daddys

Beware the fury of a patient man

Jag har efter fyra års misshandel nått smärtgränsen

Kategori: Pappa

(Inlägget redigerat på D:s begäran med tanke på barnen.)Dagen före dopparedagen. Sitter här och stirrar på mina julklappar som jag fått av försäkringskassan och skatteverket. Ett tredubblat underhåll till mödrarna nästa år och avslag på min ansökan om anstånd med en skatteskuld på 18 000 kronor. Tackar för er förståelse.

I övrigt så kan ni till vänster se den hög med papper och brev från myndigheterna. Svar på ansökningar, anmälningar och vädjanden om hjälp. Inte ett enda beslut har gått min väg. Inte ett enda. I tingsrättsdomen från 08 talas det visserligen om att mamman begått egenmäktighet, att hon polisanmält mig utan grund och att hon ljugit om min aggresivitet och farlighet, men vad hjälpte det. Dom tog vårdnadsrätten ifrån mig i alla fall.

Ett av de senaste avslagen kom från JO angående min anmälan mot Varbergs tingsrätt. Men JO tycker det är helt okej att döma människor till att förlora sina barn enbart på en totaljävig socialtjänsts tolkning av en förundersökning som polisen hemligstämplat. Själva förundersökningen som vi begärde att tingsrätten skulle hämta in ansåg rådman Gerd Möllers "inte skulle tillföra målet något av intresse". Det var JO uppenbarligen överens med dom om. Själv vet jag inte eftersom jag inte får se den.

Jag har fått nog nu


Kanske var beskedet från skatteverket droppen stråt som knäckte kamelens rygg. Tjänstemannen Dick Blom skriver i sitt svar på min ansökan om anstånd med skuld att skatteverket enligt paragraf si och så får ge anstånd med betalning, men det tänker han inte göra i mitt fall. Betalningssvårigheterna skall nämligen vara oförvållade och i mitt fall är dom uppenbarligen inte det. Jag skrev i min ansökan att skatteskulden uppstått genom att jag var tvungen att avyttra alla mina livs besparingar och att det därigenom uppstod en skatt som jag har varit tvungen att använda till att betala Cicélas advokatkostnader, eftersom jag förlorade min ansökan om verkställighet av dom. Detta dömde Gerd Möllers mig till i min utevaro utan att jag ens blev underrättad. Därigenom dömdes jag alltså att betala även min motparts advokatkostnader. Jag kan också nämna i sammanhanget att mitt ombud tog 1500 kronor för jobbet han lade ner på min verkställighetsansökan. Min motparts ombud Fru Andersch tog nästan 10 000 kronor.

För övrigt tycker försäkringskassan att dom kan ta en fjärdedel av mitt sjukbidrag och ge till mammorna så får jag klara mig bäst jag vill på resten som då blir 7500 kronor. Det inser nog dom flesta att det är rätt omöjligt med hyra telefon, bredband och alla resor till kungsbacka för möten övervakade umgängen osv. Det är 20 mil fram och tillbaka. Om min bil skulle gå sönder så är det kört. Och det gör den ju förr eller senare.

Jag kan också passa på att gratulera överlevargänget som i sina kommentarer på min blogg anklagar mig för att sakna empati. Vad skönt det ska bli för er att slippa mig hädanefter. Ni som har så mycket empati att ni kämpar för att barnen i Sverige skall mista sina pappor för gott med alla skador som enligt all seriös forskning visar följer på detta. God Jul och gott nytt år. Detta får bli min julklapp till er.

Att även vi pappor lider fruktansvärt av detta är fortfarande inte politiskt korrekt att ens nämna. Det är ju barnens bästa vi talar om här eller hur. Pappor har inget hjärta alls. Vi kämpar uppenbarligen i åratal och offrar alla pengar vi har och vår psykiska hälsa bara så att vi kan få tillgång till barnen så att vi kan fortsätta slå och förgripa oss på dom.


4 års kontunierlig misshandel, hån och förnedring. Dom 10 månaderna av ständig oro, ångest och djävulsk smärta då jag inte fick ha någon kontakt med min dotter. Jag hoppas att ni på domstolarna tänker en gång extra innan ni slentrianmässigt bryter kontakten mellan en förälder och dennes barn nästa gång. Men det kommer ni inte att göra. Ni är allt för indokrinerade av eran älskade feminism för det.

Kanske kan detta göra någon nytta på något sätt.

Jag klarar inte av fler avslag på mina ansökningar och anmälningar nu. Jag kan inte heller vara någon bra pappa till mitt andra barn som älskar mig högt men som bara lider av att se hur ont jag har.

Jag var på stan igår och handlade en julklapp till min son, men fick ett panikångestanfall av att se alla lyckliga barn som det lös ur ögonen på. Inte för att jag missunnar dom det men för att det hela tiden ledde tankarna till mina.

Jag kan inte släppa detta förrän jag får upprättelse och det kommer jag nog aldrig att få. Inte i detta världens jämställdaste land. 

Mina barn, jag älskar er mer än ord kan beskriva, och jag har verkligen försökt att vara en så bra pappa som jag överhuvudtaget mäktat med. 

God jul på er alla min dotters "beskyddare". Jag hoppas ni får en trevlig högtid tillsammans med era egna barn och barnbarn.

Joakim
Pappa 
Kommentarer

 • Anonym säger:

  Jag har ringt till polisen efter hjälp och hoppas att de kommer fram innan du gör dig själv illa på något sätt.

  2009-12-24 | 00:37:57
 • Leroy säger:

  Fy fan vad sjukt allt kan vara Daddy.  Alla som kan trycka på doante knappen gör det.  Själv så sätter jag in 300 hundra till, inte till en ny stiftelse utan till PAPPAN som vågade klä av sig naken.  Du får baske mig se till att skruva upp musiken och inte låta alla sjuka påhopp påverka dig eller situationen.  Du har vågat visa en annan sida av verkligheten så att fler kan få se det genom andra ögon. Använda två perspektiv inte Cyklop.  Ta bara en paus så ses vi nästa år. Hoppas verkligen man startar en insamling och allt reder sig.  Trevlig helg.  ;-roy  (Leroy)

  2009-12-24 | 00:39:16
 • Monica Antonsson säger:

  Ramona Fransson och jag har också slagit larm. Vi fick veta att ambulansen har varit där och att "allt är under kontroll" vad nu det innebär.  Snälla Jocke,

  Hör av dig är du snäll.

  Kramar från oss!

  Monica

  2009-12-24 | 00:40:11
 • MO säger:

  Daddy stopp! Tänk på din son och fortsätt vara pappa åt honom även om du förvägras vara pappa åt din dotter.  2009-12-24 | 00:45:08
 • Grävlingen säger:

  Jag återgår i tjänst från och med nu!! Oavsett hur detta slutar. Nu är det ta mig fan nog!  Ni "överlevare", ni jourkvinnor och ert "anhang", kommer att få det lite jobbigt hädanefter. Var så säkra!  Och Du Maja Lundgren! Du kan ta och dra åt Helvete! Jag tar tillbaka allt jag skrivit om dig som möjligen, till och med av dig själv skulle kunna tolkas i någon sorts positiv mening.

  2009-12-24 | 00:55:11
 • Leroy säger:

  Du vet att du har fler vänner än ovänner Daddy.  Pengaran finns på kontot och gör vad du vill med dom.  Du sonen och Ranja behöver dom bättre än mig, jag har det inte lika tungt.  Men se till att repa dig för du har vågat stå upp för rättsäkerhet och öppenhet du har länge stridit för rättsäkerhet och rättvisa.  Men var på det klara med att det löser sig.  För sanningen kommer fram...  Leroy

  2009-12-24 | 01:03:10
 • Mikael Karlsson säger:

  Jocke för satan.... jag kan inte skriva nått vettigt alls om detta men håller med övriga.  Jag hoppas att du har nån hos dig som du kan ventilera med. Inte för att det hjälper din situation men du bör inte vara själv om du menar vad jag uppfattar att du menar.  Kommer att ha dig i tankarna hela tiden.  Mvh

  Micke

  2009-12-24 | 01:16:30
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Jocke för satan.... jag kan inte skriva nått vettigt alls om detta men håller med övriga.  Jag hoppas att du har nån hos dig som du kan ventilera med. Inte för att det hjälper din situation men du bör inte vara själv om du menar vad jag uppfattar att du menar.  Kommer att ha dig i tankarna hela tiden.  Mvh

  Micke

  2009-12-24 | 01:16:42
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Michael säger:

  Daddy,  Jag är halvvägs genom Ann Heberleins "Jag vill inte leva, jag vill bara inte dö".  Hon använde (och använder, antar jag) sina barn som egentligen enda skäl att inte ta sitt liv i förtid. Jag hoppas du kan komma dithän och att du får möjlighet att läsa detta.  2010 blir ett bättre år.

  2009-12-24 | 01:20:44
 • Erik säger:

  Damn.  Denna julafton går mina tankar till dig Joakim.  Har ditt berömmelsen värda tålamod tagit slut? Jag känner dig inte och även om jag själviskt nog, inte vill att du ska ta livet av dig så kan jag nog inte kräva att du ska stå ut längre. Och vem har rätt att säga "Men tänk på dina barn! Vem ska ta hand om dem?" för vem, om inte du har tänkt mest på dina barn de senaste fyra åren?  Och du kan försäkra dig om att din dotter inte kommer att bli gammal utan att veta vad din mor gjorde mot henne och dig! Det kommer alla dina vänner och följare på bloggen att se till!  Om inte annat så hoppas jag att hennes mor får betala kostnaderna till kuratorn.

  Jag har inte sett på livet likadant efter att min mor försökte att ta livet av sig för några år sedan.  Du fick mig och många andra att öppna ögonen och se vad som pågår i Sverige i dag. Det skulle vara en förlust för oss alla om du lyckades med den här enda saken.  Denna jul går mina tankar till dig och dina barn Joakim.  Plöstligt var det inte en så god jul längre.

  2009-12-24 | 01:42:18
 • Anonym säger:

  Grävlingen

  Jag absolut äääälskar ditt inlägg!

  Välkommen tillbaka.  Mikael Karlsson

  Jocke är förd till sjukhus.

  Där ska han väl åtminstone inte vara ensam.

  2009-12-24 | 02:05:09
 • Monica Antonsson säger:

  Suck

  Inlägget ovan var från mig.

  ingen anonymitet här inte.

  2009-12-24 | 02:06:04
 • ninni säger:

  Gör det inte!

  2009-12-24 | 02:06:19
 • Monica Antonsson säger:

  Och Leroy

  Du är bara bäst...!

  Kanske kan vi få ihop pengarna till Jocke?

  2009-12-24 | 02:08:46
 • Leroy säger:

  Leroy, du e en klippa.  Det känns så för jävligt att det ska behöva gå så här långt.  Jag vet att detta kan låta kränkande som fan, men soc har faktiskt en skyldighet att hjälpa en med bland annat kontakt med myndigheter, Hyresvärdar etc etc i sin ekonomiska rådgivning. Dom kan hjälpa en att skuldsanera.  Tro mig jag vet hur kränkande det är att höra de orden Jag satt och skrev lite om det när det kommer till min situation på min blogg precis när jag läste detta på bloggen.  Hade jag kunnat Jocke, Hade jag haft, så hade jag gett dig en rejäl slant.

  2009-12-24 | 02:58:31
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag har skapat en sms-tjänst för att hjälpa Joakim ekonomiskt.

  Alla som vill stötta Joakim kan via sms stödja honom med 50, 100, 150 och 200 kronor.

  Alla pengar går till stöd åt Joakim Daddy Ramstedt.  För att stödja Joakim Daddy Ramstedt smsa följande:  Vul (Och summan du vill stödja med). Till telefon nummer 72550  Exempel: Vul 50 till telefonnummer 72550 eller Vul 100 och så vidare till 72550  Skatt på summan tillkommer.

  2009-12-24 | 03:20:21
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Hampus säger:

  Kan nagon beratta for mig hur det star till med jocke??  du maste inte skriva i denna blogg, du maste inte kampa varje dag men du maste fortsatta finnas for dom omkring dig.  absolut ingen kan forsta din smarta, och hur du som minst fortjanar den, och jag forstar varfor du kanner att du inte har nagot kvar.  Men det finns sa manga som har dig, och som nagon sa har du fler vanner an ovanner.

  jag forsoker fa tag i familj hemma just nu, mamma och mormor som ocksa ar i samma hus, jag vill inte att dom ska vakna upp med nyheten att du inte finns med oss langre, jag vill inte.  sluta aldrig kampa

  2009-12-24 | 03:35:03
 • S säger:

  Jag läser denna blogg nu på julaftonsmorgonen och skulle också slänga mig på telefonen och larma ambulans/polis men ser att det redan är gjort. Jag hade nog dessvärre varit försent ute ändå. I något inlägg ovan står det att läget är under kontroll och jag (liksom alla andra som bryr sig om dig Joakim!) vill såklart veta hur det står till! Snälla snälla snälla!!! Du får inte göra något dumt! Jag förstår att det känns som enda utvägen men då har ju verkligen alla missdådare och idioter vunnit! Du har mera vänner än ovänner (står också någonstans ovan men jag vill betona det) och vi bekymrar oss för dig och tänker massor på dig! Snälla snälla snälla: Gör inget dumt!!! massor med kramar

  2009-12-24 | 05:44:00
 • Bur-q-ua57 säger:

  ==>"Daddy":  Vi i Sällskapet Bur-q-ua, som jag företräder just nu, är lika frustrerade, eller om möjligt mer, än Du själv, över orättvisor i Sverige.  Orättvisor baserade på t.ex. könstillhörighet, d.v.s olikheter, som man inte själv omöjligt eller svårligen kan påverka.  (inte för att andra orättvisor är i sin ordning men man måste ju ibland fokusera och s.a.s. "nischa" in sig)  (man kan i och för sig byta kön: får en man automatiskt enskild vårdnad då, enl. Föräldrabalken 6 kap. 3 §? Intressant juridisk knäckfråga, tycker jag...knäck är ju bra, så här på Julafton...då de flesta jurister sover)  Vi är trötta på s.k. nämndemän och politiker likt Eva-Britt Dahlström, som beter sig såsom hade de diplomatisk immunitet.  Precis på samma sätt beter sig uppenbarligen vissa socialsekreterare, som OCKUPERAR landets socialkontor, likt sadistiska envåldshärskare.  Ingen granskar dem (förutom möjligen Länsstyrelsen och efter årsskiftet istället Socialstyrelsen...och kanske JO, en ytterst tandlös myndighet, som i praktiken inte kan förändra någonting alls, inga domar...ingenting!).  Just därför kan dessa sadister fortsätta härja med människors liv, trots Europakonventionens 8:e artikel rätt till skydd för privat- och familjeliv.  Läs själva:  "

  Artikel 8 - Rätt till skydd för privat- och familjeliv  1. Var och en har rätt till respekt för sitt privat- och familjeliv, sitt hem och sin korrespondens.  2. Offentlig myndighet får inte inskränka åtnjutande av denna rättighet annat än med stöd av lag och om det i ett demokratiskt samhälle är nödvändigt med hänsyn till statens säkerhet, den allmänna säkerheten, landets ekonomiska välstånd eller till förebyggande av oordning eller brott eller till skydd för hälsa eller moral eller för andra personers fri- och rättigheter.

  "  Dessa människor (eller är de?) skriver bl.a. vårdnadsutredningar, som "f-n läser Bibeln".  Säga bara till "Daddy", om du behöver ideell hjälp, så ställer våra medlemmar upp.  Om det så gäller hjälp i skrift, tal, fysiskt, eller på annat sätt.  God Jul så gott det går.

  Gott Nytt År 2010 även...kan det bli värre än 2009?  /

  M.v.h,

  B57  - för Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta

  (läs gärna en broders blogg: www.societyofbur-q-ua.tk)  2009-12-24 | 06:16:28
 • Bur-q-ua57 säger:

  [rättelse:]  "som man själv omöjligt (...)"  /

  B57  PS!

  Med reservation för fler ev. stavfel.

  DS!

  2009-12-24 | 06:18:55
 • Zac säger:

  Usch, jag är oerhört lättad av att höra att du är i trygga händer.  Mina tankar går också till dig och dina barn, som kommer behöva dig i framtiden.  God Jul på dig Joakim, din kamp är viktig för fler än dig själv. Din insats gör skillnad, motigt idag för dig själv, men du ger kraft och ork till andra i samma situation. Dessutom har du en förbannat vass penna, det vore så oerhört tråkigt om den tystnade.  //Zac, för ett nytt och bättre 2010!

  2009-12-24 | 06:51:26
  Bloggadress: http://www.wiktzac.com
 • Jeanette säger:

  Det är omänskligt vad du har fått stå ut med, jag kan inte förstå att det får hända. Om jag var miljonär istället för arbetslös så skulle jag bidra med enormt mycket mer. Istället får det bli 200 kr genom den där SMS-tjänsten som Mikael Karlsson tog initiativ till (Tack Mikael!).  Denna julaftonsmorgon började med tårar. Det gör verkligen ont i hjärtat att läsa om din kamp och jag hoppas innerligt att du får upprättelse.

  2009-12-24 | 07:18:14
 • lena säger:

  Jocke. Fan vad hemskt. Men ge inte upp nu.

  Ta den vård som du blir erbjuden plus lite till.

  Givetvis så är du helt slut nu. Utmattat.

  Du har kämpat så hårt.

  Vila lite nu.

  Låt andra få hjälpa dej i din kamp.

  smsar lite pengar till dej o din kamp.

  Ge inte upp. Fokusera på dej själv och ta en dag i taget. Allt kommer att ordna sig.

  Många kramar från lena

  2009-12-24 | 07:28:56
 • Madde säger:

  JOCKE!!!!!

  FAAAAN!!!!

  Vännen.  Era jävlar som har drivit Jocke till detta.  Och ni, ni som står bakom detta som Ranias mamma gör.

  Fan tar er.

  Jag menar det.

  Bokstavligen.  Nu blir jag inte lätt att tas med.

  Bara så att ni vet.  Jocke, vännen.

  KÄMPA!  Och underbara vänner som slog larm och som hjälpte Jocke att se till att få hjälp.  Jocke, du har två underbara barn.

  Två helt underbara barn.  DU är underbar.  God jul på alla ni underbara, underbara.  Ni andra avarter kan dra åt...

  2009-12-24 | 07:35:44
 • Ann Helena Rudberg säger:

  Kära Jocke!  Jag skickar dig alla mina varmaste tankar denna julaftonsmorgon. Naturligtvis ska du leva! Be om hjälp. Vi är dina vänner. Kämpa inte så hårt alldeles själv. Vi står på din sida. Lev det är det viktigaste också för dina barn.  Stor julaftonskram från Ann Helena

  2009-12-24 | 07:41:10
  Bloggadress: http://www.annhelenarudberg1.blogspot.com
 • susanna svensson säger:

  Låt dom inte knäcka dig du ska se att du kommer igen även om det är tufft nu.

  2009-12-24 | 07:59:06
 • Imres pappa säger:

  Två hunkor från mig också via PayPal:en, men dom är tänkta för dig personligen. Inte ge upp nu!

  2009-12-24 | 08:09:45
  Bloggadress: http://alltharforandrats.blogspot.com
 • Madde säger:

  Snälla ni som hör något om hur det är med Jocke, skriv och berätta.

  Ovetskapen är så svår.  Jocke, vännen...:(

  2009-12-24 | 08:28:38
 • Catarina Vallin säger:

  Till alla som läser denna blogg! Till alla er som har förmågan att sätta sig in i andras perspektiv och till er andra som ensidigt uppfattar världen snävt inskränkt och egostyrt. Det är den förmågan som skiljer goda människor från de som håller detta drev igång. Någon styr där bakom!!  Jag pratade med Jocke i natt och har nog ännu inte vågat känna den lättnaden att det var möjligt. Vilket scenario hade vi haft den här julaftonen om inte kloka männsikor agerade i går. Jocke är utmattad och jag har stått vid sidan av honom och försökt göra honom uppmärksam på detta. Det finns gränser även för starka människor.  Hur länge skall detta drev få pågå? Har försökt sätta mig in i hur det skulle vara att bli anklagad för de mest orimliga lögner och att jag skulle vara till skada för mina barn. Att myndigheter skulle agera månad efer månad utifrån lögner! Joakim är inte i närheten av våld, hot, lögner eller på något sätt i världen en fara mot någon av i oss i hans närmsta närhet eller hur? Vi vet sanningen om honom och hans person. Han använder inte något annat medel i sin kamp än sin vassa penna, lagt fram sanningar så att de finns tillgängliga, är det kriminellt?  Jag har erfarenhet av att arbeta på socialbyrå och har genom åren träffat många föräldrar med olika förutsättningar och förmåga att vara förälder och kan inte fatta att ett vettigt samarbete inte kan komma till stånd. Joakim är en resonabel och klok person som kan se hela denna härva från olika perspektiv. Det kan inte bero på Joakim. Hur många försök är egentligen gjorda i verkligheten? Skrämmer hans vassa penna lika mycket som om han hade hotat med annat? Är det därför ingen sätter ner foten och börjar se hur verkligheten ser ut bakom alla desssa lögner och spaltmeter av utredningar. Finns det ingen tjänsteman i drevet som ärligt kan försöka att vidga vyern och ta in resten av denna sörja och på allvar få ett slut på detta negativa och att R kan få tillgång till sin far och då även resten av sitt sociala nätverk som hon nu blir helt berövad på. Jag var tomte för henne förra året och det vill jag vara igen. Att R får vara en del av sin fars traditioner, det skulle bara bidra till gott för denna tös. Jag svär!!!  Jag är så glad att det gick bra men problemet är inte löst.

  2009-12-24 | 08:37:56
 • Madde säger:

  Tack snälla Catarina för att du berättar.

  Jag har träffat Jocke och jag har pratat med honom på telefon.

  Jag har mailkontakt med honom och jag kan inte heller förstå hur han kan blil misshandlad på detta grymma sätt.  Skall en mamma som R:s mamma få hålla på så här?

  Skall myndigheterna få hålla på så här?  Just nu hoppas jag att Jocke får den välbehövliga paus som han så väl behöver.  Jag skall göra allt jag kan för att hjälpa honom och jag VET (så underbart att få skriva så) att vi är många som skall hjälpa honom.  Det är i nöden som vännen prövas.  Jocke har så många vänner.  Jocke, vännen...  2009-12-24 | 08:51:19
 • S säger:

  Catarina: Han lever iallafall och det är huvudsaken men vem vet hur det hade gått om inte uppmärksamma människor ringt efter hjälp? Usch... vill inte ens snudda vid tanken! Att det finns rättsröta i Sverige har även jag fått känna på. Jag är kvinna men har sett det och fått uppleva det på allt för nära håll. Jag kan säga så här: Vill soc få fram saker om en person... då får de det! Sen förstorar de upp allt till en stor "oro" och sen är det kört. Sen kan de vända allt mot en. Tyvärr är det också allt för vanligt (börjar bli) med den formen av anklagelser Joakim utsatts för. Sen finns det då de som vågar stå upp och försvara de män som fälls oskyldigt eller är anklagade och då får de bara skit. Jag syftar just nu på t.ex. Ingrid C. Om du träffar Joakim igen så hälsa så väldigt mycket från "S" på bloggens kommentarfält.

  2009-12-24 | 08:51:44
 • Per säger:

  Vad oerhört skönt att höra att läget verkar vara under kontroll! Jag larmade ca 00.20 i går, omedelbart efter att ha läst inlägget, men skrev inget här då; tänkte att ju fler som larmar desto bättre.  Åter igen, vad lättad jag blir, det var med ångest jag satte på datorn nu på morgonen! Jag har redan fått min julklapp. Mina tankar är - som så ofta det senaste året - hos dig och de dina!  Per

  2009-12-24 | 08:58:20
 • Simply säger:

  Tack,Catarina för att du berättade.

  Jag önskar av hela mitt hjärta att Joakim ska kunna få lugn snart. Han förtjänar och behöver det.

  Vad jag anser om de som förföljt och drivit honom till detta,passar sig kanske inte att nämna på julafton, men det är ta mig fan dags att det här får ett slut snart.

  Jag skickar lite pengar samt en stor styrkekram till Joakim och även till hans son. Jag antar att alla kan behöva styrka idag.

  2009-12-24 | 09:03:46
  Bloggadress: http://metrobloggen.se/simplyupyours
 • Madde säger:

  Svårt att släppa detta.

  Många tankar på hur jag kan hjälpa.

  Jag tänker lite så här också.

  Jocke behöver mat när han kommer hem.

  Jag köper gärna en matkasse till honom, men jag bor väldigt långt ifrån Jocke.

  Om det är någon som bor i närheten och som kan hjälpa mig med den delen så skickar jag gärna pengar till den personen.  Jag vet hur lätt det är att prioritera räkningar före maten, been there done that.  Jocke, vi finns här...

  2009-12-24 | 09:16:10
 • Madde säger:

  Inte för att jag förstår hur det går till (är en teknisk analfabet) men 200 är skickade via sms.  Egentligen behövs det inte skrivas här (lite som - se hur duktig jag är), men jag vill att alla som läser skall veta att vi är många som står bakom Jocke.  2009-12-24 | 09:27:20
 • Ibis99 säger:

  Paus är det många som skrivit innan.. Men samma glada gäng som brukar sitta här och hetsa daddy till mer kamp, mer kämpa o gör mer sitter nu och anklagar alla andra.. Börja ransaka er själva!! Denna blogg kommer att, så länge den finns hindra ett umgänge med R. Att få till ett rikligt och fritt umgänge med en förälder som skriver så man kan uppfatta det som trött på livet kommer att vara omöjligt...

  Vilka duktiga hjältar o hjältinnor ni är... (ironiskt)=så klart att det är alla andras fel.. Något annant kan det inte vara för det klarar ni inte av att leva med...

  Jocke!! hoppas du får den välbehövliga vila/paus som du skulle haft för flera månader sen.. Så kanske du får insikten i vad som är viktigt.. Börja ta tag i ditt liv. Inventera vad du redan har och börja bygg utifrån det. Så kommer R förr eller senare till dig när det rådet lugn och stabilitet....

  Till många!! bara i detta ämne så ser jag många "förtäckta hot" jisses men liksom hur har ni det???  //ibbe99 the troll som svänger med ludna svansen och önskar er en GOD JUL

  2009-12-24 | 09:40:25
 • Ibis99 säger:

  Tilägg... Alla ni rättstavnings "nissar" som måste bla bla om det... ja ni är "duttia"  //ibis99 som önskar GOD JUL på er andra en gång till..

  2009-12-24 | 09:49:10
 • Ingrid Carlqvist säger:

  Ibis, hur har du mage att framställa dig själv som hjälten i det här sammanhanget? Som skrivit så många elaka kommentarer till Jocke. Skäms! Det bästa du kan göra är att försvinna från den här bloggen för tid och evighet.  Är det ingen som har Jockes kontonummer så att vi kan ge honom julklappar i stället för att sms:a bort hälften i skatt? Jag trodde jag hade det, men hittar inte. Catarina, har du?  Till Jocke - må du hitta den styrka som krävs för att du ska orka kämpa vidare. Vår kamp behöver inte fler martyrer utan pappor som går segrande ur denna orättvisa kamp. Jag ska skicka min bok Ljusfolket till dig i julklapp.

  2009-12-24 | 09:54:30
  Bloggadress: http://inteutanminasoner.wordpress.com
 • kusin Ebba säger:

  Jocke, jag blev jätte orolig när Hampus berättade vad som hänt. TA HAND OM DIG!!! Det finns många som behöver dig här på jorden..

  2009-12-24 | 10:06:06
 • Anonym säger:

  Ibis!!  Nu får det fan i mig vara nog.  Hur bara kan du använda Jockes olycka till att lyfta upp dig själv.  Du har inte en förbannad aning om vad som händer bakom bloggen!

  Du vet inte vad som sker i det fördolda.

  Där du inte har tillträde till.  Hur kan du skriva om dig själv som bror duktig och sedan sätta dig över de som verkligen står, har stått och alltid kommer att stå bakom Jocke.

  De som inte uttnytjar honom för sin egen skull utan verkligen på det sätt som vi kan hjälpa honom istället.  Sätt dig själv på en pedistal, gör det!!!!  Dra in svansen och stick i väg.  Just nu behöver Jocke stöd, inte ditt förbannade dravvel.  Du har inte den blekaste aning om vad Jocke verkligen går igenom.  Du sitter och svänger dig med ord som du har förstånd till.  Men använd INTE detta för att höja dig själv.  Sätt dig hos familjen och ondgör dig över julklappar precis som du gjorde över den fula slipsen (dina ord), för att tala om för Jocke att du minsann har något som inte han har.  Visserligen finns det ju andra uppgifter huruvuda den familjen existerar eller inte....  SKÄMS!!!

  2009-12-24 | 10:15:00
 • lena säger:

  Bra ide Ingrid.

  Fram med ett kontonummer.

  Har redan smsat pengar, men ger mer än gärna en julklapp till Jocke. Synd att skatta bort så välbehövliga pengar.

  2009-12-24 | 10:18:57
 • Anonym säger:

  Det kanske är andra som ska bort från världen. Man kunde börja med de som skriver skadeglada meddelanden här.

  2009-12-24 | 10:42:18
 • Ibis99 säger:

  Ingrid Carlqvist: Så bra att du uppfattade det som hjälten då.... Nåja om det verkligen är den Ingrid Carlqvist som jag träffat många gånger.. Så känner jag inte igen dig i denna kommentar.  citat:Visserligen finns det ju andra uppgifter huruvuda den familjen existerar eller inte.... Så sant så sant... Fortfarande så kommer veckostatestik från det STORA oraklet "google" Japp Ibis99 och olika kombinationer med detta förekommer fortfarande.

  citat:SKÄMS!!! För vadå.. att det finns en åsikt??  Hävdar fortfarande och har hävdat att daddy behöver vila från denna blogg...

  Om man tittar på "inte utan mina söner" taktiskt rätt att lägga den lilla krut på energi man har på prio område... Efter åt så släpper man den andra delen av just sanningen.... Då kan man också passa på och trycka dit myndigheter... ner prio..ett är i hamn... Men slåss på bred från mot allt och alla på en gång blir och kommer alltid att vara energi slöseri....  //Ibis99 som inte förväntar att detta ska komma med.. utan fastnar på vägen i av granskning...

  2009-12-24 | 10:48:01
 • Anonym säger:

  2009-12-24 | 10:49:43
 • Anonym säger:

  Ingrid Carlqvist: Så bra att du uppfattade det som hjälten då.... Nåja om det verkligen är den Ingrid Carlqvist som jag träffat många gånger.. Så känner jag inte igen dig i denna kommentar. citat:Visserligen finns det ju andra uppgifter huruvuda den familjen existerar eller inte.... Så sant så sant... Fortfarande så kommer veckostatestik från det STORA oraklet "google" Japp Ibis99 och olika kombinationer med detta förekommer fortfarande. citat:SKÄMS!!! För vadå.. att det finns en åsikt?? Hävdar fortfarande och har hävdat att daddy behöver vila från denna blogg... Om man tittar på "inte utan mina söner" taktiskt rätt att lägga den lilla krut på energi man har på prio område... Efter åt så släpper man den andra delen av just sanningen.... Då kan man också passa på och trycka dit myndigheter... ner prio..ett är i hamn... Men slåss på bred från mot allt och alla på en gång blir och kommer alltid att vara energi slöseri.... //Ibis99 som inte förväntar att detta ska komma med.. utan fastnar på vägen i av granskning...

  2009-12-24 | 10:51:39
 • Anonym säger:

  Ingrid Carlqvist: Så bra att du uppfattade det som hjälten då.... Nåja om det verkligen är den Ingrid Carlqvist som jag träffat många gånger.. Så känner jag inte igen dig i denna kommentar. citat:Visserligen finns det ju andra uppgifter huruvuda den familjen existerar eller inte.... Så sant så sant... Fortfarande så kommer veckostatestik från det STORA oraklet "google" Japp Ibis99 och olika kombinationer med detta förekommer fortfarande. citat:SKÄMS!!! För vadå.. att det finns en åsikt?? Hävdar fortfarande och har hävdat att daddy behöver vila från denna blogg... Om man tittar på "inte utan mina söner" taktiskt rätt att lägga den lilla krut på energi man har på prio område... Efter åt så släpper man den andra delen av just sanningen.... Då kan man också passa på och trycka dit myndigheter... ner prio..ett är i hamn... Men slåss på bred från mot allt och alla på en gång blir och kommer alltid att vara energi slöseri.... //Ibis99 som inte förväntar att detta ska komma med.. utan fastnar på vägen i av granskning...

  2009-12-24 | 10:52:13
 • EE säger:

  Jocke!  Jag instämmer med "Grävlingen"s tidigare inlägg. Härmed lovar jag att göra mitt yttersta för att sätt dit dom som gjort det här mot dig. Anonyma eller ej, dom människorna ska inte få fortsätta att hålla på med det dom gör.  Sist vill jag bara säga att en gång i tiden var jag en av dem. Jag var en av radikalfeministerna, en av manshatarna, en av dem som påstod sig stå på "barnens sida". Du, jocke, fick mig att öpnna mina ögon. Vi känner inte varann, men dina ord fick mig att tänka annorlunda, att förstå och till slut helt ändra uppfattning. Det vore så oerhört tragiskt om en person som betytt så mycket för så många skulle försvinna från oss.  Jag hoppas att du får lite lugn och ro på sjukhuset. Ät lite tomtegröt idag och ta en extra skiva av julskinkan. Det är du värd.  2009-12-24 | 10:57:34
 • Adam Weisshaupt säger:

  Jocke!

  Känner med dig kompis och saknar ord, det är förståeligt att du gick på pumpen. Julen är ju just så jävla påtagligt smärtsam för alla fäder utan barn, allt blir verkligt nu..

  Hoppas att du får ta det lugnt ett tag och käka god julmat, du förtjänar lugn o ro.

  Du är absolut inte ensam Jocke

  2009-12-24 | 11:15:53
 • KimhZa Bremer säger:

  Också mina tankar är hos dig idag, Joakim. Vi är så många som stödjer dig!  Och till Ibis och L och alla andra giftpaddor;  Stick och brinn!

  2009-12-24 | 11:16:59
  Bloggadress: http://kimhza.wordpress.com/
 • Ramona Fransson säger:

  Hej alla,  Jag har ringt Kungälvs sjukhus men de lämnar inte ut några uppgifter med mindre än att jag har Jockes hela personnummer, alla tio siffror. Om någon av er har det kan ni maila mig om ni inte vill ringa själva, så ska jag försöka få reda på hur Jocke mår.  Kontonummer för att sätta in pengar vore också väldigt bra! Jocke ska inte behöva skatta bort pengar!Han har redan betalt ett alldeles för högt pris!

  2009-12-24 | 11:26:52
  Bloggadress: http://www.ramona.fransson.blogspot.com
 • Mikael Karlsson säger:

  ett va de största rövhålen i Sverige,Ibis99 alias Föräldra-jourenMats Jakobsson Aka Dongel Skriver: "Denna blogg kommer att, så länge den finns hindra ett umgänge med R"  Om det är denna bloggen som ligger till grund för att Joakim "Daddy" inte får träffa sitt barn så undrar jag hur fan man tänker.  Denna har ingenting med det att göra. Om de skulle använda sig av det som ursäkt så gör man ännu ett övertramp i rättsväsendet. Dock inget som chockerar mig direkt iofs, Men Föräldrajouren-Mats, du visar ditt sanna du.. när du uttalar dig som du gör.  Till alla som vill sätta in pengar på Joakims Konto, Gör inte det ännu.. försök att ordna någon som kan ta emot pengarna och överlämna dem i handen på Joakim i stället.  Om Joakim får dem på sitt konto så kan ett utdrag från hans konto göra att man anser att han fått ännu en inkomstkälla vilket kan ligga till last i framtiden. Tro mig jag vet. Jag höjde mitt lån på ett gammalt lån i oktober för att överleva, detta räknas in som inkomst trotts att socialstyrelsen säger att man inte får göra så.  Kan vi organisera oss i detta?

  pappa-Barn Kristianstad kontakta mig då jag har en fråga?  Mvh

  Mikael Karlsson

  Kan någon från  2009-12-24 | 11:37:20
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • marcus säger:

  Jag tror att jag skulle kunna hjälpa till lite men du fick min mail addres så maila mig så kan jag förklara närmare Mvh Marcus

  2009-12-24 | 11:37:57
 • Mikael Karlsson säger:

  Till alla som vill sätta in pengar på Joakims Konto, Gör inte det ännu.. försök att ordna någon som kan ta emot pengarna och överlämna dem i handen på Joakim i stället.  Om Joakim får dem på sitt konto så kan ett utdrag från hans konto göra att man anser att han fått ännu en inkomstkälla vilket kan ligga till last i framtiden. Tro mig jag vet. Jag höjde mitt lån på ett gammalt lån i oktober för att överleva, detta räknas in som inkomst trotts att socialstyrelsen säger att man inte får göra så.  Kan vi organisera oss i detta?

  pappa-Barn Kristianstad kontakta mig då jag har en fråga?  Mvh

  Mikael Karlsson

  Kan någon från  2009-12-24 | 11:38:51
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Pappadrömmar säger:

  Kampen går vidare!  Som du vet är du inte ensam.

  2009-12-24 | 11:43:28
  Bloggadress: http://almostlostdaughter.wordpress.com/
 • Monica Antonsson säger:

  Tack snälla tomten för årets bästa julklapp.

  Jocke lever.

  Det var minst sagt oroligt i natt.

  Jag har pratat med Ingrid C. Vi är överens om att samla in så mycket pengar som möjligt. Kanske kan vi fixa hans skatt. Kanske finns det ett postgironummer direkt till hans skattekonto som vi kan skicka in pengar på.

  Min 500-ing är absolut din, Jocke.

  Kram

  Monica  Och såna där som ibis-99 eller var hon kallar sig...

  Dem ska man behandla för vad de är värda.

  En fis i rymden eller en piss i Missisippi.

  Varken mer eller mindre.

  2009-12-24 | 11:49:57
 • Monica Antonsson säger:

  En representant för en pappa-organisation ringde förresten kl 3.00 i natt angående Jocke.

  Kanske kan det ge nåt?

  Många bäckar små. Hav hopp Jocke!

  2009-12-24 | 11:52:00
 • Mikael Karlsson säger:

  Ibbis-99 är en krokad föräldra-jours idiot. Tycker du ska lägga av nu Dongel aka Mats J, Kassör på FJ.  Du är så förbannat kännslokall så det förslår. Ibis-99 du är ett stort jävla svin.  Jag såg att folk försökt att skänka upp till 500 kronor per sms, tyvärr är maxbeloppet bara 200 kronor som man kan skänka.  Jag arbetar på att få bort skatten på sms-hjälpen. Jag upprepar här hur man gör för att skänka pengar:  Alla som vill stötta Joakim kan via sms stödja honom med 50, 100, 150 och 200 kronor.

  Alla pengar går till stöd åt Joakim Daddy Ramstedt.  För att stödja Joakim Daddy Ramstedt smsa följande:  Vul (Och summan du vill stödja med). Till telefon nummer 72550  Exempel: Vul 50 till telefonnummer 72550 eller Vul 100 och så vidare till 72550  Maxbelopp 200kronor.  2009-12-24 | 11:56:32
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Monica Antonsson säger:

  Undrar just varför jag fick en så underlig känsla av sjuk tant med makt när jag läste den där ibis-99. Just en sån som utövar den här specifika typen av makt. Knäcker andra för att känna att hon är nåt...

  Jo jo, Karlskrona...

  2009-12-24 | 11:57:04
 • Mikael Karlsson säger:

  Du är så förbannat kännslokall så det förslår. Ibis-99 du är ett stort jävla svin.  Jag såg att folk försökt att skänka upp till 500 kronor per sms, tyvärr är maxbeloppet bara 200 kronor som man kan skänka.  Jag arbetar på att få bort skatten på sms-hjälpen. Jag upprepar här hur man gör för att skänka pengar:  Alla som vill stötta Joakim kan via sms stödja honom med 50, 100, 150 och 200 kronor.

  Alla pengar går till stöd åt Joakim Daddy Ramstedt.  För att stödja Joakim Daddy Ramstedt smsa följande:  Vul (Och summan du vill stödja med). Till telefon nummer 72550  Exempel: Vul 50 till telefonnummer 72550 eller Vul 100 och så vidare till 72550  Maxbelopp 200kronor.  2009-12-24 | 11:57:28
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Hej Monica, Ibis-99 är en man. Vi vet vem han är och vilken förening han representerar.  Kommer inte att gå in närmare på det då han är en mycket mentalt sjuk människa.

  2009-12-24 | 12:00:07
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Thomas Tvivlaren säger:

  Hoppas allt löser sig till det bästa och att du trots allt finner styrkan och inte ger upp...även om jag har full förståelse för att droppen urholkar den hårdaste sten om tillräckligt med tid tillåts förflyta.  Trots allt, God Jul!

  2009-12-24 | 12:32:05
  Bloggadress: http://www.thomastvivlaren.se
 • Thomas Tvivlaren säger:

  ...och just ja, en liten (måhända tafatt om än välmenande) "pick-you-upper":  Styrka är inte att aldrig falla utan att alltid resa sig!

  2009-12-24 | 12:36:58
  Bloggadress: http://www.thomastvivlaren.se
 • Rospiggen säger:

  Kära Jocke!  Nu förstår jag varför du ringde mig häromkvällen och pratade så länge. Du pratade om att du ville dra västerut, till USA, och jag tyckte det var en bra idé och uppmuntrade dig att göra det. Nu när jag tänker tillbaka på vårt samtal som gav mig känslan av att du inte ville sluta prata, så känner jag bara en enorm sorg.  Vi har haft en mängd samtal, mail och även träffats flera gånger och jag önskar att alla som besöker och skriver på din blogg kunde se vilken otroligt fin man du är och hur mycket du bryr dig om andra oavsett hur du själv har mått.  Jag är så himla ledsen för din skull men sååå otroligt glad över att du är omhändertagen och lever. Om en kram kan kännas härifrån till dig så sänder jag dig en stor, hård, varm och lång!  Du får så jättegärna höra av dig sedan när du orkar och du behöver inte känna skam utan om du ringer blir jag bara glad.

  2009-12-24 | 12:46:16
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/piggen
 • dahla säger:

  Tyckte du har påpekat att din dotter är allt o att pappor älskar sina barn lika mycket som mammor, Tror att det stämmer o tycker att båda ska ha lika mycket rättigheter...

  Men jag har svårt att sympatisera med någon som ska ta livet av sig o förstå hur mycket skuld du skulle lägga på din dotter när hon har växt upp !!!

  O jag trodde du hade en son ?? Som du får träffa ??

  Vad ska han tycka om du lämnar in för att du inte får träffa din dotter hur mycket betyder han egentligen ????

  Hoppas du kan finnas bättre i fortsättningen för dina barn !!!

  2009-12-24 | 12:50:10
 • Musse Pig säger:

  Ibis99, får jag någonsin reda på vem du är så ska jag egenhändigt doppa dig i tjära, rulla dig i skatfjädrar och bära dig hängande uppochner från en sopkvast till dina kompisar på blåkulla.

  2009-12-24 | 12:58:48
 • Musse Pig säger:

  Dahla, jag saknar ord. Vet hut, ditt kräk!

  2009-12-24 | 13:00:40
 • Per säger:

  Vad gäller dig Dahla finns ingen räddning. Du är inte bara ett enormt avskum utan ett avskum av ännu värre sort i det att du inte har förmåga att sätta dig in i medmänniskors smärta. Empati kallas det visst.  Faktum är att du är ÄNNU värre. Nämligen för att du inte fattar att du just nu, bara ett halvt dygn sedan Joakim som det verkar sökte den enda utväg han såg, SKA HÅLLA DIN KÄFT!  Som sagt, för dig finns ingen räddning och jag tycker uppriktigt synd om dig för det. Men mest av allt tycker jag synd om alla som drabbas av ditt gift. Snälla håll dig nu borta.  Per

  2009-12-24 | 13:10:04
 • Madde säger:

  Dahla:

  Hur kan du ens komma på tanken att skriva detta.

  Jag antar att du står som hejaklack om du ser någon som blir våldtagen.

  Jag skulle kunna skriva en hel avhandling om ditt beteende dvs hur sjukr det är att ens skriva så här.

  Min pappa tog livet av sig.

  Jag var arg på honom något så fruktansvärt ett tag.

  Men en dag insåg jag att han inte bara var vår pappa och mammas man.

  Han är en människa också.  Att vara så förmer än andra och tro sig vara så mycket bättre är ett smutsigt omslagspapper.  Hur kan du ens sätta dig till doms över Jocke.  Du vet ingenting.  SKÄMS!!  2009-12-24 | 13:13:16
 • Anton säger:

  Jocke!  Många dagar har gått,många gånger har mina tankar snuddat vid Ranias och ditt öde,många gånger har jag önskat att människorna runt omkring er,ska se det jag ser!

  Men istället så fortsätter dom blunda eller se åt ett annat håll,och bläddrar snabbt vidare i pappershögarna som omgärdar Rania och dig likt en mur!

  Tiden går och tiden rinner allt snabbare bort och iväg,och Rania´s barndom och uppväxt med dig,blir alltmer sargad.

  När ska dessa domare,myndigheter,mammor,mormödrar vakna upp och inse hur illa dom gör dessa barn som får sina relationer kvävda!  Idag vet jag att du fortfarande finns med oss,Joakim,men sorgen att du nästan lämnade Rania,Robin,oss m.fl vilar tungt på mina axlar!  Men ge inte upp,Joakim..  Och var väl medveten om att du är värdefull och att dina barn behöver dig,glöm inte heller bort alla dina vänner som du har!  Hälsningar  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn

  www.pappa-barn.se

  2009-12-24 | 13:19:37
 • Anonym säger:

  tyvärr kommer inte alla inlägg med... Finns en tanke med att inte allt ska få komma fram... hur skulle det annars lyckas med att vinkla en historia som inte är sann...  Hoppas ni inte sitter och ojjar er om att det ska till ett barn som botemedel för vuxenbeslut...

  2009-12-24 | 13:28:15
 • Mikael Karlsson säger:

  Ni ska inte bli förgrymmade på dahla, Denna person vet inte riktigt vad h*n pratar om. Okunskap är den största anledningen till korkade kommentarer som bland annat dahla och ibis-99 skriver.  Jag VET vad joakim går igenom just nu, jag har också varit där och velat slänga in handuken.  För detta kritiserades jag också, Att jag vid de tillfällen hamnade (Lade in mig själv) på Psyk fick jag kritik för, detta av några som påstår sig stå för barnens bästa. Faktum, de som umgås med Ibis-99.  Mitt sätt att bearbeta de som försökte skambelägga mina försök och mina besök på Psyk för mitt mående bemöter jag igenom att tala om det öppet inför andra i stället, För mig blir det den bästa rehaben och samtidigt så kanske det hjälper andra som sluter mycket inom sig att öppna sig och kanske i vissa fall må bättre.  Jag har nu mailat iväg till de som håller i sms-tjänsten och berättat att det är välgörande sms-insamling vilket då inebär att 100% av summan går till mottagaren.

  2009-12-24 | 13:29:33
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Thomas Tvivlaren säger:

  Hittade inlägget på Fokus som jag lämnade en lång kommentar till. Det inväntar granskning och ifall de är för hårda där så vill jag inte gärna låta det skrivna försvinna i Cyberspace. Kopierar in det här om det är ok?  @Mia: Jag noterar att du fått stå emotsagd och i nätvärlden brukar det i allmänhet bero på två anledningar:  1) Det sagda är oklanderligt och komplett och tillägg är överflödiga.  2) Det sagda är så fullt av faktafel, utsvävningar, falsarier, rationella kullerbyttor och märkliga påståenden att det mer än väl kan lämnas åt sitt öde.  Jag tänker nu trots detta göra en kommentar.  "SKRÄMMANDE EGOISM."  Med tanke på att det i det aktuella fallet är mamman som trotsat överenskommelser så antar jag att det är henne du avser?  "Det är hemskt att så många barn tvingas att byta vänkrets varannan vecka bara för att tillfredställa vuxnas behov av rättvisa. Det borde vara självklart att växelvis boende innebär att föräldrarna fick bo växelvis i två olika boenden."  Tja, i en ideal värld kanske? Men nu är ju världen långt ifrån ideal så varför vägra inse att lösningar även måste vara praktiska? För övrigt undrar jag vad du baserar din antydan på om att det är skadligt för barnen att ha växelvis boende?  "Hela vitsen med att tillåta skilsmässor är ju att barn ska slippa leva år efter år i en ständig konflikt. Det är bättre och tydligare att förbjuda separationer än att tvinga alla till gemensam vårdnad."  Med tanke på att du längre fram i ditt inlägg gör en mycket märklig referens till Sovjet så tycker jag ovanstående ger en antydan både om din demokratiska insikt och om din opartiskhet...eller med ditt eget ordval, egoism.  "Hela vitsen med att tillåta skilsmässor är ju att barn ska slippa leva år efter år i en ständig konflikt."  Jag lever i villfarelsen att skilsmässor kommer till stånd för att parterna inte längre mår bra tillsammans. Intressant ordval av "tillåta" för övrigt.  "Det är bättre och tydligare att förbjuda separationer än att tvinga alla till gemensam vårdnad."  Jisses...ditt åberopande av att vi lever i ett fritt demokratiskt samhälle ("Sovjet") blir här än mer märkligare. Din brist på insikt om sakfrågan likaså. Gemensam vårdnad är inget tvång utan något som anses vara bäst för barnen så länge föräldrarna kommer överens. Det är ju just att umgängesrätten åsidosatts medelst tvångsåtgärder från modern som är kärnan i inlägget.  "Jag betalar massor i skatt. Jag gör det med glädje när skatten går till vård skola omsorg men jag har verkligen INGEN lust att betala en massa skatt för den här typen av pajkastning."  Du är nog inte ensam om att betala (massor i) skatt. Precis som du tycker jag det är ett nödvändigt ont i ett jämlikt och rättvist samhälle. Det finns mycket som jag önskar vi slapp betala skatt för men min verklighetsanknytning är för stark för att inte inse att det bara är möjligt i en utopi. För övrigt så är det horribelt att reducera ned en rättsstats fundamenta till "pajkastning". Att sedan rättsstaten inte verkar fungera så väl i dessa fall är för övrigt fruktansvärt!  "Separationer kräver en massa bidrag hit och dit."  Separationer definieras av att parter skiljs åt och vanligtvis ändrar sitt boende och har inget med bidrag att göra.  "Domstolar får fullt upp med denna typ av pajkastning istället för att jaga brottslingar."  Domstolar är en nödvändighet i det du kallar "pajkastning" och som jag kallar rättssystem. Domstolar jagar för övrigt inte brottslingar. Domstolar friar eller fäller. Med tanke på sakfrågan så rekommenderar jag dig för övrigt att göra ett besök på närmaste kriminalvårdsanstalt. Jag garanterar dig att de flesta av klientelet kan vittna om en frånvaro av en fadersfigur i sitt tidigare liv.  "Det räcker så bra med att googla på ditt namn och läsa det du själv skriver för att skaffa sig en bild av dig."  Gör det? Jag har inte en susning om vad Joakim egentligen är för en person. Jag har heller inte en susning om vad mamman är för en person. Däremot så måste jag ju erkänna att mot bakgrund av vad jag läst, vad de stridande parterna skrivit och vad offentliga dokument tyder på så ljuger jag om jag säger att jag inte upplever att här har skett ett rejält övergrepp mot allmän rättsuppfattning, mot Joakim och framförallt mot huvudpersonerna i detta, dvs barnen. Därmed inte sagt att hela sanningen är blottlagd men baserat på vad som finns att tillgå och som jag hunnit läsa på så är det ditåt tankarna leder.  "Joakim, hur många sjuksköterskor tycker du vi ska avskeda för att alla i din situation ska kunna få kontaktpersoner?"  Hur många sjuksköterskor tycker du vi ska avskeda för att brottsoffer skall behandlas som sig bör av ett rättssystem? Din argumentation är falsk och ohederlig när du sätter två accepterade intressen mot varandra.  "Du skriver massor och jämför Feminismen med nazism, kallar rapporter om mäns våld för Feministpropaganda, anklagar Socialdemokraterna för allt ”Feminismen hotar hela vårt samhälle” osv."  Men snälla Mia, nu blir jag mörkrädd. Vad har politisk åsikt att göra med förmåga att vara en god förälder att göra? För övrigt, är det så konstigt att Joakim upplever feminismen som ett problem mot bakgrund av hur han behandlats? Jag finner det inte helt otänkbart att Joakim är för jämlikhet mellan könen precis som vilkan annan medelsvensson som helst men nu är det ju faktiskt så att begreppet feminism kapats av neofeministerna i det här landet. Feminism har tyvärr omdefinierats till att inte längre betyda könsjämlikhet utan att kvinnors rätt har företräde. Om något så är ju det här fallet ett tecken på detta. Just för att jag själv betraktar mig som feminist ur den tidigare definitionen så kan jag omöjligen betrakta mig själv som feminist under den nuvarande definitionen. Gör det kanske mig också till en sämre pappa?  "Det är enbart pga vad du själv skriver som gör att jag blir glad över att Cicéla har fått Ensam vårdan."  Vad hände med din vurm för barnens väl och ve? Tror du barnen håller med dig om att deras pappas politiska åsikt gör honom till olämplig? Med vänner som dig behöver mamman inga fiender...  "Mammor har ofta fullt upp med sina barn så de har inte samma möjlighet att försvara sig."  Pappor har inte fullt upp med varken barn eller något annat? Du tror inte att det tar tid, ork och energi att försöka göra det omöjliga, dvs bevisa sin oskuld à la häxornas tid och dessutom göra det i ett rättssystem som delvis verkar både lomhört och partiskt?  Dina på gränsen till personangrepp riktade mot Musse, Rigmor och Susanne väljer jag att inte kommentera då de mer än väl talar för sig själva (vilket egentligen hela din kommentar gör).  "Föräldraledigheten är redan sedan länge kvoterad 50/50… för gifta."  Inte bara för gifta.  "Sambolagen är det värsta trams som någonsin har införts."  Det hade jag inte förväntat mig från en feminist men inte helt oväntat så är detta något du använder som ett slagträ och inget annat. Kort och gott, neofeminism.  "Till Roger, ta hellre bort barnbidraget helt. Jag betalar tillräckligt I skatt till barnfamiljet."  Jisses Amalia. Inse att (neo)feminismen redan har problem så det räcker. De behöver inte infiltratörer som söndrar från insidan dessutom.  God Jul!

  2009-12-24 | 14:00:15
  Bloggadress: http://www.thomastvivlaren.se
 • valens säger:

  Till dig Joakim...  "In this proud land we grew up strong we were wanted all along,

  I was taught to fight, taught to win I never thought I could fail.  No fight left or so it seems I am a man whose dreams have all deserted,

  I've changed my face, I've changed my name but no one wants you when you lose...  Don't give up

  'cos you have friends

  Don't give up

  You're not beaten yet

  Don't give up

  I know you can make it good...  Though I saw it all around never thought I could be affected,

  Thought that we'd be the last to go it is so strange the way things turn.  Drove the night toward my home the place that I was born, on the lakeside,

  As daylight broke, I saw the earth the trees had burned down to the ground...  Don't give up

  You still have us

  Don't give up

  We don't need much of anything

  Don't give up

  'cause somewhere there's a place

  Where we belong...  Rest your head you worry too much

  It's going to be alright when times get rough

  You can fall back on us don't give up, please don't give up!...  'got to walk out of here I can't take anymore,

  Going to stand on that bridge, keep my eyes down below,

  Whatever may come and whatever may go that river's flowing, that river's flowing...  Moved on to another town tried hard to settle down,

  For every job, so many men, so many men no-one needs...  Don't give up

  'cause you have friends

  Don't give up

  You're not the only one

  Don't give up

  No reason to be ashamed

  Don't give up

  You still have us

  Don't give up now

  We're proud of who you are

  Don't give up

  You know it's never been easy

  Don't give up

  'cause I believe there's the a place, there's a place where we belong..."  http://www.youtube.com/watch?v=uiCRZLr9oRw  2009-12-24 | 14:04:51
  Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
 • Per Frennbro säger:

  Daddy/Jocke,

  Låt oss samlas under nästa år och ge oss fan på att åf till en ändring istället.

  Daddy/Jocke kämpar ensam, men om vi alla sätter fart på saker istället för att hålla på med internet kan vi få fart på saker.

  Samla namnunderskrifter och sätt igåg propaganda maskinerna.  Ni som blir förbannade för att ni betalar skatt till idioterna i systemet skall veta att jag som företagare är totalt vansinnig över att ha förlorat mina barn när mitt företag betalar mellan 1-2MSEK i månaden (!!) till detta idiotsystem där kvinnorna är de enda som räknas och vi män skall bara vara tysta och slava.

  Jag tänker på detta varje gång jag träffar idioterna på familjerätten i Lund och domarna i Lunds tingsrätt.  2009-12-24 | 14:35:16
  Bloggadress: http://www.minpappa.nu
 • Marcus Everflod säger:

  DU! EN SAK: SLÄNG DINA TANKAR PÅ ATT GE UPP OCH KÄMPA VIDARE, TILL SLUT GÅR DET JAG LOVAR, detta hände mig nyligen. Vill att du läser och imorgon går du in på bloggen och visar att du kämpar vidare, ok?!  Unik dom med fördel till pappan Marcus Everflod.

  Igår den 22:e december 2009 hände något betydelsefullt, inte bara för mig, detta kommer i framtiden gå att hänvisa till i domstolsärenden.  Som så många andra här så hamnade vi i en vårdnadstvist och plötsligt hämtar polisen mig! Får veta att jag är misstänkt för bl.a. grov kvinnofridskränkning och att jag ska dessutom ha misshandlat min egna lilla son. Ingen som helst bevisning fanns, bara mammans ord,  Under 2008 avkunnades 177 domar för samma brott. Ingen av de som blivit åtalade friades helt, det bästa fallet var när man ändrade rubriceringen grov kvinnofridskränkning till ofredande.  Jag hamnade i häkte i 3 månader utan möjlighet att träffa barnen, förlorade jobbet och allt ni kan tänka er. Dock vägrade jag förlora hoppet.  Tingsrätten dömde mig till 1 års fängelse! Bara på en hämndlysten kvinnas uttalande. Fick fortsätta tiden i häkte fram till huvudförhandlingen i Göta Hovrätt.  Göta Hovrätt friade mig på varenda liten punkt. Detta var människor som verkligen hängde med och var skarpa, inte lät sig luras av lögnerskor.  I alla fall, domen finns här, i fall det kan vara till hjälp för er andra i liknande situationer: marcus-everflod.blogspot.com/  /Mvh Marcus Everflod

  2009-12-24 | 14:57:27
  Bloggadress: http://marcus-everflod.blogspot.com/
 • Pontus Mathisson säger:

  "Daddy": I din frustration ser du kanske inte hur viktigt ditt bidrag till kampen om barns rätt till båda sina föräldrar verkligen är. Den här bloggen är viktig för så många pappor som befinner sig i samma situation som du. Vi är så många som delar din smärta. Du är viktig. Ger du upp nu, har allting varit förgäves. Det är nu det gäller, debatten har äntligen satts igång och samhället börjar vakna ur sin slummer: Pappors situation märks! En dag kommer du och ditt barn vara med varandra igen och allt detta som varit under dessa omänskliga år kommer utgöra ett minnesfundament av hur pass obrytbart ert band till varandra är. Ge inte upp.

  2009-12-24 | 15:12:52
  Bloggadress: http://pontusmathisson.blogspot.com
 • Christian säger:

  Joakim  Mina tankar går till dig en dag som denna. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med att få in dina barn i ditt liv igen eller dina ekonomiska bekymmer  Jag förstår att du mår mycket dåligt och ser världen i svart. En sak kan jag dock ge dig. Få människor har förmågan att beröra så många som du har gjort här. Jag tror inte det beror på ditt självmordsförsök. Jag känner inte dig men jag ser ngn som berör när jag läser din blogg! Jag tror det beror på dig. Så oavsett hur det saker och ting går för dig, så har dina handlingar betydelse! jag tycker denna blogg är ett bevis på detta!  Ta hand om dig!  CR  2009-12-24 | 15:22:01
  Bloggadress: http://www.disruptive.nu
 • Cuben säger:

  Jocke kom ihåg Amiral James Bond Stockdales ord;  "I never lost faith in the end of the story, I never doubted not only that I would get out, but also that I would prevail in the end and turn the experience into the defining event of my life, which, in retrospect, I would not trade."  "This is a very important lesson. You must never confuse faith that you will prevail in the end—which you can never afford to lose—with the discipline to confront the most brutal facts of your current reality, whatever they might be.”  Hang in there Buddy!  Cuben

  2009-12-24 | 15:23:38
 • Pelles Reality säger:

  Hej du grabben.Var nu snäll och lyssna på några välmenande ord.Det är inte lönt att dra ner dig själv i ett träsk av svår ångest som du fått av allt detta du skriver om.Kan mycket väl förstå dina känslor just nu eftersom jag stöter på dessa ofta i mitt vårdarbete.Men tar du livet av dig så har det du kämpar emot vunnit och ge dom inte denna glädje som du nu ser det.Världen är många gånger en plats full av rent skit men lika många gånger fylld av varmt soljus.Svårt att se detta soljus när det känns som värst , jag förstår att så är fallet.Dina barn kommer att växa upp och bli vuxna och behöver sin pappa för eller senare.Du är ju deras ledstjärna i livet så de skulle aldrig förstå varför du gav upp dom.Stanna kvar en stund till på denna sidan livet och kämpa på för det som fortfarande betyder något för dig.Redan i barnen har du en av de största anledningarna.God Jul och försök lyssna på vad alla skriver på din blogg.De menar verkligen väl och framför allt rätt.Så många kan bara inte ha fel. :)

  2009-12-24 | 15:48:24
 • Sessrumner säger:

  Den enda fördelen med att befinna sig på sin absoluta botten är att det iaf finns fast mark under fötterna när man finner styrkan att resa sig upp.  Jag har full förståelse för att du knäcktes. Förvåningen ligger snarare i att du lyckats stå rakryggad så länge.  Det gläder mig att se att du fått hjälp för denna akuta situation, och jag hoppas av hela mitt hjärta att den ger dig ny kraft att hela dig själv och att fortsätta kämpa.  En dag kommer du orka igen, ta striden då, inte innan.

  Och en dag kommer Rania se allt du gjort av kärlek till henne.  Visst kan det kännas som att den stora förlusten är all den tid ni inte får tillbringa tillsammans nu, men en större förlust vore all den tid ni inte finge tillbringa tillsammans sen då hon är vuxen, har sett hur allt låg till, och kan välja själv.  Jag vet att detta är lätt för mig att säga, men det är inte desto mindre sant.  Jag önskar dig styrka Joakim. Styrka att finna dig själv igen, styrkan att kämpa vidare för DITT välbefinnande och styrkan att fortsätta kämpa för din och Ranias relation.

  Jag önskar dig också styrkan att inte döma dig själv för att du ett tag gav upp.  God Jul Joakim, och Gott tillfrisknande.  Mina tankar finns hos dig, och jag önskar dig sinnesfrid.  Med vänliga hälsningar  Sessrumner

  2009-12-24 | 16:42:43
 • Musse Pig säger:

  Den ultimata kränkningen: att inte erkänna den mobbades/torterades rätt till sin egen smärta och sorg. Detta är vad många kräk ägnar sig åt ovan, högst avsiktligt. Far åt h-e! Vad har ni här att göra?

  2009-12-24 | 17:09:33
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Marcus Everflod,  Du kan inte beskriva ditt fall som lyckat, om du nu dömts till 1 år i TR för att sedan behöva fortsätta sitta häktad i väntan på att din överklagan behandlades. (Om du är oskyldig dvs).  Att jämföra andras fall med sitt eget är orelevant på sätt och vis. För alla cases är individuella och behandlas på olika vis, men de flesta slutar i samma katastrof.  En god vän till mig förvägrades rätte till sina barn, Bromöllas Familjerättshandläggare Teija Jeppson talade om för honom (rakt i ansiktet på ett möte) -Det bästa för ditt barn hade varit om du var död.  I sin utredning av barnen i det falle frågade Handläggaren följande till barnet:  Vad gör dig Lycklig E:  -Om jag slipper träffa min pappa.  Vad önskar du dig E:  -Att min pappa var död!  Detta enligt vad Teija Jeppson skrivit i sin utredning om dessa barn och relation med pappan

  I 5år lyckades mamman hålla barnen och pappan separerade, Nu har barnen själva tagit kontakt med pappan och hälsar på, Skall man kalla det för lyckat eller misslyckat fall?  Samma handläggar handlade ett ärende i mitt fall  Socialen i Bromölla lyfte inte ett finger i det ärendet.  Samma handläggare i mitt ärende skriver följande om mitt barn:  F säger att hennes pappa dog igår, Han kommer att dö inom 5år, Skriver Teija Jeppson efter det.  I sin utredning dömer Teija Jeppson ut mig som pappa i dessa frågorna utan att ha lyssnat på mina åsikter om denna skrivelsen.  Jag är idag glad att jag inte läste vad som skrevs då av Teija Jeppson, Det hade blivit sista spiken i kistan. Jag hade ju redan funderingar på självmord, och behandlats för det ett par gånger.  I nutid, När jag läst det har jag däremot skrivit ett klagomål till Länsrätten om denna handläggares sätt att föra utredning. Jag har även skickat en klagan till socialförvaltningen i Bromölla, som låter tystnaden tala sitt klara språk.  Som sagt, Ska man säga att man lyckats eller att man misslyckats? Frågan är ju... Vem är det som misslyckats????

  2009-12-24 | 17:21:35
 • Ran säger:

  Nu tycker jag vi gör slut på överlevarsekten och deras anhängare en gång för alla. Krossa dem var dem än visar sitt fula tryne. Visa dem ingen pardon.  *jag menar naturligtvis inga former av våld.

  2009-12-24 | 17:47:27
 • Carl D säger:

  Jag hörde att du som tur var finns kvar hos oss! Det är inte konstigt att du blivit så utnött att du tror att det är en bra sak att ta ditt liv. Men jag tänker tala klarspråk: det är aldrig så att det är det bästa valet! Hur illa du än känner att det är, inbilla dig inte att du gör det bästa genom att försvinna från oss. Det är i depressionens töcken man kan tro det, men det är aldrig sant.  Du har alltid någon sak att göra som leder till något bättre. Och dina barn förtjänar att ha en pappa.  Det är mänskligt att misslyckas. Det är mänskligt att försöka ta sitt liv. Men det är också mänskligt att se att det finns något större än ditt eget lidande. Försök ta det med dig ut ur detta.  Med önskan om en god jul och ny kraft till ett gott liv!  Carl

  2009-12-24 | 18:26:19
 • L.P säger:

  @Marcus  Har du begärt skadestånd för tiden du har varit frihetsberövad?

  Om jag inte minns fel,så har du i så fall rätt till en ersättning a 7000.- per dag!  Mvh  L.P

  2009-12-24 | 18:44:50
 • maukonen säger:

  Jocke!  Jag fick hjärtat i halsgropen när jag läste ditt brev!  Jag grämer mig att jag inte kastade en blick igår kväll, att jag väntade till efter Kalle Anka & Co innan jag kollade av bloggarna.  Skönt att du hittades i tid!  Slutar du nu har DE vunnit, då har DE tagit Rania och sett till att du slutat existera för henne. Och det ska då fan i mig inte få hända !  Dina underbara barn behöver dig !!!  Det må vara sjuhelvetes till väderkvarnar du bekämpar just nu, men tänk på dina två underbara barn.

  Robin & Rania är ditt allt, lämna inte det.

  Håll fast vid dem och ge för tusan inte upp!!!  The Love of a Child  The greatest love of all is be able to have a child’s love  To love your child and to have your child love you back  Waking each morning with your child’s eyes on you.  A child’s love keeps you believing in brighter days  Believing that dreams do come true  Giving you hope for a brighter future  Bring happiness to your heart  Bringing rainbows to every gray sky  Having the love and comfort of a child is the greatest gift in life  A child’s love is forever lasting  No matter how far you travel  No matter how many miles away,  You will always have your child’s love in your heart  It will never go away  You can always feel your child’s presence in your heart  Your child’s home is in your heart  Their love is always here to comfort you.  Jocke, detta är inte slutet, bara ett steg i en ny riktning och vi kommer att gå med dig varje steg du tar. Det gör inget om det blir några steg tillbaka ibland, vi kommer att ta oss dit vi ska.

  Till Rania och ditt liv tillsammans som dotter och pappa.

  2009-12-24 | 18:51:04
  Bloggadress: http://maukonen.wordpress.com
 • Roback säger:

  Jag postade den här länken i somras på bloggen när J verkade lite extra deppad. Känns som om den behöver gå i repris.  http://www.youtube.com/watch?v=mU9_Q7PJuNQ  Nej, nu skall jag gå på banken. Nordbanken!

  2009-12-24 | 19:11:26
 • Pontus Mathisson säger:

  Har lämnat ett bidrag via smstjänsten. Har dessutom uppmanat via facebook och min egen blogg mina bekanta och läsare att ge dig ekonomiskt stöd i detta, Joakim. Men se till att vila ut först. Med vänliga hälsningar Pontus Mathisson  http://pontusmathisson.blogspot.com/2009/12/joakim-daddy-ramstedts-kollaps.html

  2009-12-24 | 19:26:47
  Bloggadress: http://pontusmathisson.blogspot.com
 • Roback säger:

  Ramona F! Har du skrivit rätt nummer???? Funkar inte för mig via min nätbank.

  2009-12-24 | 19:41:59
 • Adam Weisshaupt säger:

  Jocke,

  Du ser att dina vänner är här och stödjer dig, de flesta vet att det du har gjort är nästan omänskligt vågat och bra. Att du inte tidigare dukat under är nästan en gåta för mig då man ser att i samtliga strider du deltagit i förlorat varenda en. Den ultimata striden är vi flera med dig som kämpar om och du ska veta att det är helt ok att kliva av detta tåget om det är jobbigt. Det går oändligt många tåg..

  Det jag vill säga är att kampen försvinner inte bara för att du inte orkar, ta nu en riktig paus och se dina vänners kommentarer och hjälp som en styrka hos dig. Du är så förtjänt av denna godhet!

  2009-12-24 | 20:01:23
 • Ramona Fransson säger:  FÖRSTA UPPGIFTEN OM KONTONUMRET VAR FEL! HÄR ÄR DET RÄTTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Sätt nu in vad du förmår på Joakims konto som är Nordea personkonto (3300)6611268217  Han lät hyfsat positiv och behöver oss alla!  2009-12-24 | 20:02:46
  Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogspot.com
 • Roback säger:

  Tack för det Ramona. Nu funkade det. Första gången jag varit på banken på julafton nånsin. :-)  God jul Joakim och (nästan) alla ni andra härinne. Vi ses.  2009-12-24 | 20:12:20
 • T.J säger:

  Hej, har inte följ med i denna diskution men har läst bloggen o d är för jävligt, jag är själv rädd att d ska samma sak för mig,stöttar dej genom min tanke + att jag kommer att skänka pengar...

  2009-12-24 | 21:39:59
 • Grävlingen säger:

  Postade den här nyss:  http://www.youtube.com/watch?v=_HKaj7F4m88  på Marina Engans fulblogg. Inklusive en hälsning till hennes perverse sektledare "Kira". Bara så ni vet ifall hon skulle få för sig att censurera ... som sagt, på återseende :-)

  2009-12-24 | 21:57:19
 • Leroy säger:

  Bra att höra lite om läget Ramona, för Sverige behöver flera raka och ärliga journalister och författare.  Per F det låter som ett bra initiativ.  Leroy

  2009-12-24 | 22:11:44
 • Anonym säger:

  Sitter hela Sveriges balubas(förymda mental patienter) samlade på en och samma blogg????????

  2009-12-24 | 23:05:53
 • Leroy säger:

  Bra Grävlingen.  Från och med nu gäller öppenhet, humanism.  Att man arbetar för ALLA utsattas rätt.  Att rättsäkerhet och ALLA utredningar görs skyndsamt.  Man väljer att ifrågasätta påståenden och granska sanningen.  Heder skall få gälla.  Du som snackar om baluba 23.05.53 kan ringa Peter Settman och andra där, de vet vad väderkvarnarna i Don Quiotte står för.  Leroy  2009-12-24 | 23:16:13
 • Baluba säger:

  Jo, det stämmer extra fint det (anonym 23:05:53). Hos "författaren". Lyckos dej att du lyckades slita dig loss från sekten och meddela omvärlden om din hopplösa belägenhet. Skall vi ringa 112??

  2009-12-24 | 23:17:17
 • Anonym säger:

  Om ni vill stödja daddy så har han faktiskt en redan fungerande funktion för det på sin blogg sida..

  Men någon smart as har laggt ut hans bankgiro nummer eller rättare sagt hans personkonto här...  Smart!!! not

  2009-12-24 | 23:18:51
 • Anonym säger:

  Om ni vill stödja daddy så har han faktiskt en redan fungerande funktion för det på sin blogg sida..

  Men någon smart as har laggt ut hans bankgiro nummer eller rättare sagt hans personkonto här...  Smart!!! not

  2009-12-24 | 23:22:07
 • Anonym säger:

  Tack Grävlingen  En till låt Jag lämnar som förslag till skivan som säkert ges ut nästa år Daddy! :  http://www.youtube.com/watch?v=xRVtUpfvb3Q  Tror säkert en del Engelska artister ställer upp.  Leroy

  2009-12-24 | 23:28:52
 • tomte far säger:

  puff o poff!!! har du rökat på leroy??

  Bra tanke om engelska artister ställer upp. Går säkert att få till en band aid också..

  2009-12-24 | 23:40:36
 • Mikael Karlsson säger:

  (anonym 23:05:53)skriver: "Sitter hela Sveriges balubas(förymda mental patienter) samlade på en och samma blogg????????"  Ja du är ju här anonym, Finns inte så många fler förymda mentalpatienter i sverige. Sen skriver du som du har förstånd till. Inget mer och säga i denna saken.

  2009-12-24 | 23:44:45
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Verkar som Ful-kjell och tand-Engan med bihang saknar skribenter... så de måste komma hit och fråga om vi har tagit över deras skribenter här.

  2009-12-24 | 23:47:17
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Leroy säger:

  Ja jag är övertygad om att Sir Bob Geldoff kommer att ställa upp på detta om han får en e-post om allt detta sjuka som har skett.  Förra årets inlägg:

  http://daddys.blogg.se/2009/january/halsning-fran-annu-en-olamplig-pappa.html av Daddy runt jul visar ju att Bob iaf. sett hur verkligheten kan te sig och se ut då man inte väljer att enögt granska eller falla för påståenden.  LEroy  2009-12-24 | 23:53:54
 • tomte far säger:

  ja du mikael. Tur det är en som har förstånd att kalla sitt X och barns mor för prostituerad. Bara för att hon valde en man som kunde hjälpa henne med sin dröm om ett hus. Säkert kul för din dotter att en dag läsa om vad du kallar hennes andra stora kärlek i livet för. Du är ju den andre. Barns kärlek till sina båda föräldrar är stark. Det borde du som barnbeskyddare veta om...

  Vem är dubbelmoralens åsa-nisse nu då?

  Ta din barnkonvention och stoppa den där den hör hemma. För du fattar inget.

  2009-12-24 | 23:57:22
 • Leroy säger:

  Skalla så klart stå väljer att enoögt granska och falla för påståenden.  Leroy

  2009-12-24 | 23:57:58
 • tomte far säger:

  Säkert leroy. För så klart är det bara problem i Sweden o not in England av detta slaget.  Sir Leroy.. är du säker på att du inte ser en regnbåge nu också?  Men Leroy e-posta Geldof då!!! Eller du ska fortsätta drömma en siden rosa dröööm zzzZZZZzzzZZZZ

  2009-12-25 | 00:03:24
 • Anonym säger:

  Dom som är intresserade av Mikaels text får skynda sig att läsa.. Men lugn för sidan är sparad för framtiden. Kolla hans vårdnads och umgängeslagar. Samtidigt som han bloggar under parollen(S). Duktig kille som verkligen visar vad (S) står för..

  2009-12-25 | 00:06:37
 • Tomten i skidbacken säger:

  citat från vårdnads och umgängeslagar:::::Jag ser henne som prostituerad eftersom hon själv i utredning sagt att eftersom hon inte kunde köpa hus med mig så fick hon leta upp någon annan att göra det med. Så mycket för kärlek har den kvinnan för sina partners. Hon offrar barn och allt för att nå sitt mål, Hos socialtjänsten ser man det som om att det är så man som mamma skall agera. Jag bryr mig inte om att hon skaffade ny karl eller att hon köpte hus, men sitter man i en vårdnads, Umgänges och boende utredning och lägger fram anledningen till varför hon flyttade och varför hon valde ny pojkvän, med att det var för att få ett hus. Så har man ju själv erkänt sig som en prostituerad enligt mig. När jag väl tjänat pengar så har jag åtminstone gjort det själv och jag har åtminstone slitit för att få dem.

  2009-12-25 | 00:13:25
 • Leroy säger:

  tomte far!  Skämmes för det du skriver här, det hör inte ihop med detta!  Men visar mer ditt förakt än vilja.  Dina agressioner gentemot andra får du ta upp på annan plats.  Leroy  Leroy

  2009-12-25 | 00:18:20
 • Leroy säger:

  Jag kan så klart inte veta Er osämja men det är inte här Ni skall diskutera denna.  Det här är DAddys Blogg och när han vill så läsar han och väljer hur han vill göra i framtiden.  Men ALLA skall så klart agera ärligt och stå upp för det man skriver säger och påstår.  Våga vara naken.  Det gjorde Daddy, sen kan du kalla mig Sir eller vad du vill i skidbacken.  Leroy

  2009-12-25 | 00:22:09
 • En som bryr sig säger:

  Schysst nic - du är verkligen en tomte!

  Men lägg av, hur f*n kan man gå in och kommentera som du gör under ett inlägg från en kille som mår så jäkla dåligt?!

  Nån jävla måtta på hur lågt man kan sjunka får det ändå vara. Vill du bråka - gå nån annanstans.

  2009-12-25 | 00:22:21
 • Martin säger:

  Är det Daddy eller Mikael som skrivit detta?

  2009-12-25 | 00:23:42
 • Leroy säger:

  Förhoppnings vis någonmed ärlig e-post adress och öppen IP.  Men håller med, det är så lågt så jag hoppas man verkligen står för det man påstår och visar sig minst lika naken, tar upp diskussionen där den hör hemma inte här.  Leroy

  2009-12-25 | 00:26:33
 • AV säger:

  Det här var ett otrevligt inlägg. Jag kan inte identifiera mig med dina känslor, men jag vet vad ångest och hjälplöshet kan göra med ens sinne. Jag har själv precis dragit på mig en tingsrättsdom, och sitter i dagsläget med 400.000+ i skatteskulder - och är dagar ifrån en personlig konkurs. Allt på grund av felaktigheter jag gjorde mig skyldig till för några år sedan. Idag när livet fungerar bra och jag hade kommit på fötter - sopas alla mina möjligheter till att fortsätta jobba framåt åt helvete.  I början av nästa år har jag inte längre något att leva för, ingen möjlighet att försörja mig själv och ingen möjlighet att komma till rätta med mina skulder. Det jag har är kärleken till min familj, och sålänge jag har dem har jag också något som hindrar mig från att tacka för mig och bara låta eländet ta slut. Det är precis samma sak du måste sikta in dig på, även om det inte går att tänka rationellt när orken väl tar slut på riktigt.  Du har en son som kommer att behöva en pappa, och du har en dotter som för allt i världen inte ska få en chans att växa upp med en falsk bild av sin pappa. Ta avstamp ifrån dina barn, ta stöd av den support du hittar här och ta sikte mot att kämpa för din sons framtid. Och glöm inte att det finns människor vid din sida. Jag har ingen möjlighet att ge något riktigt stöd, men jag kommer att skicka en donation via PayPal så snart jag vet att du är på benen igen. Om nog många gör detsamma, kan i alla fall en del av skulderna hanteras ganska snart. Det kommer inte mina skulder att kunna göra, och då använder jag hellre de pengar jag har till att hjälpa någon på ett sätt som kan få en faktiskt effekt.  Stå på dig, mannen. Så lovar jag att göra detsamma.

  2009-12-25 | 00:28:58
 • Leroy säger:

  Ja du AV!  Jag håller med. Alla dessa påhopp till höger och vänster är så klart sjukt  Vad fan är pengar när det handlar om liv?  Visst måste man stå för sitt agerande, men det handlar om att deklarationen skall vara i balans.  Egna utag kontra insättningar visar att sådan råder.  Vad man deklarerar är verklig omsättning och inte luft.  Det man påstår i skidbacken tas upp på rätt blankette.  Leroy

  2009-12-25 | 00:36:46
 • Tomte far eller mor säger:

  Bra leroy! riktigt bra!!!! att du tar upp det där med e-post och IP adress. Visa precis vad som är viktigt. Inte själva texten,innehåll eller andemening utan just e-post och IP. Tänka sig vad det ska kolla och kontrolleras. Allt för att stilla den sjukliga kontrollbehovsgenen. Vem vet ?? Kanske ni finner så mycket att det kan bli ett nytt inlägg om någon att hänga ut här. Förslagsvis denna gång att rikta ögonen till Northpole och Santa. Ni har väl sett hans kläder!!! Måste vara feminist och delar ut flest klappa hos boendeföräldern så han hatar säkert pappor också. Vem vet det kanske är en storväxt kvinna under den röda läckra skrud till kläder.. Vem vet??

  2009-12-25 | 00:36:57
 • Leroy säger:

  Tomte far eller mor!  Men tala då om för vems skull du skriver här och nu.  Träd fram och tala om din agenda,  Vad din egen strid och vendetta handlar om!  Leroy

  2009-12-25 | 00:44:57
 • Leroy säger:

  Eftersom du bara påstår i stället för at ange din IP eller rätta e-post.  I asume?  Leroy

  2009-12-25 | 00:46:50
 • Anonym säger:

  Samma frågor Leroy. Samma påståenden om att det måste vara en agenda,strid eller vendetta. Är det allt det handlar om igentligen?

  2009-12-25 | 00:58:16
 • Leroy säger:

  Se på de 4 flmerna som Daddy valde att lägga ut tils han själv väljer att skriva igen om han väljer så.  : http://daddys.blogg.se/2009/january/alla-borde-se-dessa-filmer.html#comment  Visa respekt.  Leroy  2009-12-25 | 01:01:23
 • Leroy säger:

  Ja, för det handlar väl om ärlighet och sanning.  Leroy

  2009-12-25 | 01:03:18
 • tomten säger hohoho säger:

  [email protected]

  168.16.1.108  Nöjd nu Leroy.. kontrollera på o googla så stackars google får kämpa. anteckna och kolla ansiktsboken eller kvitter...  Är det så viktigt eller det är orden?  2009-12-25 | 01:03:19
 • Leroy säger:

  För vems skull man skriver.  Det har DAddy vågat att naket förklara och hävda men för vems skull skriver eller påstår du?  Vad han skrev för vet vi men var ligger din åsikt och sakfråga?  Leroy

  2009-12-25 | 01:06:12
 • Anonym säger:

  Att pappor hamnar i klämm vid tvist om vårdnad är säkert sant. Vi vet varifall att barnen gör det. Nåja åter till papporna!! Inte alls säkert att det är myndigheter eller annat feminist tjosan som ställer till det.

  Men som en del säger.. Sanningens mynt har två sidor. Här har vi en sida.

  2009-12-25 | 01:09:49
 • Leroy säger:

  Nej jag är bara besviken om det visar sig att det handlar om en intern diskusion mellan dig och Mikael som borde hållits på annat ställe.  Inte här, du bara gör mer skada än nytta och borde ha insett det om du valt att företräda barnen före egna ev. intressen.  Leroy

  2009-12-25 | 01:10:16
 • Leroy säger:

  Skall så klart vara : välja att företräda egna intressen före barnens.  Leroy

  2009-12-25 | 01:15:37
 • Martin säger:

  Eh... harkel... det jag undrade var om uttalandet om mamman = prostituerad kom från Daddy eller Mikael...

  2009-12-25 | 01:19:04
 • Leroy säger:

  Ja du Martin. Du får nog säkert förklara vad du letar efter om du nu är ute på ärligt uppsåt. Eller har egna agendor.  Struntar i allt det som Joakim skrivit.  Så klart borde du skriva vad du letar efter och varför?  Leroy

  2009-12-25 | 01:27:44
 • Martin säger:

  Det var bara en rak fråga.

  2009-12-25 | 01:29:54
 • Leroy säger:

  Likaså borde de med avisioner mot andar som skriver här ta upp det med den personen inte blanda ihop äpplen med päron.  Låt bli att sabba Joakims blogg.  Leroy

  2009-12-25 | 01:30:13
 • Leroy säger:

  Skall så klart stå andra inte andar.  Leroy

  2009-12-25 | 01:31:47
 • Söderböna säger:

  Tomte hit o dit vilket jävla pucko, kalla sig själv för Tomte?

  Haru fluktat för mkt på julkalendern, hierta hette skurkmadamen som slet av sig tomtemasken, hon sitter på snällanstalten och kommer inte ut förrens hon blivit snäll!

  Dit borde fler skickas med raket.

  Snacka inte IP o annat skit, jävla cybertomtar, tangentbordsknackare, de e lätt å va ball på distans i den anonyma dimman, o ni alla som går igång på tomtar o troll. Lägg ner! Inse vilka betydelselösa små fegisar de är, och lägg krutet på att positivt stödja jocke, Daddys har gjort och gör en jävla insats för synliggörandet av dessa problem, kommentarerna är icke tillnärmelsevis så speciella, de flesta läser inte ens skiten, men Daddys blogg läses av massor, och till dig Jocke,

  du gör skilnad du har bara inte hajat det än, å kisen, i de här sammanhangen behöver jag säga att du bor inte på framsidan, utan i skithålet? Här uppe hadde du redan fått rätt i ditt case.

  Men då hade vi väl inte korsat vägar, va?

  Syrran o jag har en binge till dig, när du behöver det ligger en tiondel i byrålådan(1800:-), dessa vandrar icke via konton, men kan skickas när du vill.

  Du skrämde skiten ur oss de blir en örfil det vet du.

  Tjingeling :-)

  2009-12-25 | 03:13:05
 • Robert säger:

  Hej Daddy.  Jag har full förståelse för din besvikelse men blev tyvärr inte imponerad över din pappershög (inte för att det är någon tävling i misär men ändå).  I min värld existerar tyvärr en resväska, och betydligt mer därtill, full av dokument, sedan hösten 1998.  Jag har även polisanmälningar (från mig och motparten), domar, brev till och från JO, JK, f.d. justitieministern Thomas Bodström, vårdnadstvister (tre stycken), verkställighetsbeslut (tre stycken, 2004, 2006 och 2009), journalanteckningar, etc och blablabla.  Tidigare i höstas blev jag tillfrågad om jag ville hämta ut allmäna handlingar från socialen i min kommun.  Det visade sig handla om 645 s., vilka jag dessutom tänks betala drygt 1 300 kr för!  Detta trots att socialkontoret borde ha portionerat ut dessa sidor under årens lopp.  Jag var tvungen att vända mig till Kammarrätten för att få ut dem men vet ändå inte om de är relevanta, eftersom endast socialkontorets represenTanter själva känner till vad som är "hot stuff" (/hett stoff).  De flesta sidorna är säkert skrivna av mig, för de omfattas ju inte av sekretess.  Även hösten 2007 fick jag ut en lunta handlingar, efter att ha vänt mig till just Kammarrätten.  Enl. Kammarrätten var den domen mycket ovanlig.  Varför ska det krävas att man går såpass långt...varje gång?!  Inte för att någon bryr sig men ändå.  www.barntjuv.tk - Föreningen Barntjuv, mot umgängessabotage  PS!

  God fortsättning!

  DS!  2009-12-25 | 08:33:48
  Bloggadress: http://www.barntjuv.tk
 • MeyRose - debattör säger:

  Daddy, ditt senaste inlägg påminner till sin natur om ett e-mail, som jag skickade till SvD:s "Synpunkt" (och även till DN), så sent som i onsdags morse (23/12).  Förmodligen beror dte på att vi delar liknande erfarenheter (med X antal andra fäder i Sverige)  Så här löd mitt brev, som säkerligen var alltför långt för att tas med.  "

  Så har jag då för första gången, sedan mina döttrar (tolv och tio år gamla) föddes, tvingats fira jul utan dem, utan att jag eg. förstår varför.  Detsamma gäller för min mamma, barnens jämnåriga kusiner, deras farbror och hans fru.  Stort (o)tack till familjerätten i Täby kommun, för att ni har medverkat till detta och i er senaste vårdnadsutredning har föreslagit att barnen inte ska ha något umgänge med mig, trots att barnens mor har saboterat allt umgänge sedan tis. 20/1 i år, har begått två brott, har haft kontaktfamilj i snart fem år, har haft försörjningsstöd till och från sedan 1997, m.m.  Jag har således inte fått möjlighet att umgås med barnen på drygt elva månader! De barn jag har följt sedan deras respektive förlossningar men en far är kanske inte lika viktig som en mor? (självklart inte!...enl. myndigheterna)  Särskilt stort (o)tack till vårdnadsutredarna K. L., A. S. och deras chef K. A., som f.ö. själv har två gånger har varit utredare (2003 och 2005), båda de gångerna, liksom den senaste, okritiskt till barnens mors fördel. Betyder "jäv" någonting i praktiken?  Även (o)tack till socialsekreteraren N. B. på barn-/familjeenheten, hon som höll "barnsamtal" mån. 23/3 och där tillät/förmådde barnen att enbart tala illa om mig i 60-80% identiska meningar. Allt utan att jag fick lov att bemöta detta. Senare har detta samtal använts emot mig i domstol. Vilka professionella arbetsmetoder...verkligen (not)!  Vidare: ett jättestort (o)tack med emfas till den s.k. "medlaren" (/splittraren) B. N. (ordförande i RFFR.se), som i maj även hon förmådde och tillät barnen att enbart tala illa om mig, vid ett möte, där även modern var närvarande.  Hon som också talade sig varm om s.k. "nätverkskartor" men senare tycktes ha glömt bort att barnen har sju personer på min sida och en person på moderns, d.v.s. modern själv!"  Detta har resulterat i att jag tänks betala drygt 28 000 kr för moderns rättegångskostnader och pågående umgängessabotage, i ett mål i våras, där jag ville pröva gällande vårdnadsdom, som medger umgänge varannan torsdag till tisdag!  Det umgänget har gällt sedan april 2005 och fram tills i januari i år.  Jag fick nyligen en betalningsavi (påminnelse), om att drygt 27 000 kr skulle betalas till staten den 24/12, d.v.s. idag.  I annat fall skickas räkningen till Kronofogden.  Inte nog med att jag inte får umgås med barnen: jag tänks dessutom betala för detta, trots att det alltså finns en dom om omfattande

  umgänge. En dom som ännu i skrivande stund gäller.  Till sist: ett stort (o)tack till tingsnotarien H. Å. Attunda tingsrätt, som i juni gick på nämnda "medlares" linje och nekade mig verkställighet av den vårdnadsdom som gäller, med hänvisning till "barnens vilja" etc.  Stort (o)tack till er alla för er medverkan till min och min familjs misär!  Det sägs ibland att: "stjärnorna gnistra och glimma" men på socialkontoret i Täby kommun lyser stjärnorna med sin uppenbara frånvaro. Där arbetar sannerligen inga ljushuvuden. Kanske är det en strategi från högre ort att anställa personal med empatibrist? S.k. elitfeminister med en egen agenda, som handlar om deras eget bästa, snarare än om "barnens bästa", ett begrepp till vilket man i tid och otid hänvisar.  Det får lov att vara NOG nu!  Inkompetenta personer, som ockuperar landets socialkontor eller har förordnats till s.k. "medlare" eller "domare", och som har alltför stor makt i sina händer, FÅR inte ges möjlighet att splittra föräldrar och barn helt utan insyn, utan att föräldern har begått brott och, allmänt sett, efter eget godtycke.  EFTERLYSNING: inför omgående lagstadgat föräldraskapsskydd, vilket innebär att föräldraskapet är okränkbart och konstant, snarare än kränkbart och relativt, med mindre dokumenterat brott gentemot barnet har begåtts, och/eller att föräldern har dokumenterade missbruksproblem, e.dyl.  Föräldraskapsskyddet skulle förhindra fall, där barnet (OBS! oftast gäller detta separerade föräldrar, snarare än gifta) säger att det inte vill träffa ena (eller kanske båda) föräldern.  Min innerliga önskan för nästa år är att Sverige blir mindre mans-/pappafientligt. Mirakel kan trots allt ske.  Otack ÄR världens lön! Den som myntade det uttrycket borde postumt tilldelas Nobelpriset i litteratur.  Verkligheten överträffar tyvärr dikten och den som myntade det uttrycket kanske var samma person som den förstnämnde?  Det, som ni ser på program som "Uppdrag Granskning", "Kalla Fakta" och "Dokument inifrån", händer!

  På riktigt, fast värre ändå!  MeyRose - debattör (och förälder...numer blott i teorin)

  "  www.barntjuv.tk - Föreningen Barntjuv, mot umgängessabotage

  2009-12-25 | 10:20:24
  Bloggadress: http://www.barntjuv.tk
 • Ramona Fransson säger:

  Hej alla!  Som ni säkert redan förstått har Joakim överlevt sitt självmordsförsök och alla med hjärtat på rätt ställe är glada över det. De som inte vill förstå, nä, er är det inte mycket att göra åt! Ni är än mer olyckligare.  Joakim är djupt tacksam, och rörd över alla vänliga kommentarer och tackar oss alla för att vi orkar och vill ställa upp.  Ramona Fransson

  2009-12-25 | 11:03:34
  Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogspot.com
 • Monica Antonsson säger:

  Du har alltså pratat med honom, Ramona?

  2009-12-25 | 11:18:11
 • Anonym säger:

  Så smart så smart att skriva att daddy överlevt självmord... Dels har ni ingen som helst aning om vad självmord i textväg har för påverkan.  Fast det smartaste är nog med tanke på att mamma till R samt social mm. läser här kanske. Så klart dom funderar positivt att släppa iväg ett barn på umgänge utan övervakning med någon som är självmordsbenägen.  När det sker självmord eller försök i närma relationer i umgängeskretsar,på arbetsplatser så vet man att det är vanligt att efterapare följer med på den vägen som någon tog första steget till.  Inom journalist kåren så har man en outalad etik överenskommelse om att ej skriva självmord i tidningar... Man brukar då skriva påträffad död och orsak okänd... Om man nu måste skriva om det...  Nåja ni menar väl, Men tyvärr kan det bli ganska fel trots allt...  Skönt varifall att daddy klarade sig. Om inte minst för R,s skull. Åldern kommer att ha betydelse på relationen mellan daddy och R. För hur ska mamman kunna hindra ett barns vilja ju äldre R blir. Hon kommer förr eller senare i livet att söka upp sin pappa för att umgås mycket med honom.  Tyvärr som jag skrev i början på texten så är självmord jäkligt ego. Nära anhöriga som kommer att ta skulden på sig och då ska vi inte snacka om hur barn anklagar sig själva hela livet när en förälder väljer ett så ego beslut...  Men det skriv antagligen för dövöron  Lycka till daddy och hoppas psykologen får dig på bättre tankar om focus på framtiden

  2009-12-25 | 11:26:19
 • Anna C säger:

  Joakim,  Mina tankar finns hos dig! När jag träffade dig hemma hos S och R tillsammans med min bror förstod jag vilken fin och omtänksam far du är. Alla kan vi nå botten om det vi älskar mest tas ifrån oss. Du har kämpat så att det inte finns någon ork kvar, fullt förståeligt! Den som skriver att självmord är egoistiskt har förmodligen inte gått igenom det som du går igenom och förstår inte hur det kan kännas när hopplösheten kommer och orken ger vika, eller så vill personen i fråga bara vara elak. Det finns däremot inte många människor som hade orkat så länge som du orkat. Ge inte upp, låt dem inte vinna.

  Bry dig inte om de som som skriver mot bättre vetande.  Jag tänker på dig!

  Många hälsningar Anna

  2009-12-25 | 12:19:35
 • Anonym säger:

  ja du Anna. Vad tycker du man ska kalla det mot dem som blir kvar efter en sådan sak?

  Sen är inte allt elakt menat bara för att du väljer att se det så.

  Bra att du vet då Anna!!!

  2009-12-25 | 12:41:19
 • Anton säger:

  Monica och alla ni andra som bryr er om Jocke!  Jag talade med Joakim igår kväll,och han mår hyfsat bra med tanke på omständigheterna,trots allt,så kunde Joakim t.o.m skämta lite med mig och om situation,trots allvaret bakom.  Och Joakim är också mycket tacksam över alla vänner som hört av sig och visat sitt stöd,och han är även väldigt glad för dom vänner som han inte ens visste om att han hade,men som ändå visat sitt stöd för honom!  Tack alla ni som verkligen visar att ni bryr er om Joakim (Jag vet att ni är många) ,och till er andra som inte har förstånd nog att visa empati och medkänsla,ens här på bloggen,ni kan samtliga dra åt h*lvete!  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se  PS..Ni som har Jockes nummer,ring gärna honom,det skulle bara göra honom gott att få höra ifrån er!

  2009-12-25 | 12:49:37
 • Klas-Kristian säger:

  Det är rätt uppenbart att vissa här inte vet vad de pratar om. Alls.  Självmord må upplevas som egoistiskt av dem som ser det utifrån, men en människa som beslutar att ta sitt eget liv är inte frisk. Allt man gör blir fel och man är mest av allt en belastning för alla runtomkring och därför gör man folk en tjänst genom att göra slut på alltihop och därigenom lätta deras börda s.a.s. - så resonerar man. Helt obegripligt för en utomstående givetvis, men ge fan i att döma och insinuera egoism. Ni har uppenbarligen aldrig varit så djupt nere i skiten själva så ni har inte en aning om vad ni snackar om. "Anna C" ovan har redan poängterat detta, men kommentaren nedanför hennes visar med all önskvärd tydlighet att det av någon oklar anledning ändå inte verkar fastna hos alla...

  2009-12-25 | 12:51:27
  Bloggadress: http://sillpizza.blogg.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Anna, Jag själv har drabbats av en sådan kris vid ett par tillfällen. Vad de läser här har ingenting med "att släppa iväg sitt barn på umgänge. Ett exempel är Socialförvaltningen i Hässleholm med Bodil Sundlöv som Socialchef anser att ett barn skall ha umgänge med en far som är självmordsbenägen, tro mig, JAG VET!!! Handläggaren Roger Thorslund på Barn & Ungdomsenheten i Hässleholm (Underställd Bodlis Sundlöv)framtvingade ett umgäng trotts vetskapen om pappans mående endast för att modern tyckte att det var jobbigt att ta med sig barnet till sin nya sambo. Det pågick en hel del telefontrackaserier från herr Thorslund i det fallet. Där han bland annat talar om för den självmordsbenägne att han skiter i dennes mående. Barnet måste komma först.  OM då fadern i detta fallet valt att ta sitt liv och samtidigt ta med sig dottern, vems fel är det då?  Smatidigt en fråga till Ibbis-99 alias tomte far aka Mats Jakobsson Kassör för Foraldra-jouren, Vad har Joakims blogg med mina egna skrivna inlägg på helt andra ställen att göra?

  2009-12-25 | 13:02:03
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Anna, Jag själv har drabbats av en sådan kris vid ett par tillfällen. Vad de läser här har ingenting med "att släppa iväg sitt barn på umgänge. Ett exempel är Socialförvaltningen i Hässleholm med Bodil Sundlöv som Socialchef anser att ett barn skall ha umgänge med en far som är självmordsbenägen, tro mig, JAG VET!!! Handläggaren Roger Thorslund på Barn & Ungdomsenheten i Hässleholm (Underställd Bodlis Sundlöv)framtvingade ett umgäng trotts vetskapen om pappans mående endast för att modern tyckte att det var jobbigt att ta med sig barnet till sin nya sambo. Det pågick en hel del telefontrackaserier från herr Thorslund i det fallet. Där han bland annat talar om för den självmordsbenägne att han skiter i dennes mående. Barnet måste komma först.  OM då fadern i detta fallet valt att ta sitt liv och samtidigt ta med sig dottern, vems fel är det då?  Smatidigt en fråga till Ibbis-99 alias tomte far aka MatsJakobsson Kassör i F J, Vad har Joakims blogg med mina egna skrivna inlägg på helt andra ställen att göra?

  2009-12-25 | 13:03:12
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Anna, Jag själv har drabbats av en sådan kris vid ett par tillfällen. Vad de läser här har ingenting med "att släppa iväg sitt barn på umgänge. Ett exempel är Socialförvaltningen i Hässleholm med Bodil Sundlöv som Socialchef anser att ett barn skall ha umgänge med en far som är självmordsbenägen, tro mig, JAG VET!!! Handläggaren Roger Thorslund på Barn & Ungdomsenheten i Hässleholm (Underställd Bodlis Sundlöv)framtvingade ett umgäng trotts vetskapen om pappans mående endast för att modern tyckte att det var jobbigt att ta med sig barnet till sin nya sambo. Det pågick en hel del telefontrackaserier från herr Thorslund i det fallet. Där han bland annat talar om för den självmordsbenägne att han skiter i dennes mående. Barnet måste komma först. OM då fadern i detta fallet valt att ta sitt liv och samtidigt ta med sig dottern, vems fel är det då?

  2009-12-25 | 13:05:20
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Anton, Kan du ringa åt mig och hälsa, Jag har ingen telefon.... Man ensom... kopplat ur den för mig :/

  2009-12-25 | 13:08:14
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Anonym säger:

  Anonym 11.26

  Jockes brev var ett rop på hjälp.

  Och vi hörde.

  Det är det primära.

  Ingen vet, tror jag, om det var ett självmordsförsök eller ej.

  Dra inga sådana växlar.

  Huvudsaken är att vi hörde och att vi ser till att få stopp på den här typen av misshandel från myndigheternas (läs: enskilda tjänstemäns) sida.

  2009-12-25 | 13:14:14
 • Monica Antonsson säger:

  Gömde namnet. Sorry!

  2009-12-25 | 13:15:03
 • Anton säger:

  Mikael!  Klart jag kan hälsa Jocke ifrån dig =)  Mikael,Hoppas allt är bra med dig och F!  Mvh  Anton

  2009-12-25 | 13:20:39
 • Mikael Karlsson säger:

  Leroy, Du vet vem det är som brukar höka över mig och det jag gör. Det finns EN person som gör det så fort han får tillfälle.  Jag råder dig därför Leroy gå inte i polimik med honom. Har han inte haft styrkan nog att gå in i dispyt med mig på min egna blogg eller sida, så behöver vi inte svara honom här heller, då denna bloggen inte har ett dugg med det att göra.  Mvh

  Micke

  2009-12-25 | 13:20:57
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Jo då Anton, Med mig är det hyffsat. F vet jag faktiskt inte hur det e med.  Jag kan bara hoppas att hon har de bra och att hon fick många julklappar.

  2009-12-25 | 13:32:54
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Mia säger:

  Mina tankar är med D men nu tänker jag stick ut hakan en aning (jag väger mina ord men kommer nog halka i diket hur som). D gjorde detta, som även jag tolkar som ett rop på hjälp/rock bottom, "offentligt" - vilket jag ser som bra och modigt. Men därmed tror jag man även får räkna med olika typ av "offentlig respons". Och all "kritik" är kanske inte av ondo?  Anna C  "Det finns däremot inte många människor som hade orkat så länge som du orkat."  Många har i dessa sammanhang tvingats orkat mer och längre.  Fastna inte, som vissa, i det mörka och ge inte upp! Jag har full förståelse för att detta kan framstå som enda lösningen i en stund av totalt mörker, men ljuset finns alltid även när man inte ser det. Mitt råd är att nu ta hand om dig själv, släpp taget, iaf lite, och låt andra föra den "stora kampen" ett tag. En bra tanke i dessa sammanhang är den uppmaning man får på flyg - föräldrar ska först ta på sig sin egen syrgasmask innan de ska (kan) hjälpa barnen. Den tanken ¨hjälpte mig när det var som värst i min "tvist". Och jag ser nu också att jag då, som nån även varit inne på, nådde botten. Bygg upp dig själv och din tillvaro, ta hjälp (från de som förstår och kan bekräfta!)Jag önskar alltså att du nu nått din botten, dvs punkten där det vänder. Ibland kan man behöva sluta strida för att vinna, dvs vägen till seger kanske ser annorlunda ut än den du tänkt dig. Inte sällan är det nämligen så.  2009-12-25 | 13:47:58
 • Madde säger:

  Jag ser nu att några verkligen har hamnat långt under havslinjen när det gäller hyfs och fason.

  Jag ser också att det är några som gör ett tappert försök att förlöjliga Jockes mående.

  Jag ser också att det är några som blir mer än lovligt förbannade för att de känner sig anklagade för något som de inte känner sig skyldiga till.  Det är lite märkligt att de slår sig fria då det är de som så ofta agerar hyenor som jagar sina byten på ett skoningslöst sätt utan att ens sätta sig in i vad som är fakta och vad som är lögner. Jag tänker självklart på deras senaste aktion mot Evelina och hennes pappa.

  Hur tror ni att det känna för Evelina och hennes pappa när ni helt okritiskt går på Evelinas mammas och hennes mormors berättelse och startar detta drev helt utan att tänka på konsekvenserna?

  Ni tycker att vi är många som är hemska som anser att ert agerande genom åren tveklöst har bidragit till att Jocke nu inte orkade för en stund.

  Ni förlöjligar honom på hans egen blogg och visar INGEN respekt och absolut INGEN empati för honom som människa. Nä, ni väljer att lägga detta hos er genom att tycka synd om er själva och sedan skriva en massa dravel här på denna blogg.  Nej, det är inte synd om er alls.  Nu får ni känna på hur det känns att vara "oskyldigt anklagade" (det är ju så som ni ser på er själva). Många är chockade över att på Julaftons morgon mötas av detta besked.

  Många blir riktigt förbannade för det är ju just detta som är sanningen (deras sätt att se på det), det är så här det kan bli (konsekvens).

  I detta fall är det en människa som inte mäktade med längre. Det kan ni inte förstå tydligen. Nä, som vanligt handlar det om er.

  Hur synd det är om er.

  Jocke är en människa som är så fylld av empati och sympati och tar in så mycket känslor som är båda hans och andras. Jocke vågar det som många skulle vilja våga och orka. Därför får han det stödet på sin blogg av dessa människor som så gärna skulle vilja föra fram frågan men som inte orkar/vet inte hur man gör/vågar i rädsla för att det skall slå tillbaka på deras barn eller de själva.

  Några anser att det är dessa människor som ligger till skuld för Jockes beslut, jag ser det som att dessa människor verkligen inte har läst på denna blogg och satt sig in i vad som skrivs bland kommentarerna.

  Jag ser det som att de som skriver på detta viset vill lägga skulden på de som står Jocke nära oavsett vilken nivå det är på närhet.

  Ni verkar se det som att det är vi mot er eller tvärt om.

  Ser ni inte att det inte handlar om det.

  Det handlar om barnens rätt.

  Vi är många som gör vad vi kan för att föra fram barnens rätt.

  Vi är många som på olika sätt sätter oss till doms över barnen och har olika åsikter om vad som är barnens rätt - eller snarare tolkningen av det.  Genom att vi sätter oss till doms över barnen så har vi också valt in ett ansvar som är lika stort som universum. Då går det inte att helt impulsivt fara iväg och starta aktioner helt utan att tänka på den konsekvens det blir för barnet som aktionen gäller.

  Vi måste också välja bort att ta det personligt.

  När det gäller tex soc arbetare, är det just det där med att lägga på andra sina egna personliga känslor.

  2009-12-25 | 14:14:30
 • Madde säger:

  Oavsett vilken sida vi står på så har vi alla den erfarenheten att soc och andra myndigheter gör fel. Mycket av det beror på att det finns så oerhört många okompetenta personer som har en makt så stor som kan skriva om barnets sociala rättighet.

  Lagar och förordningar som ser så jättebra ut när dessa läses första och andra gången. Resterande gånger man läser tex socialtjänstlagen ser man hur det går att tolka texten precis utifrån det syftet man har med just detta barnet dvs vilken av föräldrarna just denna person vill att barnet skall ha i sitt liv och vilken av föräldrarna som skall bort och barnet väljs bort till de vuxnas förmån.

  Personer som bakom en myndighetsroll som leker gud fast med djävulens budskap (nej jag tror inte på djävulen alls, jag tror det djävulen representeras av oss själva när vi går emot det som är rätt - fri tolkning).

  Ser ni inte att det är detta som Jocke vill få fram med sin blogg. Just att plocka fram djävulens budskap.

  Jocke är så överkörd som en människa kan bli.

  Jockes barn, båda två, är helt överkörda och saknar helt röst.

  Lilla R som är berövad som pappa och som storebror. KAN ni inte förstå att detta sliter sönder Jocke och oss alla som kan känna empati och sympati.

  Storebror som är fråntagen sin rätt att ha en lillasyster.

  Vuxna som i sitt maktspel som inte ser att det finns en liten kille (ursäkta R - givetvis har du blivit en stor kille) som inte kan förstå varför han inte får ha sin lillasyster hos sig.

  En lillasyster han vill lära det han kan.

  En lillasyster att bråka med. En lillasyster att älska.

  Det finns en liten underbar flicka som saknar sin pappa och bror.

  En liten tjej som är lurad att tro att hennes pappa och hennes storebror har åkt på semester (mammans version till R varför hon inte får träffa sin pappa och sin bror) utan henne.

  En liten flicka som inte kan förstå varför pappa inte tycker om henne utan bara hennes bror.  Detta är en mamma som vill rädda sitt eget skinn och utan att blinka struntar helt i att lilla R kommer att gå sönder inombords.

  Det handlar bara om mamman och hennes känslor i hennes värld och där finns det ingen nåd för andra människor.  En pappa som vet om detta.

  En pappa som inte vill annat än att visa för sin lilla flicka att han älskar henne.

  En pappa som är fråntagen att få visa sin kärlek till båda sina barn tillsammans.

  En flicka som är fråntagen rätten att få veta att hon har en bror och en pappa som förbehållslöst älskar sina BÅDA barn.

  En pappa som har sålt allt av värde för att visa sin barn, visa samhället och inför sig själv gör precis allt för att vara just en pappa, en förälder.

  En pappa som kämpade och kämpar för att visa världen vilket maktspel det verkligen är och visa hur barn offras till - ja vad är det de offras för?

  Förr offrades de till gudarna, nu offras de i ett spel där barnen och även föräldrarna är brickor i spelet.

  Vi måste få bort stämpeln där barn, pappor och mammor är ett nummer i maktutövarnas maktspel.

  Vi måste visa att det är levande människor bakom pappershögen.

  Vi måste få bort människor som tex. Gerd Möller (valde det första namn som ploppade upp hos mig).

  Ser ni inte att det är detta som är Jockes kamp.

  2009-12-25 | 14:15:16
 • Madde säger:

  Är ni så förblindade i ert eget lidande så ni inte kan se VAD Jocke skriver och VILKA som är hans målgrupp?

  Ser ni inte att det är det som jag och många mer står bakom.

  Ser vi någon som verkar ha en maktposition som kan missbrukas så måste vi alla agera. Förstår ni inte att det inte handlar om personen i sig, utan det personen gör.

  Jag älskar min sambo, men jag tycker inte om allt han gör.

  Jag tror detta är något som många kan skriva under.

  Ni som nu har valt att använda Jockes blogg för att förlöjliga honom och hans beslut har inget för det och kan bespara er den tiden för det försvinner ändå bort i horisonten.

  Speciellt eftersom ni ändå inte vågar stå för det.

  Jag har valt att inte nämna några namn, det är med vilje.  Men jag kommer nu att nämna ett namn på en människa som jag faktiskt har ägnat lite tid åt genom ett läsa på hans blogg.

  En människa som säger sig jobba för barnen men som visar genom sitt sätt att skriva på sin egen blogg (framför allt hans egna kommentarer) att han lätt hamnar i ett trotsig tonårings sätt genom hans sätt att sk argumentera.

  Kjell-Åke B, jag kan inte ta dig på allvar.

  Det går bara inte.

  För något år sedan följde jag några av de bloggar som lutar eller helt står för mammors rätt och att pappor skall bort rent generellt och jag kunde på något sätt kunna se att argumenten går att applicera åt båda hållen.

  Men Kjell-Åke, du har verkligen inte den förmågan.

  Du pratar och argumenterar på ett barns nivå. Se på dina svar. DU ansvarar för din egen blogg och DU har ansvaret för vad du skriver. Jag har sett bloggar där det går hett till, men bloggägaren lägger ändå ner tid och vilja att förklara om och om igen utan att tappa sin egen självrespekt. Det är ett hån mot barnen att du ens säger dig stå på barnens sida. Det handlar om dig, dig och återigen dig.

  2009-12-25 | 14:15:55
 • Ramona Fransson säger:

  Ja Monica, jag har pratat med Joakim, han mår förhållandevis bra, jag är nyss hemkommen efter att varit hemma hos Joakim och matat hans katt som är jättefin.

  2009-12-25 | 14:16:37
 • Pia säger:

  Joakim, ignorera de plumpa, elaka och raljerande gamarna som flugit in för att bevaka sitt offerkofterevir. När man blottar sin strupe, sin smärta, sitt lidande och sin ångest så hugger och hackar den sortens människor direkt. De vill skuldbelägga, misstänkliggöra, förminska, förlöjliga. Men du klarade även den här pärsen och du kommer att bli starkare av att ha sett ner i avgrunden och vänt tillbaks till livet. Vila, känn kärleken från dina barn och koncentrera dig bara på att hitta tillbaks till din inre styrka och din livsglädje igen. Skit i bloggen ett bra tag också och bry dig bara om att vårda livsgnistan och kärleken, så att dina barn aldrig behöver vara rädda att mista sin pappa till en så slutgiltig tragedi. Du har kämpat så hårt, så länge, för andra också.  Den akuta ekonomiska krisen hoppas jag löser sig..har också skickat en gåva, men till ditt Paypalkonto eftersom det är knepigt med betalning till svenska bankkonton från utlandet. Den är märkt "gåva till dig personligen"---snälla, använd den nu och inte till fonden.  Varma hälsningar och allt gott här i världen till dig,  Pia

  2009-12-25 | 14:44:22
 • Anton säger:

  Ansökan om verkställighetsmål och Gerd Möller!  Efter att det varit en mycket jobbig,och omtumlande julafton,så har jag tagit mig tid till att fundera litet,så måste jag absolut ifrågasätta domare Gerd Möllers hantering av Joakim Ramstedts ansökan om verkställighet av dom?

  Hur kunde Joakim förlora verkställighetsmålet,när det finns en dom i grunden som ger Joakim rätt?  Har Gerd Möller klantat sig riktigt ordentligt,eller har Gerd t.o.m valt att vara partisk i målet?,och borde Gerd Möller få stå till svars för utgången i ärendet?  Detta är frågor som är mycket relevanta i sammanhanget,och jag vill ha svar!  Hälsningar  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se  PS..Dags att fokusera!  2009-12-25 | 15:02:08
 • Madde säger:

  Anton, det finns väldigt väl beskrivet i ett av Jockes inlägg.

  Och ja, det är en rättskandal av stora mått.

  2009-12-25 | 15:09:38
 • Mikael Karlsson säger:

  Barnperspektivet i Sverige fick jag mycket utförligt beskrivit för mig den 22 December av 3 stycken ledande Socionomer i Hässleholm.  Man talade utförligt om att man ansåg inte att båda föräldrarna är en viktig del i barnets liv.  OM en förälder har problem av någon karaktär där man kan gå in och stötta (Vilket man har som skyldighet enligt socialstyrelsen) så anser Socialmyndigheten att det är bättre att barnet endast vistas hos den som inte har behov av de insattserna.  Jag tycker att det talar sitt tydliga språk utifrån vad Madde och Anton talar om i Tingsrättens agerande i Verkställighet.  Vad dessa socionomer i ledande befattning inte för mig talade om var att OM socialtjänsten väljer att inte bistå med hjälp och stöd i fall där umgänge är förordnat enligt dom så skall de skicka en ansökan till tingsrätten om ändring av umgänget alternativt boendet.  Min högst personliga tro i det hela är att man endast agerar för mammor med boendet och inte för pappor med umgänge. Då menar jag att man ger det stöd som boendeförälder och kvinna kan vara i behov av men inte till umgängesföräldern tillika pappan.  Tilläggas kan också att den kommunen jag bor i är ledande i antalet vräkta barn i skåne län.  När det handlar om Kjell-Åke, Jag har aldrig sett Kjell-Åke skriva en enda debatt artikel på sin blogg som kan debatteras på ett sätt utan att det blir barnsligt. Med det menar jag att han aldrig skriver något som har grund, Inte heller klarade han av att besvara den personen som skrev om Barnkonventionen. Jag tror att han i de frågor som är relevanta för barnens bästa inte kan uttala sig då han saknar den mogna mentala förmåga.  Varför Kjell-Åke bedriver bloggverksamhet eller ens uttalar sig alls vet jag inte.. för debatten saknar fullständigt relevans eller ens kunskap om fakta över huvudtaget.  Jag lyckades också på hans blogg läsa mig till att de använt ett barns riktiga namn. Samtidigt påstått att det var ett fingerat namn. Hur smart är man då?  Om jag inte minns fel så var det också Kjell-Åke som var en av dem som fördömde oss andra för att skriva riktiga namn i våra kamper för barns rätt till trygghet, rättigheter till båda sina föräldra etc etc. Dobbelmoralen lyser som en ficklampa i mörkret från dessa fullkomligt inkompetenta nollorna.  Till dem som fortsätter att här sparka på Joakim, Ni visar ju varför ni är olämpliga vårdnadshavare, Detta då ni saknar både empati och brist på moral.  VI VET att vi är fler än ni, Vi som stödjer Joakim är långt mycket bättre i alla avseenden än ni.  Jag håller med albino när han säger följande:  Att tala för kvinnojouren och samtidigt tala för barnkonventionen visar hur lite ni vet och hur korkade ni är, För läser man Barnkonventionen så står det tydligt att Kvinnojourens agerande är felaktigt.  Mvh

  Micke  2009-12-25 | 15:34:38
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Håkan Olsson säger:

  Har det i och för sig inte så djäkla muntert själv, sjukpensionär som man är, men en tiondedel av vad som fanns på mitt konto är insatt som gåva på Jockes konto.  Är det förresten någon som kan hjälpa honom med det praktiska? Eftersom jag själv varit i hans situation så vet jag att, även sympati och "terapeutiskt" prat nog är bra, så är det nog hjälp med de små praktisk detaljerna som hjälper honom mest just nu. Till exempel: städning, vattna blommorna, tvätt, matlagning, handling, ordna papper, tvätta bilen, städa bilen, serva bilen och sådana småsaker. Någon som kan ut och gå med honom på långpromenad?

  2009-12-25 | 15:46:47
 • Madde säger:

  Något som jag har funderat på är följande:  Sveriges domarkår - de som framför allt dömer i familjemål- blir "undervisade" av kvinnojourer.

  Familjerätter blir "undervisade" av kvinnojourer.  Vad jag vet blir varken domarkåren eller familjerätten "undervisade" av motsvarighet dvs ur pappors synvinkel.  Det jag då ser som mycket märkligt är att jag kan inte på något ställe se att tex nazister "utbildar" personal inom invandrarfrågor.  Gör ni?

  Rätta mig om jag har fel.

  2009-12-25 | 15:56:47
 • valens säger:  Anonym 2009-12-25 @ 11:26:19

  Man behöver inte vara någon psykoanalytiker eller dyl. för att känna igen din skadeglädje...

  "Så smart så smart att skriva att daddy överlevt självmord..."

  eller

  "Fast det smartaste är nog med tanke på att mamma till R samt social mm. läser här kanske. Så klart dom funderar positivt att släppa iväg ett barn på umgänge utan övervakning med någon som är självmordsbenägen."  Men det är ditt eget val, dina tankar, dina ord...  Det var det...  Å andra sida, minns jag min kommentar här på Daddys blogg ("Detta är ondska i sin renaste form" - http://daddys.blogg.se/2009/december/detta-ar-ondska-i-sin-renaste-form.html#comment ) som jag av någon anledning sätter i förbindelse till en inte alldeles för gammal händelse...

  Anna Odell har skrivit i DN Kulturs artikel "Jag tror att jag på bron hittade tillbaka" ( http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/jag-tror-att-jag-pa-bron-hittade-tillbaka-1.956492 ) bland annat...

  "Det kanske kan verka långsökt eller spekulativt om man inte känner till bakgrunden. Hösten 2006, när jag just börjat på Konstfack, cyklade jag en kväll hem i skymningen. På Liljeholmsbron mötte jag en ung kvinna i samma situation, på samma bro, som jag tio år tidigare själv befunnit mig på. En man hade stannat sin cykel och vandrade sakta vid hennes sida, han berättade för mig att han ringt polisen och tänkte stanna med henne tills de kom."  och Anna Odell avslutar...  "Lögnen behövdes för att visa sanningen."  Det var det...  Sist men inte minst minns jag en annan av mina kommentarer , skriven någonannanstans och där citerade jag...

  "Since, my friend, you have revealed your deepest fear,

  I sentence you to be expunged before your peers tear down the wall"

  ("The Wall" - "The Trial", sir Bob Geldof)  Ja, sir Bob Geldof...

  Sir Bob Geldofs artikel ("Faderlös jul" publicerad i The Sun - UK), som Jocke skriver om i sitt inlägg http://daddys.blogg.se/2009/january/halsning-fran-annu-en-olamplig-pappa.html

  "Detta är ett brev och en något sen julhälsning från Sir Bob Geldof i England. Ännu en man som av ovannämnda yrkesgrupp bedömts vara så pass olämplig som förälder att han endast fått begränsad TILLGÅNG till sina egna barn. (Jag har översatt).

  Under Jul och nyårshelgerna ökar antalet självmord dramatiskt Att detta tar betydligt fler liv än t ex trafiken talas sällan om. Att männen leder denna statistik överlägset ännu mer sällan, men här finns inga mål eller nollvisioner....märkligt. Det enda landet i världen för övrigt, där fler kvinnor än män tar sitt liv är Kina."  Det var det...  Ja, det var lite av mina tankar, men precis som Anna Odell har skrivit... "det kanske kan verka långsökt eller spekulativt..."  Ja så är det och snart ett nytt år igen, med glada nya löfte som förhoppningsvis kommer att förverkligas...

  2009-12-25 | 15:58:43
  Bloggadress: http://visa.respEQt.nu
 • Madde säger:

  Håkan Olsson.

  Det är verkligen viktiga frågor du tar upp.

  Jag kan ställa upp med samtal, matkasse (om någon hjälper mig att fylla kyl och frys så skickar jag pengar), säng i ett hus en liten bit utanför ett litet samhälle med underbar skog precis utanför + en mer som jag säkert inte tänker på just nu.

  2009-12-25 | 16:00:53
 • Adam Weisshaupt säger:

  Jag är ledsen för att det finns så många som lider av denna PK:ism. Förmodligen kan det antas att min förklaring är närmast konspiratorisk men detta att skilja fäder från barn är bara en del av det hela.

  Joakim vet säkert om detta och blir bestört av det faktum om att vårt samhälle som är, är just ett minne blott. Denna psykologi och ideologi har anammats av de flesta politiker idag. DVS feminismen är bara en pelare mot mänskliga rättigheter och ett fritt samhälle där individen skall stå först. Det är beklagansvärt att Sverige inte har politiker som Ron Paul som står opp mot eländet med denna marxistiska antipolitik som drabbar Oss alla.

  Cultural Marxism is used to socially engineer a society through the subversion of culture. This is happening right now in our society, Political Correctness and Multiculturalism are tools used to destroy western culture, their aim was / is to subvert all the institutions by a "long march through the culture". They want to destroy our society to then impliment a radically different one. The European Union have been implimenting these techniques in Britain since the 1960's, to hopefully destroy our society and culture to then take us into a federal European superstate free of any borders, culture and national sovereignty.  Cultural Marxist techniques:

  These techniques are broadly based on the Frankfurt School, the University department bought by the Soviet Union in 1935. The Soviets asked it for the best methods of undermining other nations so it could bring them under its control. The EU has been implementing these techniques in Britain since the early 1960s.  1) The creation of Racialism offences

  2) Continual change to create confusion

  3) The teaching of sex and homosexuality to children

  4) Huge immigration to destroy identity and create tension

  5) The undermining of schools and teachers authority

  6) The promotion of excessive drinking

  7) Emptying the Churches

  8) An unreliable legal system with bias against the victims of crime

  9) Dependency on state or state benefits

  10) Control and dumbing down of media and TV

  11) The attack on fathers and the encouraging the breakdown of the family

  12) Multi-Culturalism

  13) The creation of trauma through injustice

  14) Destruction of the monetary system

  15) Political Correctness  Sound familiar?  Political Correctness is Cultural Marxism, its Marxism translated from economic into cultural terms. Political Correctness is a form of mind control to control free speech, to undermine public opinion, to weaken the defences of democracy and to re-educate schoolchildren; it is a well documented communist subversion procedure.  These are only a few of over 200 techniques, they are ALL used to destroy western civilization and bring about a "One world government" and a Socially-Marxist society built on repression, poverty and war. Cultural Marxism is used to socially engineer a society through the subversion of culture.  These techniques have been remarkably successful at undermining local and national government, the Police, NHS, schools and children. It has alienated British people from our nation and its politics; millions are now disinterested and apathetic.  ● Cultural terrorism

  ● Cultural warfare  We are at war!  Read more about Cultural Marxism:

  http://www.americanthinker.com/2007/0...

  http://www.wnd.com/news/article.asp?A...  2009-12-25 | 16:46:27
 • Adam Weisshaupt säger:

  The attack on fathers and the encouraging the breakdown of the family  An unreliable legal system with bias against the victims of crime  The creation of trauma through injustice  Political Correctness ( say no more, Ingrid Carlqvist blev sparkad p g a detta)  2009-12-25 | 16:52:07
 • Adam Weisshaupt säger:

  To keep it short, pappor anses vara normgivare åt ett utsugar samhälle och skall behandlad därefter. (M. Karlsson du är socialist, förklara gärna sakligt varför)

  Är inte detta just rasism att anta att vi män som är vita anses som ok Pk objekt att angripa rasistiskt/sexuellt?

  Susan Sontag beskrivs i vårt "fria demokratiska samhälle" som en intellektuell och hon står för fraser som är rent av rasistiska, den enda skillnaden är att hon angriper vita medelåders fäder. Vi står ju bakom slaveriet.

  Detta för mig är ett mysterium då om han hade satt in ordet judar i kontexten hade ansetts inte bara tokig utan hon skulle aldrig anslås medel för fortsatt forskning.

  Gå med i mansnätverket på facebook!!!

  2009-12-25 | 17:04:01
 • Mikael Karlsson säger:

  Adam Weisshaupt skriver: (M. Karlsson du är socialist, förklara gärna sakligt varför).  Menar du att jag ska förklara varför jag är socialdemokrat eller?  I så fall måste jag ju fråga, Vad har min politiska läggning för intressen i detta? Visst kan jag sakligt och ordentligt tala om varför jag är Socialdemokrat. För det har inget med familjepolitik att göra, INGET parti slåss för frågorna som gäller barnensrätt till båda sina föräldrar. Det finns iofs grupper som har samma politiska åsikter men inte partipolitiskt bundna.  Att gå med i en mansgrupp, NEJ TACK.. Jag avstår det lika mycket som jag avstår att gå med i en kvinnogrupp. Både organiserade offentliga grupper och Föreningar i dessa frågor har jag fått nog av. Det är för mycket trams. Jag har iofs velat gå med i PB kristianstad men har inte råd. därmed får det vänta.  Mvh

  Micke  2009-12-25 | 17:42:02
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Ante på Lufta säger:

  Jag känner inte till bakgrundshistorien riktigt, men av detta inlägg att döma så verkar saker och ting ha gått riktigt illa.  Jag hoppas verkligen inte att du ger upp nu. Håll ut och tänk på att om du skadar dig själv så skadar du dina barn på ett oåterkalleligt sätt, även om allt ser nattsvart ut just nu. Jag hoppas också att du får det stöd du behöver att komma ur denna onda cirkel.  Håll ut!!

  Inser hur bra man har det själv när man läser något sånt här...

  2009-12-25 | 17:42:25
  Bloggadress: http://antepalufta.blogspot.com
 • Adam Weisshaupt säger:

  Allting som benämnes socio har inverkan på just din och övrigas engagemang i denna fråga.

  Ska vara extrem med att påstå att du hat gått med i en nazistisk grupp där du vill ha mer att säga till om för judar.  Har du för övrigt läst på om frankfurtskolan och dess influenser på socionomer?

  2009-12-25 | 17:59:36
 • Adam Weisshaupt säger:

  Den slutgiltiga frågan måste vara;

  Hur är vi fäder som berövats våra barn överhuvudtaget de som är med i en manlig styrande massa som kallas patriarkatet?

  Är i så fall patriarkatets medlemmar synonyma med förlorare?

  Är vi i så fall dagens svarta?

  Finns det ingen gräns på vad samhället vill beröva Oss.  ps. MK, no offense, vet att du gör ett sjuhelvetes jobb, vill bara informera dig om min synpunkt, gott så! ds

  2009-12-25 | 18:12:07
 • Mikael Karlsson säger:

  Adam Weisshaupt: "Är i så fall patriarkatets medlemmar synonyma med förlorare?"  Ja du Adam, det beror lite på hur man definierar ordet förlorare.  I övrigt, det du skriver är din egen uppfattning, Den har du självklart rätt att ha. Men om jag håller med är en annan fråga.  2009-12-25 | 18:20:21
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Adam Weisshaupt säger:

  Ber om ursäkt då frågan ej är retorisk, detta är ju något som ditt parti står bakom. Dvs ett empiriskt fakta.

  Hur kan du stå bakom denna tro med vetskapen du har?

  2009-12-25 | 18:26:54
 • Anton säger:

  Micke!  Jocke hälsar så gott till dig!  Mvh  Anton

  2009-12-25 | 18:33:48
 • Ann Helena Rudberg säger:

  Jag slog just upp den ex-familj där min nye släktings båda barn bor. De som han inte har sett på flera år. Den äldste pojken fyller 17 år i början på nästa år. Sedan är det bara ett år kvar tills han kan få kontakta sin pappa och tvärtom. Utan att mamma, myndigheter och politiker lägger sig i.  Pappan blev falskt anklagad för sexuella övergrepp på sina barn. Ingen domstol kan frikänna en sådan far i Sverige. Han är dömd för evigt.  Han måste bevisa sin oskuld medan mamman får all hjälp, fast hon har ljugit.  Jag tycker det är fantastiskt att kungafamiljen nu vill att Sverige ska följa barnkonventionen och att de inte undantar svenska barn, när de tänker på det forum de har bildat. De ser barnen och att det är barnen de handlar om.  Inte huruvida en mamma tycker att en pappa är perfekt eller inte.  Krya på dig Joakim! Hörde att Ramona har gett katten mat också. Så bra med någon som bor nära dig. Stor kram!

  2009-12-25 | 18:35:47
  Bloggadress: http://www.annhelenarudberg1.blogspot.com
 • Adam Weisshaupt säger:

  MK,

  detta är naturligtvis fel tråd att diskutera detta, dock är min kunskap för stor att kunna dölja det faktum att Jocke lider p g a av många av de fakta jag tagit upp i ovan kommentarer. Du lider, Anton lider, Per lider mm mm vi vill skapa ett samhälle som är fritt från fördomar men vi har ett parti som förespråkar rasism/sexism . Transparens är viktigt och sambanden måste synas. Att man dessutom sätter synonym mellan barns bästa och fäders sämsta borde duga som förklaring.

  2009-12-25 | 18:43:44
 • Adam Weisshaupt säger:

  Den verkligt mest reella bloggen som tar upp strukturell diskriminering och drabbar barn är okänd för svenska medborgare p g a den politiska korrektheten.

  Joakim belyser hur det ser ut i maktbalansen inom den privata sfären, dvs kvinnornas maktområde.

  Hur bra går det? är det ok?

  eller slutligen, vem fan bryr sig om denna maktbalans?

  2009-12-25 | 19:03:22
 • Adam Weisshaupt säger:

  Jurister såsom Johanna Schiratzki skriver i tidningar såsom "kvinnotryck" att det inte finns någon strukturell diskriminering då de som får vårdnaden är de som är mest med barnen. Sure, fine.

  Var någonstans i barnkonventionen eller de mänskliga rättigheterna finner man att barn skall berövas sina föräldrar?

  De uppfinner problemställningar som saknar juridisk, mänsklig legitimitet för att förskansa sig rätten till omnipotens.

  Då män i utsträckningen 7/10 är emot att gå till arbetet så är 8/10 kvinnor nöjda med detta. Snacka om maktområde!!!

  Att sedan förbigå de psykiska och fysiska dilemman som förestår dessa barn är ren och skär ignorans....

  2009-12-25 | 19:18:50
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Adam, Huru vida du är politiskt kunnig eller inte låter jag vara osagt.  Den åsikten håller jag för mig själv med tanke på hur du formulerar dig ovan.  Du har full rätt att ha dina åsikter, men hur sanningsenliga de är låter jag var och en själv skapa sig en uppfattning om igenom att endast tala om att bästa sättet att bilda sig en uppfattning är igenom att följa valdebatterna som kommer och läsa på inne på partiernas hemsidor.  I övrigt Adam, Denna diskutionen är över från mig, Med tanke på var vi befinner oss.

  2009-12-25 | 19:24:08
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Mikael Karlsson säger:

  Jag vill bara påminna om följande:  Alla som vill stötta Joakim kan via sms stödja honom med 50, 100, 150 och 200 kronor.

  Alla pengar går till stöd åt Joakim Daddy Ramstedt.  För att stödja Joakim Daddy Ramstedt smsa följande:  Vul (Och summan du vill stödja med). Till telefon nummer 72550  Exempel: Vul 50 till telefonnummer 72550 eller Vul 100 och så vidare till 72550  2009-12-25 | 19:40:02
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • valens säger:  Ja, en trevlig julklapp:

  Kungaparet skapar världsforum för barn...

  http://valens.nu/index.php?itemid=7  Låt oss hoppas att att barnkonventionen blir svensk lag...

  2009-12-25 | 19:43:18
  Bloggadress: http://valens.nu
 • Adam Weisshaupt säger:

  Jag struntar i dina personangrepp som vore de ord av en ignorant man.

  Det viktiga är att Jocke får stöd, du Mikael har gjort ett jättejobb när det gäller detta, Micke tack för detta. Du är en klippa i denna fråga! Dock så saknas kunskap om "the whole picture"

  2009-12-25 | 19:50:38
 • Adam Weisshaupt säger:

  Det vore roligt dock om du omsatte floskler till saklig kritik Micke, typ.

  Varför har jag fel i min argumentation?

  Hur är jag politiskt mindre eller mer bevandrad enligt dig?

  Ett hjärta av guld duger inte i denna kamp, saklig retorik gör skillnaden!

  2009-12-25 | 19:55:21
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Valens, Ja vi får hoppas att det kommer något positivt ut av detta. Sämre kan det knappast bli.

  2009-12-25 | 21:31:29
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Leroy säger:

  Adam W!  Snälla ta det du vill diskutera med Mikael via e-post eller så.  Låt alla få ta en sak i taget, nu fixar vi pengarna till skatten åt Daddy och sen får vi göra som

  Per F mfl. säger se till så att det blir förändringar under 2010.  För så här skall det inte behöva vara eller gå till.  Inget barn eller pappa skall behöva känna sig övergiven eller desperat.  Leroy

  2009-12-25 | 23:00:58
 • Mr Galahad säger:

  Vad säger man...  Jag kan endast börja fantisera om hur det skulle kännas att se mina barn fråntagna sin far, hur det skulle kännas att veta att de tvingades leva med människor som ljugit och baktalat utifrån egna själviska motiv utan minsta tanke på barnets behov.

  Att inte veta och att ständigt undra hur mina små tjejer eller min grabb hade det, vad det gjorde och hur de mådde.

  Vetskapen om att trots ens energiska kamp och trots all den kärlek som man har inom sig för sina barn så slåss man som den lille David mot Goliat, fast utan varken slunga eller sten.

  Fy fan för att vad du tvingats utstå Joakim och fy fan för dem som offrar våra barn på feminizmens altare. Fy fan för nämndemän som utifrån egna upplevelser blivit blinda för all verklighet utom deras egen, fy fan för män och kvinnor som inte drar sig för att begå lagbrott för att skada människor för att de vill ge igen på de som skadade dem men gick fria.

  Vi står upp för sanning och rätt Jocke, vi bryr oss om våra barn och vi är deras och många andra barns bästa hopp för att få leva ett helt liv. Ett liv där de inte tvingas leva med skam och skuld för att de älskar en sådan man som mamma hatar så, utan ett liv där de får vara barn och inte tvingas ingå i sjuka människors egoistiska spel.  Någon skrev här ovan att sann styrka inte är att aldrig fall utan att kunna ta sig upp igen och han har rätt. Med ett tillägg. Du är inte ensam och vi vill alla hjälpa dig upp.  Ta den tid du behöver, vi finns här och tillsammans stöttar vi kampen och varandra.  Fridens broder..  //Mr Galahad

  2009-12-25 | 23:56:23
  Bloggadress: http://mrgalahad.wordpress.com/
 • Christer C. säger:

  Till alla er som på ett genuint medmänskligt sätt bryr er om en modig,ärlig,empatisk medmänniska med ett mycket starkt rättspatos...en medmänniska som offrat så otroligt mycket av sej själv för att kämpa för sann rättvisa och sann jämlikhet (med fakta som basis istället för med hörsägen,lögner och hat)...en medmänniska som vågat "gräva" och avslöja Kvinnojourers, radikalfeministers och Svenska myndigheters vidriga och omänskliga behandling av barn och föräldrar vid "vårdnadstvister" m.m....en medmänniska som alltid försöker ställa upp och hjälpa när det behövs....ja till alla er som bryr er om medmänniskan och en av mina allra bästa vänner Joakim Ramstedt...till alla er vill jag meddela att jag idag talat med Joakim och han är,efter omständigheterna, vid god vigör.  Joakim vilar nu (mycket välbehövligt och något han verkligen gjort sej förtjänt av) upp sej ett tag och samlar nya krafter. Han kommer att komma tillbaks med nya fräscha krafter för kampen mot orättvisor och "rättsröta", mer laddad och mer "pissed off" än någonsin !  ...och vi som kommer att "hålla fanan högt" under tiden och outtröttligt fortsätta kampen (att gräva fram fakta och avslöja) tills förändringar till det bättre börjar ske på "bred front" ...ja, vi blir bara fler och fler och starkare och starkare för varje dag som går...och vi är om möjligt också mer "pissed off" än någonsin !  Vindarna håller så sakteliga på att vända mina vänner...och en av de personer vi har att tacka för det är den person som jag är MYCKET MYCKET STOLT ATT FÅ KALLA MIN NÄRA VÄN...den personen,vännen och fantastiska pappan, är JOAKIM RAMSTEDT !  ...och till alla er "andra" som med ett nöjt smil på läpparna nu trodde att ni skulle få "skära en ny skåra i kolven för ännu ett nedlagt byte"...LANGE NASE...eller LÅNG NÄSA som vi säjer här !...ni har bara hällt ännu mer bensin på elden !  Till sist ska jag avslöja något som jag vet om er som står på "andra sidan".....jag vet något som ni inte tror att jag vet....jag vet att ni börjar bli rädda... ..jag vet att ni börjar bli riktigt riktigt rädda och desperata...ni börjar bli riktigt rädda,för ni märker också att vindarna håller på att vända..och ni märker också att den "propaganda" bestående av fega lögner och "falska fakta" om mäns och pappors "farlighet" och kvinnors totala "oskyldighet" som ni så effektivt spridit under många års tid...ja den "propagandan", med era "falska fakta" och lögner, håller nu på att krackelera och avslöjas för allmänheten...bit för bit...dag efter dag...och ju mer desperata ni blir, desto fler och värre fullkomligt osannolika lögner försöker ni sprida...och det tackar vi för...för det gör att ni "öppet" börjar avslöja er själva som dom personlighetsstörda,hatiska,farliga individer ni verkligen är...och ju mer ni avslöjar er själva...ja,desto mer skakar "Svensson" uppretat på huvet och börjar undra "vad fan det är som pågår" i det här landet...och ju mer uppretad "Svensson" börjar bli...ja, desto fortare kommer alla de

  "beslutsfattare",som sprungit era ärenden i alla år, att "sticka och gömma sej",,,och utan dessa manipulerade fega "beslutsfattare" på eran sida...RULLGARDIN NER FÖR ER !!!  God fortsättning !  Christer C.  2009-12-26 | 00:08:23
 • Leroy säger:

  Då jag vet att han gillar musik och enligt mig är en Soul man.  Bidragit med mycket, vi pratat om att skapa album med bra musik.  Gör jag som jag ibland brukar. Länkar:  http://www.youtube.com/watch?v=y1ehMrK3itM  Soul man!  Han åter får lira eller dansa på scen.  Vi andra får fixa resten under tiden.  En stor man.  Leroy

  2009-12-26 | 01:05:30
 • Adam Weisshaupt säger:

  Ursäkta Micke!

  Visst Leroy!

  Detta är inte rätt sammanhang, men jag blir så erbarmligt förbannad på detta jävla system som tillåter dessa övergrepp!

  Har aldrig förr tappat tålamodet men nån gång är det dags, nu är det för i h-vete krig mot dessa förbannade socionomer och halvmänniskor som kallar sig jurister. Är det ingen som fattar vad dom gör??

  Barn mår dåligt i Sverige p g a dessa sociala konstruktivister som bygger nya murar alá Berlin när det moderna samhället plockar ned dem. Hur långt skall detta spektaklet dras? Vilka är tvungna att stryka med? Va fan är dessa fanatiska överlevares kommentarer när man behöver dem som bäst?

  Alla, jag menar samtliga som har kommenterat här är tvungna enligt min nya lag (lex Adam) att kontakta en politiker för att söka förändring. I detta fall solklart, hjälp båda dessa föräldrar att skapa en god relation till Rania, hjälp Micke att få sin röst hörd, Hjälp Per att få tillbaks sina barn. Låt de tusentals barn och pappor som saknar varandra att skapa harmoni istället för att cementera åsikter som hör hemma under häxprocessernas tid.

  ROKS; sluta med ert förbannade fjanteri om mäns våld, se detta psykiska våld som ett barberi. Får en man komma till Er rasister/sexister?

  Kvinnojourer; Ge fan i att bara ta emot kvinnor, män blir mer misshandlade än vad Ni tror.

  Regeringen;

  Se för i H-vete till att empirisk forskning gäller kring fysiskt och psykiskt våld, ingen könsmaktsordningsteori i hela världen biter på en förnuftig, sansad, logisk person.

  Jurister;

  Kolla om Ni inte går emot grundlagen (likhet inför lagen) när Ni dömer barn till utanförskap!

  Ska pappor bli tvungna att röva bort sina barn till Senegal eller Bosnien?

  Johanna Schiratzki;

  Ge själv upp dina barn!

  Den solklaraste diskrimineringen av dem alla drabbar barn och vita medel åldersmän, om vi hade varit kvinnor hade det varit 20- åriga straff för dessa brott.

  Vilket j-a skitsamhälle vi lever i!

  Ursäkta om jag var hård mot dig MK, men jag är förbannad då jag vet vilka som ligger bakom detta...

  2009-12-26 | 01:28:21
 • Ninni säger:

  Tack för allt du gjort hitintills. Ord känns oerhört trubbiga.

  Idag talade jag med en pappa som just förlorat vårdnaden i TR. Flera falska anklagelser har lagt ner under resans gång. En fråga:

  Vad ska han göra nu? Lämna in en överklagan omgående? Lägga ut förundersökningen på nätet (avidentifierat)?

  Borde inte barnen komma till tals när de är 10 och 13?

  2009-12-26 | 01:41:11
 • Adam Weisshaupt säger:

  Ninni!

  Alla barn har enligt barnkonventionen lika rätt till båda sina föräldrar! End of talk, så är det. Lägg ner alla umgängesrättsfjanterier då de strider mot barns rätt. Om du sitter i fängelse så har du rätt till att se dina barn en gång i månaden. Om du du döms i tr så kan du få se dina barn 26 timmar på tre år. Ingenting har med juridik att göra, allt har att göra med förbannad statlig kontroll över människor. Man vill skapa en svartbild värld där fäder är onda och mödrar goda, detta återspeglar sig i samhället och det får önskade eller oönskade effekter för samhället beroende hur du tolkar det. Önskade för de socionomer som enligt status quo principer (läs, sovjet metoder) vill behålla sitt job och som kollegialt håller varandra om tårna, ingen intern kritik och utan straff. Detta system (ej socionomer i sig då de själva inte ens hört talas om frankfurtskolan) är det farligaste vi har i Sverige idag.

  Sensmoral;

  Låt aldrig en socionom komma nära dig eller din familj. Lös tvister familjärt!

  2009-12-26 | 01:50:17
 • Assar säger:

  Jocke  Hoppas du reser dig från detta.

  Jag ska göra allt för att komma ner så vi kan göra musiken som vi älskar. Du ska även veta att du har en stuga hemma hos oss, ständigt reserverad för dig. Minns din pojkes lycka vid fisket i somras.

  Krya på dig och hör av dig.

  //Assar  2009-12-26 | 01:54:11
 • Bur--q-ua12 säger:

  Det har i vissa kommentarer diskuterats självmordets berättigande, ur någon sorts moralisk synvinkel.  Är det själviskt, eller är det inte?

  Hm...  Som Klas-Kristian mycket riktigt antydde (2009-12-25 @ 12:51:27) beror det på betraktaren, även om jag dock inte riktigt håller med om det som han skrev:

  "en människa som beslutar att ta sitt eget liv är inte frisk."  Jag anser att man mycket väl kan vara fullt psykiskt frisk och ändå fatta ett rationellt beslut om att ta sitt liv, d.v.s. precis det som Joakim - "Daddy" - gjorde.  Man väger för- mot nackdelar och kommer fram till ett beslut, som för utomstående verkar besynnerligt och kanske sjukt.  Om dock sanningen är att samhället är sjukt, är det då korrekt att påstå att den suicide personen (som kanske även för första gången någonsin är suicid) själv är sjuk?  Vem avgör vad som är sjukt och friskt?

  Är det t.ex. friskt att svenska folket handlar julklappar för miljarder, under finans- och klimatkris?  När folk i andra länder svälter.  Ang. självmord så har jag hört/läst att de ibland delas in i just "rationella" och irrationella".  Rationella självmord bygger på konkreta skäl och kanske en tydlig depression hos personen ifråga, medan irrationella följaktligen inte tycks bygga på några skäl alls (d.v.s. utifrån sett).  Självmord eller försök till sådana är inte heller någonting olagligt, vilket kan vara värt att minnas.  Därmed inte sagt att man bör uppmuntra folk att ta sina liv men antalet självmord och försök till sådana säger en hel del om samhällsklimatet.  I Sverige är detta lika kallt, som rådande temperatur utomhus.  2009-12-26 | 03:59:27
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Mårten Olsson säger:

  Jag har idag på juldagen besökt Jocke där han befinner sig. Efter omständigheterna verkar han må ganska bra. Vi har pratat om allt möjligt i mer än 4 timmar. I morgon ska jag dit igen och ta med mig en gitarr till honom.  Mårten Olsson

  God vän med Jocke och gitarrist i Slowburn

  2009-12-26 | 04:03:37
 • Anonym säger:

  Mårten

  När du träffar Jocke...

  Hälsa så gott från oss alla! Berätta om vår glädje över att han tycks må bättre och ställ följande fråga med tanke på barnen:

  Ska han - och vi - ta bort våra inlägg om julens dramatik så att inte barnen råkar få se det?

  Kanske inte i dag men på måndag eller om en vecka eller någon annan deadline.

  Såvitt jag förstår håller pojkens mamma Susanne sonen borta från datorn men hur länge går det?

  I detta kan vi alla hjälpas åt att skona barnen.

  Tusen tack!

  Krama Jocke från oss!

  2009-12-26 | 05:07:44
 • Monica Antonsson säger:

  Glömde namnet igen. Suck!

  2009-12-26 | 05:08:28
 • Bur-q-ua12 säger:

  "Madde" påstod (2009-12-25 @ 15:56:47) följande:  "

  Sveriges domarkår - de som framför allt dömer i familjemål- blir 'undervisade' av kvinnojourer.

  Familjerätter blir 'undervisade' av kvinnojourer.

  "  Vad jag härmed önskar är någon form av KÄLLA till det påståendet, vars sanningshalt jag i och för sig inte har någon anledning att betvivla.  Tips:

  att ta för vana att inkludera källa till sådana, för domarkåren och familjerätterna graverande, påståenden är bra.  Det ser jag själv som självklart.  /

  B12, för Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta  2009-12-26 | 05:15:21
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Katarina Folmer säger:

  Kära Jocke.. Fick detta tragiska besked på julafton och haft internetstrul på grund av flytten..Du vet att jag gärna bidrar ekonomiskt till dej och fortsätt kämpa nu. Robin har rätt till dig, han älskar dig.

  Har inte läst alla 194 kommentarer innan och försöker att nå dig tonite. Du har många kompisar här, det vet du.  Stora kramar och omtankar

  Ina

  2009-12-26 | 07:36:19
 • S säger:

  Jag har inte kunnat ringa eftersom jag håller på att gå över till ett abonnemang från kontantkort och... ja detaljer spelar väl kanske ingen större roll men ändå. Det jag vill säga är att jag kommer att ringa så snart min nya telefon är hemma och den bör komma i början av nästa vecka. Jag blir säkert nummer 10933510000 eller nåt sånt (vi är ju trots allt många som bryr oss om Joakim) men då hoppas jag att Joakim säger ifrån. Om han inte orkar eller vill prata. Då jag själv har det väldigt knapert ekonomiskt kan jag i dagsläget inte bidra men den dagen jag har en aningens pengar över så går en del av dom till Joakim.

  2009-12-26 | 09:28:42
 • Adam Weisshaupt säger:

  Bur-q-ua12,

  Uppsala Tingsrätt har fått utbildning av Uppsala Kvinnojour som i sin tur hävdar att 30% av alla kvinnor i Sverige har blivit våldtagna!?

  Advokater i Uppsala (Eva Glimstedt Torslow) har seminarier där man får reda på hur man håller en pappa borta, dessa seminarier är välbesökta av familjerätter.

  Fråga en pappa om han känner att han får en fair trial där:-(  När den nya lagen kom 2006 var där endast kvinnor från de olika politiska partiernas kvinnoorganisationer som deltog. Experter var kvinnojourer, Terrafem föreningen kobra mm mm-. Måste det tilläggas att de inte är så pappa eller barnvänliga?

  Den enda som idag insett vad hon gjorde är den Moderate Inger René. Samtliga andra är glada och stolta över västvärldens mest diskriminerande lag.  2009-12-26 | 10:13:37
 • Ramona Fransson säger:

  Hej Mårten,  Bra att du hälsat på Jocke och pysslat om honom. Han behöver att vi alla lyssnar och gör vad vi kan.  Vi har fått massor av snö här på Tjörn natten till idag, annandag jul, och i morgon tittar jag till Sotnos igen, Joakims vackra katt.  2009-12-26 | 12:23:39
  Bloggadress: http://www.ramona-fransson.blogspot.com
 • Sigge säger:

  Advokater i Uppsala (Eva Glimstedt Torslow) har seminarier där man får reda på hur man håller en pappa borta, dessa seminarier är välbesökta av familjerätter.  "Advokater i Uppsala (Eva Glimstedt Torslow) har seminarier där man får reda på hur man håller en pappa borta, dessa seminarier är välbesökta av familjerätter."  Källa på det?

  2009-12-26 | 12:38:01
 • Cuben säger:

  Mårten tack för att du besöker Joakim och håller oss underrättade genom bloggen.

  2009-12-26 | 13:09:07
 • Adam Weisshaupt säger:

  Källa;

  Ring o kolla själv:

  Kungsängsgatan 14

  75322 Uppsala

  Sverige

  Telefon : ‎+46 18 10 13 50  Eller kontakta familjerätten i Uppsala, föreslagsvis Ulla Bergehall.

  Kolla upp med Universitetet i Uppsala om det hålls några föredrag av henne.  Uppsala är rena rama döden för en pappa....  2009-12-26 | 14:23:34
 • Adam Weisshaupt säger:

  Det är bra gjort av dig Mårten, du e en klippa!

  2009-12-26 | 14:24:41
 • Stefan W säger:

  Många omtänksamma julhälsningar till dig Joakim, med en förhoppning att detta var botten av svackan... då kan det sen bara gå uppåt för dig och Rania.  Ett nytt år är i antågande och må 2010 bli året då det vände på allvar för alla utsatta barn och fädrar...

  2009-12-26 | 14:29:51
 • Tobbe stenvall säger:

  Har precis satt in en slant på mess, inte för att det är lösningen, men pengar är ändå ett verktyg som gör att man kan orka vidare.

  Jag la ner min blogg för ett halvår sedan där jag skrev om hur barnen plockats ifrån mig av en kränkt mamma.

  Soc, rättsystem, osv.  Orkade helt enkelt inte skriva längre då det vart grövre o grövre kränkningar i kommentarerna.  Jag har sedan dess undrat hur Daddy orkar, men dessvärre så fanns även där ett slut,för tillfället varje fall.  Vi har inte en chans att kämpa ensamma, vi måste förena oss i en grupp först då får vi den styrka som behövs.  Önskar dig det absolut bästa. / Tobbe

  2009-12-26 | 15:37:00
 • Anna Liffen säger:

  Försökte skicka via SMS-tjänsten men det fungerar inte, vilket jag antar beror på att jag bor i UK och har engelskt abonnemang. Köpte Daddy's skiva men hittar inte Paypal-adressen jag använde mig av.. Är det någon som har den så ska jag genast skicka iväg de pennies jag kan avvara - inte jättemånga, men många bäckar små...

  2009-12-26 | 16:07:49
  Bloggadress: http://storminawineglass.blogspot.com
 • Mikael Karlsson säger:

  Till Anna Liffen,  Eftersom jag fått frågan av andra med så kollade jag upp extra noga om tjänsten funkar i andra länder.  Svaret är tyvärr Nej, Dock kan meddelande från tjänsten skickas till användare i andra länder.  Mvh

  Micke

  2009-12-26 | 16:28:12
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Anna Liffen säger:

  Har någon Joakim's Paypal i så fall?

  2009-12-26 | 19:39:33
  Bloggadress: http://storminawineglass.blogspot.com
 • nef säger:

  @ Anna Liffen

  Det finns en direktlänk längst upp till höger här på bloggen. Ser du den inte så kan det vara för att du har javascript avstängt i din webbläsare.

  Fulla adressen är iaf denna: <a href="https://www.paypal.com/se/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=ovBUkg1fZi8wKO7lmtEu686gmCp4gGnXlpODlrGSKFVzubZbHyN1kHZcu&dispatch=5885d80a13c0db1ffc45dc241d84e953ae3a912d7415d1a97451b677930c8a71">Joakims Paypal</a>

  2009-12-26 | 20:56:06
  Bloggadress: http://nef.teflonminne.se
 • nef säger:

  Hoppsan! Det gick visst inte att köra med html-kod här. prova denna istället: http://preview.tinyurl.com/yfgr8pe och klicka sen på "proceed to this site". Av nån anledning så gick det inte att göra en tinyurl av den länken.

  2009-12-26 | 21:02:57
  Bloggadress: http://nef.teflonminne.se
 • nef säger:

  glöm allt ovanstående--av någon anledning så går det inte att göra en kortlänk öht och inte heller att använda hela den långa länken. prova att aktivera javascript i webbläsaren istället om du inte ser knappen där det står "Stöd Daddys" på här uppe till höger.

  2009-12-26 | 21:23:32
 • Mikael Karlsson säger:

  e1sYqgVa8xTYHlMCAucN5xVsaQEfzq&dispatch=5885d80a13c0db1ffc45dc241d84e953ae3a912d7415d1a97451b677930c8a71" rel="nofollow">https://www.paypal.com/se/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=hC7nrs8DR0sQoUgm8MaLWbXOGdRe1sYqgVa8xTYHlMCAucN5xVsaQEfzq&dispatch=5885d80a13c0db1ffc45dc241d84e953ae3a912d7415d1a97451b677930c8a71  Är det den koden du försöker lägga till nef?

  2009-12-26 | 21:33:40
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Trollan säger:

  Skickar en styrkekram åt dig Daddy och hoppas att du snart kommer resa dig, starkare än tidigare.

  Tack för att du gav folk chansen att kunna hjälpa genom att dela med dig av vad som kunnat bli dina sista tankar med oss. Vila upp dig nu, och tro på framtiden. För det är förändringar på väg. Våga, och orka, tro på det.

  2009-12-26 | 21:51:20
  Bloggadress: http://Trollan.wordpress.com
 • nef säger:

  @ Mikael Karlsson  Ja, det är den URL:en jag försöker lägga till--både via att a href-koda in den och att få den som en tinyurl, men blogg.se tillåter tydligen inte html-kod i kommentarerna, och oavsett det så skulle det inte funka eftersom paypal inte verkar tillåta att sidorna länkas till öht på annat sätt än genom deras knapp och server.  Töm kakorna i din webbläsare och se var du hamnar om du klickar på din egen länk härovan så får du själv se. :)

  2009-12-26 | 21:54:06
  Bloggadress: http://nef.teflonminne.se
 • nef säger:

  Anyway--en lösning för den som vill donera via Paypal men inte ser knappen uppe till höger är att gå direkt till paypal.com och där klicka på "Skicka pengar" och i fältet "Till(E-post)" skriva in den mejladress som Joakim angett här på bloggen. Alltså [email protected] -- glöm inte bara att klicka i att det är en personlig överföring/gåva.

  2009-12-26 | 22:06:21
  Bloggadress: http://nef.teflonminne.se
 • Mikael Karlsson säger:

  Man behöver inte tömma kakburken för att det inte skall funka...  Det är nått säkerhetssystem för att inte kunna hacka betalningsmodulen.

  2009-12-26 | 22:07:30
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Anton säger:

  @Tobbe  www.pappa-barn.se  Gå med och kämpa,alla kan göra något,och tillsammans kan vi göra skillnad.  Mvh  Anton

  2009-12-26 | 22:42:44
 • Bur-q-ua12 säger:

  Politisk korrekthet är inte ok.

  Det kan nog de flesta, som skriver här, hålla med

  om.  Eller?  Sällskapet Bur-q-ua är politiskt inkorrekt (PIK) och

  stolt över detta faktum.  Tyvärr börjar denna blogg bli politiskt korrekt,

  fast den på ytan tycks vara motsatsen.  På ytan ser läsarna en stackars pappa, som är

  frustrerad.  Under ytan ser jag en beräknande person, som regisserar sin död (kanske likt en viss hr Jackson), eller nästan...eftersom han är väl tycks väl medveten om att han inte ska dö...på riktigt...åtminstone inte just nu.  Sådana regisserade/politiska dramer, där en person spelar martyr, såsom t.ex. i fallet med Italiens

  Berlusconi, (och kanske påven, m.fl.) ter sig för

  oss i Sällskapet Bur-q-ua ytterst skrämmande.  Sådana dramer piskar upp stämningar, som de flesta inte vill ha!  Sådana draman handlar, om att uppnå ett visst

  syfte. Kanske ändamålen helgar medlen, som vissa

  menar?  FAKTA i detta fall:

  1.)

  "Daddy" hade, av okänd anledning, intresse av att skriva ett avskedsbrev i sin blogg.  2.)

  "Daddy" är, trots detta, tydligen inte död, eller hur, men ändamålet kanske är uppnått i och med medlet hittills, d.v.s. ett regisserat självmord?  Vad är verkligt, vad är fiktion?

  Vem vet, nuförtiden?  Det sägs att denna blogg har ett journalistiskt

  syfte och givet att en konstuderande, för inte så

  längesedan i Stockholm, fingerade psykisk sjukdom,

  genom att vilja hoppa från en bro, så ligger det

  nära tillhands att även detta s.k. självmordsförsök

  är just fingerat och regisserat.  Jag är ledsen att behöva meddela detta men "Daddy":

  det är inte ok att skriva ett självmordsbrev i sin

  blogg!  Där gick du definitivt över gränsen!

  De känslor du har inombords är en sak och att du

  presenterar dem online är en helt annan sak.  Det är ytterst smaklöst!  Du borde kunna ha förmågan att skilja din blogg

  från ditt verkliga liv.  MÅNGA pappor i Sverige mår dåligt av att ha blivit

  falskt anklagade, ha förlorat vårdnaden, o.s.v.  Fäder i Sverige diskrimineras, det är belagt, genom en c-uppsats av Sven-Göran Berntsson och Peter Rimås, från 1998 (länk: http://www.nodaddy.nu/orebro2.html).  De flesta fäder skriver dock inte självmordsbrev på

  nätet!  Ni, som är villiga att skänka pengar, till syften

  ni inte känner till: tänk om!  Detta är bara ett spel i mängden.  Ändamålet må vara gott men medlen är förkastliga!

  Ni har säkert hört talas om skandalen inom, t.ex.

  Cancerfonden, där miljoner förskingrades.  Vad talar för att detta är annorlunda?  /

  B12 - emot kontraproduktivitet inom den s.k.

  "papparörelsen"  PS!

  Tina Turner: "We don't need another hero!"

  DS!  PS1!

  Daddy: du kan enkelt begära en avbetalningsplan på

  vilka skulder du än har, t.ex. skulden för din

  motparts rättegångskostnader. De kan betalas av

  månadsvis på tre år, vilket inte torde innebära

  problem för dig, eller?

  DS!

  2009-12-27 | 06:51:53
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Adam Weisshaupt (inte du som startade frimurarloger på 1700-talet antar jag...THE Adam Weisshaupt: lästips...Kjell Sjöbergs "Låt varna er", i vilken bl.a. Adam W. nämns):  Jag ställde en fråga till "Madde" men istället svarade du (2009-12-26 @ 10:13:3).  Hur kommer det sig?

  Är du och "Madde" månne en och samma person?

  (i dagens Sverige kan man de facto vara lite splittrad men ändå... :O|)  Ditt svar är i och för sig intressant, eftersom jag efterlyste källor.  Jag kan dock inte se att du lämnade någon källa nedan.  Däremot påstår du saker om t.ex. Uppsala tingsrätt, o.s.v.  Det du skrev om advokaten nedan är dock intressant och värt att "nysta i".  Tack för den upplysningen.  Ang. moderaten Inger René i civilutskottet, så talade jag personligen med henne i telefon, så sent som i december i år, ang. pappors rättigheter, relevanta motioner, förändring/förbättring, o.s.v.  Jag har även skrivit e-mails till henne i höstas och hon har besvarat dem med vissa synpunkter.  Hon nämnde i telefon och i e-mail en viss Ulf Kristersson, en person som dock inte tycks verka specifikt för "papparörelsen".  "

  Postat av: Adam Weisshaupt  Bur-q-ua12,

  Uppsala Tingsrätt har fått utbildning av Uppsala Kvinnojour som i sin tur hävdar att 30% av alla kvinnor i Sverige har blivit våldtagna!?  Advokater i Uppsala (Eva Glimstedt Torslow) har seminarier där man får reda på hur man håller en pappa borta, dessa seminarier är välbesökta av familjerätter.  Fråga en pappa om han känner att han får en fair trial där:-(  När den nya lagen kom 2006 var där endast kvinnor från de olika politiska partiernas kvinnoorganisationer som deltog.  Experter var kvinnojourer, Terrafem föreningen kobra mm mm-.  Måste det tilläggas att de inte är så pappa eller barnvänliga?  Den enda som idag insett vad hon gjorde är den Moderate Inger René. Samtliga andra är glada och stolta över västvärldens mest diskriminerande lag.  2009-12-26 @ 10:13:37"

  2009-12-27 | 07:03:35
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Madde säger:

  Madde är Madde allena.

  Om du är en sådan analytiker som du försöker framstå att vara så skulle du se att vi inte är samma person.

  Nu spelar det inte så stor roll och eftersom jag tycker att Adam är en intressant person så får du gärna blanda ihop oss.  Något som är intressant är att du antar att jag har flera nick.

  Det skulle jag varken orka eller klara av.

  Jag skulle blanda ihop det till en gröt som inte ens vildkatterna här skulle vilja äta av.  Vad det gäller faktan till det jag skrev så kan jag inte mer än säga att det är en personer som jag vet är insatta och som jag litar fullt och fast på som har berättat det för några som är väldigt insatta i vad som sker i det som inte får komma ut.

  Därmed kan jag inte länka till något som ger dig tillfredställese.  Men till något annat och allvarligt:  Nu blir jag faktiskt riktigt förbaskad på dig Bur-q-ua.  Hur understår du dig att göra en analys (eller vad det nu är) på detta sätt och dra växlar kring hans allvar eller inte.  Jag vet att det var allvar.

  Jag är oerhört tacksam över att han inte lyckades.  VAD vet du om hans ekonomiska sits, va?

  VAD vet du om hur HAN upplever det tillsammans med allt det andra?

  Vem tror du att du är?  Jag frågar mig hur en person fungerar som försöker glänsa i en text på en annan människas bekostnad.  En människa som med sina olika ansikten gnäller riktigt ordentligt på nätet.  Min pappa tog livet av sig.

  Jag känner ett flertal personer som har försökt.

  Jag känner några som lyckats.  Jag skulle aldrig någonsin försöka ta på mig en gloria på deras bekostnad.  FY vad dåligt.  2009-12-27 | 08:25:42
 • Musse Pig säger:

  Vad är det för ett kryp som kallar sig Bur-q-ua ovan? Du är en feg krake som ger dig på en djupt olycklig människa i skydd av anonymitet. Sitt du där och skriv elaka saker om utsatta människor som du inte känner, men känner du dig inte någonstans väldigt ynklig?

  2009-12-27 | 08:51:52
 • En som bryr sig säger:

  Bur-q-ua12, som väl är så är det verkligen inte upp till dig att bestämma vad som är ok eller inte att skriva på Daddy's blogg.

  Att ropa på hjälp eller be om hjälp är alltid ok!  Och du, B12, mr Jackson utsattes för en av de värsta rättsskandalerna i modern tid. Få människor har gjort så mycket för så många människor som han gjorde.  Måste ändå säga att det är liite humor i att just du använder ordet "smaklöst" - det stämmer ju precis in på din kommentar. Duh

  2009-12-27 | 10:56:45
 • Erik Lord säger:

  Bur-q-ua12,  Du skriver de absoluta tråkigaste kommentarerna jag någonsin har läst. Om du tycker så illa om Daddys blog så är det bara att lämnna den. Rent ut sagt på svenska, ge faan och läsa hans blogg.  2009-12-27 | 12:13:49
 • Mikael Karlsson säger:

  Angående BUR... Nånting...  Nu blir jag förbannad.!  Med tanke på ditt påstående att denna bloggen skulle verka politisk korrekt?!? Det är bara nys..  Titta på Ingrid Calrkvist, Hon har samma åsikter som Joakim och har också fört fram det på sin blogg, Vad hände???  Hon blev av med sitt uppdrag.  Det hade hon inte blivit om hennes åsikter hade varit politiskt korrekta.  Att gå emot den statsfeminism som finns i dag skapar offer, Offer bland dem som inte köper den statsfeminism som kallas politiskt korrekt.  Daddys brev här är inget spel för gallerierna.  Även jag annonserade på nätet när jag (Första gången) försökte göra samma sak. Det är både ett rop på hjälp samtidigt som man mår så jävla dåligt av hur man behandlas av den politiskt korrekta samhälls insattsen som finns.  Enda anledningen som jag ser till ditt bölande och brölande Bur.. Nånting.. är att du innan bett Joakim "joina" er, Joakim tackade nej och nu är du sur.  Du fick inte med den starka personen som kunde dra till dig uppmärksamhet på nätet. För visst är det så att det inte är många som intresserar sig för din gratissida som du har på någon konstig .tk adress. En adress som jag defenetivt inte hade vågat klicka mig in på med risk för spamangrepp.  När det sedan handlar om att stötta Joakim ekonomiskt. Ja det är så att jag haft kontakt med Joakim en längre tid nu, Jag vet hur han fått hanka sig fram under en mycket lång tid på en inkomst under existensminimum. Får man sedan en enda oförutsedd utgift så kan de ställa till ett helvette. Joakims extra oförutsedda utgift som kom var inte liten heller den är på 18000:-. Försök och betala den på en inkomst på existensminimum.  Samtidigt talar Joakim om att han VILL fortsätta betala sitt underhåll för sina barn. Han pratar inte om att ens försöka be morsorna att hålla tillbaka på de utgifterna. Hur många pratar så i bland oss som drabbas`? Inte ens jag själv.  Jag vill inte betala till mamman åt mitt barn. det finns anledningar till det. Men de är ointressanta i detta läget för det är knappast mig det handlar om.  Nä du Bur... Nånting.. lägg ner ditt BS och skärp dig.  Här finns defenitivt inga Spel för gallerierna på denna bloggen.  Med hjärtliga hälsningar

  Mikael Karlsson  Alla som vill stötta Joakim kan via sms stödja honom med 50, 100, 150 och 200 kronor.

  Alla pengar går till stöd åt Joakim Daddy Ramstedt.  För att stödja Joakim Daddy Ramstedt smsa följande:  Vul (Och summan du vill stödja med). Till telefon nummer 72550  Exempel: Vul 50 till telefonnummer 72550 eller Vul 100 och så vidare till 72550  2009-12-27 | 13:15:49
  Bloggadress: http://mikael.netroots.se/
 • Anton säger:

  @Bur-q-ua12  citat.  "Du borde kunna ha förmågan att skilja din blogg

  från ditt verkliga liv"  Citat:slut.  Joakim skriver ju om sitt liv,sina känslor,och händelserna kring honom och hans egna barn,i synnerhet om R:s händelser kring henne,och hans kamp för att ge R den kärlek,omsorg och trygghet som R har rätt till...

  Dessutom så skriver Joakim i syfte att hjälpa andra barn och deras pappor,i syfte att ge dem upprättelse,och öppnar du ögonen,Bur-q-ua12,så ser du att Joakim har lyckats få bort åtminstone ett barn ifrån myndigheternas vassa klor(härryda fallet),där barnet bevisligen for mycket illa..

  Och det är mycket mer än vad du nånsin kommer kunna åstadkomma med det smutsiga dravel du använder dig av just nu,Bur-q-ua12..  Tycker du kan skämmas ögonen ur dig nu,för tydligen har du "glömt" alla andra artiklar (ca 200 st) som Joakim har lagt egen tid och sorg i,som far och medmänniska,Bur-q-ua12..  Anton Karhu

  Styrelseledamot i Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se  2009-12-27 | 14:15:59
 • Rickard Nilsson säger:  Hej Joccke!!  Jag träffade dig första gången november 2008.

  Jag minns knappt den dagen men det var du samt Christer som hjälpte mig allra mest i Nyköping och det är jag så glad för. Att idag är en riktig nära vän med dig är jag så glad för och att du öppnat upp ditt hem för mig.  Utan dig hade jag inte orkat starta upp föreningen

  www.pappa-barn-kristianstad.se och jag insåg att jag själv inte är drabbad.  Vet hur svårt allt kan vara, man gör allt men vad händer.....

  Du måste, liksom jag och många andra...  Kämpa för att må bra själv, kämpa för att barnen ska må bra, kämpa för jämställdheten,,,

  men glöm inte att hitta någonting utanför allt detta jobbiga...  Hjärtliga hälsningar  från din vän Rickard

  kram

  2009-12-27 | 14:55:02
  Bloggadress: http://www.pappa-barn-kristianstad.se
 • HoodR säger:

  @Madde..  Ibis99 (Mats Jakobsson) och pappapappa1 (Kim Möller) med anhang satt du själv Madeleine, tillsammans med L.P(LassePistol),Anton Karhu på pappabarns numera nedlagda forum och försvarade med att "högt i tak" skall man ha.

  Hoppas det är högt nog i en stund som denna.

  Du vägrade att lyssna på oss som visste vilka dessa ohyggliga människor är.

  Nu visar det sig att du åtminstone har förstått en bråkdel.  Hårt mot hårt och att vara klyftig är den enda räddningen! Inse det.  Tänk på ordspråket "Det är i en storm som den bäste kaptenen visar sig, inte i lugna vatten med en massa tomt prat!"

  2009-12-27 | 17:27:20
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Madde (2009-12-27 @ 08:25:42)  Du får bli hur förbaskad du vill på mig Madde och jag på dig.  Vi lever i ett fritt land (tror jag), med en grundlag som kallas yttrandefrihetsgrundlagen (YGL).  Där kan man bl.a. läsa:  "

  Yttrandefrihetsgrundlag (1991:1469)  (...)  1 kap. Grundläggande bestämmelser  1 § Varje svensk medborgare är gentemot det allmänna

  tillförsäkrad rätt enligt denna grundlag att i ljudradio, television och vissa liknande överföringar samt filmer, videogram, ljudupptagningar och andra tekniska upptagningar

  offentligen uttrycka tankar, åsikter och känslor och i övrigt lämna uppgifter i vilket ämne som helst.

  "  Det jag uppmanar till är kritiskt tänkande.  Likriktning av åsikter är eller kan vara farligt.  För inte så längesedan var det en finsk ung man, som laddade upp en video på "YouTube", där han visade en pistol och hur han skulle skjuta folk.  Kort senare, så hade han skjutit och dödat en eller flera på sin skola. Jag vill minnas att detsamma har hänt i USA.  För mig är det ingen större skillnad mellan att publicera ett avskedsbrev på nätet och att ladda upp en liknande video på YouTube.  Skillnaden är åtminstone hårfin, ur moralisk synvinkel.  I detta fall så dog ingen, vilket ju trots allt är bra.  Ang. min analys, så har jag väl rätt att göra en sådan, liksom alla andra har.  Jag anser att en person som bloggar, i synnerhet en person som får ca 200 kommentarer, är nästan en offentlig person, som bör tåla viss kritik.  Du är oerhört tacksam att självmordsförsöket inte lyckades. Jag säger inte emot dig på den punkten men ser du inte skillnaden mellan att vilja ta sitt liv och ha kraft/vilja att skriva om det i en blogg?  Det är där det blir obehagligt och bloggens natur förändrade med ens fokus, från att handla om relationen pappa-barn till att handla om bloggaren.  Det är inte rimligt att bloggläsare mer eller mindre ska behöva bevittna bloggarens självmord i närbild.  Tycker du att det är försvarbart?  Ang. bloggarens ekonomiska sits, så har jag inte påstått mig veta mer än det, som han själv har skrivit.  Vad jag dock påstår är att en person i ekonomisk kris oftast kan begära avbetalningsplaner samt att det är lite typiskt att det, i samband med sådana kriser, dyker upp människor, som startar insamlingar. Insamlingar, som ingen kan kontrollera.  Det är väldigt enkelt att starta en sms-insamling, det skulle även du Madde eller jag kunna göra (t.ex. genom Telenor: https://mobilstart.telenor.se/web/guest/ eller Nudeln.se: http://www.nudeln.se/smsservice.asp/).  Du skrev:

  "

  VAD vet du om hur HAN upplever det tillsammans med allt det andra?

  Vem tror du att du är?

  "  Det jag som sagt hävdar är att bloggaren gör sig till en sorts offentlig person, vilket blev riktigt obehagligt (åtminstone för mig), i och med senaste inlägget.  Det var inte rätt mot läsarna.  Du pratar om att "glänsa" på någons bekostnad men är det inte vad du själv gör, genom att vara okritisk ja-sägare?  Med all respekt för din pappa men var kommer han in i bilden på denna blogg, eller vilken är hans koppling till "Daddys" senaste inlägg?  Har du åsiktsmonopol på kunskap om självmord?

  Jag kan ställa en motfråga till dig: vad vet du om min erfarenhet på området?  Självmord och självmordstankar är någonting högst privat, som man vanligen inte basunerar ut, det är min fasta övertygelse.  Jag känner kanske också några personer, som har "försökt", o.s.v.  Som man ibland säger: "been there, done that".  Det där sista du skrev om "gloria" tycker jag var irrelevant. Du har i såfall missat min poäng.  INGEN behöver några "offer" för den s.k. papparörelsen och det är tydligt att "Daddy" önskade bli ett sådant.  Det är extremt och gynnar ingen, allra minst honom själv.  Att bry sig om någon, är inte att alltid bekräfta, stödja och säga "ja".  Ibland måste man även säga ifrån och tydligen är det en av mina roller (att vara obekväm och PIK:ad), när ingen annan tar på sig den rollen.  /

  B12, för Sällskapet Bur-q-ua - slår gärna ur underläge  PS!

  Lyssna gärna på flöjande låt (Queen - "Don't try suicide"): http://www.youtube.com/watch?v=pd2dsQ2tiPI

  DS!  (Nu blir jag faktiskt riktigt förbaskad på dig Bur-q-ua.  Hur understår du dig att göra en analys (eller vad det nu är) på detta sätt och dra växlar kring hans allvar eller inte.  Jag vet att det var allvar.

  Jag är oerhört tacksam över att han inte lyckades.  VAD vet du om hans ekonomiska sits, va?

  VAD vet du om hur HAN upplever det tillsammans med allt det andra?

  Vem tror du att du är?  Jag frågar mig hur en person fungerar som försöker glänsa i en text på en annan människas bekostnad.  En människa som med sina olika ansikten gnäller riktigt ordentligt på nätet.  Min pappa tog livet av sig.

  Jag känner ett flertal personer som har försökt.

  Jag känner några som lyckats.  Jag skulle aldrig någonsin försöka ta på mig en gloria på deras bekostnad.  FY vad dåligt.  2009-12-27 @ 08:25:42)

  2009-12-27 | 20:43:51
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Musse Pig  Har du problem med yttrandefrihet?

  Min huvudpopäng är att det är väldigt fel att skriva självmordbrev på nätet, utnämna sig till ett "offer", etc.  Vad någon person känner är givetvis upp till denne och inget som jag har synpunkter på.  Om en person dock publicerar sådana kontroversiella och obehagliga saker, inte helt olikt personer som laddar upp obehagliga videos på YouTube (som jag skrev till "Madde"), så är det väl inte märkligt att någon reagerar?!  Det vore väl märkligare om folk INTE reagerade?

  Jag är ingen robot, som vissa andra tycks vara.  Jag kan inte se att jag skrev något kontroversiellt, som står i paritet till det kontroversiella i bloggarens senaste inlägg.  Så du Musse (som f.ö. även du upplevs ganska "anonym") borde i själva verket vara positiv till att någon överhuvudtaget reagerar och ifrågasätter det "Daddy" gjorde.  Det visar väl att hans inlägg hade någon sorts effekt, eller hur?  Självmordsförsök och, än mer, avskedsbrev på nätet måste stoppas!  Att folk spontant (ja reflexmässigt...i reptilhjärnan) reagerar med att vilja ringa ambulans och uttrycka sitt "stöd" är förstås behjärtansvärt men det måste få finnas utrymme för fler intryck och tolkningar.  Ett självmordsförsök ÄR allt annat än positivt och inte heller att publicera ett sådant brev online.  Ang. utsatthet, så är "Daddy" sannolikt inte mer utsatt än någon annan pappa, som har drabbats av umgängessabotage men de flesta skriver inte offentligt.  Sorg ter sig väldigt olika och kan inte värderas.

  Detta är ingen tävling i misär, som jag skrev tidigare.  Jag gav senast ett konkret och realistiskt förslag till ekonomisk hjälp: begär avbetalningsplan.  Vi i Sällskapet Bur-q-ua har även tidigare erbjudit konkret hjälp, såsom att utföra en "fritagningsaktion" (även om det kanske var att hårddra saker och ting...vilket även ett självmordsförsök är).  Om jag känner mig "ynklig" just nu, så beror det möjligen på att jag har följt denna blogg alltför länge och ångrar det, då jag märker en förskjutning av fokus till personen bakom bloggen.  "Daddy" har förvisso ett medryckande, engagerat och inspirerande sätt att skriva och för det mesta är det han skriver intressant...men...  INGEN ska behöva läsa självmordsbrev på nätet!

  Om man orkar skriva sådana, så hävdar jag att man orkar begära hjälp av psykiatrin.  Ang. "feg krake", så är du självfallet fri att tycka vad du vill.  Detta med "feg krake" skrevs av en person, vars namn kommer från en...mus. De är inte kända för sitt mod precis.  F.ö., så får du gärna se över stavningen av musens efternamn.  /

  B12  PS!

  Lyssna gärna på denna låt (Queen - "Keep Passing the Open Windows"):

  http://www.youtube.com/watch?v=AhW9G0VAOos  Den handlar om att inte ta livet av sig.

  DS!  "

  Postat av: Musse Pig  Vad är det för ett kryp som kallar sig Bur-q-ua ovan? Du är en feg krake som ger dig på en djupt olycklig människa i skydd av anonymitet. Sitt du där och skriv elaka saker om utsatta människor som du inte känner, men känner du dig inte någonstans väldigt ynklig?

  2009-12-27 @ 08:51:52

  "

  2009-12-27 | 21:15:19
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Leroy säger:

  Jag ber att få Citera ett inlägg hos Kimzha som Daddys Mor barnens farmor har gjort.  Det handlar om att stötta.  Tycker du att du gör det Burqua?  Du sitter där och påstår en massa trotts det tragiska som hänt.  Visa lite respekt. Sluta skriv så länge bloggen inte är moderared. Din skit slinker igenom och alla känner hur illa det luktar.  Läs vad hans mor, barnens farmor skriver hos Kimzha, visa respekt:  " Inger Ramstedt

  27 december 2009 kl 4:18 e m

  Jag är så tacksam för allt stöd goda människor ger till Joakim i denna svåra stund i hans liv. Jag som farmor känner mig så maktlös och har svårt att greppa denna mardröm som händer vår familj ända sedan R:s mamma gjorde intåg i våra liv. Jag förstod från början att denna relation aldrig kunde medföra annat än problem, med den bakgrund och svåra sociala och psykiska problem som R:s mamma hade. Jag är så orolig för lilla R. Det hat denna mamma ger ut (som i grunden är självhat) – hur ska en liten 5-åring kunna klara av detta utan att ta stor skada. Jag har försökt tala med socialtjänstens handlägggare om detta men möts endast av artiga och undvikande svar. Det kallas visst proffessionalism! Mamman har all makt, oavsett hur illa barnet far av det. Jag beundrar Joakim som hela tiden har hållit en kärleksfull attityd mot denna mamma, försökt på alla sätt och vis att komma till tals med henne om R:s bästa, utan någon som helst framgång. Innan allt detta hände trodde jag också på att våra socialarbetare gjorde ett bra jobb, att de visste vad de gjorde och att de hade barnets bästa för ögonen. Nu vet jag att de är okunniga och fega. Inget civilkurage alls, utan glider med strömmen som den för tillfället rinner. De lyssnar inte ens på vad pappan har att säga utan utgår ifrån att han har fel. Skäms vill jag utbrista till socialtjänsten i Kungsbacka som låtit det gå så här långt!! Och tack gode Gud att Joakim inte lyckades med sitt förtvivlade försök att somna ifrån allt!

  "  Det är många som ser allvaret i detta och jag har saggt det förr. Man skall inte driva eller göra narr av allvarliga saker. Man skall låta sanningen få vara det som i slutändan blir lyssnad till.  Gör alla en tjänst.  Vill du inte visa empati eller förstå allvarlet skriv någon annan stans.  De flesta har insikt att vi inte klankar ner utan hjälper någon som behöver en stabil grund att bygga vidare sitt hus och hem på.  Ta din egen GLORIA och gå.  Leroy

  2009-12-27 | 21:18:17
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>En som bryr sig.  Ja, det är väl alltför väl (för dig) att det inte är upp till mig att bestämma vad som är ok eller inte att skriva om men detsamma gäller förhoppningsvis för ifrågasättande och kritiska kommentarer.  Problemet är när mer eller mindre offentliga personer skriver saker, som påverkar och kanske inspirerar andra negativt.  Man kan de facto ropa på hjälp på enklare och diskretare sätt, som skulle tyda på större respekt för omgivningen/läsekretsen.  Ang. hr Jackson, så känner jag till den "rättsskandalen" men vet eg. inte om han var helt oskyldig. Gör du?  Däremot har jag läst att han tidigare förlikades med en pojke och dennes familj, genom att betala stora pengasummor.  Emellertid skrev jag om hans död senast, snarare om "rättsskandalen".  Ang. humor: ja, jag är inte främmande för humor...bra iakttagelse men fel tolkning just där och då.  Jag använde ordet "smaklöst", eftersom jag uppfattar självmordsbrev på nätet just smaklösa, oavsett syfte.  Min kommentar var blott en reaktion.

  Du vet: lagen om orsak och verkan.  Jag vill minnas att en annan person, kanske en släkting till "Daddy", nyligen kommenterade (här ovan) om att dölja det senaste inlägget och denna site för sitt barn.  Minns du?  Det kanske säger dig något om att det senaste inlägget åtminstone inte är barnvänligt.  /

  B12 - en som också bryr sig...på riktigt  PS!

  Frustration över att inte kunna hjälpa vid rop på hjälp är dock...frustrerande.

  DS!  "

  Postat av: En som bryr sig  Bur-q-ua12, som väl är så är det verkligen inte upp till dig att bestämma vad som är ok eller inte att skriva på Daddy's blogg.

  Att ropa på hjälp eller be om hjälp är alltid ok!  Och du, B12, mr Jackson utsattes för en av de värsta rättsskandalerna i modern tid. Få människor har gjort så mycket för så många människor som han gjorde.  Måste ändå säga att det är liite humor i att just du använder ordet "smaklöst" - det stämmer ju precis in på din kommentar. Duh

  2009-12-27 @ 10:56:45

  "

  2009-12-27 | 21:29:57
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Madde säger:

  Postat av: HoodR

  @Madde..  Ibis99 (Mats Jakobsson) och pappapappa1 (Kim Möller) med anhang satt du själv Madeleine, tillsammans med L.P(LassePistol),Anton Karhu på pappabarns numera nedlagda forum och försvarade med att "högt i tak" skall man ha.

  Hoppas det är högt nog i en stund som denna.

  Du vägrade att lyssna på oss som visste vilka dessa ohyggliga människor är.

  Nu visar det sig att du åtminstone har förstått en bråkdel.  Hårt mot hårt och att vara klyftig är den enda räddningen! Inse det.  Tänk på ordspråket "Det är i en storm som den bäste kaptenen visar sig, inte i lugna vatten med en massa tomt prat!"  ***********  Nu får du allt förklara dig lite för mig.  Jag satt som moderator på pappa-barns forum innan de drog undan mattan för de som behövde forumet.  Jag hade ett mindre h-vete med vissa användare som gjorde det mycket svårt att klara av moderator jobbet.  Vad det anbelangar reglerna som skulle följas så var de inte mina, men likväl valde jag att försöka få forumet att fungera.  Så, att jag skulle gått med på att det skulle vara högt i tak (om det är i negativ mening) är inte sant.  Och NEJ, jag försvarade INTE dessa påhopp.  Vart i hela friden har du fått det ifrån?  Jag vet inte om du var med när det begav sig på det forumet eller om du bara inte tycker om det jag nu skriver, det får stå för dig.  Vill du ha inlägg kan du få?  2009-12-27 | 22:29:56
 • Leroy säger:

  Vill man diskutera med dig så gör man det på din blogg. Det finns länkar dit.  Respektera nu att denna blogg handlar om Joakim och hans liv. Inte dina tankar och funderingar.

  De som skriver eller läser tänker efter innan man skriver.  Visar respekt och hänsyn.  Vill man diskutera annat så lägg ut det på egen blogg eller starta en.  Sen får vi ser vad som sker i framtiden och hur Joakim väljer att göra.  Leroy

  2009-12-27 | 22:30:23
 • Madde säger:

  Postat av: HoodR

  @Madde..  Ibis99 (Mats Jakobsson) och pappapappa1 (Kim Möller) med anhang satt du själv Madeleine, tillsammans med L.P(LassePistol),Anton Karhu på pappabarns numera nedlagda forum och försvarade med att "högt i tak" skall man ha.

  Hoppas det är högt nog i en stund som denna.

  Du vägrade att lyssna på oss som visste vilka dessa ohyggliga människor är.

  Nu visar det sig att du åtminstone har förstått en bråkdel.  Hårt mot hårt och att vara klyftig är den enda räddningen! Inse det.  Tänk på ordspråket "Det är i en storm som den bäste kaptenen visar sig, inte i lugna vatten med en massa tomt prat!"  ************  Va??

  Nu får du allt förklara dig lite bättre.

  För av detta förstår jag inte mycket.  Fast du kan ju ta det via mail istället.

  2009-12-27 | 22:34:12
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Erik Lord (2009-12-27 @ 12:13:49)  Du har rätt att tycka vad du vill (jag, å min sida, tycker att ditt efternamn påminner om någon porrstjärnas...so what?).  Du har rätt att störa dig på mina kommentarer.  Vad du däremot inte har rätt att kräva är att jag inte ska läsa en viss blogg.  Om mina kommentarer nu är så tråkiga, så kan man förundras över att så många kommenterar dem...lite ologiskt tycker jag.  AHAAA, är det så man får kommentarer...genom att vara tråkig?  Hm...  Vidare: jag förstår att mina kommentarer kan verka tråkiga för någon som inte behärskar svenska.  (tips: "ge faan I ATT läsa hans blogg.")  Det som stör mig är att vissa (t.ex. du) ger oreserverat stöd till bloggaren och placerar honom i offerposition.  Det kanske krävs mer för att du ska lägga märke till det.  Visst är det bekvämt att placera människor i fack och se världen i svart-vitt, Erik L.?  En värld av offer och syndabockar.

  Enkelt!  Hata på och gör mig till syndabock du bara, om det skänker dig ro och njutning.  Vi talar inte precis om en person, som t.ex. oförskyllt har råkat ut för en bilolycka och därför behöver och förtjänar stöd av omgivningen.  Ingen kan tvinga någon att försöka ta sitt liv, än mindre skriva ett avskedsbrev online.  Jag vill även återkomma till att denna blogg sägs ha ett JOURNALISTISKT syfte (snarare än ett privat, får antas).  Därmed har även bloggaren/journalisten ett stort ansvar för det som skrivs.  /

  B12  "

  Postat av: Erik Lord  Bur-q-ua12,  Du skriver de absoluta tråkigaste kommentarerna jag någonsin har läst. Om du tycker så illa om Daddys blog så är det bara att lämnna den. Rent ut sagt på svenska, ge faan och läsa hans blogg.  2009-12-27 @ 12:13:49

  "

  2009-12-27 | 23:15:51
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Frida säger:

  2009-12-27 | 23:51:21
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Mikael Karlsson  Jag vet inte om du skrev en kommentar till mig men det verkar så (hur svårt kan det vara att stava till "Bur-q-ua"?).  Varsågod att bli förbannad!

  Du har dock inget monopol på att vara det.  Jag är också förbannad, förbannad över att behöva läsa kommentarer, av personer som själva verkar ha sårats djupt av något, som jag inte har riktat mot dem.  Det är rent fascinerande.

  Är du "Daddys" fotsoldat, eller vad?  Jag har väl inte skrivit till dig Mikael, eller hur?

  Jag har rätt att påstå vad helst jag känner för om en viss blogg.  Du får tycka att det är "nys" eller vad vill.

  Jag får tydligen dock inte tycka vad jag vill.  Tala om "drev", ett ord som någon nämnde.

  Denna blogg har ett journalistiskt syfte och därmed bör innehållet förhålla sig med distans till ämnet.  Svårare än så är det inte.

  __________

  INGRID CARLQVIST  Du nämnde Ingrid Carlqvist (ja, det stavas så) och hennes blogg.  Vad hände med henne?

  Med hennes jobb på Villaliv menar du?  Ja, hon blev av med det och det är säkert uppåt väggarna fel (jag har, tro't eller ej, nyligen skrivit till Villalivs ägare Fredrik Lindblahd/-Bladh och bett om en förklaring) men vad har detta med "Daddy" att göra? Inte mycket!  Skrev I. C. ett avskedsbrev i sin blogg?

  Svar: antagligen inte.  __________

  POLITISK KORREKTHET ELLER INTE  Jag bedömde denna blogg som politiskt korrekt, så tillvida att de flesta av kommentarerna här ger oreserverat stöd till bloggaren....tyckte att jag förklarade det förut.  Själva åsikterna har jag inte kallat för politiskt korrekta men de blir pk i sitt sammanhang, d.v.s. på denna blogg och ev. "oliktänkare" blir påhoppade, vilket din kommentar är ett exempel på.  __________

  KLARGÖRANDE  Jag vill upprepa och betona: jag har följt denna blogg sedan i våras, eller kanske redan sedan förra hösten, och för det mesta tycker jag att "Daddy" skriver intressant och engagerande, i kanske 90-95% av fallen.  De flesta av hans värderingar skulle jag kunna skriva under på...men...så har vi det senaste inlägget.  __________

  SPEL ELLER INTE  Om det var ett spel eller inte vet jag såklart inte men det var en "känsla".  Tittade du möjligtvis på SVT:s serie "Sanningen om Marika" för något år sedan? Bland skådespelarna återfanns bl.a. Lennart Jähkel.  Den serien var en blandning av fiktion och verklighet, i vilken även nätet var involverat.  Den serien var ett rollspel, för att involvera tittarna interaktivt.  __________

  DEN RÅDANDE STATSFEMINISMEN  Ang. statsfeminismen, så kan du förmodligen och tyvärr inte berätta något om den, som jag inte redan känner till.  Jag har själv tvingats ha mångårig, personlig erfarenhet av den.  __________

  DESPERATA MÄNNISKORS UTTRYCK  Mikael, jag beklagar att även du fann dig tvungen att annonsera på nätet i liknande sammanhang som "Daddy"/Jocke.  Det är för j-vligt att människor i desperation ska känna sig tvungna att ta till sådana medel år 2009, men jag hoppas att du förstår att läsare av bloggar reagerar på olika sätt.  Vissa reagerar spontant med att ringa ambulans, andra blir skeptiska, o.s.v.  Jag har t.ex. svårt att förstå att man inte helt enkelt ringer till psykakuten i en sådan situation.  __________

  "BÖLANDE/BRÖLANDE"  Ang. det du skrev om bölande/brölande och att vara sur, så var det i och för sig en intressant reflektion men jag är inte på något sätt sur över att "Daddy"/Jocke inte "joinade" oss.  Det är heller inte tanken med Sällskapet B. att folk ska "joina" det hursomhelst. Man blir snarare s.a.s. "head-huntad".  I fallet med nämnda bloggare handlade det dock om att medlemmar i Sällskapet B. ville bistå med konkret hjälp, tidigare i höstas.  Vissa av dem var beredda att gå långt och i princip arbeta ideellt för den saken, genom t.ex. brevskrivande till berörda myndigheter och/eller "fritagningsaktioner".  Det var givetvis beklagligt men samtidigt förståeligt att förslaget om, möjligen extrem, hjälp inte fungerade i detta fall.  Även om det inte handlade om "head-hunting", så var vår syn att bloggaren ifråga kunde hjälpa till att få till stånd nödvändiga förändringar i samhället, förändringar som gynnar barn och deras fäder (och mödrar) men det finns fler potentiella starka krafter att vända sig till.  Anledning till mitt "bölande" var ren och skär chock över att en till synes stark person som "Daddy"/Jocke valde att ta till sådana medel.  Vad sänder det för signaler till andra "svagare" fäder runtom i landet, undrar jag?  __________

  GRATIS-SIDOR PÅ "NÄTET"  Ang. gratis-sidor och ".tk"-adresser, så ser jag inget märkligt med dem.  __________

  KORT REKLAMPAUS, M.M.  [reklam:]

  Jag vill tvärtom rekommendera alla, som nu läser detta, att gå till www.dot.tk och själva registrera ett domän-namn. Antalet domän-namn är även obegränsat.  Är inte det bra, Mikael?

  När det gäller din oro för spamangrepp, så kan du ju prova att skriva in adressen i webbläsarens adressfält istället.  Hur kan du förresten avgöra ev. besökare till adressen, om du inte har vågat klicka på länken?

  Det låter en aning ologiskt.  Tanken med sidan är hursomhelst inte att den ska vara "bred", utan snarare att den lockar rätt sorts personer.  "Den smala vägen", liksom...  __________

  EKONOMI FRÅN OLIKA HÅLL  När det handlar om ekonomi, så kan väl du förklara hur man betalar 28 000 kr i rättegångskostnader till Rättshjälpsmyndigheten, d.v.s. 10 000 kr mer än summan du nämnde.  Summan 28 000 kr handlar om dom om nekad verkställighet av vårdnadsdom, och innebär i själva verket en betalning för umgängessabotage, sedan tis. 20/1 i år.  Jag upprepar: man kan i de flesta fall dela upp dylika skulder.  En gång "lyckades" jag få en skuld på 56 000 kr till Försäkringskassan eftergiven.  Skulden handlade om återbetalningsbelopp för underhållsstöd och skulle ha betalats inom två veckor, i april 2006.  Det FINNS s.k. kryphål i olika lagar och det gäller att hitta dem. I det specifika fallet var skulden mer än tre år gammal och hade preskriberats men Fk hade aldrig hjälpt till med den informationen.  Jag kan inte förstå hur "Daddy"/Joakim kan ha underhåll för sina barn till att börja med.  Om man t.ex. är arbetslös, så är återbetalningsbeloppet ibland 0 kr per barn och månad.  Beloppet baseras på inkomsten två år tillbaka i tiden (vilket man kan ha synpunkter på) men man kan begära anstånd med skulden, baserat på nuvarande inkomstförhållanden.  Jag tycker att "Daddy"/Joakim inte ska betala något underhåll alls för Rania, eftersom det är rent absurt.  Jag håller med dig: "hur många pratar så?".

  Inte många.  Ibland måste man dock prioritera sin egen överlevnad.  __________

  MITT "BS" OCH SPEL -REVISITED-  Det jag har skrivit ovan och tidigare är allt annat än "BS". Det är åsikter.  !  I Sverige har vi åsiktsfrihet, vet jag bestämt.  Det sista du skrev demonstrerar ett slags mönster för mig, nämligen mönstret som säger:  "här på denna blogg tycker vi alla likadant, så det så!" samt  "om du inte tycker som vi, så kan du dra och det kvickt!"  Jag läste vad du skrev om att detta "definitivt" inte är något spel för gallerierna.  Hoppas att du har rätt men EFFEKT har "Daddys"/Jockes senaste inlägg otvivelaktigt fått.  /

  God fortsättning Mikael Karlsson.  M.v.h,

  B12, för Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta  PS!

  Nästa gång får du gärna kommentera och berätta mer om din sms-tjänst. Självfallet är jag (och andra) beredd att stödja "Daddy"/Jocke ekonomiskt.

  DS!

  2009-12-28 | 00:35:59
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Mikael Karlsson  Jag vet inte om du skrev en kommentar till mig men det verkar så (hur svårt kan det vara att stava till "Bur-q-ua"?).  Varsågod att bli förbannad!

  Du har dock inget monopol på att vara det.  Jag är också förbannad, förbannad över att behöva läsa kommentarer, av personer som själva verkar ha sårats djupt av något, som jag inte har riktat mot dem.  Det är rent fascinerande.

  Är du "Daddys" fotsoldat, eller vad?  Jag har väl inte skrivit till dig Mikael, eller hur?

  Jag har rätt att påstå vad helst jag känner för om en viss blogg.  Du får tycka att det är "nys" eller vad vill.

  Jag får tydligen dock inte tycka vad jag vill.  Tala om "drev", ett ord som någon nämnde.

  Denna blogg har ett journalistiskt syfte och därmed bör innehållet förhålla sig med distans till ämnet.  Svårare än så är det inte.

  __________

  INGRID CARLQVIST  Du nämnde Ingrid Carlqvist (ja, det stavas så) och hennes blogg.  Vad hände med henne?

  Med hennes jobb på Villaliv menar du?  Ja, hon blev av med det och det är säkert uppåt väggarna fel (jag har, tro't eller ej, nyligen skrivit till Villalivs ägare Fredrik Lindblahd/-Bladh och bett om en förklaring) men vad har detta med "Daddy" att göra? Inte mycket!  Skrev I. C. ett avskedsbrev i sin blogg?

  Svar: antagligen inte.  __________

  POLITISK KORREKTHET ELLER INTE  Jag bedömde denna blogg som politiskt korrekt, så tillvida att de flesta av kommentarerna här ger oreserverat stöd till bloggaren....tyckte att jag förklarade det förut.  Själva åsikterna har jag inte kallat för politiskt korrekta men de blir pk i sitt sammanhang, d.v.s. på denna blogg och ev. "oliktänkare" blir påhoppade, vilket din kommentar är ett exempel på.  __________

  KLARGÖRANDE  Jag vill upprepa och betona: jag har följt denna blogg sedan i våras, eller kanske redan sedan förra hösten, och för det mesta tycker jag att "Daddy" skriver intressant och engagerande, i kanske 90-95% av fallen.  De flesta av hans värderingar skulle jag kunna skriva under på...men...så har vi det senaste inlägget.  __________

  SPEL ELLER INTE  Om det var ett spel eller inte vet jag såklart inte men det var en "känsla".  Tittade du möjligtvis på SVT:s serie "Sanningen om Marika" för något år sedan? Bland skådespelarna återfanns bl.a. Lennart Jähkel.  Den serien var en blandning av fiktion och verklighet, i vilken även nätet var involverat.  Den serien var ett rollspel, för att involvera tittarna interaktivt.  __________

  DEN RÅDANDE STATSFEMINISMEN  Ang. statsfeminismen, så kan du förmodligen och tyvärr inte berätta något om den, som jag inte redan känner till.  Jag har själv tvingats ha mångårig, personlig erfarenhet av den.  __________

  DESPERATA MÄNNISKORS UTTRYCK  Mikael, jag beklagar att även du fann dig tvungen att annonsera på nätet i liknande sammanhang som "Daddy"/Jocke.  Det är för j-vligt att människor i desperation ska känna sig tvungna att ta till sådana medel år 2009, men jag hoppas att du förstår att läsare av bloggar reagerar på olika sätt.  Vissa reagerar spontant med att ringa ambulans, andra blir skeptiska, o.s.v.  Jag har t.ex. svårt att förstå att man inte helt enkelt ringer till psykakuten i en sådan situation.  __________

  "BÖLANDE/BRÖLANDE"  Ang. det du skrev om bölande/brölande och att vara sur, så var det i och för sig en intressant reflektion men jag är inte på något sätt sur över att "Daddy"/Jocke inte "joinade" oss.  Det är heller inte tanken med Sällskapet B. att folk ska "joina" det hursomhelst. Man blir snarare s.a.s. "head-huntad".  I fallet med nämnda bloggare handlade det dock om att medlemmar i Sällskapet B. ville bistå med konkret hjälp, tidigare i höstas.  Vissa av dem var beredda att gå långt och i princip arbeta ideellt för den saken, genom t.ex. brevskrivande till berörda myndigheter och/eller "fritagningsaktioner".  Det var givetvis beklagligt men samtidigt förståeligt att förslaget om, möjligen extrem, hjälp inte fungerade i detta fall.  Även om det inte handlade om "head-hunting", så var vår syn att bloggaren ifråga kunde hjälpa till att få till stånd nödvändiga förändringar i samhället, förändringar som gynnar barn och deras fäder (och mödrar) men det finns fler potentiella starka krafter att vända sig till.  Anledning till mitt "bölande" var ren och skär chock över att en till synes stark person som "Daddy"/Jocke valde att ta till sådana medel.  Vad sänder det för signaler till andra "svagare" fäder runtom i landet, undrar jag?  __________

  GRATIS-SIDOR PÅ "NÄTET"  Ang. gratis-sidor och ".tk"-adresser, så ser jag inget märkligt med dem.  __________

  KORT REKLAMPAUS, M.M.  [reklam:]

  Jag vill tvärtom rekommendera alla, som nu läser detta, att gå till www.dot.tk och själva registrera ett domän-namn. Antalet domän-namn är även obegränsat.  Är inte det bra, Mikael?

  När det gäller din oro för spamangrepp, så kan du ju prova att skriva in adressen i webbläsarens adressfält istället.  Hur kan du förresten avgöra ev. besökare till adressen, om du inte har vågat klicka på länken?

  Det låter en aning ologiskt.  Tanken med sidan är hursomhelst inte att den ska vara "bred", utan snarare att den lockar rätt sorts personer.  "Den smala vägen", liksom...  __________

  EKONOMI FRÅN OLIKA HÅLL  När det handlar om ekonomi, så kan väl du förklara hur man betalar 28 000 kr i rättegångskostnader till Rättshjälpsmyndigheten, d.v.s. 10 000 kr mer än summan du nämnde.  Summan 28 000 kr handlar om dom om nekad verkställighet av vårdnadsdom, och innebär i själva verket en betalning för umgängessabotage, sedan tis. 20/1 i år.  Jag upprepar: man kan i de flesta fall dela upp dylika skulder.  En gång "lyckades" jag få en skuld på 56 000 kr till Försäkringskassan eftergiven.  Skulden handlade om återbetalningsbelopp för underhållsstöd och skulle ha betalats inom två veckor, i april 2006.  Det FINNS s.k. kryphål i olika lagar och det gäller att hitta dem. I det specifika fallet var skulden mer än tre år gammal och hade preskriberats men Fk hade aldrig hjälpt till med den informationen.  Jag kan inte förstå hur "Daddy"/Joakim kan ha underhåll för sina barn till att börja med.  Om man t.ex. är arbetslös, så är återbetalningsbeloppet ibland 0 kr per barn och månad.  Beloppet baseras på inkomsten två år tillbaka i tiden (vilket man kan ha synpunkter på) men man kan begära anstånd med skulden, baserat på nuvarande inkomstförhållanden.  Jag tycker att "Daddy"/Joakim inte ska betala något underhåll alls för Rania, eftersom det är rent absurt.  Jag håller med dig: "hur många pratar så?".

  Inte många.  Ibland måste man dock prioritera sin egen överlevnad.  __________

  MITT "BS" OCH SPEL -REVISITED-  Det jag har skrivit ovan och tidigare är allt annat än "BS". Det är åsikter.  !  I Sverige har vi åsiktsfrihet, vet jag bestämt.  Det sista du skrev demonstrerar ett slags mönster för mig, nämligen mönstret som säger:  "här på denna blogg tycker vi alla likadant, så det så!" samt  "om du inte tycker som vi, så kan du dra och det kvickt!"  Jag läste vad du skrev om att detta "definitivt" inte är något spel för gallerierna.  Hoppas att du har rätt men EFFEKT har "Daddys"/Jockes senaste inlägg otvivelaktigt fått.  /

  God fortsättning Mikael Karlsson.  M.v.h,

  B12, för Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta  PS!

  Nästa gång får du gärna kommentera och berätta mer om din sms-tjänst. Självfallet är jag (och andra) beredd att stödja "Daddy"/Jocke ekonomiskt.

  DS!

  2009-12-28 | 00:36:26
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Mikael Karlsson  Jag vet inte om du skrev en kommentar till mig men det verkar så (hur svårt kan det vara att stava till "Bur-q-ua"?).  Varsågod att bli förbannad!

  Du har dock inget monopol på att vara det.  Jag är också förbannad, förbannad över att behöva läsa kommentarer, av personer som själva verkar ha sårats djupt av något, som jag inte har riktat mot dem.  Det är rent fascinerande.

  Är du "Daddys" fotsoldat, eller vad?  Jag har väl inte skrivit till dig Mikael, eller hur?

  Jag har rätt att påstå vad helst jag känner för om en viss blogg.  Du får tycka att det är "nys" eller vad vill.

  Jag får tydligen dock inte tycka vad jag vill.  Tala om "drev", ett ord som någon nämnde.

  Denna blogg har ett journalistiskt syfte och därmed bör innehållet förhålla sig med distans till ämnet.  Svårare än så är det inte.

  __________

  INGRID CARLQVIST  Du nämnde Ingrid Carlqvist (ja, det stavas så) och hennes blogg.  Vad hände med henne?

  Med hennes jobb på Villaliv menar du?  Ja, hon blev av med det och det är säkert uppåt väggarna fel (jag har, tro't eller ej, nyligen skrivit till Villalivs ägare Fredrik Lindblahd/-Bladh och bett om en förklaring) men vad har detta med "Daddy" att göra? Inte mycket!  Skrev I. C. ett avskedsbrev i sin blogg?

  Svar: antagligen inte.  __________

  POLITISK KORREKTHET ELLER INTE  Jag bedömde denna blogg som politiskt korrekt, så tillvida att de flesta av kommentarerna här ger oreserverat stöd till bloggaren....tyckte att jag förklarade det förut.  Själva åsikterna har jag inte kallat för politiskt korrekta men de blir pk i sitt sammanhang, d.v.s. på denna blogg och ev. "oliktänkare" blir påhoppade, vilket din kommentar är ett exempel på.  __________

  KLARGÖRANDE  Jag vill upprepa och betona: jag har följt denna blogg sedan i våras, eller kanske redan sedan förra hösten, och för det mesta tycker jag att "Daddy" skriver intressant och engagerande, i kanske 90-95% av fallen.  De flesta av hans värderingar skulle jag kunna skriva under på...men...så har vi det senaste inlägget.  __________

  SPEL ELLER INTE  Om det var ett spel eller inte vet jag såklart inte men det var en "känsla".  Tittade du möjligtvis på SVT:s serie "Sanningen om Marika" för något år sedan? Bland skådespelarna återfanns bl.a. Lennart Jähkel.  Den serien var en blandning av fiktion och verklighet, i vilken även nätet var involverat.  Den serien var ett rollspel, för att involvera tittarna interaktivt.  __________

  DEN RÅDANDE STATSFEMINISMEN  Ang. statsfeminismen, så kan du förmodligen och tyvärr inte berätta något om den, som jag inte redan känner till.  Jag har själv tvingats ha mångårig, personlig erfarenhet av den.  __________

  DESPERATA MÄNNISKORS UTTRYCK  Mikael, jag beklagar att även du fann dig tvungen att annonsera på nätet i liknande sammanhang som "Daddy"/Jocke.  Det är för j-vligt att människor i desperation ska känna sig tvungna att ta till sådana medel år 2009, men jag hoppas att du förstår att läsare av bloggar reagerar på olika sätt.  Vissa reagerar spontant med att ringa ambulans, andra blir skeptiska, o.s.v.  Jag har t.ex. svårt att förstå att man inte helt enkelt ringer till psykakuten i en sådan situation.  __________

  "BÖLANDE/BRÖLANDE"  Ang. det du skrev om bölande/brölande och att vara sur, så var det i och för sig en intressant reflektion men jag är inte på något sätt sur över att "Daddy"/Jocke inte "joinade" oss.  Det är heller inte tanken med Sällskapet B. att folk ska "joina" det hursomhelst. Man blir snarare s.a.s. "head-huntad".  I fallet med nämnda bloggare handlade det dock om att medlemmar i Sällskapet B. ville bistå med konkret hjälp, tidigare i höstas.  Vissa av dem var beredda att gå långt och i princip arbeta ideellt för den saken, genom t.ex. brevskrivande till berörda myndigheter och/eller "fritagningsaktioner".  Det var givetvis beklagligt men samtidigt förståeligt att förslaget om, möjligen extrem, hjälp inte fungerade i detta fall.  Även om det inte handlade om "head-hunting", så var vår syn att bloggaren ifråga kunde hjälpa till att få till stånd nödvändiga förändringar i samhället, förändringar som gynnar barn och deras fäder (och mödrar) men det finns fler potentiella starka krafter att vända sig till.  Anledning till mitt "bölande" var ren och skär chock över att en till synes stark person som "Daddy"/Jocke valde att ta till sådana medel.  Vad sänder det för signaler till andra "svagare" fäder runtom i landet, undrar jag?  __________

  GRATIS-SIDOR PÅ "NÄTET"  Ang. gratis-sidor och ".tk"-adresser, så ser jag inget märkligt med dem.  __________

  KORT REKLAMPAUS, M.M.  [reklam:]

  Jag vill tvärtom rekommendera alla, som nu läser detta, att gå till www.dot.tk och själva registrera ett domän-namn. Antalet domän-namn är även obegränsat.  Är inte det bra, Mikael?

  När det gäller din oro för spamangrepp, så kan du ju prova att skriva in adressen i webbläsarens adressfält istället.  Hur kan du förresten avgöra ev. besökare till adressen, om du inte har vågat klicka på länken?

  Det låter en aning ologiskt.  Tanken med sidan är hursomhelst inte att den ska vara "bred", utan snarare att den lockar rätt sorts personer.  "Den smala vägen", liksom...  __________

  EKONOMI FRÅN OLIKA HÅLL  När det handlar om ekonomi, så kan väl du förklara hur man betalar 28 000 kr i rättegångskostnader till Rättshjälpsmyndigheten, d.v.s. 10 000 kr mer än summan du nämnde.  Summan 28 000 kr handlar om dom om nekad verkställighet av vårdnadsdom, och innebär i själva verket en betalning för umgängessabotage, sedan tis. 20/1 i år.  Jag upprepar: man kan i de flesta fall dela upp dylika skulder.  En gång "lyckades" jag få en skuld på 56 000 kr till Försäkringskassan eftergiven.  Skulden handlade om återbetalningsbelopp för underhållsstöd och skulle ha betalats inom två veckor, i april 2006.  Det FINNS s.k. kryphål i olika lagar och det gäller att hitta dem. I det specifika fallet var skulden mer än tre år gammal och hade preskriberats men Fk hade aldrig hjälpt till med den informationen.  Jag kan inte förstå hur "Daddy"/Joakim kan ha underhåll för sina barn till att börja med.  Om man t.ex. är arbetslös, så är återbetalningsbeloppet ibland 0 kr per barn och månad.  Beloppet baseras på inkomsten två år tillbaka i tiden (vilket man kan ha synpunkter på) men man kan begära anstånd med skulden, baserat på nuvarande inkomstförhållanden.  Jag tycker att "Daddy"/Joakim inte ska betala något underhåll alls för Rania, eftersom det är rent absurt.  Jag håller med dig: "hur många pratar så?".

  Inte många.  Ibland måste man dock prioritera sin egen överlevnad.  __________

  MITT "BS" OCH SPEL -REVISITED-  Det jag har skrivit ovan och tidigare är allt annat än "BS". Det är åsikter.  !  I Sverige har vi åsiktsfrihet, vet jag bestämt.  Det sista du skrev demonstrerar ett slags mönster för mig, nämligen mönstret som säger:  "här på denna blogg tycker vi alla likadant, så det så!" samt  "om du inte tycker som vi, så kan du dra och det kvickt!"  Jag läste vad du skrev om att detta "definitivt" inte är något spel för gallerierna.  Hoppas att du har rätt men EFFEKT har "Daddys"/Jockes senaste inlägg otvivelaktigt fått.  /

  God fortsättning Mikael Karlsson.  M.v.h,

  B12, för Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta  PS!

  Nästa gång får du gärna kommentera och berätta mer om din sms-tjänst. Självfallet är jag (och andra) beredd att stödja "Daddy"/Jocke ekonomiskt.

  DS!

  2009-12-28 | 00:36:47
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Mikael Karlsson  Jag vet inte om du skrev en kommentar till mig men det verkar så (hur svårt kan det vara att stava till "Bur-q-ua"?).  Varsågod att bli förbannad!

  Du har dock inget monopol på att vara det.  Jag är också förbannad, förbannad över att behöva läsa kommentarer, av personer som själva verkar ha sårats djupt av något, som jag inte har riktat mot dem.  Det är rent fascinerande.

  Är du "Daddys" fotsoldat, eller vad?  Jag har väl inte skrivit till dig Mikael, eller hur?

  Jag har rätt att påstå vad helst jag känner för om en viss blogg.  Du får tycka att det är "nys" eller vad vill.

  Jag får tydligen dock inte tycka vad jag vill.  Tala om "drev", ett ord som någon nämnde.

  Denna blogg har ett journalistiskt syfte och därmed bör innehållet förhålla sig med distans till ämnet.  Svårare än så är det inte.

  __________

  INGRID CARLQVIST  Du nämnde Ingrid Carlqvist (ja, det stavas så) och hennes blogg.  Vad hände med henne?

  Med hennes jobb på Villaliv menar du?  Ja, hon blev av med det och det är säkert uppåt väggarna fel (jag har, tro't eller ej, nyligen skrivit till Villalivs ägare Fredrik Lindblahd/-Bladh och bett om en förklaring) men vad har detta med "Daddy" att göra? Inte mycket!  Skrev I. C. ett avskedsbrev i sin blogg?

  Svar: antagligen inte.  __________

  POLITISK KORREKTHET ELLER INTE  Jag bedömde denna blogg som politiskt korrekt, så tillvida att de flesta av kommentarerna här ger oreserverat stöd till bloggaren....tyckte att jag förklarade det förut.  Själva åsikterna har jag inte kallat för politiskt korrekta men de blir pk i sitt sammanhang, d.v.s. på denna blogg och ev. "oliktänkare" blir påhoppade, vilket din kommentar är ett exempel på.  __________

  KLARGÖRANDE  Jag vill upprepa och betona: jag har följt denna blogg sedan i våras, eller kanske redan sedan förra hösten, och för det mesta tycker jag att "Daddy" skriver intressant och engagerande, i kanske 90-95% av fallen.  De flesta av hans värderingar skulle jag kunna skriva under på...men...så har vi det senaste inlägget.  __________

  SPEL ELLER INTE  Om det var ett spel eller inte vet jag såklart inte men det var en "känsla".  Tittade du möjligtvis på SVT:s serie "Sanningen om Marika" för något år sedan? Bland skådespelarna återfanns bl.a. Lennart Jähkel.  Den serien var en blandning av fiktion och verklighet, i vilken även nätet var involverat.  Den serien var ett rollspel, för att involvera tittarna interaktivt.  __________

  DEN RÅDANDE STATSFEMINISMEN  Ang. statsfeminismen, så kan du förmodligen och tyvärr inte berätta något om den, som jag inte redan känner till.  Jag har själv tvingats ha mångårig, personlig erfarenhet av den.  __________

  DESPERATA MÄNNISKORS UTTRYCK  Mikael, jag beklagar att även du fann dig tvungen att annonsera på nätet i liknande sammanhang som "Daddy"/Jocke.  Det är för j-vligt att människor i desperation ska känna sig tvungna att ta till sådana medel år 2009, men jag hoppas att du förstår att läsare av bloggar reagerar på olika sätt.  Vissa reagerar spontant med att ringa ambulans, andra blir skeptiska, o.s.v.  Jag har t.ex. svårt att förstå att man inte helt enkelt ringer till psykakuten i en sådan situation.  __________

  "BÖLANDE/BRÖLANDE"  Ang. det du skrev om bölande/brölande och att vara sur, så var det i och för sig en intressant reflektion men jag är inte på något sätt sur över att "Daddy"/Jocke inte "joinade" oss.  Det är heller inte tanken med Sällskapet B. att folk ska "joina" det hursomhelst. Man blir snarare s.a.s. "head-huntad".  I fallet med nämnda bloggare handlade det dock om att medlemmar i Sällskapet B. ville bistå med konkret hjälp, tidigare i höstas.  Vissa av dem var beredda att gå långt och i princip arbeta ideellt för den saken, genom t.ex. brevskrivande till berörda myndigheter och/eller "fritagningsaktioner".  Det var givetvis beklagligt men samtidigt förståeligt att förslaget om, möjligen extrem, hjälp inte fungerade i detta fall.  Även om det inte handlade om "head-hunting", så var vår syn att bloggaren ifråga kunde hjälpa till att få till stånd nödvändiga förändringar i samhället, förändringar som gynnar barn och deras fäder (och mödrar) men det finns fler potentiella starka krafter att vända sig till.  Anledning till mitt "bölande" var ren och skär chock över att en till synes stark person som "Daddy"/Jocke valde att ta till sådana medel.  Vad sänder det för signaler till andra "svagare" fäder runtom i landet, undrar jag?  __________

  GRATIS-SIDOR PÅ "NÄTET"  Ang. gratis-sidor och ".tk"-adresser, så ser jag inget märkligt med dem.  __________

  KORT REKLAMPAUS, M.M.  [reklam:]

  Jag vill tvärtom rekommendera alla, som nu läser detta, att gå till www.dot.tk och själva registrera ett domän-namn. Antalet domän-namn är även obegränsat.  Är inte det bra, Mikael?

  När det gäller din oro för spamangrepp, så kan du ju prova att skriva in adressen i webbläsarens adressfält istället.  Hur kan du förresten avgöra ev. besökare till adressen, om du inte har vågat klicka på länken?

  Det låter en aning ologiskt.  Tanken med sidan är hursomhelst inte att den ska vara "bred", utan snarare att den lockar rätt sorts personer.  "Den smala vägen", liksom...  __________

  EKONOMI FRÅN OLIKA HÅLL  När det handlar om ekonomi, så kan väl du förklara hur man betalar 28 000 kr i rättegångskostnader till Rättshjälpsmyndigheten, d.v.s. 10 000 kr mer än summan du nämnde.  Summan 28 000 kr handlar om dom om nekad verkställighet av vårdnadsdom, och innebär i själva verket en betalning för umgängessabotage, sedan tis. 20/1 i år.  Jag upprepar: man kan i de flesta fall dela upp dylika skulder.  En gång "lyckades" jag få en skuld på 56 000 kr till Försäkringskassan eftergiven.  Skulden handlade om återbetalningsbelopp för underhållsstöd och skulle ha betalats inom två veckor, i april 2006.  Det FINNS s.k. kryphål i olika lagar och det gäller att hitta dem. I det specifika fallet var skulden mer än tre år gammal och hade preskriberats men Fk hade aldrig hjälpt till med den informationen.  Jag kan inte förstå hur "Daddy"/Joakim kan ha underhåll för sina barn till att börja med.  Om man t.ex. är arbetslös, så är återbetalningsbeloppet ibland 0 kr per barn och månad.  Beloppet baseras på inkomsten två år tillbaka i tiden (vilket man kan ha synpunkter på) men man kan begära anstånd med skulden, baserat på nuvarande inkomstförhållanden.  Jag tycker att "Daddy"/Joakim inte ska betala något underhåll alls för Rania, eftersom det är rent absurt.  Jag håller med dig: "hur många pratar så?".

  Inte många.  Ibland måste man dock prioritera sin egen överlevnad.  __________

  MITT "BS" OCH SPEL -REVISITED-  Det jag har skrivit ovan och tidigare är allt annat än "BS". Det är åsikter.  !  I Sverige har vi åsiktsfrihet, vet jag bestämt.  Det sista du skrev demonstrerar ett slags mönster för mig, nämligen mönstret som säger:  "här på denna blogg tycker vi alla likadant, så det så!" samt  "om du inte tycker som vi, så kan du dra och det kvickt!"  Jag läste vad du skrev om att detta "definitivt" inte är något spel för gallerierna.  Hoppas att du har rätt men EFFEKT har "Daddys"/Jockes senaste inlägg otvivelaktigt fått.  /

  God fortsättning Mikael Karlsson.  M.v.h,

  B12, för Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta  PS!

  Nästa gång får du gärna kommentera och berätta mer om din sms-tjänst. Självfallet är jag (och andra) beredd att stödja "Daddy"/Jocke ekonomiskt.

  DS!

  2009-12-28 | 00:37:06
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Mikael Karlsson  Jag vet inte om du skrev en kommentar till mig men det verkar så (hur svårt kan det vara att stava till "Bur-q-ua"?).  Varsågod att bli förbannad!

  Du har dock inget monopol på att vara det.  Jag är också förbannad, förbannad över att behöva läsa kommentarer, av personer som själva verkar ha sårats djupt av något, som jag inte har riktat mot dem.  Det är rent fascinerande.

  Är du "Daddys" fotsoldat, eller vad?  Jag har väl inte skrivit till dig Mikael, eller hur?

  Jag har rätt att påstå vad helst jag känner för om en viss blogg.  Du får tycka att det är "nys" eller vad vill.

  Jag får tydligen dock inte tycka vad jag vill.  Tala om "drev", ett ord som någon nämnde.

  Denna blogg har ett journalistiskt syfte och därmed bör innehållet förhålla sig med distans till ämnet.  Svårare än så är det inte.

  __________

  INGRID CARLQVIST  Du nämnde Ingrid Carlqvist (ja, det stavas så) och hennes blogg.  Vad hände med henne?

  Med hennes jobb på Villaliv menar du?  Ja, hon blev av med det och det är säkert uppåt väggarna fel (jag har, tro't eller ej, nyligen skrivit till Villalivs ägare Fredrik Lindblahd/-Bladh och bett om en förklaring) men vad har detta med "Daddy" att göra? Inte mycket!  Skrev I. C. ett avskedsbrev i sin blogg?

  Svar: antagligen inte.  __________

  POLITISK KORREKTHET ELLER INTE  Jag bedömde denna blogg som politiskt korrekt, så tillvida att de flesta av kommentarerna här ger oreserverat stöd till bloggaren....tyckte att jag förklarade det förut.  Själva åsikterna har jag inte kallat för politiskt korrekta men de blir pk i sitt sammanhang, d.v.s. på denna blogg och ev. "oliktänkare" blir påhoppade, vilket din kommentar är ett exempel på.  __________

  KLARGÖRANDE  Jag vill upprepa och betona: jag har följt denna blogg sedan i våras, eller kanske redan sedan förra hösten, och för det mesta tycker jag att "Daddy" skriver intressant och engagerande, i kanske 90-95% av fallen.  De flesta av hans värderingar skulle jag kunna skriva under på...men...så har vi det senaste inlägget.  __________

  SPEL ELLER INTE  Om det var ett spel eller inte vet jag såklart inte men det var en "känsla".  Tittade du möjligtvis på SVT:s serie "Sanningen om Marika" för något år sedan? Bland skådespelarna återfanns bl.a. Lennart Jähkel.  Den serien var en blandning av fiktion och verklighet, i vilken även nätet var involverat.  Den serien var ett rollspel, för att involvera tittarna interaktivt.  __________

  DEN RÅDANDE STATSFEMINISMEN  Ang. statsfeminismen, så kan du förmodligen och tyvärr inte berätta något om den, som jag inte redan känner till.  Jag har själv tvingats ha mångårig, personlig erfarenhet av den.  __________

  DESPERATA MÄNNISKORS UTTRYCK  Mikael, jag beklagar att även du fann dig tvungen att annonsera på nätet i liknande sammanhang som "Daddy"/Jocke.  Det är för j-vligt att människor i desperation ska känna sig tvungna att ta till sådana medel år 2009, men jag hoppas att du förstår att läsare av bloggar reagerar på olika sätt.  Vissa reagerar spontant med att ringa ambulans, andra blir skeptiska, o.s.v.  Jag har t.ex. svårt att förstå att man inte helt enkelt ringer till psykakuten i en sådan situation.  __________

  "BÖLANDE/BRÖLANDE"  Ang. det du skrev om bölande/brölande och att vara sur, så var det i och för sig en intressant reflektion men jag är inte på något sätt sur över att "Daddy"/Jocke inte "joinade" oss.  Det är heller inte tanken med Sällskapet B. att folk ska "joina" det hursomhelst. Man blir snarare s.a.s. "head-huntad".  I fallet med nämnda bloggare handlade det dock om att medlemmar i Sällskapet B. ville bistå med konkret hjälp, tidigare i höstas.  Vissa av dem var beredda att gå långt och i princip arbeta ideellt för den saken, genom t.ex. brevskrivande till berörda myndigheter och/eller "fritagningsaktioner".  Det var givetvis beklagligt men samtidigt förståeligt att förslaget om, möjligen extrem, hjälp inte fungerade i detta fall.  Även om det inte handlade om "head-hunting", så var vår syn att bloggaren ifråga kunde hjälpa till att få till stånd nödvändiga förändringar i samhället, förändringar som gynnar barn och deras fäder (och mödrar) men det finns fler potentiella starka krafter att vända sig till.  Anledning till mitt "bölande" var ren och skär chock över att en till synes stark person som "Daddy"/Jocke valde att ta till sådana medel.  Vad sänder det för signaler till andra "svagare" fäder runtom i landet, undrar jag?  __________

  GRATIS-SIDOR PÅ "NÄTET"  Ang. gratis-sidor och ".tk"-adresser, så ser jag inget märkligt med dem.  __________

  KORT REKLAMPAUS, M.M.  [reklam:]

  Jag vill tvärtom rekommendera alla, som nu läser detta, att gå till www.dot.tk och själva registrera ett domän-namn. Antalet domän-namn är även obegränsat.  Är inte det bra, Mikael?

  När det gäller din oro för spamangrepp, så kan du ju prova att skriva in adressen i webbläsarens adressfält istället.  Hur kan du förresten avgöra ev. besökare till adressen, om du inte har vågat klicka på länken?

  Det låter en aning ologiskt.  Tanken med sidan är hursomhelst inte att den ska vara "bred", utan snarare att den lockar rätt sorts personer.  "Den smala vägen", liksom...  __________

  EKONOMI FRÅN OLIKA HÅLL  När det handlar om ekonomi, så kan väl du förklara hur man betalar 28 000 kr i rättegångskostnader till Rättshjälpsmyndigheten, d.v.s. 10 000 kr mer än summan du nämnde.  Summan 28 000 kr handlar om dom om nekad verkställighet av vårdnadsdom, och innebär i själva verket en betalning för umgängessabotage, sedan tis. 20/1 i år.  Jag upprepar: man kan i de flesta fall dela upp dylika skulder.  En gång "lyckades" jag få en skuld på 56 000 kr till Försäkringskassan eftergiven.  Skulden handlade om återbetalningsbelopp för underhållsstöd och skulle ha betalats inom två veckor, i april 2006.  Det FINNS s.k. kryphål i olika lagar och det gäller att hitta dem. I det specifika fallet var skulden mer än tre år gammal och hade preskriberats men Fk hade aldrig hjälpt till med den informationen.  Jag kan inte förstå hur "Daddy"/Joakim kan ha underhåll för sina barn till att börja med.  Om man t.ex. är arbetslös, så är återbetalningsbeloppet ibland 0 kr per barn och månad.  Beloppet baseras på inkomsten två år tillbaka i tiden (vilket man kan ha synpunkter på) men man kan begära anstånd med skulden, baserat på nuvarande inkomstförhållanden.  Jag tycker att "Daddy"/Joakim inte ska betala något underhåll alls för Rania, eftersom det är rent absurt.  Jag håller med dig: "hur många pratar så?".

  Inte många.  Ibland måste man dock prioritera sin egen överlevnad.  __________

  MITT "BS" OCH SPEL -REVISITED-  Det jag har skrivit ovan och tidigare är allt annat än "BS". Det är åsikter.  !  I Sverige har vi åsiktsfrihet, vet jag bestämt.  Det sista du skrev demonstrerar ett slags mönster för mig, nämligen mönstret som säger:  "här på denna blogg tycker vi alla likadant, så det så!" samt  "om du inte tycker som vi, så kan du dra och det kvickt!"  Jag läste vad du skrev om att detta "definitivt" inte är något spel för gallerierna.  Hoppas att du har rätt men EFFEKT har "Daddys"/Jockes senaste inlägg otvivelaktigt fått.  /

  God fortsättning Mikael Karlsson.  M.v.h,

  B12, för Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta  PS!

  Nästa gång får du gärna kommentera och berätta mer om din sms-tjänst. Självfallet är jag (och andra) beredd att stödja "Daddy"/Jocke ekonomiskt.

  DS!

  2009-12-28 | 00:37:25
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Frida säger:

  Jag tror vissa har svårt att acceptera det faktum att daddy's har lyckats med verklig förändring och uppmärksamhet kring ett för många okänt problem i vårat samhälle, man gör reklam för sina egna bloggar och hemsider, vilket bara styrker det jag säger och vet, Daddy har lyckats synliggöra mer än alla tillsammans under den tid han lagt ner otroligt mycket energi, det som drivit honom enligt mig är först och främst sin dotter och en mycket hög rättspatos, det vet jag.  Då kommer det alltid sådana som tror de kan åka snålskjuts, snika på andras arbete, men det är bara korkat och faller på eget grepp.  Att gå in i väggen efter detta är ingalunda konstigt, tvärtom med styrka och envishet har han gjort ett mycket beundransvärt arbete som kommer många barn och familjer till stort värde framöver, att förändra Sverige till det bättre tar tid.  Vi är många som förundrats över din fömåga att hitta all denna info samt delge den till oss.  Burkor, troll o tomtar, håller med Söderbönan ovan de betyder ingenting det vet de, och därför med sina tramsiga chattliknande inlägg försöker få uppmärksamhet likt svartsjuka barnungar, pratar om ditten o datten utan inskt i sammanhanget, det är ju så uppenbart så låt sig inte retas svara inte låt dem bara rinna ut i sahara.  Daddy's är ingen förening eller demokrati det är en blogg som en privatperson äger och gör vad han vill med. Det skall jag säga igen beundransvärt kära Jocke beundransvärt!  Många kramar

  2009-12-28 | 00:45:57
 • EP säger:

  Bur-q-ua12

  För referenser frågor etc se:

  http://endastp.blogspot.com/search/label/roks  obs, även om jag svarar är jag vare sig madde eller adam

  2009-12-28 | 00:47:44
  Bloggadress: http://endastp.blogspot.com/
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Mikael Karlsson  Jag vet inte om du skrev en kommentar till mig men det verkar så (hur svårt kan det vara att stava till "Bur-q-ua"?).  Varsågod att bli förbannad!

  Du har dock inget monopol på att vara det.  Jag är också förbannad, förbannad över att behöva läsa kommentarer, av personer som själva verkar ha sårats djupt av något, som jag inte har riktat mot dem.  Det är rent fascinerande.

  Är du "Daddys" fotsoldat, eller vad?  Jag har väl inte skrivit till dig Mikael, eller hur?

  Jag har rätt att påstå vad helst jag känner för om en viss blogg.  Du får tycka att det är "nys" eller vad du vill.

  Jag får tydligen dock inte tycka vad jag vill.  Tala om "drev", ett ord som någon nämnde.

  Denna blogg har ett journalistiskt syfte och därmed bör innehållet förhålla sig med distans till ämnet.  Svårare än så är det inte.

  __________

  INGRID CARLQVIST  Du nämnde Ingrid Carlqvist (ja, det stavas så) och hennes blogg.  Vad hände med henne?

  Med hennes jobb på Villaliv menar du?  Ja, hon blev av med det och det är säkert uppåt väggarna fel (jag har, tro't eller ej, nyligen skrivit till Villalivs ägare Fredrik Lindblahd/-Bladh och bett om en förklaring) men vad har detta med "Daddy" att göra? Inte mycket!  Skrev I. C. ett avskedsbrev i sin blogg?

  Svar: antagligen inte.  __________

  POLITISK KORREKTHET ELLER INTE  Jag bedömde denna blogg som politiskt korrekt, så tillvida att de flesta av kommentarerna här ger oreserverat stöd till bloggaren....tyckte att jag förklarade det förut.  Själva åsikterna har jag inte kallat för politiskt korrekta men de blir pk i sitt sammanhang, d.v.s. på denna blogg och ev. "oliktänkare" blir påhoppade, vilket din kommentar är ett exempel på.  __________

  KLARGÖRANDE  Jag vill upprepa och betona: jag har följt denna blogg sedan i våras, eller kanske redan sedan förra hösten, och för det mesta tycker jag att "Daddy" skriver intressant och engagerande, i kanske 90-95% av fallen.  De flesta av hans värderingar skulle jag kunna skriva under på...men...så har vi det senaste inlägget.  __________

  SPEL ELLER INTE  Om det var ett spel eller inte vet jag såklart inte men det var en "känsla".  Tittade du möjligtvis på SVT:s serie "Sanningen om Marika" för något år sedan? Bland skådespelarna återfanns bl.a. Lennart Jähkel.  Den serien var en blandning av fiktion och verklighet, i vilken även nätet var involverat.  Den serien var ett rollspel, för att involvera tittarna interaktivt.  __________

  DEN RÅDANDE STATSFEMINISMEN  Ang. statsfeminismen, så kan du förmodligen och tyvärr inte berätta något om den, som jag inte redan känner till.  Jag har själv tvingats ha mångårig, personlig erfarenhet av den.  __________

  DESPERATA MÄNNISKORS UTTRYCK  Mikael, jag beklagar att även du fann dig tvungen att annonsera på nätet i liknande sammanhang som "Daddy"/Jocke.  Det är för j-vligt att människor i desperation ska känna sig tvungna att ta till sådana medel år 2009, men jag hoppas att du förstår att läsare av bloggar reagerar på olika sätt.  Vissa reagerar spontant med att ringa ambulans, andra blir skeptiska, o.s.v.  Jag har t.ex. svårt att förstå att man inte helt enkelt ringer till psykakuten i en sådan situation.  __________

  "BÖLANDE/BRÖLANDE"  Ang. det du skrev om bölande/brölande och att vara sur, så var det i och för sig en intressant reflektion men jag är inte på något sätt sur över att "Daddy"/Jocke inte "joinade" oss.  Det är heller inte tanken med Sällskapet B. att folk ska "joina" det hursomhelst. Man blir snarare s.a.s. "head-huntad".  I fallet med nämnda bloggare handlade det dock om att medlemmar i Sällskapet B. ville bistå med konkret hjälp, tidigare i höstas.  Vissa av dem var beredda att gå långt och i princip arbeta ideellt för den saken, genom t.ex. brevskrivande till berörda myndigheter och/eller "fritagningsaktioner".  Det var givetvis beklagligt men samtidigt förståeligt att förslaget om, möjligen extrem, hjälp inte fungerade i detta fall.  Även om det inte handlade om "head-hunting", så var vår syn att bloggaren ifråga kunde hjälpa till att få till stånd nödvändiga förändringar i samhället, förändringar som gynnar barn och deras fäder (och mödrar) men det finns fler potentiella starka krafter att vända sig till.  Anledning till mitt "bölande" var ren och skär chock över att en till synes stark person som "Daddy"/Jocke valde att ta till sådana medel.  Vad sänder det för signaler till andra "svagare" fäder runtom i landet, undrar jag?  __________

  GRATIS-SIDOR PÅ "NÄTET"  Ang. gratis-sidor och ".tk"-adresser, så ser jag inget märkligt med dem.  __________

  KORT REKLAMPAUS, M.M.  [reklam:]

  Jag vill tvärtom rekommendera alla, som nu läser detta, att gå till www.dot.tk och själva registrera ett domän-namn. Antalet domän-namn är även obegränsat.  Är inte det bra, Mikael?

  När det gäller din oro för spamangrepp, så kan du ju prova att skriva in adressen i webbläsarens adressfält istället.  Hur kan du förresten avgöra ev. besökare till adressen, om du inte har vågat klicka på länken?

  Det låter en aning ologiskt.  Tanken med sidan är hursomhelst inte att den ska vara "bred", utan snarare att den lockar rätt sorts personer.  "Den smala vägen", liksom...  __________

  EKONOMI FRÅN OLIKA HÅLL  När det handlar om ekonomi, så kan väl du förklara hur man betalar 28 000 kr i rättegångskostnader till Rättshjälpsmyndigheten, d.v.s. 10 000 kr mer än summan du nämnde.  Summan 28 000 kr handlar om dom om nekad verkställighet av vårdnadsdom, och innebär i själva verket en betalning för umgängessabotage, sedan tis. 20/1 i år.  Jag upprepar: man kan i de flesta fall dela upp dylika skulder.  En gång "lyckades" jag få en skuld på 56 000 kr till Försäkringskassan eftergiven.  Skulden handlade om återbetalningsbelopp för underhållsstöd och skulle ha betalats inom två veckor, i april 2006.  Det FINNS s.k. kryphål i olika lagar och det gäller att hitta dem. I det specifika fallet var skulden mer än tre år gammal och hade preskriberats men Fk hade aldrig hjälpt till med den informationen.  Jag kan inte förstå hur "Daddy"/Joakim kan ha underhåll för sina barn till att börja med.  Om man t.ex. är arbetslös, så är återbetalningsbeloppet ibland 0 kr per barn och månad.  Beloppet baseras på inkomsten två år tillbaka i tiden (vilket man kan ha synpunkter på) men man kan begära anstånd med skulden, baserat på nuvarande inkomstförhållanden.  Jag tycker att "Daddy"/Joakim inte ska betala något underhåll alls för Rania, eftersom det är rent absurt.  Jag håller med dig: "hur många pratar så?".

  Inte många.  Ibland måste man dock prioritera sin egen överlevnad.  __________

  MITT "BS" OCH SPEL -REVISITED-  Det jag har skrivit ovan och tidigare är allt annat än "BS". Det är åsikter.  !  I Sverige har vi åsiktsfrihet, vet jag bestämt.  Det sista du skrev demonstrerar ett slags mönster för mig, nämligen mönstret som säger:  "här på denna blogg tycker vi alla likadant, så det så!" samt  "om du inte tycker som vi, så kan du dra och det kvickt!"  Jag läste vad du skrev om att detta "definitivt" inte är något spel för gallerierna.  Hoppas att du har rätt men EFFEKT har "Daddys"/Jockes senaste inlägg otvivelaktigt fått.  /

  God fortsättning Mikael Karlsson.  M.v.h,

  B12, för Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta  PS!

  Nästa gång får du gärna kommentera och berätta mer om din sms-tjänst. Självfallet är jag (och andra) beredd att stödja "Daddy"/Jocke ekonomiskt.

  DS!

  2009-12-28 | 00:51:05
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Mikael Karlsson  Jag vet inte om du skrev en kommentar till mig men det verkar så (hur svårt kan det vara att stava till "Bur-q-ua"?).  Varsågod att bli förbannad!

  Du har dock inget monopol på att vara det.  Jag är också förbannad, förbannad över att behöva läsa kommentarer, av personer som själva verkar ha sårats djupt av något, som jag inte har riktat mot dem.  Det är rent fascinerande.

  Är du "Daddys" fotsoldat, eller vad?  Jag har väl inte skrivit till dig Mikael, eller hur?

  Jag har rätt att påstå vad helst jag känner för om en viss blogg.  Du får tycka att det är "nys" eller vad du vill.

  Jag får tydligen dock inte tycka vad jag vill.  Tala om "drev", ett ord som någon nämnde.

  Denna blogg har ett journalistiskt syfte och därmed bör innehållet förhålla sig med distans till ämnet.  Svårare än så är det inte.

  __________

  INGRID CARLQVIST  Du nämnde Ingrid Carlqvist (ja, det stavas så) och hennes blogg.  Vad hände med henne?

  Med hennes jobb på Villaliv menar du?  Ja, hon blev av med det och det är säkert uppåt väggarna fel (jag har, tro't eller ej, nyligen skrivit till Villalivs ägare Fredrik Lindblahd/-Bladh och bett om en förklaring) men vad har detta med "Daddy" att göra? Inte mycket!  Skrev I. C. ett avskedsbrev i sin blogg?

  Svar: antagligen inte.  __________

  POLITISK KORREKTHET ELLER INTE  Jag bedömde denna blogg som politiskt korrekt, så tillvida att de flesta av kommentarerna här ger oreserverat stöd till bloggaren....tyckte att jag förklarade det förut.  Själva åsikterna har jag inte kallat för politiskt korrekta men de blir pk i sitt sammanhang, d.v.s. på denna blogg och ev. "oliktänkare" blir påhoppade, vilket din kommentar är ett exempel på.  __________

  KLARGÖRANDE  Jag vill upprepa och betona: jag har följt denna blogg sedan i våras, eller kanske redan sedan förra hösten, och för det mesta tycker jag att "Daddy" skriver intressant och engagerande, i kanske 90-95% av fallen.  De flesta av hans värderingar skulle jag kunna skriva under på...men...så har vi det senaste inlägget.  __________

  SPEL ELLER INTE  Om det var ett spel eller inte vet jag såklart inte men det var en "känsla".  Tittade du möjligtvis på SVT:s serie "Sanningen om Marika" för något år sedan? Bland skådespelarna återfanns bl.a. Lennart Jähkel.  Den serien var en blandning av fiktion och verklighet, i vilken även nätet var involverat.  Den serien var ett rollspel, för att involvera tittarna interaktivt.  __________

  DEN RÅDANDE STATSFEMINISMEN  Ang. statsfeminismen, så kan du förmodligen och tyvärr inte berätta något om den, som jag inte redan känner till.  Jag har själv tvingats ha mångårig, personlig erfarenhet av den.  __________

  DESPERATA MÄNNISKORS UTTRYCK  Mikael, jag beklagar att även du fann dig tvungen att annonsera på nätet i liknande sammanhang som "Daddy"/Jocke.  Det är för j-vligt att människor i desperation ska känna sig tvungna att ta till sådana medel år 2009, men jag hoppas att du förstår att läsare av bloggar reagerar på olika sätt.  Vissa reagerar spontant med att ringa ambulans, andra blir skeptiska, o.s.v.  Jag har t.ex. svårt att förstå att man inte helt enkelt ringer till psykakuten i en sådan situation.  __________

  "BÖLANDE/BRÖLANDE"  Ang. det du skrev om bölande/brölande och att vara sur, så var det i och för sig en intressant reflektion men jag är inte på något sätt sur över att "Daddy"/Jocke inte "joinade" oss.  Det är heller inte tanken med Sällskapet B. att folk ska "joina" det hursomhelst. Man blir snarare s.a.s. "head-huntad".  I fallet med nämnda bloggare handlade det dock om att medlemmar i Sällskapet B. ville bistå med konkret hjälp, tidigare i höstas.  Vissa av dem var beredda att gå långt och i princip arbeta ideellt för den saken, genom t.ex. brevskrivande till berörda myndigheter och/eller "fritagningsaktioner".  Det var givetvis beklagligt men samtidigt förståeligt att förslaget om, möjligen extrem, hjälp inte fungerade i detta fall.  Även om det inte handlade om "head-hunting", så var vår syn att bloggaren ifråga kunde hjälpa till att få till stånd nödvändiga förändringar i samhället, förändringar som gynnar barn och deras fäder (och mödrar) men det finns fler potentiella starka krafter att vända sig till.  Anledning till mitt "bölande" var ren och skär chock över att en till synes stark person som "Daddy"/Jocke valde att ta till sådana medel.  Vad sänder det för signaler till andra "svagare" fäder runtom i landet, undrar jag?  __________

  GRATIS-SIDOR PÅ "NÄTET"  Ang. gratis-sidor och ".tk"-adresser, så ser jag inget märkligt med dem.  __________

  KORT REKLAMPAUS, M.M.  [reklam:]

  Jag vill tvärtom rekommendera alla, som nu läser detta, att gå till www.dot.tk och själva registrera ett domän-namn. Antalet domän-namn är även obegränsat.  Är inte det bra, Mikael?

  När det gäller din oro för spamangrepp, så kan du ju prova att skriva in adressen i webbläsarens adressfält istället.  Hur kan du förresten avgöra ev. besökare till adressen, om du inte har vågat klicka på länken?

  Det låter en aning ologiskt.  Tanken med sidan är hursomhelst inte att den ska vara "bred", utan snarare att den lockar rätt sorts personer.  "Den smala vägen", liksom...  __________

  EKONOMI FRÅN OLIKA HÅLL  När det handlar om ekonomi, så kan väl du förklara hur man betalar 28 000 kr i rättegångskostnader till Rättshjälpsmyndigheten, d.v.s. 10 000 kr mer än summan du nämnde.  Summan 28 000 kr handlar om dom om nekad verkställighet av vårdnadsdom, och innebär i själva verket en betalning för umgängessabotage, sedan tis. 20/1 i år.  Jag upprepar: man kan i de flesta fall dela upp dylika skulder.  En gång "lyckades" jag få en skuld på 56 000 kr till Försäkringskassan eftergiven.  Skulden handlade om återbetalningsbelopp för underhållsstöd och skulle ha betalats inom två veckor, i april 2006.  Det FINNS s.k. kryphål i olika lagar och det gäller att hitta dem. I det specifika fallet var skulden mer än tre år gammal och hade preskriberats men Fk hade aldrig hjälpt till med den informationen.  Jag kan inte förstå hur "Daddy"/Joakim kan ha underhåll för sina barn till att börja med.  Om man t.ex. är arbetslös, så är återbetalningsbeloppet ibland 0 kr per barn och månad.  Beloppet baseras på inkomsten två år tillbaka i tiden (vilket man kan ha synpunkter på) men man kan begära anstånd med skulden, baserat på nuvarande inkomstförhållanden.  Jag tycker att "Daddy"/Joakim inte ska betala något underhåll alls för Rania, eftersom det är rent absurt.  Jag håller med dig: "hur många pratar så?".

  Inte många.  Ibland måste man dock prioritera sin egen överlevnad.  __________

  MITT "BS" OCH SPEL -REVISITED-  Det jag har skrivit ovan och tidigare är allt annat än "BS". Det är åsikter.  !  I Sverige har vi åsiktsfrihet, vet jag bestämt.  Det sista du skrev demonstrerar ett slags mönster för mig, nämligen mönstret som säger:  "här på denna blogg tycker vi alla likadant, så det så!" samt  "om du inte tycker som vi, så kan du dra och det kvickt!"  Jag läste vad du skrev om att detta "definitivt" inte är något spel för gallerierna.  Hoppas att du har rätt men EFFEKT har "Daddys"/Jockes senaste inlägg otvivelaktigt fått.  /

  God fortsättning Mikael Karlsson.  M.v.h,

  B12, för Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta  PS!

  Nästa gång får du gärna kommentera och berätta mer om din sms-tjänst. Självfallet är jag (och andra) beredd att stödja "Daddy"/Jocke ekonomiskt.

  DS!  2009-12-28 | 00:53:23
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Anton säger:

  @HoodR  Du talar om högt i taket,men du glömmer att nämna att det fanns ett regelverk att följa på Pappa-barns forum,och även om det var högt i tak,så

  handlade det om att debattera på en nivå utan trakasserier,påhopp,nedvärdering,för tydlighetens skull så var det inte heller tillåtet att bryta mot svensk lag!  Men du,HoodR,är en anonym person,och det visar ju för andra att du skyr ljuset,som vi andra tycker är bra att det finns!

  Så HoodR,du har något mellan inget och noll att tillföra här,så....du fattar nog själv..  Anton Karhu

  Styrelseledamot Pappa-barn Riks

  www.pappa-barn.se  PS..Hade inte Joakim skrivit här på bloggen,så hade han kanske inte fått hjälp,det kan vara en liten tankeställare för en del av er som skriver här!

  2009-12-28 | 02:01:47
 • Bur-q-ua12 säger:

  ==>Frida 2009-12-28 @ 00:45:57  Är det "beundransvärt" att publicera självmordsbrev online, när man vet att hundratals människor, däribland kanske barn, engagerar sig i bloggen?  Tydligen har någon även redigerat det senaste inlägget, eller hur?!  Har du några som helst belägg för att:  "

  daddy's har lyckats med verklig förändring och uppmärksamhet kring ett för många okänt problem i vårat samhälle, man gör reklam för sina egna bloggar och hemsider, vilket bara styrker det jag säger och vet, Daddy har lyckats synliggöra mer än alla tillsammans

  ".  Synliggöra vad?  Till att börja med är problemet långtifrån "okänt".  Intressant, det näst sista du skrev:  "

  Daddy's är ingen förening eller demokrati det är en blogg som en privatperson äger och gör vad han vill med.

  "  Nej, jag är högst medveten "Frida", om att bloggen långtifrån är någon demokrati. Är det, enl. dig, BRA?  Ang. vem som äger bloggen, så kan jag även fundera över det, eftersom någon dels redigerade "Daddys" senaste inlägg från 23/12 och plötsligt tänks bedöma om mina kommentarer ska godkännas.  Det står ganska klart att det är fler än EN person , som ligger bakom denna blogg, fast ni gärna vill framställa det som att EN person ligger bakom den.  Ligger socialdemokraterna rentav bakom bloggen, med tanke på att Mikael Karlsson är sosse?  Jag är besviken, inte minst eftersom jag länge TRODDE, eller ville tro, att denna blogg var en mans verk.  /

  B12  "

  Postat av: Frida  Jag tror vissa har svårt att acceptera det faktum att daddy's har lyckats med verklig förändring och uppmärksamhet kring ett för många okänt problem i vårat samhälle, man gör reklam för sina egna bloggar och hemsider, vilket bara styrker det jag säger och vet, Daddy har lyckats synliggöra mer än alla tillsammans under den tid han lagt ner otroligt mycket energi, det som drivit honom enligt mig är först och främst sin dotter och en mycket hög rättspatos, det vet jag.  Då kommer det alltid sådana som tror de kan åka snålskjuts, snika på andras arbete, men det är bara korkat och faller på eget grepp.  Att gå in i väggen efter detta är ingalunda konstigt, tvärtom med styrka och envishet har han gjort ett mycket beundransvärt arbete som kommer många barn och familjer till stort värde framöver, att förändra Sverige till det bättre tar tid.  Vi är många som förundrats över din fömåga att hitta all denna info samt delge den till oss.  Burkor, troll o tomtar, håller med Söderbönan ovan de betyder ingenting det vet de, och därför med sina tramsiga chattliknande inlägg försöker få uppmärksamhet likt svartsjuka barnungar, pratar om ditten o datten utan inskt i sammanhanget, det är ju så uppenbart så låt sig inte retas svara inte låt dem bara rinna ut i sahara.  Daddy's är ingen förening eller demokrati det är en blogg som en privatperson äger och gör vad han vill med. Det skall jag säga igen beundransvärt kära Jocke beundransvärt!  Många kramar

  2009-12-28 @ 00:45:57

  "

  2009-12-28 | 03:17:08
  Bloggadress: http://www.societyofbur-q-ua.tk
 • Anonym säger:

  Mikael Karlsson!! Vad beträffar inblandning av ämnen från andra saker än denna blogg är väl även du ganska duktig på. Nåja spelar ingen roll vem du anser ibis,tomten eller mats jacobsson vara. Som vanligt hänger du ut och fram personer som du inte vet vem är eller som har med detta att göra. Men det får faktiskt stå för dig. Nåja att notera lite överallt på denna blogg och massa andra ställen så har du en viss förkärlek till exempelvis föräldrajouren. Då är det inte direkt någon positiv kärlek utan mer en hatkärlek.. Bara att börja läsa igenom andra avsnitt på denna blogg Mikael.. Fast som vanligt vill du ställa frågor och kräva svar. Samtidigt uppfattar inte jag det som du är så villig att göra detsamma... Men så är det väl med dig och även många andra. Dom ni anser vara dumma eller oliktänkande ska få "munkavle",, Just bara för att dom inte håller med eller har en annan åsikt..//ibbe99 back från en avkopplande helg

  2009-12-28 | 08:49:14
 • Anonym säger:

  Inte lätt att posta något här efter som det ska igenom censur först. Hmm klaga på att ni inte får posta fritt på exempelvis EBD,s blogg.. Bättre själva här,,,?? Tror inte det  //ibbe99

  2009-12-28 | 08:51:11
 • Björn S säger:

  @Anton  Hade Daddy velat ta livet av sig hade han inte skrivit något blogg inlägg. Detta verkar ha varit mer ett rop på hjälp alt. ett försök att väcka sympati. Vilket han verkar ha lyckats anmärkningsvärt bra med.  @övriga  Sen alla attacker på B12 som rabiata hundar(ursäkta jämförelsen) när han försöker belysa denna bloggens skiftning från att belysa ett relevant samhällsproblem (förvisso genom en enskild individs ärende) till att bli en "offer" blogg vars mening framstår mer till att väcka "tycka synd om" känslor för bloggaren själv. Visar på att många här ej kan hålla sig objektiva utan att en idolisering av Daddy som ofelbar börjar etableras. Daddy är en fenomenal skribent och jag kommer att fortsätta följa hans blogg när/om han återupptar denna.  Han har tyvärr blivit utsatt för en omild behandling av rättssamhällets olika instanser och har i mina ögon haft en j-la otur när det kommer till kontakter med soc etc. Inom alla yrkeskårer finns det riktigt usla människor som är direkt olämpliga att utöva sitt yrke. Klart han har blivit bitter och ser fiender i alla skuggor, vem skulle inte göra det? Skickar en lyckönsking om en snabb förbättring av ditt mående Jocke

  2009-12-28 | 15:25:35
 • PabloHoney_4 säger:

  Tänker på dig Joakim i denna svåra stund! Krya på dig...Du och R har allt mitt stöd!

  2009-12-28 | 17:07:31
 • ibbedibbe säger:

  oj vad många som bestämmer vad som ska skrivas eller vem som får skriva...  ska man vara politiskt rätt bör man instämma i allt. Annars lär det bli piskan och om det går så är det till allmän uthäng i form av bild med alldagens gnäll o svart tjära...  Fast man ser aldrig nogot om gnäll på anonyma "nick" vid instämanden....  Management by fear... eller instämmer du ej så är det bara läsa igenom denna blogg med alla inlägg så märker man vad som väntar.....  Inte konstigt, inte alls att det finns problem för många...  //trollet ibbe som fortfarande skrattar gott å alla gissningar...

  2009-12-28 | 17:30:55
 • carro säger:

  Tänker på en del inlägg högre upp. Hur kan man tycka att det är ok att att man kan kritisera en manniska väldigt negativt som dagarna innan försökt ta sitt liv. Självklart kan man ha en åsikt om det men denna kille/pappa har sitt att bära utan att en massa människor lägger ytterligare en massa ångest uppepå det. Om man alltid måste få sitt sagt i varje sammanhang så ska man nog träna upp sin empatiska förmåga eller helt enkelt lära sej hålla käften.

  2009-12-28 | 20:08:02
 • Leroy säger:

  heders åt er som respekterar att bloggen är omoderarerad och lyssnat på att man kan ta diskussionerpå anat håll tills bloggägaren väljer att ev. åter skriva eller så.  Tack för att ni alla laggt en del saker åt sidan. Ni visar respekt och att Ni bryr ER.  Ta det varligt...  Leroy

  2009-12-28 | 22:15:07
 • Tessa säger:

  Joakim, tänker på dig extra mycket nu när du verkar ha nått botten. Är här och läser alla dina inlägg, har följt bloggen sen Gömda-gate och din numera kända outning av Mia Eriksson. Det Monica startade var inget annat än en ögonöppnare för en "lyckligt" separerad tjej som en själv. Via Monica till dig, Ingrid, en hel bunt läskiga bloggar och en större drös av bloggar som reflekterar över den inte så "korrekta" synen på hur familjepolitiken fungerar i praktiken. Jag vet inget råd kring hur du ska hantera din situation, vet inget mer om den världen än det jag läser mig till här och på andra liknande bloggar, men vet att vad du än gör så är det en stor gärning om du fortsätter att ta plats. Att du delar med dig. Att du kör med öppna kort och kritiserar det som är under all kritik. Hur lite vet inte "gemene man" om det totalitära styret som finns hos våra socialkontor och familjerätter? Hur aningslös är inte den man som efter separationen förväntar sig att bli bemött på ett schysst sätt? Hur många är inte de barn som blir berövade sin ena stöttepelare för att man inte tvingar mammor och pappor att sätta sig över sina egna hang-ups och samsas för barnens skull?  Tror att den här bloggen och den tid du lägger ner på den hjälper många i samma situation som dig, och kanske till och med kan hjälpa en och annan man att undvika att hamna där. Må så vara att du inte orkar med bloggen längre, men då kan du lugnt luta dig tillbaka och se att du gjort mer än nog, mer än många andra!  Allt väl önskar jag dig, hoppas att du snart finner din styrka och kamplust, hoppas att du snart finner ro, med båda dina barn hos dig!

  2009-12-28 | 23:47:50
 • Leroy säger:

  Heders Joakim:  Du är Cash and King a legend in my time;  http://www.youtube.com/watch?v=2877LQHc1sc  Leroy

  2009-12-29 | 01:10:52
 • Pontus Mathisson säger:

  Joakim: Efter memingsskillnader här om hur vi bäst kan hjälpa dig i din ekonomiska situation har jag valt dra tillbaka inlägget jag postade tidigare så jag inte råkar bidra till något knas. Det har på intet sätt att göra med att jag skulle ha ändrat mig i frågan. Anser fortfarande att du och ditt barn förtjänar all hjälp ni kan få.

  2009-12-29 | 01:20:12
  Bloggadress: http://pontusmathisson.blogspot.com
 • Gurra Special säger:

  Fall inte i den sekteristiska fällan, som går ut på att dela in människor i kategorier och fack.

  Den fälla, som innebär att "de andra" är onda.  Ett "vi-mot-de"-samhälle.  Det är dels väldigt enkelt men kan också bli väldigt fel.  Fall heller inte i den fälla, som innebär att alla, precis ALLA, blogginlägg tänks vara bra.  Är "Daddys" blogg en sekt, där man måste tycka likadant, för att få vara "en i gänget" (i motsats till en i "överlevargänget")?  Kan inte båda dessa "gäng" samexistera, precis som t.ex. Israel och Palestina?  Precis som kvinnor och män?  Varför kan inte människor bara MÖTAS, ansikte mot ansikte, oavsett kön, ålder, "ras", klass, social status, rikedom, etc och bara...  ACCEPTERA VARANDRA?  Varför kan inte människor leva i harmoni?

  Varför ska det behöva vara så svårt?  I svaret ligger begreppen. pengar ($£€, SEK) och makt.  Pengar och makt omöjliggör att se människan bakom och omöjliggör sanna möten människa till människa.  2009-12-29 | 04:54:43
  Bloggadress: http://sv.wikipedia.org/wiki/Auschwitz
 • Anonym säger:

  Tyvärr är ju inte bloggen "omodererad", som du påstod Leroy.  Tvärtom är den i allra högsta grad modererad och senaste blogginlägget är redigerat, med hänsyn till barnen, eller hur?  Det skrivs ju t.o.m.

  Varje kommentar man skriver, t.ex. denna, granskas ju numer, innan den publiceras, eller hur?  Allt annat är lögn.  "

  Postat av: Leroy  heders åt er som respekterar att bloggen är omoderarerad och lyssnat på att man kan ta diskussionerpå anat håll tills bloggägaren väljer att ev. åter skriva eller så.  Tack för att ni alla laggt en del saker åt sidan. Ni visar respekt och att Ni bryr ER.  Ta det varligt...  Leroy

  2009-12-28 @ 22:15:07  "  2009-12-29 | 05:16:10
 • ullis säger:

  Joakim, Joakim... Har inga ord. 200 kr på väg från min mans mobilnr och 200 till i morgon när jag kommer till min som jag glömt på skrivbordet på jobbet! Snälla skriv ngt litet på bloggen så snart du kan så vi verkligen vet att du är ok! STORA KRAMAR till dig, Rania och Robin! YOU GO!

  2009-12-29 | 20:13:06
 • Systerdyster säger:

  Jag är så innerligt tacksam att du, Joakim, överlevde ditt självmordsförsök.  En skatteskuld är trots allt världslig i det stora hela och av egen erfarenhet vet jag att sådant går att reda ut även om det för stunden känns övermäktigt.  Önskar dig allt gott. Ett nytt år tar snart sin början och jag hoppas att du 2010 får vara pappa åt BÅDA dina barn.  2009-12-29 | 22:15:03
  Bloggadress: http://systerdyster.com
 • Anonym säger:

  du dunkar som ett hjärta för mnitt liv... duy e het som en kniv.. ditt hjärta LEVER SO I MITT.... FINNS MYCKET Att ge,,, men inte ändå... kriget e pågående....n

  2009-12-30 | 02:51:23
 • Gurra Special - vote for me 2010 säger:

  Denna blogg är blott en tragikomisk dokusåpa eller än värre: en sorts SEKT, med regler, lika demokratiska som i vilken diktatur som helst.  REGLERNA (några av dem)  1.)

  INGEN får komma till tals, om det inte passar mo(r)deratorn (/mo(r)deratorerna).  2.)

  INGEN får tycka att "Daddy"/joakim ibland möjligen agerar fel och kontraproduktivt mot sig själv, sina anhöriga och "Papparörelsen")  Den som tycker så blir omdedebart bannlyst.

  Full CENSUR råder i denna dokusåpa, som sägs vara för fäders och barns bästa, eller tvärtom.  "Daddy"s och censurerarnas trovärdighet står ungefär lika högt i kurs som SAAB:s aktie.

  (ur GM:s och folkets synvinkel)  2009-12-30 | 06:27:23
  Bloggadress: http://sv.wikipedia.org/wiki/Stalin
 • Anonym säger:

  Är det någon som kollat upp vad som gäller för "daddys" komun när det gäller socialbidrag och välgörenhets pengar i form av stålar ni skickar till honom? Vet ni vad som händer när kronofogden får nys om att han fått stålar på sitt privatkonto...??

  Nåja hoppas att sms insamlingen inte spär på ett problem eller era överföringar av pengar till privatkontot...  Vore det inte bättre att ni skickade pengarna till en nära anhörig till "daddy" som går att lita på och inte har trasslig ekonomi... Så kan denna ge "daddy" pengarna kontant i handen... Vist är det fusk eller snudd på fusk...  http://blogg.aftonbladet.se/fattigbloggen/2009/04/1182046

  2009-12-30 | 13:02:34
 • hanna säger:

  http://ettmisshandlatbarn.blogg.se/. En blogg om min resa mot ett tillfrisknande ifrån att som barn ha blivit fyskiskt- och psykiskt misshandlad av mina föräldrar. besök den gärna.

  2010-06-27 | 19:21:07
 • ristspoothe säger:

  [url=http://магазин-акций.рф/index.php]купить акции компании через интернет[/url]
  [url=http://магазин-акций.рф/showcase/29/115/]как купить акции компании нлмк[/url]


  Каждый день Интернет все стремительнее и стремительнее захватывает все сферы нашей деятельности. Мы предпочитаем осуществлять покупки в сети, оплачивать авиа- и ж/д билеты, даже учиться новым специальностям. Совершенно логично и то, что люди, которые, прежде всего, ценят свое время и деньги, также желают увеличивать доходы именно в Интернете.
  Наш магазин Фридом Финанс – это очень быстрый способ приобрести ценные бумаги известных мировых брендов. ИК Фридом Финанс проводит дилерскую, брокерскую и депозитарную деятельность в соответствии с действующим законодательством Российской Федерации. Зарегистрировавшись в нашем магазине, вы получите много преимуществ, а конкретно доступ ко большому количеству информации, имеющейся на сайте, подписку на наш журнал и еще много приятных бонусов. Делая покупку акций и ценных бумаг в нашем магазине, вы можете не сомневаться в надежности сделки. Мы не даём гарантии на большую прибыль, но прозрачность и надежность гарантируем. Наш магазин акций – ваш партнер успешности!

  [url=http://магазин-акций.рф/showcase/26/106/]купить акции лукоила[/url]
  [url=http://магазин-акций.рф/]магазин акций[/url]

  2013-10-31 | 00:32:21
  Bloggadress: http://xn----7sbabmzhcjior4j.xn--p1ai

Kommentera inlägget här: