria en specifik person för att man anser att han är oskyldig. Så tar man ju automatiskt ställning oavsett vad man senare skriver i sin blogg.

  2010-03-25 | 23:30:47
 • KiaW säger:

  Daddy, jag vet att jag är envis, men du har inte besvarat frågan om var uppgiften att advokaten uppmanat killen att erkänna för att få ett lindrigare straff.

  Det är en relevant fråga då du anser att det är en viktig fakta som UG inte tar upp.

  2010-03-25 | 23:31:00
 • Leila säger:

  Daddy säger ju att han inte tagit ställning, lyssna på det då. Man kan faktiskt skriva på ett upprop och sen skriva ett blogginlägg om det utan att det har ett samband.  Mikael Karlsson, du har rätt!!! Domen är falaktigt utformad och skulle ha utformas på ett bättre sätt. Det tror jag alla ser som läst domen. Felformulerad från början till slut. Innehållet är ju en annan sak.

  2010-03-25 | 23:46:06
 • rotve säger:

  Naturligtvis vet den rättshaveristiske "Daddy" bättre än rättsväsendet. Naturligtvis ljuger två av varandra oberoende flickor om att de våldtagits av samma kille, naturligtvis håller man fast vid lögnen trots att man blir hatad av det samhälle där man bor. Naturligtvis är killen alltid som alltid oskyldig. Naturligtvis kan man sprida rena lögner för att styrka sina starka känslor av att en dömd våldtäktsman alltid är en oskyldig man. Det är så det funkar i huvudet på mentalsjuka människor som Daddy.

  2010-03-25 | 23:51:13
 • Leila säger:

  KiaW! Alla vet hur vanligt det är att advokater säger så här till oskyldiga killar för att få dem att erkänna brott de inte har begått. Det är dagens feminstiska Sverige. Killar ska alltid vara gärningsmän och flickor/kvinnor offer.

  2010-03-25 | 23:51:57
 • Hampus säger:

  Leila du har säkert bevis för att det är så som du säger att advokater säger till unga killar att erkänna?  Den undersökningen skulle jag gärna vilja se tror inte du kan belägga det på nått sätt.

  2010-03-26 | 00:01:05
 • Hampus säger:

  Leila du har säkert bevis för att det är så som du säger att advokater säger till unga killar att erkänna?  Den undersökningen skulle jag gärna vilja se tror inte du kan belägga det på nått sätt.

  2010-03-26 | 00:01:52
 • Leila säger:

  Hampus!Du är säkert statsfeminist. Jag orkar inte prata med dig längre. Du ser alla kvinnor som offer.  polis och alla i rätten gick samman för att sätta dit den här killen för våldtäkt i fyra rättegångar. Det säger en del om vilket rättssamhälle vi lever i.  2010-03-26 | 00:22:29
 • Bryt säger:

  Leila: Advokater brukar säga sånt i amerikanska tv-serier, inte på svenska polisstationer, då det inte funkar så i Sverige. Att han ska ha "gynnats" av att erkänna kan betyda mycket, och mig veterligen finns inga belägg för detta yttrande, heller. Det är helt enkelt hörsägen sprungen från Dennis/Dennis mor.

  2010-03-26 | 00:26:29
  Bloggadress: http://psykbryt.com
 • KiaW säger:

  Leila:

  Nej, det är inget alla vet, men om så vore är det bara ett antagande att det gått till så i detta fallet.

  Jag vill veta med vilka belägg Daddy kallar det för fakta att advokaten har uppmuntrat killen att erkänna för att få ett mildare straff.  Om, och nu är det rent hypotetiskt, OM advokaten verkligen gett sin klient ett sådant råd, visar inte det i såfall på att advokaten ansåg att risken för fällande dom var väldigt stor, att bevisningen mot killen var stark?  Daddy:

  Jag som har hängt med ett par månader i just detta fallet känner inte alls igen din beskrivning av fakta om hur det gick till när killen erkände.  Sista gången jag ställde frågan, hoppas du ger dina läsare ett bra och hållbart svar.  2010-03-26 | 00:32:57
 • Leila säger:

  När Daddy lagt ut en källa på att advokaten har pressat killen att erkänna brottet så ska jag lägga ut den undersökning jag har på att de flesta advokater gör så i statsfeminismens Sverige. Kompletterar med bevis på att polis och rättsväsende samarbetade för att få den oskyldige Dennis dömd i fyra rättegångar till två våldtäkter.

  2010-03-26 | 00:35:10
 • Leila säger:

  Sen är det klart att Dennis är oskyldig. Quick har ju fått resning. Alla vet att det finns ett starkt samband mellan det här.

  2010-03-26 | 00:43:26
 • Ajax4life säger:

  @Laila..så med andra ord aldrig? För vi väntar fortfarande på källan från Daddy där det står klart och tydligt att advokaten pressat killen att erkänna.

  2010-03-26 | 00:43:49
 • Ajax4life säger:

  @Laila..är du släkt med han på nåt sätt och vis, eller är du i allmänhet så otroligt korkad? Läs FU om och om och om och om igen, och har du svårigheter att förstå, så snälla be nån hjälpa dig. Om du nu har nån som har lite mer inteligens än du nära dig, vilket jag tvivlar starkt på.

  2010-03-26 | 00:46:52
 • KiaW säger:

  Leila;

  börjar ana en viss ironi i dina inlägg nu, la inte märke till det förut. ;)

  2010-03-26 | 00:47:06
 • Ajax4life säger:

  Mest skrämmande är att hon troligtvis har rösträtt eller kommer att få...fan vad man ryser vid den tanken.

  2010-03-26 | 00:53:16
 • 9.0 säger:

  @rotve:  Du går för långt med din smutskastning av Daddy,men även personer som misstänks för brottsgärning,för ingen kan anses som skyldig förrän det har lagts fram tillräckligt säker bevisning.  Tyvärr,så är rättsväsendet idag väldigt uppluckrat,och det är ett hot som riktar sig emot hela den sk.rättssäkerheten,faller säkerheten,så faller lagstiftningen.  Så enkelt är det.  Det är ju det Daddy lyfter fram med denna artikel.  9.0

  2010-03-26 | 01:01:01
 • Leila säger:

  Ajax4life! Nej jag är inte släkt med Daddy. Nej det finns ingen som kan hjälpa mig och lyset är släckt. :(  KiaW! :)  Jag gillar just det här avsnittet.  //Ytterligare en detalj som uppdrag granskning väljer att inte nämna är att pojken undersöktes av både polis och rättsläkare, men ingen av dom har hittat dom klösmärken som flickan påstod sig ha givit honom. Dessa skulle alltså mirakulöst ha läkts på endast fyra dagar.

  Även flickans vänner som vittnar hos polisen misstror hennes berättelse.//  Klösmärkena skulle alltså mirakulöst ha läkts på endast fyra dagar. Hahaha vad i hela fridens dagar får en att skriva något sådant? Alltså varför lägger man vikt vid det och tycker det skulle ha behövts som information i programmet? Upprikt sagt, jag är nog lite sinnesslö för jag fattar inte.  De punkter Daddy tar upp som något som visar att domen är dålig och UG är dåligt är ju ja helt menlösa. Jag tror Daddy är ironisk också. Eller?  2010-03-26 | 01:01:22
 • KiaW säger:

  Leila:

  :)

  2010-03-26 | 01:04:51
 • Ajax4life säger:

  Jag menade inte Daddy..men förstod att du inte skulle förstå det. Och du, det är skillnad på att vara tillfälligt sinneslö och permanent korkad. Du faller i den sista kategorin.

  @9.0 Daddy's artikel är ännu ett försök för honom att få ut sin bitterhet pga av den vårdnadstvist han förlorade eller i vilket fall som helst inte gick hans väg. En bitter liten man som istället för att titta sig själv i spegeln och undra vad fan han gjorde för fel nånstans på vägen, istället har blivit nån som på ett skrämmande sätt uttrycker sitt förakt för allt som har med det kvinnliga könet att göra. Att han sen är förälder själv, ja du, man ryser.

  2010-03-26 | 01:11:55
 • KiaW säger:

  Ajax4life:

  Leila är ironisk i sina inlägg, läs om dem igen.  Sen förstår jag inte riktigt hur dina uttalanden om Daddy bidrar till något. Vad skulle personangrepp hjälpa? Tror du Daddy lyssnar bättre på det du vill ha sagt eller tror du han helt enkelt avfärdar allt du säger, även det som inte är påhopp?  Eller gör du påhoppen för att få andra att tycka det samma som du om honom? Är det då inte bättre att bemöta honom i diskussion, att tala för din ståndpunkt i sakfråga och för att påvisa bristerna i hans ståndpunkt?  Jag vet inte, men det är svårt att ta någon på allvar som bittert beskyller någon för att vara bitter.

  2010-03-26 | 01:27:50
 • 9.0 säger:

  @Ajax4life, jag håller inte med dig..  Då jag följt DB under en längre tid, och bakom DB så hittar du verkligen inte en "liten bitter" man, däremot en mycket modig, rättfram man, som tagit upp flera fall av myndighetsmissbruk, där Daddy dessutom har haft mod och nerver nog till att peka ut dom som ligger bakom övergreppen på Bl.a pojken i Härryda kommun, begångna av bl.a sociala myndigheterna.  Men de artiklarna har du kanske missat, Ajax4life?  Hälsar  9.0

  2010-03-26 | 01:38:28
 • Niklas säger:

  Jakobsson:  "Skulle också vara upplyftande om diverse kvinnliga feminister slutade använda pojknamn som nik, det är bara patetiskt."  Ska "nik" syfta på mig? Jag har blivit kallad mycket, men aldrig kvinnlig feminist :D Jag visserligen, trots mitt skägg, inte särskilt manlig och jag är ju definitivt feminist så jag väljer att ta det hela som en komplimang! :) Jag är dock lite osäker på vad mitt eller någon kommentators kön skulle ha för relevans för debatten.  För övrigt svarar du inte på min ganska enkla fråga om på vilket sätt programmet "mobbar" Dennis. Att börja skriva om andras språkbegåvning och liknande är ju ett klassiskt trick när man inte har några argument eller svar. För övrigt så lämnar ju din egen språkbegåvning en del övrigt att önska, men det kan vi ju strunta i.

  2010-03-26 | 02:02:04
 • 9.0 säger:

  @Niklas,vad menar du med att du är feminist,vad betyder feminism för dig?  Och känner du till hur feminism uppstod och utvecklades till vad den är idag?  Undrande  9.0

  2010-03-26 | 02:24:14
 • Ajax4life säger:

  @9.0 Hans artiklar är alla baserade på rent kvinnohat som bottnar i hans egna vårdnadstvist. Han har utsett sig sälv till nån slags vigilante som slåss för mäns och pojkars rättvisa. Om du visste sanningen bakom denna lilla bittra man, så skulle du också se igenom hans artiklar.

  @Kiaw...svaret är väl nästan detsamma till din replik till mig. Fösöker absolut inte få andra att tycka som jag angående honom, ärligt talat så tycker jag ingenting om han. För jag vet i grund och botten vad som ligger bakom hans argument och artiklar, och det tycker jag bör komma fram. Och ärligt talat, att försoka argumentera på en normal eller högre nivå med nån som ena stunden säger sig aboslut inte ställa sig på Gm's sida, eller på nåt sätt ta ställning att han inte är skyldig, men sätter gärna sitt namn på en lista som försöker i grund och botten fria GM, är meningslöst. Och det tror jag du förstår också.

  2010-03-26 | 02:48:19
 • 9.0 säger:

  @Ajax4life:citat.  "Hans artiklar är alla baserade på rent kvinnohat som bottnar i hans egna vårdnadstvist."  Kan du, Ajax4life, hänvisa till och även citera, det du påstår och menar är "rent kvinnohat"?  För ännu har jag inte sett nåt som tyder på att ovanstående "kvinnohat" ens existerar på denna blogg, trots att jag läst så gott som alla inlägg, men du kanske kan visa mig?  Hälsningar  9.0  2010-03-26 | 03:09:01
 • Ingen du vet säger:

  Släpp Napalm över Bjästa tack.

  2010-03-26 | 03:25:31
 • Filip säger:

  Hej Joakim  Du har en bra sida och du får mängder av besök. Jag är en vän till C. din ex. jag har avaktat tillåtelse av henne för att kommentera vad du skriver och nu har jag fått den. Jag är som du förstår väldigt kritisk till vad du skriver. Men ordet är fritt. Jag står utan tvekan på mammans sida i det här men förstår din frustration. Krig har aldrig varit en bra lösning men jag är rädd att det är ett faktum.

  Vi som är vuxna måste förstå att vi har ett enormt ansvar för dom små som växer upp. Vad tror du och andra att lilla Rania får för bild av oss vuxna i skenet av det som skrivits här.

  Hon är en intelligent liten människa som kommer att läsa allt detta en vacker dag.  Med vänlig hälsning Filip

  2010-03-26 | 08:10:13
 • Ajax4life säger:

  @9.0 Du kanske ska titta lite djupare, och inte leta efter ordet "kvinnohat" i hans artiklar.Sen som jag nämde innan, så verkar du fortfarande inte se en koppling mellan han eget misslyckande när det gäller rättsväsendet,och det han skriver här.

  2010-03-26 | 08:11:09
 • FF säger:

  Två reflektioner  Meningen "hur tänkte du nu?" måste vara modeord nr 1 i bloggdiskussioner just nu. Blir lika glad varje gång jag inte ser det.  Reflektion 2

  Det kanske är likadant i det här fallet som nu diskuteras som det var med Maja Lundgren.

  Ni vet att hon berättat för Monica Antonsson om en våldtäkt hon blivit utsatt för. Den avfärdade Monica senare i sin blogg (när vänskapen tagit slut då förstås) att hon aldrig trott på det och att Maja troligen bara hade tyckt att det var ett dåligt ligg och ångrat sig efteråt. Ingen våldtäkt där inte! Enligt Monica Antonsson alltså.  Enligt Antonssons resonemang gör tjejer så när dom blir besvikna och en fjortonåring kanske kan bli lika besviken på dåligt sex (eller uteblivet "bli ihop") och i sin frustation och ilska anmäler för våldtäkt!  Hmmmmmmmmm!

  Vem vet,med MAs resonemang är det ju mycket möjligt!  .  2010-03-26 | 08:16:29
 • Ajax4life säger:

  @9.0  Du kanske kan få en liten uppfattning vad det hela handlar om, om du läser vad Filip nyss skrev. Och nej jag har ingen som helst koppling till han.  Och för er som kanske tror jag är nån feminist som döljer mig bakom nåt så kallat manligt nick, så är ni verkligen ute och cyklar.

  2010-03-26 | 08:17:04
 • Zac säger:

  Nja, jag är inte övertygad. Det handlar om två grova brott med barn både som offer och förövare. Jag har läst igenom förundersökningen och tycker det står ganska klart att pojken verkligen våldtog flickan.  Visst utelämnade UG en del, men det finns mig veterligen inget granskande program som inte tvingas utelämna en del.  Våldtäkten, övergreppen på internet är båda fruktansvärda - men samhällets reaktion på händelserna är så fruktansvärda att det inte går att uttrycka i ord. Oavsett små detaljer i händelserna så är det solklart så vitt jag kan bedöma.  Ditt misstänkliggörande av offret, flickan, är månne berättigad i din texts sammanhang. Men den är olycklig eftersom den också kan tolkas som ett slags kvinnohat och jakt på offret. Lite tråkigt, men jag förstår din frustration och irritation. Men ibland är det bra att ta ett djupt andetag och tänka på hur texten uppfattas ifrån ett tvärtomperspektiv.  Välgjord postning, men jag håller själv inte alls med i slutsatserna - de är ovanligt svaga och ganska vinklade.  //Zac

  2010-03-26 | 09:07:43
  Bloggadress: http://www.wiktzac.com
 • Magnus säger:

  Tar inte ställning till om pojken är skyldig eller inte, då jag anser mig ha för dåliga kunskaper om de båda fallen.  Däremot har jag läst förundersökningen kring fallet som Uppdrag Granskning fokuserar på.

  Uppenbart är att Uppdrag Granskning tummat en del på sanningen, och dessutom uteslutit saker som pekade mot flickans berättelse.  När det gäller Daddys kritik mot Uppdrag Granskning, är jag beredd att hålla med. Det redaktionella arbetet är inte alltid det mest objektiva, och nyligen blev redaktionen även fälld av Granskningsnämnden.  Att sprida rykten och hetsa mot de båda flickorna är givetvis helt fel. Men att enbart utifrån ett reportaget från Uppdrag Granskning nu börja hetsa mot präster, rektorer, familjer etc, är minst lika destruktivt agerat som de som hetsade mot flickorna.  Tycker att man måste få ha en uppfattning i denna fråga utan att förföljas - även om uppfattningen nu inte stämmer överens med den uppfattning som finns hos den breda massan.

  2010-03-26 | 09:18:55
 • OK säger:

  Filips inlägg är ju extremt patetiskt, vad har han egentligen att säga? Han är vän till C, woaaah! Nu kittlar det verkligen när C vännen Filip är här och säger att han står på Cs sida.  Vad tillför han mer för spännande, jo vad skall baaarnen tycka när sånt här skrivs på näten.  Daddy skall ju hålla tyst och glömma sin dotter han har väl ingen rätt till sin dotter och dottern vice versa. Om du har barn Filip så hoppas jag dom kommer och tar dem, sen skall jag kritisera hur du hanterar detta lite von oben(nej, det gör jag givetvis inte eftersom det skulle vara synd om barnen)  Antagligen har vi det gamla vanliga här Filip är Cs nya lekpojke, antagligen förblindad över den lilla uppskattning han får av C. Som den loser han är så låter han henne styra honom som en liten puppet.  Jag kan vara långt från målet, till och med kan det vara så att Daddy är den elaka personen som C utger honom för att vara. Poängen är att det vet inte Filip, medlöpare är det värsta jag vet framför allt sådana som tror dom skall lägga sig i andras affärer. Det är Daddys dotter, Fattar du? Inte din.

  2010-03-26 | 09:27:11
 • David säger:

  Magnus:  Vad är det som UG har utelämnat?

  2010-03-26 | 09:28:32
 • Magnus säger:

  Hejsan David!  I UG:s reportage framkommer att pojken gör ett erkännande, och att pojken inte skulle kunna gjort ett så detaljrikt erkännande om han inte varit med om händelsen och begått våldtäkten.  I förundersökningen redogör pojken mycket tydligt varför han gör erkännandet. Det finns även en tydlig och mycket bra redogörelse varför pojken tar tillbaka sitt erkännande, samt att pojken har en bra förklaring till hur han kunnat haft dessa detaljuppgifter.

  Detta är dock uppgifter som UG väljer att inte redovisa för tittarna, vilket nog hade varit rimligt.  Finns ytterliggare någon punkt som UG utelämnat. Men just ovanstående punkt tyckte jag kändes väldigt vinklad från UG:s sida, då pojkens uppgifter kring erkännandet, tillbakatagandet och motiveringen aldrig kom tittarna till del.

  2010-03-26 | 09:47:08
 • Headhunter säger:

  Snygg blogg Alexander! :D

  2010-03-26 | 09:54:02
 • David säger:

  Eller är det så att han kan anses göra en så detaljrik beskrivning för att det verkligen har hänt så. Som man också kan se så var ryktesspridningen enorm under dessa dagar.

  De 2 tjejerna som L hade pratat med träffade inte pojken förrän på torsdagen. Så under dessa dagarna har han hört om alla olika varianter som florerade. Ändå prickar han rätt.

  2010-03-26 | 10:03:42
 • Magnus säger:

  Hejsan David!  Du kan ha helt rätt i dina tankegångar.

  Men enligt min UG agerar fel när de undanhåller tittarna pojkens version om varför han erkänner, tar tillbaka sitt erkännande och hur han kunnat haft detaljkännedomen.  Men man kan ha olika uppfattningar om detta, och jag känner inte att jag har så mycket mer att tillägga om just detta.

  2010-03-26 | 10:14:09
 • David säger:

  Det är ju mycket som undanhålls i UG. Finns saker i FUP som inte skulle tala så väl om pojken. Hans beteende mot tjejer vad han har sagt mm.

  Varför tar man inte upp dessa, jo för att de inte ta ställning till domen. Programmet handlar om mobbens beteende efter han var dömd.

  2010-03-26 | 10:28:48
 • Marina säger:

  Vad Jag undrar och inte förstår är ... Hur båda sidor kan vara så här rabiata och obstinata.  Var ni där och såg allt som hände ? Om inte så tycker jag att ni ska hålla käften för ni vet ingenting .  Ni går på rykten och skitsnack hit och dit ... Dom enda som vet vad som hände är ju trots allt dom som var inblandade. Allt annat är Överkvalificerat SKITSNACK.  Jag är så trött på alla jävla hobby mobbare. Skaffa er ett liv för fan.

  2010-03-26 | 10:39:30
 • Ajax4life säger:

  @OK  Du pratar om medlöpare i ditt inlägg...vad är det precis du bevisade med det? Jo, precis det du pratar om och säger sig förakta. Kanske jag skulle spekulera i att du kanske är Daddys nya lekpojke eller lekflicka? Du kanske till och med vet att han har gjort hemska saker, men stirrar blint åt det annat hållet, för du kanske är hans lilla puppet som du sjävl uttrycker dig..men som sagt , allt detta jag nyss sa är spekulationer. Go figure nu hur patetisk ditt inlägg är gentemot Fredriks.

  2010-03-26 | 11:23:56
 • Ajax4life säger:

  @Marina  Jag behöver inte alls hålla käften, för jag vet en hel del vad som hände, utan att ha varit där och sett allt. Hur jag vet det? 4 fällande domar, och en FU.

  Och mycket mycket mer om man bara har ett sunt förnuft och tillräcklig med intelligens att se vad som är rätt och fel. Nånting jag misstänker att du saknar.

  2010-03-26 | 11:29:35
 • profanum_vulgus säger:

  Ajax4life:

  Mot Quick finns det ju sex domar och 15-20 FU, är han ännu mer skyldig?

  2010-03-26 | 11:42:52
  Bloggadress: http://profanvulgus.blogspot.com/
 • David säger:

  Profanum_vulgus:  Men Niklas Lidgren är skyldig, därmed måste ju "Oskar" också vara det.

  2010-03-26 | 11:47:54
 • BN säger:

  Här är det förvirrat som vanligt!  Är det programmet eller domarna som är på tapeten?

  Eftersom programmets syfte inte var att ifrågasätta någon dom så finns det ingen anledning att ta upp dem i diskussionen. Om man inte tycker att de 4000 personerna på Facebook hade rätt i hanteringen av flickorna förstås. Och det tycker ju inte normalfungerande personer.

  Vad är syftet med att börja dissekerar förundersökningar och domar och sätta det i samband med ett tv-program som hade ett annat syfte?

  Men det är typiskt för daddy och hans polare. Finns det en mikroskopisk chans att misstänkliggöra och nedvärdera någon av kvinnligt kön så tar de den. Det är temat för den den här bloggen.  Programmet hette "Den andra våldtäkten". Den bokstavtroende tolkar den titeln som att det rörde sig om 2 fysiska våldtäkter. Den bokstavstroende förstår inte att den andra våldtäkten utgörs av den mobbing som de 2 flickorna utsattes för av folket i byn och av folk på nätet. Ett övergrepp utan like och som jag hoppas att jag aldrig mer behöver läsa om!

  Den andra våldtäkt som daddy och co nu deltar i och blåser under och ger ny näring.  Jag hoppas att det bara är daddy som har en dotter/döttrar av er som inte förfasas över hur två brottsoffer blivit behandlade. Det måste vara fruktansvärt att som flicka se vilken inställning en pappa har till våldtagna flickor. Och mamma i Jakobssons fall.

  Stackars barn!

  2010-03-26 | 12:18:06
 • Ajax4life säger:

  @profanum_vulgus

  Du inser inte själv hur befäng och korkad du är som drar parallaler till Quick? Du inser inte att offrena i det här fallet lever och kan redovisa vad som hänt? Du inser inte att GM inte har samma psykotiska sjukdom som Quick har? Du inser inte att i det här fallet så är erkännandet från GM detsamma som berättelsen från BO?

  Men tycker det är bra att det framgår från ditt inlägg att du anser GM i detta fall vara lika psykiskt sjuk som vår kära vän Quick.

  2010-03-26 | 12:19:46
 • tant agda säger:

  "Han fälldes för brottet våldtäkt mot barn efter att ha haft sex med en 14 årig skolkamrat, av både tingsrätt och hovrätt, och sitter idag på sluten ungdomsanstalt."

  Den här textraden är väl i samma stil som UG. Daddy tycker de utelämnar viktig information.

  Om jag inte är helt fel ute så är det väl inte pga den 14 åriga skolkamraten som han sitter på sluten ungomsanstalt just nu eller det är ingen viktig sanning i det hela?

  2010-03-26 | 12:20:39
 • ok säger:

  Nej, jag är ingen medlöpare inte alls.  Allt jag ber om är att antingen finns det en dom emot Daddy, en offentlig handling som bedömer honom som olämplig fader eller så skall Daddy omedelbart ha full tillgång till sin dotter.  Något annat är inte värdigt ett rättsamhälle. Det hela är mycket enkelt och jag skulle kämpa för samma rättighet om det var C, någon annan man eller kvinna det handlade om.  Vi måste ha en rättsäkerhet här i landet och den grundar sig på en öppen transparent process och offentliga handlingar.  Vi kan inte ha människor som godtyckligt rövar bort barnen från sina föräldrar.  Visa du mig detta, eller Cs polare så skall jag gladeligen ta del av detta. Finns det inget, så är det väldigt enkelt Daddy skall ha tillgång till sin dotter som alla andra föräldrar har rätt till.  Och nej ett dokument som säger så för att den ena parten har hindrat umgänge med den andra och därför får fördel av det är inte giltigt och helt befängt att sådant beteende premieras.  Sen kan ni hata Daddy hur mycket ni vill, men fram med dokumentet istället för att snacka skit, Daddy har publicerat allting öppet och jag finner ingenting där som styrker att han skulle vara en pedofil eller olämplig far, gör ni?  2010-03-26 | 14:04:40
 • Herulen säger:

  Då det finns åtskilliga jurister i min bekantskapskrets så lät jag en åklagare och en domare titta på förundersökningen. Dessa kunde till skillnad mot många amatörjurister här inte finna att förundersökningen var skottsäker. Men det var det uppdrag granskning framställde det som, vilket jag och andra kritiserar. Det extremt intelligenta svaret från många är att … vi är bittra och rättshaverister. Jomenvisst, tjena blixten!  I debatt igår så sa en politiker att det under ett föräldramöte var en hätsk stämning mellan två lika stora grupper, den ena som trodde på flickan och den andra som trodde att pojken var oskyldig. En stud senare säger program ledaren Belinda att ”HELA bygden var emot flickan”. En direkt lögn alltså. Men i och med att jag påpekat detta faktum som var och själv kan kontrollera att det stämmer så kommer många ändå att tycka att jag är den mest inkompetenta typ som överhuvudtaget finns, jag är bitter, fattar ingenting och att min enda agenda är att jag vill att pojken ska förklaras oskyldig. Det är den logik som många har för att man påpekar uppenbara fel.

  2010-03-26 | 14:30:21
 • Herulen säger:

  BN sa: ” Eftersom programmets syfte inte var att ifrågasätta någon dom så finns det ingen anledning att ta upp dem i diskussionen. ”  Men reportagets avstamp var just från förundersökningen och att man genom den ville visa att pojken var skyldig. Journalisterna var tvärsäker på sin sak, vilket ingen legitimerad jurist skulle säga. Även om man tror att grabben är skyldig så kan man alltså inte utgå från förundersökningen för att då gör man bevisligen fel. Det är av den orsaken som jag anser att man skulle ha lämnat den biten eller presenterat för tittarna sådant som brister, t.ex. varför pojken erkände. Men det gjorde man inte och därför haltar programmets avstamp.

  2010-03-26 | 14:40:11
 • Trollan säger:

  Daddy,  Jag respekterar dina åsikter i mycket och förstår varför du misstror rättsväsendet. I det här fallet är jag övertygad om att du har fel.

  Det jag tycker är lite synd är att du skriver ut namnet på killen - varför gör du det? Kan vi inte ge honom en chans vidare i livet?  Självklart blir ett program vinklat. Det måste väl för att få komma fram. Själva grejen egentligen är väl att han dömdes och trots att han dömdes så hånades tjejen.  Mamman har gjort allt för att fria sin son. Hennes medel har varit att sprida rykten, inklusive ett incestuöst förhållande mellan Linnea och hennes pappa. Något som hon hade från en socialarbetare (länkar och info på Cattas sida).  In i den soppan kommer då Uppdrag granskning för att se hur de kan få rättvisa åt Dennis som har misshandlats så av rättsväsendet. Själva programmet kom alltså till tack vare mammans vänner. På något sätt känns det som de från början hade en agenda - och sedan ändrade de sig när de satte sig in i fallet. Jag kan inte tro att det är så vanligt - så där borde det finnas en ledtråd att de kanske har tittat på båda sidorna.

  2010-03-26 | 14:54:01
  Bloggadress: http://trollan.wordpress.com
 • BN säger:

  Visst är det lite intressant att ingången var att göra ett reportage om en pojke som blivit felaktigt dömd för 2 våldtäkter. Inte bara en gång utan 4 gånger!!!

  Nu hittade man en medeltida häxjakt i stället. Den orena kvinnan fördömdes och jagades från byn, hånades och bespottades. Pöbeln var ändå inte nöjd, man ville se mer blod.

  TV kontaktades för att flickan skulle få schavottera offentligt. Inte bara i byn, den arenan var alldeles för begränsad, det skulle göras ordentligt!

  Man ville ge hela Sverige tillfälle att fördöma flickan för hennes deltagande i våldtäkten!

  2010-03-26 | 15:06:49
 • profanum_vulgus säger:

  Trollan:

  Det är ju skitsnack, de uppger att de först kontaktades av personer som trodde att han var oskyldig. Men skriver sedan direkt avvärjande att de visste hur sådana här fall brukade vara och att det stämde bättre med att han var skyldig.  Vadå "trots att han dömdes"???!

  2010-03-26 | 15:17:44
 • KiaW säger:

  Jag inser nu när jag läser här bland kommentarerna att Daddy lagt ut FUP...är det den du har läst?  Frågan är om inte Daddy har läst mammans version av FUP där stora delar saknas, för den FUP han la ut här är nersläckt och har varit så ett par veckor.  Jag har haft koll runt om och än så länge har det bara funnits två versioner på nätet, mammans och den som länkas till här.  Herulen: Vilken version är det du har? Det är först i nästa vecka det kan bli tal om att folk fått hem sina egna beställda FUP, leveransen ligger på 5-6 dagar...

  2010-03-26 | 15:19:37
 • David säger:

  Herulen:  Låt säga att han blir friad från den första våldtäkten.

  Men fälld för den andra, där finns ju ändå DNA bevisning samt fler vittnesmål.  Är det då ok som folk har gjort mot den första flickan. Hänga ut henne på nätet kalla henen allt möjligt ??

  2010-03-26 | 15:21:17
 • Jan banan säger:

  "..Det stämmer att Dennis erkände brottet i det tredje polisförhöret. Vad Uppdrag granskning dock inte talar högt om är att Dennis i det fjärde förhöret tar tillbaks sitt erkännade och lämnar en helt rimlig förklaring till att han känt till dom detaljer som uppdrag granskning påstår att endast han och flickan kan ha känt till.."  Dennis säger själv att han satte sig över tjejen på toaletten, det hörs på bandet. Han säger själv att han onanerade över henne och tömde sin sats. Det hörs på uppdraggranskning. Detta är exakt samma som tjejen berättar om.  Jag förstår inte hur du tänker? Han ber ju själv om att få berätta och erkänna. Men det är inte sant det han säger eller? Är det helt plötsligt mer sant när han fjärde gången sen väljer att ta tillbaka sitt erkännande?  Utveckla hur du tänker...?

  2010-03-26 | 15:24:41
 • David säger:

  Profanum_vulgus  Var får du det ifrån, så står det väl inte i beskrivningen av hur de har gjort reportaget?

  2010-03-26 | 15:27:04
 • Jan banan säger:

  Jag kan förstå att du är bitter på systemet men samtidigt är ditt sätt att skriva snudd på ren paranoia.  Allt är inte en konspiration och taget ur Kafkas processen, det finns faktiskt rättvisa där ute också. Det tror jag säkert du förstår och inser.  Skulle du resonera likadant om ditt egna barn hade sagt att hon eller han utsats för övergrepp? Hade du lika kritiskt granskat domen och ifrågasatt Uppdragsgransknings journalistik om det var ditt barn som blivit mobbat av ett helt samhälle för att Hon anmält någon för våldtäkt?  2010-03-26 | 15:33:49
 • Magnus säger:

  Hejsan David!  Citat: "Men fälld för den andra, där finns ju ändå DNA bevisning samt fler vittnesmål."  Har varken läst domen eller förundersökningen, men vad bestod de olika vittnesmålen av för uppgifter?

  2010-03-26 | 15:44:37
 • profanum_vulgus säger:

  David:

  Jo det var så det stod igår iaf.  Jan Banan:

  Du vet att killen är någons barn också va?

  Varför skulle det vara mer konspiration om han var oskyldig än om han var skyldig? Var inte det hela storyn, att det var en konspiration mot tjejerna (eller som wennstam tror mot alla kvinnor)?  Ja, och även när han inte erkänner så säger han ju att de hade sex, vad är din poäng (om du inte vill bevisa att du är dåligt insatt)?

  2010-03-26 | 15:46:41
 • Maria säger:

  Killens erkännande är detaljerat, han satte sig på flickans armar för att hon inte skulle kunna ta sig därifrån, hon bad honom sluta fem, sex gånger. Han är dömd i både tingsrätt och hovrätt, och han begick ytterligare en våldtäkt kort efter utdelningen av vita rosor i kyrkan. Ansvaret på skolan, kyrkan och andra organisationer är tungt. Vad Daddy menar med det här kan man undra.

  2010-03-26 | 15:48:03
 • Jan banan säger:

  profanum_vulgus:  du påvisar bara din egen okunnighet och totala brist på kunskap i fallet. Killen säger att han satt på tjejen osv vilket även tjejer redogör för. Det framkommer också att det görs mot hennes vilja.

  Vad fattar du inte?

  2010-03-26 | 15:57:46
 • David säger:

  profanum_vulgus:  Det står inte så någonstans.

  2010-03-26 | 16:00:28
 • David säger:

  Magnus:  Vittnesmålen bestod av folk som hade sett honom med Flickan i närheten av platsen för våldtäkten.

  Precis före samt efter.  Vittnen som har pratat med flicka precis efter våldtäkten. Det är både vuxna samt ungdomar

  2010-03-26 | 16:03:01
 • Rulle säger:

  Synd att du är helt fel ute i det här fallet. Det finns många som har dömts oskyldiga. Dennis är dock inte en av dem. I sitt erkännande berättade ju han ju saker som kunde binda honom vid brottet, exempelvis vad han och Linnea sa till varandra. Att han ändrar sin berättelse gör ju inte att den ökar i trovärdighet direkt. När då erkännandet är likt både det Linnea berättat och de vittnen som fanns utanför toaletten, ja då inser väl de flesta vem det är som talar sanning. Och förresten "döljer" UG inte att han ändrat sin berättelse. Skitsnack.

  Annat skitsnack är också att hans ombud skulle ha rått honom att erkänna för att få lindrigare straff. Det finns ingen advokat i Sverige som skulle råda en oskyldig klient att erkänna! Plea bargaining finns i USA, men inte här. Man får inte lindrigare straff för att man erkänner. För övrigt är det enkelt att kontrollera. Läs förhörsprotokollen. Fråga advokaten om han rådde Dennis till det.  "Att högsta domstolen regelbundet tvingas påminna svenska domstolar om att man inte bör döma människor utan bevis och mot bättre vetande verkar inte riktigt gå in. Det är förmodligen därför HD ser sig tvingade att påminna om detta ungefär vartannat år." Konstigt att Högsta Domstolen inte gick in här då.  Skitsnack det här med klösmärken också. Han fick inga klösmärken av henne, därför fanns det förstås inga fyra dagar senare heller. Samma bullshit som det här med att Linnea skulle ha blivit "spräckt". Hur kunde hon då åka och rida samma dag (eller dagen efter)? Förklaringen var naturligtvis att hon inte blivit spräckt. Det var nämligen ingen vaginal våldtäkt, utan en oral. Han tvingade in kuken i munnen på henne, och runkade sedan gå att det gick för honom i hennes ansikte. Han har tittat på för många porrfilmer, och tror att det är så det ska gå till. Hur som helst, man blir inte spräckt "där nere" av att bli våldtagen "där uppe", det begriper ju vem som helst. Det är bara påhitt av Dennis' morsa för att försöka så tvivel.  Riktigt dålig beskrivning av reportaget du gör. "Enbart lutar sig mot en dom". Det var fyra domar, två våldtäkter. Otur killen haft, blivit falskt anklagad två gånger! Och så har UG väl faktiskt varit uppe i Bjästa och prata med en och annan, tyckte jag det verkade som. Eller vad tyckte du? Vad i hela tiden skulle UG ha för motiv att sätta dit en kille som verkligen är oskyldig? Dom åkte ju upp dit för att dom blev tipsade om ett justitiemord. Det var ju verkligen nånting värt att avslöja. I stället upptäckte dom en mobbningskampanj driven av våldtäktsmannens morsa och brorsa.  Nej, nu får du faktiskt ge dig. Blanda inte ihop skyldiga med oskyldiga, som du faktiskt nämner några här i artikeln, exempelvis obducenten och allmänläkaren, förmodligen Thomas Quick också. Det här är bara ett patetiskt försök att åka snålskjuts på andras oskuld.

  2010-03-26 | 16:14:43
 • Du säger:

  Verkar bara vara en konstant raljerande med en allmän bitterhet mot kvinnor.  Delar som t.ex. "En annan fråga är ju varför Dennis mamma och bror inte får komma till tals i reportaget? Istället erbjuds dom att få ta del av det då det redan är redigerat och klart, vilket dom inte vill. Dennis brors telefonnummer står på hans blogg. Även adressen till Dennis finns där för korrespondens." är osammanhängande och grymt raljerande.  Glöm dig själv en stund och sätt dig in i historien istället Daddy.  Lycka till.

  2010-03-26 | 16:20:15
 • Rulle säger:

  Du är inget vidare på engelska förresten. "Daddys", det är väl meningen att det ska betyda pappor, eller hur. En pappa, flera pappor. Men i så fall heter det faktiskt "daddies".  lady - ladies

  cherry - cherries

  daddy - daddies

  2010-03-26 | 16:53:46
 • Herulen säger:

  Rulle1  Du kanske ska läsa vad som skrivs eller hitta på. Ingen säger att Dennis är oskyldig. Det är inte det saken handlar om. Läs om och kom sedan tillbaks.

  2010-03-26 | 17:13:41
 • Herulen säger:

  Du!  Ditt exempel på en raljerande och osammanhängande text är lögn.

  2010-03-26 | 17:17:39
 • Leila säger:

  Herulen!Du har rätt det handlar om att han inte skulle blivit dömd. Linnea sa att hon klöst han. HAHAHA de var mirakulöst nog borta fyra dagar senare.  Domen är klart felaktig. Det räcker med detta!!!!!

  2010-03-26 | 17:17:58
 • KiaW säger:

  Herulen:

  Du svarade inte på min fråga, vilken versin av FUP är det du besitter? Mammans ofullständiga eller den som Daddy länkar till?

  2010-03-26 | 17:44:52
 • Herulen säger:

  David sa: ” Låt säga att han blir friad från den första våldtäkten.

  Men fälld för den andra, där finns ju ändå DNA bevisning samt fler vittnesmål.  Är det då ok som folk har gjort mot den första flickan. Hänga ut henne på nätet kalla henen allt möjligt ??”  Jag ifrågasätter inte att han är skyldig. Och nej, det var inte rätt att hänga ut henne på nätet. Ingen tycker det här och det är inte det saken handlar om. Är man en granskande journalist som ska vara objektiv så kan man inte bestämma att pojken är skyldig bara för att han är dömd. Vore det så som journalistik ska bedrivas skulle Thomas Quick aldrig fått resning och Ulf skulle fortfarande anses som skyldig. Den förundersökning som finns om Dennis är inte skottsäker. Ingen jurist skulle anse detta. Däremot är han dömd och då är det detta som journalisterna ska utgå ifrån om man vill belysa flickans berättelse. Är någon dömd så ska skola och myndigheter agera därefter. Den kritik som då riktats mot slappheten är befogad, även pöbelfasonerna mot flickan. Däremot far man med osanning om att hela bygden var mot flickan, vilket ju inte stämmer: politikern i debatt igår sa ju att det fanns två lika stora falanger på föräldramötet om händelsen. Dessutom vet vi inte om damerna som intervjuades var dem som skrev hatinlägg på bloggen och facebook. Vi vet överhuvudtaget inte om det var några vuxna. Att vuxna var passiva eller neutrala är inte detsamma som att man tar ställning mot flickan. Min poäng är att man genom att svänga hej vilt, vinklat rejält och gjort antydningar eller sagt osanningar inte gett en överrensstämmande bild av händelseförloppet. Man har helt enkelt splittrat samhället ännu mer. Vad gagnar det flickan och hennes föräldrar? I förlängningen har detta program bl.a. rättfärdigat Eva Lundgren. Hennes Slagen Dam kommer nå åter att säljas i massupplagor.

  2010-03-26 | 17:49:28
 • Herulen säger:

  KiaW!  Jag har dommen i min dator.

  2010-03-26 | 17:51:03
 • KiaW säger:

  Herulen:

  Det var inte det jag frågade, jag frågade vilken version av förundersökningen du har, mammans eller den Daddy länkar till.

  Du sa att du lätit någom åklagare och domare se den.....

  2010-03-26 | 18:02:47
 • Niklas säger:

  9.0:  "vad menar du med att du är feminist,vad betyder feminism för dig?"  Vad feminism är och vem som är feminist kan man göra långa utläggningar om. Jag nöjer mig med en kort definition i två steg:

  1. Jag erkänner och förstår att det finns ett strukturellt och generellt förtryck mot kvinnor i samhället som innebär att kvinnor har mindre makt än män.

  2. Jag vill göra något åt detta.  "Och känner du till hur feminism uppstod och utvecklades till vad den är idag?"  Jag förstår inte var du vill komma. Hur feminismen uppstod? Utvecklades? Jag känner mig hyfsat insatt i feminismens historia och olika teoribildningar. Det intressanta är fortfarande hur verkligheten ser ut och vad vi kan göra åt det.  profanum_vulgus:  Jag har läst kommentarer av dig på andra bloggar och då har du ofta verkat påläst och kommit med intressanta kommentarer, men här är du ju helt ute och cyklar. Poängen är att man inte utifrån en helt annan dom, friande eller fällande, kan säga att den här domen skulle vara fel. Man måste sätta sig in i det enskilda fallet. Min utgångspunkt är för övrigt att domstolar oftast dömer korrekt och att jag därför utgår från att domstolen har dömt rätt om det inte finns väldigt starka skäl att misstro domen. Insinuationer, rykten eller ovidkommande detaljer som sprids av någon part i målet är inte tillräckligt för att man ska börja ifrågasätta domen.  Herulen:  "Då det finns åtskilliga jurister i min bekantskapskrets så lät jag en åklagare och en domare titta på förundersökningen. Dessa kunde till skillnad mot många amatörjurister här inte finna att förundersökningen var skottsäker."  Det finns säkert många jurister som kan ha olika uppfattningar. I det här fallet finns en uppgift som delas av samtliga domare som behandlat fallet och som troligen är väldigt väl insatta jämfört med andra bedömare. Att en dom inte är "skottsäker" innebär inte att den är felaktig. Enligt min mening finns det inga skottsäkra domar. En domstol kan aldrig med säkerhet fastslå sanningen utan utgår från ett beviskrav. I brottmål är detta beviskrav väldigt högt ställt, men det är fortfarande så att det räcker att det är "bortom rimligt tvivel" att en person begått ett brott. I detta fall anser jag att det inte finns ett sådant rimligt tvivel, trots att det kan finnas detaljer eller konspirationer som säger annat.  Sammanfattning:

  De som skriver för Dennis sak i det här verkar vilja ha ett beviskrav som i praktiken skulle innebära att ingen någonsin kunde dömas för våldtäkt. Jag anser att UG beskrivit fallen på ett objektivt och rimligt sätt. Det är inte rimligt att ett program son inte egentligen behandlar domarna som sådana ska ta upp varenda omständighet och varenda tvistighet mellan parterna. UG har bedömt att det inte finns anledning att ifrågasätta domstolarnas bedömning och därför utgått från domarna, vilket jag tycker är fullt rimligt.  Det är beklämmande att ingen av er som ifrågasätter UG och domarna överhuvudtaget verkar se till det som programmet faktiskt handlade om, nämligen flickornas situation. Är det verkligen rimligt att en flicka som säger sig ha blivit våldtagen blir misstrodd, trakasserad och nästintill bortjagad? Varför är det värt att lägga oändligt mycket av er tid att försvara en person som dömts i fyra rättegångar med starka bevis samtidigt som ni knappt ens alls fördömer det som flickorna, som inte bevisats ha gjort något fel, har utsatts för?

  2010-03-26 | 18:18:51
 • EMS säger:

  Till er som säger att dem hade dennis DNA

  Det finns olika grader på DNA

  0

  +1

  +2

  +3

  +4

  Och DNA:t dom fick var +1 vilket innebär att vilken kille som helst med t.e.x samma ögonfärg eller samma hårfärg kan varit den som kommit i henne.

  Jag har följt fallet sedan mars förra året, och tror inte ett dugg på tjejen.

  Det första hon gjorde efter var att gå till sina kompisar och säga att hon blivit våldtagen och fått sperma i ögat men tvättat bort det (sminket var dessutom intakt). Om dom nu hittade sperma i hennes vagina, hur kan hon då säga att det var i ögat?

  Dessutom sa hennes vänner att dom inte riktigt trodde på henne, och då hon sade "Hur ska dom veta om jag ljuger?"  Förresten daddy, han hade inte sex med henne, dom smekte varandra, men hade inte samlag.

  / Ems

  2010-03-26 | 18:30:20
  Bloggadress: http://ems.blogg.se/
 • KiaW säger:

  EMS:

  Är du på riktigt eller är du ett troll?

  +1 betyder väldigt långt ifrån att folk med samma hårfärg eller ögonfärg skulle ha samma träff, det var något som stod på FD-bloggen och som de sen rättade till....  ?1 uteslute 90-99% av befolkningen, punkt slut. Chansen att flickan skulle ha pekat ut killen felaktigt och att den som verkligen var orsak till spermafläcken skulle dela den träffen är oerhört osannlik. På festen fanns bara ett 10-tal killar....  Sen är du helt fel ute vad gäller flicka nr2, han utsatte henne för en fullbordad våldtäkt...

  Flicka ett försökte han, men misslyckades, både vad gäller tilltvingat samlag och oralsex.  Sluta sprida sånt här trams!!

  2010-03-26 | 18:40:46
 • Filip säger:

  Tack för att du publicerar mina inlägg Joakim, det uppskattas. Däremot är jag lite bekymrad över vissa inlägg här. t.ex OK Jag står för mitt namn och är tillgänglig för samtal eller kommentarer men anonyma belackare är väl patetiskt om något.

  2010-03-26 | 18:41:26
 • Till EMS säger:

  Kära EMS, du verkar vara oerhört ineffektiv när det gäller att ta in fakta eftersom du har ägnat ett helt år åt detta och ändå inte känner till det mest grundläggande för att alls diskutera den här frågan. Själv har jag varit intresserad av den i två (2) dagar och har redan lärt mig att skalan du hänvisar till innehåller nio steg, inte fem, som du skriver. Ditt uttalande om vad plus ett betyder är lika felaktigt det. Ta och googla lite, det gjorde jag i går och i förrgår. Du kanske lär dig något.

  2010-03-26 | 18:53:55
 • Niklas säger:

  EMS:  Du vet uppenbarligen inte vad du pratar om. Skalan är från -4 till +4 och som KiaW säger är +1 ett betydligt säkrare än vad du påstår. Däremot är +1 naturligtvis inte tillräckligt som enbart bevis för att fälla någon, egentligen bör DNA-bevisning aldrig räcka som ensamt bevis. Tillsammans med ett utpekande och vittnesmål blir däremot DNA-träffen ett väldigt starkt bevis. Sammantaget är det alltså en stark bevisning.  Sen tror jag du har blandat ihop fall 1 och 2 helt. I fall ett skedde inget vaginalt samlag och man har följaktligen inte hittat någon sperma i vaginan. Den berättelse som flickan gav direkt efter händelsen är samma som hon hållit fast vid hela tiden.  Det är i det andra fallet som man hittat sperma och säkrat DNA. I detta fall handlade det om en vaginal våldtäkt och sperman hittades på tjejens trosor.

  2010-03-26 | 18:56:04
 • CG säger:

  (ursakta min stavning, men mitt tangentbord ar inte svenskt)  @Herulen  Du sager:

  "Den förundersökning som finns om Dennis är inte skottsäker. Ingen jurist skulle anse detta."  Det dar ett rent faktafel. Om det ar nagot vi vet alldeles sakert, ar att nagra av de hogst stallda jusrister vart land har att erbjuda tycket att fallet ar just skottsakert. De som inte tycker att det ar skottsakert ar an sa lange endast ett gang amatorjurister.  Men, men, om det nu skulle vara sa att det finns nagot att jobba med for pojken's sida, sa kan vi lugnt rakna med att Silbersky och hans likar kommer kasta sig pa det har med stor entusiasm. De gor det ju alltid annars i liknande fall. Varfor inte nu?  Men, om nagot sadan't inte hander... ja, da finns det ganska stor risk att skottsakerheten ar ganska omfattande. Ska bli intressant att se vem, om nagon, kommer andra sin uppfattning om det har fallet i det narmaste.. ;)

  2010-03-26 | 19:07:22
 • Leila säger:

  Det är märkligt att Daddys reaktion på det här programmet blir att det handlar om killen. Han är lite som prästen i programmet. "Stackars kille"  Daddy säger sig värna om barn, men det gäller tydligen de som är av manligt kön.  Flickans situation var vad programmet handlade om, men: "Stackars killen"

  2010-03-26 | 19:14:05
 • Funderare säger:

  Detta med vad DNA +1 betyder kommer från Oskars brors hemsida, numer nerlagd. Det är denna smörja familjen sprider omkring sig och som sedan folk tror på vilket leder till skitsnacket som var/är.

  2010-03-26 | 19:21:59
 • OK säger:

  ja, visst du publicerar ett förnamn, det gör dig verkligen till icke anonym... Om du nu menar allvar med att publicera ditt namn så skriv ut hela samt bostadsort. Då är du ju inte anonym, som det är nu så är du precis lika anonym som jag.  Sen har du sagt noll och intet, att du är Cs vän, häftigt. Vad har du övrigt att tillföra mer än att du väljer att tro på C? Har du några dokument eller domar som styrker varför Daddy och hans dotter inte skall få vara tillsammans? Är han en olämplig far? Pedofil?  Och nej att du har pratat med C räcker inte, vissa dokument eller domar som styrker detta. Du är bara en liten felriktad hjälte i rustning, som inte har något att tillföra.

  2010-03-26 | 20:22:44
 • Filip säger:

  Kära OK jag heter Filip Persson och bor i Hörby i Skåne jag är en offentlig person så jag är inte svår att hitta, det är bara att googla.

  En Hjälte är jag nog inte, bara en människa men när vi pratar om att tillföra vore det trevligt om du kunde precicera vad du själv tillför i debatten.

  2010-03-26 | 20:45:56
 • ok säger:

  Ja, det var ju trevligt att få ditt namn och person. En kurator alltså.  Jag tillför inte så mycket i debatten alls mer än att se till att insunationer om vems sida man står på, vad man hört osv inte tillräknas något värde.  Fakta så vitt jag vet är att Daddy inte bedömts som en olämplig far ej heller blivit dömd för de anklagelser som riktats emot honom.  Detta gör att Daddy och hans dotter skall ha en förälder/dotter relation som alla andra människor har rätt till.  Sen att socialtjänsten, kuratorer osv har sina egna hittepådomstolar som tillämpar sin kvasivetenskap är för djävligt, var är rättssäkerheten?  Du ställde en fråga jag svarade, nu berätta vad du har tillföra av värde som faktiskt kan anses styrkt i dokument och dom? Eller är det bara rykte samt en moders version du har att komma med?

  2010-03-26 | 20:59:54
 • OK säger:

  Vill bara tillägga att jag inte är dummare än att jag förstår att Daddy både kan vara en olämplig far samt pedofil(jag tror inte det men kan inte uteslutas).  Handlar dock inte så mycket om det utan att i såfall styrka detta, så fungerar en rättstat. Finns många som är skyldiga som går fria det är priset man betalar. Inkvisitionsdomstolar utan insyn är inte rättsäkerhet framför allt inte när extremfeministerna har ett sådant grepp kring våra socialtjänster.

  2010-03-26 | 21:14:31
 • KiaW säger:

  Ett tillägg till CGs kommentar: Den anlitade advokaten kom från Silberskys byrå.

  2010-03-26 | 21:54:34
 • Ahrvid Engholm säger:

  Några påpekanden om våldtäkterna i Bjästa (använder namnen ur SVT:s reportage):  * Oscar påstås vara oskyldig för att han tagit tillbaka erkännandet för våldtäkt 1. Enligt en

  uppgift för "att få lindrigare straff". Enligt en intervju med mamman "för att släppas ur häktet". Det är juridiskt ohållbart. S k plea bargain finns inte i svensk rätt: man får samma straff oavsett erkännande. Och häktning avgörs inte heller av erkännande, utan av risk för flykt, för påverkan av utredning eller fortsatt brottslighet.

  Och kan inte Oscar bestämma sig för om det är strafflindring eller häktning som skulle vara

  orsaken till påstått "falskt" erkännande? En historia som flyter är ett vanligt tecken på

  lögn. Även hans historia om våldtäkten flyter, som bekant: först skedde den inte alls och hans var inte ens där, sedan skedde den, sedan var det visst sex men hon var med på det. Kan vi få version fyra, tack?

  Och hur kommer det sig att ett påstått "falskt" erkännande har samma uppgifter som offret ger? Ett "falskt" erkännande måste rimligen ha påhittade uppgifter. Det är svårt att tro på att han fått uppgifterna från Linneas kompisar. Hon blev ju utfryst, och f ö är det svårt att tro på att en 14-årig flicka går omkring och orerar om att

  en kille "sprutade sperma i ansiktet". Kunde inte åtminstone den kompis som skulle ha hört detta, och dessutom vidarebefordrat uppgiften till Oscar, träda fram och berätta om det under ed? (Och det finns fler samstämmiga detaljer.)

  Vidare: det hörs på bandet att Oscar lämnar sitt erkännande frivilligt och utan påtryckning. Det är ett oerhört lugnt förhör, där polisens förhörare inte ens höjer rösten, ger de minsta ledande frågor, eller något sådant.  * Finns någon som helst dokumentation om påstådd tidigare "falsk anklagelse"? Om mannen förhörts av polisen borde det finnas någon anmälan man kan få fram! Det hela låter som löst skvaller. Antingen har det inte hänt, eller så är det en händelse som inte alls är av den karaktär som påstås. Hur kommer det sig att allt som anförs för Oscars "oskuld" är andra- och tredjehandsuppgifter, utan konkreta fakta, dokumentation, utan namngivna personer man kan kontrollera med? I den atmosfär som uppstått i

  skvallercentralen Bjästa tycks en härva av de mest vidlyftiga påståenden florerat. SVT berättade t o m om att Oscar skulle ha använt gummiklubba. (Och det var tur för honom att just det var osant, för då skulle brottsrubriceringen ha skärpts till grov våldtäkt. Jo, vi har även skvallret om att Linnea skulle ha skadats så hon måste sys i underlivet, också något som om det vore sant skulle ha renderat Oscar rubriceringen grov våldtäkt.)  * Frågan om makeup och sperma i ögat är det tramsigaste jag hört. Det är till att börja

  med inte alls nödvändigt att någon makeup påverkas för att man torkar ögat. Och under den upprörande, förvirrande situation som uppstod, kunde någon verkligen göra närgående studier av makeupens status? Fanns någon kosmetolog på plats som

  med sakkunskap kunde avgöra om en makeup var helt orörd, kanske bara litet rörd eller mycket rörd? Var Linnea ens benägen att i den svåra situationen hålla på att exponera sina ögon på ett sådant sätt att pålitlig observation alls kunde göras av makeupen? Detta är första klassens trams - ett oerhört tunt halmstrå i bevishänseende.  * Klösmärken behöver inte alls vara hudpeneterande, utan kan mycket väl snarare bli rodnader. Och sådana kan gå bort på några dagar, t o m timmar. Detta är också oerhört tunt. Däremot finns rättsläkarintryg som stödjer Linneas vittnesmål. Hon fick vissa kroppsskador - inte stora, men konstistenta med vad hon berättat. Men hon kanske gick hem och bankade armarna med den berömda gummiklubban?  * Så har vi våldtäkt 2, fallet Jennifer. Vi har vittnesmål som placerar dem på samma fest, vi har hennes vittnesmål och vi har DNA, som är träffsäker till mellan 90 och 99 procent.

  Jennifer beskrivs som någon som känt Oscar sedan mycket unga år, och dessutom stödde hon honom i oskuldskampanjen i fallet Linnea. Vad skulle hon ha för motiv att hitta på en våldtäktsanklagelse? Hon har snarare starka motiv att INTE hitta på en

  så allvarlig anklagelse. Den lilla DNA-osäkerheten är dessutom av den arten att om det mot förmodan inte skulle vara Oscar, måste det vara någon annan närstående manlig släkting. Men Oscars far och bror är såvitt jag förstår avförda från utredningen.

  Enligt intervjuer klagar mamman på att ett alibivittne inte fick framträda, men såvitt jag

  kunna läsa mig till är det oerhört vagt. Advokaten gjorde rätt i att inte anföra vaga och svaga vittnesmål, för det skulle skada klienten. Och sedan har vi det här om att vi i o m våldtäkt två kan se hur ett betendemönster etableras: Oscar våldtog en gång, han våldtog igen. Hade han inte skickats på sluten ungdomsvård hade han nog våldtagit en tredje gång, en fjärde.  * Jag kan mycket väl förstå att Oscars mor och bror inte ansågs tillförlitliga att få utgjuta sig i reportaget. De har ju drivit en veritabel hetskampanj. Rent psykologiskt är det förstås

  begripligt att familjemedlemmar blir benägna att hålla på Oscar, men dessa personer verkar ha tappat alla koncept. De har spritt de mest fantastiska lösa påståenden och skvaller i en mängd som skaffat tusentals aningslösa anhängare. De har fallit för sina egna vanföreställningar och det var tydligen modern som tipsade Uppdrag Granskning. Man kan inte anklaga reportrarna för att komma till Bjästa med förutfattade meningar - de kom ju dit för att avslöja en oskyldigt anklagad! Men de fann något annat, och tvingades omvärdera och inse fakta: Oscar är en serievåldtäktsman, som hålls om ryggen av en hel ort.

  Här är min slutsats: Oscar är "skolans justa kille" och det skapar ett intryck hos honom att

  han är "oövervinnlig", att andra människor inte räknas, att han kan göra vad han vill. Det blir ett (lätt) psykotiskt tillstånd, och det är välkänt att psykopati är fullt kompatibelt med att vara

  socialt välanpassad. Förmågan att övertyga, umgås, skaffa vänner m m passar in med en psykopat

  (manipulation, härskarteknik, övergrepp o dyl märks först på tu man hand). Oscar behöver inte vara fullblodspsykopat, men om vi kombinerar en 15-årings svallande sexhormoner med lätt psykopatiska drag får vi en explosiv kombination.

  Ceremonin i kyrkan med blomutdelning framstår som en tydlig exponent för en person med överdriven självöverskattning som tar sig för att göra vad han vill.

  Och strax begår han ytterligare en våldtäkt.  --Ahrvid  Ps. Förberedde min text i en texteditor och klistrade in, men tyvärr innebär det att jag inte får full kontroll över radbrytningarna, så ber om ursäkt för att raderna må brytas litet hipp som happ.

  2010-03-26 | 21:57:55
  Bloggadress: http://www.skriva.bravewriting.com
 • CG säger:

  @KiaW  Jaha, sedar. Det visste jag inte om. Sa det betyder att en Silbersky advokat radde sin klient att tala sanning. Nar sedan domen har gatt igenom 2 hogre instanser utan friktion, drar aven en sadan advokatbyra oronen at sig.  Jag undrar verkligen vilka jurister Herulen pratar om. Vad ar det de vet som de andra missat?

  2010-03-26 | 22:45:05
 • KiaW säger:

  Ahrvid:

  Ett par rättelser i din text:

  DNA träffen innebar inte 90-99% träffsäkerhet, den innebar att man kan utesluta 90-99%av befolkningen, att 1-10% av befolkningen har den DNA träffen gemensamt med pojken.

  Den kan inte ensamt peka ut pojken, men tillsammans med utpekandet och övriga omständigheter (tex som att den flickan var kompis med killen och stöttade honom efter första fallet samt att de inte haft någon sexuellkontakt före) gör att domen är rätt utom rimligt tvivel.  Vad gäller vittnesmålet från "mannen i badhuset" förhördes han på egen begäran när förundersökningen i målet mot killen pågick.

  Jag kan tillägga att denne man nämns även i ett förhör med mamman i andra fallet, de är tydligen vänner.  Uppgifterna fick killen av Linneas kompisar, den delen stämmer.....

  Linnea vände sig till två kompisar direkt efter händelsen, en naturlig reaktion för en 14-åring. Dessa kompisar berättar att de blev arga, vilket tyder på att de faktiskt trodde på henne. De gick för att konfrontera Oscar, och det var först efter att ha pratat med honom de ändrade uppfattning och började vända sig mot flickan.  Dessa två flickor berättade för Oskar under de kommande dagarna olika versioner de "hört", enligt Oskar själv var det 5-8 olika versioner.  Du har helt rätt angående erkännandet, för det första ska han ha haft en otrolig tur som lyckades pricka in "rätt" version så att den matchade flickans, sen måste han ha varit otroligt snabbtänkt som lyckades pricka rätt när han svarade på förhörsledarens följdfrågor....

  Det som är övertygande dock är just det vad de sagt till varandra, var på toaletten de befann sig när de sa det osv, för att pricka rätt här bör killen ha fått extremt detaljerade beskrivningar från flickans kompisar.

  Att de hade fått så detaljerade beskrivningar som vad som sagts och var de befann sig när de sa det framgår inte ur deras förhör.

  2010-03-26 | 22:54:40
 • KiaW säger:

  CG:

  Nej, de hade en annan advokat i tingsrättsförhandlingarna, Silberskys advokat kom in i hovrättsförhandlingarna och sedan i både tingsrätt och hovrätt i andra fallet.

  2010-03-26 | 22:57:34
 • Anonym säger:

  Till KiaW:

  Jag skall inte klaga för mycket, för du tycks i största allmänhet hålla med.

  Men vad gäller DNA tycks det - såvitt jag förstår - vara en glidande skala. Om 90-99% kan uteslutas finns fortfarande en träffbild inom de 1-10% som återstår. Jag kan tyvärr inte ge en referens (för jag minns inte var jag såg den uppgiften; jag har läst på en hel del om fallet och det är förstås dåligt av mig att inte ha noterat exakt vr alla uppgifter framförts) men det skall vara så att inom de 1-10% som återstår kan bara närmare släktingar komma ifråga (och då manliga släktingar).

  Det hör ihop med den glidande skalan. Närmare släktingar ligger inte slumpmässigt mellan 0 och 100, utan kan förväntas ligga mellan 90 och 100.

  Saken skulle kunna avgöras definitivt, men det är en kostnadsfråga. Med avancerade metoder kan man skala bort förorenande DNA; avancerade metoder kan också använda sig av fler träffpunkter och på så vis minska sannolikheten för fel.

  Men det är rimligt att anse att vittnesmål, avsaknad av motiv för falsk anmälan och andra omständigheter tillsammans med DNA (låt vara aningen oklarhet i träffbild) utgör övertygande bevis.  --Ahrvid  Ps. Jag vet litet om "mannen i badhuset" men han borde ju ha förhörts i rättegången - till styrkande av försvarets linje - om det fanns något konkret.

  2010-03-26 | 23:36:11
 • BN säger:

  En massa bra och intelligenta kommentarer här! Tack för dem!

  Daddy själv verkar vara upptegen. Han kanske är ute och samlar sten.

  2010-03-26 | 23:47:42
 • KiaW säger:

  Ahrvid:

  Det stämmer att träffbilden ligger inom 1-0% av befolkningen, men då är släktskap som bror och far borträknade.

  2010-03-26 | 23:54:54
 • KiaW säger:

  Ahrvid:

  Glömde: Uppgifterna "mannen i badhuset" ville vittna om var att han hört rykten om grov sexuell kontakt mellan sig själv och flickan, han har aldrig blivit officiellt anklagad av henne, och han hade inte hört flickan säga något om detta själv.  När man förhör flickan berättar hon om att han vidrört hennes bröst och lossat bikiniöverdelen under en bollek i bassängen, hon berättar att hon pratat med någa av sina kompisar om detta.  Detta kom inte upp i rätten, men jag misstänker att advokaten inte valde ha med det då det inte var bevisat att flickan ljög om vad som hänt.  2010-03-27 | 00:05:46
 • profanum_vulgus säger:

  Ju fler idioter som uttalar sig desto säkrare blir jag på att jag hamnat rätt från början. Daddys ska väl betyda pappor!!!??? Hahahahaha.  Niklas:

  DU blandar ihop fallen.  Hur som helst har vi olika utgångspunkter. Jag har sett för mycket jävla idioter inom rättsväsendet för att lita på dem bara för att de skrivit en dom. Du vet de flesta domar på 1600-talet var också rätt, men det gör väl inte att vi ska utgå från att häxorna var skyldiga tills vi satt oss in i fallen?

  2010-03-27 | 00:07:56
 • Ahrvid Engholm säger:

  Till KiaW:

  Jag håller inte med om bedömningen att i den större träffbilden är närmare släktskap inräknade. Det skulle ju innebära att en godtycklig del av befolkningen är i stort sett nästan lika nära släkt med en person som nära släktingar.

  Träffbilden bör smalna av, ungefär som en tratt.

  1% sannolikhet betyder miljoner möjliga, av skall vi säga en nordeuropeisk befolkning.

  50% träffbild innebär hundratusentals möjliga (inga exakta siffror, utan de anförs som illustrativt antagande).

  90% träffbild, skall vi säga, några tusen möjliga.

  95% träffbild, några hundra möjliga.

  99% träffbild tiotalet möjliga.

  Men någon genetiker bör kanske uttala sig...  --Ahrvid

  2010-03-27 | 00:14:02
  Bloggadress: http://www.skriva.bravewriting.com
 • profanum_vulgus säger:

  KiaW och Arvid:

  Träffbilden är ju 1-10% av befolkningen, inte 1-0%

  KiaW vet detta mycket väl och ljuger nu.

  2010-03-27 | 00:47:59
 • Kiaw säger:

  Man utesluter 90-99% av befolkningen, slumvis valda.

  Det ger 1-10% av befolkningen, slumvis valda och det är här jag uppfattar att far och bror är borträknade.

  2010-03-27 | 00:48:31
 • KiaW säger:

  Vad snackar du om?

  2010-03-27 | 00:57:05
 • Jan Banan säger:

  profanum_vulgus eller daddy: visst Dennis har också föräldrar men det var inte det min fråga förut handlade om. Vad jag menar är kan NI ens tänka er in i situationen om era EGNA barn hade varit i samma situation? Hade ni lika kritiskt granskat utfallet av domen? ...kan ni förmå er att ens svara på de två frågorna utan att komma med en massa andra inlägg...??

  2010-03-27 | 01:21:42
 • otto säger:

  Bjästas kommuns nya slogan borde bli.  Bjästa - Du våldtar Vi stödjer.  Sov gott alla våldtäktsförsvarare, se upp nästa gång kanske NI får en kuk i nyllet utan erat gillande och inte blir trodda.

  2010-03-27 | 01:50:56
 • ja säger:

  Och Ottos typer har funnits i alla tider, de som kastade stenen först, de som stod först i ledet och tittade på avrättningarna, de som jublade åt kristallnatten osv. Döm snabbt och hårt, ta detaljerna senare viktigare att doften av blod åtgärdas först.  Nu har Otto en hel kommun att utrota, grattis!

  2010-03-27 | 09:22:23
 • delerium säger:

  Jag har hört rykten om att daddy är en våldtäktsman. Men som sagt det är ju bara rykten, fast dom ska man väl tro på?

  2010-03-27 | 10:46:38
 • otto säger:

  Ja:  morbid humor har aldrig varit din grej heller märker jag.

  2010-03-27 | 11:26:58
 • Adolf säger:

  profanum_vulgus påvisar gång på gång genom sina omogna och underbyggda uttalanden att han är den störste idioten av ALLA här.  2010-03-27 | 14:22:00
 • Brainwash 2010 säger:

  Jag förstår inte riktigt den straffrättsliga kopplingen mellan din - Daddy - sexdebut och att den straffmyndige pojken i programmet hade sex med en minderårig flicka.  Du var ju tydligen fjorton år.  När du var fjorton, så var du ju INTE straffmyndig, eller hur?  Då kunde du heller inte fällas till ansvar för brott.  Däri ligger skillnaden.  Den ovan beskrivna skillnaden borde även "Joru" ta fasta på.  Om man sedan väljer att kalla en femtonåring, som har sex med en fjortonåring, för "pedofil" eller inte är en smaksak men inte är det helt normalt att ha sex i den åldern, det är ett som är säkert och...det ÄR straffbart enl. lagen.  Sådana barn gör sig skyldiga till "våldtäkt mot barn" oavsett ev. samtycke.  Jag vill även kommentera att du - Daddy - "begick" din sexdebut som fjortonåring.  Anser du att barn ska ha sex med varandra?

  Om jag hade varit pappa till den där trettonåriga flickan, som du hade sex med, så hade jag blivit j-vligt f-rbannad.  Om inte annat, så hade hon ju kunnat bli gravid.

  Vill du att din dotter ska ha sex, när hon är tretton?  Tretton år är långt under genomsnittsåldern för sexdebut och framförallt långt under en ålder, när man är mentalt mogen att bli förälder.  Sammanfattningsvis:

  barn ska inte ha sex, punkt slut.  Barn är man upp till arton år.  Om barn trots allt har sex, så finns kanske förklaringen att hämta hos vuxna i omgivningen, deras värderingar, o.s.v.  /

  Brainwash 2010

  - the same old song -  "

  Postat av: Daddy  Visst. Det stämmer att det är olagligt att ha sex

  med någon under 15 år. Men då borde många fler ungdomar än Dennis fällas för brott. Många fler.  En annan sak jag reagerade starkt på igår var hur en person skrev på chatten på SvT efter programmet om dessa 'pedofiler'. Reportrarna reagerade inte mot detta utan höll snarare med. Är en 15 åring som har sex med en 14 åring att räkna som pedofil?  I så fall är jag också pedofil. Jag begick min sexdebut då jag var 14. Flickan var 13. Det var helt frivilligt och ömsesidigt skall tilläggas. Men att detta gjort mig till pedofil var nytt för mig...  För fan..man baxnar av dumheten som tydligen inget sunt förnuft tycks råda på...  2010-03-25 @ 07:38:58

  URL: http://daddys.blogg.se/

  "  "

  Postat av: Joru  Joru, om en åklagare vill och kan få tag på sagda 13 åriga flicka och dessutom preskriberingstid ej gått ut på brottet så kanske han får för sig att starta en rättsprocess mot dig.  2010-03-25 @ 07:49:22

  "

  2010-03-27 | 15:30:02
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • BN säger:

  Beträffande definitionen på pedofil så finns den att hämta på nätet på ett enkelt sätt.

  Ett tips bara så ni inte behöver verka dummare än nödvändigt.

  2010-03-27 | 16:34:19
 • CG säger:

  Pedofili = sexuell attraktion till pre-pubertala barn.

  Hebefili = sexuell attraktion till pubertala ungdomar/barn

  Efebofili = sexuell attraktion till post-pubertala ungdomar  M.a.o. det har fallet har inget alls med pedofili att gora.

  2010-03-27 | 23:18:42
 • Maria säger:

  Du skriver:

  "Vad som verkligen hände inne på den där toaletten vet endast två människor. Därför borde ingen heller varken kunna döma eller fria i fallet."

  Menar du att tings- och hovrätten inte borde ha dömt killen?

  2010-03-27 | 23:22:52
 • Niklas säger:

  profanum_vulgus:  När och på vilket sätt har jag blandat ihop fallen?  Häxor finns inte, menar du att våldtäktsmän inte heller finns? På något sätt misstänker man ibland att en del av personerna i såna här diskussioner aldrig tycker att någon bör kunna dömas för våldtäkt...  För övrigt är det förtroende för rättsväsendet ganska irrelevant. Jag tror att det finns många felbedömningar och att man kan nämna många fall där domstolar dömt fel. Men hur påverkar det detta fall? Vad jag har kunnat läsa mig till finns det många bevis och fyra tydliga domar.

  2010-03-28 | 01:19:47
 • Käppen säger:

  Uppdrag Granskning eller inte, det va inte dem som dömde pojken.  Och pojken erkände som stämde överens med tjejens version + dna bevis. Och vad hans bror och mor sysslade med...ja vad var det? Byskvaller, hot, trakasserier.  Men o andra sidan så är man ju inte förvånad över denna familj, även innan allt det här.

  2010-03-28 | 03:48:30
 • nicke säger:

  Dom gick nog på utseendet på familjen, första tankarna som dyker upp är ju alkholister, pedofiler, våldtäktsmän, kriminella, Mytomaner.  Vem som är vem får ni gissa, blir lite som cluedo.  2010-03-28 | 14:15:12
 • acor säger:

  Om man läst erkännandet så ser man att det är både väldigt detaljrikt samt en steg för steg redogörelse från det att han drog in flickan mot sin hennes vilja på toaletten till det att han bad om ursäkt (!) till henne efteråt. Ett erkännande som stämde väldigt väl överens med flickans berättelse. T.o.m. om när, hur och hur många gånger hon sagt ifrån! När han senare drog tillbaka det var det en mer svepande övergripande berättelse om vad som hänt där han inte kunde/ville berätta detaljrikt och steg för steg vad som hänt.

  Det är skrämmande att du som pappa till vad jag har förstått en dotter tar ett så omoget och ansvarslöst ställningstagande att en bevisad våldtäkt skulle vara sex mellan två personer! Utifrån ditt yppande av dina värderingar, din brist på förståelse samt dåliga omdöme är jag inte särskilt förvånad över att du inte har mer kontakt med ditt barn än du tydligen har. Och tacksam ska jag tillägga.

  2010-03-28 | 19:35:02
 • Mian säger:

  "Det räcker ju med att jag påstår det för att du skall fällas för det. Såvida du är man förstås..."  Du är inte särskilt påläst. I en våldtäktsrättegång är det upp till offret att bevisa att en våldtäkt har begåtts. De måste även bevisa att de gjort motstånd, att de inte varit alltför berusade, till och med övertyga rätten om att de verkligen var rädda.. osv... Vill bara flika in också att våldtäkt inte enbart är benämningen för när ett offer blivit slagen blodig och medvetslös och penetration fullbordats.  Ditt påstående är fullkomligt felaktigt att det bara är att kasta ur sig en anklagelse, men dina ord ger mig insikt i varför du så dumdristigt håller fast vid din övertygelse - du är inte tillräckligt upplyst eller insatt.  Därför vill jag passa på att låta dig förstå att en våldäktman sällan har enbart sexulla behov när brottet begås. Utan det handlar om kontroll och andra djupa problem hos gärningsmannen. Det förekommer också erkännanden som sedan tas tillbaka...  Men visst finns det tjejer som ljuger om våldtäkt, likaväl som det finns killar som ljuger om att de inte har spöat sin tjej, varit otrogen, stulit på jobbet osv... Det handlar helt enkelt om vilken personlighet en individ har.  Rätta mig gärna om jag har fel, men vad jag utläser så vill du att en våldtäktsman ska gå fri pga av att vissa saker inte stämmer i förhören och bevisningen?  Om det finns fem starka bevis som läggs fram och bara två visar sig vara 100 % skulle du då vilja att åtalet lades ner för att man tagit med bevis som inte är kan styrkas till 100%? Det är svårt att förstå logiken eller vad du strävar efter i dina framläggande.  Givetvis är det bara de två personerna på toaletten som vet vad som hände där inne, så är det alltid när inga vittnen varit med. Givetvis får du det svar du önskar från Patrik Näslund om du ställer en jakande fråga som alla även redan vet svaret på. Du skriver också om att mamman och ett vittne felaktigt "påstås" varit bästa vänner och du undrar varför vittnet inte skulle ge honom alibi för de 20 minuter hon inte såg honom... Du tror alltså inte att vuxna kan ljuga eller missta sig på sina upplevelser? Vem säger att det var just den dömda pojken hon tittade på? Ungdomar har ofta lika kläder och samma frisyrer så hon kanske förväxlade grabbarna. Jag har själv sett fel på min sons kompisar när jag sett dem på fotbollsplanen eller annanstans - och jag känner dem väl.  Du är otroligt luddig i dina påståenden och fastnar i cirklar kring sådant som inte tar eller ger något från bevisningen.  Eftersom du verkar vara noga med att paragrafer ska följas vill jag påminna om att enbart ett medgivet samlag med den fjortonåriga flickan betraktas enligt lag som våldtäkt.  Mamman har hotat att slå ihjäl och även skära av genitalierna på personer med annan uppfattningar om fallet än hennes egna. Hon har säkerligen en oerhört styrande influens på sina barn. Det har aldrig slagit dig att pojken tagit tillbaka sitt erkännande efter att han pratat med sin mamma? Mamman som först försökt intala alla i sin närhet och sedan hela Sverige via nätet om sonens "oskuld" och skapat en mobb mot offren som hämnd.  Det är ingen kärleksfull mor som offrar sitt barn för att slippa bli utpekad på byn som mamman till en våldtäktsman. Hade hon varit en kärleksfull mor hade hon gjort allt som stod i hennes makt för att se till att grabben fick vård!

  2010-03-29 | 14:11:03
 • employed säger:

  Hm... har du hört hur konspirationsteorier kommer till?

  2010-03-29 | 15:31:50
  Bloggadress: http://employed.blogg.se/
 • Buhu säger:

  Är det inte lustigt hur "alla" konspirerat mot denna pojke: polis, advokat, rätten, tidningarna och nu till och med UG, som vanligtvis sätter en ära i att vara på den lilla människans sida.  Eller kan det vara så att UG såg ett betydligt större rättsövergrepp i form av familjens agerande? Att agera domare på nätet är inte på något sätt mindre allvarligt än att ge sig ut med en batong och straffa folk som man "tror är skyldiga".  Glöm aldrig vilka det var som startade detta.  Till sist en liten fråga till Daddy:

  Hur många anmälningar och domar för våldtäkt och våldtäktsförsök krävs det för att du ska börja tvivla på "Oskar" eftersom tre tydligen inte räcker?  Fem? Tio? Tjugo? Hundra?  Berätta!  2010-04-08 | 16:22:18

Kommentera inlägget här: